facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Μενέντεζ: Δεν έχω καμία πρόθεση να συμφωνήσω στην πώληση των F-16 στην Τουρκία

Ο Μπομπ Μενέντεζ ξεκαθάρισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες ο ίδιος δεν πρόκειται να συμφωνήσει οι ΗΠΑ να πουλήσουν τα F-16 στην Τουρκία, αφού η τελευταία δεν φαίνεται να έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις των συμμάχων της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως «δεν έχω λάβει καμία ειδοποίηση, κάτι που αποτελεί προφανώς μέρος της διαδικασίας για τυχόν πωλήσεις όπλων. Η κυβέρνηση δεν μου έχει στείλει καμία ειδοποίηση. Οπότε υποθέτω ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ αυτού που λέγεται δημοσίως και αυτού που τελικά συμβαίνει. Αλλά αυτό για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι είτε υπάρξει ειδοποίηση είτε δεν υπάρξει, δεν έχω καμία πρόθεση, υπό τις παρούσες συνθήκες να συμφωνήσω σε πωλήσεις F16 στην Τουρκία».

Επίσης, χαρακτήρισε πως απαράδεκτες τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας στη Συρία.

Μάλιστα, είπε ότι «είναι εξοργιστικό, είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν μπορούμε να βάζουμε τα στρατεύματά μας σε κίνδυνο από κανέναν, πολύ περισσότερο από έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Και, ξέρετε, πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ σαφής με την Τουρκία. Να εξηγήσει ότι αν ακόμη και από λάθος πληγούν οι δικοί μας στρατιώτες με οποιονδήποτε τρόπο από την τουρκική επιχείρηση θα υπάρξουν συνέπειες».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μενέντεζ: Δεν έχω καμία πρόθεση να συμφωνήσω στην πώληση των F-16 στην Τουρκία"

Βίντεο ντοκουμέντο με τον «τσαντάκια» της Ηλιούπολης: Ταυτοποιήθηκε για 2 ληστείες – Είχε σκοτώσει ηλικιωμένη

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε Δάφνη και Ηλιούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, ο αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δύο ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών σε Ηλιούπολη και Δάφνη. Μάλιστα, η μία γυναίκα μετά τα χτυπήματα κατέληξε.

Το «Law and Order» εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο εμφανίζεται ο ληστής πάνω σε μηχανάκι.

Δείτε το βίντεο:



Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής εξιχνιάστηκαν 2 περιπτώσεις ληστειών με αρπαγή τσάντας, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών γυναικών, σε Ηλιούπολη και Δάφνη Αττικής, από τη διάπραξη των οποίων επήλθε ο θάνατος της μίας γυναίκας και ο βαρύς τραυματισμός της έτερης.

Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκε αλλοδαπός, ο οποίος, βραδινές ώρες της 2 Δεκεμβρίου 2022 συνελήφθη στην Ηλιούπολη Αττικής από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση φυλάκισης 15 μηνών, για κλοπή.

Επιπρόσθετα, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και σε κλοπή μοτοσυκλέτας, που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της μίας ληστείας.

Ειδικότερα, ως προς το χρονικό των υποθέσεων, βραδινές ώρες της 10 Νοεμβρίου 2022 στην Ηλιούπολη Αττικής, ο δράστης επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, άρπαξε την τσάντα πεζής ηλικιωμένης. Από το τράβηγμα η παθούσα έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό της στο κεφάλι, από τον οποίο, δύο ημέρες αργότερα, επήλθε ο θάνατός της, σε νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 27-28 Νοεμβρίου 2022 αφαίρεσε μοτοσικλέτα από την περιοχή της Ηλιούπολης, την οποία στη συνέχεια, πρωινές ώρες της 28 Νοεμβρίου 2022, χρησιμοποίησε για τη διάπραξη ακόμα μίας ληστείας με αρπαγή τσάντας σε βάρος ομοίως πεζής ηλικιωμένης, από την οποία προκλήθηκε ο βαρύς τραυματισμός της (κάταγμα βραχιονίου και κάκωση ισχίων).

Η μοτοσικλέτα βρέθηκε εγκαταλελειμμένη στην περιοχή της Ηλιούπολης, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία και επαγγελματικό χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο ρουχισμός που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς κατά τη διάπραξη των ληστειών, 53 ναρκωτικά δισκία, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές και κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βίντεο ντοκουμέντο με τον «τσαντάκια» της Ηλιούπολης: Ταυτοποιήθηκε για 2 ληστείες – Είχε σκοτώσει ηλικιωμένη"

Είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία το όπλο που είχε ο γνωστός τράπερ

Το όπλο που εντοπίστηκε τα ξημερώματα στην κατοχή του τράπερ Thug Slime, δεν ήταν «καθαρό». Όπως διαπιστώθηκε, είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε απόπειρα ληστείας. Πλέον οι έρευνες των αρχών στρέφονται στο πως το συγκεκριμένο όπλο έφτασε στα χέρια του δημοφιλούς τράπερ, ο οποίος δεν είχε νόμιμη άδεια για την κατοχή του.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον καλλιτέχνη στις 02:30 ξημερώματα μετά από τυχαίο έλεγχο που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο του που κινούταν στην οδό Λιοσίων στον Άγιο Παντελεήμονα.

Εντόπισαν κρυμμένο στο όχημα ένα πιστόλι Τοκάρεφ, γεμιστήρα γεμάτο σφαίρες, ενώ κάτω από το κάθισμα βρήκαν ένα μαχαίρι μήκους 32 εκατοστών. Μάλιστα ένας 21χρονος άνδρας που ήταν συνοδηγός στο Ι.Χ. ειχε πάνω του ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο traper είχε απασχολήσει ξανά μερικούς μήνες πριν τις αρχές, καθώς είχε εμπλοκή σε επίθεση με μαχαίρι μέσα σε καφετέρια στην οδό Λενορμαν στο Περιστέρι. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία το όπλο που είχε ο γνωστός τράπερ "

Η Ρωσία καρπώθηκε 1 δισ. δολάρια από το κλεμμένο σιτάρι της Ουκρανίας

Η Ουκρανία έχει χάσει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια από σιτάρι που συλλέχθηκε σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία, σύμφωνα με την ανάλυση δορυφορικών εικόνων, από το τμήμα επισιτιστικής ασφάλειας και γεωργίας της NASA.

Σχεδόν 6 εκατομμύρια τόνοι σιταριού θερίστηκαν από περιοχές που δεν βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο, σύμφωνα με το NASA Harvest, αναφέρει το Bloomberg. Περίπου το 88% των χειμερινών καλλιεργειών που είχαν καλλιεργηθεί  σε κατεχόμενες περιοχές θερίστηκε, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε συγκομιδή της σοδειάς στις περιοχές κυρίως κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

Ρωσικά πλοία πιθανότατα εξάγουν τα σιτηρά που έχουν ληφθεί από κατεχόμενες περιοχές σε χώρες όπως η Λιβύη και το Ιράν, αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι σχετικές ποσότητες, καθώς οι φορτωτές αποκρύπτουν την προέλευση των φορτίων. Η Ρωσία έχει αρνηθεί την κλοπή σιτηρών, αλλά αξιωματούχοι έχουν διαφημίσει δημοσίως την επανέναρξη των αποστολών σιτηρών από κατεχόμενα λιμάνια.

Η Ουκρανία είναι σημαντικός εξαγωγέας σιταριού και ο αποκλεισμός των λιμανιών της μετά την εισβολή της Ρωσίας εκτόξευσε τις τιμές στα ύψη, καθιστώντας ενδεχομένως το λαθρεμπόριο σιτηρών πιο επικερδές. Μια συμφωνία που επέτρεψε στην Ουκρανία να επαναλάβει τις εξαγωγές βοήθησε στην αποκλιμάκωση των τιμών των σιτηρών, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν ιστορικά υψηλές.

‘Άγνωστη η τύχη άλλων καλλιεργειών

Σχεδόν το ένα τέταρτο του σιταριού της Ουκρανίας καλλιεργείται σε εδάφη που η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει προσαρτήσει, αν και μέρος του εδάφους αυτού ελέγχεται από την Ουκρανία. Οι εκτιμήσεις της NASA Harvest αφορούν το σιτάρι και μέχρι στιγμής δεν περιλαμβάνουν άλλες καλλιέργειες ή τρόφιμα που κρατήθηκαν σε αποθήκες. Επίσης, τα ευρήματα δεν δείχνουν τι συνέβη στις καλλιέργειες μετά τη συγκομιδή τους.

Η ομάδα της NASA Harvest υπολόγισε ότι οι αγρότες συνέλεξαν 26,6 εκατομμύρια τόνους σιταριού φέτος στην Ουκρανία, αρκετά εκατομμύρια τόνους περισσότερους από  τις  προβλέψεις.

Κορυφαίος εισαγγελέας στην Ελβετία, προειδοποίησε ότι η εμπορευματοποίηση των λεηλατημένων πρώτων υλών θα μπορούσε να αποτελέσει έγκλημα πολέμου.

“Φέτος, το χειμερινό σιτάρι έδωσε πολύ υψηλή απόδοση για την περιοχή αυτή λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Dmitry Skornyakov, της Ουκρανικής HarvEast “Ό,τι  συλλέχθηκε από τα χωράφια μας κλάπηκε και εξήχθη από την Ουκρανία”.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ρωσία καρπώθηκε 1 δισ. δολάρια από το κλεμμένο σιτάρι της Ουκρανίας"

Η Ρωσία ετοιμάζει απάντηση για το πλαφόν στο πετρέλαιο – «Η Ευρώπη θα μάθει να ζει χωρίς αυτό»

«Ξεκινώντας από φέτος η Ευρώπη θα ζήσει χωρίς το πετρέλαιο της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εκφράζοντας την αντίθεση της Ρωσίας στο πλαφόν που συμφώνησε η Δύση για τον ρωσικό «μαύρο χρυσό» και τονίζοντας ότι η Μόσχα ετοιμάζει την απάντησή της.

Η Ρωσία είχε ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τη χθεσινή ανακοίνωση του πλαφόν στο πετρέλαιο από την Ομάδα των Επτά (G7), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και την Αυστραλία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «δεν θα δεχτούμε αυτό το ανώτατο όριο» και πρόσθεσε πως η Μόσχα προχωρά σε μια έκτακτη ανάλυση της συμφωνίας για να δώσει την απάντησή της, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Άλλωστε, η Ρωσία έχει πει κατ΄επανάληψη ότι δεν θα παράσχει πετρέλαιο στις χώρες που θα υιοθετήσουν το πλαφόν — μια θέση που επαναβεβαίωσε σήμερα ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ, πρεσβευτής της Μόσχας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, σε αναρτήσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Τι θα ισχύει με το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Το πλαφόν της G7 θα επιτρέπει σε χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν να εισάγουν ρωσικό αργό που μεταφέρεται μέσω θαλάσσης, αλλά θα απαγορεύει σε μεταφορικές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρίες να διαχειρίζονται φορτία ρωσικού αργού σε όλο τον κόσμο, εκτός αν αυτό πωλείται κάτω από τα 60 δολάρια.

Αυτό μπορεί να περιπλέξει τη μεταφορά ρωσικού αργού που τιμολογείται πάνω από το πλαφόν, ακόμη και σε χώρες που δεν αποτελούν μέρη της συμφωνίας.

«Μειώνεται η πιο σημαντική πηγή εσόδων του Πούτιν»
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε πως το πλαφόν θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις υψηλές τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.

«Με την οικονομία της Ρωσίας να συρρικνώνεται ήδη και τον προϋπολογισμό της να στριμώχνεται όλο και περισσότερο, το πλαφόν θα μειώσει αμέσως την πιο σημαντική πηγή εισοδήματος του (προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», ανέφερε σε μια δήλωση η Γέλεν.

Από τη μεριά της, ωστόσο, σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram, η πρεσβεία της Ρωσίας στις ΗΠΑ επέκρινε την «επικίνδυνη» κίνηση της Δύσης και υποστήριξε πως η Μόσχα θα συνεχίσει να βρίσκει αγοραστές για το πετρέλαιό της.

«Τέτοιου είδους βήματα αναπόφευκτα θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η αβεβαιότητα και να επιβληθούν υψηλότερα κόστη για τους καταναλωτές πρώτων υλών», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ανεξάρτητα από το τρέχον φλερτ με το επικίνδυνο και παράνομο εργαλείο (σ.σ. του πλαφόν), είμαστε πεπεισμένοι ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα εξακολουθήσει να έχει ζήτηση».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Η Ρωσία ετοιμάζει απάντηση για το πλαφόν στο πετρέλαιο – «Η Ευρώπη θα μάθει να ζει χωρίς αυτό» "

Τράπεζες: Εισπράττουν 1,5 δισ. ευρώ από υπέρογκες χρεώσεις και «δίνουν» μηδενικά επιτόκια καταθέσεων

«Χρυσές» προμήθειες εισπράττουν οι τράπεζες στις συναλλαγές τους με τους πολίτες. Την ίδια στιγμή «κρατούν» μηδενικά τα επιτόκια. Διαβάστε τι πληρώνουμε σε κάθε πιστωτικό ίδρυμα.

Σχεδόν για όλες τις συναλλαγές τους με το κοινό, οι τράπεζες βάζουν στα ταμεία τους πάνω από 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο από τις υπέρογκες χρεώσεις που έχουν επιβάλει. Ταυτόχρονα, διατηρούν μηδενικά τα επιτόκια καταθέσεων, κάνουν ρυθμίσεις δανείων με το… σταγονόμετρο και επιβαρύνουν τα δάνεια με αυξημένα επιτόκια!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», εν μέσω κρίσης πληθωρισμού, οι τράπεζες έχουν επιστρέψει σε ισχυρή κερδοφορία. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες αυξάνονται κάθε χρόνο την τελευταία τριετία και, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΚΤ, έφτασαν τα 797 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2022 από 552 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο του 2019. Σε επίπεδο έτους οι προμήθειες αντιπροσωπεύουν περισσότερα από το 24% των συνολικών οργανικών εσόδων.
 
Τράπεζες: Εκτόξευση κερδών

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το α’ εξάμηνο δείχνουν ότι τα έσοδα από προμήθειες έφτασαν τα 841 εκατ. ευρώ, αυξημένα σχεδόν κατά ένα πέμπτο σε σύγκριση με την ανάλογη περίοδο του 2021. Πρόκειται για άνοδο 20,5% που πολλοί αναλυτές είχαν προεξοφλήσει, βλέποντας τις τάσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στην περίοδο της πανδημίας, όταν η αλλαγή του τρόπου ζωής και οι περιορισμοί μετακίνησης έφεραν επιπλέον έσοδα για τις τράπεζες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εξέλιξη των εσόδων της Εθνικής Τράπεζας που είδε τα έσοδα από το e-banking να αυξάνονται κατά 21% το 9μηνο του 2022, την ώρα που τα ανάλογα έσοδα από τα γκισέ μειώθηκαν κατά 10%. Ζητούν προμήθειες για σχεδόν κάθε κίνηση λογαριασμού ή πληρωμή.

Τράπεζες: «Τρελές» εισπράξεις

Μετά από τρία κερδοφόρα τρίμηνα το 2022, τα στοιχεία εννεαμήνου που ανακοίνωσαν πρόσφατα δείχνουν ότι η Eurobank αύξησε τα βασικά λειτουργικά της κέρδη κατά 66%, στα 592 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank είχε άνοδο 8% στα 431 εκατ. ευρώ, η Εθνική κατέγραψε είχε κέρδη 464 εκατ. ευρώ, με άνοδο 41%, και η Τράπεζα Πειραιώς έφτασε τα 400 εκατ. ευρώ με άνοδο 15,3% σε ετήσια βάση.

Η αύξηση των κερδών συνδέεται και με την ισχυρή άνοδο των ροών που προέρχονται από προμήθειες και χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες σε σχεδόν σε κάθε πράξη, με κυριότερα παραδείγματα τις εκταμιεύσεις δανείων, τις πιστωτικές κάρτες, τις συναλλαγές πληρωμών και μεταφορών κεφαλαίων και πολλά ακόμα, με γενική εικόνα ότι ειδικά από την πανδημία και μετά οι επιπλέον χρεώσεις έχουν γίνει θησαυρός για τις τράπεζες και εφιάλτης για τους πελάτες τους.

Τράπεζες: Στενό μαρκάρισμα από την κυβέρνηση

Η κυβέρνηση ασκεί πιέσεις στις τράπεζες ώστε να εκλογικεύσουν τις χρεώσεις τους υπέρ των καταναλωτών. Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει ζητήσει από τις διοικήσεις την επανεξέταση μίας δωδεκάδας χρεώσεων, που σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρύνουν σημαντικά την ελληνική κοινωνία.

Αυτές είναι:

Η προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος, η προμήθεια εξερχόμενου εμβάσματος (χρέωση για μεταφορά χρημάτων από τον λογαριασμό μίας τράπεζας σε λογαριασμό άλλης τράπεζας εσωτερικού), η προμήθεια αποστολής χρημάτων (έμβασμα) σε τράπεζες εκτός ευρωζώνης, η προμήθεια ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας, η συνδρομή πιστωτικής κάρτας, η προμήθεια επανέκδοσης χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας λόγω λήξης και λόγω κλοπής, απώλειας ή φθοράς, η προμήθεια για πληρωμή λογαριασμών (ΔΕΚΟ, κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.), η προμήθεια έκδοσης αντιγράφων κίνησης λογαριασμών/δανείων/πιστωτικών καρτών, τα έξοδα αξιολόγησης αιτημάτων δανείων, τα έξοδα νομικού και τεχνικού ελέγχου αιτημάτων δανείων, τα έξοδα συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες στο εξωτερικό (επιβάρυνση για τη μετατροπή συναλλαγών εξωτερικού σε ευρώ). Και η προμήθεια για αγορά χρεογράφων του Ελληνικού Δημοσίου.

Ακριβές οι μεταφορές χρημάτων

Οι προμήθειες στις ελληνικές τράπεζες είναι αρκετά αυξημένες σε σύγκριση με τις προσφορές στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα εμβάσματα όπου χρεώνεται τόσο το εξερχόμενο όσο και το εισερχόμενο με μέση προμήθεια 2,9 ευρώ.

Το κόστος για τη μεταφορά χρημάτων αλλάζει σημαντικά από τράπεζα σε τράπεζα και ανάλογα το είδος της συναλλαγής. Οι γρηγορότερες πληρωμές κοστίζουν ακριβότερα, ενώ το κόστος ανεβαίνει όσο ανεβαίνει και το ποσό που μετακινείται. Οι τιμές ανεβαίνουν σημαντικά αν κάποιος επιλέξει να πάει σε ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ για να βρεις το πραγματικό κόστος πρέπει να προσθέσεις τη χρέωση της τράπεζας αποστολής, αλλά και τη χρέωση της τράπεζας του αποδέκτη.

Γενικό παράδειγμα για το πώς επηρεάζεται το κόστος ανάλογα τα χαρακτηριστικά του εμβάσματος είναι ότι στην πίστωση άμεσης πληρωμής θα χρεωθείς περίπου 2,5 ευρώ, αλλά το κόστος θα ανέβει στα 5 ή και στα 8 ευρώ ανάλογα την τιμολογιακή κλίμακα της κάθε τράπεζας.

Παράδειγμα ελληνικής συστημικής τράπεζες που για αποστολή εμβάσματος από τον γκισέ της χρεώνει 15 ευρώ για ποσά έως 12.500 ευρώ, 40 ευρώ από 12.500 έως 50.000 ευρώ και 90 ευρώ για μεγαλύτερα ποσά. Οι τράπεζες που έχουν λόγους να προωθούν τις ψηφιακές τους υπηρεσίες χρεώνουν ακριβά την επίσκεψη στο κατάστημα, ενώ κρατούν μειωμένες τις χρεώσεις για τις συναλλαγές μέσω Διαδικτύου. Η ίδια τράπεζα του παραδείγματος χρεώνει μόλις 1,2 ευρώ για μεταφορά χρημάτων έως 12.500, για ποσά από 12.500,01 έως 50.000 ευρώ χρεώνει 6 ευρώ και για παραπάνω 6 ευρώ.

Για μεταφορές άνω των 150.000 ευρώ το κόστος είναι μόλις 10 ευρώ. Βέβαια το ερώτημα είναι πώς θα πληρώσουν τις χρεώσεις του γκισέ όσοι δεν έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων Iris είναι δωρεάν για έως 30 ευρώ και χρεώνει 0,5 ευρώ για μετακίνηση ποσού από 30 έως 100 ευρώ και 1,2 ευρώ για ποσά από 100 έως 500 ευρώ.

Υψηλές χρεώσεις για αναλήψεις και ανανέωση κάρτας

Ενδιαφέρουσα άσκηση για τον καθένα μας θα ήταν το πόσο πληρώνουμε συνολικά κάθε μήνα στις διάφορες χρεώσεις των τραπεζών, που, εκτός από τα εμβάσματα, πληρώνουμε έξτρα προμήθειες και για συναλλαγές όπως η ανάληψη μετρητών σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας έως 3,35 ευρώ.

Οι τράπεζες πλέον σε χρεώνουν και για πράξεις που στο παρελθόν ήταν δωρεάν, όπως η ανανέωση της χρεωστικής σου κάρτας με έως και 6 ευρώ, ενώ αν μιλήσουμε για πιστωτικές και προπληρωμένες το κόστος ανεβαίνει σημαντικά όσο ανεβαίνουν τα προνόμια.

Υπάρχουν πιστωτικές ευρείας χρήσης και όχι κάποιου ξένου «κλειστού κλαμπ» που έχουν συνδρομή έως και τα 100 ευρώ. Στις προπληρωμένες κάρτες αγορών, οι χρεώσεις είναι συνεχείς, αφού υπάρχουν παραδείγματα ελληνικών τραπεζών που χρεώνουν για φόρτιση / επαναφόρτιση 2 ευρώ για ποσά έως 100 ευρώ, 3 ευρώ για ποσά πάνω από έως 500 ευρώ και για περισσότερα ζητούν χρέωση 5 ευρώ.

Κάθε τράπεζα μας χρεώνει ένα ποσό για τη χρήση του δικτύου των ΑΤΜ της, για αναλήψεις μετρητών από λογαριασμούς που τηρούνται σε άλλες τράπεζες. Παράλληλα όμως μας χρεώνει και η τράπεζα του λογαριασμού μας, επειδή μας άφησε να χρησιμοποιήσουμε ΑΤΜ τρίτου πιστωτικού ιδρύματος για την ανάληψη μετρητών. Το πόσο θα κοστίσει η κάθε ανάληψη των χρημάτων μας από ένα ΑΤΜ το βλέπουμε προσθέτοντας τις δύο χρεώσεις που φτάνουν έως και 3,75 ευρώ.

Αν κάποιος χρησιμοποιήσει ΑΤΜ άλλης τράπεζας για να κάνει ανάληψη του ελάχιστου δυνατού ποσού, δηλαδή 20 ευρώ, τότε θα πληρώσει έξτρα έως 3,75 ευρώ, δηλαδή το 19% της συναλλαγής του. Χρέωση που θυμίζει περισσότερο δανεισμό από πιστωτική κάρτα και λιγότερο ανάληψη από λογαριασμό…

Έξτρα κόστος στην πληρωμή λογαριασμών

Στις τράπεζες πληρώνουν οι περισσότεροι και τους λογαριασμούς τους, ειδικά μετά την πανδημία. Εδώ το κόστος διαφέρει σημαντικά ανάλογα με το τι θέλεις να πληρώσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι… φθηνό. Για βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ, όπως ΕΝΦΙΑ και Τέλη Κυκλοφορίας, σε υποκατάστημα τράπεζας με μετρητά, το κόστος είναι από 2,5 έως 3 ευρώ ανάλογα την τράπεζα, ενώ υπάρχει «έκπτωση» αν πληρώσεις με χρήση του λογαριασμού σου, αντί για μετρητά, οπότε το κόστος πέφτει κοντά στο 1 με 1,5 ευρώ.

Μπορείς να αποφύγεις τη χρέωση αν έχεις πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες τους (Internet ή phone banking). Για τους υπόλοιπους λογαριασμούς οι χρεώσεις διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με το ποια εταιρία πληρώνεις και από ποια τράπεζα θα το κάνεις. Παράδειγμα για πληρωμή ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ ή φυσικό αέριο το κόστος είναι από 0,15 έως 0,6 ευρώ ανά λογαριασμό.

Διαφοροποιήσεις υπάρχουν στις τηλεπικοινωνίες όπου για την Cosmote η Alpha Bank χρεώνει 0,30 ευρώ, η Eurobank δεν ζητά χρέωση, η Εθνική Τράπεζα 0,50 ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς χρεώνει 0,60 ευρώ. Για πληρωμή λογαριασμού Vodafone οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,60 για την Τράπεζα Πειραιώς, 0,5 ευρώ για τη Eurobank, 0,30 ευρώ για την Alpha Bank και 0,5 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα. Για πληρωμή λογαριασμού Wind οι χρεώσεις είναι 0,3 ευρώ για Alpha Bank και Eurobank, 0,5 για την Εθνική και για την Πειραιώς 0,6 ευρώ.

Τράπεζες: «Ράλι» στα επιτόκια δανείων, μηδενικοί οι τόκοι καταθέσεων

Την ώρα που οι διάφορες χρεώσεις των τραπεζών επιβαρύνουν τους δανειολήπτες, δεν είναι το μόνο πρόβλημα για τους πελάτες τους. Τα επιτόκια των δανείων έχουν πάρει την ανηφόρα, ανεβάζοντας παράλληλα το κόστος των μηνιαίων δόσεων. Τα επιτόκια καταθέσεων παραμένουν παγωμένα, με μόνο τραπεζικές «υποσχέσεις» για άνοδο τους επόμενους μήνες.

Τον Οκτώβριο, το περιθώριο των επιτοκίων, δηλαδή η διαφορά ανάμεσα στο επιτόκιο των νέων δανείων (που πληρώνουμε) και αυτό των καταθέσεων (που μας πληρώνουν οι τράπεζες), έχει αυξηθεί στο 4,81%, ενώ τον Ιούλιο ήταν στο 3,69%. Οι τράπεζες φαίνεται να κερδίζουν σχεδόν 1% από αυτή τη διαφορά. Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τον Οκτώβριο το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις αυξήθηκε κατά 26 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 4,86% και το μέσο επιτόκιο των υφιστάμενων δανείων αυξήθηκε 32 μονάδες βάσης στο 4,27%.

Στα καταναλωτικά (πιστωτικών καρτών, ανοικτά δάνεια και υπεραναλήψεις) αυξήθηκε κατά 33 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 14,44%. Στα επιχειρηματικά, αυξήθηκε κατά 42 μονάδες στο 4.79%. Το αντίστοιχο επιτόκιο των επαγγελματικών αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης στο 6,83%.

Την ίδια ώρα, σχεδόν αμετάβλητο στο 0,05% παρέμεινε το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων. Στις καταθέσεις, τα μέσα επιτόκια των καταθέσεων μίας ημέρας από νοικοκυριά και από επιχειρήσεις παρέμειναν αμετάβλητα στο 0,03% και στο 0,01% αντίστοιχα. Το μέσο επιτόκιο των καταθέσεων με συμφωνημένη διάρκεια έως 1 έτος από νοικοκυριά αυξήθηκε στο 0,2% από 0,14% τον προηγούμενο μήνα.

Για να βγει το συνολικό κόστος της ανάληψης, προσθέτουμε τη χρέωση από την τράπεζά μας για να χρησιμοποιήσουμε το ΑΤΜ που ανήκει σε ξένο δίκτυο με τη χρέωση της τράπεζας που ανήκει το ΑΤΜ που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Παράδειγμα, ένας πελάτης της Eurobank που θα κάνει ανάληψη από ένα ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας θα χρεωθεί 0,75+2,6 = 3,35 ευρώ προμήθεια.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζες: Εισπράττουν 1,5 δισ. ευρώ από υπέρογκες χρεώσεις και «δίνουν» μηδενικά επιτόκια καταθέσεων"

20.000 € βρέθηκαν στο σπίτι Τρικαλινού κληρικού που κατηγορείται για απάτη

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του νεαρού Τρικαλινού κληρικού που συνελήφθη χθες για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών. Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελίες, με πρωτοβουλία του δράστη πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο δίμηνο αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ιστοσελίδες που αφορούσαν έρανο για την οικονομική ενίσχυση ημεδαπού, λόγω προβλημάτων υγείας και δυσχερειών του, με κατάθεση χρημάτων σε δύο  τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον δράστη και ο άλλος με δικαιούχο τον ημεδαπό που αφορούσε ο έρανος.

Όπως εξακριβώθηκε, ο δράστης διαχειριζόταν αποκλειστικά και εν αγνοία του άλλου ημεδαπού και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των –12.922,50- ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την  εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.110- ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -20.000- ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop) κ.α.).
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Όπως αποκάλυψε από χθες το trikalavoice.gr ο νεαρός Τρικαλινός είχε χειροτονηθεί μόλις προ ολίγων ετών από Ιεράρχη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή σε Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος. Επέστρεψε το 2021 σε όμορη Μητρόπολη των Τρικάλων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του. Βρήκε καταφύγιο σε άλλη Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε και από εκεί, ενώ προφανώς θα παραπεμφθεί ενώπιον και των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων. 

trikalavoice

Διαβάστε Περισσότερα » "20.000 € βρέθηκαν στο σπίτι Τρικαλινού κληρικού που κατηγορείται για απάτη"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή (04.12.2022). Νοτιάδες έντασης 8 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο. Χωρίς αλλαγή η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με19 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική και κεντρική και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές . Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου είναι πιθανό μέχρι το απόγευμα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι στο Ιόνιο – Αναλυτική πρόγνωση"

Σοκ στον Βόλο: Πολίτης πήγε να σφάξει με αλυσοπρίονο εργαζόμενη στον δήμο

Σε μια ανατριχιαστική καταγγελία προχώρησε εργαζόμενη στον Δήμο Βόλου για έναν πολίτη που αποπειράθηκε να την σφάξει με αλυσοπρίονο!

Την επίθεση γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ, στην οποία αναφέρεται ότι χθες, Παρασκευή 2/12 μία εργαζόμενη έπεσε θύμα εγκληματικής επίθεσης από πολίτη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η γυναίκα κατέφυγε σε κοντινό σπίτι, προκειμένου να σώσει τη ζωή της από τη μανία του δράστη.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο δράστης έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις Αρχές, με την επικίνδυνη συμπεριφορά του στους κατοίκους της περιοχής.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:

«Η συνάδελφος, μητέρα 2 παιδιών, κατά τη διάρκεια της εργασίας της στην Πλατεία Βαμβακουργίας δέχτηκε επίθεση από πολίτη, ο οποίος έσπασε το χλοοκοπτικό μηχάνημα και επιχείρησε με το αλυσοπρίονο κυριολεκτικά να σφάξει την εργαζόμενη. Ευτυχώς πρόλαβε η ίδια να σβήσει το μηχάνημα και κατέφυγε σε κοντινό σπίτι για να σώσει τη ζωή της.

Ο δράστης της απαράδεκτης εγκληματικής επίθεσης έχει απασχολήσει και άλλες φορές με την επικίνδυνη συμπεριφορά του τους κατοίκους της περιοχής, προκαλώντας προβλήματα, όχι μόνο στο πάρκο που μαζεύει πολλά μικρά παιδιά, αλλά γενικότερα στην περιοχή, όπου κατοικούν και πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, φθάνοντας να μπαίνει και σε αυλές σπιτιών. Είναι επιβεβλημένο και αναγκαίο η Δημοτική Αρχή να δει το συγκεκριμένο περιστατικό με τη σοβαρότητα που του αρμόζει, να ζητήσει και να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα.

Η συνάδελφος μας κατάφερε ευτυχώς χθες να επιβιώσει. Βίωσε όμως το μεροκάματο του τρόμου. Άλλη μια απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ιδιαίτερα αυτοί στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής (Πράσινο, Καθαριότητα, κτλ), βιώνουν καθημερινά τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, την υγεία, ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. Με ελάχιστα ουσιαστικά μέτρα προστασίας μαζεύουν καθημερινά από όλους τους δημόσιους χώρους κάθε είδους επικίνδυνα υλικά (ψοφίμια, σύριγγες, απορρίμματα, κτλ), διακινδυνεύοντας και τη ζωή τους για να κρατήσουν καθαρή την πόλη. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινότητας».  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκ στον Βόλο: Πολίτης πήγε να σφάξει με αλυσοπρίονο εργαζόμενη στον δήμο "

Κακιά Σκάλα: Δόθηκε στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα

Οι εργασίες αποκατάστασης στην Κακιά Σκάλα μετά την πτώση βράχων συνεχίζουν να βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου (3/11) δόθηκε στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ολυμπία Οδός, πλέον η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται από δύο λωρίδες (και ΛΕΑ).

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών αποδόθηκε στις 17.30 το απόγευμα η μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας. Η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται από δύο λωρίδες (+ ΛΕΑ).

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Κακιά Σκάλα: Δόθηκε στην κυκλοφορία η μεσαία λωρίδα"

Πειραιάς: 25χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του

Άνδρας πυροβόλησε και να σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του μέσα στο σπίτι όπου έμεναν στο Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια καβγά ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής φέρεται να έβγαλε πιστόλι και να πυροβόλησε την 19χρονη, επίσης αλβανικής καταγωγής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο 25χρονος πήγε στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου και παραδόθηκε.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού στην οδό Βάμβα 18, στα Καμίνια, εντόπισαν τη νεαρή μέσα σε μια λίμνη αίματος με τραύμα στο κεφάλι από όπλο.

 naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: 25χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη 19χρονη σύντροφό του"

Κιβωτός του Κόσμου: Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του πατέρα Αντωνίου

Την απομάκρυνση του πατρός Αντωνίου από όλες τις δομές της «Κιβωτού», σχολίασε ο ένας εκ των συνηγόρων του, Θρασύβουλος Κονταξής.

«Το αβυσσαλέο μίσος της επίσημης ελληνικής εκκλησίας για το έργο της «Κιβωτού» συνάντησε την εκλογική αγωνία της κυβέρνησης, η οποία με ένα εγκάθετο ΔΣ, πρόεδρος του οποίου είναι μία κυρία εφοπλιστής, χωρίς καμία προειδοποίηση, παράνομα και αυθαίρετα κλείδωσαν και πέταξαν κυριολεκτικά στον δρόμο την οικογένεια του πατρός Αντωνίου, ο οποίος επιστρεφοντας από ραντεβού δεν μπόρεσε να μπει καν στο γραφείο του», ανάφερε ο κ. Κονταξής.



Ο δικηγόρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους  ότι έχουν αλλάξει τις κλειδαριές και η οικογένεια δε μπορεί ούτε τα πράγματά της να πάρει.

«Είναι παράνομο! Θα κάνω ό,τι προβλέπει ο νόμος. Τη Δευτέρα θα δω τον κύριο Ντογιάκο και θα υποβληθεί και έγκληση για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο δικηγόρος.

Τέλος, σχολιάζοντας δημοσιεύματα με δηλώσεις του πατρός Αντωνίου, ο δικηγόρος ξεκαθάρισε ότι «ο πατέρας Αντώνιος δεν έχει προβεί σε καμία δήλωση. Ούτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε η πρεσβυτέρα».

«Βιώνουμε μία κατάσταση πλήρους κατάχρησης του κράτους δικαίου, ευθείας παραβίασης του τεκμηρίου αθωότητας, παρατεταμένης κατάστασης ανθρωποφαγίας για έναν άνθρωπο, που έχει δηλώσει ευθύς εξαρχής ότι είναι αθώος», δήλωσε από την πλευρά του ο δεύτερος συνήγορος του πατρός Αντωνίου, Ιωάννης Κώτσος.

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κιβωτός του Κόσμου: Επίθεση σε κυβέρνηση και Ιερώνυμο από τους δικηγόρους του πατέρα Αντωνίου"

Σουηδία: Έστειλε Κούρδο του PKK στην Τουρκία – Δικάζεται ως τρομοκράτης στην Κωνσταντινούπολη

Η Σουηδία απέλασε μέλος του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) στην Τουρκία. Ο Μαχμούτ Τατ είχε καταδικαστεί από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 6,5 ετών για «τρομοκρατική δράση».

Το Anadolu ανέφερε πως το μέλος του PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) που έφθασε στη Σουηδία το 2015 για να διαφύγει από την εκτέλεση της ποινής του στην Τουρκία, είχε καταθέσει αίτημα ασύλου το οποίο όμως «απορρίφθηκε».

Είχε καταδικαστεί στην Τουρκία, απελάθηκε από τη Σουηδία και επέστρεψε στη διάρκεια της νύχτας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Anadolu, ο Μαχμούτ Τατ είχε καταδικαστεί στην Τουρκία σε φυλάκιση 6,5 ετών ως μέλος του PKK, μιας οργάνωσης που θεωρείται τρομοκρατική από την Άγκυρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αφού συνελήφθη από τη σουηδική αστυνομία και οδηγήθηκε στο κέντρο κράτησης στη Μέλνταλ, μεταφέρθηκε στην Τουρκία με αεροπλάνο», μετέδωσε.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah και το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τατ οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Η τύχη ορισμένων Κούρδων υπηκόων της Τουρκίας που έχουν εξοριστεί ή καταφύγει στη Σουηδία και, σε μικρότερο βαθμό, στη Φινλανδία, είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Άγκυρα ώστε οι δύο σκανδιναβικές χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία, οι σκανδιναβικές χώρες και το ΝΑΤΟ

Η Τουρκία μπλοκάρει τη διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας από τον Μάιο, ζητώντας την απέλαση πολλών από αυτούς, οι οποίοι κατηγορούνται ως συμπαθούντες ή μαχητές κουρδικών κινημάτων που κατατάσσονται στις «τρομοκρατικές οργανώσεις» στην Τουρκία ή ως προσκείμενοι του κινήματος του ιερωμένου Γκιουλέν που φέρεται από τις αρχές να ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Η άφιξη μιας νέας κυβέρνησης στη Σουηδία διεύρυνε, ωστόσο, πρόσφατα αυτές τις ανταλλαγές και, αυτήν την εβδομάδα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας εκτίμησε πως οι δύο χώρες έχουν κάνει «θετικά βήματα».

«Η νέα κυβέρνηση στη Σουηδία είναι πιο αποφασισμένη από την προηγούμενη και το υποδεχόμαστε αυτό με ικανοποίηση», δήλωσε ο υπουργός, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Έκαναν νομοθετικές αλλαγές και όλο αυτό συνιστά θετική πρόοδο», είπε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη Τύπου στο Βουκουρέστι, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Έστειλε Κούρδο του PKK στην Τουρκία – Δικάζεται ως τρομοκράτης στην Κωνσταντινούπολη"

Καταδίωξη στην Αττική Οδό με έναν αστυνομικό τραυματία

Σκηνικό που παρέπεμπε σε ταινία του Χόλιγουντ εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Αττική οδό.

Όλα ξεκίνησαν αργά τη νύχτα όταν αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο σε αυτοκίνητο που επέβαινε ένας 19χρονος.

Ο οδηγός του οχήματος όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να εξαφανιστεί. Στην προσπάθεια διαφυγής του, έσπασε τις μπάρες της Αττικής Οδού με αποτέλεσμα να τραυματίσει αστυνομικό που ακολουθούσε με μηχανή.

Πάνω στην καταδίωξη, ο 19χρονος οδηγός άρχισε να πετάει από το παράθυρο σακούλες που περιείχαν τέσσερα κιλά κάνναβης.

Έπειτα από λίγη ώρα, ο 19χρονος σταμάτησε, παράτησε το όχημα στα Μεσόγεια και εκτότε αναζητείται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταδίωξη στην Αττική Οδό με έναν αστυνομικό τραυματία"

Σταϊκούρας: Απαράδεκτο το 4,86% στα επιτόκια των νέων δανείων – Τελεσίγραφο 10 ημερών στις τράπεζες

Να αυξήσουν «άμεσα και γενναία» τα επιτόκια καταθέσεων και να μειώσουν τα επιτόκια των νέων δανείων, κάλεσε ο Χρήστος Σταϊκούρας τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά, ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε απαράδεκτο το 4,86% του Οκτωβρίου στο επιτόκιο των νέων δανείων και άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης για τους πολίτες.

«Το μέσο επιτόκιο των νέων καταθέσεων είναι 0,05% σταθερό. Το μέσο επιτόκιο των νέων δανείων τον Οκτώβριο αυξήθηκε κατά 0,26% και είναι 4,86%, απαράδεκτο. Θα πρέπει να κάνουν αύξηση επιτοκίων καταθέσεων άμεσα και σημαντικά, και να μειώσουν το επιτόκιο στα νέα δάνεια».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνουν οι τράπεζες, ο υπουργός δήλωσε ότι οι επικεφαλής τους απάντησαν πως θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση στη συνάντηση που είχαν.

«Επιδιώκουμε αυτό να γίνει άμεσα και γενναία, όχι αύξηση 0,01%… Σε 10 μέρες έχουμε ξανά συνάντηση. Για μένα αυτά εξαντλούνται σε διάστημα 10 ημερών. Υπάρχουν τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα, όχι οι συστημικές τράπεζες, με πολύ υψηλότερο επιτόκιο καταθέσεων» είπε.

Δεύτερο κεφάλαιο, πολύ σημαντικό, είναι οι προμήθειες σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. «Οι τράπεζες χρεώνουν πολύ τους Έλληνες πολίτες, και δεν τους αποδίδουν αυτά που πρέπει. Ζήτησα να αξιολογήσουν εντός 10 ημερών 12 συγκεκριμένες προμήθειες».

Η κυβέρνηση, σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, έχει κάνει αρκετά για να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα. Όχι τους τραπεζίτες, αλλά τους Έλληνες δανειολήπτες και κατάθετες. Εξυγιάναμε το ενεργητικό των τραπεζών, και υπέστρεψαν 45 δισεκ. ευρώ καταθέσεις στις τράπεζες την τελευταία τριετία εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ακόμα ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος αναφορικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Όπως ανέφερε, έχουν μειωθεί τα επιτόκια του εξωδικαστικού ενώ αποσαφήνισε ότι όλα τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο γίνονται δεκτά στον μηχανισμό.

Πρόσθεσε επίσης ότι συζητείται με τους διαχειριστές δάνειων και τις τράπεζες να αξιολογηθεί η δυνατότητα και ενήμεροι δανειολήπτες να μπορούν να μπουν στον μηχανισμό.

Για τα «κόκκινα δάνεια» διευκρίνισε ότι αναμένει πρόταση από τις τράπεζες σε δυο εβδομάδες που θα αφορά τους ευάλωτους ενήμερους δανειολήπτες. Επισήμανε παράλληλα ότι οι όποιες ρυθμίσεις θα πρέπει να είναι χωρις δημοσιονομικό κόστος και να σέβονται τους ευρωπαϊκούς εποπτικούς κανόνες. «Θέλουμε πρόταση που το κόστος να το επωμιστούν οι τράπεζες» ανέφερε ο υπουργός.

Για την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι έχουμε πρόσθετο αποθεματικό ύψους 1 δισ. ευρώ το 2023 για την κάλυψη του ενεργειακού κόστους.

Νέα μέτρα για τους πολίτες

Σε ό,τι αφορά τα νέα μέτρα στήριξης για τους πολίτες ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα, και έχει αποδειχθεί ότι το επιτυγχάνουμε αυτό, να δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος που θα επιστρέψει στο σύνολό του στην κοινωνία σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το 2023 έχει και μόνιμες μειώσεις φόρων και μόνιμη αύξηση συντάξεων και παροχές σε πολίτες μέσω επιδοτήσεων υπενθύμισε:

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφορά εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Πρόκειται για ποσό 1,24 δισεκ. ευρώ με το οποίο οι πολίτες θα καλύψουν μέρος των αυξημένων αναγκών που πρόεκυψαν από τον πληθωρισμό.
Μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3% στοιχίζει άλλα 800 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό. Καμιά άλλη χώρα δεν έχει μόνιμες μειώσεις φόρων το 2023
Αυξάνονται μόνιμα οι συντάξεις κατά 7,75% σε κάποιους συνταξιούχους και κάποιοι θα πάρουν και τα 250 ευρώ της επιταγής.
Μόνιμη παρέμβαση στους δημόσιους υπαλλήλους με κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης και του 1%.
Συνέχιση βοήθειας στους λογαριασμούς ρεύματος έως τον Αύγουστο με τον τρέχοντα μηχανισμό και ό,τι άλλο προκύψει από τον δημοσιονομικό χώρο του 2023.
Επιταγή ακρίβειας 500 εκατ. ευρώ – θα την πιστωθούν σε πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη
Επίδομα θέρμανσης 500 εκατ. ευρώ. Όσοι έλαβαν πέρυσι δικαιούνται να πάρουν όλο το ποσό εμπροσθοβαρώς. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Απαράδεκτο το 4,86% στα επιτόκια των νέων δανείων – Τελεσίγραφο 10 ημερών στις τράπεζες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news