facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

ΑΑΔΕ: Ψηφιακά τα Πιστοποιητικά Φορολογικής Κατοικίας – Νέα εφαρμογή για την αυτόματη έκδοσή τους

Πολίτες και επιχειρήσεις με διασυνοριακή οικονομική δραστηριότητα, μπορούν από σήμερα να λαμβάνουν αυτόματα το Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας (ΠΦΚ) που χρειάζονται για την αποφυγή διπλής φορολογίας του εισοδήματός τους ή και για άλλους σκοπούς στο εξωτερικό. Μόνο κατά το 2022 εκδόθηκαν περισσότερα από 4.000 τέτοια πιστοποιητικά πολιτών και επιχειρήσεων με χειρόγραφη διαδικασία και χρόνο εξυπηρέτησης για τον πολίτη 3-5 ημέρες.

Η νέα Απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπει ψηφιακό ΠΦΚ που φέρει:

• μοναδικό αριθμό έκδοσης
• εγκεκριμένη ηλεκτρονική σφραγίδα eSeal της ΑΑΔΕ
• ενσωματωμένο κώδικα γρήγορης ανάγνωσης (qrcode) για την εξακρίβωση της εγκυρότητάς του
• πιστοποίηση της φορολογικής κατοικίας, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

Η αίτηση για την έκδοση ΠΦΚ υποβάλλεται αποκλειστικά ψηφιακά, από το φυσικό πρόσωπο ή από τον νόμιμο εκπρόσωπο του νομικού προσώπου ή της νομικής οντότητας στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr). Η διαδρομή είναι: Μητρώο & Επικοινωνία /Πιστοποιητικό Φορολογικής Κατοικίας.

Καταργείται έτσι η προηγούμενη διαδικασία, που περιλάμβανε και την λήψη σχετικής βεβαίωσης από την αρμόδια ΔΟΥ του πολίτη/επιχείρησης.

Μέσω της εφαρμογής εκδίδονται ΠΦΚ που αφορούν στο τρέχον ή και σε παρελθόντα έτη και προβλέπονται για την εφαρμογή των Συμβάσεων για την Αποφυγή της Διπλής Φορολογίας του Εισοδήματος (ΣΑΔΦΕ) που έχει συνάψει η Ελλάδα με 57 κράτη ή άλλους σκοπούς στο εξωτερικό.

Η νέα εφαρμογή που αυτοματοποιεί την έκδοση ΠΦΚ βασίζεται σε βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και συνεχίζει το έργο της ψηφιοποίησης αναβαθμίζοντας την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Ψηφιακά τα Πιστοποιητικά Φορολογικής Κατοικίας – Νέα εφαρμογή για την αυτόματη έκδοσή τους"

Έβρος: Διασώθηκαν 39 μετανάστες σε νησίδα – Ανάμεσά τους 15 ανήλικοι

Εντοπίστηκαν τις απογευματινές ώρες την Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, 39 μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 13 άντρες, 11 γυναίκες και 15 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν.

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους, ενώ στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με πλαστική βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έβρος: Διασώθηκαν 39 μετανάστες σε νησίδα – Ανάμεσά τους 15 ανήλικοι"

Ζελένσκι: Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί και 48 τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα

Οι σημερινές ρωσικές επιθέσεις στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους και προκάλεσαν τον τραυματισμό άλλων 48, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Μέχρι στιγμής, (γνωρίζουμε ότι) 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν», έγραψε απόψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Telegram, συμπληρώνοντας ότι επλήγησαν «ένας σιδηροδρομικός σταθμός, ένα κατάστημα με εργαλεία, ένα σούπερ μάρκετ και ένα πρατήριο καυσίμων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Ολεξάντρ Προκούντιν, «η Χερσώνα εξακολουθεί να δέχεται βολές από το ρωσικό πυροβολικό».

Ουκρανικά στρατεύματα απελευθέρωσαν τη Χερσώνα τον περασμένο Νοέμβριο, ύστερα από οκτώ μήνες κατοχής της από τις ρωσικές δυνάμεις.

58ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Η στρατιωτική διοίκηση στη Χερσώνα ανακοίνωσε σήμερα πως από το βράδυ της Παρασκευής θα επιβληθεί 58ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενόψει της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού.

«Από τις 8 το βράδυ της 5ης Μαΐου θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της 8ης Μαΐου», ανακοίνωσε ο Προκούντιν, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο είναι απαραίτητο προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των δυνάμεων ασφαλείας.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας στη Χερσώνα ανακοινώθηκε καθώς το Κίεβο γνωστοποίησε ότι «ολοκληρώνονται» οι προετοιμασίες για τη μεγάλη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών στο ανατολικό και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζελένσκι: Τουλάχιστον 21 άμαχοι νεκροί και 48 τραυματίες από τις ρωσικές επιθέσεις στη Χερσώνα"

Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες!

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν πριν από λίγο οι δύο συλληφθέντες για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Οι δυο συλληφθέντες που είναι αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, έδωσαν εξηγήσεις στον 30ο τακτικό ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας.

Από νωρίς το πρωί οι δυο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι απολογίες τους διήρκεσαν έξι ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν κάθε εμπλοκή τους στην υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου και αμφισβήτησαν τα σε βάρος τους στοιχεία. Τα μέτρα ασφαλείας στο χώρο των δικαστηρίων ήταν πολλά ενώ και ο ανακριτής απαγόρευσε ακόμα και την πρόσβαση των διαπιστευμένων δικαστικών συντακτών στο δεύτερο όροφο του κτιρίου 9, παρά το γεγονός πως είχαν σχετική άδεια από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου.

Αύριο, όπως έγινε γνωστό στα δικαστήρια και στο ανακριτικό γραφείο αναμένεται η χήρα του δημοσιογράφου για να δηλώσει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Καραϊβάζ: Προφυλακίστηκαν οι δύο συλληφθέντες!"

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα, Άρτα και Ιωάννινα

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε ληστείες και κλοπές που είχαν σημειωθεί σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Λευκάδας, της 'Αρτας και των Ιωαννίνων, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, στο Μεσολόγγι και στην εθνική οδό Πάργας -Πρέβεζας, εννέα άνδρες και μια γυναίκα, μεταξύ των οποίων τρεις 17χρονοι και ένας 16χρονος, ενώ ένας ακόμη κατηγορούμενος είναι ήδη έγκλειστος σε φυλακές της χώρας. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ακόμη 11 ανδρών, οι οποίοι εμπλέκονται στις ίδιες υποθέσεις.

Ως προς την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο των ερευνών της Ασφάλειας Αγρινίου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες δρούσαν από τον Φεβρουάριο του 2023.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά δύο ληστείες, έξι κλοπές σε κοσμηματοπωλεία και 22 κλοπές σε καταστήματα, σε σπίτια και σε αυτοκίνητα, απ' όπου οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν συνολικά, 20.070 ευρώ, 300 δολάρια, κοσμήματα, ρολόγια και τιμαλφή συνολικής αξίας περίπου 600.000 ευρώ, καθώς και διάφορα αντικείμενα, όπως τσιγάρα, μεταλλικά αντικείμενα κ.ά., συνολικής αξίας περίπου 16.000 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, επισημαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι δρούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσεγγίζοντας βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες τους στόχους τους, φορώντας μάσκες και κουκούλες, ενώ έκαναν χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, κυρίως λοστών, προκειμένου να εισέρχονται στο εσωτερικό σπιτιών και κοσμηματοπωλείων και να διαπράττουν τις κλοπές, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της παρακολουθούσαν τους στόχους τους, προσποιούμενοι τους πελάτες, ενώ μετέβαιναν στις περιοχές με οχήματα, τα οποία ενάλλασσαν κάθε φορά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουνε τις έρευνες, προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα, Άρτα και Ιωάννινα"

Τρίκαλα: Σοβάδες έπεσαν σε αίθουσα σχολείου γεμάτη με μαθητές

Από τύχη δεν τραυματίστηκε μαθητής από την πτώση σοβάδων στο 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων. Όπως καταγράφει το trikalanews.gr, σε αίθουσα του σχολείου κι ενώ υπήρχαν μέσα μαθητές υποχώρησε μέρος του ταβανιού. Ευτυχώς όμως, δεν καθόταν κάποιο παιδί κάτω από το σημείο.

Στο σχολείο έσπευσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Λάππας μαζί με συνεργείο. Έφυγε ωστόσο θορυβημένος μιας και το κομμάτι που υποχώρησε δεν ήταν βρεγμένο. Από αύριο, αναμένεται τα γίνουν έλεγχοι σε κάθε αίθουσα ώστε να γίνουν και αντίστοιχες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί.

Να σημειωθεί ότι το 2ο Γυμνάσιο είναι το σχολείο στο οποίο έχει εγκριθεί ως επιτακτική η αντισεισμική θωράκιση του κτηρίου λόγω παλαιότητας και φθορών.

Δείτε φωτογραφίες:

trikalanews

Διαβάστε Περισσότερα » " Τρίκαλα: Σοβάδες έπεσαν σε αίθουσα σχολείου γεμάτη με μαθητές "

Ψήφισμα της Γερουσίας για την Ελλάδα: Σύμμαχος «κλειδί» της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ

Την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις καταγράφει το δικομματικό ψήφισμα που ενέκρινε η επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, για την αναγνώριση της 202ης επετείου της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Το ψήφισμα, το οποίο κατατέθηκε από τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Τζον Μπαράσο, δεν περιορίζεται σε αναφορές στους κοινούς ιστορικούς δεσμούς και στις κοινές αξίες, καθώς αναγνωρίζει τον επιτελικό ρόλο που επιτελεί η Ελλάδα ως σύμμαχος κλειδί της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ για την προώθηση των δυτικών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια. Υπό αυτό το πρίσμα, το ψήφισμα καταγράφει τη νομοθετική και τη πολιτική πρόοδο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια για τη διεύρυνση και την αναβάθμιση της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας.

Μετά την έγκριση του ψηφίσματος, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που βλέπω την επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας να τιμά ομόφωνα τη φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ελλάδα. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας - με την οποία μοιραζόμαστε κοινές αξίες και ισχυρούς δεσμούς - η Ελλάδα συνεχίζει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο διεθνώς, μεταξύ άλλων μέσω των προσπαθειών της για προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εργάζομαι με τους συναδέλφους μου, τον λαό της Ελλάδας και την ελληνοαμερικανική κοινότητα, για την ενίσχυση του άρρηκτου δεσμού των εθνών μας για τις επόμενες γενιές».

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Μπαράσο είπε: «Χαίρομαι που η επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας ενέκρινε το δικομματικό ψήφισμα, τιμώντας την Ελλάδα, έναν σημαντικό εταίρο και σύμμαχό μας. Μαζί τα δύο έθνη έχουν εργαστεί για χρόνια για να προωθήσουν την ελευθερία και τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενώνουν την φωνή τους με τον ελληνικό λαό, για να γιορτάσουν την ιστορία και τη συνεισφορά τους στη διεθνή κοινότητα».

Οι πολιτικές αναφορές στο Ψήφισμα της Γερουσίας για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

* Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξει την υποστήριξή τους στην τριμερή εταιρική σχέση Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου με τη θέσπιση νόμου του νόμου για την ασφάλεια και την ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσογείου του 2019 και μέσω κοινής δέσμευσης με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο στο σχήμα 3+1.

* Αυτή η υποστήριξη ενισχύθηκε με τον νόμο για την αμυντική και διακοινοβουλευτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας του 2021, ο οποίος προβλέπει τη σύσταση διακοινοβουλευτικής ομάδας του σχήματος 3+1 για να συζητηθεί η επέκταση της συνεργασίας σε άλλους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

* Η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, οδήγησε στη σύναψη της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία επικαιροποιήθηκε το 2021, με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και την προώθηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

* Ο συνεχιζόμενος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελλάδας, αντανακλά τη σημασία της Ελλάδας για τις Ηνωμένες Πολιτείες ως γεωστρατηγικού εταίρου, ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, και ως σημαντικού σύμμαχου στο ΝΑΤΟ.

* Ο υπουργός Εξωτερικών, 'Αντονι Μλίνκεν, ταξίδεψε στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2023 για τον τέταρτο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας και μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, επιβεβαίωσαν τη σημασία της διμερής σχέσης και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν αυτή τη συνεργασία που βασίζεται στις κοινές αξίες και στα κοινά συμφέροντα.

* Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενωθεί με τους δημοκρατικούς συμμάχους τους για να υποστηρίξουν την Ουκρανία μετά την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας, και τον Δεκέμβριο του 2022, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι «η υποστήριξη της Ελλάδας προς την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, είναι βασισμένη σε αρχές και είναι ακλόνητη».

* Η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός συμμετέχουν ενεργά σε επιχειρήσεις διατήρησης της ειρήνης και οικοδόμησης της ειρήνης που διεξάγονται από διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

* Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει συμβάλει σημαντικά στην αμερικανική κοινωνία και έχει συμβάλει στη σφυρηλάτηση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

* Οι κυβερνήσεις και οι λαοί της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την προώθηση της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης, της σταθερότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ και τον γερουσιαστή Τζον Μπαράσο συνυπέγραψαν το ψήφισμα ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας, Chuck Schumer (D-N.Y.) και οι γερουσιαστές Marco Rubio (R-Fla.), Dick Durbin (D-Ill.), Pete Ricketts (R-Neb). ), Ben Cardin (D-Md.), Ted Cruz (R-Texas), Jeanne Shaheen (D-N.H.), Bill Hagerty (R-Tenn.), Chris Coons (D-Del.), Ron Johnson (R -Wis.), Chris Murphy (D-Conn.), Shelley Moore Capito (R-W.Va.), Tim Kaine (D-Va.), Mike Rounds (R-S.D.), Cory Booker (D-N.J.) , John Kennedy (R-La.), Chris Van Hollen (D-Md.), Mike Braun (R-Ind.), Tammy Duckworth (D-Ill.), Rick Scott (R-Fla.), Dianne Feinstein ( D-Calif.), Cynthia Lummis (R-Wyo.), Ron Wyden (D-Ore.), Jack Reed (D-R.I.), Tom Carper (D-Del.), Debbie Stabenow (D-Mich.) , Sherrod Brown (D-Ohio), Bob Casey Jr. (D-Penn.), Sheldon Whitehouse (D-R.I.), Michael Bennet (D-Colo.), Kirsten Gillibrand (D-N.Y.), Richard Blumenthal ( D-Conn.), Elizabeth Warren (D-Mass.), Gary Peters (D-Mich.), Maggie Hassan (D-N.H.), Catherine Cortez Masto (D-Nev.), Jacky Rosen (D-Nev. ), Mark Kelly (D-Ariz.), Alex Padilla (D-Calif.), Raphael Warnock (D-Ga.) και John Fetterman (D-Penn.).

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ψήφισμα της Γερουσίας για την Ελλάδα: Σύμμαχος «κλειδί» της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ"

Χειροβομβίδα στη Γλυφάδα: Τι κατέθεσε στη Δίωξη Εκβιαστών αξιωματικός του Λιμενικού που διαμένει στην πολυκατοικία

Κατάθεση στη Δίωξη Εκβιαστών έδωσε η αξιωματικός του Λιμενικού που διαμένει στην πολυκατοικία, όπου άγνωστος έριξε χειροβομβίδα στη Γλυφάδα.

Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι φέρεται να κατέθεσε ότι -σύμφωνα με την εκτίμησή της- πίσω από την επίθεση με χειροβομβίδα μπορεί να βρίσκεται λιμενικός που υπηρετούσε στην ίδια υπηρεσία με εκείνη, σε βάρος του οποίου είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Σημειώνεται ότι μετά την ΕΔΕ που είχε γίνει σε βάρος του το αρχηγείο του Λιμενικού τον έθεσε σε διαθεσιμότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αξιωματικός του Λιμενικού κατέθεσε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που στοχοποιήθηκε από τον συνάδελφό της. Και αυτό διότι η ίδια συνέβαλε, όπως υποστηρίζει, στην αποκάλυψη της αλήθειας σε σχέση με τις παράνομες ενέργειες του συναδέλφου της.

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος –όπως είχε καταθέσει πριν λίγο καιρό η ίδια- το αυτοκίνητο της έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης.

Η συνέχεια ήρθε σήμερα, όπως φέρεται να έχει καταθέσει, με την επίθεση με χειροβομβίδα στην πολυκατοικία όπου διαμένει στη Γλυφάδα.

Οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνα για να διαπιστώσουν εάν ο λιμενικός πράγματι βρίσκεται πίσω από τη σημερινή επίθεση στην πολυκατοικία όπου ζει η αξιωματικός του Λ.Σ. Σημειώνεται ότι έρευνα από την Αστυνομία είχε γίνει και όταν το αυτοκίνητο της αξιωματικού δέχτηκε εμπρηστική επίθεση. Ωστόσο, δεν είχαν προκύψει στοιχεία σε βάρος του και έτσι δεν είχε συλληφθεί.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροβομβίδα στη Γλυφάδα: Τι κατέθεσε στη Δίωξη Εκβιαστών αξιωματικός του Λιμενικού που διαμένει στην πολυκατοικία"

Εκλογές 2023 - Europe Elects: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στο 35,6% με διαφορά 7% από τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει τη ΝΔ δημοσκόπηση της Interview για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, που αναδημοσιεύει το Europe Elects στο Twitter.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 35,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 10,8%, το ΚΚΕ 6,9%, το ΜέΡΑ25 4,4%, η Ελληνική Λύση 4,2%, η Εθνική Δημιουργία 2,1%. Το κόμμα Κασιδιάρη που αποκλείστηκε από τον Άρειο Πάγο βρίσκεται στο 3,3%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ 27 – 30 Απριλίου σε δείγμα 1.705 ψηφοφόρων για λογαριασμό του politic.gr.


 

Τι είναι η Europe Elects

Η Europe Elects είναι ένας οργανισμός, που εδρεύει στη Γερμανία και συσχετίζει εκλογικά και δημοσκοπικά δεδομένα για τους 274.826 ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, Telegram και YouTube) δωρεάν. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με οργανισμούς όπως το Al Jazeera, το Ίδρυμα Heinrich Böll, το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας και άλλους σημαντικούς διεθνείς φορείς. Επιπλέον, η Europe Elects ενεργεί ως παρατηρητής της δημοκρατίας σε αυταρχικές χώρες. Το POLITICO Europe διαπίστωσε το 2019 ότι το Europe Elects είναι -πριν από το CNN ή τη Le Monde- το 12ο μέσο ενημέρωσης με τη μεγαλύτερη επιρροή στο Κοινοβούλιο της ΕΕ.

Το Europe Elects διοικείται από μια μη κομματικοποιημένη ομάδα 40 εθελοντών, που συνεισφέρει ανεξαρτήτως φύλου, τάξης, χρώματος δέρματος, θρησκείας, εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ακαδημαϊκού ή επαγγελματικού υπόβαθρου.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Europe Elects: Στις 7 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ"

Γαλλία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την πρόταση να γίνει δημοψήφισμα για τις συντάξεις

Ο βαθιά αντιδημοφιλής συνταξιοδοτικός νόμος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πέρασε άλλο ένα εμπόδιο την Τετάρτη, όταν το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε μια δεύτερη προσπάθεια πολιτικών αντιπάλων να διεξαχθεί δημοψήφισμα κατά της μεταρρύθμισης.

Ο Μακρόν αψήφησε τη σφοδρή αντιπολίτευση των συνδικάτων και τις εβδομάδες ενίοτε βίαιων διαδηλώσεων κατά του σχεδίου του να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64 έτη, περνώντας τη νομοθεσία από το κοινοβούλιο χωρίς τελική ψηφοφορία και υπογράφοντάς την ως νόμο τον περασμένο μήνα.

Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την πρόταση να γίνει δημοψήφισμα για τις συντάξεις"

Εκλογές 2023: Δείτε τους υποψηφίους όλων των κομμάτων σε όλη την Ελλάδα

Την λίστα με τους υποψηφίους βουλευτές για τις εκλογές της 21ης Μαΐου δημοσιοποίησε ο Άρειος Πάγος, μετά από την ανακήρυξή τους. Όπως είναι γνωστό

50 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωμένοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές. Τελικά, οι αρεοπαγίτες αποφάσισαν ότι την ψήφο του Ελληνικού λαού μπορούν να διεκδικήσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, 36 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, ενώ κόπηκαν συνολικά 14 κόμματα, τα 13 για τυπικούς λόγους και το κόμμα Κασιδιάρη για ουσιαστικούς, όπως καταγράφηκε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου. 

Όπως συμβαίνει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, τα μικρά κόμματα δεν κατόρθωσαν να καταρτίσουν πλήρεις λίστες υποψηφίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ενώ υπάρχουν και κόμματα που δεν εκπροσωπούνται σε όλη την Ελλάδα. 

Δείτε εδώ όλους τους υποψήφιους

Τα 36 κόμματα που θα συμμετέχουν

1) ΣΥΡΙΖΑ

2) ΚΚΕ (μ-λ)

3) ΟΚΔΕ

4) ΑΝΤΑΡΣΥΑ

5) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

6) ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

7) ΚΙΝΗΜΑ 21

8) ΚΙΝΗΜΑ ΦΤΩΧΩΝ

9) ΝΙΚΗ

10) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ

11) ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ

12) ΒΟΡΕΙΑ ΛΕΓΚΑ-ΚΡΑΜΑ

13) ΟΑΚΚΕ

14) Μ-Λ ΚΚΕ

15) ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

16) ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

17) ΤΟΛΜΑ

18) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

19) ΝΕΑ ΔΟΜΗ

20) ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΞΑΝΑ

21) ΚΟΤΕΣ

22) ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

23) SOCIAL

24) ΠΝΟΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

25) ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ

26) ΕΑΝ

27) ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Συνασπισμοί κομμάτων

1) ΕΝΩΝΩ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

2) ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

3) ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ- ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

4) ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

5) ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

6) ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

8) ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α

Μεμονωμένοι υποψήφιοι

1) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΟΪΤΣΗΣ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023: Δείτε τους υποψηφίους όλων των κομμάτων σε όλη την Ελλάδα"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Πέμπτη, 4 Μαΐου. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 με 20 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση τη νύχτα. Τα φαινόμενα έως τις πρώτες πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο (πλην της περιοχής της Κέρκυρας) έως το απόγευμα και στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι στα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από νότιες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες ακόμα και στην Αττική – Αναλυτική πρόγνωση"

Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τη χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα στις νέες οικοδομές

Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που θα απαγορεύσει δια νόμου τη χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα σε ορισμένες καινούριες οικοδομές, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, παρά τις αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων και του λόμπι των ορυκτών καυσίμων που θεωρούν ότι η αλλαγή αυτή είναι καταχρηστική και κοστοβόρα.

Η πολιτειακή Βουλή και η Γερουσία ενέκριναν αργά το βράδυ της Τρίτης την πρόταση, που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό, ύψους 229 δισεκ. δολαρίων, της Νέας Υόρκης. Η κυβερνήτρια Κάθι Χόκουλ και οι βουλευτές είχαν συμφωνήσει στις γενικές γραμμές του προϋπολογισμού την περασμένη εβδομάδα.

«Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε και χρησιμοποιούμε την ενέργεια ώστε να μειώσουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα θα βοηθήσει να εξασφαλίσουμε ένα πιο υγιές περιβάλλον για εμάς και τα παιδιά μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Καρλ Χίστι σε μια ανακοίνωσή του.

Δεκάδες πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει ή εξετάζουν μέτρα ακόμη και για την πλήρη απαγόρευση του φυσικού αερίου στις νέες οικοδομές, ανταποκρινόμενες στις ανησυχίες που εκφράζονται για τη δημόσια υγεία και το κλίμα. Συναντούν ωστόσο ισχυρή αντίσταση από εστιατόρια, από εταιρείες κατασκευής οικιακών συσκευών και από το λόμπι της βιομηχανίας αερίου. «Η αντισυνταγματική απαγόρευση των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα, θα εκτοξεύσει τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας και θα αυξήσει το κόστος στέγασης» σχολίασε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρόμπερτ Ορτ.

Εφόσον επικυρωθεί ο νέος νόμος και δεν καταπέσει στα δικαστήρια, από το 2026 και μετά στις νεόδμητες «μικρές» οικοδομές (κτίρια γραφείων και διαμερισμάτων μέχρι επτά ορόφων) θα υπάρχει μόνο ηλεκτρική εγκατάσταση. Τρία χρόνια αργότερα, το μέτρο θα επεκταθεί για να συμπεριλάβει και τα μεγαλύτερα κτίρια.

Από το μέτρο εξαιρούνται νοσοκομεία, υποδομές και χώροι εστίασης. Θα εξαιρεθούν επίσης τα κτίρια, ανεξαρτήτως χρήσης, εφόσον το τοπικό δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους. Τα υπάρχοντα κτίρια και οι συσκευές που χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα δεν επηρεάζονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Νέα Υόρκη απαγορεύει τη χρήση φυσικού αερίου για θέρμανση και μαγείρεμα στις νέες οικοδομές"

84 ράντζα στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" - 5 εισαγωγές ασθενών με CoViD

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες παραμένει το πρόβλημα με τα ράντζα στα δημόσια νοσοκομεία. Το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για συνεφημέρευση δεν φαίνεται να μπορεί να αντιμετωπίσει την πίεση που υφίσταται στις εφημερίες.

Η χειρότερη εικόνα καταγράφεται στο νοσοκομείο "Αττικόν", στο οποίο αναπτύχθηκαν στη χθεσινή εφημερία 84 ράντζα. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών "πλημμύρισε" με ασθενείς, καθώς προσήλθαν περισσότεροι από 1.026 και έγιναν 213 εισαγωγές για νοσηλεία.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και 261 ασθενείς με CoViD, εκ των οποίων εισήχθησαν οι 5 για νοσηλεία. "Επανήλθε για τα καλά το φαινόμενο των ράντζων", όπως σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος.

Το "Αττικόν" αντιμετωπίζει έντονη κίνηση κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας, με αποτέλεσμα οι εισαγωγές να υπερκαλύπτουν τη δυναμικότητα των κλινικών του.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε επισημάνει πως τα νοσοκομεία της Αττικής αναπτύσσουν συνολικά 50 - 70 ράντζα. Έναν μήνα αργότερα, το "Αττικόν" άρχισε να διαψεύδει τις προσδοκίες του υπουργού, αναπτύσσοντας μόνο του 60 ράντζα, τα οποία έφτασαν στα 115 στην εφημερία της 24ης Απριλίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταγγείλει πως η εικόνα είναι χειρότερη, καθώς ασθενείς νοσηλεύονται σε άσχετες κλινικές, όπως η Μαιευτική.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "84 ράντζα στη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου "Αττικόν" - 5 εισαγωγές ασθενών με CoViD"

Ηλίας Κασιδιάρης: Παρόντες στις δεύτερες εκλογές – Προσφυγές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Σε απειλές… κατά πάντων προχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης, μία ημέρα μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μπλοκάρει τη συμμετοχή του κόμματος του, «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναφέρει σε ανακοίνωση του ότι δεν θα αποκαλύψει την στρατηγική του, ωστόσο θα καταφέρει να είναι παρών στις δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αναλυτικά ο Ηλίας Κασιδιάρης δήλωσε:

«Το καθεστώς Μητσοτάκη κατέλυσε οριστικά την δημοκρατία και επιτέθηκε με μίσος σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες. Παραβίασε τα πολιτικά τους δικαιώματα και τους απαγόρευσε να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους. Το έγκλημα αυτό δεν έχει στόχο μόνο εμένα, αλλά πλήττει πρωτίστως το Σύνταγμα, τον ελληνικό λαό και το δημοκρατικό πολίτευμα. Πρέπει να αγωνιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο για να απαλλαγούμε από αυτό το φαύλο καθεστώς που μετέτρεψε την χώρα μας σε Βόρειο Κορέα.

Η αντισυνταγματική απόφαση του Αρείου Πάγου δεν παράγει απολύτως κανένα πολιτικό αποτέλεσμα, διότι οι εκλογές της 21ης Μαϊου δεν βγάζουν κυβέρνηση, βγάζουν μόνο Βουλή της μιας ημέρας ή μάλλον της μιας ώρας, η οποία διαλύεται υποχρεωτικά αμέσως μετά την ορκομωσία της και οι βουλευτές πάνε σπίτια τους. Έτσι η χώρα οδηγείται αυτομάτως στις εκλογές της 2ας Ιουλίου. Τοτε θα σημάνει η δική μας ώρα, θα καταγράψουμε πολύ υψηλά ποσοστά και θα τιμωρήσουμε το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Ακόμα και ο τρίτος κατά σειρά εκτρωματικός νόμος που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, για να μας αποκλείσουν, αφήνει και αυτός ανοιχτά παράθυρα για να τον ξεπεράσουμε, όπως και οι δύο προηγούμενοι. Επέλεξα να μην ενεργοποιήσω αυτή την δυνατότητα στις πρώτες εκλογές για να μπορέσουμε να είμαστε παρόντες στην δεύτερη και απείρως κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση. Δεν θα αποκαλύψω ακόμα την στρατηγική μου, γιατί το καθεστώς μπορεί να δημιουργήσει και άλλα νομικά τερατουργήματα, ακόμα και ως πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τώρα που η Βουλή είναι κλειστή. Ως εκ τούτου θα περιμένω το πέρας των πρώτων εκλογών και τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για να προβώ στις σχετικές ανακοινώσεις.

Τα μέσα του συστήματος υπονοούν ότι στις πρώτες εκλογές θα στηρίξω το κόμμα ΕΑΝ

Ούτε κατά διάνοια δεν πρόκειται να στηρίξω ένα κόμμα, που κατεβάζει υποψηφίους τους πρώην υπουργούς και βουλευτές της κυβέρνησης Σαμαρά, Παπανδρέου, Παπαδήμου. Όσοι έγιναν δεκανίκια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μαζί με Άδωνι, Βορίδη και Βελόπουλο για να περάσουν το πρώτο μνημόνιο είναι σίγουρο ότι θα ξαναγίνουν δεκανίκια και σήμερα

Περαιτέρω, ετοιμάζουμε ήδη την προσφυγή μας στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η οποία βασίζεται στο σκεπτικό του γενναίου και έντιμου δικαστή του Α1 τμήματος κυρίου Μουζάκη, ο οποίος έκρινε τον νόμο αποκλεισμού μας αντισυνταγματικό. Εν συνεχεία θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο όπου θα δικαιωθούμε με απόλυτη βεβαιότητα. Δεν θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις μόνο οι υποψήφιοι αλλά και οι απλοί ψηφοφόροι μας που στερούνται παράνομα το δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους.

Για τον λόγο αυτό καλώ όλους τους σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τα γραφεία μας για την κατάθεση ομαδικών αγωγών και προσφυγών στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τίποτα δεν τελείωσε με την αντισυνταγματική απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο πραγματικός αγώνας για το Έθνος και για το Δημοκρατικό πολίτευμα τώρα αρχίζει».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλίας Κασιδιάρης: Παρόντες στις δεύτερες εκλογές – Προσφυγές στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο"

Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της προστασίας των ζώων, δίνει βαρύτητα στην εφαρμογή τήρησης της νομοθεσίας περί δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023, πραγματοποίησαν στοχευμένες δράσεις ελέγχου ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε διάφορες περιοχές των Δήμων Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου και Βόλβης.

Συγκεκριμένα:

  • Ελέγχθησαν συνολικά τετρακόσιοι δέκα πέντε (415) ιδιοκτήτες ζώων και
  • Βεβαιώθηκαν εξήντα έξι (66) διοικητικά πρόστιμα ύψους (300) ευρώ έκαστο (41 για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)» και 25 για στέρηση ηλεκτρονικής ταυτότητας) και δύο (2) διοικητικά πρόστιμα ύψους (500) ευρώ έκαστο για διατήρηση ζώου σε κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας δίχως προηγουμένως να  υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των ιδιοκτητών.

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων. 


Διαβάστε Περισσότερα » "Έλεγχοι σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, κατά το πρώτο τετράμηνο του 2023, με τη συμμετοχή συναρμόδιων φορέων"

Γκάγκα: Παίρνει πίσω την εγκύκλιο για τις εφημερίες - Ζητεί νέα γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥ

Η Μίνα Γκάγκα παίρνει πίσω την εγκύκλιο σχετικά με τις εφημερίες από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Έπειτα από τον θόρυβο που προκλήθηκε από γιατρούς και εργαζόμενους στα νοσοκομεία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξέδωσε σήμερα νέα εγκύκλιο, με την οποία ανακαλείται.

Σημειώνεται πως με την προηγούμενη εγκύκλιο, δινόταν η δυνατότητα "εφημεριών τομέα", να καλύπτονται, δηλαδή, ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο από παραπλήσιες. Για παράδειγμα, τη θέση ενός γενικού χειρουργού θα μπορούσε να καλύπτει ένας ΩΡΛ!

Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ) είχαν κάνει λόγο για πισωγύρισμα και κινδύνους για τους ασθενείς.

Στη νέα εγκύκλιο, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως το θέμα επανυποβάλλεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), προκειμένου να εκδώσει νέα γνωμοδότηση. Αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

"Σε σχέση με την υπ’ αριθ. 1356/29-12-2022 απόφαση του ΚΕΣΥ, το θέμα επανυποβάλλεται στο ΚΕΣΥ για περαιτέρω επεξεργασία και συμπληρωματική γνωμοδότηση.

Έως τη νεότερη εισήγηση του ΚΕΣΥ, ισχύουν οι προ της εγκυκλίου ρυθμίσεις για τις νοσοκομειακές εφημερίες".

Είχε προηγηθεί χθεσινή ανακοίνωση, στην οποία αναφερόταν πως το ΚΕΣΥ ακολουθεί για το θέμα τα πρότυπα και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και προφανώς δεν αφορά τα μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία με πληθώρα ειδικών όλων των ειδικοτήτων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη φροντίδα των επειγόντων περιστατικών, για τα οποία παντού και πάντα υπάρχει ιατρικό δυναμικό.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Την αλλαγή στάσης της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και σε σνακοίνωσή του αναφέρονται τα εξής:

"Μετά τις αντιδράσεις και το εξώδικο των γιατρών κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, η Μίνα Γκάγκα πήρε πίσω άρον άρον την εξωφρενική απαίτησή της να εφημερεύουν οι γιατροί όχι μόνο σε περιστατικά της ειδικότητάς τους, αλλά και σε περιστατικά που δεν είναι της ειδικότητας τους

Ακόμα και τις τελευταίες ημέρες πριν την ήττα τους επιχείρησαν να ασκήσουν πολιτική για την Υγεία όπως έκαναν τέσσερα χρόνια, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια γιατρούς και ασθενείς, με μόνο στόχο την απαξίωση της δημόσιας Υγείας.

Αυτή τη φορά λόγω εκλογών η κ. Γκάκα έκανε πίσω και έκρυψε την απόφασή της πίσω στο συρτάρι. Όμως την κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων στη δημόσια Υγεία δεν θα μπορέσει να την κρύψει".

Νέα εγκύκλιος Γκάγκα

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάγκα: Παίρνει πίσω την εγκύκλιο για τις εφημερίες - Ζητεί νέα γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥ"

Εξώδικο Γεωργιάδη σε Τσίπρα για συκοφαντία

Εξώδικο έστειλε σήμερα Τετάρτη, όπως είχε προαναγγείλει, ο Άδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή όσα υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης σε επιχείρηση, στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών.

«Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία, Ο κ.Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών»., σχολιάζει σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως».

Η ανακοίνωση:

«Έστειλα σήμερα το εξώδικο στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα, όπως είχα προαναγγείλει από χθες. Λυπούμαι που ο πολιτικός διάλογος πρέπει να γίνεται με εξώδικα, αλλά πρέπει να υπάρχει μία προστασία στη συκοφαντία. Ο κύριος Τσίπρας σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ έχω δώσει απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχα επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής μου εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Δηλώνω ότι ουδέποτε έχω δώσει την οποιαδήποτε απευθείας ανάθεση ή οποιουδήποτε είδους ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, τον οποίο γνώρισα για πρώτη φορά στη ζωή μου εκείνη την ημέρα κατόπιν δικής του προσκλήσεως. Η συνεργασία της συγκεκριμένης εταιρείας με φορείς του δημοσίου, όπως διαπίστωσα στην πορεία από τη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αφορά αποκλειστικά σε Δήμους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα, από διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων Δημάρχους, καθώς μεταξύ των 29 Δήμων όπου έχει πάρει αναθέσεις, υπάρχουν Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχοι με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεπώς, ουδεμία σχέση ή εμπλοκή φέρω ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την εν λόγω εταιρεία και τις όποιες αναθέσεις της. Ο κύριος Τσίπρας το γνωρίζει και λασπολογεί σε βάρος μου, ακολουθώντας την πάγια τακτική της συκοφαντίας. Καλώ τον κύριο Τσίπρα να ανακαλέσει ως ο νόμος ορίζει, ειδάλλως είμαι αποφασισμένος να προχωρήσω και σε κατάθεση αγωγής, διεκδικώντας αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ως εδώ στη δημαγωγία, στο ψέμα και στο τοξικό κλίμα που σκοπίμως καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ».


Τσαπανίδου: Αντί να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Γεωργιάδης, απειλεί με αγωγές...

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη που τρομοκρατούν και απειλούν εργαζόμενους για να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, στρέφονται με απειλές για αγωγές ακόμη και κατά του Αλέξη Τσίπρα, θέλοντας να τρομοκρατήσουν και την Αξιωματική Αντιπολίτευση που τους ασκεί κριτική. Καλοδεχούμενη κάθε αγωγή και κάθε μήνυση κ. Γεωργιάδη. Την κριτική μας ωστόσο δε θα την αποφύγετε. Όσο χρήματα των φορολογούμενων πολιτών καταλήγουν με απευθείας αναθέσεις σε τσέπες λίγων και εκλεκτών, εμείς θα τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες», αναφέρει σε δήλωση της η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο Γεωργιάδη σε Τσίπρα για συκοφαντία "

Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με δύο drones – Βίντεο από τη στιγμή της «αποτυχημένης» επίθεσης

Απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι απέτρεψε η Μόσχα.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε την απόπειρα επίθεσης ως «τρομοκρατική ενέργεια» προσθέτοντας ότι τα «δύο drones που στόχευαν το Κρεμλίνο εξουδετερώθηκαν χάρη στην χρησιμοποίηση των συστημάτων ραντάρ προτού προλάβουν να χτυπήσουν. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο φέρεται να δείχνουν τη στιγμή της επίθεσης και μάλιστα την ανάφλεξη του πρώτου drone που φαίνεται να προσκρούει σε σημαία.

Σε δήλωση που μεταδόθηκε από τα ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, διευκρινίζεται ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Το πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ο Πούτιν δεν βρισκόταν στο Κρεμλίνο την ώρα της «επίθεσης των drones» και ότι αυτήν την στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εργάζεται στο Νόβο Ογκαριόβο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ασφαλής και συνέχισε να εργάζεται με το πρόγραμμά του αμετάβλητο.

Νωρίτερα, βίντεο που κυκλοφόρησε στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξε καπνό πάνω Κρεμλίνο.

Το πρακτορείο Tass μεταδίδει ότι το Κρεμλίνο θεωρεί την εξέλιξη ως σκόπιμη απόπειρα κατά της ζωής του Πούτιν ενόψει της Ημέρας της Νίκης που γιορτάζει η Ρωσία στις 9 Μαΐου.

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει «όταν και όπου κρίνει σκόπιμο», ανέφερε το Tass.

Το Κρεμλίνο πάντως ενημέρωσε ότι θα γίνει κανονικά η παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στις 9 Μαΐου ,όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Φυσικά, η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Κρεμλίνο», δήλωσε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν με δύο drones – Βίντεο από τη στιγμή της «αποτυχημένης» επίθεσης"

Εκλογές 2023 – ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ΕΒΕ: «Βόμβα» στις Πανελλήνιες λίγες μέρες πριν αρχίσουν

Έντονη αποδοκιμασία εκφράζει η Νέα Δημοκρατία μέσω του γραμματέα της Πολιτικής της Επιτροπής, Παύλου Μαρινάκη. Στο επίκεντρο βρίσκεται η εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) ήδη από φέτος.

Σε βιντεοσκοπημένη δήλωσή του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης χαρακτηρίζει την εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση κατάργηση της ΕΒΕ ως «βόμβα» στις Πανελλαδικές λίγες ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Πρόκειται για μια ακόμα έκφανση της κεντρικής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ, που πρεσβεύει την εξίσωση προς τα κάτω, το μπάχαλο και την αδιαφορία για την Παιδεία. Είναι ο ορισμός του χυδαίου πολιτικαντισμού να υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των εξετάσεων στο «παρά πέντε».

Είναι βαριά προσβλητικό στους κόπους και τις θυσίες των παιδιών και των οικογενειών τους, που έχουν μπει στην τελική ευθεία για έναν στόχο ζωής. Και είναι βαθιά υποκριτικό να διαφημίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι δήθεν «η αριστεία έχει μετατοπιστεί στον ΣΥΡΙΖΑ» και να ανέχεται τέτοιες χυδαία φτηνές καμπάνιες.

Αφού στον ΣΥΡΙΖΑ δεν σέβονται ούτε την Παιδεία, ούτε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ούτε τους στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής σοβαρότητας, ας σεβαστούν τουλάχιστον αυτά τα παιδιά. Αφού δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για το μέλλον τους, τουλάχιστον ας σταματήσουν να βάζουν τρικλοποδιές στη νέα γενιά».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της ΕΒΕ: «Βόμβα» στις Πανελλήνιες λίγες μέρες πριν αρχίσουν"

Εξώδικο του ΜέΡΑ25 για «συνάντηση Βαρουφάκη με Τσίπρα»

Εξώδικη Διαμαρτυρία προς την εφημερίδα «Απογευματινή» έστειλε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης για δημοσίευμα, το οποίο χαρακτηρίζει δυσφημιστικό και παντελώς αναληθές και κάνει λόγο για συνάντησή του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα.

Στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρεται

Ύστερα από το δυσφημιστικό και παντελώς αναληθές δημοσίευμα της εφημερίδας Απογευματινής για δήθεν συνάντηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη με τον κ. Τσίπρα, το οποίο αναπαρήγαγαν άκριτα τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη προέβη σε εξώδικη διαμαρτυρία για να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Ακολουθεί απόσπασμα της Εξώδικης Διαμαρτυρίας προς την Εφημερίδα Απογευματινή:

Η εφημερίδα «Απογευματινή», (…) δημοσίευσε σήμερα, 2/5/2023, ανυπόγραφο «ρεπορτάζ» ανωνύμου τινός, υπό τον τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ», στη σελίδα 11 και στο πρωτοσέλιδο. Το παραπάνω δημοσίευμα αναπαρήχθη από άπαντα σχεδόν τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επομένως διαδόθηκε σε απεριόριστο αριθμό ανθρώπων, πολύ πέραν του αναγνωστικού σας κοινού.

Το εν λόγω δημοσίευμά σας είναι απολύτως ψευδές και εξ ολοκλήρου ανυπόστατο. Επίσης, είναι δυσφημιστικό και συκοφαντικό σε βάρος μου και έχει προφανή στόχο να πλήξει την αξιοπιστία μου ως πολιτικού αρχηγού και συνακολούθως τις διακηρυγμένες θέσεις του εκλογικού μας συνδυασμού «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ», ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη μελών του εθνικού κοινοβουλίου που πρόκειται να διενεργηθούν, ως γνωστόν, την 21η Μαΐου 2023.

Οι θέσεις του συνδυασμού «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη ρήξη» σε σχέση με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης είναι γνωστές δημοσίως. Οι ψευδείς ειδήσεις της Απογευματινής και του κ. Κουρτάκη σκοπίμως παραπληροφορούν την κοινή γνώμη, προκειμένου να ζημιώσουν τον συνδυασμό μας κατά την προεκλογική περίοδο και να πλήξουν το πρόσωπό μου, αφού με εμφανίζουν ως έναν πολιτικό αρχηγό ασυνεπή και ψεύτη, που δήθεν άλλα δηλώνω δημόσια και άλλα μεθοδεύω υπογείως και σχεδιάζω κρυφά.

Επειδή, Διαψεύδω κατηγορηματικά τις πληροφορίες που διακινήσατε με το παραπάνω δημοσίευμα ότι δήθεν εγώ επισκέφτηκα τον κ. Τσίπρα στην εξοχική του κατοικία (ή οπουδήποτε αλλού) και συζητήσαμε τη σχέση των δύο κομμάτων προς τις εθνικές εκλογές και Διαμαρτύρομαι έντονα για την αντιδεοντολογική και παράνομη ενέργειά σας.

Επειδή γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι το κείμενο που δημοσιεύσατε είναι από την αρχή μέχρι το τέλος απολύτως ψευδές, καθώς ουδέποτε έλαβε χώρα η περιγραφόμενη μυστική συνάντηση.

Επειδή, αν και γνωρίζατε ότι οι πληροφορίες σας είναι ψευδείς, άλλως, σε περίπτωση ασύγγνωστης άγνοιάς σας, οφείλατε και μπορούσατε ευχερώς να πληροφορηθείτε και να διασταυρώσετε την εγκυρότητά τους, σεις δεν διστάσατε να τις δημοσιεύσετε, και μάλιστα στο πρωτοσέλιδο του φύλλου της 2ας Μαΐου 2023, ανωνύμως, καθώς γνωρίζετε τις ποινικές και αστικές ευθύνες του συντάκτη ενός ψευδούς και συκοφαντικού δημοσιεύματος.

Επειδή επομένως απολύτως εν γνώσει σας διασπείρατε ψευδείς ειδήσεις στο αναγνωστικό σας κοινό, οι οποίες μάλιστα γνώρισαν πρωτοφανή αναπαραγωγή από τον ηλεκτρονικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επειδή οι παντελώς αβάσιμοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί που διαλαμβάνονται στο ανωτέρω δημοσίευμα έχουν προφανή στόχο να πλήξουν το πρόσωπό μου και να ζημιώσουν τον συνδυασμό «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, προσβάλλοντας την προσωπικότητά μου και προκαλώντας ζημία σε πολιτικό επίπεδο, τόσο σε μένα προσωπικά όσο και στο κόμμα«ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ».

Επειδή επομένως οφείλετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια, απολογούμενοι όχι μόνο σε μας αλλά και στο αναγνωστικό σας κοινό και τον ελληνικό λαό που παραπληροφορήσατε σκοπίμως.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας:

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για το ως άνω παντελώς ψευδές, προσβλητικό, δυσφημιστικό και συκοφαντικό δημοσίευμα σε βάρος μου και σε βάρος του κόμματος «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»

ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως προβείτε σε ανάκληση με επανόρθωση του ως άνω δημοσιεύματος στο πλαίσιο του καθήκοντος αληθείας και σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία, και συγκεκριμένα όπως δημοσιεύσετε στην ίδια θέση (11η σελίδα και πρωτοσέλιδο) του αμέσως επόμενου φύλλου της εφημερίδας «Η Απογευματινή» από την επίδοσή της παρούσας την εξής δήλωση:

«Ανακαλούμε στο σύνολό του ως ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμά μας με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας την 2α Μαΐου 2023. Οι διαλαμβανόμενες στο δημοσίευμα αυτό πληροφορίες είναι παντελώς ανυπόστατες, καθώς ουδέποτε ο κ. Βαρουφάκης επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στην εξοχική του κατοικία στο Σούνιο και ουδέποτε έλαβε χώρα συζήτηση μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών για τα κόμματά τους στην πορεία για τις εθνικές εκλογές.

Ζητούμε συγγνώμη για τη διασπορά αναληθών ειδήσεων από το αναγνωστικό μας κοινό και τον ελληνικό λαό που παραπλανήσαμε με το παραπάνω δημοσίευμά μας. Σε καμία περίπτωση δεν σκοπεύαμε να θίξουμε την τιμή και την υπόληψη του κ. Βαρουφάκη ούτε να προσβάλλουμε την προσωπικότητά του και την αξιοπιστία του ως πολιτικού αρχηγού και να προκαλέσουμε πολιτικό αντίκτυπο και ζημία στο κόμμα του οποίου ηγείται «ΜέΡΑ25-ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ». Υποσχόμαστε ότι θα απόσχουμε από κάθε όμοια πράξη στο μέλλον και ότι θα ακολουθούμε τη δεοντολογία και τη νομιμότητα».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξώδικο του ΜέΡΑ25 για «συνάντηση Βαρουφάκη με Τσίπρα»"

Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Να μοιραστεί και στις δύο πλευρές ο πλούτος του Αιγαίου!»

Έμμεση απάντηση σε όσα είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το φόρουμ των Δελφών έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, επαναφέροντας την προκλητική θέση περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο κ. Ακάρ ρωτήθηκε για πολλά θέματα, και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επέκταση του μορατόριουμ -από Μάιο ως Οκτώβριο-, ενώ κατηγόρησε την Ελλάδα για αμφιταλαντεύσεις, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και τόνισε ότι θα προστατευτούν τα δικαιώματα «της Τουρκίας και των Κυρπίων αδερφών μας» στην Κύπρο.

Οι δηλώσεις Ακάρ:

«Τώρα βέβαια οι εκλογές έχουν σίγουρα επιρροή. Ωστόσο, συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας με τον Υπουργό Άμυνας της αξιότιμης ομολόγου μας Ελλάδας. Εκεί έγινε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα, φυσικά είναι πηγή θλίψης για εμάς. Εκφράσαμε τα συλλυπητήριά μας στους ομολόγους μας. Είχαμε εδώ έναν σεισμό μεγάλης κλίμακας και μας έδειξαν την απαραίτητη ευγένεια συλλυπούμενοι.

Σαν συνέχεια, ήρθαν στο Χατάι. Βρεθήκαμε εκεί, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε πληροφορίες.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε και άλλα μεταξύ μας θέματα. Επιθυμία μας, όπως λέγαμε πάντα, είναι ο πλούτος του Αιγαίου να αποτελέσει πόρο και για τις δύο πλευρές. Οι κάτοικοι εκατέρωθεν να επωφελούνται από τον πλούτο του Αιγαίου με δίκαιο τρόπο.

Να συνεχίσουμε επίσης τη συνεργασία μας σε πολλούς άλλους τομείς, ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Έχουμε ένα moratorium που εφαρμόστηκε το 1988. Αυτό σημαίνει: Μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου, ας μην προβαίνουμε σε ασκήσεις ή στρατιωτικές δραστηριότητες, ας μην επηρεάζουμε αρνητικά τον τουρισμό.

Μάλιστα, κατά τις συνομιλίες που είχαμε εκεί (σ.σ. Hatay) μιλήσαμε για παράτασή του, ξεκινώντας τον Μάιο αντί για τον Ιούνιο και τελειώνοντας τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά μας, δηλώσαμε ότι είμαστε πρόθυμοι και υποστηρικτικοί σε αυτό το θέμα και ότι μόνος μας στόχος είναι να ζούμε με ειρήνη και ηρεμία βάσει αμοιβαίου σεβασμού.

Έχουμε πει επανειλημμένα ότι θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας μέσω διαπραγματεύσεων, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.

Από αυτή την άποψη, υπάρχουν κάποιες αμφιταλαντεύσεις στον γείτονά μας. Περιμένουμε με ελπίδα ότι θα βρουν τον σωστό δρόμο και θα έρθουν στη θέση που πρέπει από αυτή την άποψη. Όπως λέμε πάντα, δεν θα [επιτρέψουμε να] παραβιαστούν τα δικαιώματά μας και τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας, ειδικά στην Κύπρο.

Παράλληλα, δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός. Επομένως, οι δηλώσεις μας δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως απειλή. Δεν είναι απειλή. Όπως δεν είναι αδυναμία να λέμε ”ας κάτσουμε να μιλήσουμε”, αυτό πρέπει να γίνει καλά κατανοητό. Ας μιλήσουμε ως δύο πολιτισμένες χώρες και ας λύσουμε το πρόβλημα μαζί. Έχουμε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Είναι κάτι που δημιουργείται εδώ και πολλά χρόνια. Μιλήσαμε με συνομιλητές μας στο ΓΕΣ. Τότε, έλεγαν πως ο δικός μας ΓΕΕΘΑ και ο δικός τους είχαν διαφορετική ιδιότητα (status), «αυτά είναι πολιτικά θέματα, δεν μπορούμε να τα λύσουμε», είπαν.

Μετά έγινε υπουργός, γίναμε και εμείς υπουργοί. Και τότε είπαμε: «Κοίτα, τώρα που είναι έτσι τα πράγματα, ας το κάνουμε».

Αυτά τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο, και άλλα, δεν είναι ζητήματα που μπορούν να λυθούν αμέσως. Υπάρχουν οικονομικές, ιστορικές, πολιτικές, νομικές, στρατιωτικές διαστάσεις.

Επομένως, πρέπει πρώτα να το συζητήσουν οι ειδικοί. Υπό αυτή την έννοια, είπαμε: «Πόσα άτομα γνωρίζουν καλύτερα; 10 – 20 άτομα. Φέρτε τους και θα φέρουμε κι εμείς. Αφήστε τους να καθίσουν, να δουλέψουν και να επεξεργαστούν τα προβλήματα και μετά φέρτε τα σε εμάς. Μετά θα αποφασίσουμε».

Είπαν εντάξει. Πραγματοποιήσαμε 3 τέτοιες συναντήσεις με τίτλο ‘Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης’. Δύο στην Αθήνα, μια στην Άγκυρα…Τώρα είναι η σειρά της Άγκυρας.

Είπαμε να το συνεχίσουμε αυτό το σχήμα, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Ας το κρατήσουμε κλειστό στον Τύπο, ας μην κάνουμε δηλώσεις, ας μην μοιραζόμαστε κ.λπ… είναι καλύτερα έτσι.

Αρκεί να σημειώσουμε πρόοδο προς μια συμφωνία. Αφήστε τους ειδικούς να μιλήσουν. Στην πραγματικότητα, αυτές οι 3 συναντήσεις ήταν πολύ παραγωγικές. Όλοι γνώρισαν ο ένας τον άλλον, οι προσεγγίσεις τους στο πρόβλημα, οι προοπτικές τους, τα στυλ λύσης, οι πολιτισμικές τους προοπτικές, η ψυχολογία άρχισαν να αποκαλύπτονται. Τώρα περιμένουμε την αντιπροσωπεία των συνομιλητών μας να έρθει στην Τουρκία μετά τις εκλογές…».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: «Να μοιραστεί και στις δύο πλευρές ο πλούτος του Αιγαίου!»"

Ιράν: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων κρατείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Χορμούζ

Το Ιράν συνέλαβε σήμερα το υπό παναμαϊκή σημαία ελληνικών συμφερόντων τάνκερ Niovi στο Στενό του Χορμούζ, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για το δεύτερο τέτοιο περιστατικό σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Το πλοίο Niovi, το οποίο κατευθυνόταν προς το λιμάνι του Φουζάιραχ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περικυκλώθηκε από σκάφη των ναυτικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης που το ανάγκασαν να κάνει αναστροφή και να κατευθυνθεί προς τα ιρανικά χωρικά ύδατα, ανακοίνωσε ο 5ος αμερικανικός στόλος με έδρα το Μπαχρέιν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιράν: Πλοίο ελληνικών συμφερόντων κρατείται από τους Φρουρούς της Επανάστασης στο Στενό του Χορμούζ"

Χωρίς ακτινολόγους στις γενικές εφημερίες το νοσοκομείο Άρτας

Μόλις δύο ακτινολόγοι έχουν απομείνει στο νοσοκομείο της Άρτας, με αποτέλεσμα το Ακτινολογικό τμήμα να μη λειτουργεί σε γενικές εφημερίες.

Αυτό καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και την αναπληρώτρια υπουργό. Στην επιστολή, που παρατίθεται πιο κάτω, υπογραμμίζεται πως η κατάσταση του νοσοκομείου Άρτας είναι ενδεικτική εκείνης που επικρατεί σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

"Αφού η διοίκηση εξάντλησε κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής των δύο μόνο εναπομεινάντων συναδέλφων, με συνεχόμενα 'εντέλλεσθε' για διαρκή υπερεφημέρευση, τελικά επέλεξε να αφήνει κενές ημέρες χωρίς εφημερεύοντα ακτινολόγο σε νοσοκομείο με πολλά τμήματα και πολλούς νοσηλευόμενους ασθενείς, το οποίο έχει κάθε μέρα γενική εφημερία για επείγοντα περιστατικά", αναφέρουν χαρακτηριστικά, για να σημειώσουν:

"Η ίδια διοίκηση που με πλήρη και αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει εγκαταλείψει το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και άλλα τμήματα του νοσοκομείου στην τύχη τους να υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης. Η ίδια διοίκηση νοσοκομείου και η ίδια διοίκηση της 6ης ΥΠΕ που διώχνει γιατρούς του νοσοκομείου Άρτας με αναγκαστικές μετακινήσεις για κάλυψη παρόμοιων τραγικών ελλείψεων σε άλλα νοσοκομεία τα οποία επίσης έχει εγκαταλείψει υποστελεχωμένα (όπως π.χ. με την πρόσφατη αναγκαστική μετακίνηση Επιμελήτριας Χειρουργού από το νοσοκομείο Άρτας στο νοσοκομείο Πρέβεζας)".

Από την ΟΕΝΓΕ γίνεται λόγος για απαράδεκτες και έκνομες ενέργειες, με τις οποίες εκτίθενται σε οι ασθενείς σε κίνδυνο και παραβιάζεται το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο ωρών εργασίας για τους γιατρούς. Εκτιμάται πως με τον τρόπο αυτό προωθείται σύμπραξη με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα της πόλης και "λειτουργικό λουκέτο" σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί την κάλυψη όλων των κενών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις και να σταματήσουν οι έκνομες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Καλούμε τους γιατρούς σε κινητοποιήσεις και καλύπτει τη στάση εργασίας, η οποία θα γίνει από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Επιπλέον Πληροφορίες

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς ακτινολόγους στις γενικές εφημερίες το νοσοκομείο Άρτας"

Βόλος: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ και «σήκωσαν» πάνω από 100.000 ευρώ

Εκρηκτικό μηχανισμό σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Αγριά τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα, προκαλώντας αναστάτωση σε όλη την περιοχή. Ειδικότερα, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες παραβίασαν αρχικά την πόρτα του αρτοποιείου, εισήλθαν στο εσωτερικό του και τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στο ΑΤΜ, το οποίο βρίσκονταν μέσα το αρτοποιείο.

Από την έκρηξη καταστράφηκαν χαρτονομίσματα του ΑΤΜ, περίπου 4000 ευρώ, ενώ οι άγνωστοι δράστες σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πρέπει να έφυγαν με πάνω από 100.000 ευρώ περίπου, χρήματα που τα πήρα από το ΑΤΜ.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσει τους δράστες.

magnesianews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ και «σήκωσαν» πάνω από 100.000 ευρώ"

Μέχρι τέλος Ιουλίου διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2022-2023

Οι κάτοχοι επιταγών κοινωνικού τουρισμού 2022-2023 θα μπορούν να πραγματοποιήσουν διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ, μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι δικαιούχοι επιταγών που δεν θα ενεργοποιήσουν την επιταγή τους έως τις 31 Ιουλίου 2023 δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δύο προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν, ενώ στους Δήμους Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης - Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Το ενισχυμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού προβλέπει μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα, αλλά και αυξημένες τιμές επιδότησης για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέχρι τέλος Ιουλίου διακοπές με επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2022-2023"

Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: «Τον χτύπησαν για την μπλούζα του ΠΑΟΚ» – Η μαρτυρία της μητέρας του 16χρονου

Ακόμη ένα σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη με θύμα έναν 16χρονο, ο οποίος βρέθηκε στο δρόμο των χούλιγκανς.

Η μητέρα του 16χρονου, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στο οποίο νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, ο νεαρός.

«Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά, έχουμε κάποια τραύματα, τα καταπολεμάμε, είμαστε καλά. Χτύπησε στο πρόσωπο κυρίως, στο κεφάλι, είχαμε μία εξάρθρωση του ώμου και μετά στο μάτι, στη μύτη γιατί καλύφθηκε.

Φορούσε μία μπλούζα του ΠΑΟΚ, με σήμα του ΠΑΟΚ και για να του τη βγάλουν, του τράβηξαν τον ώμο. Ο γιος μου ήταν στο σπίτι ενός φίλου του στην Ευαγγελίστρια, εκεί έγινε το περιστατικό.

Δεν του μίλησαν καν, αμέσως άρχισαν να τον κυνηγάνε λόγω της μπλούζας, του φώναζαν, κάποια στιγμή του έβαλαν τρικλοποδιά, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον βαράνε στο κεφάλι, στον ώμο, το παιδί μου έβαλε τα χέρια κάλυψε το πρόσωπό του και το κεφάλι για να μη χτυπηθεί περισσότερο», είπε η μητέρα του 16χρονου, που δέχτηκε την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας της οπαδικής επίθεσης περιέγραψε στην ΕΡΤ όσα σοκαριστικά, όπως δηλώνει, έζησε:

«Ακούσαμε φασαρίες κατά τις 19:30, γινόταν καβγάς βγήκαμε έξω, αντικρίσαμε νεαρούς να συμπλέκονται, τρέξαμε, είδαμε ένα παλικάρι κάτω πεσμένο, αιμόφυρτο, δύο άνθρωποι να τον χτυπούν, φωνάξαμε ‘’τι κάνετε εδώ πέρα, αφήστε το παιδί’’. Με το που μας αντιλήφθηκαν και μαζευτήκαμε άτομα εκεί, το ‘βάλαν στα πόδια, φύγανε, τρέξανε.

Τους κυνήγησαν κάποιοι εδώ περίοικοι, παιδιά, δεν πρόλαβαν να τους πιάσουν. Το παλικάρι ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, ήταν αιμόφυρτος κάτω πεσμένος. Προφανώς τον είχαν κλωτσήσει, τον είχαν χτυπήσει πάρα πολύ άσχημα. Έτρεξε η σύζυγός μου, τον σήκωσε, τον έφεραν στο φαρμακείο για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Το παιδί είχε τις αισθήσεις του αλλά ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Τα παιδιά της Αστυνομίας ήρθαν πάρα πολύ γρήγορα και το ασθενοφόρο, έκαναν ό,τι μπορούσαν, πήγαν να τους βρουν αλλά είχαν φύγει.

Ήταν σα να έβλεπα το δικό μου παιδί, ήταν πολύ σοκαριστικό. Το χτυπήσανε πολύ άσχημα το παλικαράκι, ήταν μικρό παιδί 15-16 χρονών. Απ’ ό,τι μάθαμε ήταν οπαδικά τα κίνητρα και καλό είναι να σταματήσουν αυτά γιατί κάποιοι μετά τον Άλκη δεν έβαλαν μυαλό δυστυχώς», ανέφερε χαρακτηριστικά.


ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέο επεισόδιο οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη: «Τον χτύπησαν για την μπλούζα του ΠΑΟΚ» – Η μαρτυρία της μητέρας του 16χρονου"

Ίλιον: Πατέρας βιντεοσκοπούσε τη κόρη του γυμνή - Έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο

 Έναν 45χρονο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. στο Ίλιον, ύστερα από καταγγελία της συζύγου του ότι έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο για να βιντεοσκοπεί την 15χρονη κόρη του.

Η πρωτοφανής αυτή καταγγελία έγινε στο Τμήμα Ασφαλείας Ιλίου, μόλις η γυναίκα ανακάλυψε την κρυφή κάμερα. Αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι όταν οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 45χρονο για να τον συλλάβουν , εκείνος είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της οικογένειας. Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα καθώς μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης είναι σε ισχύ το αυτόφωρο.

Ο 45χρονος έχει δύο παιδιά με τη σύζυγό του, ένα αγόρι (16 ετών) και ένα κορίτσι (15 ετών). Σύμφωνα με την καταγγελία της συζύγου, εντόπιζε στο κινητό τηλέφωνο του άντρα της στιγμιότυπα που απεικονίζουν την κόρη τους γυμνή στο μπάνιο. Στο κινητό υπήρχαν και φωτογραφίες στις οποίες ήταν και η ίδια μαζί με την κόρη της στο μπάνιο.

Η μικρο-κάμερα ήταν κρυμμένη σε έπιπλο του μπάνιου και δεν ήταν διακριτή. Η γυναίκα την ανακάλυψε αφότου εντόπισε τις φωτογραφίες στο κινητό του άντρα της. Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 45χρονος βιντεοσκοπούσε την κόρη του για τουλάχιστον ένα μήνα.  

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ίλιον: Πατέρας βιντεοσκοπούσε τη κόρη του γυμνή - Έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news