facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Τέσσερις θάνατοι και 171 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Τέσσερις νέους θάνατους και 171 νέα περιστατικά covid19 ανακοίνωσε την Παρασκευή(14/05) το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 92,823 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).171 (ποσοστό θετικότητας: 0,18%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 70,742.

Παράλληλα 155 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 51 σε σοβαρή κατάσταση.

sigmalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέσσερις θάνατοι και 171 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο"

Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Διακόπτεται για λίγο το καλοκαιρινό σκηνικό του καιρού αύριο Σάββατο (15.05.2021), καθώς έρχονται βροχές και καταιγίδες, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία.

Μικρής διάρκειας μεταβολή του καιρού προβλέπεται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά και ενδεχομένως να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Από το απόγευμα και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο Σάββατο (15.05.2021) από την ΕΜΥ για όλη την Ελλάδα
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές που από τις προμεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις στα βόρεια αυξημένες, με βροχές και στη δυτική Στερεά, το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί, στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25, στα βόρεια έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ήπειρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και κυρίως τη Θεσσαλία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους 3 με 5 και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νότια γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας"

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Ακάρ για τους S-400: «Εγκαταλείψτε τους άμεσα»

Η απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ και των συμμάχων τους επαναλαμβάνει για ακόμα μια φορά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε φόβο για την πρόσβαση που αποκτά η Μόσχα στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και στην αμυντική της βιομηχανία. Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε ότι η πολιτική της Ουάσιγκτον δεν έχει αλλάξει για το συγκεκριμένο θέμα και κάλεσε για ακόμα μια φορά την Τουρκία να εγκαταλείψει τους S-400.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απόκτηση των S-400 από την Τουρκία:

-Αντιβαίνει άμεσα στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ του 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τους ρωσικούς εξοπλισμούς.

-Θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της στρατιωτικής τεχνολογίας και του (στρατιωτικού) προσωπικού των ΗΠΑ και των συμμάχων.

-Υπονομεύει τη συνοχή και τη διαλειτουργικότητα του ΝΑΤΟ.

-Παρέχει σημαντικά κονδύλια στον αμυντικό τομέα της Ρωσίας, καθώς και ρωσική πρόσβαση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στην αμυντική βιομηχανία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στον Ακάρ για τους S-400: «Εγκαταλείψτε τους άμεσα»"

Φόρος ιδιόχρησης σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις

Υπέρογκες φορολογικές επιβαρύνσεις θα κληθούν να πληρώσουν φέτος χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις, παρότι -εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού- έμειναν κλειστές για μεγάλα χρονικά διαστήματα εντός του 2020 ή υπολειτούργησαν με σημαντικά μειωμένο τζίρο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα να καταταγούν στις «πληττόμενες». Πρόκειται κυρίως για επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεταφορών και του λιανεμπορίου, των οποίων οι τζίροι συρρικνώθηκαν πέρυσι, με αποτέλεσμα να καταγράψουν ζημιές αντί για καθαρά κέρδη το 2020.

Οι επιχειρήσεις αυτές, παρά το γεγονός ότι δεν λειτούργησαν καν ή υπολειτούργησαν για αρκετούς μήνες εντός του 2020 και εν τέλει κατέγραψαν ζημιές, θα κληθούν με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών τους δηλώσεων να καταβάλουν τεράστια ποσά φόρου που θα υπολογιστούν επί των τεκμαρτών εισοδημάτων ιδιοχρησιμοποίησης ή ιδιόχρησης των ακινήτων τους.

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανέφερε σε άρθρο που ανήρτησε στον φορο-λογιστικό ιστότοπο www.taxheaven.gr o οικονομολόγος, λογιστής-φοροτεχνικός Κωνσταντίνος Γραβιάς, «ένα από τα προβλήματα -με φορολογικές προεκτάσεις- που θα αντιμετωπίσουν οι ατομικές επιχειρήσεις κατά την εκκαθάριση της φετινής δήλωσης είναι αυτό του εισοδήματος λόγω ιδιοχρησιμοποίησης των ακινήτων τους».

Όπως διευκρίνισε ο έγκριτος φοροτεχνικός:

* Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 39 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013), το εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση ή δωρεάν παραχώρηση ακινήτου τεκμαίρεται ότι αντιστοιχεί στο 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Είναι δηλαδή τεκμαρτό εισόδημα. Ταυτόχρονα, όμως, το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση αναγνωρίζεται και ως δαπάνη για τις ατομικές επιχειρήσεις. Συνεπώς, σε κάθε ατομική επιχείρηση φορολογείται το τεκμαρτό εισόδημα από την ιδιοχρησιμοποίηση για το φυσικό πρόσωπο/επιχειρηματία και συνάμα το τεκμαρτό αυτό εισόδημα εκπίπτει ως δαπάνη (αφαιρείται) από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης.

* Φέτος, όμως, επειδή η χρήση του 2020 ήταν ζημιογόνος για τη συντριπτική πλειονότητα των ατομικών επιχειρήσεων (ειδικά στον τομέα του επισιτισμού, τουρισμού, κ.α.) η έκπτωση του τεκμαρτού εισοδήματος ιδιόχρησης από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης δεν θα έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα (σ.σ.: απλώς θα μεγαλώσει η ζημία).

Παράδειγμα

Ο κ. Γραβιάς παρέθεσε το παρακάτω χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Έστω επιχείρηση (ξενώνας-ατομική επιχείρηση) που παρέμεινε κλειστή με κρατική εντολή για πολλούς μήνες μέσα στο έτος 2020 και που τελικά παρουσίασε ζημιές στη χρήση αυτή. Το 3% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου που ιδιοχρησιμοποιεί για τις ανάγκες της ανέρχεται στις 9.000 ευρώ. Αυτό το τεκμαρτό ετήσιο εισόδημα (σ.σ.: αφού μειωθεί κατά 5% που αντιστοιχεί στο ποσοστό της έκπτωσης των δαπανών επισκευής και συντήρησης) θα φορολογηθεί ως εισόδημα από ακίνητη περιουσία και εν προκειμένω με συντελεστή 15% (σ.σ.: βλ. παρ. 4 του άρθρου 40 του ν. 4172/2013). Τελικά, η φορολογική επιβάρυνση εξ αυτού του λόγου ανέρχεται σε 1.282,50 ευρώ.

Ουσιαστικά, όπως επεσήμανε ο κ. Γραβιάς, «ενώ οι επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον λόγω της πανδημίας, θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου λόγω της ιδιόχρησης των ακινήτων τους, καίτοι οι επιχειρήσεις τους ήταν κλειστές για μήνες με κρατική εντολή ή υποχρεώθηκαν να υπολειτουργήσουν με κρατική εντολή».

Ο κ. Γραβιάς κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών «να δει με προσοχή το εν λόγω ζήτημα και να δώσει λύση έστω και την ύστατη στιγμή, ώστε να μην επιβαρυνθούν χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις με μεγάλα ποσά φόρου λόγω της ιδιόχρησης». Πρόσθεσε δε ότι «σε επόμενο στάδιο πρέπει να επανεξεταστεί γενικότερα το θέμα της ιδιόχρησης στις επιχειρήσεις (και στις ατομικές και στα λοιπά νομικά πρόσωπα) ώστε να απαλλαγούμε από τα βαρίδια του παρελθόντος που τα σέρνουμε εδώ και τόσα χρόνια».

Από 15% έως 45%

Φέτος, σε κάθε ζημιωθείσα από την πανδημία του κορονοϊού επιχείρηση, θα συμβεί το εξής:

α) το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοχρησιμοποίηση -αφού μειωθεί κατά ποσοστό 5% που αντιστοιχεί στην έκπτωση των δαπανών επισκευής και συντήρησης- θα φορολογηθεί ως εισόδημα από ακίνητα, με ελάχιστο συντελεστή φόρου 15% για ποσό μέχρι 12.000 ευρώ, με συντελεστή 35% για το τμήμα από τα 12.001 έως τα 40.000 ευρώ και με συντελεστή 45% για το τμήμα πάνω από 40.000 ευρώ (δεν θα ισχύσει γι’ αυτό ο πολύ πιο μικρός ελάχιστος συντελεστής φόρου 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ, ούτε οι συντελεστές 22% έως 44% για το τμήμα πάνω από τα 10.000 ευρώ, οι οποίοι προβλέπονται από την κλίμακα φόρου για τα εισοδήματα από επιχειρηματικές δραστηριότητες),

β) το ίδιο ποσό του τεκμαρτού εισοδήματος από ιδιοχρησιμοποίηση θα ληφθεί υπόψη και ως δαπάνη εκπίπτουσα από τα ακαθάριστα έσοδα, αυξάνοντας απλώς τη δηλούμενη ζημία της επιχείρησης, χωρίς όμως να αντισταθμίσει την επιβάρυνση από τη φορολόγησή του ως εισόδημα!

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Φόρος ιδιόχρησης σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις"

Μυτιλήνη: Έλαβε το 2021 γράμμα που είχε σταλεί το 2003! (βίντεο)

Ένα απίστευτο γεγονός συνέβη στη Μυτιλήνη, με έναν κάτοικο του νησιού να λαμβάνει πριν λίγες ημέρες γράμμα που είχε σταλεί το 2003.

Μόλις 18 χρόνια πήρε στον κ. Θανάση Θεμιστοκλή για να παραλάβει κάποια τιμολόγια που ζήτησε από προμηθευτές του, όταν αποφάσισε να αφήσει την επιχείρηση στο γιο του.

Ο κ. Θεμιστοκλής, αντιμετώπισε με χιούμορ την όλη κατάσταση, καθώς όπως τόνισε μιλώντας στο LIVE NEWS, και με χελώνα θα είχε φτάσει πολλά χρόνια νωρίτερα ο φάκελος.

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Μυτιλήνη: Έλαβε το 2021 γράμμα που είχε σταλεί το 2003! (βίντεο)"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού Πάτρας έως την Κάτω Αχαΐα

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 τα δρομολόγια του Προαστιακού επεκτείνονται από τον Άγιο Ανδρέα – Καμίνια έως την Κάτω Αχαΐα.

Επίσης, από τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 τίθεται σε εφαρμογή η νέα τιμολογιακή πολιτική για τον Προαστιακό Πατρών, καθιερώνοντας ζωνική τιμολόγηση. Επιπλέον, εισάγεται τη δυνατότητα έκδοσης καινούργιου ημερήσιου εισιτηρίου (διάρκειας 24ωρών) πολλαπλών διαδρομών.

Η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι υποχρεωτική.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Επέκταση των δρομολογίων του Προαστιακού Πάτρας έως την Κάτω Αχαΐα"

Βόρεια Μακεδονία: Ελεύθερη διέλευση προς την Ελλάδα – Άνοιξε το τελωνείο στους Ευζώνους

Μετά από ένα και πλέον χρόνο οι πολίτες από τη Βόρεια Μακεδονία μπορούν από σήμερα να ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, στις 14:00 ώρα άνοιξε και το τελωνείο στους Ευζώνους.

Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας θα μπορούν να επισκέπτονται την Ελλάδα με τις προϋποθέσεις που ισχύουν για όλους τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας (συμπλήρωση του PLF, πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή PCR test έως και 72 ώρες πριν ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τη νόσο Covid 19).

Από τις τρεις συνοριακές διαβάσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας (Εύζωνοι, Νίκη, Δοϊράνη), ανοιχτός θα είναι μόνο ο συνοριακός σταθμός στους Ευζώνους, από τις 7:00 έως τις 23:00 ώρα.

Εκτός για την ώρα η Αλβανία

Όσον αφορά επισκέψεις στην Ελλάδα πολιτών άλλων χωρών της περιοχής, για την ώρα εξαιρούνται οι πολίτες της Αλβανίας (εκτός των κατόχων άδειας παραμονής στην Ελλάδα και κατόχων Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς), οι οποίοι δεν θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τις 24 Μαΐου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόρεια Μακεδονία: Ελεύθερη διέλευση προς την Ελλάδα – Άνοιξε το τελωνείο στους Ευζώνους"

Ντόναλντ Τουσκ - Φόρουμ Δελφών: Η Τουρκία παραμένει εταίρος της Ε.Ε

Την ανάγκη εγρήγορσης για την προσπάθεια προάσπισης της δημοκρατίας τόσο από εξωτερικά αυταρχικά καθεστώτα αλλά και από παρόμοια φαινόμενα στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ντόναλντ Τουσκ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης.

Ο κ. Tουσκ άρχισε ενθυμούμενος την παρουσία του στο Ζάππειο πριν από την πανδημία όπου είχε μιλήσει για τις απειλές προς τη δημοκρατία. Ανέφερε την εξιστόρηση του Θουκυδίδη για την εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου, περίοδο αναταραχής κατά την οποία δεν υπήρχαν περιθώρια για συμφωνίες και συγκλίσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ ανέφερε ότι η πανδημία τα ανέτρεψε όλα, αλλά δεν απαξίωσε την δημοκρατία. Το ψέμα, είπε, και η μικρή του αδερφή, η υποκρισία, είναι πάντα απειλές για την δημοκρατία, όπως ήταν και επί Περικλέους.

Οι πολιτικοί έχουν έφεση στην μετατόπιση των κόκκινων γραμμών. Αλλά γεωπολιτικά η Ευρώπη δεν πρέπει να ενδώσει στην υφέρπουσα ενδοτικότητα έναντι αυταρχικών καθεστώτων, είπε ο κ. Tusk αναφέροντας συγκεκριμένα τη Ρωσία και την Κίνα. Όπως είπε δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την πολιτική της Ρωσίας. Πρέπει να αμυνθούμε όμως και ο αγώνας αυτός εκτός από την προάσπιση της δημοκρατίας και των αξιών της μπορεί να μας προσδιορίσει.

Ο κ. Tουσκ θεώρησε ότι πρέπει να τεθούν αμετακίνητες κόκκινες γραμμές για να προστατευτούμε από τις επιθέσεις των αυταρχικών καθεστώτων και η επαναπροσέγγιση Μπάιντεν μας βοηθάει σε αυτό. Δεν μπορούμε να τηρούμε ίσες αποστάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας ή Κίνας. Αυτή η συμμετρία θα ήταν τεράστιο λάθος. Δεν μπορούν οι επενδύσεις να μας αποτρέψουν από την προάσπιση της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυταρχικούς εχθρούς στο εσωτερικό. Δεν πρέπει οι εταίροι να πλησιάζουν και να χρηματοδοτούν τους εχθρούς μας.

Ερωτώμενος γιατί στην αναφορά του σε αυταρχικά καθεστώτα δεν συμπεριέλαβε και την Τουρκία, ο Πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος ανέφερε τις μεγάλες αλλαγές που έχει δει στην Τουρκία και στον ίδιο τον Ερντογάν, όμως τόνισε ότι η Τουρκία παραμένει εταίρος της Ε.Ε σε ευαίσθητα θέματα όπως το μεταναστευτικό. Ανέφερε δε ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι λογικοί και πραγματιστές απέναντι στην Τουρκία.

Ερωτώμενος αν μπορεί η Ευρώπη να αποκτήσει στρατηγική αυτονομία, απάντησε ότι δεν είναι ένθερμος θιασώτης της αυτονομίας και αναφέρθηκε ξανά στον κίνδυνο ίσων αποστάσεων από Ρωσία και Αμερική, λέγοντας μάλιστα ότι οι ΗΠΑ είναι ο καλύτερος φίλος μας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ντόναλντ Τουσκ - Φόρουμ Δελφών: Η Τουρκία παραμένει εταίρος της Ε.Ε"

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα αποστράτων για εφάπαξ καταβολή συνταξιοδοτικών απωλειών

Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προσφυγές των ενστόλων, οι οποίοι ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης που αφορούσε στην εφάπαξ καταβολής ποσού που καλύπτει τη διαφορά μεταξύ των συντάξεων που δικαιούνταν βάσει των ειδικών μισθολογικών διατάξεων και εκείνων που τελικά έλαβαν, από το 2012 έως το 2016, ενδιάμεσο χρονικό διάστημα μεταξύ μνημονικών νόμων.

Συγκεκριμένα, προβλέφθηκε νομοθετικά, ότι η καταβολή στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων, εφάπαξ χρηματικού ποσού, που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ της μηνιαίας σύνταξης που θα δικαιούνταν να λάβουν, εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι μισθολογικές διατάξεις του ν. 4093/2012 και αυτής που πράγματι τους κατεβλήθη, σε συνδυασμό με τους εν συνεχεία νόμους που εκδόθηκαν (νόμοι 4387/2016 και 4575/2018), δεν επηρεάζει τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή των συντάξεων κατά το άρθρο 14 του νόμου 4387/2016.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα αποστράτων για εφάπαξ καταβολή συνταξιοδοτικών απωλειών"

Νίκος Χαρδαλιάς: «Καμπανάκι» για 10 περιοχές – Οι επιπτώσεις των μετακινήσεων του Πάσχα

«Καμπανάκι» για 10 περιοχές της χώρας, όπου η επιδημιολογική κατάσταση εμφανίζεται επιβαρυμένη, έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, οι περιοχές που παρουσίασαν μεγάλη αύξηση στο επιδημιολογικό τους φορτίο ήταν αυτές της Κέρκυρας, Ορεστιάδας, Σκιάθου, Αγρινίου, Μεσολλογίου, Ικαρίας, Πάτμου, Νάξου, Καρπάθου και του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Ο κ. Χαρδαλιάς ζήτησε από τους κατοίκους και τους επισκέπτες των περιοχών να είναι ιδιαίτερα συνεπείς στην τήρηση των κανόνων.

Από την πλευρά της η Βάνα  Παπαευαγγέλου ανέφερε πως υπάρχουν περιοχές στις οποίες παρουσιάστηκε έξαρση των μολύνσεων ως αποτέλεσμα των μετακινήσεων του Πάσχα, κυρίως από φοιτητές που επέστρεψαν από τα αστικά κέντρα στα πατρικά τους μεταδίδοντας ενδοοικογενειακά τον ιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ιχνηλατήσεων. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, έχει υποχωρήσει πολύ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία, καθώς και στα νησιά Ικαρία, Κάρπαθο, Κέρκυρα, Νάξο και Σκιάθο.

Πάντως, το ιικό φορτίο στο σύνολο της χώρας εμφανίζει σταθερά πτωτική πορεία με αισιόδοξα μηνύματα όπως η μείωση του ποσοστού κρουσμάτων στους εργαστηριακούς ελέγχους, στις εισαγωγές και στους θανάτους. Το Rt διαμορφώνεται στο 0,83.

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε πως «στην Ελλάδα, η πίεση στο σύστημα δείχνει σημάδια αποσυμπίεσης. Ο αριθμός των ασθενών με Covid μειώθηκε. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε πορεία σταθεροποίησης και πιθανής αποσυμπίεσης».

Τι αλλάζει στα μέτρα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα μέτρα που αίρονται καθώς και στις ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από εδώ και πέρα.

Από σήμερα επιτρέπονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Για τη μετακίνηση στα νησιά, με πλοίο ή αεροπλάνο, με εξαίρεση Εύβοια, Σαλαμίνα και Λευκάδα, απαιτείται αρνητικό τεστ (PCR, self ή rapid τεστ) για όλους, ακόμη και για ανήλικους από 5 ετών και πάνω.

Για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας PLF μία ημέρα πριν, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό PCR, είτε βεβαίωση νόσησης από 2-9 μήνες για όλους ενήλικες και τους ανήλικους άνω των 5 ετών. Οι ταξιδιώτες επίσης θα υποβάλλονται και σε έλεγχο πιστοποίησης.

Ο συνοριακός έλεγχος στην Κακκαβιά, θα λειτουργεί από τις 7 πρωί έως τις 7 το απόγευμα, με όριο έως 400 άτομα, χωρίς να υπολογίζονται οι οδηγοί φορτηγών.

Επίσης, καταργείται το sms για τη μετακίνηση και το click away και click in shop για το λιανεμπόριο. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 00:30 το βράδυ και η κυκλοφορία θα επιτρέπεται μόνο για εργασία, ιατρικούς λόγους ή βόλτα κατοικιδίου.

Ανοίγουν επίσης τα μουσεία, με 2 μέτρα απόσταση ανά άτομο και ένα άτομο ανά 15 τμ.

Τη Δευτέρα 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και οι πρακτικές και εργαστηριακές σε ΙΕΚ.

Από τη Δευτέρα θα λειτουργούν με ένα self test τη βδομάδα τα σχολεία για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Από τις 17 ανοίγουν τα μουσικά εκπαιδευτικά μαθήματα σε ατομικό επίπεδο.

Στις 21 Μαΐου ανοίγουν τα θερινά σινεμά με κενή θέση ανά δύο άτομα, χωρίς διάλειμμα και με ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Στις 28 Μαΐου ανοίγουν τα υπαίθρια θεάματα.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τις δεξιώσεις και τις άλλες δραστηριότητες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Χαρδαλιάς: «Καμπανάκι» για 10 περιοχές – Οι επιπτώσεις των μετακινήσεων του Πάσχα"

Φόρουμ των Δελφών - Μπουρλά: Τρίτη δόση του εμβολίου μετά τους οκτώ μήνες και μετά μία φορά το χρόνο

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών μίλησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, με θέμα την πανδημία του κορωνοϊού και, φυσικά, τα εμβόλια κατά της Covid-19.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη, αναφέρθηκε αρχικά στη θέση που έχει εκφράσει κατά της απελευθέρωσης των πατεντών για τα εμβόλια.

Αυτό που χρειάζεται η ανθρωπότητα για να ξεπεράσει την πανδημία είναι η αύξηση της παραγωγής εμβολίων σε προσιτές τιμές και σε καμία περίπτωση η απελευθέρωση των πνευματικών δικαιωμάτων και των πατεντών καθώς κάτι τέτοιο θα καθυστερούσε τα παγκόσμια προγράμματα εμβολιασμού, υποστήριξε.

Όπως τόνισε, στο θέμα της τιμής η εταιρεία του ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν.

«Το ζήτημα της τιμής του εμβολίου το έχουμε ήδη επιλύσει. Η τιμή διαφέρει στις πλούσιες χώρες, όπως τις κατατάσσει η Παγκόσμια Τράπεζα, δηλαδή στην ΕΕ και τις ΗΠΑ το εμβόλιο κοστίσει όπως ένα απλό γεύμα. Στις χώρες μεσαίου εισοδήματος το εμβόλιο πωλείται στην μισή τιμή, ενώ στις φτωχές χώρες στο κόστος παραγωγής του», ανέφερε.

Ως προς το θέμα του όγκου παραγωγής, οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται. Ο στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022. «Και όλα αυτά από μία εταιρεία», σημείωσε.

Επίσης, όπως τόνισε, σε περίπτωση απελευθέρωσης θα υπάρξει θέμα ως προς την επάρκεια των υλικών: Οι πρώτες ύλες που απαιτούνται για την παραγωγή εμβολίων θα αποθηκεύονταν σε επίδοξες κατασκευάστριες εταιρείες με αποτέλεσμα να υπάρξει τεράστια έλλειψη σε αυτές που ήδη παρασκευάζουν εμβόλια που σώζουν ανθρώπινες ζωές.

«Ακόμα και αν ελευθερώναμε τις πατέντες, θα χρειαζόταν 2-3 χρόνια για τον οποιονδήποτε να στήσει την απαραίτητη υποδομή και αρκετά δισεκατομμύρια» δήλωσε.

«Ο μόνος λόγος που έχουμε τώρα εμβόλια, είναι ότι έχουμε μία εύρωστη φαρμακοβιομηχανία. Αν δεν την είχαμε, θα θρηνούσαμε θύματα. Μία τέτοια πρόταση επιφέρει καίριο πλήγμα σε αυτή την εύρωστη βιομηχανία» συμπλήρωσε.

Δεν είναι η καλή θέληση που παράγει καινοτομίες. Είναι η συγκέντρωση κεφαλαίων και η συγκέντρωση των επιστημόνων που αξιοποιούν αυτά τα κεφάλαια, υπογράμμισε. Για να έχουμε μία εύρωστη φαρμακευτική βιομηχανία πρέπει να έχουμε προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, γιατί δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πνευματική ιδιοκτησία.

Σχετικά με ένα εύχρηστο φάρμακο «που να μπορούμε να πάρουμε στο σπίτι», ο κ. Μπουρλά αποκάλυψε ότι η ουσία στην οποία δουλεύει η εταιρεία έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι σκοτώνει τον ιό και είναι πολύ ασφαλής. Συμπεράσματα για την ουσία αυτή «θα έχουμε μετά το καλοκαίρι».

«Η επιστήμη είναι σαν τον έρωτα. Προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση αλλά κάποιες φορές ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση. Προς το παρόν όμως είμαι αισιόδοξος. Αυτή η ουσία με την οποία πειραματιζόμαστε σκοτώνει in vitro τον ιό, σκοτώνει επίσης τον ιό σε πειραματόζωα, και βοηθάει τον άνθρωπο με προβλήματα στους πνεύμονες και την τραχεία»
δήλωσε.

Ως προς το πόσο διαρκεί η ανοσία, ο κ. Μπουρλά είπε ότι το εμβόλιο της Pfizer καλύπτει τουλάχιστον έξι μήνες και πρόσθεσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα χρειαστεί μία τρίτη δόση στους 8-12 μήνες.

Σε ερώτηση αν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολιασμού κάθε χρόνο, ο ίδιος δήλωσε ότι η πρόβλεψή του είναι ότι θα έχουμε ετήσιους εμβολιασμούς μετά την τρίτη δόση.

Για την ανησυχία που εκφράζεται για τις μεταλλάξεις του ιού, ο Άλμπερτ Μπουρλά διαβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μετάλλαξη που να ξεφεύγει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μία τέτοια μετάλλαξη στο μέλλον, ο κ. Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία εργάζεται ώστε να μπορεί σε 100 μέρες να έχει δόσεις έτοιμες για παραγωγή και να μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα στις αρμόδιες αρχές.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φόρουμ των Δελφών - Μπουρλά: Τρίτη δόση του εμβολίου μετά τους οκτώ μήνες και μετά μία φορά το χρόνο"

Μακρόν σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα – Ανησυχία για τους άμαχους στη Γάζα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε σήμερα πόσο «επείγουσα είναι μια επιστροφή στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ κι εκφράζοντας «την ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα».

Συνεχίζοντας τις επαφές του «προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή», ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Νετανιάχου, στον οποίο «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του» για τα θύματα των ρίψεων ρουκετών «την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», τις οποίες, «για μία ακόμη φορά καταδίκασε απερίφραστα», ανέφερε η γαλλική προεδρία σε ένα δελτίο τύπου.

«Σε αυτήν την επέτειο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας επανέλαβε την αδιάκοπη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

Τονίζοντας το πόσο «επείγουσα είναι μια επιστροφή στην ειρήνη», ο Μακρόν, ο οποίος συνομίλησε χθες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς, επισήμανε στον Νετανιάχου «την ανησυχία του σχετικά με τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα».

«Η Γαλλία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή, στις 17.00 ώρα Ελλάδας», με επίκεντρο τη σύρραξη, σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

Από την έναρξη τη Δευτέρα του νέου κύκλου βίας, 119 Παλαιστίνιοι, μεταξύ αυτών 31 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας και 830 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Στο Ισραήλ, όπου η αντιπυραυλική ασπίδα έχει αναχαιτίσει περίπου το 90% των 1.800 ρουκετών που έχουν εκτοξευτεί αυτήν την εβδομάδα, ο απολογισμός ανέρχεται σε εννέα νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν σε Νετανιάχου: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα – Ανησυχία για τους άμαχους στη Γάζα"

Κορωνοϊός: Στα 2.188 τα νέα κρούσματα - 677 οι διασωληνωμένοι, 56 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.188, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 373.881 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.322 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 677 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.255 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 381 (ημερήσια μεταβολή +30.03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 344 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.188 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

124 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

111 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

82 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

152 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

332 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

133 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

137 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

215 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

132 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

54 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

23 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

26 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

37 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

36 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

23 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

19 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

63 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

20 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Σάμου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

3 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

21 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

19 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

53 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 2.188 τα νέα κρούσματα - 677 οι διασωληνωμένοι, 56 θάνατοι"

ΕΚΑ: 24ωρη απεργία 16/5, όχι ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές

Η κυβέρνηση και οι εργοδότες προσπαθούν να κρατηθούν αλλά η χαρά δεν τους αφήνει. Πριν καν ακόμη ψηφιστεί το εργασιακό νομοσχέδιο που ανοίγει όλες τις Κυριακές σε πολλούς νέους κλάδους, τρέχει να ανοίξει και αυτή την Κυριακή το εμπόριο, αναφέρει ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Μια ακόμη Κυριακή που δεν είναι στις νομοθετημένες, ο υπουργός τη δίνει δώρο στους εργοδότες. Έχουν φτιαχτεί πλάνα εργασίας σε μεγάλα πολυκαταστήματα, εδώ και μέρες, και τώρα έρχεται και η τυπική υπογραφή του υπουργού.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας καταγγέλλει τέτοιες μεθοδεύσεις και απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο άνοιγμα και αυτής της Κυριακής. Η Κυριακή είναι αργία και όλοι πρέπει να την προστατεύσουμε και να την περιφρουρήσουμε.

Το ΕΚΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 16 Μάη, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΟΙΥΕ και των σωματείων μελών του, και μαζί με τους εργαζόμενους θα απαντήσει στη νέα επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΚΑ: 24ωρη απεργία 16/5, όχι ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές"

Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου

Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 16 και την Κυριακή 23 Μαΐου έχουν τα καταστήματα σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύσουν από σήμερα 14 έως και τη Δευτέρα 24 Μαΐου και ώρα 6:00.

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων, ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30- με εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές. Το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου"

Σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster ο οδηγός αγώνων Γεράσιμος Φιλιππάτος (+video)

Σοκ έχει προκαλέσει στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η είδηση του θανάσιμου τραυματισμού του οδηγού αγώνων Dragster Γεράσιμου Φιλιππάτου  ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R στη Γηραιά Ήπειρο.

Σήμερα και κατά τη διάρκεια δοκιμών του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα Dragster στο Αγρίνιο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο. Σύμφωνα με παρευρισκομένους, ο αθλητής ξεκίνησε την προσπάθεια χρονομέτρησης με το αγωνιστικό του όχημα πολύ καλά, ωστόσο στα 300 περίπου μέτρα το GT-R (εκείνη την ώρα στο κοντέρ είχε σχεδόν 270χλμ./ώρα) άρχισε να χάνει την πρόσφυση από τους πίσω τροχούς. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα που ο  Γεράσιμος Φιλιππάτος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθώς σε κλάσματα του δευτερολέπτου το αυτοκίνητο βρέθηκε εκτός πίστας και μετά από αρκετές τούμπες, σταμάτησε η ξέφρενη πορεία του.

Πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο

Ο αθλητής και παρά το γεγονός ότι στο αυτοκίνητό του τηρούσε όλα τα μέτρα ασφαλεία και ήταν δεμένος με ειδικές ζώνες, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και βρήκε ακαριαίο θάνατο. Το αγαπημένο παιδί των αγώνων Dragster έφυγε τόσο άδοξα αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο κενό και ένα ερωτηματικό….

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του… 

Δείτε την έξοδο του Γεράσιμου Φιλιππάτου (πηγή: Instagram)


newsauto 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοτώθηκε σε αγώνα Dragster ο οδηγός αγώνων Γεράσιμος Φιλιππάτος (+video)"

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: «Προσοχή σε αυτά τα τρία συμπληρώματα διατροφής για την COVID-19» (φωτο)

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται και στην ελληνική αγορά μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, πρόκειται για τρία συμπληρώματα διατροφής με ισχυρισμούς υγείας σχετικά με την COVID-19.

Αυτά είναι τα συμπληρώματα διατροφής ENERBILIN A, ENERBILIN C και VIT.D3 της εταιρείας i2nutri.

«Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα παραπάνω αναφερθέντα χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ«.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: «Προσοχή σε αυτά τα τρία συμπληρώματα διατροφής για την COVID-19» (φωτο)"

Απασφάλισε κατά των λοιμωξιολόγων ο Πολάκης: Είστε συνειδητοί εγκληματίες

Σφοδρή επίθεση κατά της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας τα μέλη της ως «συνειδητούς εγκληματίες» και καταλογίζοντάς τους ότι αποφάσισαν «να μην εισηγηθούν στο υπουργείο Υγείας τη χρήση μονοκλωνικών των αντισωμάτων ως θεραπευτικό όπλο για τους νοσούντες από κορονοϊό».

«Είστε απαράδεκτοι, είστε άλλη μια φορά μικρότεροι των περιστάσεων και σίγουρα δεν είστε καλύτεροι επιστήμονες από αυτούς που σε άλλες χώρες τα χρησιμοποιούν (σ.σ τα μονοκλωνικά αντισώματα) εκεί που έχουν ένδειξη!!!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Αποκαλυφθήκατε και εξευτελιστήκατε. Αυτό δεν θα μείνει έτσι», καταλήγει.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Έμαθα πριν λίγο πως :
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ ,στη σημερινή της συνεδρίαση που για ΠΡΩΤΗ φορά μετά από εφτά μηνες συζήτησε το θέμα ,
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να ΜΗΝ εισηγηθεί στο Υπουργειο Υγειας ,τη χρήση των μονοκλωνικων αντισωμάτων ως θεραπευτικό όπλο για τους νοσούντες από κορωναιο!!!!

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ,την οποία υποστήριξαν κυριως οι κύριοι Λαζανας, Γώγος, Μαγιορκινης, Σύψας, Παπαευαγγέλου και Εξαδάκτυλος!
Ο Ζαουτης σιωπηλός ,ο Τσιόδρας χλιαρός υπέρ της χρήσης και ο Παναγιωτακοπουλος (αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ) υπέρ!!

ΛΟΠΟΝ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΛΛΟΥ!!

Είστε συνειδητοί εγκληματίες!
-ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που το φέρατε στην επιτροπή για συζήτηση εφτά μήνες μετά αφότου έχει πάρει την έκτακτη έγκριση από τον αμερικανικό FDA και τρεις μήνες μετά που έδωσε την αρχική έγκριση και ο ευρωπαικος ΕΜΑ ,
-ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που κάποιοι από εσάς κάνατε δουλίτσες με τα τεστ πέρυσι το καλοκαίρι,ή διατυπώνατε «επιστημονικές» θεσεις του τύπου «τι 15 παιδιά στην τάξη τι 30» (Μαγιορκινης) .
-ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που κάποιοι άλλοι για να καλύψετε την κυβέρνηση λέγατε πως φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες για τον κορωναιο(Σύψας) ή έλεγαν πως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (Τσιόδρας) ή έλεγαν πως «πεθαίνει μόνο το 20% εκτός ΜΕΘ»(Παπαευαγγέλου )
-ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ που το μόνο που κάνατε ένα χρόνο είναι να εισηγειστε το πιο σκληρό λοκνταουν σε όλη την Ευρώπη και ΟΜΩΣ να φτάνουμε τους 11.500 χιλιαδες ΝΕΚΡΟΥΣ!!!

ΤΩΡΑ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ που έχουν δωθεί σε δεκάδες χιλιαδες ασθενείς από το Νοέμβριο και μετά και ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ :
Πως αν χορηγηθούν μέχρι την 7-8η μερα από τη έναρξη των συμπτωμάτων σε αυτούς που έχουν τους προγνωστικούς δείκτες να εξελιχθούν άσχημα (ευπαθείς ομάδες ,συμπαρομαρτουσες νόσους κλπκλπ)
ΜΕΙΩΝΟΥΝ κατά 70-75% την ΚΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ,άρα γλυτωνουμε,διασωληνώσεις και θανάτους!!!!!!

ΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ:
1) Η πιστεύετε πως αν υπάρξουν και φανούν στην πράξη θεραπείες που είναι αποτελεσματικές και μειώνουν την κακή έκβαση από τον κορωναιο ,θα φουντώσει το αντιεμβολιαστικο κίνημα (βλακώδης συλλογισμός)
2) Η έχετε άλλου τύπου δεσμεύσεις ,είτε με τα εμβόλια είτε με φάρμακα όπως η ρεμντεσιβιρη !
3) Η δίνετε κάλυψη στην κυβέρνηση που για εφτά μήνες κωφεύει στο να κινήσει τις διαδικασίες να τα φέρει!!!

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ,ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΔΕΙΞΗ!!!

Από μενα η όποια «ανακωχή» η «σεβασμός» στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημιας ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ!!!
(Άλλωστε ποτέ δεν μείνατε εκτός κριτικής μου για τα αλλοπρόσαλλα ,παράλογα και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ μέτρα που εισηγηθήκατε και σίγουρα αν ήμουν σε πολιτική θέση ευθύνης ούτε τον Τσιοδρα θα έβαζα επικεφαλής ούτε πολλους από εσάς)

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΤΕ!!
Αυτό δεν θα μείνει έτσι».

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Απασφάλισε κατά των λοιμωξιολόγων ο Πολάκης: Είστε συνειδητοί εγκληματίες"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα έως τις αρχές Ιουλίου στην Αθηνών – Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μακράς διαρκείας τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως τις αρχές Ιουλίου στον αυτοκινητόδρομο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ύψος της Βαρυμπόμπης, του Καπανδριτίου και της Μαλακάσας, με σκοπό την εκτέλεση ασφαλτικών εργασιών.

Όπως ανακοίνωσε η Νέα Οδός:

  • Από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, πλήρης αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας, καθώς και της Λωρίδας Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), από το 37ο έως το 43ο χλμ. (περιοχή Μαλακάσας), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Λαμία, καθ’ όλο το 24ωρο. Οι εν λόγω ρυθμίσεις δεν θα ισχύουν κάθε εβδομάδα από τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις 6:00 το πρωί του Σαββάτου.
  • Από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 7 Ιουνίου, θα ισχύσει αποκλεισμός μικρής διάρκειας της μεσαίας & δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας, από το 40ό έως το 46ο χλμ. (περιοχή Μαλακάσας), με ταυτόχρονο αποκλεισμό των κλάδων εισόδου και εξόδου του Α/Κ Μαλακάσας στην κατεύθυνση προς Λαμία. Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται καθημερινά από τις 18:00 έως τις 06:30 της επόμενης ημέρας, ενώ τις Παρασκευές θα υλοποιούνται από τις 18:00 έως 08:00 το πρωί του Σαββάτου.
  • Τέλος από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου έως και έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου, θα ισχύσει αποκλεισμός μικρής διάρκειας της αριστερής & μεσαίας λωρίδας κυκλοφορίας, από το 24ο έως το 27ο χλμ. (περιοχή Βαρυμπόμπης), στο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Αθήνα. Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υλοποιούνται Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 18:00 το απόγευμα κάθε ημέρας, έως τις 06:00 το πρωί κάθε επόμενης, και Παρασκευή και Σάββατο από τις 20:00 το βράδυ κάθε ημέρας έως 09:00 το πρωί κάθε επόμενης.

Η Νέα Οδός διαβεβαιώνει πως έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των οδηγών, ενώ προσωρινές σημάνσεις θα τοποθετηθούν με στόχο την πλήρη ενημέρωση όλων των οδηγών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα έως τις αρχές Ιουλίου στην Αθηνών – Λαμίας"

Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα έως 24/5 (ΦΕΚ)

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η νέα απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προς τον σκοπό αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας ανά πεδίο δραστηριότητας, σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

Μεταξύ άλλων στο ΦΕΚ προβλέπεται ότι:

α) Σε όλη την Επικράτεια αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω δραστηριοτήτων:

  1. Δραστηριότητες υπηρεσιών κατασκήνωσης (κάμπινγκ), υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 33 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 55.30.11.00.
  2. Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά και τις υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο κινηματογράφου (ΚΑΔ 56.10.19.06), υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 16 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 56.10.
  3. Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις/ΚΑΔ 56.21.
  4. Άλλες υπηρεσίες εστίασης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες γευμάτων που παρέχονται από στρατιωτικές τραπεζαρίες (ΚΑΔ 56.29.20.01) και τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπονται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 16 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 56.29.
  5. Δραστηριότητες παροχής ποτών, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπονται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 16 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 56.30.
  6. Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (κλειστές αίθουσες)/ΚΑΔ 59.14.
  7. Υπηρεσίες πρόσβασης του κοινού στο διαδίκτυο (σε χώρους που δεν παρέχονται τρόφιμα ή ποτά)/ΚΑΔ 61.90.10.07.
  8. Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων (ΚΑΔ 77.21.10.08), τις υπηρεσίες μίσθωσης αθλητικού εξοπλισμού (μπαστουνιών γκολφ, ρακετών κ.λπ.) (ΚΑΔ 77.21.10.09)/ΚΑΔ 77.21.
  9. Υπηρεσίες ενοικίασης εξοπλισμού εκθέσεων, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 26 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 77.39.19.03.
  10. Υπηρεσίες κρατήσεων για συνεδριακά κέντρα και εκθεσιακούς χώρους, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 26 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 79.90.32.
  11. Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 26 του πίνακα της παρ. 1Β/ΚΑΔ 82.30.
  12. Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι υπηρεσίες προπονητή αθλητών (85.51.10.06) που σχετίζονται με ατομικά αθλήματα και αθλητές που συμμετέχουν στην Α’ κατηγορία καλαθοσφαίρισης (Βasket league), Α’ και Β’ κατηγορία ποδοσφαίρου (Superleague Ι και ΙΙ), Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης, Α’ κατηγορία υδατοσφαίρισης και Α’ κατηγορία χειροσφαίρισης, καθώς και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 85.51.
  13. Πολιτιστική εκπαίδευση, εξαιρούνται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η δια ζώσης εκπαίδευση για τους τελειόφοιτους σπουδαστές Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης και Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού και από 17.5.2021 για ατομικά μαθήματα Μουσικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Ωδεία, Μουσικές Σχολές, Σχολές Βυζαντινής Μουσικής)/ΚΑΔ 85.52.
  14. Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α., εξαιρούνται οι υπηρεσίες φροντιστηρίου ξένων γλωσσών (ΚΑΔ 85.59.11.02), οι υπηρεσίες εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών, εκτός μεταλυκειακής εκπαίδευσης (ΚΑΔ 85.59.13.03), οι υπηρεσίες εκπαίδευσης υποψήφιων χειριστών ταχυπλόων σκαφών, η ναυαγοσωστική εκπαίδευση, η ειδική αγωγή, και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση/ΚΑΔ 85.59.
  15. Υπηρεσίες μαλάκτη (μασέρ), εξαιρουμένων των υπηρεσιών που προσφέρονται εντός των κέντρων φυσικοθεραπείας και των μονάδων υγείας/ΚΑΔ 86.90.13.02.
  16. Υπηρεσίες εναλλακτικών θεραπειών/ΚΑΔ 86.90.19.03.
  17. Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους/ΚΑΔ 88.10.11.
  18. Τέχνες του θεάματος/ΚΑΔ 90.01.
  19. Υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος/ΚΑΔ 90.02.
  20. Υπηρεσίες ενορχηστρωτή/ΚΑΔ 90.03.11.04.
  21. Υπηρεσίες μουσουργού/ΚΑΔ 90.03.11.07.
  22. Υπηρεσίες χορογράφου/ΚΑΔ 90.03.11.17.
  23. Υπηρεσίες χορωδού/ΚΑΔ 90.03.11.18.
  24. Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες/ΚΑΔ 90.04.
  25. Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων/ΚΑΔ 91.01.
  26. Υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων με εξαίρεση τις υπηρεσίες λαχείων, παιχνιδιών με αριθμούς και μπίνγκο (ΚΑΔ 92.00.13), τις υπηρεσίες πλανόδιας διάθεσης λαχείων (ΚΑΔ 92.00.13.01), τις υπηρεσίες πρακτορείου λαχείων (ΚΑΔ 92.00.13.02), τις υπηρεσίες πρακτορείου ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΞΥΣΤΟ, ΠΡΟΤΟ EXTRA 5 SUPER 3 και παρόμοιων (ΚΑΔ 92.00.13.03), τις υπηρεσίες πωλητή λαχείων (ΚΑΔ 92.00.13.04), άλλες υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών (ΚΑΔ 92.00.19), τις υπηρεσίες πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, Πάμε Στοίχημα και ιπποδρομιακού στοιχήματος (ΚΑΔ 92.00.29.01), καθώς και τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (online) σύνδεση (ΚΑΔ 92.00.14) και τις υπηρεσίες στοιχημάτων σε απευθείας (on-line) σύνδεση (ΚΑΔ 92.00.21)/ ΚΑΔ 92.00, υπό τους ειδικότερους όρους του σημείου 31 του πίνακα της παρ. 1Β.
  27. Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων ως προς τους εσωτερικούς τους χώρους και ως προς τους χώρους ομαδικής άθλησης, με εξαίρεση: α) τις εγκαταστάσεις όπου διενεργούνται προπονήσεις και αγώνες ομάδων Superleague Ι και Superleague ΙΙ, ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών της Football League και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Α’εθνικής, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας Α’ εθνικής και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ εθνικής, στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Βasket league), Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών και Α2 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών, στο πρωτάθλημα Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης ανδρών και γυναικών (Volleyleague ανδρών και γυναικών), στο πρωτάθλημα Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών, β) τις εγκαταστάσεις όπου προπονούνται αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες, γ) τους προπονητές που παρέχουν υπηρεσίες σε ατομικά αθλήματα/ΚΑΔ 93.11.
  28. Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση τους αθλητικούς ομίλους που συμμετέχουν στην Superleague Ι και Superleague ΙΙ, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών της Football League και πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας Α’ εθνικής και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ εθνικής, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Βasket league), Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών και Α2 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών, στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης ανδρών και γυναικών (Volleyleague ανδρών και γυναικών), Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών και Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών, καθώς και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 93.12.
  29. Εγκαταστάσεις γυμναστικής εξαιρουμένης της δυνατότητας εξ αποστάσεως άσκησης με ψηφιακά μέσα/ ΚΑΔ 93.13.
  30. Άλλες αθλητικές δραστηριότητες, με εξαίρεση υπηρεσίες που σχετίζονται με την εκπαίδευση κατοικίδιων ζώων συντροφιάς, για κυνήγι και σχετικές δραστηριότητες (93.19.13.03), υπηρεσίες στάβλων ιπποδομειών (93.19.13.05) και υπηρεσίες που σχετίζονται με αθλητές που συμμετέχουν σε ατομικά αθλήματα και σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες/ΚΑΔ 93.19.
  31. Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων/ΚΑΔ 93.21.
  32. Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας/ΚΑΔ 93.29 με εξαίρεση υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και παραλιών (μόνο για τις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται παραλίες)/93.29.11.00, υπηρεσίες εκμετάλλευσης θαλάσσιων λουτρών/93.29.11.02, υπηρεσίες μίσθωσης ομπρελών η και καθισμάτων παραλιών (πλαζ)/93.29.11.05.
  33. Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν παροχή υπηρεσιών σε αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, και ιδίως παραπομπές και συνοδεία σε θέσεις φιλοξενίας, υπηρεσίες διερμηνείας, ψυχοκοινωνικής στήριξης και νομικής συνδρομής/ΚΑΔ 94.99.16.
  34. Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής, εξαιρουμένων των υπηρεσιών κομμωτηρίων και άλλων υπηρεσιών καλλωπισμού (ΚΑΔ 96.02.10), των υπηρεσιών κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών (ΚΑΔ 96.02.11), των υπηρεσιών κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο (2) τεχνίτες κομμωτές (ΚΑΔ 96.02.11.01), των υπηρεσιών κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο (2) τεχνίτες κομμωτές (ΚΑΔ 96.02.11.02), των υπηρεσιών κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών (ΚΑΔ 96.02.12), των υπηρεσιών κουρείου (ΚΑΔ 96.02.12.01), των υπηρεσιών κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο (2) τεχνίτες (ΚΑΔ 96.02.12.02), των υπηρεσιών κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο (2) τεχνίτες (ΚΑΔ 96.02.12.03), των υπηρεσιών αισθητικών και υπηρεσιών περιποίησης νυχιών (ΚΑΔ 96.02.13.00), των υπηρεσιών αισθητικού αρωματοθεραπείας (ΚΑΔ 96.02.13.01), των υπηρεσιών εργαστηρίου αισθητικής προσώπου και σώματος (ινστιτούτου καλλονής) [ΚΑΔ 96.02.13.02], των υπηρεσιών μακιγιέρ αισθητικού (ΚΑΔ 96.02.13.03), των υπηρεσιών μανικιούρ πεντικιούρ (ΚΑΔ 96.02.13.04), των υπηρεσιών ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών (ΚΑΔ 96.02.13.05), καθώς και των υπηρεσιών τεχνητού μαυρίσματος (σολάριουμ) [ΚΑΔ 96.02.19.01]/ΚΑΔ 96.02.
  35. Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία, εξαιρουμένων των  υπηρεσιών  διαιτολογίας (ΚΑΔ 96.04.10.01), των υπηρεσιών διαιτολογικών μονάδων με εξαίρεση την άσκηση (ΚΑΔ 96.04.10.02), των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος (ΚΑΔ 96.04.10.06), καθώς και της εξ αποστάσεως συμβουλευτικής/ΚΑΔ 96.04.
  36. Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ)/ΚΑΔ 96.09.19.09.
  37. Υπηρεσίες ιερόδουλου/ΚΑΔ 96.09.19.12.
  38. Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κ.λπ. (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις)/ ΚΑΔ 96.09.19.16.
  39. Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing)/ΚΑΔ 96.09.19.17.

β) Δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις της περ. α).

Υποχρέωση χρήσης μάσκας

Υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων διατάξεων, επιβάλλεται η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας, σε όλη την επικράτεια, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας, εξαιρουμένων όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς την παρουσία οποιουδήποτε άλλου προσώπου.

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών.

Περιορισμός νυχτερινής κυκλοφορίας

Από τις 00.30 έως τις 5.00 σε όλη την Επικράτεια επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους, περιοριστικά αναφερόμενους, λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία) και

γ) ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Για την πιστοποίηση των λόγων κατ’εξαίρεση μετακίνησης εφαρμόζονται τα εξής:

Για την μετακίνηση της περ. (α) της παρ. 1 πρέπει ο πολίτης να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και βεβαίωση κίνησης (βεβαίωση τύπου Α), σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Η βεβαίωση κίνησης παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου, από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση αυτοαπασχολούμενου, ελεύθερου επαγγελματία ή επιτηδευματία από τον ίδιο, περιέχει δε το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του, λαμβανομένης υπόψη και τυχόν αναγκαίας υπερωριακής απασχόλησης. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου μπορεί να αποκτάται με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

α) Αναφορικά με τους υπαλλήλους του Δημοσίου μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου στην ιστοσελίδα apografi.gov.gr και κατ’ εξαίρεση μέσω εντύπου που συμπληρώνεται με ευθύνη του αρμόδιου προϊστάμενου προσωπικού.

β) Αναφορικά με τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα η βεβαίωση χορηγείται στον εργαζόμενο για τη μετακίνησή του από τον υπόχρεο εργοδότη, κατόπιν υποβολής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Κατά την υποβολή της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για τη χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης από τον εργοδότη, διασταυρώνεται αυτόματα και πιστοποιείται από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» η εργασιακή σχέση του εργαζόμενου με τον αιτούντα εργοδότη και κατόπιν παρέχεται η βεβαίωση από το ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ». Η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του. Εναλλακτικά μπορεί να λαμβάνεται πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α) από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr. Η βεβαίωση της παρούσας περίπτωσης μπορεί να ισχύει για χρονικό διάστημα έως δεκατεσσάρων (14) ημερών. γ) Στην περίπτωση αυτοαπασχολούμενων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιτηδευματιών συμπληρώνεται ηλεκτρονικά από τους ίδιους η αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ» με τους κωδικούς TAXISNET ή πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου Α) που λαμβάνεται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr. Η συμπλήρωση της υπεύθυνης δήλωσης ή της βεβαίωσης κίνησης πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο πριν από τη μετακίνησή τους και να επιδεικνύεται, σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα μαζί με εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικού προσώπου και επιχειρηματικής δραστηριότητας ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση. Ειδικώς οι επιστήμονες αυτοαπασχολούμενοι που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα, η οποία εκδίδεται από επαγγελματικό σύλλογο με  τη  μορφή  νομικού  προσώπου  δημοσίου  δικαίου, δεν απαιτείται, προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους, να φέρουν την απαιτούμενη από το προηγούμενο εδάφιο εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS ή αντίστοιχη ηλεκτρονική απεικόνιση, εφόσον επιδεικνύουν την επαγγελματική ταυτότητα του συλλόγου τους. δ) Βεβαίωση κίνησης κατ’ εφαρμογή της παρούσας δεν χορηγείται πάντως σε εργαζόμενο ή υπάλληλο που δεν προσέρχεται στην εργασία, ιδίως λόγω του ότι τελεί σε καθεστώς τηλεργασίας ή αναστολής σύμβασης εργασίας.

Για τις περ. (β) και (γ) της παρ. 1 η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β). Οι βεβαιώσεις του προηγούμενου εδαφίου μπορούν να λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη ή να αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτά είναι τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα έως 24/5 (ΦΕΚ)"

ΑΑΔΕ: Στα «δίχτυα» της 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα - Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις στην Ευρώπη

Λαθρεμπόριο-μαμούθ αποκάλυψε η ΑΑΔΕ στον Πειραιά, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Διοικητής της Γιώργος Πιτσιλής κατασχέθηκαν 35 κοντέινερ που περιείχαν 338 εκατομμύρια λαθραία τεμάχια τσιγάρων με τη συνολική αξία των δασμών να ανέρχεται σε 72 εκατ. ευρώ.

Εγκέφαλος του πολυεθνικού κυκλώματος είναι Σύρος και όπως διευκρίνησαν ο κ. Πιτσιλής και ο Γενικός Διευθυντής Τελωνείου Πειραιά κ. Μουρτίδης το κύκλωμα μετέφερε τα λαθραία τσιγάρα από το Ντουμπάι με προορισμό τη Συρία. Στη συνέχεια θα διοχετεύονταν σε αραβικές χώρες. Τα λαθραία τσιγάρα έφθασαν με τα κοντέινερ στον Πειραιά με τα φορτωτικά έγγραφα να δηλώνουν ότι περιείχαν είδη και παρασκευάσματα διατροφής.


IMG_4010 

 Η έρευνα ξεκίνησε από το Φεβρουάριο όταν έφτασε στις τελωνειακές αρχές η πληροφορία για 4 ύποπτα κοντέινερ από το Ντουμπάι και τα οποία δεσμεύτηκαν. Στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλες αποστολές με διαφορετικό παραλήπτη, οι οποίες όμως είχαν το ίδιο τηλέφωνο και ίδια διεύθυνση.

Οι ελληνικές τελωνειακές αρχές συνεργάστηκαν με ευρωπαϊκές αρχές καθώς ο Σύρος αναζητείται και ελέγχεται και από άλλες χώρες. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων στην Ευρώπη.


20210211_134702 

 IMG_4571 

 N_N9N_N_L_N_N11 

 IMG_3855

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΑΔΕ: Στα «δίχτυα» της 35 κοντέινερ λαθραία τσιγάρα - Από τις μεγαλύτερες υποθέσεις στην Ευρώπη"

ΕΟΦ: Αποκλειστικά από φαρμακεία η διάθεση των self test

H διάθεση των τεστ έναντι του νέου κορονοϊού, δηλαδή των self test και των rapid test, προς το κοινό επιτρέπεται να γίνεται αποκλειστικά από τα φαρμακεία, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η παραπάνω ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΟΦ βάζει τέλος στη συζήτηση που ξεκίνησε το τελευταίο διάστημα για πώληση των αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα σούπερ μάρκετ ή άλλα καταστήματα.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Αποκλειστικά από φαρμακεία η διάθεση των self test"

Νέα Σμύρνη: Παραμένει ελεύθερος ο 22χρονος σάτυρος - Αποσύρθηκε η δίκη λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό

Εκτός πινακίου των υποθέσεων που θα εκδικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έμεινε η δίκη του 22χρονου επιδειξία, καθώς τα μέτρα για τον κορωνοϊό επιβάλλουν τη διεξαγωγή δικών που αφορούν κρατούμενους κατηγορούμενους.

Η δίκη για την υπόθεση, που είχε οριστεί για σήμερα, έπειτα από αναβολή, αποσύρθηκε από το πινάκιο και η διεξαγωγή της θα οριστεί σε άλλο χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβολή αυτή προκαλεί ερωτήματα, καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει η συζήτηση περί της απόδοσης Δικαιοσύνης. Είναι απορίας άξιο γιατί ορίστηκε η εκδίκαση για την Παρασκευή, όταν ήταν γνωστό ότι, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, ήταν βέβαιο ότι η δίκη θα οδηγηθεί σε απόσυρση.

Ο 22χρονος φοιτητής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αδίκημα που -σύμφωνα με τη δικογραφία- στρέφεται κατά τεσσάρων γυναικών, με τελευταίο περιστατικό αυτό που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τετάρτης 5 Μαϊου.

Σε βάρος του 22χρονου, ωστόσο, έχει σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία, έπειτα από καταγγελία συνομήλικής του για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος. Ο φοιτητής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στις αστυνομικές αρχές που, με εισαγγελική εντολή, ερευνούν την υπόθεση, ως ύποπτος για απόπειρα βιασμού.

Η υπόθεση αφορά περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2020 στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει η καταγγέλουσα, για το οποίο είχε σχηματιστεί δικογραφία κατά αγνώστου δράστη, έπειτα από καταγγελία της παθούσας. Η 22χρονη αναγνώρισε τον καταγγελόμενο μετά το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Σμύρνη: Παραμένει ελεύθερος ο 22χρονος σάτυρος - Αποσύρθηκε η δίκη λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό"

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο για μετακίνηση εντός και εκτός νομού

Μπορεί να είμαστε στο τέλος του lockdown και να έχει επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, όμως οι περιορισμοί για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τα ταξί παραμένουν.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ μέγιστος αριθμός επιβατών στα αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης είναι τα τρία άτομα, ενώ στα ταξί είναι δύο επιβάτες, εκτός του οδηγού.

Άρα, συνολικά σε κάθε αυτοκίνητο θα μπορούν να βρίσκονται το πολύ μέχρι τρία άτομα.

Μάλιστα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, αλλιώς έρχεται πρόστιμο.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο για μετακίνηση εντός και εκτός νομού"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news