facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Αίσιο τέλος για τον 50χρονο που εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο

«Η περιπέτεια του Κάουρα Νέστορα, 50 ετών, έληξε σήμερα, 9/3/2021 βραδινές ώρες, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών του ανθρώπων που τον αναζητούσαν» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Και συνεχίζει η ενημέρωση: «Ο Κάουρας Νέστορας βρέθηκε στην περιοχή της Αρτέμιδας και είναι καλά στην υγεία του. Κάθε πληροφορία που λάβαμε, χάρη στην κινητοποίηση του κόσμου, ήταν σημαντική και συνετέλεσε ώστε ο Καούρας Νέστορας να βρίσκεται τώρα ασφαλής με τους οικείους και να μην περάσει ακόμη ένα ακόμη βράδυ σε κίνδυνο.

«To Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Κάουρα Νέστορα και την οικογένειά του για οτιδήποτε χρειαστεί».

Νωρίτερα, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, η κόρη του 50χρονου είχε συγκλονίσει με όσα είπε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίσιο τέλος για τον 50χρονο που εξαφανίστηκε από το νοσοκομείο"

Διαδηλωτές υπέρ του Κουφοντίνα βανδάλισαν εικόνα της Παναγίας

Την… «επαναστατική τους γυμναστική» πάνω σε μια εικόνα της Παναγίας αποφάσισαν να ασκήσει ομάδα διαδηλωτών υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά την χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό συνέβη όταν οι νεαροί διαδηλωτές είδαν  να περνάει από μπροστά τους ένας  άνδρας, ο οποίος κουβαλούσε στην μηχανή του κάποια εικόνα της Παναγίας. Οι διαδηλωτές του όρμηξαν και έσπασαν την εικόνα πετώντας την στον δρόμο  και πατώντας πάνω της και κοροϊδεύοντας ειρωνικά.

Ο άνδρας, χωρίς να ταραχθεί, μάζεψε την εικόνα από τον δρόμο, την ώρα που οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως  «Η Ελλάδα να πεθάνει , να ζήσουμε εμείς Στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο και η Πατρίς». Μάλιστα, καθώς επέστρεφε στην μηχανή του, κάποιοι από τους διαδηλώτές πήραν ότι είχε απομείνει από την εικόνα, σκίζοντάς την.

 mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδηλωτές υπέρ του Κουφοντίνα βανδάλισαν εικόνα της Παναγίας"

Νέα Σμύρνη: Ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό για 2,5 λεπτά – Όλο το βίντεο σοκ

Καρέ – καρέ η άγρια επίθεση στον αστυνομικό. Για 150 δευτερόλεπτα δεκάδες άτομα τον δέρνουν ανηλεώς όσο είναι πεσμένος στο έδαφος. «Κόμπος στο στομάχι» οι εικόνες από την Νέα Σμύρνη. Ποιος είναι ο 24χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όλο το χρονικό των επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουτν την αγριότητα. Τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021, στην Νέα Σμύρνη με τον ανηλεή ξυλοδαρμό του αστυνομικού, είναι πραγματικά σοκαριστικά.

Ένα νέο βίντεο βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και καταγράφει καρέ – καρέ, με την πιο «καθαρή» εικόνα μέχρι στιγμής, τα όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη, όπου σημειώθηκαν τα θλιβερά επεισόδια.

Το βίντεο ξεκινά με την πορεία πολλών εκατοντάδων νεαρών, μέχρι την στιγμή που διαλύονται απότομα γιατί πλησιάζουν οι αστυνομικοί.

Καρέ – καρέ η άγρια επίθεση στον αστυνομικό. Για 150 δευτερόλεπτα δεκάδες άτομα τον δέρνουν ανηλεώς όσο είναι πεσμένος στο έδαφος. «Κόμπος στο στομάχι» οι εικόνες από την Νέα Σμύρνη. Ποιος είναι ο 24χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Όλο το χρονικό των επεισοδίων.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουτν την αγριότητα. Τα όσα έγιναν το βράδυ της Τρίτης, 09.03.2021, στην Νέα Σμύρνη με τον ανηλεή ξυλοδαρμό του αστυνομικού, είναι πραγματικά σοκαριστικά.

Ένα νέο βίντεο βλέπει το «φως» της δημοσιότητας και καταγράφει καρέ – καρέ, με την πιο «καθαρή» εικόνα μέχρι στιγμής, τα όσα έγιναν στην Νέα Σμύρνη, όπου σημειώθηκαν τα θλιβερά επεισόδια.

Το βίντεο ξεκινά με την πορεία πολλών εκατοντάδων νεαρών, μέχρι την στιγμή που διαλύονται απότομα γιατί πλησιάζουν οι αστυνομικοί.

Φαίνονται δέκα μηχανές και ο άτυχος 24χρονος αστυνομικός από τις Σέρρες επιβαίνει σαν συνοδηγός στην τελευταία. Οι αστυνομικοί φρενάρουν και τότε ένας από το πλήθος βρήκε την ευκαιρία για να κάνει ένα… σπριντ και να φτάσει την τελευταία μηχανή.

Πηδάει με μένος στην πλάτη του αστυνομικού και τον ρίχνει από την μηχανή. Τότε, ξεκινά το μαρτύριό του. Η στιγμή που τον πετάει στο έδαφος, είναι στο 2.25 του βίντεο. Από τότε, μέχρι και τουλάχιστον το 4.55, δηλαδή για δυόμισι λεπτά (!) δεκάδες άγνωστοι ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό, που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος!

Μπουνιές, κλωτσιές και χτυπήματα για 150 βασανιστικά δευτερόλεπτα.

Τον αφήνουν και φεύγουν από το σημείο, μόνο όταν οι αστυνομικοί επιστρέφουν για τον συνάδελφό τους, όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι BigThirteen στο YouTube…

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο (σ.σ. στο 2.25 η στιγμή που ξεκινά ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού)
 
 
Ποιος είναι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη

Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο με κρανοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίσθηκε σοβαρά στα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 24χρονο ειδικό φρουρό, ο οποίος κατάγεται από το Σιδηρόκαστρο Σερρών και μπήκε στο σώμα σχετικά πρόσφατα.

Οι γιατροί προσπαθούν να σταθμίσουν την κατάστασή του και φαίνεται να έχει τις αισθήσεις του, αλλά ακόμα δεν μπορούν να αποφανθούν για το τι ακριβώς συμβαίνει και ποιο είναι το εύρος των τραυμάτων του.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και τα πόδια, και αιμορραγούσε αρκετά σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του.

Οι συνάδελφοί του περιγράφουν ότι δέχθηκε επίθεση και αν δεν επανέρχονταν στο σημείο για να τον υπερασπιστούν, λένε ότι θα είχε δεχθεί καίρια πλήγματα και θα είχε χάσει ήδη τη ζωή του.

Να σημειωθεί πως υπάρχουν τρεις ακόμη τραυματίες αστυνομικοί, με έναν εξ αυτών να έχει ένα ελαφρύ χτύπημα στο χέρι. Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του και έχει μεταφερθεί και αυτός στο 401.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Ξυλοκοπούν άγρια τον αστυνομικό για 2,5 λεπτά – Όλο το βίντεο σοκ"

Στάθης Παναγούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μέλη του από όλη την Αττική στη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής Στάθης Παναγούλης, με αφορμή την συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως στη συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας, κλήθηκαν μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Γλυφάδα, τον Άλιμο, το Ελληνικό, το Παλαιό Φάληρο, την Ηλιούπολη, την Καλλιθέα, το Μοσχάτο και τον Πειραιά.

«Έτσι ξέρει ο Τσίπρας να κάνει αντιπολίτευση, με συγκεντρώσεις για τον Κουφοντίνα και σαν την σημερινή…. Γι΄αυτό φτάσαμε στην Αττική να έχουμε 1.500 κρούσματα όπως σήμερα», τόνισε ο πρώην βουλευτής. «Πήρε το ρίσκο ο Τσίπρας για τη μεταδοτικότητα λόγω COVID 19 (όπως εξάλλου δήλωσε πρόσφατα ) …. ΑΙΣΧΟΣ… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ….», κατέληξε ο Στάθης Παναγούλης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάθης Παναγούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε μέλη του από όλη την Αττική στη συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη"

Μητσοτάκης για Νέα Σμύρνη: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει»

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει» αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του.

Και συνεχίζει: «Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης για Νέα Σμύρνη: «Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει»"

Μη κατοικήσιμα 1.424 σπίτια στη Θεσσαλία

Χίλιες τετρακόσιες είκοσι τέσσερις κατοικίες έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες από τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των κτιρίων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.486 κτίρια:

Από αυτές 3.106 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.424 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 92 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) είναι οι 36.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 55 από τις 103 αυτοψίες, ενώ σε 185 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 164 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «μια ημέρα μετά την επίσκεψή μας με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, έφθασαν οι πρώτοι 12 οικίσκοι. Έχει ξεκινήσει η διανομή και εγκατάστασή τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κατάλληλες υποδομές, έτσι ώστε να μπορέσουν να τοποθετηθούν με ασφάλεια και να είναι λειτουργικοί.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μεταφερθούν στην περιοχή προοδευτικά και άλλοι 28 οικίσκοι ώστε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι στεγαστικές ανάγκες των πληγέντων.

Στις πληγείσες περιοχές έχουν ήδη μεταφερθεί και 40 τροχόσπιτα και, με εντολή του υπουργού, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν και άλλα 25».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Μη κατοικήσιμα 1.424 σπίτια στη Θεσσαλία"

Κύπρος: 420 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

420 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (9/3/2021) το υπουργείο Υγείας Κύπρου.

Δεν καταγράφηκαν σήμερα θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την νόσο COVID-19, και συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων από Covid 19 στην Κύπρο παραμένει 233.

154 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 29 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 34.799 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 37.650.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 420 νέα κρούσματα - Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο"

Εξαφανίστηκε 50χρονος μέσα από νοσοκομείο της Αττικής

Συναγερμός έχει σημάνει για την εξαφάνιση ενός 50χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του, εξαφανίστηκε μέσα από νοσοκομείο της Αττικής όπου νοσηλευόταν.

«Πού να τον βρούμε εμείς αυτή τη στιγμή; Αν έχει πάθει κάτι εμένα ποιος θα μου τον φέρει πίσω αυτή τη στιγμή; Κανείς… Ήταν σαν να μην με άκουγαν. Δεν το πιστεύω ότι μπορείς να πας στο νοσοκομείο για να γίνεις καλά και να σε χάσουν. Αυτό δεν… δεν το διανοείται το μυαλό μου. Το έζησα πρώτη φορά. Δηλαδή, δεν το καταλαβαίνω…» ανέφερε η κόρη του 50χρονου στο Μega.

Στην συνέχεια, η κόρη του 50χρονου ανέφερε πως: «Περιμένουμε να κάνουμε την εισαγωγή. Μετά επειδή είχαν τέσσερα κρούσματα μέσα ήδη στο παθολογικό, μας διώχνανε, δεν μας αφήνανε να μπούμε. Και πηγαινοερχόμασταν και στο τέλος μας φώναζαν κιόλας “τι θέλετε κάθε ένα λεπτό να μας πρήζετε;” Εντάξει; Αυτή είναι η συμπεριφορά…»,

Για την εξαφάνιση του 50χρονου ενεργοποιήθηκε Missing Alert. Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 8.3.2021, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Εθνικής Άμυνας στην Αθήνα, ο Κάουρας Νέστορας, 50 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του Κάουρα Νέστορα σήμερα και προχώρησε άμεσα στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος των συγγενών του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Ο Κάουρας Νέστορας έχει ύψος 1.72 μ., έχει κανονικό βάρος, έχει ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε καφέ-μπεζ παντελόνι και πράσινη-καφέ μπλούζα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple.

 news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαφανίστηκε 50χρονος μέσα από νοσοκομείο της Αττικής"

Νέα Σμύρνη: Το ΥΠΡΟΠΟ δίνει ντοκουμέντα από τα επεισόδια και τις κατασχεμένες μολότοφ

Κι ενώ η Νέα Σμύρνη θυμίζει… πεδίο μάχης, με την πορεία κατά της αστυνομικής βίας να μετατρέπεται σε «πόλεμο» μεταξύ συγκεντρωμένων και αστυνομικών, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δίνει στην δημοσιότητα «πολεμοφόδια» που κατασχέθηκαν πριν την συγκέντρωση.

«Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ενημέρωση του υπουργείου.
Ακόμη, δίνονται στην δημοσιότητα οι εξής εικόνες
 
 
360p geselecteerd als afspeelkwaliteit
Νέα Σμύρνη Νέα Σμύρνη

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα Σμύρνη: Το ΥΠΡΟΠΟ δίνει ντοκουμέντα από τα επεισόδια και τις κατασχεμένες μολότοφ"

Eπεισόδια, μολότοφ και δακρυγόνα μετά τη μεγάλη πορεία στη Νέα Σμύρνη

Μεγάλη διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σμύρνη με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου κατευθύνθηκε η πορεία διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά της εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000-6.000 άτομα.

Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα. 

Τραυματίας ήταν ένας αστυνομικός που μεταφέρθηκε στο 401.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε στο κεφάλι, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφ. Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ έγινε αγώνας δρόμου να φτάσει ασθενοφόρο και διασώστες του ΕΚΑΒ για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια ασθενοφόρο που τον παρέλαβε.

Η αστυνομία προχώρησε σε γενικευμένη χρήση χημικών, έπεσαν δεκάδες δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου- λάμψης ενώ έγινε και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην περιοχή, στους γύρω δρόμους, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δέκα συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στην Νέα Σμύρνη, ενώ τουλάχιστον τρεις είναι οι τραυματίες αστυνομικοί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα επεισόδια δημιούργησαν περίπου 400 κουκουλοφόροι που βγήκαν μέσα από την πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, ενώ στην συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της Κυριακής, συμμετείχαν περίπου 5.000 άτομα και στην πορεία 3.000 άτομα.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την αστυνομία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

Αυτή την ώρα οι συμμετέχοντες στα επεισόδια έχουν ανάψει φωτιές σε διάφορα σημεία της περιοχής, ενώ τους καταδιώκουν οι αστυνομικοί.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, όπου ένταση κορυφώθηκε.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην κάθοδο.

Ισχυρότατη ήταν η αστυνομική παρουσία, ενώ από αέρος επέβλεπε ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που μεταφέρει εικόνα στα κεντρικά της, ενώ δρακόντεια ήταν τα μέτρα γύρω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή της αστυνομίας από τις 5:00 είχαν διακοπεί τα δρομολόγια του Τραμ στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Τα δρομολόγια διεξάγονται μέχρι τον σταθμό της Παναγίτσας στο Παλαιό Φάληρο.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

"Καταδικάζουμε απερίφραστα όσους επέλεξαν με πράξεις βίας να αμαυρώσουν μια ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων, μαθητών εργαζομένων και καταστηματαρχών της Νέας Σμύρνης.  Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση σε άνδρα της ελληνικής αστυνομίας", αναφέρει ανακοίνωση.

"Η βία δεν απαντιέται με βία. Η βία μόνο δικαιώνει τη βία".

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

«Την 18.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Υπάρχουν (3) τουλάχιστον τραυματίες αστυνομικοί.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις.

Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Eπεισόδια, μολότοφ και δακρυγόνα μετά τη μεγάλη πορεία στη Νέα Σμύρνη"

ΕΟΦ: Απαγόρευση συμπληρωμάτων διατροφής για τη σεξουαλική ενίσχυση των ανδρών

O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν και να μην χρησιμοποιούν τις δυο μορφές ενός γνωστού συμπληρώματος διατροφής που διαφημίζεται για την σεξουαλική ενίσχυση των ανδρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, εργαστηριακοί έλεγχοι που έγιναν στα εν λόγω προϊόντα έδειξαν ότι περιέχουν τις φαρμακευτικές δραστικές ουσίες σιλδεναφίλη και ταδαναφίλη χωρίς αυτές να αναγράφονται στην επισήμανσή τους.

Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής με την ονομασία Adam’s Secret και συγκεκριμένα για τα προϊόντα Adam’s Secret Extra Strength 1500 Capsules και Adam’s Secret Extra Strength 3000 Capsules.

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι κατά τη χρήση των ανωτέρων μη εγκεκριμένων προϊόντων ελλοχεύει κίνδυνος για την υγεία των χρηστών. Και καλεί τους καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Η σημερινή προειδοποίηση του ΕΟΦ ακολουθεί την αντίστοιχη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ο οποίος από τις 19 Ιανουαρίου έχει ενημερώσει τους Αμερικανούς καταναλωτές για τα συγκεκριμένα προϊόντα.

Από την στιγμή που αυτά είναι διαθέσιμα και μέσω διαδικτύου, ο ΕΟΦ προχώρησε στην ενημέρωση και των Ελλήνων καταναλωτών.

Σύμφωνα με τον FDA, τα δύο αυτά προϊόντα της Adam’s Secret διατίθενται στην αγορά ως συμπληρώματα διατροφής για ανδρική σεξουαλική ενίσχυση.

healthstories

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγόρευση συμπληρωμάτων διατροφής για τη σεξουαλική ενίσχυση των ανδρών"

Καιρός αύριο: Ψυχρή εισβολή με βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Αγριεύει πάλι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (10.03.2021). Κύρια χαρακτηριστικά οι βροχές, οι καταιγίδες, αλλά και οι κατά τόπους χιονοπτώσεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Τοπικές βροχές προβλέπονται στα βορειοδυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα υπόλοιπα δυτικά, βόρεια και τα κεντρικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις απογευματινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στη νότια νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση 

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιους νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στην κεντρική Μακεδονία στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν στα βόρεια τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στα βόρεια πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και θα επηρεάσουν και τις υπολοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Στα βόρεια νοτιοδυτικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης στο βόρειο Ιόνιο τη νύχτα. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 που μέχρι το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 με 4, ενώ το βράδυ θα γίνουν δυτικοί και εκ νέου θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα και από τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ψυχρή εισβολή με βροχές και καταιγίδες – Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει"

Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 3.215 νέα κρούσματα - Τα 1.572 στην Αττική

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.215, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 209.462 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 51.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 74 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί  ότι η σημερινή «επίδοση»  με τα 3.215 κρούσματα  είναι η τρίτη χειρότερη από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας καθώς στις 12 Νοεμβρίου 2020 είχαν καταγραφεί 3.316 και μια εβομάδα αργότερα στις 19 Νοεμβρίου  είχαν ανακοινωθεί 3.227 νέες διαγνώσεις. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 46, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.843 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 484 (66.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.427 ασθενείς. Οι εισαγωγές  νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 390 (ημερήσια μεταβολή +15.73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 382 ασθενείς.

Hλικιακή κατανομή: Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 3.215 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

158 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

169 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

264 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

80 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

431 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

145 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

301 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

24 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

395 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

33 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

28 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

15 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

149 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

48 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

19 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

49 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

47 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

102 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ξάνθης

22 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

19 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

10 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

5 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

23 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

7 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

11 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων

31 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

46 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

26 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

5 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

150 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: «Έκρηξη» με 3.215 νέα κρούσματα - Τα 1.572 στην Αττική"

Λιβύη: Αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων μαχητών ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός

Την αποχώρηση των περίπου 20.000 μισθοφόρων και ξένων μαχητών που παραμένουν ακόμη στη χώρα του η οποία έχει βυθιστεί στο χάος από την ατέρμονη διαμάχη για την εξουσία τα τελευταία χρόνια ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Λιβύης Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

«Οι μισθοφόροι είναι μαχαιριά στην πλάτη μας. Πρέπει να φύγουν. Θα επικοινωνήσουμε με την αποστολή του ΟΗΕ και τους εκπροσώπους των χωρών (προέλευσης) ώστε να φύγουν από τη Λιβύη», είπε. «Η εθνική κυριαρχία μας λοιδορείται λόγω της παρουσίας τους», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα έφτασε στη Λιβύη η εμπροσθοφυλακή μιας ομάδας διεθνών παρατηρητών, έργο των οποίων είναι να επαληθεύσουν την αποχώρηση των ξένων μαχητών που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός της 23ης Οκτωβρίου 2020. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στις αρχές Δεκεμβρίου υπήρχαν ακόμη στη Λιβύη 20.000 μισθοφόροι και ξένοι στρατιώτες από τη Συρία, το Σουδάν, το Τσαντ ή τη Ρωσία – μέσω της ιδιωτικής εταιρείας Βάγκνερ. Η διορία που είχε δοθεί για την αποχώρησή τους μέχρι τις 23 Ιανουαρίου φέτος, δεν τηρήθηκε.

Ο Ντμπεϊμπά έκανε αυτή τη δήλωση μιλώντας στους βουλευτές που συνεδριάζουν στη Σύρτη, προτρέποντάς τους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του ώστε να ενώσει τη χώρα. Αφού κατήγγειλε μια «θηριώδη εκστρατεία» που είχε ως στόχο την «καταστροφή» της Λιβύης, ο Ντμπεϊμπά υπερασπίστηκε τη σύνθεση της νέας «Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας» η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει τις δύο αντίπαλες εξουσίες, στη Δυτική και την Ανατολική Λιβύη.

«Πρωταρχικός στόχος μου ήταν να επιλέξω πρόσωπα με τα οποία θα ήμουν σε θέση να εργαστώ, ανεξαρτήτως από πού προέρχονται (…) Πρέπει να είναι ικανοί να εργαστούν για όλους τους Λίβυους», επέμεινε.

Ο 61χρονος πολυεκατομμυριούχος κατάγεται από τη Μισράτα και επελέγη για τη θέση του πρωθυπουργού στις 5 Φεβρουαρίου από τους 75 Λίβυους αξιωματούχους που είχαν συγκεντρωθεί στη Γενεύη, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα εξελέγη και ένα τριμελές Προεδρικό Συμβούλιο.

Η πρώτη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου, την οποία χαρακτήρισε «ιστορική» ο ΟΗΕ, έγινε τη Δευτέρα με τη συμμετοχή 130 βουλευτών, σε σύνολο 188.

Η κυβέρνηση που προτείνει ο Ντμπεϊμπά και για την οποία ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών, περιλαμβάνει δύο αντιπροέδρους, 26 υπουργούς και έξι υφυπουργούς. Δύο από τα σημαντικότερα υπουργεία, αυτά των Εξωτερικών και της Δικαιοσύνης, έχουν δοθεί σε γυναίκες, για πρώτη φορά στην ιστορία της Λιβύης.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Αποχώρηση μισθοφόρων και ξένων μαχητών ζήτησε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός"

Πλήρες lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη Δαφνούλα Ευρυτανίας

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στον οικισμό Δαφνούλα της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αργυρίου Δήμου Αγράφων της ΠΕ Ευρυτανίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 και του Δημάρχου Αγράφων, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, στον οικισμό Δαφνούλα εφαρμόζονται πρόσθετα περιοριστικά μέτρα από την Τετάρτη 10-03-2021 και ώρα 06:00 έως και τη Τρίτη 16-03-2021 και ώρα 06:00 για λόγους Δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

  • Η προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον των κατοίκων και η απαγόρευση κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο, εξαιρουμένης της κίνησης με κατοικίδιο ζώο, ατομικά και πέριξ της μόνιμης κατοικίας (sms κωδικός 6) ή για λόγους υγείας (sms κωδικός 1) ή για λόγους τροφοδοσίας (sms 2- και με εξαίρεση το διάστημα μεταξύ 18:00 και 06:00 της επόμενης) ή για λόγους εργασίας (εντός μόνο του οικισμού της Δαφνούλας, για τις υπηρεσίες που μένουν ανοικτές και με τη σχετική βεβαίωση).
  • Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των γεωγραφικών ορίων του οικισμού για λόγους υγείας, πιστοποιούμενων από σχετικές βεβαιώσεις υγείας.
  • Η αναστολή λειτουργίας καταστημάτων λιανεμπορίου και υγειονομικού ενδιαφέροντος, με εξαίρεση καταστήματα τροφίμων, φαρμακείων και πρατηρίων υγρών καυσίμων. Από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται οι υπηρεσίες διανομής προϊόντων (delivery) έως τις 23:00.
  • Η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων). Η διενέργεια μαθημάτων θα γίνεται μέσω εξ αποστάσεως διδασκαλίας (τηλε-εκπαίδευση).
  • Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.
  • Η αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών.
  • Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α’ βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.
  • Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και το Δήμο Αγράφων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.
  • Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.
  • Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του οικισμού.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί μετά το πέρας ισχύος της παρούσας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρες lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας όλο το 24ωρο στη Δαφνούλα Ευρυτανίας"

Κτηματολόγιο: Σε ποια γραφεία αναστέλλονται οι διά ζώσης συναλλαγές

Ήδη, από τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, έχουν ανασταλεί όλες οι δια ζώσης συναλλαγές και η ηλεκτρονική υπηρεσία εγγραφής πράξεων για το Κτηματολόγιο και μέχρι και την 15η Μαρτίου 2021. Ωστόοσο, σε πλήρη λειτουργία παραμένει μόνο η ηλεκτρονική υπηρεσία της έκδοσης πιστοποιητικών, στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, όπου βρίσκονται:

  • Το Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά και τα υποκαταστήματα Νέας Ιωνίας, Περιστερίου και Χαλανδρίου (Περιφέρεια Αττικής)
  • Το Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου (με έδρα την Τρίπολη) και τα υποκαταστήματα Ναυπλίου (ΠΕ Αργολίδας) και Κορινθίας (ΠΕ Κορινθίας)
  • Το Κτηματολογικό Γραφείο Πελοποννήσου Στερεάς Ελλάδας (με έδρα τη Φθιώτιδα)
  • Τα υποκαταστήματα Καλαμαριάς (ΠΕ Θεσσαλονίκης), Λευκάδας (ΠΕ Λευκάδας) εξαιρουμένου του Δήμου Μεγανησίου και Χίου (ΠΕ Χίου)

Τα ραντεβού της περιόδου αναστολής θα επαναπρογραμματιστούν με την ίδια σειρά μετά τη λήξη της αναστολής και οι πολίτες θα ενημερωθούν εγκαίρως με τηλεφωνικό ή ηλεκτρονικό μήνυμα, προκειμένου να μην υπάρξει άσκοπη ταλαιπωρία.

Στα Κτηματολογικά Γραφεία Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κυκλάδων και Δυτικής Μακεδονίας καθώς και τα υποκαταστήματα Σπάρτης, Πάτμου, Πρέβεζας, Καρδίτσας, Βέροιας, Εορδαίας, Πολυγύρου και Έδεσσας, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες (εγγραφή πράξεων, έκδοση πιστοποιητικών) παραμένουν σε πλήρη λειτουργία, οι δια ζώσης συναλλαγές και ο έλεγχος των αρχείων θα γίνεται μόνο με ραντεβού και τα οργανωτικά θέματα θα επιλύονται με έκδοση απόφασης της/του προϊστάμενης/ου.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Κτηματολόγιο: Σε ποια γραφεία αναστέλλονται οι διά ζώσης συναλλαγές"

Πηγές ΥΠΕΞ: Καμία συζήτηση για ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, η οποία έλαβε χώρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αιγύπτιου προέδρου Αμπτελφατάχ Eλ Σίσι την περασμένη εβδομάδα, σημειώνουν διπλωματικές πηγές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο υπουργών στο Κάιρο τέθηκαν τόσο οι διμερείς σχέσεις όσο και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε, δίχως περιστροφές, ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση ή προοπτική για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας. Σχετικά δημοσιεύματα που μιλούσαν για προσέγγιση Αιγύπτου-Τουρκίας, χαρακτηρίστηκαν μάλιστα ως παραπληροφόρηση.

Επισημαίνεται ότι το αιγυπτιακό υπουργείο Πετρελαίου εξέδωσε νέα προκήρυξη οικοπέδων, στην οποία έχει αφαιρεθεί η προκήρυξη που είχε γίνει για οικόπεδο ανατολικά του 28ου μεσημβρινού. Όπως επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών στη χθεσινή του δήλωση από τη Λάρνακα, η εν λόγω τροποποίηση είναι ένα τεχνικό θέμα που αφορά την αιγυπτιακή πλευρά. Σημειώνεται ότι όσον αφορά την ελληνική πλευρά, το ζήτημα που είχε προκύψει τις προηγούμενες ημέρες θεωρείται λήξαν, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά το άριστο κλίμα των διμερών σχέσεων, όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στις εγκάρδιες σχέσεις μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπτελφατάχ Eλ Σίσι, καθώς και της στενής προσωπικής σχέσης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, η οποία παίζει καταλυτικό ρόλο στην αλληλο-κατανόηση και την αποφυγή οποιονδήποτε ενδεχομένων παρεξηγήσεων που μπορεί ενδεχομένως να προκύπτουν.

Τέλος, επισημαίνεται το ενδιαφέρον για τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου 'Αχμεντ Αμπούλ Γκέιτ. Κατά την εν λόγω συνάντηση ο 'Αραβας αξιωματούχος αναφέρθηκε εκτεταμένα και άσκησε έντονη κριτική στη συνεχή παρέμβαση της Τουρκίας στις εσωτερικές υποθέσεις Αραβικών κρατών, όπως η Λιβύη, η Συρία, αλλά και το Ιράκ.

Επίσης, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και του Αραβικού Συνδέσμου, προκειμένου να υπογραφεί σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding).

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πηγές ΥΠΕΞ: Καμία συζήτηση για ΑΟΖ μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας"

Κορωνοϊός: Μηνύσεις ετοιμάζει η οικογένεια του βρέφους που πέθανε από κορωνοϊό

Κατά του νοσοκομείου αναμένεται να κινηθεί η οικογένεια του βρέφους 37 ημερών που έχασε τη ζωή του μετά από νοσηλεία του με κορωνοϊό.

Οι συγγενείς του δηλώνουν συντετριμμένοι από την απώλεια και ετοιμάζονται να κάνουν μηνύσεις κατά του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Σύμφωνα με την οικογένεια, κανένας δεν ήταν θετικός και είναι άγνωστο πώς κόλλησε κορωνοϊό το άτυχο αγοράκι. Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία νεκροτομή. Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως θετική ήταν μια θεία της οικογένειας αλλά και ακόμη ένα μικρό παιδί. Την Πέμπτη συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο.

Το χρονικό

Το νεογνό, αγόρι, νοσηλευόταν αρχικά στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Όπως πληροφορείται το protothema.gr, το νεογνό λιγων μόλις ημερών εισήχθη με σοβαρό εμπύρετο νόσημα στο παιδιατρικό νοσοκομείο, τα χαράματα του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου, κατά την εφημερία. Είχε διακομιστεί με ιδιωτικό όχημα. Το νεογνό συνοδευόταν από τη γιαγιά του. Οι γονείς του -αναφέρθηκε από τη γιαγιά ότι ήταν ανήλικοι- δηλώθηκαν κάτοικοι περιοχής της Δυτικής Αττικής, περιοχής εξαιρετικά επιβαρυμενης από τον κορωνοϊό.

Παρέμεινε σε νοσηλεία κλινικής Covid-19 για μερικές ημέρες, αλλά επιδεινώθηκε και στις 18 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του όμορου νοσοκομείου, «Αγλαΐα Κυριακού». Για 17 ημέρες δόθηκε μια μεγάλη μάχη για να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη Covid-19, ωστόσο χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του αμερικανικού κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (CDC), στις ΗΠΑ έχει καταλήξει το 0,04% των ανηλίκων που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Στην Ελλάδα έχει καταλήξει μια 16χρονη από τη Θήβα, η οποία είχε υποκείμενα νοσήματα (σακχαρώδη διαβήτη).

Ξεχωριστή αναφορά στο βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, είχε κάνει και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών διασωληνωμένου στη μονάδα εντατικής θεραπείας» ανέφερε στις 24 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας, συγκινημένος ο κ. Κικίλιας, ο οποίος πρόσφατα είχε γίνει για πρώτη φορά πατέρας.

Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο μία «μικρή αθώα ψυχή» που έδινε μάχη για τη ζωή και είχε ευχηθεί να πάνε όλα καλά.

«Αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δυσκολία» προέτρεψε τοτε ο κ. Κικίλιας.

Νοσοκομείο Παίδων: Το παιδί εμφάνισε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας

Ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστά δεδομένα από τη νοσηλεία του άτυχου νεογνού εξέδωσε το νοσοκομείο Παίδων. Ειδικότερα, αναφέρει:

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με
ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+).
Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.
Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους.Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών. Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία- νεκροτομή».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Μηνύσεις ετοιμάζει η οικογένεια του βρέφους που πέθανε από κορωνοϊό"

Έτσι έδερνε η κρατική αριστερά στο Πισοδέρι…

Μια που μιλάμε για αστυνομική βία, θυμήθηκα το Πισοδέρι, 17 Ιουνίου 2018. Καμία ΕΔΕ, ελάχιστες αρνητικές αναφορές στα ΜΜΕ. 

Μόνο ξύλο, δακρυγόνα, σπρώξιμο ανθρώπων σε κατηφορική πλαγιά. 

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε δεκάδες θύματα. Έτσι δέρνει η αριστερά του 75% που διαφωνεί μαζί της. 

tourkikanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι έδερνε η κρατική αριστερά στο Πισοδέρι…"

Κόβει το απόγευμα η ΕΛΑΣ τα δρομολόγια του τραμ στη Νέα Σμύρνη

Με εντολή της Αστυνομίας θα διακοπούν στις 17:00 τα δρομολόγια του τραμ στην περιοχή της Ν. Σμύρνης, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης.

Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια θα διεξάγονται στα τμήματα από το ΣΕΦ έως τη στάση Μηδείας/Μυκάλης (όρια Ν. Σμύρνης - Π. Φαλήρου), Βούλα - Μηδείας/Μυκάλης και ΣΕΦ - Βούλα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβει το απόγευμα η ΕΛΑΣ τα δρομολόγια του τραμ στη Νέα Σμύρνη "

ΕΛΑΣ: Δεν έσπασαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο στην Πανόρμου - Το φανάρι ήταν σπασμένο είπε η ιδιοκτήτρια

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης προκαλεί βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να προκαλούν φθορές σε αυτοκίνητα στην οδό Πανόρμου, εκδοχή την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι ειδικοί φρουροί φαίνονται να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε άδειους δρόμους στην περιοχή της Πανόρμου.

Τον ισχυρισμό αντικρούει με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ,  αναφέροντας ότι  «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί "πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ". Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις». 

Συμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου με τα σπασμένα φανάρια (ένα Fiat Stilo), κατέθεσε και επιβεβαίωσε ότι οι φθορές είχαν προηγηθεί και δεν προκλήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΛΑΣ: Δεν έσπασαν οι αστυνομικοί το αυτοκίνητο στην Πανόρμου - Το φανάρι ήταν σπασμένο είπε η ιδιοκτήτρια"

Οχι από ΣτΕ σε Κουφοντίνα στο αίτημα για προσωρινή διαταγή

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ απέρριψε σήμερα, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το αίτημα του μέλους της 17Ν και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να «παγώσει» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Οχι από ΣτΕ σε Κουφοντίνα στο αίτημα για προσωρινή διαταγή"

ΝΔ: Αυτή είναι η πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και το «Καλογρίτσας Gate»

Πρόταση για σύσταση Προανακριτικής επιτροπής για πιθανή τέλεση εγκλημάτων από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά στις υποθέσεις τηλεοπτικών αδειών και «Καλογρίτσας Gate» κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Δείτε εδώ την πρόταση

Η πρόταση ζητά την έρευνα για τον κ. Παππά, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει διαβιβαστεί στο Κοινοβούλιο, προκύπτει ενδεχόμενη τέλεση του κακουργήματος της δωροληψίας κυβερνητικού αξιωματούχου κατ' εξακολούθηση και κατά συρροή και του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος.

Υπενθυμίζεται πως το διαβιβαστικό του αρμόδιου εισαγγελέα επισήμαινε πως «προκύπτουν στοιχεία τέλεσης αξιόποινων πράξεων, φερόμενων ως τελεσθέντων κατά τη διάρκεια των ετών 2015-2016 και κατά την άσκηση των καθηκόντων του, από έχοντα την ιδιότητα του υπουργού κατά τον προειρημένο χρόνο Νικόλαο Παππά».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας δήλωσε αμέσως μετά την κατάθεση της πρότασης: «Μετά από μελέτη της δικογραφίας και αξιολόγηση του υφιστάμενου αποδεικτικού υλικού, κρίνουμε ότι εις βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκου Παππά, προκύπτουν ικανές ενδείξεις που επιβάλλουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. υποβάλλει προς τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, πρόταση υπογεγραμμένη από τριάντα Βουλευτές, με σκοπό την συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των εξής εγκλημάτων, που ο πρώην Υπουργός φέρεται ότι τέλεσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του:

α) του κακουργήματος της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και

β) του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά στοιχειοθετούνται στην πρότασή μας, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας.

Για την προεδρία της επιτροπής προτείνεται ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ., κ. Σταύρος Κελέτσης».

«Είμαστε αποφασισμένοι να διερευνήσουμε με πληρότητα και αντικειμενικότητα μια ακόμη υπόθεση που φέρεται ότι εκπορεύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με σκοπό -αυτή τη φορά- τον έλεγχο του Τύπου» συμπλήρωσε ο κ. Μπούγας.

Αναφορικά, δε, με τη δικογραφία της υπόθεσης «Folli-Follie», είπε ότι «κατά το σκέλος των ενδεχόμενων ευθυνών των πρώην yπουργών, κυρίων Φλαμπουράρη και Χαρίτση, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στην άσκηση δίωξης κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος. Για τη σοβαρή αυτή υπόθεση, ως προς τις ευθύνες του πρώην bουλευτή κ. Μπαλαούρα και των μελών της τότε διοίκησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Η Βουλή θα αποφανθεί για την αίτηση ασυλίας του βουλευτή, κ. Αραχωβίτη».

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πρόταση της ΝΔ αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας, η φερόμενη τέλεση των αδικημάτων από τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά έγινε την περίοδο 2015-2016, που σημαίνει ότι παραγράφονται τον ερχόμενο Οκτώβριο, εκτός αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε λειτουργία θερινών κοινοβουλευτικών τμημάτων, οπότε η αποσβεστική προθεσμία θα λήξει το καλοκαίρι.

Αυτό σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία διερεύνησης θα κινηθεί με ταχείς ρυθμούς.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ: Αυτή είναι η πρόταση Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά και το «Καλογρίτσας Gate»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news