facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

Τροχαίο με δύο τραυματίες στη γέφυρα Εύηνου-Ι.Χ. έπεσε πάνω στις μπάρες. Βίντεο

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και το όχημα κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες. Στο νοσοκομείο οι δύο τραυματίες…

Ακόμα ένα τροχαίο στη γέφυρα Ευήνου με τον οδηγό να χάνει τον έλεγχο και το αυτοκίνητο να καταλήγει στις μπάρες. Δύο άτομα εγκλωβίστηκαν στο ΙΧ και χρειάστηκαν άντρες της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους. Το σημείο είναι επικίνδυνο, αλλά όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, υπάρχει σήμανση. Τα λάθη που γίνονται διαχρονικά τους τελευταίους μήνες, έχουν σαν αποτέλεσμα μια σειρά από ατυχήματα στη γέφυρα.

Πιο αναλυτικά, Ι.Χ. αυτοκίνητο έπεσε λίγο μετά τις 18:00 πάνω στις μπάρες της γκρεμισμένης γέφυρας του Εύηνου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων. Στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα καθώς έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ατόμου, αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου για να μεταφέρει τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Η γέφυρα Ευήνου βρίσκεται επί της Εθνικής οδού Αντιρρίου – Μεσολογγίου. Έχει συνολικό μήκος 240 μέτρα και πλάτος 10 μέτρα. Το Δεκέμβριο του 2021 η γέφυρα ύστερα από έντονη βροχόπτωση υπέστη σοβαρές φθορές με αποτέλεσμα την διακοπή της διέλευσης των οχημάτων.

Την ίδια μέρα κατέρρευσε η γειτονική σιδηροδρομική γέφυρα με αποτέλεσμα αυτή της Ιόνιας Οδού να αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο να φτάσει περάσει κάποιος από την Αιτωλία στην Ακαρνανία και από το Αντίρριο στο Μεσολόγγι.

Στο σημείο υπάρχει σήμανση δυστυχώς όμως τα ατυχήματα αυξάνονται. Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία Μεσολογγίου. Δείτε τις εικόνες του nafpaktianews.gr…

nafpaktianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο με δύο τραυματίες στη γέφυρα Εύηνου-Ι.Χ. έπεσε πάνω στις μπάρες. Βίντεο"

Κ. Μητσοτάκης για έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας

Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στην Τουρκία, για την έκρηξη με τους έξι νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας συγκλονισμένος και λυπημένος και κάνοντας λόγο για μια αποτρόπαια επίθεση στην Τουρκία.

“Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Πρόεδρο Ερντογάν και στον τουρκικό λαό” έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

“Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας” κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
 

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μητσοτάκης για έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και μέχρι τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καλός αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα (14.11.2022) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στην Ήπειρο και καταιγίδες στο Ιόνιο.

Ο καιρός αύριο, Δευτέρα (14.11.2022), σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο Ιόνιο και την Ήπειρο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα κεντρικά και βόρεια θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 19 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο και την Ήπειρο αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και μόνο στο Ιόνιο έως το μεσημέρι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά και βόρεια μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 στα νότια 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και μέχρι τους 23 βαθμούς η θερμοκρασία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν"

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: 6 νεκροί και 81 τραυματίες - Γυναίκα η ύποπτη με τη βόμβα (Δείτε Βίντεο)

Τρομοκρατικό χτύπημα βρίσκεται πίσω από την πολύνεκρη έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, καθώς οι Αρχές κάνουν λόγο για βόμβα που πυροδότησε βομβιστής αυτοκτονίας.

Μάλιστα, βασική ύποπτη είναι μια γυναίκα που εθεάθη να περπατά στο σημείο με μια τσάντα στην πλάτη, λίγο πριν σημειωθεί το μακελειό, σύμφωνα με την τουρκική Haber, η οποία έδωσε στη δημοδιότητα φωτογραφία της γυναίκας.

Τα χαρακτηριστικά της έχουν καλυφθεί, ωστόσο φαίνεται να φορά μαύρη μαντήλα, μαύρη μπλούζα και παντελόνι παραλλαγής.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) σε πολυσύχναστο σημείο της τουρκικής πόλης, που ήταν κατάμεστο από κόσμο, όπως συμβαίνει συνήθως τα Σαββατοκύριακα, από καταστηματάρχες, τουρίστες, αλλά και οικογένειες.

Οι πολίτες, ενώ αρχικά περπατούσαν αμέριμνοι, άρχισαν ξαφνικά να τρέχουν πανικόβλητοι, όπως φαίνεται σε βίντεο που έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Μέχρι στιγμής, οι επίσημες αναφορές κάνουν λόγο για 6 νεκρούς και 81 τραυματίες.

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν ασθενοφόρα εντός της Λεωφόρου Ιστικλάλ, την οποία η αστυνομία απέκλεισε ταχύτατα.

«Όταν άκουσα την έκρηξη πέτρωσα, οι άνθρωποι πάγωσαν, ενώ κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Τότε, άρχισαν να τρέχουν μακριά. Τι άλλο μπορούσες να κάνεις», δήλωσε ο 45χρονος Μεχμέτ Ακους, ένας εργαζόμενος σε ένα εστιατόριο στην Ιστικλάλ.

«Οι συγγενείς μου με πήραν στο τηλέφωνο. Ξέρουν ότι εργάζομαι στην Ιστικλάλ. Τους διαβεβαίωσα ότι είμαι καλά», είπε ο ίδιος.

taksim3

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επιθεωρητές των εγκληματολογικών υπηρεσιών βρίσκονται στο σημείο της έκρηξης και το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε ότι γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη έχει ενεργοποιήσει μία έρευνα για την έκρηξη.

Παρά το γεγονός ότι ο/η δράστης της έκρηξης δεν έχει προσδιοριστεί επίσημα, η Κωνσταντινούπολη αλλά και άλλες τουρκικές πόλεις έχουν στο παρελθόν γίνει στόχοι των Κούρδων αποσχιστών, ενόπλων ισλαμιστών, αλλά και άλλων ομάδων.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε ότι ποσότητες αίματος έχουν μεταφερθεί στα γειτονικά νοσοκομεία. Η αρμόδια τουρκική αρχή RTUK επέβαλε απαγόρευση στην τηλεοπτική κάλυψη της έκρηξης, περίπου μία ώρα μετά.

«Τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς των θυμάτων από την έκρηξη στη Λεωφόρο Ιστικλάλ», ανέφερε στο Twitter ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Δείτε βίντεο από την ώρα της έκρηξης

Ερντογάν: Οι ένοχοι θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει

«Οι προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου πριν αναχωρήσει για την Ινδονησία για να παρευρεθεί στη σύνοδο της G20.

«Ο λαός μας μπορεί να είναι βέβαιος ότι οι ένοχοι πίσω από την επίθεση θα λάβουν την τιμωρία που τους αξίζει», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι αρχικές πληροφορίες υποδηλώνουν ότι «μια γυναίκα έπαιξε ρόλο» στην επίθεση.

«Θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία», συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: 6 νεκροί και 81 τραυματίες - Γυναίκα η ύποπτη με τη βόμβα (Δείτε Βίντεο) "

Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία για την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την φονική έκρηξη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σε αυτήν τονίζεται, ότι «η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία» και «εκφράζει «τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό».

Επίσης αναφέρει, ότι το ελληνικό γενικό προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, όπως αναφέρεται, δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συλλυπητήρια του υπουργείου Εξωτερικών στην Τουρκία για την φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη"

ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Ανακοίνωση για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας γνωστό ότι δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Γενικό Προξενείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις τοπικές αρχές.

“Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην τουρκική κυβέρνηση και στον τουρκικό λαό” καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έκρηξη στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου, υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και 53 τραυματίες, σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ο Ερντογάν έκανε λόγο, στις πρώτες του δηλώσεις, για “βομβιστική επίθεση” και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι μία γυναίκα σχετίζεται με το αιματηρό περιστατικό.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη"

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον έναν νεκρό και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε εμπορικό δρόμο στην περιοχή Μπέιογλου της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης από την έκρηξη υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες, ενώ πλήθος άλλων έφυγαν τρέχοντας από τον πολυσύχναστο πεζόδρομο σΙστικλάλ στην περιοχή Μπέγιογλου, κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Η κρατική τηλεόραση TRT, αλλά και άλλα ΜΜΕ προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, η αιτία της έκρηξης δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα που βρίσκεται δίπλα, ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη με τουλάχιστον έναν νεκρό και τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη"

Νέος ΚΟΚ και προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, όσα αλλάζουν

Η Οδική Ασφάλεια απαιτεί μια αλλαγή της νοοτροπίας της κοινωνίας μας ως προς την οδηγική συμπεριφορά, δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Today Press» και στη δημοσιογράφο, Μάρθα Λεκκάκου, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική πρόοδο που έχει συντελεστεί στους τομείς της ψηφιοποίησης και της ηλεκτροκίνησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι προωθείται σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του ΚΟΚ με σκοπό να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τις επικίνδυνες παραβάσεις, στις οποίες οφείλονται τα πιο σοβαρά δυστυχήματα, όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και οι αντικανονικές προσπεράσεις. Όπως τόνισε:

«Αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να εξαλειφθούν γιατί στοιχίζουν ζωές και προκαλούν βαρύτατους τραυματισμούς με μεγάλο κόστος στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία.

Ταυτόχρονα, «απενοχοποιείται το αυτοκίνητο», καθώς δεν θα αφαιρούνται πινακίδες για συγκεκριμένες παραβάσεις, στις οποίες η ευθύνη βαρύνει τον οδηγό. Δεν θα τιμωρείται όλη η οικογένεια με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου, αν ένα μέλος της κάνει την παράβαση.

Το νέο σχέδιο νόμου για το κυρωτικό πλαίσιο του Κώδικα προβλέπεται να τεθεί σε διαβούλευση πριν από τα Χριστούγεννα και όλες αυτές οι προβλέψεις θα λάβουν την τελική τους μορφή, αφού αξιολογηθούν όλες οι προτάσεις».

Ο Υφυπουργός Μεταφορών σημείωσε ότι μια από τις πρώτες ενέργειες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μείωση του ΦΠΑ στο κράνος στο 13% και επανέλαβε την πρότασή του για μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη, η οποία, όπως είπε, εξετάζεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών.

Όσον αφορά στην ηλεκτροκίνηση, Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η αυξητική τάση συνεχίζεται παρά τις πρωτοφανείς αντιξοότητες, διεθνώς, στην αυτοκινητοβιομηχανία και ήδη οι ταξινομήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν ξεπεράσει τον αριθμό για το σύνολο του 2021.

«Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, έως και την τρίτη εβδομάδα του Οκτωβρίου κατεγράφησαν 3.678 ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων από την αρχή του 2022, έναντι 3.594 όλο το 2021. Άρα ήδη έχουμε ξεπεράσει το προηγούμενο έτος και η αυξητική τάση συνεχίζεται. Ως μέτρο σύγκρισης, θυμίζω ότι το 2019 υπήρχαν μόλις 404 ταξινομήσεις, συνεπώς τρέχουμε με σχεδόν δεκαπλάσιο ρυθμό σε σχέση με πριν από τρία χρόνια», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Εντυπωσιακή, χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Μεταφορών, την ανταπόκριση στις νέα ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου, στη βάση της συνεργασίας που έχουμε με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Ο πολίτης μπορεί, πλέον, να έχει στο κινητό του το δίπλωμα οδήγησης και την ταυτότητα και από φέτος το καλοκαίρι, έχουν γίνει 60.000 αιτήσεις στοιχείων για ενημέρωση του ΑΦΜ στη διαδικασία για να κατεβάσει ο χρήστης το δίπλωμα αυτοκινήτου. Σήμερα, μελετάμε και τη δυνατότητα να υπάρχουν ηλεκτρονικά και τα στοιχεία για το ΚΤΕΟ και την ασφάλιση.

Εντυπωσιακή, όμως, είναι η ανταπόκριση των πολιτών στις υπόλοιπες υπηρεσίες που έχουμε ήδη αναπτύξει και επιτρέπουν στους πολίτες να διεκπεραιώσουν ηλεκτρονικά ένα σύνολο από συναλλαγές και πράξεις, χωρίς να χρειάζεται να στηθούν στην ουρά των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, όπου προσεγγίζουμε πλέον το μισό εκατομμύριο ηλεκτρονικές εκδόσεις, από τους επιτυχόντες στις εξετάσεις οδήγησης. Συγκεκριμένα, έχουν εκδοθεί 477.587 προσωρινές άδειες οδήγησης από τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες που πέρασαν τις εξετάσεις και μπορούν από την επόμενη κιόλας μέρα να εκτυπώσουν την προσωρινή άδεια από τον υπολογιστή τους και να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους, χωρίς να περιμένουν τέσσερις μήνες να τους έρθει το δίπλωμα όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.

Επιπλέον, έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά 38.000 αντικαταστάσεις και αντίγραφα διπλωμάτων, έχουν γίνει 30.000 ανανεώσεις διπλωμάτων ηλεκτρονικά, και έχουν εκδοθεί άλλες 14.610 άδειες οχημάτων μετά από κλοπή ή απώλεια. Επίσης, από το καλοκαίρι που ενσωματώθηκε και η διαδικασία της μεταβίβασης στο σύστημα έχουν γίνει ήδη ψηφιακά 8.500 πράξεις μεταβίβασης οχημάτων.

Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε λιγότερη γραφειοκρατία, εξοικονόμηση διοικητικού κόστους στη δημόσια διοίκηση και διαφάνεια».

Ερωτηθείς για το «στοίχημα» του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και της σταδιακής απολιγνιτοποίησης στον νομό Κοζάνης, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους πολίτες λέγοντας ότι ο ενεργειακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος. Το ζήτημα είναι η μετάβαση από το παραδοσιακό μοντέλο στη μετά – λιγνίτη εποχή να είναι δίκαιη και τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας να είναι έμπρακτα και ορατά στους κατοίκους των περιοχών που ανησυχούν από αυτή την εξέλιξη.

Ο λιγνίτης είναι ο αιμοδότης της οικονομίας της Δυτικής Μακεδονίας για μισό αιώνα και συνεχίζει να την υποστηρίζει, ειδικά μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο με την ενεργειακή κρίση.

Η επαναλειτουργία των μονάδων αποτελεί εγγύηση για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη κατά την τρέχουσα περίοδο, που ανέκυψε η ανάγκη να περιορίσουμε την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο.

Η κυβέρνηση επέδειξε ευελιξία για να αντιμετωπίσει την κρίση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι παρεκκλίνουμε από τον μακροπρόθεσμο στόχο που είναι η σταδιακή μεταβολή του παραγωγικού μοντέλου.

Υπάρχουν οι πόροι, η στρατηγική και το σχέδιο ώστε να μετατρέψουμε την απολιγνιτοποίηση σε μια ευκαιρία μετασχηματισμού της τοπικής οικονομίας, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες ζωής στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας». 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέος ΚΟΚ και προσωρινό δίπλωμα οδήγησης, όσα αλλάζουν "

Πιτσώλης και Κωνσταντινοπούλου οι νικητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν ο φετινός νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθώνιου δρόμου της Αθήνας, αφού χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη αντεπίθεση στα τελευταία χιλιόμετρα.

Στο 30ό χιλιόμετρο της κλασικής διαδρομής έκλεινε τη δεκάδα, περίπου 2 λεπτά πίσω από τον Κωνσταντίνο Γκελαούζο, ο οποίος προπορευόταν για πολλά χιλιόμετρα.

Στο σημείο εκείνο ο μετέπειτα νικητής άρχισε την αντεπίθεση, που κορυφώθηκε από το 35ο χιλιόμετρο και ύστερα: πέρασε τέταρτος, τρίτος, δεύτερος και τελικά μπήκε πρώτος στο κατάμεστο Καλλιμάρμαρο, με χρόνο 2:23.44 και ταυτόχρονα νικητής και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

«Έπαθα σοκ που μπήκα πρώτος στο Καλλιμάρμαρο. Μού έλεγαν συνέχεια ότι μειώνω από την πρώτη θέση, αλλά δεν καταλάβαινα τι γίνεται. Έχω κλάψει τρεις φορές στη ζωή μου. Μία το 2019, όταν μπήκα τρίτος στο Καλλιμάρμαρο, μετά όταν έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι έγκυος και τώρα που νίκησα στο Μαραθώνιο», δήλωσε ο Πιστώλης.

Δεύτερος τερμάτισε (2:24.45) ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος, τον οποίο Πιτσώλης αγκάλιασε, ενώ το ίδιο έκανε και με τον τρίτο, τον Κωνσταντίνο Σταμούλη (2:25.37), ενώ στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραΐσκος (2:26.28).

Στις Γυναίκες, πρώτη μπήκε στο Καλλιμάρμαρο η 26χρονη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, στην πρώτη νίκη της καριέρας της στον Μαραθώνιο της Αθήνας, με επίδοση 2:46:01 που συνιστά ατομικό ρεκόρ (2:51:32 το προηγούμενο).

Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου σε χρόνο 2:50.25, ενώ τρίτη ήταν η Ουρανία Ρεμπούλη (2:50:42).

«Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο μου ήταν να πάω πιο γρήγορα, αλλά είδα τη ζέστη και αποφάσισα να το πάω συντηρητικά. Βγήκε σε καλό. Έλεγα μετά το 40ο χιλιόμετρο πώς δεν με ενδιαφέρει, θέλω μόνο να τερματίσω. Πονούσα παντού, με έπιασαν κράμπες», δήλωσε η νικήτρια.

«Αλλά μόλις είδα την κατηφόρα, πήρα δύναμη και ο κόσμος μού έδωσε δύναμη. Ήταν φοβερό συναίσθημα όταν μπήκα που ο κόσμος χειροκροτούσε και τους χαιρετούσα και εγώ. Ήταν απίστευτο. Είναι η δεύτερη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Πέρσι ήμουν τρίτη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιτσώλης και Κωνσταντινοπούλου οι νικητές στον Αυθεντικό Μαραθώνιο"

Συντάξεις: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει περίπου μια 13η σύνταξη

Πάνω από το 95% θα πάρουν αύξηση στις συντάξεις τους, ενώ ένας στους δυο θα δουν μια αύξηση που θα ισοδυναμεί περίπου με μια 13η σύνταξη, επισήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

Η γενική αύξηση 7,5% θα πληρωθεί με τη σύνταξη Φεβρουαρίου, δηλαδή στο τέλος Ιανουάριου μαζί με τα αναδρομικά του Ιανουαρίου, ανέφερε ο υπυουργός και σημείωσε ότι το 88% όσων έχουν προσωπική διαφορά θα έχουν μια μικρή έστω αύξηση του εισοδήματος τους σημείωσε ο υπουργός.
Συμπλήρωσε ότι οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 18.000, ενώ σε λίγους μήνες θα αρχίσει η έκδοση των επικουρικών. «Για τις κύριες συντάξεις δεν υπάρχουν πια τηλεφωνήματα, υπάρχουν τηλεφωνήματα για τις επικουρικές. Αφού εκκαθαρίσαμε το θέμα των κυρίων συντάξεων, μέσα σε 22 μήνες, θα ασχοληθούμε με τις επικουρικές, κι εκεί υπάρχει αποκλιμάκωση, αλλά έχουν μείνει 90.000 περίπου επικουρικές» διευκρίνισε. Οι συντάξεις που δε βγαίνουν λόγω χρεών είναι 3.000 είπε ο υπουργός.

Τα διεκδικούμενα μέσω δικαστικών αποφάσεων αναδρομικά θα καταβληθούν χωριστά ανά δικαστική απόφαση αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Σε ό,τι αφορά τα 250 ευρώ της επιταγής ακρίβειας θα δοθούν πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ η τετάρτη δόση επανυπολογισμού του νόμου Βρούτση και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης θα γίνουν αντιληπτά με τις συντάξεις του Ιανουαρίου σημείωσε.

Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε για τις συντάξεις/ επιδόματα ότι «προσπαθούμε να διορθώσουμε αδικίες με βάση τις αντοχές που υπάρχουν στο σύστημα και την οικονομία».

«To ασφαλιστικό μας σύστημα είναι κουρελού, υπάρχουν 1.040 διαφορετικοί τρόποι ασφάλισης μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Βρεθήκαμε σε 1.500 διαφορετικές διαδικασίες όταν προσπαθούσαμε να επιταχύνουμε την έκδοση των συντάξεων» τόνισε μάλιστα ο υπουργός Εργασίας.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Συντάξεις: Ένας στους δύο συνταξιούχους θα λάβει περίπου μια 13η σύνταξη "

Νίκος Αναστασιάδης: Σταθερή στάση της ΕΕ απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας για το ψευδοκράτος

Στη σταθερή και θετική στάση της ΕΕ έναντι των ενεργειών της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή συμβαδίζει απόλυτα με το διεθνές δίκαιο.

Σε δηλώσεις του σήμερα στους δημοσιογράφους, μετά το μνημόσυνο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας, στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει αναφορές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τη στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έναντι της προσπάθειας της Τουρκίας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, είπε ότι «αυτό που περισσότερο πρέπει να μετρά δεν είναι οι αντιδράσεις του Τούρκου Προέδρου, αλλά η σταθερή και θετική στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι θέση αρχών, απόλυτη συμβαδίζουσα με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των ΗΕ. Αν δεν άρεσε στον κ. Ερντογάν, πρόβλημα δικό του. Το διεθνές δίκαιο δεν ερμηνεύεται κατά τα μυαλά του κ. Ερντογάν».

«Οι αντιδράσεις φέρνουν αποτελέσματα»

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι προκλήσεις συνεχίζονται και με έργα και με λόγια, αφού ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρει ότι θα εργαστεί για την ένταξη του ψευδοκράτους στον οργανισμό τουρκογενών κρατών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «νομίζω αποπειράθηκε και τελικά έλαβε απάντηση ότι, το μόνο καθεστώς που θα μπορούσε να γίνει δεκτή η παράνομα υπό κατοχή περιοχή της Κύπρου ήταν ως οντότητα. Συνεπώς, εμείς αντιδρούμε, οι αντιδράσεις φέρνουν αποτελέσματα, η απάντηση της ΕΕ ήταν μια εκ των πολλών απαντήσεων. Συνεπώς, αυτό έχει σημασία».

Ερωτηθείς ποια μηνύματα θα μεταφέρει στον αξιωματούχο των Ηνωμένων Εθνών Μίροσλαβ Γιέτζια όταν θα έχει συνάντηση μαζί του την ερχόμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα του επαναλάβω τις όσες προσπάθειες έχουν καταβληθεί από το 2017, δηλαδή κατά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά μέχρι και πρόσφατα, τα υπομνήματα, τις συναντήσεις με τον ΓΓ, τους απεσταλμένους του ΓΓ, την κα Λουτ, τη συναντίληψη που επικράτησε στο Βερολίνο, έτσι ώστε να επαναρχίσει ο διάλογος, αργότερα να διοριστεί κάποιος, ο οποίος ως ειδικός απεσταλμένος του ΓΓ να βρει εκείνο το κοινό έδαφος που να επιτρέψει να επαναρχίσει ένας διάλογος ουσίας για λύση του Κυπριακού. Θα του υπενθυμίσω τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα δημιουργούσαν ένα πρόσφορο έδαφος όλα αυτά τα χρόνια, διότι ακούω πολλά. Δεν παρέμεινε αδρανής η δική μας πλευρά. Υπήρξε μια σταθερά τουρκική θέση προς επίτευξη του προ πολλού και μακράν καθορισθέντος στόχου είτε της διχοτόμησης της Κύπρου είτε του ελέγχου ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας ή της ομόσπονδης Κυπριακής Δημοκρατίας αν ευοδώνονταν οι προσπάθειες για επίτευξη λύσης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Αναστασιάδης: Σταθερή στάση της ΕΕ απέναντι στις ενέργειες της Τουρκίας για το ψευδοκράτος"

Αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: Στους Δημοκρατικούς ξανά ο έλεγχο της Γερουσίας

Την έδρα που του έλειπε στη αμερικανική Γερουσία προκειμένου να μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο του σώματος εξασφάλισε στις ΗΠΑ το Δημοκρατικό Κόμμα, πετυχαίνοντας αποφασιστική νίκη για το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Τέσσερις ημέρες μετά τις ενδιάμεσες εκλογές, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πως η Δημοκρατική γερουσιαστής Κάθριν Κορτές Μάστο (φωτογραφία) επικράτησε οριακά του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Άνταμ Λάξαλτ (ο οποίος υποστηρίχθηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) στην κομβικής σημασίας πολιτεία της Νεβάδα. Η επανεκλογή της ανεβάζει σε 50 τον αριθμό των Δημοκρατικών που εκλέγονται στη Γερουσία.

Από την Καμπότζη όπου βρίσκεται για την ετήσια σύνοδο ΗΠΑ-ASEAN (Ένωση Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας) και τη διάσκεψη κορυφής της Ανατολικής Ασίας (East Asia Summit), ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την διατήρηση του ελέγχου της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς. «Αισθάνομαι καλά και ανυπομονώ για τα επόμενα δύο χρόνια», δήλωσε. Πλέον, οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να αποφασίσουν «ποιοι είναι», συμπλήρωσε.

Η προσοχή, είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν, στρέφεται τώρα στον επαναληπτικό γύρο της 6ης Δεκεμβρίου στη Τζόρτζια για την έδρα της Γερουσίας, που θα είναι η 51η για τους Δημοκρατικούς σε περίπτωση που ο Ράφαελ Γουόρνοκ επιβληθεί του Ρεπουμπλικάνου Χέρσελ Γουόκερ.

Οι Δημοκρατικοί έχουν πάντως ήδη εξασφαλισμένο τον έλεγχο της Γερουσίας. Και αυτό γιατί εάν το 100μελές σώμα μείνει χωρισμένο ακριβώς στη μέση (50 Δημοκρατικοί, 50 Ρεπουμπλικάνοι), η ψήφος της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις είναι αυτή που λύνει τον «γόρδιο δεσμό» σε περιπτώσεις ισοψηφίας.

Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, αντέδρασε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της εξέλιξης αυτής, αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι τα αποτελέσματα καταδεικνύουν τα όσα έχουν επιτύχει οι Δημοκρατικοί. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό δείχνει ότι οι Αμερικάνοι «απέρριψαν την αντιδημοκρατική, αυταρχική, μοχθηρή και διχαστική κατεύθυνση που οι Ρεπουμπλικάνοι MAGA ήθελαν η χώρα μας να ακολουθήσει», σε μια αναφορά στη φράση του Ντόναλντ Τραμπ ‘Make America Great Again’ (MAGA) («Ας ξαναδώσουμε στην Αμερική το μεγαλείο της»).

Πάνω από 100 υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων που είχαν αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών του 2020 εξελέγησαν, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, αν και ορισμένοι από τους προστατευόμενους του Τραμπ δεν τα κατάφεραν.

Εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούσαν εδώ και καιρό ότι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων κατά τις ενδιάμεσες εκλογές που παραδοσιακά θεωρούνται δύσκολες για το κυβερνών κόμμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να μπορούν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Σε κάθε περίπτωση η νίκη τους αναμένεται να είναι μικρότερη σε σχέση με τις προβλέψεις. Το δίκτυο NBC προέβλεψε μια εύθραυστη πλειοψηφία πέντε εδρών, με 220 Ρεπουμπλικάνους βουλευτές έναντι 215 Δημοκρατικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές: Στους Δημοκρατικούς ξανά ο έλεγχο της Γερουσίας"

Αιματηρό επεισόδιο σε πάρτυ μαθητών στην Ιτέα

Ξέφυγαν τα πράγματα σε μαθητικό πάρτυ που διεξαγόταν για την εξασφάλιση χρημάτων για την 5ημερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου Ιτέας, καθώς λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Σάββατο (12/11) ξέσπασε άγριος καυγάς.

Νεαρό άτομο, που δεν είναι μαθητής του Λυκείου, φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και χτύπησε δύο παιδιά στο πόδι. Το ένα μάλιστα πιο σοβαρά, ενώ και οι δύο μαθητές κατέληξαν στο Νοσοκομείο Άμφισσας για νοσηλεία.

Για το αιματηρό επεισόδιο προανάκριση διεξάγει το Λιμεναρχείο Ιτέας, ενώ ο δράστης φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται στα όρια του αυτοφώρου.

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιματηρό επεισόδιο σε πάρτυ μαθητών στην Ιτέα "

Νάρκη εντοπίστηκε σε θάλασσα της Κρήτης

Έντονη ήταν η κινητοποίηση των αρχών για νάρκη που εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν χθες το μεσημέρι όταν το λιμενικό σώμα ενημερώνεται για την ύπαρξη μίας νάρκης στη θάλασσα του Πετρέ στο Ρέθυμνο η οποία βρισκόταν μόλις ένα ναυτικό μίλι από την ακτή.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο Υποβρύχιων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού που βρήκε σε βάθος 32 μέτρων τη νάρκη.

Άμεσα αποκλείστηκε η περιοχή και το κλιμάκιο προχώρησε στην ασφαλή εξουδετέρωση της νάρκης.

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Νάρκη εντοπίστηκε σε θάλασσα της Κρήτης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news