facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Κορωνοϊός: Έρχονται οι “Μωβ περιοχές” με μάσκα παντού

Κορωνοϊός: Μετά τις “κόκκινες”, “πορτοκαλί” και “πράσινες”, έρχονται και οι “μωβ” περιοχές, την ώρα, μάλιστα, που οι θάνατοι στις νέες ηλικίες αυξάνουν. Σύμφωνα τον Σκάι το καθεστώς των «Μωβ περιοχών» φαίνεται πως θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών.

Πρόκειται για εναλλακτική μέτρο το οποίο έρχεται να αντισταθμίσει την έλλειψη μέτρων στις “κόκκινες” περιοχές, όπου δεν ισχύουν, πλέον, η απαγόρευση κυκλοφορίας- μουσικής και το κλείσιμο καταστημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ περιοχές» είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «Μωβ περιοχών».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.712 νέα κρούσματα,  ενώ το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 27 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φτάνει στους 15.375. Παράλληλα 357 ασθενείς νοσηλεύονται  διασωληνωμένοι.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Έρχονται οι “Μωβ περιοχές” με μάσκα παντού "

Καθηλωμένα τα αεροσκάφη στη Λα Πάλμα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Όλα τα αεροσκάφη παρέμειναν και σήμερα καθηλωμένα στο έδαφος, στο αεροδρόμιο της Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, λόγω της τέφρας που εκλύεται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα.

Οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν 38 πτήσεις –οι περισσότερες μεταξύ των νησιών– που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα. Μόνο οι 4 από τις 34 προγραμματισμένες πτήσεις του Σαββάτου έγιναν κανονικά.

Η τοπική αεροπορική εταιρεία Binter ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις πτήσεις «μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Από την έκρηξη του ηφαιστείου έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές σε κτίρια και 7.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ορισμένοι έχασαν τα πάντα όταν η λάβα κατάπιε τα σπίτια τους.

Η ισπανική κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές αποδέσμευσαν 300 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση του νησιού, τα έσοδα του οποίου προέρχονται κυρίως από τον τουρισμό και τις φυτείες μπανάνας.

Το ηφαίστειο δεν δείχνει σημάδια ότι η δραστηριότητά του θα σταματήσει σύντομα. «Είμαστε στο έλεός του», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης, Άνχελ Βίκτορ Τόρες.

ΑΜΠΕ/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθηλωμένα τα αεροσκάφη στη Λα Πάλμα λόγω της ηφαιστειακής τέφρας"

Ατύχημα σε motocross στα Γιαννιτσά: Διασωληνωμένοι οι δύο θεατές - Δύο συλλήψεις από την αστυνομία

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σε πίστα motocross στα Γιαννιτσά, με αποτέλεσμα δύο νέα άτομα να τραυματιστούν. Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross, σε πίστα των Γιαννιτσών, στην Πέλλα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό δύο θεατών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ο 16χρονος αναβάτης της μοτοσικλέτας που συμμετείχε στον αγώνα και έπεσε πάνω σε προστατευτική περίφραξη και σε μεταλλική κολόνα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο άτυχοι θεατές, 16 και 27 ετών, ενώ συνελήφθη και ο 60χρονος υπεύθυνος τέλεσης του αγώνα.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ατύχημα σε motocross στα Γιαννιτσά: Διασωληνωμένοι οι δύο θεατές - Δύο συλλήψεις από την αστυνομία"

Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα (18.10) λόγω βλάβης στον αγωγό τηλεθέρμανσης της πόλης

Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα (18.10.2021) όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Γυμνάσια και Λύκεια) στην πόλη της Κοζάνης, την Κοινότητα Χαραυγής και τη ΖΕΠ.

Την απόφαση έλαβε ο δήμαρχος, Λάζαρος Μαλούτα, λόγω βλάβης στον κεντρικό αγωγό τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσης των σχολείων.

Η προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος έχει ήδη ξεκινήσει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η παροχή θέρμανσης θα αποκατασταθεί μέχρι αύριο αργά το βράδυ.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κοζάνη: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα (18.10) λόγω βλάβης στον αγωγό τηλεθέρμανσης της πόλης"

Απαγόρευση της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Δημητρίου ελεύθερα οι Πακιστανοί στο κέντρο για δική τους γιορτή!

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς σε ποια χώρα ζει. Από τη μια απαγορεύουν τη συμμετοχή πιστών στη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη και από την άλλη Πακιστανοί κατεβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας εορτάζοντας τη γέννηση ενός δικού τους προφήτη!

Πρόκειται για δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που καταδεικνύουν ότι η χώρα έχει πλέον αλλάξει πρόσωπο, ύφος και ήθος. Κανείς δεν γνωρίζει τι είναι ακριβώς αυτή τη στιγμή ή σε τι θα μετεξελιχθεί , αλλά η μεταμόρφωση είναι γρήγορη και χωρίς επιστροφή.

Η θρησκευτική πομπή των Πακιστανών έγινε κανονικά σε  μια Αθήνα, που κανείς δεν αναγνωρίζει πλέον ως την  άλλοτε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

Έτσι η πομπή για τον προφήτη των Πακιστανών  πραγματοποιήθηκε κανονικά (επιστρέψαμε δηλαδή στην κανονικότητα) και ξεκίνησε από την πλατεία Κοτζιά (ίσως είναι ώρα να αλλάξουμε και το όνομα στην πλατεία σε κάτι ποιο μουσουλμανικό) και κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος.

Την ίδια περίπου ώρα στην Άγκυρα ειδικές δυνάμεις από την Τουρκία και το Πακιστάν πραγματοποιούσαν κοινή εκπαίδευση και επίδειξη!

Μήπως αυτοκτονούμε σαν χώρα ή το έχουμε κάνει ήδη και δεν το ξέρουμε;

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγόρευση της λιτανείας της εικόνας του Αγίου Δημητρίου ελεύθερα οι Πακιστανοί στο κέντρο για δική τους γιορτή!"

Ακρόπολη: Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό

Συνελήφθησαν σήμερα τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό και σημαίες σε μνημείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα τρία άτομα αφού πήγαν στον αρχαιολογικό χώρο πλησίασαν το μνημείο του Αγρίππα και προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό μεγάλων διαστάσεων και δύο σημαίες, που ανέγραφαν ιδεογράμματα και φράσεις στην αγγλική γλώσσα, μεταξύ άλλων, κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων “Πεκίνο 2022”.

Οι αλλοδαποί έγιναν αντιληπτοί από φύλακα του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος τους απέτρεψε, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας “ΔΡΑΣΗ”.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας, πρόκειται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Ακρόπολη: Τρεις συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό "

Πακιστάν: Άνδρας έκαψε ζωντανές τις κόρες του και τα εγγόνια του

Ένας πατέρας στο Πακιστάν πιστεύεται ότι σκότωσε τις δύο κόρες του και τα τέσσερα παιδιά τους, βάζοντας φωτιά στο σπίτι τους επειδή εκείνες παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή του.

Ο Μανζούρ Χουσάιν καταζητείται από την αστυνομία με την υποψία ότι πυρπόλησε το σπίτι όπου κατοικούσαν οι αδελφές Φαουζία Μπίμπι και Χουρσίντ Μάι, σε ένα χωριό της επαρχίας Μουζαφαργκάργκ, στο κεντρικό Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Αμπντούλ Ματζίντ, ο σύζυγος της Μάι σκοτώθηκε επίσης στην πυρκαγιά.

Η Μπίμπι παντρεύτηκε από έρωτα τον Μεχμπούμπ Άχμαντ πριν από 18 μήνες, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα της. «Το συμβάν αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιπαλότητας των δύο οικογενειών με αφορμή τον γάμο από έρωτα», σχολίασε ο Ματζίντ.

Ο Χουσάιν, ο καταζητούμενος ύποπτος, ζούσε σε ένα γειτονικό χωριό.

Ο σύζυγος της Μπίμπι, ο Άχμαντ, είπε ότι δεν βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της πυρκαγιάς και όταν επέστρεψε από τη δουλειά του, τις πρώτες πρωινές ώρες, το είδε να φλέγεται.

Εκτός από τις δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ο γιος του Άχμαντ, ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών και τα τρία παιδιά της Μάι, ηλικίας 2, 6 και 13 ετών.

Εκατοντάδες γυναίκες στο Πακιστάν δολοφονούνται κάθε χρόνο από συγγενείς τους επειδή παντρεύονται χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της χώρας.

Reuters, ΑΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πακιστάν: Άνδρας έκαψε ζωντανές τις κόρες του και τα εγγόνια του "

Χανιά | Σκύλος δάγκωσε επίτροπο εκκλησίας – Ήταν λυμένος και δεν τον ήλεγχε κανείς | Photo

Τον επίτροπο της εκκλησίας της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα Χανίων δάγκωσε το πρωί της Κυριακής ένας σκύλος που φέρεται να κυκλοφορούσε λυμένος στον περίβολο του ναού και ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν επίσης στο σημείο. Αυτό υποστηρίζει με ανάρτησή της στο facebook η κα Ελένη Βορεινάκη, πράγμα που επιβεβαίωσε μιλώντας στο zarpanews.gr.

Η κα Βορεινάκη τονίζει ότι η κατάσταση με τα σκυλιά στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει επιτέλους να ανησυχήσει τους αρμόδιους, καθώς έχουν καταγραφεί και άλλα περιστατικά στο παρελθόν.

Περίπου στις 7 το πρωί όπως κατευθυνόταν προς το αρχονταρίκι του ναού, ένας μεσαίου μεγέθους σκύλος τον δάγκωσε στο πόδι στα καλά καθούμενα. Ο σκύλος ήταν δεσποζόμενος αλλά λυμένος. Ήταν και το αφεντικό του εκεί που μάλιστα ζήτησε συγγνώμη, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Στον περίβολο του ναού πολύς κόσμος αφήνει τα σκυλιά του ελεύθερα και δεν πρέπει. Παλαιότερα είχαν δαγκώσει και τον εφημέριο της εκκλησίας“, ανέφερε η κα Βορεινάκη.

Τόνισε μάλιστα ότι μετά το δάγκωμα του ιερέα, πριν από περίπου ένα έτος, είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος Χανίων αλλά δεν υπήρξε καμία αλλαγή:

“Είχε ζητήσει τότε να κλείνει η πόρτα στο παρκάκι και τον περίβολο από την Παρασκευή ως την Κυριακή, για να είναι τουλάχιστον καθαρά όταν έρχεται τις Κυριακές ο κόσμος στην εκκλησία.

Και ταυτόχρονα, να τηρείται η νομοθεσία, δηλαδή τα σκυλιά να μπαίνουν με φίμωτρο και λουρί κι όχι να κυκλοφορούν ελεύθερα με κίνδυνο να δαγκώσουν κάποιον. Δεν είναι θεωρητικά όλα αυτά, έχουν δαγκώσει και μικρά παιδιά που έπαιζαν εκεί, σήμερα τον επίτροπο, παλαιότερα τον ιερέα. Τι πρέπει να γίνει δηλαδή;

“Κατανοώ τον ιδιοκτήτη, ότι πρέπει να κάνει βόλτα ο σκύλος. Άλλο όμως η βόλτα κι άλλο το να δαγκώνουν κόσμο ανεξέλεγκτα τα σκυλιά”, ολοκλήρωσε η κα Βορεινάκη.

Η ίδια ανέφερε ότι έφτασε στο σημείο να δημοσιοποιήσει το περιστατικό, με την ελπίδα αυτό να κινητοποιήσει επιτέλους τις αρμόδιες αρχές.

Δείτε την ανάρτηση:

zarpanews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά | Σκύλος δάγκωσε επίτροπο εκκλησίας – Ήταν λυμένος και δεν τον ήλεγχε κανείς | Photo"

Πάρος: Εικόνες γροθιά στο στομάχι μετά από δράση καθαρισμού του βυθού

Δεν χωράει ανθρώπινος νους πόσα και τι αντικείμενα συνέλεξαν οι εθελοντές της περιβαλλοντικής οργάνωσης Aegean Rebreath σε δράση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου με στόχο τον καθαρισμό του βυθού στην περιοχή Βίντζι της Παροικίας.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και αποτελούν γροθιά στο στομάχι καθώς αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της ασυνειδησίας μας να ξεφορτωνόμαστε οτιδήποτε θεωρούμε άχρηστο στη θάλασσα ρυπαίνοντάς την αλόγιστα, θέτοντας σε κίνδυνο τη θαλάσσια ζωή αλλά και τον εαυτό μας αφού ρυπογόνες ουσίες μέσω της τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στο πιάτο μας.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε παρόμοια δράση στη Νάουσα κι εκεί το αποτέλεσμα ήταν επίσης αποκαρδιωτικό.

Σημειώνεται ότι με την Aegean Rebreath που εργάζεται για την απορρύπανση των ακτών και των βυθών και την αποκατάσταση της ισορροπίας της θαλάσσιας ζωής, δεν συλλέγονται απλώς τα απορριπτόμενα αντικείμενα αλλά ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται στη λογική της κυκλικής οικονομίας και της σύγχρονης οικολογικής αντίληψης.

aegean rebreath33

Με τις δράσεις καθαρισμού, δίνει ανάσα στους βυθούς του Αιγαίου καθώς καθαρές και υγιείς θάλασσες σημαίνουν υγεία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και διατήρηση του ανεκτίμητου πλούτου του για την επιβίωση και υγεία και του ανθρώπινου είδους














parianostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάρος: Εικόνες γροθιά στο στομάχι μετά από δράση καθαρισμού του βυθού"

Καιρός αύριο: Επιστρέφει το βροχερό σκηνικό

Τα ακραία φαινόμενα έχουν υποχωρήσει, ωστόσο, ο καιρός αύριο Δευτέρα (18.10.2021) θα παραμείνει βροχερός κατά τόπους.

Τοπικές βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 20 και στα υπόλοιπα τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στο Ιόνιο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το απόγευμα στα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Επιστρέφει το βροχερό σκηνικό"

Πότε αρχίζουν οι πληρωμές για συντάξεις Νοεμβρίου

Τις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους. Από 22 Οκτωβρίου ξεκινά η διαδικασία με τις συντάξεις του ΙΚΑ και θα ολοκληρωθεί στις 29 του μηνός με το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τον ΟΠΕΚΑ.

Συγκεκριμένα, ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, Τράπεζες και ΟΤΕ θα καταβάλλουν τις συντάξεις:

  • Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις θα πληρωθούν:

  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
  • Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
  • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
  • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
  • Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2021
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις στις 27 Οκτωβρίου 2021

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Αυτό σημαίνει ότι οι επικουρικές συντάξεις μηνός Νοεμβρίου του 2021 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πότε αρχίζουν οι πληρωμές για συντάξεις Νοεμβρίου"

Βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο! Από τύχη δεν είχαμε θύματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγιο είχαν στην κυριολεξία οι επιβάτες αυτοκινήτου που ξαφνικά ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλο βράχο στο μέσον της διαδρομής Αράχωβας - Λιβαδίου το πρωί της Κυριακής (17/10).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport την στιγμή της κατολίσθησης από το σημείο περνούσαν δυο αυτοκίνητα με δύο φιλικά ζευγάρια που ξεκίνησαν από Αθήνα για να πάνε εκδρομή στο Λιβάδι Αράχωβας.

Ξαφνικά ένα μεγάλο κομμάτι βράχου που έφυγε από πολύ ψηλά έσκασε στο οδόστρωμα με μεγάλο κομμάτι του να προσγειώνεται στο καπό του αυτοκινήτου κι άλλα να σπάνε το παρμπρίζ και τα παράθυρα.

Κι όλα αυτά ενώ το αμάξι κινούνταν κανονικά στο δρόμο! Είναι θαύμα ότι δεν υπήρξε τραυματισμός, αφού τα βράχια χτύπησαν και το άλλο αυτοκίνητο που ήταν παρέα. 

Δείτε βίντεο από το protothema.gr.

Δείτε βίντεο που έστειλε φίλος αναγνώστης του LamiaReport:

Πρόκειται για σημείο όπου υπάρχουν προστατευτικά πλέγματα, ωστόσο οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων 24ωρων φαίνεται πως έπαιξαν το ρόλο τους για το σημερινό αποτέλεσμα.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία με την πυροσβεστική, ενώ μηχάνημα ΟΤΑ απομάκρυνε τα υπόλοιπα κομμάτια του βράχου από το οδόστρωμα.

Με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας κλείνει ο συγκεκριμένος δρόμος για επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Όπως σημειώσαμε στο σημείο υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, αφού είναι γνωστό το πρόβλημα κατολισθήσεων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε και την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομία για την διακοπή της κυκλοφορίας:

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κατάπτωσης βράχων στο οδόστρωμα, στην 5η χλμ της Επ. Οδού Αράχωβας – Επταλόφου (Λιβάδι Παρνασσού), έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με την κίνηση να διεξάγεται από εναλλακτικές οδούς».

lamiareport

Διαβάστε Περισσότερα » " Βράχος έπεσε σε αυτοκίνητο! Από τύχη δεν είχαμε θύματα (ΒΙΝΤΕΟ) "

Κορωνοϊός: 1.712 νέα κρούσματα - 332 κρούσματα στην Αττική και 265 στη Θεσσαλονίκη

Επιπλέον 1.712 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα της Κυριακής. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν από τις επιπλοκές της νόσου 27 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στους 15.375, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 357 ασθενείς, εκ των οποίων οι 314 (87,96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Σε επίπεδο γεωγραφικής κατανομής 332 κρούσματα εντοπισηκαν στην Αττική και 265 στη Θεσσαλονίκη. Στη Λάρισα εντοπίστηκαν 126 κρούσματα και στην Ημαθία 68.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 693.886 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 114 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.221 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.375 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (63.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 314 (87.96%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 43 (12.04%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.243 ασθενείς. 

Οι εισαγωγέςνέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 192 (ημερήσια μεταβολή -8.57%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 200 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.712 νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

36 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

64 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

14 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

32 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

90 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

37 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

54 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

5 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

265 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

43 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

55 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

41 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

34 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου

15 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

68 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

13 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιθάκης

28 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

41 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

19 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

15 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

7 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

24 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

126 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

57 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

52 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Νάξου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

43 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

27 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

9 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

35 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

6 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

20 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

16 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

2 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

Τέλος, 31 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 1.712 νέα κρούσματα - 332 κρούσματα στην Αττική και 265 στη Θεσσαλονίκη"

«Καμπανάκι» από Γκάγκα: Τρίτος ανεμβολίαστος εικοσάρης που χάνουμε αυτή την εβδομάδα

Εκκληση στους νέους να προχωρήσουν στον εμβολιασμό απηύθυνε με αφορμή και το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου ενός (ανεμβολίαστου) 28χρονου στην Κομοτηνή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει:

«Χάσαμε 28χρονο από κορωνοϊό στην Κομοτηνή. Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα», αναφέρει, τονίζοντας ότι δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να προσέχουν.


skai

Διαβάστε Περισσότερα » "«Καμπανάκι» από Γκάγκα: Τρίτος ανεμβολίαστος εικοσάρης που χάνουμε αυτή την εβδομάδα"

Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη

Εκτροχιασμός μηχανής επιβατικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, κοντά στις αποβάθρες επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμαξοστοιχία 3590, με αφετηρία τη Λάρισα, έφτανε στον τελικό προορισμό της, τη Θεσσαλονίκη, όταν στις 12.22 και λίγο πριν την ολοκλήρωση του ταξιδιού, οι μπροστινοί τροχοί της βγήκαν εκτός γραμμής, για άγνωστη μέχρι αιτία.

Όλοι οι επιβάτες και το προσωπικό της αμαξοστοιχίας είναι καλά στην υγεία τους. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται και, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό πόρισμα αναμένεται να εκδοθεί στα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα, πιθανώς και αύριο Δευτέρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτροχιασμός αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη"

Η Αθήνα απαντά στο παραλήρημα Οκτάι: Δεν μας πτοούν ενέργειες εκτός λογικής

«Αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα και με συνέπεια τις συνεχείς προκλήσεις. Δεν πτοούμαστε από ενέργειες που ξεφεύγουν κάθε λογικής», υπογράμμιζαν διπλωματικές πηγές σύμφωνα με την ΕΡΤ, απαντώντας στις παραληρηματικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στον δρόμο της νομιμότητας και αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με συνέπεια τις διαρκείς προκλήσεις, σχολίαζαν ακόμη ελληνικοί κύκλοι.

Είχε προηγηθεί ένα κρεσέντο ανιστόρητων και προκλητικών δηλώσεων του Οκτάι, που μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος αποτελεί τουρκικό έδαφος από το 1571!

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», είπε ακόμη ο Οκτάι.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αθήνα απαντά στο παραλήρημα Οκτάι: Δεν μας πτοούν ενέργειες εκτός λογικής"

ΕΟΔΥ: Νόμιμες οι «προσλήψεις επί Γεωργιάδη» λέει πόρισμα που παρέμεινε επί μήνες στο συρτάρι

Tην ύπαρξη πορίσματος, που είχε παραγγείλει η προηγούμενη ηγεσία του ΕΟΔΥ και το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Οργανισμός δεν υπέστη καμία ζημία από τις 22 προσλήψεις, που είχαν γίνει επί των ημερών του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, αποκαλύπτουν πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Tύπο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά (στη ΜΠΑΜ), ο τέως πρόεδρος του ΕΟΔΥ είχε ζητήσει από νομικούς συμβούλους να «αποφανθούν» εάν τελικά υφίσταται ή όχι το δήθεν «σκάνδαλο» με εκείνες τις προσλήψεις και παρότι είχε λάβει εδώ και πολύ καιρό τη σχετική γνωμοδότηση, την κράτησε στο συρτάρι, χωρίς να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες! Να ενημερώσει δηλαδή τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, αλλά και την ελληνική Δικαιοσύνη, ώστε να υπάρξουν οι περαιτέρω.

Σημειωτέον ότι εκείνο το θέμα είχε προκαλέσει σφοδρές πολιτικές και προσωπικές συγκρούσεις ανάμεσα στον κ. Γεωργιάδη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλο Πολάκη, ο οποίος είχε κάνει σημαία το συγκεκριμένο θέμα. Ο νυν υπουργός Ανάπτυξης περίμενε διακαώς τη γνωμοδότηση των νομικών, καθώς είχε δεχθεί ανηλεείς επιθέσεις από τον πολιτικό του αντίπαλο, με τη γνωστή «πολάκεια» μέθοδο και το ανάλογο ύφος. Ωστόσο η καθυστέρηση είχε προκαλέσει από καιρό ερωτηματικά, καθώς επρόκειτο για κορυφαίο πολιτικό ζήτημα, επί του οποίου ήταν αναγκαίες οι νομικές διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται τώρα, ήδη από τις 14 Ιανουαρίου 2021 ο κ. Αρκουμανέας είχε στην κατοχή του τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση, η οποία αποφαίνεται ότι η διαβόητη υπόθεση των προσλήψεων δεν προκάλεσε ζημιά στον Οργανισμό! Οι ειδικοί επιστήμονες τους οποίους επέλεξε ο κ. Αρκουμανέας γνωμοδοτούν τα εξής ότι «δεν προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία ζημία του ΕΟΔΥ, υπό τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις, καθώς δεν προκύπτει με ασφάλεια και σύμφωνα με την επιστημονική μας άποψη, ούτε ενεργητική νομιμοποίηση του ΕΟΔΥ, ούτε παθητική νομιμοποίηση των κατηγορουμένων στις παραπάνω δικογραφίες, ούτε αιτιώδης συνάφεια, αλλά εν τέλει δεν προκύπτει και ζημία του Οργανισμού…»..

Το ερώτημα, λένε κυβερνητικοί κύκλοι τώρα, είναι γιατί η γνωμοδότηση έμεινε στο συρτάρι για δέκα μήνες, παρότι ήταν πλέον ξεκάθαρο και επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι οι «καταγγελίες» του Παύλου Πολάκη είναι αβάσιμες και ψευδείς και γιατί έγινε απόκρυψη ενός επίσημου εγγράφου, που δικαιώνει τον Άδωνι Γεωργιάδη και επιβεβαιώνει όσα είχε καταθέσει ο ίδιος στην Εξεταστική Επιτροπή; Κυβερνητικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να επεδίωκε ο κ. Αρκουμανένας με αυτή την κωλυσιεργία να αποφύγει τη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως την όποια στοχοποίησή του από τον κ. Πολάκη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΔΥ: Νόμιμες οι «προσλήψεις επί Γεωργιάδη» λέει πόρισμα που παρέμεινε επί μήνες στο συρτάρι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news