facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Ζεφύρι

Η Δίωξη Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, ταυτοποίησε τη δράση 5 ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Γλυφάδα και Ζεφύρι.

Συγκεκριμένα συνελήφθη την Παρασκευή (7-4-2023) στη Γλυφάδα, ένας 30χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, συνελήφθη στο σπίτι του στη Γλυφάδα να κατέχει με σκοπό τη διακίνηση ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα έπειτα από έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 75 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, 13,7 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 39.270 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας και κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσικλέτα του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Την ίδια μέρα συνελήφθησαν στο Ζεφύρι, δύο άντρες, 52 και 36 ετών και μια 48χρονη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων, ενώ ταυτοποιήθηκε και ένας 28χρονος για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο Ζεφύρι να κατέχουν με σκοπό τη διακίνηση ποσότητα κοκαΐνης και συγκεκριμένα έπειτα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:7,5 γραμμ. κοκαΐνης, το χρηματικό ποσό των 32.785 ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, πιστόλι με γεμιστήρα, 56 φυσίγγια και δύο καραμπίνες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε Γλυφάδα και Ζεφύρι"

Στα «χέρια» της ΕΛΑΣ τσαντάκηδες που έκαναν επιθέσεις σε ανυποψίαστες γυναίκες στην Αττική – Πώς επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους

Εξαρθρώθηκε, από την ΕΛΑΣ, συμμορία που άρπαζε τσάντες από γυναίκες, την ώρα που περπατούσαν, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή (7/4) σε Πεντέλη και Αθήνα, 2 Έλληνες, 32 και 47 ετών και ένας 40χρονος αλλοδαπός, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και -κατά περίπτωση- για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Η ΕΛΑΣ έφτασε στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων, οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε Πεντέλη και Αθήνα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και αποδεικτικών μέσων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2022, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε ομάδα που προέβαινε σε αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους φορώντας κράνη, κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα κοντά σε εμπορικά κέντρα, όπου υπήρχε πλήθος κόσμου.

Επέλεγαν ως υποψήφια θύματά τους αποκλειστικά γυναίκες και αφού τις προσέγγιζαν, όταν έφταναν σε κοντινή απόσταση ο συνοδηγός τραβούσε γρήγορα και με δύναμη τις τσάντες τους και τρέπονταν σε φυγή.

Σε ορισμένες περιπτώσεις λόγω της υπέρμετρης βίας που μεταχειρίζονταν οι κατηγορούμενοι, τα θύματα παρασύρονταν και κατέληγαν στο έδαφος με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πιστόλι τύπου REPLICA και μέρος καραμπίνας, μαχαίρι 23,3 εκ., 35,3 γραμμ. κάνναβης, ρουχισμός και κράνη που έφεραν κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, μοτοσυκλέτα, το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 15 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, με τον ίδιο τρόπο δράσης, σε Νέο Ψυχικό, Μαρούσι και Πετράλωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα «χέρια» της ΕΛΑΣ τσαντάκηδες που έκαναν επιθέσεις σε ανυποψίαστες γυναίκες στην Αττική – Πώς επέλεγαν τα υποψήφια θύματά τους"

Εύα Καιλή: «Εξοργιστικό και αηδιαστικό να είναι εκτός φυλακής ο Παντσέρι» λέει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί

Εξοργισμένος είναι ο Σβεν Μαρί, ο Βέλγος δικηγόρος της Εύας Καϊλή, από την απόφαση της βελγικής Δικαιοσύνης να αφεθεί ελεύθερος με βραχιολάκι ο φερόμενος εγκέφαλος του σκανδάλου Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, και δηλώνει ότι πλέον θα είναι πολύ σκληρός και προκλητικός απέναντι στους δικαστές.

Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι του σκανδάλου Qatar Gate έχουν βγει από τη φυλακή, εκτός από την Εύα Καϊλή και τον πρώην ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα. Ο Βέλγος δικηγόρος της, Σβεν Μαρί, μίλησε στον ΣΚΑΪ και δήλωσε πόσο εξοργισμένος αλλά και απογοητευμένος είναι από τις κινήσεις της βελγικής Δικαιοσύνης.

«To πιο εξοργιστικό, αηδιαστικό και απίστευτο πράγμα είναι ότι ο κύριος Παντσέρι είναι εκτός φυλακής γιατί, ελπίζω να κάθεστε, έχει κατάθλιψη. Και είπε επίσης πως έχει πρόβλημα και με τα μάτια του. Όντως και θα είμαι σκληρός τώρα. Έχω πρόβλημα με τη μέση μου, έχω πρόβλημα με τα πάντα. Αυτός δεν μπορεί να είναι λόγος», δήλωσε ο Βέλγος δικηγόρος.

Παράλληλα, ο Σβεν Μαρί κατήγγειλε ότι η Εύα Καϊλή εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις για το Qatar Gate και αποκάλυψε ότι στην ακρόαση της Ελληνίδας πρώην αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου τη Μεγάλη Πέμπτη (13.4.2023) θα ζητήσει από τους δικαστές να αφεθεί ελεύθερη άμεσα.

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Παντσέρι, πολύ αμφιβάλλω για το αν λέει την πραγματικότητα και όλη την αλήθεια για όλους. Κατάφερα την περασμένη εβδομάδα να δω όλες τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι. Σίγουρα στο τέλος του χρόνου λέει ότι η κ. Εύα Καϊλή έχει διαφθαρεί», προσθέτει ο Σβεν Μαρί.

«Η Εύα Καϊλή έχει ανακριθεί περισσότερες από 20 ώρες τις τελευταίες δύο εβδομάδες από την αστυνομία. Ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Δεν τους αρέσει αυτό. Γιατί; Γιατί αυτές δεν είναι οι απαντήσεις που θέλουν. Και έτσι αυτό σημαίνει ότι το ένταλμα σύλληψης κατά της κ. Καϊλή δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ένταλμα σύλληψης υπό πίεση. Ποια είναι η πίεση; Ότι δεν βγαίνεις από τη φυλακή αν δεν ομολογήσεις», καταγγέλλει ο Βέλγος δικηγόρος της.

Γι’ αυτό και ο Σβεν Μαρί δηλώνει προετοιμασμένος και αισιόδοξος για την επόμενη ακρόαση της Εύας Καϊλή από τις βελγικές Αρχές:

  • Είστε αισιόδοξος;
  • Ναι βεβαίως είμαι. Είναι αδύνατο να μην αφεθεί ελεύθερη όταν ακούω ότι όλοι οι άλλοι είναι έξω. Όχι!
  • Έχετε μιλήσει με την κ. Καιλή; Πως είναι τώρα;
  • Είναι όπως όταν κάποιος είναι φυλακισμένος. Είναι σαν κάποιον που φωνάζει για την αθωότητα του.

Σημειώνεται ότι η αποφυλάκιση του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι με ηλεκτρονικό βιαχιολάκι, αναμένεται στο τέλος αυτής της εβδομάδας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εύα Καιλή: «Εξοργιστικό και αηδιαστικό να είναι εκτός φυλακής ο Παντσέρι» λέει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί"

ΑΑΔΕ: Έφοδος σε αποθήκη με παράνομους διαλύτες καυσίμων – Εντοπίστηκαν αλλοι τέσσερις τόνοι

Συνεχίζονται οι έρευνες των τελωνειακών ράμπο της ΑΑΔΕ, με στόχο να βρουν την άκρη του νήματος στο κύκλωμα με τους λαθραίους διαλύτες νόθευσης βενζίνης, που εντόπισαν χθες.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα διαλυτών, που έχει ποτέ εντοπιστεί. Οι ελεγκτές έκαναν έφοδο στις εγκαταστάσεις, όπου προοριζόταν το φορτίο με τους διαλύτες, στο Σχηματάρι, παρουσία Εισαγγελέα.

ΑΑΔΕ: Έφοδος σε αποθήκη με παράνομους διαλύτες καυσίμων – Εντοπίστηκαν αλλοι τέσσερις τόνοι

Εκεί, βρήκαν δεξαμενές με διαλύτες 4 τόνων, δεξαμενές με καθαρή βενζίνη και δεξαμενές, όπου αποθηκευόταν το μείγμα, το οποίο στη συνέχεια διοχετευόταν στα πρατήρια.

Τα μηχανήματα άντλησης, η γεννήτρια και οι διαλύτες δεσμεύτηκαν και μεταφέρονται για φύλαξη σε ειδικές εγκαταστάσεις, με την άδεια του Εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Έφοδος σε αποθήκη με παράνομους διαλύτες καυσίμων – Εντοπίστηκαν αλλοι τέσσερις τόνοι"

Εκλογές 2023: Ψηφίστε από το εξωτερικό - Γραφτείτε στο apodimoi.gov.gr με κωδικούς taxisnet - Γραμμή επικοινωνίας με τους Έλληνες του εξωτερικού ανοίγει η ΝΔ

Για πρώτη φορά, οι Έλληνες του εξωτερικού θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 από τον τόπο διαμονής τους.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με περισσότερους από 20.000 να έχουν ήδη υποβάλει αίτηση μέχρι σήμερα, για να συμμετέχουν από τον τόπο διαμονής τους.

Μια από τις προϋποθέσεις είναι το να έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση πέρσι ή φέτος. Η δήλωση μπορεί να είναι μηδενική ενώ μπορεί να υποβληθεί και εκπρόθεσμα, ακόμα και σήμερα.

H εγγραφή στην πλατφόρμα θα πρέπει να έχει γίνει 12 ημέρες προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προκήρυξη των εκλογών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ν.Δ., εφόσον το Π.Δ. εκδοθεί στις 22 Απριλίου 2023 (σ.σ. που είναι και το λογικό, δεδομένου ότι οι εκλογές θα γίνουν σις 21 Μαΐου), η προθεσμία για να περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους είναι η Δευτέρα 10 Απριλίου στις 23.59. Δαφορετικά, ο ψηφοφόρος θα περιληφθεί στους καταλόγους για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Σημειώνεται ωστόσο πως ο εν λόγω νόμος -που προκύπτει ως προϊόν συμβιβασμού της Νέας Δημοκρατίας με τα υπόλοιπα κόμματα- δεν καλύπτει όλους ανεξαιρέτως τους ομογενείς, αλλά υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, η πρώτη βασική προϋπόθεση για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, είναι από το 1988 έως σήμερα να έχουν ζήσει δύο χρόνια στην Ελλάδα.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να έχουν υποβάλει φέτος ή πέρυσι φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. 

Με απόφαση της κυβέρνησης μπορούν να υποβάλουν ακόμη και σήμερα εκπρόθεσμη μηδενική φορολογική δήλωση χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Επίσης, δεν απαιτείται να είναι φορολογικά κάτοικοι εξωτερικού, δηλαδή να έχουν δηλωθεί στη ΔΟΥ Εξωτερικού.

Ακόμη και όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μόνο στις 21 Μαΐου από το εξωτερικό, μπορούν να γραφτούν, ώστε να ψηφίσουν μόνο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και στις 22 Μαΐου να επιλέξουν να διαγραφούν από τη λίστα.

Η καταληκτική ημερομηνία ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 21 Μαΐου με εγγραφή στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr -εάν για παράδειγμα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα στις 22 Απριλίου- είναι η Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 στις 23.59 ώρα Ελλάδος.

Για πληροφορίες ή βοήθεια σχετικά με τις αιτήσεις όσοι είναι Έλληνες του εξωτερικού μπορούν να στείλουν ένα e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου τους, στο diaspora@nd.gr και η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας θα βρίκσεται σε επικοινωνία μαζί τους, οποτεδήποτε χρεαστεί καθ' όλη τη διάκρεια από σήμερα μέχρι το πέρας των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:


«Στις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 οι Έλληνες και οι Ελληνίδες της Διασποράς θα έχουν για πρώτη φορά τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό. Ο νόμος αυτός, προϊόν συμβιβασμού με τα υπόλοιπα κόμματα, δεν καλύπτει όλους τους ομογενείς.

Ωστόσο, χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και περισσότεροι από 20.000 έχουν ήδη υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν από τον τόπο διαμονής τους.

Η μόνη σοβαρή προϋπόθεση είναι να έχουν ζήσει, από το 1988 έως σήμερα, 2 έτη στην Ελλάδα. Η δεύτερη είναι να έχουν υποβάλει φέτος ή πέρυσι φορολογική δήλωση στην Ελλάδα. Με απόφαση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μπορούν να υποβάλουν ακόμη και σήμερα εκπρόθεσμη μηδενική φορολογική δήλωση χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο. Επίσης, δεν απαιτείται να είναι φορολογικά κάτοικοι εξωτερικού, δηλαδή, να έχουν δηλωθεί στη ΔΟΥ Εξωτερικού. Ακόμη και όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν μόνο στις 21 Μαΐου από το εξωτερικό, μπορούν να γραφτούν, ώστε να ψηφίσουν μόνο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση και στις 22 Μαΐου να επιλέξουν να διαγραφούν από τη λίστα.

Η καταληκτική ημερομηνία ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 21 Μαΐου με εγγραφή στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr - εάν για παράδειγμα εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα στις 22 Απριλίου - είναι η Δευτέρα 10 Απριλίου 2023 στις 23.59 ώρα Ελλάδος. Για πληροφορίες ή βοήθεια σχετικά με τις αιτήσεις μπορείτε να στείλετε ένα e-mail με τα στοιχεία επικοινωνίας συμπεριλαμβανομένου του τηλεφώνου σας στο diaspora@nd.gr και η Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας θα επικοινωνεί μαζί σας από σήμερα μέχρι το πέρας των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.»

Αναλυτικά η διαδικασία:

Η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα apodimoi.gov.gr, γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet όσων απόδημων Ελλήνων επιθυμούν να εγγραφούν στους «ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού» προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή τους.

Για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού θα πρέπει:

-να έχουν μείνει συνολικά 2 χρόνια στην Ελλάδα, τα τελευταία 35 χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης
-να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος
-απαραίτητοι για την είσοδο στο σύστημα οι προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης στο Taxisnet
-ακολουθούν τα βήματα όπως αυτά εμφανίζονται στην πλατφόρμα και συμπληρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία
-σε περίπτωση αίτησης εγγραφής εξαρτώμενου μέλους α’ βαθμού, επιλέγουν "Παροχή συναίνεσης" για την επεξεργασία των προσωπικών στοιχείων

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής αναλυτικά:

Βήμα 1ο: Ο εκλογέας εισάγει στην εφαρμογή apodimoi.gov.gr τους αντίστοιχους κωδικούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), πιστοποιείται ως χρήστης και εισέρχεται στην εφαρμογή.

Βήμα 2ο: Aναζητεί την εγγραφή του στον βασικό εκλογικό κατάλογο και την επιλέγει, ώστε τα βασικά του στοιχεία να συμπληρωθούν αυτόματα στην αίτηση.

Βήμα 3ο: Kαταχωρίζει τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, τηλεφωνικούς αριθμούς επικοινωνίας και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Επιλέγει χώρα και πόλη που επιθυμεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, από τις αντίστοιχες λίστες των συγκεκριμένων πεδίων.

Βήμα 4ο: Ο εκλογέας αναρτά ηλεκτρονικά αντίγραφα των δικαιολογητικών των προϋποθέσεων της παραγράφου 4 του άρθρου 4 του ν. 4648/2019, δηλαδή δημόσια έγγραφα διαμονής δύο (2) ετών στην Ελληνική Επικράτεια επιλέγοντας το δημόσιο φορέα έκδοσης.».

Εναλλακτικά, ο εκλογέας επιλέγει την κατηγορία του δικαιολογητικού, συμπληρώνοντας τα στοιχεία που ζητούνται, και εξουσιοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών για την αυτεπάγγελτη αναζήτηση του.

Στην περίπτωση που ο εκλογέας εγγράφεται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στις Ευρωεκλογές, σε εκλογικό τμήμα που θα συσταθεί σε κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.

Βήμα 5ο: Ο εκλογέας βεβαιώνει ότι τα στοιχεία της αίτησης του είναι αληθή, λαμβάνει γνώση ότι η αίτηση του υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και επιλέγει την οριστική υποβολή της.

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης ο εκλογέας λαμβάνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης με αριθμό πρωτοκόλλου και εκκινεί η διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησης της αίτησης.
Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, ο εκλογέας καταχωρείται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εξωτερικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών.

Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, ο εκλογέας ενημερώνεται για το δικαίωμα προσφυγής.

Οι εκλογείς, εφόσον αδυνατούν οι ίδιοι να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής εκλογέα, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στις αρμόδιες προξενικές αρχές της χώρας. Με αυτοπρόσωπη παρουσία, το ΑΦΜ τους και με την αρωγή διαπιστευμένου υπαλλήλου των προξενικών αρχών συμπληρώνουν και υποβάλλουν την αίτηση τους στην εφαρμογή του άρθρου 4 του ν. 4648/2019, apodimoi.gov.gr.

Για αναλυτικές οδηγίες ως προς τη χρήση της εφαρμογής δείτε το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης

Συχνές Ερωτήσεις εκλογέων εξωτερικού

– Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για την υποβολή της αίτησης;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρων εξωτερικού είναι οι εκλογείς να συγκεντρώνουν σωρευτικά τα παρακάτω κριτήρια:

• να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
• να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Ως «φορολογική δήλωση» νοείται η υποβολή στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων (Έντυπο Ε1),
αναλυτικής δήλωσης εισοδημάτων από μίσθωση ακινήτων (Έντυπο Ε2), κατάστασης οικονομικών στοιχείων από επιχειρηματική δραστηριότητα (Έντυπο Ε3) ή δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Έντυπο Ε9), όπως κάθε φορά ισχύουν.

Εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών εξαιρούνται του περιορισμού της υποβολής φορολογικής δήλωσης εφόσον:
α) δεν έχουν συμπληρώσει τα τριάντα (30) έτη και
β) έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α΄βαθμού κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

– Υπάρχει προθεσμία για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού;

Ο εκλογέας μπορεί να εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού οποτεδήποτε και για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών από την ημερομηνία αποδοχής της αίτησης. Ο εκλογέας οποτεδήποτε μπορεί να μεταβάλλει τα προσωπικά στοιχεία του, να αναστέλλει την εγγραφή του για ορισμένο χρονικό διάστημα και να ακυρώνει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

– Πως μπορώ να μεταβάλω τα στοιχεία της αίτησής μου;

Ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και δώδεκα (12) ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να μεταβάλλει τα στοιχεία της αίτησής του.

Εισέρχεται στην εφαρμογή apodimoi.gov.gr και υποβάλλει αίτηση μεταβολής στοιχείων καταχωρώντας την νέα διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας του και τα νέα στοιχεία επικοινωνίας.

Μεταβολές αιτήσεων ή εγγραφές που λαμβάνουν χώρα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δώδεκα (12) ημερών πριν από την προκήρυξη των εκλογών, καταχωρίζονται στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους του εξωτερικού μετά τη διενέργεια των εκλογών.

– Πως μπορώ να αναστείλω ή να ακυρώσω την εγγραφή μου στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού;

Ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις (3) ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Εισέρχεται στην εφαρμογή apodimoi.gov.gr και υποβάλλει αίτηση αναστολής εγγραφής εκλογέα. Μπορεί να ενεργοποιήσει εκ νέου την εγγραφή του, μέσω της εφαρμογής apodimoi.gov.gr, υποβάλλοντας αίτηση άρσης αναστολής εγγραφής εκλογέα.

Ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις (3) ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να ακυρώνει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Εισέρχεται στην εφαρμογή apodimoi.gov.gr, υποβάλλει αίτηση ακύρωσης εγγραφής εκλογέα και διαγράφεται οριστικά από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Αναστολές ή διαγραφές αιτήσεων που λαμβάνουν χώρα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των τριών (3) ημερών πριν από την προκήρυξη των εκλογών, καταχωρίζονται στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού μετά τη διενέργεια των εκλογών.

– Σε ποιο μέρος θα ψηφίσω αν υποβάλλω αίτηση;

Θα ψηφίσετε στην πόλη που έχετε επιλέξει μέσω της εφαρμογής αν συσταθεί εκλογικό τμήμα, δηλαδή αν υπάρχουν τουλάχιστον 40 εκλογείς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη. Σε διαφορετική περίπτωση θα ενημερωθείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

– Πως ενημερώνομαι για την εγγραφή μου στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού;

Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης ο εκλογέας λαμβάνει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του αποδεικτικό επιτυχούς υποβολής της αίτησης με αριθμό πρωτοκόλλου και εκκινεί η διαδικασία ελέγχου και οριστικοποίησης της αίτησης.
Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης, ο εκλογέας καταχωρείται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο εξωτερικού για χρονικό διάστημα οκτώ (8) ετών.
Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, ο εκλογέας ενημερώνεται για το δικαίωμα προσφυγής.

– Μπορώ να απευθυνθώ στις αρμόδιες προξενικές αρχές της χώρας που διαμένω;

Οι εκλογείς, εφόσον αδυνατούν οι ίδιοι να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, μεταβολής και αναστολής ή διαγραφής εκλογέα, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στις αρμόδιες προξενικές αρχές της χώρας. Με αυτοπρόσωπη παρουσία, το ΑΦΜ τους και με την αρωγή διαπιστευμένου υπαλλήλου των προξενικών αρχών συμπληρώνουν και υποβάλλουν την αίτηση τους στην εφαρμογή.

– Γιατί δεν εμφανίζονται τα στοιχεία μου στη φόρμα της αίτησης;

Κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των προσωπικών σας στοιχείων, μεταξύ του Βασικού Εκλογικού Καταλόγου Ελλήνων Εκλογέων και της Α.Α.Δ.Ε., προέκυψαν ελλείψεις ή εντοπίστηκαν λάθη.

Α) Στην περίπτωση που τα στοιχεία σας είναι ελλιπή ή μη επικαιροποιημένα στη βάση δεδομένων της Α.Α.Δ.Ε., για τον εντοπισμό τους παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Α.Α.Δ.Ε www.aade.gr , επιλέξτε «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» , συνδεθείτε εισάγοντας «Όνομα χρήστη» και «Κωδικό πρόσβασης» και στην επιλογή «Στοιχεία Μητρώου/ Φυσικού Προσώπου» ελέγξτε αν τα προσωπικά σας στοιχεία στο Μητρώο της Α.Α.Δ.Ε. είναι ακριβώς όμοια με τα αναγραφόμενα στην αστυνομική σας ταυτότητα.
Εάν δεν συμφωνούν και προκειμένου να διορθωθούν, παρακαλούμε να επιλέξετε το έντυπο Δ210 από το σύνδεσμο https://www.aade.gr/polites/katalogos-entypon, να το συμπληρώσετε με τα σωστά στοιχεία, να το υπογράψετε και συνοδευόμενο από φωτοτυπία της ταυτότητάς σας να το στείλετε στο email της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. σας.
Για την εύρεση των στοιχείων επικοινωνίας ΔΟΥ πατήστε εδώ.

Β) Στην περίπτωση που τα στοιχεία σας είναι καταχωρισμένα με λανθασμένο τρόπο στον βασικό εκλογικό κατάλογο του Δήμου σας, γεγονός που το εντοπίζεται στην εφαρμογή "Μάθε που Ψηφίζεις" του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βρίσκεται εδώ (https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/), για τη διόρθωσή τους θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Δημοτολόγιο του Δήμου εγγραφής σας.

– Έκανα διόρθωση των στοιχείων στο Μητρώο της ΑΑΔΕ. Στην εφαρμογή συνεχίζει να μου δείχνει τα στοιχεία μου όπως πριν τη διόρθωση.

Μόλις ενημερωθείτε από την ΑΑΔΕ ότι πραγματοποιήθηκε η διόρθωση των στοιχείων σας, θα εισέρθετε στην εφαρμογή των αιτήσεων Ελλήνων του Εξωτερικού, θα επιλέξετε το προφίλ και από εκεί θα πατήσετε το κουμπί «Ανανέωση Στοιχείων Χρήστη».

– Ο Δήμος βασικής εγγραφής μου προέβηκε στη διόρθωση των στοιχείων μου. Πότε θα εμφανιστεί η αλλαγή στον εκλογικό κατάλογο;

Βάσει του άρθρου 12 του Π.Δ 26/2012, η αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων γίνεται κάθε ημερολογιακό δίμηνο. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Π.Δ 26/2012 «Κάθε εκλογέας μπορεί να ζητήσει αιτιολογημένα τη διόρθωση κάθε στοιχείου εγγραφής του στον εκλογικό κατάλογο». Εάν έχετε αιτηθεί στο Δήμο βασικής εγγραφής σας διόρθωση των στοιχείων σας, η διόρθωση αυτή θα πρέπει να αποσταλεί από τον οικείο Δήμο στο Υπουργείο Εσωτερικών στην επόμενη αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (βάση ημ/νίας ολοκλήρωσης της διόρθωσης). Επομένως θα αναμένετε την ολοκλήρωση της αναθεώρησης για να μπορέσετε να κάνετε εκ νέου αίτηση Έλληνα κατοίκου εξωτερικού. Μπορείτε να ελέγχετε την εξέλιξη της διόρθωσης από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ στο «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ελέγχοντας την ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Ψηφίστε από το εξωτερικό - Γραφτείτε στο apodimoi.gov.gr με κωδικούς taxisnet - Γραμμή επικοινωνίας με τους Έλληνες του εξωτερικού ανοίγει η ΝΔ"

Καιρός αύριο: Κυριακή των Βαΐων με βροχές και καταιγίδες – Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή των Βαΐων (09.04.2023). Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή.

Ο καιρός αύριο, Κυριακή των Βαΐων, 9 Απριλίου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και το νοτιοανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία και στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Από το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 19 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Στα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τις βραδινές ώρες κυρίως στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κυριακή των Βαΐων με βροχές και καταιγίδες – Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά"

Για αφωνία σχετικά με τη υπόθεση Ραγκούση καταγγέλλει ο Γ. Οικονόμου τον Α. Τσίπρα

Δήλωση για την υπόθεση Ραγκούση έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (8/4) ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέροντας τα εξής:

«Ούτε στο «Καφέ με παραμύθι» του κ. Τσίπρα, σήμερα στη Νέα Σμύρνη, αλλά ούτε και στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου κ. Τσαπανίδου υπάρχει κάποια αναφορά σε όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του κ. Ραγκούση. Τη βίλα με πισίνα, που χτίστηκε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε και χρησιμοποιήθηκε ως τουριστική επιχείρηση. Ρωτάμε και αναμένουμε σαφείς απαντήσεις: ο κ. Γιάννης Ραγκουσης παρενέβη, ναι ή όχι , όπως καταγγέλεται από την Ουκρανή εργαζόμενη προκειμένου να «τακτοποιηθεί» πρόστιμο για αδήλωτη εργασία;
Αν η εργαζόμενη λέει ψέματα θα κινηθεί εναντίον της; Αν όμως λέει αλήθεια, ο κ. Τσίπρας θα καλύψει τον Ραγκούση, όπως κάνει με τους αμετάκλητα καταδικασμένους κ. Παππά και Παπαγγελόπουλο; Κι αλήθεια την ίδια στιγμή που θα καλύπτει τον κ. Ραγκούση μπορεί να μιλαει και για δικαιώματα των εργαζόμενων; Πόση υποκρισία πια!».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Για αφωνία σχετικά με τη υπόθεση Ραγκούση καταγγέλλει ο Γ. Οικονόμου τον Α. Τσίπρα"

Δημοσκόπηση GPO: Στο 4,8% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ποια ζητήματα επηρεάζουν την ψήφο

Στο 4,8% είναι η διαφορά Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO που δημοσιεύεται σήμερα (8.4.20234) στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» και έγινε το διάστημα 3 με 5 Απριλίου 2023 σε δείγμα 1.000 ατόμων.

Η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελεί το κεντρικό θέμα του γκάλοπ, αλλά
από τη δημοσκόπηση της GPO βγήκαν κι άλλα σημαντικά ευρήματα. Ένα απ’ αυτά είναι πως ένα μήνα μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο κόσμος φαίνεται να μην θεωρεί το μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα ως μια βασική αιτία καθορισμού της ψήφου του και έχει στραφεί σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητάς του, όπως την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
Επίσης διχασμένη είναι η κοινωνία στο ζήτημα του αν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της χώρας.

Στο 31,4% η Νέα Δημοκρατία, στο 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε την Κυριακή 21 Μαΐου;», το 31,4% απάντησε «Νέα Δημοκρατία» και το 26,6% είπε «ΣΥΡΙΖΑ».

Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις η ΝΔ είχε πάρει 33,8% τον Φεβρουάριο του 2023 και 29,5% τον Μάρτιο του 2023, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 26,4% τον Φεβρουάριο του 2023 και 25,6% τον Μάρτιο του 2023.

Αναλυτικά τα αποτέλεσμα:
  • ΝΔ: 31,4%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 26,6%
  • ΠΑΣΟΚ: 9,5%
  • ΚΚΕ: 6,3%
  • Ελληνική Λύση: 3,6%
  • ΜέΡΑ25: 3,2%
  • Έλληνες για την Πατρίδα: 2,7%
  • Εθνική Δημιουργία: 1,2%
  • Άλλο Κόμμα: 3,7%
  • Λευκό – Άκυρο: 0,9%
  • Δεν θα ψηφίσω: 1,2%
  • Αναποφάσιστοι: 9,7%
Καταλληλότερος Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται καταλληλότερο πρωθυπουργό;», Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην πρώτη θέση με 46% και τον ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 34,2%, ενώ στην 3η θέση έρχεται ο… «Κανένας» με 19,8%

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός επηρεάζουν την ψήφο

Στο ερώτημα «Ψηφίζοντας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, ποια από τα παρακάτω ζητήματα θα επηρεάσουν την ψήφο σας;», ο κόσμος δείχνει να έχει αρχίσει να ξεχνάει τα Τέμπη και να να τον απασχολούν ζητήματα της καθημερινότητά του.

Έτσι απάντησε:

  • Ακρίβεια – Πληθωρισμός: 58,9%
  • Οικονομία – Ανάπτυξη 35,6%
  • Δικαιοσύνη – Διαφάνεια: 23,5%
  • Εξωτερική πολιτική: 17,7%
  • Ασφάλεια: 17,2%
  • Τραγωδία Τεμπών: 16,7%
  • Υποκλοπές: 7,6%
  • Άλλο: 3,6%
Θέλουν πρωθυπουργό τον ηγέτη του κόμματος που θα πάρει την πρωτιά

Στο ερώτημα «Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι ο αρχηγός του κόμματος που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός;» οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση απάντησαν:

  • Συμφωνώ και μάλλον συμφωνώ: 80,7%
  • Διαφωνώ και μάλλον διαφωνώ: 17,7%

Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απάντησαν στο ερώτημα αυτό:

Ψηφοφόροι Νέας Δημοκρατίας

  • Συμφωνώ: 86,1%
  • Μάλλον συμφωνώ: 6,4%
  • Διαφωνώ: 5,4%
  • Μάλλον διαφωνώ: 2,1%

ΔΞ / ΔΑ: 0%

Ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ

  • Συμφωνώ: 67,5%
  • Μάλλον συμφωνώ: 15,9%
  • Διαφωνώ: 12,6%
  • Μάλλον διαφωνώ: 2,4%
  • ΔΞ / ΔΑ: 1,6%

Ψηφοφόροι ΠΑΣΟΚ

  • Συμφωνώ: 59,7%
  • Μάλλον συμφωνώ: 10,4%
  • Διαφωνώ: 19,5%
  • Μάλλον διαφωνώ: 7,8%
  • ΔΞ / ΔΑ: 2,6%

Στο ερώτημα «ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα;» το 48,8% απάντησε

«Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση» και το 46,9% απάντησε «Μια κυβέρνηση συνεργασίας»

Οι… αμφιταλαντεύσεις

Ο κόσμος απάντησε και στο ερώτημα «Μεταξύ ποιων κομμάτων αμφιταλαντεύεστε» και ψήφισε:

  • ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο μικρότερο αριστερό κόμμα: 28,2%
  • Νέα Δημοκρατία ή άλλο μικρότερο δεξιό κόμμα: 14,3%
  • ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: 9,6%
  • ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ: 8,4%
  • ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ: 4,4%
  • Άλλο: 15,8%
  • ΔΞ / ΔΑ: 19,3%
Πότε αποφασίζουν ποιον θα ψηφίσουν

Στο ερώτημα «πότε αποφασίσετε συνήθως για το κόμμα που τελικά θα ψηφίσετε στις εκλογές;» το 45,2 απάντησε πολύ καιρό πριν τις εκλογές και το 34,% απάντησε ότι ψηφίζει σταθερά το ίδιο κόμμα.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

  • Πολύ καιρό πριν τις εκλογές: 45,2%
  • Ψηφίζω σταθερά το ίδιο κόμμα: 34,4%
  • Την προεκλογική περίοδο: 10,6%
  • Τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές: 6,4%
  • Την ημέρα των εκλογών: 2,4%
  • ΔΞ / ΔΑ: 1%
Τι λένε στο ενδεχόμενο να μην βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Στο ερώτημα «Στην περίπτωση που δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση με ποια κόμματα θα θέλατε να γίνει συνεργασία το 47% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και το 38,% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια κυβέρνηση συνεργασίας θέλουν

Στο ερώτημα με ποια κόμματα θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας οι ερωτώμενοι στη δημοσκόπηση απάντησαν:

  • ΝΔ – ΠΑΣΟΚ: 34,8%
  • ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜέΡΑ 25: 27,7%
  • ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ: 13,1%
  • ΝΔ – Ελληνική Λύση: 8,4%
  • ΔΞ / ΔΑ: 16%
Η εμπιστοσύνη στα πρόσωπα Μητσοτάκη, Τσίπρα, Ανδρουλάκη μετά τα Τέμπη

Στη δημοσκόπηση ο κόσμος κλήθηκε να απαντήσει και στο ερώτημα αν εμτά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη η εμπιστοσύνη του μειώθηκε ή παρέμεινε η ίδια προς τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Η εμπιστοσύνη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

  • Μειώθηκε: 50,9%
  • Παρέμεινε η ίδια με πριν: 44,1%
  • Αυξήθηκε: 4,3%
  • ΔΞ / ΔΑ: 0,7%

Η εμπιστοσύνη προς τον Αλέξη Τσίπρα:

Μειώθηκε: 33,8%

  • Παρέμεινε η ίδια με πριν: 52,8%
  • Αυξήθηκε: 12,1%
  • ΔΞ / ΔΑ: 1,3%

Η εμπιστοσύνη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη:

  • Μειώθηκε: 30,2%
  • Παρέμεινε η ίδια με πριν: 60,8%
  • Αυξήθηκε: 3,6%
  • ΔΞ / ΔΑ: 5,4%

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO: Στο 4,8% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, ποια ζητήματα επηρεάζουν την ψήφο"

Ταϊβάν: Την περικύκλωσαν κινεζικά πολεμικά πλοία και 71 μαχητικά στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων

Το υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πολεμικό πλοίο και 20 μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας, επιπλέον, γύρω από το νησί κατά την πρώτη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων που ανακοίνωσε το Πεκίνο στο Στενό της Ταϊβάν.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «έχει σκοπίμως δημιουργήσει ένταση στο Στενό της Ταϊβάν (...) γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας διευκρινίζοντας ότι τα κινεζικά πολεμικά πλοία που έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί γύρω από την Ταϊβάν ανέρχονται σε 9 και τα μαχητικά αεροσκάφη σε 71.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ταϊβάν: Την περικύκλωσαν κινεζικά πολεμικά πλοία και 71 μαχητικά στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων"

Έκρηξη σε διαμέρισμα στο κέντρο-Τρία άτομα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πανικός στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά από έκρηξη σε διαμέρισμα AirBnb. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία άτομα υπέστησαν ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξερράγη μικρό γκαζάκι του καφέ στις 10 το πρωί σε διαμέρισμα AirBnb, στην οδό Αποστόλου Παύλου 20.

Στο διαμέρισμα φέρονται να διέμεναν τρεις ενήλικες, με δύο παιδιά, πιθανότατα οικογένειες από τη Μολδαβία και τη Ρουμανία.

Από την έκρηξη δεν προκλήθηκε φωτιά, ωστόσο τρία άτομα με ελαφρά εγκαύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το διαμέρισμα και ειδικά η κουζίνα όπου σημειώθηκε η έκρηξη θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Η κουζίνα καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν και δύο μπαλκονόπορτες.

Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβέστες με ένα όχημα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ασθενοφόρα για την παροχή Πρώτων Βοηθειών και τη μεταφορά στο νοσοκομείο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ενήλικες φέρονται να άναψαν το μάτι της κουζίνας, πάνω στο οποίο βρισκόταν το γκαζάκι.

Μάλιστα, το διαμέρισμα βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το τουρκικό προξενείο, το οποίο φυλάσσεται από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με αποτέλεσμα αρχικά να επικρατήσει αναστάτωση για το τι ακριβώς συμβαίνει.

grtimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκρηξη σε διαμέρισμα στο κέντρο-Τρία άτομα στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Tesla: Μπορούσαμε να κοιτάμε από τις κάμερες των αυτοκινήτων, λένε πρώην υπάλληλοι

Η Tesla διαβεβαιώνει τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών ηλεκτρικών αυτοκινήτων της ότι το απόρρητό τους «είναι και θα είναι πάντα εξαιρετικά σημαντικό» για την εταιρεία. Οι κάμερες που ενσωματώνει στα οχήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης, σημειώνει στον ιστότοπό της, είναι «σχεδιασμένες από την αρχή για την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής».

Όμως, μεταξύ 2019 και 2022, ομάδες εργαζομένων της Tesla μοιράζονταν ιδιωτικά μέσω ενός εσωτερικού συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων ιδιαίτερα βίντεο και εικόνες που καταγράφονταν από τις κάμερες των αυτοκινήτων των πελατών, σύμφωνα με συνεντεύξεις του Reuters με εννέα πρώην εργαζόμενους. Ορισμένες από τις καταγραφές έπιαναν πελάτες της Tesla σε ιδιαίτερες καταστάσεις. Ένας πρώην υπάλληλος περιέγραψε ένα βίντεο με έναν άνδρα να πλησιάζει ένα όχημα εντελώς γυμνός.

Επίσης, μοιράστηκαν: ατυχήματα και περιστατικά οδικής βίας. Ένα βίντεο σύγκρουσης το 2021 έδειχνε ένα Tesla να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή χτυπώντας ένα παιδί που έκανε ποδήλατο, σύμφωνα με έναν άλλο πρώην υπάλληλο. Το παιδί πέταξε προς τη μία κατεύθυνση, το ποδήλατο προς την άλλη. Το βίντεο διαδόθηκε σε ένα γραφείο της Tesla στο San Mateo της Καλιφόρνια, μέσω ιδιωτικών συζητήσεων μεταξύ ατόμων, «σαν πυρκαγιά», δήλωσε ο πρώην εργαζόμενος.

Άλλες εικόνες ήταν πιο τετριμμένες, όπως φωτογραφίες σκύλων και αστείες πινακίδες οδικής σήμανσης, τις οποίες οι εργαζόμενοι μετέτρεπαν σε μιμίδια, εμπλουτίζοντάς τες με διασκεδαστικές λεζάντες ή σχόλια, πριν τις δημοσιεύσουν σε ιδιωτικές ομαδικές συνομιλίες. Ενώ ορισμένες αναρτήσεις μοιράζονταν μόνο μεταξύ δύο υπαλλήλων, άλλες μπορούσαν να τις δουν δεκάδες από αυτούς, σύμφωνα με αρκετούς πρώην υπαλλήλους.

Στο μεταξύ, η Tesla δηλώνει στην ηλεκτρονική ειδοποίηση απορρήτου των πελατών της ότι «οι καταγραφές της κάμερας παραμένουν ανώνυμες και δεν συνδέονται με εσάς ή το όχημά σας». Ωστόσο, επτά πρώην υπάλληλοι δήλωσαν στο Reuters ότι το πρόγραμμα υπολογιστή που χρησιμοποιούσαν στη δουλειά τους θα μπορούσε να δείξει τη θέση των καταγραφών, η οποία δυνητικά θα μπορούσε να αποκαλύψει πού ζούσε ένας ιδιοκτήτης Tesla.

Ένας πρώην υπάλληλος δήλωσε επίσης ότι ορισμένες καταγραφές φαίνεται να έχουν γίνει όταν τα αυτοκίνητα ήταν σταθμευμένα και απενεργοποιημένα. Πριν από αρκετά χρόνια, η Tesla λάμβανε βιντεοσκοπήσεις από τα οχήματά της ακόμη και όταν αυτά ήταν απενεργοποιημένα, εφόσον οι ιδιοκτήτες έδιναν τη συγκατάθεσή τους. Έκτοτε σταμάτησε να το κάνει αυτό.

«Μπορούσαμε να βλέπουμε μέσα στα γκαράζ των ανθρώπων και τις ιδιωτικές τους περιουσίες», δήλωσε ένας άλλος πρώην υπάλληλος. Η Tesla δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις που εστάλησαν στην εταιρεία για το παρόν δημοσίευμα. «Ας πούμε ότι ένας πελάτης της Tesla είχε κάτι στο γκαράζ του που ήταν χαρακτηριστικό», λέει. 

Το υποβρύχιο στο γκαράζ

Πριν από περίπου τρία χρόνια, κάποιοι υπάλληλοι έπεσαν πάνω σε ένα βίντεο με ένα μοναδικό υποβρύχιο όχημα σταθμευμένο μέσα σε ένα γκαράζ και το κοινοποίησαν, σύμφωνα με δύο άτομα που το είδαν. Με το παρατσούκλι Wet Nellie, το λευκό υποβρύχιο Lotus Esprit είχε εμφανιστεί το 1977 στην ταινία του Τζέιμς Μποντ, The Spy Who Loved Me. Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του; Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλονα Μασκ, ο οποίος το είχε αγοράσει για περίπου 968.000 δολάρια σε δημοπρασία το 2013. Δεν είναι σαφές αν ο Μασκ γνώριζε το βίντεο ή αν είχε κοινοποιηθεί.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Tesla: Μπορούσαμε να κοιτάμε από τις κάμερες των αυτοκινήτων, λένε πρώην υπάλληλοι"

Κούγιας: Μια ερώτηση έκανα στον «περίεργο» Ηλιάδη, γιατί το πρώτο που έκανε, ήταν να ψύξει τον εγκέφαλο της Τζωρτζίνας

Για πανικό γιατρών στην Πάτρα, των «συντεχνιακών συμμάχων τους» στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, κάνει λόγο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι υπαινιγμοί που άφησε για εμπόριο οργάνων από τον εντατικολόγο, Ανδρέα Ηλιάδη.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας αναφέρει, ότι μόνο μία ερώτηση έκανε στο Δικαστήριο σε αυτόν τον «περίεργο», όπως τον χαρακτηρίζει, ιατρό Ηλιάδη, γιατί όταν η Τζωρτζίνα έφτασε στο νοσοκομείο «το πρώτο που έκανε ο Ηλιάδης ήταν να ψύξει τον εγκέφαλό της, που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που μου παρέδωσαν ιατροί και ιατροδικαστές, είναι προαπαιτούμενο για τη μεταμόσχευση οργάνων και γιατί, ενώ το παιδί δεν είχε πεθάνει και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δήθεν πανηγύριζαν, επειδή σώθηκε, αλλά και οι γονείς του παιδιού έκλαιγαν αγκαλιά από χαρά, ο Ηλιάδης προσπαθούσε να τους πείσει να γίνουν δωρητές οργάνων».

«Σ’ ένα παιδί που όλοι πανηγυρίζουν ότι του έσωσαν τη ζωή, ο Ηλιάδης του ψύχει τον εγκέφαλο, χωρίς να αντιδράσει ο αναισθησιολόγος, και ακολούθως προσπαθούν όλοι να πείσουν τους δύο δυστυχισμένους γονείς, οι οποίοι πανηγυρίζουν για τη σωτηρία του παιδιού κλαίγοντας αγκαλιασμένοι, να δωρίσουν τα όργανά του, γεγονός που προϋποθέτει το θάνατό του, ενώ οι ιατροί γνωρίζουν ότι το παιδί είναι ήδη τετραπληγικό εφ’ όρου ζωής».

«Αξιοσημείωτο επίσης, που έχει σχέση με την κατηγορία, είναι το πώς η κ. Σ.Π., η οποία δήθεν οδηγούσε το παιδί της στο νοσοκομείο για να το σκοτώσει και να κερδίσει δήθεν έτσι τον Μάνο Δασκαλάκη, αρνήθηκε την τεχνητή διακοπή ζωής του παιδιού από τους ιατρούς, που θα της έδινε την τέλεια δικαιολογία για το θάνατό του», καταλήγει.

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Δεν έχω αντιληφθεί τι πανικός έχει πέσει στους ιατρούς των Πατρών, στους συντεχνιακούς συμμάχους τους, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και στον Πλεύρη.

Εγώ μόνο μία ερώτηση έκανα στο Δικαστήριο σ’ αυτό τον «περίεργο», όπως απεδείχθη απ’ όσα ακολούθησαν, ιατρό Ηλιάδη, που ήρθε συνοδευόμενος στο Δικαστήριο από τρεις δικηγόρους (!!!!), για ποιο λόγο, μόλις το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο στο Ρίο, συνοδευόμενο (!!!!!) από τον αναισθησιολόγο, που, ενώ ήταν εφημερία Κυριακή μεσημέρι, βρισκόταν στο σπίτι του, όταν η αείμνηστη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή και ανενήψε μετά από εξήντα και πλέον λεπτά (ήδη ήταν τετραπληγική, διότι, όπως προκύπτει από τη βιβλιογραφία, αν δεν ανανήψει σε δέκα λεπτά, καταστρέφεται ο εγκέφαλος, εκτός εάν κατέστη τετραπληγική στα χέρια του Ηλιάδη), το πρώτο που έκανε ο Ηλιάδης ήταν να ψύξει τον εγκέφαλό της, που σύμφωνα με τη βιβλιογραφία που μου παρέδωσαν ιατροί και ιατροδικαστές, είναι προαπαιτούμενο για τη μεταμόσχευση οργάνων, και γιατί, ενώ το παιδί δεν είχε πεθάνει και οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δήθεν πανηγύριζαν, επειδή σώθηκε, αλλά και οι γονείς του παιδιού έκλαιγαν αγκαλιά από χαρά, ο Ηλιάδης προσπαθούσε να τους πείσει να γίνουν δωρητές οργάνων.

Όπως καταλαβαίνετε, η ερώτηση είχε σαν υποδομή τη νομική και ουσιαστική σκέψη, γιατί σ’ ένα παιδί που όλοι πανηγυρίζουν ότι του έσωσαν τη ζωή, ο Ηλιάδης του ψύχει τον εγκέφαλο, χωρίς να αντιδράσει ο αναισθησιολόγος, και ακολούθως προσπαθούν όλοι να πείσουν τους δύο δυστυχισμένους γονείς, οι οποίοι πανηγυρίζουν για τη σωτηρία του παιδιού κλαίγοντας αγκαλιασμένοι, να δωρίσουν τα όργανά του, γεγονός που προϋποθέτει το θάνατό του, ενώ οι ιατροί γνωρίζουν ότι το παιδί είναι ήδη τετραπληγικό εφ’ όρου ζωής,.

Αξιοσημείωτο επίσης, που έχει σχέση με την κατηγορία, είναι το πώς η κ. Σ.Π., η οποία δήθεν οδηγούσε το παιδί της στο νοσοκομείο για να το σκοτώσει και να κερδίσει δήθεν έτσι τον Μάνο Δασκαλάκη, αρνήθηκε την τεχνητή διακοπή ζωής του παιδιού από τους ιατρούς, που θα της έδινε την τέλεια δικαιολογία για το θάνατό του.

Σε όλους αυτούς και σ’ έναν τελειωμένο κύκλο, μεταξύ των οποίων και ένας τελειωμένος ηθοποιός, που χρησιμοποιεί το όνομά μου για να ακουστεί το δικό του, δηλώνω ότι δεν είναι πολύ μακριά η ημέρα που θα λογοδοτήσουν όλοι τους στη Δικαιοσύνη και θα αποζημιώσουν και την κ. Σ.Π. και εμένα πολύ ακριβά.

Αθήνα, 8.4.2023

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αλέξιος Χ. Κούγιας».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κούγιας: Μια ερώτηση έκανα στον «περίεργο» Ηλιάδη, γιατί το πρώτο που έκανε, ήταν να ψύξει τον εγκέφαλο της Τζωρτζίνας"

Παναγιωτόπουλος: Ναι στην προσέγγιση με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας

Ευκαιρία για την εμπέδωση των κανόνων καλής γειτονίας, τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή -όπως πάγια επιθυμεί η Ελλάδα- αλλά πάντα με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και χωρίς την οποιαδήποτε υπόνοια έκπτωσης από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το εξαιρετικά θετικό κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας.

Οι επισημάνσεις του κ. Παναγιωτόπουλου έρχονται στον απόηχο της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη στην Τουρκία, όπου με τον ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ μετέβησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές στο Χατάι.

Στο πλαίσιο αυτής της επαφής, μάλιστα, ο κ. Ακάρ επανέλαβε τα ειλικρινή συλλυπητήρια της τουρκικής πλευράς για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Επί τέσσερις ημέρες, τόσο ο ελληνικός όσο και ο τουρκικός Τύπος φιλοξενούν ρεπορτάζ για αυτή τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας που είχε να πραγματοποιηθεί επί τουρκικού εδάφους από το 2002.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», επισήμανε ότι εξετάσθηκαν η πιθανότητα περιορισμού των στρατιωτικών γυμνασίων από τις δύο χώρες και επέκτασης του μορατόριουμ Παπούλια – Γιλμάζ προκειμένου να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι.

Ταυτοχρόνως ο Τούρκος υπουργός έδωσε συνέντευξη στο πρακτορείο «Αναντολού» επιβεβαιώνοντας ότι συζητήθηκε η διεύρυνση του χρόνου αποχής από στρατιωτικές ασκήσεις κατά ένα μήνα, στο διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου, επαναλαμβάνοντας τη διατήρηση των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και τη διατήρηση της θετικής ατμόσφαιρας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Η επαναπροσέγγιση

Μετά την επιδείνωση που είχε παρατηρηθεί στις σχέσεις Αθηνών-Άγκυρας το προηγούμενο διάστημα, ο ισχυρός σεισμός που έπληξε την Τουρκία στις 6 Φεβρουαρίου αποτέλεσε το γεγονός που αποκατέστησε την επικοινωνία των δύο πλευρών και επιβεβαίωσε τα αισθήματα αλληλεγγύης ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που ζήτησε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και κλιμακίου της ΕΜΑΚ στην περιοχή του Χατάι με μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. Επίσης στάλθηκαν φορτία με είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Εκκλησία και άλλες οργανώσεις.

Εκφράστηκαν συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου έκαναν κοινή δήλωση στην οποία τόνιζαν ότι δεν χρειάζεται να περιμένουν οι δύο πλευρές έναν σεισμό ή μία καταστροφή για να βελτιώσουν τις σχέσεις τους.

Το τρίτο βήμα της επαναπροσέγγισης έγινε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Εκτός από τα συλλυπητήρια που αντηλλάγησαν, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας ενέκρινε τη μεταφορά συγγενούς θύματος, ο οποίος εκρατείτο στις φυλακές Τακιρντάγκ, για να παραστεί στην νεκρώσιμο ακολουθία του παιδιού του. Η απόφαση αυτή ελήφθη κατ’ εφαρμογή διμερούς συμφωνίας περί της μεταφοράς καταδίκων από την Τουρκία στην Ελλάδα κι αντιστρόφως, αναλόγως με την υπόθεση.

Ακολούθησε η απόφαση να υποστηριχθούν αμοιβαίως, αφενός από την Τουρκία η υποψηφιότητα της χώρας μας για τη θέση του Προσωρινού Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την περίοδο 2025-2026 και αφετέρου από την ελληνική πλευρά η υποψηφιότητα της Τουρκίας για τη θέση του γενικού γραμματέα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό IMO.

Παράλληλα οι επαφές που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης με τον ομόλογό του πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας» δημιούργησαν ένα πεδίο προόδου της ελληνοτουρκικής προσέγγισης σε 25 τομείς «χαμηλής πολιτικής» (επιχειρηματικότητας, ενέργειας, ναυτιλίας, τουρισμού, μεταφορών και τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και επικοινωνιών, εκπαίδευσης και πολιτισμού, κοινωνικής ασφάλισης, υγείας, περιβάλλοντος και αρχαιολογίας).

Κατόπιν αυτών των βημάτων προετοιμάσθηκε και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας κ.κ. Παναγιωτόπουλου και Ακάρ, οι οποίοι διατήρησαν ανοικτό τον μεταξύ τους δίαυλο επικοινωνίας ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές της τελευταίας τετραετίας.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε σχετικά ότι «η επικοινωνία είναι το πρώτο αλλά καθοριστικό βήμα μιας φιλίας, η οποία επιβεβαιώνεται στη διάρκειά της με τον αμοιβαίο σεβασμό σε κανόνες, δηλαδή στο Διεθνές Δίκαιο, αλλά και σε αντικειμενικές αξίες, όπως είναι οι κανόνες καλής γειτονίας. Χωρίς να ξεχνάμε τις θέσεις μας και το καθήκον μας». Δεν είναι τυχαίο ότι άλλωστε και ο κ. Παναγιωτόπουλος μιλώντας στα «Νέα» έκανε λόγο για άψογη φιλοξενία, οικείο κλίμα και μία αίσθηση ειλικρινούς θετικής διάθεσης και ευχήθηκε ότι, παρά τις επιφυλάξεις, δεν πρέπει να μένουν ανεκμετάλλευτες οι ευκαιρίες διαλόγου και διατήρησης του καλού κλίματος.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παναγιωτόπουλος: Ναι στην προσέγγιση με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας"

Νέες καταγγελίες για την Κιβωτό – «Με χτυπούσαν κι όταν τους έλεγα να σταματήσουν, γέλαγαν»

Όσα έζησε κατά την περίοδο που ζούσε στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου περιέγραψε σε υπόμνημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα πρώην τρόφιμος.

«Με έθεσαν σε παρατεταμένη απομόνωση για 8 μήνες, διότι με είχαν κλειδωμένο μόνο μου σε ένα δωμάτιο όλη μέρα, φέρνοντάς μου μόνο φαγητό. Επίσης, ενώ ήμουν σε απομόνωση 2-3 μήνες, ο εργαζόμενος της Κιβωτού δύο φορές με είχε κακοποιήσει μέσα στο δωμάτιο, την ώρα που μου έφερνε βραδινό φαγητό, ρίχνοντάς μου σφαλιάρες, πιάνοντάς με από τον λαιμό, και πετώντας με κάτω… Με την παρατεταμένη απομόνωσή μου σε ένα δωμάτιο για 8 μήνες, στο οποίο βρισκόμουν κλειδωμένος, ο εργαζόμενος μού προξένησε εντονότατο ψυχικό πόνο και μου επέφερε σοβαρή ψυχική βλάβη, με δεδομένο ότι στερήθηκα την δυνατότητα επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα και με τις αγαπημένες μου αδελφές, ενώ για κάποιο διάστημα δεν με άφηναν να πηγαίνω ούτε στο σχολείο μου», ανέφερε αρχικά ο πρώην τρόφιμος.

Και συμπλήρωσε: «Λίγους μήνες πριν ενηλικιωθώ, δηλαδή στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022, με αφορμή μια κλοπή για την οποία με κατηγόρησαν, με έβαλαν σε παρατεταμένη απομόνωση στον Άνω Βόλο μέχρι την ενηλικίωσή μου. Το δωμάτιο στο οποίο με έβαλαν, ήταν κρύο, χωρίς έπιπλα και κρεβάτι, παρά μόνο ένα στρώμα στο πάτωμα και μία κουβέρτα. Επειδή μάλιστα η πόρτα της τουαλέτας ήταν κλειστή και δεν μπορούσα να βγω έξω, την νύχτα έκανα την ανάγκη μου σε μπουκαλάκι. Μέλη της Κιβωτού ένα βράδυ ξεκλείδωσαν την πόρτα, μπήκαν μέσα στο δωμάτιο και με χτυπούσαν με μανία με σανίδες και με πέτρες, που είχαν στα χέρια τους».

«Όσο με χτυπούσαν, παρά το γεγονός ότι τους φώναζα να σταματήσουν και τους έλεγα ότι πονάω και δεν αντέχω άλλο, αυτοί γέλαγαν μαζί μου και μου έλεγαν ότι “ή θα παραδεχθείς ότι εσύ έκλεψες τα λεφτά ή θα σε σκοτώσουμε”», αποκάλυψε στο υπόμνημά του ο πρώην τρόφιμος της Κιβωτού.
«Περιμένω να μπει φυλακή και να πληρώσει»

Στο προσκήνιο ήρθε εκ νέου η Κιβωτός του Κόσμου, έπειτα από την ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια ανηλίκων κατά συρροή, με τη μητέρα του 15χρονου πρώην τροφίμου της δομής που τον κατηγορεί ανοιχτά να ξεσπά μιλώντας στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου στο MEGA.

«Είναι η πρώτη δικαίωση του παιδιού μου. Περιμένω όμως να μπει φυλακή και να πληρώσει για αυτά που έκανε στον γιο μου. Από την αρχή, πίστεψα όσα μου περιέγραψε και ό,τι βίωσε δίπλα σε αυτόν τον παπά. Το παιδί μου είναι χάλια ψυχολογικά. Προσπαθώ να τον έχω όσο μπορώ ήρεμο», τονίζει.

Στην ίδια εκπομπή εμφανίστηκε και ο δικηγόρος του 15χρονου θύματος, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, επισημαίνοντας ότι τώρα δικαιώνονται οι ισχυρισμοί των παιδιών.

«Η κυρία Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ασέλγεια παρά το ότι κυκλοφορούσαν πληροφορίες πως δεν θα ασκηθούν. Είναι βαρύτατη η κατηγορία και αυτό που ζητάει η μητέρα είναι η προφυλάκιση του ιερέα η οποία είναι μία επούλωση των τραυμάτων των παιδιών, εκμεταλλεύτηκε τα ανήλικα τέκνα για να κάνει ασελγείς πράξεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Θεοδωρόπουλος.

«Το παιδί είναι συνεχώς με τη μητέρα του καθώς δεν μπορεί να βρίσκεται στη δομή πλέον. Αυτό που μου μεταφέρει είναι πως δεν θα πάψει να αγωνίζεται μέχρι να υπάρξει η προφυλάκιση του ιερέα. Είχε δεχτεί απειλές για να αλλάξει τις καταγγελίες από μέλη που ανήκαν στη δομή. Είναι τα μέλη που διώκονται τώρα για ποινικές πράξεις. Μετά το Πάσχα θα κληθεί να καταθέσει ο πάτερ Αντώνιος», τονίζει σε άλλο σημείο.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες καταγγελίες για την Κιβωτό – «Με χτυπούσαν κι όταν τους έλεγα να σταματήσουν, γέλαγαν»"

Κιλκίς: Ακυρώθηκε το παζάρι για τα αμνοερίφια καθώς δεν πήγαν οι έμποροι

Στο Παζάρι του Κιλκίς, κρίνονταν συνήθως σήμερα Σάββατο του Λαζάρου, οι τιμές των αμνοεριφίων

Σήμερα όμως οι έμποροι δεν πήγαν καθόλου στο παζάρι και οι κτηνοτρόφοι είναι απογοητευμένοι καθώς αναμένουν ότι δεν θα πετύχουν φέτος συμφέρουσες τιμές. Οι έμποροι θα διαπραγματευθούν κατ’ ιδίαν με τους παραγωγούς με αποτέλεσμα να πιεστούν οι τιμές προς τα κάτω. Ο κτηνοτρόφοι ελπίζουν στα 8 ευρώ το κιλό για τα αρνιά και στα 7,5 για τα κατσίκια που μεταφράζονται περίπου 12 – 14 ευρώ στα συνοικιακά κρεοπωλεία.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλκίς: Ακυρώθηκε το παζάρι για τα αμνοερίφια καθώς δεν πήγαν οι έμποροι"

Άνοιξαν πανό στην Ακρόπολη για την 12χρονη από τον Κολωνό

«Στα φώτα και την λάμψη της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει ανεβαίνουμε στο “λίκνο του πολιτισμού” για να ακουστούμε σε όλη την πόλη» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της ομάδας «Μένουμε Ενεργοί», σήκωσαν πανό στην Ακρόπολη.

«Να μάθουν όλες και όλοι ότι σε αυτή την πόλη, σε μια φτωχογειτονιά ένα κορίτσι 12 χρονών βιαζόταν και εκδιδόταν κατ’ εξακολούθηση από έναν επιφανή επιχειρηματία στον Κολωνό με διασυνδέσεις στην εξουσία, την κυβέρνηση, την περιφέρεια, το Δήμο, την αστυνομία, την εκκλησία» γράφει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Η αδιαφορία του Ελληνικού Κράτους για την φροντίδα της επιζώσας, την φύλαξη της, την ψυχοκοινωνική της στήριξη είναι τόσο απούσα που κάνει τους πάντες να θεωρούν ότι το κράτος όχι απλά συγκαλύπτει αλλά περιπλέκεται πολυτρόπως με τέτοιου είδους κυκλώματα».

Και καταλήγει:

«Η υπόθεση greek mafia, η υπόθεση της Ηλιούπολης και μια σειρά ακόμα υποθέσεων δείχνουν ότι στο Ελληνικό Κράτος βιαστές και μαστροποί έχουν άσυλο και τα θύματα τιμωρούνται που μίλησαν.

Κάτω τα χέρια σας από τη 12χρονη επιζώσα. Αλληλεγγύη στη 12χρονη»

Μετά τη διαμαρτυρία, η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξαν πανό στην Ακρόπολη για την 12χρονη από τον Κολωνό"

Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να στείλει αρχαία νομίσματα στη Γερμανία κρυμμένα σε ελαιόλαδο

Στη σύλληψη ενός 61χρονου για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας και στην κατάσχεση πλήθους αρχαίων νομισμάτων και δύο κεραμικών αγγείων που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των αρχαιοτήτων, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, ο 61χρονος εντοπίστηκε χθες σε περιοχή της Χαλκιδικής, αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να στείλει μέσω μεταφορικής εταιρίας της Θεσσαλονίκης, ένα δέμα σε εικονικό παραλήπτη στη Γερμανία, στο οποίο περιέχονταν 180 αρχαία νομίσματα, επιμελώς κρυμμένα μέσα σε δοχείο με ελαιόλαδο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε κατοικίες του στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 16 νομίσματα, ένα χάλκινο μενταγιόν, δύο κεραμικά ταφικά αγγεία, μία μολύβδινη βολίδα σφενδόνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Αρχαιοκάπηλος προσπάθησε να στείλει αρχαία νομίσματα στη Γερμανία κρυμμένα σε ελαιόλαδο "

Νέο θέμα με Ραγκούση - Ακούστε καθαρίστρια να καταγγέλλει: Την είχαν ανασφάλιστη στο οικογενειακό ξενοδοχείο, την έδιωξαν μετά από έλεγχο

Μια νέα καταγγελία για ανασφάλιστη εργασία έκανε πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο «Βίλα Ειρήνη» που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. Μάλιστα, η γυναίκα από την Ουκρανία εμπλέκει προσωπικά τον πρώην υπουργό στην υπόθεση λέγοντας πως «έφτασε επί τόπου» όταν βεβαίωσαν πρόστιμο στην επιχείρηση μια περίοδο που πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες» δήλωση.

Όπως αναφέρουν σήμερα τα «Παραπολιτικά» που δημοσιοποιούν και ηχητικό απόσπασμα από τη καταγγέλλουσα η οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ο τοπικός ΕΦΚΑ το 2017 «κουκούλωσε» το πρόστιμο των 10.000 ευρώ που επιβλήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση της πρώην συζύγου Ραγκούση, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις.

Σε ηχητικό απόσπασμα ακούγεται η ίδια η Σβετλάνα Αργύρη -που πλέον ζει και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας τρία παιδιά με τον Έλληνα σύζυγό της- να μιλά και αναφέρει: «Είπε να με ασφαλίσει η κ. Κατερίνα, η πρώην γυναίκα του κ. Ραγκούση και δεν με ασφάλισε. Ηρθε έλεγχος στο ξενοδοχείο και μου ζητήσαν τα χαρτιά. Εγώ λέω ορίστε τα χαρτιά μου, είμαι εδώ παντρεμένη έχω τα πάντα, άδεια και μετά η κ. Κατερίνα έλεγε που έφαγα πρόστιμο 10.000 ευρώ που δεν ήμουν ασφαλισμένη και με έδιωξε. Εγώ στεναγχωρήθηκε και λέω γιατί, για ποιο λόγο, έδωσα όλα τα χαρτιά μου», λέει αρχικά.

Η Σβ. Αργύρη, πρώην εργαζόμενη στο ξενοδοχείο της οικογένειας Ραγκούση αποκαλύπτει στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενώ στη συνέχεια συμπληρώνει η ίδια που εργαζόταν ως καθαρίστρια: «Η κ. Κατερίνα μου είπε ότι έφαγε από εμένα 10.000 ευρώ πρόστιμο και αναρωτήθηκα πού κολλάω εγώ; Μου είπε ''δεν μπορούσες να πεις στον κύριο που ήρθε για έλεγχο ότι είσαι τουρίστρια;». Δεν μπορούσα να πω κάτι τέτοιο όμως, με πιάσανε με το βιτέξ, με τη σφουγγαρίστρα, με τα πάντα».

Όπως προσθέτει όμως, στη συνέχεια το σκηνικό ανετράπη. «Μάλλον αυτή πήρε τηλέφωνο και ξαφνικά μπαλώνανε όλα και κάπως έτσι τα σκεπάσανε, δεν ξέρω. Μετά ήρθε ο κύριος Ραγκούσης, τακτοποιήσανε το θέμα γιατί αυτός από ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρω βουλευτς τι είναι και το τακτοποιήσανε».  Μάλιστα προσθέτει πως «μόλις έγιναν όλα αυτά με τον έλεγχο, ήρθε με το αεροπλάνο επί τόπου ο κ. Ραγκούσης και τα τακτοποιήσανε όλα».

ragkoysis_themata-_1_

ragkoysis_themata-_3_

ragkoysis_themata-_2_
 

Από την πλευρά του , ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν είχε καμία σχέση με το εν λόγω ξενοδοχείο, ενώ και ο αδελφός της πρώην συζύγου του αναφέρει πως οι δύο τους ήταν σε διάσταση από το 2012. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης με την σύζυγό του μέχρι και το 2018 έκαναν κοινές φορολογικές δηλώσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει «μια μαρτυρία-σοκ έρχεται να δώσει νέες διαστάσεις στην υπόθεση των αποκαλύψεων για την επιχειρηματική δράση της οικογένειας Ραγκούση στον τουρισμό. Πρόκειται για μία πρώην εργαζόμενη στο κομμάτι της καθημερινής φροντίδας των δωματίων του ξενοδοχείου «Βίλα Ειρήνη», που διαθέτει η οικογένεια της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Κατερίνας Ρούσσου, στη Νάουσα της Πάρου.

Όπως καταγγέλλει η κυρία Σβετλάνα Αργύρη (σ.σ. Φωτεινή, για τους εν Ελλάδι φίλους και γνωστούς), ουκρανικής καταγωγής, παντρεμένη με Έλληνα πολίτη με άδεια παραμονής σε ισχύ, η ίδια εργαζόταν στη συγκεκριμένη επιχείρηση κατά την περίοδο 2016-2017 χωρίς να έχει ασφαλιστεί βάσει του νόμου, γεγονός που η ίδια έμαθε με ιδιαίτερα επώδυνο τρόπο. Για την ιστορία και μόνο, επισημαίνεται πως εκείνο το διάστημα ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου ήταν ακόμη παντρεμένοι, αφού μέχρι και για τη χρήση του 2018 πραγματοποιούσαν κοινή «πόθεν έσχες», παράμετρος που καταδεικνύει ότι είχαν ενεργούς (και) νομικούς δεσμούς».


Η απάντηση Ραγκούση και του αδελφού της πρώην συζύγου του

Για αναληθή και συκοφαντικά στοιχεία έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης που ανέφερε ότι το ξενοδοχείο στο οποίο αναφέρεται η εφημερίδα, «δεν ήταν ποτέ δικό μου», ενώ παραθέτει τη δήλωση των δικηγόρων του και πρώην συγγενή του.

Ο Ραγκούσης σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τώρα περάσαμε σε Ουκρανή καθαρίστρια ξενοδοχείου που - μικρή λεπτομέρεια - δεν ήταν ποτέ δικό μου! Όμως, το μόνο που καταφέρνετε κ. Κουρτάκη είναι να ανεβάζετε το ύψος της αποζημίωσης που θα κληθείτε να καταβάλετε ως κοινός συκοφάντης» ενώ καταλήγει σημειώνοντας: «Παραθέτω τη δήλωση των δικηγόρων μου καθώς και του Χρ.Ρούσσου που αποκαθιστά πλήρως την αλήθεια και συντρίβει τα ψέματά τους».



Ο αδελφός της πρώην συζύγου του Γιάννη Ραγκούση, Χρήστο Ρούσσος σε ανάρτησή του λέει πως «το αναφερόμενο ξενοδοχείο ανήκε και ανήκει κατά ποσοστό 100% στον πατέρα μου, Παντελή Ρούσσο. Ούτε σε εμένα, ούτε στον αδελφό μου ούτε στη αδελφή μου, Κατερίνα Ρούσσου, η οποία είναι η πρώην σύζυγος του Γιάννη Ραγκούση. Κατά συνέπεια το ξενοδοχείο του πατέρα μου ποτέ, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, δεν αποτέλεσε οικογενειακή επιχείρηση για τον Γιάννη Ραγκούση.

Η αδελφή μου, όπως γνωρίζει όλη η Πάρος, ήταν με τον Γιάννη Ραγκούση σε διάσταση από το 2012. Όπως επίσης γνωρίζει όλη Πάρος, ο Γιάννης Ραγκούσης ουδεμία σχέση ή ανάμειξη είχε ποτέ στη λειτουργία του ξενοδοχείου του πατέρα μας. Το αναφερόμενο στο δημοσίευμα περιστατικό αφορά μία υποψηφία εργαζόμενη στο ξενοδοχείο του πατέρα μας.

Είναι απολύτως ψευδές ότι επιβλήθηκε στην επιχείρηση του πατέρα μας οποιοδήποτε πρόστιμο από την επιθεώρηση εργασίας για ανασφάλιστη εργασία της συγκεκριμένης υποψήφιας εργαζόμενης.

Και εκεί που αποδεικνύεται ότι κυριολεκτικά το τερματίσανε με τα ψέματά τους είναι το εξής: το γεγονός αυτό συνέβη την περίοδο 2016-2017, όταν, όπως και οι πέτρες γνωρίζουν, ο Γιάννης Ραγκούσης ουδεμία απολύτως σχέση είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά δεν ήταν βουλευτής» καταλήγει ο Χρήστος Ρούσσος.

   
 
H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Στη συνέχεια του «σίριαλ» η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα το πρωί αποκαλώντας «Mr. Villa της Πάρου» τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο «υποψήφια εργαζομένη» που αναφέρει ο πρώην συγγενής του Γιάννης Ραγκούση.

«Το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που «τακτοποίησε» ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί» προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ξιφουλκούν καθημερινά δήθεν για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδίως των αλλοδαπών εργαζομένων, είναι βαριά εκτεθειμένοι με τα καμώματα του τομεάρχη Διαφάνειας κ. Ραγκούση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας «Παραπολιτικά» ο Mr Villa της Πάρου - που προκάλεσε το πανελλήνιο με την προκλητικής χλιδής βίλα που νοικιάζει στο κοσμοπολίτικο νησί εμβαδού 450 τ.μ. με πισίνα και γήπεδο τένις έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα και την οποία προκλητικά κατασκεύασε με δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας ενώ ήταν Δήμαρχος Πάρου- αποκαλύπτεται σύμφωνα με μαρτυρία μιας εργαζόμενης καθαρίστριας ουκρανικής καταγωγής, ότι μεσολάβησε και «τακτοποίησε» τον έλεγχο για την αδήλωτη εργασία της, που η ίδια καταγγέλλει ότι διαπιστώθηκε από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ξενοδοχείο της οικογένειας της συζύγου του, όπου εργάζονταν ανασφάλιστη.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει καμία πειστική εξήγηση παρά μόνο φθηνές δικαιολογίες, ενώ αποφεύγει συστηματικά να δηλώνει τα εισοδήματα του από τη συγκεκριμένη κατοικία από το πόθεν έσχες του κι εξακολουθεί να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών.

Ο προκλητικός κ. Ραγκούσης με χθεσινή του ανάρτηση επιβεβαίωσε ουσιαστικά το συμβάν και κρύφτηκε πίσω από την αναφορά της ανάρτησης πρώην συγγενή του που ενώ επιβεβαιώνει την απασχόληση της εν λόγω εργαζόμενης στο οικογενειακό τους ξενοδοχείο στη Νάουσα της Πάρου, χρησιμοποιεί τον απαράδεκτο όρο της «υποψήφιας εργαζόμενης». Τι σημαίνει «υποψήφια εργαζόμενη»; Υφίσταται ως νομικός όρος;

Μια «υποψήφια εργαζόμενη» μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς ο εργοδότης της να την ασφαλίζει όπως η ίδια ισχυρίζεται; Είναι συμβατή αυτή η πρακτική με την εργατική νομοθεσία ή αποτελεί σαφέστατη παραβίαση της;

Και για να είμαστε ξεκάθαροι. Αποδέχεται ο δήθεν φιλεργατικός κ. Τσίπρας ως πολιτική συμπεριφορά ένας βουλευτής του να «τακτοποιεί» το πρόστιμο που αποτέλεσε την αιτία να απολυθεί μια εργαζόμενη σύμφωνα με τα λεγόμενα της και μάλιστα χωρίς αποζημίωση και αφού προηγουμένως είχε δώσει τα χαρτιά της για να εργαστεί και το μοναδικό της αμάρτημα ήταν ότι δεν είπε ψέματα στους επιθεωρητές εργασίας που έκαναν τον έλεγχο που «τακτοποίησε» ο κ. Ραγκούσης, όπως της είχε ζητηθεί;

Ο κ.Ραγκούσης παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις συνεχίζει να «σφυρίζει αδιάφορα». Ο κ.Τσίπρας θα συνεχίσει να τον καλύπτει, όπως κάνει μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα να κόπτεται δήθεν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων;

Η απάντηση των Παραπολιτικών στον Ραγκούση

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διαβάσαμε τις απαντήσεις του κ. Γιάννη Ραγκούση και του πρώην κουνιάδου του Χρήστου Ρούσσου στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα των «Π» σχετικά με τις καταγγελίες της κυρίας Αργύρη, η οποία μέσω της εφημερίδας κάνει λόγο για αδήλωτη εργασία στο ξενοδοχείο της οικογένειας της άλλοτε συζύγου του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ’ αρχήν να υπενθυμίσουμε ότι το σύνολο του δημοσιεύματος βασίζεται στην σοκαριστική είναι η αλήθεια μαρτυρία της κυρίας Σβετλάνα Αργύρη. Εκείνη είναι που αναφέρεται συνεχώς, όπως προκύπτει και από το ηχτικό ντοκουμέντο που δημοσιεύουν τα parapolitika.gr στην «κυρία Κατερίνα (σσΡούσσου)».Εμείς δεν έχουμε αλλάξει ούτε κόμμα από τα λεγόμενά της και παραθέτουμε στο ρεπορτάζ αυτούσιες τις συνομιλίες μας με την ίδια. Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην εκφράσουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι ο ίδιος ο αδελφός της κυρίας Κατερίνας Ρούσσου επιβεβαιώνει πλήρως την ύπαρξη και την «εργασιακή σχέση» της κυρίας Αργύρη με την επιχείρηση. Μάλιστα οι αναφορές που δικαιώνουν τους ισχυρισμούς της κυρίας Αργύρη δεν σταματούν εκεί, αφού αφενός ο κ. Ρούσσος δεν διαψεύδει το περιστατικό της καταγγελίας και αφετέρου επιβεβαιώνει τον χρόνο στον οποίο συνέβη.

Όσο για το αν ο κ. Ραγκούσης ήταν εν διαστάσει ή όχι με την αδελφή του από το 2012, ειλικρινώς θα μας επιτρέψει τόσο ο ίδιος ο κ. Ρούσσος, όσο και ο πρώην υπουργός μην λάβουμε υπόψιν τα κουτσομπολιά της Πάρου, αλλά τα επίσημα έγγραφα και την κοινή λογική. Με δεδομένο λοιπόν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης και η Κατερίνα Ρούσσου προχωρούσαν σε κοινή δήλωση πόθεν έσχες μέχρι και τη χρήση του 2018, για το νόμο, αλλά και κατ΄ επέκταση για την ίδια τη ζωή ήταν κανονικότατη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Και πάμε και παρακάτω. Βλέπετε δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος ο απολύτως αποκαλυπτικός για το πώς αντιλαμβάνονται στην εν λόγω επιχείρηση την έννοια της εργασίας χαρακτηρισμός της κ. Αργύρη ως.... υποψήφιας εργαζόμενης! Πρόκειται ασφαλώς για έναν όρο εντελώς... πρωτοεμφανιζόμενο για τα εγχώρια εργασιακά δεδομένα και ως εκ τούτου προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα. Άραγε ο βουλευτής της Αριστεράς και πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, αλλά και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τον αποδέχονται; Ναι ή όχι; Η απάντησή τους έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού κάλλιστα μπορούμε να υποθέσουμε, ότι από σήμερα οι εργοδότες που θέλουν να παραβιάσουν την εργατική νομοθεσία θα επικαλούνται την ορολογία που εισήγαγε ο άλλοτε κουνιάδος του Γιάννη Ραγκούση περί υποψήφιας εργαζόμενης. Έτσι για να δούμε πώς αντιλαμβάνεται την θεμελιώδη έννοια της εργασίας ένας βουλευτής μιας εργατικής εκλογικής περιφέρειας (Β’ Πειραιά) κι ένα αριστερό κόμμα που θεωρεί αξιακά αυτού του είδους τα ζητήματα.

Τέλος, μιας και ο Γιάννης Ραγκούσης είναι τομεάρχης Διαφάνειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για να μην υπάρχει καμία.... αδιαφάνεια, ας μας απαντήσει: Εμφανιζόταν ή όχι στην ξενοδοχειακή μονάδα της οικογένειας της πρώην συζύγου του; Γνώριζε ή όχι για τη λογική τύπου «υποψήφιας εργαζόμενης » με την οποία αντιμετώπιζε η εργοδοσία το προσωπικό; Παρενέβη ή όχι, αξιοποιώντας τις προσβάσεις του στην Πάρο, όπως ακούγεται να λέει ξεκάθαρα η κυρία Αργύρη, προκειμένου να τακτοποιηθεί ή να μπαλωθεί το όλο θέμα που προέκυψε με τον έλεγχο που επικαλείται η ίδια;

ΥΓ. Με μεγάλη χαρά να παραθέσουμς τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας και στη Δικαιοσύνη, εφόσον ο κ. Ραγκούσης και οποιοσδήποτε άλλος το επιθυμεί...».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο θέμα με Ραγκούση - Ακούστε καθαρίστρια να καταγγέλλει: Την είχαν ανασφάλιστη στο οικογενειακό ξενοδοχείο, την έδιωξαν μετά από έλεγχο"

Θεσσαλονίκη: Είχαν κάνει τα παιδιά τους «βαποράκια» και γέμιζαν τη χώρα με ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά σε όλη τη χώρα. Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Νομού Αττικής και κατασχέθηκαν -μεταξύ άλλων, περίπου εννέα κιλά ηρωίνης.

Οι επτά συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος, κατηγορούνται ότι προμηθεύονταν, κατείχαν, νόθευαν, τυποποιούσαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών εντός της ελληνικής επικράτειας και κυρίως στους Νομούς Αττικής, Θεσσαλονίκης και Μαγνησίας. Όλοι τους, φέρεται να συνδέονται με συγγενικούς και φιλικούς δεσμούς.

Πρόκειται για έξι Έλληνες και έναν αλλοδαπό, μεταξύ των οποίων και μία 35χρονη, διευθυντικό στέλεχος της οργάνωσης, με τα δύο ανήλικα παιδιά της, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, παράβασης του Νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 33χρονου ημεδαπού, αρχηγικού στελέχους του κυκλώματος και συζύγου της 35χρονης, καθώς κι ενός ακόμη συνεργού τους.

Από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι των αρχηγικών μελών της οργάνωσης, χρησιμοποιούσε τις δύο κόρες του και μία ακόμη ανήλικη για την απόκρυψη των ναρκωτικών και την παραλαβή τους από σημεία που ήταν κρυμμένα, αλλά και τη μεταφορά τους για περαιτέρω παράδοση και διακίνηση από άλλα μέλη της οργάνωσης.

Μάλιστα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, στις αρχές του προηγούμενου μήνα σε περιοχή του Νομού Μαγνησίας, είχε συλληφθεί και ο 32χρονος αδερφός του αρχηγού του κυκλώματος, την ώρα που μετέφερε περισσότερα από δύο κιλά ηρωίνη και ποσότητα κοκαΐνης.

Στη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους και σε διαμερίσματα που χρησιμοποιούσαν σε περιοχές του Νομού Αττικής αλλά και σε δύο επιβατικά οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους και τη μεταφορά των ναρκωτικών, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά σχεδόν 9 κιλά ηρωινής, μικροποσότητα κοκαΐνης, δενδρύλλια και ποσότητα κάνναβης, δύο πιστόλια, φυσίγγια κ.ά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Είχαν κάνει τα παιδιά τους «βαποράκια» και γέμιζαν τη χώρα με ναρκωτικά"

«Άνοιξε θεία, από τη ΔΕΗ είμαστε» - Κύκλωμα Ρομά «ξάφριζε» σπίτια σε όλη την Αθήνα

Σε μάστιγα εξελίσσονται οι κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης από κυκλώματα Ρομά, τα μελη των οποίων , προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, μπαίνουν σε σπίτια και αφαιρούν από μετρητά μέχρι πολύτιμα αντικείμενα. Το protothema.gr παρουσιάζει σήμερα έξι χαρακτηριστικές περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για την δράση ενός τέτοιου κυκλώματος που “χτυπούσε” κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, με την ίδια ακριβώς μέθοδο.

Ψυχικό: «Πήραν 20.000 ευρώ και κοσμήματα 15.000 ευρώ»

Στις 18-6-2022 και ώρα 11 το πρωί, ένας εκ των μελών του κυκλώματος, προσεγγίζει την Σ.Κ επί της οδού Πραντούνα, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, μπαίνει στο διαμέρισμα της και της αφαιρεί 20.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 15.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν το περιστατικό, συνέλεξαν υλικό από κάμερες περιμετρικά της πολυκατοικίας και έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν ένα Ι.Χ μάρκας Seat Toledo να πλησιάζει προς το κτίριο που συνέβη η κλοπή και απ’ αυτό να αποβιβάζεται ένας εκ των συλληφθέντων και μέλος του διαβόητου κυκλώματος των Ρομά «Άνοιξε θεία από τη ΔΕΗ είμαστε».

Ζωγράφου: Τα δαχτυλικά αποτυπώματα

Στις 23-6-2022 και ώρα 12 το μεσημέρι, ένα άλλο μέλος του ίδιου κυκλώματος πλησίασε την Ο.Ζ επί της οδού Θεσσαλίας και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ, δήθεν για να ελέγξει τα ρολόγια κατάφερε να μπει στο διαμέρισμα της που βρίσκεται στον 4ο όροφο «για να κάνει την ανάγκη του» και δίχως να γίνει αντιληπτός της άρπαξε 1.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας άνω των 2.000 ευρώ. Όμως ο επιτήδειος αποδείχτηκε απρόσεκτος καθώς... κατάφερε να αφήσει παντού τα δαχτυλικά του αποτυπώματα και έτσι οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να τον εντοπίσουν

Χαλάνδρι: Προσποιήθηκαν τους υπαλλήλους του... ΟΤΕ

Στις 6-9-2022 στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα επί της οδού Παρνασσού, μέλη του ίδιου κυκλώματος άλλαξαν το modus operandi και από υπάλληλοι της ΔΕΗ... μεταμφιέστηκαν σε υπαλλήλους του ΟΤΕ. Εκεί κατάφεραν να ξεγελάσουν ένοικο διαμερίσματος στον 3 όροφο της πολυκατοικίας και του αφαίρεσαν 300 ευρώ. Όμως οι δυο Ρομά που μπήκαν στο διαμέρισμα δεν είδαν ότι ήταν καλωδιωμένο με κάμερες που κατέγραφαν τις κινήσεις τους καθώς εκείνοι ψαχούλευαν στα υπνοδωμάτια και στα συρτάρια επίπλων.

Καλλιθέα: Η χρυσή βέρα

Δυο μήνες μετά, τα μέλη του κυκλώματος ξαναμπήκαν στο ρόλο των «υπαλλήλων της ΔΕΗ» και έβαλαν στο μάτι πολυκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης. Με την ίδια μέθοδο λοιπόν ξεγέλασαν ένοικο της πολυκατοικίας, από την οποία αφαίρεσαν χρυσή βέρα καθώς και 400 ευρώ. Η παθούσα όμως αποδείχτηκε ότι είχε φωτογραφική μνήμη. Εξεταζόμενη από αστυνομικούς αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα τον πρώτο κατηγορούμενο ως τον δράστη της εις βάρος της κλοπής.

Πατήσια: Έδειραν το θύμα

Οι θρασύτατοι Ρομά έφτασα στο σημείο να χειροδικήσουν εναντίον ενοίκου πολυκατοικίας στα Πατήσια, τον Δεκέμβριο του 2022. Το περιστατικό έγινε σε πολυκατοικία επί της οδού Βουτηρά. Οι δράστες προσποιούμενοι για ακόμα μια φορά τους «υπαλλήλους της ΔΕΗ» εισήλθαν σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Ο ένοικος όμως το διαμερίσματος που αντελήφθη ότι κάτι δεν πάει καλά, προσπάθησε να τους εμποδίσει. Μάλιστα όταν είδε ότι ένας εκ των δραστών είχε στα χέρια του ένα κουτί μέσα στο οποίο ο παθών είχε χρήματα (2.000 ευρώ) προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο δράστης τον χτύπησε με δύναμη με τα χέρια του στο σώμα και έτσι κατάφερε να φύγει με το κουτί μαζί. Οι δράστες ταυτοποιήθηκαν από κάμερες περιμετρικά τις πολυκατοικίας.

Μαρούσι: Και ανήλικος Ρομά στο κύκλωμα

Στις 17-12-2022, δυο μέλη του κυκλώματος προσέγγισαν πεζή την Α.Κ επί της οδού Δόλιανης και προσποιούμενοι τους «τεχνικούς του ασανσέρ» μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα της και προτού καταλάβει τι είχε συμβεί, της πήραν 3.000 ευρώ και έγιναν... καπνός. Κατά την παραμονή των δραστών στο διαμέρισμα, η ένοικος αντιλήφθηκε και την παρουσία ενός τρίτου ατόμου, πιθανόν ανήλικου. Όταν απευθύνθηκε σε αυτόν, ρωτώντας τον λόγο της παρουσίας του μέσα στο σπίτι της, εκείνος τράπηκε σε φυγή, μαζί με τους άλλους δυο. Οι δράστες αναγνωρίστηκαν τελικά μέσα από φωτογραφίες που έδειξαν οι αστυνομικοί στην παθούσα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Άνοιξε θεία, από τη ΔΕΗ είμαστε» - Κύκλωμα Ρομά «ξάφριζε» σπίτια σε όλη την Αθήνα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news