facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές στην Αργολίδα: Συνελήφθησαν 4 άτομα – Έβγαλαν πάνω από 35.800 ευρώ (εικόνα)

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 15 περιπτώσεις κλοπών στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την Τρίτη (23/5) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τέσσερις ημεδαποί, 19χρονος και 3 ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση,  διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα συνδυαστικά στοιχεία αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.2.2023 έως και την 7.5.2023, στο Ναύπλιο και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, διέπραξαν 12 περιπτώσεις κλοπών και 3 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων,  χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά το ποσό των 35.800 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Τέλος, κατασχέθηκαν 2 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και διάφορα κοσμήματα και ρολόγια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκαν 15 κλοπές στην Αργολίδα: Συνελήφθησαν 4 άτομα – Έβγαλαν πάνω από 35.800 ευρώ (εικόνα)"

Αγρίνιο: Άνδρας δέχθηκε μαχαιριές σε κεντρικό καφέ – Εσπευσμένα στο Νοσοκομείο

Λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Κυριακής, 28 Μαΐου 2023 σημειώθηκε ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, γνωστή και ως Καραπανέϊκα, στο Αγρίνιο, όταν άνδρας γύρω στα 50 δέχθηκε μαχαιριές από έναν άλλον άνδρα σε καφετέρια.

Ειδικότερα, προηγήθηκε συμπλοκή ανάμεσα στους δύο εμπλεκόμενους άνδρες και ο ένας εκ των δύο κατάφερε -τουλάχιστον δύο μαχαιριές- στον άλλον. Ο άνδρας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, του AgrinioTimes.gr, το θύμα φέρει τραύματα στο χέρι καθώς προσπάθησε να αποκρούσει την ένοπλη επίθεση και στον θώρακα.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε σε μία από τις καφετέριες της Πλατείας, έφερε μεγάλη αναστάτωση στην περιοχή προκαλώντας σοκ στους περαστικούς και τους περιοίκους.

Στο σημείο έσπευσαν Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι οποίοι συνέλαβαν τον δράστη ενώ την προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αγρινίου. 

agriniotimes

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρίνιο: Άνδρας δέχθηκε μαχαιριές σε κεντρικό καφέ – Εσπευσμένα στο Νοσοκομείο"

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο – Έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα και πέταξαν μπογιές (εικόνες)

Κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο το βράδυ της Κυριακής (28/5).

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις εννέα το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία πορεία αναρχικών στο Θησείο, αφιερωμένη στο Γιάννη Μιχαηλίδη.

Στη συνέχεια υπήρξε ένταση και άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε εκλογικό περίπτερο στην οδό Αποστόλου Παύλου και στον σταθμό του ΗΣΑΠ, Θησείο. Οι δράστες έσπασαν εννέα ακυρωτικά μηχανήματα και πέταξαν μπογιές.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο – Έσπασαν ακυρωτικά μηχανήματα και πέταξαν μπογιές (εικόνες)"

Τουρκικές εκλογές: Θρίαμβος Ερντογάν με 52,12% – «Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας» — Τελικά αποτελέσματα

Την τρίτη του θητεία εξασφαλίζει ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζει, το 52,12% των ψήφων και ο Κεμάλ Κιλιντστάρογλου 47,88%.

Στους δρόμους συρρέουν οι οπαδοί του Ταγίπ Ερντογάν, στο άκουσμα της νίκης του.

«Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική – Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας» είπε στον πρώτο του λόγο.

Τα τελικά αποτελέσματα:

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, σε πολύ υψηλά επίπεδα ήταν η συμμετοχή των εκλογέων, η οποία έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον Α’ γύρο.

Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού, είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα για τον β’ γύρο των τουρκικών εκλογών με τον Ερντογάν να προηγείται του Κιλιντσντάρογλου. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις στο ERTNEWS | Live – Τουρκία: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων – Προβάδισμα Ερντογάν

Στο μεταξύ, τα ποσοστά 55,26% για τον Ταγίπ Ερντογάν και 44,74% για τον Κεμάλ Κιλιντστάρογλου έδιναν το πρακτορείο Anadolu ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών με καταμετρημένο το 61,38% των ψήφων.

Υποτονικό είναι το κλίμα, αντίστοιχα, στο «στρατόπεδο» του Κιλιντστάρογλου, ενώ ενσωματώνονται οι ψήφοι στα αποτελέσματα ανά την τουρκική επικράτεια.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 5 το απόγευμα στην Τουρκία στο τέλος του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών για τις οποίες ο απερχόμενος πρόεδρος Ερντογάν θεωρείται ο επικρατέστερος έπειτα από δύο δεκαετίες στην εξουσία απέναντι στον αντίπαλό του, τον σοσιαλδημοκράτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Παρά την έντονη επιθυμία για αλλαγή από ένα μέρος του εκλογικού σώματος, κουρασμένου από την οικονομική κρίση, τους περιορισμούς στις ελευθερίες και τις υπερεξουσίες μιας προεδρίας που έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες μέλη της αντιπολίτευσης στη φυλακή ή στην εξορία, ο 69χρονος αρχηγός του κράτους είχε επικρατήσει με προβάδισμα πέντε μονάδων στον πρώτο γύρο, στις 14 Μαΐου, λαμβάνοντας το 49,5% των ψήφων.

Με το πρόσωπο του να δείχνει κουρασμένο και με αργό βήμα ο Ερντογάν ψήφισε το μεσημέρι στην συνοικία Ουσκουντάρ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ένα χαρούμενο πλήθος τον περίμενε εκεί, στο οποίο οι σωματοφύλακές του μοίρασαν παιχνίδια και ο πρόεδρος έριξε μερικά χαρτονομίσματα στα παιδιά.

“Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία σχεδόν τα έχει φτάσει. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να έρθουν να ψηφίσουν”, δήλωσε.

Στον πρώτο γύρο το ποσοστό συμμετοχής ήταν 87%.

Σχεδόν ταυτόχρονα, χαμογελαστός παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα, ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες του να ψηφίσουν “για να έρθει η πραγματική δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτή τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση”.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικές εκλογές: Θρίαμβος Ερντογάν με 52,12% – «Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας» — Τελικά αποτελέσματα"

Καιρός αύριο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Στους 28 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία

Ο καιρός αύριο Δευτέρα (29.05.2023) σε όλη την Ελλάδα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Στη δυτική Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος ο καιρός, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα Δωδεκάνησα και το μεσημερι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, όμως το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι – απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές – Στους 28 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη θερμοκρασία"

Ορκίστηκαν οι 300 της νέας αλλά σύντομης σε διάρκεια Βουλής

Το απόγευμα της Κυριακής (28/5) ορκίστηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Βουλή η οποία προέκυψε από τις κάλπες της 21ης Μαΐου 2023.

Ωστόσο αφού πραγματοποιηθεί η εκλογή του προεδρείου του σώματος, αναμένεται η διάλυσή της με Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη διαπίστωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ή κυβέρνησης συνεργασίας, και η προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου 2023 με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής.

Κατά τις πρόσφατες εκλογές, που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής, πέντε κόμματα εισήλθαν στη Βουλή, ξεπερνώντας το σχετικό «κατώφλι» του 3%. Η Νέα Δημοκρατία με 40,79% που εξέλεξε 146 βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με 20,07% και 71 βουλευτές, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με 11,46% και 41 βουλευτές, το ΚΚΕ με 7,23% και 26 βουλευτές, και η Ελληνική Λύση, με 4,45% και 16 βουλευτές.

Είναι η δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας

Πρόκειται για τη δεύτερη «φευγαλέα» Βουλή στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, μετά την, επίσης διήμερης διάρκειας, Βουλή, που προέκυψε από τις κάλπες της 6ης Μαΐου 2012.

Η πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της ΙΘ' Περιόδου Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, άρχισε με αγιασμό που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Ακολούθως, οι βουλευτές έδωσαν τον προβλεπόμενο από το Σύνταγμα όρκο, σύμφωνα με τον τύπο της θρησκείας κάθε βουλευτή ή πολιτικό όρκο.

Ιερώνυμος: Να είστε καρπεροί, με κουράγιο και δύναμη

Η ευχή μου είναι παρμένη από τα λόγια του Αποστόλου: «Ίνα μή ώσιν άκαρποι αλλά καρπεροί», είπε μετά τον αγιασμό, ο Αρχιεπίσκοπος κκ Ιερώνυμος και συνέχισε: «Καρπεροί, με κουράγιο και δύναμη, όπως απαιτούν οι σημερινές συγκυρίες».

Υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν τον ενημερωτικό φάκελο

Μετά την ορκωμοσία τους οι βουλευτές υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο ορκωμοσίας και παρέλαβαν ενημερωτικό φάκελο που περιλάμβανε - μεταξύ άλλων - το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Της συνεδρίασης προήδρευσε ο επανεκλεγείς βουλευτής Α' Αθηνών και α' αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος και ανακοίνωσε στο σώμα ποιες βουλευτικές έδρες επέλεξαν οι αρχηγοί των κομμάτων: Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας την Α' Πειραιώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης την Α' Θεσσαλονίκης, ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τη Φθιώτιδας, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος την έδρα της Λάρισας.

Η εκλογή Προέδρου της Βουλής

Τη Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί, η Βουλή θα συνέλθει για την «Εκλογή Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων».

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο προσωρινός Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Αρχικά, θα ανακοινώσει τις επιστολές των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων σχετικά με τα πρόσωπα που προτείνουν για νέο Πρόεδρο της Βουλής καθώς υποβολή υποψηφιότητας από υποψήφιο, δεν είναι παραδεκτή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε εκ νέου για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής τον βουλευτή Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Τασούλα, για α' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Α' Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, για β' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου, και για γ' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Β' Δυτικής Αττικής Αθανάσιο Μπούρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας πρότεινε για δ' αντιπρόεδρο τη βουλευτή Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επαναπρότεινε για ε' αντιπρόεδρο τον βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Για τη θέση του στ' αντιπροέδρου, ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας πρότεινε εκ νέου τον βουλευτή Λάρισας Γιώργο Λαμπρούλη, ενώ για τη θέση του ζ' αντιπροέδρου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης πρότεινε τον βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Χήτα.

Ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα εκλεγεί με ονομαστική ψηφοφορία και απαιτείται να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των Βουλευτών. Αν δεν συγκεντρωθούν οι 151 θετικές ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται και εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία.

Ο κ. Κακλαμάνης θα αναγγείλει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και θα καλέσει τον ελεγχθέντα Πρόεδρο της Bουλής να καταλάβει την έδρα.

Στη συνέχεια της Δευτέρας και μετά από μια μικρή χρονική διακοπή, η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου σε συνεδρίαση προκειμένου να πραγματοποιηθεί με ονομαστική ψηφοφορία η εκλογή των Αντιπροέδρων, των Γραμματέων και Κοσμητόρων της Βουλής.

Οι τρεις πρώτοι Αντιπρόεδροι της Βουλής θα εκλεγούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ ο τρίτος, τέταρτος και πέμπτος Αντιπρόεδρος θα εκλεγούν αντίστοιχα από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ώστε να υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση στο Προεδρείο.

Για τις θέσεις των τριών πρώτων Αντιπροέδρων της Βουλής, η ΝΔ θα προτείνει τους βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη, Χαράλαμπο Αθανασίου και Αθανάσιο Μπούρα, που ήταν Αντιπρόεδροι και στην προηγούμενη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ την βουλευτή Μερόπη Τζούφη. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πάλι τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, όπως και το ΚΚΕ τον βουλευτή Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση θα προτείνει για τη θέση του Αντιπροέδρου που δικαιούται τον Κωνσταντίνο Χήτα.

Μετά την ολοκλήρωση της εκλογής του Προεδρείου της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα περαιώσει τη συνεδρίαση. Μία λήξη της συνεδρίασης, που ταυτόχρονα σημαίνει και την ολοκλήρωση της θητείας της πρώτης και μόνης Συνόδου της ΙΘ' Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ακολούθως θα εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, θα προκηρύξει τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και θα ορίσει την ημέρα ορκωμοσίας της Κ' Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Το Προεδρικό Διάταγμα θα το συνυπογράφουν ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς και τα μέλη του υπηρεσιακού Υπουργικού Συμβουλίου. Το ΠΔ θα αποσταλεί στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να το θυροκολλήσει ο Φρούραρχος της Βουλής.

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Ορκίστηκαν οι 300 της νέας αλλά σύντομης σε διάρκεια Βουλής"

Δολοφονία 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Δύο Ρομά θα δικαστούν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό

Ανακουφισμένοι νιώθουν οι γονείς του μικρού Μάριου, που δολοφονήθηκε από αδέσποτη σφαίρα στις 8 Ιουνίου του 2017, στην αυλή του σχολείου του στο Μενίδι μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο δυο Ρομά θα καθίσουν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για τον αδόκητο θάνατο του Μάριου.

«Επιτέλους οι διωκτικές και δικαστικές αρχές έστω και 6 ολόκληρα χρόνια μετά τον τραγικό θάνατο του μικρού Μάριου, παραπέμπουν σε δίκη τα πρόσωπα, οι ενέργειες των οποίων είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια της παιδικής ζωής. Είναι πλέον θέμα ημερών και εκτιμώ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα προσδιοριστεί η δίκη. Οι γονείς νιώθουν μια ανακούφιση έστω και με αυτή την υπέρμετρη καθυστέρηση που δυο φυσικά πρόσωπα παραπέμπονται για τους άσκοπους πυροβολισμούς από τους προέκυψε ο αδόκητος θάνατος του μικρού Μάριου» αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Θεόδωρος Μαντάς.

Οι δυο Ρομά βρίσκονταν σε σπίτι πολύ κοντά στο σχολείο από το προαύλιο του οποίου προήλθαν οι πυροβολισμοί και η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε θανάσιμα τον 11χρονο Μάριο Σουλούκο. Σύμφωνα με το βούλευμα και οι δυο δράστες πυροβολούσαν στον αέρα γνωρίζοντας όμως ότι μπορεί να προκαλέσουν θάνατο ή τραυματισμό κάποιου αφού βρίσκονταν σε κατοικημένη περιοχή. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγούνται πλέον στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με την κατηγορία ο πρώτος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και ο δεύτερος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στην προκαταρκτική εξέταση και πριν τους εργαστηριακούς ελέγχους οι δυο είχαν καταθέσει στις αρχές αρνούμενοι κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση. Έξι χρόνια μετά όμως η Δικαιοσύνη τους στέλνει στο εδώλιο αφού όπως αναφέρει το βούλευμα “ο πρώτος εξ αυτών στις Αχαρνές Αττικής στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, γνώριζε ότι από την πράξη του ενδέχεται να σκοτώσεις άλλον και το αποδέχτηκε. Ειδικότερα, στον ως άνω τόπο και χρόνο, ευρισκόμενος έξωθεν της επί της οδού … οικίας του, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που του επέτρεπε την πλήρη σκέψη, έκανε άσκοπη χρήση ραβδωτού πυροβόλου όπλου διαμετρήματος (Cal.) 9mm Parabellum (9X19) και ενώ γνώριζε ότι από τους άσκοπους αυτούς πυροβολισμούς του υπό συνθήκες άπνοιας εντός πυκνοκατοικημένης αστικής περιοχής, σε χρόνο με συχνή διέλευση πεζών και οχημάτων και ενώ σε απόσταση μικρότερη των δύο (2) χιλιομέτρων βρίσκονταν δημοτικό σχολείο στο οποίο διοργανώνονταν σχολική εορτή, (γνώριζε ότι) ενδέχεται κάποια από τις βολίδες του όπλου αυτού να σκοτώσει άνθρωπο. Το γεγονός αυτό το αποδέχθηκε και με τους προαναφερόμενους άσκοπους πυροβολισμούς του σκότωσε τον γεννηθέντα στις 16-05-2006 Μάριο Σουλούκο του Αθανασίου, ο οποίος συμμετείχε σε σχολική εορτή του 6ου δημοτικού σχολείου Αχαρνών, που βρίσκεται σε απόσταση εγγύτερη – όπως αναφέρεται – των δύο χιλιομέτρων από την προαναφερόμενη οικία… Βολίδα του παραπάνω όπλου του έπληξε τον ως άνω ανήλικο στην κεφαλή, επιφέροντας το θάνατό του».

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο το βούλευμα αναφέρει: «Στις 8 Ιουνίου 2017 και περί ώρα 21.25, καίτοι γνώριζε και αποδεχόταν ότι από τους άσκοπους πυροβολισμούς του ενδέχεται να σκοτώσει άνθρωπο, ήτοι να εκτελέσει την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας, επιχείρησε πράξη που περιέχει τουλάχιστον αρχή εκτέλεσης του κακουργήματος αυτού, η διάπραξη τους οποίου όμως δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική του βούληση αλλά από εμπόδια εξωτερικά».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο με απόφαση του, είχε απορρίψει ομοφώνως την έφεση του Ελληνικού Δημοσίου, που δεν ήθελε να πληρώσει στην οικογένεια του μικρού Μάριου την αποζημίωση των 490.000 ευρώ.

Τότε ο πατέρας του Μάριου κ. Θανάσης Σουλούκος μιλώντας στο protothema.gr εξήγησε ότι η απόφαση αυτή είναι μια μερική ικανοποίηση, αλλά όχι δικαίωση, αφού το παιδί του δεν γυρίζει πίσω. «Για τη δολοφονία του παιδιού μου υπεύθυνο είναι το ελληνικό δημόσιο. Την ευθύνη την έχει αποκλειστικά η πολιτεία γιατί εδώ και πολλά χρόνια σε όλες αυτές τις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας έχουν αφήσει τον κάθε παραβατικό να αλωνίζει να κάνει ό,τι θέλει ανεξέλεγκτα και να παίζει με τις ζωές μας. Υπάρχουν δυο καταδικαστικές αποφάσεις και όλα αυτά τα χρόνια, εδώ και 5 χρόνια το ελληνικό δημόσιο δεν έπεσε πάνω στο πρόβλημα να δώσει λύση για να επανέλθει η ασφάλειά μας και να ζούμε σαν κανονικοί άνθρωποι. Αντιθέτως έδειξε ένα πολύ σκληρό πρόσωπο απέναντι στην οικογένειά μου. Μας γέμισε στεναχώρια, άγχος και ψυχολογική φόρτιση».

Πλέον οι γονείς οι μικρού Μάριου νιώθουν μια ανακούφιση με την παραπομπή σε δίκη των δυο ατόμων, χωρίς βέβαια αυτό να απαλύνει τον πόνο τους για τον άδικο χαμό του Μάριού τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία 11χρονου Μάριου στο Μενίδι: Δύο Ρομά θα δικαστούν για τον θανατηφόρο πυροβολισμό"

Κοζάνη: “Σαμουράι” έβγαλε σπαθί και έριξε βέλη με τόξο σε αστυνομικούς

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή της Κοζάνης, όταν ένας 49χρονος επιτέθηκε με τη χρήση ξίφους και πέταξε επτά βέλη με τη χρήση τόξου προς τους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων, προχώρησαν κατόπιν οργανωμένης αστυνομικής επιχειρήσης, στη σύλληψη ενός 49χρονου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος 52χρονου με τη χρήση ξίφους, σε περιοχή της Κοζάνης, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψής του επιτέθηκε με ξίφος, τόξο, βέλη και σπρέι πιπεριού σε βάρος και των προαναφερόμενων αστυνομικών.

Σε βάρος του 49χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία και για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της απείθειας, της απειλής, της εξύβρισης και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σήμερα (28-05-2023) τις πρώτες πρωινές ώρες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Κοζάνης, ο 49χρονος επιτέθηκε με τη χρήση ξίφους σε 52χρονο ημεδαπό, θαμώνα του καταστήματος, πλην όμως δεν κατάφερε να τον τραυματίσει, ενώ εξύβρισε άλλους έξι θαμώνες του καταστήματος και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το κατάστημα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, όπου εντοπίσθηκε ο 49χρονος στην οικία του σε περιοχή της Κοζάνης, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών αρχικά τους απείλησε με ξίφος, στη συνέχεια έριξε προς το μέρος αυτών τουλάχιστον επτά βέλη με τη χρήση τόξου, ενώ ακολούθως τους επιτέθηκε με σπρέι πιπεριού, επιχειρώντας να τους τραυματίσει.

Αστυνομικοί παρά τις επαναλαμβανόμενες σε βάρος τους επιθέσεις κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 49χρονο, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Στην κατοχή του 49χρονου και στην οικία του, σε περιοχή της Κοζάνης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • -1- απομίμηση όπλου,
  • -1- ξίφος μήκους λάμας -70- εκατοστών,
  • -1- σουγιάς μήκους λάμας -10- εκατοστών,
  • -2- τόξα,
  • -1- φαρέτρα με -10- βέλη,
  • -2- ζευγάρια κρόταλα και
  • -2- σπρέι πιπεριού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Κοζάνη: “Σαμουράι” έβγαλε σπαθί και έριξε βέλη με τόξο σε αστυνομικούς "

Κορινθία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στον Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας - Τραυματίστηκε η φύλακας

Συναγερμός πριν από λίγα λεπτά στη Νεμέα Κορινθίας

Ένοπλος άνδρας από την Λακωνία, για άγνωστη αιτία, άνοιξε πυρ στο φυλάκιο του Δορυφορικού Σταθμού της Νεμέας, με αποτέλεσμα, η φύλακας να τραυματιστεί από τα θραύσματα.

Στη συνέχεια ο άνδρας, εισήλθε στον χώρο που βρίσκονται τις δορυφορικές κεραίες και πυροβολούσε για αρκετά λέπτα.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, όπου έσπευσαν 2 περιπολικά του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νεμέας, μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 41χρονο, ενώ κατέσχεσαν και το προαναφερόμενο κυνηγετικό όπλο, καθώς και σάκο που περιείχε μεγάλο αριθμό κυνηγετικών φυσιγγίων.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας.

 

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορινθία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στον Δορυφορικό Σταθμό Νεμέας - Τραυματίστηκε η φύλακας"

24 δήμοι και δεκάδες χωριά έχουν μείνει δίχως ΑΤΜ

Πριν μόλις 11 χρόνια, το 2012, υπήρχαν 6.655 ΑΤΜs σε όλη τη χώρα και 3.448 τραπεζικά υποκαταστήματα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι συνεχείς μειώσεις συρρίκνωσαν το δίκτυο, φτάνοντας το 2022 σε 5.788 ΑΤΜs και 1.400 τραπεζικά καταστήματα. Πρόκειται για μία μείωση της τάξης του 63%, κατά 867 μεμονωμένα ΑΤΜs και περίπου 2.048 υποκαταστήματα. Πρόβλημα που, αν και δεν επηρεάζει τους κατοίκους των μεγάλων πληθυσμιακών κέντρων, έχει στερήσει πολλά από όσους ζουν στην υπόλοιπη χώρα.

Εξοικονόμηση

Τα αναπτυξιακά σχέδια των τραπεζών που προβλέπουν μείωση του λειτουργικού κόστους, με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους, τις κάνουν να επενδύουν όλο και περισσότερο στις μεγάλες πόλεις, βάζοντας σε δύσκολη θέση τους πελάτες τους στην περιφέρεια. Ολο και περισσότερα χωριά και κωμοπόλεις μένουν με ένα ή και κανένα αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να διανύσουν αρκετά χιλιόμετρα για να πραγματοποιήσουν ακόμα και απλές εργασίες, όπως ανάληψη ή πληρωμή λογαριασμών. Η λύση που αντιπροτείνουν οι τέσσερις συστημικές είναι η στροφή στη διαδικτυακή τραπεζική (Web Banking), που αν και έρχεται με πολλές διευκολύνσεις και καλές προσφορές, δεν είναι εύκολο να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων των πολιτών, ειδικά των μεγαλύτερης ηλικίας που δεν έχουν πρότερη εμπειρία με τα ηλεκτρονικά μέσα.

Ακόμα όμως και σε περιοχές που έχει απομείνει ένα και μοναδικό αυτόματο μηχάνημα, πολύ συχνά οι βλάβες και η εξάντληση των μετρητών το καθιστούν άχρηστο μέχρι την επισκευή ή τον εφοδιασμό του. Πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά μικρότερα νησιά της χώρας, κυρίως τους θερινούς μήνες. Ομως δεν είναι μόνο οι επιπλέον δυσκολίες που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα.

Διαμαρτυρία

Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η υπόθεση του Δήμου Ξηρόμερου, στην Αιτωλοακαρνανία. Το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι ήταν τόσο σημαντικό και για τόσο μεγάλο διάστημα που αναγκάστηκε να στείλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τις διοικήσεις των τραπεζών μετά από παράπονα για τα μηχανήματα των ΑΤΜs. Συγκεκριμένα, στην επιστολή που κοινοποιήθηκε και στην Ελληνική Eνωση Τραπεζών (ΕΕΤ) αναφέρονται σε απαράδεκτη κατάσταση που δημιουργήθηκε για τους πολλούς μόνιμους κατοίκους, μόνιμους, ετεροδημότες αλλά και πολλούς επισκέπτες του Αστακού και γενικότερα του δήμου, όταν τα ΑΤΜs δεν είχαν αρκετά μετρητά. Κάτι που συμβαίνει σε πολλές περιοχές που βρίσκονται μακριά από τις μεγάλες πόλεις είναι να τελειώνουν τα μετρητά και ο κόσμος να μην μπορεί για μέρες να κινηθεί.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διαδικτυακή τραπεζική και τις επιχειρήσεις που δεν δέχονται κάρτα για όλες τις συναλλαγές. Τέτοιο παράδειγμα είναι πολλά περίπτερα που λόγω των μεγάλων τραπεζικών χρεώσεων στα POS και του μικρού ποσοστού κέρδους που έχουν στα τσιγάρα και τα προϊόντα καπνού αρνούνται να πληρωθούν με κάρτα. Η αγανάκτηση των κατοίκων του Ξηρόμερου κορυφώθηκε μετά και τις αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών για κλείσιμο των υποκαταστημάτων στα όρια του δήμου και έτσι αποκλειστικά η εξυπηρέτηση γίνεται από τα αυτόματα μηχανήματα. Τα μηχανήματα που δεν μπορούν πάντα να τους εξυπηρετήσουν… Παρόμοια ήταν η κατάσταση με σχετική επιστολή διαμαρτυρίας και του δημάρχου Ικαρίας προς τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο νησί, περί δυσλειτουργίας των ΑΤΜs αλλά και το πρόβλημα που δημιουργεί στους κατοίκους το οριστικό κλείσιμο του καταστήματος της Alpha Bank που βρισκόταν στον Εύδηλο.

Ντόμινο…

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο από το αν θα έχουν μετρητά οι κάτοικοι ή αν θα χρειάζεται να μετακινηθούν μερικά χιλιόμετρα για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Τι θα γίνει με την επιχειρηματικότητα αυτών των περιοχών; Πώς μπορεί ένας δήμος να κρατήσει τις υπάρχουσες επιχειρήσεις ή να ενθαρρύνει τη δραστηριοποίηση νέων, όταν δεν υπάρχει ούτε καν ένα τραπεζικό υποκατάστημα εντός των ορίων του; Αν και δεν είναι ο κυρίαρχος παράγοντας, η συρρίκνωση του τραπεζικού δικτύου λειτουργεί προς την οικονομική ερημοποίηση ολόκληρων περιοχών της ελληνικής περιφέρειας. Αυτό είναι και ένα θέμα που έχει απασχολήσει και την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ)μ που έθεσε σχετικό ερώτημα προς κάθε αρμόδιο, χωρίς όμως ικανοποιητική απάντηση. Σε πολλούς δήμους ήδη έχει κλείσει ή προγραμματίζεται να κλείσει το μοναδικό τραπεζικό υποκατάστημα, όπως στους Δήμους Μουζακίου, Νεμέας, Ανωγείων, Σκύδρας, Ληξουρίου, Αμφίπολης και πολλούς άλλους.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "24 δήμοι και δεκάδες χωριά έχουν μείνει δίχως ΑΤΜ"

Κορινθία: Συνελήφθησαν δύο 13χρονοι και ένας 12χρονος με μαχαίρια – Χειροπέδες και στους γονείς τους

Μαχαίρια βρέθηκαν να έχουν πάνω τους 3 ανήλικοι από την Αλβανία, σε στο Βέλο Κορινθίας.

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, σε έλεγχο που έγινε σε δύο 13χρονους και έναν 12χρονο στο Βέλο Κορινθίας, βρέθηκαν 2 μαχαίρια «πεταλούδες».

Τα μαχαίρια κατασχέθηκαν και τα παιδιά συνελήφθησαν, όπως επίσης και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορινθία: Συνελήφθησαν δύο 13χρονοι και ένας 12χρονος με μαχαίρια – Χειροπέδες και στους γονείς τους"

Άκης Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»

«Αν κρίνουμε από τις σημερινές δηλώσεις στα ΜΜΕ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κ. Γεροβασίλη και η κ. Ξενογιαννακοπούλου, που επιμένουν να περιγράφουν μια κατεστραμμένη οικονομία χωρίς να κοστολογούν το δικό τους οικονομικό πρόγραμμα, εύλογα συμπεραίνουμε ότι δυστυχώς δεν πήραν το μήνυμα της κάλπης της περασμένης Κυριακής» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.

« “O ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του”» προσθέτει.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Σκέρτσος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν έχασε, κάηκε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του»"

Ρέθυμνο: Πύρινη κόλαση από φωτιά σε σούπερ μάρκετ – Κάηκε ολοσχερώς το κατάστημα, ζημιές σε αυτοκίνητα

Στάχτη έγινε σούπερ μάρκετ στην παραλιακή Ρεθύμνου, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής ξέσπασε φωτιά, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα.

Η πρώτη κλήση στην πυροσβεστική έγινε γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Μαΐου, με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο.

Στη μάχη ε τις φλόγες ρίχτηκαν πυροσβέστες από ο Πυροσβεστική Κλιμάκιο Περάματος, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών και το Πυροσβεστική Κλιμάκιο Σπηλίου, με 5 οχήματα και 14 υπαλλήλους.

Η φωτιά επεκτάθηκε αρκετά γρήγορα πιθανόν λόγω των εύφλεκτων συσκευασιών που υπήρχαν μέσα στο σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα το κατάστημα να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το neakriti.gr, η φωτιά επεκτάθηκε και σε σταθμευμένα οχήματα που βρισκόταν κοντά στο κατάστημα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής και διενεργείται προανάκριση.

Παρόλο που το εν λόγω κατάστημα βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή από την φωτιά δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

 

neakriti

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Πύρινη κόλαση από φωτιά σε σούπερ μάρκετ – Κάηκε ολοσχερώς το κατάστημα, ζημιές σε αυτοκίνητα"

Κύθηρα: Καταγγελία για τουρκικό αλιευτικό στα ανοιχτά του νησιού – Τι απαντά το Υπουργείο Ναυτιλίας

Αλειυτικά σκάφη από την Τουρκία εθεάθησαν να ρίχνουν δίχτυα ακόμα και ανοιχτά των Κυθήρων, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Κυριακής (28/05), με το Υπουργείο Ναυτιλίας να προβαίνει σε διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει στο OPEN, ο Γιώργος Κοντολέων, πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Κυθήρων, το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου 10 ημέρες και απαθανατίστηκε σε φωτογραφίες.

«Τα τουρκικά αλιεύτηκα περνάνε πολύ κοντά στη στεριά. Εάν εμείς περνούσαμε τόσο κοντά στην Τουρκία, σίγουρα θα μας είχαν βυθίσει… Και δεν θα πηγαίναμε και εκεί», είπε ο ίδιος.

«Πάντα υπάρχει ένας φόβος, γιατί περνάνε;», σημείωσε ο Γιώργος Κοντολέων, ενώ ανέφερε πως τα τουρκικά αλιευτικά σκάφη έριξαν και δίχτυα στα ανοιχτά των Κυθήρων.

Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας

Το Υπουργείο Ναυτιλίας απάντησε για το προαναφερθέν περιστατικό, κάνοντας λόγο για ρυμουλκά σκάφη, στα οποία έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια, όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Ναυτιλίας τονίζει, το μεσημέρι της Κυριακής (28/05), πως, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αφορούν σε υποτιθέμενη αλιεία τουρκικών αλιευτικών σκαφών σε ελληνικά χωρικά ύδατα, διευκρινίζεται πως – κατά τον μήνα Μάιο – διέρχονται, από το Αιγαίο αλλά και από το Ιόνιο, τουρκικά και αλβανικά ρυμουλκά αντίστοιχα. Αυτά φέρουν κενούς κλωβούς με προορισμό την κεντρική Μεσόγειο.

Τα εν λόγω ρυμουλκά κινούνται με χαμηλές ταχύτητες (2-3 κόμβους), πρέπει να είναι αδειοδοτημένα από τον ECCAT και μεταβαίνουν στην Κεντρική Μεσόγειο για να μεταβιβάσουν στους κλωβούς τους ζωντανό ερυθρό τόνο. Αυτό θα αλιευθεί από αδειοδτημένα γρι-γρι. Εν συνεχεία, περίπου στα τέλη Ιουνίου, θα διέλθουν πάλι το Αιγαίο προκειμένου να μεταφέρουν τον τόνο στις φάρμες πάχυνσης της Τουρκίας.

Πάντως, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έχουν γίνει διοπτεύσεις των εν λόγω ρυμουλκών τόσο από εναέρια, όσο και από θαλάσσια μέσα του Λιμενικού.

 ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Κύθηρα: Καταγγελία για τουρκικό αλιευτικό στα ανοιχτά του νησιού – Τι απαντά το Υπουργείο Ναυτιλίας "

Εξάρχεια: Άγνωστοι έκαναν δυο επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών

Επεισόδια έγιναν χθες (27.5.2023) αργά το βράδυ στα Εξάρχεια όταν ομάδα αγνώστων έκανε δυο επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών που ήταν στην περιοχή.

Στις 22:40 χθες το βράδυ μια ομάδα ατόμων εμφανίστηκε ξαφνικά από το πουθενά, πέταξε τέσσερις μολότοφ προς αστυνομικούς που ήταν στην οδό Διδότου και εξαφανίστηκε στους γύρω δρόμους.

Στις 23:10 άγνωστοι (είναι πιθανό να πρόκειται για τα άτομα που έκαναν τα πρώτα επεισόδια) έγινε δεύτερη επίθεση σε αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Ναυαρίνου. Οι άγνωστοι πέταξαν εναντίον τους τρεις βόμβες μολότοφ και πάλι εξαφανίστηκαν.

Ευτυχώς δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός. Η αστυνομία δεν έκανε προσαγωγές ή συλλήψεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Άγνωστοι έκαναν δυο επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών"

Η μεγαλύτερη νυχτερινή ρωσική επίθεση με drones στο Κίεβο στη διάρκεια του πολέμου

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα Kυριακή 28/5 ότι αντιμετώπισε στη διάρκεια της νύχτας “την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)” κατά του Κιέβου “από τότε που άρχισε η εισβολή” των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα, με τις στρατιωτικές αρχές να δηλώνουν ότι κατέρριψαν 52 από τα 54 drones-καμικάζι που εξαπολύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, εκ των οποίων “περισσότερα από 40” πάνω από την πρωτεύουσα.

“Συνολικά εξαπολύθηκε αριθμός ρεκόρ drones-καμικάζι: 54!”, αναφέρει η ουκρανική πολεμική αεροπορία σε ανάρτησή της στο Telegram, στην οποία σημειώνει ότι “κατέρριψε 52”.

Οι αρχές γνωστοποίησαν ότι μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται σε δύο και οι τραυματίες σε 3 στο Κίεβο.

“Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά της πρωτεύουσας από την αρχή της εισβολής” των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει επίσης στο Telegram η περιφερειακή στρατιωτική διοίκηση, διευκρινίζοντας ότι η επίθεση αυτή “διεξήχθη σε αρκετά κύματα και ότι ο συναγερμός που κηρύχθηκε διήρκεσε για πάνω από 5 ώρες!”.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πάνω από 40 ρωσικά drones καταρρίφθηκαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας” πάνω από το Κίεβο, σημείωσε.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση, “μετά την κατάρριψη των drones” των ρωσικών δυνάμεων “συντρίμμια έπεσαν σε επταώροφο κτίριο” στην συνοικία Γκολοσιίφσκιι, προκαλώντας τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός.

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης σε περιοχή με αποθήκες, η οποία επεκτάθηκε σε 1.000 τετραγωνικά μέτρα και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου που βρισκόταν εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

“Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο σημείο”, διευκρίνισαν οι περιφερειακές αρχές.

Στην συνοικία Σολομιάνσκιι, ένας 41χρονος πέθανε και μια 35χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο, συμπλήρωσε επίσης ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

“Σήμερα ο εχθρός αποφάσισε να ‘συγχαρεί’ τους κατοίκους της πρωτεύουσας για την Ημέρα του Κιέβου με τη βοήθεια των φονικών του μη επανδρωμένων αεροσκαφών”, σημείωσαν επίσης ειρωνικά οι περιφερειακές αρχές, αναφερόμενες στη γιορτή σήμερα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Πρόκειται για την 14η ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά του Κιέβου από τις αρχές του Μαΐου, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά 54 drones-καμικάζι εξαπολύθηκαν “από τις περιοχές του Μπριάνσκ και του Κρασνοντάρ” στη Ρωσία, διευκρίνισε επίσης η ουκρανική πολεμική αεροπορία, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για την κατάρριψη 52.

Σύμφωνα με την ίδια, η Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο κυρίως “στρατιωτικές εγκαταστάσεις και κρίσιμης σημασίας υποδομές στις περιφέρειες στο κεντρικό τμήμα της χώρας, ιδίως στην περιφέρεια του Κιέβου”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η μεγαλύτερη νυχτερινή ρωσική επίθεση με drones στο Κίεβο στη διάρκεια του πολέμου"

Ρώσος πρέσβης: «Απειλεί» με κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία αν συνεχιστεί ο εξοπλισμός της από τη Δύση

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία «απείλησε» με κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία καθώς η Βρετανία κι άλλοι δυτικοί σύμμαχοί της δεσμεύονται για περισσότερα όπλα για να βοηθήσουν την άμυνα της χώρας, μετά την ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Μιλώντας στην Λόρα Κούενσμπεργκ του BBC, ο Ρώσος πρέσβης Αντρέι Κέλιν σημείωσε ότι οι ενέργειες των χωρών του NATO, “ιδιαίτερα” της Βρετανίας, προκαλούν τον κίνδυνο να παραταθεί και να δοθεί μια “νέα διάσταση” στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει “τεράστιους πόρους”, σημείωσε, και, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος μαίνεται ήδη για πάνω από έναν χρόνο, η χώρα του δεν έχει ακόμη αρχίσει να “δρα πολύ σοβαρά”.

“Η Ρωσία είναι 16 φορές μεγαλύτερη από την Ουκρανία. Έχουμε τεράστιους πόρους”, πρόσθεσε ο Κέλιν.

“Αργά ή γρήγορα βεβαίως η κλιμάκωση αυτή μπορεί να λάβει μια νέα διάσταση, την οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν θέλουμε. Μπορούμε να συνάψουμε ειρήνη αύριο”, τόνισε.

Στην ερώτηση για τα ευρέως διαδεδομένα στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τη Ρωσία, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε ότι η Ουκρανία είναι αυτή που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΟΗΕ δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνά για εγκλήματα πολέμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρώσος πρέσβης: «Απειλεί» με κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία αν συνεχιστεί ο εξοπλισμός της από τη Δύση"

Ηράκλειο: Βρέθηκε απαγχονισμένος στην ταράτσα του σπιτιού του

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο Ηράκλειο κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, την Κυριακή 28 Μαΐου.

Ένας άνδρας 57 χρονών έβαλε τέλος στη ζωή του δια απαγχονισμού.

Η σύζυγός του ήταν αυτή που βρέθηκε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέματα.

Συγκεκριμένα, η άτυχη γυναίκα τον βρήκε απαγχονισμένο από τα σίδερα τέντας στην ταράτσα του σπιτιού τους στην πόλη του Ηρακλείου, ενημερώνοντας στις 2.40 τα ξημερώματα τις τοπικές αρχές.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηράκλειο: Βρέθηκε απαγχονισμένος στην ταράτσα του σπιτιού του"

Εκλογές 2023 - Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα

«Ήταν ένα οδυνηρό σοκ, ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία. Κοιτάμε κατάματα την κοινωνία, παίρνουμε το μήνυμα, αλλάζουμε εν κινήσει και προχωράμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Ενώ πιστεύαμε ακράδαντα στην υπεράσπιση της απλής αναλογικής και της ανόθευτης ψήφου. Πιστεύαμε ότι οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου, έχοντας και οι ίδιες δηλώσει και παλαιότερα την άποψη υπέρ της απλής αναλογικής και της δυνατότητας συγκυβερνήσεως στη χώρα, ότι θα ακολουθούσαν. Αυτό, με άρνηση όλων των κομμάτων, φαινόταν μία πρόταση στο κενό και δημιουργούσε μία ανασφάλεια στην κοινωνία. Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε το παιχνίδι της σταθερότητας, εκμεταλλευόμενος και αυτό το σημείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Γεροβασίλη,μίλησε επίσης για τη νέα εκλογική επιτροπή του κόμματος, τονίζοντας ότι «προτάσσονται άλλα πρόσωπα, πρόσωπα και από το think tank, με πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και φρεσκάδα, για να εκπέμψουμε το μήνυμά μας με έναν τρόπο άμεσο αλλά και με πλήρη ειλικρίνεια, χωρίς να εκπέμπουμε ανασφάλεια, αστάθεια. Η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Για το πρόγραμμα του κόμματος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας . Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».

«Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η κα Γεροβασίλη απάντησε: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Γεροβασίλη: Στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική, οδυνηρό σοκ η ήττα"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα στο ΑΠΘ – Επίθεση αγνώστων με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα εντός και εκτός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, στις 2:30 νεαροί επιτέθηκαν με περίπου 20 βόμβες μολότοφ στη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο βόρειο τμήμα του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι αστυνομικοί της διμοιρίας τους απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

Λίγα λεπτά αργότερα, τα ίδια άτομα βγήκαν στην οδό Εγνατία και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς την πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ. Αστυνομικοί της ΥΑΤ καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι επέστρεψαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. Ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι νεαροί ταραξίες πέταξαν περίπου 30 βόμβες μολότοφ. Το οδόστρωμα γέμισε με υπολείμματα από τις αυτοσχέδιες βόμβες ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων.

Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μια ώρα. Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, από το Συντριβάνι μέχρι τη λεωφόρο 3ης Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δύο προσαγωγές ατόμων ωστόσο δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα στο ΑΠΘ – Επίθεση αγνώστων με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ"

Όπλο ΣΟΚ παρουσίασαν οι Τούρκοι

Η τουρκική εταιρεία Baykar, γνωστή για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, εισέρχεται στην αγορά αεροπορικών όπλων με την παρουσίαση του περιφερόμενου πυρομαχικού Kemankes στην έκθεση τεχνολογίας TEKNOFEST, που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη.

Το Kemankes έχει εμβέλεια πάνω από 50 χιλιόμετρα, με ταχύτητα βύθισης στην τερματική φάση 0,7 Mach και ταχύτητα πλεύσης 0,3 Mach. Κινείται με έναν μικρό τζετ κινητήρα και διαθέτει κάμερα εντοπισμού στόχου με zoom x36, αποστασιόμετρο laser και δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας με αυτόματο πιλότο. Το πυρομαχικό μπορεί να παραμείνει στον αέρα για μία ώρα.

Η είσοδος της Baykar στην κατασκευή αεροπορικών όπλων δείχνει τη φιλοδοξία της εταιρείας να επεκτείνει το πεδίο δραστηριοτήτων της και να αναπτύξει προϊόντα που θα ανταγωνίζονται στην παγκόσμια αγορά.
Το πυρομαχικό Kemankes προορίζεται για να εξοπλίσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, όπως τα Bayraktar TB2, TB3 και το Kizilelma. Σύμφωνα με τη Baykar, το πυρομαχικό αναπτύχθηκε εσωτερικά, χρησιμοποιώντας δική τους τεχνογνωσία.

Είναι ενδιαφέρον και για τη χώρα μας, να σημειωθεί ότι το πυρομαχικό αυτό αναφέρεται και με μεγαλύτερη εμβέλεια, έως και 200 χιλιόμετρα… Δηλαδή θα μπορεί να πλήξει στόχους χωρίς πλήρωμα, σε ιδιαίτερα μεγαλες αποστάσεις…

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » "Όπλο ΣΟΚ παρουσίασαν οι Τούρκοι"

Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικου στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα… μάτια μιας ανήλικης

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού από δύο άτομα έπεσε πριν από λίγο στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος 15 ετών.

Αυτόπτης μάρτυρας τόνισε στο thestival.gr, ότι δύο Ρομά πλησίασαν τον ανήλικο και ο ένας από αυτούς τον ρώτησε: “Eσύ είσαι που βγαίνεις με την αδερφή μου;».

Ο 15χρονος απάντησε και οι δύο δράστες άρχισαν να τον χτυπούν. Τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή.

Όλα αυτά στη Λεωφόρο Νίκης μπροστά σε πολυσύχναστα καταστήματα και μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών.

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό τους. 

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος ξυλοδαρμός ανήλικου στην παραλία της Θεσσαλονίκης για τα… μάτια μιας ανήλικης"

Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο

Αναρίθμητα τραγελαφικά περιστατικά έχουν να διηγηθούν οι επιθεωρητές εργασίας, στο πλαίσιο της διενέργειας ελέγχων που σχετίζονται με την προσπάθεια των εργοδοτών να κρύψουν τους αδήλωτους εργαζομένους. Η αλήθεια είναι ότι τα περιστατικά αυτά έχουν περιοριστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι αδήλωτοι έπεφταν κυριολεκτικά στη θάλασσα και έκαναν τους λουόμενους ή κλειδώνονταν σε ψυγεία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ένα μυθικό συμβάν που είχε συμβεί τα χρόνια του δεύτερου μνημονίου σε τουριστικό νησί. Είχε… πέσει σύρμα ότι ήρθε κλιμάκιο ελεγκτών από την Αθήνα, οι εργοδότες έσπευσαν να δηλώσουν τους εργαζόμενους στην «Εργάνη», με αποτέλεσμα να εμφανιστούν στο νησί 2.000 προσλήψεις μέσα σε μία μέρα. Βέβαια, αυτή η στρέβλωση παρουσιαζόταν γιατί το ταξίδι του κλιμακίου αναγραφόταν λεπτομερώς στη «Διαύγεια» προκειμένου οι ελεγκτές να λάβουν τις ημερήσιες αποζημιώσεις τους. Η εν λόγω γραφειοκρατία έχει πλέον καταργηθεί, αλλά είναι σαφές ότι όταν κάνει τον πρώτο έλεγχο το κλιμάκιο στην κλειστή κοινωνία της τουριστικής περιοχής, πέφτει και πάλι σύρμα ώστε να λάβουν τα μέτρα τους οι υπόλοιποι επιχειρηματίες.

Το πρόβλημα θα λυθεί όταν τα tablets, που ήδη χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 25%, αντικαταστήσουν πλήρως τα χειρόγραφα δελτία ελέγχων. Κι αυτό γιατί με την εισαγωγή του ΑΦΜ της επιχείρησης στο tablet, η «Εργάνη» κλειδώνει και δεν μπορεί ο παραβάτης επιχειρηματίας να κάνει αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Επίσης πολλές φορές τα κλιμάκια διεξήγαγαν ελέγχους παρουσία αστυνομικών, καθώς οι θερμόαιμοι επιχειρηματίες κυνηγούσαν τους επιθεωρητές, έκαναν χρήση βίας, έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων ή έκαιγαν και τα ίδια τα αυτοκίνητα.

Οπως τονίζουν οι επιθεωρητές, που πλέον έχουν εμπειρία και έχουν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια, «ο ήρεμος διάλογος με τον επιχειρηματία και η ευγένεια παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με την οργή του. Αποφεύγουμε να πούμε τη λέξη “παράβαση”, που αντιστοιχεί σε 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο, και επισημαίνουμε ότι έχει το δικαίωμα να αναπτύξει τα επιχειρήματά του και να υποβάλει ενστάσεις προτού ολοκληρωθεί η διοικητική πράξη».

Από την άλλη πλευρά οι επιθεωρητές αντιμετωπίζουν συχνά και την αγανάκτηση των εργαζομένων που τους προσλαμβάνουν αναγκαστικά οι εργοδότες και τους ασφαλίζουν, παρότι προτιμούσαν τη μαύρη εργασία για να μη χάσουν το επίδομα ανεργίας.

Κάποια από τα κωμικοτραγικά περιστατικά που μας διηγήθηκαν οι ειδικοί επιθεωρητές εργασίας είναι τα εξής:

■ Σε έλεγχο μεγάλου ξενοδοχείου σε νησί βρίσκουν μόνο τον ιδιοκτήτη και τον ρωτούν πού είναι το προσωπικό. «Δεν έχω προσωπικό,  το τρέχω μόνος μου», τους απαντά. Πηγαίνουν στην αίθουσα που σέρβιραν το πρωινό και βρίσκουν γεμάτα τα τραπέζια από «πελάτες» που ήταν φανερό ότι ήταν καμαριέρες,  καθαρίστριες, σερβιτόροι και κηπουροί χωρίς τις στολές τους!
■ Σε καφετέρια της Αθήνας, με το που μπαίνει το κλιμάκιο, νεαρά αγόρια και κορίτσια βγαίνουν στον δρόμο με τον δίσκο στο χέρι πηγαίνοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Με κινηματογραφική ταχύτητα το σκηνικό αλλάζει και άλλα πρόσωπα, αγόρια και κορίτσια, κρατούν δίσκους και σερβίρουν τους πελάτες.
■ Σε γηροκομείο, νοσοκόμες που άλλαζαν γιαγιάδες τις άφησαν στα κρύα του λουτρού και έφυγαν τρέχοντας.
■ Πρωταθλητές της παραβατικότητας είναι ο κλάδος τους επισιτισμού -εστιατόρια, καφετέριες-, τα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, τα ξενοδοχεία, τα delivery, ο τομέας της καθαριότητας και οι σεκιούριτι.

Γενικά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας το πρόβλημα σήμερα δεν είναι τόσο η αδήλωτη όσο η υποδηλωμένη εργασία. Το τέχνασμα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να γλιτώσουν το πρόστιμο των 10.500 ευρώ που επιβάλλεται για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο είναι ότι δηλώνουν το προσωπικό με 4ωρη απασχόληση ενώ στην πραγματικότητα δουλεύουν 8-12 ώρες την ημέρα και αν γίνει κάποιος έλεγχος, τότε το πρόστιμο είναι 500 ευρώ για παραβίαση ωραρίου.

Ειδικά στον κλάδο των delivery, τις περισσότερες φορές είναι δηλωμένοι για δίωρη ή τετράωρη εργασία και μπορεί να δουλεύουν 10 ώρες σε ένα πόστο που παρουσιάζει επικινδυνότητα κατά 90%.

Παραβάσεις και πρόστιμα

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 8.468 ελέγχων καταγράφηκαν 2.327 κυρώσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6.922.553 ευρώ. Από αυτές, οι 849 παραβάσεις αφορούσαν τους πίνακες προσωπικού, δηλαδή κατά κύριο λόγο υπέκρυπταν περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας.

Μόνο γι’ αυτές τις παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.922.260 ευρώ. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν άλλες 164 παραβάσεις για αδήλωτη εργασία, με τα πρόστιμα σε αυτή την περίπτωση να ανέρχονται σε 1.753.500 ευρώ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμούν ότι κατά τους επόμενους μήνες είναι πιθανό να καταγραφεί αύξηση του φαινομένου της αδήλωτης ή/και υποδηλωμένης εργασίας. Γι’ αυτό και θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι, με στόχευση τους πιο παραβατικούς κλάδους και τις τουριστικές περιοχές με βάση τον προγραμματισμό της Επιθεώρησης Εργασίας μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

«Θέλοντας να καταστήσουμε την Επιθεώρηση Εργασίας μια πρότυπη, λειτουργική, δυναμική και αποτελεσματική ανεξάρτητη αρχή, η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε εργαζομένους και εργοδότες», επισημαίνει ο γενικός διευθυντής Επιθεώρησης Εργασίας Μπάμπης Βούρτσης. «Δίνουμε έμφαση στην πραγματοποίηση στοχευμένων και ποιοτικών ελέγχων, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων. Ετσι, για φέτος το καλοκαίρι έχουν ήδη προγραμματιστεί εντατικοί έλεγχοι σε περιοχές υψηλής τουριστικής έντασης.

Αντικείμενο των ελέγχων είναι η αδήλωτη εργασία, η τήρηση των χρονικών ορίων, αμοιβών, αδειών και λοιπών παροχών, όπως βέβαια και η τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας».

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιθεώρηση εργασίας: Αδήλωτες καμαριέρες έκαναν τις πελάτισσες και σερβιτόροι έτρεχαν στον δρόμο με τον δίσκο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news