facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πτολεμαΐδα: Ηλικιωμένη πέταξε σε απατεώνες από το μπαλκόνι της 20.000 Ευρώ

Κύκλωμα επιτηδείων, χτυπά στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, πείθοντας ηλικιωμένους να διαθέσουν τις οικονομίες τους για να σωθεί στενό συγγενικό τους πρόσωπο, με τελευταίο θύμα των απατεώνων, ηλικιωμένη στην Πτολεμαΐδα η οποία πέταξε από το μπαλκόνι της 20 χιλιάδες ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα, και το αντιλήφθηκε εργαζόμενος σε διπλανό κατάστημα ειδοποιώντας την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απατεώνες, τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη γυναίκα, λέγοντας ότι ο γιός της θα πρέπει να χειρουργηθεί και χρειάζεται μεγάλο χρηματικό ποσό. Τρομοκρατημένη, μέτρησε τα χρήματα της, που ήταν λιγότερα από εκείνα που της ζητούσαν οι επιτήδειοι, τα έβαλε σε μία σακούλα και την πέταξε, για να την αρπάξει συνεργάτης του κυκλώματος και να εξαφανιστεί.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται. Το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου, περισσότερα από 80 άτομα δέχτηκαν τηλεφωνήματα με παρόμοιο περιεχόμενο

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πτολεμαΐδα: Ηλικιωμένη πέταξε σε απατεώνες από το μπαλκόνι της 20.000 Ευρώ"

Αφρικανική σκόνη – Κολυδάς: Είναι «το εντονότερο γεγονός» που έχει καταγραφεί στην Αθήνα

Την Τρίτη 23/4/24 τα Social Media πλημμύρισαν με φωτογραφίες από το «κίτρινο» και «απόκοσμο» τοπίο που δημιούργησε στην Ελλάδα το πέρασμα της αφρικανικής σκόνης. Σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τις πρωτόγνωρες εικόνες, ο Θοδωρής Κολυδάς δημοσίευσε κάποια ιστορικά στοιχεία…

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα στοιχεία δείχνουν ότι το «κίτρινο» σκηνικό της Τρίτης (23/4/24) δημιουργήθηκε από το «εντονότερο γεγονός» αφρικανικής σκόνης που έχει καταγραφεί ποτέ, ειδικά για την Αθήνα σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στις εξής ημερομηνίες:

7 Μαρτίου 1902

28 Μαρτίου 1931

23 Απριλίου 1965

14 Απριλίου 2008

21 Μαΐου 2008

17 Απριλίου 2005

Επίσης, υπάρχουν στοιχεία και για τις 25/2/2001, 24/2/2006 , 6/3/2009, 21/5/2008 και 10/11/2010.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι ειδικά για την Αθήνα αποτελεί το εντονότερο γεγονός» γράφει χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Κολυδάς.

Γιατί δημιουργήθηκε τόσο «κίτρινο» τοπίο

«Μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε το ότι δεν υπήρξε βροχή -όπως γίνεται συνήθως- οπότε η σκόνη δεν “ξεπλύθηκε” και παρέμεινε μεγάλο χρονικό διάστημα αιωρούμενη στην ατμόσφαιρα. Το “απόκοσμο” χρώμα δημιουργήθηκε λόγω της σκέδασης του φωτός , όπου σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η ώρα που σημειώθηκε το max της μεταφοράς που συνέπεσε με το ηλιοβασίλεμα» γράφει ο Θοδωρής Κολυδάς.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η αφρικανική σκόνη πάντως  ήδη «αποχωρεί» από τη χώρα μας, αφήνοντας πίσω της εκτός από τις πρωτόγνωρες εικόνες και… κίτρινα μπαλκόνια και αυτοκίνητα.

Το υπουργείο Υγείας πάντως, συστήνει σε ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοπαθείς, μικρά παιδιά και στους άνω των 65 ετών, να κάνουν ακόμα περιορισμένες μετακινήσεις και να φορούν μάσκα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η αφρικανική σκόνη, θα περιοριστεί την Πέμπτη (25/4/24) στα Δωδεκάνησα…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αφρικανική σκόνη – Κολυδάς: Είναι «το εντονότερο γεγονός» που έχει καταγραφεί στην Αθήνα"

Τελεσίγραφο από Κομισιόν στην Ελλάδα: Αλλάξτε τη νομοθεσία για τις απάτες, αλλιώς παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι απέστειλε επιστολή αιτιολογημένης γνώμης στην Ελλάδα, καθώς δεν μετέφερε σωστά στο εθνικό της δίκαιο την οδηγία περί καταπολέμησης της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης (γνωστή ως οδηγία ΠΟΣ).

Αυτοί οι κανόνες, από τη μια πλευρά, ενισχύουν το επίπεδο προστασίας του προϋπολογισμού της ΕΕ με την εναρμόνιση των ορισμών, των κυρώσεων και των προθεσμιών παραγραφής για τα ποινικά αδικήματα που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της Ένωσης. Από την άλλη πλευρά, θεμελιώνουν τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO).

Τον Δεκέμβριο του 2021, η Επιτροπή απέστειλε για πρώτη φορά προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα. Μετά από ανάλυση των απαντήσεων των ελληνικών αρχών, κατέληξε ότι η Ελλάδα δεν έχει μεταφέρει σωστά στο εθνικό της δίκαιο τις διατάξεις της οδηγίας που καθορίζουν την έννοια της «παθητικής δωροδοκίας» και του «δημόσιου λειτουργού».

Επιπλέον, παρατήρησε ότι ορισμένες διατάξεις που ενέκρινε η Ελλάδα περιορίζουν την αποτελεσματικότητα και την αποτρεπτικότητα των κυρώσεων που προβλέπονται για ποινικά αδικήματα που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της οδηγίας.

Επομένως, η Επιτροπή αποφάσισε να εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη προς την Ελλάδα, δίνοντάς της προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει και να διορθώσει τις ανεπάρκειες που παρατηρήθηκαν. Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να οδηγήσει την υπόθεση στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιος είναι ο σκοπός της οδηγίας

Ο σκοπός της οδηγίας είναι η δημιουργία ενός ισχυρότερου και πιο εναρμονισμένου συστήματος με ελάχιστους κοινούς κανόνες, με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση του εγκλήματος που επηρεάζει τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και την καλύτερη προστασία των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ και των χρημάτων των φορολογουμένων της ΕΕ.

Καλύπτονται τα εξής:

  • απάτη και άλλα ποινικά αδικήματα, όπως διαφθορά, υπεξαίρεση ή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τα οποία θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ – δηλαδή τον προϋπολογισμό της ΕΕ, τους προϋπολογισμούς των θεσμικών και λοιπών οργάνων και οργανισμών της ΕΕ που έχουν θεσπιστεί με τις Συνθήκες, ή τους προϋπολογισμούς που διαχειρίζονται και εποπτεύουν άμεσα ή έμμεσα τα εν λόγω όργανα και οι οργανισμοί·
  • σοβαρά αδικήματα κατά του κοινού συστήματος φόρου προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ), όπως είναι η αλυσιδωτή απάτη ΦΠΑ* δηλαδή τα αδικήματα θεωρούνται σοβαρά όταν συνδέονται με την επικράτεια δύο ή περισσότερων κρατών μελών της ΕΕ και αφορούν συνολική ζημία τουλάχιστον 10 000 000 ευρώ.

Επιπλέον, η οδηγία θεσπίζει κοινούς κανόνες για τις κυρώσεις και τις προθεσμίες παραγραφής σχετικά με τα ποινικά αδικήματα που καλύπτει.

Καθένα από τα παρακάτω αδικήματα ορίζεται σε επίπεδο ΕΕ:

  • Απάτη εκ προθέσεως σχετικά με τις δαπάνες που σχετίζονται με τη σύναψη συμβάσεων και τις δαπάνες που δεν σχετίζονται με τη σύναψη συμβάσεων, καθώς και όσον αφορά τα έσοδα που προκύπτουν από τους ιδίους πόρους ΦΠΑ και άλλα έσοδα.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όπως ορίζεται στην οδηγία (ΕΕ) 2015/849.
  • Παθητική και ενεργητική δωροδοκία, όταν τελούνται εκ προθέσεως.
  • Υπεξαίρεση, όταν τελείται εκ προθέσεως.

Επιπλέον, η οδηγία ορίζει τους «δημόσιους λειτουργούς», περιλαμβάνοντας υπαλλήλους της ΕΕ και εθνικούς δημόσιους υπαλλήλους σε κράτη μέλη, και ο ορισμός αυτός σχετίζεται με τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, τη δωροδοκία και την υπεξαίρεση.

Σύμφωνα με την οδηγία, τα ποινικά αδικήματα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ενός ανεξάρτητου οργάνου της ΕΕ που διαθέτει την εξουσία να διεξάγει έρευνες και να ασκεί διώξεις για τέτοια εγκλήματα. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχει την εξουσία να παραπέμπει τα περιστατικά ενώπιον της δικαιοσύνης πριν από τα αρμόδια εθνικά δικαστήρια.

Σε όλα τα κράτη μέλη, εκτός της Δανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, τα παραπάνω αδικήματα θα τιμωρούνται ως ποινικά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας, της υποκίνησης, της υποβοήθησης και της συνέργειας στη διάπραξή τους.

Επιπλέον, τα νομικά πρόσωπα θα πρέπει να φέρουν ευθύνη για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα διαπράχθηκε προς όφελός τους, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας για την ποινική δίωξη των προσώπων που είναι οι δράστες ή που φέρουν αποκλειστική ευθύνη.

Όσον αφορά τις κυρώσεις, η οδηγία ορίζει τις ελάχιστες ποινικές κυρώσεις ως «αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές».

Αυτές οι κυρώσεις περιλαμβάνουν μέγιστη ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τεσσάρων ετών σε τρεις βασικές περιπτώσεις:

  • Όταν η οικονομική ζημία στον προϋπολογισμό της ΕΕ υπερβαίνει το όριο των 100.000 ευρώ.
  • Σε περιπτώσεις σοβαρών αδικημάτων κατά του κοινού συστήματος ΦΠΑ.
  • Σε άλλες σοβαρές περιστάσεις που ορίζονται από το εθνικό δίκαιο.
  • Σε περιπτώσεις που η οικονομική ζημία δεν υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ, τα κράτη μέλη μπορούν να επιβάλουν κυρώσεις που δεν είναι ποινικής φύσης.

Όσον αφορά τα νομικά πρόσωπα, η οδηγία προβλέπει διάφορα άλλα είδη κυρώσεων εκτός από χρηματικές ποινές, συμπεριλαμβανομένων ποινών μη ποινικής φύσης.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Τελεσίγραφο από Κομισιόν στην Ελλάδα: Αλλάξτε τη νομοθεσία για τις απάτες, αλλιώς παραπομπή στο Ευρωδικαστήριο "

Μεσολόγγι: Άνδρας θύμα βίας από τη γυναίκα του στις Οινιάδες – Τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε

Ένα ακόμα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας εκτυλίχθηκε χθες (23/04) σε χωριό των Οινιάδων, με θύμα αυτή τη φορά έναν άνδρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η έντονη λογομαχία του αντρόγυνου κατέληξε σε άσκηση σωματικής βίας, εις βάρος του άνδρα από τη γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, η 54χρονη γυναίκα φέρεται να δάγκωσε τον άνδρα με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Στη συνέχεια, το θύμα μετέβη στο Α.Τ. Αιτωλικού όπου κατήγγειλε το γεγονός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος της 54χρονης, την οποία κατήγγειλε ο πρώην σύντροφός της, για σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

iaitoloakarnania

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Άνδρας θύμα βίας από τη γυναίκα του στις Οινιάδες – Τον δάγκωσε και τον τραυμάτισε"

Καιρός αύριο: Στα Δωδεκάνησα η αφρικανική σκόνη, σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα είναι ο καιρός αύριο Πέμπτη (25.4.24), με την αφρικανική σκόνη να πλήττει τα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο Πέμπτη.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βορειοδυτικής χώρας (σε υψόμετρο πάνω από τα 1.300 μέτρα). Από αργά το απόγευμα θα υπάρξει βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Από το απόγευμα αίθριος.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 17 με 19 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στη νησιωτική χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα βελτίωση.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και βαθμιαία αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις και από το απόγευμα γενικά αίθριος. Πιθανότητα βροχής μέχρι το μεσημέρι στην περιοχή του Καστελλόριζου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά και από αργά το απόγευμα αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στα Δωδεκάνησα η αφρικανική σκόνη, σε ποιες περιοχές θα βρέξει"

Εργατική πρωτομαγιά: Κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην απεργία – Όχι περιφερόμενη και μεταφερόμενη αργία

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας», σημειώνει η ΓΣΕΕ, αναφέροντας πως «δεν «διεκδικεί» από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως αργία την 1η Μάη και, μάλιστα, μεταφερόμενη και περιφερόμενη».

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

ΓΣΕΕ: Απεργιακή Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη – Όχι περιφερόμενη και μεταφερόμενη αργία

Συγκεκριμένα, η ΓΣΕΕ επισημαίνει τα εξής:

«Με σύνθημα “παντού οκτάωρο, παντού δικαιώματα, ο αγώνας συνεχίζεται!”, αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και στις εργατικές κατακτήσεις.

Αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις συνέπειες της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, της εκτίναξης του κόστους διαβίωσης, στέγασης και του ενεργειακού κόστους.

Απαιτούμε:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητάς μας.
  • Σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας.
  • Σεβασμό στο εργατικό εισόδημα.
  • Σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά & συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας.
  • Σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Μαζί για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη και την παγκόσμια ειρήνη».

ΑΔΕΔΥ: Η 1η Μάη είναι σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων παγκοσμίως

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το «παρών» στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, σε ολόκληρη τη χώρα.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, «εφέτος, την 1η του Μάη, συμπληρώνονται 138 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.

Η 1η του Μάη είναι ένα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων όλου του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είναι ημέρα μνήμης και τιμής για εκείνους που θυσιάστηκαν, που έδωσαν ηρωικούς αγώνες για τις κατακτήσεις μας.

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο, αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ώρου, την κοινωνική ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, τις δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού.

Αυτές τις κατακτήσεις των εργαζομένων έχει βάλει στο στόχαστρο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αφού, με τα αντεργατικά νομοσχέδια, που ψήφισε στη Βουλή, κατάργησε το 8ωρο, τις Συλλογικές Συμβάσεις, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία. Ιδιωτικοποίησε την επικουρική ασφάλιση και τον ΕΦΚΑ και μείωσε δραστικά τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία, την ώρα που η πανδημία καλπάζει και έχουμε θρηνήσει έως τώρα χιλιάδες νεκρούς.

Διαλύει, έτσι, τους τρεις πυλώνες του κοινωνικού κράτους: Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση.

Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 28ης του Φλεβάρη έστειλε το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα αγωνίζονται, για να διεκδικήσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους και όχι αυξήσεις κοροϊδία σαν αυτές που δόθηκαν για το 2024.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων θα συνεχιστούν και την Πρωτομαγιά και με την 24ωρη απεργία της 21ης Μαΐου» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ και απαριθμεί τις κύριες διεκδικήσεις, οι οποίες είναι οι εξής:

  • «Αυξήσεις στους μισθούς άμεσα 10%.
  • Επαναφορά εδώ και τώρα των Δώρων και στο Δημόσιο.
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία.
  • Ξεπάγωμα του μισθολογικού κλιμακίου της διετίας 2016-2017.
  • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
  • Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21).
  • Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων».
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργατική πρωτομαγιά: Κάλεσμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην απεργία – Όχι περιφερόμενη και μεταφερόμενη αργία"

Αντίδραση TikTok για το νομοσχέδιο που το απαγορεύει στις ΗΠΑ: Είναι αντισυνταγματικό, θα το αμφισβητήσουμε δικαστικά

Στον απόηχο της υπογραφής από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν του νομοσχεδίου που απαγορεύει την εφαρμογή TikTok, στην περίπτωση που η ιδιοκτήτρια εταιρεία,, δεν πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9 έως 12 μήνες, εκπρόσωπος του TikTok εξέδωσε γραπτή δήλωση με την αντίδρασή του.

Στην δήλωσή του το TikTok κάνει λόγο για έναν αντισυνταγματικό νομοσχέδιο και επισημαίνει ότι η πλατφόρμα θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για να τον αμφισβητήσει.

«Αυτός ο αντισυνταγματικός νόμος είναι απαγόρευση του TikTok και θα τον αμφισβητήσουμε στο δικαστήριο. Πιστεύουμε ότι τα γεγονότα και ο νόμος είναι ξεκάθαρα με το μέρος μας και τελικά θα κερδίσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου, ο οποίος τονίζει στη συνέχεια:

«Είναι γεγονός ότι έχουμε επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να διατηρήσουμε τα δεδομένα των ΗΠΑ ασφαλή και την πλατφόρμα μας απαλλαγμένη από εξωτερική επιρροή και χειραγώγηση. Αυτή η απαγόρευση θα καταστρέψει 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις και θα φιμώσει 170 εκατομμύρια Αμερικανούς. Καθώς συνεχίζουμε να αμφισβητούμε αυτήν την αντισυνταγματική απαγόρευση, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε για να διασφαλίσουμε ότι το TikTok θα παραμείνει ένας χώρος όπου οι Αμερικανοί όλων των κοινωνικών στρωμάτων μπορούν να έρθουν με ασφάλεια για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να βρουν χαρά και να εμπνευστούν».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση TikTok για το νομοσχέδιο που το απαγορεύει στις ΗΠΑ: Είναι αντισυνταγματικό, θα το αμφισβητήσουμε δικαστικά"

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) προχώρησε η εισαγγελία σε βάρος του βουλευτή Κ. Φλώρου για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Β. Γραμμένου.

Ο κατηγορούμενος αυτή την ώρα βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή όπου και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία. Μέχρι να απολογηθεί θα κρατείται.

Άγριο ξύλο μέσα στη Βουλή!

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια όταν ένας βουλευτής δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο.

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Γραμμένος, δέχθηκε μπουνιά από τον Ανεξάρτητο πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο. Ο κ. Γραμμένος έσπευσε στις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που “σήκωσε” η Eurokinissi βουλευτές επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος μετά τη γροθιά που έριξε, επιχείρησε να φύγει από την Ολομέλεια…

Τι συνέβη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Συμφωνα με τον Φλώρο ειπώθηκαν τα εξής:

Κ. Φλώρος: Οι δικαστές θα κρίνουν τι θα γίνει με τον Βελόπουλο.

Β. Γραμμένος: Βούλωσε το εσύ σκουπίδι

Κ. Φλώρος : Άντε.

Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.

Αμέσως μετά, οι δυο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.

Η Ελληνική Λύση κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση, κεφαλοκλείδωμα, γρονθοκόπημα, Ο βουλευτής αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο ιατρείο της Βουλής και θα μεταφερθεί στο Γ.Ν.Α.

Στις φωτογραφίες έχει καταγραφεί και η στιγμή της ακινητοποίησης του βουλευτή Κ. Φλώρου από άνδρες της ασφαλείας της Βουλής.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο"

Δύο συλλήψεις για φωτοβολίδες και βεγγαλικά – Κατασχέθηκαν 2.369 κροτίδες

Συνελήφθησαν την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σε Καλλιθέα και Άγιο Δημήτριο δύο άτομα, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ενώ στην κατοχή τους συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.396 κροτίδες, 2 ναυτικοί πυρσοί και 450 ευρώ.

Στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής συνέλαβαν 41χρονο στην περιοχή της Καλλιθέας, καθώς ο ανήλικος γιος του αποθήκευε κροτίδες στο υπνοδωμάτιό του, τις πυροδοτούσε και τις έρριπτε από το μπαλκόνι του ή σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που απεικόνιζε σε φωτογραφίες και βίντεο που αναρτούσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 1.026 κροτίδες, ενώ σε βάρος και των δύο γονέων του ανήλικου, σχηματίσθηκε δικογραφία επιπλέον για έκθεση και παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

Στην δεύτερη περίπτωση, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, συνελήφθη, σε περιοχή του Αγίου Δημητρίου, 33χρονος, ο οποίος στην κατοχή του και συγκεκριμένα εντός οχήματος έφερε 1.270 κροτίδες.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον -100 κροτίδες, 2 ναυτικοί πυρσοί και 450 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

beggalika2_41f89.jpg

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Δύο συλλήψεις για φωτοβολίδες και βεγγαλικά – Κατασχέθηκαν 2.369 κροτίδες "

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επικύρωσε σήμερα τον νόμο με βάση τον οποίο θα χορηγηθεί βοήθεια ύψους σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία.

Ο νόμος αυτός «παρέχει ζωτικής σημασίας στήριξη στους εταίρους της Αμερικής, ώστε να αμυνθούν απέναντι στις απειλές για την εθνική τους κυριαρχία», σημείωσε ο Μπάιντεν, ανακοινώνοντας ότι το στρατιωτικό υλικό θα σταλεί στην Ουκρανία «εντός των προσεχών ωρών».

Ο νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση βοήθειας σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, 26 δισεκατομμυρίων στο Ισραήλ και 1 δισ. δολ. στη Γάζα.

Τα κείμενα που ενέκρινε το Κογκρέσο «θα καταστήσουν πιο ασφαλή την Αμερική και τον κόσμο», είπε ο Μπάιντεν. «Πρόκειται για μια επένδυση στη δική μας ασφάλεια», πρόσθεσε. «Δεν θα υποκλιθούμε σε κανέναν. Σε κανέναν. Και σίγουρα όχι στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δεν εγκαταλείπουμε τους συμμάχους μας, τους στηρίζουμε. Δεν αφήνουμε τους τυράννους να κερδίσουν, τους αντιστεκόμαστε. Δεν παρακολουθούμε ως θεατές τις εξελίξεις στον κόσμο, εμείς τις διαμορφώνουμε […] Αυτό σημαίνει το να είσαι παγκόσμια υπερδύναμη», τόνισε.

Για το Ισραήλ, ο Μπάιντεν είπε ότι η ασφάλειά του είναι «κρίσιμης σημασίας». Κάλεσε όμως παράλληλα τις ισραηλινές Αρχές να διασφαλίσουν ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στους Παλαιστίνιους της Γάζας χωρίς καθυστερήσεις. «Θα εγγυηθούμε και θα παραδώσουμε αμέσως αυτή τη βοήθεια, όπως τρόφιμα, ιατρικές προμήθειες και πόσιμο νερό», είπε, κάνοντας λόγο για έναν πληθυσμό που «υποφέρει σκληρά» απέναντι στη συνεχιζόμενη ανθρωπιστική καταστροφή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε, επίσης, νόμο που θα απαγορεύσει την εφαρμογή TikTok εάν η ιδιοκτήτρια εταιρεία, η κινεζική ByteDance, δεν πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία της στις ΗΠΑ μέσα στους επόμενους 9 έως 12 μήνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σου Ζι Τσιου, αμέσως μετά την υπογραφή του νόμου από τον Μπάιντεν, δήλωσε ότι η εταιρεία «δεν πάει πουθενά» καθώς πιστεύει ότι θα δικαιωθεί στα δικαστήρια. «Να είστε βέβαιοι, δεν πάμε πουθενά», είπε.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μπάιντεν υπέγραψε το νομοσχέδιο για απαγόρευση του TikTok"

Απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου "Αττικόν" στην καταγγελία Καλλιάνου

Απάντηση στις καταγγελίες του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου για τη νοσηλεία του πατέρα του, δίνει η διοίκηση του νοσοκομείου "Αττικόν".

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Ο κ. Δημήτριος Καλλιάνος, 79 ετών, διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αττικόν από άλλο νοσοκομείο και εισήχθη στην Α' Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική στις 6/4/2024 λόγω γάγγραινας αριστερού άκρου ποδός. Ο ασθενής έπασχε μεταξύ άλλων από τελικού σταδίου νεφρική ανεπάρκεια υπό αιμοκάθαρση, σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, βαριά στεφανιαία νόσο και καρδιακή ανεπάρκεια (οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επανειλημμένες διαδερμικές αγγειοπλαστικές στεφανιαίων, κολπική μαρμαρυγή, ανεπάρκεια τριγλώχινας, τοποθέτηση απινιδωτή), πνευμονική ίνωση με κατ' οίκον οξυγονοθεραπεία και καρκίνο γεννητικών οργάνων. 

Ο ασθενής υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική αντιμετώπιση της γάγγραινας, ενώ τα σύνθετα προϋπάρχοντα προβλήματά του αξιολογήθηκαν και αντιμετωπίστηκαν εντατικά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του από όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες (καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, νεφρολόγοι, λοιμωξιολόγοι). Στις 22/4 ο ασθενής ανέφερε υποκειμενική επιδείνωση, με σταθερά ζωτικά σημεία και εξετάσεις για την κατάσταση του (καλή επικοινωνία, καλή ανταλλαγή αερίων και αυτόματη αναπνοή, σταθερή αιμοδυναμική εικόνα χωρίς υποστήριξη), εικόνα που δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής στη ΜΕΘ. Κατά τη διάρκεια της 23/4 παρουσίασε σημεία ήπιας, αλλά επιδεινούμενης ιστικής υποξίας (καλή επικοινωνία και ανταλλαγή αερίων, αλλά ήπια αύξηση του γαλακτικού που την προηγούμενη ημέρα ήταν απόλυτα φυσιολογικό), αξιολογήθηκε από τη ΜΕΘ και αποφασίστηκε η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στις 18.30. Κατά την προετοιμασία της μεταφοράς ο ασθενής έκανε συγκοπτικό επεισόδιο και διασωληνώθηκε. Μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ όπου παραμένει διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση, σε μηχανική υποστήριξη οργάνων και συστημάτων. 

Η κάλυψη των περιστατικών που χρήζουν εντατικής θεραπείας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν και του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κατά τη διάρκεια της ταραχώδους τελευταίας πενταετίας όλοι οι διασωληνωμένοι ασθενείς του Π.Γ.Ν. 'Αττικόν' καλύφθηκαν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μας. 

Διευκρινίζεται ότι η εισαγωγή των ασθενών σε κάθε ΜΕΘ της χώρας γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις και κριτήρια και αφού καταγραφούν σε κεντρικά ελεγχόμενη πλατφόρμα του ΕΚΑΒ, κριτήρια τα οποία ο συγκεκριμένος ασθενής μέχρι τις 23/4 δεν πληρούσε. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας του ΕΚΑΒ, κανένας μη διασωληνωμένος παθολογικός ασθενής δεν συμπεριλήφθηκε στην πλατφόρμα τον τελευταίο μήνα. 

Κατανοούμε τη συναισθηματική φόρτιση, συμπαραστεκόμαστε στον ανθρώπινο πόνο της οικογένειας και καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη αυτού του βαρύτατου και σύνθετου περιστατικού".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση της διοίκησης του νοσοκομείου "Αττικόν" στην καταγγελία Καλλιάνου"

Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για το «όχι» στους Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές: «Πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης»

Το κόμμα των Σπαρτιατών «υποκαθιστά» τη Χρυσή Αυγή κι ο πραγματικός αρχηγός του είναι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος παραμένει αμετακίνητος στη ρητορική μίσους και τη βίαιη δράση με στόχο την κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών. Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέκλεισε τους Σπαρτιάτες από την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές.

Στις 86 από τις συνολικά 122 σελίδες του σκεπτικού τους, οι αρεοπαγίτες, εξηγούν τους λόγους που είπαν «όχι» στους Σπαρτιάτες, θεωρώντας ότι οι 11 βουλευτές τους «προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα τους ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία».

Οι αρεοπαγίτες επικαλούνται μάλιστα την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος σύσσωμης της κοινοβουλευτικής τους ομάδας (πλην του προέδρου Βασίλη Στίγκα) για την αξιόποινη πράξη της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογέων κατά συναυτουργία, πράξεις που φέρεται ότι τέλεσαν κατά τις βουλευτικές εκλογές της 25ης – 6 -2023.

Αναφερόμενοι οι αρεοπαγίτες στις ενέργειες του Ηλία Κασιδιάρη, επισημαίνουν ότι σε όλες τις κλειστές συναντήσεις που  διοργάνωσε, «μετείχε μεγάλος αριθμός επιφανών στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι και σήμερα βουλευτές του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» και σημειώνουν: «Καταδεικνύεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», το οποίο υποκαθιστά τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ουδέποτε αποδοκίμασε ή απεμπόλισε, έστω και κατ’ ελάχιστον, την προηγούμενη -ως ηγετικό στέλεχος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ρητορική μίσους, τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία».

Στο σκεπτικό του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Στην προκειμένη περίπτωση προκύπτει ότι το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», του οποίου πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος σε συνολική ποινή καθείρξεως 13 ετών και 6 μηνών για το κακούργημα της ένταξης και της διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» και την παράνομη οπλοκατοχή πυροβόλου όπλου, την οποία εκτίει, προωθεί μια πολιτική που δεν σέβεται τη δημοκρατία και στοχεύει στην αποδυνάμωση και κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και των θεσμών του κράτους δικαίου, ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή άσκησης βίας, καθώς και τη δικαιολόγηση αυτής, την προώθηση ολοκληρωτικών ιδεολογιών, τη διάδοση ρατσιστικών και μισαλλόδοξων ιδεών και ξενοφοβίας, την επιδοκιμασία εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, το μίσος κατά προσώπων και ομάδων, ενέργειες και διακηρύξεις που απειλούν την ειρηνική συμβίωση των κοινωνικών ομάδων στη χώρα».

Και καταλήγουν οι αρεοπαγίτες: «Κατ΄ακολουθίαν των ανωτέρω, το κόμμα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» πρέπει να μην ανακηρυχθεί και εντεύθεν να μη συμμετάσχει στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9-6-2024».  

Οι Σπαρτιάτες εκτός από τη δικαστική έρευνα για την παραπλάνηση των εκλογέων, έχουν το βλέμμα τους στραμμένο διαρκώς και στο Εκλογοδικείο, το οποίο ετοιμάζεται να εκδώσει απόφαση, αναφορικά με τις ενστάσεις πολιτών κατά βουλευτών του κόμματος. 

Συνολικά από τον Άρειο Πάγο, ανακηρύχθηκαν 31 κόμματα, λαμβάνοντας το πράσινο φως καθόδου στις ευρωεκλογές. Αντίθετα, κόπηκαν 15 κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, με εξαίρεση τους Σπαρτιάτες, τα υπόλοιπα 14 δεν είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα το παράβολο των 20.000 ευρώ

Εκτός εκλογών μένουν οι εξής συνδυασμοί: 

1. Σπαρτιάτες

2. Οικολόγοι πράσινοι – Πράσινη ενότητα

3. ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

4. Κίνημα φτωχών Ελλάδος 

5. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΞΟ

6. ΚΑΘΑΡΣΗ – Νίκος Αντωνιάδης

7. Πράσινη Οικολογία

8. Ελλάδα εμείς

9. Βόρεια Λέγκα Κράμα 

10. Έλληνες – Δημήτριος Μιχάκης

11. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

12. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ

13. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΑΓΙΑΤΗΣ

14. Ελλήνων Νέα Αρχή

15. Παιδιά της Ελλάδος

Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που θα συμμετέχουν:

1. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

3. ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

4. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6. ΝΙΚΗ

7. ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

8. Μερα 25 

9. ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

10. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ 

11. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – ΛΑ.Ο.Σ.

12. ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ για την Εθνική Κυριαρχία και την Κύπρο

13. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Μ-Λ ΚΚΕ)

14. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

15. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 

16. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ 

17. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ 

18. ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ ΜΑΖΙ για μια Ελεύθερη Ελλάδα 

19. ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

20. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)

21. Κίνημα 21

22. ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ 

23. Ομογενειακό Δίκτυο Ελλήνων Ευρώπης (Ο.Δ.Ε.Ε.) 

24. Νέα Αριστερά

25. ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ

26. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ

27. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

28. Ελλήνων Συνέλευσις

29. Πράσινο κίνημα 

30. Δημιουργία 

31. ΚΟΣΜΟΣ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τους «Σπαρτιάτες»

Το ζήτημα να έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παύλος Μαρινάκης κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι καθυστέρησε να καταθέσει υπόμνημα για τον αποκλεισμό του κόμματος από τις ευρωκάλπες, αποδίδοντας της πολιτική σκοπιμότητα.

Σύμφωνα με τον Παύλος Μαρινάκης: «Πολλοί αναρωτιούνταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επί 4,5 χρόνια δεν έβρισκε δικαστική αίθουσα για να εκδικαστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Γιατί δεν ψήφισε την επίμαχη τροπολογία που καταθέσαμε το 2023. Γιατί δεν υπέβαλε υπόμνημα στις βουλευτικές εκλογές. Γιατί κατέθεσε “κείμενο-δήλωση” για τη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, αφού είχε παρέλθει η σχετική προθεσμία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την άκρα δεξιά τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Η άκρα δεξιά, οι νεοναζί δεν έχουν κανένα ρόλο και καμία επαφή με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε μεταξύ άλλων. Είχε προηγηθεί δήλωση του επικεφαλής των Σπαρτιατών, ο οποίος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα με αξιοπρέπεια επειδή δεν κατέθεσε το υπόμνημα στον Άρειο Πάγο.

Σπαρτιάτες: Οι δυνάμεις του σκότους επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης

«Τελικά, οι δυνάμεις του σκότους, της διαπλοκής και του παρακράτους, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικράτησαν της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, η οποία έλαβε υπ’ όψιν της πλαστά στοιχεία και έωλες κατηγορίες. Για πρώτη φορά στα χρονικά, με καταχθόνιες μεθοδεύσεις, αποκλείεται η συμμετοχή ενός κοινοβουλευτικού κόμματος από τις εκλογές, με αποτέλεσμα ο λαός να στερείται το δικαίωμά του να εκφράσει ελεύθερα την πολιτική του βούληση», υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, οι “Σπαρτιάτες” σε ανακοίνωσή τους για τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ο κ. Μητσοτάκης φορά τη μάσκα του προστάτη της δημοκρατίας από τους εχθρούς της, κρύβοντας κάτω από αυτή την ύπουλη μάσκα την ανάποδη αλήθεια: Οτι εχθροί της δημοκρατίας είναι ο ίδιος, η παράταξή του και όλες οι δυνάμεις του ψευτοδημοκρατικού τόξου» ισχυρίζονται ακόμη οι “Σπαρτιάτες”, ενώ, τέλος, σημειώνουν:«Παραμένουμε πιστοί στα προτάγματα των προγόνων μας και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω στις αρχές και τις αξίες μας».

Κόντρα για την προτροπή Βελόπουλου

Την ίδια ώρα, ο Κυριάκος Βελόπουλος επαναφέροντας στο δημόσιο διάλογο από το βήμα της Βουλής την προειδοποίηση προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισαν τον νόμο περί της ισότητας στο γάμο να μην πάνε στην Εκκλησία τις μέρες του Πάσχα, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Να πω στον Πρωθυπουργό να το μεταφέρει στους βουλευτές του. Όσοι από εσάς ψηφίσατε τον αντιχριστιανικό νόμο του γάμου ομοφυλοφίλων, να μην πάτε τις Άγιες Μέρες στην Εκκλησία».

Η αποστροφή Βελόπουλου προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος εξήγησε πως: «Ακούσαμε μία προτροπή για τους βουλευτές της ΝΔ. Αυτή η δήθεν προστασία είναι μία έμμεση προτροπή. Αυτά πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να σοβαρευτούμε».

Η Κυβέρνηση στέκεται απέναντι στα φαινόμενα εκχυδαϊσμού της Δημοκρατίας, υπογραμμίζει ο Παύλος Μαρινάκης.

Για εργαλειοποίηση της πίστης από την πλευρά του κ. Βελόπουλου μιλούν τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, με την Έλενα Ακρίτα, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει στην Βουλή πως: «Θα πάω στην Εκκλησία, και κανένας πωλητής επιστολών του Ιησού δεν πρόκειται να μου υποδείξει τι θα κάνω».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκεπτικό του Αρείου Πάγου για το «όχι» στους Σπαρτιάτες στις ευρωεκλογές: «Πραγματικός ηγέτης είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης»"

Μ. Γιαννάκος: Ατυχής η δήλωση Καλλιάνου για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αττικόν"

Ατυχή χαρακτηρίζει τη δήλωση του κ. Καλλιάνου για την περιπέτεια υγείας του πατέρα του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει τα εξής:

"Κατανοούμε τον πόνο, την αγωνία της οικογένειας του κ. Καλλιάνου για την εξέλιξη της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύεται στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ από τις 6 Απριλίου.

Όμως, οι δηλώσεις για ευθύνες του προσωπικού του Αττικού νοσοκομείου για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του είναι ατυχείς. Συνομίλησα σήμερα με το προσωπικό του νοσοκομείου και είναι εξοργισμένοι.

Ο πατέρας του έτυχε και τυγχάνει της καλύτερης δυνατής φροντίδας. Χειρουργήθηκε από αγγειχειρουργούς με επιτυχία.

Πολλές φορές την ημέρα τον έβλεπαν γιατροί πολλών ειδικοτήτων για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Νοσηλεύονταν σε δίκλινο θάλαμο με τους συνοδούς να απαιτούν συνεχώς τη φροντίδα των νοσηλευτών.

Η Αγγειοχειρουργική κλινική όμως του νοσοκομείου Αττικον νοσηλεύει 44 ασθενείς. Επειδή δεν φθάνουν τα κρεβάτια νοσηλεύονται πολλοί σε ράντζα και φορεία.

Παρότι είναι Αγγειοχειρουργική κλινική νοσηλεύει πολλούς ασθενείς με παθολογικά προβλήματα, ασθενείς covid-19 και γίνεται τεράστια προσπάθεια από το ελάχιστο νοσηλευτικό προσωπικό να μην υπάρξει διασπορά μικροβίων.

Τι να πρωτοκάνουν δύο νοσηλεύτριες ή στη καλύτερη περίπτωση τρείς σε κάθε βάρδια με 44 ασθενείς οι περισσότεροι σε πολύ βαριά κατάσταση;

Οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας είναι συγκεκριμένες και δυστυχώς δεν φθάνουν για προληπτική νοσηλεία μη διασωληνωμένων ασθενών.
Ελάχιστοι έως καθόλου μη διασωληνωμένοι ασθενείς εισάγονται στις ΜΕΘ.

Εάν εφαρμοζόνταν αυτή η τακτική οι 900 κλίνες ΜΕΘ που κάθε ημέρα μειώνονται λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, δεν θα εφθαναν. Μακάρι να είχαμε σε λειτουργία 3.500 κλίνες ΜΕΘ όπως θα έπρεπε με βάσει τις νοσοκομειακές κλίνες που διαθέτουμε για να μπορούσαν να εξυπηρετούνται και τέτοιες περιπτώσεις μη διασωληνωμένων ασθενών.

Ευτυχώς, φέτος με τη διαχείριση που έγινε στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ δεν είδαμε το σπαράδεκτο φαινόμενο διασωληνωμένων ασθενών επι ημέρες εκτός ΜΕΘ.

Στο νοσοκομείο 'Αττικόν', λοιπόν, όταν ζητήθηκε από τους συγγενείς να εισαχθεί σε ΜΕΘ οι γιατροί διέγνωσαν ότι δεν απαιτείται διασωλήνωση, άρα ούτε εισαγωγή σε ΜΕΘ με βάσει τη κλινική του εικόνα. 

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) δεν υπάρχει.

Όταν επιδεινώθηκε η κατάσταση διασωληνώθηκε και εισήχθη σε ΜΕΘ. Όπως συμβαίνει με όλους τους ασθενείς στο 'Αττικόν'.

Όταν κάποιος ασθενής χρήζει ΜΕΘ εγγράφεται στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και σε συνεννόηση των γιατρών με το ΕΚΑΒ γίνεται η διακομιδή και εισαγωγή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, εισάγεται εκεί.

Το νοσοκομείο 'Αττικόν' εξετάζει 1.000 ασθενείς στην κάθε εφημερία, εισάγει περί τους 200 ασθενείς και είναι πρωταθλητής των ράντζων. Το λιγοστό προσωπικό δίνει τη ζωή του.

Εάν θέλετε να αποδώσετε ευθύνη σε κάποιον, αφήστε στην άκρη το λιγοστό ηρωικό προσωπικό που εως πρόσφατα χειροκροτούσατε και αποδώσετε ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν και είναι οι παθογένειες του ΕΣΥ, των νοσοκομείων.

Περαστικά με όλη μας τη καρδιά στον πατέρα του κ. Καλλιάνου, όπως και σε όλους τους ασθενείς. Προφανώς δεν μας φοβίζουν οι απειλές του που θέλουμε να πιστεύουμε έγιναν εν θερμώ".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Γιαννάκος: Ατυχής η δήλωση Καλλιάνου για το προσωπικό του νοσοκομείου "Αττικόν""

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το Flyover – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών, που είχε καταθέσει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε στον σύνδεσμο κατοίκων ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κοινοποιηθεί και το σκεπτικό της απόφασης. Τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι άμεσα από αύριο (25/4).

Στις 22/5 θα συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης όλου του έργου του Flyover.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για το Flyover – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής"

'Ερευνα GPO για τον ΠΙΣ: Δυσαρεστημένοι με το ΕΣΥ 3 στους 5 πολίτες [πίνακες]

Μεγάλη και επιδεινούμενη δυσαρέσκεια για το σύστημα Υγείας, εκφράζει η πλειονότητα των πολιτών.

Έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και παρουσιάστηκε την Τετάρτη, δείχνει πως σχεδόν τρεις στους πέντε πολίτες είναι δυσαρεστημένοι με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στην έρευνα, που παρατίθεται πιο κάτω, συμμετείχαν 1.108 άτομα άνω των 17 ετών από ολόκληρη τη χώρα. Από τις απαντήσεις τους προκύπτουν συνοπτικά τα ακόλουθα:

Το 56,9% των πολιτών είναι δυσαρεστημένοι από τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Το ποσοστό ήταν 34,7% στην έρευνα που είχε κάνει ο ΠΙΣ τον Απρίλιο του 2023.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν μόλις το 21,1% των συμμετεχόντων, με το ποσοστό να έχει μειωθεί σημαντικά σε σχέση με πέρυσι (ήταν 40,7%).

Από όσους δηλώνουν ικανοποιημένοι, το 91,1% δηλώνουν πως αυτό οφείλεται στο ιατρικό προσωπικό, το 51,7% στο νοσηλευτικό προσωπικό και το 34,5% στην οργάνωση της δημόσιας δομής Υγείας.

Στον αντίποδα, το 69,4% δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την αναλογία προσωπικού ανά ασθενείς και το 20,8% από το επίπεδο του ιατρικού προσωπικού.

Σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα, το 58,7% των συμμετεχόντων δήλωσαν ικανοποιημένοι από τον ιδιώτη γιατρό και την ιδιωτική κλινική.

Το 50,4% των πολιτών αναφέρουν πως η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας έχει επιδεινωθεί και το 70% πως το κόστος των υπηρεσιών έχει αυξηθεί.

Το 73,5% δηλώνουν πως έχουν εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό και το 55% πως είναι ικανοποιημένοι.

Το 43% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν πως έχουν υποβληθεί σε μαστογραφία, στο πλαίσιο του προγράμματος "Φώφη Γεννηματά", ενώ το 28% απάντησαν πως δεν ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα.

Από όσες δεν έκαναν μαστογραφία, το 32,1% επικαλέστηκε αμέλεια, το 19,3% δήλωσαν πως έκαναν την εξέταση χωρίς τη χρήση του προγράμματος και το 10,1% πως δεν είχαν εύκολη πρόσβαση στην παρεχόμενη ιατρική υπηρεσία.

Απαντήσεις γιατρών

Στην έρευνα συμμετείχαν και 720 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, από τους οποίους το 48% αξιολογεί το σύστημα Υγείας αρνητικά (ήταν 23% πέρυσι), το 17% θετικά (26% πέρυσι) και το 32% ουδέτερα (50% πέρυσι).

Το 50% των γιατρών αντιμετωπίζουν αρνητικά και τις αλλαγές που έγιναν πρόσφατα στη νομοθεσία για την Υγεία, ενώ το 57% δηλώνουν πως αυξήθηκαν οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν (ήταν 59%).

Σχολιαζοντας τα ευρήματα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ανέφερε τα εξής:

"Για πρώτη φορά, έχουμε θετική ανταπόκριση στον προσωπικό γιατρό και μπορούμε να αναμένουμε τη συγκρότηση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μέσα σε μία περίοδο συσσωρευμένων από δεκαετίες προβλημάτων, τα οποία απαιτούν αυξημένη χρηματοδότηση. Η αποδοχή από τους συμπολίτες μας των προτάσεων του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το συμβουλευτικό μας έργο. Θερμή παράκληση όσες γυναίκες λαμβάνουν SMS για μαστογραφία να μην το αμελούν. Για κάθε 8 μαστογραφίες που δεν γίνονται υπάρχει ένας αδιάγνωστος καρκίνος μαστού".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "'Ερευνα GPO για τον ΠΙΣ: Δυσαρεστημένοι με το ΕΣΥ 3 στους 5 πολίτες [πίνακες]"

Θύρα 7: Ποιοι είναι οι 159 κατηγορούμενοι χούλιγκαν για εγκληματική οργάνωση – Τα ονόματα, τα αδικήματα, όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις απολογίες των συλληφθέντων της Θύρας 7 για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και για σειρά άλλων αξιόποινων πράξεων.

Από τη δικογραφία των 6.000 σελίδων, που έχει στη διάθεσή της η ιστοσελίδα «Ζούγκλα», προκύπτει πως οι χούλιγκαν είχαν συγκεκριμένη δομή και δρούσαν κατόπιν εντολών της ιεραρχίας.

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, η περιγραφή των βασικών ηγετικών στελεχών της Θύρας 7 κατά το ανακριτικό υλικό έχει ως εξής:

«Ηγετικά μέλη της εν λόγω οργάνωσης, στη βούληση των οποίων υποτάσσονταν όλα τα μέλη της, τυγχάνουν οι 1 έως 8 κατηγορούμενοι (Αντίζας Ιωσήφ, Χανδρινός Μάριος–Δημήτριος, Κιάτος Πέτρος, (επ) Χόλμπμαν (ον) Μπογκοντάν-Αλεξάντρου, Μοιρώτσος Δημήτριος, Μυρσίνιας Δημήτριος, Κοντομούς Κωνσταντίνος και Καρανικολός Νεκτάριος). Το εν λόγω ηγετικό σύνολο αποτελούσε τον πυρήνα της οργάνωσης, πάνω στον οποίο στηριζόταν η αδιάλειπτη και συνεχής δράση της, επέλεγε τους στόχους, σχεδίαζε και οργάνωνε την εγκληματική δραστηριότητα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο και κατά το εκτελεστικό στάδιο, με φυσική και καθοδηγητική παρουσία σε όλες σχεδόν τις έκνομες ενέργειες.

Τα νεαρότερα μέλη της οργάνωσης τους αποκαλούν και ως «ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τους γνωρίζουν τουλάχιστον φυσιογνωμικά και τους αναγνωρίζουν ως αρχηγούς της «ΘΥΡΑΣ 7», δηλαδή των οργανωμένων φιλάθλων του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, χωρίς την εντολή ή την έγκριση των οποίων δεν γίνεται τίποτα, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί. Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι, ο προστατευόμενος μάρτυρας με την πλασματική ονομασία 67Ε, κατέθεσε ότι ηγετική ομάδα, στην υπό έρευνα εγκληματική οργάνωση, τυγχάνουν και οι Παναγιώτου Γεώργιος, Μυρσίνιας Σωκράτης. Από την διενεργηθείσα προανάκριση, προκύπτει ότι πράγματι ο Παναγιώτου Γεώργιος ανήκει στους «ΜΕΓΑΛΟΥΣ» της θύρας 7, πλην όμως δεν έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του σε αξιόποινες πράξεις και ο ρόλος τους σε αυτές.

Ο Μυρσίνιας Σωκράτης έχει ταυτοποιηθεί στο παρελθόν από την Υπηρεσία μας για ληστρική επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού με οπαδικό υπόβαθρο, που έλαβε χώρα την 02/10/2021, πλην όμως στην υπό εξέταση υπόθεση δεν εξακριβώθηκε ο ρόλος του. Από τους «ΜΙΚΡΟΥΣ», ιδιαίτερη ροπή στην εγκληματικότητα, με συμμετοχή σε τουλάχιστον τρεις αξιόποινες πράξεις της Εγκληματικής Οργάνωσης, έχουν οι: Κουτσούκης Αλέξανδρος, Σπηλιωτόπουλος Ορφέας, Χαλκίδης Ιωάννης, Μαραγκός Παναγιώτης, Μαιδώνης Αντώνιος και Μπρούλιας Στυλιανός».

Όλοι οι κατηγορούμενοι σύμφωνα με το επίσημο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.:

Αντιζάς Ιωσήφ (40 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Κοντός»
Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος (27 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Όμλε»
Κιάτος Πέτρος (33 ετών)
Χολμπάν Μπογκντάν – Αλεξαντρού (36 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Ρουμάνος»
Μοιρώτσος Δημήτριος (45 ετών)
Μυρσίνιας Δημήτριος (35 ετών), γνωστός και ως «Shark»
Κοντομούς Κωνσταντίνος (25 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Kόκος»,
Καρανικόλος Νεκτάριος, (53 ετών)
Γεντίκης Νικόλαος (19 ετών), προσωρινά κρατούμενος στο Κ.Κ. Κουρυδαλλού,
Τόλιας Αγαθάγγελος, (22 ετών)
Καλαϊτζίδης Λάζαρος (23 ετών)
Κουτσούκης Αλέξανδρος (26 ετών)
Σπηλιωτόπουλος Ορφέας (24 ετών)
Χαλκίδης Ιωάννης (24 ετών)
Μαραγκός Παναγιώτης (19 ετών)
Μαιδώνης Αντώνιος (19 ετών)
Γ.Δημήτριος (17 ετών)
Αναστασόπουλος Ιωάννης-Νικόλαος (25 ετών)
Μπρούλιας Στυλιανός (25 ετών) γνωστός με το προσωνύμιο «BROOKLYN»,
Πανούλας Βασίλειος (24 ετών)
Ρουμπάτης Ανδρέας (23 ετών)
Φουρλεμάδης Νικόλαος (20 ετών), γνωστός με το προσωνύμιο «Φούρλε»,
Παπαστάθης Αθανάσιος-Ραφαήλ (19 ετών)
Μαργαρίτης Δημήτριος (21 ετών)
Φοίφας Δημήτριος (19 ετών)
Γουνιδέλλης Κωνσταντίνος (27 ετών)
Αδαμακόπουλος Δημήτριος (24 ετών)

Τζίτζιρας Αναστάσιος-Σταύρος (22 ετών)
Καραγιάννης Άγγελος, (20 ετών)
Κατσιφός Δημήτριος, (20 ετών)
Βαφειάδης Άγγελος, (44 ετών)
Απέργης Απόστολος (27 ετών)

Φωτίου Άγγελος-Βασίλειος (21 ετών)
Αλεξίου Ευάγγελος,  (25 ετών)
Τσαούσι Άγγελο, (23 ετών)
Αργυρός Χρίστος (33 ετών)
Γκοβέλας Νικόλαος (23 ετών)
Κλουβάτος Χρήστος (25 ετών)
Λαμπόγλου Συμεών (25 ετών)

Κ. Ξενοφών (16 ετών)
Κ. -Δ. Βίκτωρας (17 ετών)
Α. Άρης-Γεώργιος, (17 ετών)
Παγουλάτος Παύλος-Σπυρίδων (20 ετών)
Πετρής Γεώργιος – Εφραίμ (20 ετών)
Ζωγράφος Νικόλαος, (27 ετών)
Πανταζόπουλος Νικόλαος (25 ετών)
Minglis Dionysos (25 ετών)
Δ. Ιωάννης-Στέφανος (16 ετών)

Σ. Κωνσταντίνος, (16 ετών)
M. Mario (16 ετών)
Πολυχρονάτος Γεράσιμος (19 ετών)
Έξαρχου Γεώργιος (22 ετών)
Κατσάνος Παναγιώτης (22 ετών)
Κλάδας Αστέριος (22 ετών)
Νικολάου Παναγιώτης (21 ετών)
K. Enea, (18 ετών)
Στανημεράκης Χρήστος, (23 ετών)

Κατσώρης Ιωάννης-Παναγιώτης, (21 ετών)
Νικολάου Γεώργιος, (22 ετών)

Τσίπρας Νικόλαος (20 ετών)
Τάτσης Θεόδωρος, (20 ετών)
Σωτήρχου Γεώργιος,(19 ετών)
Γκίκα Μάριο, (20 ετών)
Κοντονής Δημήτριος, (22 ετών)
Κοκκόρης Ιωάννης Ωκεάνος, (20 ετών)
Κατσαρός Γεώργιος, (21 ετών)

Μασάτη Νικόλαος, (19 ετών)
Λαϊός Ζαχαρίας–Στάθης, (23 ετών)
Ελευθεριάδης Χαράλαμπος, (21 ετών)
Hysa Kristian, (21 ετών)
Καρδάσης Κυριάκος (19 ετών)
Ξυγγένης Νικόλαος, (18 ετών)
Ταταράκης Βασίλειος, (25 ετών)
Μ.Νικόλαος (17 ετών)
Pali Marsid (29 ετών)
Κόντης Ευστράτιος (42 ετών)
Βασιλάκης Δημήτριος (43 ετών)
Hussain Shah (26 ετών)
Ιακωβίδης Αναστάσιος (21 ετών)

Χατζηδάκης Ζαχαρίας-Μιχαήλ (20 ετών)

Μαρούγκας Νικόλαος (37 ετών)
Κερπάτσι Άγγελος, (25 ετών)

Μ. Γεώργιος (17 ετών)
Φακλάρης Θεόδωρος (20 ετών)
Σταμπούλης Νικόλαος (25 ετών)
Ντάσκας Σπυρίδων (24 ετών)

Τραγούλιας Βασίλειος (19 ετών)
Κουνελής Σταμάτη, (21 ετών)
Α. Γεώργιος, (18 ετών)
Πιτσογιάννης Στυλιανός–Παναγιώτης (30 ετών)
Μονογυιός Αντώνιος, (22 ετών)

Νιάρχος Άγγελος, (25 ετών)
Δήμου Σεραφείμ, (22 ετών)
Κωτσάλας Ανδρέας–Στυλιανός (32 ετών)
Παναγιωτίδης Θωμάς (39 ετών)
Ανδρουλάκης Κωνσταντίνος, (22 ετών)
Τσινάρης Θεόφιλος , γεν. (22 ετών)
Κ.= Θέμελης–Μάριος, (17 ετών)
Βλούτης Χριστόδουλος, (23 ετών)
Δελλής Κωνσταντίνος, (19 ετών)

Δημητράκος Λουκάς-Μάριος, (21 ετών)
Καλλάσι Ερμαλντ, (23 ετών)
Καραγιάννης Κωνσταντίνος-Μιχαήλ, (22 ετών)
Καραμανώλης Παναγιώτης, (25 ετών)
Κικίδης Διαμαντής (18 ετών)

Κοκώσης Θεοχάρης, (20 ετών)
Κοσμάς Δημήτριος, (21 ετών)
Μαργέτης Κωνσταντίνος, (21 ετών)
Μετά Τζεβίτ, (20 ετών)
Μπατζίνας Σπυρίδων, γεν. (25 ετών)
Παυλάκος Χρήστος, (24 ετών)
Πούλης Άγγελος, (24 ετών)
Ράσα Ιωσήφ, (20 ετών)
Σάντας Δημήτριος, (24 ετών)
Σιμίτσογλου Ιωακείμ, (22 ετών)
Σκλαβενίτης Ιωάννης, (25 ετών)
Σούκας Θεόδωρος, (26 ετών)
Σουράτος Βασίλειος,(21 ετών)
Τζέπα Εμιλιάν, (23 ετών)

Σιώντας Λάζαρος , (27 ετών)
Περβολαράκης Μιχαήλ, (41 ετών)
Κουταγιάρ Πέτρος-Μάριος, (19 ετών)
Βυλλιώτης Χρήστος , (42 ετών)
Κόντος Βασίλειος,(42 ετών)
Ματζακόπουλος Άγγελος –Κωνσταντίνος, (31 ετών)
Σαραντέλης Νικόλαος, (43 ετών)
Αθανασάτος Σπυρίδων-Ηλίας, (20 ετών)

Αγαλιώτης Σοφοκλής, (20 ετών)

Xhauri Elvis, (28 ετών)
Σέλλης Σταύρος, (21 ετών)
Τσούχλης Δημήτριος, (24 ετών)
Ντελλής Ιωάννης-Ευστάθιος, (23 ετών)
Βογιατζής Δημήτριος, (20 ετών)

Ζυφέρι Άλεκς, (21 ετών)

Μαρτιροσιάν Ασότ, (34 ετών)
Παγώνης Αναστάσιος, (22 ετών)
Κλώσσας Κούτρας Ιάσων, (22 ετών)
Παπαδόπουλος Ευστάθιος, (22 ετών)
Μπατσάρας Ευάγγελος, (20 ετών)
Θωμόπουλος  Δημήτριος, (30 ετών)

Πανιώρας Ανδρέας (28 ετών)
Μαμαγκάκης Ιωάννης, (19 ετών)
Τζίτζιρας Νικόλαος-Στυλιανός, (19 ετών)

Γαλανόπουλος Γεώργιος, (34 ετών)
Καυκιάς Χαράλαμπος, (41 ετών)
Ξυπολιάς Απόστολος, (34 ετών)
Μυτάκης Σπυρίδων, (23 ετών)
Τσαπρούνης  Ιωάννης (25 ετών)
Νινός Γεώργιος, (43 ετών)
Καρύδης Αριστείδης, (32 ετών)
Αρβανίτης Γεώργιος, (32 ετών)
Δαγκλής Χρήστος, (44 ετών)
Grembi Aldelina (34 ετών)
Θανασούλας Κωνσταντίνος, (21 ετών)
Παπαδιώτης Δημήτριος, (21 ετών)
Γιαζό Κριστιάν, (20 ετών)
Ψωμάς Κωνσταντίνος (32 ετών)
Μελιδωνιάτης Χρήστος  (25 ετών)
Κωστόπουλος Βάϊος (24 ετών)

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Θύρα 7: Ποιοι είναι οι 159 κατηγορούμενοι χούλιγκαν για εγκληματική οργάνωση – Τα ονόματα, τα αδικήματα, όσα αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ."

Ξύλο μέσα στη Βουλή: Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών έριξε μπουνιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια όταν ένας βουλευτής της Ελληνικής Λύσης δέχθηκε επίθεση από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών που τώρα είναι ανεξάρτητος. 

Πρόκειται για τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος δέχθηκε μπουνιά από τον Ανεξάρτητο πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο.  Ο κ. Γραμμένος μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής και στη συνέχεια στο ΓΝΑ γιατί ένιωσε ζαλάδα μετά το επεισόδιο και υποβάλλεται σε εξετάσεις.

Το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος. 

Τον βουλευτή Φλώρο προσπάθησε να συγκρατήσει συνάδελφός του όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αλλά ήταν αδύνατον. 

Καρέ καρέ το επεισόδιο

Μόλις βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο.

Ο διάλογος που προηγήθηκε μεταξύ των δυο βουλευτών σοκάρει: 

Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@.
Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.

Πάντως η πλευρά της Ελληνικής Λύσης αναφέρει ότι δεν ισχύουν οι παραπάνω διάλογοι και ουδέποτε ο βουλευτής Γραμμένος έβρισε την μητέρα του Κωνσταντίνου Φλώρου. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση.

Οι βουλευτές παρακολουθούσαν το επεισόδιο αποσβολωμένοι.

Για κτηνωδία μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και τόνισε ότι οι συνέπειες αυτής της πράξης θα φροντίσει να είναι βαριές. Ο βουλευτής θα παραπεμφθεί για την άρση της ασυλίας του αλλά και στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Τασούλας ο βουλευτής θα αποχωρήσει συνοδεία φρουράς και δεν θα συμμετέχει στις εργασίες της Βουλής για 15 ημέρες. «Ο κανονισμός δεν προβλέπει αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι όταν τον φτιάχναμε νομίζαμε ότι απευθυνόμασταν σε ανθρώπους με στοιχειώδεις κανόνες συμπεριφοράς.

Την επίθεση καταδίκασε και ο Κυριάκος Βελόπουλος.  Σχολιάζοντας το επεισόδιο, ο κ. Βελόπουλος θεώρησε «αδιανόητο, μειράκια του βίου της πολιτικής, να συμπεριφέρονται με βία ως προβατόσχημοι λύκοι. Δικαιολογίες μπορεί να βρει ο καθένας όσες θέλει […] Ξέρετε ποια η διαφορά του ανθρώπου από τα υπόλοιπα ζώα; Τα ζώα αν τα πειράξεις μπορεί να αντιδράσουν. Ο άνθρωπος όμως διαφέρει στο μυαλό, την κρίση και τη λογική, που κάποιοι δεν διαθέτουν εδώ μέσα, δυστυχώς».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξύλο μέσα στη Βουλή: Πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών έριξε μπουνιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο"

Θεοφανία Παπαθωμά και Γρηγόρης Πετράκος αμφισβητούν την αφρικανική σκόνη – «Μας ψεκάζουν»

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, τόσο στην Αθήνα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας, αφού τα πάντα έχουν καλυφθεί από ένα πέπλο αφρικανικής σκόνης.

Πάντως, υπάρχουν και κάποιοι που φαίνεται πως έχουν ενστερνιστεί περίεργες θεωρίες και αμφισβητούν το φαινόμενο αφρικανικής σκόνης, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για χημικά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ηθοποιός, Θεοφανία Παπαθωμά, η οποία έκανε στο Instagram μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση.

Αναρτώντας μια φωτογραφία από τον πορτοκαλί ουρανό αρχικά έγραψε στη λεζάντα:

«ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Και ενώ εσύ ονειρεύεσαι, παλεύεις κι αγωνίζεσαι να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα, κάποιοι προσπαθούν κάθε μέρα να σε σκοτώσουν με χημικά. Δεν είναι αφρικανική σκόνη. Πείτε μας πώς να καθαρίσουμε τα βαρέα μέταλλα που μας ψεκάζουν, από τον οργανισμό!».

Στη συνέχεια η ηθοποιός άλλαξε το κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία σημειώνοντας:

«Ωραίο ΕΦΕ! Mα τί φίλτρα χρησιμοποιούν;
ΜΟΛΥΒΔΟ ΚΙ ΑΡΣΕΝΙΚΟ!
Απεφάνθη το εργαστήριο κλιματολογίας και ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα πιο τοξικά δηλητήρια για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μας φροντίζουν…».

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η ηθοποιός είχε αναφερθεί και στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.
«Εσύ έχεις εμβολιαστεί;» την είχε ρωτήσει η Φαίη Σκορδά, με την ηθοποιό να απαντά: «Αυτό είναι δικό μου θέμα».

«Δεν θέλω να επηρεάσω τον κόσμο. Όποιος θέλει εμβολιάζεται και όποιος δεν θέλει δεν εμβολιάζεται. Ευτυχώς έχουμε ακόμα αυτή την επιλογή. Δεν μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο ούτε για το ένα ούτε για το άλλο θέμα. Ας αλλάξουμε όμως θέμα, ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Σε άλλη τοποθέτησή της για τα εμβόλια είχε πει:

«Είμαστε υπέρ των εμβολίων εφόσον αποδειχτούν ότι είναι ασφαλή. Εδώ δεν έχουν πειστεί οι γιατροί, εμείς τους γιατρούς ακούμε. Εγώ δεν έχω προσωπική άποψη, ούτε ο Γρηγόρης, ό,τι μας πουν οι ειδικοί. Αν έρθει η σειρά μου να εμβολιαστώ, θα το σκεφτώ. Όταν κληθώ να αποφασίσω, με τα δεδομένα που θα υπάρχουν γιατί τα δεδομένα αλλάζουν κάθε μέρα, θα αποφασίσω τι θα κάνω.
Εμείς ακούμε τους γιατρούς, και ο Γρηγόρης αυτά που δημοσίευσε ήταν τα βιντεάκια των ειδικών και στατιστικοί πίνακες. Δεν έχουμε δική μας άποψη.

Φοράμε μάσκα εκεί που είναι υποχρεωτική η μάσκα. Εφόσον η μάσκα είναι υποχρεωτική, την φοράμε, γιατί σεβόμαστε και τους ανθρώπους που φοβούνται. Ακόμα και αν δεν φοβόμαστε εμείς, υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται. Αν δεν ήταν υποχρεωτική δεν θα τη φοράγαμε».

Τι πιστεύει ο Πετράκος για τη σκόνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια άποψη έχει και ο πρώην σύντροφός της, Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος κινείται στο ίδιο μήκος κύματος, αμφισβητώντας το φαινόμενο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

«Είναι φοβερό, άνθρωποι που ζουν 50, 60, 70 χρόνια στην Αθήνα και δεν έχουν δει ποτέ τους τέτοιο ουρανό, να πείθονται ότι αυτό που βλέπουν συμβαίνει επειδή φύσηξε. Λες και δεν είχε ξαναφυσήξει. Να μου πεις εδώ πίστεψαν πως μια νυχτερίδα δάγκωσε έναν Κινέζο κι έπρεπε να κλειστούμε στα καταφύγια 3 χρόνια για έναν θανατηφόρο ιό που για να δεις αν τον έχεις πρέπει να κάνεις τεστ», έγραψε χαρακτηριστικά.

news

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοφανία Παπαθωμά και Γρηγόρης Πετράκος αμφισβητούν την αφρικανική σκόνη – «Μας ψεκάζουν»"

Βόλος: Η στιγμή που εξωσχολικοί μπαίνουν σε δημοτικό σχολείο, εικόνες από τις ζημιές

Σε βανδαλισμούς προέβησαν το βράδυ της Κυριακής εξωσχολικοί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Αγριάς! Έσπασαν καρέκλες και κατέστρεψαν εκπαιδευτικό υλικό.

Η ανάρτηση της διευθύντριας του σχολείου:

«Αλλο ένα πρωινό που βρήκαμε το μπαλκόνι μας και το υπαίθριο “γραφείο” των εκπαιδευτικών ρημαδιό. Οι κάμερες έπιασαν τα πρόσωπα των υπευθύνων αλλά οι ίδιοι μάλλον αισθάνονται υπεράνω του νόμου και δεν πτοούνται

Το ωράριο της καθαρίστριας μας είναι μετά τις 10.00 και οι μαθητές θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με ότι άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι μη σεβόμενοι τον χώρο…

Ανασκουμπωθήκαμε πρωί πρωί και δεν μας πειράζει, θυμώνουμε όμως με την προκλητική συμπεριφορά κάποιων, απέναντι στον χώρο που τους φιλοξενεί.

Δεν σκέφτονται ότι εδώ υπάρχουν παιδιά και τα δεκάδες προκλητικά πεταμένα αποτσίγαρα μπορεί να τα βάλουν σε κίνδυνο.

Δεν σκέφτονται ότι τα μπουκάλια και τα τενεκεδάκια ενεργειακών ποτών μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Δεν σκέφτονται ότι οι ανόητοι βανδαλισμοί των αντικειμένων των μαθητών που δυστυχώς λόγω έλλειψης χώρου βρίσκονται εκτεθειμένα στις ορέξεις κάθε ανεγκέφαλου στεναχωρούν πρωτίστως τους ίδιους τους μαθητές.

Κατασκευές, ζωγραφιές, ξεχασμένα τάπερ και ζακετάκια μαθητών ,οι σκούπες και οι κουβάδες της καθαρίστριας, τα πατάκια των εισόδων, τα φυτά μας ένιωσαν τη μανία των εισβολέων που έδειξαν όλη τη μαγκιά τους πετώντας τα εδώ κι εκεί.

Κερασάκι στην τούρτα οι λεμονόκουπες και τα χαρτιά του φαγητού τους που πετάχτηκαν τριγύρω δείχνοντας την ποιότητα τους.

Τα πρόσωπα τους έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες στη σχολική μονάδα και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε μπορεί να τους κατονομάσει ώστε να τους γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από τους αρμόδιους».

Δείτε εικόνες:

thenewspaper
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Η στιγμή που εξωσχολικοί μπαίνουν σε δημοτικό σχολείο, εικόνες από τις ζημιές"

Συνελήφθη 15χρονος που έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του

Ένας 14χρονος κατήγγειλε 15χρονο συμμαθητή του ότι έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό του, με συνέπεια να υποστεί ελαφρύ έγκαυμα και να απευθυνθεί σε νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η καταγγελία έγινε πριν από δύο εβδομάδες στο Α.Τ. Σκύδρας, στην Πέλλα, ενώ το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μέσα από τοπική ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα συνέβησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου σε περιοχή του δήμου Σκύδρας, ενώ οι δύο ανήλικοι φαίνεται πως φοιτούν στο ίδιο σχολείο.

Από την Αστυνομία συνελήφθη ο 15χρονος, όπως επίσης οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη 15χρονος που έσβησε τσιγάρο στο μάγουλο συμμαθητή του"

Σάλπαρε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης – Πρότεινε δαπάνες για την υγεία στο 5% του ΑΕΠ – Σήμερα είναι στο 5,7%

Πήρε τις θάλασσες ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης καθώς είχε αποκλειστεί επί δυο ημέρες λόγω κακοκαιρίας στην Αστυπάλαια.

Επόμενος σταθμός του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη θα είναι η Τήλος. Στη συνέχεια θα βρεθεί στην Νίσυρο και το απόγευμα στην Κω.  Η ναυτική περιοδεία, όπως ο ίδιος την αποκαλεί, στο Αιγαίο ξεκίνησε πριν από μερικά 24ωρα και σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok δείχνει όλους τους σταθμούς της μέχρι τώρα περιοδείας του. 

Το πρωί και λίγο πριν αναχωρήσει από την Αστυπάλαια ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Μεταξύ άλλων είπε ότι τα μεγάλα προβλήματα των νησιών είναι υγεία, συγκοινωνίες, παιδεία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δίνει ελάχιστα χρήματα ειδικά για την υγεία στα νησιά. Είπε ότι θα καταργήσει τα απογευματινά χειρουργεία και πρόσθεσε ότι το βασικό είναι να στελεχωθούν τα νοσοκομεία. ,Έχετε την προσωπική μου εγγύηση ότι όταν θα είμαστε κυβέρνηση η πρώτη, πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι το κοινωνικό κράτος.  Όταν ρωτήθηκε σε πόσο ποσοστό του ΑΕΠ θα είναι οι δαπάνες για την υγεία απάντησε: το ποσοστό του ΑΕΠ πρέπει να το μετράς και δυναμικά. Δεν είναι μόνο ότι επενδύεις στην υγεία και μετά οι μισθοί αυτοί δεν ανακυκλώνονται στην οικονομία». Αναφερόμενος στο ποσοστό είπε: «Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ η επένδυση στην υγεία».

Ήδη η τοποθέτηση αυτή του κ. Κασσελάκη προκάλεσε αντιδράσεις καθώς οι δαπάνες για την Υγεία επί διακυβέρνησης ΝΔ, μετά και την πανδημία, έχουν ανέλθει στο 5,7%. Επίσης, πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως οι εν λόγω δαπάνες πρέπει να ανέβουν στο 7,5% του ΑΕΠ, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή η χρηματοδότηση στην Υγεία είναι σχεδόν στο 6%, εσείς είπατε να πάει στο 5%», με τον κ. Κασσελάκη να απαντά «είπα τουλάχιστον 5%».

Είπε ακόμα ότι την Μεγάλη Εβδομάδα θα πάει στην Κέρκυρα και θα πάει και στην εκκλησία. 

Τέλος,  ενοχλήθηκε όταν ρωτήθηκε για το πότε θα δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του λέγοντας: το έχω πει χιλιάδες φορές οτι θα το κάνω πριν τις ευρωεκλογές.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλπαρε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης – Πρότεινε δαπάνες για την υγεία στο 5% του ΑΕΠ – Σήμερα είναι στο 5,7%"

Μεσολόγγι: Ανήλικες μαθήτριες έδειραν 15χρονη στο προαύλιο του σχολείου τους – Δικογραφία σε βάρος τους

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε 15χρονη μαθήτρια από δύο συμμαθήτριές της στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου. Σε βάρος της 13χρονης και των γονιών της σχηματίστηκε δικογραφία, μετά την καταγγελία της 15χρόνης.

Το πρωί της Δευτέρας, κατά την διάρκεια του διαλείμματος, η 13χρονη, μαζί με την αδελφή της, πλησίασαν τη φίλη τους, της φόρεσαν στο κεφάλι την κουκούλα της μπλούζας της και την χτύπησαν, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν τον τραυματισμό της. Η κοπέλα, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί της τοποθέτησαν προστατευτικό κολάρο.

Μεμονωμένο περιστατικό χαρακτηρίζουν οι εκπαιδευτικοί το συμβάν, ενώ στις μαθήτριες επιβλήθηκε διήμερη αποβολή.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου “είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοια περιστατικό στο σχολείο και δεν τίθεται θέμα bullying”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεσολόγγι: Ανήλικες μαθήτριες έδειραν 15χρονη στο προαύλιο του σχολείου τους – Δικογραφία σε βάρος τους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news