facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ηλικιωμένος μπήκε ως πελάτης σε κατάστημα του Βόλου και θώπευσε ανήλικη

Έναν ηλικιωμένο συνέλαβαν χθες το βράδυ στον Βόλο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, για πράξη προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 71χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσέγγισε χθες το μεσημέρι ανήλικη ημεδαπή, ενώ βρισκόταν ως πελάτης σε κατάστημα. Ο ίδιος την πλησίασε με το πρόσχημα παροχής βοήθειας και στη συνέχεια την θώπευσε.

Στη συνέχεια, η ανήλικη προέβη σε καταγγελία στην αστυνομία, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται λίγες ώρες αργότερα.

taxydromos

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλικιωμένος μπήκε ως πελάτης σε κατάστημα του Βόλου και θώπευσε ανήλικη"

Νέα πρόκληση από Μίτσκοσκι: «Δικαίωμά μου να χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία»

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος επανέλαβε ότι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία», επικαλούμενος το «ανθρώπινο δικαίωμα» του.

«Συνιστά δικαίωμά μου στην ελεύθερη έκφραση, το έχω πει ξανά. Εκεί όπου είναι απαραίτητο να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι εγώ πρέπει να τα τηρώ. Εάν αυτό μού αρέσει ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα.

Εάν μού αρέσει ή όχι αυτό μπορώ να το λέω κάπου αλλού. Έως ότου ασκώ αυτό το αξίωμα, εκεί όπου πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και ο νόμος. Έτσι έχουν τα πράγματα.

Όμως, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής μου, το δικαίωμα στην ελεύθερη ομιλία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, διότι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά μου και κανείς δεν μπορεί να μού το αφαιρέσει» ανέφερε ο Μίτσκοσκι μιλώντας σε podcast στη Βόρεια Μακεδονία.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι σημείωσε: «Ήμουν ένας από εκείνους τους πολιτικούς που πριν από πέντε χρόνια είπε ότι αυτή αποτελεί πραγματικότητα, αλλά ότι είναι κακή, επιζήμια, ναι, αυτό θα πω εκ νέου».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα πρόκληση από Μίτσκοσκι: «Δικαίωμά μου να χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία» "

31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Από Ω/18:00/13-09-2024 έως Ω/18:00/14-09-2024 εκδηλώθηκαν 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 25 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι (6).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "31 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο"

Κάλυμνος: Εντοπίστηκαν 15 πρόσφυγες και μετανάστες

Δεκαπέντε (15) πρόσφυγες και μετανάστες εντοπίστηκαν χθες -πρωϊνές ώρες- στην Κάλυμνο.

Οι αλλοδαποί (13 άνδρες και 2 ανήλικοι) για την μεταφορά τους στην Ελλάδα από το Bodrum της Τουρκίας κατέβαλαν -κατά δήλωσή τους- το ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος.

Οι τρεις εξ’ αυτών (Τούρκοι υπήκοοι) αναγνωρίστηκαν ως διακινητές και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο, εγκληματική οργάνωση και διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο.

Το ταχύπλοο με το οποίο μεταφέρθηκαν βρέθηκε σε βραχώδη ακτή και κατασχέθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κάλυμνος: Εντοπίστηκαν 15 πρόσφυγες και μετανάστες"

Καιρός αύριο: Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Κυριακή (15/09/2024) σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ αναφέρει πως ο καιρός αύριο Κυριακή (15/09/2024) θα επιφυλάσσει στα δυτικά, τα βόρεια και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τμήματα της ανατολικής χώρας τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 27 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις απογευματινές ώρες σχεδόν αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά σχεδόν αίθριος, βαθμιαία και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανόν στη δυτική Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες σχεδόν αίθριος. Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία αίθριος. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νέα πτώση της θερμοκρασίας και βροχές"

Φρίκη στη Νίκαια: Άγνωστος κάλυψε με υδροκυάνιο στύλους της ΔΕΗ για να εξοντώσει τα αδέσποτα σκυλιά – Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα!

Συναγερμός έχει σημάνει στην Εισαγγελία Πειραιά, μετά την καταγγελία ότι, στην περιοχή της Νίκαιας, άγνωστος φέρεται πως είχε καλύψει κολωνάκια, σε δημοτικά πάρκα και στύλους της ΔΕΗ με παραφινέλαιο και υδροκυάνιο, υλικό εξαιρετικά τοξικό και ακαριαία θανατηφόρο!

Το περιστατικό αποκαλύφτηκε μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας σκύλου, η οποία είχε βγάλει το ζωάκι της βόλτα και το είδε να πεθαίνει ακαριαία, μόλις πλησίασε και μύρισε μιά κολώνα σε πάρκο της περιοχής.

Η υπόθεση προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας Πειραιά, καθώς εκτός από τα ζώα, υπήρχε και ο κίνδυνος για μικρά παιδιά, που παίζουν ανέμελα στα πάρκα της περιοχής και μπορεί να πιάσουν με τα χέρια τους τα δηλητηριασμένα κολωνάκια, ή άλλα σημεία, με αποτελέσματα ολέθρια.

Τον ίδιο κίνδυνο φυσικά διατρέχουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που μπορεί να έρθουν σε επαφή με το εξαιρετικά τοξικό και δηλητηριώδες υλικό.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά Θόδωρος Σακελλαρόπουλος ξεκίνησε κατεπείγουσα έρευνα, για τον εντοπισμό του άγνωστου δηλητηριαστή, συλλέγοντας - σε πρώτη φάση - υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα σε ειδικά συνεργεία του Δήμου Νίκαιας, που έπλυναν όλες τις κολώνες σε δημόσιους χώρους και στα δημοτικά πάρκα της περιοχής.

Η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία μετά από καταγγελία ιδιοκτήτριας σκύλου, η οποία αναφέρει σε μηνυτήρια αναφορά, που υπέβαλλε κατ΄αγνώστων ότι, είχε βγάλει βόλτα το ζωάκι της σε πάρκο της Νίκαιας και μόλις εκείνο πλησίασε σε μία κολώνα και άρχισε να τη μυρίζει, αμέσως σωριάστηκε νεκρό.

Η γυναίκα φέρεται ότι, πήγε αμέσως σε κτηνίατρο, που διαπίστωσε το θάνατο του σκύλου από δηλητήριο, ενώ κατέθεσε στον εισαγγελέα και σχετική πραγματογνωμοσύνη. Παράλληλα ενημερώθηκε και η Δημοτική Αρχή, που επίσης προσέφυγε στην Εισαγγελία Πειραιά, ζητώντας τη διερεύνηση του επικίνδυνου περιστατικού, τον εντοπισμό του δράστη και τη σύλληψη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άγνωστος φέρεται ότι, χρησιμοποίησε παραφινέλαιο, που είναι υγρό ελαιώδες, άχρωμο και άοσμο, αδιάλυτο στο νερό, στο οποίο είχε βάλει και υδροκυάνιο, που επίσης είναι άχρωμο και εξαιρετικά δηλητηριώδες.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη στη Νίκαια: Άγνωστος κάλυψε με υδροκυάνιο στύλους της ΔΕΗ για να εξοντώσει τα αδέσποτα σκυλιά – Άμεση παρέμβαση εισαγγελέα!"

Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» από το ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos»

Ξεκίνησε, από το ναυαγοσωστικό πλοίο «Aigaion Pelagos», η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion», το οποίο παρέμενε αγκυροβολημένο από τις 27 Αυγούστου με εστίες φωτιάς 72 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντάιντα της Υεμένης, στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πρωινές ώρες σήμερα (14/09/2024) το ελληνικό ναυαγοσωστικό αφίχθη στο σημείο όπου βρισκόταν το ελληνόκτητο τάνκερ, συνοδευόμενο από ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις, τρεις φρεγάτες, ελικόπτερα και ομάδα ειδικών δυνάμεων.

Η ειδική ναυαγοσωστική ομάδα του «Aigaion Pelagos» που ανέβηκε στο δεξαμενόπλοιο κατάφερε να προσδέσει το τάνκερ στο ναυαγοσωστικό παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, λόγω των εστιών πυρκαγιάς όπου οι θερμοκρασίες έφταναν μέχρι και τους 400 βαθμούς Κελσίου σύμφωνα με τα όργανα μέτρησης.

Το «Aigaion Pelagos» ρυμουλκεί το ελληνικό τάνκερ βόρεια, συνοδευόμενο από τις στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου να φύγει από την επικίνδυνη περιοχή όπου επιτίθενται οι Χούθι και να συνεχίσει τις ναυαγοσωστικές εργασίες με ασφάλεια.

Το πυροσβεστικό ρυμουλκό «Πανορμίτης» συνοδεύει το «Sounion» που ρυμουλκείται από το «Aigaion Pelagos» και ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμο να προβεί σε κατάσβεση εάν απαιτηθεί.

Σημειώνεται, ότι το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει 150.000 τόνους πετρελαίου και όπως έχει αναφέρει και η ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES η διάσωσή είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί μία πιθανή περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή.

Ο επικεφαλής του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι έχει δηλώσει ότι η απόφαση να επιτραπεί η απόσυρση του «Sounion» οφείλεται στην ανησυχία για οικολογική καταστροφή, ωστόσο η περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για αρκετά πλοία που συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις.

Το πλοίο «Sounion» δέχτηκε την πρώτη επίθεση από τους Χούθι την Τετάρτη 21 Αυγούστου, με το 25μελές πλήρωμά του (23 Φιλιππινέζοι και δύο Ρώσοι), να μεταφέρεται την επομένη ημέρα από γαλλικό αντιτορπιλικό σε ασφαλές σημείο στο Τζιμπουτί.

Στη συνέχεια ακολούθησαν επιθέσεις με την τοποθέτηση εκρηκτικών μικρής ισχύος στο κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησε η ρυμούλκηση του ελληνόκτητου δεξαμενόπλοιου «Sounion» από το ναυαγοσωστικό «Aigaion Pelagos»"

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε οικισμούς Ρομά στη Μεσσηνία – Συνελήφθησαν 23 άτομα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία την Παρασκευή (13/9).

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν 23 άτομα. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα υγρού διαλύματος κοκαΐνης και ναρκωτικά δισκία.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, χθες (13.9.2024) το πρωί, σε περιοχές των δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, με τη συνδρομή της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, ελέχθησαν -132- άτομα, προσήχθησαν -30-, ενώ συνελήφθησαν -23- άτομα για τα ακόλουθα αδικήματα:

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν -35- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε οικισμούς Ρομά στη Μεσσηνία – Συνελήφθησαν 23 άτομα"

Έριξε τις ευθύνες στον «δρόμο», είχε συλληφθεί άλλες 5 φορές μεθυσμένος…

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε, μετά την απολογία του στην 3η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 46χρονος οδηγός που κατηγορείται ότι παρέσυρε και τραυμάτισε το ζευγάρι και το δύο ετών παιδί τους, στη Θέρμη.

Ο 46χρονος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για «επικίνδυνη οδήγηση στους δρόμους από άτομο που οδηγεί όχημα, μολονότι δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια, εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη τριών ατόμων» (σ.σ. ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για το ανήλικο παιδί), και για «σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή» (πλημμέλημα).

Απολογούμενος στην ανακρίτρια φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε προηγηθεί της τριπλής παράσυρσης. Επεσήμανε, δε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και πως ο δρόμος στο σημείο που «έχασε» το αυτοκίνητο είναι «επικίνδυνος».

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, αποφάσισαν ότι θα πρέπει να κρατηθεί προσωρινά (αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Λάρισας), λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το ιστορικό του 46χρονου που κατά το παρελθόν είχε καταληφθεί άλλες πέντε φορές να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος, μεταξύ αυτών όταν το 2020 παρέσυρε και τραυμάτισε μία 77χρονη στην Καλαμαριά.

Η έκτη φορά που συνελήφθη να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ ήταν το πρωί της περασμένης Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου, στην επαρχιακή οδό Περαίας-Πολυγύρου, όπου παρέσυρε την οικογένεια. Οι δύο μετρήσεις στις οποίες υπεβλήθη μετά από το τροχαίο έδειξαν ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω από το επιτρεπτό όριο οδήγησης και συγκεκριμένα 0,64 και 0,75 mg/l, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα, και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από πηγές του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», οι δύο γονείς (37 ετών ο άντρας και 34 ετών η γυναίκα) εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Η κατάσταση του 37χρονου κρίνεται κρίσιμη, ενώ κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της 34χρονης, η οποία υπεβλήθη, το τελευταίο 24ωρο σε επέμβαση διακοπής της εγκυμοσύνης της και αφαίρεσης του εμβρύου που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα (κρίθηκε απαραίτητη από τους γιατρούς λόγω αρνητικών παλμών του εμβρύου).

Το δύο ετών παιδί τους νοσηλεύεται σε απλή κλίνη στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Έριξε τις ευθύνες στον «δρόμο», είχε συλληφθεί άλλες 5 φορές μεθυσμένος…"

Πάτρα: 12χρονος γρονθοκόπησε στο κεφάλι και έριξε πάνω σε μάντρα 14χρονο

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας ανηλίκων. Στην Πάτρα, ένας 12χρονος συνελήφθη, ο οποίος, σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό 14χρονου.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς του 12χρονου στην Πάτρα για την παραμέληση της εποπτείας του παιδιού τους, που διώκεται για ξυλοδαρμό.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 12χρονος αρχικά προσέγγισε τον 14χρονο και στην συνέχεια του επιτέθηκε, προκαλώντας του σωματικές βλάβες, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και κλωτσιές στα πόδια. Κατόπιν τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα ο 14χρονος να πέσει σε μαντρότοιχο και να τραυματιστεί στο ύψος της λεκάνης.

Αμέσως μετά ο 14χρονος τραυματίας διακομίσθηκε στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ενώ οι γονείς του 12χρονου υπέβαλαν μήνυση σε βάρος του 14χρονου και των γονέων του για σωματικές βλάβες και παραμέληση της εποπτείας του, αντίστοιχα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: 12χρονος γρονθοκόπησε στο κεφάλι και έριξε πάνω σε μάντρα 14χρονο"

Γρεβενά: Έκλεψε χρήματα που ήταν κρυμμένα σε στάβλο και διέφυγε με ταξί

Πίστευε ότι οι οικονομίες του θα ήταν ασφαλείς μέσα στον… στάβλο του σε περιοχή των Γρεβενών ένας 49χρονος, αλλά ένας 52χρονος αλλοδαπός που γνώριζε το μυστικό του τρύπωσε μέσα, άρπαξε τα 2.500 ευρώ και διέφυγε με... ταξί προς τα Ιωάννινα, το μεσημέρι της Πέμπτης!

Το θύμα αντιλήφθηκε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά από την σταβλική εγκατάσταση και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι αξιοποίησαν τα στοιχεία που συνέλεξαν, ταυτοποίησαν τον δράστη και οργάνωσαν επιχείρηση για την σύλληψή του μαζί με συναδέλφους τους της Τροχαίας και του τμήματος Τάξης Γρεβενών.

Ωστόσο, το ταξί με τον 52χρονο δράστη εντοπίστηκε σε περιοχή των Ιωαννίνων και ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων. Στην κατοχή του βρέθηκαν 2.365 ευρώ που αποδόθηκαν στον 49χρονο και ο αλλοδαπός μετήχθη στα Γρεβενά, όπου οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών κατηγορούμενος για κλοπή.

Έρευνα για ναρκωτικά αποκάλυψε κλοπή
Στο στόχαστρο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών βρέθηκε ένας Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στα Τρίκαλα, καθώς στο σπίτι του κατασχέθηκαν 24 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή και μικροποσότητα κάνναβης. Ωστόσο, βρέθηκαν μια γυναικεία τσάντα που είχε μέσα ένα πορτοφόλι με 350 ευρώ, δυο κινητά τηλέφωνα και μία τραπεζική κάρτα.

Ααπό την έρευνα της Ασφάλειας προέκυψε ότι τα είχε κλέψει το πρωί της Κυριακής από την αποθήκη του σπιτιού μιας γυναίκας, στην οποία αποδόθηκαν. Έτσι, σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και κλοπή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γρεβενά: Έκλεψε χρήματα που ήταν κρυμμένα σε στάβλο και διέφυγε με ταξί"

Κρήτη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε δύο γυναίκες στα Μάλια – Πριν 20 μέρες είχε σκοτώσει 85χρονο με το αυτοκίνητο

Λίγες μέρες μετά την παράσυρση και τον σοβαρό τραυματισμό ζευγαριού στη Θεσσαλονίκη από μεθυσμένο οδηγό, ένα νέο περιστατικό παράσυρσης αυτή τη φορά στην Κρήτη δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας μεθυσμένος 47χρονος από τη Σερβία παρέσυρε και τραυμάτισε δύο γυναίκες κοντά στις Αρχαιότητες στα Μάλια της Κρήτης. Πρόκειται για τουρίστριες 50 και 25 ετών, μάνα και κόρη, οι οποίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ωστόσο, κατά την εξακρίβωση στοιχείων οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα ανακάλυψαν. Ο 47χρονος από τη Σερβία στα τέλη Αυγούστου οδηγώντας και πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ είχε παρασύρει και είχε τραυματίσει σοβαρά έναν 85χρονο στη Σητεία. 

Λίγες μέρες μετά ο 85χρονος ξεψύχησε στο νοσοκομείο.

Οι Αρχές αφαίρεσαν το δίπλωμα στον μεθυσμένο οδηγό. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά ο άνδρας αυτός κατάφερε και νοίκιασε αυτοκίνητο χωρίς δίπλωμα και παρέσυρε τις δύο γυναίκες στα Μάλια. 

ekriti.gr και ΕΡΤ

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε και τραυμάτισε δύο γυναίκες στα Μάλια – Πριν 20 μέρες είχε σκοτώσει 85χρονο με το αυτοκίνητο"

Η Γερμανία βάζει «φωτιά» στην Ε.Ε.

Η Γερμανία κλείνει από τη Δευτέρα και για έξι μήνες τα σύνορα καταργώντας μονομερώς τη Συνθήκη Σένγκεν. Η Ολλανδία, που κυβερνάται πλέον με την καθοδήγηση της άκρας δεξιάς, προχωρά ακόμη σε πιο αυστηρά μέτρα για όσους ζητούν άσυλο. Η Δανία έχει από καιρό επιβάλει επίσης διασυνοριακούς ελέγχους, ενώ η Σουηδία δίνει μπόνους 34.000 ευρώ σε όποιον μετανάστη φύγει από τη χώρα.

Εάν η Γερμανία κλείσει ή δημιουργήσει περιστρεφόμενες πόρτες για τους μετανάστες απευθείας στα σύνορά της, πρέπει να αναμένεται ένα φαινόμενο ντόμινο που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Και φυσικά η χώρα μας θα σηκώσει μεγάλο φορτίο.

Αν η Γερμανία αγνοεί  το δίκαιο της Ε.Ε, το τίμημα θα ειναι υψηλό: τότε ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει. Για την αντιμετώπιση ενός όντως σοβαρού προβλήματος, για το οποίο υποτίθεται όμως είχε βρεθεί μια κοινή λύση τον περασμένο Απρίλιο με την υιοθέτηση από τους 27 του Συμφώνου για τη Μετανάστευση. Ενα Σύμφωνο που με τα καλά του και τα κακά του, προέβλεπε πάντως  από κοινού αποφάσεις και την ισοκατανομή των μεταναστών με δίκαιο τρόπο σε όλες τις χώρες.

Τώρα όμως που η «χώρα πρότυπο» της Ε.Ε, η Γερμανία, αποφασίζει μόνη της χωρίς να υπάρξει απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ, η κάθε χώρα δικαιούται να κάνει ό,τι θέλει για το θέμα. Στέλνοντας τους παράτυπους μετανάστες σε στρατόπεδα στην Αλβανία, όπως επιδιώκει η Ιταλία ή στο Ουζμπεκιστάν τους Αφγανούς, όπως σχεδιάζει να προτείνει ο Γερμανός καγκελάριος Σολτς κατά την αυριανή επίσκεψή του στην Τασκένδη.

Αναμφίβολα όλα αυτά αντανακλούν  μια προσέγγιση που συνεχίζει να αντιμετωπίζει τη μετανάστευση ως εξαίρεση, ως έκτακτη ανάγκη, αντί να την αναγνωρίζει ως δομικό φαινόμενο της εποχής μας. Αντί να διαχειριστεί η ΕΕ τη μετανάστευση ως μόνιμο φαινόμενο, προτιμά να τη… σκουπίζει σαν σκόνη κάτω από το χαλί…

Το αποτέλεσμα; Ενας χείμαρρος κλεισίματος συνόρων και άρνησης εισόδου, μέχρι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπου σίγουρα θα επέλθει χάος και η δυσαρέσκεια προς τους εταίρους της ΕΕ θα συνεχίσει να αυξάνεται. … Εάν οι εντάσεις στην ΕΕ συνεχίσουν να κλιμακώνονται και για το προσφυγικό, αυτό θα αποδυναμώσει αναμφισβήτητα περαιτέρω την Ευρώπη.

Δυστυχώς, η απογοητευτική εμπειρία των τελευταίων ετών μας λέει ότι δεν θα υπάρξει γρήγορη και κυρίως,δίκαιη λύση. Εάν η Ευρώπη θέλει να αντιμετωπίσει τη ρίζα του προβλήματος, δεν αρκεί η εισαγωγή αποτελεσματικών ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της Ε.Ε. Οι χώρες διέλευσης, και κυρίως οι χώρες προέλευσης των προσφύγων, πρέπει να αποτελούν μέρος της λύσης.

Η  υποστήριξη των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μεταναστευτικές ροές με σημαντικά αναπτυξιακά έργα, μπορεί να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι δεν θα χρειάζεται να πνίγονται στη Μεσόγειο με την ελπίδα να φτάσουν στην Ευρώπη.

Άλλωστε το μηνιαίο δελτίο του Frontex επιβεβαιώνει την πτωτική τάση της μεταναστευτικής οδού της Κεντρικής Μεσογείου: οι ροές μειώθηκαν κατά 64% το πρώτο οκτάμηνο του 2024 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Γερμανία βάζει «φωτιά» στην Ε.Ε."

Ατύχημα με τρένο στις Αφίδνες: Το δέντρο μπήκε στην καμπίνα του μηχανοδηγού – Ομαλοποιούνται τα δρομολόγια

Μια νέα τραγωδία αποφεύχθηκε τελευταία στιγμή, όταν το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα κοντά στις Αφίδνες με αποτέλεσμα να σημειωθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Μάλιστα, φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τη σοβαρότητα του ατυχήματος με το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα – Αθήνα, καθώς τα τεράστια κλαδιά έχουν μπει μέσα στην καμπίνα.

Λόγω της πτώσης των δέντρων και των ζημιών που προκλήθηκαν στην σιδηροδρομική υποδομή, η κυκλοφορία στο τμήμα Αφίδνες – Χαλκίδα γινόταν με λεωφορεία, όπως και τα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Σταδιακά ομαλοποιούνται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, αφού σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train υπάρχει αποκατάσταση της μονής γραμμής της κυκλοφορίας στο τμήμα Αφίδναι – Αυλώνα.

Οι φωτογραφίες 

Φωτογραφίες από το σημείο δημοσίευσε η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης. Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα και δεν τραυματίστηκε ο οδηγός του τρένου. 

 

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα τεράστια κλαδιά του τρένου να έχουν σπάσει το παρμπρίζ του τρένου έχουν μπει μέσα στην καμπίνα του οδηγού. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ατύχημα με τρένο στις Αφίδνες: Το δέντρο μπήκε στην καμπίνα του μηχανοδηγού – Ομαλοποιούνται τα δρομολόγια"

Πιερία: Πέταξε την κοκαΐνη στους αστυνομικούς και τους επιτέθηκε

Οι δυο κάμερες που είχε εγκαταστήσει στην κατοικία του σε περιοχή του Δήμου Δίου– Ολύμπου στην Πιερία δεν φάνηκαν χρήσιμες σε έναν αλλοδαπό που έβγαζε πολλά διακινώντας κοκαΐνη, καθώς συνελήφθη όταν επέστρεφε με τη μηχανή του, αφού όμως επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας είχαν στήσει μπλόκο γύρω από το σπίτι του το μεσημέρι της Πέμπτης, αλλά μόλις πλησίασαν για να του κάνουν έλεγχο, εκείνος εκσφενδόνισε εναντίον τους ένα κουτί που περιείχε 12 “φιξάκια” κοκαΐνης συνολικού βάρους 9,5 γραμμαρίων, παράτησε τη μοτοσικλέτα και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας. Οι αστυνομικοί τον έφτασαν και τους απώθησε βίαια με τα χέρια του, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε.

Το κουτί με τα «φιξάκια» τα οποία ήταν έτοιμα για διακίνηση κατασχέθηκε μαζί με τη μοτοσικλέτα και μετρητά ύψους 1.445 ευρώ, 25 δολαρίων και 60 λιρών Αγγλίας που είχε πάνω του ο δράστης. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι και στην αυλή βρέθηκαν κρυμμένα μία συσκευασία με κοκαΐνη σε μορφή “βράχου” βάρους 41 γραμμαρίων και δυο ζυγαριές ακριβείας, ενώ στο εσωτερικό κατασχέθηκαν άλλα 8.900 ευρώ.

Οι κάμερες που είχε εγκαταστήσει χωρίς άδεια και το καταγραφικό μηχάνημα με το οποίο ήταν συνδεδεμένες κατασχέθηκαν και σε βάρος του αλλοδαπού που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων, παράβαση του νόμου για την προστασία προσωπικών δεδομένων και του Κ.Ο.Κ., καθώς δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Τον έπιασαν με κάνναβη

Σε μια περιοχή της Καβάλας συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έναν Έλληνα καθώς, μετά από σωματικό έλεγχο και έρευνα στην κατοικία του, βρήκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 101 γραμμαρίων και άλλες δύο με μικροποσότητες κοκαΐνης. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, που του άσκησε δίωξη για κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πιερία: Πέταξε την κοκαΐνη στους αστυνομικούς και τους επιτέθηκε"

Μαζική δηλητηρίαση σε γεύμα που παρέθεσε συστημική τράπεζα σε πελάτες της, στο πλαίσιο της ΔΕΘ – Δεκάδες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, ανήμερα των εγκαινίων της ΔΕΘ, μετά από γεύμα που παρέθεσε συστημική τράπεζα σε γνωστό εστιατόριο, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα στο παρελθόν έχει δεχθεί... επισήμους και πελάτες υψηλού κύρους.

Πρόκειται για γεύμα στο οποίο παρευρέθηκαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, πελάτες της τράπεζας. Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria, λίγες ώρες μετά το γεύμα, οι περισσότεροι από τους συνδαιτημόνες εμφάνισαν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια.

Ορισμένοι μάλιστα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και κάποιοι εξ αυτών πέρασαν μια πραγματικά δύσκολη νύχτα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως το πιθανότερο είναι το κακό να έγινε από το πρώτο ωμό πιάτο που σερβιρίστηκε (καβούρι με αβγοτάραχο), καθώς οι λίγοι που δεν κατανάλωσαν το συγκεκριμένο πιάτο δεν παρουσίασαν συμπτώματα. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επικεφαλής της τράπεζας, που είναι έξαλλοι με το συμβάν, έχουν δώσει εντολή στο νομικό τμήμα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αγωγές και μηνύσεις.

voria

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζική δηλητηρίαση σε γεύμα που παρέθεσε συστημική τράπεζα σε πελάτες της, στο πλαίσιο της ΔΕΘ – Δεκάδες σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης"

Νέα Σμύρνη: Η αδελφή του ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο - «Μου ζήτησε νερό, τσακωθήκαμε και τον χτύπησα»

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Νέα Σμύρνη, καθώς η αδελφή ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο αδελφό της, ο οποίος βρέθηκε χθες το μεσημέρι νεκρός στο διαμέρισμά τους με τραύματα από μαχαίρι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γυναίκα η οποία δηλώνει και αθλήτρια των Special Olympics, ομολόγησε στην Ελληνική Αστυνομία πως τον δολοφόνησε μετά από έντονη λογομαχία, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι το οποίο στη συνέχεια έπλυνε και άφησε στον νεροχύτη. «Μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό τσακωθηκαμε κ τον χτύπησα με το μαχαίρι. Μετά έπλυνα το μαχαίρι στο μπάνιο κ το έβαλα στον νεροχύτη», φέρεται να είπε, χωρίς ωστόσο στην συνέχεια να είναι εύκολη η περαιτέρω συνεννόηση με τις αρχές, καθώς η γυναίκα κλείνεται συνεχώς στον εαυτό της.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο 46χρονος έφερε θανάσιμο τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Το θύμα, είχε πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και είχε λάβει εξιτήριο μόλις την προηγούμενη ημέρα, μετά από μακρά νοσηλεία λόγω κυκλοφορικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από διαβήτη.

Τα δύο αδέρφια, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα ενώ και οι δύο φέρεται να έχουν νοητική υστέρηση και λαμβάνουν φροντίδα από κοινωνική λειτουργό, καθώς οι γονείς τους έχουν αποβιώσει.

Γειτόνισσα ανλεφερε ότι τα δύο αδέλφια έχουν μείνει μόνα τους από τότε που πέθαναν οι γονείς τους. «Αρχικά έφυγε ξαφνικά η μαμά και μετά ο μπαμπάς τους και μείναν μόνα τους. Κάπου κάπου ερχόταν μία θεία, τα έβλεπε, τα έπαιρνε στο χωριό και δεν λέγανε κουβέντα», είπε.

Η μητέρα τους πέθανε πριν 6-7 χρόνια και ο πατέρας πριν 4 χρόνια. Ερωτηθείσα για το εάν υπήρχε φασαρίες, η ίδια το διέψευσε, λέγοντας ότι ουδέποτε είχε ακούσει κάτι σχετικό.

Μια άλλη γειτόνισσα ανέφερε ότι τα δύο αδέλφια έμεναν για πολλά χρόνια στη Νέα Σμύρνη, ήταν πολύ αγαπητά παιδιά και δεν ενοχλούσαν ποτέ κανέναν, είπε μια άλλη γειτόνισσα. Το κορίτσι ήταν γνωστό στον Πανιώνιο, όπου την ξέρουν και ουδέποτε έχει εκδηλώσει περίεργη συμπεριφορά. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Σμύρνη: Η αδελφή του ομολόγησε πως σκότωσε τον 46χρονο - «Μου ζήτησε νερό, τσακωθήκαμε και τον χτύπησα»"

Υφυπουργός Μεταφορών για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων: «Σοβαρό στη θεωρία, δεν υπήρξε κίνδυνος»

Παρέμβαση για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους έκανε ο Υφυπουργός Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου.

«Το περιστατικό αυτό είναι σοβαρό στη θεωρία, στην πράξη δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος για κανέναν», είπε ο Βασίλης Οικονόμου και αναφέρθηκε στο παλιό σύστημα, αναφερόμενες στις δικλείδες ασφαλείας που έχει το σύστημα το οποίο υφίσταται σε κατ εξαίρεση σημεία.

«Δεν μπήκε στη μονή το τρένο», είπε χαρακτηριστικά, «ένας από τους τέσσερις παράγοντες επέδειξε αμέλεια».

Εισαγγελική έρευνα για την παραλίγο σύγκρουση τρένων στους Αγίους Αναργύρους

Την άμεση παρέμβαση του προϊστάμενου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, προκάλεσε η παρ’ ολίγον σύγκρουση δύο τρένων κοντά στον σταθμό των Αγίων Αναργύρων.

Ο Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα των επικίνδυνων παρεμβάσεων στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τη ΓΑΔΑ υπό την εποπτεία της Εισαγγελέως πρωτοδικών Αγγελικής Τριανταφύλλου.

Σε πρώτη, φάση, θα ζητηθούν πορίσματα του ΟΣΕ, θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες καταθέσεις και επίσης θα ζητηθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Παραλίγο σύγκρουση τρένων

Δύο αμαξοστοιχίες, λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής (13/9), μία που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Αεροδρόμιο και μία που εκτελούσε στο δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς, έλαβαν εντολή σχεδόν ταυτόχρονα από διαφορετικούς σταθμάρχες να κινηθούν από αντίθετες κατευθύνσεις σε μονή γραμμή.

Στο τμήμα από τον σταθμό Λαρίσης (Αθήνα) μέχρι λίγο πριν τους Αγίους Αναργύρους, οι συρμοί κινούνται σε μονή τροχιά αφού πραγματοποιούνται εργασίες για την υπογειοποίηση των γραμμών στην περιοχή των Σεπολίων.

Τα χειρότερα αποφεύχθησαν αφού ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας που είχε αναχωρήσει από τον σταθμό Αθηνών και ο σταθμάρχης της Αθήνας που έδωσε την εντολή αναχώρησης, άκουσαν τη μεταγενέστερη οδηγία του σταθμάρχη ΣΚΑ προς την αμαξοστοιχία που θα κινούταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Επικοινώνησαν μεταξύ τους και δόθηκε εντολή ακύρωσης της κίνησης της αμαξοστοιχίας που κινούταν από Κιάτο προς Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ΟΣΕ σε ανακοίνωσή του, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας προς τον Πειραιά αντελήφθη την κατάσταση και ακινητοποίησε τον συρμό, αμέσως, μόλις είχε εξέλθει του ΣΣ Αγίων Αναργύρων και σε απόσταση 500μ. προτού εισέλθει στη μονή γραμμή.

Ο σταθμάρχης του ΣΚΑ τέθηκε σε αργία και παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό ενώ δόθηκε εντολή διενέργειας πορίσματος για την εξακρίβωση των συνθηκών που έγινε το περιστατικό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Υφυπουργός Μεταφορών για την παρ’ ολίγον σύγκρουση τρένων: «Σοβαρό στη θεωρία, δεν υπήρξε κίνδυνος»"

Τρένο προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών

Σε πεσμένα δέντρα προσέκρουσε η αμαξοστοιχία 1531(Χαλκίδα – Αθήνα ) μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και να ακινητοποιηθεί.

Σύμφωνα με την Hellenic Train δεν υπήρξε τραυματισμός επιβατών ή προσωπικού.

Οι 35 επιβάτες της αμαξοστοιχίας 1531 μεταφέρθηκαν με την αμαξοστοιχία 1532 στον σταθμό των Αφιδνών.

Η κυκλοφορία στο τμήμα Αφίδνες – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορεία. Επίσης, τα δρομολόγια του άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα υποκατασταθούν από λεωφορεία, μέχρι την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας στο τμήμα Αφίδναι – Οινόη.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρένο προσέκρουσε σε πεσμένα δέντρα μεταξύ των σταθμών Σφενδάλης και Αφιδνών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news