facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Πέραμα: Σύλληψη 69χρονου για πλαστογραφία διαθήκης για να καρπωθεί 3,8 εκατ. ευρώ

Συνελήφθη στο Πέραμα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και στοχευμένων αναζητήσεων, 69χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα για απάτη και πλαστογραφία με περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ο 69χρονος πλαστογράφησε ιδιόχειρη διαθήκη υπερήλικης γυναίκας, εμφανιζόμενος ψευδώς ο ίδιος ως νόμιμος κληρονόμος, αντί του Ελληνικού Δημοσίου που ήταν αποδέκτης της κληρονομιάς σύμφωνα με το νόμο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, μετά το θάνατό της, εμφάνισε τη διαθήκη ως γνήσια, επιτυγχάνοντας τη δημοσίευσή της. Έτσι, περιήλθε στην κυριότητα του η ακίνητη περιουσία της θανούσας, η οποία ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.800.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέραμα: Σύλληψη 69χρονου για πλαστογραφία διαθήκης για να καρπωθεί 3,8 εκατ. ευρώ"

Περισσότερες από 18.000 ελληνικές εταιρίες έχουν επιχειρηματική δράση στη Βουλγαρία

Περισσότερες από 18.000 ελληνικές εταιρίες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στη Βουλγαρία και το συνολικό ποσό των επενδύσεων από την Ελλάδα ανέρχεται σχεδόν σε 6 δισεκατομμύρια λέβα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας Νίκολα Στογιάνοφ κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία. Ο Έλληνας πρεσβευτής Αλέξιος-Μάριος Λυμπερόπουλος μετείχε επίσης στη συζήτηση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχήματος "πρόγευμα για επενδυτές", το οποίο θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Οικονομίας.

Σχεδόν το 46% των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκονται στο Μπλαγκόεβγκραντ, το 39% στη Σόφια, το 7% στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), το 2% στο Χάσκοβο και το 6% σε άλλες περιοχές της Βουλγαρίας. Ο υπουργός Νίκολα Στογιάνοφ υπογράμμισε ότι καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις παρέχουν περισσότερες από 60.000 θέσεις εργασίας στη Βουλγαρία, είναι σημαντικό να υπάρχει ένας επιχειρησιακός σύνδεσμος και να συζητούνται όλες οι δυσκολίες.

"Η Βουλγαρία και η Ελλάδα μπορούν επίσης να συνεργαστούν για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδυτών. Για να επιτευχθεί αυτό, το πιο σημαντικό προαπαιτούμενο είναι να μην βλέπουμε ο ένας τον άλλον ως ανταγωνιστή αλλά ως εταίρο", πρόσθεσε ο Στογιάνοφ.

Για το 2022 αναφέρεται ανάπτυξη σχεδόν 30% στο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Ο Στογιάνοφ συνεχάρη τους εκπροσώπους των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βουλγαρία με αξία ρεκόρ 5,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

ΑΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότερες από 18.000 ελληνικές εταιρίες έχουν επιχειρηματική δράση στη Βουλγαρία"

Γιάννης Ραγκούσης: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα

Στη Δικαιοσύνη κατά εφημερίδας θα προσφύγει ο Γιάννης Ραγκούσης για δημοσίευμα που αναφέρεται προς το πρόσωπό του, με τα γραφόμενα να χαρακτηρίζονται ως αναληθή από την πλευρά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι του Θεόδωρος Μαντάς και Ευάγγελος Γεωργακόπουλος εξέδωσαν γραπτή ανακοίνωση, όπου σημείωσαν τα εξής:

«Με το τελευταίο της δημοσίευμα η εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” παραθέτει εκ νέου καταφανώς αναληθή και συκοφαντικά στοιχεία για το πρόσωπο του εντολέως μας, Ιωάννη Ραγκούση, Βουλευτή.

Προφανώς ούτε η χυδαία αυτή επίθεση πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Οι κοινοί συκοφάντες σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, τόσο σε αστικό όσο και σε ποινικό επίπεδο, γι’ αυτή την απροκάλυπτη παραποίηση της πραγματικότητας και πλαστογράφηση της αλήθειας.

Για τον Ιωάννη Ραγκούση

Οι πληρεξούσιοι Δικηγόροι

Θεόδωρος Π. Μαντάς

Ευάγγελος Δ. Γεωργακόπουλος».

news
Διαβάστε Περισσότερα » " Γιάννης Ραγκούσης: Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα"

Καναδάς: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε Κεμπέκ και Οντάριο λόγω παγοθύελλας

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στο Κεμπέκ παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Παρασκευή 7/4 δύο ημέρες μετά το πέρασμα μιας παγοθύελλας από τον ανατολικό Καναδά, που προκάλεσε τον θάνατο δυο ανθρώπων και πολλές υλικές ζημιές κυρίως στο Μόντρεαλ.

“Αποκαταστήσαμε το ηλεκτρικό ρεύμα για λίγο πάνω από το ένα τρίτο των κατοίκων που επλήγησαν από τις διακοπές που προκάλεσε η παγοθύελλα”, ανακοίνωσε ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Hydro-Québec.

Σχεδόν 630.000 νοικοκυριά παρέμεναν στο σκοτάδι σήμερα μέχρι το μεσημέρι, έναντι 1,1 εκατομμυρίου όταν οι διακοπές του ρεύματος ήταν στην κορύφωσή τους.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη διαχείριση της κρίσης από την Hydro-Québec”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας του Κεμπέκ, Πιερ Φιτζγκιμπόν, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα.

Η εταιρία εκτιμά ότι είναι σε θέση να αποκαταστήσει το ηλεκτρικό ρεύμα για την πλειονότητα των πελατών μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής.

“Ξέρουμε ότι για ορισμένους πελάτες αυτό θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, ίσως και τη Δευτέρα”, δήλωσε ο Ρεζίς Τελιέ, εκπρόσωπος της Hydro-Québec.

“Πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες” με την πάροδο της ημέρας αναμένεται να επιτρέψουν “την επιτάχυνση της αποκατάστασης της υπηρεσίας”, πρόσθεσε.

Μέχρι τότε, η πόλη του Μόντρεαλ, η οποία κατέγραφε σχεδόν τις μισές διακοπές, άνοιξε έξι προσωρινά κέντρα φιλοξενίας έκτακτης ανάγκης όπου πέρασαν τη νύχτα τους κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα κέντρα αυτά παρέμεναν προσβάσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε όσους ήθελαν να ζεσταθούν την πρώτη ημέρα του μεγάλου Σαββατοκύριακου του Πάσχα.

Οι αρχές κατέγραψαν δύο θανάτους από την αρχή της θύελλας στον Καναδά: ένας κάτοικος του ανατολικού Οντάριο σκοτώθηκε από την πτώση δέντρου την Τετάρτη και ένας 60χρονος στο Κεμπέκ τραυματίστηκε θανάσιμα από ένα κλαδί καθώς προσπαθούσε να καθαρίσει τον κήπο του την Πέμπτη.

Εκατοντάδες υπάλληλοι του Μόντρεαλ συνέχιζαν να εργάζονται σήμερα στην περιοχή, κυρίως στα πάρκα όπου πολλά κλαδιά είχαν σκορπίσει στο έδαφος, αφότου κατέρρευσαν υπό το βάρος του πάγου.

Με τη θερμοκρασία να πλησιάζει τον 1 βαθμό Κελσίου, ο πάγος έλιωσε αλλά ριπές ανέμου τράνταζαν τα δέντρα, με τον κίνδυνο νέων πτώσεων. Οι αρχές συνέχιζαν να συστήνουν στους κατοίκους να μην πλησιάζουν ηλεκτρικά καλώδια.

Η θύελλα έπληξε το Κεμπέκ και το Οντάριο, τις δύο πιο πυκνοκατοικημένες επαρχίες του Καναδά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο Κεμπέκ μετά την κρίση του πάγου το 1998, η οποία βύθισε στο χάος την επαρχία για αρκετές εβδομάδες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καναδάς: Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε Κεμπέκ και Οντάριο λόγω παγοθύελλας"

Ακάρ: «Μορατόριουμ με την Ελλάδα ως τις 15 Σεπτεμβρίου»

Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε πως περιμένει σύντομα θετικές εξελίξεις σε ορισμένες από τις διαφωνίες που υπάρχουν με την Ελλάδα.

«Αναμένουμε θετικές εξελίξεις σε ορισμένα θέματα, όπως η παράταση της διάρκειας του μορατόριουμ που προβλέπει την αποφυγή ασκήσεων στα διεθνή ύδατα και στον εναέριο χώρο του Αιγαίου μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, οπότε υπάρχει πολύς τουρισμός», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Βέβαια, πρέπει να λύσουμε κάποια υπαρκτά προβλήματά μας. Ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα, η Ελλάδα και η Τουρκία, ως δύο πολιτισμένες χώρες, μπορούν να τα λύσουν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου, με ειρηνικό τρόπο, σύμφωνα με το πνεύμα της συμμαχίας, με διάλογο και με αλληλοσεβασμό» πρόσθεσε ο Ακάρ, ερωτηθείς για την επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του, Νίκου Παναγιωτόπουλου, στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

«Είναι σημαντικό να συνεχιστεί το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τους σεισμούς. Συνεχίζονται οι εργασίες και οι συνομιλίες μας σε αυτό το θέμα» σημείωσε ακόμη ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, σημειώνοντας πως «είναι σημαντικό να παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες του διαλόγου. Η ευχή μας είναι το Αιγαίο και η Μεσόγειος πραγματικά να γίνουν πλέον θάλασσες φιλίας με τη δημιουργία ενός μόνιμου περιβάλλοντος συνεργασίας».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ακάρ: «Μορατόριουμ με την Ελλάδα ως τις 15 Σεπτεμβρίου» "

Προαστιακός: 16χρονος παρασύρθηκε από συρμό κοντά στο σταθμό «Ταύρος»

Συναγερμός έχει σημάνει κοντά στο σταθμό “Ταύρος” του Προαστιακού, καθώς συρμός παρέσυρε ένα αγόρι επί της Κωνσταντινουπόλεως και Μηθύμνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 16χρονος έπεσε στις γραμμές του Προαστιακού και έχει τραυματιστεί στο κεφάλι. Στο σημείο έσπευσαν έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα, που ωστόσο δεν επιχείρησαν, καθώς το αγόρι δεν είχε εγκλωβιστεί.    

Ο 16χρονος διακομίσθηκε στο Τζάνειο και η Τροχαία ερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, ο οδηγός του συρμού υποστήριξε ότι το αγόρι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του και ο ίδιος δεν πρόλαβε να φρενάρει.

Κάτοικος της περιοχής ξέσπασε σε δηλώσεις του, λέγοντας ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο και σε καμία περίπτωση το παιδί δεν έπεσε εσκεμμένα στις γραμμές του Προαστιακού.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο έφηβος φέρει κακώσεις σε όλο του το σώμα. Διασωληνώθηκε και οι γιατροί του κάνουν εξετάσεις γιατί φοβούνται εσωτερική αιμορραγία. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προαστιακός: 16χρονος παρασύρθηκε από συρμό κοντά στο σταθμό «Ταύρος»"

Αστυνομικοί εντόπισαν στην Αθηνών-Λαμίας φορτηγό με περισσότερα από 180.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα (εικόνα)

Αστυνομικοί εντόπισαν στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας φορτηγό με περισσότερα από 180.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Στο πλαίσιο διενέργειας κοινών ελέγχων του Β΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και κλιμακίου Υπουργείου Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που πραγματοποιήθηκαν πρωινές ώρες της 6-4-2023 στα διόδια Αφιδνών στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, εντοπίστηκε φορτηγό που μετέφερε λαθραία καπνικά προϊόντα.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον οδηγό του ανωτέρω φορτηγού, ωστόσο αυτός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις.

Μόλις αντιλήφθηκε ότι το περιπολικό της Τροχαίας τον ακολουθεί, ακινητοποίησε σε κοντινή απόσταση το φορτηγό και διέφυγε πεζός, υπερπηδώντας τη συρμάτινη περίφραξη της Εθνικής Οδού.

Το φορτηγό μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο μεταφορικό φορτηγό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -181.000- καπνικά προϊόντα διαφόρων μαρκών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης που πιστοποιεί την τήρηση της νόμιμης εμπορίας τους και της είσπραξης των φόρων από το Ελληνικό Δημόσιο.

Επίσης, το φορτηγό κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικοί εντόπισαν στην Αθηνών-Λαμίας φορτηγό με περισσότερα από 180.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα (εικόνα)"

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια: Αυτές είναι οι ημερομηνίες

Εγκύκλιος με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη λήξη των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και την ημερομηνία διεξαγωγής των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων στάλθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Αναλυτικά η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

Γυμνάσια

Η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια ορίζεται η Τρίτη 30 Μαΐου 2023, ημερομηνία κατά την οποία δεν διεξάγεται διδασκαλία και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης.

Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α΄ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου. Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

Μαθητές μη προσερχόμενοι στις γραπτές ανακεφαλαιωτικές εξετάσεις

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του ανωτέρω π.δ., όπως ισχύει:

«[…]α) Μαθητής που απουσιάζει δικαιολογημένα από γραπτή ανακεφαλαιωτική εξέταση λόγω ασθενείας που βεβαιώνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις ή λόγω άλλου σοβαρού κωλύματος που κρίνεται από τον Σύλλογο των Διδασκόντων ότι συνιστά ανωτέρα βία, έπειτα από αίτηση του κηδεμόνα ή του ιδίου, εφόσον είναι ενήλικος, που υποβάλλεται στον Διευθυντή του Γυμνασίου, εξετάζεται άλλη ημέρα μέχρι την 30η Ιουνίου, την οποία ορίζει με απόφασή του ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται και για τους μαθητές που αποχωρούν μετά την ανακοίνωση των θεμάτων των εξετάσεων λόγω αιφνίδιας και εμφανούς ασθένειας, η οποία βεβαιώνεται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.

β) Μαθητές της περ. α΄ που δεν προσέρχονται σε εξέταση την ημέρα που ορίζεται με απόφαση του Συλλόγου των Διδασκόντων, εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που βεβαιώνονται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις ή σοβαρού κωλύματος που κρίνεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων ότι συνιστά ανωτέρα βία, έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν σε επαναληπτικές εξετάσεις πριν από την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο, στη δεύτερη εξεταστική περίοδο, και να εξετασθούν γραπτά σε όσα μαθήματα της Ομάδας Α΄ δεν εξετάσθηκαν.

Για τους μαθητές αυτούς ο Σύλλογος Διδασκόντων δεν προβαίνει σε έκδοση αποτελέσματος στο τέλος Ιουνίου. Στην περίπτωση αυτή, οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, αν είναι ενήλικοι, καταθέτουν υπεύθυνη δήλωση, στον Διευθυντή του οικείου Γυμνασίου εντός δύο ημερών από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Στην υπεύθυνη δήλωση αναγράφεται ότι οι μαθητές αυτοί θα εξετασθούν στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου».

Τα αποτελέσματα των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων πρέπει να έχουν εκδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 με εξαίρεση τα αποτελέσματα των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων, στρατευσίμων ή μαθητών/τριών που απουσίαζαν δικαιολογήμενα, τα αποτελέσματα των οποίων εκδίδονται με το πέρας των εξετάσεών τους.

Για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου παρελθόντων ετών ισχύει η παρ. 2 του άρθρου 61 του ν. 4692/2020 (Α΄ 111). Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί παραδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023. Παρακαλούνται οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων και οι Διευθυντές/ντριες των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να μεριμνήσουν για την ορθολογική κατάρτιση του προγράμματος των εξετάσεων προαγωγής και απόλυσης, προκειμένου οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Λύκεια

Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Γ΄ τάξης Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., διεξάγονται από την Τρίτη 23 Μαΐου 2023 έως την Τρίτη 30 Μαΐου 2023. Η ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων ορίζεται έως την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023. Σύμφωνα με το αρθρο 105 του ν. 4610/2019 (Α΄ 70), όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4692/2020 (Α΄ 111), προβλέπεται ειδικη εξεταστική περίοδος κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, για τους/τις μαθητές/τριες που απουσιάζουν δικαιολογημένα από την εξέταση μαθήματος λόγω ασθενείας ή άλλου αποχρώντος λόγου και για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου που δεν επιτυγχάνουν τον Γ.Μ.Ο.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων, μετά την ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου, θα γίνει μέχρι την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε δύο εργάσιμες ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων και των δύο εξεταστικών περιόδων οι κηδεμόνες των μαθητών ή οι ίδιοι, εφόσον είναι ενήλικοι, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο σχολείο, όπου φοιτούν, με την οποία ζητούν την αναβαθμολόγηση ενός ή περισσότερων γραπτών δοκιμίων.

Η αίτηση συνοδεύεται με το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε γραπτό δοκίμιο. Οι μαθητές/τριες με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τους/τις οποίους/ες προβλέπεται προφορική εξέταση αντί γραπτής, μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ζητήσουν επανεξέταση στα μαθήματα που εξετάστηκαν.

Αίτηση για επανεξέταση υποβάλλεται από τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών ή από τους/τις ίδιους/ες, εφόσον είναι ενήλικοι/ες, στο σχολείο μέσα σε δύο ημέρες από την έκδοση των αποτελεσμάτων. Η αίτηση συνοδεύεται από το προβλεπόμενο παράβολο για κάθε μάθημα για το οποίο ζητείται επανεξέταση. Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί παραδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών έως την Τρίτη 23 Μαΐου 2023.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια: Αυτές είναι οι ημερομηνίες"

Στο «μικροσκόπιο» των ΗΠΑ το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας

Η Τουρκία έχει συμφωνήσει να θέσει τέλος στη διαμετακόμιση δυτικών εμπορευμάτων με προορισμό τη Ρωσία, έπειτα από πιέσεις που άσκησαν στην Άγκυρα χώρες μέλη της Ομάδας των Επτά (G7), δήλωσε ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον θα παρακολουθεί τα δεδομένα των εμπορικών συναλλαγών Τουρκίας-Ρωσίας, με την αναμονή της μείωσης αυτών.

Ο Τζέιμς Ο’ Μπράιαν, επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Κυρώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, δήλωσε στο Reuters ότι Τούρκοι αξιωματούχοι ήταν «πολύ σαφείς» απέναντι σε πολυάριθμες κυβερνήσεις και υπηρεσίες, τονίζοντας ότι έχουν θέσει σε εφαρμογή μια απαγόρευση επανεξαγωγής εμπορευμάτων, που υπόκεινται σε κυρώσεις, με τελικό προορισμό αυτών τη Ρωσία.

Ωστόσο, η Ουάσινγκτον δεν βλέπει ακόμη τον αντίκτυπο αυτού του τουρκικού μέτρου, σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

«Αυτό θα μας πάρει λίγο χρόνο να το δούμε, αλλά θα δούμε τα δεδομένα των εμπορικών συναλλαγών από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και θα περιμένουμε να δούμε αυτές οι συναλλαγές να μειώνονται δραστικά», τόνισε ο Ο’ Μπράιαν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τα πάντα έχουν να κάνουν με τους αριθμούς. Μόνο αυτό με νοιάζει».

Οι ΗΠΑ και σύμμαχοί τους έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία λόγω της εισβολής αυτής στην Ουκρανία, εντούτοις, δίαυλοι εφοδιασμού παραμένουν ανοιχτοί από τη γειτονική Τουρκία στη Μαύρη Θάλασσα και από άλλους εμπορικούς κόμβους, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ.

Η τουρκική κυβέρνηση παρέδωσε σε εταιρείες έναν κατάλογο με ξένα αγαθά που υπόκεινται σε κυρώσεις και τις διέταξε να μην τα μεταφορτώνουν στη Ρωσία, με έναρξη ισχύος της κυβερνητικής αυτής εντολής την 1η Μαρτίου, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα η ένωση εξαγωγέων σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων της Κωνσταντινούπολης.

Το μέτρο αυτό της Άγκυρας ελήφθη έπειτα από την προσπάθεια της Ουάσινγκτον και άλλων μελών της G7, της Ομάδας των επτά μεγαλύτερων οικονομιών, να πείσουν τρίτες χώρες να περιορίσουν τις πωλήσεις ειδών που η Ρωσία μπορεί να επαναχρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης.

Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, επιδιώκει από την έναρξη της ρωσικής εισβολής να διατηρήσει καλές σχέσεις τόσο με τη Μόσχα όσο και με το Κίεβο.

Αντιτίθεται επί της αρχής στις δυτικές κυρώσεις, αλλά έχει ξεκαθαρίσει ότι οι τελευταίες δεν θα παρακάμπτονται μέσω της Τουρκίας και πως κανένα προϊόν που αποστέλλεται δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό.

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι συμπεριλαμβανομένου του υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουάλι Αντεγιέμο, έχουν ταξιδέψει στην Τουρκία μετά την ρωσική εισβολή και έχουν προειδοποιήσει πολλάκις τουρκικές επιχειρήσεις και τράπεζες να επιβάλουν τους αμερικανικούς περιορισμούς ενάντια στη Ρωσία.

Υπό παρακολούθηση και οι συναλλαγές Καζακστάν και ΗΑΕ με Ρωσία

Ο Ο’ Μπράιαν παράλληλα ανέφερε ότι το Καζακστάν έχει επίσης ανακοινώσει μια πολιτική για την επανεξέταση και τον εντοπισμό εμπορικών συναλλαγών που ενδέχεται να παραβιάζουν τις κυρώσεις, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον αναμένει να δει βελτιώσεις και σε αυτή την ασιατική χώρα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επίσης, δήλωσαν ότι θα εξετάσουν τις εμπορικές τους συναλλαγές με τη Ρωσία, αλλά δεν έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν σε μέτρα, τόνισε ο επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Κυρώσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η Ουάσινγκτον έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι υπάρχει από τα ΗΑΕ μια «ανεπαρκής συμμόρφωση προς τις κυρώσεις».

«Καθιστούμε σαφές ότι αυτή είναι μια ύψιστη προτεραιότητα για την G7 – η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτά τα εμπορεύματα για την κατασκευή όπλων», δήλωσε ο Ο’ Μπράιαν.

Πρόσθεσε ότι επειδή εμπορεύματα έχουν τελικό προορισμό τον ρωσικό στρατό, όποιο πρόσωπο σχετίζεται με τις συναλλαγές στα ΗΑΕ ενδέχεται να παραβιάζει τις κυρώσεις.

«Έτσι, παίζουν κορώνα-γράμματα με το μέλλον της επιχείρησής τους, αν συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτές τις εμπορικές συναλλαγές», κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «μικροσκόπιο» των ΗΠΑ το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας – Ρωσίας"

Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο (08/04) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και βαθμιαία στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρους όμβρους. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο (08/04) – Η πρόγνωση της ΕΜΥ"

ΑΑΔΕ: Η μεγαλύτερη κατάσχεση διαλυτών για νοθεία καυσίμων - Δεσμεύθηκαν 500.000 λίτρα!

Σε εντοπισμό και δέσμευση 500.000 λίτρων διαλυτών νόθευσης βενζίνης προχώρησαν τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Συγκεκριμένα, οι Κινητές Ομάδες Ελέγχου Πάτρας και Ηγουμενίτσας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων Αττικής και η Οικονομική Αστυνομία με τις οδηγίες του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) αξιοποίησαν πληροφορίες της EUROPOL για ύποπτο βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε διαλύτες νόθευσης βενζίνης.

Το κύκλωμα επεδίωξε παράνομη εισαγωγή στη χώρα μας 15 τέτοιων βυτίων, μέσω της θαλάσσιας οδού (Τεργέστης – Πάτρας) και αποθήκευση των διαλυτών σε δεξαμενές της Πάτρας και του Σχηματαρίου Αττικής, προκειμένου να διανεμηθούν, κατόπιν, σε παράνομες εγκαταστάσεις και πρατήρια καυσίμων σε όλη την επικράτεια.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, ανέμεναν το παράνομο φορτίο στα κατάλληλα σημεία εισόδου και προορισμού και τελικά προέβησαν σε έλεγχο και δέσμευση των βυτιοφόρων, στο λιμάνι της Πάτρας. Δείγματα διαλυτών εστάλησαν στο Γενικό Χημείο για ανάλυση. Παράλληλα, υπό τις οδηγίες του ΣΕΚ, η Οικονομική Αστυνομία μετέβη στους παραπάνω αποθηκευτικούς χώρους, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη των παράνομων δεξαμενών.

Το ποσό των διαφυγόντων φόρων που αναλογεί και αντιπροσωπεύει την απώλεια εσόδων για το δημόσιο, προσδιορίζεται άνω των 550.000 ευρώ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Η μεγαλύτερη κατάσχεση διαλυτών για νοθεία καυσίμων - Δεσμεύθηκαν 500.000 λίτρα!"

6ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «στις γειτονιές της Αθήνας»: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή 09/04

Ανακοινώθηκαν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 9 Μαρτίου λόγω του αγώνα δρόμου με την επωνυμία 6ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «Στις γειτονιές της Αθήνας».

Συγκεκριμένα κατά τις ώρες 08.00 έως 11.00 θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του Δήμου Αθηναίων:

Μαυρομματαίων,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Ευελπίδων,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Μουστοξύδη,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Βαλτινών,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Μπούσγου,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λ. Αλεξάνδρας,στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Μαυρομματαίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πατησίων, στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Πριγκηποννήσων,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Αγλαοφώντος,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Μεγαλουπόλεως ,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Πλ. Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Γκύζη,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Μομφεράτου,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Μπουκουβάλα,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Λομβαρδού,καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
Βαρβάκη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "6ος Αγώνας Πεδίου Άρεως «στις γειτονιές της Αθήνας»: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή 09/04"

Εκτακτη επιχορήγηση σε ΚΤΕΛ και μεταφορείς λόγω της ανόδου του πετρελαίου κίνησης

Έκτακτη ενίσχυση ύψους 19.280.000 ευρώ σε αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ Α.Ε., καθώς και σε μεμονωμένους μεταφορείς ή επιχειρήσεις που εξυπηρετούν άγονες γραμμές νήσων, χορηγείται με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, εξαιτίας μέτρων κρατικής παρέμβασης, που αποσκοπούν στον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19, αλλά και της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου κίνησης,

Στην ΚΥΑ καθορίζονται με σαφήνεια η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση των ενισχύσεων, ενώ όσον αφορά στην κατανομή της ενίσχυσης και τους δικαιούχους προβλέπονται τα εξής:

· Για τις επιχειρήσεις αστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ, η έκτακτη ενίσχυση ορίζεται στο ποσό των 2.697.186 ευρώ, ενώ ο συνολικός αριθμός των κυκλοφορούντων λεωφορείων που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση, ενταγμένων σε αστικά ΚΤΕΛ, την Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. ΚΩ και ΡΟΔΑ, ανέρχεται σε 1.054.

· Για τις επιχειρήσεις υπεραστικών ΚΤΕΛ Α.Ε. και ΚΤΕΛ: η έκτακτη ενίσχυση ορίζεται στο ποσό των 16.484.394 ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των κυκλοφορούντων λεωφορείων που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση, ενταγμένων σε υπεραστικά ΚΤΕΛ, ανέρχεται σε 4.766.

· Για τους μεμονωμένους μεταφορείς ή επιχειρήσεις που εξυπηρετούν άγονες γραμμές νήσων, η έκτακτη ενίσχυση ορίζεται στο ποσό των 98.420 ευρώ και ο αριθμός των κυκλοφορούντων λεωφορείων εξυπηρέτησης άγονων γραμμών νήσων, που δικαιούνται την έκτακτη ενίσχυση, ανέρχεται σε 52.

Με αφορμή την υπογραφή της ΚΥΑ, ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Η Κυβέρνηση ενισχύει εμπράκτως τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ απέναντι στις πρωτοφανείς αντιξοότητες που προέκυψαν τα τελευταία χρόνια, τόσο με την εκδήλωση της πανδημίας όσο και με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στο κόστος του μεταφορικού έργου. Σκοπός μας είναι τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ να συνεχίσουν να προσφέρουν απρόσκοπτα τις αναγκαίες υπηρεσίες δημόσιας συγκοινωνίας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, προς όφελος του επιβατικού κοινού»

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτακτη επιχορήγηση σε ΚΤΕΛ και μεταφορείς λόγω της ανόδου του πετρελαίου κίνησης"

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει οριστικό “μπλόκο” στο Εθνικό Κόμμα – Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και τη συμμετοχή του στις εκλογές στις 21 Μαΐου 2023.

Στην τροπολογία ξεκαθαρίζεται ότι για την συμμετοχή κόμματος στις εκλογές, πρέπει η πραγματική του ηγεσία να μην έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη για συγκεκριμένα αδικήματα.

Διευκρινίζεται ότι η πραγματική ηγεσία, έχει την έννοια ότι πρόσωπο άλλο από εκείνο που κατέχει τυπικά θέση προέδρου, εμφανίζεται να ασκεί τη διοίκηση του κόμματος.

Ορίζεται ακόμη ότι η συνδρομή των συγκεκριμένων προϋποθέσεων, ελέγχεται από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου στη σύνθεση του οποίου συμμετέχουν ο πρόεδρος και όλα τα μέλη του.

Η τροπολογία αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί με διαδικασίες – εξπρές τη Δευτέρα, εν όψει της απόφασης του Αρείου Πάγου στις αρχές Μαΐου σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο είναι αρμόδιο για την ανακήρυξη των πολιτικών κομμάτων που θα κατέβουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται, ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ανακοίνωσε ότι θα τεθεί επικεφαλής του κόμματος Κασιδιάρη, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του νόμου που ψηφίστηκε για να μπει «μπλόκο» στη συμμετοχή του στις εκλογές.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν για την τροπολογία ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει τη δικαστική κρίση, να τη θωρακίση, ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως, όπου αυτή καταλήξει.

Δείτε την τροπολογία

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το «μπλόκο» στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη"

Ξυλοδαρμός ηλικιωμένων από τον γιο τους: Ο 50χρονος πήγε να τους κάψει ζωντανούς

Έναν αδιανόητο «Γολγοθά» βιώνουν εδώ και σχεδόν 10 χρόνια οι δύο ηλικιωμένοι, που όπως φαίνεται και σε βίντεο, έπεσαν θύματα άγριου ξυλοδαρμού από τον ίδιο τους τον γιο.

Σημειώνεται, δε, ότι παλαιότερα είχαν υποβληθεί μηνύσεις και εκδοθεί και καταδικαστικές αποφάσεις. Ο γιος είχε προσπαθήσει να βάλει φωτιά στο διαμέρισμα με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να βγουν έξω και να φωνάζουν για βοήθεια.

Ο λόγος που οι ηλικιωμένοι βιίωναν αυτήν τη νοσηρή κατάσταση ήταν τα χρήματα που ζητούσε συνεχώς ο 50χρονος.

Στην κάμερα του Mega φαίνεται ο 50χρονος γιος, ο οποίος είχε το θράσος να ρωτάει τους αστυνομικούς αν υπάρχει μήνυση και αν θα συλληφθεί ή αν θα μπορούσε να φύγει, αδιαφορώντας για το γεγονός πως με τις πράξεις του έστειλε δύο ηλικιωμένους στο ΚΑΤ.



-Υπάρχει μήνυση, απ’ ότι μπορώ να καταλάβω;

Τώρα, αυτή τη στιγμή, όχι ακόμα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα συμβεί μετά.

-Ααα ωραία, εντάξει. Φεύγω, πάω σπίτι.

-Μισό λεπτό να μιλήσω με τους ανωτέρους μου και να σας ενημερώσω.

Ο 50χρονος έχει ρημάξει όλο το σπίτι

Μάλιστα η 80χρονη και ο 86χρονος, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν μπορεί να μιλήσει, εμφανίστηκαν στην κάμερα του Mega φορώντας κολάρα και δείχνοντας την κατάσταση του σπιτιού τους και τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να ζουν.

Η πόρτα του διαμερίσματος είναι διαλυμένη. Θυροκολλημένες καταδικαστικές αποφάσεις για τον 50χρονο άνδρα. Μπογιές. Με το κουδούνι βγαλμένο και σκαμμένο. Η πόρτα ανοίγει με μία ταυτότητα.

«Έβαζε φωτιά μέσα στην πρίζα να κάψει τα καλώδια, καλώδια δεν υπάρχουν, τηλέφωνο δεν υπάρχει, θυροτηλεόραση δεν υπάρχει», είπε αρχικά η 80χρονη.


Μάλιστα όπως δήλωσε στην πόρτα υπάρχουν ακόμα και τρύπες, τις οποίες έχουν καλύψει για να μην μπορεί να βλέπει ο 50χρονος τι γίνεται.

fwtia-ilikiwmenoi-600x340

ilikiwmenoi-spiti-1-600x333

ilikiwmenoi-spiti-600x336

Τον καναπέ στο σαλόνι τον έχουν βάλει πίσω από την ξεχαρβαλωμένη πόρτα. Προσπαθούν, με όποιο τρόπο μπορούν, να εμποδίσουν την είσοδο σε όποιον θελήσει να τους κάνει κακό.

«Φοβάμαι μην μπει μέσα. Ακούμε θόρυβο και κλειδωνόμαστε», είπε γυναίκα.

«Το πλυντήριο σπασμένο, η κουζίνα που είχα είναι σπασμένη. Αυτή τη μικρή την έβαλαν κάτω την πάτησαν και ακόμα υπάρχουν τα αποτυπώματα από τα παπούτσια. Όλο το χειμώνα είμαστε μες το κρύο. Πλένουμε και λουζόμαστε με νερό από κατσαρόλες», συμπλήρωσε.

Το aircondition διαλυμένο, τζαμαρίες σπασμένες, έπιπλα σμπαραλιασμένα. 

«Έβαλα το ψυγείο στο δωμάτιο γιατί το άδειαζε και τώρα κλειδώνουμε και την πόρτα του δωματίου, όπως μας είπε η αστυνομία. Έσπασε το χερούλι να μπει μέσα. Το ψυγείο άδειο, η κατάψυξη το ίδιο. Δεν άφησε τίποτα» εξηγεί δε η άτυχη ηλικιωμένη μητέρα.

Τι λέει συγγενής του 50χονου δράστη

«Θα πρέπει να προχωρήσουν σε ασφαλιστικά μέτρα ή και ακόμα να γίνει μία προσπάθεια να απομακρυνθούν από εκεί, μήπως και με αυτό τον τρόπο ηρεμήσουν», δήλωσε ο άνδρας για τους ηλικιωμένους και συμπλήρωσε πως ήδη συγγενείς τούς έχουν προτείνει να μετακομίσουν σε άλλο σπίτι, ωστόσο εκείνοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μισθώσουν άλλη κατοικία.

Σημειώνεται ότι μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού κακοποίησης των δύο ηλικιωμένων, η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα, ενώ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για αυτή την υπόθεση.

Ειδικότερα, την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε το σοκαριστικό βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τηλεοπτική εκπομπή και στο οποίο 50χρονος εμφανίζεται να κακοποιεί τους 80χρονους γονείς του προκειμένου να του δώσουν χρήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα παράβασης διατάξεων του νόμου περί ενδοικογενειακής βίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, πρόσωπα από το περιβάλλον των δυο ηλικιωμένων επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα για να βεβαιώσουν πως τα όσα αποτυπώνονται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητα έχουν συμβεί.

Τα πρόσωπα αυτά ανέφεραν, επίσης, στον εισαγγελέα πως το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2022 και πως έχουν υπάρξει και άλλα αντίστοιχα πριν από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και για τα οποία έχει λάβει γνώση το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ξυλοδαρμός ηλικιωμένων από τον γιο τους: Ο 50χρονος πήγε να τους κάψει ζωντανούς"

Μπλόκο του ΣΔΟΕ σε πάνω από 300.000 αβγά από τη Βουλγαρία

Σημαντική επιτυχία στην προσπάθεια διασφάλισης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και πάταξης του αθέμιτου ανταγωνισμού σημειώθηκε από υπαλλήλους της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε., στο πλαίσιο ελέγχων της Ομάδας Εργασίας, που συγκροτήθηκε με την αριθμ. 63/91067/28.03.2023 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), με αντικείμενο την αποτροπή «ελληνοποιήσεων» εισαγόμενων αμνοεριφίων και αβγών, κατά την περίοδο του Πάσχα.

Κατόπιν ελέγχων που διενήργησε κλιμάκιο της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. σε φορτηγά οχήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, χθες 6/4/2023, εντοπίστηκε φορτηγό όχημα με φορτίο 302.400 αβγών, τα οποία επρόκειτο να διατεθούν προς κατανάλωση στην ελληνική αγορά, ενόψει του Πάσχα, ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία αυτών δεν έφερε την απαραίτητη σήμανση.

Κατόπιν άμεσου συντονισμού που επετεύχθη μέσω της προαναφερόμενης Ομάδας Εργασίας του ΥΠ.Α.Α.Τ., των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας του ΥΠ.Α.Α.Τ, Σ.Δ.Ο.Ε., ΕΛ.ΑΣ.) διενεργήθηκε δέσμευση του φορτίου από την Κτηνιατρική Υπηρεσία Νομού Βοιωτίας και εν συνεχεία, το φορτίο μεταφέρθηκε σε φυλασσόμενο χώρο, προκειμένου να διενεργηθεί περαιτέρω έλεγχος και διερεύνηση ιχνηλασιμότητας του φορτίου που έφερε ελλιπή σήμανση, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Η δεσμευθείσα ποσότητα των αβγών είχε προέλευση τη Βουλγαρία και η διοχέτευσή τους στην ελληνική αγορά θα λάμβανε χώρα σε επιχειρήσεις στη Γλυφάδα-Αττική, στην Κω και στο Ρέθυμνο.

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς τη μάχη κατά των παραβάσεων κανόνων εμπορίας και διακίνησης, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με κάθε αρμόδιο Φορέα, Ομάδες Εργασίας και λοιπές διωκτικές αρχές για τη μείωση του κινδύνου που ενέχουν τα προϊόντα παράνομης διακίνησης για τη δημόσια υγεία και την αποτελεσματική προστασία των καταναλωτών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο του ΣΔΟΕ σε πάνω από 300.000 αβγά από τη Βουλγαρία"

Πατέρας Αντώνιος: Ποινική δίωξη για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων

Ποινική δίωξη σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και επτά πρώην εργαζόμενων στη Κιβωτό του Κόσμου. Μετά την πολύμηνη εισαγγελική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις καταγγελίες για σεξουαλικές και σωματικές κακοποιήσεις στην Κιβωτό του Κόσμου, έφτασε η ώρα της απόδοσης των κατηγοριών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε τελικά στην άσκηση ποινικής δίωξης, σε βάρος του πατέρα Αντώνιου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση που αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του, ενός 15χρονου και ενός 19χρονου φιλοξενούμενων την επίδικη περίοδο, από το Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2022, σε δομές της οργάνωσης.

Παρά τη σθεναρή άρνηση του πατέρα Αντώνιου ο οποίος στο πολυσέλιδο υπόμνημα έγγραφων εξηγήσεων χαρακτήριζε τις καταγγελίες ψευδείς, οι εισαγγελικές αρχές δεν πείστηκαν και προχώρησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ήδη μάλιστα για αυτό το σκέλος η δικογραφία διαβιβάστηκε στην κύρια ανάκριση και ο πατέρας Αντώνιος πρόκειται να κληθεί σε απολογία το προσεχές διάστημα.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ασκήθηκε και ποινική δίωξη από τις εισαγγελικές αρχές και για το σκέλος των καταγγελιών που αφορούν σε σωματικές κακοποιήσεις τροφίμων στην οργάνωση.

Συγκεκριμένα απαγγέλθηκαν πλημμεληματικές κατηγορίες σε βάρος επτά πρώην εργαζόμενων σε δομές της Κιβωτού για σωματικές κακοποιήσεις τρόφιμων της οργάνωσης, ηθικός αυτουργός των οποίων φέρεται ο πατέρας Αντώνιος.

Συγκεκριμένα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των επτά πρώην εργαζόμενων στην οργάνωση αλλά και του ιερέα, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης ανηλίκων κατά συρροή , της απλής σωματικής βλάβης κατά συρροή, της απειλής σε βάρος ανηλίκων κατά συρροή, της έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο κατά συρροή , της ηθικής αυτουργίας σε όλες τις παραπάνω πράξεις που στρέφεται σε βάρος του πατέρα Αντωνίου αλλά και της συνέργειας σε απλή σωματική βλάβη κατά συρροή που αφορά έναν παιδαγωγό σε δομή της επαρχίας.

Για τις πλημμεληματικές κατηγορίες ωστόσο η δικογραφία διαχωρίστηκε λόγω του επικείμενου κινδύνου παραγραφής. Κι αυτό καθώς οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί από τον Απρίλιο του 2018 έως τον Αύγουστο του 2022.

Λόγω αυτού, θα εκδικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, με τη δίκη να αναμένεται να προσδιοριστεί το επόμενο διάστημα. Από την έρευνα ωστόσο που διενήργησαν οι εισαγγελείς ανηλίκων προέκυψαν ενδείξεις κι άλλων αξιόποινων πράξεων, μη συναφών με τις παραπάνω, που αφορούν άλλα πρόσωπα-είτε τρόφιμους σε δομές της Οργάνωσης, είτε εργαζόμενους σε αυτή.

Για αυτό εξήχθησαν αντίγραφα της δικογραφίας τα οποία αποστέλλονται στις εισαγγελίες Πειραιά και Χίου για τις δικές τους ενέργειες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατέρας Αντώνιος: Ποινική δίωξη για ασέλγεια κατά συρροή σε βάρος ανηλίκων"

Εμμισθοι Δικηγόροι: Εξώδικο σε e-ΕΦΚΑ για μη επιστροφή παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών

Εξώδικη δήλωση απέστειλε η Ένωση Εμμίσθων Δικηγόρων, μαζί με 4 συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, η οποία απευθύνεται στον e-EΦΚΑ με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, στο Συνήγορο του Πολίτη και στον αρμόδιο Υπουργό, για την επί τριετία καθυστέρηση απόδοσης των παρανόμως και αχρεωστήτως εισπραχθεισών εισφορών επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας ετών 2019 και 2020.

Πρόκειται για ποσά ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, που παράνομα επιβλήθηκαν και εισπράχθηκαν από τον e-ΕΦΚΑ, από χιλιάδες εμμίσθους δικηγόρους (αλλά και μηχανικούς και υγειονομικούς) και από τους εντολείς-εργοδότες του.

Η εξώδικη δήλωση:

«Κοινοποιούμενη:

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών
Στο Συνήγορο του Πολίτη
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

To πρώτο από μας είναι Σωματείο που εκπροσωπεί τους περίπου 6.000 εμμίσθους δικηγόρους της χώρας, ενώ οι υπόλοιποι (2η έως και 5η εξ ημών) είμαστε έμμισθοι δικηγόροι, μέλη του ανωτέρω Σωματείου και ασφαλισμένοι στον e-ΕΦΚΑ.

Όπως καλώς γνωρίζετε, οι κρατήσεις των ασφαλιστικών εισφορών επί της αντιμισθίας μας προβλέπονται στις διατάξεις του ν.4387/2016, ως ισχύει και ειδικότερα στο άρθρο 38 (κύριας ασφάλισης), 41 (υγειονομικής περίθαλψης), 97 (επικουρικής ασφάλισης) και 35 (ασφάλισης πρόνοιας-εφάπαξ βοηθήματος). Στην αρχική τους μορφή οι διατάξεις προέβλεπαν ποσοστιαίες εισφορές (20%, 7,10%, 7% και 4% αντιστοίχως). Με τις διατάξεις του ν.4578/2018 υπήρξε τροποποίηση στα ποσά των ασφαλιστικών εισφορών επικουρικής και πρόνοιας, τα οποία πλέον από 1.1.2019 υπολογίζονταν επί του κατωτάτου βασικού μισθού των 586,08 ευρώ, ο οποίος από 1.2.2019 διαμορφώθηκε σε 650 ευρώ. Εν συνεχεία οι ως άνω διατάξεις τροποποιήθηκαν με το ν.4670/2020 και οι ως άνω εισφορές καθορίστηκαν σε Ασφαλιστικές Κατηγορίες (πάγια ποσά) κατ’επιλογή του ασφαλισμένου, με συμμετοχή του εντολέα κατά ποσοστό ½ επ’αυτών.

Παρά τις ως άνω τροποποιήσεις και παρά τις επανειλημμένες επιστολές και παρεμβάσεις της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και της Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων ο e-ΕΦΚΑ ως φορέας διαχείρισης των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και φορέας είσπραξης των ασφαλιστικών δεν προέβη σε τροποποίηση των σχετικών εγκυκλίων αλλά και των μηχανογραφικού συστήματος των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων με αποτέλεσμα να συνεχίσει η παράνομη είσπραξη υπερτέρων των νομίμων ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες παρέμειναν σε ποσοστιαία βάση.

Εν τέλει, με τεράστια καθυστέρηση εξεδόθη η εγκύκλιος 47/2020, η οποία προέβλεψε ως πρώτο μήνα εφαρμογής των ορθών εισφορών τον Οκτώβριο 2020, ενώ προέβλεψε πως για τη διαχείριση των ΑΠΔ των προηγουμένων μηνών, θα επακολουθήσουν νεότερες οδηγίες.

Με τεράστια επίσης καθυστέρηση εξεδόθη η Εγκύκλιος e-ΕΦΚΑ 65/2021 με Οδηγίες για την απεικόνιση στην Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) της ασφάλισης δικηγόρων με έμμισθη εντολή απασχολούμενων στον ιδιωτικό τομέα και τα Ν.Π.Ι.Δ., μισθωτών μηχανικών και υγειονομικών απασχολούμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα με σχέση ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ., Ι.Δ.Ο.Χ. με υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. Κοινών Επιχειρήσεων) και προσώπων υπαγόμενων στις διατάξεις παρ. 9, άρθρου 39, ν.4387/2016, για μισθολογικές περιόδους από 1/1/2019 μέχρι 31/12/2019 – Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης της ασφάλισης για τα έτη 2019 – 2020.

Σε εκτέλεση της ανωτέρω εγκυκλίου οι εντολείς μας, προέβησαν (με πολλά τεχνικά προβλήματα) στην υποβολή τροποποιητικών Α.Π.Δ. για το ως άνω χρονικό διάστημα, πλην όμως εσείς σε ουδεμία ενέργεια ή πράξη ή λειτουργία εφαρμογής έχετε προβεί για την επιστροφή των παρανόμως εισπραχθεισών κατά τα ανωτέρω εισφορών, τόσον σε εμάς τους ασφαλισμένους, όσον και στους εντολείς-εργοδότες μας, καίτοι έχουν παρέλθει πάνω από τρία (3) έτη από την παράνομη είσπραξή τους.

Επειδή τα παρανόμως και αχρεωστήτως εισπραχθέντα για ένα έκαστο εξ ημών προκύπτουν σαφώς και με ακρίβεια από τις αναλυτικώς υποβληθείσες από τους εντολείς μου μηνιαίες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις, αλλά και τον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης μας, ενώ στην ηλεκτρονική μας καρτέλα (ατομικά στοιχεία) υφίσταται λογαριασμός τραπεζικός ενός εκάστου εξ ημών, στον οποίο δύνασθε να πιστώσετε τις ασφαλιστικές εισφορές.

Επειδή η μη ορθή και νόμιμη καταβολή των εισφορών μου αυτών προκύπτει και από την ίδια τη δική σας εγκύκλιο με αριθμό 47/2020 αλλά και την εγκύκλιο 65/2021.

Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, μέχρι σήμερα ουδέν έχετε πράξει για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών, που έχετε παρανόμως εισπράξει κατά τα έτη 2019 και 2020 και αρνείστε να επιστρέψετε στους δικαιούχους.

Επειδή η ως άνω παράνομη και καταχρηστική σας συμπεριφορά, ισοδυναμεί με πρόθεση παράνομης ιδιοποιήσεως των ως άνω ποσών που ανέρχονται σε ύψος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, αφού εκτός των εμμίσθων δικηγόρων, αφορούν και τις εισφορές των εμμίσθων μηχανικών και υγειονομικών και των εργοδοτών αυτών.

Επειδή έχετε παραβιάσει εκ προθέσεως κάθε έννοια χρηστής διοικήσεως και νομιμότητας.

Κατόπιν των ανωτέρω και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, διαμαρτυρόμενοι για την ως άνω συνεχιζόμενη παράνομη και καταχρηστική σας συμπεριφορά, σας ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ, όπως εντός προθεσμίας δέκα ημερών από της λήψης της παρούσας προβείτε σε όλες τις απαραίτητες τεχνικές ενέργειες για την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών επικουρικής ασφάλισης και προνοίας όλων των εμμίσθων δικηγόρων ιδιωτικού τομέα (ετών 2019 και 2020). Σε περίπτωση παρόδου απράκτου της ανωτέρω προθεσμίας, σας δηλώνουμε ότι θα στραφούμε εναντίον σας με κάθε νόμιμο μέσο, αξιώνοντας και την χρηματική μας ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας και ο Συνήγορος του Πολίτη παρακαλούνται όπως εξετάσουν την τυχόν διάπραξη ποινικών και πειθαρχικών παραπτωμάτων που προκύπτουν από την ανωτέρω παράνομη παρακράτηση και μη απόδοση των αχρεωστήτως εισπραχθεισών εισφορών προς χιλιάδες ασφαλισμένους από τους ανωτέρω υπαιτίους και εμπλεκομένους και να πράξουν ό,τι κατά Νόμο προβλέπεται προς αποκατάσταση της νομιμότητας.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα, προς καθένα απ’αυτούς στους οποίους απευθύνεται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτή ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμμισθοι Δικηγόροι: Εξώδικο σε e-ΕΦΚΑ για μη επιστροφή παρανόμως εισπραχθεισών εισφορών"

Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;

«Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ όπως άλλωστε και ολόκληρο το κόμμα της, χρόνια τώρα, δεν βρίσκει να πει ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν με αυταπάρνηση για τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, τις οποίες διαταράσσουν πρόσωπα και συλλογικότητες που σπεύδει να καλύψει πολιτικά», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επισημαίνει: «Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει λάδι στη φωτιά. Για όποιον λόγο κι αν το κάνει, δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στον τόπο και τους πολίτες. Ας αφήσει τις υποκριτικές κραυγές και τις υπεκφυγές κι ας μας πει καθαρά: είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι με την τάξη και τη νομιμότητα ή με τη βία και τη μπαχαλοποίηση;"

Θεοδωρικάκος: «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ορισμός του τεχνητού διχασμού»

Στις τοποθετήσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούν την αποπομπή του και τον χαρακτηρίζουν «προβοκάτορα», απάντησε με δήλωσή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε αυτήν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης αναφέρει:

«Εκείνοι:

• που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
• που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχτρονο κοριτσάκι στον Έβρο
• που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
• που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
• που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ.

Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν την απάντηση που του πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεοδωρικάκος: «Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ορισμός του τεχνητού διχασμού»"

Τέμπη: Αποκαλυπτικά τα πρώτα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων – Τραγικές ελλείψεις στις επικοινωνίες και την πυρασφάλεια

Τα πρώτα τους συμπεράσματα από την έως τώρα έρευνα για το τι έγινε πριν αλλά και μετά την τραγωδία στα Τέμπη, παρουσίασαν το πρωί της Παρασκευής (07.04.2023) ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες που έχουν διορισθεί από τις οικογένειες των θυμάτων. 

Κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, η πενταμελής ανεξάρτητη επιτροπή διερεύνησης (Τεχνικοί Σύμβουλοι / πραγματογνώμονες) μίλησαν για τις ελλείψεις στις επικοινωνίες, ότι δηλαδή έπρεπε να είναι τυποποιημένες κάτι το οποίο δεν έγινε, για τις έρευνες που γίνονται για τα αίτια της σύγκρουσης στα Τέμπη, αλλά και της έκρηξης και της πυρκαγιάς που ακολούθησαν. 

Οι ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες μίλησαν επίσης, για την πυρασφάλεια, αλλά και για το ότι διαπιστώνουν ελλείψεις στην συντήρηση συστημάτων και στο θέμα των ραδιοεπικοινωνιων, αφού υπήρχαν κάποια σημεία που δεν έπιανε ο ασύρματος, κάτι το οποίο ήταν εν γνώση τους. 

Πιο συγκεκριμένα, η επιτροπή αποτελείται από τον Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη, Αεροναυπηγό -Μηχανικό, διερευνητή και Αεροναυπηγών ατυχημάτων, τον Γιώργο Βλασσόπουλο, Υποπτέραρχος, τον Κώστα Λακαφώση, Πραγματογνώμονα, Μηχανολόγο Αεροναυπηγό Μηχανικό, τον Βασίλη Παπαδόπουλο, Μηχανολόγο Μηχανικό, πραγματογνώμονα ατυχημάτων και τον Γιώργο Περιβολιώτη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, πραγματογνώμονα και σύμβουλο ασφαλείας.

«Δεν είναι φυσιολογική εικόνα αυτό που είδαμε από τις κάμερες»

Αρχικά, ο Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης, τόνισε ότι «δεν ψάχνουμε να βρούμε ενόχους ή ευθύνες, ψάχνουμε να βρούμε τι πραγματικά συνέβη. Προσπαθούμε να αποκαλυφθεί η πραγματικότητα και η αλήθεια. Έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι τα υλικά που υπήρχαν μέσα στο βαγόνι δεν ήταν των προδιαγραφών πυρασφαλείας που έπρεπε. Στο πλαίσιο της δουλειάς μας αυτόν τον ένα μήνα έχουν βρεθεί, ακολουθώντας το αεροπορικό πρότυπο, κάποια ευρήματα. 
Έχουμε βρει πράγματα που πρέπει να διορθωθούν».

Στη συνέχεια, ο Κώστας Λακαφώσης μιλώντας για το μηχανισμό σύγκρουσης σημειώνει: «ερευνούμε πως ξεκίνησε η φωτιά, πως εξελίχθηκε. Η φωτιά φαίνεται να εντοπίζεται στην επιβατική αμαξοστοιχία. Η φωτιά φαίνεται να ξεκινάει κάπου μεταξύ του πρώτου βαγονιού και στο κυλικείο. Το βαγόνι 2 έχει καεί στη διάρκεια 20-25 λεπτών. Από όλα αυτά θα προκύψει κάποιο συμπέρασμα που δεν είμαστε έτοιμοι να το πούμε. Δεν είναι φυσιολογική και αναμενόμενη εικόνα αυτό που είδαμε από τις κάμερες και θεωρώ ότι υπάρχουν τα στοιχεία να καταλήξουμε κάπου. Είναι σημαντικό να καταλήξουμε γιατί μπορεί να υπάρχει ευθύνη κάποιου αλλά μπορεί και να μην υπάρχει ευθύνη κάποιου». 

Προβληματική διαδικασία αξιολογήσεων και πιστοποιήσεων

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος, τόνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ / HELLENIC train με κοινό σημείο την έλλειψη ή μη τήρηση συγκεκριμένων διαδικασιών όπως είναι: «Η μη τυποποιημένη ασύρματη επικοινωνία μεταξύ σταθμών συρμών, η μη τυποποιημένη εκπαίδευση στην πραγματική εκπαίδευση των νέων σταθμαρχών, η μη τυποποιημένη εκτέλεση διαδικασιών κυκλοφορίας συρμών, αλλά και η προβληματική διαδικασία αξιολογήσεων και πιστοποιήσεων, καθώς διαπιστώθηκε και η προβληματική λειτουργία του crew resource management ( GRM)». 

«Το chek list ήταν σε ένα σχολικό τετράδιο»

Σε αυτό το σημείο ο Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης επισημαίνει ότι «το chek list ήταν σε ένα σχολικό τετράδιο, τρεις σελίδες και ήταν κολλημένο σε ένα τζάμι και αυτό δεν ξέρουμε αν είναι κάτι επίσημο ή αν το έγραψε κάποιος παλαιότερος από την εμπειρία του. Αυτό το πράγμα λέει το εξής για εμάς, φτιάξτε chek list».  

Σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας

Όσον αφορά τις ραδιοεπικοινωνιες ο Κώστας Λακαφώσης τόνισε ότι «παρατηρήθηκαν σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας ανάμεσα σε σταθμαρχεία και συρμούς, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μεταφορών: Ρύθμιση κυκλοφορίας με ανεπαρκές σύστημα VHF FM simplex με γνωστά κενά στην κάλυψη. Σύστημα GSMR με καθυστερήσεις στην υπόλοιπη και περιορισμένης καταλληλότητας για ρύθμιση κυκλοφορίας». 

Και θέτει το εξής ερώτημα: «Πως είναι δυνατόν να ξεκινάνε τα τρένα να κινούνται εν γνώση τους ότι το ένα και μοναδικό μέτρο ασφαλείας δεν λειτουργεί, ο ασύρματος δηλαδή, γιατί υπάρχουν ήδη γνωστά σημεία που δεν πιάνει.  Είναι αδιανόητο ότι λειτουργούν τα τρένα με 0 συστήματα επικοινωνίας, αυτό κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει».

Δεν έχει γίνει μελέτη επικινδυνότητας

Ο Γιώργος Περιβολιώτης μιλώντας για την έλλειψη υποδομής υπογραμμίζει «δυστυχώς έγινε φανερό στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως διαπιστώσαμε, ότι δεν υπήρχε καμία αυτόματη ασφαλιστική διάταξη ώστε να αποτρέψει το δυστύχημα. Η έλλειψη αυτόματων συστημάτων είναι αυτά που προκάλεσαν το δυστύχημα. Παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν σειρά από προβλήματα. Φωτόσημα δεν λειτουργούν, κάποια στιγμή δεν γίνονται οι συντηρήσεις έστω στα χειροκίνητα συστήματα που υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρονται καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων για συστήματα ETCS και τηλεδιοίκησης. Παρατηρούνται αδικαιολόγητα μεγάλα χρονικά διαστήματα επισκευής υφιστάμενων συστημάτων ζωτικών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, δηλαδή πίνακας κυκλοφορίας φωτόσημα. Δεν έχει γίνει εκπόνηση μελέτης επικινδυνότητας/ ασφαλείας λειτουργίας. Υπάρχουν κενά της σχετικής νομοθεσίας σε ζητήματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας». 

Συστάσεις ασφαλείας προς τον ΟΣΕ

Τέλος, ο Βασίλης Παπαδόπουλος, προχώρα σε συστάσεις ασφαλείας προς τον ΟΣΕ: «Συστήνεται η άμεση εγκατάσταση και πλήρης λειτουργία σύγχρονου συστήματος τηλεδιοίκησης και ETCS. Συστήνεται η ριζική αναθεώρηση των διαδικασιών αξιολόγησης- πιστοποίησης για ολες τις ειδικότητες μετά το πέρας της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης OJT. Συστήνεται ο θεσμός της περιοδικής αξιολόγησης του προσωπικού σε κρίσιμες θέσεις ασφαλείας. Συστήνεται η επιμονή της εκπαίδευσης, της αξιολόγησης και της επίβλεψης στην αυστηρή τήρηση κρίσιμων διαδικασιών. Συστήνεται η άμεση ανάπτυξη δικτύου αναμεταδοτών του αναλογικού συστήματος ραδιοτηλεφωνίας κατά μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, παράλληλα με την λειτουργία του GSMR». 

Συστάσεις ασφαλείας προς τις Κανονιστικές-Νομοθετικές αρχές

Προχώρα επίσης σε συστάσεις ασφαλείας προς τις Κανονιστικές-Νομοθετικές αρχές: «Συστήνεται η δημιουργία κανονισμών πυρασφαλείας και πυροπροστασίας, καθώς και οι τακτικοί έλεγχοι σε συνεργασία με το ΠΣ. Συστήνεται η επανεξέταση των προδιαγραφών πυροπροστασίας και υλικών κατασκευής εσωτερικών επενδύσεων και η/μ εξοπλισμού των συρμών. Συστήνεται η δημιουργία ειδικής υπηρεσίας με δικαιοδοσία άμεσων ελέγχων σε ζητήματα ασφαλείας. Συστήνεται η θεσμοθέτηση της υποχρέωσης εκπόνησης μελέτης Ανάλυσης Ρίσκου εκ μέρους των εμπλεκομένων φορέων, για κάθε παράμετρο και κάθε μεταβολή των συνθηκών κίνησης των σιδηροδρομικών συρμών».

Συστάσεις ασφαλείας προς την Ηellenic Train

Επιπλέον, σε συστάσεις ασφαλείας προς την Ηellenic Train: «Συστήνεται η άμεση εκπαίδευση και εφοδιασμός όλων των μηχανοδηγών με φορητές συσκευές GSM-R ως εφεδρικό σύστημα σε περίπτωση δυσλειτουργίας των συστημάτων VHF και GSM-R της μηχανής. Συστήνεται η άμεση ενεργοποίηση των εγκατεστημένων τερματικών GSM-R στις μηχανές και η εγκατάσταση τερματικών GSM-R σε όσες μηχανές δεν το διαθέτουν ακόμα. Συστήνεται η επανεξέταση και επικαιροποίηση των διαδικασιών ραδιοεπικοινωνίας ανάμεσα στους μηχανοδηγούς και στους προϊσταμένους των συρμών και στους σταθμάρχες. Συστήνεται η προμήθεια και εγκατάσταση του module επέκτασης Cockpit Voice recorder + video στο ήδη εγκατεστημένο καταγραφικό σύστημα της εταιρείας Hasler».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Αποκαλυπτικά τα πρώτα συμπεράσματα των πραγματογνωμόνων – Τραγικές ελλείψεις στις επικοινωνίες και την πυρασφάλεια"

Ο Έλον Μασκ επανέφερε το πουλί στο Twitter - Άνοδο 30% κατέγραψε το Dogecoin

Eπανήλθε στην θέση του, το γνωστό γαλάζιο πουλί που αποτελεί το λογότυπο της πλατφόρμας Twitter.

Πριν από μερικές ημέρες, ο πολυεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, εξέπληξε τους χρήστες, καθώς στη θέση του εμβληματικού πουλιού, τοποθέτησε έναν σκύλο ράτσας Shiba Inu, χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος Dogecoin.

Τελικά, η παρουσία του σκύλου του κρυπτονομίσματος Dogecoin κράτησε μόνο λίγες μέρες.

Μετά την κίνηση του Μάσκ, το dogecoin έφτασε να κερδίζει πάνω από 30%. Μόλις όμως η διαφήμιση εξαφανίστηκε, γνώρισε «βουτιά».

Σήμερα, ωστόσο, στο Twitter επέστρεψε το γαλάζιο πουλί παίρνοντας ξανά τη θέση του στην ταυτότητα της πλατφόρμας.

Όποιος μπει στην πλατφόρμα σήμερα, θα το ανακαλύψει και μόνος του.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Έλον Μασκ επανέφερε το πουλί στο Twitter - Άνοδο 30% κατέγραψε το Dogecoin "

Καλύβια: Ο οδηγός σχολικού χωρίς δίπλωμα είχε κρατήσει παιδιά «ομήρους» και τους ζητούσε χρήματα

“Κράτησε σαν ομήρους τα παιδιά μέσα στο πούλμαν», λέει στο newsit.gr πατέρας μαθητή γυμνασίου στο Κορωπί για τον 66χρονο οδηγό που συνελήφθη χωρίς δίπλωμα έξω από σχολείο των Καλυβίων.

Πρωταγωνιστής σε άλλο ένα απίστευτο περιστατικό ήταν ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής που το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης συνελήφθη έξω από γυμνάσιο των Καλυβίων να έχει επιβιβάσει 40 μαθητές σε ένα εκ των δύο λεωφορείων που είναι της ιδιοκτησίας του.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ωστόσο όπως φαίνεται δεν είναι το μόνο.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο η συμπεριφορά του είχε σημάνει συναγερμό σε άλλο γυμνάσιο της περιοχής, όπου είχε αναλάβει κι εκεί να κάνει τα σχολικά δρομολόγια . «Αυτόν τον άνθρωπο εμείς τον ”κυνηγούσαμε” πάρα πολύ καιρό με καταγγελίες από το 2021 γιατί είχαμε πολλά προβλήματα στη περιοχή με το πούλμαν. Εργαζόταν μεθυσμένος, έβριζε συνέχεια τα παιδιά, αργούσε πολύ να έρθει, περνούσε κόκκινα φανάρια, παραβίαζε στοπ, έκανε διάφορες παρανομίες» λέει στο newsit.gr ο πατέρας του παιδιού στο γυμνάσιο που εκτελούσε σχολικά δρομολόγια το 2021 ο 66χρονος.

«Κράτησε σαν ομήρους παιδιά»

Στις 8 το πρωί της 12η Νοεμβρίου του 2021 οι γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, δέχτηκαν τηλεφωνήματα από τα παιδία τους τα οποία έντρομα τους ενημέρωναν ότι ο οδηγός έχει σταμάτησε ξαφνικά κι αδικαιολόγητα στην άκρη του δρόμου, με την πρόφαση ότι καταστράφηκαν δύο χερούλια, και τους ζητούσε το ποσό των 30 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει το δρομολόγιο και να τους πάει στο σχολείο.

«Ο οδηγός είπε ότι μαθητές του έσπασαν τα χερούλια και τελικά αποδείχτηκε ότι έλεγε ψέματα. Δεν του είχαν σπάσει κάτι. Κράτησε τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο σαν ”όμηρους” σίγουρα είκοσι λεπτά, καθυστέρησαν να πάνε στο σχολείο γιατί τους έλεγε ότι αν δεν του δώσουν λεφτά δεν θα τα πάει στο σχολείο. Τα παιδιά μας, μας πήραν τηλέφωνο από τα κινητά τους και μας είπαν ότι δεν τους πηγαίνει στο σχολείο, ψάξαμε να τον βρούμε».

«Είχε προκύψει και τότε το θέμα με το δίπλωμά του»

Μάλιστα ο πατέρας του μαθητή που περιγράφει στο newsit.gr το πρωτοφανές περιστατικό ήταν αυτήκοος μάρτυρας την αλλοπρόσαλλής συμπεριφοράς του οδηγού καθώς συνομιλούσε με το παιδί του στο τηλέφωνο, και του ζήτησε τόσο αυτός όσο και οι συμμαθητές να μην προκαλέσουν προκειμένου αυτός να συνεχίσει το δρομολόγιο.

Το πούλμαν έφτασε τελικά στο γυμνάσιο και όπως αναφέρεται στην καταγγελία που είχαν υποβάλει τότε 32 γονείς μαθητών του σχολείου ακολούθησαν τραγελαφικές εικόνες. «Ο οδηγός συνέχισε να φωνάζει και να απαιτεί από τα ανήλικα παιδιά μας χρήματα, φωνάζοντας τους για την υποτιθέμενη ζημία, ενώ αυτή τη φορά αρνείτο να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου για να αποβιβαστούν οι μαθητές και να προσέλθουν εγκαίρως στο σχολείο τους. Περίπου στις 8:20 π.μ κι ενώ τα παιδιά παρέμεναν εγκλωβισμένα και εμφανώς φοβισμένα και τρομοκρατημένα εντός του λεωφορείου, επενέβη η υποδιευθύντρια του σχολείου, η οποία στην προσπάθεια της να κατευνάσει την οργή του οδηγού, το διαβεβαίωσε ότι Δευτέρα (11/11/2021) τα παιδιά θα συγκεντρώσουν τα χρήματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τελικά ο οδηγός να ανοίξει τις πόρτες του λεωφορείου και να αποβιβαστούν τα παιδιά»

Τότε οι γονείς που είχαν σπεύσει στο σχολείο αλλά και η διεύθυνση του γυμνασίου ενημέρωσαν την αστυνομία και ο 66χρονος οδηγήθηκε στο τμήμα της περιοχής «Πήγαμε στο τμήμα. Και τότε είχε προκύψει θέμα με το δίπλωμα οδήγησης του. Απευθυνθήκαμε και στον δήμο και στην περιφέρεια. Του κάναμε καταγγελία, είχαμε μαζέψει υπογραφές γονέων και με τη βοήθεια του δήμου καταφέραμε να τον διώξουμε από το σχολείο μας, δεν τον ξαναείδαμε».

Φωτογραφία όπου φαίνεται να έχει δέσει τα καθίσματα με σχοινιά
Φωτογραφία όπου φαίνεται να έχει δέσει τα καθίσματα με σχοινιά
Είχε επιτεθεί συναδέλφους του

Όπως αναφέρει ο πατέρας του μαθητή, ο 66χρονος οδηγός φέρεται να είχε κακή συμπεριφορά και προς τους συναδέλφους του. «Είχα μιλήσει και με συναδέλφους του, μου είχαν πει ότι τους απειλούσε συνέχεια, είχε χειροδικήσει σε συναδέλφους του, είχε μηνύσεις. Και μάλιστα την συγκεκριμένη μέρα που είχα μαλώσει εγώ με τον οδηγό, είχε πετάξει ένα μπουκάλι με νερό στο πρόσωπο ενός συνάδελφου του”.

Η καταγγελία των γονέων του συγκεκριμένου γυμνασίου υποβλήθηκε στις 18/11/2021 και είχε ως αποδέκτες της διεύθυνση Παιδείας της Περιφέρειας Αττική, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, το Δήμαρχο Κρωπίας, τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κρωπίας, τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κρωπίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τη Διεύθυνση του Γυμνασίου και τα ΚΤΕΛ Αττικής.

Μάλιστα με την καταγγελία τους οι γονείς των μαθητών ζητούσαν από τους αρμόδιους τα εξής: «Την άμεση απομάκρυνση του ιδιοκτήτη κι οδηγού του λεωφορείου και όχι απλά την απαλλαγή και τοποθέτηση του σε άλλη διαδρομή, αφού τον θεωρούμε επικίνδυνο τόσο για τη σωματική ακεραιότητα, όσο και για την ψυχική υγεία των ανήλικων παιδιών».

Δε φορούσε ποτέ μάσκα

Το newsit.gr έχει στη διάθεση του και οπτικό υλικό κατά τη διάρκεια διαδρομής των μαθητών του παραπάνω γυμνασίου από το σχολείο προς τα σπίτια τους. Όπως θα δείτε κι εσείς στο βίντεο ο 66χρονος συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο, χωρίς τη βοήθεια ασύρματων ακουστικών κάτι το οποίο δεν επιτρέπεται και τιμωρείται από τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Εκτός όμως από την παράβαση στο όχημα του έχουν επιβιβαστεί πολλά παιδία και θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και όχι να αποσπάται από τηλεφωνικές συνομιλίες. Παράλληλα δεν είναι λίγες οι φορές όπου βρίζει, ενώ κατά την περίοδο το κορονοϊού δεν φορούσε και την προστατευτική μάσκα που επιβάλλονταν ως μέτρο ασφαλείας. Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες του είχε επιβληθεί και πρόστιμο για την άρνηση του.

Παράλληλα σε φωτογραφίες που έχουν αποστείλει γονείς του συγκεκριμένου σχολείου στο newsit.gr, αποτυπώνεται η άθλια κατάσταση στην οποία όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι βρίσκονταν το λεωφορείο του 66χρονου. Όπως μας αναφέρουν και βλέπεται στις αποκλειστικές εικόνες κάποιες πλάτες καθισμάτων ήταν σπασμένες και τις είχε δέσει με σχοινί για να μην πέσουν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καλύβια: Ο οδηγός σχολικού χωρίς δίπλωμα είχε κρατήσει παιδιά «ομήρους» και τους ζητούσε χρήματα"

Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό «Σάκη» - Βρέθηκαν άλλα 3 θύματα που του έδωσαν 215.000 ευρώ

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του 66χρονου ψευτογιατρού Δ.Τ., ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο ως υπεύθυνος για τον θάνατο πέντε ασθενών.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι μετά τη δημοσίευση των στοιχείων ταυτότητας και της φωτογραφίας του, βρέθηκαν και άλλα θύματά του. Πρόκειται για τρεις ασθενείς, οι οποίοι εξαπατήθηκαν από τον ψευτογιατρό, κατά το χρονικό διάστημα από το έτος 2006 έως το έτος 2014.

Ο 66χρονος απέσπασε από τα τρία αυτά θύματα 215.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τους υποσχόταν την πλήρη θεραπεία ή τουλάχιστον τη θεαματική βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους, εφόσον ακολουθούσαν την προτεινόμενη από αυτούς θεραπεία, χωρίς ωστόσο να επέλθει το υποσχόμενο αποτέλεσμα. Η σχετική δικογραφία, με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν, υποβλήθηκε στην αρμόδια δικαστική Αρχή. Ο Δ.Τ. διατηρούσε μέχρι το 2020 φυσικοθεραπευτήριο στα Καλύβια Θορικού, όπου ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ως «Σάκης».

Υπενθυμίζεται ότι ο 66χρονος είχε συνεργό έναν Γερμανό γιατρό, δήθεν γενετιστή ή νευρολόγο.

Το 2022, οι αστυνομικοί, μέσω της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, είχαν υποβάλει προς τις γερμανικές εισαγγελικές Αρχές , τρία διαδοχικά αιτήματα για την εφαρμογή του ερευνητικού μέτρου της Ευρωπαϊκής Εντολής Έρευνας (Ε.Ε.Ε.).

Έτσι, Στις 12 Ιανουαρίου 2022 είχαν διενεργηθεί ταυτόχρονες έρευνες σε Ελλάδα και Γερμανία. Και συγκεκριμένα στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί στην περιοχή της Αγίας μαρίνας και στη Γερμανία στο σπίτι του 72χρονου, όπως και στις κλινικές που είχαν οδηγηθεί οι Έλληνες ασθενείς, συνοδεία του 65χρονου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στα ονόματα των ιατρικών φακέλων που έχουν εντοπιστεί στο σπίτι του 65χρονου στο Κορωπί.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. «για να γίνουν ακόμη πιο πιστευτοί στα θύματα τους, τα έπειθαν ότι για την ακριβή διάγνωση της κατάστασης της υγείας τους και την ανάλογη προσαρμογή της προτεινόμενης θεραπείας έπρεπε να προηγηθεί μια εξέταση τύπου pet scan . Η εξέταση αυτή γινόταν σε κλινικές της Γερμανίας». Φυσικά τα χρήματα για το εν λόγω ταξίδι και τη διαμονή τους τα κάλυπταν οι ίδιοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους.

Σημαντικό κομμάτι του παζλ, θεωρείται ο εντοπισμός της ροής των χρημάτων, που μπήκαν στα ταμεία των δυο απατεώνων .

Τόσο ο 65χρονος όσο και ο Γερμανός συνεργός του κατηγορούνται και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό «Σάκη» - Βρέθηκαν άλλα 3 θύματα που του έδωσαν 215.000 ευρώ "

Πάσχα: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αργίες – Πώς θα αμειφθούν όσοι εργάζονται

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα παρέχει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Μεγάλη Παρασκευή (14/04/2023) είναι υποχρεωτική ημιαργία για τα καταστήματα.

Σύμφωνα με τον νόμο, απαγορεύεται η απασχόληση των μισθωτών και η λειτουργία των καταστημάτων, μέχρι τις 13:00 της Μεγάλης Παρασκευής. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, η Μεγάλη Παρασκευή – όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ – δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες του Πάσχα για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν σε περίπτωση που η Μεγάλη Παρασκευή έχει χαρακτηριστεί αργία ή ημιαργία από διάταξη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Το Μεγάλο Σάββατο (15/04/2023) είναι εργάσιμη ημέρα για τους εργαζόμενους που νόμιμα απασχολούνται Σάββατο στον ιδιωτικό τομέα, εκτός αν έχει καθιερωθεί αργία ή ημιαργία από διάταξη ΣΣΕ, από τον κανονισμό εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Για την Κυριακή του Πάσχα (16/04/2023), ισχύει ο γενικός κανόνας της Κυριακής αργίας, δηλαδή απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων.
 
Πώς θα αμειφθούν όσοι εργάζονται

Όσοι από τους μισθωτούς απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν κατά τις Κυριακές και τις λοιπές από τον νόμο αργίες δικαιούνται τα παρακάτω:

1) Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%, που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

2) Αν αμείβονται με μηνιαίο μισθό, οφείλεται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου μισθού τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

3) Αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό): Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχοληθούν Κυριακή άνω των πέντε ωρών, δικαιούνται πρόσθετα και αναπληρωματική ανάπαυση (ρεπό) σε άλλη εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας.

Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (π.χ. από ΣΣΕ, κανονισμό εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα Κυριακής, (όπως και υποχρεωτικής αργίας), αυτοί υπερισχύουν.

Η Δευτέρα του Πάσχα (17/04/2023) είναι από τον νόμο ημέρα υποχρεωτικής αργίας για όλες τις επιχειρήσεις.

Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, καταβάλλεται, χωρίς κάποια προσαύξηση, το σύνηθες ημερομίσθιο σε όσους αμείβονται με ημερομίσθιο, ενώ σε όσους αμείβονται με μισθό καταβάλλεται ο μηνιαίος μισθός τους.

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται:

1) Αν αμείβονται με ημερομίσθιο, το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75%, που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

2) Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό:

   α) Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις λοιπές από τον νόμο αργίες, οφείλεται προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νόμιμου μισθού τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

   β) Αν πρόκειται για επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα του Πάσχα, οφείλεται το 1/25 του συνήθως καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.

Τι άλλο ισχύει για τις αργίες

Παράλληλα, επισημαίνονται από την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) τα εξής:

  • Οι διατάξεις της νομοθεσίας για την Κυριακή αργία, τις αργίες της περιόδου του Πάσχα, τον χρόνο εβδομαδιαίας ανάπαυσης των εργαζομένων και τις εξαιρέσεις από αυτές, ανάλογα με τη δραστηριότητα και τη φύση των εργασιών, περιέχονται στα άρθρα 193-209 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου (ΠΔ 80/2022, Α΄ 222).
  • Σε περίπτωση που ισχύουν ευνοϊκότεροι όροι (π.χ. από ΣΣΕ, κανονισμό εργασίας, επιχειρησιακή συνήθεια ή έθιμο) ως προς τις προσαυξήσεις της αμοιβής για την εργασία σε ημέρα υποχρεωτικής αργίας ή Κυριακής, αυτοί υπερισχύουν.
  • Κατά τον χρόνο της εβδομαδιαίας ανάπαυσης και κατά τις ημέρες αργίας απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο απασχόληση του εργαζομένου.
  • Κατά τις Κυριακές και τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική εργασία και κάθε επαγγελματική γενικά δραστηριότητα, πλην των εξαιρέσεων που αναφέρονται ρητά στη νομοθεσία.
  • Όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις εξαιρέσεις του νόμου, δεν μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα και, συνεπώς, δεν μπορούν να απασχολούν εργαζόμενους, χωρίς να έχουν λάβει ειδική άδεια από την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας και, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης, (κίνδυνος καταστροφής προϊόντων ή βλάβης εγκαταστάσεων ή υλικών), ύστερα από αναγγελία στην αστυνομία.
  • Σε περίπτωση που ο εργοδότης απασχολήσει παράνομα το προσωπικό κατά την Κυριακή ή τις ημέρες υποχρεωτικής αργίας, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και χρηματική ποινή.
Online υπολογισμός του Δώρου Πάσχα

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του Δώρου Πάσχα πρέπει να γίνει έως τη Μεγάλη Τετάρτη (12 Απριλίου 2023).

Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα online υπολογισμού του Δώρου, συμπληρώνοντας τα αντίστοιχα πεδία στην app εφαρμογή ή μέσω της ιστοσελίδας στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-pasxa.php.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάσχα: Διευκρινίσεις από την ΓΣΕΕ για τις αργίες – Πώς θα αμειφθούν όσοι εργάζονται"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news