facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΕΜΥ: Αναλυτικοί χάρτες για το πού θα χτυπήσει σε λίγες ώρες η «Ωκεανίς»

Σε εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει την αυριανή κακοκαιρία. Η «Ωκεανίς» αναμένεται να φέρει σφοδρές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, ενώ η Αθήνα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θα βρεθεί στον θερμό τομέα της «Ωκεανίδας»
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
 
Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία
Η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που βρίσκεται προ των πυλών της χώρας θα φέρει χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου και αναμένεται να υπάρξει χιονόστρωση. Κάτι τέτοιο όμως δεν πρόκειται να συμβεί τελικά στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ η Αττική θα βρεθεί στον θερμό τομέα της «Ωκεανίδας». Μάλιστα οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται στα ορεινά και ημιορεινά (κατά μέσο όρο πάνω από τα 600 μέτρα) και ενδεχομένως πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρα στα βορειοδυτικά τμήματα του νομού.
H εξέλιξη της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις από την Παναγιώτα (Πάττυ) Σπηλιωτοπούλου για το OPEN TV, θα είναι ως εξής:
Την Παρασκευή  βαθμιαία από τα βόρεια θα αρχίσει να συννεφιάζει και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, που μέσα στη νύχτα θα ενταθούν στα κεντρικά και τα βόρεια. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας χώρας και από τις βραδινές ώρες και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο από 7 έως 15 βαθμούς και στο Νότιο Αιγαίο από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής και από τα βόρεια η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μεγάλη πτώση, της τάξης των 10-12 βαθμών Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ και από το βράδυ, βαθμιαία από τα βόρεια και κεντρικά τμήματα του Αιγαίου, θα στραφούν σε βορειο-ανατολικούς και θα ενισχυθούν σημαντικά, φτάνοντας και τα 8-9 μποφόρ.
Στην περιοχή της Αττικής, θα επικρατεί αρχικά ηλιοφάνεια, ενώ από το απόγευμα αναμένονται νεφώσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς ξημερώματα Σαββάτου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ της Παρασκευής θα πέσει σημαντικά και οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έντασης 4-5 μποφόρ και από το βράδυ, βόρειοι-βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, αρχικά θα επικρατεί επίσης ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως και μετά αναμένουμε βροχές και το βράδυ χιονόνερο στα ορεινά και βαθμιαία σε χαμηλότερα υψόμετρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ από το βράδυ θα σημειώσει σημαντική πτώση και άνεμοι θα πνέουν, αρχικά βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενισχυθούν, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ.
Το Σάββατο θα επικρατεί κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τσουχτερό κρύο, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, πυκνές χιονοπτώσεις από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες οι οποίοι θα φτάνουν και τα 9-10 μποφόρ στο Αιγαίο, τα δυτικά και ανατολικά ηπειρωτικά.
Στην Αττική, αρχικά θα εκδηλωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, ενώ από το βράδυ αναμένουμε χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια. Χιονοπτώσεις αναμένονται και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με πιθανότητα χιονόστρωσης.
Την Κυριακή αναμένουμε χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και νοτιότερα ακόμη και σε ημιπεδινές και πεδινές περιοχές, θυελλώδεις ανέμους 9-10 μποφόρ με έμφαση το Αιγαίο, τα ανατολικά, δυτικά και νότια ηπειρωτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ θα συνεχίσει να κάνει τσουχτερό κρύο και θα έχουμε παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά
Στην Αττική θα πέσουν χιόνια μέχρι και τα βόρεια προάστια, χιονόνερο ή βροχή στις υπόλοιπες περιοχές, θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι και τσουχτερό κρύο.
Στη Θεσσαλονίκη, σταδιακή υποχώρηση του χιονιά, θα εξακολουθήσει όμως να κάνει αρκετό κρύο, ακόμα και παγετό.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ: Αναλυτικοί χάρτες για το πού θα χτυπήσει σε λίγες ώρες η «Ωκεανίς»"

Βίντεο: Aγριες αποδοκιμασίες κατά Ε.Τσακαλώτου & βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από Μακεδόνες στη Δράμα!

Πουθενά δεν μπορούν να σταθούν βουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά είχαμε άγριες αποδοκιμασίες από Μακεδόνες κατά Ε.Τσακαλώτου στη Δράμα.

Στην εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος με θέμα «Η Ανάκαμψη της Οικονομίας και της Κοινωνίας στη μεταμνημονιακή εποχή», στην οποία μιλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πολίτες αποδοκίμασαν άγρια τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι έντονη και δεν επιτρέπεται στους διαμαρτυρόμενους πολίτες να πλησιάσουν το κτήριο του Επιμελητηρίου Δράμας όπου και διεξάγεται η εκδήλωση.

Ο συγκεντρωμένος κόσμος σε όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τσακαλώτου τραγουδούσε το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ φώναζαν και συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά των πολιτικών.

Τα μετρά ασφαλείας έξω από το Επιμελητήριο είναι δρακόντεια.

Δείτε το βίντεο από το STAR Βορείου Ελλάδος



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο: Aγριες αποδοκιμασίες κατά Ε.Τσακαλώτου & βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από Μακεδόνες στη Δράμα!"

Τ. Κουίκ για Κτηματολόγιο: Ζητεί παράταση για τους ομογενείς

Παράταση για την υποβολή δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς, τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ζήτησε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που απέστειλε στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Δημαρά, ο κ. Κουίκ ζήτησε την αλλαγή της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων στο Εθνικό Κτηματολόγιο για τους ομογενείς ή για όλους τους Έλληνες κατοίκους του εξωτερικού και να οριστεί το νωρίτερο στα τέλη Σεπτεμβρίου, καθώς όπως ο ίδιος επισημαίνει «οι ομογενείς ανεξάρτητα με τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή της βοήθειας από πληρεξούσιο πρόσωπο, επιθυμούν σε πολλές περιπτώσεις οι ίδιοι να χειριστούν το θέμα των δηλώσεων».

Όπως εξήγησε ο κ. Κουίκ, «η καλύτερη δυνατότητα είναι κατά τη διάρκεια των θερινών τους διακοπών στην Ελλάδα, ιδίως τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο. Άρα, πρέπει να αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία που καθορίστηκε για το τέλος Ιουνίου 2019».

Παράλληλα, ο κ. Κουίκ αναφέρεται και στην κατ' αρχήν θετική ανταπόκριση του κ. Δημαρά σε συζήτηση που είχαν για το ζήτημα.

«Πέρα από την επιστολή που έστειλα στις 15.02.19, το θέμα το συζήτησα και προσωπικά με τον συνάδελφο κ. Δημαρά, ο οποίος μου απάντησε ότι κατ’ αρχήν το αίτημα είναι λογικό και θα εισηγηθεί να κινηθούν οι διαδικασίες για την αλλαγή των ημερομηνιών, με τη βοήθεια και του Εθνικού Κτηματολογίου», υπογράμμισε.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Τ. Κουίκ για Κτηματολόγιο: Ζητεί παράταση για τους ομογενείς"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη λόγω του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ αυτή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, λόγω του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Bell Roads» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Τροχαίας:

Στα πλαίσια του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Bell Roads», από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 24-02-2019, και κατά τις ώρες 11.00΄ έως 16:00΄ στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων:

- Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφόρου Νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη έως το ύψος του Λευκού Πύργου, στο τμήμα της οδού Ναυάρχου Κουντουριώτου από τη συμβολή της με την οδό Σαλαμίνος έως τη συμβολή της με την οδό Ίωνος Δραγούμη, καθώς επίσης και στο τμήμα της οδού Καρατάσου, από τη συμβολή της με την οδό 26ης Οκτωβρίου (Κόμβος Δικαστηρίων) έως τη συμβολή της με την οδό Σαλαμίνος.

- Συνέπεια των ανωτέρω θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στα τμήματα των καθέτων οδών που συμβάλλουν στην αποκλεισμένη ζώνη διεξαγωγής του φεστιβάλ. Η κυκλοφορία των οχημάτων στα ανωτέρω οδικά τμήματα θα διεξάγεται μόνο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών, επιχειρήσεων, κτλ.

- Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου, Μοναστηρίου, Εγνατία και τους λοιπούς δρόμους του κέντρου της Θεσ/νίκης.

Από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

thessnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη λόγω του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας"

Ανεπιθύμητοι, λόγω Πρεσπών, οι πολιτικοί στην παρέλαση της Νέας Υόρκης -«Αν έρθουν θα γίνουν επεισόδια»

Καμία πρόσκληση σε πολιτικό πρόσωπο για την φετινή παρέλαση στη Νέα Υόρκη δε θα στείλουν οι διοργανωτές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μιλώντας στο iefimerida.gr ο αντιπρόεδρος των Ελληνικών Σωματείων τονίζει ότι «η ομογένεια βράζει και αν βρεθούν στην παρέλαση πολιτικοί θα γίνουν επεισόδια»/

Η παρέλαση για την εθνική επέτειο θα γίνει φέτος στις 14 Απριλίου και είναι η πρώτη φορά που δεν θα σταλούν προσκλήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς και σε υπουργούς της κυβέρνησης.

«Ως πρόεδρος της επιτροπής παρελάσεως έκανα την πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή» λέει ο κ. Γαλάτουλας προσθέτοντας:

«Σύντομα θα ανακοινώσουμε πιο σκληρά μέτρα γιατί ξεπούλησαν την Ελλάδα και η συμφωνία των Πρεσπών ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δεν τους θέλουμε στην παρέλαση ο κόσμος έχει επαναστατήσει και θα αντιδράσει . Έτσι επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες».

Η παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας από τον Τουρκικό ζυγό διοργανώνεται εδώ και 81 χρόνια από τα Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης και πραγματοποιείται στην 5η λεωφόρο με επικεφαλής τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανεπιθύμητοι, λόγω Πρεσπών, οι πολιτικοί στην παρέλαση της Νέας Υόρκης -«Αν έρθουν θα γίνουν επεισόδια» "

Η τοποθέτηση της Περιφέρειας Αττικής για την ολοκληρωμένη μελέτη για τη Μάνδρα

Για «άγνοια ή εσκεμμένη παραπληροφόρηση των διαδικασιών ωρίμανσης μιας μελέτης» κατηγορεί τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωση - απάντηση, στην προσωπική προς την κ. Δούρου καταγγελία του ιδίου, ότι ψεύδεται αναφορικά με την «ώριμη μελέτη που λέει πως δεν παρέλαβε το 2014 για το αντιπλημμυρικό στη Μάνδρα» όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός.

Η διοίκηση της Περιφέρειας τονίζει ότι «ο τέως περιφερειάρχης δεν παρέδωσε καμία ώριμη μελέτη στην επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας, την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και σκοπίμως συγχέει την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2014 των τευχών της μελέτης, με την επικύρωση από την αποκεντρωμένη διοίκηση (απαραίτητη προϋπόθεση για την εκτέλεση του έργου)».

Σημειώνεται, ότι για το ζήτημα έχει αποφανθεί με το πόρισμα του ΤΕΕ, ότι δηλαδή οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής παρέλαβαν τη μελέτη του έργου «Εκτροπή του Ρέματος Αγ. Αικατερίνης - Σούρες Θριασίου Πεδίου» στις αρχές Φεβρουαρίου 2016. Επακριβώς, γράφουν σχετικά οι πραγματογνώμονες μηχανικοί, μέλη του ΤΕΕ ( σελ 6-7 πραγματογνωμοσύνης): «Η επικύρωση καθορισμού οριογραμμών της μελέτης έγινε από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΦΕΚ 15/29-01-2016) . Από αυτή την ημερομηνία ουσιαστικά είναι δυνατή η παραλαβή / αποδοχή της μελέτης, η οποία έγινε στις 12-02-2016».

Αναφορικά με την αντιπαράθεση των δύο πλευρών, αυτή ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι με την ανακοίνωση του κ. Σγουρού με τίτλο «εθισμένη στο ψέμα η Δούρου - Ιδού η ώριμη μελέτη που λέει πως δεν παρέλαβε το 2014 για το αντιπλημμυρικό στη Μάνδρα». Ο κ. Σγουρός παρέθετε δε και αντίγραφο της απόφασης υπ' αριθ. 2133/2014,της οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, η οποία σε συνεδρίασή της στις 22/10/2014, δέχθηκε τη σύμβαση για τη μελέτη μετά από δύο πολύμηνες παρατάσεις που είχαν προηγηθεί(Ιούλιο 2012 - με συμβατική προθεσμία περαιώσεως της μελέτης τον Οκτώβριο του 2013) και με νεώτερη που έληγε τον Αύγουστο του 2014.

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Περιφέρειας στην ανακοίνωσή της, στην οποία επισυνάπτονται σχετικά έγγραφα, χαρακτήρισε «αποστομωτικά» για τον κ. Σγουρό τα γεγονότα και παρατήρησε ότι ως έμπειρος αυτοδιοικητικός, «όπως αυτοαποκαλείται», οφείλει να γνωρίζει τα εξής:

«Η μελέτη οριοθέτησης ρέματος για να είναι ολοκληρωμένη, έγκυρη και ώριμη προς δημοπράτηση του έργου, πρέπει να έχει επικυρωθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (νόμος για τη Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα 4258/2014).

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, υπό τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας είναι απλά ένα στάδιο της διαδικασίας, που ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης επικύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ήταν εκείνη που προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες, ωρίμασε το έργο, και σήμερα αυτό υλοποιείται στη Μάνδρα αφού δημοπρατήθηκε με ό,τι προβλέπεται στον νέο νόμο 4412/2016.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αδιάψευστα στοιχεία που αποδεικνύονται από τα έγγραφα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήταν σε θέση πλέον να παραλάβουν και παρέλαβαν τη μελέτη του έργου "Εκτροπή του Ρέματος Αγ. Αικατερίνης - Σούρες Θριασίου Πεδίου" στις 12 Φεβρουαρίου 2016, μετά την απαραίτητη επικύρωση καθορισμού οριογραμμών του ρέματος. «Οπότε με νόμιμη και ώριμη πλέον μελέτη, το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής στις 5 Απριλίου 2016. Η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας έκανε δηλαδή αυτό που δεν έκαναν άλλοι 15 χρόνια».

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Η τοποθέτηση της Περιφέρειας Αττικής για την ολοκληρωμένη μελέτη για τη Μάνδρα"

Πειραιάς: Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες

Θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών, λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα λειτουργήσει ο δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, από αύριο, Σάββατο 23/2 μέχρι και την Τρίτη 26/2 στις 08:00 το πρωί (Πύργος Πειραιά - Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος, τηλ. επικ.: 216 8003076, 216 8003077).

Επιπλέον, την Κυριακή 24/2 θα λειτουργήσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά, από τις 08:00 έως τις 20:00 (Βασιλέως Γεωργίου Β΄10 και Βούλγαρη 155. Τηλ επικ.: 210-4134130, 210-4134052).

Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία από τις χαμηλές θερμοκρασίες "

Γκουαϊδό: Όσοι άνοιξαν πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία δεν θα μείνουν ατιμώρητοι

«Δεν θα μείνουν ατιμώρητοι» ήταν το μήνυμα του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, που σχολίασε μέσω twitter τις συγκρούσεις πολιτών με στρατιωτικούς στο Kumarakapay της Βενεζουέλας, στα σύνορα με τη Βραζιλία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας και τον τραυματισμό 12 ατόμων.

Ο Χουάν Γκουαϊδό μέσω twitter έκανε λόγο για «έγκλημα» που «δεν θα μείνει ατιμώρητο», ενώ κάλεσε τον αρχηγό του στρατού Jesus Mantilla Oliveros και τον διοικητή της επαρχίας, Alberto Mirtiliano Bermúdez είτε να συλλάβουν εκείνους που άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τη γυναίκα ή θα είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι.




Παράλληλα, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βραζιλίας έστειλε μήνυμα στον στρατό, ενόψει και της αυριανής ανθρωπιστικής βοήθειας που αναμένεται να φτάσει στη Βενεζουέλα, προερχόμενη από τις ΗΠΑ και χώρες που δεν στηρίζουν τον Νικολάς Μαδούρο.

«Προς όλους τους στρατιωτικούς. Έως αύριο θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θέλετε να σας θυμούνται. Ξέρουμε ποιοι είναι με τον λαό, το έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρο. Αύριο, μπορείτε να το αποδείξετε!», διεμήνυσε.



protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκουαϊδό: Όσοι άνοιξαν πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία δεν θα μείνουν ατιμώρητοι"

Μην σου τύχει: Δεν του επέτρεψαν να πετάξει γιατί η βαλίτσα του ήταν 400 γραμμάρια πιο βαριά [βίντεο]

Σε κακή μέρα έπιασε ένας ταξιδιώτης τον υπάλληλο μίας αεροπορικής εταιρίας.
Κι αυτό γιατί ο υπάλληλος αρνήθηκε να τον αφήσει να πετάξει επειδή η χειραποσκεύή του ήταν 0,4 κιλά πιο βαριά από το όριο της καμπίνας.
Συγκεκριμένα, ο Κινέζος τουρίστας έφτασε με την κάρτα επιβίβασης ανά χείρας στη θύρα για να πάρει την πτήση που θα τον πήγαινε υποτίθεται στο σπίτι του, χωρίς όμως να έχει υπολογίσει πως θα πέσει σε δύστροπο υπάλληλο.
Ο υπάλληλος ζύγισε την χειραποσκευή του άνδρα και διαπίστωσε πως ήταν πιο βαριά για.... 400 γραμμάρια, με αποτέλεσμα να μην τον αφήνει να πετάξει.
Οι υπάλληλοι λοιπόν υποχρέωσαν τον επιβάτη να πληρώσει εξτρά είτε να… αδειάσει κάποια πράγματα από τη χειραποσκευή.
Με την σειριά του εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα τα αίματα να ανάψουν με τους υπαλλήλους της NewGen Airlines.


iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Μην σου τύχει: Δεν του επέτρεψαν να πετάξει γιατί η βαλίτσα του ήταν 400 γραμμάρια πιο βαριά [βίντεο] "

Έκπληξη στην Αν. Μεσόγειο: Εμπορεύσιμο το κοίτασμα στη θέση «Γλαύκος» της Κυπριακής ΑΟΖ

Έκπληξη και νέα δεδομένα δημιουργεί το κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε στο στόχο «Γλαύκος» στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται στην Κυπριακή ΑΟΖ. Το κοίτασμα είναι καλό και εμπορεύσιμο και η ύπαρξή του εξασφαλίζει την παραμονή της ExxonMobil όπως και της QATAR Petroleum για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Οι εξελίξεις επηρεάζουν και γεωπολιτικά τις συνθήκες στην Ανατολική Μεσόγειο όπου η Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει νέες εστίες έντασης. Όπως αναφέρει το philenews.com το κοίτασμα είναι εμπορεύσιμο, και μάλιστα το καλύτερο που βρέθηκε μέχρι τώρα και επικαλούμενη τα στοιχεία της γεώτρησης σημειώνει ότι τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος, δίνουν θετικές επιπτώσεις σε τέσσερις κατευθύνσεις, με σημαντικές εξελίξεις για την Κύπρο και τα επόμενα βήματα στην ΑΟΖ, αλλά και σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ευρύτερη περιοχή.

Πρώτα από όλα ένα καλό εμπορεύσιμο κοίτασμα, σημαίνει οικονομικά οφέλη και προστιθέμενη αξία για την κυπριακή οικονομία, ενώ την ίδια στιγμή η ανακάλυψη εξασφαλίζει την παραμονή και το ενδιαφέρον της ExxonMobil όπως και της Qatar Petroleum στην Κύπρο και στην κυπριακή ΑΟΖ για τις επόμενες δύο δεκαετίες, τόσο στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος όσο και για περαιτέρω έρευνες.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την κυπριακή εφημερίδη ο «Γλαύκος» δημιουργεί πλέον ένα καλό υπόβαθρο, ώστε με πιθανές νέες μικρότερες ή μεγαλύτερες ανακαλύψεις να συμπληρωθεί η κύρια απαίτηση –τις ελάχιστες ποσότητες διαθέσιμου φυσικού αερίου– για δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο.

Παράλληλα άλλα κοιτάσματα μικρότερα στην ίδια περιοχή σε σύνδεση με τις εμπορικά εκμεταλλεύσιμες ποσότητες στον «Γλαύκο», επιτρέπουν σε επόμενο στάδιο, την περαιτέρω αξιοποίηση, χωρίς τεράστιες επενδύσεις.

Ανακοινώσεις αναμένονται την επόμενη εβδομάδα εν τούτοις πρέπει να σημειωθεί ότι η ανακάλυψη κοιτάσματος στον στόχο «Γλαύκος» αποτελεί και νέα σελίδα στην αναζήτηση κοιτασμάτων στην περιοχή διότι πρόκειται για γεωλογική διαμόρφωση «τύπου ΖΟΡ», αλλά διαφοροποιημένη γεγονός που ενισχύει την προτεραιότητα στόχων με τα ίδια χαρακτηριστικά, στους χάρτες των εταιρειών υδρογονανθράκων και αυξάνει το ενδιαφέρον και για περιοχές των οποίων οι γεωλογικές διαμορφώσεις επηρεάστηκαν από την υποθαλάσσια οροσειρά του «Ερατοσθένη».

Η Τουρκία

Οι επικείμενες ανακοινώσεις και τα στοιχεια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τους λόγους για τους οποίους τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο απειλών και προειδοποιήσεων.

«Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την Τουρκία» ανέφερε χαρακτηριστικά σημειώνοντας μάλιστα ότι Το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος, και ο ενεργειακός πλούτος γύρω από την Κύπρο είναι για μας στρατηγικοί στόχοι, εθνικά ζητήματα. Ποτέ δεν αφήσαμε να σφετεριστεί κανείς τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού και της Τουρκίας, και δεν θα το επιτρέψουμε ούτε στο μέλλον».

Δηλώσεις που ναι μεν θεωρήθηκε πως εντάσσονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου ενόψει των δημοτικών εκλογών εν τούτοις όλα δείχνουν πως συνδέονται με τις εξελίξεις και τα νέα δεδομένα αφού στο εσωτερικό της Τουρκίας η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογαν για αποτυχημένες γεωτρήσεις που κοστίζουν στην ήδη βεβαρημένη οικονομία της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό οι κινήσεις της Τουρκίας αναμένεται να ενταθούν στην Ανατολική Μεσόγειο αν και θεωρείται αδύνατη η οποιαδήποτε ενέργεια στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ λόγω… ExxonMobil και προειδοποιήσεων από ΗΠΑ.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκπληξη στην Αν. Μεσόγειο: Εμπορεύσιμο το κοίτασμα στη θέση «Γλαύκος» της Κυπριακής ΑΟΖ"

Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων από το ψύχος

Δύο θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των αστέγων από τις χαμηλές θερμοκρασίες θα διαθέσει ο Δήμος Αθηναίων από αύριο, Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι, και για όσο το απαιτήσουν οι καιρικές συνθήκες.

Οι δύο θερμαινόμενοι χώροι που θα ανοίξουν είναι οι Λέσχες Φιλίας Αμπελοκήπων, (Πανόρμου 17 και Βαθέως, στάση μετρό «Αμπελόκηποι», τηλ. 210 6459890) και Κολωνού (Αίμoνος 9 και Άστρους, τηλ. 2105140877).

Παράλληλα, συνεργεία, καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, θα πραγματοποιούν επιτόπιες παρεμβάσεις (street work) σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι συμπολίτες μας, μοιράζοντας ροφήματα, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και αυτήν τη φορά να απευθύνονται στην 24ωρη γραμμή επικοινωνίας 1595 για οποιαδήποτε πληροφορία ή έκτακτο περιστατικό, καθώς επίσης και στο τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) στο 210 5246515-6.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος Αθηναίων: Ανοίγουν θερμαινόμενοι χώροι για την προστασία των αστέγων από το ψύχος "

Νέα πρόκληση στο Καστελόριζο: Το χαβά της η Τουρκία με τις Νavtex - ΦΩΤΟ

Ενώ που το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής συνεδρίαζε έχοντας ως κορυφαία θεματική στην ατζέντα τα ελληνοτουρκικά και κατ 'επέκταση την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τις προσπάθειες μείωσης της στο πλαίσιο των διμερών επαφών, η Άγκυρα είχε εκδώσει προκλητική NAVTEX ανεβάζοντας τις εντάσεις στην περιοχή.

Ειδικότερα, η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία, με νέα NAVTEX που δεσμεύει θαλάσσια περιοχή, αρκετά ευαίσθητη για τα ελληνικά συμφέροντα, δείχνοντας πως συνεχίζει τον "χαβά" της ακάθεκτη, παρά την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία πριν από λίγες βδομάδες αφενός και το τετ-α-τετ του Έλληνα Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ στις Βρυξέλλες.

Από ότι φαίνεται, οι Τούρκοι κάνουν "ζέσταμα" στην περιοχή, λίγες μέρες πριν την τεράστια στρατιωτική άσκηση Mavi Vatan - Γαλάζια Πατρίδα, καθώς η Νavtex που εξέπεμψε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλλειας για άσκηση με πυρά δεσμεύει θαλάσσια περιοχή, νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης για τις 26/2/2018 από τις 2 το μεσημέρι έως στις 4 το απόγευμα.

Δείτε στο χάρτη:

TURNHOS N/W : 0284/19
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE, ON 26 FEB 19 FROM 1100Z TO 1300Z IN AREA BOUNDED BY;
35 50.00 N - 029 10.00 E
35 50.00 N - 030 00.00 E
35 30.00 N - 030 00.00 E
35 30.00 N - 029 10.00 E
CAUTION ADVISED.
CLICK TO SEE ON THE MAP



onalert
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα πρόκληση στο Καστελόριζο: Το χαβά της η Τουρκία με τις Νavtex - ΦΩΤΟ"

Φωτιά στο γηροκομείο Αργους -Εκκενώθηκε το κτίριο! [εικόνες]

Φωτιά ξέσπασε στο γηροκομείο Αργους!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το «argonafplia» η φωτιά εκδηλώθηκε σε δωμάτιο ενοίκου.
Αυτή την ώρα έχει κληθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ, ενώ ταυτόχρονα εκκενώνεται το κτίριο.
Από τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο.
Αποτέλεσμα ήταν να πάθει εγκαύματα ένας ηλικιωμένος στην πλάτη και στα πόδια και να μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο.
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες:
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο γηροκομείο Αργους -Εκκενώθηκε το κτίριο! [εικόνες] "

Θεσσαλονίκη: Διευρυμένο ωράριο στους θερμαινόμενους χώρους

Ενόψει της κακοκαιρίας "Ωκεανίς", που φέρνει χιόνια και κρύο, οι κοινωνικές δομές του δήμου στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν περισσότερες ώρες από το Σάββατο (23.02.2019) έως τη Δευτέρας (25.02.2019).

Στόχος φυσικά να προστατευθούν από την κακοκαιρία οι άστεγοι της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κοινωνικές δομές του δήμου Θεσσαλονίκης που θα διευρύνουν το ωράριο για την εξυπηρέτηση των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού της πόλης είναι:

το Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 13, από τις 5 το απόγευμα έως την επομένη ημέρα στις 11 το πρωί) και
το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ).
«Δεν θέλουμε να μείνει κανείς στο κρύο και στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η διεύρυνση λειτουργίας των κοινωνικών δομών του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να προστατευτούν όλα τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Πέτρος Λεκάκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Επίσης, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, θα μείνει αύριο Σάββατο ανοιχτό και το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» για όσους χρειάζονται προστασίας από το ψύχος

Το κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το Λευκό Πύργο, ανοίγει για την προστασία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων από το ψύχος. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου μέχρι και το πρωί της Κυριακής, το κινηματοθέατρο θα λειτουργήσει ως κέντρο διανυκτέρευσης, με παροχή ξηράς τροφής για όσους προσέλθουν στο κινηματοθέατρο.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Διευρυμένο ωράριο στους θερμαινόμενους χώρους"

Τσουχτερά πρόστιμα του ΕΦΕΤ για ελληνοποίηση γάλακτος

Στην επιβολή προστίμων σε εννέα επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους 178.315 ευρώ προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, σε δύο επιχειρήσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 67.570 ευρώ για ελληνοποίηση γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων και άλλες παραβάσεις.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα προερχόμενα από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ διοχετεύονταν σε βιομηχανίες γάλακτος της Βορείου Ελλάδος και στη συνέχεια σε διαφορετικό τυροκομείο, χωρίς να επισημαίνεται η προέλευση και με τρόπο ώστε να δημιουργείται η αναληθής εντύπωση στον καταναλωτή ότι είναι Ελληνικής προέλευσης.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος συνεχίζονται με τη συνδρομή των συναρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Επίσης, σε δύο εστιατόρια που διαπιστώθηκε νοθεία ελαιολάδου με σπορέλαια και προσθήκη σε αυτό παράνομης χρωστικής ουσίας επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 28.500 ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο ΕΦΕΤ, υποχρέωση των καταστημάτων μαζικής εστίασης είναι η προμήθεια και χρήση εμφιαλωμένου ελαιόλαδου για επιτραπέζια χρήση, σύμφωνα με το άρθρο 42, παρ. 4 της με αριθ. 91354/2017 Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.) και γνήσιου ελαιόλαδου για την κουζίνα και όχι η προμήθεια νοθευμένου δήθεν «εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου» σε εξευτελιστικές τιμές.

Τα υπόλοιπα πρόστιμα αφορούν παραβάσεις επιχειρήσεων τροφίμων αναφορικά με :

- Παραγωγή, διακίνηση, διάθεση μη ασφαλών τροφίμων.

- Παραπλανητική επισήμανση και παρουσίαση των τροφίμων.

- Μη τήρηση των απαιτήσεων της ειδικής νομοθεσίας που διέπει τα πρόσθετα τροφίμων και τα υλικά και αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τις επιχειρήσεις τροφίμων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας, τόσο για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την ορθή λειτουργία τους και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι συνεχίζει τους συστηματικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλίζει και να προστατεύει τα συμφέροντα των καταναλωτών.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσουχτερά πρόστιμα του ΕΦΕΤ για ελληνοποίηση γάλακτος"

Καρότο μαστίγιο από την Fitch! Κίνδυνος νέων capital controls αν…

Καρότο και μαστίγιο από την Fitch σε νέα της έκθεση για την ελληνική οικονομία. Από την μία εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε θετικό δρόμο και από την άλλη διαβλέπει σοβαρούς κινδύνους τόσο δημοσιονομικούς όσο και χρηματοπιστωτικούς.

Πάει μάλιστα και ένα βήμα παραπάνω και δεν θεωρεί απίθανο να επιστρέψουν οι αυστηροί έλεγχοι στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) στην περίπτωση που εκτροχιαστεί η δημοσιονομική προσαρμογή.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, που είναι και το θέμα των ημερών βλέπει σοβαρούς κινδύνους από τα κόκκινα δάνεια, ενώ για τα δημοσιονομικά εκτιμά ως βόμβα τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα καλά της έκθεσης είναι ότι η Fitch θεωρεί πως η αξιολόγηση της Ελλάδος στο «ΒΒ-» στηρίζεται σε υψηλά επίπεδα κατά κεφαλήν εισοδήματος, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνα των χωρών με αξιολόγηση υψηλότερη της χώρας μας.

Αναφερόμενη στην εικόνα τους χρέους τονίζει ότι είναι εξαιρετικά ευνοϊκό και οι πρόσφατες δημοσιονομικές επιδόσεις είναι ισχυρότερες σε σχέση με αυτές των άλλων χωρών ίδιας αξιολόγησης.

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά και αρχίζουν τα καμπανάκια από τον οίκο αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την Fitch αυτά είναι:


  • Τα υψηλά αποθέματα χρέους της γενικής κυβέρνησης και καθαρού εξωτερικού χρέους,
  • το ασθενές μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό και το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα, βαραίνουν τις προοπτικές της χώρας.

Μετά την αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 2% το 2018, η Fitch αναμένει ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα επιταχυνθεί στο 2,3% το 2019 και στο 2,2% το 2020. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την ιδιωτική κατανάλωση ενισχύονται περαιτέρω από την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο της αύξησης της κατανάλωσης, προσθέτει ο οίκος.

Η Fitch επισημαίνει επίσης τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας. Όπως τονίζει, η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα του προϋπολογισμού ύψους 0,6% του ΑΕΠ το 2018, λόγω των υψηλότερων εσόδων και της συγκράτησης των δαπανών. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στο 3,7% του ΑΕΠ. Αναμένει ότι η δημοσιονομική πολιτική δεν θα χαλαρώσει και «βλέπει» πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,4% του ΑΕΠ το 2019 και 3,3% το 2020.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο οίκος, παρά τις θετικές εξελίξεις, υπάρχουν δύο σημαντικοί κίνδυνοι στα δημοσιονομικά της Ελλάδας το 2019 και 2020.

Ο μεγαλύτερος αφορά τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις κατά των περικοπών των συντάξεων του 2012 και τις εκκρεμείς αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού του 2016. Οι εκτιμήσεις γύρω από το δυνητικό δημοσιονομικό κόστος ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό και εξαρτώνται από τις λεπτομέρειες της τελικής απόφασης. Παρόλο που η κυβέρνηση άσκησε έφεση κατά των αποφάσεων, αυτές οι αποφάσεις συμβάλλουν στην αβεβαιότητα, καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει έκτακτα μέτρα εάν δεν υπάρξει αναθεώρηση των δημοσιονομικών στόχων, όπως επισημαίνει η Fitch.

Επίσης, ένας άλλος μεγάλος κίνδυνος αφορά τον τραπεζικό κλάδο και το ζήτημα των NPEs, τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομίας. Η δυναμική χρηματοδότησης βελτιώνεται συνεχώς, αλλά η ποιότητα των στοιχείων του ενεργητικού παραμένει αδύναμη. Η οικονομική ανάκαμψη, οι αυξημένες πωλήσεις NPEs, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και, σε μικρότερο βαθμό, οι εξωδικαστικοί συμβιβασμοί αναμένεται να βοηθήσουν τις τράπεζες να πετύχουν τους νέους στόχους για τα NPEs του SSM έως το 2021 (μεταξύ 17% και 22%).

Όπως προειδοποιεί η Fitch, η συνεχιζόμενη οικονομική προσαρμογή και οι κινήσεις γύρω από τον τραπεζικό συνεπάγονται με το ό,τι για την Ελλάδα υπάρχει κάποιος κίνδυνος χρηματοπιστωτικής αστάθειας εάν η οικονομική προσαρμογή εκτροχιαστεί, υποδηλώνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος επιβολής αυστηρότερων ελέγχων κεφαλαίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρότο μαστίγιο από την Fitch! Κίνδυνος νέων capital controls αν…"

Το νέο σκίτσο του Αρκά για τον πρωθυπουργό και την… καρέκλα

Στην αγάπη ενός πρωθυπουργού για την καρέκλα από την παιδική του κιόλας ηλικία, αφιερώνει το τελευταίο του σκίτσο ο Αρκάς, προσεγγίζοντας με χιούμορ την πολιτική κατάσταση.

Η δασκάλα καλεί τον μελλοντικό πρωθυπουργό να σηκωθεί στον πίνακα για να πει μάθημα. Εκείνος, όμως, αρνείται πεισματικά να... αφήσει την καρέκλα.



Διαβάστε Περισσότερα » "Το νέο σκίτσο του Αρκά για τον πρωθυπουργό και την… καρέκλα"

Α.Τ. Ομόνοιας: Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή αμέσως μετά από τη συγκέντρωση για τον θάνατο του Εμπουκά

Χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τον θάνατο τού Εμπουκά μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας, τα όργανα του Α.Τ. ετοιμάζονταν για την επόμενη κίνησή τους. Φαίνεται ότι νιώθουν καλά προστατευμένοι, είναι σίγουροι ότι καμία ηγεσία, πολιτική ή υπηρεσιακή δεν πρόκειται να τους πειράξει ποτέ, ό,τι και αν κάνουν. Ενώ οι διαδηλωτές αποχωρούσαν, τα όργανα από διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή 3ης Σεπτεμβρίου και Βερανζέρου επιτέθηκαν στοχευμένα στον Γ.Μ., μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΕΑΑΚ και φοιτητή στο ΠΔΑ. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν την πρόφαση ότι τον θυμούνται(!), τον μετέφεραν ανάμεσα σε δύο κλούβες, και τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο στήθος, ενώ εμπόδιζαν τους παρευρισκόμενους διαδηλωτές να πλησιάσουν και να τραβήξουν βίντεο, απειλώντας τους ότι θα τους προσαγάγουν κι αυτούς. Ο Γ.Μ. οδηγήθηκε στο ΑΤ Ομονοίας, όπου εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του και έλαβε την απειλή ότι αν «τον ξαναπετύχουν σε πορεία ή τον δουν μπροστά τους, θα φύγει είτε με σύλληψη είτε με σπασμένα δόντια». Τελικά, μετά από ώρα ο διαδηλωτής αφέθηκε ελεύθερος και είναι καλά στην υγεία του.

Το ΝΑΡ και η νΚΑ καταγγέλλουν την πολιτική (Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ο. Γεροβασίλη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι συμβεί στο μέλος της από εδώ κι εμπρός. Είναι άλλωστε αυτή η ίδια ηγεσία που τόσα χρόνια δείχνει ανοχή στο περιώνυμο άσυλο βασανιστών που φέρει το όνομα «ΑΤ Ομονοίας», ενώ έχει συγκαλύψει δεκάδες περιπτώσεις αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στο παρελθόν, με τελευταίο τραγικό γεγονός τον θάνατο του Εμπουκά, για τον οποίο άλλωστε έγινε και η χθεσινή κινητοποίηση. Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναλάβουν τις ευθύνες τους όσοι και όσες πρέπει; Πόσος ακόμα κόσμος πρέπει να πεθάνει ή να βασανιστεί στα χέρια των άθλιων αυτών αστυνομικών; Πότε, επιτέλους, θα νιώσουμε ασφαλείς; Πότε θα εξεταστούν όλες οι καταγγελίες για τους βασανισμούς και τους θανάτους που συμβαίνουν μέσα σε αυτό το κολαστήριο; Πότε θα μάθουμε και όσα δεν ξέρουμε ακόμα; Εκεί, στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πότε θα μετατρέψουν το Υπουργείο Προστασίας των Αστυνομικών σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι παραπάνω οργανώσεις «Η στοχοποίηση συγκεκριμένα των μελών του ΝΑΡ και της νΚΑ (βλ. και προσαγωγή του γιατρού και δημοτικού συμβούλου στο Περιστέρι Π. Παπανικολάου από την αυλή του σπιτιού του πριν λίγες μέρες, απρόκλητη επίθεση πέρσι διμοιριών των ΜΑΤ στα γραφεία του ΝΑΡ στην Αθήνα, κ.α.) δεν είναι τυχαία. Δηλώνουμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε! Είναι βαθιά γελασμένοι εάν νομίζουν πως θα κάμψουν έστω και για μια στιγμή την μαχητικότητα των αγωνιστών της αντικαπιταλιστικής και κομμουνιστικής Αριστεράς κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.»

toperiodiko
Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Τ. Ομόνοιας: Άγριος ξυλοδαρμός φοιτητή αμέσως μετά από τη συγκέντρωση για τον θάνατο του Εμπουκά"

«Ελ. Βενιζέλος»: Καταβλήθηκαν τα 1,4 δισ. για την 20ετή επέκταση της σύμβασης

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της χρονικής επέκτασης της Σύμβασης Ανάπτυξης του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», για 20 επιπλέον έτη, με την καταβολή συνολικού τιμήματος 1,403 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, από τα 1,403 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), το καθαρό έσοδο για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ανέρχεται σε 1,132 δισ. ευρώ. Αυτό αποτελείται από το συμφωνηθέν τίμημα των 1,115 δισ. ευρώ, πλέον ποσού 16,676 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε ποσοστιαία προσαρμογή 10,30% ετησίως, υπολογισμένη αναλογικά σε ημερήσια βάση, από την 1η Ιανουαρίου 2019, όπως ορίζεται στη Σύμβαση Παράτασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ και του ΔΑΑ.

Παράλληλα, τονίζεται πως το όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο από την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης έως το 2046 είναι πολλαπλάσιο του ανωτέρω τιμήματος και εκτιμάται ότι μπορεί να ξεπεράσει συνολικά τα 6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, πέρα από το καταβληθέν τίμημα προβλέπεται: ετήσια αμοιβή παραχώρησης δικαιώματος ίση με το 15% επί των προ φόρων κερδών του ΔΑΑ, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει συνολικά σε 1,1 δισ. ευρώ, προσδοκώμενα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος για την ίδια περίοδο ύψους 1,7 δισ. ευρώ και μερίσματα που δύνανται να διαμορφωθούν κατ’ εκτίμηση στα 2,2 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, λόγω της εκτιμώμενης ανοδικής πορείας της επιβατικής κίνησης και της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού, προβλέπεται ότι ο ΔΑΑ θα κληθεί να πραγματοποιήσει συνολικές πρόσθετες επενδύσεις περίπου 2,9 δισ. ευρώ.

Οι επενδύσεις αφορούν κυρίως σε έργα επέκτασης της χωρητικότητας του αεροδρομίου, οι οποίες σταδιακά, με βάση τις σημερινές προβλέψεις, θα ανεβάσουν τη σημερινή δυνατότητα εξυπηρέτησης από 26 εκατ. σε 50 εκατ. επιβάτες ετησίως έως το τέλος της παραχώρησης και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επεκτάσεις αεροσταθμού, νέες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, επέκταση οδικού δικτύου κλπ.

Τέλος, επισημαίνεται πως η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου και των δραστηριοτήτων του σε συνδυασμό με την αύξηση του τουρισμού εκτιμάται ότι μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία περίπου 180.000 άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας σε όλη τη χώρα.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ελ. Βενιζέλος»: Καταβλήθηκαν τα 1,4 δισ. για την 20ετή επέκταση της σύμβασης"

Τρόμος και ανησυχία στα νερά των Χανίων: Έχουν “γεμίσει” λαγοκέφαλους οι θάλασσες | Photos

Έξαλλοι και σε απόγνωση οι επαγγελματίες της αλιείας, βλέπουν όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό την περιουσία τους να καταστρέφεται, καθώς τα λαγόψαρα επιτίθενται και σκίζουν τα δίχτυα για να καταβροχθίσουν τα παγιδευμένα ψάρια.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το zarpanews.gr, βλέπετε την “ψαριά” που έκανε ο κύριος Μιχάλης Σημαιάκης από τον κόλπο της Κισσάμου το πρωινό της Τετάρτης και μάλιστα μπορείτε να διακρίνετε και τα κομμένα δίχτυα από τις επιθέσεις των “διαβολικών” ψαριών.





Την ανησυχία των τρομοκρατημένων πολιτών αλλά και την οργή των ψαράδων έχουν προκαλέσει τις τελευταίες μέρες, η αυξημένη εμφάνιση λαγοκέφαλων στις θαλάσσιες περιοχές των Χανίων.
Τα επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας. Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος και ανησυχία στα νερά των Χανίων: Έχουν “γεμίσει” λαγοκέφαλους οι θάλασσες | Photos"

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο στα σούπερ μάρκετ!

Αρνητική επίπτωση στην ανθρώπινη υγεία παρουσιάζει ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής των τροφίμων, αφού οι ανάγκες της εποχής καλούν επιτακτικά για αύξηση του ρυθμού παραγωγής, στοιχείο που επιτυγχάνεται με επικίνδυνους για την υγεία τρόπους. Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί για τους κινδύνους που φέρουν τα τρόφιμα στο τελικό στάδιο παραγωγής, ορισμένοι από τους οποίους προκύπτουν ήδη από το στάδιο της προμήθειας των πρώτων υλών στο χωράφι και φτάνουν μέχρι και το σερβίρισμα στο πιάτο.

Η αξιολόγηση του κινδύνου από την παρουσία της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα κρέατος τέθηκε στο επίκεντρο συνεδρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα. Πρόκειται για ύπουλο παθογόνο, όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ, το οποίο, ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή συμπεριφορά των καταναλωτών.

Σύμφωνα πάντα με τον ΕΦΕΤ, οι καταναλωτές θα πρέπει να παίρνουν τελευταία τα προϊόντα κρέατος από το σούπερ μάρκετ και να φροντίζουν ώστε να τηρούνται απόλυτα οι θερμοκρασίες κατάψυξής τους στο οικιακό τους ψυγείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για το ζήτημα:

«Οι γρήγοροι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής και η αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας έχουν επιδράσει στον τρόπο που ορισμένοι κίνδυνοι «αγγίζουν» το τελικό τρόφιμο, από το στάδιο της προμήθειας των πρώτων υλών στο χωράφι, έως και το σερβίρισμα στο πιάτο. Στην προβολή των ερευνητικών αποτελεσμάτων, με στόχο μία ευρωπαϊκής εμβέλειας χαρτογράφηση της εμφάνισης ενός τέτοιου μικροβιολογικού κινδύνου σε τρόφιμα και τελικά τον εκμηδενισμό του με κατάλληλα μέτρα και πολιτικές, ήταν αφιερωμένο το εξειδικευμένο διήμερο συνέδριο, που διεξήχθη στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Θέμα του συνεδρίου, με συνδιοργανωτές τον Ε.Φ.Ε.Τ., το Εργαστήριο Υγιεινής & Μικροβιολογίας Τροφίμων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), ήταν η αξιολόγηση του κινδύνου από την παρουσία της Listeria monocytogenes σε έτοιμα για κατανάλωση προϊόντα κρέατος.

Τι είναι η Listeria monocytogenes

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της καθηγήτριας Μικροβιολογίας, Βασιλικής Πιτυρίγκα:

Η λιστέρια (Listeria monocytogenes) είναι ένας μικροοργανισμός, που έχει συγκεντρώσει τελευταία το ενδιαφέρον της ιατρικής κοινότητας αλλά και του καταναλωτικού κοινού. Πρόκειται για ένα παθογόνο, που απομονώνεται κυρίως από μαλακά τυριά, προϊόντα κρέατος, μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά, καπνιστά ψαρικά και ωμά λαχανικά και προκαλεί σοβαρές τροφιμογενείς λοιμώξεις και ενίοτε επιδημικές εξάρσεις. Προσβάλλει με ιδιαίτερη προτίμηση τις εγκύ­ους γυναίκες, τα νεογνά, τους ανοσοκατεσταλμένους (αλκοολικοί, διαβητικοί, πάσχοντες από λευχαιμία, καρδιαγ­γειακές παθήσεις, ηπατίτιδα, καρκινώματα) και άτομα προχωρημένης ηλικίας, προκαλώντας βαριάς μορφής νόσο, την κλινική λιστερίωση (μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, βακτηριαιμία), με θνητότητα που φτάνει το 30%.

Η συχνότητα εμφάνισης της λιστερίωσης παρουσιάζει αύξηση ανά τον κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη, καθώς κατά τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν αρκετά κρούσματα λιστερίωσης, που οφείλονταν σε κατανάλωση μολυσμένων, με το παθογόνο, συσκευασμένων τροφίμων, με μακρά ημερομηνία λήξης και γαλακτοκομικών.

Ωστόσο, η αυξημένη επίπτωση της τροφιμογενούς λοίμωξης, που συνδέεται με το συγκεκριμένο παθογόνο, δεν αποτελεί τον μοναδικό λόγο που βρέθηκε στο επίκεντρο του ιατρικού ενδιαφέροντος. Πρόσφατα, ερευνητές ανέπτυξαν μια θεραπεία για τον μεταστατικό καρκίνο του παγκρέατος, χρησιμοποιώντας βακτήρια Listeria monocytogenes. Αρκετά χρόνια πριν, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι εξασθενημένα κύτταρα της Listeria monocytogenes έχουν την ιδιότητα να μολύνουν τα καρκινικά κύτταρα, όχι όμως και τα υγιή. Ο λόγος είναι ότι το μικροπεριβάλλον του όγκου καταστέλλει την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού μας, επιτρέποντας στη Listeria να επιβιώνει εντός των καρκινικών κυττάρων. Οι επιστήμονες αργότερα έδειξαν ότι η Listeria θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη μεταφορά ραδιοϊσοτόπων -με τη μορφή συμπλόκου- που δρουν θανατώνοντας τα καρκινικά κύτταρα.

Ο καρκίνος του παγκρέατος είναι μια από τις πλέον θανατηφόρες μορφές καρκίνου, με ποσοστό πενταετούς επιβίωσης μόλις 4%. Μέχρι σήμερα, η θεραπεία επικεντρώνεται κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής. Η ιδέα της προσάρτησης ραδιοϊσοτόπων (που χρησιμοποιούνται συχνά στη θεραπεία του καρκίνου) στη Listeria αποτελεί αναμφισβήτητα μια επαναστατική προσέγγιση, που παρέχει τη δυνατότητα να ξεκινήσει μια νέα εποχή στη θεραπεία του καρκίνου, που θα μπορέσει να εξασφαλίζει θεραπευτικά σχήματα για τον ασθενή χωρίς σημαντικές παρενέργειες, σε συνδυασμό με θεαματική βελτίωση και ενδεχομένως πλήρη ίαση».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Καρκίνος από το πλέον αγαπημένο τρόφιμο στα σούπερ μάρκετ!"

Ξανά στο στόχαστρο ο Ψινάκης: Χωρίς νερό ο οικισμός των δικαστών και εισαγγελέων στον Μαραθώνα

Το «μαρτύριο της σταγόνας» βιώνουν οι κάτοικοι του «Οικισμού Δικαστών και Εισαγγελέων Μαραθώνα» (ΟΔΕΑΜ), καθώς εδώ και 21 μέρες έχει διακοπεί η παροχή νερού, χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση από την πλευρά του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος για το θέμα της υδροδότησης του οικισμού.

Την άμεση επανυδροδότηση του οικισμού ζητούν επειγόντως οι κάτοικοι, οι οποίοι έχουν μείνει χωρίς νερό από την 1η Φεβρουαρίου.

Είναι η δεύτερη φορά, μέσα στο τελευταίο τετράμηνο που περίπου οι 2.000 κάτοικοι του οικισμού βιώνουν το μαρτύριο της δίψας και της μη δυνατότητας κάλυψης των βασικών τους αναγκών.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», Κώστας Τσιάκαλος «το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μαραθώνα, δεχόμενο την εισήγηση - γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, αποφάσισε την οριστική παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού μας και την άμεση υδροδότησή του».

Ακόμη, επισημαίνει ο κ. Τσιάκαλος, ότι «η λειτουργία των αντλιοστασίων του οικισμού μας, είχε ανατεθεί με σύμβαση σε ιδιωτική εταιρεία, ενώ για την αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου κράτησε την αρμοδιότητα αυτή η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μαραθώνα».

Όμως, συνεχίζει ο πρόεδρος του οικισμού, «από την 1η Φεβρουαρίου 2019 και μετά έχει διακοπεί η λειτουργία του αντλιοστασίου, με ευθύνη της ιδιωτικές εταιρείας, η οποία επικαλείται οικονομική υστέρηση οφειλών του Δήμου Μαραθώνα προς αυτή, θέτοντας έτσι σε ομηρία ολόκληρο τον οικισμό στον οποίο δεν πρέπει να παραληφθεί ότι διαμένουν και ανήλικα παιδιά, μαθητές αλλά και υπερήλικες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Θέμις», κ. Τσιάκαλο και Ελένη Σκλήκα, αντίστοιχα, με έγγραφή διαμαρτυρία τους, επισημαίνουν ότι «η παροχή νερού είναι συνταγματική επιταγή και η παρεμπόδισή της συνιστά ποινικό αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 293 Ποινικού Κώδικα».

Παράλληλα, και οι δύο ζητούν απάντηση στο ερώτημά τους για ποιό λόγο ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018, η οποία μάλιστα ελήφθη με συντριπτική πλειοψηφία, σχετικά με την παραλαβή του δικτύου ύδρευσης του οικισμού και την άμεση υδροδότησή του.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι ήδη με έγγραφο προς στην αποκεντρωμένη Διοίκηση από15/02/2019 ζητούν την πειθαρχική δίωξη του Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη για παράβαση καθήκοντος σύμφωνα με τα τους νόμους 3852/2010 και 4555/2018.

Τέλος, ζητούν την άμεση εισαγγελική παρέμβαση και την αναζήτηση ευθυνών για ένα τόσο φλέγον θέμα όπως είναι η ύδρευση ενός οικισμού, ενώ εκφράζουν την απορία πώς αυτό δεν έχει γίνει έως τώρα, αφού το ζήτημα έχει γίνει γνωστό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στο στόχαστρο ο Ψινάκης: Χωρίς νερό ο οικισμός των δικαστών και εισαγγελέων στον Μαραθώνα"

Στο Costa Navarino ο έλεγχος του Hilton!

Το 51% της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. στην οποία ανήκε το Hilton απέκτησε η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino. Τα σχέδια του ομίλου μετά την εξαγορά του εμβληματικού ξενοδοχείου, Hilton. Η ΤΕΜΕΣ πήρε τον έλεγχο του Hilton εξαγοράζοντας το μερίδιο της Dogus.

Μια πολύ σημαντική συμφωνία ανακοινώθηκε σήμερα και αφορά στην απόκτηση του ελέγχου του εμβληματικού ξενοδοχείου Hilton από την ΤΕΜΕΣ, δηλαδή την ιδιοκτήτρια του Costa Navarino.

H ΤΕΜΕΣ ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση της συμμετοχής της και την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας του εμβληματικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας το οποίο διαχειρίζεται η Hilton.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η TEMEΣ προχώρησε σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%, αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ. Που σημαίνει ότι άλλη μια ναυαρχίδα των ξενοδοχείων περνάει στον έλεγχο του Costa Navarino.

Το ποσοστό του 49% αυτό κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αυτή η εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΤΕΜΕΣ ως κορυφαίας εταιρείας στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών και ακίνητης περιουσίας.

Οι μέτοχοι της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις στοχεύουν στην αναβάθμιση και επανατοποθέτηση του ακινήτου στην ελληνική και διεθνή αγορά, ώστε να δημιουργηθεί ένας μοναδικός προορισμός πόλης που θα περιλαμβάνει εκτός από τις ξενοδοχειακές υποδομές κορυφαίας ποιότητας, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας, θεματικούς εμπορικούς χώρους και άλλες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ποια είναι η ΤΕΜΕΣ

Ο Όμιλος ΤΕΜΕΣ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και τη διαχείριση τουριστικών προορισμών υψηλών προδιαγραφών. H Costa Navarino αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις στη Μεσόγειο. Αποτελείται από πέντε ξεχωριστές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης σε συνολική έκταση 10.000 στρεμμάτων, που περιλαμβάνουν ξενοδοχεία πέντε αστέρων, signature γήπεδα γκολφ, σπα διεθνών προδιαγραφών, συνεδριακά κέντρα και πολυτελείς κατοικίες. Στον Όμιλο πλέον ανήκει το 51% της Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας ενός ιστορικού και εμβληματικού ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο διαχειρίζεται η Hilton και λειτουργεί υπό την επωνυμία Hilton Αθηνών.
Η Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. είναι μια δυναμική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα του τουρισμού, της εστίασης, καθώς και της ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων στην Ελλάδα. Η εταιρεία είναι ιδιοκτήτρια ενός ιστορικού και εμβληματικού ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας κτίριο, που αποτελεί ορόσημο για την πόλη και διεθνή κληρονομιά στο χώρο του τουρισμού. Η εταιρεία έχει συμφωνία διαχείρισης με τη Hilton Worldwide και το ξενοδοχείο λειτουργεί υπό την επωνυμία Hilton Αθηνών.

Ο Όμιλος Olayan ιδρύθηκε το 1947 και είναι μια ιδιωτική, πολυεθνική επιχείρηση με ενεργό χαρτοφυλάκιο διεθνών επενδύσεων και ποικίλων εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων στη Μέση Ανατολή. Ο Όμιλος έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Ριάντ και την Αθήνα, όπου ο Όμιλος έχει συνεχή παρουσία για περισσότερα από 40 χρόνια. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται άμεσα και σε συνεργασία με κορυφαίες τοπικές και διεθνείς επιχειρήσεις, τόσο σε επενδυτικές όσο και σε διαχειριστικές δραστηριότητες.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο Costa Navarino ο έλεγχος του Hilton!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news