facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

ΥΠΕΝ: Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για την αγορά ρεύματος το 2024 – Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας για όλους

Κατατέθηκε απόψε (1/11) στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που ρυθμίζει την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας για το 2024 και θεσπίζει το ειδικό τιμολόγιο που θα εφαρμόζει το σύνολο των προμηθευτών και θα αναπροσαρμόζεται κάθε μήνα με βάση μηχανισμό διακύμανσης που θα θεσπίσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Πρόκειται για το πλαίσιο προστασίας των καταναλωτών ρεύματος κατά την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι στις 31 Δεκεμβρίου λήγει η ισχύς των έκτακτων μέτρων που θεσπίστηκαν το καλοκαίρι του 2022, λόγω της ενεργειακής κρίσης, για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και ανακοίνωση των τιμών λιανικής που ισχύουν κάθε μήνα έως τις 20 του προηγούμενου μήνα.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, το Ειδικό Τιμολόγιο θεσπίζεται «προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατιμητικοί κίνδυνοι από την επαναφορά της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τον ανταγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την πτώση των τιμών».

Οι βασικές ρυθμίσεις της διάταξης που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προβλέπουν τα εξής:

  • Στο Ειδικό Τιμολόγιο θα μεταφερθεί το σύνολο των καταναλωτών με εξαίρεση όσους έχουν συμβόλαια σταθερής τιμής και όσους επιλέξουν να υπαχθούν σε άλλο τιμολόγιο που προσφέρει ο προμηθευτής.
  • Οι προμηθευτές θα διαθέτουν ένα Ειδικό Τιμολόγιο Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για κάθε κατηγορία πελατών Χαμηλής Τάσης. Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2023, οι προμηθευτές θα πρέπει να εημερώσουν τους πελάτες τους για τους συμβατικούς και τιμολογιακούς όρους των προϊόντων προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου 2024.
  • Η τελική τιμή του ρεύματος στο πλαίσιο του Ειδικού Τιμολογίου θα ανακοινώνεται από τους προμηθευτές έως την πρώτη ημέρα κάθε μήνα, και θα προκύπτει από το άθροισμα της Βασικής Τιμής Προμήθειας και του Μηχανισμού Διακύμανσης. Ο τρόπος υπολογισμού του μηχανισμού διακύμανσης και των συντελεστών του Ειδικού Τιμολογίου, οι ορισμοί των μεταβλητών συντελεστών του μηχανισμού διακύμανσης, τα χρονικά διαστήματα μεταβολής των συντελεστών και της Βασικής Τιμής Προμήθειας, ο τρόπος επισήμανσης και αποτύπωσης στους Λογαριασμούς Κατανάλωσης θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
  • Όλα τα τιμολόγια θα αποστέλλονται στη ΡΑΑΕΥ και θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της προκειμένου να μπορούν να τα συγκρίνουν οι καταναλωτές έως την 5η ημέρα κάθε μήνα.
  • Παραμένουν το πλαφόν 5 ευρώ το μήνα στο πάγιο καθώς και η δυνατότητα αλλαγής προμηθευτής ή τιμολογίου προμήθειας οποτεδήποτε χωρίς αποζημίωση του προμηθευτή λόγω της πρόωρης αποχώρησης του Πελάτη, εκτός από την περίπτωση διακοπής σύμβασης σταθερής τιμής ορισμένου χρόνου.

Το νέο πλαίσιο θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2024 έως την 31η Δεκεμβρίου 2024.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ: Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για την αγορά ρεύματος το 2024 – Ειδικό τιμολόγιο προμήθειας για όλους"

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας με τα ειδικά προγράμματα της ΔΥΠΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίασή της την 1/1/2023, ύστερα από το αίτημα εκπροσώπων της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής των «Ειδικών Προγραμμάτων 4.000 & 1.135 εργαζομένων στον τομέα της Υγείας» της ΔΥΠΑ (πρωην ΟΑΕΔ), αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2023, από τις 8:00πμ έως τις 3:00μμ για τους εργαζόμενους σε φορείς Υγείας που δεν είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, όπως ο ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν στην Πανυγειονομική 24ωρη απεργιακή  κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ,  στις 2/11/2022.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη στάσης εργασίας για τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας με τα ειδικά προγράμματα της ΔΥΠΑ"

Μετρό: Έκλεισαν οι σταθμοί σε Μοναστηράκι, Θησείο, Πετράλωνα

Η ΕΛΑΣ έδωσε εντολή να κλείσουν οι σταθμοί του μετρό στο Μοναστηράκι έπειτα από επεισόδια το βράδυ της Τετάρτης 1/11.

Κλειστοί είναι οι εξής σταθμοί της γραμμής του μετρό (Ηλεκτρικό):

  1. Μοναστηράκι
  2. Θησείο
  3. Πετράλωνα

Η κυκλοφορία στον ΗΣΑΠ προσωρινά διεξάγεται στα τμήματα Ομόνοια-Κηφισιά και Ταύρος-Πειραιάς, λόγω επεισοδίων που σημειώθηκαν στον σταθμό Μοναστηράκι. Επίσης, κλειστός παραμένει από το μεσημέρι ο σταθμός Νέο Ηράκλειο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος του δικτύου από την Αστυνομία στο τμήμα Μοναστηράκι-Θησείο για πιθανή ύπαρξη ατόμων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα ακροδεξιών - κάποιοι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και άλλοι φορώντας κράνη - φώναζαν συνθήματα κατά των αναρχικών και εισέβαλαν σε βαγόνι του ηλεκτρικού με κατεύθυνση προς τον Πειραιά. Προκάλεσαν υλικές ζημιές ενώ από το βαγόνι ακούγονταν φωνές. Ο συρμός ακινητοποιήθηκε και δόθηκε οδηγία στους επιβάτες να απομακρυνθούν.

Μετά την επίθεση, διέφυγαν στα γύρω στενά, με πολλούς από αυτούς να φέρεται πως μετέβησαν προς το Θησείο.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε στην Πλατεία Βικτωρίας όπου σημειώθηκαν επεισόδια, με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, άτομα που κατέβαιναν από το Νέο Ηράκλειο και τα Πευκάκια όπου πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, κατέβηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ στη Βικτώρια. Εκεί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ με καδρόνια και πέτρες, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛΑΣ.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και φέρουν εκδορές, ενώ φθορές προκλήθηκαν στις μηχανές και τα κράνη τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετρό: Έκλεισαν οι σταθμοί σε Μοναστηράκι, Θησείο, Πετράλωνα "

Επεισόδια με χημικά στην πλατεία Βικτωρίας – Συλλήψεις και προσαγωγές

Επεισόδια ξέσπασαν στην πλατεία Βικτωρίας, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και δύο προσαγωγές.

Παράλληλα, συνελήφθησαν έξι άτομα στην περιοχή βραχάκια στην Ακρόπολη που άναψαν πυρσούς.

Νωρίτερα, σε εννέα προληπτικές προσαγωγές υπό τον φόβο επεισοδίων έχουν προχωρήσει οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, δεδομένου ότι σήμερα συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Σημειώνεται ότι από το πρωί είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι κλειστοί παραμένουν από τις 14.00 το μεσημέρι οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού με εντολή της Αστυνομίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια με χημικά στην πλατεία Βικτωρίας – Συλλήψεις και προσαγωγές"

Μαίρη Χρονοπούλου: Η πλήρης διαθήκη της - Σε ποιους αφήνει σπίτια και καταθέσεις

Σε νέα ανακοίνωση, το «Χαμόγελο του Παιδιού» δημοσιεύει τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου, «δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. Το Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου».

Δείτε ΕΔΩ τη διαθήκη της Μαίρης Χρόνοπουλου.

Στην οικιακή της βοηθό άφησε το σπίτι στην Αχαρνών και στο Χαμόγελο του Παιδιού άφησε το σπίτι στο Κορωπί. Επίσης, ο Οργανισμός οφείλει να δώσει στην οικιακή βοηθό 50.000 ευρώ.

Επίσης, ο Οργανισμός τονίζει ότι με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δεν διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων, παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε, καθώς και δύο πραγματογνώμονες. «Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν» σημειώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην ίδια ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου:

Δημοσιεύτηκε στις 30 Οκτωβρίου 2023, η από 4 Οκτωβρίου 2013 δημόσια διαθήκη της Μαίρης Χρονοπούλου. «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καθώς και όσοι έχουν αναφερθεί εντός της διαθήκης, ως νόμιμοι κληρονόμοι, έχουν το έννομο συμφέρον για παραλαβή της. Κάθε άλλη πληροφορία, φήμη, άποψη ή εικασία που δημοσιοποιείται, να βλάψει μόνο μπορεί τη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου.

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Κρωπίας δε διατάχθηκε σφράγιση των πραγμάτων παρά μόνο απογραφή τους από συμβολαιογράφο που ορίστηκε καθώς και δύο πραγματογνώμονες. Αυτό το γεγονός μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς με τον τρόπο αυτό, καταγράφεται η κινητή περιουσία της Μαίρης Χρονοπούλου με διαδικασία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Σημαντικό να αναφερθεί πως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ήδη υλοποιήσει καταμέτρηση με πραγματογνώμονα και τεχνικό σύμβουλο.

Περισσότερες πληροφορίες που αφορούν:

- Την απόφαση του Οργανισμού, να επεκτείνει τη δράση του Φροντίδα των Παιδιών και των Νέων «Μαίρη Χρονοπούλου» -μια δράση για τα παιδιά που ενηλικιώνονται ώστε να εξελιχθούν και κάνουν σταθερά βήματα στην ενήλικη ζωή τους

- Τη δημιουργία του Βραβείου «Μαίρη Χρονοπούλου» καθώς και οτιδήποτε χρειάζεται να ειπωθεί προκειμένου να τιμήσουμε τη μνήμη αλλά και όλες τις επιθυμίες της Μαίρης Χρονοπούλου

Θα δοθούν, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 11:00π.μ., στο σπίτι της στην περιοχή της Παιανίας.

Στο Τρισάγιο που θα πραγματοποιηθεί -με όσους αγαπούσαν πραγματικά τη Μαίρη Χρονοπούλου- θα έχουν υλοποιηθεί οι επιθυμίες της. Η τοποθέτηση της μαρμάρινης επιγραφής έξω από το σπίτι της που θα αναγράφει «Το Σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου» καθώς και η μαρμάρινη επιγραφή που θα έχει τοποθετηθεί σε σημείο που η ίδια μας είχε υποδείξει εντός του σπιτιού της, θα αναγράφει: «Μαίρη Χρονοπούλου, ηθοποιός. Αγαπούσε πολύ τα παιδιά».

Εκκρεμεί η αποκατάσταση της τοποθέτησης της τέφρας της, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου, όπως αυτή είχε αποτυπωθεί σε οπτικοακουστικό υλικό, που έχει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι στη διάθεση όποιου το επιθυμεί. Παρακαλούμε να αποτραπεί ο περαιτέρω διασυρμός του ονόματος της, και όσοι την αγαπούσαμε και συνεχίζουμε να την αγαπάμε, να εμμείνουμε στην υλοποίηση των επιθυμιών της.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μαίρη Χρονοπούλου: Η πλήρης διαθήκη της - Σε ποιους αφήνει σπίτια και καταθέσεις"

Καιρός αύριο: Φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας

Αυξημένη συννεφιά, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται αύριο Πέμπτη (2.11.2023) στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας αλλά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα βροχής σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα, αναφέρει η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε στα κεντρικά ηπειρωτικά θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Γρήγορη βελτίωση αναμένεται στα δυτικά και σταδιακά από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές ή όμβρους τις πρωινές ώρες στα βόρεια και πιθανώς τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικότερα τμήματα.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Φθινόπωρο με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας"

Υποκλοπές: Μητσοτάκης κατά ΑΔΑΕ και Ράμμου, με βαριές εκφράσεις

Για προσωπική ατζέντα, κατηγόρησε τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστο Ράμμο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε μία πρωτοφανή επίθεση παρομοίωσε την ΑΔΑΕ με «σουρωτήρι» και την κατηγόρησε ότι βρίσκεται σε «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣ για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων στο Δημόσιο, στη Βουλή,  ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Σωκράτη Φάμελλο, μετά και τις καταγγελίες Ράμμου για την αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ με ακροδεξιό δεκανίκι όπως ειπε την Ελληνική Λύση, ανέφερε:

«Ο ελληνικός λαός έκανε μια πολιτική ετυμηγορία» για να προσθέσει πως «η πολιτική διάσταση του θέματος δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση το ανεξάρτητο έργο της Δικαιοσύνης». «Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Αλλά γιατί να παρέμβουμε; Γιατί παρεμβαίνουμε αυτή τη στιγμή στο έργο της Δικαιοσύνης; Εσείς κάνατε μια ολόκληρη ανάλυση. Μας είπατε περίπου ότι ξέρατε -κατάλαβα εγώ- ότι θα ασκηθούν διώξεις, ότι κάτι θα κάνουν οι ανακριτές και γι’ αυτό η υπόθεση πήγε σε ανώτατο επίπεδο. Εσείς πού τα ξέρετε όλα αυτά; Μας είπατε ότι ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο. Και εσείς πού το ξέρατε αυτό; Πού το ξέρατε; Σας ρωτώ εγώ. Αν είναι τόσο ανεξάρτητη αυτή η Αρχή και αν δεν είναι σουρωτήρι με ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ, πού τα ξέρατε επιτέλους όλα αυτά εσείς για να τα γνωρίζετε;» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας:

«Λοιπόν, κοιτάξτε, κ. Ανδρουλάκη, μια και καλή. Επειδή για τα θέματα του κράτους δικαίου έχω κουραστεί να ακούω “την υποχώρηση της Ελλάδος”, ‘και ότι η Ελλάδα είναι “περίπου μπανανία στα θέματα αυτά”. είστε προερχόμενος από την Ευρωβουλή και γνωρίζετε πολύ καλά ότι υπάρχει ένας τελικός κριτής, ο οποίος κρίνει την αποτελεσματικότητα και τις επιδόσεις όλων των κρατών-μελών ως προς τα θέματα κράτους δικαίου. Και είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή… Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνει διαρκή πρόοδο. Αυτό λέει η Ευρώπη. Τώρα το τι λέτε εσείς, ο κ. Ράμμος και όποιος άλλος μπορεί να έχει τη δική του ατζέντα, αφορά εσάς και τους συνομιλητές σας».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Υποκλοπές: Μητσοτάκης κατά ΑΔΑΕ και Ράμμου, με βαριές εκφράσεις"

Θεσσαλονίκη: “Το έκανα γιατί έχει σχέση με την πρώην μου” είπε ο 40χρονος που πυροβόλησε στα γεννητικά όργανα τον τεχνικό

«Κατάλαβα ότι είχαν σχέση και τον πυροβόλησα» είπε κατά τη διάρκεια της προανακριτικής του εξέτασης από το αστυνομικούς ο 40χρονος που τραυμάτισε με ένα 9αρι περίστροφο στα γεννητικά όργανα τον 29χρονο τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών τον οποίο κάλεσε για να του παράσχει τις υπηρεσίες του έναντι αμοιβής στη Θεσσαλονίκη.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας σε διαμέρισμα του Δενδροποτάμου της Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης που φέρεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ, διαπίστωσε όπως ο ίδιος ισχυρίζεται ερωτικού περιεχομένου φωτογραφίες βίντεο και φωτογραφίες της εν διαστάση συντρόφου του με άλλους άνδρες στα κινητά της τηλέφωνα.

Τότε όπως ο ίδιος αναφέρει απευθύνθηκε στον 29χρονο προκειμένου να προχωρήσει στην ανάκτηση ηλεκτρονικών αρχείων. «Είχα σχέση μαζί 12 χρόνια και αποκτήσαμε  δύο κοριτσάκια. Μαλώναμε γιατί είχε εξωσυζυγικές σχέσεις και έχει φύγει από το σπίτι. Βρήκα στα δύο κινητά της πολλά  βίντεο και φωτογραφίες της σε ερωτικές περιπτύξεις με άλλους άνδρες. Τρελάθηκα όταν τα είδα αυτά γιατί την αγαπώ ακόμα» φέρεται να είπε στην προανακριτική του απολογία ο 40χρονος.

Στη συνέχεια ο 40χρονος ανέφερε στους άνδρες της ΕΛ. ΑΣ, ότι μέσω ενός γνωστού του φώναξε το 29χρονο τεχνικό ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Του έδωσα το λάπτοπ κι είδα ότι αντί να κάνει ανάκτηση, χάκαρε τον υπολογιστή. Δεν μπορούσε να διαβάσει τα στικάκια μου και να δω τα βίντεο και τις φωτογραφίες της. Εγώ κατάλαβα τι έκανε και τον ρώτησα:» Τι κάνεις εκεί; Γιατί το έκανες αυτό και το χάλασες;» κι αυτός μου απάντησε: «Δεν έκανα τίποτα» με κλώτσησε πήρε το λάπτοπ και το έσπασε στο πάτωμα. Εγώ άρχισα να τον χτυπάω με ένα ξύλο και παλεύαμε. Μετά θόλωσα γιατί κατάλαβα ότι είχαν σχέση, πήρα το όπλο και του έριξα μια στο πόδι».

Ο 40χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί την Παρασκευή στην 7η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, καθώς εις βάρος του η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και για παράνομη οπλοκατοχή κι οπλοχρησία.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: “Το έκανα γιατί έχει σχέση με την πρώην μου” είπε ο 40χρονος που πυροβόλησε στα γεννητικά όργανα τον τεχνικό "

«Τι λέτε ρε παιδιά;»: Η πρώτη αντίδραση του οδηγού που λιποθύμησε και έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου – Μια νεκρή, δυο οι τραυματίες

Σοκαρισμένος φαίνεται πως είναι ο οδηγός της γραμμής 23 του ΟΑΣΘ από το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε μια γυναίκα, νωρίς το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη.

«Τι λέτε ρε παιδιά… Εγώ ξεκίνησα κανονικά το δρομολόγιό μου και μετά μου είπαν στο νοσοκομείο για το δυστύχημα». Αυτές φέρεται να ήταν και οι πρώτες του λέξεις, με αρμόδιες πηγές να υπογραμμίζουν στο ThessToday.gr ότι ο οδηγός, ετών 45 και με εμπειρία άνω των δέκα ετών στο τιμόνι, εμφάνισε απώλεια συνείδησης.

Ο ίδιος υποβάλλεται αυτή την ώρα σε ιατρικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, με τις αρμόδιες Αρχές να αναμένουν την κατάθεσή του ώστε να λύσουν το παζλ της μοιραίας διαδρομής, μόλις ελάχιστων δευτερολέπτων με αφετηρία τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του εν κινήσει, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα επί της Μοναστηριού και παρέσυρε δύο οχήματα, καθώς και το μηχανάκι που επέβαινε η γυναίκα.

Την ίδια ώρα στο νοσοκομείο εξακολουθούν να νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα με ελαφριά τραύματα, ενώ οι συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγωδία.

 thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "«Τι λέτε ρε παιδιά;»: Η πρώτη αντίδραση του οδηγού που λιποθύμησε και έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου – Μια νεκρή, δυο οι τραυματίες"

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Τζαμπαλίγια – Καταγγέλλει δεκάδες νεκρούς η Χαμάς

Για ακόμα μια φορά, το Ισραήλ βομβάρδισε σήμερα (1.11.2023) τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στη Λωρίδα της Γάζας, σημείο που – σύμφωνα με τους IDF – οι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν κέντρο επιχειρήσεων και οργανώνουν επιθέσεις.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας, που ελέγχεται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα ότι «δεκάδες» άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον νέο βομβαρδισμό του στρατού του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, μετά τη χθεσινή πολύνεκρη επίθεση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχουν «δεκάδες μάρτυρες (σ.σ. νεκροί) και τραυματίες» από τον σημερινό βομβαρδισμό του Ισραήλ κατά της Χαμάς.

Προς το παρόν, δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα απολογισμός από ανεξάρτητη πηγή, ωστόσο τα πλάνα που μετέδωσε η τηλεόραση του Γαλλικού Πρακτορείου αφήνουν να εννοηθεί ότι από τον νέο βομβαρδισμό προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές.

Χαμάς: Το Ισραήλ διαπράττει «σφαγές» για να καλύψει τις «αποτυχίες» του

Ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, κατηγόρησε σήμερα το Ισραήλ ότι διαπράττει «σφαγές» στη Γάζα προκειμένου να καλύψει τις «αποτυχίες» του και είπε πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει σταθερότητα αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν την «ανεξαρτησία» τους.

«Λέμε στον εχθρό και σε εκείνους που τον υποστηρίζουν πως οι προσπάθειές σας για να καλύψετε τις αποτυχίες σας δεν θα σας γλιτώσουν από μια ηχηρή ήττα», δήλωσε ο επικεφαλής του παλαιστινιακού κινήματος, που έχει τη βάση του στο Κατάρ, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ της Χαμάς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, 8.706 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.648 παιδιά, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ, που ξέσπασε μετά την πρωτόγνωρης έκτασης και βίας επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος.

Από ισραηλινής πλευράς, πάνω από 1.400 άνθρωποι σκοτώθηκαν, κυρίως άμαχοι, κατά την επίθεση αυτή, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο Ισμαήλ Χανίγια δήλωσε πως η επίθεση αυτή ήταν μια αντίδραση στη «ρατσιστική πολιτική» της ισραηλινής κυβέρνησης του Νετανιάχου απέναντι στους Παλαιστίνιους.

«Προειδοποιήσαμε όλα τα μέρη με τα οποία συναντηθήκαμε πριν από αυτόν τον πόλεμο πως η συνέχιση των πολιτικών καταπίεσης και βίας του Νετανιάχου και της φασιστικής κυβέρνησής του, η επίθεση κατά του τεμένους Αλ Άκσα [στην Ιερουσαλήμ] και τους ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους, η οικοδόμηση οικισμών και το μένος εξτρεμιστών εποίκων για να σπείρουν την καταστροφή, το χάος και τον θάνατο δεν θα μείνουν ατιμώρητα», είπε.

«Τους είχαμε προειδοποιήσει πως αυτό δεν θα περνούσε ατιμώρητα και πως επίκειτο έκρηξη και πως ήταν επιτακτική ανάγκη να αναχαιτίσουν τις μηχανορραφίες αυτού του εγκληματία και της συμμορίας του. Δυστυχώς, κανένας δεν άκουσε τις εκκλήσεις μας, το αντίθετο», πρόσθεσε.

«Δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα στην περιοχή και εξωτερικά αυτής της περιοχής αν τα δικαιώματα του λαού μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την επιστροφή δεν υλοποιηθούν», είπε ακόμη ο επικεφαλής της Χαμάς, αναφερόμενος στην επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν με τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Η Ιορδανία ανακαλεί «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ

Η Ιορδανία αποφάσισε σήμερα να ανακαλέσει «αμέσως» τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία αποφασίστηκε μετά την αιματηρή επίθεση που διέπραξε στο Ισραήλ η παλαιστινιακή Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Σήμερα (Τετάρτη), ο υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Αλ-Σαφάντι αποφάσισε να ανακαλέσει αμέσως τον Ιορδανό πρεσβευτή στο Ισραήλ», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο Αμάν, δηλώνοντας ότι «καταδικάζει τον ισραηλινό πόλεμο που σκοτώνει αθώους στη Γάζα».

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα, που σκοτώνει αθώους και προκαλεί μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική καταστροφή», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

https://twitter.com/spectatorindex/status/1719753529622143120

Ο πρεσβευτής θα επιστρέψει στο Τελ Αβίβ, μόνο εάν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμό του στον θύλακα και βάλει τέλος «στην ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε», δήλωσε ο Σαφάντι.

Ο Σαφάντι, προστίθεται στην ανακοίνωση, κάλεσε τις «αρμόδιες αρχές να ζητήσουν από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ να μην στείλει πίσω στην Ιορδανία τον πρεσβευτή του, ο οποίος είχε φύγει προηγουμένως από το βασίλειο», εν μέσω διαδηλώσεων.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ θα επιτραπεί να επιστρέψει μόνο υπό τους ίδιους όρους, είπε ο υπουργός.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, διαδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Παλαιστινίους έχουν πραγματοποιηθεί στο Αμάν με αίτημα την ακύρωση της ειρηνευτικής συνθήκης μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ και το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας.

Η Ιορδανία, η οποία μοιράζεται τα σύνορά της με το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη, κατεχόμενο από το Ισραήλ από το 1967 παλαιστινιακό έδαφος, υπέγραψε συνθήκη ειρήνης με το Ισραήλ το 1994.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής στο Κάιρο στις 21 Οκτωβρίου, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας ζήτησε την «άμεση κατάπαυση του πυρός». «Ο κόσμος είναι σιωπηλός», δήλωσε με οργή. «Ο αραβικός κόσμος το αντιλαμβάνεται σαφέστατα: οι ζωές των Παλαιστινίων αξίζουν λιγότερο από τις ζωές των Ισραηλινών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν όρια: σταματούν στα σύνορα, στις φυλές και στις θρησκείες».

ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και AFP/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ βομβάρδισε ξανά τη Τζαμπαλίγια – Καταγγέλλει δεκάδες νεκρούς η Χαμάς"

Πιστοποίηση αναπηρίας: Ερχονται νέες αλλαγές στα ΚΕΠΑ

Νέες παρεμβάσεις με στόχο τον δραστικό περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του χρόνου αναμονής για τα ραντεβού και τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) προωθούν το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι πρόκειται για προβλήματα που συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τα Άτομα με Αναπηρία, παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

Οι συσκέψεις στο υπουργείο Εργασίας και τον ΕΦΚΑ είναι συνεχείς και ήδη έχουν αναδειχθεί τα ζητήματα που αφορούν στην Εθνική Πύλη Αναπηρίας, την περαιτέρω ψηφιοποίηση των διαδικασιών των ΚΕΠΑ καθώς και τη συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογούνται παρεμβάσεις τόσο στον διοικητικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ για την πάταξη της γραφειοκρατίας όσο κυρίως για την ενίσχυση σε αριθμό και ειδικότητες του Σώματος Ιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στα ΚΕΠΑ αλλά και τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των υποδομών.

Να σημειωθεί ότι ήδη, στο πλαίσιο τη ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΦΚΑ και των ΚΕΠΑ, από την αρχή του χρόνου 130.000 άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού εξυπηρετήθηκαν μέσω της πλατφόρμας των ψηφιακών ΚΕΠΑ, καθώς όλα τα βήματα της διαδικασίας πιστοποίησης γίνονται ηλεκτρονικά, πλην της ιατρικής εξέτασης. Κι εκεί είναι που παρατηρούνται κατά κύριο λόγο οι καθυστερήσεις, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες, κατά μέσο όρο, η αναμονή για το ραντεβού στα ΚΕΠΑ προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να εξεταστούν από την Επιτροπή Ιατρών ανέρχεται σε 2 με 3 μήνες.

Βέβαια, σε περίπτωση που ο πολίτης δεν μπορεί να επισκεφτεί ο ίδιος το Κέντρο και πρέπει να πάει κλιμάκιο των ΚΕΠΑ στο σπίτι του, τότε η αναμονή μπορεί να είναι και κατά πολύ μεγαλύτερη. Τα ραντεβού μπορεί να καθυστερήσουν, ανάλογα με τις ειδικότητες που απαιτούνται, λόγω έλλειψης. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπου απαιτείται επιτροπή με τη συμμετοχή γιατρών από δύο ή και περισσότερες διαφορετικές ειδικότητες, τότε η καθυστέρηση είναι μεγαλύτερη. Καθυστερήσεις παρατηρούνται στις νευρολογικές παθήσεις και δευτερευόντως στις ψυχιατρικές.

Τα ψηφιακά ΚΕΠΑ βελτίωσαν στην πράξη την καθημερινότητα περίπου 300.000 ατόμων με αναπηρία που από τον Σεπτέμβριο του 2022 (που τέθηκαν σε λειτουργία) κατάργησαν χιλιάδες επισκέψεις και διασφάλισαν τη βέλτιστη προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα δρομολογήθηκαν μέτρα όπως:

  • Η θέσπιση κανονισμού λειτουργίας των ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο άτομα με μη αναστρέψιμες παθήσεις (π.χ. ακρωτηριασμένοι) θα λαμβάνουν τα προβλεπόμενα επιδόματα και παροχές χωρίς υποχρέωση επανεξέτασης.
  • Η δημιουργία της ενιαίας ιατρικής γνωμάτευσης για την αναπηρία, η οποία ισχύει για όλες τις επιμέρους παροχές της πολιτείας σε ευάλωτους πολίτες.

Παράλληλα, έχει ήδη ληφθεί απόφαση για αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων των ΚΕΠΑ προκειμένου οι εξετάσεις των υγειονομικών επιτροπών να γίνονται μέσα σε αξιοπρεπείς χώρους και εύκολα προσβάσιμους για τα άτομα με αναπηρία.

Η σύμβαση μεταξύ ΕΦΚΑ και ΣΕΦ για την εκμίσθωση χώρων, εγκαταστάσεων και υποδομών του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για τη στέγαση και λειτουργία ΚΕΠΑ έχει υπογραφεί, ενώ οι νέες εγκαταστάσεις του ΚΕΠΑ εγκαινιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Σημειώνεται ότι ο πλήρης εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων των ΚΕΠΑ όλης της χώρας εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία.

Επίσης, τα συναρμόδια υπουργεία σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία δρομολογούν δράσεις με στόχο κυρίως την ενίσχυση σε αριθμό και ειδικότητες του Σώματος Ιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στα ΚΕΠΑ, καθώς υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, αλλά και την επιμόρφωση του Σώματος Ιατρών και του διοικητικού προσωπικού των Κέντρων. Τέλος, προωθούνται μέτρα για τον διοικητικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των ΚΕΠΑ, με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας αλλά και νομοθετικές παρεμβάσεις για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας που διέπει την πιστοποίησης της αναπηρίας.

Προτάσεις για την αναβάθμιση των ΚΕΠΑ από την ΕΣΑμεΑ

Μάλιστα, με επιστολή της στο υπουργείο Εργασίας η ΕΣΑμεΑ ζητεί, μεταξύ άλλων, τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των υποδομών, των υπηρεσιών και του εξοπλισμού των ΚΕΠΑ σε όλη τη χώρα καθώς και την επαρκή στελέχωση του ιατρικού σώματος των Επιτροπών. Για παράδειγμα η ΕΣΑμεΑ θέτει ως προτεραιότητα χωροθετημένες θέσεις στάθμευσης, επαρκείς χώρους αναμονής των εξεταζόμενων με εξοπλισμό για τον κλιματισμό του χώρου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, δυνατότητα να προσφερθεί ένα ποτήρι νερό κ.ά.

Αναλυτικά, τα μέτρα που ζητεί, είναι:

  • Σύσταση Ειδικής Επιτροπής Παρακολούθησης Εφαρμογής και Ελέγχου του τρόπου οργάνωσης και λειτουργίας του ΚΕΠΑ.
  • Στελέχωση του ιατρικού σώματος των Επιτροπών, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις στον ορισμό εξέτασης και συμπερίληψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων που κρίνονται απαραίτητες, όπως οι ειδικότητες της παιδιατρικής και της παιδοψυχιατρικής.
  • Αρχική και διαρκής επιμόρφωση των ιατρών σε θέματα αναπηρίας για τη διασφάλιση του σεβασμού της προσωπικότητας του εξεταζόμενου κατά τη διάρκεια της αξιολόγησής του από τις επιτροπές.
  • Επαρκή στελέχωση του προσωπικού των διοικητικών υπηρεσιών των ΚΕΠΑ.
  • Αναγραφή των ονομάτων και της υπογραφής των ιατρών της εξέτασης στις αποφάσεις πιστοποίησης της αναπηρίας, για λόγους διαφάνειας και ανάληψης ευθύνης.
  • Πρόβλεψη ανώτατου χρονικού ορίου 60 ημερών για την πραγματοποίηση της κατ’ οίκον αξιολόγησης.
  • Κατάργηση του χαρακτηρισμού «ανίκανος για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα/εργασία» από τις γνωματεύσεις προκειμένου ο πολίτης να μπορεί να κάνει εγγραφή στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, να εργαστεί ή να κάνει χρήση άλλων ευεργετικών διατάξεων.
  • Διασφάλιση παροχής διερμηνείας νοηματικής γλώσσας για την εξυπηρέτηση των επικοινωνιακών αναγκών κωφών - βαρήκοων ατόμων.
  • Διασφάλιση λειτουργίας Επιτροπών ΚΕΠΑ σε όλες τις νησιωτικές περιοχές, καθώς και σε ηπειρωτικές απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας των ενδιαφερομένων.
  • Άμεση ανάκληση της πρόσφατης εγκυκλίου, που σύμφωνα με την ΕΣΑμεΑ, κόβει από τους συνταξιούχους με αναπηρία οικονομικές παροχές, αλλά και τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης σύνταξης λόγω αναπηρίας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πιστοποίηση αναπηρίας: Ερχονται νέες αλλαγές στα ΚΕΠΑ"

Τουρκία: Κρατά «στον πάγο» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Δεν μας επείγει», λέει ο Οκτάι

Η Τουρκία φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει για καιρό – ανάλογα με τις επιδιώξεις και τα «παζάρια» της – να κρατά στον «πάγο» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παρέπεμψε στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση (το κοινοβούλιο της Τουρκίας) προς επικύρωση την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο η Βουλή δείχνει να έχει «άλλες προτεραιότητες».

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, Φουάτ Οκτάι, η συζήτηση για την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα γίνει στο πλαίσιο της καθιερωμένης ημερήσιας διάταξής της καθώς «το θέμα δεν είναι τόσο επείγον» για την Άγκυρα όσο για ορισμένες άλλες χώρες.

“Η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ είναι μόνο μία από τις διεθνείς συμφωνίες στην ημερήσια διάταξή μας που περιμένουν για επικύρωση”, είπε ο Οκτάι σε μια συνάντηση βουλευτών. “Θα τη συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα… μέσα στο πλαίσιο των δικών μας προτεραιοτήτων.. Αυτό που είναι επείγον για άλλους δεν είναι απαραίτητα επείγον για εμάς“.

Το νομοσχέδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να εγκριθεί από την επιτροπή προτού να τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και στη συνέχεια ο Ερντογάν θα υπογράψει την επικύρωση ώστε να καταστεί νόμος.

Ο Ερντογάν υπέβαλε στο κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα το νομοσχέδιο επικύρωσης της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, μια κίνηση που χαιρετίστηκε από τη Στοκχόλμη καθώς θα άνοιγε τον δρόμο για την ένταξή της στη δυτική αμυντική συμμαχία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει πει πως θέλει μια “ταχεία ψηφοφορία” από το κοινοβούλιο της Τουρκίας και πως η διαδικασία πήγαινε “καλά”.

Οι επί μακρόν ουδέτερες Σουηδία και Φινλανδία υπέβαλαν αίτηση να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ πέρυσι ώστε να ενισχύσουν την ασφάλειά τους μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η ένταξη της Φινλανδίας επισφραγίστηκε τον Απρίλιο, όμως η προσπάθεια της Σουηδίας να γίνει μέλος της Συμμαχίας καθυστερεί από την Τουρκία και την Ουγγαρία.

Ειδικά στην Ουγγαρία η αίτηση ένταξης της Σουηδίας εκκρεμεί στο κοινοβούλιο από πέρυσι, με τους κυβερνώντες εθνικιστές να λένε πως δεν υπάρχει απειλή στην ασφάλεια της Σουηδίας και να επικαλούνται τους υπερβολικούς, όπως τους χαρακτηρίζουν, σουηδικούς ισχυρισμούς ότι διαβρώνουν τη δημοκρατία στην Ουγγαρία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Κρατά «στον πάγο» την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – «Δεν μας επείγει», λέει ο Οκτάι"

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2024

Διαθέσιμα στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ είναι τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2024. Τα τέλη είναι αμετάβλητα σε σχέση με το 2023 και θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του χρόνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, τα ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2024 είναι διαθέσιμα από την εφαρμογή myCAR.

Όσα θέλετε να ξέρετε για τα τέλη κυκλοφορίας

Η ΑΑΔΕ έχει δώσει στη δημοσιότητα κι έναν οδηγό με 7 ερωταπαντήσεις για όλα όσα θέλετε να ξέρετε:

1. Αν μεταβιβάσω το όχημα εντός του τρέχοντος έτους οφείλω τέλη κυκλοφορίας του επόμενου;

Όχι. Τα τέλη πρέπει να καταβληθούν από αυτόν που είναι κάτοχος την 1η Ιανουαρίου ή μέχρι την παράταση, αν έχει δοθεί.

2. Είμαι συνιδιοκτήτης ενός οχήματος και έχουν εκδοθεί έντυπα τελών για κάθε Α.Φ.Μ. Πρέπει να τα πληρώσουμε όλοι;

Όχι. Τα τέλη είναι αδιαίρετα και αρκεί να τα πληρώσει ένας από τους συνιδιοκτήτες. Αν δεν πληρωθούν, ο καθένας είναι συνυπόχρεος για ολόκληρο το ποσό.

3. Έχει αλλάξει ο αριθμός κυκλοφορίας και έχω πληρώσει τα τέλη πριν την αλλαγή. Οφείλω τέλη και στο νέο αριθμό;

Όχι γιατί οι δύο αριθμοί συσχετίζονται και ισχύει η πληρωμή ανεξάρτητα σε ποιον αριθμό έγινε.

4. Πότε δεν οφείλονται τέλη;

Όταν το όχημα έχει τεθεί σε ακινησία εκούσια ή αναγκαστική πριν την έναρξη του έτους τελών.

5. Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας;

Εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

6. Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ελλιπή στοιχεία για τον υπολογισμό των τελών»;

Ανάλογα με τον τύπο του οχήματος τα τέλη υπολογίζονται βάσει των κυβικών εκατοστών του κινητήρα (cc), των εκπομπών ρύπων (CO2), του μεικτού βάρους και των θέσεων. Αν η βάση υπολογισμού δεν είναι συμπληρωμένη δεν μπορούν να υπολογιστούν τα τέλη και θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών προκειμένου να διορθωθεί η άδεια κυκλοφορίας.

7. Γιατί εμφανίζεται το μήνυμα «Ο Α.Φ.Μ. δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του οχήματος»;

Ο Α.Φ.Μ. που έχετε συμπληρώσει ή είναι λανθασμένος (οπότε συμπληρώνετε τον σωστό) ή αναγράφεται στην άδεια, Α.Φ.Μ. διαφορετικός από αυτόν του κατόχου (οπότε απευθύνεστε στην Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών) ή είναι διαφορετικός στα στοιχεία που τηρούνται από την Υπηρεσία μας (οπότε απευθύνεστε στη Δ.Ο.Υ.). Αν δεν ισχύει κάτι από τα ανωτέρω τότε μπορεί να συμπληρώνετε λανθασμένο αριθμό κυκλοφορίας.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2024"

Καιρός – Κικίλιας: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ αύριο το μεσημέρι – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για έντονα φαινόμενα το Σάββατο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού αναμένεται να εκδώσει αύριο, Πέμπτη (02.11.23) η ΕΜΥ, ενώ η Πολιτική Προστασία βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή για την εκδήλωση έντονων φαινομένων το προσεχές Σάββατο (04.11.23). 

«Αύριο στη μία το μεσημέρι η ΕΜΥ θα εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο Live News. 

«Έχω ζητήσει να γίνει μια σύσκεψη όλων των συναρμοδίων φορέων. Θα εκτιμήσουμε τι θα γίνει και πού θα φτάσουν αυτά τα φαινόμενα. Έχουμε πλημμύρες στο Μιλάνο και Ντουμπάι. Είναι προφανές πως η κλιματική κρίση είναι εδώ. Η Πολιτική Προστασία έχει ευθύνη και από αυτό το νομοσχέδιο την παίρνει, γιατί μπορεί να βλέπει πού γίνονται και εάν γίνονται αντιπλημμυρικά έργα. Η δομή των αρμοδιοτήτων θα είναι απλοποιημένη στο νέο νομοσχέδιο ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις. Υπάρχουν κακοτεχνίες, μπαζωμένα ρέματα και τώρα θα έρθουμε να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας. 

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος χτύπησε «καμπανάκι» για το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «σκάσει» στη χώρα μας προς το τέλος της εβδομάδας, προειδοποιώντας για πλημμύρες. 

«Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου», γράφει ο Γιάννης Καλλιάνος για την κακοκαιρία που έρχεται σε νέα του ανάρτηση στο Facebook, όπου δίνει τις τρεις περιοχές, που αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο. 

«Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καλλιάνος.

Πιο αναλυτικά, η ανάρτηση Καλλιάνου έχει ως εξής:

«Καλημέρα σας και καλό μήνα!

Πρέπει να ομολογήσω ότι ανησυχώ για τον καιρό του προσεχούς Σαββάτου. Οι δείκτες αστάθειας για την ημέρα αυτή είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι που σημαίνει ότι οι καταιγίδες κατά τόπους θα είναι τόσο ισχυρές που θα οδηγήσουν πιθανότατα σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Δεν θα βρέξει παντού με την ίδια ένταση. Για παράδειγμα η Αττική θα είναι από τις περιοχές που θα δεχθεί πιο λίγο νερό σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ αναμένεται να βρέξει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης οι άνεμοι (νοτιάδες) θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ στα πελάγη (κυρίως στο Αιγαίο). Η κακοκαιρία αυτή θα έχει διάρκεια 24 ώρες.

Σας παραθέτω τους χάρτες βροχόπτωσης για το Σάββατο (πρωί, μεσημέρι, βράδυ και πρωί της Κυριακής) μιας και φαίνεται ξεκάθαρα με τα μωβ και τα κόκκινα χρώματα που θα είναι εντονότερες οι βροχοπτώσεις».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Κικίλιας: Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ αύριο το μεσημέρι – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για έντονα φαινόμενα το Σάββατο"

Άνοιξε η πλατφόρμα για δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό, χωρίς ιατρική συνταγή

Άνοιξε σήμερα η δυνατότητα διασύνδεσης των φαρμακείων με την πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Εμβολιασμού, μέσω της οποίας τα φαρμακεία διενεργούν και καταχωρούν στο εμβολιαστικό μητρώο, τον αντιγριπικό εμβολιασμό για τους ενήλικες δικαιούχους με τα συμβατικά τετραδύναμα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς ιατρική συνταγή.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), δίνεται τη δυνατότητα, όλοι οι ενήλικες δικαιούχοι αντιγριπικού εμβολιασμού να εμβολιάζονται δωρεάν στο φαρμακείο, μετά από ταυτοποίησή τους μέσω του ΑΜΚΑ τους.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η πλατφόρμα για δωρεάν αντιγριπικό εμβολιασμό, χωρίς ιατρική συνταγή"

Ηγέτης της Χαμάς: Οι Ισραηλινοί όμηροι αντιμετωπίζουν τον θάνατο και τον όλεθρο όπως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα

Το «χαρτί» των ομήρων παίζει η Χαμάς, τόσο στον «πόλεμο νεύρων» απέναντι στο Ισραήλ, όσο και τον «επικοινωνιακό πόλεμο» με στόχο την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Μετά την ανακοίνωση σήμερα (1.11.2023) το πρωί για τον θάνατο 7 ομήρων που βρίσκονταν στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, ο ηγέτης της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς δήλωσε πως οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται στην πολιορκημένη Λωρίδα της Γάζας υποβάλλονται στον ίδιο “θάνατο και τον όλεθρο” που έχουν αντιμετωπίσει οι Παλαιστίνιοι.

Η Χαμάς έχει πει στους μεσολαβητές πως η “σφαγή” πρέπει να σταματήσει και κάλεσε τον κόσμο να συνεχίσει να διαδηλώνει, ιδιαίτερα στη Δύση, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση σε όσους λαμβάνουν αποφάσεις, είπε ο Ισμαήλ Χανίγια σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο επικεφαλής της Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει “σφαγές” στη Γάζα προκειμένου να καλύψει τις “αποτυχίες” του και είπε πως στην περιοχή δεν θα υπάρξει σταθερότητα αν οι Παλαιστίνιοι δεν αποκτήσουν την ανεξαρτησία τους.

“Λέμε στον εχθρό (…) πως οι προσπάθειές σας να καλύψετε τις αποτυχίες σας δεν θα σας γλιτώσουν από μια ηχηρή ήττα”, είπε ο Χανίγια από το Κατάρ, σε ένα μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς.

“Δεν θα υπάρξει ούτε ασφάλεια ούτε σταθερότητα στην περιοχή και στο εξωτερικό αν τα δικαιώματα του λαού μας στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την επιστροφή δεν υλοποιηθούν”, πρόσθεσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηγέτης της Χαμάς: Οι Ισραηλινοί όμηροι αντιμετωπίζουν τον θάνατο και τον όλεθρο όπως οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα"

Κτηματολόγιο: Σε λειτουργία τα υποκαταστήματα Αχαρνών, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Νάξου

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, η λειτουργία των υποκαταστημάτων Αχαρνών με έδρα τις Αχαρνές (ΦΕΚ 6235/Β/30-10-2023), Κεφαλληνίας-Ιθάκης με έδρα το Αργοστόλι (ΦΕΚ 6245/Β/31-10-2023) και Νάξου με έδρα τη Νάξο (ΦΕΚ 6236/Β/30-10-2023) του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Το υποκατάστημα Αχαρνών, μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Αχαρνών, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Άνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού, Κρυονερίου, Φυλής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.

Το υποκατάστημα Κεφαλληνίας-Ιθάκης, μετά την κατάργηση του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Αργοστολίου, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αργοστολίου, Δαυγάτων, Διλινάτων, Θηναίας, Κουρουκλάτων, Φαρακλάτων, Φάρσων, Αγκώνος, Βλαχάτων, Εικοσιμίας, Ζόλων, Καραβάδου, Κεραμειών, Λακήθρας, Λουρδάτων, Μεταξάτων, Μουσάτων, Νυφίου, Ομαλών, Περατάτων, Πεσάδας, Σβορωνάτων, Σπαρτιών, Τρωινάτων της Π.Ε. Κεφαλληνίας.

Το Υποκατάστημα Νάξου, μετά την κατάργηση του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείο Νάξου, υπάγεται στο Κτηματολογικό Γραφείο Κυκλάδων του ν.π.δ.δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο και είναι αρμόδιο για τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Αγίου Αρσενίου, Βίβλου, Γαλανάδου, Γαλήνης, Γλινάδου, Εγγαρών, Μέλανων, Νάξου, Ποταμιάς, Σαγκρίου της Π.Ε. Νάξου.

Μετά και την ένταξη των εν λόγω υποθηκοφυλακείων στον φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, σήμερα, λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 57 από τα 75 υποκαταστήματά τους. Το επόμενο διάστημα, με ταχείς ρυθμούς, προχωρά η ολοκλήρωση της οριστικής δομής.

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο τονίζει πως προχωράει ψηφιακά, ώστε να αποτελεί μια σύγχρονη δομή που να ανταποκρίνεται πλήρως στην ψηφιακή εποχή, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ελαχιστοποιώντας τον χρόνο των συναλλαγών. Μέσω ευέλικτων ψηφιακών εφαρμογών, που βρίσκονται στο gov.gr και την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr, οι πολίτες και οι επαγγελματίες διευκολύνονται στις συναλλαγές τους, οι ουρές στα Κτηματολογικά Γραφεία εξαλείφονται και οι μεταβιβάσεις ακινήτων επιταχύνονται.

Με την έναρξη της λειτουργίας των Κτηματολογικών Γραφείων, μετά την κατάργηση των υποθηκοφυλακείων, σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου θα πραγματοποιείται ψηφιακά.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες και οι επαγγελματίες

Η καταχώριση συμβολαίων από πολίτες και επαγγελματίες, καθώς και η έρευνα των επαγγελματιών στην κτηματολογική βάση θα μπορούν να γίνονται και ψηφιακά.

Οι αιτήσεις για την έκδοση πιστοποιητικών/αντιγράφων (π.χ κτηματολογικό διάγραμμα) θα πραγματοποιούνται και θα παραλαμβάνεται μόνο ψηφιακά (7/24).

Το πρωτόκολλο θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρονικό.

Τα μεγαρόσημα στα πιστοποιητικά και στις αιτήσεις καταργούνται.

Οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω POS.

Οι επιστροφές αχρεωστήτως καταβληθέντων θα κατατίθενται ηλεκτρονικά.

Υποκατάστημα Αχαρνών, Δεκελείας 95, ΤΚ 13671, Αχαρνές, τηλέφωνο: 210 2465750

Υποκατάστημα Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Λ. Κεφαλλήνων (περιφερειακή οδός), ΤΚ 28100, Αργοστόλι, τηλέφωνο: 26710-22856

Υποκατάστημα Νάξου, Χώρα Νάξου, ΤΚ 84300, Νάξος, τηλέφωνο: 22850-23934

Για τα έντυπα των αιτήσεων και γενικές πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κτηματολόγιο: Σε λειτουργία τα υποκαταστήματα Αχαρνών, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Νάξου"

Εύβοια: «Τα ψάρια το σκασαν»… από τη θάλασσα- Δείτε το παράδοξο θέαμα στη Χαλκίδα

Μπορεί το τραγούδι να λέει πως «καράβια βγήκαν στην στεριά» ωστόσο στην Εύβοια ως φαίνεται αυτό ισχύει για τα ψάρια.

Συγκεκριμένα, μάρτυρες ενός παράδοξου φαινομένου έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου, όσοι βρέθηκαν στο λιμανάκι που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χαλκίδας.

Εκατοντάδες ψάρια επιδόθηκαν κυριολεκτικά σε ένα τρελό χορό με το σπαρτάρισμα τους να τα πετά εκτός θαλάσσης.

Φυσικά πολλοί έσπευσαν να γεμίσουν κουβάδες, πραγματοποιώντας έτσι το πιο “ανορθόδοξο” αλλά ξεκούραστο ψάρεμα ενώ με γεμισμένες τις κοιλίτσες τους αποχώρησαν και οι γατούλες της περιοχής.

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύβοια: «Τα ψάρια το σκασαν»… από τη θάλασσα- Δείτε το παράδοξο θέαμα στη Χαλκίδα"

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες συμπληρώματος διατροφής και σύριγγες

Την ανάκληση των παρτίδων 22D0704 με ημερομηνία λήξης 08/2025 και 22D0705 με ημερομηνία λήξης 08/2025, του συμπληρώματος διατροφής INOFERT της εταιρείας ITF HELLAS A.E., καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, τα αποτελέσματα δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές του προϊόντος ως προς τους ελέγχους ομοιομορφίας μάζας.

Η εταιρεία ITF HELLAS A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τις συγκεκριμένες παρτίδες από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ανάκληση της παρτίδας 230406 του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ 20ML, NEEDLE 21G x 1 ½”»

Την ανάκληση της παρτίδας 230406, με ημερ/νία λήξης 05/04/2028, του ιατροτεχνολογικού προϊόντος «ΣΥΡΙΓΓΕΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΕΣ 20ML, NEEDLE 21G x 1 ½’’», καθώς μετά από τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου, το αποτέλεσμα του ελέγχου ‘Μακροσκοπική εξέταση’ δε συμφωνεί με τις προδιαγραφές.

Η εταιρεία VIOLAK INTERNATIONAL A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες συμπληρώματος διατροφής και σύριγγες"

Εντάσεις στη Βουλή – Μητσοτάκης σε Φάμελλο- Ανδρουλάκη: Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας

Με ένταση από τα υπόλοιπα κόμματα ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στη συζήτηση για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων στο Δημόσιο. Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την παρουσία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός είπε: «Την προηγούμενη 4ετία η παρουσία μου στο κοινοβούλιο και οι αντιπαραθέσεις μου με τους πολιτικούς αρχηγούς ήταν πιο συχνές από τότε που θυμάμαι τα 20 χρόνια που είμαι βουλευτής. Πάμε να δούμε τι έχει γίνει τις 120 ημέρες διακυβέρνησης; Πόσες επίκαιρες ερωτήσεις έχετε καταθέσει κε Φάμελε στον πρωθυπουργό; Μηδέν. Κε Ανδρουλάκη; Μόλις μία. Μην με εγκαλείτε λοιπόν. Έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε τον κανονισμό. Προφανώς υπάρχει επικαιρότητα αλλά αυτό γίνεται συνήθως στις δευτερολογίες».

«Το ποιος κρύβεται ας το κρίνουν οι πολίτες», είπε. «Κύριε Ανδρουλάκη μιλήσατε 30 λεπτά, για το νομοσχέδιο μόλις 3. Το ίδιο ισχύει για τον κο Φάμελο που μίλησε για το θέμα 4 λεπτά».

Σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός είπε: «Εδώ δεν είναι ευρωκοινοβούλιο, κ. Ανδρουλάκη έρχεστε εδώ και μιλάτε επί παντός του επιστητού και μετά τα βάζετε με τον Πρόεδρο της Βουλής», ενώ απευθυνόμενος στον Κυριάκο Βελόπουλο τόνισε: «Αν είχε τηρηθεί ο χρόνος κε Βελόπουλε θα μπορούσαμε να ολοκληρώσουμε το χρόνο ακούγοντας και τη δική σας παρέμβαση».

«Δεν υιοθετήσαμε το ψήφισμα του ΟΗΕ γιατί δεν ήταν ισορροπημένο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις επικρίσεις που δέχθηκε από τα άλλα κόμματα για τη στάση της χώρας μας στο Μεσανατολικό.

«Η αντίδραση του Ισραήλ θα πρέπει να λάβει υπόψη της το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που δεν εκφράζει τον Παλαιστινιακό λαό, τον ζημιώνει στην πράξη και η δράση της πρέπει να ηττηθεί. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν ανθρωπιστικοί δίοδοι αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις. Είναι τραγικές οι εικόνες, χιλιάδες άμαχοι χάνουν τη ζωή τους. Είμαστε απολύτως σαφείς σε αυτό, δουλέψαμε και μιλήσαμε σε όλες τις αραβικές χώρες. Στο Κάιρο είδα τον πρόεδρο Αμπάς, όπως και συνομίλησα μαζί του και στο τηλέφωνο. Συνεργαζόμαστε με τον ΟΗΕ και άλλες χώρες για να δούμε πως μπορούμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα για να φτάσει το συντομότερο δυνατόν», είπε.

Απαντώντας γιατί δεν ψήφισε η χώρα μας το ψήφισμα του ΟΗΕ τόνισε: «Και ναι δεν ψηφίσαμε το ψήφισμα του ΟΗΕ όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, γιατί δεν ήταν ισορροπημένο και δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα – δηλαδή σεβασμό στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ αλλά και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην χάνονται αδικαιολόγητα ανθρώπινες ζωές στη Γάζα».

Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «Κύριε Ανδρουλάκη αναφερθήκατε στις σχέσεις Ανδρέα Παπανδρέου και Αραφάτ. Ήταν ισορροπημένες οι σχέσεις τότε; Γιατί θέλω να σας θυμίσω ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει το Ισραήλ. Το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίστηκε με απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993 αλλά τι να πω ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Μητσοτάκης σε Φάμελλο- Ανδρουλάκη: Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας

Κλείνοντας την δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ακούω την επιχειρηματολογία των κ.κ. Φάμελου και Ανδρουλάκη και μου θυμίζει τον πρώτο δίσκο των εφηβικών μας χρόνων. Η ίδια μουσική: μονοθεματική εμμονή του κ. Ανδρουλάκη με θέματα κράτους δικαίου, επαναφορά των υποκλοπών. Ο κος Φάμελος να μιλά για «Μητσοτάκης ΑΕ» κλπ. Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας. Μεταξύ του πριν και του μετά μεσολάβησε η κρίση του ελληνικού λαού. Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει. Που ξέρατε ότι η ΑΑΔΕ θα βάλει πρόστιμο; Είναι η ανεξάρτητη αυτή η αρχή ή σουρωτήρι; Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΑΔΕ; Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου σύμφωνα με την Ευρώπη σημειώνει διαρκή πρόοδο.

Αναγνωρίζουν όλοι την τεράστια πρόοδο της χώρας, ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται, ότι ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα. Αν ήταν τόσο εύκολο γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι; Βεβαίως και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. Γνωρίζουμε τον πόνο τον νοικοκυριών ειδικά των ευάλωτων. Χρειάζεται συστηματική δουλειά την οποία θα συνεχίσουμε να κάνουμε στη μάχη κατά της ακρίβειας. Κύριε Αδρουλάκη αναφερθήκατε στην ανάγκη για διεθνή διαγωνισμό. Ε, αυτό κάνουμε. Η προκήρυξη που θα βγει αυτό κάνει. Κλείνω με τη μνημειώδη φράση του κυρίου Φάμελου που μας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη μεγαλοθυμία του αναρωτήθηκε πως κρατήσαμε τους διοικητές στα νοσοκομεία. Να θυμάστε αυτά που έχετε κάνει καθώς με νόμο είχατε παύσει τους διοικητές!»

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντάσεις στη Βουλή – Μητσοτάκης σε Φάμελλο- Ανδρουλάκη: Αλλάξτε τροπάριο, διευρύνετε τη γκάμα σας"

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου Π – Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Ο πιο ζεστός Οκτώβριος των τελευταίων 50 ετών δίνει πλέον την σκυτάλη στον βροχερό Νοέμβριο, που όπως όλα δείχνουν αναμένεται να φέρει – τουλάχιστον τις πρώτες μέρες – κακοκαιρία με καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Ο καιρός αναμένεται να αλλάξει από την Πέμπτη, ενώ το Σαββατοκύριακο τη χώρα θα χτυπήσει η κακοκαιρία τύπου Π επηρεάζοντας έντονα κάποιες περιοχές της Ελλάδας με σφοδρές καταιγίδες, ενώ σε άλλες θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία αυτή ονομάζεται έτσι γιατί θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο σε αρκετές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει ανοιξιάτικος.

Όπως εξήγησε, από την κακοκαιρία θα επηρεαστεί η δυτική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και το βορειοανατολικό Αιγαίο σχηματίζοντας στον χάρτη το ελληνικό γράμμα «Π».

Οι υπόλοιπες περιοχές που βρίσκονται στο εσωτερικό του Π – μεταξύ αυτών και η Αττική – θα μείνουν ανεπηρέαστες, θα έχουν λιακάδα και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημείωσε πως αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό εκδηλώνεται κυρίως σε περιοχές της Ιταλίας και δεν μπορεί να περάσει την οροσειρά της Πίνδου για να εισέλθει πιο κεντρικά.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας με ένα απλό διάγραμμα εξήγησε τι ακριβώς είναι η κακοκαιρία τύπου Π.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία τύπου Π – Τι είναι και ποιες περιοχές θα επηρεάσει"

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη: Πόθεν έσχες και ΕΥΠ στο επίκεντρο της ατζέντας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, αλλά και θέματα αιχμής ως προς την αντιπολιτευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης κατά την ωριαία συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον πρωθυπουργό το κλίμα ήταν καλό, όπως μετέδιδαν πηγές από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον κ. Κασσελάκη να θέτει τέσσερα ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, με επίκεντρο τη διαφάνεια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της ΕΥΠ, προκειμένου να καταθέτουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τουλάχιστον ως μάρτυρες. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενεχείρησε στον κ. Μητσοτάκη σχετικό άρθρο, σύμφωνα με τον Νόμο 3649/2008 (Άρθρο 14 παράγραφος 4), που έδινε στον υπουργό Εσωτερικών τη δυνατότητα να εγκρίνει την κατάθεση των υπαλλήλων της ΕΥΠ στις δικαστικές αρχές.

athro_eyp

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έλαβε χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα για το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ, όλοι οι διορισμοί των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ φέρεται να αιτήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Κασσελάκης.

Ζήτησε αλλαγές στον νόμο για το «Πόθεν Έσχες»

Ακόμη ο κ. Κασσελάκης έθεσε προς τον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής νόμου για το Πόθεν Έσχες, δηλαδή για πραγματικές και όχι εικονικές δηλώσεις πόθεν Έσχες, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του εκάστοτε ποσού (δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται τα ποσά επιχορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις κτλ).

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης έθεσε ως ζητούμενο την κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης διάταξης που δίνει στα στελέχη τραπεζών, ταμείων, δημοσίων οργανισμών, επιτροπών κά δικαίωμα ασυλίας.


Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Γάζα σε συνέχεια των παρεμβάσεων του όλο το τελευταίο διάστημα, ενώ έκανε αναφορά και στα ζητήματα οικονομίας και ακρίβειας.


Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνάντηση Μητσοτάκη – Κασσελάκη: Πόθεν έσχες και ΕΥΠ στο επίκεντρο της ατζέντας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ"

Έρχεται 112 για κλειστά σχολεία

Νέος τρόπος ενημέρωσης για τα κλειστά σχολεία έρχεται σε λίγο καιρό με το 112 να παίρνει τη θέση των ανακοινώσεων του υπουργείου Παιδείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ καθημερινά γίνονται γνωστές ολοένα και περισσότερες χρήσεις του τριψήφιου αριθμού σε έκτακτες καταστάσεις.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

«Το 112 θα δίνει τη δυνατότητα στους γονείς αντί να ψάχνουν στα sites ή σε μία ανακοίνωση, να ξέρουν μέσω του 112 αν θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, αν κινδυνεύουν, αν οι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στη δουλειά τους, αν υπάρχει μερική ή ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και ποια μέτρα πρέπει να υπάρχουν. Όλοι θα ενημερώνονται άμεσα από το 112».

Το αρμόδιο υπουργείο αναλαμβάνει έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό πρόληψης αλλά και διαχείρισης κρίσεων το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ και η Πολιτική Άμυνα αναμένεται να διευρυνθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το 112, ο αριθμός ενημέρωσης για έκτακτες ανάγκες τέθηκε σε λειτουργία το 2019. Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος και χρησιμοποιείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, ο πολίτης μπορεί να καλέσει το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα. Όσον αφορά το εξερχόμενο σκέλος, η υπηρεσία επιτρέπει την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών με την αποστολή μηνυμάτων μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας.

112 και για πόλεμο! Αλλάζει η Πολιτική Άμυνα

Επέκταση του γνωστού μας 112 και στην Πολιτική Άμυνα βρίσκεται στα σκαριά, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιβάλουν.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ζητήματα όπως η προστασία των αμάχων σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης περιλαμβάνονται στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Άμυνας της χώρας, πολλές διατάξεις του οποίου, όπως και η κωδική ονομασία του, διατηρούνται απόρρητα.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα ο συνταγματάρχης Νικόλαος Παππάς, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης (ΠΑΜ - ΠΣΕΑ) του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όταν ενεργοποιούνται οι σειρήνες είναι μάλλον αργά για να ενημερωθεί κανείς για το πού πρέπει να απευθυνθεί και τι να κάνει.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά και τον αντισμήναρχο Ιωάννη Κατσανεβάκη, τμηματάρχη της Ε’ Διεύθυνσης της Υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την Αθήνα, το «κλειδί» είναι η εκπαίδευση του πληθυσμού που πραγματοποιείται σε «νεκρές» περιόδους.

«Αποστολή είναι να σώζουμε ζωές αμάχου πληθυσμού», λέει ο κ. Παππάς και τονίζει ότι στις πολεμικές συρράξεις ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών καταγράφεται μεταξύ των αμάχων.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Έρχεται 112 για κλειστά σχολεία "

Ακίνητα: Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία για τις αγοραπωλησίες – Καταργείται το πιστοποιητικό ΤΑΠ για μεταβιβάσεις

Την απόφαση για κατάργηση της βεβαίωσης μη οφειλής Τέλους Ακίνητης Περιουσίας για τη μεταβίβαση ακινήτου αποφάσισε το υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίασή του χθες, Τρίτη (31.10.23).

Το πιστοποιητικό Τέλους Ακίνητης Περιουσίας είναι ένα δικαιολογητικό, η έκδοση του οποίου επιβάρυνε σημαντικά τη διαδικασία ολοκλήρωσης μιας μεταβίβασης ακινήτου και εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών, που έχει λάβει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο όχι μόνο την ψηφιοποίηση αλλά και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, ο μέσος όρος γραφειοκρατικών βημάτων σε κάθε χώρα είναι 4,7 ενώ στην Ελλάδα είναι 11.

Η κατάργηση του πιστοποιητικού ΤΑΠ έρχεται να δώσει λύση σε ένα πολύ πρακτικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν πολίτες και επενδυτές, αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις, όπου η καθυστέρηση στην έκδοσή του από τους Δήμους σήμαινε λήξη ισχύος για άλλα πιστοποιητικά, όπως η φορολογική ενημερότητα, οδηγώντας μεταβιβάσεις σε αδιέξοδο.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο επερχόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αναμένεται σύντομα να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και θα παρουσιάσει ο αρμόδιος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να διευκολύνει άμεσα τόσο πολίτες όσο και επενδυτές με σκοπό να μπει τέλος στην παραπανίσια ταλαιπωρία χιλιάδων ανθρώπων που επιχειρούν να πραγματοποιήσουν μια συναλλαγή στο χώρο των ακινήτων.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακίνητα: Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία για τις αγοραπωλησίες – Καταργείται το πιστοποιητικό ΤΑΠ για μεταβιβάσεις"

Δήμος Φυλής: Πρόγραμμα – μαμούθ με αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την περιοχή από την Τεχνική Υπηρεσία

Σε μια τεράστια προσπάθεια να δρομολογήσει αντιπλημμυρικά έργα που θα θωρακίσουν τον Δήμο Φυλής από επικίνδυνα φαινόμενα, έχει αποδυθεί ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Με ορόσημο την πυρκαγιά του Αυγούστου και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησαν, ξεκίνησαν σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τον αντιδήμαρχο Θανάση Σχίζα έναν αγώνα δρόμου για την εκπόνηση μελετών που θα αφορούν στο σύνολο των επικίνδυνων περιοχών.

Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο εκπονήθηκαν μια σειρά από μελέτες, κυριολεκτικά σε χρόνο – ρεκόρ, με τις οποίες, υπό μάλης, ο κ. Παππούς θα μεταβεί στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να διεκδικήσει χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση έργων που θα λύσουν άπαξ το πρόβλημα της περιοχής.

Ποιες είναι αυτές οι μελέτες όμως;
 
Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων Δήμου Φυλής από τις πυρκαγιές της 22ας Αυγούστου 2023.

Πρόκειται για έργο βαρύνουσας σημασίας, με το δεδομένο ότι τα υφιστάμενα έργα υδροσυλλογής από τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, δεν επαρκούν. Οι αγωγοί του έργου έχουν συνολικό μήκος 1.426 μέτρα αποχέτευσης ομβρίων και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 2.852.000,00€.

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων οδού Μ. Αλεξάνδρου και καθέτων στην Π.Ε. Ζωφριάς.

Πρόκειται επίσης, για έργο βαρύνουσας σημασίας, προϋπολογισμού 5.170.800,00€, για την περιοχή της Ζωφριάς, στο πλαίσιο του οποίου θα κατασκευαστούν αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων σε όλο το μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Να σημειωθεί, ότι ο γενικός σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχές έχει στηριχθεί σε προμελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ το 1983. Στη βάση αυτή σχεδιάστηκαν όλα τα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιπλημμυρική προστασία δικτύου αποχέτευσης όμβριων Π.Ε. Πανοράματος.

Πρόκειται για έργο που αφορά το Πανόραμα Άνω Λιοσίων, με αγωγούς μήκους 6.756 μέτρων και προϋπολογισμό 7.688.000,00€. Το Πανόραμα διασχίζει το ρέμα Κατερινέζα, χωρίζοντας τον οικισμό σε ανατολικό και δυτικό τμήμα. Το σύνολο της λεκάνης απορροής του ανατολικού τμήματος θα οδηγηθεί, μέσω του προβλεπόμενου δικτύου ομβρίων, στο ρέμα Κατερινέζας, ενώ στο δυτικό τμήμα θα οδηγηθεί και στο ρέμα Γιαννούλας. Επιπλέον, ελήφθησαν υπόψιν και τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που κατασκευάστηκαν λόγω της περιφερειακής Αιγάλεω.

Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας- σύνδεση αγωγών ομβρίων υδάτων με αποδέκτη στη Δ.Ε. Ζεφυρίου Δήμου Φυλής.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση υδραυλικής μελέτης του εσωτερικού δικτύου ομβρίων υδάτων στο Ζεφύρι, προϋπολογισμού 24.800.000,00€, το οποίο με την ολοκλήρωσή του, θα καλύπτει, συνολικά με το ήδη υπάρχον, περίπου 25 χιλιόμετρα δρόμων.

Διάταξη μερικής εκτροπής και ταμιευτήρας ανάσχεσης πλημμυρικής παροχής ρέματος Κατερινέζας Δήμου Φυλής.

Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας αφορούν την περιοχή των Άνω Λιοσίων, προϋπολογισμού 6.200.000,00€ και είναι σε ευθεία συνάρτηση με την αντιμετώπιση του αυξημένου πλημμυρικού κινδύνου λόγω της πυρκαγιάς του Αυγούστου, που κατέκαψε το σύνολο σχεδόν της λεκάνης απορροής του ρέματος Κατερινέζα. Ως αποτέλεσμα, το νερό καταλήγει από το Πανόραμα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, δημιουργώντας σε ενδεχόμενη ισχυρή βροχόπτωση επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα. Με βάση τη μελέτη, στο σημείο εκείνο θα δημιουργηθεί υπόγειο δίκτυο ομβρίων και, μέσω των συλλεκτήρων των οδών Πηνειού και Αιγαίου Πελάγους, θα καταλήγει στον αγωγό Ευπυρίδων (στην Αττική οδό).

doxthi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Φυλής: Πρόγραμμα – μαμούθ με αντιπλημμυρικά έργα σε όλη την περιοχή από την Τεχνική Υπηρεσία"

Κως: Απρόσμενη εξέλιξη στην δολοφονία 43χρονης το 2014 – Είχε κατηγορηθεί ο σύντροφός της – Ομολόγησε τώρα ο δράστης

Ανατροπή ανέκυψε στη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης δολοφονίας 43χρονης Ρουμανικής καταγωγής, μητέρας τριών παιδιών το 2014, με κατηγορούμενο τον 54χρονο σύντροφο της, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε την εμπλοκή του στο έγκλημα.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατική», τον Ιούλιο συνελήφθη στη Γερμανία αλλοδαπός Πακιστανικής καταγωγής, για  κλοπή σε κατάστημα και μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκε το αποτύπωμα, ενώ ανακρινόμενος φέρεται να ομολόγησε ότι είχε σκοτώσει την άτυχη γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2023 αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του 54χρονου, που είχε καταδικαστεί τον Ιούνιο του 2015 σε ποινή ισόβιας κάθειρξης ενώ πρόσφατα προέκυψαν νέα στοιχεία ότι δεν διέπραξε τον φόνο για τον οποίο κατηγορήθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κως: Απρόσμενη εξέλιξη στην δολοφονία 43χρονης το 2014 – Είχε κατηγορηθεί ο σύντροφός της – Ομολόγησε τώρα ο δράστης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news