facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Συναγερμός στο Εφετείο Αθήνων: Άνδρας σε αμόκ εισέβαλε με το αυτοκίνητό του

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Εφετείο της Αθήνας, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου άνδρας που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ από την οδό Λουκάρεως.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος άνδρας, που υποστήριξε πως στο αυτοκίνητό του έχει ναρκωτικά και εκρηκτικά, συνελήφθη.

Το ΙΧ ελέγχθηκε από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και δεν προέκυψε ύπαρξη εκρηκτικών.

Συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης, κυρίως με έλεγχο του ΙΧ. 

Ο 34χρονος, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, θα οδηγηθεί στην Ασφάλεια.

kathimerini

Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στο Εφετείο Αθήνων: Άνδρας σε αμόκ εισέβαλε με το αυτοκίνητό του"

Άρτα: Παραδόθηκε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι

Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 29χρονος άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στην Άρτα.

Στην ασφάλεια της Άρτας, οδηγείτε αυτή την ώρα ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον πεθερό του στο Αστροχώρι της Άρτας και εξαφανίστηκε στο βουνό για να μην συλληφθεί.

Ο φερόμενος δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.

Το βράδυ της Πέμπτης, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει σε ορεινή περιοχή στα σύνορα Άρτας – Αιτωλοακαρνανίας το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε ο 29χρονος, αμέσως μετά την δολοφονία του 75χρονου πεθερού του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5:00 το απόγευμα της Πέμπτης (11/8) ο 29χρονος από το Μεσόπυργο Άρτας πήγε στο σπίτι του  πεθερού του και αφού διαπληκτίστηκαν φέρεται να τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τουλάχιστον τέσσερις φορές.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άρτα: Παραδόθηκε ο 29χρονος που σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι"

DW: Ένα «λάθος» που «ταλαιπωρεί» τον Μητσοτάκη - Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν διπλός πράκτορας

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα, αλλά και οι αντιφατικοί χειρισμοί Ερντογάν στην Τουρκία απασχολούν για μία ακόμη φορά τον γερμανικό τύπο.

«Η υπόθεση των παρακολουθήσεων ταλαιπωρεί τον Μητσοτάκη» είναι ο τίτλος στο δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, που αναφέρεται στην τελευταία τηλεοπτική δήλωση του πρωθυπουργού: «Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η υπόθεση είναι ξεκάθαρη. Το όλο ήταν λάθος, τόνισε ο ίδιος στις αρχές της εβδομάδας. 'Νόμιμο' μεν, διότι είχε προηγηθεί εισαγγελική εντολή, αλλά 'πολιτικά απαράδεκτο'. Ο Μητσοτάκης προφανώς θεωρεί ότι το ζήτημα θα ξεχαστεί και θα δώσει τη θέση του στην καλοκαιρινή καθημερινότητα. Αλλά η αντιπολίτευση δεν θα τον αφήσει να γλυτώσει τόσο εύκολα», υποστηρίζει ο αρθρογράφος.

Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει ότι «στη σχετική συζήτηση παρενέβη και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία νομικός με κύρος. Είπε ότι το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα αποτελεί θεμελιώδη συνθήκη μίας δημοκρατικής και φιλελεύθερης κοινωνίας και ζήτησε την 'άμεση και πλήρη διαλεύκανση' της υπόθεσης των παρακολουθήσεων. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει 'να ελέγχουν τις υπηρεσίες ασφαλείας τους και να διασφαλίζουν ότι σέβονται πλήρως τα θεμελιώδη δικαιώματα'».

«Ο Ερντογάν το παρακάνει»

Το περιοδικό DER SPIEGEL αναφέρεται στην Τουρκία, επισημαίνει την ιδιαίτερη γεωστρατηγκή θέση της χώρας και υποστηρίζει ότι «ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιοποίησε τη θέση αυτή με όρους εξωτερικής πολιτικής. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στη συμφωνία για τα σιτηρά που συνήψαν πριν από τρεις εβδομάδες Ρωσία και Ουκρανία μετά από διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας. Στον πόλεμο της Ουκρανίας ο Ερντογάν ενέχει διπλό ρόλο, καθώς είναι ένας από τους λίγους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που διατηρεί στενές επαφές τόσο με το Κίεβο, όσο και με τη Μόσχα. Πριν ακόμη από λίγους μήνες η Τουρκία ήταν ένα είδος παρία στη διεθνή πολιτική, ο Ερντογάν με τις προκλήσεις του είχε εξοργίσει ομολόγους του σε Μέση Ανατολή, Ευρώπη και ΗΠΑ. Ξαφνικά γίνεται και πάλι ένας περιζήτητος συνομιλητής. Ο κίνδυνος για την Τουρκία είναι όμως ότι o Ερντογάν το παρακάνει, όπως έχει κάνει τόσες φορές στο παρελθόν. Σχεδόν επιδεικτικά συγχρωτίζεται με τον Ρώσο δικτάτορα Βλάντιμιρ Πούτιν. Για τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ συμπεριφέρεται ωσάν να ήταν διπλός πράκτορας».

Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό επισημαίνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η τουρκική οικονομία: «Η οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, ο πληθωρισμός αγγίζει το 80%. Περισσότερο από ποτέ οι τουρκικές επιχειρήσεις θα ήθελαν τώρα να βασίζονται σε αξιόπιστες σχέσεις με τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με τα οποία διεκπεραιώνουν πάνω από το ήμισυ των εμπορικών τους συναλλαγών. Με λιγότερο από έναν χρόνο να απομένει μέχρι τις προεδρικές εκλογές τα ποσοστά δημοφιλίας του Ερντογάν είναι τόσο χαμηλά, όσο ελάχιστες φορές από τότε που ανέλαβε την εξουσία. Εμφανιζόμενος όλο αυτοπεποίθηση στη διεθνή σκηνή μπορεί να εντυπωσιάζει τους εθνικιστές ψηφοφόρους, αλλά οι περισσότεροι Τούρκοι θα προτιμούσαν να δουν την οικονομία να ανακάμπτει».

dw

Διαβάστε Περισσότερα » "DW: Ένα «λάθος» που «ταλαιπωρεί» τον Μητσοτάκη - Ο Ερντογάν συμπεριφέρεται σαν διπλός πράκτορας"

Μηταράκης: Απάντησε στον ΟΗΕ για τους 40 πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου

Στην ανάρτηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) σχετικά με τους 40 μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στον Έβρο και τις αναφορές για ένα παιδί που έχασε τη ζωή του στη συγκεκριμένη περιοχή, απάντησε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης.

«Συνεχίζουμε να ανησυχούμε σοβαρά για την ασφάλεια και την ευημερία περίπου 40 ανθρώπων που φέρονται να έχουν εγκλωβιστεί σε μια νησίδα στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις αναφορές που λάβαμε, ένα παιδί έχει ήδη βρει τραγικό θάνατο. Εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα, φοβόμαστε ότι κινδυνεύουν και άλλες ζωές» ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Για να απαντήσει ο υπουργός: «Ανησυχούμε επίσης σε μεγάλο βαθμό για τους μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί από διακινητές κοντά στα σύνορά μας. Το περιστατικό ωστόσο, όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία είναι εκτός της ελληνικής επικράτειας».

Σημειώνεται πως χθες, η Ελληνική Αστυνομία ξεκαθάρισε πως η νησίδα του ποταμού Έβρου, στην οποία εδώ και ημέρες έχουν παγιδευτεί περί τους 40 μετανάστες βρίσκεται, σύμφωνα με τις συντεταγμένες, σε τουρκική επικράτεια.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διαβιβάστηκε σχετική ενημέρωση, μέσω του Τριμερούς Κέντρου Επαφής Καπιτάν Αντρέεβο, στις τουρκικές αρχές, ενώ τους ζητήθηκε « να προβούν κατεπειγόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον άμεσο απεγκλωβισμό όλων των ατόμων και την παροχή της αναγκαίας και κατάλληλης αρωγής».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μηταράκης: Απάντησε στον ΟΗΕ για τους 40 πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου"

Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Άστατος θα είναι ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας και σήμερα, Σάββατο (13.08.2022). Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η καιρική αστάθεια αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα (15.08.2022).

Όπως αναφέρει η πρόβλεψη του καιρού από το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα εκδηλώνονται τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, παρόλα αυτά λόγω της περιόδου των θερινών διακοπών, ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να δοθεί στις θαλάσσιες δραστηριότητες, αφού οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια) στις περιοχές κυρίως του Βορείου Αιγαίου (Χαλκιδική, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, Σποράδες) και του Ιονίου.

Το Σάββατο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Κεντρική και Δυτική Στερεά και Ιόνιο, που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα και στο Κεντρικό Ιόνιο.

Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν πρόσκαιρα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο θα συνεχιστούν τοπικά σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν του Βορείου Αιγαίου, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής καταιγίδες θα επηρεάσουν το Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία.

Τέλος, παρά τη βελτίωση που θα παρουσιάσουν οι πυρομετεωρολογικοί δείκτες, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να ληφθεί στις ηπειρωτικές περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, αφού θα υπάρξει έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών από πτώσεις κεραυνών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Meteo: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Δευτέρα – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Βασίλειος Κωστέτσος: Θύμα άγριας επίθεσης από ομάδα αλλοδαπών στο Σύνταγμα - Στο νοσοκομείο ο σχεδιαστής (Φωτό & Βίντεο)

Άγρια επίθεση από ομάδα αλλοδαπών όπως καταγγέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δέχτηκε ο σχεδιαστής μόδας Βασίλειος Κωστέτσος και ο γνωστός μακιγιέζ, Προκόπης Μακρηλάκης. Μάλιστα κατά την διάρκεια της επίθεσης, οι άγνωστοι μαχαίρωσαν στο πρόσωπο τον μακιγιέζ, ενώ πέταξαν μπουκάλια εναντίον των δυο ανδρών.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του γνωστού μόδιστρου, «Πριν από λίγο στην καρδιά της Αθήνας στα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος,όπως κατεβαίναμε για να πάμε προς Ερμού, έπεσε ένα μπουλούκι από αλλοδαπούς Αλγερινοί ή Πακιστανοί με σκοπό να μας κλέψουν κλείνοντας μας τα δρόμο!

Το αντιληφθήκαμε αμέσως την πρόθεσή τους για κλοπή και ώσπου να αντιδράσουμε πεταγοντάς μας μπουκάλια, χτύπησαν τον φίλο μου με στιλέτο στο πρόσωπο τραυματιζοντάς τον, εμένα με πέταξαν με την μούρη από τα σκαλιά και αστυνομία πουθενά!!!!!! Ύστερα θέλουμε και τουρισμό! Καμία προστασία ΑΙΣΧΟΣ».

Δειτε τα stories

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλειος Κωστέτσος: Θύμα άγριας επίθεσης από ομάδα αλλοδαπών στο Σύνταγμα - Στο νοσοκομείο ο σχεδιαστής (Φωτό & Βίντεο)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news