facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες

Ματαιώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «με τη νέα αυτή ηλεκτρονική 'κάρτα του πολίτη' η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές, θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής: 

«Ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική «κάρτα του πολίτη» η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες"

Λευκός Οίκος: Οριστικά εκτός προγράμματος των F-35 η Τουρκία

Η απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 καθιστά αδύνατη τη συνεχιζόμενη εμπλοκή της στην παραγωγή των αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-35, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Λευκός Οίκος.

«Τα F-35 δεν μπορούν να συνυπάρχουν με μια ρωσική πλατφόρμα συγκέντρωσης πληροφοριών που θα χρησιμοποιηθεί για να αποκτήσει γνώση των προηγμένων δυνατοτήτων» του μαχητικού αεροσκάφους, ανέφερε η ανακοίνωση.

Την Τρίτη, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μόργκαν Ορτάγκος, είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο εξετάζουν όλες τις επιλογές, ως απάντηση στην αγορά από την Τουρκία ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων βάσει της νομοθεσίας CAATSA.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε, επίσης την Τρίτη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ότι η Τουρκία έχει παραγγείλει περισσότερα από 100 μαχητικά αεροσκάφη F-35, αλλά δεν πρόκειται να παραλάβει το αεροσκάφος αυτό, καθώς απέκτησε τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας S-400.

«Η Τουρκία παρήγγειλε πάνω από 100 αεροσκάφη F-35 και είχαν σχέδια να παραγγείλουν περισσότερα, αλλά, επειδή έχουν ένα σύστημα πυραύλων που έχει κατασκευαστεί στη Ρωσία, απαγορεύεται τώρα να αγοράσουν πάνω από 100 αεροπλάνα» ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

Ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι η Τουρκία προσπάθησε να παραγγείλει πυραύλους Patriot που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Ομπάμα, αλλά το αίτημα της Άγκυρας δεν εγκρίθηκε τότε. Δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του αποφάσισε να επιτρέψει στην Τουρκία να αγοράσει το σύστημα πυραύλων Patriot, όταν διαπίστωσε ότι η Άγκυρα εξέτασε την προμήθεια ρωσικών πυραύλων.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Λευκός Οίκος: Οριστικά εκτός προγράμματος των F-35 η Τουρκία"

Μίνι φορολογικό σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς οι θεσμοί ζητούν χρόνο

Μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει πρωτίστως τροποποιήσεις στην ρύθμιση των 120 δόσεων και ενδεχομένως μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση σχεδιάζει να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, καθότι οι θεσμοί χρειάζονται χρόνο ώστε να εξετάσουν το σύνολο των ρυθμίσεων που θέλει να νομοθετήσει η Αθήνα.

Τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών συναντήθηκαν το πρωί με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, όπου η ελληνική πλευρά τους παρουσίασε το σύνολο του σχεδιαζόμενου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ορίζοντα τετραετίας.

ΟΙ θεσμοί απάντησαν πως δεν μπορούν να αξιολογήσουν άμεσα τις ελληνικές προτάσεις, λόγω του όγκου των δεδομένων, και δεσμεύτηκαν να απαντήσουν αναλυτικά έως την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο.

Με αυτά τα δεδομένα το μικρό φορολογικό νομοσχέδιο θα περιέχει κυρίως αναμόρφωση των κανόνων που διέπουν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 120 δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες κύριος στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι να διευκολύνει την ένταξη στην ρύθμιση, μειώνοντας την κατώτατη δόση και το επιτόκιο. Ταυτόχρονα σχεδιάζονται πρόνοιες ώστε οι οφειλέτες να μην χάνουν εύκολά την ρύθμιση εάν υποπέσουν σε κάποια λάθη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι θεσμοί είναι θετικοί για τα φυσικά πρόσωπα, αλλά επιφυλακτικοί για αλλαγές στο καθεστώς των επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο.

Η κυβέρνηση αντιτείνει ότι οι αλλαγές είναι δημοσιονομικά ουδέτερες ή θα φέρουν κέρδη, προσελκύοντας περισσότερους οφειλέτες στην ρύθμιση. Σήμερα έχει ενταχθεί μόλις το 5%.

Με αυτά τα δεδομένα αύριο συνεχίζεται ο κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων ανάμεσα στους θεσμούς και στην κυβέρνηση. Τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα συναντηθούν με εκπροσώπους των υπουργείων Ανάπτυξης, Εργασίας, Ενέργειας και Δικαιοσύνης.

Οι επαφές θα αρχίσουν στις 9:00 το πρωί, στην έδρα της γενικής γραμματείας της κυβέρνησης επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, όπου θα λαμβάνουν χώρα εφεξής οι συναντήσεις με τους θεσμούς.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Μίνι φορολογικό σχεδιάζει η κυβέρνηση καθώς οι θεσμοί ζητούν χρόνο"

Ρέγγλινγκ σε ΕΡΤ: Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ανοιχτό άφησε το παράθυρο για την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων στο μέλλον άφησε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, τονίζοντας ωστόσο πως το σημαντικό για την εν λόγω συζήτηση είναι η πορεία της ανάπτυξης.

Παράλληλα ο Ρέγκλινγκ ανέφερε πως η συζήτηση για το φορολογικό πακέτο θα συνεχιστεί τον Σεπτέμβριο, όταν θα επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα, ενώ έθεσε και πάλι θέμα διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με πιο φυσιολογικούς όρους.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:

Η νέα κυβέρνηση ετοιμάζει σειρά φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Κάποιες θα εφαρμοστούν από το 2019. Οι περισσότερες το 2020 και το 2021. Συζητήσατε με τον κ. Σταϊκούρα; Πώς τις βλέπετε; Θεωρείτε ότι οι δεσμεύσεις επιτυγχάνονται; Αναφέρομαι κυρίως στο 2019 και στο 2020…


Συζητήσαμε υπό την ευρεία έννοια τη φορολογική πολιτική. Γνωρίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τους φόρους το οποίο, επί της αρχής, είναι θετικό καθώς αυτό είναι φιλικό προς την ανάπτυξη. Για εμάς, το ερώτημα είναι πάντα τι είναι φιλικό προς την ανάπτυξη και τι όχι. Είναι γεγονός ότι η φορολογία στην Ελλάδα, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις αλλά και τα φυσικά πρόσωπα, είναι υψηλή. Οπότε, η μείωση των φόρων είναι κάτι καλό επί της αρχής.

Το ερώτημα είναι πως χρηματοδοτείται καθώς αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα, όταν οι συντελεστές μειώνονται. Επίσης, πρέπει να συζητήσουμε και την άλλη πλευρά της εξίσωσης. Ένα θέμα στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης καθώς ο αριθμός πολιτών που πληρώνουν φόρο εισοδήματος είναι σχετικά μικρός σε σχέση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης με φυσιολογικούς φορολογικούς συντελεστές είναι ένας πιθανός τρόπος. Όμως δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Είναι σχετικά νωρίς γι’ αυτό. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θα επιστρέψουν το Σεπτέμβριο ώστε να το μελετήσουν λεπτομερώς. Ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε επίσης ότι θα λάβουμε αναλυτικές πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αυτό αποτελεί θετικό σημάδι για το επίπεδο συνεργασίας.

Συζητήσατε για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων. Γνωρίζουμε ότι ο στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξη. Αν αυτό συμβεί, πιστεύετε ότι θα βοηθήσει στην έναρξη συζήτησης για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων; Ο στόχος είναι υψηλός και για το 2023. Ο κ. Στουρνάρας έχει πει ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι χαμηλότερος. Ο κ. Βαϊλμπριφ είπε ότι οι στόχοι δεν είναι για πάντα. Πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει η συζήτηση;

Δεν είναι σχετικό αυτή τη στιγμή. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι θα ακολουθούν το συμφωνημένο δημοσιονομικό πλαίσιο ιδιαίτερα όταν συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2020. Στον ESM σχεδιάζουμε με προοπτική 40 ετών και θα συνεχίσουμε να συντάσσουμε έκθεση βιωσιμότητας χρέους όπου μέτρα ελάφρυνσης χρέους, ανάπτυξη, δημοσιονομικά μέτρα, δημοσιονομική ισορροπία θα πρέπει να μελετώνται συνολικά. Και αυτό μπορεί να αλλάξει στην πορεία του χρόνου. Ωστόσο, δεν είναι της στιγμής. Δεν υπήρξε κάποια αμφισβήτηση. Το αντίθετο, υπήρξε επιβεβαίωση ότι φέτος και το επόμενο έτος, οι συμφωνημένοι δημοσιονομικοί στόχοι θα διατηρηθούν. Δεν τέθηκαν υπό αμφισβήτηση.

Θα το δούμε στο μέλλον;

Φυσικά. Το μέλλον είναι διαφορετικό από ότι πιστεύαμε πριν από έναν χρόνο επειδή πολλές μεταβλήτές …άλλαξαν. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε προς ποια κατεύθυνση. Η ανάπτυξη είναι το σημείο κλειδί όταν βλέπουμε τη βιωσιμότητα του χρέους. Γι’ αυτό πάντα δίνουμε έμφαση από την πλευρά του ESM. Έχουμε τα ίδια συμφέροντα με την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέγγλινγκ σε ΕΡΤ: Με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αλλάξει ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα"

ΕΜΥ: Επιστρέφει το καλοκαίρι -Αναλυτικά ο καιρός

Μετά τη… φθινοπωρινή παρένθεση, φαίνεται ότι ο καιρός επιστρέφει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Αναλυτικά ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Επιστρέφει το καλοκαίρι -Αναλυτικά ο καιρός"

Αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη χτυπήθηκε από κεραυνό

Κεραυνός χτύπησε αεροσκάφος της Ryanair, ενώ πετούσε προς το αεροδρόμιο Πάφου και με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα sigmalive.com από αρμόδιες πηγές, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από τη Ρίγα προς την Πάφο, ενώ εν συνεχεία θα πετούσε προς Θεσσαλονίκη, ξαφνικά χτυπήθηκε από κεραυνό στον αέρα με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές.

Το αεροσκάφος τελικά καθηλώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου και το μεσημέρι της Τετάρτης κατέφθασε άλλο αεροσκάφος της εταιρείας, το οποίο μετέφερε τους επιβάτες στον τελικό τους προορισμό, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Αεροπλάνο με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη χτυπήθηκε από κεραυνό"

Βίντεο: Όταν ο K.Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση του Κ.Τσουβάλα που έγινε Γ.Γ. επί ΝΔ!

Η περίπτωση της τοποθέτησης του πρώην αρχηγού της Αστυνομίας, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στη θέση του γενικού γραμματέας Δημόσιας Τάξης, έχει προκαλέσει αίσθηση και σοβαρές ενστάσεις και σε πολιτικούς κύκλους.

Στο διαδίκτυο δε γίνεται χαμός από τον κόσμο που αντιδρά στην επιλογή αυτή καθώς ο κ. Τσουβάλας ήταν αρχηγός όταν η ελληνική αστυνομία κλήθηκε να διαχειριστεί την τρομακτική αυτή φωτιά και τα έκανε… θάλασσα.

Και τότε και τώρα όλοι αναρωτιούνται ποιο ήταν το επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομίας, γιατί έδιωχνε τον κόσμο από τη Λ. Μαραθώνος κι έριχνε όλους τους οδηγούς στο Μάτι δημιουργώντας μια παγίδα θανάτου, στη λογική του «μπουκαλιού».

Πολλά αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στους στενούς δρόμους του Ματιού και άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.

Ο κ. Τσουβάλας ήταν αρχηγός της Αστυνομίας που απέτυχε παταγωδώς. Δεν παραιτήθηκε, υπερασπίστηκε την Αστυνομία λέγοντας ότι όλα έγιναν σωστά, έδωσε και συγχαρητήρια και δήλωσε περήφανος για το επιχειρησιακό σχέδιο όταν είχαν καεί 102 άνθρωποι.

Στις 31 Ιουλίου 2018, δηλαδή 8 ημέρες μετά την εκατόμβη νεκρών στο Μάτι, ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητούσε να πέσουν κεφάλια. Ζητούσε παραιτήσεις σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει. Το βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας με τον σημερινό πρωθυπουργό να λέει ότι «όταν αναλαμβάνει κάποιος μια θέση πρέπει να αναλαμβάνει και την πολιτική ευθύνη. «Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν να ασκούν τα καθήκοντά τους».

Και ο κ. Μητσοτάκης κατονόμασε τον Αλέξη Τσίπρα, τη Ρένα Δούρου, τον Νίκο Τόσκα, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον αρχηγό της Αστυνομίας. Δηλαδή πριν από ένα χρόνο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πώς κοιμούνται ήσυχοι και παραμένουν στις θέσεις τους και τώρα ο κ. Τσουβάλας, εις εξ αυτών, επιβραβεύεται με τη θέση του γ.γ. στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δείτε το βίντεο:



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Όταν ο K.Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση του Κ.Τσουβάλα που έγινε Γ.Γ. επί ΝΔ!"

Διευκρινήσεις και οδηγίες από ΑΑΔΕ όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb

Οδηγίες δίνει με εγκύκλιό της η ΑΑΔΕ σε όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω των ηλεκτρονικών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης. Πρόκειται για εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών που ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb για να μην βρεθούν ενώπιον της εφορίας στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποιούνται.

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο:

1. Το εισόδημα που αποκτάται από φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες συνίσταται στο συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα ή στο συνολικό ποσό βάσει της πολιτικής ακύρωσης που κατά περίπτωση καταβάλει ο μισθωτής. Στο συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα περιλαμβάνονται όλες οι χρεώσεις που βαρύνουν τον εκμισθωτή και μετακυλίονται μέσω του μισθώματος στον μισθωτή ή αναγράφονται διακριτά πέραν του μισθώματος (για παράδειγμα, τυχόν προμήθεια της ψηφιακής πλατφόρμας που βαρύνει τον εκμισθωτή, δαπάνες καθαριότητας πριν την άφιξη του μισθωτή στο ακίνητο, τυχόν χρεώσεις για χρήση κλιματιστικού, ηλεκτρικού ρεύματος, wi-fi κ.λπ.). Οι τυχόν επιβαρύνσεις που αφορούν τη σχέση μισθωτή με την εκάστοτε ψηφιακή πλατφόρμα (για παράδειγμα, τυχόν προμήθεια της ψηφιακής πλατφόρμας που βαρύνει τον μισθωτή) δεν λαμβάνονται υπόψη στο συνολικό συμφωνηθέν μίσθωμα.

2. Στην περίπτωση συνιδιοκτησίας ενός ακινήτου, οι συνιδιοκτήτες αποκτούν το εισόδημα αυτό με βάση τα ποσοστά συνιδιοκτησίας επί του «Ακινήτου», εκτός της περίπτωσης που έχουν εκμισθώσει τα ποσοστά ιδιοκτησίας τους επί του «Ακινήτου» στον «Διαχειριστή» – συνιδιοκτήτη και παράλληλα του έχουν παραχωρήσει το δικαίωμα υπεκμίσθωσης για βραχυχρόνιες μισθώσεις, οπότε αυτός καθίσταται εξ’ ολοκλήρου δικαιούχος του εισοδήματος που αποκτάται από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού.

3. Δεν είναι δυνατή η εγγραφή στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» περισσοτέρων του ενός «Διαχειριστών» για το ίδιο «Ακίνητο», παρά μόνο στην περίπτωση που καθένας εξ αυτών δραστηριοποιείται σε διαφορετική ψηφιακή πλατφόρμα

4. Η παροχή για διαμονή κάθε άλλου χώρου πέραν του «Ακινήτου», αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα αντίστοιχα (για παράδειγμα, εκμίσθωση πλωτών μέσων, τροχόσπιτου, κ.λπ.).

5. Τα πρόσωπα που πραγματοποίησαν βραχυχρόνιες μισθώσεις από 1.1.2018 ως υπεκμισθωτές και η συμφωνία μίσθωσης με τους εκμισθωτές έληξε πριν την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», δηλαδή στις 30.8.2018, δεν υποχρεούνται σε εγγραφή στο Μητρώο αλλά θα πρέπει να δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν από την βραχυχρόνια μίσθωση «Ακινήτων» της οικονομίας του διαμοιρασμού διακριτά και συγκεντρωτικά, ανά «Ακίνητο», στα έντυπα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2018

6. Το εισόδημα που προκύπτει από βραχυχρόνιες μισθώσεις που καταλαμβάνουν δύο ημερολογιακά έτη, για παράδειγμα από 25.12.2018 μέχρι 5.1.2019, επιμερίζεται στα αντίστοιχα φορολογικά έτη (2018 και 2019), με βάση τις ημέρες διαμονής ανά έτος και φορολογείται με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος έκαστου έτους. Στην περίπτωση αυτή, η μίσθωση θεωρείται ενιαία και προκειμένου να γίνει σωστά ο διαχωρισμός του εισοδήματος ανά έτος, υποβάλλονται δύο «Δηλώσεις Βραχυχρόνιας Διαμονής», μία για κάθε φορολογικό έτος, εκ των οποίων η πρώτη που αφορά το φορολογικό έτος άφιξης του μισθωτή στο «Ακίνητο» υποβάλλεται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου του φορολογικού έτους αναχώρησης του μισθωτή.

7. Το εισόδημα που προκύπτει από την παροχή υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της διαμονής του μισθωτή στο «Ακίνητο» (πλην της παροχής κλινοσκεπασμάτων) συνιστά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ η παροχή υπηρεσιών κατά την εναλλαγή των μισθωτών στο «Ακίνητο», ήτοι, όταν το «Ακίνητο» παραμένει κενό, δεν συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα για φορολογικούς σκοπούς (για παράδειγμα, η καθαριότητα στο ακίνητο μετά την αναχώρηση ενός μισθωτή και πριν την άφιξη ενός άλλου). Τονίζεται, ότι η απλή παροχή – διάθεση κλινοσκεπασμάτων δεν συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα κατά τα ανωτέρω, ενώ η περίπτωση της αλλαγής κλινοσκεπασμάτων κατά την διάρκεια διαμονής του μισθωτή στο «Ακίνητο» συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα.

8. Τα χρηματικά ποσά που καταβάλλονται από τις ψηφιακές πλατφόρμες στους «Διαχειριστές Ακινήτων» (εκμισθωτές – υπεκμισθωτές) με τη μορφή προμήθειας / δώρου (bonus), δεν αποτελούν εισόδημα από ακίνητη περιουσία αλλά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα. Ειδικά, οι εκμισθωτές-υπεκμισθωτές, που είναι φυσικά πρόσωπα και δεν ασκούν εξ άλλου λόγου επιχειρηματική δραστηριότητα, δεν υποχρεούνται σε έκδοση των παραστατικών πωλήσεων και στην τήρηση των λογιστικών βιβλίων για προμήθειες/δώρα (bonus), που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως, καθώς τέτοιες συναλλαγές διενεργούνται ευκαιριακά και πραγματοποιούνται ως παρεπόμενη απασχόληση, της βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων. Κατά περίπτωση, το εισόδημα αυτό δηλώνεται και φορολογείται στους κωδικούς 403-404 ή 409-410 του εντύπου Ε1.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινήσεις και οδηγίες από ΑΑΔΕ όσους ενοικιάζουν ακίνητα μέσω Airbnb"

Γαλλία: Αναμένεται νέος καύσωνας που θα κρατήσει μέρες!

Νέος καύσωνας και μάλιστα διαρκείας (!) θα πλήξει τα προσεχή 24ωρα τη Γαλλία, προειδοποιεί η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία Météo - France.

Νέος καύσωνας, προερχόμενος από την Ισπανία, αναμένεται να φθάσει στη νοτιοδυτική Γαλλία την Κυριακή (21.7.2019) προκαλώντας από τη Δευτέρα (22.7.2019) «ένα θερμό επεισόδιο αρκετών ημερών», επισήμανε ο μετεωρολογικός οργανισμός στον ιστότοπό του, σημειώνοντας ότι προς το παρόν δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή διάρκειά του.

Από τις αρχές της εβδομάδας, οι ανώτερες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 30 – 35 βαθμών στο βόρειο τμήμα της χώρας και μεταξύ 35 και 39 βαθμών Κελσίου, τοπικά 40 βαθμών, στο νοτιοδυτικό και το κεντροανατολικό τμήμα.

Στα τέλη Ιουνίου, το πρωτοφανές κύμα καύσωνα έκανε το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας να ασφυκτιά για πολλές ημέρες. Το όριο των 45 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε για πρώτη φορά, με το απόλυτο ρεκόρ των 45,9 βαθμών που καταγράφηκε την 28η Ιουνίου στον γαλλικό νότο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Αναμένεται νέος καύσωνας που θα κρατήσει μέρες!"

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δέκα περιοχές της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε δέκα περιοχές της χώρας η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά το «κύμα» κακοκαιρίας των προηγούμενων ημερών.

Η επέλαση του «Αντίνοου», που ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης, έπληξε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δέκα δημοτικές και τοπικές κοινότητες σε όλη την Ελλάδα.

Η απόφαση ελήφθη για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Οι περιοχές αυτές ανήκουν στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας και Ανατολικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

Δημοτική Κοινότητα Τύρναβου,
Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου,
Τοπική Κοινότητα Δένδρων,
Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα
και Τοπική Κοινότητα Δελερίων της Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Δημοτική Ενότητα Αντιρρίου
και Δημοτική Κοινότητα Ναυπακτίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας
Δημοτική Ενότητα Μαρωνείας και Σαπών,
Δημοτική Ενότητα Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης
Δημοτική Ενότητα Μύκης της Π.Ε. Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, θα αναλάβει και επισήμως αύριο, Πέμπτη, τα νέα του καθήκοντα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Δέκα περιοχές της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης"

Προσοχή! Νέα απάτη μέσω sms σε κινητά!

Συνεχίζονται οι εξαπατήσεις καταναλωτών μέσω πενταψήφιων sms στα κινητά τους τηλέφωνα, από εταιρείες οι οποίες χρεώνουν μεγάλα ποσά, με το πρόσχημα πως οι ίδιοι οι κάτοχοι αυτών των κινητών αιτήθηκαν τις υπηρεσίες τους.

Πώς “κάνουν φτερά” 6,42 ευρώ την εβδομάδα


Η μέθοδός τους είναι απλή. Πρώτα σας στέλνουν από πενταψήφιο αριθμό ένα μήνυμα στο κινητό σας με το οποίο σας παροτρύνουν να επισκεφτείτε συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να διεκδικήσετε πλούσια δώρα.
“Διαγωνιστείτε και διεκδικήστε πλούσια έπαθλα! Μπείτε τώρα στο… (διεύθυνση ιστοσελίδας)” αναφέρει το πρώτο μήνυμα που έλαβε συνεργάτης μας και αμέσως μετά ακολούθησε και δεύτερο μήνυμα, το οποίο αναφέρει: “Αποδείξτε τις ικανότητές σας και το μεγάλο έπαθλο μπορεί να γίνει δικό σας. Μη χάνετε χρόνο. Μπείτε στο… (διεύθυνση ιστοσελίδας)”.
Όποιος επισκεφτεί τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ανακαλύπτει ότι πρέπει για να συνδεθεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου. Εμείς δεν δώσαμε κανέναν τηλεφωνικό αριθμό, αλλά τα μηνύματα δεν σταμάτησαν να έρχονται…
Με τρίτο μήνυμα, μας έστειλαν έναν κωδικό, το όνομα της εταιρείας και το τηλέφωνό της και, επιπλέον, μας ενημέρωσαν για το ότι υπάρχει χρέωση 2.08 ευρώ επί 3 sms=6,42 ευρώ την εβδομάδα, συν τυχόν τέλη κινητής.
Και μας χρεώνουν και μας ζητούν να διαγραφούμε χωρίς να έχουμε καν εγγραφεί
Και τα μηνύματα συνεχίζονται… Με τέταρτο μήνυμα που μας έστειλαν, σχεδόν απανωτά, μας ενημέρωσαν για το ότι μπορούμε να διαγραφούμε από την υπηρεσία τους, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό. “STOP στο 54003” αναφέρουν χαρακτηριστικά, καλώντας μας να απενεργοποιήσουμε μια υπηρεσία την οποία ποτέ δεν ενεργοποιήσαμε.
Εξωφρενικές χρεώσεις από το πουθενά
Εάν δεν δώσετε σημασία σε αυτά ή σε παρόμοια μηνύματα, θεωρώντας ότι είναι κάποια προσφορά, στον επόμενο λογαριασμό θα βρείτε χρέωση για αυτά στο λογαριασμό σας, ακόμα και αν δεν έχετε εγγραφεί για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες τους. Πολλοί που δεν ελέγχουν τους λογαριασμούς τους πέφτουν θύματα και οι απατεώνες εισπράττουν, μέσω του παρόχου σας, τα ποσά που σας χρεώνουν.
“Τώρα η εγγραφή σας έχει γίνει, εάν θέλετε να προωθήσουμε κάποιο αίτημά σας…”
Εμείς, αρχικά, απευθυνθήκαμε στο τμήμα εξυπηρέτησης της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας μας, από όπου μας είπαν ότι η χρέωση αφορά σε «υπηρεσίες τρίτων». Όταν επικοινωνήσαμε με την εταιρεία από την οποία λάβαμε τα μηνύματα, μας απάντησαν, αρχικά, ότι αυτά είναι μη χρεώσιμα. Όταν ανακαλύψαμε ότι έχουμε χρεωθεί, καλέσαμε ξανά στην εταιρεία και η υπάλληλος που μας απάντησε “μας έβγαλε τρελούς”, υποστηρίζοντας πως ζητήσαμε τις υπηρεσίες τους, με κάποιον τρόπο.
“Υπάρχει χρέωση 4,16 ευρώ” παραδέχτηκε “και αφορά σε κάποια συνδρομητική υπηρεσία στο διαδίκτυο για τη διεκδίκηση κάποιου επάθλου” μας ενημέρωσε και μετά μας ρώτησε αν καταχωρίσαμε κάπου στο διαδίκτυο τον αριθμό του κινητού μας.
Η απάντησή μας ήταν αρνητική, αλλά η υπάλληλος επέμεινε ότι “για κάτι τέτοιο απαιτείται η καταχώριση του κινητού τηλεφώνου και στη συνέχεια ένας κωδικός PIN που αποστέλλεται με μήνυμα…”.
Επιμείναμε και εμείς, αφού πράγματι δεν καταχωρίσαμε κάπου, τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου και όταν διαμαρτυρηθήκαμε για τη χρέωση, η απάντηση της υπαλλήλου ήταν: “Η εγγραφή σας έχει γίνει… τώρα αν θέλετε να προωθήσουμε κάποιο αίτημά σας… Έχετε καλέσει την εταιρεία (…), το κέντρο απενεργοποιήσεων. Πρόκειται για εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης, κάποιες συνδρομητικές υπηρεσίες στο διαδίκτυο”.
Επικοινωνία μόνο μέσω e-mail
Επιπλέον, ζητήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιον υπεύθυνο της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά δεν τα καταφέραμε. “Συνομιλείτε με εξωτερικό συνεργάτη σε τηλεφωνικό κέντρο, αυτό που μπορώ να κάνω είναι προωθήσω το αίτημά σας και να σας καλέσει κάποιος, είτε να σας δώσω ένα e-mail και να επικοινωνήσετε μαζί τους μέσα από αυτό” μας είπε η υπάλληλος.
Επικοινωνήστε με το info@newsit.gr εάν είστε αποδέκτης παρόμοιων μηνυμάτων στο κινητό σας τηλέφωνο.
newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Νέα απάτη μέσω sms σε κινητά!"

Η ΔΕΗ ζητάει τώρα αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος

Ζήτημα αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ τέθηκε την Τετάρτη στο συνέδριο του Economist, τόσο από τους εκπροσώπους της Επιχείρησης όσο και από την αγορά.

«Καταλαβαίνω την κυβέρνηση, τόσο την προηγούμενη όσο και την παρούσα, που δεν θέλουν να μετακυλιστεί η αύξηση του κόστους στους καταναλωτές. Αν είχε γίνει αυτό στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, η ΔΕΗ θα μπορούσε να εκδώσει ομολογιακό δάνειο με ικανοποιητικούς όρους» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Γιώργος Ανδριώτης. «Η αύξηση του κόστους για τα δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και για το φυσικό αέριο δεν καλύπτεται από τα τιμολόγια και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» προσέθεσε.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής Ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιληναίος, Ντίνος Μπενρουμπή, ανέφερε ότι, αν μια επιχείρηση χάνει χρήματα, θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση των εσόδων και μείωση των εξόδων. «Δεν υπάρχουν ανώδυνες λύσεις. Τουλάχιστον, δεν μπορεί να γίνονται υπερβολικές εκπτώσεις. Δεν ξέρω πώς θα διαχειριστεί η ΔΕΗ το 10% της έκπτωσης για τους συνεπείς πελάτες, χρειάζεται όμως κοστοστρέφεια» τόνισε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να ανταγωνιστεί μία ζημιογόνα επιχείρηση, ενώ προσέθεσε πως είναι αντι-οικονομικό να παραμένουν σε λειτουργία λιγνιτικές μονάδες, που έπρεπε να έχουν κλείσει, κρατώντας εκτός μονάδες φυσικού αερίου. Όπως σημείωσε, δεν έχουμε ανοιχτή αγορά και το εργαλείο των δημοπρασιών λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ (ΝΟΜΕ) έφθασε στο τέλος του, καθώς στη σημερινή δημοπρασία έμειναν αδιάθετα τα 200 από τα 700 μεγαβάτ.

Πάντως, τόσο ο κ. Ανδριώτης όσο και ο κ. Μπενρουμπή σημείωσαν ότι η ΔΕΗ δεν καταρρέει, με τον αντιπρόεδρο της Επιχείρησης να επισημαίνει πως από το 2015 το χρέος της ΔΕΗ έχει μειωθεί κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι επενδύσεις πέρσι ήταν 750 εκατομμύρια και φέτος θα διαμορφωθούν σε 790 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος, δε, στον διαγωνισμό για την πώληση λιγνιτικών μονάδων, που δεν προσέλκυσε ενδιαφέρον επενδυτών, είπε ότι αυτό συνέβη λόγω πολιτικής συγκυρίας, ενώ υποστήριξε ότι ένα παραγωγικό μείγμα μαζί με υδροηλεκτρικά θα μηδενίσει την αξία των λιγνιτικών μονάδων και θα περιορίσει τον ανταγωνισμό.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΕΗ ζητάει τώρα αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος"

Νέα προειδοποίηση της Γερμανίας στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις!

Νέα έκκληση του Βερολίνου προς την Άγκυρα να απέχει από παράνομες γεωτρήσεις. Δικαιολογημένα τα μέτρα και ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησής τους, δηλώνει το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών

Η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε επίσης την ελπίδα μια πρόοδος στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού να βοηθήσει και στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της Κύπρου, δηλαδή τις γεωτρήσεις.

«Έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. Ακόμη, ιδιαίτερα τις τουρκικές ανακοινώσεις για γεωτρήσεις νοτιοανατολικά της κυπριακής χερσονήσου της Καρπασίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήδη στα Συμπεράσματά του από τις 20 Ιουνίου έχει καταδικάσει την διαρκή παράνομη πρακτική της Τουρκίας. Και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε. υπέδειξε ήδη αρχές Ιουλίου πιθανές συνέπειες της τουρκικής πρακτικής.

Υπό αυτή την έννοια δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι το Συμβούλιο την Δευτέρα αποφάσισε μια σειρά μέτρων. Απευθύνουμε έκκληση προς την Τουρκία να αποφύγει κλιμάκωση και να απέχει από τέτοιες παράνομες γεωτρήσεις. Καλούμε σε λύση των διενέξεων μέσω διαλόγου και με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Με αυτό συνδέεται για μας βεβαίως και η ελπίδα ότι πρόοδος στις προσπάθειες για και λύση του Κυπριακού θα είχε θετική επίδραση στην διαφιλονικούμενο ζήτημα της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων.

Αυτή είναι η θέση μας και αυτήν την θέση θα συνεχίσουμε να καθιστούμε σαφή και έναντι της Τουρκίας», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά το εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση προτίθεται να λάβει αυστηρότερα μέτρα σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία, όπως δήλωσε ήδη, συνεχίσει τις γεωτρήσεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό:

«Μόλις τώρα αποφασίσαμε μέτρα. Αυτά τώρα εφαρμόζονται. Θα συνεχίσουμε να πάνω σε αυτή τη βάση να καθιστούμε σαφή τη στάση μας έναντι της Τουρκίας».

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προειδοποίηση της Γερμανίας στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις!"

Η αστυνομία έκλεισε εργοστάσιο μαϊμού Ferrari και Lamborghini

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Itajaí με την βοήθεια του τμήματος ασφάλειας της Santa Catarina, στην Βραζιλία έκλεισαν ένα παράνομο συνεργείο, το οποίο κατασκεύαζε αντίγραφα (replica) των μοντέλων της Ferrari και της Lamborghini.
Η αστυνομία ανακάλυψε οχτώ μισοτελειωμένα οχήματα στον χώρο του συνεργείου τα οποία κατασχέθηκαν. Οι διωκτικές αρχές έφτασαν ως το παράνομο χώρο κατασκευής μετά από μηνύσεις που έκαναν οι μητρικές εταιρίες από την Ιταλία (και όχι οι αντιπρόσωποι τους στην Βραζιλία). Η παράνομη επιχείρηση ήταν οικογενειακή και πωλούσε τα αντίγραφα των εξωτικών μοντέλων από 42.585 ως 59.145 ευρώ (180.000 ως 250.000 Brazilian Reals). Για να φτιάξουν τα αντίγραφα χρησιμοποιούσαν ανταλλακτικά από παλαιά αυτοκίνητα και κακής ποιότητας φάιμπεργκλας. «Σε κάποιο από τα οχήματα βρήκαμε κινητήρα από Opel Omega» είπε ο υπεύθυνος της επιχείρησης για την αστυνομία Angelo Fragelli.
Σύμφωνα με τον Fragelli η έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και ήταν αποτέλεσμα μήνυσης την οποία κατέθεσε δικηγορικό γραφείο του São Paulo, το οποίο αντιπροσωπεύει Ferrari και Lamborghini. Οι δύο εταιρίες έχουν ειδική ομάδα, η οποία ψάχνει παράνομες δραστηριότητες, που τις αφορούν σε ολόκληρο τον κόσμο, πριν από μερικούς μήνες είχαν ανακαλύψει μία αντίστοιχη μικρή βιομηχανία στην Κίνα (κεντρική φωτογραφία).
Στο χώρο του συνεργείου βρέθηκαν, εκτός από τα αυτοκίνητα, καλούπια Fiberglass για τμήματα αυτοκινήτων και πολλά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και σήματα των Ferrari και Lamborghini. Δύο άντρες συνελήφθησαν (πατέρας και γιος ιδιοκτήτες του χώρου) οι οποίοι κατέθεσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τις αρχές οι ύποπτοι δήλωσαν πως τα αυτοκίνητα ήταν… νόμιμα πρωτότυπα, όμως καταδικάστηκαν για βιομηχανική απάτη.
Η αστυνομία ψάχνει επίσης και αυτούς που έκαναν τις παραγγελίες. Ο Fragelli είπε πως αν η αστυνομία αποδείξει πως οι… πελάτες της παράνομης επιχείρησης ήξεραν τι αγοράζουν θα έχουν και αυτοί κυρώσεις.
Οι ιδιοκτήτες του παράνομου εργοστασίου είχαν ήδη προβλήματα με τον νόμο καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους μηνύσεις από δύο πελάτες τους γιατί καθυστέρησαν να παραδώσουν δύο… αντίγραφα Ferrari και Lamborghini.
newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Η αστυνομία έκλεισε εργοστάσιο μαϊμού Ferrari και Lamborghini"

Νέα προβλήματα στο νοσοκομείο Σάμου: Ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε 4ημερη άδεια!

Τέλος δεν έχουν τα προβλήματα στο σύστημα δημόσιας υγείας – όπως και οι προσπάθειες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να τα αντιμετωπίσει. Το νοσοκομείο Σάμου παραμένει στο προσκήνιο, με το θέμα της μοναδικής παιδιάτρου που έφυγε για ολιγόημερη άδεια , μετα από μήνες συνεχόμενων εφημεριών, και «παρέλυσε» το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου.

Παρά την άμεση απόφαση του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια, να μετακινηθεί πρόσκαιρα παιδίατρος από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου για να καλύψει τις ανάγκες του νοσοκομείου, καταγράφηκε και πάλι εμπλοκή, ανοίγοντας νέο ζήτημα και σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των μονάδων υγείας και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Κι αυτό διότι ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε άδεια για τις τέσσερις ημέρες που του εκδόθηκε η μετακίνηση από το Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας διερευνά ήδη τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσον αφορά το καθεστώς χορήγησης της άδειας στον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο, για την αντιμετώπιση των τρεχουσών αναγκών στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, αποφασίστηκε η σύναψη σύμβασης έργου με δύο παιδιάτρους, διάρκειας δύο μηνών

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προβλήματα στο νοσοκομείο Σάμου: Ο υπό μετακίνηση παιδίατρος έλαβε 4ημερη άδεια!"

Επιστολή Στ. Παππά στον Κ. Καραμανλή για την τύχη του ΟΑΣΘ

Την αβεβαιότητα που έχει προκύψει σχετικά με την τύχη του Ο.Α.Σ.Θ. και τη διαδικασία της εκκαθάρισής του επισημαίνει ο πρόεδρος του Οργανισμού Στέλιος Παππάς σε επιστολή του προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Παραθέτει στοιχεία για τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Οργανισμού επισημαίνοντας ότι:

• Ο Οργανισμός τον πρώτο χρόνο (Αύγουστος 2017- Ιούλιος 2018) παρουσίασε κέρδη 5,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε αντίθεση με το πρώτο επτάμηνο του 2017 όπου παρουσίασε ζημιές 35 εκατομμυρίων. Κέρδη 4,6 εκατ. ευρώ παρουσιάζει και κατά το πρώτο δεκάμηνο, Αύγουστος 2018 - Μάιος 2019.

• Οι προϋπολογισμοί τόσο του έτους 2018 όσο και ο τρέχων προϋπολογισμός του 2019 εκτελούνται κανονικά.

• Το πρόγραμμα ταμειακής διαχείρισης του Οργανισμού παρουσιάζει επάρκεια.

Τονίζει ότι δύο είναι οι βασικές αρμοδιότητες του σημερινού διοικητικού συμβουλίου:

1. Η εκκαθάριση του Οργανισμού

2. Η μεταβίβαση του συγκοινωνιακού έργου στην Α.ΣΥ.Θ. Α.Ε.

«Και οι δύο έχουν σημαντικά δρομολογηθεί» σημειώνεται.

Σχετικά με την προετοιμασία για την ίδρυση του Α.Σ.Υ.Θ. σημειώνεται ότι:

• Έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο καταστατικού του νέου φορέα

• Προχωρά ο διαγωνισμός για την αγορά νέων λεωφορείων

• Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για πρόσληψη οδηγών

• Δημοσιεύθηκε ο διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση, την τηλεματική και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Υπογραμμίζεται ότι το σημερινό θεσμικό πλαίσιο του Ν.4482/2017 διασφαλίζει απολύτως τις θέσεις εργασίας για το σύνολο του προσωπικού.

Για τη διαδικασία της εκκαθάρισης επισημαίνει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ωστόσο τονίζεται ότι εκκρεμούν προσφυγές στην ελληνική Δικαιοσύνη όσο και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.

«Είναι σαφές πως μπορείτε άμεσα να εκκινήσετε τη διαδικασία λειτουργίας του Α.Σ.Υ.Θ. με το διορισμό νέας Διοίκησης. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι παύει ο Ο.Α.Σ.Θ. να ασχολείται με το συγκοινωνιακό έργο, το οποίο αναλαμβάνει η νέα Διοίκηση του Α.Σ.Υ.Θ. και μεταφέρεται το σύνολο του έργου στο νέο φορέα» αναφέρεται στην επιστολή. Επίσης υπογραμμίζεται ότι «η διαδικασία της εκκαθάρισης πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα μέχρι την ολοκλήρωσή της προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Αν το σχέδιό σας είναι διαφορετικό από αυτό που ορίζει το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, εκτιμώ ότι θα δημιουργηθεί σωρεία προβλημάτων και ως προς την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου και ως προς τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Σε ό,τι με αφορά, δεν είναι δυνατόν να υπηρετήσω ένα σχέδιο το οποίο δεν το γνωρίζω, πολύ περισσότερο ένα σχέδιο με το οποίο δεν θα είμαι σύμφωνος» καταλήγει στην επιστολή του ο Στέλιος Παππάς.

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Στ. Παππά στον Κ. Καραμανλή για την τύχη του ΟΑΣΘ"

Ποινικός Κώδικας: Οι αλλαγές ξεκινούν από τα ορθογραφικά λάθη

Μία μέρα μετά την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου βάσει τον διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας από τη διόρθωση των ορθογραφικών λαθών. Με σημερινό ΦΕΚ διορθώνονται σφάλματα, που εντοπίστηκαν στα συγκεκριμένα νομοθετήματα, που ψηφίστηκαν άρον άρον μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ λίγο πριν τις εκλογές προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα. 

Ειδικότερα με το ΦΕΚ 122/Α΄ προβλέπονται 4 διορθώσεις στον Ποινικό Κώδικα που κυρώθηκε με το ν. 4619/2019: “α) Στο άρθρο 81, η λέξη «τέσσερεις» στην παρ. 4 εδ. β και στην παρ. 5 περ. ε, αντικαθίσταται από τη λέξη«τέσσερις». β) Στον τίτλο της τέταρτης ενότητας του πέμπτου κεφαλαίου του Γενικού Μέρους, διαγράφεται το τελικό Η από τη λέξη «ΕΚΤΕΛΕΣΗΣΗ». γ) Στο εδάφιο β’ της παρ. 1 του άρθρου 310 ΠΚ προστίθεται μετά τη λέξη «τιμωρείται» η λέξη «με». δ) Στο εδάφιο β’ της παρ. 1 του άρθρου 307 ΠΚ προστίθεται μετά τη λέξη «τιμωρείται» η λέξη «με»”.

Οι διορθώσεις στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αφορούν σε ορθογραφικά και γραμματικά λάθη ενώ προστίθενται και απαλείφονται τελείες: “Στο ν. 4620/2019 (Α’ 96) γίνονται οι παρακάτω διορθώσεις: α) Στην παρ. 2 του άρθρου 20 οι λέξεις «του εισαγγελέα ή ενόρκου» αντικαθίστανται από τις λέξεις «τον εισαγγελέα ή ένορκο». β) Στο άρθρο 25 οι λέξεις πριν την παρ. 1 «Εξαίρεση των ανακριτικών υπαλλήλων.» τίθενται στον τίτλο μετά τις λέξεις «Υποχρέωση για δήλωση των ανακριτικών υπαλλήλων.». γ) Στο άρθρο 30 οι λέξεις πριν την παρ. 1 «Υποχρέωση ακρόασης.» τίθενται στον τίτλο μετά τις λέξεις «Αρμοδιότητες του εισαγγελέα.».δ) Στο άρθρο 43 οι λέξεις πριν την παρ. 1 «Τρόποι κίνησης. Αρχειοθέτηση.» τίθενται στον τίτλο μετά τις λέξεις «Έναρξη ποινικής δίωξης.». ε) Στον τίτλο του άρθρου 88 «Αποτελέσματα την αποβολής.», η λέξη «την» αντικαθίσταται από τη λέξη «της». στ) Στο άρθρο 100 οι λέξεις πριν την παρ. 1 «Ανακοίνωση των εγγράφων της ανάκρισης.» τίθενται στον τίτλο μετά τις λέξεις «Δικαίωμα πρόσβασης στο υλικό της δικογραφίας.». ζ) Στο άρθρο 197 οι λέξεις πριν την παρ. 1 «Διόρθωση και επανάληψη.» τίθενται στον τίτλο μετά τις λέξεις «Ουσιαστικές διαφωνίες.». η) Στον τίτλο του άρθρου 229 «Μάρτυρες κουφοί και άλαλο.», η λέξη «άλαλο» αντικαθίσταται από τη λέξη «άλαλοι». θ) Στον τίτλο του άρθρου 268, μετά τη λέξη «κατασχέθηκαν» και πριν από τη λέξη «Σφράγιση» τίθεται τελεία. ι) Πριν το άρθρο 329, στον τίτλο του Πρώτου Κεφαλαίου «ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ», η λέξη «ΘΕΜΕΛΕΙΩΔΕΙΣ» αντικαθίσταται από τη λέξη «ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ». ια) Πριν το άρθρο 333, στον τίτλο του Δεύτερου Κεφαλαίου «ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΝΤΟΣ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ», η λέξη «ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΝΤΟΣ» αντικαθίσταται από τη λέξη «ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ». ιβ) Στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παρ. 5 του άρθρου 340 απαλείφεται η (επιπλέον) τελεία μετά τις λέξεις «παρ. 2.». ιγ) Στον τίτλο του άρθρου 375 απαλείφεται η παύλα (-) μεταξύ των λέξεων «Ιδιαίτερες δικάσιμοι.» και «Διακοπή των συνεδριάσεων.». ιδ) Στον τίτλο του άρθρου 384 « Αιτήσεις. - ενστάσεις και εκδίκασή τους. Οριστικοποίηση καταλόγου.» απαλείφεται η τελεία μετά την λέξη «Αιτήσεις». ιε) Στην παρ. 1 του άρθρου 436 οι λέξεις «οι διαδικασία» αντικαθίστανται από τις λέξεις «η διαδικασία». ιστ) Στον τίτλο του άρθρου 472 διαγράφονται η τελεία και το ενωτικό ανάμεσα στη λέξη «ανασταλτικής» και τη λέξη «δύναμης». ιζ) Οι δύο τελευταίες παράγραφοι του άρθρου 589 αναριθμούνται από «2» και «3» σε «3» και «4» αντίστοιχα. ιη) Στο τέλος του άρθρου 592 μετά τις λέξεις «του παρόντος Κώδικα.» τίθενται εισαγωγικά (»)”.

Διαβάστε ΕΔΩ το ΦΕΚ με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικός Κώδικας: Οι αλλαγές ξεκινούν από τα ορθογραφικά λάθη"

Δακτύλιος: Μέχρι πότε θα ισχύσει στο κέντρο της Αθήνας

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει μέχρι πότε θα ισχύει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ 2019. Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά – ζυγά), για την περίοδο 2018 – 2019, στην περιοχή του μικρού δακτυλίου [Λεωφόρος Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλία Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Αλεξάνδρας], είναι η Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, «τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ και αφορούν φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 01 Ιανουαρίου 1996, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ [Παραλιακή λεωφόρος – Αλίμου – Βουλιαγμένης – Ελευθερίου Βενιζέλου – Περιμετρική Υμηττού – Κατεχάκη – Μεσογείων – Αγίας Παρασκευής – Χαλανδρίου – Παπανικολή – (Κ. Παλαιολόγου) – Καποδιστρίου – Κύμης – Κασταμονής – Χαλανδρίου – Αναγεννήσεως – Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Αθηνών – Θηβών – Γρηγορίου Λαμπράκη έως Κερατσίνι], εξακολουθούν να ισχύουν».

Δακτύλιος 2019: Πότε τίθεται ξανά σε ισχύ το μέτρο

Η Αστυνομία τονίζει πως όλα τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και τα φορτηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους μπορούν να κινούνται ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2019. Από τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 θα ισχύσουν τα αντίστοιχα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος), για την περίοδο 2019-2020.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δακτύλιος: Μέχρι πότε θα ισχύσει στο κέντρο της Αθήνας"

Λύθηκε το θέμα με την παιδίατρο στο νοσοκομείο Σάμου με παρέμβαση Κικίλια

Στην άμεση επίλυση του προβλήματος που προέκυψε στο νοσοκομείο Σάμου, λόγω άδειας της μοναδικής παιδιάτρου προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Από χθες 16 Ιουλίου, έχει μετακινηθεί ο Διευθυντής Παιδιατρικής του Κέντρου Υγείας Καρλοβασίου Σάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του παιδιατρικού τμήματός του. Η μετακίνηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 19 Ιουλίου, οπότε και θα επιστρέψει η παιδίατρος του νοσοκομείου από την άδειά της.

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Λύθηκε το θέμα με την παιδίατρο στο νοσοκομείο Σάμου με παρέμβαση Κικίλια"

Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ (φωτο)

Η Ειδική Γραμματεία Σ.Δ.Ο.Ε., στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., της προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές, κατάφερε νέο σημαντικό πλήγμα εναντίον εκείνων που παρανομούν.
Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, κλιμάκια ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής εντόπισαν -την 15η Ιουλίου 2019- τεράστιο αποθηκευτικό χώρο, στην περιοχή Οινοφύτων, εντός του οποίου λειτουργούσε παράνομο εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων καπνού.
Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:
• 52.380 τεμάχια συσκευασίες καπνού των 50 gr, έτοιμων προς πώληση και άμεση κατανάλωση, με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιρειών καπνού.
• 500.000 τεμάχια άδειων φακέλων καπνού με πλαστά σήματα γνωστών επώνυμων εταιριών καπνού, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για τη συσκευασία καπνού.
• 450 κιλά επεξεργασμένου χύμα καπνού, έτοιμου προς συσκευασία.
• 550 κιλά φύλλα ακατέργαστου καπνού.
• Δύο φορτηγά αυτοκίνητα που έφεραν πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
• Όλος ο εξειδικευμένος μηχανολογικός εξοπλισμός επεξεργασίας και τυποποίησης καπνού, περονοφόρα μηχανήματα και μεγάλος αριθμός λοιπών υλικών συσκευασίας.
Επιπλέον, στους χώρους βρέθηκαν δύο άτομα αλλοδαπής καταγωγής, που δήλωσαν φύλακες του παράνομου εργοστασίου, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Θηβών. Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα, για εξερεύνηση του χώρου, εντοπισμό δαχτυλικών αποτυπωμάτων, καθώς και τη λήψη βιολογικού υλικού.
Στο πλαίσιο των ελεγκτικών ενεργειών συντάχθηκε αίτημα προς τις εταιρείες-καπνοβιομηχανίες, δικαιούχους των εμπορικών σημάτων που βρέθηκαν στις συσκευασίες καπνού, προκειμένου να παρέχουν εκθέσεις-πραγματογνωμοσύνες αναφορικά με την παραποίηση ή μη των καπνικών προϊόντων και των φακέλων (συσκευασιών). Οι εταιρείες ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα και με δήλωσή τους πιστοποίησαν την παραποίηση των προϊόντων καπνού και την πλαστότητα των σημάτων τους.
Για τις ως άνω κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, συντάχθηκε έγγραφο της Ειδικής Γραμματείας του ΣΔΟΕ προς το τελωνείο Οινόης, προκειμένου να προσδιορισθούν και να υπολογισθούν οι αναλογούντες δασμοί κ.λ.π. φόροι, που διέφυγαν της καταβολής τους. Η ζημία που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο, βάσει του ισχύοντος δασμοφορολογικού καθεστώτος, ανέρχεται στο ποσό των 2.050.024,14 ευρώ.
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομο εργοστάσιο παραγωγής τσιγάρων εντόπισε το ΣΔΟΕ (φωτο)"

Πάτρα: Γιατρός της Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ «αρνήθηκε να εξετάσει νεαρό» που μεταφέρθηκε από την ΕΛΑΣ

Ενα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε χθες (Τρίτη) στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όταν γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει νεαρό άτομο με ψυχιατρικά προβλήματα, το οποίο είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο με περιπολικό του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να γίνει ιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, η γιατρός αρνήθηκε να εξετάσει το νεαρό άτομο, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους. Μάλιστα, υπέδειξε ως λύση τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Πύργου. Το αίτημα διαβιβάστηκε στο ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα όμως δήλωσε αδυναμία μεταφοράς του ασθενή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Πύργου.

Ετσι ο νεαρός χρειάστηκε να παραμείνει φρουρούμενος στη Ψυχιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ, χωρίς να εξετάζεται, και με τους κινδύνους για την υγεία του αλλά και την ασφάλεια του ίδιου και των συνοδών αστυνομικών, από την πολύωρη καθυστέρηση.

Οι γονείς του, δε, υπέβαλλαν μήνυση στην γιατρό για παράβαση καθήκοντος, ενώ και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, μέσω του νομικού της συμβούλου έχει ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών.

patrastimes
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Γιατρός της Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΠΓΝΠ «αρνήθηκε να εξετάσει νεαρό» που μεταφέρθηκε από την ΕΛΑΣ"

Αυτοκίνητα από… «ολική καταστροφή» και πάλι στο δρόμο!

Ο χαρακτηρισμός «ολική καταστραφή» για ένα όχημα ισχύει μόνο στα χαρτιά καθώς κάποιοι επιτήδειοι τα επισκευάζουν κακήν κακώς και τα πουλάνε σε ανυποψίαστους καταναλωτές.

Τον όρο «Ολική Καταστροφή» λίγο πολύ τον γνωρίζουν όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων και εύχονται να μην τους συμβεί ποτέ.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr πληθαίνουν συνεχώς τα κρούσματα σύμφωνα με τα οποία ανυποψίαστοι καταναλωτές έχουν αποκτήσει κάποιο αυτοκίνητο που προέρχεται από… «ολική καταστροφή»!

Ναι σωστά διαβάσατε τα κατεστραμμένα οχήματα τις περισσότερες φορές έχουν επισκευαστεί με το δυνατότερο χαμηλό κόστος ενώ εγκυμονεί ο κίνδυνος κάποιοι έχουν χρησιμοποιήσει τα έγγραφα του κατεστραμμένου οχήματος σε κάποιο ίδιο κλεμμένο όχημα!

Ειδικότερα όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες σε περίπτωση που σε κάποιο όχημα που πρέπει να αποζημιώσουν είναι υπέρογκο το κόστος επισκευής του τότε επιλέγουν την «ολική καταστροφή» και αποζημιώνουν με μετρητά τον κάτοχό του με την υποχρέωση βέβαια εκείνος να το μεταβιβάσει στην ασφαλιστική εταιρεία.

Κατόπιν οι ασφαλιστικές εταιρείες τα κατεστραμμένα οχήματα τα μεταπουλάνε κυρίως σε φανοποιεία ή εταιρείες ανακύκλωσης.

Οι μεν πρώτοι, δηλαδή οι φανοποιοί τα επισκευάζουν και τα μεταπουλάνε οι δε δεύτεροι τα πουλάνε κομμάτι-κομμάτι.

Ωστόσο κάποιοι φανοποιοί έχουν προχωρήσει περαιτέρω τον ορισμό της απατεωνιάς και βρίσκουν αντίστοιχα οχήματα (ίδιο μοντέλο, ίδιο χρώμα και ίδιο κυβισμό κινητήρα) στη συνέχεια δηλώνουν κλοπή του οχήματος και εισπράττουν αποζημίωση. Αφού λοιπόν έχουν ένα αυτοκίνητο αλλά χωρίς χαρτιά λόγω δήλωσης της κλοπής του, παίρνουν τα έγγραφα του οχήματος που δεν επισκευάζεται και με τη χρήση της τεχνολογίας αλλάζουν τον αριθμό πλαισίου αλλά και του κινητήρα στο κλεμμένο όχημα και «παντρεύουν» τα δύο οχήματα.

Σε αυτή την περίπτωση οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι διπλά χαμένες καθώς έχουν αποζημιώσει δύο αυτοκίνητα και οι φανοποιοί είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς με ελάχιστα χρήματα βγάζουν υπέρογκα κέρδη!

Τώρα όσοι φανοποιοί δεν κάνουν παρανομίες και αποφεύγουν τις… «μαϊμουδιές» προσπαθούν να προμηθευτούν τα ανταλλακτικά που χρειάζονται για την επισκευή του κατεστραμμένου οχήματος με όσο τον δυνατόν χαμηλότερο κόστος ώστε να κερδίσουν περισσότερα.

Αποτέλεσμα της παραπάνω ενέργειας είναι στις περισσότερες φορές να έχει επισκευαστεί ένα αυτοκίνητο με φθηνό και επικίνδυνο τρόπο και ο νέος του ιδιοκτήτης δεν έχει ιδέα τι έχει αποκτήσει.

Σε άλλα κράτη-μέλη αλλά και στις ΗΠΑ όταν ένα όχημα οδεύει για ολική καταστροφή από τις ασφαλιστικές εταιρείες υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μητρώο όπου αναγράφονται όλοι οι αριθμοί πλαισίου των οχημάτων που έχουν χαρακτηριστεί για ολική καταστροφή ώστε και οι υποψήφιοι αγοραστές να γνωρίζουν τι έχουν αγοράσει.

Στην Ελλάδα όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς δεν γίνεται απολύτως τίποτα!

Ωστόσο τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία ανακαλύπτουν συνήθως αμέσως αν το όχημα που τους έχει πάει κάποιος πελάτης για ανταλλαγή προέρχεται από «ολική καταστροφή» όπως επίσης και κάποιοι ασφαλιστικοί πράκτορες.

Οι καταναλωτές πάντως μένουν στο σκοτάδι και στο έλεος του Θεού!

newsauto
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοκίνητα από… «ολική καταστροφή» και πάλι στο δρόμο!"

Καιρός: Ο «Αντίνοος» χτύπησε με ισχυρές καταιγίδες - Πού έβρεξε περισσότερο

Μπορεί ο «Αντίνοος» να υποχωρεί σταδιακά και ο καιρός να βελτιώνεται, ωστόσο άφησε πίσω του πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες. 

Συγκεκριμένα, μεγάλα ύψη βροχής κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως το πρωί της Τετάρτης, στην Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Πελοπόννησο και Κρήτη, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις προβλήματα. 

Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τους 8 σταθμούς που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, ο «Αντίνοος» άφησε 105 χιλιοστά στη Ζαγορά Πηλίου, 76 χιλιοστά στο Βόλο και 71 χιλιοστά στη Μακρυνίτσα.
crox1
Όσον αφορά την εξέλιξη της κακοκαιρίας, κατά το υπόλοιπο της Τετάρτης 17/07 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή εξασθένηση στην Ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και Πελοπόννησο, τα ορεινά κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται την Τετάρτη 17/07.
xa12

Γενικά αίθριος ο καιρός την Πέμπτη

Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Αίθριος με πιθανότητα βροχής στα ορεινά την Παρασκευή 

Γενικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας. Βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Ο «Αντίνοος» χτύπησε με ισχυρές καταιγίδες - Πού έβρεξε περισσότερο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news