facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Αλβανία: Ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη των Μπελέρη – Κοκαβέση

Με την παρουσία στην αίθουσα ξένων διπλωματών , μεταξύ αυτών και η πρέσβης της Ελλάδας, ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι στα Τίρανα η δίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντυ Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση που κατηγορούνται από τις αλβανικές αρχές για απόπειρα εξαγοράς ψήφων στις δημοτικές εκλογές.

Η διαδικασία στο ειδικό δικαστήριο κατά της διαφθοράς, χαρακτηρίστηκε από εντάσεις, αμφισβητήσεις στοιχείων της κατηγορούσας αρχής από τους συνηγόρους υπεράσπισης και τελικά η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 29 Δεκεμβρίου.

Με την έναρξη κλήθηκε να καταθέσει ο Κοκαβέσης που όμως απουσίαζε στην Αθήνα για λόγους υγείας όπως προέκυψε και από σχετικά έγγραφα της υπεράσπισης.

Οι δικηγόροι του παρουσίασαν επίσημο έγγραφο ότι βρίσκεται στην Αθήνα για λόγους υγείας και παράλληλα κατέθεσαν έγγραφη δήλωσή του ότι αρνείται να καταθέσει επικαλούμενος, μεροληψία του δικαστηρίου, όπως είχε πράξει και ο Μπελέρης. Η κατηγορούσα αρχή ανέγνωσε τότε τις καταθέσεις του Κοκαβέση κατά την ανάκριση στην αστυνομία, στις οποίες αρνείται, όπως και ο Μπελέρης, τις κατηγορίες.

Στο σημείο αυτό η υπεράσπιση, ζήτησε εκ νέου την εξαίρεση δύο εκ των δικαστών του τριμελούς σώματος για μονόπλευρη στάση στη δίκη, αίτημα που ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από άλλο δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι παρόμοιο αίτημα εξαίρεσης των ίδιων δικαστών είχε απορριφθεί.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κατάθεση από την εισαγγελία στοιχείων του κατηγορητηρίου που αφορούσε κυρίως απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις και οπτικοακουστικό υλικό, διαδικασία που προκάλεσε αντίδραση της υπεράσπισης η οποία κατηγόρησε την εισαγγελία για παράνομες ενέργειες, αποσπασματικότητα και επίκληση στοιχείων που δεν έχουν σχέση με το κατηγορητήριο. Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός της εισαγγελικής αρχής ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να ανοίξει για να ελέγξει το κινητό τηλέφωνο του Φρέντυ Μπελέρη. Η δίκη διακόπηκε αργά το απόγευμα για να συνεχιστεί στις 29 Δεκεμβρίου, 11 π.μ. τοπική ώρα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλβανία: Ξεκίνησε και διεκόπη η δίκη των Μπελέρη – Κοκαβέση"

Στυλιανίδης: Μείζον πρόβλημα για τη διεθνή οικονομία οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διεθνή πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας», ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης και εκτίμησε ότι η κατάσταση στη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας θα ελεγχθεί λόγω των αποφασιστικών πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από τη διεθνή κοινότητα.

Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους και σχολιάζοντας τις κλιμακούμενες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, είπε ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα.

Αναφερόμενος στην απόφαση των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών να επαναδρομολογήσουν κάποια πλοία γύρω από τη νότια Αφρική αναστέλλοντας προσωρινά για λόγους ασφαλείας τις διελεύσεις των πλοίων από το σημείο, εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο θα ανεβάσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος των πλοίων με αύξηση της τιμής των προϊόντων προς τον τελικό καταναλωτή, ανατρέποντας την έως τώρα συζήτηση και τα δεδομένα για το πώς θα τιθασεύσουμε τον παγκόσμιο πληθωρισμό.

Για την απόφαση της αμερικανικής πλευράς να ανακοινώσει τη Δευτέρα τον σχηματισμό στην Ερυθρά Θάλασσα μια συμμαχίας 10 χωρών για την αντιμετώπιση των επανειλημμένων επιθέσεων των σιιτών ανταρτών σε εμπορικά πλοία, είπε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη επαφές για το θέμα αυτό με αξιωματούχους της ΕΕ και των ΗΠΑ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στυλιανίδης: Μείζον πρόβλημα για τη διεθνή οικονομία οι επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα"

Ερντογάν: Ταυτόχρονα οι αποφάσεις για F-16 και Σουηδία – Θέτει και θέμα με τον Καναδά

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του από τη Βουδαπέστη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνομιλία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τα μαχητικά F-16 που ζητά από τις ΗΠΑ η Τουρκία και το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Υποστήριξε ότι, κατά την τηλεφωνική συνομιλία τους, ο Τζο Μπάιντεν του ζήτησε να «ψηφιστεί από την τουρκική Εθνοσυνέλευση η προσχώρηση της Σουηδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία και οι ΗΠΑ θα περάσουν την απόφαση για την πώληση των F-16 στην Τουρκία «με τον ίδιο τρόπο».

«Ας αφήσουμε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ‘Αντονι Μπλίνκεν, και τον υπουργό Εξωτερικών μας, Χακάν Φιντάν, να διεξάγουν ταυτόχρονα αυτή τη διαδικασία. Αν διεξάγουμε αυτή τη διαδικασία ταυτόχρονα, θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να το περάσουμε από το Κοινοβούλιο πολύ πιο εύκολα» απάντησε, κατά δήλωσή του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έθεσε στο θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και ένα νέο στοιχείο. Όπως είπε, «ένα άλλο ζήτημα που περιπλέκει την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι η αρνητική στάση του Καναδά και ορισμένων συμμάχων στις αμυντικές προμήθειες… Όλα αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους».

«Πιστεύω ότι οι θετικές εξελίξεις που αναμένουμε τόσο στο θέμα των F-16 από τις ΗΠΑ, όσο και στην τήρηση των υποσχέσεων του Καναδά θα ενισχύσουν τη θετική άποψη του Κοινοβουλίου μας για το θέμα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι υποσχέσεις που μας έδωσε η Σουηδία στο Βίλνιους. Αναμένουμε ότι αυτές θα τηρηθούν και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Ταυτόχρονα οι αποφάσεις για F-16 και Σουηδία – Θέτει και θέμα με τον Καναδά"

Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο (φωτο & video)

Αιματηρή συμπλοκή με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην οδό Αμπελώνων, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο μετά τις 22:00, ένα άτομο άνοιξε πυρ και τραυμάτισε στο πόδι ένα άλλο άτομο.

Το θύμα γνώριζε τον δράστη και έδωσε τα στοιχεία του στους αστυνομικούς. Ο πιστολέρο κατάφερε να διαφύγει με ένα λευκό ΙΧ αυτοκίνητο.

Ο πυροβολισμός σκόρπισε τον τρόμο στην περιοχή. Ο χώρος αποκλείστηκε από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον τραυματία για να τον μεταφέρει στο “Ιπποκράτειο” νοσοκομείο.

Στο ακόλουθο βίντεο φαίνονται ασθενοφόρα και περιπολικό που κατευθύνονται προς το σημείο της συμπλοκής.

“Ελάτε γρήγορα, ο άνθρωπος πεθαίνει”

Την ίδια ώρα, σοκάρει η μαρτυρία περίοικου, ο οποίος άκουσε τους πυροβολισμούς και προσέτρεξε στο σημείο.

Όπως δηλώνει στο thestival.gr, βρήκε τον τραυματία ξαπλωμένο στο έδαφος με αίματα στο πόδι. “Σοκαρίστηκα, είπα πεθαίνει. Πήρα το 166 και τους είπα ελάτε γρήγορα, ο άνθρωπος πεθαίνει”.

 thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη – Ένας τραυματίας στο νοσοκομείο (φωτο & video) "

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Πού θα υπάρχει παγετός

Χαλάει πάλι ο καιρός αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου με βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο Ιόνιο (νότια της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Στερεά, τις Κυκλάδες και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς. Βαθμιαία θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 02 έως 13 με 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 05 έως 16 με 18 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα από 09 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια και ανατολικά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 και το βράδυ πρόσκαιρα 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες από τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στη Θράκη νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στο Ιόνιο (νότια της Κέρκυρας), τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στα νότια της Ηπείρου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα, κυρίως στην Κρήτη, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από νωρίς το βράδυ στη νότια κυρίως Κρήτη, πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία 4 με 5, ενισχυόμενοι τις βραδινές ώρες έως τα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 4 με 5 και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα νοτιότερα τμήματα πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Πού θα υπάρχει παγετός"

«Χαλάει την εικόνα μου – Να πάει στον ψυχιάτρο», λέει ο νοσηλευτής στην Πάτρα, που τον κατήγγειλε 23χρονη για βιασμό

Ο 50χρονος νοσηλευτής από την Πάτρα που δέχτηκε καταγγελία για βιασμό 23χρονης κατά τη διάρκεια εξέτασης, αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ποτέ δεν έμεινε μόνος στο ίδιο δωμάτιο με την κοπέλα.

Μιλώντας στην εκπομπή Live News δήλωσε ότι «αυτά που δηλώθηκαν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ είμαι νοσηλευτής 20 χρόνια. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ γιατί αυτό καταλαβαίνετε χαλάει την εικόνα μου αλλά εντάξει, εγώ βασίζομαι στο ότι η δικαιοσύνη θα προβεί μπροστά».

«Δεν πήγα ποτέ στην αναζωογόνηση μόνος μου μετά γιατί δεν είχα λόγο να το κάνω αυτό. Εγώ την είχα κάνει την δουλειά μου με τον νευρολόγο και μετά παρέμεινα στο παθολογικό ιατρείο αφού είχαμε συνεχή ροή των περιστατικών και του ΕΚΑΒ. Όλα αυτά μπορούν να τα επιβεβαιώσουν (οι συνάδελφοι) ότι εγώ δεν έφυγα καθόλου έκτοτε της εξέτασης αυτής», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, πρόσθεσε ότι «η παθολόγος ήταν στο παθολογικό ιατρείο, πήγε νευρολόγος μέσα να δει τι κάνει η κοπέλα, του είπε ότι ήρθε ένας νοσηλευτής, ένας άντρας τέλοσπαντων και μου είπε κάποιες ερωτικές κουβέντες. Δεν υπήρξε ποτέ, δεν είχε γίνει ποτέ, γιατί εγώ δεν έφυγα ποτέ από το παθολογικό. Ο νευρολόγος το είπε στην παθολόγο και εμένα μου το είπανε και λέω: “αν νομίζετε ότι αυτό έχει… αυτό δεν έχει λάβει χώρα, γιατί εγώ έτσι και αλλιώς δεν έφυγα από το παθολογικό να την στείλετε την κοπέλα για έναν έλεγχο από τον ψυχίατρο”».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, σε σχετικές δηλώσεις που έκανε, είπε ότι «ο γιατρός πήρε τα δείγματα και έφυγε και έμεινε ο νοσηλευτής με την 23χρονη και μετά από λίγο βγήκε η 23χρονη με τον πατέρα της και κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση και λεκτική και σωματική από τον νοσηλευτή».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Χαλάει την εικόνα μου – Να πάει στον ψυχιάτρο», λέει ο νοσηλευτής στην Πάτρα, που τον κατήγγειλε 23χρονη για βιασμό"

Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη 17χρονος Ρομά για την μοιραία καταδίωξη και τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού – Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της μοιραίας καταδίωξης στον Ασπρόπυργο που οδήγησε στον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού καθώς συνελήφθη ένα ακόμα άτομο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 17χρονο Ρομά, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί και συνελήφθη. Είχε συλληφθεί και το 2021 για το περιστατικό στο Πέραμα. Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Δεν εμφανίστηκε 1,5 χρονο να δώσει το «παρών» είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας αλλά δεν είχε διατάξει την εκ νέου σύλληψη του.

Θάνατος αστυνομικού: Συνελήφθη 20χρονος Ρομά

Υπενθυμίζουμε πως το πρωί της Τρίτης συνελήφθη 20χρονος Ρομά, ο οποίος επίσης σχετίζεται με την μοιραία καταδίωξη.

Συγκεκριμένα οι Αρχές προχώρησαν σε σύλληψη 20χρονου, μέλους εγκληματικής οργάνωσης, που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής – για να διαφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς – συνεπεία αυτού αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ραγδαίες εξελίξεις: Συνελήφθη 17χρονος Ρομά για την μοιραία καταδίωξη και τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού – Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα ακόμα άτομο"

Πηγές Γεραπετρίτη για ροζ ελληνική σημαία: Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί

Τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί μετά την παρέμβαση του Γιώργου Γεραπετρίτη για να αποσυρθεί η ροζ ελληνική σημαία από την έκθεση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, σχολιάζουν πηγές του υπουργού Εξωτερικών. 

Πηγές του Γιώργου Γεραπετρίτη απαντούν στις κατηγορίες σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για περιορισμό της ελευθερίας της τέχνης, με αφορμή την απόσυρση της ροζ ελληνικής σημαίας, τονίζοντας ότι “δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης. Θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ιδιωτική έκθεση να υπάρχει το συγκεκριμένο. Σε κτήριο του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κράτους όμως δεν είναι δυνατόν. Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί!”.

Μάλιστα, παραπέμπουν και στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ότι “προφανώς πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε”.

Τη διαφωνία της με την εντολή που έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης να κατέβει το έργο της Γεωργίας Λαλέ με τη ροζ σημαία που δημιούργησε από σεντόνια κακοποιημένων γυναικών, εξέφρασε νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Μιλώντας στον real fm η κα Μενδώνη σχολίασε με απόλυτη σαφήνεια ότι «η Τέχνη δεν πρέπει να λογοκρίνεται, αυτή είναι η πάγια θέση του Υπουργείου Πολιτισμού».

Εξηγήσεις, για την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόρα Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, η κα Μπακογιάννη, έθιξε το ζήτημα στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής και είπε «διαφωνώ με αυτό που έγινε, να μη λογοκρίνουμε την τέχνη».

Στην ίδια γραμμή, ωστόσο, με τους διαφωνούντες, κινήθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, λέγοντας αρχικά ότι «δεν έχει παρακολουθήσει το θέμα» και δηλώνοντας αμέσως μετά ότι «θα πρέπει να κατανοούμε την ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης και να μην τα συγχέουμε». «Οι καλλιτέχνες έχουν μία ελευθερία και καλά την έχουνε», ανέφερε ο κ. Καιρίδης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές Γεραπετρίτη για ροζ ελληνική σημαία: Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί"

Μοναστηράκι: Συνελήφθησαν τρία άτομα για ληστεία σε βάρος 19χρονου – Πυροβόλησαν εναντίον του αργότερα στο Ζεφύρι

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες την 16-12-2023 από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο Ζεφύρι, 3 άτομα, ηλικίας 34, 36 και 41 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι ευρισκόμενοι στο Μοναστηράκι, αφαίρεσαν το κινητό 19χρονου με χρήση σωματική βίας και διέφυγαν.

Αργότερα, στην περιοχή του Ζεφυρίου ο 41χρονος δράστης, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο με συνεπιβάτες τον 36χρονο και τον 34χρονο, πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα σε βάρος του 19χρονου θύματος και συγγενικού του προσώπου, οι οποίοι κινούνταν ομοίως με αυτοκίνητο.

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν το επίμαχο όχημα και οδήγησαν τους κατηγορούμενους στο Τμήμα Ασφαλείας Ζεφυρίου, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -12- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
  • μαχαίρι και
  • θήκη κυνηγετικού όπλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μοναστηράκι: Συνελήφθησαν τρία άτομα για ληστεία σε βάρος 19χρονου – Πυροβόλησαν εναντίον του αργότερα στο Ζεφύρι"

«Πέρασε» η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς – «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»

«Πέρασε» με 262 «Ναι» και στη σκιά» έντονων αντιδράσεων η τροπολογία του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη, που δίνει άπαξ τη δυνατότητα άδειας διαμονής για εργασία σε μετανάστες που διαμένουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.

Την τροπολογία για τους μετανάστες υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ πλην του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καταψήφισε, δηλώνοντας αμέσως μετά: «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε».

Υπέρ της ρύθμισης τοποθετήθηκαν ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά, ενώ καταψήφισαν  Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Νίκη.

Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές. «Ναι» στη ρύθμιση ψήφισαν 262 βουλευτές και «Όχι» 32 βουλευτές.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν Μιχαηλίδης – ΠΑΣΟΚ, Άκριτα – ΣΥΡΙΖΑ και Ασπιώτης, Δημητριάδης και Γαβιωτάκης – Σπαρτιάτες, ενώ «παρόν» ψήφισε η Αρετή Παπαϊωάννου, μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη. 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πέρασε» η τροπολογία για τους μετανάστες – Καταψήφισε ο Σαμαράς – «Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα»"

Ανάπλαση Αθήνας: Καβγάς Δούκα με κυβέρνηση και Μπακογιάννη για τη διοίκηση της «Ανάπλαση ΑΕ» και την... Πανεπιστημίου

Σειρά αντιδράσεων από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει κυβερνητική τροπολογία για την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνα», που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τον Χάρη Δούκα να τη χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» και να τη συνδέει με μεγάλα έργα, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος» και η Βασίλισσης Όλγας, τα οποία, όπως λέει, εξαρτώνται, πλέον, από τις κυβερνητικές αποφάσεις και μόνο.

Τι προβλέπει, ωστόσο, η συγκεκριμένη τροπολογία;

Η τροπολογία με θέμα "Επικαιροποίηση επωνυμίας και σκοπού «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ Α.Ε.»" αφορά κυρίως στην μετατροπή της «Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε.», σε «Ανάπλαση Α.Ε.», τον συντονισμό του σχεδιασμού της, τον προγραμματισμό, αλλά και τη διεύρυνση του σκοπού της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 1 της τροπολογίας, συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ανάπλαση Α.Ε.» με έδρα τον Δήμο Αθηναίων, διάρκεια τα 15 έτη και η εποπτεία της ασκείται από κοινού από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Πολιτισμού, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Στο άρθρο 2 διευρύνεται η δυνατότητα συνεργασίας της «Ανάπλαση Α.Ε.» με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας. Το πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων για τις αναπλάσεις εξειδικεύεται και τροποποιείται με απόφαση του Δ.Σ. και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο γίνεται εξαμελές και αποτελείται από πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, που ορίζεται με απόφαση των ασκούντων τα δικαιώματα του μετόχου του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση ως πρόεδρο, από διευθύνοντα σύμβουλο επίσης εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, που υποδεικνύεται από τον πρόεδρο και από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο ορισμός τους γίνεται με κοινή απόφαση των εποπτευόντων Υπουργείων.

Η λειτουργία της «Ανάπλαση Α.Ε.» υποβοηθείται από το Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται από οκτώ μέλη τριετούς θητείας, με κοινή απόφαση των τεσσάρων Υπουργείων και γνωμοδοτεί για θέματα σκοπού και αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

Εντός 15 ημερών (έως 31/12/2023) συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της «Ανάπλαση Α.Ε.», προκειμένου να προσαρμόσει το καταστατικό της.

Τα υπόλοιπα άρθρα αφορούν στο Μετοχικό Κεφάλαιο, που ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 500 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 100 ευρώ η κάθε μία και αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ προστίθεται η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ή το ΕΣΠΑ μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου, αφορούν ακόμη στις παρατάσεις προσωρινών αδειών λειτουργίας, προβλέψεις για τη λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. και στις παρατάσεις περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών προθεσμιών.

Στο μεταξύ, αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι αλλαγές έγιναν λόγω της εκλογής του Χάρη Δούκα και της μη εκλογής του Κώστα Μπακογιάννη, στον δήμο Αθηναίων, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανύποπτο χρόνο – στις 9 Μαρτίου του 2022, δηλαδή 1,5 χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων - έφερε προς συζήτηση και παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο πρωτοβουλία για την αλλαγή του σκοπού της εταιρείας, ώστε τα όρια δράσης της να προσδιορίζονται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, για τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω».

Κασσελάκης: Ο Κ. Μητσοτάκης πετάει έξω τον δήμαρχο Αθηναίων με τροπολογία της τελευταίας στιγμής

Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Τώρα που δεν είναι, ο Κ. Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Διαβάστε την ανάρτηση του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους. Η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους «περιπάτους» με οσμή σκανδάλου», επισημαίνει στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης, καταλήγοντας:.

«Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της».

Ανδρουλάκης: Αποσύρετε την τροπολογία για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»

Σύγκρουση στην Ολομέλεια της 
Βουλής για την τροπολογία που αναπροσαρμόζει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας» θέτοντας εκτός τον εκάστοτε δήμαρχο της Αθήνας και 5 μέλη που όριζε το δημοτικό συμβούλιο είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης λέγοντας «αποτελεί προσβολή σγια την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι παράλληά αποκαλυπτική για την νοοτροπία της κυβέρνησης που θεωρεί λάφυρο το κράτος».

Ο ίδιος ανέφερε πως «λίγες ημέρες μετά την ανάληψη του Δήμου Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιό του πρωθυπουργού, φέρατε τροπολογία που όριζε ότι πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Χθες, και ενώ ο κ. Μπακογιάννης έχασε το Δήμο ορίσατε ότι αφαιρείται από την διοίκηση της εταιρείας ο Δήμαρχος. Αφαιρείτε τον έλεγχο της εταιρείας από τον Δήμο αν και η εταιρεία εκτελεί έργα 45 εκατ ευρώ στον Δήμο. Επειδή ο Δούκας δεν έχει μπάρμπα στην Kορώνη συμπεριφέρεστε έτσι στον λαό της Αθήνας. Ντροπή σας».

«Θυμόμαστε τι κάνατε πριν τις εκλογές. Εκβιάζατε τους πολίτες για το τι θα ψηφίσουν. Όμως οι πολίτες σας απάντησαν. Ηττήθηκε ο Μπακογιάννης. Αποσύρετε την τροπολογία που είναι ντροπιαστική» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει “Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και αφαιρεί την εταιρεία από τον Δήμο. Τον έλεγχο που έχει προαναγγείλει ο νέος δήμαρχος; Τον μεγάλο περίπατο;».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης είπε πως η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εναρμονιστεί ο διορισμός της διοίκησης με το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα ενώ εξήγησε πως στην εταιρεία προστέθηκαν αρμοδιότητες ανάπλασης που αφορούν το σύνολο της επικράτειας και όχι μόνο των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την τροπολογία

Για «εκδικητική» ρύθμιση μιλούν, από την πλευρά τους, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά και παραπέμπουν στο αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε για τροπολογία «ντροπή» που εκδικείται τους Αθηναίους πολίτες για το πρόσφατο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε πως «πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η ετυμηγορία των πολιτών στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αθηναίων. Είναι προφανές πως αυτό που επιχειρείται με την απόφαση αυτή είναι να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα Δημοτική Αρχή και παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προτίθενται να διενεργήσουν στην εταιρεία αυτή και τα πεπραγμένα της».

Από την Νέα Αριστερά ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε «Μεθοδολογία "νύχτας" από την κυβέρνηση. Πετάνε ουσιαστικά την δημοτική αρχή της Αθήνας εκτός της "Ανάπλασης Α.Ε.", μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

Η καταγγελία του Χάρη Δούκα

Κυβερνητική μεθόδευση για να αλλάξει χέρια η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» κατηγγειλε ο Χάρης Δούκας, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων τονίζει με δήλωσή του ότι ψήφιση της τροπολογίας σημαίνει ότι τα μεγάλα έργα, όπως ο «μεγάλος περίπατος» και η Βασιλίσσης Όλγας εξαρτώνται πλέον από τις κυβερνητικές αποφάσεις και μόνο.

Ο κ. Δούκας διακρίνει πίσω από την ενέργεια «μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τη «νυχτερινή τροπολογία».

Μάλιστα ο εκλεγμένος δήμαρχος που θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 28 Δεκέμβρη δεν αποφεύγει να υποστηρίξει  πως «με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της».

Να σημειωθεί ότι η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» είχε περάσει στα χέρια της ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων, πριν από την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ με τη ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει η μεταφορά της σχετικής ευθύνης από όλους τους Δήμους στους αρμόδιους υπουργούς.

Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα

Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει.

Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», που έτρεξε τον «μεγάλο περίπατο» της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα… έργα, αλλάζει χέρια «νύχτα».

Περνάει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης.

Είναι προφανές, επίσης, πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω την σκανδαλώδη αυτή τροπολογία.

Χάρης Δούκας
Εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων


Μενδώνη: Η «Ανάπλαση ΑΕ» αφορά το σύνολο της επικράτειας για έργα σε όλες τις πόλεις και είναι δημόσια, όχι δημοτική

«Είμαστε σε ένα άλλο περιβάλλον, και προτεραιοτήτων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι αναπλάσεις, είναι αναγκαίες για πολλές πόλεις ανά την επικράτεια. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις, μπορούμε να μπούμε σε πάρα πολλά παραδείγματα αν έχετε τον χρόνο. Αυτό λοιπόν που κάνει η Κυβέρνηση είναι ότι διευρύνει το πλαίσιο της εταιρείας. Η εταιρεία πλέον δεν αφορά την Αθήνα, αλλά αφορά το σύνολο της επικράτειας, μπορεί να αφορά οποιαδήποτε πόλη. Η εταιρεία αυτή, δηλαδή, με τα τέσσερα Υπουργεία μετόχους, μπορεί να κάνει έργα σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας που θέλουμε να αναδείξουμε την πολιτιστική της φυσιογνωμία μέσω ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών της μνημείων ή μιας σειράς άλλων έργων που μπορεί εκ του καταστατικού της να κάνει» τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της στον Real fm 97,8.

Όπως υπενθύμισε η κυρία Μενδώνη, η «Ανάπλαση Α.Ε», δεν ήταν ποτέ δημοτική εταιρεία: «Τα προηγούμενα χρόνια, τη δεκαετία του ’90 ήδη, υπήρχε η εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας», η οποία ήταν μια εταιρεία του Δημοσίου, με κύριους εταίρους το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος την εποχή εκείνη. Έγιναν τα έργα, κάποια στιγμή η εταιρεία αυτή κλείνει και, το 2018, συστήνεται μια νέα εταιρεία του Δημοσίου- του Δημοσίου εταιρεία- με εταίρους τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Δημοσίων Έργων και Εσωτερικών, προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάλογα έργα με αυτά της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, στην Αθήνα».

«Επαναλαμβάνω είναι μία δημόσια επιχείρηση, μια δημόσια εταιρία. Ο νόμος, ο νέος, που πλέον επιβάλλει την επιλογή των διοικήσεων, και σωστά, με αντικειμενικά κριτήρια, αδιάβλητες διαδικασίες ώστε σε κάθε δημόσιο φορέα να είναι οι καλύτεροι, ακριβώς για τον λόγο αυτό, ανεξαρτήτως, ποιος είναι εδώ, ποιος είναι εκεί, εάν είναι η Μενδώνη, εάν είναι ο Μπακογιάννης, ο Χατζηνικολάου, ο Δούκας, η διαδικασία πλέον των διοικήσεων των δημοσίων φορέων θα γίνεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο κυρώθηκε από τη Βουλή, έναν μήνα πριν. Επομένως, ούτε χέρια αλλάζει ούτε σκανδαλώδης τροπολογία είναι.

Όποιος και να ήταν Δήμαρχος, δεν θα μπορούσε πλέον να διοικεί την εταιρία του Δημοσίου ο ίδιος ή κάποιος της αρεσκείας του. Ούτε του Υπουργού ούτε κανενός. Μπαίνουμε πλέον σε μία αξιολόγηση αντικειμενικών διοικήσεων, αυτό είναι μέσω ΑΣΕΠ, αυτό είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο», πρόσθεσε η Υπουργός Πολιτισμού.

Μπακογιάννης σε Δούκα: Μετά από τόσες ενημερώσεις, θα όφειλε να γνωρίζει... 

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε, με ανάρτησή του στο Facebook, σε δηλώσεις του Χάρη Δούκα για την «Ανάπλαση Α.Ε.» και τον συσχετισμό που έκανε με τον «Μεγάλο Περίπατο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως «μετά από τόσες ενημερώσεις που έχουμε κάνει» στον κ. Δούκα, «θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως είναι ανοιχτός σε «όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει».

Αναλυτικά, είπε: «Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανάπλαση Αθήνας: Καβγάς Δούκα με κυβέρνηση και Μπακογιάννη για τη διοίκηση της «Ανάπλαση ΑΕ» και την... Πανεπιστημίου"

Πάνω από 500.000 ευρώ έβγαλαν μέσα σε 8 μήνες διακινητές που έφεραν παράνομα στην Ελλάδα τουλάχιστον 166 μετανάστες

Δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις που έφεραν μέσα σε οκτώ μήνες στην Ελλάδα πάνω από 166 μετανάστες και έβγαλαν περισσότερα από 500.000 ευρώ εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ενημερώνει η Αστυνομία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία συνολικά 21 άτομα – μέλη των οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων των διευθυνόντων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα περισσότερα, αλλά και έτερων ατόμων που εμπλέκονται στην ίδια υπόθεση διακίνησης μεταναστών.

«Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε πλήθος περιπτώσεων προώθησης παράτυπων μεταναστών στην ελληνική επικράτεια από τα ελληνοτουρκικά σύνορα έναντι χρηματικής αμοιβής» υπογραμμίζει η ΕΛ.ΑΣ.

«Πρόκειται για 21 άτομα – μέλη (14 ημεδαποί – 7 αλλοδαποί) συμπεριλαμβανομένων των διευθυνόντων, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα 13, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ τρεις βρίσκονται ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης» διευκρινίζει η Αστυνομία.

Φωτογραφία από τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν

Σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας

Σε βάρος των 21 αυτών ατόμων κατά της ίδιες πληροφορίες σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μεταφορά – προώθηση παράτυπων αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος ζωής και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, πέραν των προαναφερόμενων μελών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δέκα 10 ακόμη ατόμων (4 ημεδαποί – 6 αλλοδαποί) – εμπλεκομένων στην ίδια υπόθεση, ένα εκ των οποίων συνελήφθη δυνάμει σχετικού καταδιωκτικού εγγράφου για αδικήματα μεταφοράς παράτυπων μεταναστών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω οργανώσεις δραστηριοποιούνταν σε περιπτώσεις προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, με τη χρήση οχημάτων, από τις οποίες προέκυπτε κίνδυνος ζωής των μεταφερόμενων ατόμων.

Εικόνα από τα όσα βρήκε και κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ.

Νοίκιαζαν ή έκλεβαν αυτοκίνητα

Από τη διενεργηθείσα έρευνα, πρόεκυψε ότι τα μέλη των οργανώσεων από το Μάιο του 2023 έως και τον χρόνο σύλληψή τους, πραγματοποίησαν συνολικά 22 περιπτώσεις διακίνησης, κατά τις οποίες μεταφέρθηκαν συνολικά τουλάχιστον 166 παράτυποι μετανάστες, με εκτιμώμενο οικονομικό όφελος τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους χρησιμοποίησαν περισσότερα από 58 οχήματα ενοικιάζοντάς τα και υπεξαιρώντας τα, 19 εκ των οποίων έχουν ήδη κατασχεθεί.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν επιπλέον 5 οχήματα, 18 κλειδιά εκκίνησης αυτοκινήτων, πλήθος τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών μέσων και το χρηματικό ποσό των 1.910 ευρώ, ενώ σημειώνεται ότι σε βάρος 3 εκ των συλληφθέντων προέκυψαν και εθνικά εντάλματα σύλληψης, διωκτικά έγγραφα, αλλά και διατάξεις αρμόδιων εισαγγελικών αρχών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 500.000 ευρώ έβγαλαν μέσα σε 8 μήνες διακινητές που έφεραν παράνομα στην Ελλάδα τουλάχιστον 166 μετανάστες"

Νέα σύλληψη για συνδρομητική «πειρατεία», στο στόχαστρο 26.000 άτομα!

Απίστευτο σκηνικό αλλά και νέο καίριο χτύπημα για την εξάρθρωση της συνδρομητικής «πειρατείας»! Σάλο έχει προκαλέσει στην Εύβοια η σύλληψη ημεδαπού από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος την Παρασκευή, ο οποίος είχε δημιουργήσει ομαδική συνομιλία στο Telegram με περισσότερα από 26.000 εγγεγραμμένα μέλη από όλη την Ελλάδα, μέσω της οποίας διαμοίραζε το τηλεοπτικό σήμα συνδρομητικών καναλιών χωρίς την καταβολή νόμιμης συνδρομής.

Μάλιστα, το τραγελαφικό της ιστορίας είναι ότι και ο συλληφθέντας διαμοίραζε περιεχόμενο, αντλούμενο από πηγή άλλου πειρατικού δικτύου. Μέσω αυτής της ομαδικής συνομιλίας, φέρεται ότι ο διαχειριστής έστελνε στα μέλη σχετικό πειρατικό link ή το διαφήμιζε στα social media και οι χρήστες έβλεπαν παράνομα live streaming αγώνες. Στο στόχαστρο των αρχών τώρα έχουν μπει τα 26.000 ονόματα και τηλέφωνα τελικών χρηστών.

Ειδικοί επισημαίνουν τους ψηφιακούς κινδύνους που εγκυμονούν σε περιπτώσεις συμμετοχής απλών χρηστών σε παρόμοιες ομαδικές συνομιλίες σε πολλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όχι μόνο για συνδρομητικά κανάλια, αλλά και για πολλές άλλες δραστηριότητες, όπως παράνομα στοιχήματα κλπ. Για άλλη μία φορά παρατηρείται η λάθος αξιοποίηση της εξελισσόμενης τεχνολογίας. Η άγνοια των ψηφιακών κινδύνων, βλέπουμε ότι οδηγεί σε υποτροπή εγκλημάτων που φθάνουν σε βαθμό κακουργήματος, πολλές φορές εν αγνοία του απλού κόσμου που ουσιαστικά αποδέχεται προϊόντα εγκλήματος και μάλιστα τα χρηματοδοτεί, γιατί νομίζει ότι ωφελείται.

Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν να μην εντασσόμαστε ποτέ σε ομαδικές συνομιλίες μεταξύ αγνώστων ατόμων, καθότι έτσι εκθέτουμε σημαντικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας. Ενώ το διαδίκτυο έχει πλήθος επιλογών ανώνυμης περιήγησης και ιδιωτικότητας, η συμμετοχή σε παράνομες ομαδικές συνομιλίες μεταξύ αγνώστων έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Είναι σαν να αφήνουμε τα στοιχεία ταυτότητας μας σε ένα μεγάλο πλήθος αγνώστων, αφού εκθέτουμε τον αριθμό του κινητού μας και το όνομά μας. Ειδικά για κινητές συσκευές, κόκκινο πανί πρέπει να είναι για τους χρήστες, τα προτεινόμενα links (πάτησε εδώ να δεις live αγώνα.... ή μπες στο link και κέρδισε 1.000 ευρώ...) σε πολλές τέτοιες ομαδικές συνομιλίες.

Αυτά τα links μπορεί να τα αναρτήσει οποιοσδήποτε από τους 26.000 συμμετέχοντες (όπως στην υπόθεση της Εύβοιας) και πατώντας το link ένας απλός χρήστης, να εγκαθίσταται εν αγνοία του στο κινητό του ειδικό λογισμικό, το οποίο υποκλέπτει όλα τα δεδομένα του κινητού του, όπως λογαριασμοί social media, επαφές, φωτογραφίες, κωδικούς τραπεζών, ακόμα και αντίγραφα συνομιλίων σε εφαρμογές μηνυμάτων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα σύλληψη για συνδρομητική «πειρατεία», στο στόχαστρο 26.000 άτομα!"

Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος που συμμετείχε στη μοιραία καταδίωξη με νεκρό αστυνομικό

Συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές 20χρονος, ο οποίος συμμετείχε στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, τα ξημερώματα της Δευτέρας, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και τον σοβαρό τραυματισμό ενός 33χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 20χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αναζητούνται ακόμα 3 ακόμη άτομα, από τα οποία τα 2 έχουν ταυτοποιηθεί.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Συνελήφθη 20χρονος που συμμετείχε στη μοιραία καταδίωξη με νεκρό αστυνομικό"

Συνελήφθη 36χρονος στην Αθήνα για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων – Τι βρέθηκε σπίτι του (εικόνα)

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 36χρονος αλλοδαπός στην Αθήνα, κατηγορούμενος για πλαστογραφία και παράβαση του νόμου περί κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των ανωτέρω αστυνομικών και έπειτα από την αξιοποίηση πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του κατηγορουμένου στην διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων υψηλής ποιότητας, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Από έρευνα σε αποθήκη στην οποία ο κατηγορούμενος είχε εγκαταστήσει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • πλήρης εξοπλισμός κατάρτισης πλαστών εγγράφων(-2- εκτυπωτές, -2- φορητοί υπολογιστές, επιτραπέζιοι κόπτες χαρτιού, -1.000- χαρτιά με ιριδίζοντα σύμβολα),
  • -17- διαβατήρια,
  • -45- άδειες εισόδου και διαμονής,
  • -18- σφραγίδες και
  • κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 36χρονος στην Αθήνα για διακίνηση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων – Τι βρέθηκε σπίτι του (εικόνα)"

Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής - Χορηγείται για απώλεια βάρους

Την ύπαρξη σοβαρού κινδύνου για την υγεία όσων καταναλώσουν προϊόν που διακινείται μέσω Διαδικτύου για την απώλεια βάρους, επισημαίνουν οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ.

Σε σημερινή ανακοίνωση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων αναφέρονται τα εξής:

"Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Μεξικανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος LIPOVON caps.

Το προϊόν παρουσιάζεται ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανό να  έχει  διατεθεί και στη χώρα μας, ειδικά μέσω διαδικτύου .

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αρμόδια Αρχή του Μεξικού τα αποτελέσματα του εργαστηριακού έλεγχου που διενεργήθηκαν από διεθνή εργαστήρια έδειξαν ότι το προϊόν περιέχει την φαρμακευτική  ουσία  σιβουτραμίνη  (sibutramine).

Η σιβουτραμίνη έχει αποσυρθεί από την Ευρωπαϊκή αγορά για θέματα ασφαλείας από το 2010.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποίηση ΕΟΦ για συμπλήρωμα διατροφής - Χορηγείται για απώλεια βάρους"

Πέθανε ο Νίκος Φλωρινιώτης σε ηλικία 39 ετών

Σε ηλικία 39 ετών έφυγε την Τρίτη από την ζωή ο Νίκος Φλωρινιώτης, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Ο θάνατός του έρχεται έξι μόλις μήνες μετά την απώλεια του πατέρα του, Γιάννη Φλωρινιώτη.

Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε σε τηλεοπτική εκπομπή η αδελφή του, Άννα Φλωρινιώτη, αδυνατώντας να μιλήσει από τους λυγμούς.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο Νίκος Φλωρινιώτης σε ηλικία 39 ετών"

ΕΟΦ: Προσοχή σε προϊόν για τη σεξουαλική λειτουργία - Διακινείται μέσω Διαδικτύου

Να αποφεύγουν την αγορά και κατανάλωση προϊόντος που διατίθεται, μέσω Διαδικτύου, για τη σεξουαλική λειτουργία, καλεί τους καταναλωτές ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρονται τα εξής:

"Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αμερικάνικη Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων και των Φαρμάκων (FDA), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος 'Magnum XXL 9800'.

Τo συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της σεξουαλικής λειτουργίας και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που διενεργήθηκε, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η παρουσία της οποίας το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή". 

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή σε προϊόν για τη σεξουαλική λειτουργία - Διακινείται μέσω Διαδικτύου"

Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες – Καυτή λάβα σκέπασε τα πάντα (βίντεο)

Εξερράγη το ηφαίστειο στη νοτιοδυτική Ισλανδία μετά από εβδομάδες έντονης σεισμικής δραστηριότητας, ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας.

Φοβούμενες μια ισχυρή έκρηξη στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, οι αρχές εκκένωσαν τον περασμένο μήνα τους περίπου 4.000 κατοίκους της ψαροχώρας Γκρίνταβικ.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας προειδοποίησε στον ιστότοπο του ότι «έχει ξεκινήσει μια έκρηξη βόρεια του Γκρίνταβικ από το Χάγκαφαλ».

Η έκρηξη στον κρατήρα Sundhjuka φώτισε τον νυχτερινό ουρανό με εκτοξεύσεις μάγματος μετά από μια σειρά σεισμών που έπληξαν την περιοχή.

Είναι ορατή στις κάμερες διαδικτύου και φαίνεται να εντοπίζεται κοντά στο Hagafell, περίπου 3 χιλιόμετρα βόρεια του Γκρίνταβικ.

Ελικόπτερο της ακτοφυλακής θα απογειωθεί σύντομα για να επιβεβαιώσει την ακριβή θέση και το μέγεθος της έκρηξης.

Η αστυνομία της Ισλανδίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Μια έκρηξη έχει αρχίσει. Ζητάμε από τον κόσμο να μην βρίσκεται μπροστά από τους ανταποκριτές και να μην πηγαίνει προς την κατεύθυνση της έκρηξης. Είναι σημαντικό οι δρόμοι να είναι όσο το δυνατόν πιο προσβάσιμοι».

Εδώ και εβδομάδες, η σκανδιναβική χώρα ανέμενε μια έκρηξη στη χερσόνησο νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα, η οποία ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν χιλιάδες ανθρώπους και να κλείσουν το γεωθερμικό λουτρό Blue Lagoon που φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Η μετεωρολογική υπηρεσία εκτίμησε ότι το ηφαίστειο είχε ανοίξει μια ρωγμή μήκους περίπου 2,8 χιλιομέτρων, δηλαδή τρεις φορές μεγαλύτερη από την πιο πρόσφατη έκρηξη του καλοκαιριού.

Από τον Οκτώβριο έχουν σημειωθεί χιλιάδες σεισμοί στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες, πιθανός προάγγελος επικείμενης ηφαιστειακής έκρηξης.

lawandorder
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισλανδία: Εξερράγη το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρεϊκιάνες – Καυτή λάβα σκέπασε τα πάντα (βίντεο)"

Μεθυσμένος 73χρονος γνωστός επιχειρηματίας έκανε όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ

Ραλίστας την είδε 75χρονος στην Αθήνα ο οποίος οδηγούσε επικίνδυνα προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβάσεις του ΚΟΚ ενώ αγνόησε και σήμα των αστυνομικών και ακολούθησε καταδίωξη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο ηλικιωμένος ο οποίος τελικά συνελήφθη και κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθεια, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω κατόπιν καταδίωξης από περιπολικό όχημα της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, με τη συνδρομή περιπολικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης.

Ο εν λόγω οδηγός οδηγούσε αντίθετα στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της συμβολής της με την οδό Ακαδημίας και όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει, εκείνος ανέπτυξε ταχύτητα και άρχισε να παραβιάζει διαδοχικά ερυθρούς σηματοδότες, κινούμενος αντίθετα σε δρόμους του κέντρου της Αθήνας, σε γραμμές του τραμ και επί του πεζοδρομίου, προβαίνοντας σε πολλαπλές παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης του, επιτηρούνταν από τα υπηρεσιακά οχήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος με έτερο όχημα η πεζό, ενώ παράλληλα καλούνταν διαρκώς να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός αφού διήλθε από το Κολωνάκι και τους Αμπελόκηπους, κατευθύνθηκε στη Λεωφόρο Μεσογείων, εισήλθε στην Αττική Οδό όπου και κατέληξε στην περιοχή της Παλλήνης, όπου και ακινητοποιήθηκε με ασφάλεια.

Στο πλαίσιο του τροχονομικού ελέγχου, του βεβαιώθηκαν οι τροχονομικές παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, παραβίαση διπλής διαχωριστικής λωρίδας κ.α. και του επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.560 ευρώ.

Επιπλέον, του αφαιρέθηκε η άδεια ικανότητας οδήγησής του για 1.160 ημέρες, του επιβλήθηκαν 175 πόντοι στο ΣΕΣΟ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του οχήματος (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας) για  400 ημέρες και κατασχέθηκε το όχημα.
Ακόμη, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και ενημέρωση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης του δια βίου.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Γνωστός επιχειρηματίας της Αθήνας και της Μυκόνου ο 73χρόνος

Ένας από τους πλέον γνωστούς επιχειρηματίες της Αθήνας και της Μυκόνου είναι ο 73χρονος, που πιάστηκε σήμερα (19.12.23) τα ξημερώματα τύφλα στο μεθύσι να οδηγεί για 15 χιλιόμετρα, από το Κολωνάκι στην Παλλήνη, στο αντίθετο ρεύμα.

Μάλιστα, στις αρχές Ιανουαρίου του 2005, το όνομα του γνωστού επιχειρηματία απασχόλησε τη δημοσιότητα μετά από κινηματογραφική έφοδο που πραγματοποίησε ένας μίνι στρατός 80 αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στο club που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας και λίγα χρόνια αργότερα το 2012, όταν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού έξω από μπαρ στη Μύκονο και οδηγήθηκε στην Εντατική.

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεθυσμένος 73χρονος γνωστός επιχειρηματίας έκανε όλες τις παραβάσεις του ΚΟΚ"

Ρομά συνελήφθη σε περιοχή του Πηνειού – Έκλεψε αυτοκίνητο και εκκλησία

Συνελήφθη σε περιοχή του Πηνειού, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχων Παραβατικότητας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας Ρομά, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρεθεί από 15 έως 16/12/2023 και για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή από την νόμιμη κάτοχο του.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έσπασε κεντρική πόρτα εισόδου Ιερού Ναού και αφαίρεσε μικροφωνική εγκατάσταση και έναν ενισχυτή, συνολικής αξίας 2.500 ευρώ.

Τα κλεμμένα αντικείμενα εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς σε οικία σε περιοχή του Πύργου, κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στον εφημέριο του Ιερού Ναού, ενώ το κλεμμένο όχημα επίσης κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην ιδιοκτήτρια του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά συνελήφθη σε περιοχή του Πηνειού – Έκλεψε αυτοκίνητο και εκκλησία"

Πάτρα: Απίστευτη καταγγελία για νοσηλευτή του "Αγίου Ανδρέα" για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναίκας ασθενή

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία απασχολεί από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας την Αστυνομία στην Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα όπως καταγγέλθηκε νοσηλευτής του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" φέρεται να προχώρησε σε πράξη σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος γυναίκας ασθενή στα Επείγοντα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news το καταγγελλόμενο περιστατικό ανέφερε στην Αστυνομία γυναίκα γιατρός η οποία έδωσε και λεπτομέρειες για την φερόμενη ως τελεσθείσα πράξη στη διάρκεια της νυχτερινής βάρδιας.

Άμεσα αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών προσήγαγαν τον νοσηλευτή στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού και ήδη η υπόθεση εξετάζεται με πολύ προσοχή προκειμένου να διασταυρωθούν οι αναφορές που έγιναν. Αναμένεται δε και η κατάθεση της ασθενούς προκειμένου να αποφασιστεί ο σχηματισμός δικογραφίας.

Όπως επίσης πληροφορείται το tempo24.news, o διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης διέταξε ήδη τη διενέργεια ΕΔΕ για το καταγγελθέν περιστατικό.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Απίστευτη καταγγελία για νοσηλευτή του "Αγίου Ανδρέα" για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος γυναίκας ασθενή"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news