facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας – Έστειλαν 18χρονο στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή

Άλλο ένα κρούσμα ενδοσχολικής βίας αυτή τη φορά μέσα σε σχολείο κατά τη διάρκεια διαλείμματος σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης (7/2). Στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά πέντε μαθητές 17 και 18 ετών ξυλοκόπησαν 18χρονο συμμαθητή τους για ασήμαντη αφορμή, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο.

Η μητέρα του 18χρονου περιγράφει την στιγμή της επίθεσης, που δέχτηκε ο γιος της από συμμαθητές του στην αυλή του σχολείου.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου και νοσηλεύεται.

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Λαγκαδά, Δημήτρης Χατζόπουλος τονίζει πως «είναι καθαρή περίπτωση προσωπικής αντιδικίας μαθητών. Δεν έχει καμία σχέση με οπαδικά από την πληροφορία, που έχω. Γίνονται οι έρευνες, θα αποδοθούν οι όποιες ευθύνες πρέπει να αποδοθούν».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας δήμου Λαγκαδά, Χαράλαμπος Κυργιάννης επισημαίνει: «Δυστυχώς το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας όπως παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα έχει αποκτήσει καποια έξαρση».

Οι πέντε μαθητές συνελήφθησαν και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για σωματική βλάβη. Αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Σοκάρει το νέο περιστατικό ενδοσχολικής βίας – Έστειλαν 18χρονο στο νοσοκομείο για ασήμαντη αφορμή"

Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές από σπίτια στην Ανατολική Αττική – Τρεις συλλήψεις

Το τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας κατάφερε και εξιχνίασε 8 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 31χρονος μαζί με άλλα άτομα προέβαινε σε κλοπές από σπίτια επιλέγοντας περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 31χρονος αφαιρούσε, εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, τα οχήματα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα κοντά στα σπίτια που έκαναν τις κλοπές.

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκαν μέσα σε δύο σπίτια  συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 69 και 34 ετών για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων ενώ συνελήφθη και 42χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν 2 εντάλματα σύλληψης για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Στα σπίτια βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: πιστόλι, πρέσα η οποία χρησιμοποιείται για διάνοιξη πόρτας, πολλά ρολόγια και κοσμήματα, 11 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ. 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκαν 8 κλοπές από σπίτια στην Ανατολική Αττική – Τρεις συλλήψεις"

Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ, οι ειδικότητες και οι αμοιβές τους

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την αύξηση των γιατρών, των ειδικοτήτων τους και των αμοιβών τους, βρέθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υπουργός συζήτησε με τους γιατρούς της επιτροπής για τις αλλαγές που έρχονται, με σκοπό να διευκολύνουν στην πράξη τη ζωή χιλιάδων ατόμων με αναπηρία, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την αύξηση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), που υπεγράφη από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και τον υπουργό Υγείας, ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η κ. Μιχαηλίδου συμμετείχε στην ενημερωτική εκδήλωση για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στη βιομηχανία, που συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο Σύλλογος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ).

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και στην αναγκαιότητα επέκτασής της σε όλους τους κλάδους. Όπως είπε, «οι πολιτικές αυτές έχουν ως επίκεντρο την προστασία των εργαζομένων, την εξάλειψη της αδήλωτης εργασίας, τη συμμόρφωση στις διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Εργαζόμενοι, εργοδότες και Πολιτεία, βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά».

Συνοδευόμενη από τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, η υπουργός επισκέφθηκε τον ΕΦΚΑ, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης (ΠΕΚΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ). Τέλος, η κ. Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ο πρώτος μήνας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν θα μπορούσε παρά να κλείσει με μία επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Με τον διοικητή του e-EΦΚΑ, Αλέξανδρο Βαρβέρη, επισκεφτήκαμε όλων των τύπων τις δομές του ΕΦΚΑ. Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους, ακούσαμε τους πολίτες και ενημερωθήκαμε για την πρόοδο που σημειώνεται στην εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι εργοδότες, οι συνταξιούχοι και τα άτομα με αναπηρία, βρίσκονται όλοι τους στο επίκεντρο των πολιτικών που υλοποιούμε. Ειδικά, για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, τέσσερα χρόνια πριν ξεκινήσαμε μία μεγάλη προσπάθεια να αλλάξουμε τη ζωή τόσο των ίδιων όσο και των οικογενειών τους. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η αύξηση που γίνεται για πρώτη φορά στον αριθμό, στις ειδικότητες, αλλά και στην αμοιβή των γιατρών που απασχολούνται στα ΚΕΠΑ. Επιδίωξή μας είναι να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, χωρίς να αφήνουμε κανέναν πίσω».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δ. Μιχαηλίδου: Αυξάνονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ, οι ειδικότητες και οι αμοιβές τους"

Πέντε αναισθησιολόγοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Συνολικά πέντε αναισθησιολόγοι αναμένεται να μετακινηθούν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, με αποτέλεσμα να μη βγαίνουν οι εφημερίες.

Έτσι, ένας θα μετακινηθεί από τον Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, τρεις από το Παίδων Πεντέλης και ένας από το Παίδων «Αγία Σοφία».

Οι τρεις γιατροί του Παίδων Πεντέλης θα πραγματοποιούν μία εφημερία ο καθένας το μήνα, για χρονικό διάστημα τριών μηνών, με σκοπό την κάλυψη των επειγουσών αναγκών. Επίσης, ο ιατρός διευθυντής αναισθησιολογίας ο οποίος μετακινείται από το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, θα παραμείνει για τρεις μήνες στο Αγλαΐα Κυριακού, με την υποχρέωση να εκτελεί 1-2 εφημερίες το μήνα στο νοσοκομείο από το οποίο προέρχεται.

Από το Αγία Σοφία έχουν οριστεί τρεις αναισθησιολόγοι οι οποίοι θα εργάζονται καθημερινά στο «Αγλαΐα Κυριακού» εκ περιτροπής για το διάστημα από 12 Φεβρουαρίου – 29 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται, ότι είχε ανακοινωθεί τέλος στα χειρουργεία και αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων, επειδή δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό στο νοσοκομείο.

Η απόφαση για τη μετακίνηση των αναισθησιολόγων:

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέντε αναισθησιολόγοι μετακινούνται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»"

Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων

Ο Νίκος Δένδιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναδεικνύονται οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας ο Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθώς συγκεντρώνει το 32%, ενώ ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 12% και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 10%.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το πόσο ενδιαφέρει τους πολίτες το 35% λέει αρκετά, το 25% λίγο, το 25% καθόλου και μόλις το 14% πολύ.

Όσο για το πιο θα είναι το βασικό κριτήριο επιλογή κόμματος για τις ευρωκλογές, τα ζητήματα οικονομίας απαντά το 38%, τα κοινωνικά θέματα το 17% και το 16% η ιδεολογία.

Στο ερώτημα για το αν οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για την ανάδειξη ενός κόμματος σε ισχυρή αντιπολίτευση το 62% λέει όχι και το 30% ναι.

Στις συσπειρώσεις των κομμάτων η ΝΔ φτάνει το 70%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές καθώς φτάνει μόλις το 54%, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει το εντυπωσιακό ποσοστό του 85% στη συσπείρωση των ψηφοφόρων του.

Πρώτο πάντως παραμένει το ΚΚΕ με 91% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 91%.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Alco: Δένδιας και Πιερρακάκης οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης – Οι συσπειρώσεις των κομμάτων"

Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας – Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες

Λίγα 24ωρα πριν τη συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα προχωρώντας σε συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων.

Στο κέντρο της Λάρισας βρίσκονται από το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους. Ξεκίνησαν από τον κόμβο Πλατυκάμπου και στάθμευσαν στην κεντρική πλατεία όπου θα παραμείνουν με τα τρακτέρ τους μέχρι αύριο, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, στις 3:00 το μεσημέρι. Είναι η δεύτερη “απόβαση” των τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, μέσα σε διάστημα λίγων ημερών. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν σήμερα και το Εργατικό Κέντρο, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι.

Παράλληλα, αγροκτηνοτρόφοι από το μπλόκο στον Ε-65 προχώρησαν σε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας. Εκεί τους ανέμεναν δεκάδες φορείς και σωματεία, δείχνοντας τη στήριξή τους στον αγώνα που δίνουν. Περίπου 20 τρακτέρ έφτασαν από το μπλόκο στην πλατεία. Συμβολικά οι αγροκτηνοτροφοι πέταξαν άχυρα και γάλα, “ό,τι απέμεινε από τον κάμπο που πλημμύρισε”.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που αφορούν αποκλειστικά τον Κάμπο. Αναμένουν την απάντηση εάν θα γίνει δεκτό αυτό το αίτημα. Παράλληλα, διαμόρφωσαν την αντιπροσωπεία που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον οποίο, όπως επισημαίνουν, αναμένουν ειλικρινή διάλογο και λύσεις.

Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας – Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες

Σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, στο ύψος της Πορταριάς προχώρησαν και σήμερα αγρότες της Χαλκιδικής. Νωρίτερα, αγρότες απέκλεισαν για περίπου 15 λεπτά την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ύψος των Μαλγάρων, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στα σύνορα της Νίκης όπου έκλεισαν για τέσσερις ώρες το τελωνείο, προκειμένου να μην περάσουν τα εμπορεύματα προς τη Βόρεια Μακεδονία και από τη Βόρεια Μακεδονία.

Σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό προχώρησαν και οι αγρότες της Λέσβου, στη διασταύρωση Καλλονής – Αγίας Παρασκευής. Έκαψαν ζωοτροφές, τις οποίες έσβησαν στη συνέχεια με γάλα.

Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας – Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με συμβολικούς αποκλεισμούς χωρίς κλιμάκωση μέχρι την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, μετά την οποία θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

Το ραντεβού του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών κλείδωσε για την Τρίτη στις 12:00 το μεσημέρι. Η συνολική εκπροσώπηση θα είναι από 15 ανθρώπους και συγκεκριμένα: έξι από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι το Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και έναν από την Πελοπόννησο.

Τα βασικά τους αιτήματα, που γνωστοποίησαν και με επιστολή τους στον πρωθυπουργό είναι:

  • Θεσμοθέτηση αγροτικού πετρελαίου
  • Επτά λεπτά ανά κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα
  • Αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ
  • Αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων, που δεν καλύπτονται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ
  • Έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις στα τελωνεία
  • Κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές
  • Έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα

Περιμένουμε τις απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό, περιμένουμε να δώσει βάση σε αυτά που λέμε, να καταλάβει ότι τα προβλήματα είναι διαχρονικά και χρήζουν άμεσης απάντησης” τόνισε στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πλατυκάμπου, Γιάννης Γουγούτης.

Στο μπλόκο του Κάστρου βρέθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος συνομίλησε με τους αγρότες, άκουσε τα αιτήματά τους και έδωσε διευκρινίσεις πάνω στο πακέτο μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τη μείωση του κόστους παραγωγής. “Η κυβέρνηση αυτή βρίσκεται στο πλευρό τους, ο Πρωθυπουργός αφουγκράζεται και κυρίως δίνει λύσεις με αξιοπιστία, με σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Τους ευχαριστώ για τον ουσιαστικό διάλογο” δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Είναι πολύ σεβαστά τα αιτήματα των αγροτών και έχουμε δείξει στην πράξη ότι ικανοποιούμε τα περισσότερα εξ αυτών γιατί και εκείνοι περνάνε δύσκολη περίοδο αλλά είναι και τα αιτήματα άλλων επαγγελματικών ομάδων” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας – Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες

Στα αγροτικά μπλόκα της Θεσσαλίας βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης. “Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να παίρνουνε ρίσκα μεγαλύτερα των επιχειρηματιών. Και να βλέπουν τα προϊόντα τους για τα οποία λαμβάνουν σεντς το κιλό να είναι ευρώ στο ράφι. Είναι άδικο αυτό. Υπάρχουν λύσεις. Και επίσης πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο πρόγραμμα, ώστε η σχολάζουσα αγροτική γη να μπορεί να αναδιανεμηθεί. Όπως επίσης να μετατρέψουμε και τις εγγυήσεις για την αγροτική γη σε μια νέα τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης” τόνισε.

Οι άνθρωποι θέλουν να μείνουν, να είναι παραγωγικοί, να δουλέψουν στις περιφέρειες, στα χωριά τους, στις πόλεις τους αλλά την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος τομέας. Γι’ αυτό λοιπόν το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις μέσα από την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του Νίκου Ανδρουλάκη” δήλωσε ο Θανάσης Γλαβίνας εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Από την Καρδίτσα ο Δημήτρης Κουτσούμπας στήριξε τον αγώνα των αγροτών: “Να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, την έχετε στριμώξει εσείς με τον αγώνα σας, την αποφασιστικότητα σας και την ενότητά σας και τον συντονισμό σε όλη τη χώρα που παίζει σημαντικό ρόλο και τα μπλόκα της Θεσσαλίας και ειδικά της Καρδίτσας“.

Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας – Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες

Περιμένω από τους αγρότες να καταλάβουν ότι ακόμη και αν τώρα τους δώσει 400 εκατομμύρια το πρόβλημα τους δεν λύνεται” είπε από πλευράς του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι αγρότες έχουν δίκιο αλλά πρέπει να γνωρίζουν ότι απευθύνονται σε λάθος άτομα” ήταν το σχόλιο του προέδρου των “Σπαρτιατών” Βασίλης Στίγκας.

“Οι αγρότες είναι σε δεινή θέση, για πρώτη φορά δεν βλέπουν μέλλον για τα παιδιά τους” εκτίμησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας – Οι αγρότες θα διανυκτερεύσουν στις πλατείες"

Καιρός αύριο: Βροχές κατά τόπους από το βράδυ – 8 μποφόρ στο Αιγαίο

Ο καιρός θα δώσει αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά πιθανώς να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι και στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη και στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη, θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, από το μεσημέρι 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 και τοπικά έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που τη νύχτα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, από το απόγευμα νότιοι και από το βράδυ τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 με 7 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι ενισχυόμενοι στα 6 με 7 μποφόρ στις Σποράδες.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές κατά τόπους από το βράδυ – 8 μποφόρ στο Αιγαίο"

Μπήκαν τα τρακτέρ στο κέντρο της Ρώμης – Ετοιμάζουν πορεία το βράδυ στον περιφερειακό δρόμο

Τέσσερα τρακτέρ έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης, όπως είχε ανακοινωθεί χθες, Πέμπτη, το βράδυ, και διέσχισαν κεντρικούς δρόμους κοντά στο Κολοσσαίο, τον σιδηροδρομικό σταθμό Τέρμινι και τον χώρο του πρώην ρωμαϊκού σταδίου Τσίρκο Μάσιμο.

Πρόκειται για συμβολική διαμαρτυρία, αλλά και για σαφές αίτημα προς την κυβέρνηση της Ρώμης, να αρχίσει διάλογο με τους διαδηλωτές.

Σήμερα το βράδυ θα οργανωθεί κινητοποίηση, πάντα με τρακτέρ, στον περιφερειακό δρόμο γύρω από την Αιώνια Πόλη. Όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, καταβάλλεται προσπάθεια με στόχο να μπορέσει να περιοριστεί, όσο γίνεται περισσότερο, η ταλαιπωρία των πολιτών.

28294588 1

Παράλληλα, οι διαδηλωτές θέλουν να διαπιστώσουν αν η κυβέρνηση Μελόνι θέλει να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων τους, αρχίζοντας από φοροαπαλλαγές για τους αγρότες με χαμηλότερα εισοδήματα.

Απόψε, τέλος, το ιταλικό «κίνημα των τρακτέρ» ζητά να μπορέσει να πραγματοποιήσει παρέμβαση στο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο. Δεν έχει γίνει σαφές έως τώρα, αν οι αγρότες θα πάρουν τον λόγο κατά την διάρκεια της εκπομπής της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai ή αν θα τους επιτραπεί μόνο να παραδώσουν ένα κείμενο για να διαβαστεί από τους παρουσιαστές. Οι διαδηλωτές ζητούν με έμφαση να μιλήσουν αδιαμεσολάβητα στο ιταλικό τηλεοπτικό κοινό.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπήκαν τα τρακτέρ στο κέντρο της Ρώμης – Ετοιμάζουν πορεία το βράδυ στον περιφερειακό δρόμο"

Νέες αποκαλύψεις για τον κρεοπώλη στο Μεσολόγγι – Πήρε τηλέφωνο τον… Μπάμπη μια μέρα μετά την εξαφάνισή του!

Νέα στοιχεία, που προκαλούν αίσθηση, φέρνει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι.

Τα κινητά τηλέφωνα του 31χρονου θύματος, του κατηγορούμενου κρεοπώλη και ακόμη ενός ατόμου, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αρχών, που συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Από την άρση απορρήτου που έγινε στο κινητό του προφυλακισμένου κρεοπώλη, προέκυψε ένα σημαντικό εύρημα για τις κινήσεις του 51χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να μην ομολογεί το έγκλημα και να τηρεί σκληρή στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του Μπάμπη, ο κρεοπώλης έκανε τρεις κλήσεις, από τις 15:30 έως τις 15:40. Η μία κλήση έγινε προς λάθος νούμερο, καθώς έβαλε ένα επιπλέον ψηφίο. Οι άλλες δύο κλήσεις του κρεοπώλη έγιναν προς τον Μπάμπη, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το προηγούμενο βράδυ.

Δύο είναι οι πιθανότερες εξηγήσεις γι’ αυτή την περίεργη κίνηση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του 31χρονου. Είτε θέλησε να αποπροσανατολίσει τις αρχές, προσποιούμενος δήθεν ότι δεν γνώριζε τι έχει συμβεί στον Μπάμπη, είτε θέλησε με αυτό τον τρόπο να επιβεβαιώσει ότι το κινητό του 31χρονου είχε απενεργοποιηθεί.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, η τηλεφωνική συσκευή που διέθετε ο Μπάμπης δεν μπορούσε να απενεργοποιηθεί πατώντας απλά ένα κουμπί, αλλά μόνο με αναγνώριση προσώπου (face id), εκτός από την περίπτωση που κλείσει από μπαταρία.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες αποκαλύψεις για τον κρεοπώλη στο Μεσολόγγι – Πήρε τηλέφωνο τον… Μπάμπη μια μέρα μετά την εξαφάνισή του!"

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό μέχρι το 2017 οι καταθέσεις στον «Άλλο Άνθρωπο»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδινε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό για τον «Άλλο Άνθρωπο» μέχρι και το 2017, οπότε και σταμάτησε και άρχισε να δίνει της μητέρας του.

Όπως αποκαλύπτει η εκπομπή Live News ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει ότι δεν είχε τίποτα στο όνομα του, έχει εντοπιστεί ότι τουλάχιστον από το 2013 είχε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.

Συγκεκριμένα, από το 2013 έκανε αναρτήσεις ο κ. Πολυχρονόπουλος ζητώντας χρήματα και δίνοντας IBAN με το όνομά του ως δικαιούχος στον τραπεζικό λογαριασμό, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

Παρόμοια ανάρτηση υπάρχει στις 3 Φεβρουαρίου του 2015 και στις 2 Μαΐου του 2015.


Ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός εμφανίζεται μέχρι και το 2017. Σταθμός σε αυτή την πορεία είναι η ανάρτηση του Κώστα Πολυχρονόπουλου στις 3  Ιουνίου του 2017, όπου ενημερώνει ότι αλλάζει ο τραπεζικός λογαριασμός των καταθέσεων. Από τότε δίνει τον λογαριασμό της μητέρας του.

Ζητούσε συνεχώς χρήματα… αλλά και πάλι χρωστούσε

Την ίδια ώρα που ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μάζευε λεφτά από κουτιά για δωρεές, χορηγίες από μεγάλες εταιρίες, δημοπρασίες στήριξης αλλά και δωρεές χρημάτων από ανθρώπους χέρι με χέρι, χρώσταγε παντού και σε όλους.

Όσο οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη οι αναρτήσεις, που έκανε ο ίδιος μέσα από τη σελίδα του «Άλλου Ανθρώπου», μιλάνε από μόνες τους.

Άλλοτε χρειαζόταν χρήματα για τα ενοίκια, άλλοτε για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ του «Άλλου Ανθρώπου». Άλλοτε αναρτούσε λογαριασμούς και ενοίκια για ανθρώπους που βρίσκονταν σε ανάγκη.
Ζητούσε χρήματα ακόμα και για το ενοίκιο του πατρικού του αλλά και το αυτοκίνητο του «Άλλου Ανθρώπου».

Κοινός παρονομαστής: Όλα τα λεφτά έμπαιναν στον προσωπικό λογαριασμό της μητέρας του και σε paypal που χειριζόταν ο ίδιος. Την ίδια στιγμή που οι αποθήκες του «Άλλου Ανθρώπου» ήταν γεμάτες τρόφιμα.

Ποσά που «ζαλίζουν»

Σε ανάρτησή του το 2016 ζητούσε από πρακτορείο να του εκδώσει εισιτήρια για ταξίδι στη Μυτιλήνη με επιστροφή.

Ένα χρόνο μετά, Οκτώβριο του 2017, ζητάει χρήματα για να εξοφλήσει το ίδιο ταξίδι. Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Πέρα από τα χρωστούμενα στο ταξιδιωτικό πρακτορείο, ζητάει με τρόπο να του καλύψουν το ενοίκιο του σπιτιού και παρακάτω λέει πως προσπαθεί να πάρει δάνειο 5.000€ για να επιστρέψει τα χρωστούμενα σε ανθρώπους που έχουν βοηθήσει.

Ένα μήνα μετά γράφει ξανά σε ανάρτηση τα ποσά που χρειάζεται. Το υπέρογκο ποσό των 1.380€ που ήταν ο νέος λογαριασμός του νερού, 1.500€ το ενοίκιο 3 μηνών, αναφέρει ξανά το χρέος στο ταξιδιωτικό πρακτορείο που είναι στα 863€ και τα δανεικά που έχει πάρει και φτάνουν τα 2.450€.

Απρίλιο του 2018 γράφει πως χρειάζονται 8.400€ για ενοίκια. Ιούνιο της ίδιας χρονιάς λέει πως αν δεν πληρώσει άμεσα τον λογαριασμό του ρεύματος ο ιδιοκτήτης ενός ακινήτου θα του κάνει μήνυση και έτσι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητάει για ρεύμα, νερό και ενοίκια 5.697€.

Οκτώβριο του 2018 τονίζει πως δεν χρειάζεται χρήματα για ενοίκιο αλλά μόλις 3.100€ για λογαριασμούς.

Οι… ζημιές του αυτοκινήτου

Πέρα από ενοίκια και απλήρωτους λογαριασμούς ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ζητούσε χρηματική βοήθεια και για το αυτοκίνητο του «Άλλου Ανθρώπου».

«Αμάξι SOS σπάει το κολάρο του αυτοκινήτου και καίγεται η μηχανή του, με φθηνούς υπολογισμούς 1.500 ευρουλάκια», έγραφε σε ανάρτησή του.

Χρειαζόταν χρήματα κάθε φορά που έβγαζε μία ζημιά, επικαλούμενος τη δράση του «Άλλου Ανθρώπου» που έπρεπε να συνεχιστεί άμεσα. Έγραφε τι είδους ζημιά και από κάτω τι ποσό χρειάζεται.

Δείτε όμως αυτήν την ανάρτησή:
-Πάει το παγούρι του ψυγείου του αυτοκινήτου. Βάλαμε καινούριο 250€.
-Ρε Κώστα 250€… 23€ έχει καινούριο.

Η προσφορά που… δεν έγινε ποτέ

Οι καταγγελίες στο LIVE NEWS για τη δράση του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου φανερώνουν ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που παρουσίαζε πολύ καλά ο ίδιος.

Εθελόντρια καταγγέλλει πως πήγε να βοηθήσει στην κοπή της πίτας, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε. Σε αυτό το κάλεσμα, ο «Άλλος Άνθρωπος» είχε ανακοινώσει πως θα δοθεί στον καθένα που έχει ανάγκη από ένα κουπόνι των 10€, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

«Υποτίθεται ξέραμε ότι θα δίνονταν 150 κομμάτια ή με 5 ευρώ κουπόνι ή με 10. Σε κάθε έναν άστεγο που θα έπαιρνε κομμάτι θα δίνανε και 10 ευρώ. Υποτίθεται ότι θα τα έδινε η κοινωνική κουζίνα αυτά τα λεφτά. Μαζί το ξαναλέω με τις σακούλες με τα προϊόντα. Εγώ δεν είδα τέτοιο πράγμα πουθενά και στις σακούλες που υποτίθεται βάλαμε μέσα τα κεσεδάκια, επίσης δεν υπήρχε κάτι, γιατί εμείς τις φτιάξαμε», τονίζει.

Η γυναίκα αυτή καταγγέλλει ένα περιστατικό που έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη της. Τον τρόπο που αντιμετώπισαν μία γυναίκα που είχε ανάγκη λίγη ζάχαρη.

«Μου είπε ότι την χρειάζεται για τα εγγόνια της. Και πηγαίνω και λέω σε αυτόν τον κύριο ότι «η κυρία που σας δείχνω χρειάζεται ζάχαρη» και πλησιάζει και της κάνει μία επίθεση: «Τι νομίζεις ότι είμαστε εμείς εδώ, ότι μπορείς να φας, μπορείς να πάρεις ας πούμε, όχι να πάρεις κάτι δεν είμαστε σούπερ μάρκετ. Να έρθουν τα εγγόνια να φάνε εδώ».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος κατά καιρούς έδειχνε έναν άλλο εαυτό. Από τη μία θέλει να περάσει το πρόσωπο του φιλάνθρωπου και ξαφνικά εμφανίζει ένα άλλο πρόσωπο με αισχρόλογα και απειλές για πράγματα που τον έχουν ενοχλήσει.

Τελικά όπως φαίνεται τα λεφτά που πέρασαν από τα χέρια του ήταν πολλά και οι Αρμόδιες Αρχές πλέον θα αποφανθούν πόσα πραγματικά ήταν και πού κατέληξαν

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό μέχρι το 2017 οι καταθέσεις στον «Άλλο Άνθρωπο»"

ΕΟΦ: Προσοχή σε ψευδεπίγραφο μετρητή σακχάρου - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Μη επεμβατικός μετρητής σακχάρου κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά δήθεν ως προϊόν της εταιρείας Roche.

Οι υπεύθυνοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) εφιστούν την προσοχή των καταναλωτών και επισημαίνουν αναλυτικά τα εξής:

"Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην παρουσίαση του προϊόντος ‘ACCU-CHEK μη επεμβατικός μετρητής γλυκόζης σακχάρου’ με ψευδή παρουσίαση ότι είναι κατασκευής του Ομίλου ROCHE, το οποίο διαφημίζεται στο διαδίκτυο ως συσκευή μη επεμβατική για τη μέτρηση του σακχάρου στο αίμα.

Το εν λόγω προϊόν που διαφημίζεται και διακινείται στη χώρα μας ως ‘ACCU-CHEK’, διαδικτυακά μέσω διαφόρων ιστοσελίδων, όπως www.kioltech.shop/bg, www.fnastypl.monster παρανόμως, ενώ η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του ή τη διακίνησή του στην ελληνική αγορά είναι άγνωστη.

Επισημαίνεται ότι το προϊόν ουδεμία σχέση έχει με τα προϊόντα της σειράς ‘ACCU CHEK’ που διακινούνται στην ελληνική αγορά από την ετ. ROCHE DIAGNOSTICS HELLAS.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, και να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στην αγορά και χρήση του εν λόγω προϊόντος".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Προσοχή σε ψευδεπίγραφο μετρητή σακχάρου - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές"

Βέροια: Ρομά έπαιρναν χρήματα πολιτών για δήθεν στήριξη φιλανθρωπικού συλλόγου ΑμεΑ

Στη σύλληψη δύο γυναικών Ρομά, που εξαπατούσαν πολίτες, προχώρησαν οι αρχές.

Οι δράστιδες προσποιούνταν ότι εκπροσωπούν φιλανθρωπικό σύλλογο στήριξης ατόμων με ειδικές ανάγκες, πωλώντας μικροαντικείμενα, με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 6ης Φεβρουαρίου 2024 στη Βέροια, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, δύο γυναίκες Ρομά, 27 και 36 ετών, καθώς προσποιούμενες τις εκπροσώπους φιλανθρωπικού συλλόγου, πωλούσαν μικροαντικείμενα με το πρόσχημα της οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 39 βραχιόλια, 2 ξύλινες κατασκευές, 2 πλαστικοποιημένες καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν η φράση «ΑΜΕΑ – ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» και το χρηματικό ποσό των 69,8 ευρώ. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βέροια: Ρομά έπαιρναν χρήματα πολιτών για δήθεν στήριξη φιλανθρωπικού συλλόγου ΑμεΑ"

Άρειος Πάγος - Απολύθηκαν τρεις δικαστές: Απίστευτες εκφράσεις από Εφέτη που έβριζε αστυνομικούς «ελάτε να μου ξύσετε τα...»

«Ο πολίτης δεν θέλει λόγια, θέλει να πάρει την απόφαση στα χέρια του και οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων είναι αρνησιδικία», τόνισε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα- Χριστοδουλέα κατά την Πειθαρχική Ολομέλεια του Ανωτάτου Πολιτικού Δικαστηρίου, στην οποία είχαν παραπεμφθεί 8 δικαστές και εισαγγελείς, με το ερώτημα της οριστικής παύσης, λόγω ανεπάρκειας και ένας λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς.

Τελικά, από την 65μελή Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, απολύθηκαν οριστικά από το δικαστικό σώμα 3 δικαστές, σε έναν επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο, ενώ αυτοπαραιτήθηκαν άλλοι 3. Αντίθετα, απορρίφθηκε το αίτημα απόλυσης δυο δικαστών και αναβλήθηκε η υπόθεση μιας Πρωτοδίκου.

Συγκεκριμένα, απολύθηκαν 2 εφέτες και ένας πρωτοδίκης, ενώ σε έναν ειρηνοδίκη επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο στέρησης αποδοχών 3 μηνών. Ένας εφέτης παραιτήθηκε πριν την σύγκληση της Πειθαρχικής Ολομέλειας και μια πρόεδρος Πρωτοδικών, όπως και ένας αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, παραιτήθηκαν κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Ολομέλειας.

Αν και είχαν παραπεμφθεί με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης λόγω ανεπάρκειας (καθυστερήσεις) δεν απολύθηκε ομόφωνα μια Εφέτης (είχε καθυστερήσεις κατά κανόνα σε εργατικές υποθέσεις), όπως δεν απολύθηκε κατά πλειοψηφία (59-6) μια Πρωτοδίκης. Δεν απολύθηκαν οι δύο αυτοί δικαστικοί λειτουργοί, καθώς όπως διαπιστώθηκε καλύψαν τις καθυστερήσεις, δηλαδή, στο μεσοδιάστημα δημοσίευσαν τις αποφάσεις που είχαν σε εκκρεμότητα. Επίσης, η υπόθεση μιας Πρωτοδίκου αναβλήθηκε καθώς διαγνώστηκε θετική στην Covid-19.

Μια ιδιαίτερη περίπτωση που απασχόλησε την Ολομέλεια ήταν η συμπεριφορά Εφέτη, ο οποίος δημιούργησε αδιανόητο επεισόδιο μέσα και έξω από σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα αστυνομικοί που κλήθηκαν να του πέρασαν χειροπέδες, αφού προηγουμένως τους μιλούσε χυδαία και τους εξύβριζε.

Απόλυση Εφέτη λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς

Η απίθανη συμπεριφορά Εφέτη που υπηρετούσε στη Ήπειρο, άφησε άφωνους και τους 65 δικαστές της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, στην οποία παραπέμφθηκε με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για κατ΄ εξακολούθηση αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας.

Ο Εφέτης τον Μάρτιο του 2020 μπήκε σε σούπερ μάρκετ αγόρασε προϊόντα αξίας 14€ περίπου και πήγε στο ταμείο φωνάζοντας συγχρόνως ότι είναι φορέας του κορονοϊού και παρακάμπτοντας τη σειρά των πελατών οι οποίοι ήταν εμπρός από το ταμείο, πλήρωσε τα προϊόντα που αγοράσει, βγήκε από το σούπερ μάρκετ και μπήκε στο σταθμευμένο αυτοκίνητο του μάρκας Audi, το οποίο ήταν σταθμευμένο και δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας. Οι πινακίδες ήταν στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου, όπως διαπιστώθηκε μεταγενέστερα.

Η συμπεριφορά του Εφέτη προκάλεσε πανικό και αναστάτωση μέσα στο κατάστημα και η ταμίας ειδοποίησε τον υπεύθυνο του σούπερ μάρκετ και αυτός με τη σειρά του κάλεσε την Αστυνομία. Αμέσως κατέφθασε περιπολικό με δυο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν να τους δώσει ταυτότητα και άδεια οδήγησης. Ο Εφέτης αρχικά αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και αντί της άδειας οδήγησης του αυτοκινήτου έδωσε στους αστυνομικούς παλιά άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί τον ρώτησαν για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί και μέσα στο αυτοκίνητο και εκείνος απάντησε ότι κάθεται εκεί «και ξύνει τα αρχί… του και να πάνε και αυτοί να του τα ξύσουν», ενώ συγχρόνως τους είπε αν θέλουν να βρουν τα στοιχεία του, να τα αναζητήσουν στο κομπιούτερ, εννοώντας της ΕΛ.ΑΣ.

Επανειλημμένα αρνήθηκε να βγει από το αυτοκίνητο, λέγοντας ότι μόνο εισαγγελέας μπορεί να τον βγάλει και απευθυνόμενος στους αστυνομικούς τους είπε «θα δείτε τι θα πάθετε».

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον κόσμο ο οποίος είχε μαζευτεί κοντά στο αυτοκίνητο του Εφέτη και παρακολουθούσε τα διαδραματιζόμενα. Τότε εκείνος ξαφνικά βγήκε από το αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά εκείνος αντέδρασε και για να τον ακινητοποιήσουν τον έριξαν στο έδαφος και του φόρεσαν χειροπέδες.

Την στιγμή που του περνούσαν τις χειροπέδες ο δικαστής φώναζε: «Ψάξτε, έχω ναρκωτικά». Κατά τη μικροσυμπλοκή αυτή τραυματίστηκε ελαφρά ο ένας εκ των αστυνομικών στο χέρι και μετά το περιστατικό οδηγήθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας.

Τον έβαλαν στο περιπολικό και πηγαίνοντας προς το Αστυνομικό Τμήμα, ο Εφέτης τους έλεγε «αρχ… εσένα θα σε γαμ…». Στο Αστυνομικό Τμήμα έγιναν γνωστά τα στοιχεία του, όπως και η επαγγελματική του ιδιότητα και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Τελικά αλληλομυνήθηκαν Εφέτης, αστυνομικοί και ταμίας του σούπερ μάρκετ, ενώ ο δικαστικός λειτουργός με την μήνυσή του στράφηκε και κατά του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Πάντως, να σημειωθεί ότι στον εν λόγω Εφέτη και κατά το παρελθόν (2021) του είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή προσωρινής παύσης 6 μηνών για απρεπή συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας.

Η αρεοπαγίτης εισηγήτρια της υπόθεσης, τόνισε ότι ο εν λόγω Εφέτης «δεν έχει συναίσθηση των βασικών υποχρεώσεων του ως δικαστικού λειτουργού και στερείται του απαιτούμενου για δικαστικό λειτουργό ήθος, ενώ θίγει σοβαρά το κύρος του ίδιου και της Δικαιοσύνης» και εισηγήθηκε την οριστική απόλυσή του.

Ενώπιον της Ολομέλειας ο Εφέτης ισχυρίστηκε ότι είχε βγάλει τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και τις είχε στο παρμπρίζ, επειδή «ήθελε να βάψει τις προσόψεις του αυτοκινήτου», ενώ αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα. Αναφερόμενος στα γεγονότα, τα παρουσίασε με την δική του οπτική γωνία.

Σε ερώτηση της προέδρου της Ολομέλειας για το που αποδίδει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στράφηκαν εναντίον του, εκείνος απάντησε ότι η συμπεριφορά τους ήταν προβοκατόρικη, ήταν πράκτορες και προσπάθησαν να τον εμφανίσουν ως επικίνδυνο.

Ακόμη, ανέφερε ότι έχει διατελέσει ανακριτικής και ξέρει τι διαδικασίες ακολουθούν οι αστυνομικοί οι οποίοι παρανομούν και ότι ο αστυνομικός που κτύπησε κατά τη σύλληψή του αυτοτραυματίστηκε. Τελικά, ομόφωνα ο Εφέτης απολύθηκε οριστικά από το δικαστικό σώμα.

Απόλυση Εφέτη

Με πλειοψηφία 54 υπέρ και 11 κατά απολύθηκε γυναίκα Εφέτης λόγω των υπέρμετρων καθυστερήσεων και αδικαιολόγητων απουσιών, σε σημείο να επέλθει παραγραφή αδικημάτων σε υπόθεση σωματικής βλάβης, ενώ χρειάστηκε 2 χρόνια και 3 μήνες για να θεωρήσει μια απόφαση.

Οι καθυστερήσεις σε διαφορετικές δικαστικές περιόδους κυμάνθηκαν από 65 έως 150 υποθέσεις, ενώ άλλες υποθέσεις που χειριζόταν μεταχρεώθηκαν σε συναδέλφους της. Κατά το παρελθόν είχε 15 πειθαρχικές αγωγές και τις έχουν επιβληθεί οι πειθαρχικές ποινές επίπληξης και προσωρινής παύσης.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου επισήμανε ότι ο προϊστάμενος του Εφετείου στο οποίο υπηρετεί της είπε ότι δεν χρεώνει στην εν λόγω Εφέτη υποθέσεις για να μην ταλαιπωρεί τον κόσμο με τις καθυστερήσεις της, ενώ από την πλευρά της η κυρία Αδειλίνη επισήμανε ότι έχει αποδεχθεί η υπηρεσιακή της ανεπάρκεια, καθώς παραγράφονται στα χέρια της υποθέσεις και δεν σώζεται πλέον η κατάσταση. Έτσι, για τους λόγους αυτούς τάχθηκε υπέρ της απόλυσής της.

Απόλυση Πρωτοδίκη

Ομόφωνα απολύθηκε λόγω ανεπάρκειας (καθυστερήσεις) Πρωτοδίκης ο οποίος είχε επί σειρά ετών καθυστερήσεις μεγάλου αριθμού υποθέσεων οι οποίες κατά διαφορετικά δικαστικά έτη κυμαινόντουσαν από 50 έως 240, όπως καθυστέρησε και 17 βουλευμάτων. Επίσης, του αφαιρέθηκαν 635 υποθέσεις, οι οποίες χρεώθηκαν σε συνάδελφους του. Οι εκθέσεις επιθεωρήσεως του έκαναν λόγω για μεγάλο αριθμό καθυστερήσεων.

Η κυρία Κλάπα επισήμανε ότι οι Δικηγορικοί Σύλλογοι στις περιοχές που υπηρέτησε ήταν σε απόγνωση λόγω των καθυστερήσεων. Επίσης, είπε ότι ή ίδια είχε αποστείλει σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα για τις καθυστερήσεις που σημείωνε, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Καταλήγοντας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είπε: «Τι να κάνουμε δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του», κάτι που επανέλαβε η κυρία Αδειλίνη κατά την πρότασή της προς την Ολομέλεια.

Από την πλευρά του ο Πρωτοδίκης, παραδέχθηκε ότι η εικόνα του δεν είναι καλή και ότι έκανε μεν προσπάθεια, αλλά ο θάνατος του πατέρα του, δεν επέτρεψε να βελτιώσει τους χρόνους και τόνισε ότι «μακάρι να μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω».

Χρηματική ποινή σε Ειρηνοδίκη

Η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία (58 έναντι 7) αποφάσισε να μην απολυθεί Ειρηνοδίκης λόγω καθυστερήσεων, αλλά ομόφωνα αποφάσισε να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμό ίσο με τις αποδοχές τριών μηνών. Του αποδόθηκε ότι είχε μικρό αριθμό δημοσιεύσεων και ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι μέσα σε δυο χρόνια είχε δημοσιεύσει μόνο 12 αποφάσεις, ενώ του είχαν αφαιρεθεί 32 δικογραφίες και είχαν χρεωθεί σε άλλον συνάδελφό του. Πάντως, χαρακτηρίστηκε επιμελής, με καλή νομική κατάρτιση, ο οποίος εξέδιδε καλές αποφάσεις μεν από πλευράς νομικών σκέψεων, αλλά με καθυστερήσεις.

Όπως ο ίδιος ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται, μεταξύ των άλλων, στο μεγάλο όγκο των υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη» για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που χειριζόταν. Επίσης, είπε ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται και στην μεγάλη έκταση των αποφάσεων που έβγαζε, κάτι που αντιλήφθηκε ότι απαιτούσε μεγάλο χρόνο και για αυτό περιόρισε την έκταση των αποφάσεων του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άρειος Πάγος - Απολύθηκαν τρεις δικαστές: Απίστευτες εκφράσεις από Εφέτη που έβριζε αστυνομικούς «ελάτε να μου ξύσετε τα...»"

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Εντοπίστηκαν όπλα στο σπίτι του

Αδήλωτα όπλα εντοπίστηκαν στο σπίτι του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα στη Μάνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, οι αρχές βρήκαν συνολικά πέντε πιστόλια και περίστροφα, τα οποία ο επιχειρηματίας είχε κρύψει στην οικία του στη Μάνδρα. Τα όπλα θα σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να γίνει βαλλιστική εξέταση και να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών, που ερευνούν την υπόθεση, είναι ότι ο επιχειρηματίας είχε τα συγκεκριμένα όπλα για προσωπική του ασφάλεια και καταδεικνύουν ότι φοβόταν για την ζωή του.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι το 2018 είχε δολοφονηθεί και η πρώην σύζυγός του στην αυλή του σπιτιού της, στη Μάνδρα. Η δολοφονία, τότε, είχε αποδοθεί σε ληστεία.

Αναζητούν το δρομολόγιο των εκτελεστών – Το ύποπτο μαύρο ΙΧ και η κατάθεση- κλειδί

Το δρομολόγιο των δραστών της μαφιόζικης εκτέλεσης του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά αναζητούν στην ΕΛ.ΑΣ. Κρίσιμη θεωρείται μία κατάθεση που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Πρόκειται για έναν φίλο του θύματος με τον οποίο βρίσκονταν μαζί στην εταιρεία του στην Μαγούλα και στη συνέχεια o επιχειρηματίας τον κάλεσε να πάει μαζί του για ποτό στο σπίτι του.

Ταυτόχρονα, ένα από τα σενάρια τα οποία εξετάζεται είναι ότι οι δράστες, τουλάχιστον δύο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έφτασαν στον τόπο του εγκλήματος με μία μοτοσικλέτα και διέφυγαν με αυτή, ενώ ενδεχομένως να υπήρξε υποστήριξη και από ένα ΙΧ, καθώς υπάρχουν μαρτυρίες ότι λίγα λεπτά πριν από τη δολοφονία, υπήρξε ένα μαύρο αυτοκίνητο το οποίο κινούταν ύποπτα στην περιοχή.

Ο φίλος του Χρήστου Γιαλιά, που τον κάλεσε για ποτό, τον ακολούθησε προς το σπίτι του – το οποίο για λόγους ασφαλείας είχε μετατρέψει σε φρούριο- και ήταν πίσω του σε απόσταση 300 μέτρων με το αυτοκίνητό του.

Δολοφονία επιχειρηματία, Γιαλιά στην Μάνδρα

Ο συγκεκριμένος άνδρας, είναι αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού του αυτοκινήτου του θύματος, και καταθέτοντας στους έμπειρους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών ανέφερε τα εξής: «Δεν είδα την σκηνή της δολοφονίας, καθώς ακολουθούσα σε απόσταση 300 μέτρων. Πριν από την τελική ευθεία, υπάρχει μία στροφή, κι έτσι δεν είχα οπτική επαφή. Όταν έστριψα, είδα το αυτοκίνητο να καίγεται».

Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί τον ρώτησαν εάν είδε έστω για ελάχιστα δευτερόλεπτα τους δράστες, με τον άνδρα να απαντά: «Από απόσταση, είδα δύο άτομα πάνω σε μία μηχανή να φεύγουν. Όμως, καταλαβαίνετε μες την ταραχή μου, δεν πρόλαβα να συγκρατήσω ούτε τα πρόσωπά τους, ούτε τον τύπο της μηχανής, αλλά ούτε και τον αριθμό από τις πινακίδες. Μου φάνηκε όμως, ότι η μοτοσικλέτα ήταν παλιό μοντέλο».

Τα στοιχεία που έχει έως τώρα στα χέρια της η Ασφάλεια, είναι φτωχά, καθώς η περιοχή είναι ερημική με χωματόδρομο, και δεν υπάρχουν κάμερες που να τους βοηθούν. Έτσι, «σαρώνουν» πιο κεντρικές περιοχές, που οδηγούν στο σημείο της δολοφονίας, τόσο από την εταιρεία του Χρήστου Γιαλιά μέχρι το σπίτι του, που φαίνεται να τον ακολουθούσαν οι δράστες, όσο και από το σημείο της δολοφονίας του που έφυγαν, προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορούν να εντοπίσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους.

δολοφονία Μάνδρα Χρήστος Γιαλιάς

Πού στρέφονται οι έρευνες

Το ζητούμενο, βεβαίως, είναι το κίνητρο της πολύ άγριας δολοφονίας του επιχειρηματία. Οι έμπειροι αξιωματικοί την χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο, καθώς, για πρώτη φορά, βλέπουν ότι οι δολοφόνοι, όχι μόνο σκότωσαν το θύμα, αλλά το έκαψαν και επιτόπου μέσα στο αυτοκίνητό του, προκειμένου να εξαφανίσουν όλα τα ίχνη, ρίχνοντας μέσα ακόμη και το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως η περιοχή «βοήθησε» πολύ τους δράστες προκειμένου να προβούν στο ειδεχθές έγκλημα, καθώς πρόκειται για μία πολύ ερημική τοποθεσία, και σίγουρα είδαν ότι δεν υπήρχαν κάμερες τις προηγούμενες ημέρες.

Προσπαθώντας να καταλήξουν στο κίνητρο της δολοφονίας, αναζητούν πληροφορίες από το στενό προσωπικό, φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του Χρήστου Γιαλιά. Οι πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής, αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τα τελευταία 2 χρόνια φαίνεται ότι είχε αποκτήσει επαφές με μία πολύ σκληρή συμμορία Αλβανών, η οποία δραστηριοποιείται στο εμπόριο ναρκωτικών και στην αρχαιοκαπηλία.

Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. θα προχωρήσει στην άρση τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος, ενώ την ίδια ώρα, «ξεσκονίζει» τις επαγγελματικές του επαφές. Μάλιστα, ίσως ζητηθεί να γίνει και άρση των τραπεζικών του λογαριασμών.

δολοφονία Μάνδρα Χρήστος Γιαλιάς

Τα τελευταία λόγια του θύματος

«Βοήθεια, με τρώνε». Αυτά φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά προτού καταρρεύσει από τις πολλαπλές σφαίρες που δέχθηκε από τους δύο δολοφόνους του, οι οποίοι φέρεται να άδειασαν επάνω του έναν ολόκληρο γεμιστήρα του καλάσνικοφ, στην φονική ενέδρα που του έστησαν στην Μάνδρα.

Όπως έγραψε χθες του enikos.gr, τα παραπάνω κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ένας στενός φίλος του Χρήστου Γιαλιά, με τον οποίο ο επιχειρηματίας μιλούσε στο τηλέφωνο την στιγμή που τον πλησίασαν οι δράστες και άνοιξαν πυρ εναντίον του. «Βοήθεια με τρώνε» πρόλαβε να ψελλίσει πριν πέσει νεκρός. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος άνδρας κατέθεσε ότι άκουσε τον καταιγισμό πυροβολισμών και τον φίλο του να αναφέρει αυτά τα λόγια.

enikos

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Εντοπίστηκαν όπλα στο σπίτι του"

Άντρας στη Βέροια «ξάφριζε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ηλικιωμένου φίλου του

Αναλήψεις και διαδικτυακές αγορές, ύψους 64.000 ευρώ, φέρεται να έκανε με τις τραπεζικές κάρτες 73χρονου ένας άνδρας, 31 ετών, στη Νάουσα Ημαθίας, εκμεταλλευόμενος τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με τον ηλικιωμένο.

Μέσα σε διάστημα ενάμιση χρόνου φέρεται να πραγματοποίησε – εν αγνοία του παθόντος – 57 αναλήψεις χρηματικών ποσών και τρεις αγορές μέσω του Διαδικτύου, όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας. Όπως έγινε γνωστό, ο νεαρός μπαινόβγαινε στο σπίτι του 73χρονου με τον οποίο διατηρούσε φιλικούς δεσμούς και κατά την παραμονή του εκεί έκλεβε τις δύο τραπεζικές κάρτες του, «ξαφρίζοντας» τους λογαριασμούς του.

Η φερόμενη δράση του αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα οπότε το ηλικιωμένο θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Άντρας στη Βέροια «ξάφριζε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ηλικιωμένου φίλου του"

Αγρότες: Συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα συναντήσει τον Μητσοτάκη - Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Σίνδο

Να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αλλά να συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς δρόμων, αποφάσισαν οι αγρότες - εκπρόσωποι των μπλόκων όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγρότες αποφάσισαν τα μέλη της επιτροπής που θα συμμετέχουν στη σύσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης και, όπως έκανε γνωστός ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από 15 μέλη, εκ των οποίων έξι θα είναι από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι τον Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένας από την Πελοπόννησο.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Διαμαντής Διαμαντόπουλος:



«Μέσα στα αιτήματα που έχουμε ιεραρχήσει σίγουρα είναι το πετρέλαιο για το οποίο ζητούμε την θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, ενώ σε αυτά τα αιτήματα στο "κάδρο" μπαίνουν και οι κτηνοτρόφοι. Στα αιτήματα είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στις καλλιέργειες που είχαν απώλεια παραγωγής, τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντοπουλους.

«Μέχρι τη συνάντηση θα συνεχίσουμε με συμβολικούς αποκλεισμούς, όπως κάναμε μέχρι τώρα και δε θα πάμε σε κλιμάκωση του αγώνα από εδώ και πέρα. Θα δούμε τι απαντήσεις θα πάρουμε από τον πρωθυπουργό και έπειτα η επιτροπή θα τα μεταφέρει στους αγρότες που είναι στα μπλόκα και τότε θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε, αν δεν είναι θετικά αυτά που θα πάρουμε», εξήγησε.

agrotes-thessaloniki__1_
Οι αγρότες στη σύσκεψη στη Σίνδο


agrotes-thessaloniki__2_

«Το μήνυμα που στέλνουν στο πρωθυπουργό είναι ότι κι εμείς είμαστε θετικοί στον διάλογο, προσπαθούμε πολύ καιρό τώρα για αυτό και ευχόμαστε να βγει σε καλό», υπογράμμισε.

Ο Γιάννης Παναγής, αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, ανέφερε με τη σειρά του ότι αυτά που διεκδικούν οι αγρότες και ο διάλογος με την κυβέρνηση έχει ενωτικό χαρακτήρα για όλη την Ελλάδα.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Παναγής:



«Πλέον δεν υπάρχουν διψασμένοι αγρότες, όπως δεν υπάρχουν και διχασμένες κοινωνίες. Και κάποιοι που θέλουν να βάλουν κοινωνικές γραμμές με τον περιβόητο κοινωνικό αυτοματισμό, πλέον δεν υπάρχουν. Ο πρωθυπουργός απέναντί του έχει τους καλύτερους συμβούλους και τους καλύτερους οικονομολόγους γιατί πρωτίστως δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για το δικό μας μετερίζι αλλά για 10 εκατομμύρια καταναλωτές. Ενδιαφερόμαστε για μια ολόκληρη ανάπτυξη και ευημερία μιας ολόκληρης κοινωνικής και οικονομικής δομής στη χώρα μας. Κι αν πραγματικά αυτό που επικαλούνται ότι η πρωτογενής παραγωγή αποτελεί τη μία από τις δύο "ατμομηχανές" ανάπτυξης στη χώρα μας, ας δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που ταλανίζουν και διαχρονικά είναι παθογένειες, άμεσα λύσεις. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το κατάλαβε (σ.σ. η κυβέρνηση) και ενδεχομένως μετά από αυτή τη συνάντηση να υπάρξει νέα απαρχή στο αγροτικό ζήτημα».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρότες: Συγκροτήθηκε η επιτροπή που θα συναντήσει τον Μητσοτάκη - Τι αποφάσισαν στη σύσκεψη στη Σίνδο"

Άγιο Όρος για ομόφυλα ζευγάρια: «Είναι μεγάλο έγκλημα, ασελγούν στην ανθρώπινη φύση!»

Το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφίλων και η τεκνοθεσία κυριάρχησε στην έκτακτη διπλή Ιερά Σύναξη στο Άγιο Όρος η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις Καρυές.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία των 40 Καθηγουμένων και Αντιπροσώπων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρος.

Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται η εναντίωση στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

«Εἶναι μεγάλο τὸ ἔγκλημα. Ἀσελγοῦν στὴν ἀνθρώπινη φύση, διότι στὴν οὐσία σταματοῦν τὴν φυσιολογικὴ ἀνάπτυξη καὶ ἀνεπίγνωστα, καταστρέφουν τὸν ἄνθρωπο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά το ανακοινωθέν:

Μὲ ἀφορμὴ τὴν κατάθεση τοῦ νομοσχεδίου «Ἰσότητα στὸν πολιτικὸ γάμο. Τροποποίηση τοῦ Ἀστικοῦ κώδικα καὶ ἄλλες διατάξεις» γιὰ ψήφιση ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ Βουλὴ, συνῆλθαν στὶς Καρυές, σήμερα 8.2.2024, οἱ 40 Καθηγούμενοι καὶ Ἀντιπρόσωποι τῶν Ἱερῶν Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους καὶ λόγῳ τῆς μείζονος καὶ ἰδιαζούσης σοβαρότητος τοῦ θέματος ἀποφάσισαν νὰ ἀπευθυνθοῦν μὲ τὴν παροῦσα ἀνακοίνωση σὲ κάθε καλοπροαίρετο ἄνθρωπο καὶ νὰ συμπαρασταθοῦν στὴν ἀγωνία καὶ τὸν ἀγώνα τῆς Ἐκκλησίας γιὰ τὴν προστασία τοῦ πυρήνα τῆς ἀνθρώπινης ζωῆς.

Τὸ νομοθέτημα, ὅπως προβλέπει τὸ σχέδιο νόμου, ἐνῶ θέλει νὰ διασφαλίσει τὴν ἀρχὴ τῆς ἰσότητος μέσῳ τῆς σύναψης «γάμου» σὲ πρόσωπα τοῦ ἰδίου φύλου καὶ ἀκόμη τὴν προστασία ἀπὸ διακρίσεις, καταστρατηγεῖ θεμελιώδεις ἀρχὲς τῆς ἀνθρώπινης ὑπάρξεως καὶ θανατώνει τὴν δυνατότητα τῆς ζωῆς καὶ τῆς φυσιολογικῆς ἀναπτύξεως τοῦ παιδιοῦ.

Διαλύεται ὄχι ἡ ἀνθρώπινη οἰκογένεια, ἀλλὰ ὁλόκληρη ἡ ἀνθρώπινη ὕπαρξη.

Ἀλήθεια πῶς λειτουργεῖ ἡ ζωή; Ὁ καθένας μας προέρχεται ἀπὸ μία μητέρα καὶ ἕνα πατέρα, σύμφωνα καὶ μὲ τὴν ἀπόκριση τοῦ Χριστοῦ: «οὐκ ἀνέγνωτε ὅτι ὁ ποιήσας ἀπ’ ἀρχῆς ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς;» (Ματθ. 9, 4).

Ἡ θεσμοθέτηση «γάμου» μεταξὺ προσώπων τοῦ ἰδίου φύλου εἶναι ἀνατροπὴ τοῦ χριστιανικοῦ γάμου καὶ τοῦ θεσμοῦ τῆς οἰκογένειας καὶ ἔχει ἀπορριφθεῖ ἀπὸ τὴν σύνολη ἐκκλησιαστικὴ παράδοση καὶ ἀντιμετωπίζεται μὲ τὴν μετάνοια, ἡ ὁποία εἶναι ἀλλαγὴ τρόπου ζωῆς.

Ἐπίσης, τὸ ἔμβρυο κυοφορεῖται ἐννέα μῆνες καὶ γεννιέται. Τὸ νεογνὸ τοῦ ἀνθρώπου εἶναι τὸ πιὸ ἀσθενὲς νεογέννητο τῆς κτίσεως. Δὲν μπορεῖ νὰ κάνει τίποτε.

Ἐὰν δὲν τὸ φροντίσει ἡ μάνα του, δὲν τὸ θηλάσει, πέθανε… Ὁ Θεὸς δίνει τὴν εὐθύνη στοὺς γεννήτορες νὰ συμπράξουν στὴν διαμόρφωσή του καὶ νὰ γίνουν μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο συνδημιουργοὶ τοῦ Θεοῦ.

Ἐὰν τυχὸν τὸ νεογέννητο στρέψει τὸ βλέμμα πρὸς τὴν μητέρα καὶ θέλει θηλασμό, καὶ στὴν θέση της βρίσκεται κάποιος ἄλλος, συγχέει τὶς πληροφορίες, παραμορφώνεται, ἀτιμάζεται.

Τὸ χρέος σεβασμοῦ σὲ ἕνα νέο πλάσμα ἀπαιτεῖ θυσία γιὰ νὰ μπορέσει νὰ ἀναπτυχθεῖ φυσιολογικά, νὰ χαρεῖ τὴν ζωή του. Δὲν ὑπάρχει ἄλλος τρόπος ἑνώσεως καὶ ἀναπτύξεως τοῦ ἀνθρώπου.

Μετὰ ἀπὸ ἐννέα μῆνες γεννιέται σὲ μία εὐρύτερη μήτρα, ποὺ εἶναι τὸ οἰκογενειακὸ περιβάλλον, καὶ ἀρχίζει μία ἄλλη πλάση τοῦ ἀνθρώπου, τοῦ παιδιοῦ, μέσα στὴν οἰκογένεια.

Γνωρίζει τὴν μητέρα σὰν τὴν γυναῖκα ποὺ τὸ θηλάζει καὶ τὸ τρέφει μὲ τὸ γάλα της καὶ τὸ περιποιεῖται.

Γνωρίζει τὸν πατέρα σὰν τὸν ἄνδρα ποὺ τὸ ἀγαπᾶ καὶ τὸ φροντίζει μὲ τὸν τρόπο του. Παίρνει δύναμη πνευματικὴ καὶ σωματικὴ ἀπὸ τὸν ἀμοιβαῖο σεβασμὸ τοῦ πατέρα καὶ τῆς μητέρας γιὰ νὰ προχωρήσει στὴν δεύτερη φάση ποὺ περνᾶ στὴν παιδικὴ ἡλικία, πάει στὴν ἐφηβική, προχωρεῖ ἐλεύθερο μέσα στὴν κοινωνία καὶ δέχεται τὴν ἀγωγὴ τοῦ πολιτισμοῦ καὶ τοῦ τόπου του.

Ὁ Θεὸς φτιάχνει τὸν ἄνθρωπο γιὰ νὰ ζήσει, ὄχι γιὰ νὰ πεθάνει∙ οὔτε νὰ πεθάνει στὴν μήτρα τῆς μητέρας του, οὔτε στὴν μητρα τῆς παιδικῆς ἡλικίας, οὔτε στὴν μήτρα τῆς ἱστορίας.

Συμμετέχει στὸ θαῦμα τῆς ζωῆς, γιὰ νὰ ζήσει καὶ νὰ ἀναληφθεῖ στὴν αἰώνια ζωή.

Κι αὐτό, μὲ τὴν χάρη τοῦ Πνεύματος τὸ κάνει ἡ Ἐκκλησία, δι’ ἧς «νεουργεῖται καὶ θεουργεῖται ἡ σύμπασα».

Κι αὐτὴ ἀποτελεῖ τὴν τελικὴ μήτρα, ἡ ὁποία πλάθει τὸν ἄνθρωπο καὶ τὸν ἑτοιμάζει νὰ γεννηθεῖ στὸν χῶρο τῆς καινῆς πολιτείας, στὰ «σκηνώματα» τὰ ἀγαπητὰ καὶ ποθούμενα τῆς ἐλευθερίας τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.

Αὐτὸς εἶναι ὁ σκοπὸς καὶ ὁ λόγος, γιὰ τὸν ὁποῖο ὁ Θεὸς δημιούργησε τὸν κόσμο καὶ τὸν ἄνθρωπο.

Αὐτοὶ ποὺ ἀπελευθερώθηκαν καὶ γεννήθηκαν πέρα ἀπὸ τὴν μήτρα τῆς ἱστορίας, δηλαδὴ στὴν χάρη τῆς αἰώνιας ζωῆς, ὑπάρχουν, προσεύχονται καὶ μᾶς συγκρατοῦν ὅλους στὴν ζωή, καὶ ἀποτελοῦν τὸν πολικὸ ἀστέρα, ὅπου κατευθύνεται ἡ ἀνθρωπότης.

Ἡ ἐπιχειρούμενη ὕβρις, μὲ τὴν ἀρχικὴ ἔννοια τῆς λέξεως, ἀποτελεῖ ἄρνηση τῆς ὑπάρξεως τοῦ ἀνθρώπου, ἀποσάθρωση στὰ θεμέλια τοῦ οἰκοδομήματος τῆς ἀνθρωπότητος.

Δὲν θίγεται μόνο τὸ εὐαγγέλιο καὶ ἡ ἑλληνικὴ κοινωνία. Ἀποδομεῖται τὸ σύμπαν.

Εἴτε εἶσαι πιστὸς εἴτε ἄπιστος, θὰ γεννηθεῖς μὲ τὸν ἴδιο τρόπο. Ὅταν αὐτὰ τὰ ἀλλοιώνεις, στὴν οὐσία ἀποφασίζεις ἕνα ἀργὸ ἀλλὰ σίγουρο θάνατο τῆς ἀνθρωπότητος.

Ὅταν παντρεύονται στὴν ἐκκλησία, ἄνδρας καὶ γυναῖκα, παίρνουν τὴν εὐλογία τῆς Ἐκκλησίας καὶ εὐχὲς γιὰ πολυτεκνία καὶ καλλιτεκνία.

Ὁ ἀληθινὸς χαρακτήρας τοῦ γάμου φανερώνεται μὲ ἐνάργεια μὲ τὴν παρουσία τοῦ Χριστοῦ στὸν γάμο τῆς Κανᾶ, διότι «τὸ μυστήριον τοῦτο μέγα ἐστίν, εἰς Χριστὸν καὶ εἰς τὴν Ἐκκλησίαν» κατὰ τὸν ἀπόστολο Παῦλο.

Αὐτὸς ὁ «γάμος», ποὺ προωθεῖται σήμερα, ὁδηγεῖ στὸ ἀδιέξοδο.

Ἑτοιμάζονται πλάσματα τραυματισμένα, ἀνάπηρα. Σεβαστεῖτε τὴν φύση τοῦ ἀνθρώπου.

Αὐτὸ ποὺ γεννήθηκε ἀπὸ τὴν μήτρα τῆς μητέρας του, ἀνεξάρτητα φυλῆς, γλώσσας καὶ πίστεως, ἔχει ἀνάγκη νὰ τὸ θηλάσει ἡ μητέρα του.

Οἱ σκέψεις αὐτὲς δὲν εἶναι ἀποκύημα φαντασίας, ἀλλὰ στηρίζονται στὴν Γραφὴ καὶ τοὺς Ἀποστόλους, στὴν Παράδοση καὶ τὶς ἀποφάσεις τῶν Πατέρων, οἱ ὁποῖοι θέσπισαν ὅρους γιὰ τὴν ὀρθόδοξη πίστη καὶ ἱεροὺς κανόνες, ποὺ καθορίζουν τὰ ὅρια μέσα στὰ ὁποῖα πρέπει νὰ κινοῦνται ὅλα τὰ μέλη της.

Ἰδιαίτερα ὁ ἀπόστολος Παῦλος εἶναι σαφής, ὅταν τονίζει ἐμφατικά: «ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσιν; μὴ πλανᾶσθε∙ οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται οὔτε κλέπται οὔτε πλεονέκται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ κληρονομήσουσιν» (Α΄ Κορ. 6, 9-10).

Ταυτόχρονα ἡ Ἐκκλησία συνεχίζει τὴν ἀποστολή της, ποιμαίνει καὶ θεραπεύει, ὥστε ὅλοι οἱ πιστοὶ νὰ ζοῦν σὲ κοινωνία μὲ τὸν Χριστὸ καὶ τοὺς ἀδελφούς τους, νὰ τοὺς διακρίνει ἡ ἀνιδιοτελὴς ἀγάπη καὶ φιλαδελφία.

Ὁ Θεὸς ἀγαπᾶ ὅλους μας, δικαίους καὶ ἀδίκους, ἁγίους καὶ ἁμαρτωλούς. Αὐτὸ κάνει καὶ ἡ Ἐκκλησία, χωρὶς νὰ ἀποκλείει κανέναν, ὅπως αὐτὸ φανερώνεται μέσα σὲ ὅλη τὴν ἱστορία τῆς ἐκκλησιαστικῆς ζωῆς καὶ τῶν ἀνθρώπινων ἀδυναμιῶν.

Ἡ Ἀγάπη βασιλεύει. Εἶναι ντροπὴ γι’ αὐτοὺς ποὺ κάνουν αὐτὰ τὰ νομοσχέδια καὶ θεωροῦν φυσικὴ αὐτὴ τὴν ἐξέλιξη.

Ἐνθαρρύνουμε καὶ ἐπαινοῦμε ὅσους προκρίνουν τὴν φωνὴ τῆς συνειδήσεως ἔναντι τῆς τυχὸν κομματικῆς πειθαρχίας καὶ εἴμαστε συνοδοιπόροι εἰς τὸν ἀγῶνα τους.

Ὡστόσο, ὑπάρχει ἡ ὑγεία τῆς ζωῆς τοῦ σώματος τῆς ἀνθρωπότητος ποὺ ἀποβάλλει ὅλα αὐτὰ τὰ στοιχεῖα τὰ ὁποῖα ἐπιχειροῦν νὰ ἀλλοιώσουν τὴν ἀληθινὴ ὕπαρξη τοῦ ἀνθρώπου.

Ὑπάρχει Ἐκεῖνος ποὺ διευθύνει τὰ πάντα. Αὐτὸς ποὺ ἔκανε τὸν κόσμο καὶ τὸν ἄνθρωπο, γιὰ νὰ ζήσει στὴν αἰωνιότητα καὶ νὰ ὑπάρχει, Αὐτὸς ὑπάρχει καὶ μᾶς προστατεύει, παρουσιάζεται σὰν ἀδύνατος καὶ ἀνύπαρκτος.

Σὲ Αὐτὸν θὰ προσκρούσουν ὅλοι αὐτοὶ ποὺ θέλουν νὰ ἀλλοιώσουν τὴν ζωή.

Ἴσως νὰ μὴν ἀντιλαμβάνονται ὅτι ὅλη αὐτὴ ἡ βιασύνη καὶ ἡ ἐπιμονὴ γιὰ τὴν ψήφιση τοῦ νομοσχεδίου φανερώνει ἀδυναμία καὶ εἶναι εἰς βάρος τῶν ἀνθρώπων αὐτῶν ποὺ ὑποτίθεται ὅτι θέλουν νὰ προστατεύσουν.

Μόνο ἀπὸ σεβασμὸ σὲ αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους ἐκφράζουμε καὶ τονίζουμε μὲ τρόπο ἐμφατικὸ τὶς ἀρχὲς τῆς ζωῆς.

Εἶναι μεγάλο τὸ ἔγκλημα. Ἀσελγοῦν στὴν ἀνθρώπινη φύση, διότι στὴν οὐσία σταματοῦν τὴν φυσιολογικὴ ἀνάπτυξη καὶ ἀνεπίγνωστα, καταστρέφουν τὸν ἄνθρωπο.

Ἀλλὰ ὑπάρχει Αὐτὸς ποὺ δημιούργησε τὰ πάντα ἀπὸ ἀγάπη καὶ σοφία καὶ παρακάμπτει τι ἀδυναμίες μας καὶ ὁδηγεῖ τὰ πάντα εἰς ἀγαθὸν τέλος.

Ἅπαντες οἱ ἐν τῇ Ἐκτάκτῳ Διπλῇ Ἱερᾷ Συνάξει Ἀντιπρόσωποι καὶ Προϊστάμενοι
τῶν εἴκοσιν Ἱερῶν καὶ Εὐαγῶν Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους Ἄθω.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Άγιο Όρος για ομόφυλα ζευγάρια: «Είναι μεγάλο έγκλημα, ασελγούν στην ανθρώπινη φύση!»"

Χειροπέδες σε 32χρονο για διάθεση παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων

Συνελήφθη χθες από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ένας 32χρονος- διαχειριστής επιχείρησης εμπορίου ειδών υγιεινής διατροφής, σε περιοχή του Πειραιά, καθώς όπως προέκυψε διέθετε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία, ο κατηγορούμενος δεν εξέδιδε φορολογικά παραστατικά, ενώ επιπλέον, εισήγαγε αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν στο χώρο της επιχείρησης καθώς και σε χώρο που διατηρούσε εντός του ίδιου κτιρίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 532 τεμάχια παράνομων αναβολικών σκευασμάτων, 24 τεμάχια παράνομων σκευασμάτων αντιμετώπισης στυτικής δυσλειτουργίας, σπρέι πιπεριού και γεμιστήρας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για επιβλαβή φάρμακα καθώς και παράβαση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας για τα όπλα, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του ελληνικού κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε 32χρονο για διάθεση παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων"

Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική – Παρείχε και υπηρεσίες ασφάλειας

Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική, μαζί με άλλους δύο ιδιώτες, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Ο αστυνομικός, ευρισκόμενος σε αναρρωτική άδεια, παρείχε υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης σε έναν από τους ιδιώτες, κατέχοντας παράλληλα παράνομα δύο πιστόλια.

Ο αστυνομικός που συνελήφθη είναι Υπαρχιφύλακας στο ΤΑ Κερατέας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει: 

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, καθώς και -2- ιδιώτες, για διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – παραβάσεις των νομοθεσιών περί εξαρτησιογόνων ουσιών, όπλων και ερασιτεχνικού – επαγγελματικού αθλητισμού, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση καθήκοντος, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, άσκηση επαγγέλματος παρά τη θέση του ως αστυνομικός και ψευδή κατάθεση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -4- άτομα, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία αστυνομικός δραστηριοποιείται στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σε εκβιάσεις, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε η εποπτεύουσα εισαγγελική Αρχή και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από τη συνδυαστική μελέτη, αξιολόγηση και ανάλυση του προανακριτικού υλικού και έπειτα από χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών προέκυψε ότι ο αστυνομικός προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες, τόσο για προσωπική του χρήση όσο και για άλλα άτομα, από έτερο συλληφθέντα- ιδιώτη, ενώ ταυτόχρονα επικοινωνούσε με τον «προμηθευτή» για τη μεταφορά «παραγγελιών» για λογαριασμό άλλων.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2023 και ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια και του είχε αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός, παρείχε έναντι αμοιβής υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης στον έτερο συλληφθέντα – ιδιώτη, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, ενεργώντας για λογαριασμό του ανωτέρω ιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου, απαίτησε από άλλα άτομα την καταβολή οφειλόμενων χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024,  εντοπίσθηκε ο αστυνομικός να εισέρχεται στο λογιστικό γραφείο και να κατέχει παράνομα πιστόλι και γεμιστήρα με -15- φυσίγγια, -925- ευρώ  και  κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι και γεμιστήρα με -6- φυσίγγια,
  • -31- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • αυτοσχέδια συσκευασία μεικτού βάρους 122 γραμμαρίων με άγνωστη ουσία, πιθανόν εκρηκτική ύλη,
  • στρατιωτικός πυροδοτικός μηχανισμός, μετά καψυλλίου πυροδότησης,
  • κάλυκας,
  • -2- γεμιστήρες (πολεμικού τυφεκίου και όπλου χειρός),
  • εξάρτημα στήριξης όπλου και εξάρτημα με κρυμμένη λάμα,
  • -2- μαχαίρια (πολεμικού τύπου εντός θήκης και σε θήκη λαιμού),
  • σουγιάς,
  • τρίφτης,
  • -2- γυάλινα δοχεία με άγνωστη ουσία σε μορφή σκόνης άσπρου χρώματος, πιθανόν αναβολικά,
  • -3- κινητά τηλέφωνα,
  • -2-ζυγαριές ακριβείας,
  • -6.350- ευρώ,
  • ­-2,8- γραμμάρια κοκαΐνη και
  • αυτοσχέδιο στριφτό τσιγάρο κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους -1,6- γραμμαρίων.

astynomikos narkotika 2

Σημειώνεται ότι κατά τη διενέργεια της έρευνας στην οικία του ο αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε βίαια αστυνομικό της ανωτέρω Υπηρεσίας ενώ ο συλληφθείς προμηθευτής ναρκωτικών ουσιών δήλωσε ψευδή στοιχεία διαμονής με σκοπό να ματαιώσει την έρευνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη αστυνομικός για διακίνηση ναρκωτικών στην Αττική – Παρείχε και υπηρεσίες ασφάλειας"

Δυστύχημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν «εκρηκτικές ύλες» σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων!

Το μέλος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας στον 98.4 , επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις για τα ευρήματα του Γενικού Χημείου του Κράτους, στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη.

Αναφέρεται σε ύπαρξη ξυλόλιου, τολουόλιου, προπάνιου, βουτάνιου, που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στο σημείο του δυστυχήματος κι όχι έλαιο σιλικόνης παρότι αυτό υπήρχε σε που δεν ανιχνεύτηκε , παρότι υπήρχε στους μετασχηματιστές των δύο τρένων για την ηλεκτροκίνηση τους .

Ο κ. Κωνσταντινίδης αποκάλυψε, ότι αυτό το συγκλονιστικό πόρισμα του Γενικού Χημείου του Κράτους, που παραδόθηκε στις ανακριτικές αρχές μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, απλά εντοπίστηκε από τον ίδιο στη δικογραφία πριν 4 ημέρες ως συμπληρωματικό, αφού κανείς δικαστικά δεν τους ενημέρωσε.

Αμέσως το έστειλε στον τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, ο οποίος αφού το μελέτησε, συνέταξε συνοπτική τεχνική έκθεση, την οποία και ο κ. Κωνσταντινίδης, παρέδωσε σήμερα στις ανακριτικές αρχές στη Λάρισα και ήδη την κοινοποιεί προς κάθε ενδιαφερόμενο.

«Ακόμη κι αν επιχειρηθεί συγκάλυψη, οι νεκροί μας μιλάνε και μέσα από τα προσωπικά τους αντικείμενα, έστω και 7 μήνες μετά, πιστεύω ότι στο τέλος θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε ο κ. Κωνσταντινίδης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δυστύχημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν «εκρηκτικές ύλες» σε ρούχα και κλειδιά των απανθρακωμένων!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news