facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Εντολή Σαλβίνι για απομάκρυνση των μεταναστών από χωριό - πρότυπο της Καλαβρίας

Την απομάκρυνση όλων των μεταναστών και των προσφύγων από το χωριό Ριάτσε στην Καλαβρία, αποφάσισε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λίγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Πρόκειται για ένα χωριό, το οποίο θεωρείται πρότυπο για την ένταξη και ενσωμάτωση των αιτούντων άσυλο στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος, Μίμο Λουκάνο, κλήθηκε σε εξηγήσεις, καθώς κατηγορείται πως «διευκολύνει την παράτυπη μετανάστευση».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έλαβαν μέρος σε κινητοποιήσεις προς υπεράσπιση του Λουκάνο, θεωρώντας τις πράξεις του ως αποτέλεσμα μιας «ηθικά επιβεβλημένης κοινωνικής ανυπακοής».

«Θέλουν να διαλύσουν το μοντέλο του Ριάτσε. Δεχόμαστε πυρά αλλά θα προσφύγουμε στα τοπικά δικαστήρια» δήλωσε ο Λουκάνο, ο οποίος τελεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό.

Την πετυχημένη ένταξη των μεταναστών στο Ριάτσε υπερασπίστηκε και ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καλαβρίας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν κατανοεί για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση απομάκρυνσης και μεταφοράς σε άλλες περιοχές της Ιταλίας.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντολή Σαλβίνι για απομάκρυνση των μεταναστών από χωριό - πρότυπο της Καλαβρίας"

Σε κόκκινο συναγερμό η Πορτογαλία λόγω του κυκλώνα Λέσλι -Απειλεί και την Ισπανία

Η Πορτογαλία κήρυξε σήμερα το μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας σε κόκκινο συναγερμό εν αναμονή του κυκλώνα Λέσλι, που ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος κυκλώνας που θα πλήξει τη χώρα από το 1842, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τη γειτονική Ισπανία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην Πορτογαλία, η Αρχή Πολιτικής Προστασίας συνέστησε στους πολίτες να απομακρυνθούν από τα παράκτιες περιοχές και να παραμείνουν στα σπίτια τους, διευκρινίζοντας ότι η νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή θα είναι το κρισιμότερο διάστημα κατά την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου.

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν ότι θυελλώδεις άνεμοι και βροχοπτώσεις θα σαρώσουν την περιοχή της Λισαβόνας από τις 18.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας).

Κατόπιν θα «η ισχύς του θα ελαττωθεί και θα κινηθεί με ταχύτητες στα 60χλμ/ώρα προς το βορειοδυτικό τμήμα» επισήμανε το μετεωρολογικό ινστιτούτο της Πορτογαλίας.

Βάσει των στοιχείων των μετεωρολόγων, ο κυκλώνας Λέσλι θα είναι ο ισχυρότερος που θα πλήξει την Πορτογαλία από το 1842 και μονάχα πέντε κυκλώνες έχουν καταγραφεί σε αυτό το τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού.

Από την πλευρά της η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας Aemet εξέδωσε σήμερα δελτίο με το οποίο προειδοποιεί ότι ο κυκλώνας θα φθάσει στην Ισπανία τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας ενδεχομένως ριπές ανέμου στα 100χλμ/ώρα στο δυτικό τμήμα της χώρας.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κόκκινο συναγερμό η Πορτογαλία λόγω του κυκλώνα Λέσλι -Απειλεί και την Ισπανία "

ΝΔ: Μόνο θλίψη προκαλεί πια η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εφευρίσκει εχθρούς

«Μόνο θλίψη προκαλεί πια η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εφευρίσκει εχθρούς, μήπως και αλλάξει τη συζήτηση για τη διχασμένη, φαύλη και ανίκανη κυβέρνησή του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Ας καταλάβει κι ο ίδιος ότι δεν πείθει πια όχι μόνον τους πολίτες, αλλά ούτε τους συντρόφους του που αλληλοκατηγορούνται δημοσίως».

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Μόνο θλίψη προκαλεί πια η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εφευρίσκει εχθρούς"

Ποτάμι: Αδύναμος ο Τσίπρας απέναντι στον Καμμένο

«Αντί να τα ακούσει ο Καμμένος, τα άκουσε ο Στουρνάρας. Δύο μέρες μετά τις αλλοπρόσαλλες προτάσεις του Υπουργού Άμυνας, ο κ.Τσίπρας αδύναμος απέναντι στον κυβερνητικό του εταίρο κάνει πώς δεν είδε, δεν άκουσε», γράφει το Ποτάμι στην πρώτη αντίδραση του κόμματος μετά την σημερινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται:

«Δεν βρήκε να πει μια λέξη για τις θέσεις του υπουργού του που εκθέτουν διεθνώς τη χώρα και γελοιοποιούν την κυβέρνησή του. Για τις ανάγκες του κομματικού ακροατηρίου του ο κ.Τσίπρας, κατασκεύασε έναν εικονικό κόσμο όπου η οικονομία πάει καλά, οι επενδυτές κάνουν ουρές, η χώρα διεθνώς πάει από αναβάθμιση σε αναβάθμιση και η κυβέρνηση συνεχίζει ανέφελα προς την εξάντληση της τετραετίας. Αυτό που μένει σταθερό είναι η καθεστωτική αντίληψή του. Ομολογεί ανοιχτά ότι βλέπει και το χώρο της αυτοδιοίκησης, όχι ως ένα θεσμό κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του, αλλά ως πεδίο μάχης για την πολιτική κυριαρχία. Είναι το μόνο που πραγματικά τον ενδιαφέρει».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: Αδύναμος ο Τσίπρας απέναντι στον Καμμένο"

Α. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω-Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019

Η Ελλάδα βγήκε από το μνημόνιο με θετική ρύθμιση για το δημόσιο χρέος και είναι πλέον ελκυστικός επενδυτικά τόπος ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος όπου επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

«Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω και τώρα έρχεται επιτέλους η ώρα να δρέψουμε τους καρπούς των κόπων μας και της μεγάλης προσπάθειάς μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της λιτότητας και τη σκληρή περίοδο της κρίσης και της επιτροπείας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ανησυχούμε από τις εξωγενείς αναταράξεις, λόγω του «μαξιλαριού» που έχουμε εξασφαλίσει ώστε μέσω αυτού να μην είναι απαραίτητη η προσφυγή στις αγορές.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι εισήλθαμε στην κανονικότητα, καταθέτοντας μεθαύριο στην Κομισιόν, όπως όλες οι χώρες της Ε.Ε. τον προϋπολογισμό μας, με το μίγμα της δικής μας πολιτικής, που όχι μόνο πιάνει τους στόχους, αλλά δίνει οικονομικά περιθώρια για θετικά μέτρα.

Κατηγορηματικός ήταν επίσης ο πρωθυπουργός ότι δεν θα υπάρχουν πια μέτρα, αλλά θα υπάρχουν αντίμετρα. Η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή και θα νομοθετήσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο ίδιος από το βήμα της 83ης ΔΕΘ τόνισε. Ταυτόχρονα σημείωσε πως η νομοθέτηση των μέτρων στη Βουλή «θα φέρει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης προ των ευθυνών τής διαρκώς ανέξοδης, αδιέξοδης, ψευδούς και καταστροφολογικής ρητορικής τους».

«Εδώ και δυο χρόνια, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μας λένε ότι όχι μόνο δε θα βγούμε από τα μνημόνια αλλά ότι υπογράψαμε και τέταρτο και συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο... Θα τους φέρουμε, λοιπόν, να ψηφίσουν τα μέτρα του ''τέταρτου μνημονίου'' που μας λένε ότι υπογράψαμε, ένα, ένα. Σαν το μαρτύριο της σταγόνας. Και με ονομαστικές ψηφοφορίες μάλιστα», είπε χαρακτηριστικά.

«Το δράμα του κ. Μητσοτάκη»

Επιτιθέμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι «το μεγάλο δράμα του κ. Μητσοτάκη είναι που έβαλε όλα τα λεφτά του στο μαύρο της καταστροφής και τώρα που η Ελλάδα ανακάμπτει ξέμεινε από επιχειρήματα»

«Γιατί όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης δεν του είναι εύκολο να αλλάξει την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα δε κρύβεται και στους εταίρους μας. Που τη βλέπουν και μας ακούνε πια, γιατί έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη μέσα από τις πράξεις και την αξιοπιστία μας. Που την έχουμε αποδείξει», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός εξάλλου αναφέρθηκε, «φωτογραφίζοντας» και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα, σε «ορισμένους κατ' εξακολούθηση διαψευδόμενους από τις εξελίξεις εγχώριους θεσμικούς παράγοντες», που, όπως είπε, «επιμένουν στις κινδυνολογικές παρεμβάσεις» και τους συνέστησε «για το δικό τους καλό και για τη δική τους εναπομείνασα αξιοπιστία να είναι λίγο προσεχτικοί πια».

click here
«Τη μια μας είπαν ότι αν δε κάνουμε 4-5 επιπλέον και μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις δεν θα βγούμε στις αγορές και τελικά βγήκαμε όχι μία αλλά τρείς φορές στις αγορές με επιτυχία. Την άλλη μας είπαν ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει καθαρή έξοδο και χρειάζεται πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή νέο κεκαλυμμένο μνημόνιο. Διαψεύστηκαν κι εκεί παταγωδώς. Και τώρα επιμένουν στην ίδια γραμμή, ζητώντας ουσιαστικά να κοπούν εκ νέου οι συντάξεις που οι ίδιοι στο παρελθόν έκοψαν καμιά σαρανταριά φορές. Θα διαψευστούν εκ νέου. Και πάλι παταγωδώς», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για ΠΓΔΜ

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία μοναδική και αναντικατάστατη ευκαιρία για τους δυο λαούς και για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, είπε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα προς την ΠΓΔΜ σε περίπτωση που δεν την ψηφίσουν.

«Αν οι γείτονές μας την απορρίψουν πρέπει να γνωρίζουν και θα το πω με ειλικρίνεια δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την είσοδό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους διεθνείς οργανισμούς ή αμυντικές συμμαχίες στις οποίες η Ελλάδα συμμετέχει».

Και διευκρίνισε ο κ. Τσίπρας: Διότι αν δεν αλλάξουν τη Συνταγματική τους ονομασία, θέλω να είμαι σαφής, η Ελλάδα δεν πρόκειται να το επιτρέψει. Δεν πρόκειται να δεχτεί την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. ή σε άλλο διεθνή οργανισμό, ή σε οποιοδήποτε σχήμα αμυντικής συνεργασίας με συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Ψηφίζοντας Μητσοτάκη... θα βγει ο Όρμπαν»

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές παρατήρησε ότι η Ευρωπαϊκή Δεξιά δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις, διότι ένα κομμάτι της επιμένει μονότονα να υπερασπίζεται πολιτικές που υπονόμευσαν και υπονομεύουν τη συνοχή και την πορεία της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, ενώ ένα άλλο τμήμα της προσδένεται στο άρμα της ακροδεξιάς.

«Είναι λοιπόν σαφές, ότι στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αν στην Ελλάδα ψηφίσεις Μητσοτάκη, στην Ευρώπη θα βγει ο Όρμπαν. Δηλαδή, η Ευρώπη του νεοφονταμενταλισμού, των κλειστών συνόρων, η Ευρώπη φρούριο, που βαδίζει αργά αλλά σταθερά προς τη διάλυση της» υπογράμμισε.

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας


Η σημερινή κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας τον πρόεδρο της Ν.Δ. να καταθέσει αν θέλει πρόταση δυσπιστίας, «και να μετρήσουμε εκεί, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Α. Τσίπρας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ: Tα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω-Εκλογές τον Οκτώβριο του 2019"

Η έκπτωση 15% για τους πελάτες της ΔΕΗ που είναι συνεπείς δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η έκπτωση 15% για τους πελάτες της ΔΕΗ που είναι συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους δεν πρόκειται να καταργηθεί, επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκης σε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζοντας ότι αποτελεί θέμα αρχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τη ΔΕΗ διαμορφώνονται σε 2,33 δισ. ευρώ και είναι 1,6 δισ. από οικιακούς και επαγγελματικούς πελάτες (από αυτά 800 εκατ. αφορούν σε τελικούς πελάτες, δηλαδή πελάτες οι οποίοι έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων τους ή έχουν αλλάξει προμηθευτή), 155 εκατ. από μεσαίους βιομηχανικούς καταναλωτές, 380 εκατ. από τη μεγάλη βιομηχανία (εκ των οποίων τα 280 εκατ. είναι χρέη της ΛΑΡΚΟ) και 200 εκατ. δημόσιοι φορείς (Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις, αγροτικοί φορείς άρδευσης κ.λπ.).

Ο κ. Παναγιωτάκης απορρίπτει τις θεωρίες, όπως τις χαρακτηρίζει, σύμφωνα με τις οποίες η αύξηση των ρευματοκλοπών είναι συνέπεια της κρίσης και προσθέτει: «Όσοι επιδίδονται σε ρευματοκλοπή μπορούν να πληρώσουν. Οι πτωχοί και οι αδύναμοι δεν κλέβουν.

Γενικά το θέμα των ρευματοκλοπών είναι στην ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ και της ΡΑΕ. Η ΔΕΗ το έχει αναδείξει κατ' επανάληψη. Η υποβάθμιση και ο στρουθοκαμηλισμός δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου».

Καταλογίζει ολιγωρίες και λανθασμένους χειρισμούς στο θέμα των «έξυπνων» μετρητών καθώς και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων που έχουν συντελέσει όπως τονίζει σε απαράδεκτες καθυστερήσεις.

Για την εξαγορά της εταιρίας εμπορίας ενέργειας EDS στα Σκόπια επαναλαμβάνει ότι ήταν μια καθαρά επιχειρηματική απόφαση, η οποία ελήφθη από το Δ.Σ. της επιχείρησης ομόφωνα, ύστερα από εισήγηση όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών της ΔΕΗ.

Τέλος ο επικεφαλής της ΔΕΗ αναφέρει ότι στο εξής ο κύριος προσανατολισμός της ΔΕΗ θα είναι η ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών, ωστόσο η λιγνιτική παραγωγή είναι απαραίτητη για τη χώρα, για τα επόμενα 15-20 χρόνια τουλάχιστον.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Η έκπτωση 15% για τους πελάτες της ΔΕΗ που είναι συνεπείς δεν πρόκειται να καταργηθεί"

«Πυρ ομαδόν» κατά Καμμένου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τον είπαν από... καρικατούρα έως «τραυματική εμπειρία»!

«Πυρ ομαδόν» κατά του Πάνου Καμμένου στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Με... μπροστάρη τον Νίκο Φίλη, που χαρακτήρισε «καρικατούρα» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του κυβερνητικού τους εταίρου, δείχνοντας ότι το γυαλί πλέον έχει ραγίσει και, ενδεχομένως, αυτή δεν είναι άλλη μία από τις... συνηθισμένες κρίσεις στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Φίλης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον εταίρο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο Πάνος Καμμενος είναι θέμα. «Ειναι στοιχείο απολιτικοποίησης να μην συζητάμε αυτό το πρόβλημα μεταξύ μας σήμερα. Ορθώς συνεργαστήκαμε με τον Καμμένο, ήταν θετική και παραγωγική η συνεργασια -για συγκυριακούς λόγους, βεβαίως. Σήμερα εξαντλεί αυτήν τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι θα παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευτεί. Είναι καρικατούρα. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας, ώστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας, να μην υπάρξει παρεμπόδιση του έργου μας».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Τρικάλων, Σάκης Παπαδόπουλος, ανέφερε πως, «όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνολαϊκισμό, δεν γίνεται να μην βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα ή του συνεταίρου. Δεν μπορούμε να πάμε να εξαντλήσουμε τη λήξη της θητείας μας, χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει με ποιον και γιατί. Γιατί με τον Πανό Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο δεν μπορούμε. Προτείνω η ΚΕ να πάρει ξεκάθαρες θέσεις».

Αιχμές και από την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, την οποία χαρακτήρισε… τραυματική εμπειρία και προειδοποίησε για τους υποψηφίους που θα στηρίξει το κόμμα στις εκλογές, ειδικά στις περιφέρειες. «Δεν μπορούμε να στηρίξουμε ανθρώπους ως υποψήφιους που δεν συμφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που το λενε είτε ανοιχτά είτε δεν το λένε, που έχουν διαφορετική κατεύθυνση ιδεολογική και πολιτική» υπογράμμισε, ενώ είπε επίσης πως οι πολιτικές συμμαχίες δεν έχουν συζητηθεί.

Μιλώντας από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι «βγαίνουμε από μία τραυματική εμπειρία, τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, γιατί το μνημόνιο και τα μέτρα που άρχισαν να χαλαρώνουν και αναδείχθηκαν οι πολιτικές και ιδεολογικές ταυτότητες, έγινε αυτό που έγινε. Και δεν ξέρουμε πώς θα καταλήξει. Κομβικό ζήτημα το θέμα των συνεργασιών».

Νωρίτερα, βέβαια, έμμεσα μηνύματα προς τον κυβερνητικό του εταίρο είχε φροντίσει να στείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Στην ομιλία του, με την οποία άνοιξαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ μίλησε για συνέχιση της κυβερνητικής πορείας ακόμα και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

«Να μιλάμε λιγότερο και όταν πρέπει» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός, σε μια αποστροφή, που ερμηνεύθηκε ως «καρφί» για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Αναμένεται πλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια ενδεχόμενη απάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ σε όσα ακούστηκαν εις βάρος του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ...

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πυρ ομαδόν» κατά Καμμένου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Τον είπαν από... καρικατούρα έως «τραυματική εμπειρία»!"

Απίστευτη καταγγελία: «Άνθρωπος» του Σταθάκη πίσω από την εξαγορά της EDS

Πολλά ερωτηματικά προέκυψαν χτες στη συνεδρίαση της Βουλής αναφορικά με την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας EDS από την ΔΕΗ. Μπορεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταθάκης, να μίλησε για διαφανή και πεντακάθαρη διαδικασία, δεν αρνήθηκε, ωστόσο, πως ο άνθρωπος που έκανε τη διαπραγμάτευση εκ μέρους της ΔΕΗ ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και παλαιός γνωστός του καθώς ως υπουργός Ανάπτυξης τον είχε διορίσει πρόεδρο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Με έναυσμα αυτό, λοιπόν, χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης σε επίκαιρη ερώτηση που έκανε στον κ. Σταθάκη θέλησε να αποσαφηνίσει τα μελανά στοιχεία της εξαγοράς.

Τόνισε ότι η ΔΕΗ προχώρησε το 2017 στην εξαγορά της σκοπιανής εταιρίας EDS, που είναι μια εταιρία ιδιοκτησίας του αντιπροέδρου των Σκοπίων, Κότσο Ανγκιούσεφ, με το ποσό των 4,8 εκατ. όταν η ΔΕΗ είχε ζημιές 5,5 εκατ. και 25,9 εκατ. δάνεια και πιστοληπτικές γραμμές.

Ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι πίσω από την εντολή για εξαγορά της ΔΕΗ βρίσκεται η ίδια η ΔΕΗ και το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι την εισήγηση εξαγοράς της εν λόγω σκοπιανής εταιρίας την έκανε η θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία.

Στη ΔΕΗ Αλβανίας, δε, ο κ. Σταθάκης έχει «βάλει» έναν δικό του άνθρωπο, τον κ. Γεώργιο Λάντζα. Πρόκειται, όπως είπε ο βουλευτής για το ίδιο πρόσωπο που ο κ. Σταθάκης ως υπουργός Ανάπτυξης τον είχε τοποθετήσει το 2016 πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ως εκ τούτου, όπως του είπε χαρακτηριστικά «είναι άνθρωπος δικός σας, της κυβέρνησης».

Συγκεκριμένα, ο κ. Μανιάτης «βομβάρδισε» τον κ.Σταθάκη με ερωτήσεις ώστε να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, δηλαδή την αποσαφήνιση της υπόθεσης.

Ρώτησε, λοιπόν, τα εξής:

«γιατί χρησιμοποιήσατε ως μπροστινό για την εξαγορά τη θυγατρική της ΔΕΗ στην Αλβανία και δεν βάλατε τις κεντρικές υπηρεσίες της ΔΕΗ να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο την εξαγορά;

Τι κρύβεται πίσω από αυτό το περίεργο by pass; Γιατί αναθέσατε και δώσατε στη θυγατρική της ΔΕΗ 180.000 ευρώ στην αρχή και μετά άλλες 50.000, ώστε να αναθέσει σε συμβούλους τον οικονομικό και φορολογικό έλεγχο της εταιρίας που θα εξαγόραζε η ΔΕΗ; Δηλαδή, άλλος πληρώνει και άλλος αγοράζει; Πληρώνει τους συμβούλους η θυγατρική, αλλά αγοράζει η μητρική; Γιατί συμβαίνουν αυτά; Γιατί τα χρήματα τοποθετούνται στον προσωπικό λογαριασμό του αντιπροέδρου του κυρίου Ζάεφ; Ποια είναι η διαδρομή του χρήματος, πότε έφυγαν τα λεφτά, πώς πήγαν, πού πήγαν και πότε πήγαν; Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που αποφάσισαν και συμφώνησαν με την εξαγορά, ήξεραν όλη την αλήθεια ή τους εξαπατήσατε; Ηξεραν, δηλαδή, ότι η εταιρία που εξαγοράζει η ΔΕΗ είναι ιδιοκτησία του αντιπροέδρου του Ζάεφ ή δεν το ήξεραν;

Πώς είναι δυνατόν η απόφαση για εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρίας να πάρθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, αλλά η ολοκλήρωση των ελέγχων -φορολογικών, νομικών και οικονομικών- της εταιρίας να έγινε δύο μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2018; Δηλαδή, αποφασίζετε τον Φεβρουάριο να αγοράσετε… αλλά ελέγχετε και αποτιμάτε την εταιρία Απρίλιο, δύο μήνες μετά!».

Σημειώνεται πως ο κ. Σταθάκης απέφυγε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα «μιλώντας για υποθετικές ερωτήσεις» και σενάρια ενώ καταλόγισε σε Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ. ότι «έβγαλαν μια υπόθεση από τη ναφθαλίνη.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη καταγγελία: «Άνθρωπος» του Σταθάκη πίσω από την εξαγορά της EDS"

Θεοχαρόπουλος: Ο Καμμένος γελοιοποίησε τον εαυτό του, την κυβέρνηση και όλη τη χώρα

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ, έκανε λόγο για επικίνδυνη διγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

«Ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Εθνικής Άμυνας στην πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ με όσα είπε γελοιοποίησε πέρα από τον εαυτό του και την κυβέρνηση και ολόκληρη τη χώρα. Και ταυτοχρόνως ο κ. Τσίπρας κάνει ότι δεν βλέπει τι συμβαίνει. Πρόκειται για το άκρον άωτο του πολιτικού παραλογισμού. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνος για τη χώρα και η συνεργασία μαζί του είναι η ντροπή που θα κουβαλάει πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι η μαύρη κηλίδα για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας έχει ταχθεί με τον εθνικολαϊκιστή εταίρο του κ. Καμμένο, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εκφράζει την κεντροδεξιά. Παρουσιάζεται ως υπερασπιστής του Καμμένου αγνοώντας αρχές και αξίες της αριστεράς αλλά και θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου κατοχυρωμένα σε όλη την Ευρώπη. Εδώ και τώρα πρέπει να μπει ένα τέλος στον κατήφορο ώστε να μην θυσιάζονται τα πάντα στον βωμό της εξουσίας καλώντας τον πρωθυπουργό να βάλει τέλος στη γελοιοποίηση της χώρας από τον κ. Καμμένο, όπως συνέβη και στις ΗΠΑ, αποπέμποντας τον από την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.


Σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού, σχολίασε ότι καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα περί καθαρής εξόδου. «Στην κυβέρνηση για την πρόσφατη κρίση στο χρηματιστήριο βρήκαν εύκολα την αιτία, για όλα φταίνε οι κερδοσκόποι. Ωραία λογική, όταν οι αγορές πάνε καλά η κυβέρνηση αυτοσυγχαίρεται και όταν οι αγορές δεν πάνε καλά φταίνε οι κερδοσκόποι! Δεν μπορεί να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως επιτυχία το γεγονός ότι υπογράφει πλειάδα νέων μέτρων υπερβολικής λιτότητας και στο τέλος προσπαθεί απλώς ένα δύο από αυτά να μην ισχύσουν ή απλώς να μεταθέσει την εφαρμογή τους. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία», ανέφερε ακόμη.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος στράφηκε εναντίον και του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν κάνει καμιά αναφορά σε ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αμφισβητεί την υπαρκτή διαχωριστική γραμμή αριστεράς - δεξιάς την στιγμή που η χώρα πρέπει να έρθει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με μια κεντροαριστερή και μια κεντροδεξιά παράταξη που αναμετρώνται προγραμματικά και όχι στη βάση του λαϊκισμού. Η ΝΔ υπόσχεται πολλά αλλά με μηδενικές εγγυήσεις για τους εργαζόμενους, τις αμοιβές και τα δικαιώματά τους. Καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς και των πελατειακών σχέσεων. Θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας».

Ακόμη, εισηγήθηκε την εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής και νέου Γραμματέα της ΔΗΜΑΡ ο οποίος, όπως είπε, θα αφοσιωθεί στις δύσκολες οργανωτικές απαιτήσεις της εκλογικής χρονιάς που ξεκίνησε. Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το 15μερο και θα αντιμετωπίσει τα θέματα πολιτικής και οργανωτικής φύσης σε αυτή την δύσκολη χρονιά στο πλαίσιο πάντοτε των αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοχαρόπουλος: Ο Καμμένος γελοιοποίησε τον εαυτό του, την κυβέρνηση και όλη τη χώρα "

Βουλιαγμένη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην Λ. Καραμανλή

Διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων λόγω εκτέλεσης εργασιών εγκατάστασης δικτύου οπτικών ινών και κατασκευής φρεατίων, θα πραγματοποιηθεί στη δεξιά λωρίδα της Λ. Κ. Καραμανλή, στο ύψος της συμβολής της με την οδό Καρυωτάκη, περιοχής Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, στις 15 και 16 Οκτωβρίου όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλιαγμένη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω έργων στην Λ. Καραμανλή"

Γιος πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών

Ενεργή συμμετοχή στο κύκλωμα κατοχής, διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να έχει ο γιος πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ.

Οι αρχές πλέον διερευνούν πλέον τον ακριβή ρόλο του στην οργάνωση.

Ο πατέρας του συλληφθέντα ήταν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και είχε εκλεγεί κατά το παρελθόν βουλευτής και ευρωβουλευτής στα Τρίκαλα και άνηκε στον πυρήνα του ηγέτη του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

Εμπλοκή στο κύκλωμα έχουν και δύο αστυνομικοί. Ο ένας υπηρετεί στα Γρεβενά και ένας δεύτερος υπηρετεί σε υπηρεσία στην Αθήνα. Συνολικά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονται 11 άτομα, Έλληνες και Αλβανοί.

Η επιχείρησε ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Παρασκευής και στη διάρκεια της εκτός από τις συλλήψεις που έγιναν εντοπίστηκαν και ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης.

Επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ αναμένεται εντός της ημέρας.

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιος πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ εμπλέκεται σε κύκλωμα ναρκωτικών"

ΝΔ για τη νέα δίωξη κατά Μυλόπουλου: Να εξηγήσει ο Τσίπρας γιατί τον καλύπτει η κυβέρνηση

Η ΝΔ εξαπολύει τα πυρά της κατά του Χρήστου Σπίρτζη, με αφορμή τη νέα δίωξη κατά του προέδρου της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλου.

Σε ανακοίνωση, η ΝΔ κάνει λόγο για «προφανή συνενοχή» του υπουργού Μεταφορών, επειδή «παραμένει άφωνος». «Το ερώτημα είναι αν συνένοχος είναι και ο κ. Τσίπρας, καθώς αποκλείεται να μην έχει πληροφορηθεί ότι ένα εκλεκτό μέλος της ομάδας του, βαρύνεται πλέον με δύο ποινικές διώξεις και κλήθηκε εκ νέου ως κατηγορούμενος από τον Εισαγγελέα διαφθοράς», τονίζει ακόμη η Πειραιώς και καλεί τον πρωθυπουργό να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση καλύπτει τον κ. Μυλόπουλο.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο εκλεκτός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιάννης Μυλόπουλος που με επιλογή του κ. Χρήστου Σπίρτζη είναι σήμερα πρόεδρος της Αττικό Μετρό, διώκεται από τη Δικαιοσύνη για δεύτερη φορά σε ένα μήνα καθώς εμπλέκεται σε νέο σκάνδαλο που αφορά τον τρόπο διαχείρισης ποσού 25 εκ. ευρώ την περίοδο που ήταν πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Η συνενοχή του κ. Σπίρτζη είναι προφανής καθώς εδώ και ένα μήνα που η Νέα Δημοκρατία ζητεί την αποπομπή του από την Αττικό Μετρό παραμένει άφωνος. Το ερώτημα είναι αν συνένοχος είναι και ο κ. Τσίπρας, καθώς αποκλείεται να μην έχει πληροφορηθεί ότι ένα εκλεκτό μέλος της ομάδας του, βαρύνεται πλέον με δύο ποινικές διώξεις και κλήθηκε εκ νέου ως κατηγορούμενος από τον Εισαγγελέα διαφθοράς.

Ελπίζουμε ότι στη σημερινή Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα βρει λίγο χρόνο, ανάμεσα στα άλλα προβλήματα που τον απασχολούν, να εξηγήσει στους πολίτες γιατί η κυβέρνηση του καλύπτει τον κ. Μυλόπουλο».

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για τη νέα δίωξη κατά Μυλόπουλου: Να εξηγήσει ο Τσίπρας γιατί τον καλύπτει η κυβέρνηση "

Προκαλεί η Άγκυρα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο το 1974

Προκαλεί και πάλι η Άγκυρα με ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την κοινή ανακοίνωση των ηγετών που μετείχαν στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου, στην Κρήτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο το 1974, εκφράζοντας την ενόχλησή του για τους «αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας» που συμπεριλήφθηκαν στην κοινή δήλωση.

Υποστηρίζει επίσης ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει αποφασιστικά να «διατηρεί τα δικαιώματα και συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.

Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το “κυπριακό πρόβλημα” στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».

newpost
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλεί η Άγκυρα: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο το 1974"

Τραγωδία στην Καβάλα: 11 μετανάστες κάηκαν ζωντανοί έπειτα από τροχαίο -Πήραν φωτιά τα δύο φορτηγά [εικόνες & βίντεο]

Τραγικό θάνατο βρήκαν σήμερα τα ξημέρωμα έντεκα παράτυποι μετανάστες, άγνωστων λοιπών στοιχείων, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε πάνω σε διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο, στη συνέχεια πήρε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες κάηκαν.
Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στις πέντε ο πρωί, στον επαρχιακό δρόμο Καβάλας - παραλίας Οφρυνίου στο ύψος της περιοχής Σαρακήνα όταν το αυτοκίνητο-βαν στο οποίο επέβαιναν οι έντεκα παράνομοι μετανάστες, ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγό αυτοκίνητο.

ΣΕ σωρό από άμορφες μάζες μετατράπηκε το ένα φορτηγόΣΕ σωρό από άμορφες μάζες μετατράπηκε το ένα φορτηγό
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τυλιχθούν στις φωτιές και τα δυο οχήματα. Οι έντεκα επιβαίνοντες του βαν δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν το όχημα με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε αυτό και να καούν ζωντανοί. Ο οδηγός του φορτηγού αυτοκινήτου, ελληνικών στοιχείων ταυτότητας, την τελευταία στιγμή μπόρεσε να εγκαταλείψει το όχημα.
Οι 11 επιβαίνοντες του βαν δεν πρόλαβαν να βγουν με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοίΟι 11 επιβαίνοντες του βαν δεν πρόλαβαν να βγουν με αποτέλεσμα να καούν ζωντανοί
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του τμήματος Τροχαίας Καβάλας ο οδηγός του βαν εξαιτίας της υψηλής ταχύτητας που ανέπτυξε, προφανώς, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και λόγω της υπέρτασης που είχε, έπεσε πάνω στο φορτηγό.
Ο οδηγός του άλλου φορτηγού, πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημαΟ οδηγός του άλλου φορτηγού, πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημα
Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που προκλήθηκε και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο των επιβαινόντων στο βαν, οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούν να εντοπίσουν την ταυτότητά τους και απαιτείται ιατροδικαστική εξέταση και συγκέντρωση γενετικού υλικού (DNA).
Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:
«Σήμερα (13-10-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 138ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Καβάλας – Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέκρουσε μετωπικά με Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.
Δυνάμεις της Πυροσβεστική υπηρεσίας ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νεκρούς και τους έντεκα επιβαίνοντες, ενώ ο οδηγός του φορτηγού (39χρονος ημεδαπός) απεγκλωβίστηκε από το όχημα ελαφρά τραυματισμένος.
Οι θανόντες και ο τραυματίας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου ο 39χρονος αποχώρησε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όχημα, εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης αλλοδαπών, ενώ προηγουμένως δεν είχε σταματήσει σε σήματα συνεργείου αστυνομικών ελέγχων για έλεγχο.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας».
Φωτογραφίες: Proininews
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στην Καβάλα: 11 μετανάστες κάηκαν ζωντανοί έπειτα από τροχαίο -Πήραν φωτιά τα δύο φορτηγά [εικόνες & βίντεο] "

Σκάνδαλο Folli Follie: Γιατί έφυγαν για το Χονγκ Κονγκ Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου

Την ώρα που οι σύμβουλοι (Delloite) του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου αναζητούν δάνεια 100 εκατ. ευρώ μεταξύ άλλων και απο τις τράπεζες για να λειτουργήσει η νέα Folli Follie και ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης μελετάει με προσοχή την υπόθεση, ο CEO της εταιρίας έφυγε για το μακρινό Χονγκ Κονγκ με σκοπό όπως λένε κάποιες πληροφορίες να προσπαθήσει να συναντήσει κορυφαία στελέχη της FOSUN. Μαζί του βρίσκεται πλέον από την Πέμπτη και η μητέρα του Καίτη Κουτσολιούτσου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και εφόσον πραγματοποιηθούν αυτές οι συναντήσεις, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο, θα ζητήσουν από τη Fosun χρηματοδότηση για την νέα εταιρία καθώς οι τράπεζες αρνήθηκαν να ακούσουν οποιαδήποτε ιδέα περί νέων δανείων. Στην Αθήνα βρίσκεται μόνο ο πατέρας Δημήτρης Κουτσολιούτσος. Πληροφορίες αναφέρουν οτι εντός των επόμενων ημερών θα ασκηθούν ποινικές διώξεις ενώ θεωρείται πιθανή η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Τελειώνουν τα λεφτά

Την ίδια ώρα οι δυσκολίες για την εταιρία γιγαντώνονται. Από τη στιγμή που οι προμηθευτές της Folli Follie, μετά τις αποκαλύψεις για τις δραστηριότητές της στην Ασία και τις λαθροχειρίες στα οικονομικά της στοιχεία, αλλά και την αίτηση της εταιρείας για προστασία από τους πιστωτές της, αποφάσισαν να ζητούν “μπροστά” τα χρήματα για να πωλούν τα προϊόντα τους στη Folli Follie, η εταιρεία αναγκάζεται να δαπανά για το σκοπό αυτό περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, με αποτέλεσμα να ταμειακά της διαθέσιμα να έχουν συρρικνωθεί επικίνδυνα, κάτι το οποίο αναφέρει η ίδια η εταιρεία στην αίτηση υπαγωγής της στις ευνοϊκές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα. Στις 31 Μαΐου η εταιρεία φαινόταν να έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 86,4 εκατ. ευρώ, ενώ ασαφές παραμένει το ποσό των απαιτήσεων που διατηρεί έναντι τρίτων, το οποίο την ίδια περίοδο ανερχόταν σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Περιμένουν τις δικαστικές εξελίξεις

Οπως έγραψε σε ρεπορτάζ της η Ρεγγίνα Σπυράτου, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι οι τρεις κακουργηματικές κατηγορίες, με τις οποίες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπα τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου αλλά και όποιος άλλος προκύψει από την εισαγγελική έρευνα ότι φέρει ποινική ευθύνη για τους ψευδείς ισολογισμούς της Folli Follie, την παραπλάνηση των επενδυτών και την οικονομική κατάρρευση της εταιρείας.

Η «βεντάλια» των ερευνών έχει πλέον ανοίξει, με τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση να αναζητά όλα τα κομμάτια του παζλ των ευθυνών. Πέραν των ιδρυτών της εταιρείας και των μελών του διοικητικού συμβουλίου που ενέκριναν τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις τον περασμένο Μάιο, μία σειρά φυσικών προσώπων, ελεγκτικών αρχών και Τραπεζών περνούν από το εισαγγελικό «μικροσκόπιο».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο Folli Follie: Γιατί έφυγαν για το Χονγκ Κονγκ Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου"

Ζουράρις «αδειάζει» Καμμένο στο ΘΕΜΑ 104,6: Ανεδαφική η πρότασή του για plan B στο Σκοπιανό

«Ανεδαφική και ατελέσφορη» χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις στο ΘΕΜΑ 104,6 την εναλλακτική πρόταση του Πάνου Καμμένου για το Σκοπιανό που παρουσίασε στον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης είπε ότι συνεχίζει την εφαρμογή του προσυμφώνου της Συμφωνίας των Πρεσπών. Για να υπάρξει συνέχεια σε μία εναλλακτική πρέπει να συμφωνήσει η συγκυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Ζουράρις που είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ.

«Ο Καμμένος έχει αυτόν τον καημό: προσπαθεί να βρει κάτι για να τροποποιήσει την συμφωνία των Πρεσπών», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις τονίζοντας ότι «η πολιτική αντιδικία έχει παιδικότητα. Δεν είναι για ενήλικες ανθρώπους, δεν είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα». 

Παράλληλα, ο κ. Ζουράρις υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί από τους ΑΝΕΛ πρόταση δυσπιστίας που μπορεί να έρθει από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης». 

Ερωτηθείς αν θα συνεργαστεί με τους ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, ο κ. Ζουράρις απάντησε: «Είναι τα πάντα ανοικτά, ενδεχομένως να είμαι και νεκρός». 

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ της Εφημερίδας των Συντακτών και Πάνου Καμμένου, ο κ. Ζουράρις σχολίασε: «δεν έχω καμία δυνατότητα να ελέγξω αυτό το πράγμα. Είμαι τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας. Δημοσιογραφικά, δεν υπήρχε λόγος να είναι τόσο επιθετικό. Αν ο συγκεκριμένος συντάκτης επηρεάζεται από οτιδήποτε και ενισχύει την αντιπάθειά του προς τον Καμμένο, δεν με απασχολεί. Συμβαίνουν αυτά πάντοτε. Ο Καμμένος θύμωσε από το ύφος του συγκεκριμένου συντάκτη».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Κώστα Ζουράρι στους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή 



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζουράρις «αδειάζει» Καμμένο στο ΘΕΜΑ 104,6: Ανεδαφική η πρότασή του για plan B στο Σκοπιανό"

Ζάεφ: «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα στο όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν»

Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία για τις δύο πλευρές, από αυτή που υπεγράφη μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, τονίζει ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ενώ αποκαλύπτει ότι «φτάσαμε σε ένα σημείο όπου θεωρήσαμε ότι το όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν αποτελεί μια καλή βάση για μια οριστική λύση. Ύστερα συμφωνήσαμε ότι θα επιδιώξουμε μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση στις δύο χώρες. Οι ελληνικοί πολιτικοί κύκλοι δεν παρείχαν ικανοποιητική στήριξη στην πρόταση αυτή και έτσι προχωρήσαμε σε μια άλλη λύση που περιλαμβάνει ένα γεωγραφικό σημείο αναφοράς για τον καθορισμό του ονόματός μας».

Ερωτηθείς για τις παραχωρήσεις που κάνουν τα Σκόπια ο κ. Ζάεφ απαντά: «η λύση για το όνομα της χώρας μας και για την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας της ταυτότητάς μας, που ως μακεδονική απορρέει από τα μοναδικά γνωρίσματά μας τα οποία είναι διαφορετικά από εκείνα της ελληνικής ταυτότητας, πρέπει να βρεθεί στην απόφαση για αλλαγές στο Σύνταγμά μας και τις εγγυήσεις για το απαραβίαστο των συνόρων. Με βάση τη φρασεολογία σας, αυτές είναι οι παραχωρήσεις που κάνει η χώρα μας».

Ο Ζόραν Ζάεφ επαναλαμβάνει, επίσης, ότι αν οι βουλευτές του VMRO «εξακολουθήσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους και εμμείνουν στις θέσεις που απειλούν το μέλλον της χώρας, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ψηφίσει για πρόωρες εκλογές».

Επίσης ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ευχαριστεί, μέσω της συνέντευξης, τον Έλληνα ομόλογό του. «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θάρρος που επέδειξε και για το γεγονός ότι μοιράστηκε μαζί μου το όραμα για ειρηνικά και ευημερούντα Βαλκάνια ως αναπόσπαστο μέρος της ΕΕ», δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ.

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το μήνυμά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντά μεταξύ άλλων: «Είναι πάντα καλό να επιδιώκουμε και να αποδεικνύουμε πως οι πολιτικοί των Βαλκανίων γνωρίζουν να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις και να εργάζονται προς το συμφέρον των πολιτών τους, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν από εμάς να οικοδομούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Θα ήθελα να επισημάνω σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες την αξία της νέας πολιτικής και της νέας κοινωνικής εικόνας της χώρας μας: από μια χώρα που μπορούσε να δημιουργεί κρίσεις έχουμε εξελιχθεί σε μια χώρα που συνεργάζεται και αποφασίζει να επιλύσει τα πλέον περίπλοκα ζητήματα. Ελπίζω πως όλοι μπορούν να αναγνωρίσουν ότι δημιουργούμε ενεργά συνθήκες για μια θετική έκβαση της όλης διαδικασίας που έχει ανοίξει ανάμεσα στις χώρες μας και υπόσχεται ένα καλύτερο μέλλον».

Όσον αφορά, τέλος, τη συνάντηση με την Μαρία Σπυράκη, ο κ. Ζάεφ απαντά, επιβεβαιώνοντας όσα έχει πει η εκπρόσωπος της ΝΔ, ότι «είχα έναν σύντομο καφέ και συζήτηση με την Μαρία Σπυράκη στο ξενοδοχείο όπου διέμενα κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως έκανα με πολλούς ευρωβουλευτές ή πολιτικούς από διαφορετικές χώρες στη διάρκεια εκείνης της επίσκεψης στις Βρυξέλλες».

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα στο όνομα Δημοκρατία του Ίλιντεν»"

Με Φίλη, Τασία, Τζάκρη και Σία απαντά η ΕΦΣΥΝ στον Καμμένο: Δείχνει υποτελή φιλοαμερικανισμό, θέλει να το παίξει Έλληνας «Σαλβίνι»

Με τοποθετήσεις τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να «απαντήσει» η Εφημερίδα των Συντακτών στον Πάνο Καμμένο μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος της την Παρασκευή με δύο tweets.

Η ΕΦΣΥΝ - λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα - επιστρατεύει τον Νίκο Φίλη, την Τασία Χριστοδουλοπούλου, τη Θεοδώρα Τζάκρη και την Σία Αναγνωστοπούλου προκειμένου να περιγράψει την «ομαδική αποδοκιμασία» προς τον υπ. Άμυνας, όπως τιτλοφορεί το συγκεκριμένο άρθρο.

«Η κυβέρνηση έχει προγραμματικές δηλώσεις ιδιαίτερα για το μείζον εθνικό θέμα τις οποίες οφείλει να σέβεται και να υπηρετεί ως κορυφαίος υπουργός. Δεν είναι υπουργός α λα καρτ. Με τις δηλώσεις του, τον υποτελή φιλοαμερικανισμό του και τις επινοήσεις για άξονες στο πλαίσιο ενός "ψυχρού" βαλκανικού πολέμου ,επιβαρύνει τη διεθνή θέση της χώρας και δοκιμάζει την κυβερνητική συνοχή. Είναι χίμαιρα και μάλιστα επικίνδυνη και αυτοκαταστροφική για τον ίδιο να θέλει να το παίξει Έλληνας Σαλβίνι ή Όρμπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει τα μέτρα του» δηλώνει ο Νίκος Φίλης.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών υποστηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και προεξοφλούν την ψήφισή της από τη Βουλή, τόσο ο υπουργός Άμυνας αναζητά τρόπους να διαφοροποιηθεί και να κάνει θόρυβο. Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται δεν δικαιολογεί όμως τίποτα από όσα επινοεί. Αντίθετα εντείνει τον φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται. Η κρίση του κ. Καμμένου δεν μπορεί να γίνει και κρίση της κυβέρνησης. Όσο νωρίτερα το καταλάβει, τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η αντιπολίτευση, τόσο καλύτερα για όλους» αναφέρει από πλευράς της η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η εξωτερική πολιτική διαμορφώνεται μόνο από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών» σημειώνει στη δήλωσή της η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δυστυχώς ο κ. Καμμένος δεν κατανοεί πλέον τον ρόλο του ως μέλος της κυβέρνησης, αλλά ως ένας ιδιότυπος ανεξάρτητος κυβερνητικός εταίρος. Είναι προφανές ότι η σύγχυση του κ. Καμμένου σχετικά με τον ρόλο του προκύπτει από την πολιτική του αγωνία για την επόμενη ημέρα αλλά και την αδυναμία κατανόησης των πραγματικών συμφερόντων της χώρας μας σχετικά με την εξωτερική της πολιτική. Οι παραφωνίες δεν βοηθούν ούτε την εικόνα της χώρας, ούτε την εικόνα της κυβέρνησης. Αυτό θα πρέπει ο κ. Καμμένος να το αντιληφθεί» σημειώνει από την πλευρά της η Θεοδώρα Τζάκρη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Με Φίλη, Τασία, Τζάκρη και Σία απαντά η ΕΦΣΥΝ στον Καμμένο: Δείχνει υποτελή φιλοαμερικανισμό, θέλει να το παίξει Έλληνας «Σαλβίνι»"

Και δεύτερη δίωξη κατά Μυλόπουλου -Για απαλλοτρίωση αγροκτήματος του ΑΠΘ

Και δεύτερη δίωξη κατά του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ και νυν πρόεδρο του Δ.Σ. της Αττικό Μετρό Γιάννη Μυλόπουλου.

Η νέα ποινική δίωξη έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες από τη δίωξη για την υπόθεση της αγοράς κτιρίου προκειμένου να στεγαστούν ερευνητικές δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, αυτή τη φορά παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για τον τρόπο διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ από την απαλλοτρίωση εκτάσεων του αγροκτήματος του ΑΠΘ,

Η υπόθεση, που αφορά το διάστημα 2005-2011, άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πανεπιστημιακού καθηγητή που ισχυρίστηκε ότι από τα 25 εκατομμύρια ευρώ της απαλλοτρίωσης εκτάσεων του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής, κατέληξαν σ’ αυτήν μόλις 2 εκατ. ευρώ, αν και προέρχονταν από περιουσιακό της στοιχείο.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, τα υπόλοιπα χρήματα κατέληξαν, χωρίς προηγούμενη απόφαση της Συγκλήτου, στην Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης του Πανεπιστημίου και διατέθηκαν σε δαπάνες, με απευθείας αναθέσεις, όπως για παράδειγμα στην πανεπιστημιακή κατασκήνωση στη Χαλκιδική κ.ά.

Η καταγγελία άρχισε να ερευνάται στις αρχές του 2017 από το ΣΔΟΕ και ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της το πόρισμα διαβιβάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, που παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης. Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια ειδικού ανακριτή ενώπιον του οποίου θα κληθούν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Και δεύτερη δίωξη κατά Μυλόπουλου -Για απαλλοτρίωση αγροκτήματος του ΑΠΘ "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news