facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, αλλά στους εργαζόμενους στους οργανισμούς του κάνει τα αντίθετα

“Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, στους εργαζόμενους στους δικούς του οργανισμούς κάνει τα αντίθετα” τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σχετικά με τις εξαγγελίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει περίσσευμα υποκρισίας, όταν εμφανίζεται ως υπερασπιστής των εργασιακών δικαιωμάτων και τάζει αυξήσεις σε όλους, τη στιγμή που στην κομματική του εφημερίδα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα, υφίστανται διαρκείς περικοπές και μιλούν για απαράδεκτη και κυνική στάση της διοίκησης”.

Και ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ καταλήγει: “Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, στους εργαζόμενους στους δικούς του οργανισμούς κάνει τα αντίθετα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίνει υποσχέσεις χωρις αντίκρισμα. Υλοποιεί με συνέπεια πολιτικές υπέρ των εργαζομένων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα, από την 1η Μαίου θα δοθεί νέα σημαντική αύξηση στον κατώτατο μισθό”.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, αλλά στους εργαζόμενους στους οργανισμούς του κάνει τα αντίθετα"

Τροχαίο με Ferrari στην Παραλιακή: Νεκρός ο αδερφός της βουλευτή Κατερίνας Μονογυιού

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σοβαρός τροχαίο που σημειώθηκε στην παραλιακή νεκρός είναι ο αδερφός της βουλευτή Κυκλάδων Κατερίνας Μονογυιού, Τζώρτζης.

Το τροχαίο σημειώθηκε επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή 175, στο ύψος των Αλκυονίδων. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, στο πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας Ferrari στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, ο αδερφός της Κατερίνας Μονογυιού και μία γυναίκα προσέκρουσε σε δέντρο. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών και ο οδηγός τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αδερφός της βουλευτή οδηγούσε για πρώτη φορά την συγκεκριμένη Ferrari. Η γυναίκα συνοδηγός στο όχημα τραυματίστηκε και έχει μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Η σορός του οδηγού έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο Βούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από την Ferrari ακολουθούσε με άλλο αυτοκίνητο συγγενικό πρόσωπο του 35χρονου το οποίο είδε την σύγκρουση και επιχείρησε να απεγκλωβίσει τον οδηγό, αλλά δεν τα κατάφερε καθώς το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροχαίο με Ferrari στην Παραλιακή: Νεκρός ο αδερφός της βουλευτή Κατερίνας Μονογυιού "

Γαλλία: Περισσότερες από 300.000 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο

Η Γαλλία ανακοίνωσε 305.322 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα. Αν και ήταν αισθητά λιγότερα από τις 370.000 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη, ο μέσος όρος των καθημερινών μολύνσεων για τις τελευταίες επτά ημέρες συνέχισε την ανοδική του πορεία, φθάνοντας τις 294.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) μειώθηκε κατά 46 στις 3.939, σημειώνοντας υποχώρηση για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα. Η Γαλλία κατέγραψε επίσης 225 θανάτους ασθενών από επιπλοκές της Covid-19, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 99.318.

– Με κορονοϊό και ο υπουργός Υγείας –

Νωρίτερα σήμερα, ο γάλλος υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν, γνωστοποίησε πως διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19 και ότι βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση.

«Θα συνεχίσω να εκτελώ τα καθήκοντά μου εξ αποστάσεως», έγραψε ο Βεράν σε ανάρτησή του στο Twitter, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Περισσότερες από 300.000 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο"

Κάθε μέρα «βρέχει» σφαίρες στο Μενίδι, λένε οι κάτοικοι- Δείτε βίντεο

Δεν έχει τέλος η «βροχή» απο τις αδέσποτες σφαίρες στο Μενίδι καθώς ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής βρήκε κάλυκα στην αυλή του σπιτιού του το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, αυτή είναι η δεύτερη, αδέσποτη σφαίρα που προσγειώνεται στην αυλή του. Την πρώτη φορά, ήταν δύο εβδομάδες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου. Τότε η σφαίρα παραλίγο να σκοτώσει την ανιψιά του.

«Τη σφαίρα τη βρήκε ο κουνιάδος μου καθώς έμπαινε στο σπίτι. Ήταν καρφωμένη στο δάπεδο. Ακούσαμε πυροβολισμούς εκείνη την ημέρα. Δεν δίνω πλέον σημασία οπότε ακούω πυροβολισμούς, είναι καθημερινό φαινόμενο για εμάς που ζούμε στο Μενίδι», λέει στο protothema.gr ο κ. Γιάννης ο οποίος παρέδωσε τη σφαίρα στην αστυνομία.



«Μάζευα την αυλή και βρήκα τη σφαίρα καρφωμένη ανάμεσα στα πλακάκια. Στην αρχή την πέρασα για πέτρα αλλά μετά που τη σήκωσα κατάλαβα πως είναι κομμάτι από σφαίρα. Εκείνη την ημέρα ακούγαμε πυροβολισμούς», εξηγεί ο κουνιάδος του κ. Γιάννη που βρήκε την αδέσποτη σφαίρα στην αυλή. Το σπίτι της οικογένειας βρίσκεται ανάμεσα στους καταυλισμούς της Αυλίζας και των 40 Μαρτύρων. Εκεί, κάθε δύο ημέρες στήνεται γλέντι με δυνατή μουσική και υπόκρουση από πυροβολισμούς. Πλέον, εκτός από πιστόλια οι κάτοικοι ακούν και ήχους από καλάσνικοφ.

«Όλοι βρίσκουν σφαίρες στα σπίτια τους»

«Τα τελευταία χρόνια ακούμε και ριπές, όχι μόνο μπαμ μπουμ. Ρίχνουν όλη την ημέρα πια, όχι μόνο τα βράδια. Για να γλεντήσουν πυροβολούν, για πλάκα πυροβολούν. Ακόμη και για να δώσουν σήμα μεταξύ τους», καταγγέλλει ο κάτοικος του Μενιδίου και τονίζει πως όλοι στη γειτονιά βιώνουν αυτό τον καθημερινό εφιάλτη.

bullet-1

bullet-2

«Όλοι βρίσκουν σφαίρες στα σπίτια τους. Στα μπαλκόνια, στις γλάστρες, στην ταράτσα τους. Εμείς το θεωρούμε πλέον κάτι φυσιολογικό. Να μην πέσει πάνω μας προσέχουμε. Πρέπει να κάνουμε το κράνος υποχρεωτικό στην πόλη μας», προσθέτει ο κ. Γιάννης.

Ο ίδιος, αν και έχει συμβιβαστεί με το φαινόμενο δεν ξέχνα την αγωνία του όταν μια σφαίρα καρφώθηκε δίπλα από την ανιψιά του το καλοκαίρι του 2017.

«Ήταν περίπου δύο βδομάδες μετά τον θάνατο του Μάριου. Η ανιψιά μου καθόταν στην αυλή. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον τοίχο, τον τρύπησε, εξοστρακίστηκε και πέρασε πάνω από το κεφάλι της. Αν δεν είχε σηκωθεί από την καρέκλα θα ήταν νεκρή», περιγράφει στο protothema.gr.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παρέδωσε την σφαίρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Μενιδίου με την ελπίδα να εντοπιστεί από τη βαλλιστική εξέταση το όπλο από το οποίο έφυγε. Με την ελπίδα να σταματήσει να «βρέχει» σφαίρες στο Μενίδι...

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κάθε μέρα «βρέχει» σφαίρες στο Μενίδι, λένε οι κάτοικοι- Δείτε βίντεο"

Βρέθηκαν αριθμοί θυρίδων τραπεζών εξωτερικού σε προσωπικές σημειώσεις του Τσοχατζόπουλου

Αποκαλύψεις… με θυρίδες σε τράπεζα του εξωτερικού, στις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν ποσά για τα οποία έχει καταδικαστεί και φυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, αποκαλύπτει ο ΑΝΤ1. Η χήρα του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Βίκυ Τσοχατζοπούλου, θα παραδώσει τα στοιχεία στις ελληνικές Αρχές, επιδιώκοντας την ηθική της αποκατάσταση.

Ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής, έχει σε μία φωτοτυπημένη σελίδα το χαρτί με τους αριθμούς που βρήκε η πελάτης του στο προσωπικό αρχείο του αείμνηστου στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Όπως εξηγεί ο κ.Αλεξανδρής, οι αριθμοί αυτοί εικάζεται πως παραπέμπουν σε θυρίδες μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας.

«Μέσα στα χαρτιά ανακαλυφθήκαν κάποιοι αριθμοί. Προφανώς αντιστοιχούν σε τραπεζικές θυρίδες του εξωτερικού» είπε χαρακτηριστικά.

Το περιεχόμενο και οι δικαιούχοι του, όταν αυτοί αποκαλυφθούν μετά από έρευνα που θα ζητήσει να γίνει η Βίκυ Τσοχατζοπούλου, ίσως λύσουν το μεγάλο μυστήριο με τα χρήματα που δεν βρέθηκαν ποτέ και για τα οποία φυλακίστηκαν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η χήρα του αείμνηστου υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Τον Απρίλιο του 2012, ο πρώην Υπουργός Άμυνας συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και λίγους μήνες αργότερα καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη ο Άκης Τσοχατζόπουλος δέχθηκε καταθέσεις μεγάλων χρηματικών ποσών από εκπρόσωπο εταιρείας εξοπλιστικών προγραμμάτων, χρήματα τα οποία φέρεται να διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω άλλων προσώπων και εταιρειών. Τα χρήματα αυτά αναζητούνται ακόμα από το ελληνικό κράτος.

«Είναι πάρα πολύ πιθανόν (σ.σ. στις θυρίδες να εμπεριέχονται τα χρήματα αυτά) εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι βρίσκονται στο ιστορικό αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο ίδιος δεν πήρε χρήματα αλλά κάποιοι άλλοι πλούτισαν από αυτή την ιστορία. Ίσως είναι αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους από αυτές τις αποκαλύψεις» δήλωσε ο δικηγόρος της Βίκυς Τσοχατζοπούλου, Νίκος Αλεξανδρής.

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου είναι έτοιμη να παραδώσει τα νέα αυτά στοιχεία στις ελληνικές αρχές με αντάλλαγμα την ηθική της αποκατάσταση.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Βρέθηκαν αριθμοί θυρίδων τραπεζών εξωτερικού σε προσωπικές σημειώσεις του Τσοχατζόπουλου "

Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα

Ο πρώτος θάνατος ασθενούς, που είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον, καταγράφηκε σήμερα το πρωί στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ είχε διασωληνωθεί λόγω σημαντικού προβλήματος υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 77χρονη γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Δύο ασθενείς με στελέχη “Όμικρον” σε ΜΕΘ

Δύο ασθενείς με στελέχη “Όμικρον” έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ. Η μία περίπτωση ήταν τυχαία ανεύρεση, διότι η διασωλήνωση έγινε για άλλο λόγο. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, είπε ότι δεν έχουν ελεγχθεί όλοι οι διασωληνωμένοι για στελέχη “Δέλτα” ή “Όμικρον”.

Επισήμανε ότι ευάλωτοι άνθρωποι είναι πιθανό να καταλήξουν από μία λοίμωξη, φέρνοντας ως παράδειγμα τη γρίπη. «Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού αποτελούν σημαντική αιτία θανάτου. Άρα δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι η “Όμικρον” δεν προκαλεί θάνατο, μπορεί να προκαλέσει και είναι σημαντικό, ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες να είναι εμβολιασμένοι και ο τριπλός εμβολιασμός έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός για την πρόληψη της νόσου», τόνισε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Πρώτος θάνατος από τη μετάλλαξη Όμικρον στην Ελλάδα"

Eννέα κρούσματα στη Βουλή- Πιο αυστηρά μέτρα

Eννέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη Βουλή, στους ελέγχους που διενεργούνται από την Τρίτη.

Συνολικά ελέγχθηκαν 893 άτομα με εννέα εξ αυτών να διαπιστώνονται θετικά, στην πλειοψηφία τους ασυμπτωματικά.

Την ίδια ώρα, μόνον ένας από τους 300 βουλευτές παραμένει ανεμβολίαστος σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, ο οποίος ανέφερε πως έχει επικαλεστεί λόγους υγείας. Οι υπόλοιποι βουλευτές είναι υγειονομικά «τακτοποιημένοι».

Στο πλαίσιο πάντως, ανάσχεσης της πανδημίας, η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε αυστηροποίηση των μέτρων με περιορισμό του αριθμού των παρόντων βουλευτών στις συνεδριάσεις.

Στην αίθουσα της Ολομέλειας δε θα μπορούν να παρίστανται περισσότεροι από 100 βουλευτές, ενώ στην αίθουσα της Γερουσίας δεν μπορούν να βρίσκονται περισσότεροι από 40 βουλευτές.

Οι μικρότερες αίθουσες θα χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης και δεν θα πρέπει σε αυτές οι βουλευτές να είναι περισσότεροι από 6. Στις μικρές μάλιστα, αίθουσες θα εγκατασταθούν συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα

Αποφασίστηκε επίσης περικοπή ταξιδιών στο εξωτερικό και περικοπή των επισκέψεων στους εκθεσιακούς χώρους της Βουλής. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστεί η επιστολική ψηφοφορία. Για τους υπαλλήλους θα ισχύσει τηλεργασία μέχρι και 50%

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Eννέα κρούσματα στη Βουλή- Πιο αυστηρά μέτρα "

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο – Νοσηλευόταν με κορονοϊό

Εξιτήριο πήρε σήμερα Πέμπτη (13/1) ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος από το Αττικόν όπου νοσηλευόταν με κορονοϊό, καθώς η πορεία της υγείας του είχε σταθεροποιηθεί από εχθές.

Ο τέως βασιλιάς, σύμφωνα με το Mega, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 8 Ιανουαρίου με συμπτώματα του ιού, καθώς όμως ήταν πλήρως εμβολιασμένος, νόσησε ελαφρά με αποτέλεσμα σήμερα να μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο – Νοσηλευόταν με κορονοϊό"

Υπ. Υγείας: Η απάντηση στον Τσίπρα για την νόσηση

Το Υπ. Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αιχμηρή ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για το πρωτόκολλο υγείας μετά την νόσηση.

ο Αλέξης Τσίπρας ανήρτησε μια φωτογραφία από self test το οποίο δείχνει πως είναι ακόμη θετικός στον κορονοϊό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε με καυστικό τρόπο ότι το πρωτόκολλο της καραντίνας του ΕΟΔΥ του επιτρέπει να βγει και να πάει στη δουλειά του και ενώ εκείνος δεν θα το κάνει, άλλοι, δεν έχουν επιλογή.

«Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό. Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπ. Υγείας: Τι απάντησε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα: «Με αφορμή την ανάρτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουμε ότι: Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά.

Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπ. Υγείας: Η απάντηση στον Τσίπρα για την νόσηση "

Γκάγκα: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια — Πώς θα χορηγούνται

«Η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια ανοίγει ως αύριο και μπορεί να δίνεται με τα ίδια χαρακτηριστικά για τους ασθενείς, με συνταγογράφηση από τους γιατρούς στις ίδιες ομάδες ασθενών που είχαμε μέχρι τώρα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Διευκρίνισε ότι καθώς δεν έχει δοθεί άδεια, ο ασθενής θα πρέπει να υπογράφει για να πάρει τα φάρμακα. «Είναι αντιικά φάρμακα που έχουν μια πρώτη θετική γνωμοδότηση αλλά όχι έγκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι τα χάπια θα δίνονται είτε από τα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους είτε από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για όσους είναι ασθενείς με ήπια νόσο και τα χρειάζονται.

Οι γιατροί που θα κάνουν τη συνταγογράφηση θα χρειάζεται να καταχωρούν την πορεία της νόσου την 7η και 28η μέρα μετά την χορήγηση, «για να ξέρουμε πώς είμαστε», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το πόσοι ασθενείς με την παραλλαγή Όμικρον νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, η κ. Γκάγκα σημείωσε ότι γνωρίζουμε για δύο περιπτώσεις, η πρώτη από τις οποίες μάλιστα ήταν τυχαία ανεύρεση καθώς η διασωλήνωση έγινε για άλλον λόγο. «Δεν έχουν ελεγχθεί όλοι οι διασωληνωμένοι για Δέλτα ή Όμικρον», επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Μιλώντας δε για την σοβαρότητα της Όμικρον, η κ. Γκάγκα υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν από την κλασική γρίπη, επομένως «δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε ότι η Όμικρον δεν προκαλεί θάνατο».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκάγκα: Ανοίγει την Παρασκευή η πλατφόρμα για τα αντιικά χάπια — Πώς θα χορηγούνται"

Δεν αναστέλλεται το καθημερινό φύλλο της Αυγής – Τι αποφασίστηκε

Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην προχωρήσει στην αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής. Η εφημερίδα θα εξυγιανθεί εν εκδόσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από έναν μακρύ διάλογο που κράτησε πάνω από 7 ώρες τελικά, αποφασίστηκε να μην ανασταλεί η έκδοση του καθημερινού φύλλου της Αυγής επιβεβαιώνοντας μάλιστα την εμπιστοσύνη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής, με εξουσιοδότηση μάλιστα στα μέλη του ώστε να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι προφανώς και θα υπάρξουν συγκεκριμένες κινήσεις εξυγίανσης αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα τα οποία χρονίζουν και έχουν φέρει την εφημερίδα σε αυτή την κατάσταση. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αναστέλλεται το καθημερινό φύλλο της Αυγής – Τι αποφασίστηκε"

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, «η ΕΕ ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων»

Αναγνώριση «οντότητας» των Τουρκοκυπρίων ζήτησε ο Ταγίπ Ερντογάν από την ΕΕ, καλώντας τους πρέσβεις της ΕΕ στην Άγκυρα να μεταφέρουν τα μηνύματά του στις Βρυξέλλες και στις πρωτεύουσες τους.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε επίσης τους πρέσβεις να μεταφέρουν την τουρκική πρόταση που παρουσιάστηκε στη Γενεύη για το Κυπριακό, διαφορετικά υποστήριξε, θα θεωρηθεί ως ένα νέο χάσιμο χρόνου, μια τακτική και σπατάλη ενέργειας.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε την ΕΕ ότι ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων και αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. «Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται μας έχουν φέρει σε σημείο να είναι χάσιμο χρόνο να προσπαθούμε να στεγνώσουμε τα ρούχα του σήμερα με τον χθεσινό ήλιο», είπε.

Σε ομιλία του στη συνάντησή του με τους πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έχει αποκτήσει σημασία από κάθε άποψη η προώθηση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ. «Κάναμε» είπε, «μια προσπάθεια υπέρ του διαλόγου και της διπλωματίας. Λυπάμαι που λέω ότι δεν είχαμε την ανταπόκριση που περιμέναμε από την ΕΕ. Χρησιμοποιήθηκε μια τακτική αντιπερισπασμού εναντίον μας. Το κύριο πράγμα που πρέπει να εξεταστεί είναι η παράδοση των συμφερόντων της ένωσης στις φιλοδοξίες πολλών χωρών. Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να μειωθεί η μεταναστευτική πίεση αν δεν επιλυθούν οι τρέχουσες κρίσεις στην Ευρώπη και την Τουρκία».

Υπονοώντας την Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σε αυτή τη διαδικασία, «πρέπει να τεθούν τέρμα τα επεισόδια απώθησης και παράνομης συμπεριφοράς προς τους μετανάστες».

«Αναμένουμε από την Ευρώπη να υψώσει πιο ευσυνείδητες φωνές σχετικά με τα γεγονότα στο Αιγαίο. Πρέπει να σημειώσουμε πρόοδο όσον αφορά την απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων κατά την επόμενη περίοδο. Πέρυσι ανοίξαμε διαύλους διαλόγου με τη γειτονική Ελλάδα. Πιστεύω ειλικρινά ότι θα τακτοποιήσουμε τα θέματα μεταξύ μας», ανέφερε.

Για το Κυπριακό, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η άποψη της Τουρκίας για το Κυπριακό είναι ξεκάθαρη.

«Είναι ξεκάθαρο γιατί δεν έχει επιλυθεί η 50 χρόνων διαπραγματευτική διαδικασία. Οι Ελληνοκύπριοι δεν κατάφεραν να απαλλαγούν από τη νοοτροπία ότι το νησί τους ανήκει. Ενώ η ΕΕ ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων, αγνοεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζονται μας έχουν φέρει σε σημείο να είναι χάσιμο χρόνο να προσπαθούμε να στεγνώσουμε τα ρούχα του σήμερα με τον χθεσινό ήλιο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, «παρά τις αδικίες που αντιμετωπίζουμε, η ΕΕ παραμένει στρατηγική μας προτεραιότητα».

«Υπό το πρίσμα αυτών των εμπειριών, η Τουρκία, η οποία αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου, δεσμεύεται στον στόχο να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ. Έχουμε επιταχύνει τις εργασίες μας για την περίοδο 2021-2023. Επικυρώσαμε τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα. Είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με την ΕΕ. Σας ζητώ να μεταφέρετε τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στις πρωτεύουσες σας ότι η Τουρκία ετοιμάζει μια νέα σελίδα με την ΕΕ», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος στους Πρέσβεις των χωρών μελών της ΕΕ στην Άγκυρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν, «η ΕΕ ενεργεί τυφλά ως εκπρόσωπος των Ελληνοκυπρίων»"

Κορωνοϊός: 20.409 κρούσματα με 664 διασωληνωμένους και 80+15 θανάτους

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 20.409, εκ των οποίων 50 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.612.869, εκ των οποίων 49,9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 621 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.336 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 320.259 τεστ, τα 36.026 μοριακά και τα 284.233 rapid. Στο σύνολο η θετικότητα υποχώρησε ελαφρά στο 6,37% έναντι 6,92% χθες.

Από τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 7.758 στην Αττική (9.347 χθες).
  • 1.966 στη Θεσσαλονίκη (2.392 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 951 από την Ανατολική Αττική (1.142 χθες).
  • 1.013 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (1.358 χθες).
  • 407 από τη Δυτική Αττική (479 χθες).
  • 967 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (1.162 χθες).
  • 2.289 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (2.671 χθες).
  • 934 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (1.087 χθες).
  • 1.053 από τον Πειραιά (1.326 χθες).
  • 144 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (122 χθες).

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η εικόνα έχει ως εξής:

  • 303 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου
  • 172 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 107 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 108 κρούσματα στην Π.Ε. Αρτας
  • 735 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 220 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 31 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 159 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 201 κρούσματα στην Π.Ε. Εβρου
  • 341 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 55 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 243 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 174 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
  • 671 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
  • 15 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
  • 59 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 66 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
  • 310 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 168 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 25 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 138 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
  • 116 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 13 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου
  • 162 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 44 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 77 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 240 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
  • 322 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 52 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
  • 70 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 607 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
  • 128 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 148 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 44 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 20 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 295 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 229 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 32 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 31 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
  • 124 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 24 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 203 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 296 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 93 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 260 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 140 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
  • 352 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου
  • 49 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
  • 197 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 19 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
  • 19 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
  • 190 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 219 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 166 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 42 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 181 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 458 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 69 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 501 κρούσματα υπό διερεύνηση

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ εκ των υστέρων καταγράφηκαν επιπλέον 15 απώλειες. Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.732 θάνατοι. Το 95.0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 664 (χθες 670). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 554 (83,43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 110 (16,57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.863 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 587 (ημερήσια μεταβολή -10,24%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 577 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 20.409 κρούσματα με 664 διασωληνωμένους και 80+15 θανάτους"

Κορωνοϊός - Ισπανία: Στα €2,94 η ανώτατη τιμή για τα rapid test

Η Ισπανία θα θέσει όριο στις τιμές για rapid test κορωνοϊού  και θα ανοίξει την πλατφόρμα για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων σε όλους ηλικίας άνω των 18 ετών, δήλωσε σήμερα η κυβέρνηση, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν ότι η εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Omicron μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.

Η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας είπε πως από μεθαύριο, Σάββατο, τα τεστ αντιγόνου θα πωλούνται στο κοινό στην ανώτατη τιμή των 2,94 ευρώ φέρνοντας την τιμή του τεστ πιο κοντά σε εκείνην άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

«Σκοπός μας ήταν πρώτα να σταθεροποιήσουμε την προσφορά μετά την αύξηση της ζήτησης με συντελεστή άνω του 1.000 και στη συνέχεια να εστιάσουμε στη ρύθμιση των τιμών», δήλωσε η Ντάριας στους δημοσιογράφους.

Η Ισπανία είχε καταγράψει σποραδικές ελλείψεις τεστ αντιγόνου όλο τον Δεκέμβριο εν μέσω μιας απότομης αύξησης της ζήτησης λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον και επειδή οι πολίτες ήθελαν να κάνουν τεστ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Τα τεστ αντιγόνου διατίθενται τώρα προς πώληση μόνο στα φαρμακεία στην Ισπανία, παρά τις εκκλήσεις από ομάδες άσκησης πίεσης των σουπερμάρκετ και ορισμένους ειδικούς να επιτραπεί η πώλησή τους στα σουπερμάρκετ, όπως έχει κάνει η γειτονική Πορτογαλία.

Η Καρολίνα Ντάριας πρόσθεσε πως το διάστημα ανάμεσα στην τελευταία δόση του εμβολίου και την αναμνηστική δόση θα μειωθεί στους πέντε από τους έξι μήνες.

«Η μείωση του διαστήματος ανάμεσα στην τελευταία και την αναμνηστική δόση είναι σε συμφωνία με τις χώρες στην περιοχή μας, και είναι μέρος μιας στρατηγικής απόκρισης η οποία εξελίσσεται διαρκώς», είπε η Ντάριας σημειώνοντας πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας στις μικρότερες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Ισπανία: Στα €2,94 η ανώτατη τιμή για τα rapid test"

Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού: Καταχωρούνται ψηφιακά οι ληξιαρχικές πράξεις στις προξενικές αρχές

Ψηφιακά καταχωρούνται πλέον στις προξενικές αρχές οι ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων του εξωτερικού, απευθείας στο πληροφοριακό σύστημα «Μητρώο Πολιτών».

Αυτό σημαίνει ότι η μέχρι τώρα ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, η οποία διαρκούσε πολλούς μήνες, θα ολοκληρώνεται πλέον απευθείας, χωρίς την μεσολάβηση άλλων υπηρεσιών και σε πραγματικό χρόνο.

Η νέα διαδικασία ρυθμίζεται με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και του Υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη (ΦΕΚ Β’ 6090/22.12.2021). Η συγκεκριμένη απόφαση εκδόθηκε στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αποτελεί ένα ακόμα βήμα υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των Ελλήνων του εξωτερικού, προωθώντας την εικόνα ενός φιλικού προς τον απόδημο πολίτη κράτους. Παράλληλα, συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της γραφειοκρατίας και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Προξενικών Αρχών.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Η ψηφιοποίηση και η απλούστευση των διαδικασιών έχουν ακόμα πιο μεγάλη προστιθέμενη αξία για όσους δεν έχουν την δυνατότητα λόγω χρόνου ή απόστασης να προσέλθουν στα γκισέ των υπηρεσιών. Οι Έλληνες του Εξωτερικού ανήκουν κατεξοχήν σε αυτή την κατηγορία. Έτσι, εδώ και λίγες ημέρες, μπορούν να δηλώνουν τα ληξιαρχικά γεγονότα με μια διαδικασία απλούστερη και ψηφιοποιημένη, που ολοκληρώνεται με ένα μόνο στάδιο, στην πιο κοντινή σε αυτούς Προξενική Αρχή. Η τεχνολογία είναι σύμμαχός μας στη συντονισμένη προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε πιο κοντά στην Ελλάδα τους συμπολίτες μας που κατοικούν στο εξωτερικό».

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Απόδημο Ελληνισμό και Δημόσια Διπλωματία Ανδρέας Κατσανιώτης δήλωσε: «Η Ελληνική Πολιτεία στέκεται σταθερά αρωγός στο πλευρό του Απόδημου Ελληνισμού και, προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των απανταχού Ομογενών. Η απευθείας καταχώριση των ληξιαρχικών πράξεων των Ελλήνων του εξωτερικού στο πληροφοριακό σύστημα “Μητρώο Πολιτών” αποτελεί μία εξέλιξη – τομή στη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία που θα βελτιώσει περαιτέρω την εξυπηρέτηση των Αποδήμων μας και θα ενισχύσει τους δεσμούς τους με τη Μητέρα Πατρίδα».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε: «Βασικός στόχος της Κυβέρνησης, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των Ελλήνων πολιτών, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό. Συνεχίζουμε, μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών, να απλουστεύουμε τις διαδικασίες, να αναβαθμίζουμε την ποιότητα των παρεχόμενων δημοσίων υπηρεσιών και απαλλάσσουμε από περιττό γραφειοκρατικό φόρτο πολίτες και δημόσιες υπηρεσίες. Ανακτούμε καθημερινά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων στο Κράτος».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος η ταλαιπωρία για τους Έλληνες του εξωτερικού: Καταχωρούνται ψηφιακά οι ληξιαρχικές πράξεις στις προξενικές αρχές"

ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές για συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες γερμανικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση των προϊόντων VEGA HONEY & VIAZENE BLU. Τα συγκεκριμένα προϊόντα προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές, τα προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση τους.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη αξιόπιστες πηγές (π.χ. διαδίκτυο) μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: Προειδοποιεί τους καταναλωτές για συγκεκριμένα συμπληρώματα διατροφής"

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει η γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο λειτουργεί και ως mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας με αγωγή του ζητούσε να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία.

Ειδικότερα το υπουργείο σημείωνε: «Αναφορικώς με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία».

Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του να μετατραπεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Το νοσοκομείο, όπως είπε, εφημέρευε μέχρι σήμερα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με κάποιο άλλο νοσοκομείο Παίδων. Προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές σε 13 έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες για περίπου 35 ημέρες.

«Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες», είπε.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία στο Παίδων Πεντέλης"

Σκηνές κακοποίησης σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική – Φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα ανήλικο παιδί

Τα όσα διαδραματίζονται στο βίντεο - ντοκουμέντο το οποίο δημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα το ethnos.gr κυριολεκτικά σοκάρουν.

Όπως φαίνεται, φυσικοθεραπευτής – τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας - ο οποίος εργαζόταν τότε σε Κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική, κακοποιεί βάναυσα ανήλικο παιδί χτυπώντας το με κλωτσιά στο πρόσωπο και ρίχνοντας το κάτω την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους. Παράλληλα, δύο ακόμα άτομα - επίσης εργαζόμενες εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο κέντρο -  παρακολουθούν σχεδόν αμέτοχες και ατάραχες.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο άνδρας κλωτσά το παιδί στο πρόσωπο, στη συνέχεια εκείνο σωριάζεται κάτω και συνεχίζει να το σέρνει, την ώρα που τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Οι δύο άλλες εκπαιδευτικοί παραμένουν στο σημείο χωρίς να προσπαθούν να τον σταματήσουν με τη μία από τις δύο μετά από κάποια δευτερόλεπτα να πηγαίνει προς το μέρος του.

Το βίντεο έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιανουαρίου στο ethnos.gr και κατόπιν σχετικής  δημοσιογραφικής έρευνας πρόκειται για περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική το καλοκαίρι του 2019.

 Μετά την ταυτοποίηση του συγκεκριμένου κέντρου, το ethnos.gr επικοινώνησε με την επιστημονική υπεύθυνη προσπαθώντας να διερευνήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, η διευθύντρια επιβεβαίωσε ότι το βίαιο περιστατικό έγινε το καλοκαίρι του 2019 και η ίδια έλαβε γνώση πέντε μέρες μετά. 

Υποστήριξε, παράλληλα, ότι την επομένη του περιστατικού ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής αποχώρησε οικειοθελώς από την εργασία του ενώ η μόλις η ίδια ενημερώθηκε για το συμβάν επικοινώνησε με τους γονείς του παιδιού και διεμήνυσε σε εκείνον να μην ξαναεργαστεί με παιδιά. Όπως η ίδια υποστηρίζει, προχώρησε στην καταγγελία στις Αρχές, την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή δυόμιση χρόνια μετά γιατί όπως ανέφερε, τώρα ήρθε σε γνώση της ότι ο φυσικοθεραπευτής έπιασε ξανά δουλειά σε κέντρο με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τη διευθύντρια να τοποθετηθεί δημόσια για το περιστατικό και τα όσα γνωρίζει, κάτι που η ίδια αρνήθηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το εν λόγω Κέντρο δε βρίσκεται στα μητρώα του υπουργείου Εργασίας, μην έχοντας  κάνει αίτηση για να αποκτήσει σχετικό πιστοποιητικό ενώ δεν έχει επίσης κάποια σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. 

Την ίδια ώρα ο Σταύρος Σταθόπουλος, γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Αττικής του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, δηλώνει στο ethnos.gr ότι «οποιαδήποτε καταγγελία έρχεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς, προωθείται στα αρμόδια όργανα τα οποία επιλαμβάνονται για τις νομικές διαδικασίες».Ο συγκεκριμένος, πάντως, φυσικοθεραπευτής εξακολουθεί να είναι μέχρι αυτή την ώρα μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και να εργάζεται.

ethnos

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκηνές κακοποίησης σε κέντρο για αυτιστικά παιδιά στην Αττική – Φυσικοθεραπευτής χτυπά βάναυσα ανήλικο παιδί"

Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς «αδειάζει» τον Τζόκοβιτς - «Δεν είναι υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε»

Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε στην σερβική δημόσια τηλεόραση (RTS), αναφέρθηκε και στο θέμα του Νόβακ Τζόκοβιτς. Αφού είπε ότι γνωρίζει προσωπικά τον Σέρβο τενίστα και στην επικοινωνία τους χρησιμοποιούν ενικό, άφησε αιχμές για την άρνηση του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί.

Τα «καρφιά»

«Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να εμβολιαστούν όλοι οι άνθρωποι, εγώ είμαι τρεις φορές εμβολιασμένος και θα εμβολιαστώ και τέταρτη φορά. Νομίζω ότι δεν είναι αρκετά υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε, αλλά δεν ανήκω στους ανθρώπους εκείνους που θα ξεκινήσουν κυνηγητό εναντίον όσων δεν είναι εμβολιασμένοι γιατί σ' αυτό βρίσκω δικές μας ενοχές. Εμείς επιτρέψαμε να μας επιβάλουν τα κοινωνικά δίκτυα ορισμένα παράλογα θέματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να καταπολεμήσουμε», δήλωσε ο Βούτσιτς για τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Τόνισε ότι η πολιτική εξουσία έχει υποχρέωση να βοηθάει τους πολίτες της Σερβίας όταν έχουν κάποια πρόβλημα στο εξωτερικό. «Η δουλειά μας είναι να βοηθάμε τους πολίτες της Σερβίας, είμαι περήφανος που μπορέσαμε με την εμπλοκή μας να βοηθήσουμε έναν από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών», επισήμανε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι και η πρωθυπουργός της Σερβίας 'Ανα Μπρνάμπιτς, σε συνέντευξη που έδωσε χθες, Τετάρτη, σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο, αναφέρθηκε στην παραβίαση της καραντίνας από τον Νόβακ Τζόκοβιτς το διάστημα που νόσησε από κορονοίό. «Εάν διαπιστωθεί ότι ο Τζόκοβιτς παραβίασε τους σερβικούς κανόνες απομόνωσης, θα πρέπει να το εξηγήσει, θα συμβουλευτώ τις αρμόδιες αρχές και τους υγειονομικούς φορείς που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή αυτών των κανονισμών», δήλωσε χαρακτηριστικά η 'Ανα Μπρνάμπιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newpost

Διαβάστε Περισσότερα » "Σερβία: Ο πρόεδρος Βούτσιτς «αδειάζει» τον Τζόκοβιτς - «Δεν είναι υπεύθυνο να μην εμβολιάζεστε»"

Δωρεάν rapid test με τη συμβολή του στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης

Σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν οι εικόνες ταλαιπωρίας, με πολίτες να σχηματίζουν ουρές πολλών μέτρων για να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό, ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε όχι μόνο ότι θα αυξηθούν τα σημεία testing αλλά και ότι θα γίνονται δωρεάν rapid test (*)!

Στις ήδη υπάρχουσες δομές του ΕΟΔΥ και του ΕΣΥ θα προστεθούν, με τη συμβολή του στρατού, άλλα 50 σημεία και θα φτάσουν τα 100. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν rapid test δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας σήμερα (13.01.2022) στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σε τηλεδιάσκεψη που έγινε χθες μεταξύ των αξιωματούχων των υπουργείων Υγείας και Άμυνας, αποφασίστηκε ο στρατός να συμβάλλει στη διενέργεια δωρεάν rapid test στον πληθυσμό της χώρας.

Επιστράτευση γιατρών και στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών, που ξεκίνησε χθες στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη), να επεκταθεί και στην Αττική. Όπως τόνισε, έχει ήδη ζητήσει από τους ΥΠΕάρχες του λεκανοπεδίου να καταγράψουν και να καταθέσουν στο υπουργείο Υγείας τις ανάγκες τους.

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών στο λεκανοπέδιο, θα εξαρτηθεί ωστόσο, όπως πρόσθεσε και από την πορεία της συνεργασίας με τις ιδιωτικές κλινικές. Ήδη, υπάρχει συζήτηση το υγειονομικό προσωπικό από τις μικρές ιδιωτικές κλινικές, να μετακινηθεί στο ΕΣΥ, ώστε να αξιοποιηθεί για το άνοιγμα επιπλέον 150 απλών κλινών Covid στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι μισές νοσηλείες είναι Δέλτα

Μιλώντας για την πίεση στο σύστημα Υγείας, τόνισε πως η ιδιαιτερότητα της μετάλλαξης Όμικρον, που προκαλεί ολιγοήμερες νοσηλείες, θα συμβάλλει σύντομα στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, η οποία αναμένεται να συμβεί μετά τις 20 – 25 Ιανουαρίου, οπότε τα εξιτήρια θα συμβάλλουν στην εξισορρόπηση του ΕΣΥ.

Σήμερα ο παρουσία της μετάλλαξης Δέλτα στην κοινότητα, πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης, μειώθηκε στο κάτω του 20% «και μπορεί να φτάσει και στο σημείο εξαφάνισης», είπε. Ωστόσο, ακόμη αυτό το 15-20% των μολύνσεων πιέζει το σύστημα Υγείας, καθώς δίνει περίπου τις μισές εισαγωγές και νοσηλείες που γίνονται σήμερα στα νοσοκομεία.

Λήξη καραντίνας στις 5 μέρες

Ερωτώμενος για τη μείωση της απομόνωσης στις 5 ημέρες από τις 10, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως αυτό αφορά μόνο ανθρώπους που δεν έχουν πλέον συμπτώματα ή ήταν από την αρχή ασυμπτωματικοί. Η οδηγία των επιστημόνων που στηρίχθηκε όπως είπε και στις οδηγίες του CDC είναι η απομόνωση των ανθρώπων που έχουν συμπτώματα να συνεχίζεται έως τις 10, ή ακόμη και 14 μέρες, αναλόγως το στέλεχος από το οποίο έχουν προσβληθεί.

«Αν εκτιμηθεί με επιστημονικά στοιχεία και από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων ότι αυτή η οδηγία θα πρέπει να τροποποιηθεί, τότε προφανέστατα η ίδια η Επιτροπή θα το επανεξετάσει», σημείωσε.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι τρις εμβολιασμένοι μετά τη νόσηση

Ο υπουργός Υγείας, ξεκαθάρισε και το θέμα της χρήσης των πιστοποιητικών όσων έχουν νοσήσει πρόσφατα με Covid και είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί.

Οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις που νόσησαν στη συνέχεια, μετά το πέρας 14 ημερών από την διάγνωση (διάστημα κατά το οποίο δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους καθώς θα είναι απενεργοποιημένο) θα μπορούν να χρησιμοποιούν και πάλι το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

«Το πιστοποιητικό τους θα ισχύει κανονικά μετά τη λήξη του διαστήματος της απομόνωσης», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά όσους έχουν εμβολιαστεί με 2 δόσεις εμβολίου και στη συνέχεια νόσησαν, αυτοί «θα λάβουν το πιστοποιητικό νόσησης μετά από 14 ημέρες και μετά την παρέλευση τριμήνου, θα κάνουν και την τρίτη δόση», είπε.

Παίδων Πεντέλης: «Η μετατροπή σε εμβολιαστικό κέντρο είναι προσωρινή»

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του να μετατραπεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, ο Θάνος Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μία προσωρινή απόφαση.

Το νοσοκομείο, όπως είπε, εφημέρευε μέχρι σήμερα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη μαζί με κάποιο άλλο νοσοκομείο Παίδων. Προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές σε 13 έως τις 13 Φεβρουαρίου, ώστε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί το νοσοκομείο από τις εφημερίες για περίπου 35 ημέρες.

«Η εξαίρεση του Παίδων Πεντέλης από τις εφημερίες δεν είναι μόνιμη απόφαση, αλλά αφορά μόνο από 8 έως 10 εφημερίες συνολικά. Δηλαδή, θα βγει από τις εφημερίες για 4 έως το πολύ 6 εβδομάδες. Δηλαδή σε 30 έως 40 ημέρες το πολύ θα επανέλθει στις εφημερίες», είπε.

Πρόσθεσε δε ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης των εργαζομένων για 24ωρη απεργία, καθώς υπήρχε κίνδυνος ταλαιπωρίας των γονιών και των παιδιών που είχαν κλείσει σήμερα ραντεβού για εμβολιασμό.

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με διευκρίνιση του υπουργείου Υγείας, επειδή μεταδόθηκε ότι θα γίνονται PCR test δωρεάν: «ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα ανέφερε ότι τις επόμενες ημέρες θα προστεθούν με την συμβολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά 50 σημεία στα οποία θα γίνονται RAPID TEST».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεάν rapid test με τη συμβολή του στρατού ανακοίνωσε ο Πλεύρης"

Εμβόλιο Astrazeneca: Νέα δεδομένα για την τρίτη δόση – Δημιουργεί περισσότερα αντισώματα κατά της Όμικρον

Σε ανακοινώσεις προχώρησε σήμερα, Πέμπτη (13/1) η AstraZeneca, γνωστοποιώντας ότι τα προκαταρκτικά δεδομένα από μια κλινική δοκιμή που διενήργησε του εμβολίου της κατά της COVID-19, του Vaxzevria, έδειξαν ότι το σκεύασμα δημιούργησε μεγαλύτερη απόκριση αντισωμάτων εναντίον της μετάλλαξης Όμικρον και άλλων-περιλαμβανομένων της Βήτα, της Delta, της Άλφα και της Γάμα- όταν αυτό χορηγούνταν ως τρίτη, ενισχυτική δόση.

Η αυξημένη απόκριση, ακόμη και απέναντι στην παραλλαγή Delta, διαπιστώθηκε από την αιματολογική εξέταση ατόμων που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί είτε με το Vaxzevria ή με ένα εμβόλιο mRNA, ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία προσθέτοντας ότι θα καταθέσει τα δεδομένα αυτά στις διεθνείς ρυθμιστικές αρχές δεδομένης της επείγουσας ανάγκης για αναμνηστικές δόσεις.

Η AstraZeneca έχει παρασκευάσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε συνεργασία με ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργαστηριακές μελέτες που διενεργήθηκαν από το πανεπιστήμιο τον περασμένο μήνα ήδη διαπίστωσαν ότι ένα σχήμα χορήγησης τριών δόσεων του Vaxzevria αυξάνει τα επίπεδα αντισωμάτων στο αίμα εναντίον της υψηλά μεταδιδόμενης Όμικρον.

Astrazeneca: Η πρώτη ανακοίνωση της εταιρείας για το Vaxzevria ως ενισχυτική δόση
 

Η σημερινή σύντομη ανακοίνωση, η οποία δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένα δεδομένα, είναι η πρώτη στην οποία προβαίνει η AstraZeneca σχετικά με την πιθανή προστασία που παρέχει το Vaxzevria ως ενισχυτική δόση έπειτα από δύο δόσεις είτε του ίδιου εμβολίου ή κάποιου άλλου εμβολίου mRNA, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εμβόλια που έχουν δημιουργηθεί με βάση την τεχνολογία mRNA παρασκευάζονται από τις εταιρείες BioNTech-Pfizer και Moderna.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα πορίσματά της «ενισχύουν τον αυξανόμενο όγκο αποδείξεων που υποστηρίζουν το Vaxzevria ως τρίτη ενισχυτική δόση ανεξαρτήτως των δοκιμασμένων σχημάτων αρχικού εμβολιασμού με άλλα σκευάσματα».

Μια μεγάλη βρετανική κλινική δοκιμή τον Δεκέμβριο διαπίστωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αύξησε τα αντισώματα όταν χορηγήθηκε ως ενισχυτική δόση μετά τον αρχικό εμβολιασμό είτε με το δικό της εμβόλιο ή με εκείνο της Pfizer, αλλά αυτό πριν από την εκρηκτική εξάπλωση της Όμικρον. Ωστόσο, η έρευνα εκείνη την εποχή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα εμβόλια mRNA της Pfizer και της Moderna παρείχαν μεγαλύτερη αύξηση των αντισωμάτων όταν χορηγούνταν ως τρίτη δόση.

Η AstraZeneca και οι παρασκευαστές εταίροι της έχουν προμηθεύσει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της παγκοσμίως παρότι αυτό δεν έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ, ενώ οι BioNTech-Pfizer έχουν προμηθεύσει περίπου 2,6 δισεκατομμύρια δόσεις.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμβόλιο Astrazeneca: Νέα δεδομένα για την τρίτη δόση – Δημιουργεί περισσότερα αντισώματα κατά της Όμικρον"

Eρχονται έως και τριπλάσιοι λογαριασμοί ρεύματος - Προς παράταση η ρύθμιση χρεών σε 36-72 δόσεις

Αποκάλυψη για όσα περιμένει η κυβέρνηση με τους λογαριασμούς ρεύματος. Τι ειπώθηκε στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη. Οι λογαριασμοί ρεύματος τριπλασιάζονται τον Ιανουάριο.

Μία εξαιρετικά δυσοίωνη πρόβλεψη κατατέθηκε στην προχθεσινή, ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στη διαχείριση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης : Οτι οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος για τον μήνα Ιανουάριο θα προκαλέσουν μεγάλο σοκ στους πολίτες, καθώς αναμένεται να είναι τριπλάσιοι των προηγούμενων μηνών.

Τα «μαύρα» αυτά μαντάτα, σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, με την παραδοχή ότι η ενεργειακή κρίση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ο ορίζοντας αποκλιμάκωσης δεν είναι ακόμα ορατός και οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.

Όπως έγραψε από χθες το iEidiseis.gr, η κυβέρνηση πάγωσε κάθε προσδοκία για μείωση του ΦΠΑ σε σειρά βασικών καταναλωτικών προϊόντων, με φόντο τις αυξήσεις «φωτιά» που σε ορισμένες περιπτώσεις, θα φτάσουν άμεσα, από τις 15 Ιανουαρίου, ακόμα και διψήφια νούμερα, με το σκεπτικό ότι αφενός μία τέτοια κίνηση θα επέφερε δυσβάστακτο δημοσιονομικό βάρος της τάξεως των 1,5 δις ευρώ και αφετέρου, στο τέλος της ημέρας, όταν η κυβέρνηση θα τον επανέφερε στα σημερινά επίπεδα, το πολιτικό κόστος θα ήταν μεγάλο. Μεγαλύτερο από εκείνο της παραμονής του ΦΠΑ στα σημερινά επίπεδα. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι συναρμόδιοι υπουργοί, όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, έχουν αντίθετη άποψη.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση εμφανίζει στρέφει το βάρος στην αύξηση των μισθών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αυτή τη στιγμή αποφάσεις για τον χρόνο και το ακριβές περιεχόμενο της σχετικής πρωτοβουλίας.

Ταυτόχρονα περιορίζεται μία κλιμακωτή αντιμετώπιση του προβλήματος, που προβλέπει τη διαχείρισή του, μήνα με τον μήνα, καθώς ουδείς μπορεί να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα για το πότε θα τελειώσει η ενεργειακή κρίση και πόσο χρόνος θα χρειαστεί για να μετακυλιστεί η αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και τα καταναλωτικά προϊόντα.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε τσουνάμι. Πρέπει να πάρουμε δραστικά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά», τονίζει υπουργός της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι τα σύνθετα και πολυεπίπεδα προβλήματα της συγκυρίας, απαιτούν ανάλογες πολιτικές.

Προσώρας, αυτό που φαίνεται να είναι στα σκαριά είναι η παράταση της δυνατότητας υπαγωγής σε 36 έως 72 δόσεις για τα "κορονοχρέη", η οποία λήγει στις 26 Ιανουαρίου. Πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο επιβεβαιώνουν ότι από τους 830.000 φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση, ένα μεγάλο ποσοστό δεν την έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα, οπότε εξετάζεται η πιθανότητα να δοθεί παράταση ενός ή δύο μηνών.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Eρχονται έως και τριπλάσιοι λογαριασμοί ρεύματος - Προς παράταση η ρύθμιση χρεών σε 36-72 δόσεις"

Σε ισχύ, έως τις 18:00, το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Σε ισχύ έως τις 18:00 θα παραμείνει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που εξακολουθούν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία λόγω τροποποιήσεων ή αλλαγών που ενδέχεται να υπάρξουν στα δρομολόγια των πλοίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Σε ισχύ, έως τις 18:00, το απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο"

Δίκη ψευτογιατρού: Ανατριχιαστική μαρτυρία – «Τραβούσα του Χριστού τα πάθη. Ήμουν ζωντανός-νεκρός»

«Τραβούσα του Χριστού τα πάθη. Ήμουν ζωντανός- νεκρός». Είναι ακόμα μία συγκλονιστική μαρτυρία στη δίκη του ψευτογιατρού που κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες σε βάρος ασθενών.

Ο μάρτυρας από τη Ρόδο που έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κρατώντας πατερίτσες, είχε ένα σοβαρό ατύχημα με αλεξίπτωτο. Οι γιατροί του είχαν πει ότι έπρεπε να μάθει να ζει με πόνους. Το 2018 γνώρισε τον ψευτογιατρό και, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο, του συστήθηκε ως διακεκριμένος ορθοπεδικός-χειρούργος, διεθνούς φήμης που χειρουργούσε κυρίως σε Γαλλία και Ελβετία και του είπε:

«Όλα γίνονται, θα σε κάνω να παίξεις και μπάλα». Μου είπε ότι η θεραπεία θα γίνει με βλαστοκύτταρα, θα αποκατασταθεί η βλάβη με χειρουργείο. Μου έστειλε email με οδηγίες, έτρωγα για έξι μήνες και έτρωγα γαϊδουράγκαθο, χόρτα καθημερινά και έπαιρνα 12 χάπια. Μου είπε μόνο στο εξωτερικό γίνεται το χειρουργείο. Μου απαγόρευσε να τρώω κρέατα, αρνί, χοιρινό και μοσχάρι και να μην έχω σεξουαλική ζωή καθόλου».

Λίγους μήνες αργότερα υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο και τρεις γιατρούς, ιδιωτικής κλινικής της Αθήνας, σε εγχείρηση, κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό και του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό».

Πριν από την επέμβαση, ο μάρτυρας υποστήριξε, ότι περπατούσε κανονικά, παρά το γεγονός ότι είχε κινητικά προβλήματα.

Μετά χειροτέρεψε και πλέον ζει με καθημερινούς αφόρητους πόνους. Όπως κατέθεσε:

«Έψαχνα να βρω την υγεία μου, σωτηρία. Τέλη Σεπτέμβρη μου είπε ότι το μόσχευμα έρχεται. Στις 5 Οκτωβρίου ανεβαίνω Αθήνα και στις 8 Οκτωβρίου, ήρθε στο σπίτι γιου μου και του έδωσα 20.000 ευρώ μετρητά. Μου είπε ότι το μόσχευμα κάνει 54.000 ευρώ αλλά εκείνος το πήρε σε καλύτερη τιμή.

Μου είπε ότι στις 10 του μήνα μπαίνεις στην κλινική. Πήγαμε στο γραφείο Δ.Π. και εκείνος με χαμόγελο μου έγραψε με μολύβι στο χαρτί «έχεις πάθεις αυτό, θα αφαιρεθεί αυτό το κομμάτι και θα μπει το μόσχευμα. Μου είπε να είσαι σίγουρος ότι θα περπατήσεις. Θα βγει ο σπόνδυλος Θ12 και θα μπει μόσχευμα».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι στο δωμάτιο τον επισκέφθηκε και ο πρώην υπουργός, ο οποίος συμμετείχε στο χειρουργείο του μαζί με ένα ακόμα γιατρό:

«Ο πρώην υπουργός μου είπε θα κάνω μία πολύωρη επέμβαση και πως δουλειά του είναι να ανοίξει το θώρακα για να φτάσει ο άλλος γιατρός πίσω. Μου είπε ότι το χειρουργείο πρέπει να γίνει για να περπατήσω.

«Μετά το χειρουργείο ξύπνησα 4 η ώρα το απόγευμα στην εντατική. Ο πρώτος με επισκέφθηκε ήταν ο «ψευτογιατρός» με ιατρικά ρούχα. Μετά με ανέβασαν στον όροφο. Ο «ψευτογιατρός» μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις σύντομα». Εγώ πονούσα σαν να με έχουν σουβλίσει. Μου έβγαλαν όλο το πλευρό.

Ήρθε ο Δ.Π. και μου είπε πως «όλα πήγαν καλά και θα περπατήσεις». Μου είπε ότι αφαίρεσαν μέρος του πλευρού για να μπορεί να πάει από μπροστά πίσω. Ο «ψευτογιατρός» ήθελε 50.000 ευρώ, δώσαμε 20.000 ευρώ στο λογιστήριο από ό, τι μου είπε αδελφή. Στις 16 του μήνα βγήκα από τη κλινική με φρικτούς πόνους. Μου έχουν γράψει και μία ουσία που είναι ναρκωτική. Τους είπα και για την κύστη μου και είπαν θα αποκατασταθεί. Μου είχε πει μία τακτική ο «ψευτογιατρός», να πρήζομαι, να πονάω και να πηγαίνω τουαλέτα. Του Χριστού τα πάθη δηλαδή τραβούσα. Ο κατηγορούμενος ήρθε στο σπίτι και μου πήρε άλλα 30.000 ευρώ.

Ήμουν χάλια ζωντανός- νεκρός, δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Στο σπίτι είχα πυρετό, 40. Ήμουν όλη την ώρα στο κρεβάτι και μούγκριζα αυτή ήταν η κατάσταση μου.

Ο κατηγορούμενος, με την πειθώ του και την αγιοσύνη του, έλεγες αυτός είναι «άγιος άνθρωπος». Είχε πειθώ, μιλούσε με ιατρικούς όρους, συζητούσε πάντα για την θρησκεία, μου έλεγε ότι έκανε καλά το βασιλιά του Σουδαν».

«Του είχα πει ότι εάν περπατήσω θα του γράψω ένα σπιτάκι στη θάλασσα που έχω. Με πήρε κάποια στιγμή τηλέφωνο και μου λέει «με αυτό το σπιτάκι που μου είχες πει, τι θα γίνει;» Του απάντησα όταν περπατήσω θα στο δώσω. Δεν έχω πια αναπνοή, δύο χρόνια δεν μπορώ να μπω στη θάλασσα. Είμαι χειρότερα από πριν. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Έχω επιβαρυνθεί στο αναπνευστικό, κάθε μέρα έχω πυρετό. Θα μπορούσα να μην έχω κάνει χειρουργείο. Εγώ πήγα εκεί για να περπατήσω. Η εντύπωση που μου έδωσαν ήταν πως είναι ομάδα. Πως με βάζουν εμένα μέσα με 82% αναπηρία αφού ξέρουν ότι δε θα γίνω καλά;

Ας μου ζητούσαν 20.000 ευρώ να τους τα δώσω. Πλέον έχω αναπηρία 85% εφ όρου ζωής».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη ψευτογιατρού: Ανατριχιαστική μαρτυρία – «Τραβούσα του Χριστού τα πάθη. Ήμουν ζωντανός-νεκρός»"

Επίθεση κουκουλοφόρων σε συνεργείο της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ

Απρόκλητη επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκε το συνεργείο της ΕΡΤ και η ρεπόρτερ Ελίνα Κολύβα την ώρα που κάλυπταν κινητοποίηση φοιτητών έξω από την ΑΣΟΕΕ για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Οι συνάδελφοι είναι καλά στην υγεία τους.

Την ώρα που μαγνητοσκοπούσαν δηλώσεις από φοιτητές, 3 με 4 κουκουλοφόροι εκσφενδόνισαν εναντίον τους καφέδες και μπουκάλια και τους προπηλάκισαν. Προσπάθησαν να αρπάξουν το μικρόφωνο χωρίς να τα καταφέρουν, ενώ ο εικονολήπτης τράπηκε σε φυγή για να τους αποτρέψει από το να πάρουν την  κάμερα, καθώς είναι η δεύτερη επίθεση που ο ίδιος δέχεται μέσα σε λίγες μέρες.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση κουκουλοφόρων σε συνεργείο της ΕΡΤ έξω από την ΑΣΟΕΕ"

Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 15 συλληφθέντων του ΑΠΘ – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 15 συλληφθέντες για την κατάληψη του εργαστηρίου φαρμακολογίας του ΑΠΘ που εκκενώθηκε, χθες το πρωί, ύστερα από αστυνομική επιχείρηση.

Οι κατηγορούμενοι, οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες, ηλικίας 20 έως 39 ετών, και μεταξύ αυτών εν ενεργεία προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Επειδή απουσίαζαν, όμως, οι μάρτυρες αστυνομικοί, η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Ιανουαρίου και η κράτηση των συλληφθέντων ήρθη αυτοδικαίως.

Προηγουμένως, η εισαγγελέας πρωτοδικών είχε ασκήσεις εις βάρος τους ποινική δίωξη για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας και κοινής ειρήνης, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ραδιοσυχνοτήτων. Ένας εκ των συλληφθέντων διώκεται για συνέργεια στις πράξεις της βίας κατά υπαλλήλων και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη των 15 συλληφθέντων του ΑΠΘ – Αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι"

Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Κ. Σακελλαροπούλου - Έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Δυναμιτίζει ξανά το κλίμα η Άγκυρα, βάλλοντας αυτή τη φορά κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με αιχμή δηλώσεις της κατά την παρουσίαση του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού Σουρμένων, στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Κατά τον χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε πως «η ιστορία του Ποντιακού ελληνισμού υπήρξε μακρά, λαμπρή και οδυνηρή» σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η τραγική κατάληξή της, με την μεθοδευμένη και συστηματική γενοκτονία που με διωγμούς, σφαγές, προσπάθειες βίαιου εξισλαμισμού και ανείπωτη βαρβαρότητα, τους ξερίζωσε από τις πατρογονικές εστίες τους και τους έφερε στον δρόμο της προσφυγιάς, είναι ανεπούλωτο τραύμα».

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εγκαλεί την κ. Σακελλαροπούλου για «αβάσιμους ισχυρισμούς» που «διαστρεβλώνουν την ιστορία». Υποστηρίζει ακόμη πως «οι ισχυρισμοί αυτοί δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που 'επιχείρησε να εισβάλει και να καταλάβει' την Ανατολία και ότι ο ελληνικός στρατός 'διέπραξε βάρβαρα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας', ειδικά εναντίον αθώων ανθρώπων στην περιοχή της Δυτικής Ανατολίας».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα ότι «προβάλλει συχνά ψευδείς αιτιάσεις, επισκιάζοντας τις προσπάθειες για την εγκαθίδρυση ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών». Υποστηρίζει επίσης ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν συνάδουν με την αναμενόμενη υπεθυνότητα εκ μέρους κρατικών αξιωματούχων.

«Καλούμε για μία ακόμη φορά τη γείτονά μας Ελλάδα να επιδείξει κοινή λογική και εποικοδομητική στάση» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΥΠΕΞ: Η Τουρκία διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα

Η ανακοίνωση της Άγκυρας προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. «Για μία ακόμα φορά, κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων της διπλωματικής πρακτικής, η τουρκική πλευρά καταφέρεται εναντίον ανώτατου αξιωματούχου της Ελλάδας, στην προκειμένη περίπτωση, μάλιστα, της Προέδρου της Δημοκρατίας» αναφέρει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει ακόμη πως «η τουρκική πλευρά, δυστυχώς, διαστρεβλώνει για άλλη μία φορά την πραγματικότητα και αποκρύπτει όχι μόνο το τι έγινε στο παρελθόν αλλά και την συνεχιζόμενη πολιτική της, η οποία καταπατά το Διεθνές Δίκαιο σε καθημερινή βάση, δημιουργώντας εντάσεις και δηλητηριάζοντας το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών».

«Η Ελλάδα, απορρίπτοντας στο σύνολο τους, τις τουρκικές αιτιάσεις, επισημαίνει ότι η αποδοχή της ιστορικής αλήθειας και η συμφιλίωση των εθνών με το παρελθόν τους αποτελεί άλμα ηθικής υπέρβασης των διαφορών μεταξύ των λαών και εχέγγυο ειρηνικής συνύπαρξής τους για το μέλλον» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Γ. Οικονόμου: Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται, ούτε διαγράφεται

Στις βολές του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η ιστορία ούτε παραχαράσσεται και πολύ περισσότερο δεν διαγράφεται» σχολίασε και πρόσθεσε: «Τα ιστορικά γεγονότα είναι πολύ συγκεκριμένα, οι εγκληματικές και δολοφονικές συμπεριφορές και οι γενοκτονίες είναι πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν χαρακτηριστεί έτσι, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από άλλες χώρες».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Κ. Σακελλαροπούλου - Έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών"

Ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης δεν πάει στο δικαστήριο για τα fake news που διέδιδε... επειδή βρέθηκε θετικός

Ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης δεν θα παραστεί στα δικαστήρια αύριο Παρασκευή, οπότε και δικάζεται  για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθησηκαθώς όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, έχει κορωνοϊό.
Μάλιστα ο ίδιος παραθέτει και φωτογραφία από το θετικό μοριακό αποτέλεσμα, ωστόσο όπως επισημαίνει «δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Παρασκευή ακόμα και με 40 πυρετό και να υποβάλει τις πρώτες ενστάσεις και τα αιτήματα, αν του το επέτρεπαν».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «μετά από είκοσι δύο μήνες …μοναδικής σχέσης που ανέπτυξα με τον κορωνοϊό, διάστημα στο οποίο τον προκάλεσα …επί ματαίω αμέτρητες φορές, ενώ αμέτρητες επίσης φορές υπήρξα ο …εξορκιστής του σε δεκάδες νοσοκομεία, με …επισκέφτηκε δυόμιση μέρες πριν τη δίκη του αιώνα!».

Επισημαίνει δε ότι: «Εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να εμφανιστώ στο δικαστήριο την Παρασκευή ακόμα και με 40 πυρετό και να υποβάλω τις πρώτες ενστάσεις και τα αιτήματα, αν μου το επέτρεπαν. Άλλωστε και από χθες το βράδυ όταν και έλαβα με email τη θετική διάγνωση του μοριακού ελέγχου από το πιστοποιημένο εργαστήριο «Αιμοδιάγνωση», δεν έχω σταματήσει να εργάζομαι πυρετωδώς, όχι πλέον όμως μόνο …μεταφορικά!».

Και συνεχίζει:

«Αυτό όμως απλά απαγορεύεται και το δικαστήριο δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά.

Φυσικά, έχω απομονωθεί από την οικογένειά μου, η οποία χαίρει άκρας υγείας, όπως όμως θα γινόταν με οποιαδήποτε ίωση. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Την Παρασκευή θα εμφανιστεί στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών ο συνάδελφός μου Αλέξανδρος Παπατσώρης και θα καταθέσει το θετικό μοριακό αποτέλεσμα.

Το αίτημα ΟΜΩΣ που θα υποβάλει στο δικαστήριο θα είναι ΟΧΙ και ΕΠΟΥΔΕΝΙ η αναβολή αλλά ΜΟΝΟ η διακοπή της δίκης σε δικάσιμο πέραν του πενθημέρου από τη διάγνωση, με την ίδια σύνθεση.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και του τεραστίου ενδιαφέροντος για τη δίκη αυτή, ο συνάδελφός μου θα υποβάλει στο δικαστήριο αίτημα να εξεταστώ εδώ στην οικία μου από ιατροδικαστή που θα οριστεί από αυτό, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά, αν και δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί σοβαρός άνθρωπος που θα διανοηθεί να αμφισβητήσει τίποτα από όλα αυτά.

Ώστε απευθύνω αυστηρή προειδοποίηση προς όσους σκεφτούν και το κάνουν πράξη να τα αμφισβητήσουν. Η νομική απάντηση θα είναι άμεση και σκληρή.

Κάνω την ανακοίνωση αυτή από σήμερα γιατί γνωρίζω ότι γίνονται προετοιμασίες στην Αθήνα αλλά και σε όλη τη χώρα για να έρθει κόσμος έξω από το Εφετείο την Παρασκευή. Για την παρουσία αυτή θα εκδώσω όταν έρθει η ώρα ειδική ανακοίνωση. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή.

Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι με έχει συγκινήσει πολύ η κινητοποίηση αυτή. Γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να έρθουν στο Εφετείο δεν θα έρθουν για να υποστηρίξουν έναν ακόμη επίδοξο πολιτικό. Αλλά έναν δικηγόρο, και μόνο δικηγόρο, που μάχεται είκοσι δύο μήνες τώρα να αποδείξει την Αλήθεια και να απαλλάξει τους Έλληνες από τα δεσμά της μεγαλύτερης Απάτης στην ιστορία του Έθνους, χωρίς να διεκδικεί θέσεις πολιτικές και ανταλλάγματα.

Ώστε η αναγνώριση αυτή μόνο αδιάφορη δεν μου είναι.

Σταμάτα, 12 Ιανουαρίου 2022

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Δικηγόρος Αθηνών»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο αρνητής δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης δεν πάει στο δικαστήριο για τα fake news που διέδιδε... επειδή βρέθηκε θετικός"

Πλεύρης: Κατέθεσε αγωγή για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες, προκειμένου η 24ωρη απεργία, που πραγματοποιείται εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Κατέθεσε αγωγή για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία στο Παίδων Πεντέλης"

"Αυτοί που άφησαν απροστάτευτα τα θαλάσσια σύνορα μας επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα, εκεί που δεν υπάρχει"

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης «σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα για την Ελλάδα, εκεί που δεν υπάρχει».

«Όπως έχω αναφέρει σε δηλώσεις μου», τόνισε ο κ. Πλακιωτάκης, «το 2021 το Λιμενικό Σώμα πραγματοποίησε 1450 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στις οποίες διασώθηκαν 29.000 άτομα. Οι επιχειρήσεις αυτές αφορούσαν διάσωση μεταναστών, αλλά και μηχανικές βλάβες πλοίων, προσαράξεις, κολυμβητές σε κίνδυνο, απεγκλωβισμούς σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, όπως οι πυρκαγιές, μεταφορές ασθενών και σειρά άλλων περιστατικών ευθύνης του Λιμενικού Σώματος. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, αφορά, όπως είναι φυσικό, όλους και όχι μόνο τους μετανάστες.

Λυπάμαι γιατί εκείνοι που κατάργησαν ουσιαστικά τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, με συνέπεια δουλέμποροι και διακινητές να κάνουν πάρτι στο Αιγαίο και να εισέρθουν στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα, χωρίς να υπάρχει. Πρόβλημα, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για την Ελλάδα.

Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά, ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και θα συνεχίσει να τα προστατεύει. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».

politischios

Διαβάστε Περισσότερα » ""Αυτοί που άφησαν απροστάτευτα τα θαλάσσια σύνορα μας επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Ελλάδα, εκεί που δεν υπάρχει""

«Μπάχαλο» με τις επιτάξεις ιατρών καταγγέλλει ο ΙΣΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μετά από έκτακτη συνεδρίασή του με θέμα την επιστράτευση των γιατρών, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Σήμερα 12/1/2022 πληροφορηθήκαμε από τα μέλη μας ότι έχουν αρχίσει να λαμβάνουν φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών, καλούμενοι να παρουσιαστούν αύριο το πρωί σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή μας προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στις 7/1 είχαμε διατυπώσει προτάσεις και είχαμε ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα της επιστράτευσης. Δυστυχώς, τις αστοχίες της προηγούμενης επιστράτευσης διαδέχτηκε το Βατερλό της σημερινής. Να θυμίσουμε ότι κατά την πρόσφατη επιστράτευση γιατρών στη Θεσσαλονίκη στις 19/10/2021 είχαν κληθεί προς επιστράτευση, μεταξύ των άλλων, συνάδελφος εγκυμονούσα, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του 424 καθώς και συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Δυστυχώς, δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρον η εθελοντική προσφορά για εφημερίες στο ΕΣΥ ιδιωτών αναισθησιολόγων, η οποία προέκυψε μετά από συντονισμό του ΙΣΘ κατόπιν αιτήματος των υγειονομικών περιφερειών.

  • Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που έχουν έρθει στον ΙΣΘ από συναδέλφους, έχουν επιστρατευτεί Αναισθησιολόγοι-Εντατικολόγοι που εργάζονται σε ΜΕΘ τριών ιδιωτικών κλινικών της πόλης μας, οι οποίες νοσηλεύουν και ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η λειτουργία τους.
  • Επιστρατεύτηκαν 7 από τους 10 Αναισθησιολόγους ιδιωτικού μαιευτηρίου της πόλης με 24ωρη εφημερία που πραγματοποιεί 4.500 τοκετούς τον χρόνο.
  • Επιστρατεύτηκαν 5 από τους 6 μόνιμους Αναισθησιολόγους που εξυπηρετούν τα χειρουργεία άλλης ιδιωτικής κλινικής, δύο εκ των οποίων εφημερεύουν και στη μονάδα εντατικής θεραπείας της κλινικής.
  • Επιστρατεύτηκαν συνάδελφοι χωρίς να ληφθεί υπόψη κανένα ηλικιακό κριτήριο, μεταξύ των οποίων και κάποιοι άνω των 70 ετών.
  • Τέλος, επιστρατεύτηκαν συνάδελφοι για να εργαστούν σε νοσοκομεία εκτός Θεσσαλονίκης χωρίς καμία πρόνοια για τη μετακίνησή τους και τη διαμονή τους εκεί.

Καλούμε τις υπηρεσίες του υπουργείου να προβούν άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν απευθύνονται σε τουρίστες και να δείξουν τη στοιχειώδη σοβαρότητα και σεβασμό στους συναδέλφους που καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, διορθώνοντας άμεσα τα λάθη τους. Σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους που εντέλλονται να μετακινηθούν εκτός του τόπου κατοικίας τους, πρέπει να διασφαλιστεί αξιοπρεπής διαμονή και ασφαλής μετακίνηση.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για άλλη μια φορά θα καλύψει με συμβόλαιο αστικής ευθύνης όλους τους επιστρατευμένους συναδέλφους.

Η παροδική ενίσχυση του ΕΣΥ (για όσο διάστημα διαρκεί το 5ο κύμα) πρέπει να είναι ουσιαστική, χωρίς διαταραχή της λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, που προσφέρει και αυτός δυνάμεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας σε νοσοκομειακό αλλά και σε εξωνοσοκομειακό επίπεδο ΠΦΥ.

Για ακόμη μια φορά πρέπει να τονιστεί ότι οι ανάγκες του ΕΣΥ πρέπει άμεσα να καλυφθούν με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με σύγχρονη αναπροσαρμογή των αμοιβών των γιατρών του ΕΣΥ, ανάλογων με των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, συγχρόνως η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Μόνο έτσι θα ανασταλεί η διαρροή των νέων συναδέλφων προς το εξωτερικό και θα επιβραδυνθεί ο αριθμός παραιτήσεων των ήδη υπηρετούντων.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπάχαλο» με τις επιτάξεις ιατρών καταγγέλλει ο ΙΣΘ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news