facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε στον Ράμμο την προεδρία της Δημοκρατίας

Δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει το ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα στο Καρφί, αν όμως αληθεύει θα πρόκειται για την αποκάλυψη του μήνα! Βέβαια, ο Τσίπρας δεν πρόκειται να είναι πρωθυπουργός ώστε να έχει την πλειοψηφία για να επιβάλλει την πρότασή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ωστόσο θα έχει ενδιαφέρον εάν προτείνει στο Ράμμο της ΑΔΑΕ την θέση του ανώτατου Πολιτειακού παράγοντα.

Δείτε το ρεπορτάζ από το πρωτοσέλιδο στο Καρφί:

fimotro

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Τσίπρας υποσχέθηκε στον Ράμμο την προεδρία της Δημοκρατίας"

Νέα ανάρτηση Κολυδά για Αρναούτογλου: Άλλο παρουσιαστής καιρού, άλλο μετεωρολόγος - Καμία κόντρα

«Καμία κόντρα μετεωρολόγων», ξεκαθαρίζει ο Θοδωρής Κολυδάς σε νέα ανάρτησή του στα social media, με αφορμή τα δημοσιεύματα πολλών ιστοσελίδων που μιλούν για «τσακωμό» των ειδικών με αφορμή το τι καιρό θα κάνει τον Φεβρουάριο.

«Είναι νωρίς για συμπεράσματα μετά από τόσες μέρες, για τον καιρό. Αυτό θέλω να πώ αν δεν καταλάβατε. Δεν υφίσταται καμία κόντρα μετεωρολόγων. Άλλο ο παρουσιαστής καιρού και άλλο ο μετεωρολόγος. Μη προσπαθείτε να αναδείξετε θέμα που δεν υφίσταται», γράφει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Νωρίτερα, ο ίδιος απάντησε στον Σάκη Αρναούτογλου αναφορικά με την πρόβλεψη του δεύτερου για χιόνια ακόμη και στα πεδινά. «Για χιόνια είναι νωρίς. Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε» σχολίασε ο κ. Κολυδάς.

Ειδικότερα έγραψε στο twitter: «"Απ' την Κική κι απ' τη Κοκό...."

Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα ..."κάτσει η μπίλια". Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας . Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ».

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα ανάρτηση Κολυδά για Αρναούτογλου: Άλλο παρουσιαστής καιρού, άλλο μετεωρολόγος - Καμία κόντρα "

Πασίγνωστος τράπερ συνελήφθη στην Ιόνια από την ΟΠΚΕ Αγρινίου με γεμάτο πιστόλι

Πασίγνωστος τράπερ συνελήφθη πριν λίγο από την ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου για παράνομη οπλοφορία.

Ο τράπερ, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, επρόκειτο να δώσει συναυλία σε γειτονική πόλη, όπου και μετέβαινε με όχημα, που σταμάτησε για έλεγχο η ΟΠΚΕ, κοντά στα διόδια της Ρίγανης.

Ο 29χρονος, που είναι δημοφιλέστατος στη νεολαία με εκατομμύρια θεάσεις στο You tube, στο Spotify, live εμφανίσεις κλπ, είχε στην κατοχή του και συγκεκριμένα κάτω από τη φόρμα που φορούσε ένα εννιάρι πιστόλι Glock με γεμιστήρα πλήρη φυσιγγίων.

Στο όχημα επέβαιναν και άλλα άτομα, πέντε με έξι. Πρόκειται πιθανότατα για συνεργάτες του, για τους οποίους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο.

Ο ερμηνευτής, οδηγήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο του Αγρινίου και σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. 

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Πασίγνωστος τράπερ συνελήφθη στην Ιόνια από την ΟΠΚΕ Αγρινίου με γεμάτο πιστόλι"

Συνολικά 321 άρματα μάχης θα παραδοθούν στην Ουκρανία από τη Δύση

Σε 321 ανέρχεται ο αριθμός των βαρέων οχημάτων που έχουν υποσχεθεί πολλές χώρες να παραδώσουν στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον πρεσβευτή της χώρας στη Γαλλία.

«Μέχρι σήμερα, πολλές χώρες έχουν επισήμως επιβεβαιώσει ότι συμφωνούν να παραδώσουν 321 βαρέα άρματα στην Ουκρανία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βαντίμ Ομελτσένκο. «Οι όροι παράδοσης ποικίλλουν ανά περίπτωση. Χρειαζόμαστε αυτή τη βοήθεια το συντομότερο δυνατόν», συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο Ομελτσένκο δεν ανέλυσε πόσα άρματα έχει υποσχεθεί η κάθε χώρα. Αυτήν την εβδομάδα, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και πολλές άλλες δυτικές χώρες ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να στείλουν άρματα στην Ουκρανία εντός των επόμενων μηνών.

ΑΜΠΕ, Reuters /naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνολικά 321 άρματα μάχης θα παραδοθούν στην Ουκρανία από τη Δύση"

Κιβωτός του Κόσμου: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε» – Ξεσπά ο πατέρας Αντώνιος

Ενώπιον της εισαγγελίας ανηλίκων αναμένεται να εμφανιστεί στις 3 Φεβρουαρίου ο πάτερ Αντώνιος για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση των καταγγελιών για την Κιβωτό του Κόσμου. Την ίδια ώρα ο ίδιος φέρεται να είναι σε δύσκολη κατάσταση με το περιβάλλον του να υποστηρίζει ότι δεν έχει να φάει.

Ο πατέρας Αντώνιος και άλλοι εφτά υπάλληλοι ετοιμάζουν τα απολογητικά τους υπομνήματα για τις 3 Φεβρουαρίου όποτε και αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις για όλα όσα τους κατηγορούν.

Δεν θα πρέπει ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μη δώσουν εξηγήσεις ούτε εκείνη την ημέρα και να ζητήσουν νέα προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν όσο γίνεται καλύτερα την απολογία τους.

Θέλουν να απαντήσουν σε όλες τις καταγγελίες. Τόσο στις καταγγελίες για ασέλγεια που αφορά στον πατέρα Αντώνιο από τις καταγγελίες ενός 19χρονου και ενός 15χρονου όσο και στις καταγγελίες για τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση»

Σύμφωνα με το περιβάλλον του Πατέρα Αντωνίου ο ίδιος υποστηρίζει: «Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών».

Να σημειωθεί ότι 31 πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου έστειλαν επιστολή υποστήριξης λέγοντας ότι ο Πατέρας Αντώνιος θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και η αλήθεια θα λάμψει.

Η κλήση του πατέρα Αντώνιου από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση αφορά στις καταγγελίες ενός 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου και ενός 15χρονου αγοριού.

Ο 19χρονος με καταθέσεις που έδωσε αρχικά στους αστυνομικούς και στη συνέχεια στις εισαγγελείς ανηλίκων κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο πως προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του. «Όποτε σηκωνόμουν ο Πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα. Επίσης, όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου» ανέφερε ο 19χρονος στην κατάθεση του.

Ο πατέρας Αντώνιος, μέσω των δικηγόρων, του αρνείται τα πάντα και μιλάει από την πρώτη στιγμή για μια σκευωρία που στήθηκε, με στόχο να απομακρυνθεί από την Κιβωτό του Κόσμου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιβωτός του Κόσμου: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε» – Ξεσπά ο πατέρας Αντώνιος"

Καιρός: Κόντρα μετεωρολόγων για το ψύχος του Φεβρουαρίου – «Έρχονται χιόνια στα πεδινά» – «Είναι νωρίς, μην πιστεύετε κανένα»

Ο Φεβρουάριος αναμένεται να έχει κρύο και το οποίο δεν αποκλείεται να συνοδεύεται και από χιονοπτώσεις, που όμως προκαλούν «κόντρες» ανάμεσα στους μετεωρολόγους.

Ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει πως ο Φεβρουάριος αναμένεται να μπει με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στα πεδινά. Ουσιαστικά, όπως λέει, έρχεται μια νέα ψυχρή εισβολή από τα βόρεια. Συγκεκριμένα την Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα υπάρχει κρύο με τον καιρό να κάνει ένα διάλειμμα Τετάρτη (1/2) και Πέμπτη (2/2) με ήπιες θερμοκρασίες.

Τα προγνωστικά στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι από την Παρασκευή (3/2) έρχεται μια νέα και έντονη ψυχρή εισβολή πιο κρύου αέρα η οποία δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές. Όπως είπε ο Σάκης Αρναούτογλου ακριβή πρόβλεψη αναμένεται από τη Δευτέρα όπου θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση όσον αφορά στον καιρό. 

Κολυδάς: «Για χιόνια είναι νωρίς, μην πιστεύετε κανέναν»

Από την άλλη ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Θοδωρής Κολυδάς, μέσω twitter αναφέρθηκε στον καιρός της επόμενης εβδομάδας ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει τις αιχμές του για τις προβλέπεις των υπόλοιπων μετεωρολόγων λέγοντας «μην πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε».

«”Απ’ την Κική κι απ’ τη Κοκό….” Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων είναι τεράστιες. Ας περιμένουμε τις αρχές της άλλης εβδομάδος, για να δούμε που θα …”κάτσει η μπίλια”. Το μόνο σίγουρο η πτώση της θερμοκρασίας. Για χιόνια είναι νωρίς .Μη πιστεύετε κανέναν μέχρι τότε. Καλό ΣΚ», έγραψε χαρακτηριστικά. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Κόντρα μετεωρολόγων για το ψύχος του Φεβρουαρίου – «Έρχονται χιόνια στα πεδινά» – «Είναι νωρίς, μην πιστεύετε κανένα»"

Φινλανδία: Δύο δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν γιατί αποκάλυψαν κρατικά μυστικά

Δικαστήριο στη Φινλανδία καταδίκασε σήμερα δύο ερευνητές δημοσιογράφους γιατί αποκάλυψαν διαβαθμισμένες πληροφορίες για τη φινλανδική στρατιωτική κατασκοπεία, σε μια υπόθεση που προκαλεί ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου.

Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση. Παρά τις μειωμένες ποινές, η ζημιά για την ελευθερία της έκφρασης έγινε ήδη“, αντέδρασε με ανακοίνωση ο Άντερο Μούκα, αρχισυντάκτης της εφημερίδας τους, της Helsingin Sanomat.

Ο κύριος συντάκτης του άρθρου καταδικάστηκε να πληρώσει πρόστιμο με βάση μέρος του εισοδήματός του, που αναλογεί σε λίγες χιλιάδες ευρώ, ενώ στον άλλο συντάκτη του άρθρου δεν επιβλήθηκε ποινή. Κατηγορίες σε βάρος ενός τρίτου προσώπου, του επιβλέποντά τους, κατέπεσαν. Η απόφαση μπορεί να εφεσιβληθεί. Η εισαγγελία είχε ζητήσει ποινές με αναστολή τουλάχιστον ενάμιση έτους η καθεμιά και για τους τρεις. Οι τρείς δημοσιογράφοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οι συνήγοροι υπεράσπισής τους ισχυρίστηκαν ότι δεν αποκαλύφθηκαν κρατικά μυστικά.

Η καταδίκη αφορά ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2017 το οποίο περιείχε πληροφορίες που χρονολογούνταν 10 χρόνια πριν και αναφερόταν σε επιχειρήσεις της φινλανδικής στρατιωτικής κατασκοπείας “που είναι διαβαθμισμένες προς όφελος της εξωτερικής ασφάλειας της Φινλανδίας”, εξήγησε το δικαστήριο. Το άρθρο έρευνας περιείχε λεπτομέρειες για την “οργάνωση, τις ικανότητες και την προμήθεια” ενός κέντρου επικοινωνίας του στρατού στη Γιβάσκιλα, 230 χλμ. βορείως του Ελσίνκι.

Σύμφωνα με τη Sanoma Media, μητρική εταιρία της εφημερίδας, “υπήρχαν ισχυροί κοινωνικοί λόγοι για να γραφτεί αυτό το άρθρο“. Τότε, η Φινλανδία προετοίμαζε ένα νέο νόμο για τις υπηρεσίες πληροφοριών, που είχε στόχο να επεκτείνει τις ικανότητες των υπηρεσιών πληροφοριών ώστε να παρακολουθούν την κυκλοφορία των δεδομένων. Το νομοσχέδιο αυτό “περιόριζε τα θεμελιώδη δικαιώματα ενός πολίτη“, σύμφωνα με τη Sanoma Media. Το δικαστήριο έκρινε ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών μπορούσε να είναι δικαιολογημένη για λόγους δημοσίου συμφέροντος μόνο σε περίπτωση “σημαντικής αποκάλυψης“, όπως “κατάχρηση εξουσίας ή άλλες παράνομες δραστηριότητες των αρχών“.

Το δικαστήριο έκρινε ότι αυτό δεν ίσχυε για το εν λόγω άρθρο όπως και ότι η αποκάλυψη των πληροφοριών δεν μπορούσε να θεωρηθεί “ακίνδυνη” παρότι “δεν θέτει σε κίνδυνο την εξωτερική ασφάλεια της Φινλανδίας“. Η αποκάλυψη ενός μυστικού εθνικού συμφέροντος, που εμπίπτει στην κατηγορία της προδοσίας, μπορεί να οδηγήσει σε φυλάκιση έως τέσσερα χρόνια στη Φινλανδία.

Ο Πάβολ Σζαλάι, διευθυντής για την Ευρωπαϊκή Ένωση της οργάνωσης προστασίας της ελευθερίας του Τύπου Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières) χαρακτήρισε την καταδίκη “πολύ ανησυχητική“. Όταν “μια χώρα που κατατάσσεται στην κορυφή του Παγκόσμιου Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου” διώκει δημοσιογράφους γιατί έγραψαν “για θέματα εθνικής ασφάλειας”, αυτό δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο για την ελευθερία του Τύπου στον κόσμο“, δήλωσε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa, Reuters/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία: Δύο δημοσιογράφοι καταδικάστηκαν γιατί αποκάλυψαν κρατικά μυστικά"

Διορία 2 εβδομάδων να φύγει από τη χώρα έδωσε η Ρωσία στον Λετονό πρέσβη

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στον πρέσβη της Λετονίας να εγκαταλείψει τη χώρα εντός δύο εβδομάδων, μετά από παρόμοια απόφαση της Ρίγας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, εν μέσω διπλωματικών εντάσεων που συνδέονται με την Ουκρανία.

Το υπουργείο ανέφερε ότι κάλεσε τον επιτετραμμένο της Λετονίας για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση της Ρίγας να υποβαθμίσει τις σχέσεις με τη Ρωσία.

«Ο Λετονός πρεσβευτής (Μάρις) Ριέτκσινς έλαβε εντολή να εγκαταλείψει τη Ρωσική Ομοσπονδία εντός δύο εβδομάδων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, εκφράζοντας τη λύπη του για την «απόλυτη ρωσοφοβία» από τη Ρίγα η οποία «φέρει την πλήρη ευθύνη για την τρέχουσα κατάσταση». 

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Διορία 2 εβδομάδων να φύγει από τη χώρα έδωσε η Ρωσία στον Λετονό πρέσβη "

Ο Washington Examiner χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «κακοήθη καρκίνο»

Ο Washington Examiner χαρακτηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «κακοήθη καρκίνο για τις παγκόσμιες υποθέσεις, με αφορμή τη στάση της Τουρκίας απέναντι στον μπασκετμπολίστα Ενές Καντέρ.

Ο αρθρογράφος του Examiner, μάλιστα, θίγει ότι η Άγκυρα υψώνει ήδη πολλαπλά οδοφράγματα στην αρμονία της διεθνούς σκηνής, ενώ απευθύνει κάλεσμα και στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν να αναλάβει δράση, για να προστατεύσει τον διεθνούς φήμη μπασκετμπολίστα του NBA.

«Εάν αληθεύει ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον Καντέρ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας» σημειώνει ο αρθρογράφος του Examiner, προσθέτοντας «η μόνη προσβολή του Freedom (το όνομα που χρησιμοποιεί ο Καντέρ) προς την Τουρκία είναι ότι έχει το θάρρος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Freedeom λέει την αλήθεια. Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις, υπό την ηγεσία του οποίου η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά οδοφράγματα κατά της αρμονίας της διεθνούς σκηνής».

«Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των κατάπτυστων πρακτικών της» αναφέρει ο αρθρογράφος, παραθέτοντας, μάλιστα, άρθρο του Τομ Ρόγκαν (επίσης στον Examiner), το οποίο υποστήριζε ότι «η ίδια η Τουρκία (μαζί με την Ουγγαρία) πρέπει να αποκλειστεί από το ΝΑΤΟ». 

«Πρόκληση η αμοιβή για το κεφάλι του Καντέρ»

«Η εξωφρενική αμοιβή που προσφέρεται για το κεφάλι του Καντέρ είναι απλώς μια μεγάλη πρόκληση. Μπορεί να δικαιολογείτα, αλλά δεν είναι σοφό να καταστήσουμε τον Freedom το μοναδικό ζήτημα που επισύρει την τιμωρία της Τουρκίας. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ, στρέφοντας ακόμη περισσότερο προς εκείνον τα φώτα της δημοσιότητας.

Αντίθετα, η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας ολόκληρης σειράς ζητημάτων, των οποίων αυτό είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» τονίζεται στο άρθρο του Examiner, το οποίο συνεχίζει, αναφέροντας πως «ο Μπάιντεν πρέπει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι σε κανένα ξένο έθνος δεν επιτρέπεται ποτέ να επικηρύξει το κεφάλι ενός συγκεκριμένου πολίτη των ΗΠΑ με αυτόν τον τρόπο. Παρά την τουρκική του καταγωγή, ο Freedom είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας δείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί νόμιμα.

Συνεπώς, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει να τον συλλάβει επειδή τόλμησε να επικρίνει τον θλιβερό υπερευαίσθητο δικτάτορά της, πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να τον εκδώσουν».

«Η περίπτωση του Freedom, ο οποίος παραμένει ένας ελεύθερος άνθρωπος ακόμη και όταν ο Ερντογάν θέλει να τον κυνηγήσει, είναι μια τέλεια ευκαιρία για τον Μπάιντεν, ώστε να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει μια τέτοια αδικία εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε αμερικανικό έδαφος, θα λάβει ψυχρή και τιμωρητική οργή ως απάντηση», καταλήγει ο αρθρογράφος του Examiner.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Washington Examiner χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «κακοήθη καρκίνο»"

Έδεσσα: Συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν οι αγρότες της Πέλλας

Συγκέντρωση με τα τρακτέρ στην Έδεσσα πραγματοποίησαν αγρότες της Πέλλας.

Διεκδικούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής και ελάχιστες εγγυημένες τιμές, που θα διασφαλίζουν κάλυψη των εξόδων, αξιοπρεπή διαβίωση και προσιτές τιμές για τους καταναλωτές.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα αποζημιώσεις για τα οπωροφόρα δέντρα, όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα και άλλες καλλιέργειες.

Όπως αναφέρουν, τα στοιχεία της αντιπεριφέρειας Πέλλας, οι βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού προκάλεσαν ζημίες στο σύνολο των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην περιοχή, σε ποσοστό τουλάχιστον 50%.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν το πρωί στη Σκύδρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το διοικητήριο στην Έδεσσα.

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα τρακτέρ στο πλάι του δρόμου στην Καρυώτισσα, τους Γαλατάδες και τον κόμβο Μεσημερίου. Ενώ στην Ημαθία, αγρότες με τα γεωργικά τους μηχανήματα παραμένουν στον κόμβο της Κουλούρας, στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Νάουσας και στο 66ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Έδεσσα: Συγκέντρωση με τα τρακτέρ τους πραγματοποίησαν οι αγρότες της Πέλλας"

Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα – Πού θα υπάρχει παγετός

Χειμωνιάτικος θα παραμείνει ο καιρός αύριο, Σάββατο (28.01.2023). Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε όλη την Ελλάδα με χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 9 με 11 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 12 με 14 βαθμούς, ενώ στη νότια νησιωτική χώρα τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια θαλάσσια-παράκτια τμήματα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια από δυτικές πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια-παράκτια μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικές πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και μόνο στα βόρεια θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές, καταιγίδες και χιόνια ακόμα και στην Πάρνηθα – Πού θα υπάρχει παγετός"

Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις στα πεδινά το επόμενο Σαββατοκύριακο

Επιλεκτικά άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο καθώς στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσει συννεφιά με τοπικές μπόρες και καταιγίδες, θα υπάρχουν όμως και αρκετές περιοχές με ηλιοφάνεια. Το κρύο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα παραμείνει αρκετά έντονο, κυρίως στο ηπειρωτικό κομμάτι της χώρας.

Το πρωί του Σαββάτου στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται από νωρίς μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στη Θράκη θα επικρατεί έντονη συννεφιά με πιθανότητα για παροδικές βροχές, ενώ σε Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική το πρωί θα επικρατεί συννεφιά με μικρή πιθανότητα βροχής. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 6 έως 13 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αναμένεται από το πρωί ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 4 με 5 μποφόρ.

Ωστόσο το επόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Φεβρουαρίου) αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας που δεν αποκλείεται να φέρει χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου:

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο καιρός με τον Σάκη Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις στα πεδινά το επόμενο Σαββατοκύριακο"

Αλλοδαπές συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος με περίπου 13 κιλά κοκαΐνη

Δύο 24χρονες από τη Βραζιλία συνελήφθησαν την Πέμπτη (26/1) το βράδυ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα, από χώρες της Ν. Αμερικής, εντόπισαν και συνέλαβαν τις δύο νεαρές, οι οποίες έφθασαν αεροπορικώς στην Ελλάδα από τη Βραζιλία.

Εντός των αποσκευών των κατηγορούμενων, βρέθηκε κρυμμένη ποσότητα κοκαΐνης σε αυτοσχέδιες συσκευασίες, συνολικού βάρους 13.600 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθείσες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΑΠΕ /euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλοδαπές συνελήφθησαν στο Ελ. Βενιζέλος με περίπου 13 κιλά κοκαΐνη"

Λευκός Οίκος: Δεν παρεμβαίνει στο ενταξιακό Σουηδίας - Φινλανδίας, αλλά «παροτρύνει» την Άγκυρα να βρει λύση

Οι ΗΠΑ δεν θα παρέμβουν στο ζήτημα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ωστόσο θα συνεχίσουν να παροτρύνουν την Τουρκία να εργαστεί για την επίλυση των ανησυχιών της, δήλωσε ο Τζον Κίρμπι, ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Δεν παρεμβαίνουμε σε αυτές τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας, δείχνουμε σεβασμό στη συζήτηση που διεξάγεται από κυρίαρχες χώρες», δήλωσε ο Κίρμπι στην ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παροτρύνουν την Τουρκία να συνεχίσει να επεξεργάζεται τις ανησυχίες της, ώστε η Φινλανδία και η Σουηδία να μπορέσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ το συντομότερο δυνατό.

Σημειώνεται πως μέσα στην εβδομάδα και μετά το κάψιμο του Κορανίου από τον ηγέτη δανέζικοπυ ακροδεξιού κόμματος μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, ο Ερντογάν ανέφερε πως η Σουηδία δεν θα πρέπει να υπολογίζει στην τουρκική υποστήριξη για την αίτησή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Λευκός Οίκος: Δεν παρεμβαίνει στο ενταξιακό Σουηδίας - Φινλανδίας, αλλά «παροτρύνει» την Άγκυρα να βρει λύση"

Ο Πούτιν σχεδιάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία και διεκδικεί υφαλοκρηπίδα στην Ανταρτική

Σχεδόν ένα χρόνο μετά από μια εισβολή που υποτίθεται ότι θα διαρκούσε εβδομάδες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζει τη Ρωσία για μια νέα επίθεση στην Ουκρανία, χαλυβδώνοντας ταυτόχρονα τη χώρα του για μια σύγκρουση με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους που αναμένεται να διαρκέσει για χρόνια.

Το Κρεμλίνο στοχεύει να αποδείξει ότι οι δυνάμεις του μπορούν να ανακτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων μετά από μήνες απώλειας εδάφους, ασκώντας πίεση στο Κίεβο και τους υποστηρικτές του να συμφωνήσουν σε κάποιου είδους εκεχειρία που θα αφήνει τη Ρωσία να ελέγχει τα εδάφη που τώρα κατέχει, σύμφωνα με αξιωματούχους, συμβούλους και άλλους που γνωρίζουν την κατάσταση.

Ακόμα και ο Πούτιν δεν μπορεί να αρνηθεί τις αδυναμίες του στρατού που έχει ξοδέψει δεκαετίες για να δημιουργήσει, αφού τα στρατεύματά του έχασαν περισσότερα από τα μισά από τα αρχικά τους κέρδη στην Ουκρανία, είπαν οι άνθρωποι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσουν θέματα που δεν είναι δημόσια. Οι συνεχείς αποτυχίες έχουν οδηγήσει πολλούς στο Κρεμλίνο να είναι πιο ρεαλιστές όσον αφορά τις άμεσες φιλοδοξίες τους, αναγνωρίζοντας ότι ακόμη και η διατήρηση της σημερινής γραμμής του μετώπου θα ήταν επίτευγμα.

Την ίδια ώρα η Μόσχα καταβάλλει προσπάθειες να επεκτείνει νομικά τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδα της στον Αρκτικό Ωκεανό.

Το 2021 η Μόσχα υπέβαλε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη προσβλέποντας στον επαναπροσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας της, η οποία πιστεύεται ότι περιλαμβάνει τεράστια ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η Ρωσία έλεγε εκείνη την χρονική περίοδο ότι θέλει πολύ περισσότερο αρκτικό πυθμένα, μια κίνηση που είχε επιπτώσεις σε Καναδά και Δανία.

Ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τους στόχους του

βλαντιμιρ πουτιν, ουκρανια, Ρωσια, πολεμος, επιθεση

Αλλά ο Πούτιν παραμένει πεπεισμένος ότι οι μεγαλύτερες δυνάμεις της Ρωσίας και η προθυμία της να δεχθεί απώλειες - οι οποίες ήδη ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες, περισσότερες από ό,τι σε οποιαδήποτε σύγκρουση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων - θα της επιτρέψουν να επικρατήσει παρά τις μέχρι τώρα αποτυχίες. Η ανανεωμένη επίθεση μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, δήλωσαν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο. Τα σχόλιά τους επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις της Ουκρανίας και των συμμάχων της ότι μια νέα ρωσική επίθεση έρχεται και υποδηλώνουν ότι μπορεί να ξεκινήσει πριν το Κίεβο λάβει τις πρόσφατα υποσχεθείσες προμήθειες αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρμάτων μάχης.

Η αποφασιστικότητα του Πούτιν προμηνύει άλλη μια θανατηφόρα κλιμάκωση του πολέμου του, καθώς το Κίεβο ετοιμάζει μια νέα δική του ώθηση για να εκδιώξει τις δυνάμεις του, απορρίπτοντας οποιαδήποτε εκεχειρία που αφήνει τη Ρωσία να καταλαμβάνει τα εδάφη του.

Ο Ρώσος ηγέτης πιστεύει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να επικρατήσει σε μια σύγκρουση που θεωρεί υπαρξιακή με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, ανέφεραν οι άνθρωποι. Ένας νέος γύρος κινητοποιήσεων είναι πιθανός ήδη από την άνοιξη, είπαν, καθώς η οικονομία και η κοινωνία υποτάσσονται όλο και περισσότερο στις ανάγκες του πολέμου.

«Ο Πούτιν είναι απογοητευμένος από το πώς εξελίσσονται τα πράγματα, αλλά δεν είναι έτοιμος να εγκαταλείψει τους στόχους του», δήλωσε η Tatiana Stanovaya, ιδρύτρια της R.Politik, μιας εταιρείας παροχής πολιτικών συμβουλών. «Αυτό σημαίνει απλώς ότι η διαδρομή θα είναι μακρύτερη, πιο αιματηρή και χειρότερη για όλους».

Υπό αμφισβήτηση η ύπαρξη πόρων

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών αμφισβητούν το κατά πόσον η Ρωσία διαθέτει τους πόρους για μια νέα μεγάλη επίθεση, ακόμη και μετά την κινητοποίηση 300.000 επιπλέον στρατευμάτων το περασμένο φθινόπωρο. Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, εν τω μεταξύ, εντείνουν τις προμήθειες όπλων, ετοιμάζονται να παραδώσουν για πρώτη φορά τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές.

Όμως οι βίαιες, εξοντωτικές επιθέσεις της Ρωσίας σε μέρη όπως το Μπαχμούτ, μια ανατολική πόλη που έχει περιορισμένη στρατηγική αξία, έχουν εξαντλήσει τις ουκρανικές δυνάμεις, εκτρέποντας στρατεύματα και εξαντλώντας την ικανότητα του Κιέβου να οργανώσει επιθετικές επιχειρήσεις αλλού, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το Bloomberg αφού οι αστραπιαίες επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων το καλοκαίρι και το φθινόπωρο παραβίασαν τις αμυντικές γραμμές της, η Ρωσία έχει από τότε ενισχύσει τις προστασίες, χρησιμοποιώντας χαρακώματα, παγίδες αρμάτων μάχης και νάρκες για να επιβραδύνει κάθε πιθανή προέλαση. Δημόσια, το Κρεμλίνο λέει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για μεγαλύτερη κινητοποίηση προς το παρόν.

Ουκρανια, χαρτης

Μακροπρόθεσμα, ο Πούτιν έχει εγκρίνει σχέδια για την επέκταση των τάξεων του στρατού κατά σχεδόν 50% τα επόμενα χρόνια, αναπτύσσοντας νέες δυνάμεις κοντά στη Φινλανδία - η οποία βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ - και στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια επαναφέρουν μαθήματα στρατιωτικής εκπαίδευσης που διεξάγονταν τελευταία ευρέως κατά τη σοβιετική εποχή, καθώς οι πολεμικές προετοιμασίες διαπερνούν την κοινωνία.
Παρόλα αυτά, κάποια στοιχεία ρεαλισμού σχετικά με τις καταστροφικές επιδόσεις του στρατού μέχρι σήμερα έχουν αρχίσει να εισχωρούν στα αυστηρά ελεγχόμενα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά, επειδή η Ρωσία δεν ήταν καθόλου έτοιμη», δήλωσε ο Sergei Markov, πολιτικός σύμβουλος με στενούς δεσμούς με το Κρεμλίνο.

«Έχει μετατραπεί σε έναν παρατεταμένο πόλεμο και η Ρωσία δεν έχει ακόμη αρκετό ανθρώπινο δυναμικό ή εξοπλισμό για να τον διεξάγει», είπε. «Πρέπει να σταματήσουμε την ουκρανική αντεπίθεση και να ματαιώσουμε τις προσπάθειες της Δύσης να μας νικήσει αποκτώντας στρατιωτικό πλεονέκτημα».

Οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν επιδείξει την ικανότητα να το κάνουν αυτό από τις πρώτες εβδομάδες της εισβολής, ανακαταλαμβάνοντας μόνο μία μικρή πόλη τους τελευταίους έξι μήνες και με τεράστιο κόστος σε απώλειες. Τα στρατεύματα της Ουκρανίας, αντίθετα, έχουν εκπλήξει σταθερά τους συμμάχους και τους παρατηρητές με τις επιτυχίες τους στην απώθηση των εισβολέων.
Η αυτοπεποίθηση του Πούτιν στην ικανότητα του στρατού του να πετύχει έναν θρίαμβο -ακόμη και με κόστος τεράστιες απώλειες και καταστροφές- αντανακλά μια λανθασμένη ερμηνεία της δέσμευσης της Δύσης να ανακόψει την επιθετικότητά του, παραδέχονται ορισμένοι.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν αυξήσει σταθερά τις προμήθειες όπλων σε κατηγορίες που κάποτε θεωρούνταν απαγορευμένες.

Παρόλα αυτά, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι η σύγκρουση θα μπορούσε σύντομα να κατασταλάξει σε μια μάχη πυροβολικού τύπου Α' Παγκοσμίου Πολέμου με σε μεγάλο βαθμό στάσιμες γραμμές μετώπου, ένα σενάριο που θα μπορούσε να ευνοήσει τη Ρωσία, με τον μεγαλύτερο πληθυσμό και τη στρατιωτική της βιομηχανία.

Διπλωματικά, η Ρωσία έχει προσπαθήσει να κερδίσει υποστηρικτές μεταξύ των μη δυτικών χωρών με εκκλήσεις για συνομιλίες σχετικά με την κατάπαυση του πυρός. Ακόμα και άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο Κρεμλίνο παραδέχονται ότι αυτές είναι απελπιστικές προς το παρόν, δεδομένης της απαίτησης της Ουκρανίας να αποσύρει η Ρωσία τα στρατεύματά της ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία.
Το ελάχιστο που θα δεχόταν το Κρεμλίνο θα ήταν μια προσωρινή εκεχειρία που θα άφηνε τη Ρωσία να ελέγχει τα εδάφη που κατέχουν σήμερα οι δυνάμεις της, προκειμένου να κερδίσει χρόνο για να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της, είπαν οι άνθρωποι. Αν και υπολείπεται των ορίων των περιοχών που ο Πούτιν προσάρτησε παράνομα τον Σεπτέμβριο, αυτό θα άφηνε στη Ρωσία μια μεγάλη έκταση γης, συνδέοντας τις περιοχές που κατείχε πριν από τον πόλεμο. Ως αποτέλεσμα, η ιδέα δεν έχει καμία σχέση με το Κίεβο και τους συμμάχους του.

Πόλεμος φθοράς που θα κριθεί στο ποιος θα «κουραστεί» πρώτος

«Αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχουμε μπροστά μας έναν πόλεμο φθοράς όπως ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος, ο οποίος θα μπορούσε να διαρκέσει για πολύ καιρό, επειδή και οι δύο πλευρές πιστεύουν ότι ο χρόνος είναι με το μέρος τους», δήλωσε ο Andrey Kortunov, επικεφαλής του Συμβουλίου Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσίας που ιδρύθηκε από το Κρεμλίνο. «Ο Πούτιν είναι βέβαιος ότι είτε η Δύση είτε η Ουκρανία θα κουραστούν».

Μια ήττα στην επανεκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν το 2024, ο οποίος ηγήθηκε του συνασπισμού για την υποστήριξη της Ουκρανίας, θα μπορούσε να φέρει «μεγαλύτερη ευελιξία» στο θέμα στην Ουάσινγκτον, είπε.

Ενώ ένα νέο κύμα κυρώσεων -ιδιαίτερα το ανώτατο όριο τιμών που επιβλήθηκε στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου- έχει συμπιέσει τα έσοδα του Κρεμλίνου, δεν έχει μειώσει μέχρι στιγμής την ικανότητα του Πούτιν να χρηματοδοτεί τον πόλεμο. Η Ρωσία εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε δισεκατομμύρια αποθεματικά σε γουάν, τα οποία δεν επηρεάζονται από τις κυρώσεις και μπορούν να βοηθήσουν να γεφυρωθούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού για 2-3 χρόνια, σύμφωνα με οικονομολόγους.
Μεταξύ των συμμάχων της Ουκρανίας, επίσης, αυξάνονται οι φόβοι ότι η σύγκρουση θα διαρκέσει χρόνια.

«Φέτος θα ήταν πολύ, πολύ δύσκολο να εκδιώξουμε στρατιωτικά τις ρωσικές δυνάμεις από όλη - κάθε σπιθαμή της Ουκρανίας και της κατεχόμενης - ή της κατεχόμενης από τη Ρωσία Ουκρανίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ στις 20 Ιανουαρίου μετά από συνάντηση των υπουργών Άμυνας των ΗΠΑ και των συμμάχων. «Αλλά πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας αυτός ο πόλεμος, όπως και πολλοί πόλεμοι στο παρελθόν, θα τελειώσει σε κάποιο τραπέζι διαπραγματεύσεων».

Ο Πούτιν διεκδικεί μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα στην Ανταρτική

Ανταρκτική

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε την Παρασκευή συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους στους τομείς ασφαλείας με θέμα την κατάσταση των προσπαθειών που καταβάλλει η Ρωσία να επεκτείνει νομικά τα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδα της στον Αρκτικό Ωκεανό.
Η Ρωσία το 2021 υπέβαλε αίτηση στα Ηνωμένα Έθνη προσβλέποντας στον επαναπροσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας της, η οποία πιστεύεται ότι περιλαμβάνει τεράστια ανεκμετάλλευτα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Μόσχα έλεγε εκείνη την χρονική περίοδο ότι θέλει πολύ περισσότερο αρκτικό πυθμένα, μια κίνηση που είχε επιπτώσεις για τον Καναδά και τη Δανία που έχουν τις δικές τους διεκδικήσεις.

Η υφαλοκρηπίδα ορίζεται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ως μια περιοχή συνήθως των αβαθών υδάτων που συνορεύουν με την ακτογραμμή μιας χώρας, κάτι το οποίο θεωρείται ως μια επέκταση των εδαφών της, που δίνει το δικαίωμα στη χώρα να εκμεταλλευθεί τους φυσικούς της πόρους.

«Έχουμε πολλά σημαντικά θέματα σήμερα, συνάδελφοι, που αφορούν τόσο την εσωτερική ατζέντα όσο και το ζήτημα του εξωτερικού ορίου της υφαλοκρηπίδας της Ρωσίας στον Αρκτικό Ωκεανό. Ας πιάσουμε δουλειά», ανέφερε ο Πούτιν σύμφωνα με τον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο δεν έδωσε αμέσως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας.

Οι γείτονες της Ρωσίας στην Αρκτική έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα για τις φιλοδοξίες της Μόσχας σε μια σημαντική από στρατηγικής σημασίας περιοχή, από τότε που έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν εντατικοποιήσει τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Αρκτική τα τελευταία χρόνια καθώς η Ρωσία έχει επεκτείνει και ανανεώσει τις στρατιωτικές της υποδομές στην περιοχή.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Ο Πούτιν σχεδιάζει νέα επίθεση στην Ουκρανία και διεκδικεί υφαλοκρηπίδα στην Ανταρτική "

Γαλάτσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Σάββατο – Μέχρι πότε θα ισχύσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών κατασκευής της γραμμής 4 του μετρό της Αθήνας θα εφαρμοστούν από αύριο (Σάββατο 28/1) έως και για δέκα 10 ημέρες.

Ειδικότερα καθ’ όλο το 24ωρο, θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αγ. Γλυκερίας, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Γαλατσίου/Πρωτοπαπαδάκη έως τη συμβολή της με την οδό Ιπποκράτους, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη.

Σύμφωνα με την Τροχαία το παραπάνω χρονικό διάστημα δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί αναλόγως με την εξέλιξη των εργασιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλάτσι: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το Σάββατο – Μέχρι πότε θα ισχύσουν"

ΝΔ για επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ: Παραπλάνησε το κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα που δεν περιέχονταν στην επιστολή Ράμμου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ με τα έξι ονόματα και θέτει νέα ερωτήματα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει τα εξής: Ύστερα από την αμήχανη στάση στην οποία βρέθηκε ο κ.Τσίπρας στη Βουλή και την επιβεβαίωση ότι η επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ κ.Ράμμου δεν περιείχε ονόματα, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ένιωσαν την ανάγκη να δώσουν στη δημοσιότητα, επιστολή του κ.Τσίπρα προς τον κ.Ράμμο, από τις αρχές Δεκεμβρίου στην οποία ο κ.Τσίπρας κατέγραφε ονόματα. Αποδεικνύουν, λοιπόν, με τον πιο επίσημο τρόπο ότι ο κ.Τσίπρας έδωσε ονόματα στον κ.Ράμμο πριν από οποιαδήποτε έρευνα της ΑΔΑΕ κι όχι ο κ.Ράμμος προς τον κ.Τσίπρα.

Ο κύριος Τσίπρας παραπλάνησε το Κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα τα οποία δεν περιέχονταν στην επιστολή του κ.Ράμμου. Αλήθεια, πώς έφτασαν τα ονόματα αυτά στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Πώς ήταν σε γνώση του κ.Τσίπρα οι συγκεκριμένοι τηλεφωνικοί αριθμοί των προσώπων αυτών; Μέσω ποιας ακριβώς διαδρομής; Μήπως από τα ρυπαρά δίκτυα; Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έχει κινηθεί από την αρχή με απολύτως θεσμικό τρόπο όπως φάνηκε και σήμερα στη Βουλή. Κι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στα χέρια της οποίας βρίσκεται πλέον η υπόθεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για επιστολή Τσίπρα στην ΑΔΑΕ: Παραπλάνησε το κοινοβούλιο αναφέροντας ονόματα που δεν περιέχονταν στην επιστολή Ράμμου"

ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή για συμπλήρωμα διατροφής αδυνατίσματος

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από τις βελγικές αρχές, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος “MODER DIET GOLD”. Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται στο διαδίκτυο ως συμπλήρωμα διατροφής για την απώλεια βάρους και είναι πιθανόν να έχει διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν, το προϊόν “Μoder Diet Gold” περιέχει τις απαγορευμένες φαρμακευτικές ουσίες φλουοξετίνη και σιβουτραμίνη, η παρουσία των οποίων το καθιστά μη εγκεκριμένο φάρμακο. Η φλουοξετίνη και η σιβουτραμίνη, συνδέονται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα, και με αλλεργικές αντιδράσεις, γεγονός που καθιστά τη χρήση του συγκεκριμένου σκευάσματος επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Για να δείτε τις φωτογραφίες πατήστε εδώ

Διαβάστε Περισσότερα » " ΕΟΦ: Εφιστά την προσοχή για συμπλήρωμα διατροφής αδυνατίσματος"

Βουλή: Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, καταψηφίστηκε με 156 ψήφους κατά και 143 ψήφους υπέρ.

299 βουλευτές ψήφισαν. Απουσίασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Πάτσης.

Προσπάθεια να δημιουργήσει πλασματική εικόνα, αδυναμία να καταθέσει προτάσεις μέλλον, αλλά και για να μιλήσει για το παρελθόν, καταλόγισε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ο κ. Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο επίμονο αίτημά μας να έρθει στη Βουλή να αντιπαρατεθούμε. Στις Δημοκρατίες το Κοινοβούλιο είναι ο χώρος όπου λύνουν τα κόμματα τις διαφορές τους. Εδώ και στις κάλπες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «οι πολίτες κρίνουν αυστηρά, συγκρίνουν δίκαια, επιβραβεύουν και τιμωρούν».

Προηγήθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ένοχο» «για τη μεγαλύτερη εκτροπή». «Για όλους και για όλα έρχεται η ώρα της κρίσης. Κύριε Μητσοτάκη κάνατε ό,τι περνούσε από το χέρι σας: εκβιάσατε, παρανομήσατε, αλλά σήμερα είστε πάλι εδώ ενώπιος ενώπιω με την αλήθεια που επιχειρήσατε να κρύψετε στο σκοτάδι» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγοντας την ομιλία του. Όπως είπε η στάση της κυβέρνησης δεν συνιστά μόνο «απόπειρα συγκάλυψης και απόδειξη ενοχής αλλά κακοποίηση του κράτους δικαίου της Δικαιοσύνης και της αλήθεια.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλή: Απορρίφθηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης"

Αμερικανοί βουλευτές απαιτούν κυρώσεις κατά της Κίνας επειδή υποστήριξε τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ κάλεσαν την κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν την Πέμπτη (26/1) να λάβει πιο σκληρή στάση κατά της Κίνας, κατηγορώντας τις κινεζικές εταιρείες ότι υποστηρίζουν τη Ρωσία στον πόλεμο της στην Ουκρανία.

«Πρέπει να είμαστε πολύ πιο σκληροί» με την Κίνα, είπε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Bob Menendez, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν στοιχεία ότι οι κινεζικές εταιρείες προμηθεύουν τη Ρωσία με τεχνολογία διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των ημιαγωγών που χρειάζονται, για παράδειγμα, βλήματα καθοδήγησης.

«Μου φαίνεται ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την ισχύ των κυρώσεων κατά της Κίνας εάνεκείνη παρέχει κρίσιμη βοήθεια και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να κρυφτεί πίσω από εταιρείες», είπε.

Ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφός του, Τζέιμς Ρις, εκτίμησε ότι η Κίνα ενεργεί με πλήρη ατιμωρησία και ότι οι «κυρώσεις» θα πρέπει να «ενισχύονται» κατά των κινεζικών εταιρειών.

Οι βουλευτές μίλησαν κατά τη διάρκεια μιας ακρόασης για τον πόλεμο στην Ουκρανία από αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών για Πολιτικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ.

Η Νούλαντ είπε ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με αυτές τις προτάσεις και επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν διστάζουν να το μεταφέρουν στους Κινέζους αξιωματούχους στο υψηλότερο επίπεδο με κάθε ευκαιρία.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σήμερα χωριστά ότι επιβάλλουν πρόσθετες κυρώσεις στον ρωσικό όμιλο Wagner και σε όσους τον βοηθούν, όπου η κινεζική εταιρεία που μόλις χτυπήθηκε κατηγορήθηκε ότι παρείχε δορυφορικές εικόνες στην Ουκρανία.

Αναφέρεται ότι οι δορυφορικές εικόνες παρασχέθηκαν για να βοηθήσουν τις πολεμικές επιχειρήσεις του Ομίλου Wagner στην Ουκρανία, μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Μεταξύ των εταιρειών που επισημάνθηκαν ότι βοηθούν τον όμιλο Wagner είναι το κινεζικό ινστιτούτο διαστημικής έρευνας Tianyi Space Science and Technology Research Institute.

Η Κίνα δηλώνει ότι έχει ουδέτερη θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει τους δεσμούς με τη Ρωσία, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανοί βουλευτές απαιτούν κυρώσεις κατά της Κίνας επειδή υποστήριξε τη Ρωσία στον πόλεμο της Ουκρανίας"

Ο ΕΟΦ ανακαλεί body lotion της «Παπουτσάνης»: Η εταιρεία αποσύρει όλες τις παρτίδες

Ανακαλείται από την αγορά, με απόφαση του ΕΟΦ αλλά και της εταιρίας Παπουτσάνης, παρτίδα γνωστού body lotion.

Πρόκειται για το προϊόν με την ονομασία «Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion», της εταιρίας Παπουτσάνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27.01.2023), ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, «τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος«.

Μετά από αυτό, η ίδια η Παπουτσάνης. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Όλη ανακοίνωση του ΕΟΦ

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο ΕΟΦ ανακαλεί body lotion της «Παπουτσάνης»: Η εταιρεία αποσύρει όλες τις παρτίδες"

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Εισαγγελίας σχετικά με όσα συνέβησαν χθες (27/1) στον Εύηνο με τους μαθητές στο Θέρμο και το πέρασμά τους πάνω από το επικίνδυνο ποτάμι με τη χρήση μια συρμάτινης πεζογέφυρας και ενός σιδερένιου κουβουκλίου, με άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (27.01), αφού έλαβε γνώση των σχετικών δημοσιευμάτων, ο εισαγγελέας Αγρινίου παρενέβη αυτεπάγγελτα και ζήτησε να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους από το αστυνομικό τμήμα Θέρμου ώστε να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείτε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο.

Η κίνηση αυτή πρόλαβε και τον δήμαρχο Θέρμου κ. Σπύρο Κωνσταντάρα ο οποίος επρόκειτο να κινηθεί δικαστικά. Μετά από την παρέμβαση του εισαγγελέα πρόκειται να διερευνηθεί ο λόγος που τα παιδιά κινήθηκαν προς το σημείο και να αναζητηθούν οι ευθύνες.

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα για την επικίνδυνη διέλευση μαθητών από τον Εύηνο"

Παπαθανάσης: Με την ίδια γραμματοσειρά στα σούπερ μάρκετ η τιμή του προϊόντος και ανά κιλό

«Αυτό που θα διορθώσουμε, προς διευκόλυνση των καταναλωτών, είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου».

Αυτό ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open υπενθυμίζοντας ότι σήμερα χρησιμοποιείται μικρότερη γραμματοσειρά για την τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου.

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Ελέγχουμε την αισχροκέρδεια με περιορισμό του ποσοστού κέρδους. Δεν μπορούμε να βάλουμε διατίμηση στην αγορά, γιατί σε αυτή την περίπτωση μπορεί να παρατηρηθούν ελλείψεις στα ράφια. Ελέγχουμε πάντα για αισχροκέρδεια με αναγωγή στη τιμή μονάδος είτε δηλαδή στο κιλό ή το λίτρο. Αυτό που θα διορθώσουμε προς διευκόλυνση των καταναλωτών είναι τα καρτελάκια στα σούπερ μάρκετ, στα οποία θα αναγράφεται με την ίδια γραμματοσειρά η τιμή του προϊόντος και η τιμή ανά κιλό ή μονάδας όγκου. Στόχος μας ήταν και είναι η προστασία των καταναλωτών και η στήριξη των συμπολιτών μας σε αυτή την κρίση ακρίβειας Πούτιν που ροκανίζει τα εισοδήματα όλων των συμπολιτών μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Παπαθανάσης: Με την ίδια γραμματοσειρά στα σούπερ μάρκετ η τιμή του προϊόντος και ανά κιλό"

Κυπριακό ΥΠΕΞ: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Yeni Düzen ο επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης

Σε διάβημα προς τον επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ προχώρησε σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, με αφορμή τους ισχυρισμούς της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Yeni Düzen και όσα αποδίδονται στον κο Στιούαρτ. Οπως ανέφερε η τουρκοκυπριακή εφημερίδα εφημερίδα, ο κ. Στιούαρτ επέριπτε ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για την στασιμότητα στο Κυπριακό.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ, ο κ. Στιούαρτ απέρριψε κατηγορηματικά τις αναφορές που αποδίδονται στο πρόσωπο του σημειώνοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιβεβαίωσε, στον κ. Κορνηλίου, την προσήλωση του ιδίου και της Αποστολής των ΗΕ στην Κύπρο στην αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των όρων εντολής τους.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυπριακό ΥΠΕΞ: Απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Yeni Düzen ο επικεφαλής της Ειρηνευτικής Δύναμης"

Πρόταση μομφής – Πικραμμένος: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής εκτόξευσε ο Παναγιώτης Πικραμμένος. Από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε, ακόμα, πως η ΑΔΑΕ δεν λειτουργεί πέρα και πάνω από τις εξουσίες ή τις αρμοδιότητες της Δικαιοσύνης.

Κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος έδωσε σκληρές απαντήσεις για το πλαίσιο λειτουργίας της ΑΔΑΕ και τις προσπάθειες επιλεκτικής εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πικραμμένος υπενθύμισε ότι ήδη από το 2009 υπάρχει γνωμοδότηση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου -η οποία μάλιστα επιβεβαιώθηκε από δύο μεταγενέστερες γνωμοδοτήσεις έως το 2011- που ξεκαθαρίζει ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν λειτουργεί πέρα και πάνω από τις εξουσίες ή τις αρμοδιότητες της Δικαιοσύνης.

«Το πλαίσιο της λειτουργίας, της δικαιοδοσίας και των αρμοδιοτήτων της (Δικαιοσύνης) ορίζεται προεχόντως από το Σύνταγμα και δεν υπόκειται ούτε στις άλλες δύο εξουσίες, ούτε πολύ περισσότερο σε οποιαδήποτε από τις ανεξάρτητες αρχές. Αντιθέτως, οι ανεξάρτητες αρχές υπόκεινται στη δικαστική λειτουργία αφού οι αποφάσεις ελέγχονται από αυτή και προεχόντως από το Συμβούλιο Επικρατείας», ανέφερε ο πρώην ανώτατος δικαστικός, διαβάζοντας τη γνωμοδότηση του 2009.

Πικραμμένος: «Οι υποκλοπές έχουν φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης»

Ο κ. Πικραμένος, από την έναρξη της ομιλίας του, εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο ζήτησε να μιλήσει είναι για να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής Δικαιοσύνης, ως πρώην δικαστικός λειτουργός, δεδομένου ότι οι υποκλοπές έχουν φτάσει στα χέρια της, και μετά το θέμα που ανέκυψε σχετικώς με το εύρος των αρμοδιοτήτων και τον τρόπο με τον οποίο η ΑΔΑΕ τις ασκεί αλλά και την επίθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την γνωμοδότησή του.

Αφού διευκρίνισε ότι αυτά τα οποία θα αναφέρει δεν στρέφονται κατά του προσώπου του κ. Ράμμου αλλά αναφέρονται στις θέσεις τις οποίες λαμβάνει η ΑΔΑΕ, ανέγνωσε στο Σώμα γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου του 2009, επί ερωτήματος της Διευθύνσεως Ασφαλείας Αττικής, η οποία επιβεβαιώθηκε από δύο μεταγενέστερες γνωμοδοτήσεις του 2009 και του 2011.

Σύμφωνα με αυτή: «Η δικαστική λειτουργία είναι μία εκ των τριών συντεταγμένων εξουσιών, το πλαίσιο της λειτουργίας της δικαιοδοσίας των αρμοδιοτήτων της οποίας ορίζεται προεχόντως από το Σύνταγμα και δεν υπόκειται ούτε στις άλλες δύο εξουσίες, ούτε πολύ περισσότερο σε οποιαδήποτε από τις Ανεξάρτητες Αρχές. Αντιθέτως, οι Ανεξάρτητες Αρχές υπόκεινται στην δικαστική λειτουργία, αφού οι αποφάσεις ελέγχονται από αυτή και προεχόντως από το Συμβούλιο Επικρατείας.

Την απόφαση της δικαστικής αρχής, για την άρση του απορρήτου της ελεύθερης επικοινωνίας, όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 19 του Συντάγματος και των εκάστοτε ισχύοντα εκτελεστικό νόμο και το εάν η άρση έγινε συννόμως, αρμόδια να κρίνει είναι μόνο η ίδια η Δικαιοσύνη μέσω των οργάνων της. Η συσταθείσα με τον νόμο του 2003 Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιοδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως το εάν η Δικαιοσύνη, δια των οργάνων, άσκησε συννόμως ή μη το δικαίωμα άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ η θέσπιση τέτοιας διατάξεως θα ευρίσκετο εκτός της συνταγματικής τάξεως».

Πικραμμένος: «Πού ήταν οι κύριοι συνταγματολόγοι όταν με τόση ευκολία εστράφησαν κατά του προσώπου του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, διερωτήθηκε κατόπιν αυτού, «πού ήταν οι κύριοι συνταγματολόγοι όταν με τόση ευκολία εστράφησαν κατά του προσώπου του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου;» και ξεκαθάρισε:

«Εγώ δεν λέω ότι ο ένας έχει δίκιο κι άλλος έχει άδικο εγώ λέω ότι αυτό είναι ένα ζήτημα και το ζήτημα αυτό θα το λύσουν τελικά τα δικαστήρια. Όλοι είμαστε σύμφωνοι σε αυτό». Κάλεσε μάλιστα «να αφήσουμε ήσυχη την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, ας μην την εργαλειοποιούμε αναλόγως με το αν μας αρέσουν οι αποφάσεις της και ας μην σπεύδουμε να λέμε ότι εμείς ξέρουμε τί κάνουμε και οι άλλοι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους».

Πικραμμένος: «Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να αποδέχεται μόνον τις αποφάσεις που την ικανοποιούν»

«Η συσταθείσα με το νόμο του 2003 Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιοδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η Δικαιοσύνη δια των οργάνων άσκησε συννόμως ή μη το δικαίωμα άρσεως του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ η θέσπιση τέτοιας διατάξεως θα ευρίσκετο εκτός της συνταγματικής τάξεως», συνέχισε ο κ. Πικραμμένος, διερωτώμενος για ποιο αντιδρούν τώρα οι συνταγματολόγοι ενώ τότε δεν είχε υπάρξει η παραμικρή διαφωνία.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε επίσης τη σημασία του σεβασμού στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να αποδέχεται μόνον τις αποφάσεις που την ικανοποιούν.

«Πρέπει να προασπίσουμε το κύρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και να μην την εργαλειοποιούμε ανάλογα με το αν βγάζει αποφάσεις που μας αρέσουν ή που δε μας αρέσουν. Διότι αυτό το πράγμα γίνεται», τόνισε ο άλλοτε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Ας αφήσουμε λοιπόν τη Δικαιοσύνη να κάνει ήσυχη τη δουλειά της, ας μην την εργαλειοποιούμε ανάλογα με το αν μας αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της. Και να μην σπεύδουμε να λέμε ότι εμείς ξέρουμε τι κάνουμε και οι άλλοι υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά τους και λοιπά και λοιπά», προσέθεσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση μομφής – Πικραμμένος: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη"

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;

Μία εφ’ όλης της ύλης σύγκριση της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το «μηδενικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει για τα fake news στην υπόθεση των 38 μεταναστών στον Έβρο, να αποκαλύψει «πού πήγαν τα χρήματα» στην υπόθεση με τον κ. Καλογρίτσα αλλά και για την σύγκριση της οικονομικής πορείας της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ. «Πόση είναι η ανάπτυξη τα χρόνια που κυβερνά εμείς; Διπλάσια και τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για την επιστολή Ράμμου

Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε στην αποκάλυψη ότι στην επιστολή του Χρήστου Ράμμου δεν υπήρχαν τα ονόματα που ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην υπόθεση με τις παρακολουθήσεις.

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μηστοτάκης, Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, απευθύνθηκε στον κ. Τσίπρα και τον ρώτησε πού βρήκε τα ονόματα που ανέφερε και όπως είπε εμπεριέχονταν στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου. «Σας ρωτάω κάτι απλό κ. Τσίπρα. Στην απόρρητη επιστολή που αποκαλύψατε, υπήρχαν ονόματα ή όχι;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «και σας ρωτώ γιατί στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα».

Στο σημείο εκείνο τον λόγο έλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το έδρανό του είπε: «ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επιστολή που έστειλα στις 28/12 και η οποία είχε συγκεκριμένα ονόματα. Είχε αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα τα οποία αφορούσαν στην επιστολή που του έστειλα εγώ στις 28/12 κ. Μητσοτάκη. Μην επιχειρείτε να παίξουμε εδώ τις κουμπάρες κ. Μητσοτάκη. Θα απαντήσετε εσείς στα ερωτήματα που σας έθεσα και δεν θα θέτετε εσείς ερωτήματα, είστε κατηγορούμενος».

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: «κατά συνέπεια επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή την οποία έλαβε, ότι δεν υπήρχαν ονόματα».

Γιατί δεν μηνύετε τον κ. Καλογρίτσα;

«Δεν επιτρέπεται τα στελέχη σας να αναπαράγουν διαρκώς fake news» συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Κάποια στιγμή από τώρα μέχρι τις εκλογές να απαντήσετε αν θα γκρεμίσετε το φράχτη; Είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να εκμαιεύσω μία απάντηση από εσάς. Τόσα ντιμπέιτ έγιναν στη Βουλή» συμπλήρωσε.

«Εξακολουθείτε να καλύπτετε και σήμερα τον κ. Παππά που δικάζεται για το σκάνδαλο του στημένου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες; Ποιος είναι ο περίφημος Α2 μέτοχος του syriza channel; Την εμπλοκή είχε ο κ. Αρτεμίου; Τι τεχνογνωσία σας προσέφερε; Πείτε μας που πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή κ. Καλογρίτσα;» ρώτησε εκ νέου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός.

«Διότι έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη βουλή επί λέξει "Πολάκη μη φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που μου έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου". Γιατί δεν κάνετε μήνυση; Κάντε του μήνυση αν τολμάτε, αν είναι ψέμα όλα αυτά. Που πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε; Βαριά κουβέντα ε; Όλοι σας λέει βουλευτές με τα λεφτά μου και δεν τον μηνύετε; Να μας πείτε τη σχέση σας με τον κ. Καλογρίτσα, με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αν μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πάρει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα; Μπορείτε; Κρατείται και αυτό.

Εμείς κ. Τσίπρα μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το μεταναστευτικό και τους εξοπλισμούς

«Δεν τιμά το κοινοβούλιο συνολικά η συμπεριφορά σας. Να σέβεστε ότι δημοκρατία είναι ο κανόνας της αντιπαράθεσης επιχειρημάτων και να ακούστε με σεβασμό τους ομιλητές» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, «απαντώντας» έτσι στις συνεχείς παρεμβάσεις βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

«Είπα ότι η σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μόνο ευκαιρία να συγκρουστούμε αλλά και για να συγκριθούμε. Δεν θα αντιπαραβάλω όσα έγιναν επί των ημερών μας με το δικό σας μηδενικό αποτέλεσμα» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Την απορία σας αν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα την απαντήσαμε στην πράξη. Επί των δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη, έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών ο αριθμός αυτός από το 75% πήγε στο 5%.

Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε ανθρώπινες δομές. Και τα νησιά μας, τα τόσο πολύπαθα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα το οποίο μας κληρονομήσατε».

«Μιλήσατε για το τι έγινε στο πεδίο των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαι υπερήφανος που προΐσταμαι κυβέρνησης που θωρακίζει τη χώρα. Εσείς θα έπρεπε να ντρέπεστε. Που νομίζετε ότι είμαστε; Το Λουξεμβούργο είμαστε; Δεν βλέπετε το γείτονα απέναντι; Και αφήνετε άθλια υπονοούμενα κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές. Αν ψάχνετε συνοδοιπόρους του Τσοχατζόπουλου στο δικό σας κόμμα είναι» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Όλα έγιναν χωρίς μεσάζοντες. Επειδή είπατε τάχα δεν ενισχύουμε την εθνική μας αμυντική βιομηχανία. Επισκέφτηκα την ΕΑΒ. Την είχατε διαλύσει την ΕΑΒ κ. Τσίπρα. Και μόλις πριν από τρεις ημέρες το 5ο f16 viper πέταξε για τα Χανιά. Θέλετε να θυμηθώ την κατάσταση των Ναυπηγείων της χώρας μας τα οποία ήταν και τα δύο στα πρόθυρα της κατάρρευσης; Αυτή η κυβέρνηση έσωσε και το Σκαραμαγκά και την Ελευσίνα» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Η νέα μας εθνική ισχύς αποτυπώνεται και στην επέκταση των χωρικών υδάτων και στις συμφωνίες θαλασσίων ζωνών και στις έρευνες υδρογονανθράκων.

Όλες αυτές οι επιλογές φάνταζαν δύσκολες αν όχι απίθανες το καλοκαίρι του 2019. Η Ελλάδα ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή φόρα. Σήμερα έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου, στην ίδρυση του ταμείου ανάκαμψης, στην πρόσφατη καθιέρωση πλαφόν στον φυσικό αέριο».

Για την οικονομία

«Επί υπουργίας Τσακαλώτου η ανάπτυξη ήταν 0,5%, ουραγοί στην ΕΕ. Το κατάλαβαν οι Έλληνες στο πετσί τους. Πόση είναι η ανάπτυξη τα 4 χρόνια που κυβερνούμε εμείς; Διπλάσια και ενιότε τριπλάσια του μέσου όρου της Ευρώπης» συνέχισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του. «Στις εξαγωγές μας έχουμε φτάσει στο 40% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε ανταγωνιστική και εξωστρεφή και ύστερα από 11 συνεχόμενες αναβαθμίσεις - ας πει κάποιος στην εκπρόσωπό σας ότι τις αναβαθμίσεις τις καθορίζουν οι διεθνείς οίκοι - είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το τελικό βήμα και να ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα» συμπλήρωσε.

«Και μιας και επιλέξατε να αναφερθείτε στο περίφημο «μαξιλάρι», αποτελούσε το ενέχυρο ων δανειστών έναντι της δικής σας αναξιοπιστίας. 37 δις; 40 δις είναι σήμερα και δεν είναι «μαξιλάρι» αλλά τα αποθεματικά του ελληνικού δημοσίου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα.

«Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας περνάνε δύσκολα ως αποτέλεσμα της ακρίβειας» συνέχισε και συμπλήρωσε «Δεν πρόκειται όμως να δεχθώ και άδικη κριτική για τα σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης, γιατί μειώσαμε φόρους, την ανεργία, αυξήσαμε επενδύσεις.

Και έρχονται όλα αυτά με ένα πρωτοφανές πλαίσιο στήριξης. Δεν σας είπε κανείς ότι το ελληνικό κράτος κράτησε όρθια την ελληνική επιχειρηματικότητα στα χρόνια της πανδημίας; Αυτή είναι η κατάσταση την οποία θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:



Λεπτό προς λεπτό η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παραμένετε ένας φορέας καθηλωμένος στην μιζέρια. Εμείς έχουμε κάνει λάθη από τα οποία έχουμα μάθει. Εσείς μας φέρατε στο μηδέν και θέλετε να το ξανακάνετε. Οι Έλληνες ξέρουν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια, συγκρίνουν και κρίνουν και γι αυτό θα δώσουν στην κάλπη την ίδια απάντηση που θα δώσει η βουλη. Ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

Ύστερα από τη σημερινη συζητηση έχω την αίσθηση ότι όλα είναι καθαρά. Έχουμε μιλήσει για το έργο και τον αξιακό κώδικά. Η παράταξή μας είναι έτοιμη να παραλάβει τη σκυτάλη μιας δεύτερης γόνιμης τετραετίας. Όσα μεσολάβησαν ένα μόνο αποδεικνύουν: η κυβέρνηση αυτή απέδειξε ότι μπορεί να αντιμετωπίζει τις κρίσεις ενώ εσείς κ. Τσίπρα προκαλείτε τις κρίσεις όπως κάνατε το 2015

Η κυρία Αχτσιόγλου λέει ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά αλλά είναι για την Ελλάδα. Η Αριστερά μπορεί να έχει το όνομα αλλά η φιλελεύθερη πολιτική έχει τη χάρη γιατί η δική μας κυβέρνηση που νομοθέτησε την καταπολέμηση των διακρίσεων για τα ΑμεΑ. Εμείς προωθήσαμε στρατηγική για την προστασία των γυναικών και των παιδιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα που οργάνωσε τη σκευωρία της novartis και τώρα κάνει ότι δεν ξέρει τον Μάξιμο Σαράφη που είναι κοινός απατεώνας και εσείς θα κάνετε μαθήματα δημοκρατίας και δικάιου στη ΝΔ. Έχετε πολύ βεβαρημένο ιστορικό

Το κόμμα που δια του κ. Βούτση θεωρούσε ότι οι ψήφοι δεν έχουν μυρωδιά και άρα είναι ευπρόσδεκτη η συμμαχία με τη Χρυσή Αυγή

Εσείς κ. Τσίπρα δεν ήσασταν που το 2015 παραλείψατε τόσους άξιους δικαστές για να τοποθετήσετε πρόεδρο του Αρείιου Πάγου την εκλεκτή σας κυρία Θάνου που στη συνέχεια κάνατε πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής.

Αυτά είνα τα επιτεύγματα που θα παραδώσουμε στην κρίση του λαού μαζί με αυτά στην παιδεία και στην υγεία

Θα το ξαναπώ: δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς και πρέπει να αναγνωρίζουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας περνάνε δύσκολα. Δεν πρόκειται όμως και να δεχθώ άδικη κριτική για τη συνέπεια λόγων και έργων ότι μειώσαμε φόρους και ανεργια, αυξήσαμε επενδύσεις

Το μαξιλάρι των 37 δισ. που αναφέρατε ήταν το ενέχυρο των δανειστών έναντι στη δική σας αναξιοπιστία.

Τι έγινε με τις εξαγωγές; Φτάσαμε στο 40% του ΑΕΠ. Η ελληνική οικονομία μετατρέπεται σε εξωστρεφή οικονομία. Μετά από 11 αναβαθμίσεις και ας θυμίσει στην εκπροσωπό σας ότι το κάνουν οι διεθνείς οίκοι, είμαστε έτοιμοι για την επενδυτική βαθμίδα και να μειώσουμε το κόστος δανεισμού για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πόση ήταν η ανάπτυξη στα χρόνια που κυβερνούσατε; Ο,5% η χαμηλότερη στην ΕΕ, μπράβο σας, ουραγοί. Πόση είναι η ανάπτυξη στα χρόνια που κυβερνούμε; Διπλάσια και ενίοτε τριπλάσια του μέσου όρου

Όλες αυτές οι γεωστρατητικές συμφωνίες φάνταζαν αδύνατες το 2019 αλλά η χώρα αυτή ενισχύθηκε σε όλα τα διεθνή fora. Η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου στην πανδημία, στην ίδρυση του Ταμείου Ανάπτυξης, στο πλαφόν στο φυσικό αέριο

Αυτό αποτυπώνεται και στις έρευνες για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων νότια της Κρήτης. Αυτή η κυβέρνηση άνοιξε το θέμα, τι κάνατε εσείς; Τίποτα

Τα ναυπηγεία στη χώρα ήταν και τα 2 στα πρόθυρα της κατάρρευσης και αυτή η κυβέρνηση έδωσε δουλειές σε χιλιάδες ανθρώπους και εξασφάλισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει αξιόμαχα πλοία

Όλα αυτά έγιναν χωρίς μεσάζοντες και επειδή αφήσατε υπονοούμενα ότι δεν στήριζω την ελληνική οικονομία βρέθηκα στην ΕΑΒ που εσείς είχατε διαλύσει και μόλις πριν από 3 μέρες το 5ο F-16 Viper πέταξε από την ΕΑΒ.

Κύριε Τσίπρα είμαι υπερήφανος που είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης που προστατεύει αποτελεσματικά τη χώρα. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε. Πού νομίζετε ότι είμαστε, είμαστε το Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα μας απέναντι και μας κουνάτε το δάχτυλο και αφήνετε άθλια υπονοούμενα κάνοντας συγκρίσεις με άλλες εποχές.

Τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές και έχουν μείνει μόνο 33 κέντρα και τα νησιά μας έχουν επιτέλους ανακουφιστεί οριστικά από το πρόβλημα των μεταναστών.

Επί των δικών σας ημερών το 75% των προσφύγων και μετανάστων που μπήκαν στην Ευρώπη έμπαιναν από τα ελληνικά σύνορα. Επί δικών μας ημερών ο αριθμός αυτός πήγε στο 5%

H σημερινή συζήτηση αποτελεί όχι μονο ευκαιρία να συγκρουστούμε αλλά και να συγκριθούμε.

Να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα.

Να μας εξηγήσετε τη σχέση σας και με τον κ. Καλογρίτσα, και με τον κ. Αρτεμίου και με τη Βενεζουέλα. Αλήθεια μπορείτε να διαβεβαιώσετε το Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα.

Γιατί δεν κάνετε μήνυση τώρα στον κ. Καλογρίτσα. Εσείς ο βαρύς μάγκας κάνετε του μήνυση αν είναι ψέμα όλα αυτά. Πού πήγαν τα λεφτά θα μάθουμε;

Έρχεται ο κ. Καλογρίτσας και λέει στη Βουλή επί λέξει για να το ακούσει και ο βαρύς κ. Πολάκης: Πολάκη μην φωνάζεις, είσαι βουλευτής με το κόμμα που με έφαγε τα λεφτά, είσαι βουλευτής με τα λεφτά μου

Πού πήγαν τα λεφτά του εκλεκτού σας κατασκευαστή Χρήστου Καλογρίτσα;

Εξακολουθείτε να καλύπτετε τον κ. Παππά για τον στημένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Θα γκρεμίσετε τον φράχτή στον Έβρο ή θα συνεχίσετε να τον φτιάχνετε; Και σε αυτό θα πρέπει να απαντήσετε

Δεν μπορεί ακόμα και σήμερα στελέχη του κόμματός σας να λένε ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα

Είστε αφελής ή επικίνδυνος όταν αδιαφορείτε για το εθνικό συμφέρον για να πλήξετε την κυβέρνηση

Να ζητήσετε συγγνώμη για τον διασυρμό της χώρας για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας όταν όλα τα στελέχη σας συμμετείχατε σε έναν πρωτοφανή διασυρμό όταν ο υπουργός σας έλεγε ότι είναι ψέματα. Και ήμασταν σίγουροι γιατί η ΕΥΠ μπορούσε να μας παρέχει τέτοια δεδομένα

Το 2019 πριν καταρρεύσετε στις εκλογές κρατήσατε ανοιχτή τη Βουλή για μια εβδομάδα για να αλλάξετε τον Ποινικό Κώδικα και να κάνετε πλημμέλημα το αδίκημα των παρακολουθήσεων ενώ γνωρίζατε ότι παρακολουθούσατε το ΚΚΕ τον κ. Σαγιά και άλλους πολλούς που θα μάθουμε στην πορεία.

Έχω μια απορία: Γιατί έχετε τα στοιχεία εσείς και όχι εγώ; Σε αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσετε. Γιατί δεν έγινα ποτέ αποδέκτης αυτών των πληροφοριών; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα πρόσωπα στα οποία απευθύνεστε; Εσείς έχετε τα στοιχεία ,όχι εγώ.

Όλα όσα επικαλούνται οι βουλευτές σας είχαν δημοσιευτεί και πριν αναλάβει ο Τσίπρας τα θρυλούμενα στοιχεία ήταν πρωτοσέλιδα σε 3 έντυπα και ιστοσελίδες προσκείμενες σοτν ΣΥΡΙΖΑ. Είτε λοιπόν υπήρξαν διαρροές απορρητων πληροφοριών από την ΑΔΑΕ είτε ο κ. Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι που διέρρεαν μέσα από την ΑΔΑΕ στοιχεία

Η διαδικασία είναι εκτός πλαισίου που ορίζεται από το Σύνταγμα και τον εκτελεστικό νόμο

Αν ήταν σωστή η διαδικασία τότε κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορούσε να πάει με καταλόγους προς ονόματα στην ΑΔΑΕ και τα ονόματα θα δίνονταν στη συνέχεια στο πανελλήνιο. Αυτή την ΕΥΠ θέλετε; Έτσι θα προασπίσουμε το απόρρητο των επικοινωνιών;

Ο κ. Ράμμος είναι τέως δικαστής είναι προϊστάμενος διοικητικής αρχής

Από συστάσεώς της ποτέ στην ιστορία της αρχής δεν έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση και αμφιβάλω αν υπάρχει και τώρα γιατί όπως σας είπα η επιστολή δεν έχει ονόματα

Ο πρόεδρός της ΑΔΑΕ ενημερώνει πρόεδρο της Βουλής, αρχηγούς κομμάτων. Δεν λέει ότι δέχεται αιτήματα από άλλους ενδιαφερόμενους και όχι την δημοσίευση των απόρρητων ονομάτων

Ο ιδρυτικός νόμος της ΑΔΑΕ λέει ότι υπεισέρχεται μόνο στον νόμο και όχι να εξετάζει την κρίση των δικαστών

Η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να παραληφθεί με άκρως θεατρικό ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική γιατί αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματος που εμπλουτίσατε, λέει, και με άλλα στοιχεία

Η δικαιοσύνη δεν είναι καλή μόνο όταν βγάζει αποφάσεις που σας βρίσκουν σύμφωνους. Σας ερωτώ αν εμπιστεύστε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή αν επικρατεί η αντίθετη άποψη. Είναι απαράδεκτες τέτοιες εκφράσεις για τους δικαστές. Η ανεξαρτησίας της ελληνικής δικαιοσύνης απαιτεί σεβασμό στους δικαστές

Μητσοτάκης μετά την παρέμβαση Τσίπρα: Επιβεβαίωσε ο κ. Τσίπρας ότι στην επιστολή που έλαβε δεν υπήρχαν ονόματα

Παρέμβαση Τσίπρα: Ο κ. Ράμμος απαντούσε σε επίστολη που του έστειλα εγώ. Μην επιχειρήσετε να παίξετε τις κουμπάρες

Να μας πείτε αν στην επιστολή του κ. Ράμμου υπήρχαν ονόματα;

Εάν δεν υπήρχαν τα ονόματα παραπλανείτε τα ονόμτα. Εγώ μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Άλλη επιστολή έστειλε σε εσάς;

Ένας απόρρητος φάκελος υπάρχει και τον κάνατε φέιγ βολάν. Δεν μας απαντήσατε ευθέως κ. Τσίπρα και σας ρωτώ αν στην επιστολή που σας ενεχύρισε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ υπήρχαν τα ονόματα.

Θα πρέπει να δώσουμε απαντήσεις στο σενάριο του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει μια κατασκοπευτική ιστορία στα μέτρα. Που έγιναν μετά από διαρροές στα δικά σας μέσα αξιοποιώντας κάποιες σπασμωδικές, λανθασμένες κατά την άποψή μας της ανεξάρτητης αρχής.

Η ενημέρωση των πολιτών για το απόρρητο θα ακολουθείται μια ξεκάθαρη διαδικασία

Ο νέος νόμος της ΕΥΠ προβλέπει πια ότι στην ηγεσία της μπορούν να τοποθετούνται μόνο αξιωματικοί και διπλωμάτες

Για τις υποκλοπές αλλάξαμε πρόσωπα και ψηφίσαμε πρόσφατα ένα σύγχρονο πλαίσιο χωρίς αγνοούμε τα λάθη που έγιναν αλλά και χωρίς να είναι στις προθέσεις μας να διαλύσουμε μια κρίσιμη δομή όπως η ΕΥΠ

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να ακούει αυτές τις καταθέσεις και να μην νιώθει ένα σφίξιμο και να μην λέει ποτέ ξανά

Δικαστές κρίνουν όσα συνέβησαν και στο Μάτι εκεί που το 2018 χάθηκαν 103 ζωές με το κράτος διαλυμμένο και αδίστακτο με στημένες συνεντεύξεις τύπου και μετά με πλαστές φωτογραφίες από δήθεν δορυφόρους για να κατηγορήσετε δήθεν εμπρηστές

Είναι μια ευκαιρία να συγκριθούν τα πεπραγμένα των δύο διακυβερνήσεων αλλά και για άλλα θέματα της επικαιρότητας. Πρόσφατα μάθατε για δικαστές στην Αθήνα μόνο που δικάζουν δύο υπουργούς σας για κατάχρηση εξουσίας και για παράβαση του δικαίου

Στο θέμα αυτό (σ.σ. με τις βαλίτσες με τα χρήματα) δεν θα κρύβεστε για πολύ

Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα των υποκλοπών απευθύνθηκα στον ελληνικό λαό. Οι απόψεις μου κρίνονται όπως και οι δικές σας. Εγώ δεν κρύβομαι κ. Τσίπρα και δεν έχω πάθει αφωνία, εσείς δεν είπατε κουβέντα για τις βαλίτσες με τα λεφτά από τον Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πριν το γκρεμό με ανοιχτά τα σύνορα για τους μετανάστες, με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και με ένα δημοψήφισμα της κωλοτούμπας εσείς που μας μιλάτε για δημοκρατική ευθύνη

Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το παρελθόν σας γιατί σας κατατρέχει. Διαλέξατε την 25η Ιανουαρίου για να καταθέσετε την πρόταση δυσπιστίας γιατί αυτή συμπίπτει με την στιγμή που έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και κατά την εκτίμησή μου τελευταία και οι Έλληνες δεν θα το ξεχάσουν

Την φράση ένοχος ή βλαξ την χρησιμοποίησε πρώτη φορά ο μακαρίτης Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου που αφορούσε το σκάνδαλο Κοσκωτά που είχε εμπλοκή του κ. Μαντζουράνη. Από τα πάμπερς πήγαμε στις σακούλες

O ΣΥΡΙΖΑ δηλητηριάζει τη Δημοκρατία με πρωτοφανείς ύβρεις εναντίον μου. Σήμερα κ. Τσίπρα ξεπεράσατε τον εαυτό σας

Η Δημοκρατία θα προστατευθεί με τη νέα νίκη της Νέας Δημοκρατίας

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε στην επίμονη πρότασή μας να έρθει στη βουλή να συγκριθούμε. Πέντε μήνες σας ζητάω να καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας και επιτέλους το κάνατε

Υποχρέωση της Δημοκρατίας είναι να φράσσει τον δρόμο στους οπαδού του Ναζισμού. Συμμεριζόμαστε το σύνθημα ποτέ ξανά

Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα για το Ολοκαύτωμα ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρατηρώντας ότι ούτε αυτό δεν κατάφερε να αποσπάσει το χειροκρότημα από όλες τις πτέρυγες

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν ονόματα, πού τα βρήκατε κ. Τσίπρα;"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news