facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Tην Τρίτη η τελική λίστα των τρίτων χωρών που παίρνουν το πράσινο φως για είσοδο στην ΕE

Σε γραπτή διαδικασία τίθεται τελικά η λίστα των τρίτων χωρών, από τις οποίες οι ταξιδιώτες θα μπορούν να εισέλθουν στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.

Η προθεσμία εκπνέει την Τρίτη το πρωί, οπότε και θα ανακοινωθούν επισήμως τα κράτη.

Εχθές βράδυ, μετά από εξάωρες διαβουλεύσεις των επικεφαλής των μόνιμων αντιπροσωπειών της Ε.Ε., είχε αποφασιστεί ηλεκτρονική ψηφοφορία και τελική ανακοίνωση σήμερα.

Οι χώρες οι οποίες αναμένεται να πάρουν το πράσινο φως είναι: Καναδάς, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ταϊλάνδη, Σερβία, Γεωργία, Ουρουγουάη, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Αλγερία και Μαρόκο. Σ' αυτές θα συμπεριληφθεί και η Κίνα υπό τον όρο να εφαρμόσει πολιτική αμοιβαιότητας, δηλαδή να ανοίξει κι εκείνη τα σύνορα για όσους εισέρχονται από την Ευρώπη.

Εκτός μένουν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και η Τουρκία.

Τα επιδημιολογικά κριτήρια των χωρών που θα συμπεριληφθούν στη λίστα, είναι ίδια ή καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Tην Τρίτη η τελική λίστα των τρίτων χωρών που παίρνουν το πράσινο φως για είσοδο στην ΕE"

Η Αίγυπτος αγοράζει 500 νέα άρματα μάχης T-90MS από την Ρωσία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Λιβύη (βίντεο)

Το αιγυπτιακό υπουργείο Αμυνας ήρθε σε συμφωνία με την ρωσική Uralvagonzavod (UVZ) και την εταιρεία εξαγωγών Rosoboronexport για την δημιουργία γραμμής παραγωγής στην αφρικανική χώρα κατόπιν αδείας 500 αρμάτων μάχης τρίτης γενιάς T-90MS και αυτό σημαίνει πολλά καθώς η Αίγυπτος θα μπορεί να κάνει χρήση πλέον και αρμάτων νέα γενιάς αν απαιτηθεί στο "καυτό" μέτωπο της Λιβύης καθώς δεν υπάρχουν πλέον οι περιορισμοί που υπάρχουν για τα M1A1 Abrams κατά των Τούρκων.

Και αυτό γιατί μπορεί η Αίγυπτος να διαθέτει έναν τεράστιο στόλο αρμάτων νέας γενιάς τύπου M1A1 Abrams και μάλιστα έχει και εργοστάσιο κατασκευής τους και θα ήταν λογικό να συνεχίζονταν εκεί οι παραγγελίες εντούτοις υπάρχουν περιορισμοί χρήσης κατά... ΝΑΤΟϊκών χωρών όπως αυτή είναι η Τουρκία, δηλαδή ο κύριος αντίπαλός της στην Λιβύη.

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα αλλά οι πηγές κοντά στις δύο πλευρές έχουν επιβεβαιώσει την προμήθεια. Μάλιστα επιλέχθηκε ο τύπος καθώς ενσωματώνει και όλα τα διδάγματα των μαχών στην Συρία κατά των ίδιων μισθοφόρων που έχει φέρει οι τουρκολιβυκή κυβέρνηση Σάρατζ για να ανακαταλάβουν την Λιβύη.

Το άρμα αποτελεί ένα ουσιαστικά νέο άρμα μάχης που βασίζεται στο T-90 αλλά είναι βελτιωμένο σε όλα τα επίπεδα ενώ έχει εκτελέσει παλαιότερα δοκιμές στην έρημο του Κουβέιτ για να μπορεί να επιχειρεί σε περιβάλλον ερήμου..







pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αίγυπτος αγοράζει 500 νέα άρματα μάχης T-90MS από την Ρωσία για να αντιμετωπίσει την Τουρκία στην Λιβύη (βίντεο)"

ΤΥΠΕΞ: "Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με Ε/κ-Σφετερίστηκαν τον τίτλο της ΚΔ"

Απάντηση στην πρόταση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ, για συνάντηση της Κυπριακης Δημιοκρατιας με την Άγκυρα δίνει το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η πρόταση αυτή της ΕΕ η οποία δεν αναφέρεται στα ίσα δικαιώματα επί των φυσικών πόρων του νησιού και αγνοεί τους Τουρκοκύπριους, στερείται σοβαρότητας».

«Όπως έχουμε υπογραμμίσει επανειλημμένα στο παρελθόν, έως ότου επιλυθεί το Κυπριακό, σχετικά με τα αποθέματα υδρογονανθράκων, συνομιλητές των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είμαστε εμείς οι συνομιλητές του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία), αλλά ο «αντιπρόεδρος της κυβέρνησης» και «υπουργός Εξωτερικών» της «τδβκ», Κουντρέτ Οζερσάι. Εάν επιδιώκεται λύση στο ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να συναντηθούν οι δυο λαοί του νησιού και να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός συνεργασίας, έρευνας και διαχείρισης υδρογονανθράκων καθώς και διαμοιρασμού των εσόδων από τους πόρους αυτούς. Η πρόταση της «τδβκ» στις 13 Ιουλίου 2019 παρέχει την απαραίτητη βάση για κάτι τέτοιο», σημειώνεται.

«Η οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας στα δυτικά του νησιού της Κύπρου είναι δυνατή μόνο μετά την επίλυση του Κυπριακού. Είναι εκτός συζήτησης ότι τη χώρα μας θα μπορούσε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με την Ελληνοκυπριακή διοίκηση (όπως αποκαλεί την Κυπριακή Δημοκρατία), η οποία σφετερίστηκε τον τίτλο της Κυπριακής Δημοκρατίας και δεν εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους».

sigmalive
Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΥΠΕΞ: "Δεν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με Ε/κ-Σφετερίστηκαν τον τίτλο της ΚΔ""

Αεροδρόμια: Με «έξυπνα» barcode οι στοχευμένοι έλεγχοι σε τουρίστες από την 1η Ιουλίου

Με «έξυπνα» barcode θα γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι στους τουρίστες που θα φτάνουν από τις 18 χώρες εκτός της ΕΕ, από την 1η Ιουλίου, σε 27 αεροδρόμια της Ελλάδας.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για πτήσεις από ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Τουρκία και άλλες οκτώ χώρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, καταργούνται οι «πράσινες» και «κόκκινες» χώρες, ενώ από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους θα περάσουμε στους στοχευμένους, βάσει ενός ειδικού λογισμικού, που θα υπολογίζει ποιοι επισκέπτες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορονοϊού.

Όπως είπε ο αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Δημήτρης Παρασκευής, «με αυτόν τον αλγόριθμο θεωρείται ότι η πλειονότητα των εισαγόμενων κρουσμάτων θα μπορέσουν τελικά να ανιχνευθούν με αυτή τη διαδικασία».

Έως και 48 ώρες πριν αναχωρήσουν για την Ελλάδα, οι ταξιδιώτες υποχρεωτικά θα συμπληρώνουν στον υπολογιστή ή μέσω εφαρμογής στο κινητό μία φόρμα με τα στοιχεία τους και δεδομένα, όπως για παράδειγμα τη χώρα προέλευσής τους, από ποιες άλλες χώρες πέρασαν, που βρίσκονταν το τελευταίο 15ήμερο.

Οι πληροφορίες αυτές θα συγκεντρώνονται σε μία βάση δεδομένων και, μέσω της ανάλυσής τους, κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό «barcode», βάσει του οποίου οι ελληνικές αρχές θα γνωρίζουν με την άφιξη του εάν πρέπει να ελεγχθεί ή όχι.

«Τα τεστ ανά πύλη εισόδου θα μοιράζονται ανάλογα με τον κίνδυνο που θα εκτιμάται ανά επιβάτη. Για παράδειγμα, εάν έχουμε 1.000 τεστ την ημέρα για το Ελευθέριος Βενιζέλος, τα 1.000 αυτά τεστ θα γίνονται με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η δυνατότητα ανίχνευσης των θετικών των κρουσμάτων ανά ημέρα και ανά πύλη εισόδου» είπε ο κ. Παρασκευής.

Από την 1η Ιουλίου ανοίγουν πλέον 27 αεροδρόμια της χώρας για πτήσεις από το εξωτερικό: 20 μεγάλα, ανάμεσα στα οποία το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Μύκονος, αλλά και επτά μικρότερα σε Ιωάννινα, Σητεία, Λήμνο, Κύθηρα, Σκύρο, Πάρο και Χίο.

Από την Τετάρτη, Πάτρα και Ηγουμενίτσα θα ξεκινήσουν να δέχονται πλοία από Ιταλία, ενώ τα λιμάνια σε Πειραιά, Ρόδο, Κέρκυρα, Βόλο και Κατάκολο θα ανοίξουν για την κρουαζιέρα, χωρίς όμως προς το παρόν να έχουν προγραματιστεί ταξίδια.

Οδικώς, εκτός από τον Προμαχώνα, θα ανοίξει από την 1η Ιουλίου και ο συνοριακός σταθμός των Ευζώνων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αεροδρόμια: Με «έξυπνα» barcode οι στοχευμένοι έλεγχοι σε τουρίστες από την 1η Ιουλίου"

«Ντόμινο» αποκαλύψεων για τον ψευτογιατρό: Πρώην βουλευτής μεταξύ των θυμάτων του

Δεν έχουν τέλος οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον προφυλακισμένο ψευτογιατρό Κοντοστάθη ο οποίος δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα από ασθενείς.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο ΣΚΑΪ, μεταξύ των θυμάτων του ήταν ένας πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ένας συγγενής αρχηγού πολιτικού κόμματος που αντιμετωπίζει αναπηρία σε ποσοστό 82%.

Ο πρώην βουλευτής υποστήριξε στην κατάθεσή του πως έκανε επέμβαση στο πλευρό, με τον Κοντοστάθη να βρίσκεται μέσα στο χειρουργείο!

Όπως είπε: «Μου είχαν κόψει λίγο ένα πλευρό, και είχαν αδειάσει τον αέρα από έναν πνεύμονα. Η τομή ήταν από την σπονδυλική στήλη έως μπροστά στο στήθος. Στο χειρουργείο μου είπαν ότι ήταν και ο Κόντος. 

«Είδα το κανάλι των νευρώνων σου, μου έλεγε, και κούναγες και τα δύο πόδια, αλλά εγώ δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα.» 

Ακολούθησε ένα διάστημα 40 ημερών, με φρικτούς πόνους για τον πρώην βουλευτή, όπως ο ίδιος κατέθεσε. Ο απατεώνας γιατρός κατάφερε να  αποσπάσει ακόμη 30.000 ευρώ, ενώ του έστειλε και μια φυσιοθεραπεύτρια από την Αμερική, την Πέπα, προκειμένου να τον κουράρει.

Ο απατεώνας του είπε πως: «Παίρνει 60 ευρώ την ώρα και χρειάζεσαι τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είχε έρθει αυτή, αλλά κάποια στιγμή την είχα ρωτήσει πως λέγεται ο μυς πίσω από το πόδι (δικέφαλος) και εκείνη δεν ήξερε να μου απαντήσει, κάτι που είχε κάνει εντύπωση.»

Ένα άλλο θύμα του ψευτογιατρού, κουνιάδος αρχηγού πολιτικού κόμματος, έδωσε 98.000 ευρώ στον «Κόντο», που θα «εξάλειφε» το 82% της αναπηρίας του μετά από ατύχημα που είχε με αλεξίπτωτο πλαγιάς. Για να γίνει πιο πιστευτός του έλεγε πως, θα τον κάνει να παίξει μπάλα…

Το θύμα δήλωσε: «Κάποια στιγμή βρήκα ένα νευροχειρουργό (αυτόν που υποσχέθηκε ο 'Κόντος' ότι θα τον κάνει Ταξίαρχο της… ΕΛ.ΑΣ.), τον Μάρτιο του 2018. Εργαζόταν σε ιδιωτική κλινική. Πριν το γραφείο του, όταν πήγα, ήταν ο Κόντος. Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι του φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική, και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. Μην ανησυχείς θα σε κάνω να παίζεις μπάλα, μου έλεγε.» 

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντόμινο» αποκαλύψεων για τον ψευτογιατρό: Πρώην βουλευτής μεταξύ των θυμάτων του"

Τρεις ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό μεταξύ αλλοδαπών που διασώθηκαν στη Λέσβο

Τρία θετικά στον κορωνοϊό covid 19 κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στη Λέσβο. Πρόκειται για τρεις ασυμπτωματικούς ασθενείς πρόσφυγες και μετανάστες, που μαζί με άλλους 33 συνολικά, 15 άνδρες, 10 γυναίκες και 11 παιδιά καταγωγής Ιράν και Αφγανιστάν, διασώθηκαν το Σαββάτο 13 Ιουνίου το βράδυ από το Λιμενικό Σώμα βόρεια των βορειοδυτικών ακτών της Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Πέτρας.

Κατά τον έλεγχο από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, είχε βρεθεί μεταξύ των 36 συνολικά διασωθέντων ένας θετικός στον ιό, ενώ αρνητικοί ήσαν όλοι οι άλλοι. Αρνητικά ήταν και τα δείγματα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και όσους άλλους είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους κατά τη διάσωση τους.

Οι 36, αμέσως μετά τέθηκαν σε καραντίνα στη δομή στα Μεγάλα Θέρμα που λειτουργεί για τους νεοεισερχόμενους. Κατά τον επανέλεγχο ο μεν θετικός κατά τον προηγούμενο έλεγχο βρέθηκε αρνητικός, ενώ τρεις αρνητικοί βρέθηκαν τώρα θετικοί, πλην όμως και οι τρεις ασυμπτωματικοί.

Στο σύνολο τους, οι 36 τέθηκαν ξανά σε 14ημερη καραντίνα, ενώ οι τρεις ασθενείς μετακινήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις ασυμπτωματικοί ασθενείς με κορωνοϊό μεταξύ αλλοδαπών που διασώθηκαν στη Λέσβο"

Νέο αρνητικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ: 48.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ σημειώθηκε το τελευταίο 24ωρο.

Ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων ανέρχεται στις 48.000, ενώ οι νέοι θάνατοι ανέρχονται στους 599.

Μόνο στη Φλόριντα που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη έξαρση, σημειώθηκαν 9.500 νέα κρούσματα. Σε 32 πολιτείες οι αριθμοί συνεχώς ανεβαίνουν.

Πάγωμα του ανοίγματος και σε άλλες πολιτείες αναμένεται να ανακοινωθεί, καθώς το πρόβλημα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι μεγάλο.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο αρνητικό ρεκόρ για τις ΗΠΑ: 48.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες"

Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα οκτώ «εισαγόμενα»

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 23 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξι κρούσματα εντοπίζονται στην Καστοριά, από τρία σε Λέσβο και Σύρο, δύο στην Παραμυθιά, ενώ οκτώ από αυτά εντοπίστηκαν σε άτομα που ταξίδεψαν με αεροπλάνο στη χώρα μας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3366, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες.

753 (22.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1873 (55.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

11 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών. 3 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

exelixi27



Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 191 θανάτους συνολικά στη χώρα. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

xartis27




Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 23 νέα κρούσματα στη χώρα μας - Τα οκτώ «εισαγόμενα»"

Yποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα

Η υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα, τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in, προβλέπεται με αεροπορική οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας μας, η ΥΠΑ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για την αεροπορική οδηγία (Notam), που εκδόθηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 και θα ισχύει από σήμερα έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, και προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF). Αναλυτικές οδηγίες υπάρχουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/#/.

Όλοι οι ταξιδιώτες υποχρεούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα, καθώς και τα λοιπά στοιχεία, όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.

Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Yποχρεωτική συμπλήρωση του PLF από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα"

Ρομά λήστεψαν πυροσβέστες στο Πυρί Θηβών

Αμετανόητοι παραμένουν οι κάτοικοι του καταυλισμού των Ρομά στο Πυρί Θηβών, που επανειλημμένα έχει αποδειχθεί θύλακας εγκληματικότητας. Αυτή τη φορά, δεν δίστασαν να επιτεθούν στους… πυροσβέστες που έσβηναν πυρκαγιά και να τους ληστέψουν!

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής από την Θήβα δεν μπορούσαν να φανταστούν τι τους περίμενε, όταν άρχισαν την κατάσβεση της φωτιάς που μαινόταν κοντά στον καταυλισμό. Ξαφνικά, δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα Ρομά που τους χτύπησαν και άρπαξαν από τον ένα μια χρυσή αλυσίδα και από τον άλλο χρήματα, ενώ προσπάθησαν να πάρουν και το υδροφόρο όχημά τους!

Οι πυροσβέστες πρόλαβαν να το απομακρύνουν και κάλεσαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα οι δράστες να μπουν ξανά στον καταυλισμό με τη λεία τους. Οι άνδρες της Ασφάλειας που έφτασαν επί τόπου διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρομά λήστεψαν πυροσβέστες στο Πυρί Θηβών"

Απαγωγή Μαρκέλλας: Το δώρο του δικηγόρου της 33χρονης και η οργή του αδελφού της 10χρονης

Σε μία κίνηση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις και σχόλια προχώρησε ο δικηγόρος της 33χρονης γυναίκας που άρπαξε την 10χρονη από την Κάτω Τούμπα στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα ο Βασίλης Νουλέζας έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook, ότι αγόρασε μία σχολική τσάντα, δηλώνοντας ευσυγκίνητος.

«Ένα μικρό ανιδιοτελές δώρο αγάπης. Για την μικρή Μαρκέλλα! Ο Θεός να της χαρίζει υγεία, δύναμη τύχη και πολλές χαρές στην ζωή της! Να ζήσει σε έναν ομορφότερο κόσμο! Να χει ένα καλύτερο μέλλον!» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας.

Η ανάρτηση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων κάτω στα σχόλια, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του αδελφού της 10χρονης, ο οποίος έγραψε:

«»Κύριε» Νουλέζα δεν χρειαζόμαστε την τσάντα σας ούτε το δήθεν ενδιαφέρον που θέλετε να δείξετε στο Facebook δικηγόρος πράμα! Μπορείτε να την δώσετε στις ανιψιές σας ή στην κόρη του δράστη! Εκεί θα πιάσει τόπο.

Γιατί εμείς δεν θέλουμε καμία επαφή ούτε με εσάς ούτε με κανέναν άλλον από τον κύκλο που έχετε διαμορφώσει!

Σταματήστε τα προκαλείτε με αυτόν τον άσχημο τρόπο! Έχετε και εσείς κοριτσάκια στην οικογένεια όποτε ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ και δείξτε σεβασμό!».





Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγωγή Μαρκέλλας: Το δώρο του δικηγόρου της 33χρονης και η οργή του αδελφού της 10χρονης"

Συνελήφθη 23χρονος Έλληνας χάκερ που παραβίαζε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ξένων εταιρειών

Συνελήφθη 23χρονος χάκερ, στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατηγορούμενος για παράνομη πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο νεαρός άνδρας, με τη συνδρομή άγνωστων συνεργών του, παραβίαζε τις τηλεφωνικές συνδέσεις εργαζομένων σε εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό, μέσω της μεθόδου «SIM Swap» και αποκτούσε παράνομη πρόσβαση στις προσωπικές τους θυρίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οπως σημειώνει η ΕΛΑΣ, η μέθοδος «SIM Swap» είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται από δράστες προκειμένου να αποκτήσουν τον τηλεφωνικό αριθμό ενός συνδρομητή-στόχου, με σκοπό να επικοινωνήσουν με τον αρμόδιο τηλεπικοινωνιακό πάροχο του συνδρομητή-θύματος και σε περίπτωση που καταφέρουν να επαληθευθούν ως οι νόμιμοι συνδρομητές, ζητούν τη μεταφορά και επανενεργοποίηση του τηλεφωνικού αριθμού σε νέα κάρτα SIM που υποδεικνύουν.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από σχετική ενημέρωση από Αρχές του εξωτερικού, σύμφωνα με τις οποίες παραβιάζονταν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί τουλάχιστον 7 εταιρειών στο εξωτερικό, που δραστηριοποιούνται στις διαδικτυακές υπηρεσίες, διαδικτυακά φόρουμ, διαχείριση τρίτων μερών και«υπηρεσίες» (cloud repository services).

Οι συγκεκριμένες εταιρείες, σύμφωνα με την Αστυνομία, προσδιόρισαν πως η αξία της ζημιάς που υπέστησαν από τις παραβιάσεις αυτές υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος να προέρχεται από την απώλεια πηγαίου κώδικα μηχανογραφικών εφαρμογών.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε την οικία του δράστη, στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή με 2 σκληρούς δίσκους, συσκευή-πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων, ζυγαριά ακριβείας και μικροποσότητα κάνναβης, 57 χάπια φαρμακευτικού σκευάσματος, καθώς και 6 κάρτες SIM παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του εξωτερικού.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στα πληροφοριακά συστήματα του 23χρονου, προέκυψαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στοιχεία που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του στις παράνομες δραστηριότητες.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και οι ναρκωτικές ουσίες στο Γενικό Χημείο του Κράτους για χημική ανάλυση.

Ο δράστης, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 23χρονος Έλληνας χάκερ που παραβίαζε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς ξένων εταιρειών"

«Η Ελλάδα απειλεί να βυθίσει πλοίο, έρχεται η σκληρή απάντηση της Τουρκίας στο Αιγαίο», αλβανικό δημοσίευμα

Νομοσχέδιο – σκούπα µε σωρεία διατάξεων ετοιµάζει το υπουργείο Εργασίας. Το νοµοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, δεν αποκλείεται να κατατεθεί σε δηµόσια διαβούλευση ακόµη και εντός της εβδοµάδας, προκειµένου στη συνέχεια να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του «Έθνους».
Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει τρεις διατάξεις τού υπό τελική διαµόρφωση νοµοσχεδίου που αφορούν το καθεστώς που διέπει τις προσωρινές συντάξεις αλλά και τη δυνατότητα προκαταβολής του δικαιούµενου εφάπαξ. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, στο επίµαχο νοµοσχέδιο θα συµπεριλαµβάνονται οι εξής ρυθµίσεις:
  • Νέα αναδροµικά για όσους έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2016 και µετά, καθώς αυξάνεται σε 80% από 50% ο συντελεστής υπολογισµού του ποσού
  • Θα καταβάλλεται προκαταβολή του εφάπαξ βοηθήµατος αµέσως µετά την έκδοση της απόφασης για τη χορήγηση της κύριας σύνταξης
  • Αίρεται η απαγόρευση που υπάρχει σήµερα και µπλοκάρει τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στους απασχολούµενους συνταξιούχους
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Ελλάδα απειλεί να βυθίσει πλοίο, έρχεται η σκληρή απάντηση της Τουρκίας στο Αιγαίο», αλβανικό δημοσίευμα"

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τελικά μόνο «αυταπάτες» αλλά και απάτες

«Οι αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή, έρχονται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία με μεγάλο δείκτη αβεβαιότητας», αναφέρει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι το ιστορικό αποτύπωμα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν το σφράγιζαν οι καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομία,αλλά όπως τώρα αποδεικνύεται οι αυταπάτες αλλά και οι απάτες. Κλιμακώνοντας την επίθεση της στην Αξιωματική Αντιπολίτευση η κ. Γεννηματά επισημαίνει ότι ξεπέρασε τις πιο σκοτεινές καθεστωτικές και βρώμικες πρακτικές του πιο σκοτεινού παρελθόντος. «Με την αποκάλυψή της παρακρατικής δράσης υπό την εποπτεία του συγκυβερνήτη τους και την ομολογία πανίσχυρου, εξ' απορρήτων τότε υπουργού ότι η κυβέρνηση τους λειτουργούσε ως «μαγαζί» με παράλληλα «παραμάγαζα» του σκοτεινού και βαθέως κράτους της Δεξιάς. Για να πλουτίζουν, να πιέζουν και να εκβιάζουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει ακόμη πως με «το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα όσων, συνωστιζόμενοι στις πλατείες του μίσους με την Δεξιά και την ακροδεξιά, μας κούναγαν το δάκτυλο και πολέμησαν λυσσαλέα με ψέματα και χτυπήματα κάτω από τη μέση τη δημοκρατική παράταξη. Στις πλάτες των οργισμένων, από την κρίση, πολιτών οργανώθηκε και εκτελέστηκε ένα πολιτικό σχέδιο με στόχο την εδραίωση τους στην εξουσία εις βάρος της χώρας και των θεσμών».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει ότι το λόγο έχει η Δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθεί το ταχύτερο η ύπαρξη ποινικών ευθυνών και εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις, να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι απαραίτητες διαδικασίες στη Βουλή. Να χυθεί άπλετο φως και να πέσουν οι μάσκες.

«Πέρα από το ποινικό σκέλος, υπάρχουν και σαφείς πολιτικές ευθύνες, που δεν μπορούμε να παρακάμψουμε», παρατηρεί και τις επιρρίπτει στον Αλέξη Τσίπρα και στους συνεργάτες του λέγοντας ότι «αφού έφεραν τη Δεξιά στην εξουσία συνεχίζουν και σήμερα, μετά και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, να κουβαλούν νερό στο μύλο της».

Επικρίνοντας έντονα τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ η κ. Γεννηματά υποστηρίζει: «Ίσως για αυτό ο κ.Μητσοτάκης πασχίζει να βγάλει τον κ.Τσίπρα από το κάδρο των ευθυνών. Δείχνει τον κ.Παπά, τον ενδιάμεσο και απαλλάσσει το «αφεντικό». Κάνει λάθος η ΝΔ, αν νομίζει ότι με αυτό το κλίμα θα μείνει ανενόχλητη να επιβάλλει τη συντηρητική πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων, της μεσαίας τάξης των αδύναμων. Να εγκαταστήσει νέο παλαιοκομματικό, πελατειακό κράτος της δεξιάς και να χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα σαν να έχει λευκή επιταγή», .

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «η ομοψυχία και η εθνική γραμμή, η πολιτική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα της χώρας και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά σταθερή επιδίωξη. Επιμέναμε και εμμένουμε σε αυτή την άποψη κόντρα στις μικροπολιτικές πόλωσης και διχασμού της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.Είμαστε εδώ. Χρέος της Δημοκρατικής Παράταξης, είναι να αποτελέσουμε το προοδευτικό ανάχωμα. Το αντίβαρο για την προστασία της Δημοκρατίας με νέες πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια, και τη λογοδοσία. Δεν θα αφήσουμε την πολιτική ζωή να βουλιάξει στο βούρκο μαγαζιών, παραμάγαζων ούτε θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθεί, από δεξιά και αριστερά, το πολιτικό και κοινωνικό αίτημά για κάθαρση και διαφάνεια ως άλλοθι για μικροπολιτικά παιχνίδια» .

Καταλήγει επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη σοβαρής, προγραμματικής, μαχητικής και τεκμηριωμένης αντιπολίτευσης, «ένα Κίνημα Αλλαγής, ασπίδα για τη δημοκρατία στήριγμα για τη κοινωνία. Έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και μπορούμε στα δύσκολα. Απλώνουμε ξανά το χέρι σε κάθε προοδευτικό πολίτη και τον καλούμε με αυτοπεποίθηση να συστρατευθεί στο συλλογικό αγώνα για τη Νέα Αλλαγή», τονίζει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τελικά μόνο «αυταπάτες» αλλά και απάτες"

Oρκίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για δεύτερη θητεία

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ορκίστηκε σήμερα το πρωί από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, o Γιάννης Στουρνάρας.

Η νέα (δεύτερη κατά σειρά) θητεία του κ. Στουρνάρα, ο οποίος ανέλαβε διοικητής της ΤτΕ το 2014, θα είναι και πάλι 6ετής.

Μετά τη σημερινή ορκωμοσία, η Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος έχει ως εξής:

-Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής

-Ιωάννης Α. Μουρμούρας, Υποδιοικητής

-Θεόδωρος Μ. Μητράκος, Υποδιοικητής

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Oρκίστηκε ο Γιάννης Στουρνάρας ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, για δεύτερη θητεία"

Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορά της η ΕΕ – Εκτός λίστας οι ΗΠΑ

15 αναμένεται να είναι οι χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οποίες θα ανοίξουν τα σύνορα από την 1η Ιουλίου.

Η λίστα ακόμη δεν έχει αποκτήσει επίσημο χαρακτήρα όμως σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές μεταξύ των χωρών από τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν να εισέλθουν στην Ε.Ε., είναι η Αυστραλία, ο Λίβανος, η Αλγερία και η Ρουάντα, ενώ οι ΗΠΑ δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Τα επιδημιολογικά κριτήρια των χωρών που θα πάρουν το πράσινο φως, είναι ίδια ή καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οι χώρες πλέον θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Εάν συγκεντρωθούν οι απαραίτητες ψήφοι, θα προχωρήσει η γραπτή διαδικασία, για επίσημη υιοθέτηση της απόφασης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε αυτές τις χώρες ανοίγει τα σύνορά της η ΕΕ – Εκτός λίστας οι ΗΠΑ"

Τι απαντά ο Ηλίας Ζαγοραίος στο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»

«Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία», είναι η απάντηση του πρώην προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου , σε δημοσίευμα των Παραπολιτικών που αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο πρόσωπό του.

«Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά», λέει ο αντεισαγγελέας Εφετών σε δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση του Ηλία Ζαγοραίου έχει ως εξής:

«Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά ο Ηλίας Ζαγοραίος στο δημοσίευμα των «Παραπολιτικών»"

Κορωνοϊός: Με περισσότερα κρούσματα «φορτωμένος» ο Ιούνιος συγκριτικά με τον Μάιο

Εκατό και πλέον κρούσματα κορωνοϊού, δύο μικρές συρροές κρουσμάτων, δύο τοπικές επιδημίες σε αποδρομή και τρεις δεκάδες «εισαγόμενα» κρούσματα είναι ο απολογισμός της τελευταίας εβδομάδας, από το περασμένο Σάββατο μέχρι και σήμερα, στη χώρα μας.

Μέσα στον Ιούνιο έχουν καταγραφεί 432 κρούσματα – με τους ειδικούς να μην αποκλείουν ότι τις επόμενες τέσσερις ημέρες μπορεί να σπάσει το «φράγμα» των 500 κρουσμάτων. Σε κάθε περίπτωση, και μέχρι τώρα, ο Ιούνιος είναι «φορτωμένος» με 133 κρούσματα περισσότερα από τον προηγούμενο μήνα, τον Μάιο στη διάρκεια του οποίου καταγράφηκαν 299 κρούσματα.

Συνολικά, μέσα σε μία εβδομάδα, από 20 Ιουνίου έως και 26 Ιουνίου, επιβεβαιώθηκαν 109 νέα κρούσματα, με περίπου 1/3 από αυτά να είναι «εισαγόμενα» που εντοπίστηκαν είτε στον Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, είτε στα αεροδρόμια, κατά τον έλεγχο των πτήσεων. Μάλιστα, τα 2/3 αυτών αφορούν αλλοδαπούς.



Συρροή κρουσμάτων που έχει μπει στο μικροσκόπιο των επιστημονικών και υγειονομικών αρχών καταγράφηκε στη Θεσπρωτία κατά το ίδιο διάστημα, με το πρώτο κρούσμα του περασμένου Σαββάτου (μια γυναίκα με προβλήματα υγείας που εμφάνισε συμπτώματα πνευμονίας και χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο) να έχει ανοίξει άλλους κύκλους μετάδοσης. Μέχρι και χθες 12 κρούσματα κορωνοιού είχαν καταγραφεί στην περιοχή της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, εκ των οποίων οι 3 νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Ανησυχία προκαλεί όμως και η μικρή συρροή κρουσμάτων στην Καστοριά, μια περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ από τον κορωνοϊό κατά τον περασμένο Μάρτιο και κατέγραψε πολλούς ασθενείς και θύματα. Στην περιοχή αναφέρθηκε 1 κρούσμα την περασμένη Πέμπτη και άλλα 4 χθες, με τους αρμόδιους να έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις αλλά και τεστ.

Την ίδια στιγμή, η Σύρος και η Μεσσηνία, στις οποίες έχει καταγραφεί από 1 κρούσμα αυτήν την εβδομάδα, δημιουργούν προβληματισμό στους ειδικούς για το πως μεταδίδεται σε διάφορες περιοχές ο ιός, δεδομένου ότι η πρώτη ιχνηλάτηση δεν έδειξε σαφής πηγή προέλευσης. Τα κρούσματα αυτά, έστω και διάσπαρτα και μεμονωμένα, αποτελούν σε κάθε περίπτωση, μια υπενθύμιση για τις απρόβλεπτες διαστάσεις που μπορεί να πάρει η επιδημία στις τοπικές κοινωνίες. Είναι καμπανάκι για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι πολίτες όταν αγνοούν τα μέτρα απόστασης και υγιεινής που πρέπει να τηρούν για την προστασία της υγείας τους αλλά και των ηλικιωμένων ή ασθενών στο περιβάλλον τους.

Σε ύφεση βρίσκονται οι τοπικές επιδημίες της Θράκης, στην Ξάνθη και τη Ροδόπη, όπου όπως φαίνεται η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και η τοπική καραντίνα στον Εχίνο, έχουν πλέον αποτέλεσμα. Μόνο την τελευταία εβδομάδα στην Ξάνθη καταγράφηκαν περί τα 33 κρούσματα, ενώ συνολικά υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τα 150. Η αποδρομή της επιδημίας φαίνεται και από τους νοσηλευόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ο αριθμός των οποίων βαίνει μειούμενος. Χθες νοσηλεύονταν 16 άνθρωποι.


Τέλος, θετικό θεωρείται το γεγονός ότι στην Αττική έχουν σημειωθεί 10 κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.343, εκ των οποίων τα 745 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.861 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Έντεκα άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και 191 έχουν χάσει τη ζωή τους.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Με περισσότερα κρούσματα «φορτωμένος» ο Ιούνιος συγκριτικά με τον Μάιο"

O Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τις νέες αποκαλύψεις για τον διάλογο με τον Καμμένο στο γραφείο του πρωθυπουργού

Ο Παπαγγελόπουλος αποκαλεί τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας «σούργελο» και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «τεμπέληδες» - Διαβάστε τον διάλογο του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Π.Τζένο - Ακριβής ο διάλογος, είχε ηχογραφηθεί, λέει ο πρώην υπουργός - ΝΔ: Επιβεβαιώνεται το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Εμβρόντητοι παρακολουθούν κοινή γνώμη και πολιτικός κόσμος τις νέες αποκαλύψεις για το «παρακράτος» Καμμένου που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου αποκαλύπτεται ότι ήταν σε πλήρη γνώση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα οι μεθοδεύσεις κατά των επικεφαλής του εκδοτικού οργανισμού, αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών του. Τον διάλογο, μάλιστα, επιβεβαίωσε μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί στο Mega, ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. 

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος φέρεται να προέτρεπε τον Αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ενώπιον του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό, τον κ.Ηλία Ζαγοραίο,  να «δέσει» τα στελέχη του ομίλου των «Παραπολιτικών» για εγκληματική οργάνωση, συζήτηση που φαίνεται να έχει λάβει χώρα στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Στους «καυτούς» διαλόγους περιλαμβάνονται ακόμη κομματικές διευθετήσεις, ρουσφέτια και άλλες εξυπηρετήσεις κατά πληροφορίες της εφημερίδας, οι οποίες προκάλεσαν μπαράζ αντιδράσεων από το πρωί.

Ο διάλογος Παππαγγελόπουλου - Τζένου


Ακολουθεί ο αποκαλυπτικός διάλογος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παππαγγελόπουλου με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» Παναγιώτη Τζένο, που έγινε στο γραφείο του πρώτου.

Π: Θα σου δώσω μια πληροφορία τώρα που θα αποτρέψει κάτι σε βάρος σας αλλά… δεν παν’ να, ας ακούνε, τι έγινε; Κάτσε να το βάλω μέσα. Εχω τρομάξει πια με αυτά με παρακολουθούνε εμένα. Εγώ πλακώνομαι συνεχώς με τον Καμμένο, συνεχώς πλακώνομαι, άλλοτε μέχρι να… αυτά δεν τα λέμε.

Τζ: Με τον ίδιο ή με την Τζούλη;

Π: Με τον ίδιο. Δεν μιλάω εγώ με το σούργελο, ας με συγχωρείς. Αμα κάθομαι να απαντάω στην Τζούλη απαντάω στον Γεωργιάδη, απαντάω στον Σαμαρά, όλη μέρα εγώ πρέπει να είμαι μπροστά σε μια κάμερα έτσι δεν είναι; Μην κάνω τις δουλειές μου. Με τον ίδιο. Και αυτό δεν προκαλώ εγώ, όποτε μου κολλάει.Τζ: Το τελευταίο λοιπόν επεισόδιο που μου λες τι κόντρα ήτανε;

Π: Προχθές; Το πρωί της ομιλίας.

Τζ: Της ομιλίας της Βουλής πάλι 

Π:Ναι.. Πήγα εγώ γιατί… κατά τις δέκα, έντεκα δεν θυμάμαι. Πάω και του λέω. Πρόεδρε (σ.σ. εννοεί τον Αλ. Τσίπρα) νομίζω ότι ό,τι και να πει ο Σαμαράς δεν θα του απαντήσω. Θα τον κάνω ήρωα. Τον έχω ξεφτιλίσει, το πρωί τον ξεφτίλισα όπως θα είδες τον πήγα 93 τον πήγα παρακράτος λοιπόν, εεε, δεν αντέχω άλλο πραγματικά. Εγώ ξυπνάω νωρίς το πρωί οι Συριζαίοι ξυπνάνε δέκα, έντεκα, πάνε στη Βουλή στις δώδεκα, κάθονται μέχρι το πρωί, έτσι. Εγώ που ξυπνάω πεντέμισι το πρωί λοιπόν και πήγα να του πω αυτό το πράγμα, ότι με την άδειά σου. και αν πάλι ότι γίνει να γυρίσω και να κάνω μια παρέμβαση στη Βουλή, γιατί θα πάτε ξημερώματα, το ‘βλεπα ότι θα πάνε ξημερώματα, δεν έκατσα μέχρι τις πέντε εγώ, έντεκα, δώδεκα, μία , δεν θυμάμαι, έφυγα. Και την ώρα που τα λέω αυτά μπουκάρει ο Καμμένος μέσα.
Τζ: Στο γραφείο του Τσίπρα στη Βουλή;

Π: Μεταξύ μας αυτά τώρα, ούτε στον Γιάννη γιατί ο Γιάννης είναι μαλάκας, θα γράψει κανένα παραπολιτικό.

ΤΖ: ΝΑΙ 

Π: Τελειώνει εκεί. Καταλαβαίνει παρόλο το μεθύσι του ότι έχω δίκιο και ότι δεν μπορεί να πείσει τον Τσίπρα. Ναι, μου λέει αλλά στο θέμα του Ανδρέου. Εγώ δεν κατάλαβα.

ΤΖ: Ποιος είναι ο Ανδρέου;

Π: Ο Ανδρέου είναι ο εισαγγελέας που πρέπει να έχει την υπόθεση τη δική σας για εγκληματική οργάνωση.


Τζ: Περίμενε , γύρισε αυτή από την… 

Π: Δεν ξέρω, έχω ζητήσει ενημέρωση.

ΤΖ: Περίμενε , ο Ζαγοραίος δεν σου έχει πει ;

Π: Ακουσε να δεις, μετά από αυτή την ιστορία ο Ζαγοραίος μετά από την αυτή την ιστορία δεν βλέπει ούτε σηκώνει τηλέφωνα με σημειώματα μόνο επικοινωνούμε.

ΤΖ: Φοβάται παρακολούθηση.

Π: Και ο Ζαγοραίος μέχρι να κόψουμε τις επικοινωνίες μού έλεγε «ήλθε η καργιόλα, πλακωθήκαμε, αυτά, εκείνο, το άλλο». Του λέω «ποιος το λέει αυτό, ρε μαλάκα;» του λέω. Μου λέει «οι αστυνομικοί». Του τμήματος εκεί. 

ΤΖ: Του εκβιαστών;

Π: Δεν ξέρω, έτσι ο Καμμένος τώρα μπορεί να λέει και μαλακίες εεε όχι, και λένε ότι ο Ζαγοραίος δεν αφήνει τον Ανδρέου και τον Ζαγοραίο δεν τον αφήνεις εσύ. Του λέω «τι λες ρε μαλάκα, εγώ ούτε ξέρω για την υπόθεση» λέω εγώ, την είχα ξεχάσει, δεν ήξερα ότι… Μου λέει «απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια. Πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσε του εντολή να τους γαμήσει». Του λέω…
ΤΖ: Στον Τσίπρα αυτό μπροστά; Κάτσε, περίμενε στον Τσίπρα αυτό μπροστά;

Π: Ναι, ναι, ναι
Π: Το ίδιο ακριβώς έγινε με τον Φιλιππάκη. Εγώ ξέρεις ότι με τον Φιλιππάκη έχω σχέσεις. Το ξέρεις. 

ΤΖ: Το ξέρω.

Π:Λοιπόν και τους βοηθάει ο Φιλιππάκης το βλέπεις. Εχουν και τον Μελισσανίδη εκεί που είναι έτσι.

Επιβεβαιώνει τον διάλογο ο  Παπαγγελόπουλος

Μιλώντας στο Mega, o πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε τη συνομιλία που είχε με τον διευθυντή των Παραπολιτικών Παναγιώτη Τζένο. Ωστόσο, για την ουσία των όσων αποκαλύπτονται επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι δεν θα μπει σε διάλογο, ενώ στην ερώτηση αν θα αντιδράσει νομικά απέναντι στο δημοσίευμα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν απάντησε θετικά. 



Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι για το θέμα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά δημόσια ο πρώην προιστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας και νυν αντεισαγγελέας εφετών, Ηλίας Ζαγοραίοςο οποίος φέρεται να είναι ο δικαστικός λειτουργός – αποδέκτης των υπουργικών πιέσεων εκείνη την περίοδο, σπάζοντας τη σιωπή του.


parapolitika1n
parapolitika2
Ζαγοραίος: Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία

«Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανομενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλα και το κύρος της δικαιοσυνης και μετα μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακολουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται απο το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του ΑΠ και εφαρμόζεται για ολους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ουτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευομενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκομενου ητοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσυνης . Επι 22 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη και δια αυτης τον άνθρωπο . Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ητοι το σύνολο του νομικού κόσμου γνωρίζουν πολυ καλα τον τροπο που εκφράζομαι και την εν γενει αγωγή μου. Αγωγη που έλαβα απο θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποιων είμαι αληθινό τεκνο και κανενός αλλου οσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Οποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά» 

ΝΔ: Οι "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα σχολίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας:

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα "Παραπολιτικά", αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά.

Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι’ αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί δημοσίως και με σαφήνεια για το εάν γνώριζε για όσα αναφέρονται στη συνομιλία Παππά – Μιωνή.

Πάνος Καμμένος: Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προαναγγέλλει με γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης για τις εντολές συλλήψεων δημοσιογράφων, είναι ψευδή.


Η πλήρης δήλωση του πρώην υπουργού Αμυνας και κυβερνητικού εταίρου, ακολουθεί: 

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές - προφανώς - θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου.

Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "O Παπαγγελόπουλος επιβεβαιώνει τις νέες αποκαλύψεις για τον διάλογο με τον Καμμένο στο γραφείο του πρωθυπουργού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news