facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Επέστρεψε από την Τουρκία η επίλεκτη ομάδα διασωστών – Τους τίμησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Στην Ελλάδα επέστρεψαν σήμερα το απόγευμα από την σεισμόπληκτη Τουρκία, μέσω Μυτιλήνης, οι 35 εθελοντές της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος (ΕΠΟΜΕΑ), που συμμετείχαν στις έρευνες ανεύρεσης επιζώντων από τα συντρίμμια.

Για την μετάβασή τους, από και προς την Τουρκία, βοήθησε η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τους διασώστες τίμησε σε εκδήλωση στην Περιφέρεια, ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης. Η ομάδα έδρασε στην περιοχή του Καχραμανμάρας και όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Γιώργος Ρουμελιώτης “η εικόνα καταστροφής είναι διάχυτη. Η ομάδα βοήθησε σεισμόπληκτους να βγάλουν από τα χαλάσματα τα νεκρά σώματα συγγενών τους για να τα θάψουν, ενώ ο διασώστης σκύλος της ομάδας, η Σούγκαρ, εντόπισε δύο επιζώντες τους οποίους έβγαλαν από τα συντρίμμια τα τουρκικά διασωστικά συνεργεία.”

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επέστρεψε από την Τουρκία η επίλεκτη ομάδα διασωστών – Τους τίμησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου"

Μίλτος Τεντόγλου: Ρεβάνς μετά το «άκυρο» - Νέο ρεκόρ με άλμα 8,41 μέτρα

Κορυφαίος αθλητής ο Μίλτος Τεντόγλου και το απέδειξε για άλλη μια φορά. Ο Τεντόγλου έκανε πριν από λίγες ημέρες την κορυφαία φετινή επίδοση του κόσμου (8.40μ.) αλλά την είδε να ακυρώνεται λόγω παπουτσιών!

Η απόφαση της World Athletics, στηρίχτηκε στο σκεπτικό πως τα παπούτσια που φορούσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, απαγορεύονται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Συγκεκριμένα, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι φορούσε την έκδοση “Black Panther” των ειδικά σχεδιασμένων για άλμα εις μήκος παπουτσιών της Adidas, η οποία μάλιστα, τα κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών (limited edition).

Σύμφωνα με τη World Athletics, το μοντέλο αυτό απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες άλματος εις μήκος. Όμως, κανείς δεν είχε ελέγξει τα παπούτσια του Τεντόγλου πριν εκκινήσει τις προσπάθειές του στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Τορούν.

Κορυφαίος στον κόσμο ο Μίλτος Τεντόγλου

μιλτος τεντογλου, νεο ρεκορ, αλμα

Στο μίτινγκ στο Λιεβέν όμως, ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε στόματα με ιδανικό τρόπο, αφού το άλμα του ήταν και πάλι το κορυφαίο για φέτος στον κόσμο. Ο Έλληνας αθλητής προσγειώθηκε στα 8.41μ και έστειλε μήνυμα πως είναι ο κορυφαίος.

«Φοβερός!!!! Στα 8,41 μ. το τέταρτο άλμα ου Μίλτου Τεντόγλου, κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023. Ο αθλητής κάνει έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του», ήταν η ανάρτηση του ΣΕΓΑΣ.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μίλτος Τεντόγλου: Ρεβάνς μετά το «άκυρο» - Νέο ρεκόρ με άλμα 8,41 μέτρα "

Καλλιτέχνες: Προσφεύγουν στο ΣτΕ – Με «θετική πρόθεση» οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού

Nομοθετική ρύθμιση για το μισθολογικό καθεστώς και την βαθμολογική εξέλιξη των καλλιτεχνών στο Δημόσιο αναμένεται να καταθέσει μέχρι την Παρασκευή η κυβέρνηση, με στόχο να επιλυθεί το σχετικό θέμα, που χρονίζει από το 2017. Στην διάρκειας διόμισι ωρών συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους τους, συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα των καλλιτεχνών, που προκάλεσαν και την αντίδρασή τους με αφορμή το σχετικό προεδρικό διάταγμα. 

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «έχουν γίνει πολλά λάθη στο παρελθόν και από προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς, δεν είμαστε εδώ για να κρύψουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί, είμαστε εδώ για να λύνουμε προβλήματα και σίγουρα δεν έχουμε κανένα λόγο ή σχέδιο -επειδή τα άκουσα κι αυτά στο δημόσιο διάλογο- να βάζουμε απέναντί μας τον καλλιτεχνικό κόσμο».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξει το άρθρο 16, που απαγορεύει την τριτοβάθμια ιδιωτική εκπαίδευση, σημειώνοντας, πάντως, ότι το επίμαχο προεδρικό διάταγμα δεν άλλαζε το ισχύον καθεστώς για την αναγνώριση των πτυχίων τους.

«Νομίζω -το γνωρίζετε πια καλά- ότι αυτό το Προεδρικό Διάταγμα δεν αναγνωρίζει νέα ακαδημαϊκά ή επαγγελματικά δικαιώματα και ούτε τροποποιεί υφιστάμενες διατάξεις της νομοθεσίας γύρω από αυτά κι ότι οι προσλήψεις καλλιτεχνών στο δημόσιο για καλλιτεχνικό έργο εξαιρούνται ρητά από το Προεδρικό Διάταγμα, το ΑΣΕΠ και το ενιαίο μισθολόγιο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Οι εκπρόσωποι των καλλιτεχνών δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν την θετική πρόθεση της κυβέρνησης, ωστόσο διαμηνύουν πως η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 24ωρη απεργία ««θα πραγματοποιηθεί, ενώ πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση στο Ωδείο Αθηνών και στάση εργασίας μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
 
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας θεάματος – Ακροάματος, Κώστας Κεχαγιόγλου, δήλωσε: «Έγινε διάλογος και νομίζω ότι αν υπάρχουν καλές προθέσεις από την κυβέρνηση, θα μπορέσουμε  να ξεπεράσουμε το σκόπελο τον οποίο βρισκόμαστε. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρχουν έμπρακτες αποφάσεις».

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Άρης Λάσκος, τόνισε: «Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι μεριά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα και όχι παρεξήγηση λογοτεχνικού επιπέδου, είναι ηθική παρεξήγηση πρέπει να αποκατασταθεί εντός της εβδομάδας αυτής».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Αστέριος Πελτέκης, δήλωσε: «Υπήρξε πάρα πολύ θετικό κλίμα και από την πλευρά της κυβέρνησης.  Ασχέτως αν υπήρχαν σημεία στα οποία υπήρξαν διαφωνίες και άλλα σημεία στα οποία συγκλίναν οι απόψεις, έγινε πραγματικά ένα μεγάλο βήμα -πιστεύω- προς την επίλυση όλων των σοβαρών θεμάτων με πολύ καλή θέληση».
 
Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την καλλιτεχνική εκπαίδευση και την ακαδημαϊκή αναγνώριση των δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

Από τη συνάντηση πρωθυπουργού- καλλιτεχνών προέκυψαν ως θετικά σημεία:

  • Η εξαγγελία της κυβέρνησης για την ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών από το 2025
  • Η δυνατότητα εισόδου στο 3ο εξάμηνο τμημάτων ΑΕΙ με κατατακτήριες αποφοίτων δραματικών – συναφών σχολών

    Για αόριστες υποσχέσεις κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

    «Μετά από δύο μήνες μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των καλλιτεχνών, στη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό δεν προέκυψε τίποτα συγκεκριμένο. Μόνο αόριστες υποσχέσεις. Παραμένουμε με σεβασμό δίπλα στο καλλιτεχνικό κίνημα», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και Τομεάρχης  Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Για αντιφατικές και θολές ανακοινώσεις κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ οι καλλιτέχνες δηλώνουν ότι θα προσφύγουν την Παρασκευή στο Συμβούλιο της Επικρατείας καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλλιτέχνες: Προσφεύγουν στο ΣτΕ – Με «θετική πρόθεση» οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού"

Γαλάζια Πατρίδα»: Ακυρώθηκε η μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο

Ο φονικός σεισμός στην Τουρκία αλλά και τη Συρία που άφησε πίσω του περισσότερους από 41.000 νεκρούς, ανέτρεψε προσωρινά και τον στρατιωτικό σχεδιασμό της Άγκυρας με την ακύρωση της μεγαλύτερης άσκησης της «Mavi Vatan» ή αλλιώς «Γαλάζια Πατρίδα».

Η «Γαλάζια Πατρίδα» επρόκειτο να αρχίσει την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου με την ανάπτυξη ολόκληρου του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Αιγαίο με συμμετοχή και της πολεμικής αεροπορίας της γειτονικής χώρας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Γαλάζια Πατρίδα»: Ακυρώθηκε η μεγάλη άσκηση στο Αιγαίο "

Περικλής Μαντάς για καταγγελίες Πολάκη: Ουδέποτε είχα σχέση με offshore εταιρεία

Στην ανάρτηση – καταγγελία που έκανε ο Παύλος Πολάκης για τον Περικλή Μαντά, απάντησε ο ίδιος ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για “συκοφαντία” και ” λάσπη”.

Ο Περικλής Μαντάς ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ο ίδιος, ούτε μέλος της οικογένειας του με offshore εταιρεία. “Κάθε επιχειρηματική μου δραστηριότητα μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα διαφανής και κάθε εταιρία στην οποία συμμετείχα είχε έδρα στην Ελλάδα”, αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Αναλυτικά ο κ. Μαντάς αναφέρει στην ανάρτηση του:

“Ο κύριος Πολάκης για ακόμη μια φορά ακολουθεί την αγαπημένη του τακτική, προσπαθώντας να πολιτευτεί με όπλα του τη συκοφαντία και τη λάσπη.
Καθαρές κουβέντες. Ουδέποτε εγώ ή μέλος της οικογένειάς μου είχα οποιαδήποτε σχέση με offshore εταιρεία, όπως ψευδώς αναφέρει ο κ. Πολάκης. Ουδέποτε εγώ και η σύζυγός μου είχαμε τέτοιου τύπου δραστηριότητες ή σχέσεις με εταιρίες που εδρεύουν σε φορολογικούς παραδείσους. Ουδέποτε ήμουν «μέτοχος» της AEGIR SERVICES CO.
Κάθε επιχειρηματική μου δραστηριότητα μέχρι σήμερα ήταν απόλυτα διαφανής και κάθε εταιρία στην οποία συμμετείχα είχε έδρα στην Ελλάδα.
​Οι πολίτες της Μεσσηνίας με γνωρίζουν πολύ καλά. Ξέρουν ότι πολιτεύομαι με γνώμονα την ειλικρίνεια και τιμώ με όλες μου τις δυνάμεις την εντολή που μου έδωσαν. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω.
​Απέναντι στη δολοφονία χαρακτήρων και στο κυνήγι μαγισσών που έχει εξαπολύσει για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς συνεχίζουμε να απαντούμε με θετικό λόγο μακριά από τακτικές πόλωσης, που στόχο έχουν να δημιουργήσουν τοξικό κλίμα λίγους μήνες πριν τις εκλογές”.

 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Στην καταγγελία ότι ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, κατέχει εταιρεία offshore με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ προχώρησε ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος παραθέτει και φωτογραφικό υλικό, «ο συγκεκριμένος “άριστος” βουλευτής της ΝΔ κατέχει OFFSHORE εταιρεία με έδρα στα Νησιά Μάρσαλ (!!!), προφανώς για να είναι “αόρατες” οι δραστηριότητες του. Για να κρύψει μάλιστα εντελώς τα ίχνη του, ο Μαντάς τοποθέτησε ως φορολογικό και νόμιμο εκπρόσωπο στην offshore “ΑEGIR SERVICES CO” έναν δικό του, απολύτως έμπιστο, αχυράνθρωπο».

Ακόμη, ο ίδιος κάνει λόγο για απόπειρα συγκάλυψης από το Μαξίμου, αφού πριν τη μεταβίβαση του 100% των μεριδίων της offhsore του Μαντά προς τον συνέταιρό του Ν. Τσακάκο, στις 12 Ιανουαρίου, όπως αναφέρει, προηγήθηκε δημοσίευμα που αποκάλυπτε ότι ο βουλευτής κλήθηκε από τη Μεσσηνία για εξηγήσεις στο Μαξίμου λίγες ημέρες πριν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Περικλής Μαντάς για καταγγελίες Πολάκη: Ουδέποτε είχα σχέση με offshore εταιρεία"

Καταπατημένα: Ακίνητα με εκπτώσεις 80% και δόσεις από 100 ευρώ το μήνα

Με αλλαγές και μεγαλύτερες εκπτώσεις έναντι του προσχεδίου που αρχικά τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την εξαγορά καταπατημένων δημοσίων κτημάτων.

Με εκπτώσεις έως 80% και με δόσεις από 100 ευρώ το μήνα, θα μπορούν να «καθαρίσουν» οριστικά και με νόμιμους τίτλους κυριότητος, οι ιδιοκτήτες που έχουν «μπλέξει»  με ακίνητα, που το Δημόσιο τα διεκδικεί ως δημόσια περιουσία.

Εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων του Δημοσίου θα μπορεί να γίνει:

  • με κατοχή από ιδιώτη τουλάχιστον 30 χρόνια, αν υπάρχουν τίτλοι αγοράς ή ιδιοκτησίας  και κτίσματα προ του 1992
  • με κατοχή επί τουλάχιστον 40 χρόνια εφόσον υπάρχει κτίσμα (που αποτελεί και μοναδική κατοικία ή εμπορική εκμετάλλευση –πχ βιοτεχνία- του ιδιώτη) πριν από το 1982.
  • Αν ψηφιστεί το ψηφιστεί πριν τις εκλογές, οι αιτήσεις θα μπορούν να ξεκινήσουν στο τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.
  • Ως τίμημα εξαγοράς ορίζεται αρχικά η αντικειμενική αξία του ακινήτου μετά των κτισμάτων αυτού. Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 10%, ή τμηματικά σε έως 60 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσόν τα 100 ευρώ μηνιαίως.
  • Αν όμως έχει ο ιδιώτης εγγραφεί ήδη ως ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο, παίρνει αμέσως έκπτωση 50%.

Επιπλέον εκπτώσεις επί του τιμήματος εξαγοράς προβλέπονται επίσης:

1.       κατοχή με ή χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας: μείωση λόγω παλαιότητας, κατά  1% ή 2% για κάθε έτος κατοχής μετά το όριο των 30 ή 40 ετών (αναλόγως αν υπάρχουν ή όχι τίτλοι ιδιοκτησίας)  και με ανώτατο όριο 50%,

2.       εάν ο αιτών είναι άτομο με αναπηρία 80% και άνω, ή και εάν είναι πρόσωπο που φιλοξενεί περισσότερο από ένα (1) έτος ή επιβαρύνεται φορολογικά από πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 60.000 ευρώ: μείωση τιμήματος κατά 30%.

3.       για αναπηρία 67%-79% προβλέπεται έκπτωση 20%. Ιδια έκπτωση έχει και κάθε  πρόσωπο που φιλοξενεί περισσότερο από ένα (1) έτος ή επιβαρύνεται φορολογικά από πρόσωπα με την ανωτέρω ιδιότητα, με ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 18.000 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000 ευρώ.

4.       παλιννοστούντες ομογενείς, ο οποίος έχει εγγραφεί στα μητρώα ή τα δημοτολόγια δήμου ή είναι μόνιμος κάτοικος παραμεθόριων περιοχών: μείωση 20%

5.       πολύτεκνοι: μείωση 20%, εφόσον έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 40.000 ευρώ, ή ετήσιο οικογενειακό 80.000 ευρώ.

6.       Τρίτεκνοι: μείωση 15%  εάν το ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν ξεπερνά τα 25.000  ευρώ ή τα 40.000 το ετήσιο οικογενειακό

7.       Μονογονεϊκές οικογένειες: μείωση 15%

8.       μακροχρόνια άνεργοι: 15%

9.       Δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος – ΚΕΑ: μείωση 20%

10.   Εάν εντός του ακινήτου υφίσταται κτίσμα που αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του αιτούντος: έκπτωση 20%

Αν συντρέχουν πολλές εκπτώσεις για «κοινωνικούς λόγους», μετράει μόνο η μεγαλύτερη αλλά σε καμία περίπτωση το άθροισμα των διαφόρων εκπτώσεων (εφάπαξ πληρωμής, παλαιότητος κλπ) δεν μπορεί  να υπερβαίνει το 80%.  Πάντα δηλαδή οφείλεται να καταβάλλεται τουλάχιστον το 20% της αντικειμενικής αξίας.

Ο ιδιώτης θα μπορεί να λάβει μέχρι ένα άρτιο οικόπεδο (για εντός σχεδίου) ή 10 στρέμματα γης (για εκτός σχεδίου). Προβλέπονται και περιπτώσεις που οι ιδιώτες θα μπορούν να λάβουν και ακόμα μεγαλύτερες εκτάσεις (πχ 20 στρέμματα ή τυχόν μικρό υπόλοιπο που απομένει ανεκμετάλλευτο).

Μπορούν να εξαγοράσουν όμως και ακίνητα που περιλαμβάνουν (όχι παραπάνω όμως από το 20% της συνολικής επιφάνειας) εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως δασικές ή natura, υπογράφοντας ταυτόχρονα και ρήτρα προστασίας τους. Αν επιχειρήσουν να κτίσουν ή παρέμβουν στις ευαίσθητες αυτές εκτάσεις, τότε η εξαγορά ακυρώνεται και αποβάλλονται από το ακίνητο.

Εκ προοιμίου εξαιρούνται  από τη ρύθμιση δάση, αρχαιολογικοί χώροι, αιγιαλοί-παραλίες ή παρόχθιες και παραποτάμιες περιοχές που έχουν περιέλθει στην ΕΤΑΔ- Υπερταμείο.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταπατημένα: Ακίνητα με εκπτώσεις 80% και δόσεις από 100 ευρώ το μήνα "

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σοκ από τα ματωμένα καθίσματα, πληροφορίες για τραυματίες

Σοκαριστικές εικόνες έρχονται από το κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι με ματωμένα καθίσματα μετά τα επεισόδια που έγιναν - Υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες πριν από τον ημιτελικό του βόλεϊ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Πληροφορίες για οκτώ τραυματίες οπαδούς υπάρχουν μετά τα επεισόδια στο Μαρούσι. Λέγεται ότι οπαδοί βρέθηκαν αιμόφυρτοι μετά τη μεγάλη ένταση που σημειώθηκε πριν από τον ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά, όπου η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, υπάρχουν σπασμένα καθίσματα από τις εξέδρες του γηπέδου στα οποία έχει επάνω κηλίδες με αίμα!

Στο σημείο έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπήρξαν τραυματίες από τα επεισόδια, που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη ο αγώνας

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, ο αγώνας θα διεξαχθεί τελικά αύριο, Πέμπτη 16/2, στις 3 το μεσημέρι, κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς φιλάθλους).

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη πράξη στον ελληνικό «εμφύλιο» του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα (15/2), με ώρα έναρξης του αγώνα στις 19:00.

Ωστόσο, τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν από το παιχνίδι, οδήγησαν στην αναβολή του.

Οι πράσινοι απέκτησαν το προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 3-1 στον πρώτο αγώνα που έγινε την περασμένη Τρίτη (7/2) στο κλειστό του Ρέντη και χρειάζονται δύο σετ για να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ ο Ολυμπιακός για να προκριθεί στον τελικό θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 και μετά να επικρατήσει και στο χρυσό σετ.

epis.2

epis

 dikaiologitika

Διαβάστε Περισσότερα » " Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Σοκ από τα ματωμένα καθίσματα, πληροφορίες για τραυματίες "

Γερμανία: Κλειστό μεθαύριο (17.2.2023) το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω απεργίας

Παραλύει μεθαύριο Παρασκευή (17.2.2023) το αεροδρόμιο του Μονάχου – το δεύτερο μεγαλύτερο στη Γερμανία – καθώς θα μείνει κλειστό λόγω απεργίας. Αυτό θα είναι το δεύτερο σερί χτύπημα στις αερομεταφορές στη χώρα μετά το σημερινό χάος που προκλήθηκε από την κατάρρευση του συστήματος πληροφορικής της Lufthansa.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα (15.2.2023) η διοίκηση του αεροδρόμιο του Μονάχου στη Γερμανία, μεθαύριο Παρασκευή θα ακυρωθούν όλες οι πτήσεις λόγω μιας απεργιακής κινητοποίησης του προσωπικού, με μισθολογικά αιτήματα.

«Λόγω της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθεί καμία τακτική πτήση από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μέχρι τη 1 το πρωί του Σαββάτου», ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Γερμανίας. Συνολικά, ήταν προγραμματισμένες περισσότερες από 700 αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατικών αεροσκαφών, οι οποίες δεν θα γίνουν.

Θα πραγματοποιηθούν μόνο ορισμένες «ειδικές» πτήσεις, για «ανθρωπιστικούς, ιατρικούς ή τεχνικούς» λόγους, καθώς και εκείνες που μεταφέρουν συμμετέχοντες στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, ένα πολιτικό – διπλωματικό διεθνές «ραντεβού» με τη συμμετοχή πολλών ηγετών, που θα διεξαχθεί στην πόλη αυτή της Γερμανίας από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή (19.2.2023).

Απεργίες και σε άλλα αεροδρόμια

Το συνδικάτο Verdi προκήρυξε απεργία των εργαζομένων σε επτά από τα μεγαλύτερα γερμανικά αεροδρόμια, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αυξήσεις των μισθών. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προέβλεψε ότι θα υπάρξει «αναστάτωση» στα δρομολόγια και συνέστησε στους επιβάτες να αποφύγουν να πάνε εκεί.

Η απεργία αφορά επίσης τα αεροδρόμια της Βρέμης, του Ντόρτμουντ, του Αμβούργου, του Ανόβερου και της Στουτγάρδης.

Συνδικάτα και εργοδότες διαπραγματεύονται αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων και του προσωπικού ασφαλείας, με τα πρώτα να ζητούν να καλυφθεί η απώλεια αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων λόγω του αυξημένου πληθωρισμού.

Τον περασμένο μήνα το Verdi κήρυξε απεργία στο αεροδρόμιο του Βερολίνου, με αποτέλεσμα να ματαιωθούν ή να επαναπρογραμματιστούν περίπου 300 πτήσεις.

Χάος στα αεροδρόμια με τις πτήσεις της Lufthansa

Η απεργία φαίνεται να είναι το… κερασάκι στην πικρή τούρτα που σερβιρίστηκε στις γερμανικές αερομεταφορές μετά το σημερινό χάος που προκλήθηκε στα αεροδρόμια και στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού εξαιτίας της Lufthansa.

Tο πληροφοριακό σύστημα της γερμανικής εταιρείας, ενός από τους μεγαλύτερους αεροπορικούς κολοσσούς στον κόσμο, κατέρρευσε και οι ακυρώσεις των πτήσεων έδιναν κι έπαιρναν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανία: Κλειστό μεθαύριο (17.2.2023) το αεροδρόμιο του Μονάχου λόγω απεργίας"

Ανήλικη έπινε αμέριμνη καφέ και τη βρήκε σφαιρίδιο στο χέρι

Τυχερή μέσα στην ατυχία της, στάθηκε μια ανήλικη κοπέλα χθες στις Μοίρες, που βγήκε για καφέ και κατέληξε τραυματισμένη -ευτυχώς ελαφρά- από σφαιρίδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 16χρονη μαθήτρια, καθόταν με την παρέα της σε υπαίθριο χώρο καφετέριας και ξαφνικά ένιωσε ένα κάψιμο στο χέρι, ενώ άρχισε και να αιμορραγεί.

Όπως προέκυψε μετά την καταγγελία και από την προανάκριση που διενεργείται από το ΑΤ Φαιστού, ένας 21χρονος από ορεινό χωριό της περιοχής περιεργαζόταν μέσα από το επιβατηγό όχημα του και ενώ αυτό βρισκόταν εν κινήσει,  ένα αεροβόλο πιστόλι στο οποίο χρησιμοποιούσε μεταλλικά σφαιρίδια και ένα από αυτά τα σφαιρίδια "ξέφυγε" και τραυμάτισε την ανήλικη κοπέλα, για καλή της τύχη στο χέρι, καθώς αν το σφαιρίδιο την είχε βρει στο κεφάλι ή το μάτι ο τραυματισμός της θα ήταν σαφώς σοβαρότερος.

Ο νεαρός δεν έχει συλληφθεί, ωστόσο αναζητείται από τις αρχές. Να σημειωθεί ότι σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη ως προς τον τραυματισμό της 16χρονης. 

cretalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανήλικη έπινε αμέριμνη καφέ και τη βρήκε σφαιρίδιο στο χέρι"

Hellenic Train: Τροποποιούνται δρομολόγια του προαστιακού

Λόγω εργασιών που γίνονται από τον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) στην γραμμή του Αεροδρομίου, αύριο Πέμπτη 16/2, το δρομολόγιο με αριθμό 2200 (Άνω Λιόσια-Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 06:04 και 2232 (Άνω Λιόσια- Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 15:04 στο τμήμα Άνω Λιόσια- Μεταμόρφωση θα γίνουν με λεωφορείο της HELLENIC TRAIN.

Τα δρομολόγια θα γίνουν ως εξής:

2204 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 07:04
2208 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 08:04
2212 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 09:04
2236 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 16:04
2240 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 17:04
2244 (Άνω Λιόσια – Κορωπί) και ώρα αναχώρησης 18:04
2205 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 06:34
2209 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 07:34
2213 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 08:34
2237 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 15:34
2241 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 16:34
2245 (Κορωπί – Άνω Λιόσια) και ώρα αναχώρησης 17:34

στο τμήμα Άνω Λιόσια – ΣΚΑ – Άνω Λιόσια θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία της HELLENIC TRAIN.

Διαβάστε Περισσότερα » "Hellenic Train: Τροποποιούνται δρομολόγια του προαστιακού"

Στο Δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για τους σιδηροδρόμους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο επειδή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της οδηγίας για τη δημιουργία ενιαίου ευρωπαϊκού σιδηροδρομικού χώρου (2012/34/ΕΕ).

Η οδηγία διευκρινίζει ότι τα κράτη μέλη έπρεπε να εξασφαλίσουν τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της εθνικής αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής το αργότερο έως τις 16 Ιουνίου 2015 και τη δημοσίευσή της εντός ενός μηνός.

Η σύναψη και δημοσίευση της εν λόγω συμφωνίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαφάνεια των επικείμενων έργων στο δίκτυο σιδηροδρομικής υποδομής. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να περιέχει ουσιαστικές διατάξεις, όπως αναφορικά με το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για τις υπηρεσίες υποδομής, καθώς και στόχους επιδόσεων προσανατολισμένους στους χρήστες (για παράδειγμα, ταχύτητα γραμμής, ικανοποίηση πελατών ή προστασία του περιβάλλοντος).

Παρά τις ανταλλαγές επιστολών μεταξύ της Επιτροπής και της Ελλάδας, οι εθνικές αρχές εξακολουθούν να μην έχουν υπογράψει και δημοσιεύσει τη συμβατική συμφωνία με τον ελληνικό οργανισμό διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής, τον ΟΣΕ.

Η Επιτροπή κίνησε διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας τον Δεκέμβριο του 2020 και απέστειλε αιτιολογημένη γνώμη τον Δεκέμβριο του 2021. Δεδομένου ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει την οδηγία, η Επιτροπή αποφάσισε τώρα να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Δικαστήριο της ΕΕ η Ελλάδα για τους σιδηροδρόμους"

Παραλήρημα Καντίροφ: «Δική μας η Ανατολική Γερμανία, θα κατακτήσουμε την Πολωνία, μπουνιά χρειάζεται ο Σολτς»

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ… ξέφυγε τελείως και σε δηλώσεις αληθινό παραλήρημα είπε ότι ο Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς είναι… μαλακός σαν αρκούδα και πρέπει να φάει μπουνιά, ενώ απείλησε με εισβολή την Πολωνία και μίλησε για επιστροφή των Ρώσων στην Ανατολική Γερμανία.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας μίλησε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1 και… δεν ήξερε τι έλεγε στο παραλήρημά του. Ο Ραμζάν Καντίροφ, είπε ότι ήταν λάθος η αποχώρηση των Σοβιετικών στρατευμάτων από τη πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία, τόνισε ότι η Πολωνία θα κατακτηθεί, ενώ έσυρε τα εξ αμάξης στον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Για την Ανατολική Γερμανία είπε ότι η αποχώρηση των Σοβιετικών τη δεκαετία του ’90 ήταν λάθος. Και πρόσθεσε: «Ο Γκορμπατσόφ ή όποιος άλλος απέσυρε τα στρατεύματά μας… Οι Γερμανοί έπρεπε να τιμωρηθούν ως προδότες για να καταλάβουν τη θέση τους. Πρέπει να επιστρέψουμε εκεί, αυτό είναι το έδαφός μας».

Στη συνέντευξη, το «δεξί χέρι» του Πούτιν πέρασε… γενεές 14 τον Όλαφ Σολτς. Όπως είπε, επισκέφτηκε τον Ρώσο πρόεδρο και ήταν: «μαλακός σαν αρκούδα πάντα. Τώρα μιλάει από το πόντιουμ με ρητορική μίσους για τη Ρωσία. Ο Σολτς πρέπει να φάει μπουνιά στο πρόσωπο», ανέφερε ο Ραμζάν Καντίροφ.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας ανέφερε επίσης ότι είναι «πεπεισμένος» ότι η Ρωσία μπορεί να πετύχει τους στόχους της στην Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον Τσετσένο ηγέτη, η Ρωσία έχει τη δύναμη να καταλάβει την ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη Χάρκοβο και το κύριο λιμάνι της Οδησσού. Τόνισε επίσης ότι «θα ήταν λάθος να διαπραγματευτούμε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Κάπου εκεί θυμήθηκε την Πολωνία και την απείλησε με εισβολή. «Δείχνουμε αποτελέσματα στο πεδίο μάχης που η Δύση, οι χώρες του ΝΑΤΟ και η ΕΕ δεν μπορούν ούτε να ονειρεύονται. Θα σπάσουμε (σ.σ.: τις ουκρανικές άμυνες) και θα κατακτήσουμε την Πολωνία».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλήρημα Καντίροφ: «Δική μας η Ανατολική Γερμανία, θα κατακτήσουμε την Πολωνία, μπουνιά χρειάζεται ο Σολτς»"

Φωτιά στη Βωβούσα Ιωαννίνων - Κάηκαν ολοσχερώς εργοστάστιο ξυλείας και δύο σπίτια

Εικόνες   ολοκληρωτικής καταστροφής  αφήνει   πίσω της η φωτιά που ξέσπασε σήμερα αργά το μεσημέρι  σε  εργαστήριο ξυλείας και     στη συνέχεια επεκτάθηκε σε οικίες  στην ορεινή Βωβούσα  στο Ανατολικό Ζαγόρι .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από εργαστήρι ξυλείας και λόγω των εύφλεκτων υλικών   που υπήρχαν στο χώρο επεκτάθηκε σε   κοντινά σπίτια.
Για την επιχείρηση κατάσβεσης έσπευσαν και επιχείρησαν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα που  παραμένουν  στην περιοχή καθώς και αστυνομία αλλά  και  υπηρεσίες του Δήμου Ζαγορίου.
Tα ακριβή αίτια της  καταστροφικής φωτιάς  διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ .
 

epirus-tv-news

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στη Βωβούσα Ιωαννίνων - Κάηκαν ολοσχερώς εργοστάστιο ξυλείας και δύο σπίτια"

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη κατεδάφισης ορόφων του ξενοδοχείου της Coco-mat

«Την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών φέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής», αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει αναφορικά με την κατεδάφιση των τελευταίων ορόφων του ξενοδοχείου της Coco-mat και της Μπλε Κέδρος, το Coco-mat Athens BC στην περιοχή της Ακρόπολης.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «με αφορμή δημοσιεύματα σε έντυπα και ψηφιακά Μέσα σχετικά με το θέμα των αυθαίρετων ορόφων γνωστού ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Φαλήρου, διευκρινίζονται τα εξής:

O Δήμος Αθηναίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο διατακτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το συγκεκριμένο ακίνητο.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησε αυτοψία στο ακίνητο και συνέταξε έκθεση αυτοψίας αυθαιρέτου για τα τμήματα της οικοδομής που υπερβαίνουν τα 27 μέτρα (24μ+3μ).

Επιβλήθηκαν τα αντίστοιχα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης, ανά έτος.

Ο ιδιοκτήτης, όπως του έδινε το δικαίωμα ο Νόμος, κατέθεσε προσφυγή κατά της έκθεσης αυτοψίας.

Το αρμόδιο Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Β' στη Συνεδρίασή του στις 26/01/2023 εξέδωσε οριστική απορριπτική απόφαση.

Ο Δήμος Αθηναίων στις 07/02/23 διαβίβασε την υπόθεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής με το Α.Π. 38916/07-02-2023 έγγραφο της Διεύθυνσης Δόμησης.

Σύμφωνα με τον Ν.3852/10 άρθρο 280 παρ.45., την ευθύνη για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών φέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η ευθύνη κατεδάφισης ορόφων του ξενοδοχείου της Coco-mat"

Σεισμός στην Τουρκία: 78 συλλήψεις για «προκλητικές αναρτήσεις» στα social media

Τουλάχιστον 78 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τουρκία για “πρόκληση φόβου και πανικού” ύστερα από αναρτήσεις σχετικές με τον καταστροφικό σεισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Τουρκίας 20 από τους συλληφθέντες προφυλακίστηκαν για “διαμοιρασμό προκλητικών αναρτήσεων”. Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία από τον καταστροφικό σεισμό ξεπέρασε τις 41.000 και εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας δήλωσε ότι ταυτοποίησε 613 ανθρώπους τους οποίους κατηγορεί ότι έκαναν προκλητικές αναρτήσεις και νομικές διαδικασίες έχουν ξεκινήσει σε βάρος 293. Από αυτή την ομάδα ο επικεφαλής εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη των 78.

Η διεύθυνση πρόσθεσε πως 46 ιστότοποι έκλεισαν επειδή διαχειρίζονταν “σπαμ ηλεκτρονικού ψαρέματος” στην προσπάθεια να υποκλέψουν δωρεές για τα θύματα του σεισμού και πως έκλεισαν 15 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζονταν ως επίσημοι θεσμοί.

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Κοινοβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε έναν νόμο βάσει του οποίου δημοσιογράφοι και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσαν να φυλακιστούν μέχρι και τρία χρόνια για διάδοση “παραπληροφόρησης”, αυξάνοντας τις ανησυχίες οργανώσεων για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαϊκών χωρών για την ελευθερία της έκφρασης, ιδιαίτερα ενόψει των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν το καλοκαίρι.

Το κυβερνών κόμμα του προέδρου Ερντογάν έχει πει πως ο νόμος χρειαζόταν προκειμένου να αντιμετωπιστούν ψευδείς κατηγορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως δεν θα φιμώσει την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση έχει επίσης μπλοκάρει στο παρελθόν μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη εβδομάδα η Τουρκία μπλόκαρε την πρόσβαση στο Twitter για περίπου 12 ώρες από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι τις πρώτες ώρες της Πέμπτης, επικαλούμενη τη διάδοση παραπληροφόρησης, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση πολιτικών της αντιπολίτευσης και ανθρώπων που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα για να βρουν αγαπημένα τους πρόσωπα και να μοιραστούν πληροφορίες για τις προσπάθειες διάσωσης.

Ο διευθυντής Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν έγραψε στο Twitter προχθές Δευτέρα πως η Τουρκία βιώνει μια”σοβαρή πληροφοριακή ρύπανση” και πως οι αρχές θα εκδίδουν ένα ημερήσιο δελτίο διόρθωσης των ψευδών πληροφοριών.

Μέσα σε μία εβδομάδα από τον σεισμό, έγιναν αναφορές στην κυβέρνηση για περίπου 6.200 τεμάχια ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων, πρόσθεσε ο Αλτούν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός στην Τουρκία: 78 συλλήψεις για «προκλητικές αναρτήσεις» στα social media"

Η Κεραμέως απαντά στους εκπαιδευτικούς: Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση

«Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο» ανέφερε την Τετάρτη (15/2) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την αντίδραση των εκπαιδευτικών στην ατομική αξιολόγηση.

Σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση» και έκανε λόγο για «ιδεοληψίες» από μεριάς συνδικαλιστικών ηγεσιών και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση. Η κοινωνία το γνωρίζει και υποστηρίζει την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε αντίθεση με την κοινωνία. Επιμένουν σε ιδεοληψίες. Η αξιολόγηση προχωρά και συμβάλλει σε καλύτερο σχολείο για τα παιδιά μας», επεσήμανε στην ανάρτησή της.

Δείτε το tweet της Νίκης Κεραμέως

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κεραμέως απαντά στους εκπαιδευτικούς: Χωρίς αξιολόγηση, δεν υπάρχει βελτίωση"

Κούρδοι εισέβαλαν στο Ευρωκοινοβούλιο – Φωνάζαν συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν, φυγαδεύτηκε η Μετσόλα

Εισβολή στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο έκανε ομάδα νεαρών Κούρδων πετώντας τρικάκια στην αίθουσα της ολομέλειας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν.

Οι Κούρδοι ανέβηκαν στα θεωρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη του ΡΚΚ, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, άνοιξαν πανό και πέταξαν τρικάκια.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση, σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την πρόεδρο της ολομέλειας Ρομπέρτα Μετσόλα να απομακρύνεται από τον χώρο.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και οι ευρωβουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα καθώς οι διαδηλωτές κρατώντας πανό με την εικόνα του Οτσαλάν και φώναζαν συνθήματα κατά του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι Κούρδοι που εισέβαλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν περίπου 12, ενώ να σημειωθεί ότι σήμερα είναι η 24η επέτειο από τη σύλληψη του ηγέτη τους Αμπντουλάχ Οτσαλάν. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κούρδοι εισέβαλαν στο Ευρωκοινοβούλιο – Φωνάζαν συνθήματα υπέρ του Οτσαλάν, φυγαδεύτηκε η Μετσόλα"

Κομισιόν: Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά 8 χωρών για μη εφαρμογή των κανονισμών προστασίας μαρτύρων

Σε προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρά η Κομισιόν, σε βάρος οκτώ χωρών μελών, επειδή δεν εφάρμοσαν τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες για την προστασία των μαρτύρων δημόσιου συμφέροντος.

Η Επιτροπή διευκρίνισε πως η Τσεχία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία και η Πολωνία δεν έθεσαν σε εφαρμογή κανονισμούς που έχουν στόχο την παροχή στους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα αποτελεσματικών διαύλων για να αναφέρουν εμπιστευτικά παραβιάσεις των κανονισμών της ΕΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κατά 8 χωρών για μη εφαρμογή των κανονισμών προστασίας μαρτύρων"

N. Ορφανός στο Πρώτο: Είναι αντισυνταγματικό η τάδε δραματική σχολή να είναι εφάμιλλη πανεπιστημίου (audio)

Είναι αντισυνταγματικό, οι ήδη υπάρχουσες ιδιωτικές σχολές να ανωτατοποιηθούν, ήταν η άποψη που εξέφρασε ο Νίκος Ορφανός, ηθοποιός, Καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, σχετικά με το ζήτημα των πτυχίων των καλλιτεχνών.

«Δεν μπορεί η τάδε σχολή του Νίκου Ορφανού, η δραματική, που μάζεψε 10 φίλους του να διδάσκουν, που ναι μεν έχουν τα τυπικά προσόντα ξαφνικά να είναι εφάμιλλη ενός πανεπιστημίου. Και αντισυνταγματικό είναι και δεν είναι σωστό. Αν κάποια στιγμή καταργηθεί το άρθρο 16 και επιτραπεί σε κάποιες ιδιωτικές σχολές να προσαρμοστούν σε ένα βαθμό πιστοποίησης που να τους δίνει μία ισοτιμία με ανώτατη σχολή, το βλέπουμε, τώρα δεν μπορεί να γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς την αντίφαση που εμπεριέχεται στην ύπαρξη του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και της αναγνώρισης των πτυχίων των ιδιωτικών καλλιτεχνικών σχολών από την άλλη, ο κ. Ορφανός επισήμανε ότι είναι «πολλές οι αντιφάσεις και πολλά τα οξύμωρα», όπως και ότι υπάρχουν και κάποιοι μύθοι. «Εγώ είμαι 35 χρόνια ηθοποιός. Έχω τελειώσει τη σχολή του Κουν. Δεν θεωρώ, ποτέ δεν πίστεψα ότι το κράτος ή κάποιες συγκεκριμένες κυβερνήσεις μας μισούν ή μας εχθρεύονται, γιατί τους απειλούμε, γιατί είμαστε τίποτα συγκλονιστικοί επαναστάτες με τα δημιουργήματά μας, γιατί η τέχνη απειλεί. Εργάτες της τέχνης είμαστε. Επίσης υπάρχει η φημολογία ότι θέλουν να φτιάξουν δραματικές σχολές τα ιδιωτικά κολλέγια που υπάρχουν. Ούτε αυτό ισχύει. Κανένα σοβαρό κολλέγιο δεν θα κάνει μία έδρα για ένα επάγγελμα το οποίο είναι υπερκορεσμένο, δεν θα πάει κανείς. Ήδη οι δραματικές σχολές έχουν μεγάλη πτώση στους μαθητές τους» ανέφερε ο κ. Ορφανός.

Το πρόβλημα είναι πολύχρονο, επισήμανε ο κ. Ορφανός, «έχει μπλοκαριστεί από πολλές κυβερνητικές αποφάσεις εδώ και μια εικοσαετία και δεν είναι εύκολο κάποιος να το ξεδιαλύνει γρήγορα, γιατί έχει να κάνει με την πιστοποίηση των καλλιτεχνικών σχολών, οι οποίες έχουν τίτλο Ανωτέρα αλλά αυτό επί της ουσίας δεν σημαίνει τίποτα, είναι απλώς ΙΕΚ, έχουν αυτό το αντίκρισμα, όπως πηγαίνει κάποιος και μαθαίνει μηχανικός αυτοκινήτων».  

Μετά την κατάργηση των ΤΕΙ, έμειναν αδιαβάθμητες οι δραματικές και καλλιτεχνικές σχολές, οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Ορφανό, ιδρύονται με σχετικά χαλαρά κριτήρια. «Δηλαδή, υπάρχει μία ελάχιστη προϋπόθεση όσον αφορά το εγνωσμένο κύρος και τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων. Υπάρχει ένα πρόγραμμα σπουδών που υποτίθεται το διδάσκουν όλες οι δραματικές σχολές, αλλά εσωτερικά δεν υπάρχει αξιολόγηση, δεν υπάρχουν εξετάσεις οι οποίες να μετρώνται με έναν τρόπο πανεπιστημιακό. Πολύ εύκολα κάποιος ανοίγει ένα μαγαζί που το λέει δραματική σχολή, μουσική, σχολείο, ωδείο και τα λοιπά» τόνισε ο κ. Ορφανός.

«Όταν ξαφνικά, κάθε διεκδίκηση κατεβαίνει στην πλατεία ακούγονται και παράλογα πράγματα, ακούγονται και υπερβολές» ανέφερε ο κ. Ορφανός. «Υπάρχει και ένα θυμικό μιας νεολαίας που είναι κατανοητό και σεβαστό, αλλά αρχίζει και ξεφεύγει, χάνεται λίγο η μπάλα. Πρέπει λίγο να σταθούμε θεσμικά απέναντι στο επάγγελμά μας, απέναντι στο τι επαγγελματίες καλλιτέχνες θέλουμε. Γιατί χωρίς επαγγελματίες καλλιτέχνες, κατοχυρωμένους και ισχυρούς ως επαγγελματίες, δεν μπορούμε να έχουμε πολιτισμό επιπέδου στον τόπο μας» υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ορφανός, η Μελίνα Μερκούρη είχε ετοιμάσει ένα σχέδιο για ίδρυση Ακαδημίας θεάτρου ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80, ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις και δεν προχώρησε ποτέ. «Και ο Κάρολος Κουν που είχε μια πολύ εγνωσμένου κύρους σχολή και οι άλλοι σχολάρχες των δραματικών σχολών της είπαν, τι θα απογίνουμε εμείς που θα είμαστε υποδεέστερες σχολές, το κράτησε η Μελίνα, αλλά τώρα έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να πούμε ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει μια Ανώτατη Ακαδημία Θεάτρου Παραστατικών Τεχνών και μάλιστα όχι μία, δύο. Μία στη Θεσσαλονίκη, μία στην Αθήνα, δηλαδή στις πόλεις που υπάρχουν θέατρα και όχι σε πόλεις που δεν έχουν θέατρα και ενδεχομένως σε αυτή τη μορφή να μετεξελιχθούν οι υπάρχουσες δραματικές σχολές του Εθνικού Θεάτρου και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος» ανέφερε ο κ. Ορφανός.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "N. Ορφανός στο Πρώτο: Είναι αντισυνταγματικό η τάδε δραματική σχολή να είναι εφάμιλλη πανεπιστημίου (audio)"

Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Μαρτίου το «μπόνους» σε 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους - Ποιοι θα λάβουν 200, 250 ή 300 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας, 
Κωστής Χατζηδάκης εξειδίκευσε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για καταβολή μπόνους έως 300 ευρώ σε συνταξιούχους που είτε δεν είδαν καμία αύξηση είτε είδαν αύξηση κάτω από το 7,75% στις συντάξεις τους το 2023 λόγω της προσωπικής διαφοράς

Όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά που ωφελούνται από τη χορήγηση του μπόνους είναι 1.112.000 και θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς έως τις 31 Μαρτίου.

Εξειδικεύοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους –μια από τις επτά νέες παρεμβάσεις στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάστηκαν σήμερα- ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:

«Ανακοινώνουμε σήμερα την θέσπιση μιας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά και δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς από τις αυξήσεις που δόθηκαν πρόσφατα,

Υπενθυμίζω πως από τα τέλη Δεκεμβρίου 2022 μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί:

1) Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους με εισόδημα έως 800 ευρώ τον μήνα.

2) Μικρότερες ή μεγαλύτερες αυξήσεις μέσω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε πάνω από 900.000 συνταξιούχους με εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω.

3) Οι αυξήσεις της τέταρτης δόσης επανυπολογισμού του ν. Βρούτση σε πάνω από 230.000 συνταξιούχους

4) Και φυσικά οι πρώτες -μετά από μια 12ετία -αυξήσεις έως 7,75% για πάνω από 1,7 εκατ. συνταξιούχους.

Με εξαίρεση την έκτακτη ενίσχυση των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα, οι τρεις άλλες αυξήσεις είναι μόνιμου χαρακτήρα. Και αυτό οφείλουμε να το τονίζουμε απέναντι σε όσους ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση λειτουργεί ευκαιριακά μέσω διανομής επιδομάτων.

Η κυβέρνηση όμως παράλληλα οφείλει να σταθμίσει τις ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω ενός ασυνήθιστου εισαγόμενου πληθωρισμού τόσο για τους συνταξιούχους που έχουν την λεγόμενη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου και ακόμη περισσότερο, μεταξύ αυτών, για τους χαμηλοσυνταξιούχους που πλήττονται δυσανάλογα από αυτό το φαινόμενο.

Ανακοινώνουμε λοιπόν την σημερινή πρωτοβουλία λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ανάγκες αυτές των συνταξιούχων και αφετέρου τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που έχει προκύψει και επιτρέπει με ασφάλεια να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεσπίζουμε λοιπόν μια εφάπαξ οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς είτε δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% που προανέφερα είτε είχαν μικρότερη ωφέλεια από αυτήν. Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται στα 280 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα:

Οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά που ενισχύονται ανέρχονται σε περίπου 1.112.000. Το ποσό της εφάπαξ ενίσχυσης είναι κλιμακούμενο και κυμαίνεται από 200 έως 300 ευρώ. Το ύψος της ενίσχυσης εξαρτάται από τρία κριτήρια:

1.Την μερική ή και καθόλου αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς
2.Το ύψος της σύνταξης που λαμβάνουν
3.Αλλες τυχόν ενισχύσεις που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα

Πέντε κατηγορίες

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, οι συνταξιούχοι αυτοί επιμερίζονται σε 5 κατηγορίες. Στις 4 πρώτες κατηγορίες εντάσσονται συνταξιούχοι που δεν έλαβαν καθόλου την αύξηση του 7,75% (και στην πέμπτη κατηγορία είναι όσοι είδαν αυξήσεις λιγότερες του 7,75%.

Στην πρώτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι δεν είδαν καμία από τις αυξήσεις που προανέφερα. Πρόκειται για 120.000 περίπου συνταξιούχους (περίπου το 5% του συνόλου) με προσωπική διαφορά και με άθροισμα κύριων συντάξεων που κυμαίνονται μεταξύ 800 - 1000 ευρώ τον μήνα. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Στη δεύτερη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν προσωπική διαφορά και η μόνη ενίσχυση που έλαβαν το προηγούμενο διάστημα ήταν η έκτακτη καταβολή των 250 ευρώ τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για 370.000 χαμηλοσυνταξιούχους με συντάξεις έως 800 ευρώ τον μήνα. Και αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 300 ευρώ.

Στην τρίτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων μεταξύ 1.000 - 1.100 ευρώ τον μήνα, έχουν προφανώς προσωπική διαφορά και είδαν μόνο μια μικρή ενίσχυση από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο 36 ευρώ τον χρόνο. Πρόκειται για 70.000 συνταξιούχους όπου θα λάβουν και αυτοί την έκτακτη ενίσχυση των 300 ευρώ.

Αν προσθέσουμε τα πλήθη των παραπάνω κατηγοριών προκύπτει ότι 560.000 συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100 ευρώ και τα χαρακτηριστικά που προανέφερα θα λάβουν το ανώτατο ποσό των 300 ευρώ.

Στην τέταρτη κατηγορία είναι όσοι συνταξιούχοι έχουν άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.100 έως 1.600 ευρώ τον μήνα, έχουν προσωπική διαφορά και ωφελήθηκαν μόνο από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κατά μέσο όρο με 111 ευρώ ετησίως. Οι συνταξιούχοι αυτοί είναι 300.000 και θα λάβουν 250 ευρώ.

Τώρα περνάω στην πέμπτη κατηγορία που αφορά σε συνταξιούχους που δεν είδαν ακέραια την αύξηση του 7,75% λόγω προσωπικής διαφοράς, έλαβαν όμως κάποιο μικρότερο ποσοστό.

Ποιοι θα λάβουν 200, 250 και 300 ευρώ σε παραδείγματα:

-Όσοι συνταξιούχοι λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 1.100€ το μήνα και είδαν αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49% τότε η έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν είναι 250€. Η ομάδα αυτή αριθμεί περί τις 94.000 συνταξιούχους.

Επομένως, το ποσό των 250 ευρώ θα το λάβουν συνολικά 394.000 συνταξιούχοι.

Υπάρχουν επίσης και οι συνταξιούχοι που θα λάβουν το ποσό των 200 ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση. Αυτοί είναι:

-Περίπου 33.000 συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων συντάξεων από 1.101 έως και 1.600 ευρώ που έχουν λάβει αύξηση στη σύνταξή τους έως 3,49%. Αυτοί θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ.

-Και επιπλέον 125.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι έχουν άθροισμα συντάξεων έως 1.100€ και είδαν αύξηση στις συντάξεις τους από 3,5% έως 6,99%. Αυτοί θα λάβουν ενίσχυση 200 ευρώ

Άρα το πλήθος των συνταξιούχων που θα λάβει το ποσό των 200 ευρώ είναι 158.000.

Με την ενίσχυση αυτή καλύπτουμε το σύνολο των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και με αποδοχές κύριας σύνταξης έως 1.600 ευρώ τον μήνα, δηλαδή 1.112.000 συνταξιούχους. Δεν καλύπτουμε συνταξιούχους με αποδοχές πάνω από 1.600 ευρώ (περίπου το 2% των συνταξιούχων) οι οποίοι όμως είδαν σημαντικό όφελος 500-600 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Με τον συνδυασμό των αυξήσεων που δώσαμε το προηγούμενο δίμηνο προκύπτει πως όλοι οι συνταξιούχοι (2,5 εκατ.) βλέπουν ενίσχυση των εισοδημάτων τους. Καλύπτουμε και τους περίπου 850.000 συνταξιούχους που δεν είδαν καθόλου την αύξηση του 7,75% και επιπλέον 250.000 συνταξιούχους που είδαν χαμηλότερη αύξηση.

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί έως τις 31 Μαρτίου, είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη και δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε τέλος, εισφορά ή άλλη κράτηση υπέρ του Δημοσίου.

Η εφάπαξ καταβολή αυτής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, κλιμακώνεται με βάση το ύψος της σύνταξης αλλά και της προσωπικής διαφοράς. Το ύψος των ποσών της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης διαμορφώθηκε με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες. Δεν υπάρχει κανένας που να μην θέλει να δίνει περισσότερα, αλλά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ποια είναι η πραγματικότητα. Πολιτικοί «Αϊ – Βασίληδες» δεν θα γίνουμε ποτέ, υπάρχουν άλλοι που μπορούν να το κάνουν καλύτερα από εμάς. Έχουμε ευαισθησία, βλέπουμε τα προβλήματα της κοινωνίας, αλλά προχωρούμε όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις και οι αντοχές της οικονομίας και του προϋπολογισμού . Και βεβαίως σταθερά λαμβάνουμε υπόψη την προστασία των χαμηλών και των μεσαίων συντάξεων, στη βάση των δυνατοτήτων μας.

Τέλος, σχετικά με τις ρυθμίσεις για χρέη προς το Δημόσιο, αναλύθηκαν διεξοδικά από τους συναδέλφους μου προηγουμένως. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι στις διατάξεις αυτές θα ενταχθούν ο ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ. Θα ευθυγραμμιστούμε πλήρως ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και για λόγους απλότητας και για λόγους εξυπηρέτησης των πολιτών. Όποια ρύθμιση ισχύσει για τη φορολογική αρχή, αυτή θα ισχύσει για το ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ. Σας ευχαριστώ πολύ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: Μέχρι τέλος Μαρτίου το «μπόνους» σε 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους - Ποιοι θα λάβουν 200, 250 ή 300 ευρώ"

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα εργασίας – Άνοιξε η πλατφόρμα

Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής δηλώσεων από τους επιδοτούμενους ανέργους για το «επίδομα εργασίας», τη νέα παροχή για τους επιδοτούμενους ανέργους που ξεκινούν να εργάζονται, όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της.

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι που προσλήφθηκαν από τις 29/12/2022 και μετά, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους, θα εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματός τους για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της περιόδου επιδότησής τους.

Δικαιούχοι είναι όσοι λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας ή βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολουμένων και προσλαμβάνονται, κατά τη διάρκεια της επιδότησής τους, σε μισθωτή εργασία πλήρους απασχόλησης, σε εργοδότη στον οποίο δεν είχαν απασχοληθεί τα δύο τελευταία έτη πριν από την έναρξη της επιδότησής τους.

Το επίδομα εργασίας δεν μπορεί να χορηγηθεί πάνω από μία φορά εντός της ίδιας τριετίας.

Για την καταβολή της παροχής, οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα, με τους κωδικούς TaxisNet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/epidoma-ergasias-gia-paratase-epidomatos-anergias και υποβάλλουν μία απλή δήλωση για την ένταξή τους στο πρόγραμμα.

Η καταβολή του επιδόματος ξεκινά, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της ΔΥΠΑ για την πλήρωση των προϋποθέσεων χορήγησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο https://www.dypa.gov.grhttps://www.dypa.gov.gr/.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το επίδομα εργασίας – Άνοιξε η πλατφόρμα"

Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας είναι ψεύτης, μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας»

Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της

Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, που τον χαρακτήρισε «ψεύτη» στο ζήτημα των πλειστηριασμών.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε στον Alpha 98,9 ότι ο κόσμος είναι απελπισμένος από την απόφαση του Αρείου Πάγου, ενώ η αίτηση ακύρωσης των πλειστηριασμών θα εκδικαστεί στις 28 Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ίδια, από το 2016 μέχρι σήμερα, υπερασπίστηκε σειρά προσώπων που κινδύνευαν με πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας.

«Σταματήσαμε πάρα πολλούς πλειστηριασμούς και τότε οι κ.κ. Τσίπρας και Κοντονής φέρανε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και δεν σταματώνται. Είναι μια τρομακτική διαδικασία κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και να σταματήσει. Δεν έχει καμία δημοσιότητα, γίνονται πολλές παραβάσεις. Σε αυτή τη διαδικασία καταθέσαμε αίτηση ακύρωσης και θα εκδικαστεί στις 28 Φλεβάρη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η μάχη δεν έχει τελειώσει θα είμαι εκεί όπως και ο πατέρας μου» είπε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μίλησε με έντονους χαρακτηρισμούς για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις του. «Ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης. Ο Πινόκιο μπροστά του είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας. Έφερε νομοθεσία το 2015, το 2017, το 2018 για να επιτρέπει στα funds να κάνουν τη διαδικασία. Τολμά να μιλά σήμερα και να λέει ότι θα καταργήσουμε τους πλειστηριασμούς. Να μην ξεγελαστεί κανείς και τον ψηφίσει και μετά κλαίει. Έχει ξαναπεί ψέμματα. Να μην ξεχάσει ο κόσμος τι έχει συμβεί. Και για τον Μητσοτάκη να μην προσποιείται ότι έχει δεμένα τα χέρια του γιατί είναι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι νόμοι του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στο χέρι του κ. Μητσοτάκη να τους καταργήσει. Τους εφαρμόζει μια χαρά, να μην κρύβεται ο ένας πίσω από τον άλλον» τόνισε.

Όσον αφορά στη δίκη για το Μάτι, η κυρία Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για κακουργηματικές ευθύνες. «Πήγα στη δίκη αφού ολοκλήρωσα την κατάθεση μου και τα στοιχεία ότι πρόκειται για κακούργημα. 105 άνθρωποι πέθαναν όπως δεν πεθαίνεις ούτε στον πόλεμο. Οι ευθύνες είναι κακουργηματικές αφορούν την κυβέρνηση την τότε, αφορούν την περιφέρεια, του Δήμους, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία. Ο κ. Πατούλης πληρώνει 300.000 ευρώ δικηγόρο για να υπερασπίζεται ότι δεν έχει ευθύνη η κα Δούρου στα ειδικά Δικαστήρια».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας είναι ψεύτης, μπροστά του ο Πινόκιο είναι υπόδειγμα φιλαλήθειας»"

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Βομβαρδίζει» με ερωτήσεις ο Κούγιας τον Δασκαλάκη – Τι απάντησε για την κεταμίνη

«Βροχή» ερωτήσεων στον Μάνο Δασκαλάκη υποβάλει ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας το Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, αλλά και τους λόγους για τους οποίους, κατά το μάρτυρα, οδήγησαν την εν διαστάσει σύζυγο του, Ρούλα Πισπιρίγκου, στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Καθ´ όλη τη διάρκεια της εξέτασης του Μάνου Δασκαλάκη, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου παρακολουθεί σιωπηρή τη διαδικασία, ενώ σήμερα δεν κρατάει φωτογραφία της κόρης της, όπως στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, άρχισε την εξέταση του μάρτυρα από την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας στις 11 Απριλίου 2021 στο Καραμανδάνειο. Ο μάρτυρας είπε πως η κόρη του μέχρι την ανακοπή έμεινε τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο, με τη μητέρα της να βρίσκεται δίπλα της τον περισσότερο χρόνο και εκείνον να μιλάει μαζί της στο τηλέφωνο.

Μάλιστα, ο μάρτυρας είπε πως τη δεύτερη ημέρα της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, του έστειλε μία φωτογραφία λέγοντας του πως έκανε εμετό, ωστόσο δε φαινόταν κάτι τέτοιο.

Αλ. Κούγιας: Σε ποιο σημείο λέει βούλευμα ότι χορηγήθηκε κεταμίνη στην απόπειρα και με τι τρόπο;

Μ.Δασκαλάκης: Δεν το έχω μπροστά μου.

Αλ. Κουγιας: Σε ποιο σημείο λέει με ποιο τρόπο χορηγήθηκε;

Μ. Δασκαλάκης: Είναι εικασία…

Αλ. Κούγιας: Είναι τιμή σας που το λέτε. Πως υποστηρίζετε την κατηγορία;

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο μέσα στη δικογραφία που εξηγεί τα πάντα για κεταμίνη. Υπάρχουν καταθέσεις ιατροδικαστών. Υπάρχει έγγραφο.

Αλ. Κούγιας: Ποιο; Να σας το δείξουν οι συνεργάτες μου.

Μ. Δασκαλάκης: Υπάρχει έγγραφο που λέει εάν περάσει κάποιος χρόνος δεν μπορεί να ανευρεθεί η κεταμίνη. Στην ανακοπή το παιδί επανήλθε. Μετά που απεβίωσε η κόρη μου ανευρέθηκε.

Αλ. Κούγιας: Έχετε κάποιο στοιχείο ή μόνο βούλευμα;

Μ. Δασκαλάκης: Κυρίως το βούλευμα.

Η Τζωρτζίνα παρέμεινε στο νοσοκομείο τέσσερις ημέρες μέχρι να υποστεί την ανακοπή. Ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας στις ερωτήσεις του Αλ. Κούγια είπε πως η Τζωρτζίνα δεν του απάντησε για το τι είχε και κοίταζε τη μητέρα της:

Αλ. Κούγιας: Μιλήσατε με το παιδί στο νοσοκομείο;

Μ. Δασκαλάκης: Κοίταγε την μητέρα της για να απαντήσει.

Αλ. Κούγιας: Ρωτήσατε τι έχει;

Μ. Δασκαλάκης: Την ρώτησα τι έχει, μου είπε “δεν ξέρω” και κοίταγε την μητέρα της.

Αλ. Κούγιας: Πόσο καιρό έμεινε στο Καραμανδάνειο;

Μ. Δασκαλάκης: Τέσσερις ημέρες

Αλ. Κούγιας: Πότε μπήκε;

Μ. Δασκαλάκης: 8/4/21

Αλ. Κούγιας: Με τους γιατρούς μιλήσατε;

Μ. Δασκαλάκης: Ναι, είπαν ότι θα κάνουν εισαγωγή προληπτικά επειδή λίγες ημέρες πριν είχε “φύγει” Ίριδα.

Ο Αλέξης Κούγιας διερωτήθηκε εάν η μητέρα της, είχε «δασκαλέψει» την Τζωρτζίνα, δε θα έπρεπε να πει στον πατέρα της για τους σπασμούς και τα άλλα συμπτώματα με τον Μάνο Δασκαλάκη να απαντά: «Όταν πας και μιλάς στο παιδί σου, με το οποίο είστε αχώριστοι, και κοιτάει τη μάνα του για να σου απαντήσει κάτι σημαίνει».

Ο μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του, Αλέξη Κούγια, είπε πως το κίνητρο της κατηγορούμενης στην περίπτωση της απόπειρας ήταν η διεκδίκηση, ενώ στη συνέχεια, η εκδίκηση. Ο μάρτυρας απάντησε και για το θάνατο της Μαλένας, λέγοντας πως οι γιατροί τους είχαν πει πως θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα με τη μητέρα της για χημειοθεραπείες και εκείνος έπρεπε να επιστρέψει στην Πάτρα.

Αντικαταστάθηκε ένας ένορκος

Με την έναρξη της συνεδρίασης η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε πως ένας εκ των ενόρκων της σύνθεσης αντικαταστάθηκε με την αναπληρώτρια του, λόγω κωλύματος που ανέκυψε και αφορά λόγους υγείας και προσωπικούς. Ο Αλέξης Κούγιας επιφυλάχθηκε να ενημερωθεί και να δει εάν προκύπτει θέμα ακυρότητας της συνθέσεως.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρούλα Πισπιρίγκου: «Βομβαρδίζει» με ερωτήσεις ο Κούγιας τον Δασκαλάκη – Τι απάντησε για την κεταμίνη"

Πάτρα: Σκύλος - εφιάλτης για ανήλικο κοριτσάκι - Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

Εφιάλτης αποδείχθηκε για ένα ανήλικο κοριτσάκι και τη μητέρα του ένας σκύλος, στην περιοχή των Βραχνεΐκων.

Όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τρίτης, όταν μαμά και κόρη αμέριμνες έκαναν τη βόλτα τους σε δρόμο της περιοχής, βλέποντας ξαφνικά ένα σκύλο να εμφανίζεται μπροστά τους, βγαίνοντας από αυλή σπιτιού.

Από το φόβο του, το κοριτσάκι έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να σπάσει το χέρι του. Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία με βάση την προβλεπόμενη νομοθεσία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη του σκύλου.

tempo24 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Σκύλος - εφιάλτης για ανήλικο κοριτσάκι - Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο"

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Πέντε νέες συλλήψεις - Ανάμεσά τους και ένας γιατρός

Σε πέντε νέες συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Τρίτης για την υπόθεση του Κολωνού και τους βιασμούς του 12χρονου κοριτσιού.

Πρόκειται για δύο Πακιστανούς ηλικίας 50 και 23 ετών και τρεις Έλληνες 65, 49 και 44 ετών. Μάλιστα στους συλληφθέντες είναι και ένας γιατρός (πρόκειται για 65χρονο δερματολόγο).

Οι δύο Πακιστανοί και ο ένας Έλληνας συνελήφθησαν στον Κολώνο, ο δεύτερος Έλληνας στα Σπάτα και ο τρίτος στον Πειραιά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους καθώς ταυτοποιήθηκε ότι συνευρέθηκαν επί πληρωμή με τη 12χρονη τουλάχιστον μία φορά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, δυνάμει ενταλμάτων, βραδινές ώρες εχθές (14-2-2023), από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, τρεις ημεδαποί, 65, 49 και 44 ετών και δύο αλλοδαποί, 50 και 23 ετών κατηγορούμενοι για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό - Πέντε νέες συλλήψεις - Ανάμεσά τους και ένας γιατρός"

Καιρός αύριο: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τσικνοπέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τσικνοπέμπτη, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 11 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το πρωί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το πρωί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και το πρωί στα νότια έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριιος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τσικνοπέμπτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news