facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Κατασχέθηκαν 10 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση δέκα εκατομμυρίων εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων (10.960.000) λαθραίων τσιγάρων προχώρησαν πρωινές ώρες της Τρίτης στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού.

Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών στις 06.07.2022 δεσμεύτηκε εμπορευματοκιβώτιο που εκφορτώθηκε στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με δηλωμένο φορτίο γυάλινα είδη και τελικό προορισμό το Μαυροβούνιο. Στη συνέχεια, στις 07.07.2022 διενεργήθηκε έλεγχος από την ομάδα X-RAY του Γ΄ Τελωνείου Πειραιά, από την οποία κρίθηκε απαραίτητος ο περαιτέρω φυσικός έλεγχος του εν λόγω εμπορευματοκιβωτίου.

Ύστερα από ένδειξη τελωνειακού σκύλου ανίχνευσης καπνικών προϊόντων Κ9, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και τελωνειακοί υπάλληλοι προχώρησαν την Τρίτη στην αποσφράγιση και στον καθολικό έλεγχο του ανωτέρω εμπορευματοκιβωτίου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 548.000 πακέτα τσιγάρων με είκοσι τσιγάρα έκαστο, που αντιστοιχούν σε 10.960.000 τσιγάρα.

Το συνολικό ποσό διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.321,81,55 ευρώ, ενώ η κατασχεθείσα ποσότητα καθώς και το κατασχεθέν εμπορευματοκιβώτιο παραδόθηκαν στο Γ΄ Τελωνείο Πειραιά. Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέθηκαν 10 εκατ. λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι του Πειραιά"

Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής την Τετάρτη 13 Ιουλίου

Με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 9.30πμ έξω από το ξενοδοχείο ELECTRA METROPOLIS το συνδικάτο επισιτισμού, τουρισμού, ξενοδοχείων, νομού Αττικής, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του με στόχο την υπογραφή τοπικής κλαδικής σύμβασης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του συνδικάτου: «Η έλλειψη προσωπικού διατηρείται με επιλογή των εργοδοτών παρά το γεγονός ότι με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι πληρότητες αγγίζουν το 100% και τα έσοδα πλησιάζουν αυτά του 2019. Οι ίδιοι οι εργοδοτικοί φορείς δηλαδή, παραδέχονται ότι φορτώνουν με περισσότερη δουλειά λιγότερους εργαζόμενους, κρατώντας καθηλωμένους τους μισθούς μας στα επίπεδα του 2007 ώστε να αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα περισσότερο.

Η καθημερινή εξαντλητική εργασία, σε συνδυασμό με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου εκ επιτροπής απασχόλησης, που εφαρμόζονται παντού καθώς και τα δουλεμπορικά γραφεία που κάνουν χρυσές δουλείες νοικιάζοντας εργαζόμενους στην συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι βασική επιδίωξη των μεγαλοξενοδόχων είναι η πλήρης κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς και η περαιτέρω εξάπλωση της ελαστικής εργασίας, με βάση τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι:
«-Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
-Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
-Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, έξω τα εργολαβικά.
-Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα, των μαγείρων, καμαριερών, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
-Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
-Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.
-Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής την Τετάρτη 13 Ιουλίου"

Νέος Κώδικας Ηθικής στο Δημόσιο - Βορίδης: Να μην δέχονται για δώρο οι υπάλληλοι «ούτε ένα μπουκάλι κρασί»

Τέλος στα «δωράκια» των πολιτών προς τους δημοσίους υπαλλήλους, μόνο και μόνο επειδή τους... εξυπηρέτησαν, βάζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Από το πιο μικρό, όπως ένα «μπουκάλι κρασί», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μέχρι και κάτι πιο μεγάλο, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να ξέρουν πώς να... απορρίψουν ευγενικά, αλλά αποφασιστικά και ξεκάθαρα τη χειρονομία του... επίδοξου δωρητή.

Οι παραπάνω... συστάσεις του υπουργού έγιναν κατά την παρουσίαση του Κώδικα ηθικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς δημοσίων υπαλλήλων και του Εθνικού συστήματος Ακεραιότητας.

ypes_kodikas
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης και η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν τον Κώδικα Ηθικής και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς Υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα, καθώς και το Εθνικό Σύστημα Ακεραιότητας

Σύμφωνα με τον Κώδικα, οι υπάλληλοι δεν αξιοποιούν τη θέση τους ή το αξίωμά τους, προκειμένου ν' αποκτήσουν οικονομικά ή άλλα οφέλη τόσο για τους ίδιους όσο και για λογαριασμό άλλων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να:

- Μην αποδέχονται, άμεσα ή έμμεσα, οποιοδήποτε δώρο για υποθέσεις που χειρίζονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

- Μην αποδέχονται από οποιονδήποτε υπηρεσίες με χρηματική αξία, δάνεια, εκπτώσεις, διευκολύνσεις, διασκέδαση, φιλοξενία, ταξίδια, στέγαση, διατροφή, εκπαίδευση, ιδίως εάν ο προσφέρων τις υπηρεσίες επηρεάζεται από -ή σχετίζεται με- την άσκηση των καθηκόντων τους.υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

- Μην αποδέχονται οποιαδήποτε πρόσκληση σε εκδήλωση, όπου η συμμετοχή κανονικά θα προέβλεπε καταβολή τέλους, όπως ιδίως προσκλήσεις σε αθλητικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαμονή σε ξενοδοχεία κτλ. Αντίθετα, δύνανται να αποδέχονται προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, όπου εκπροσωπούν τον φορέα τους.

- Εάν γίνουν αποδέκτες δώρου, να το δηλώνουν αμέσως στον προϊστάμενό τους και να επιστρέφουν το δώρο ή την αξία του, σε περίπτωση που αυτό είναι εφικτό. Ωστόσο, εντός επαγγελματικού πλαισίου δύνανται να αποδέχονται δώρα τα οποία, λόγω της αξίας ή/και της φύσης τους, θεωρείται ότι εντάσσονται στο πλαίσιο της συνήθους ευγένειας (π.χ. ένα βιβλίο), με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούνται υποχρεώσεις, οι οποίες επηρεάζουν την αμεροληψία τους, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Παράλληλα, το υπουργείο συνιστά στους υπαλλήλους να τηρούν αμερόληπτη στάση κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και να αποφεύγουν τη σύγκρουση συμφερόντων.

Αναλυτικότερα:

- Να μην επηρεάζονται από προσωπικά ή άλλα συμφέροντα κατά την άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

- Να αιτούνται την εξαίρεσή τους από τον χειρισμό υποθέσεων, ατομικά ή ως μέλη συλλογικών οργάνων, από την έκβαση των οποίων επηρεάζεται η ικανοποίηση προσωπικού τους συμφέροντος

- Να αιτούνται την εξαίρεσή τους από τον χειρισμό υποθέσεων, από την έκβαση των οποίων επηρεάζεται η ικανοποίηση συμφέροντος του/της συζύγου τους ή συγγενικού τους προσώπου εξ αίματος ή εξ αγχιστείας.

- Να αιτούνται την εξαίρεσή τους από τον χειρισμό υποθέσεων, η έκβαση των οποίων επηρεάζει την ικανοποίηση συμφέροντος προσώπου, με το οποίο διατηρούν ιδιαίτερη φιλική ή εχθρική σχέση.

- Να συμμορφώνονται με αποφάσεις των προϊσταμένων τους σχετικά με την εξαίρεσή τους από τον χειρισμό συγκεκριμένων υποθέσεών τους.

- Να αναφέρουν στους άμεσα προϊσταμένους τους κινδύνους, οι οποίοι δύνανται να υπονομεύσουν την αμεροληψία τους.

- Να μην αναζητούν και αποδέχονται οποιασδήποτε μορφής όφελος σε αντάλλαγμα επηρεασμού της άσκησης των καθηκόντων τους.

- Να μην καταχραστούν τη θέση τους, σε περίπτωση μετακίνησής τους από τον δημόσιο τομέα στον ιδιωτικό, εκμεταλλευόμενοι τις «εσωτερικές πληροφορίες» που απέκτησαν στο πλαίσιο των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, προς όφελος της ιδιωτικής εταιρείας στην οποία απασχολούνται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέος Κώδικας Ηθικής στο Δημόσιο - Βορίδης: Να μην δέχονται για δώρο οι υπάλληλοι «ούτε ένα μπουκάλι κρασί»"

«ΥΠΕΞ Ντονέτσκ»: Η θανατική ποινή που ισχύει στην περιοχή δεν σχετίζεται με την προσπάθειά μας για διεθνή αναγνώριση

Η «υπουργός Εξωτερικών» της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» υποστήριξε σήμερα ότι η θανατική ποινή που ισχύει στην περιοχή αυτή δεν σχετίζεται με την προσπάθειά της για διεθνή αναγνώριση.

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός καταδικάστηκαν σε θάνατο από δικαστήριο του Ντονέτσκ με την κατηγορία ότι πολεμούσαν ως μισθοφόροι στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

Όταν ρωτήθηκε αν η θανατική ποινή αμαυρώνει την εικόνα της ΛΔ του Ντονέτσκ, η Νατάλια Νικονόροβα απάντησε: «Θεωρούμε ότι η μισθοφορική δράση είναι ένα φρικτό έγκλημα επειδή οι άνθρωποι, έναντι αμοιβής, έρχονται σε μια άλλη χώρα να σκοτώσουν ανθρώπους, μολονότι δεν έχουν κάποια προσωπική σχέση με την εν λόγω σύρραξη».

«Ναι, είναι η βαρύτερη ποινή, όμως περιλαμβάνεται στη νομοθεσία μας και δεν συνδέεται με τη διαδικασία αναγνώρισης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από άλλα κράτη», πρόσθεσε.

Οι Βρετανοί Έιντεν Άσλιν και Σον Πίνερ και ο Μαροκινός Μπραχίμ Σααντούν καταδικάστηκαν τον περασμένο μήνα έπειτα από μια «δίκη παρωδία», όπως την χαρακτήρισαν Δυτικοί αξιωματούχοι. Όλοι τους άσκησαν έφεση.

Μέχρι στιγμής μόνο η Ρωσία και η Συρία αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Ντονέτσκ, όμως η Νικονόροβα είπε ότι γίνονται συζητήσεις και με τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας.

Νωρίτερα σήμερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Ντονέτσκ εγκαινίασαν την «πρεσβεία» τους στη Μόσχα, χωρίς την παρουσία υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων. Τα σχέδια για μια μεγαλοπρεπή τελετή μπήκαν στον πάγο επειδή, όπως είπε η «πρέσβειρα» Όλγκα Μακέγιεβα, «δεν μπορούμε να γιορτάζουμε όταν οι συμπολίτες μας πεθαίνουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«ΥΠΕΞ Ντονέτσκ»: Η θανατική ποινή που ισχύει στην περιοχή δεν σχετίζεται με την προσπάθειά μας για διεθνή αναγνώριση"

Κίνα-καύσωνας: Oροφές κτιρίων λιώνουν & δρόμοι φουσκώνουν από υψηλές θερμοκρασίες

Δεκάδες πόλεις στην Κίνα πλήττονται από καύσωνα με αποτέλεσμα να λιώσουν οι στέγες κάποιων κτιρίων, να λυγίσει τμήμα του οδοστρώματος σε κάποιες περιοχές και οι κάτοικοι να αναζητούν δροσιά σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια.

Μέχρι σήμερα, 68 πόλεις –περιλαμβανομένης της Σανγκάης και της γειτονικής Ναντζίνγκ– είχαν εκδώσει κόκκινο συναγερμό –το υψηλότερο επίπεδο σε ένα σύστημα προειδοποίησης για καύσωνες τριών βαθμίδων– προβλέποντας θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου για το επόμενο 24ωρο. Η Σανγκάη, η οποία εξακολουθεί να μάχεται για την ανάσχεση σποραδικών ξεσπασμάτων του κορονοϊού, προειδοποίησε τα 25 εκατομμύρια κατοίκους της να προετοιμαστούν για υψηλές θερμοκρασίες αυτή την εβδομάδα.

Από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται αρχεία το 1873, η Σανγκάη βίωσε μόλις 15 ημέρες με θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει έναν υγειονομικό υπάλληλο με την ολόσωμη στολή προστασίας για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για κορονοϊό να αγκαλιάζει μια παγοκολώνα ύψους ενός μέτρου στην άκρη του δρόμου.

Σε ένα τεράστιο πάρκο άγριας ζωής στη Σανγκάη το προσωπικό χρειάστηκε να καταναλώνει οκτώ τόνους πάγου ημερησίως για να κρατάει δροσερά τα ζώα.

Η Κίνα αντιμετωπίζει ένα καλοκαίρι αντιθέσεων αυτό τον χρόνο με καύσωνες που εναλλάσσονται με σφοδρές βροχοπτώσεις προκαλώντας χάος στην χώρα. Οι αρχές, επικαλούμενες την κλιματική αλλαγή έχουν προειδοποιήσει για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα από τα μέσα Ιουλίου, κατά παράδοση την θερμότερη και πιο υγρή περίοδο του έτους.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Κίνα-καύσωνας: Oροφές κτιρίων λιώνουν & δρόμοι φουσκώνουν από υψηλές θερμοκρασίες "

Κροατία: Επικυρώθηκε η είσοδος στην ευρωζώνη από την 01/01/2023

Το Συμβούλιο της ΕΕ έδωσε σήμερα την οριστική του έγκριση για την εισαγωγή της Κροατίας στην ευρωζώνη από την 1η Ιανουαρίου 2023.

“Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε σήμερα τις τρεις τελευταίες νομικές πράξεις που απαιτούνται για να μπορέσει η Κροατία να εισαγάγει το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2023. Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία στο Συμβούλιο που θα επιτρέψει στην Κροατία να γίνει μέλος της ζώνης του ευρώ και να επωφεληθεί από τη χρήση του κοινού νομίσματος της ΕΕ, το ευρώ, από το επόμενο έτος”, αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Η επικύρωση της ένταξης της Κροατίας στην ευρωζώνη πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας τελετής υπογραφής, ενώπιον του Τύπου στις Βρυξέλλες, παρουσία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, του Αντιπροέδρου της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις και του Επιτρόπου Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

“Θα ήθελα να συγχαρώ τον ομόλογό μου, Ζντράβκο Μάριτς και ολόκληρη την Κροατία που έγινε η 20ή χώρα που εντάχθηκε στη ζώνη του ευρώ. Η υιοθέτηση του ευρώ δεν είναι αγώνας δρόμου, αλλά μια υπεύθυνη πολιτική απόφαση. Η Κροατία έχει ολοκληρώσει με επιτυχία όλα τα απαιτούμενα οικονομικά κριτήρια και θα πληρώνουν σε ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2023», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Τσεχίας και προεδρεύων του Συμβουλίου Ecofin.

Μία από τις τρεις νομικές πράξεις ορίζει την ισοτιμία μετατροπής μεταξύ του ευρώ και του κροατικού kuna στα 7,53450 κούνα ανά 1 ευρώ. Αυτό αντιστοιχεί στην τρέχουσα κεντρική ισοτιμία του kuna στον μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών (ΜΣΙ ΙΙ).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κροατία: Επικυρώθηκε η είσοδος στην ευρωζώνη από την 01/01/2023"

Αντιπρόεδρος κόμματος Μπαχτσελί: Μούτσος του Μπάιντεν ο Μητσοτάκης

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε η Τουρκία, με τον αντιπρόεδρο του κόμματος των Γκρίζων Λύκων Σεμίχ Γιαλτσίν να αποκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «μούτσο» του Μπάιντεν και πιόνι του Μακρόν, ενώ είπε ότι τα ελληνικά νησιά δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με τη συγκατάθεση της Τουρκίας.

Με tweets του ο αντιπρόεδρος του Μπαχτσελί λέει πως ο «μούτσος» του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν, πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσίασαν στον αρχηγό του MHP κ. Ντεβλέτ Μπαχτσελί, οι Γκρίζοι Λύκοι.

Στη συνέχεια είπε πως ο Miço/μούτσος γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου έχουν δωρηθεί στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα τίθεται στην τουρκική κοινή γνώμη, ενώ συνέχισε γράφοντας πως δεν αρκεί να καταλάβουμε τι μήνυμα δόθηκε στον Μητσοτάκη με τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου που παρουσιάστηκε στον κ. Μπαχτσελί. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η υποστήριξη που δίνεται σε αυτόν τον χάρτη από το τουρκικό έθνος, τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου.

Τέλος αναφέρει πως είναι φυσιολογικό ο κ. Miço/μούτσος, που μπέρδεψε τα νησιά του Αιγαίου με ελληνικά πλοία, να τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του έθνους.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιπρόεδρος κόμματος Μπαχτσελί: Μούτσος του Μπάιντεν ο Μητσοτάκης"

Χαλκιδική: Άκαρπες για τρίτο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου

Άκαρπες παραμένουν, τρίτο 24ωρο, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Από σήμερα στην επιχείρηση συνδράμει κι ένα υποβρύχιο drone.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμμος, οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν για να την εντατικοποίηση των ερευνών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν νεότερα.

Με οδηγούς το GPS και το βυθόμετρο, το αλιευτικό, που συμμετέχει στις έρευνες με μέλη της ομάδας Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού αναζητά το σημείο, στο οποίο επικεντρώνεται η έρευνα.

Αύριο Πέμπτη (13/7) σταματούν οι επίσημες έρευνες για τον εντοπισμό του Μάρτιν αλλά οι εθελοντικές ομάδες, που συμμετέχουν θα συνεχίσουν να ψάχνουν μετά τις ικεσίες των οικείων του 28χρονου.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Άκαρπες για τρίτο 24ωρο οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου"

Ελληνοτουρκικά: Ανυποχώρητα αρνητικός ο Μενέντεζ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία

Εμμένει στην αρνητική του θέση κατά της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ο Μπομπ Μενέντεζ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε δημοσιογράφος του Politico.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Άντριου Ντεζιντέριο, ο οποίος καλύπτει θέματα εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, ανέφερε πως, σε συζήτηση που είχε με τον Μενέντεζ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας ξεκαθάρισε πως «δεν σκοπεύει να υποχωρήσει από την αντίθεσή του για την πώληση F-16 στην Τουρκία». «Ο Μπάιντεν είπε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ πως υποστηρίζει την πώληση F-16 στην Τουρκία, όμως δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση των Μενέντεζ και Ρις» σχολίασε στη συνέχεια ο Ντεζιντέριο. Παράλληλα, ο δημοσιογράφος συζήτησε με τον Μενέντεζ το ζήτημα Φινλανδίας και Σουηδίας, με τον Γερουσιαστή των Δημοκρατικών να αποκαλύπτει πως «η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων σκοπεύει να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να ψηφίσει την επικύρωση της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Τι είχε πει ο Μπάιντεν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο θέμα πώλησης F-16 στην Τουρκία είχε αναφερθεί ο Τζο Μπάιντεν κατά την παρουσία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. 

«Είπα στον Ερντογάν αυτό που του είχε πει και τον Δεκέμβριο. Δεν είναι προς το συμφέρον μας να μην το κάνουμε αυτό. Του εξήγησα ότι η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Τα F-16 πρέπει να πωληθούν, αλλά και να αναβαθμιστούν τα υπάρχοντα... όμως το Κογκρέσο πρέπει να αποφασίσει... Νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε»  
σημείωσε ο Μπάιντεν, απαντώντας σε ερώτηση που δέχτηκε για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνοτουρκικά: Ανυποχώρητα αρνητικός ο Μενέντεζ για την πώληση των F-16 στην Τουρκία"

Παραιτήθηκε η Τοπική της ΝΔ Καρπάθου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ακτοπλοϊκό

Την παραίτηση τους υπέβαλαν σήμερα στον Γραμματέα Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας Στυλιανό Κονταδάκη, τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καρπάθου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που προκλήθηκε στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της Καρπάθου και της Κάσου, μετά τη δρομολόγηση του πλοίου «Olympus» το οποίο κρίθηκε μη αξιόπλοο.
Στην επιστολή παραίτησης, που κοινοποιείται στους βουλευτές Δωδεκανήσου της ΝΔ και στην πρόεδρο της ΔΕΕΠ, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. Καρπάθου αναφέρουν τα εξής:
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί εν μέσω της τουριστικής περιόδου και αφορά στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία της Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου, αισθανόμαστε την ανάγκη ως ΔΗΜ. Τ.Ο Καρπάθου, να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2022 ως τουριστικοί προορισμοί τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος, να παραμένουν απομονωμένα και δέσμια ακτοπλοϊκών συμφερόντων. Ως κάτοικοι παραμεθορίου περιοχής, χωρίς τις ίδιες παροχές με τα αστικά κέντρα αλλά με τον ίδιο συντελεστή φορολόγησης, κατ΄ ελάχιστο απαιτούμε μια αξιόλογη, σταθερή και ασφαλέστερη ακτοπλοϊκή σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΗΜ. ΤΟ Καρπάθου υποβάλλουμε την παραίτησή μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας».
Ο πρόεδρος: Ντισμπιώτης Βάϊος
Τα μέλη: Λυτός Ιωάννης, Παπαδάκης Γεώργιος, Γιαλλουράκης Κοσμάς, Κωνσταντινόπουλος Βασίλειος, Μουστακάκης Μιχαήλ, Μικροπαπανδρέου Ρένα και Αντωνάκης Εμμανουήλ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραιτήθηκε η Τοπική της ΝΔ Καρπάθου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ακτοπλοϊκό"

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για χάρτη Μπαχτσελί: Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται

Ο προκλητικός χάρτης εμφανίστηκε σε συνάντηση που είχε ο εταίρος του Ερντογάν με τους Γκρίζους Λύκους.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε φωτογραφηθεί με τον συγκεκριμένο χάρτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα γραφεία των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι είναι το παρακλάδι του κόμματός του.

«Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται», σημειώνει εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με την δημοσιοποίηση από τον κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν τουρκικού χάρτη που απεικονίζει πολλά νησιά του Αιγαίου αλλά και την Κρήτη ως τουρκικά εδάφη.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών για το εάν η Ουάσιγκτον ανησυχεί για την εμπέδωση ενός εθνικιστικού και αναθεωρητικού κλίματος στη γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε με τον πιο σαφή τρόπο ότι για τις ΗΠΑ η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται.

Συνεχίζοντας, επανέλαβε τη πάγια θέση της Ουάσιγκτον, η οποία καλεί τους δύο νατοϊκούς συμμάχους να εργαστούν με διπλωματικό τρόπο για την επίλυση των διαφορών τους και να απέχουν από ρητορική που μπορεί να οδηγήσει στην αναζωπύρωση των εντάσεων.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν περαιτέρω την ένταση».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Στέιτ Ντιπάρτμεντ για χάρτη Μπαχτσελί: Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται "

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 43 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ

Ανεβαίνει διαρκώς ο απολογισμός των νεκρών από τον βομβαρδισμό μιας πολυκατοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 43, 4 ημέρες μετά την επίθεση.

Η πολυκατοικία κατέρρευσε από τον βομβαρδισμό και αρχικά ο αριθμός των νεκρών εκτιμήθηκε ότι θα είναι κάτω από 10, όμως οι διασώστες έχουν ανασύρει 43 σορούς από τα συντρίμμια. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι το έργο των σωστικών συνεργείων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Ουκρανίας.

Το πλήγμα εξαπολύθηκε το Σάββατο το βράδυ εναντίον της πόλης Τσάσιβ Γιαρ και είχε στόχο ένα τετραώροφο κτίριο κατοικιών.

Το Τσάσιβ Γιαρ, μια πόλη 12.000 κατοίκων, βρίσκεται στην περιφέρεια του Ντονέτσκ που αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο των ρωσικών δυνάμεων, μετά την κατάληψη της διπλανής περιφέρειας του Λουγκάνσκ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στην Ουκρανία: Στους 43 οι νεκροί από τον βομβαρδισμό πολυκατοικίας στο Τσάσιβ Γιαρ"

AΔΕΔΥ: Στηρίζει τις στάσεις εργασίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας Θέρμου και Αστακού Αιτωλοακαρνανίας

Στις 13 και 14 Ιουλίου 2022, θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας Θέρμου και Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και η ΑΔΕΔΥ, της οποίας ομοσπονδία – μέλος είναι η ΠΟΕΔΗΝ, ανακοίνωσε τη στήριξή της σε αυτές.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και των Συλλόγων Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και των Κέντρων Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται:

την Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022, στάση εργασίας ώρες 10:00-15:00, στο ΚΥ στο Θέρμο,
την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, στάση εργασίας ώρες 12:00-15:00, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου
την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2022, στάση εργασίας ώρες 10:00-15:00, στο ΚΥ Αστακού

για τη συνεχή υποβάθμιση τόσο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου (μη προκήρυξη κενών θέσεων Ιατρών, μετακινήσεις προσωπικού κτλ), όσο και των Κέντρων Υγείας του Νομού».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "AΔΕΔΥ: Στηρίζει τις στάσεις εργασίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου και στα Κέντρα Υγείας Θέρμου και Αστακού Αιτωλοακαρνανίας"

Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (13.07.2022), με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πολύ ισχυρούς ανέμους. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην Πελοπόννησο τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες. Πιθανοί όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 5 με 7 και τοπικά από το μεσημέρι 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία, όπου είναι πιθανόν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος, όμως από τις προμεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση νωρίς το βράδυ.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα θα είναι αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο αρχικά αίθριος, όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση νωρίς το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που, το πρωί στη Θεσσαλία και το μεσημέρι – απόγευμα στην ανατολική Στερεά, θα είναι αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 και στη νότια Κρήτη μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

«Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας»: Πώς θα βοηθήσει στην απονομή συντάξεων – Η ΚΥΑ

Τις λεπτομέρειες για τη νέα πλατφόρμα «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας», η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά με την ψηφιακή διαδικασία απονομής συνταξιοδοτικών παροχών του e-ΕΦΚΑ και έχει ως στόχο τη συστηματική ενημέρωση και επικοινωνία των εμπλεκόμενων μερών, ορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας» αλλάζει την καθημερινότητα τόσο των υπαλλήλων όσο και των ασφαλισμένων που περιμένουν να πάρουν τη σύνταξή τους. Είναι μια ψηφιακή βάση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, απλή στη λειτουργία της, για ανταλλαγή πληροφοριών, απάντηση ερωτήσεων και υποβολή τυχόν εγγράφων που απουσιάζουν και η οποία οδηγεί σε οικονομία χρόνου, καλύτερη εξυπηρέτηση και γρηγορότερη απονομή συντάξεων.

Συγκεκριμένα, με βάση την ΚΥΑ, προβλέπονται τα εξής:

Δημιουργείται και παρέχεται, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ), σύμφωνα με το άρθρο 22 του ν. 4727/2020 και τους κανόνες που ορίζονται στην υπουργική απόφαση «Κανόνες για την παροχή ψηφιακών δημόσιων υπηρεσιών» (Β’ 5231/2021), η πλατφόρμα «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας», η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά με την ψηφιακή διαδικασία απονομής συνταξιοδοτικών παροχών του e-ΕΦΚΑ και έχει ως στόχο τη συστηματική ενημέρωση και επικοινωνία των εμπλεκόμενων μερών.

Πρόσβαση στην πλατφόρμα – Κατηγορίες χρηστών (ρόλοι)

1. Πρόσβαση στην πλατφόρμα αναγνωρίζεται στις εξής κατηγορίες (ρόλους) χρηστών:

α) πολίτες

β) υπάλληλος e-ΕΦΚΑ

γ) επιβλέπων

δ) διαχειριστής της εφαρμογής

2. Ο «επιβλέπων» και ο «διαχειριστής της εφαρμογής» ορίζονται από τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ.

3. Για καθεμία από τις κατηγορίες χρηστών προβλέπονται οι εξής ρόλοι και δικαιώματα:

α) Ο εισερχόμενος χρήστης ως «πολίτης» έχει δικαίωμα να δει και να πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες μόνο για τις αιτήσεις οι οποίες είναι συνδεδεμένες με τον ΑΦΜ του.

β) Ο εισερχόμενος χρήστης ως «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ» έχει δικαίωμα να δει και να πραγματοποιεί ενέργειες στις αιτήσεις τις οποίες χειρίζεται και δυνατότητα αλλαγής κατάστασης στις αιτήσεις αυτές (π.χ. από «εκκρεμής» σε «ολοκληρωμένη»).

γ) Ο εισερχόμενος χρήστης ως «επιβλέπων» έχει δικαίωμα να δει και να πραγματοποιεί ενέργειες στο σύνολο των καταχωρισμένων αιτήσεων στο σύστημα. Έχει όλα τα δικαιώματα του χρήστη «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ» και επιπρόσθετες δυνατότητες σχετικά με την αλλαγή του χειριστή της αίτησης.

δ) Ο εισερχόμενος χρήστης ως «διαχειριστής εφαρμογής» έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει ένα σύνολο παραμετροποιήσεων σε επίπεδο εφαρμογής, όπως λ.χ. διαχείριση χρηστών και δικαιωμάτων. Ο ορισθείς ως «διαχειριστής εφαρμογής» δεν έχει πρόσβαση στις αιτήσεις που έχουν καταχωρισθεί.

4. Για την είσοδο των πολιτών στην εφαρμογή απαιτείται η αυθεντικοποίηση των δικαιούχων προσώπων με τη χρήση των προσωπικών κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet), σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 24 του ν. 4727/2020. Οι υπόλοιποι ρόλοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με χρήση των προσωπικών τους διαπιστευτηρίων δημόσιας διοίκησης, μέσω της διεύθυνσης (URL) προσωπικού του e-ΕΦΚΑ. Σε περίπτωση που κάποιος ΑΦΜ αντιστοιχεί σε αιτήσεις, αλλά ταυτόχρονα και σε κάποιον άλλον ρόλο στην πλατφόρμα (π.χ. είναι και «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ»), τότε ο ρόλος με τον οποίο πραγματοποιεί τελικά είσοδο (login) στο σύστημα καθορίζεται από την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL) στην οποία έχει πλοηγηθεί, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο (login).

5. Κατά την είσοδο του πολίτη στην πλατφόρμα, αναζητείται η διεύθυνση ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας (e-mail) στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), μέσω διαλειτουργικότητας. Η διάθεση ενός πιστοποιημένου e-mail στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη, προκειμένου ο πολίτης να έχει πρόσβαση στη λειτουργικότητά της.

6. Αν βρεθεί e-mail του πολίτη στο ΕΜΕπ, τότε αυτό χρησιμοποιείται από την πλατφόρμα ως e-mail επικοινωνίας για όλες τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει ο πολίτης και εκείνος μεταβαίνει αυτόματα στην οθόνη λίστας αιτήσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια άλλη ενέργεια από τον ίδιο.

7. Αν δεν βρεθεί e-mail του πολίτη καταχωρισμένο στο ΕΜΕπ, τότε ο πολίτης πλοηγείται σε οθόνη που του δίνει τις ακόλουθες επιλογές:

Α. να εγγραφεί στο ΕΜΕπ, μέσω συνδέσμου, που τον οδηγεί εκεί και κατόπιν να επιστρέψει στην πλατφόρμα «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας»,

Β. να συνεχίσει, χωρίς να καταχωρίσει στο ΕΜΕπ e-mail επικοινωνίας.

Ο πολίτης πρέπει υποχρεωτικά να επιλέξει έναν από τους δύο τρόπους που επιθυμεί να συνεχίσει στην πλατφόρμα, προκειμένου να έχει πρόσβαση στη λειτουργικότητά της. Αν ο πολίτης επιλέξει να εγγραφεί στο ΕΜΕπ, τότε, ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο και μετέπειτα τις οδηγίες του μητρώου, εγγράφεται στο ΕΜΕπ. Αν ο πολίτης επιλέξει να συνεχίσει χωρίς εγγραφή στο ΕΜΕπ, πρέπει να εισάγει το επιθυμητό e-mail επικοινωνίας στο σχετικό πεδίο που εμφανίζεται στην πλατφόρμα και κατόπιν να επιλέξει την υποβολή.

8. Εφόσον υποβληθεί το επιθυμητό e-mail επικοινωνίας, στον πολίτη αποστέλλεται από την πλατφόρμα ένα αυτοματοποιημένο e-mail επιβεβαίωσης με τον σύνδεσμο που θα οδηγεί στην πλατφόρμα «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας». Ο πολίτης πρέπει να πατήσει τον σύνδεσμο, προκειμένου να επιβεβαιώσει το e-mail επικοινωνίας του. Μετά την επιβεβαίωση του e-mail, αυτό αποθηκεύεται στην πλατφόρμα ως «e-mail επικοινωνίας» για όλες τις ειδοποιήσεις που λαμβάνει ο πολίτης και εκείνος μεταβαίνει αυτόματα στην οθόνη λίστας αιτήσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του. Αν, μέσω οποιουδήποτε από τους προαναφερθέντες τρόπους, αποθηκευτεί στην πλατφόρμα το πιστοποιημένο e-mail του πολίτη, εκείνος δεν χρειάζεται να ακολουθήσει ξανά την προπεριγραφείσα διαδικασία επαλήθευσης του e-mail του. Σε διαφορετική περίπτωση, μετά από κάθε επιτυχημένη είσοδό του (login), ακολουθεί τη διαδικασία των παρ. 4-6, μέχρι να αποθηκευτεί το πιστοποιημένο e-mail του.

Δεδομένα αιτήσεων πλατφόρμας ανατροφοδότηση

1. Η πλατφόρμα αντλεί τα δεδομένα των αιτήσεων συνταξιοδότησης των πολιτών, όπως τηρούνται στα υφιστάμενα συστήματα του e-ΕΦΚΑ.

2. Πραγματοποιείται τακτική ανατροφοδότηση της πλατφόρμας με δεδομένα από τα στοιχεία των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβάλλονται. Η συνεχής ενημέρωση των δεδομένων αποσκοπεί στην αντιστοίχιση των αιτήσεων με τους κωδικούς χρήστη (ρόλου).

Δυνατότητες πρόσβασης και πληροφορίες ανά κατηγορία (ρόλο) χρήστη

1. Μετά την επιτυχημένη είσοδο (login), όλοι οι χρήστες βλέπουν το ίδιο περιβάλλον (dashboard). Ωστόσο, διαφοροποιούνται οι προσφερόμενες δυνατότητες, κατάλογος (μενού) επιλογών ανά ρόλο-ιδιότητα χρήστη και διαφέρουν, ανάλογα με το αν βρέθηκαν ή όχι αιτήσεις, βάσει του ΑΦΜ του πολίτη.

2. Σε όλους τους ρόλους χρηστών εμφανίζονται κοινές πληροφορίες στη γενική διάταξη (layout) της πλατφόρμας, όπως πληροφορίες συνδεδεμένου χρήστη, όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, ρόλος χρήστη, η επιλογή (κουμπί)/μενού βοήθειας και η επιλογή (κουμπί) αποσύνδεσης χρήστη. Ο ρόλος χρήστη δεν εμφανίζεται στην περίπτωση που ο χρήστης της πλατφόρμας είναι «πολίτης».

3. Αν ο ρόλος του χρήστη είναι «πολίτης» και υπάρχουν αιτήσεις με τον ΑΦΜ του, τότε έχει πρόσβαση στον κατάλογο (μενού) επιλογών «λίστα αιτήσεων» που οδηγεί στην περιοχή «λίστα αιτήσεων».

Ο ρόλος «διαχειριστής εφαρμογής» έχει πρόσβαση μόνο στο μενού «παραμετροποίηση», το οποίο και οδηγεί στην αντίστοιχη οθόνη της εφαρμογής. Οι ρόλοι «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ», «επιβλέπων», αλλά και «πολίτης», έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν μια περιοχή με λίστα αιτήσεων.

4. Η περιοχή της λίστας αιτήσεων περιέχει το σύνολο των αιτήσεων που, βάσει δικαιωμάτων ρόλου ή ΑΦΜ, έχει δικαίωμα να δει ο χρήστης (ΑΦΜ για πολίτες, ρόλος για υπαλλήλους e-ΕΦΚΑ και επιβλέποντες). Ο ρόλος του «πολίτη» μπορεί να δει μόνο τις αιτήσεις που είναι στον ΑΦΜ του, ο «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ» μόνο τις αιτήσεις που του έχουν ανατεθεί, ενώ ο «επιβλέπων» όλες τις αιτήσεις.

5. Η περιοχή αυτή της πλατφόρμας με τη λίστα αιτήσεων έχει τη μορφή πίνακα (table/grid), όπου σε κάθε στήλη περιέχονται οι βασικές πληροφορίες της αίτησης και του αιτούντος. Η πληροφορία αυτή για τον ρόλο του «πολίτη» είναι ο μοναδικός αριθμός αίτησης, η ημερομηνία που φέρει η αίτηση, ο ΑΦΜ του αιτούντος, ο ΑΜΚΑ του αιτούντος, ο ΑΜΑ του αιτούντος και η κατάσταση της αίτησης.

Η πληροφορία του πίνακα για τον ρόλο «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ» είναι ο μοναδικός αριθμός αίτησης, η ημερομηνία της αίτησης, ο ΑΦΜ του αιτούντος, ο ΑΜΚΑ του αιτούντος, ο ΑΜΑ του αιτούντος, το όνομα και το επίθετο του αιτούντος, καθώς και η κατάσταση της αίτησης.

Η πληροφορία του πίνακα για τον ρόλο «επιβλέπων» είναι ο μοναδικός αριθμός αίτησης, η ημερομηνία που φέρει η αίτηση, ο ΑΦΜ του αιτούντος, ο ΑΜΚΑ του αιτούντος, ο ΑΜΑ του αιτούντος, το όνομα του αιτούντος, το επίθετο του αιτούντος, το όνομα, επίθετο και ΑΦΜ του χειριστή της αίτησης και η κατάσταση της αίτησης.

6. Σε κάθε αίτηση εμφανίζονται τρία ειδικότερα πεδία: «πληροφορίες αίτησης», «έγγραφα» και «επικοινωνία». Επισημαίνεται ότι οι ρόλοι που έχουν πρόσβαση στις αιτήσεις (άπαντες, πλην του «διαχειριστή εφαρμογής»), μπορούν να δουν την περιοχή «πληροφορίες αίτησης». Η περιοχή αυτή περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία του αιτούντος, του δικαιούχου, αλλά και στοιχεία της ίδιας της αίτησης.

Τα στοιχεία αυτά εξειδικεύονται ως εξής:

Ως προς τα στοιχεία του αιτούντος: Όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΜΑ, e-mail και κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας του.

Ως προς τα στοιχεία του δικαιούχου: Όνομα, επίθετο, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ΑΜΑ δικαιούχου.

Ως προς τα στοιχεία της αίτησης: Μοναδικός αριθμός αίτησης, ημερομηνία, κατάσταση, φορέας αίτησης και προϊόν.

Η ως άνω περιοχή «στοιχεία δικαιούχου» εμφανίζεται μόνο στην περίπτωση που στα στοιχεία της αίτησης το «προϊόν» είναι «μεταβίβαση θανάτου». Το πεδίο που αφορά στην κατάσταση της αίτησης μπορεί να μεταβληθεί αποκλειστικά από τους ρόλους «υπάλληλος e-ΕΦΚΑ» και «επιβλέπων».

Λειτουργίες της αίτησης – Εργαλεία επικοινωνίας της πλατφόρμας

1. Προβλέπεται η δυνατότητα επισύναψης όλων των εγγράφων και δικαιολογητικών της αίτησης συνταξιοδότησης στην πλατφόρμα.

2. Τα έγγραφα ομαδοποιούνται ανάλογα με το ποιος τα έχει επισυνάψει, δηλαδή στα «έγγραφα πολίτη» και στα «έγγραφα e-ΕΦΚΑ». Κάθε έγγραφο συνοδεύεται από κάποιες πληροφορίες που το αφορούν και, πιο συγκεκριμένα, το όνομα του αρχείου, τον τύπο του αρχείου και την ημερομηνία και την ώρα που επισυνάφθηκε.

Όλοι οι ρόλοι χρηστών, οι οποίοι έχουν πρόσβαση στις αιτήσεις, μπορούν να δουν και να κατεβάσουν όλα τα έγγραφα και από τις δύο ως άνω ομάδες εγγράφων. Οι χρήστες μπορούν να επισυνάψουν ένα ή περισσότερα έγγραφα. Δεν υπάρχει περιορισμός στον συνολικό αριθμό των αρχείων που μπορούν να επισυναφθούν.

3. Στην περιοχή «επικοινωνία» της πλατφόρμας αρχειοθετούνται όλα τα μηνύματα και τα έγγραφα που ανταλλάχθηκαν. Δίνεται η επιλογή να ανακτηθούν τα έγγραφα που έχουν στείλει και οι δύο πλευρές.

Ειδικές ρυθμίσεις για τη λειτουργία της ειδικής εφαρμογής

Η ειδική εφαρμογή της παρούσας διαλειτουργεί, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.). Στον e-ΕΦΚΑ για την ειδική εφαρμογή διατίθενται οι παρακάτω διαδικτυακές υπηρεσίες:

1. Μητρώο Επικοινωνίας Πολιτών της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. (στοιχεία από ΕΜΕπ).

2. Αυθεντικοποίηση Υπαλλήλων Φορέων Δημόσιας Διοίκησης (oAuth2.0.PA) με τους Κωδικούς Δημόσιας Διοίκησης.

3. Αυθεντικοποίηση χρηστώv σε πληροφοριακό σύστημα τρίτου φορέα με τη χρήση διαπιστευτηρίων TAXISnet (oAuth 2.0).

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας»: Πώς θα βοηθήσει στην απονομή συντάξεων – Η ΚΥΑ"

Πούτιν: Θα παραλάβει drones από το Ιράν που θα χρησιμοποιήσει κατά των Ουκρανών

Νέος συντελεστής φαίνεται να έχει προστεθεί στο «πόκερ» του πολέμου στην Ουκρανία.

Μια νέα προειδοποίηση των ΗΠΑ αφορά στα σχέδια της Τεχεράνης να ενισχύσει τη Μόσχα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 Το Ιράν, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, σχεδιάζει να προμηθεύσει τη Ρωσία με εκατοντάδες drones για να πολεμήσει ενάντια στην Ουκρανία.

Ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, τόνισε ότι οι πληροφορίες θέλουν τους Ιρανούς να εκπαιδεύουν – σε σύντομο χρονικό διάστημα – τις ρωσικές δυνάμεις για να χρησιμοποιήσουν drones.

Ωστόσο, ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι δεν ήταν ακόμη βέβαιο εάν το Ιράν έχει παραγγείλει τα συστήματα αυτά.

Η σημασία των drones

 Να σημειωθεί ότι τα drones έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τόσο για την Ουκρανία όσο και για τη Ρωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία απηύθηνε έκκληση για να λάβει χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη ώστε να ενισχύσει τη θέση της.

Τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο χρησιμοποιούν τα drones για να εντοπίσουν τις θέσεις των εχθρών και στη συνέχεια να κατευθύνουν τα δικά τους πυρά προς τον στόχο.

Σύμφωνα, πάντως, με το Κρεμλίνο ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ταξιδέψει στην Τεχεράνη στις 19 Ιουλίου όπου θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις ειρηνευτικές διαδικασίες σχετικά με τη Συρία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πούτιν: Θα παραλάβει drones από το Ιράν που θα χρησιμοποιήσει κατά των Ουκρανών"

Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το πλαφόν κέρδους σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες

Ψηφίστηκε η τροπολογία, με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες.

Πιο συγκεκριμένα, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια με τις θετικές ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για το πλαφόν κέρδους.

«Παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ καταψήφισε το ΜέΡΑ25.

Ολόκληρη η τροπολογία ΕΔΩ

Μεταξύ άλλων στο Άρθρο 2 αναφέρεται: 

Περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας κατά πώληση προϊόντων των οποίων
αγορά επιδοτείται από Πρόγραμμα Αλλάζω Συσκευή» -Τροποποίηση άρθρου 58
του ν. 4818/2021 άρθρο 58 του ν. 4818/2021 (Α’ 124), α) τροποποιείται τίτλος, β) προστίθεται παρ. 1Α, γ) τροποποιούνται οι παρ. 2 και 4 προσθήκη αναφοράς παρ.1Α και άρθρο 58 διαμορφώνεται ως εξής:

«Άρθρο 58
Περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας

1. Για χρονικό διάστημα από δημοσίευση του παρόντος και έως 31η.12.2022,
απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώληση οποιουδήποτε προϊόντος
παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για υγεία, διατροφή,
διαβίωση, μετακίνηση και ασφάλεια του καταναλωτή, καθώς και από πώληση
γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, ιδίως πρώτων υλών για παραγωγή λιπασμάτων,
ζωοτροφών, ωμών δημητριακών παντός είδους, αλεύρων, ηλίανθου και fυτικών ελαίων,
όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού
κέρδους ανά μονάδα προ 1ης.9.2θ21.

ΙA. Για χρονικό διάστημα από έναρξη έως ολοκλήρωση του Προγράμματος
«Αλλάζω Συσκευή», που προκηρύχθηκε υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/61929/864/17.6.2θ22 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (8’ 3099), απαγορεύεται αποκόμιση μικτού κέρδους από πώληση οποιουδήποτε προϊόντος που:

α) πωλείται από προμηθευτή που έχει συμπεριληφθεί Μητρώο Εγκεκριμένων Προμηθευτών και από έμπορο λιανικής, που συμμετέχει πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή» και β) έχει ενταχθεί Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμένου Εξοπλισμού ως άνω απόφασης, όταν περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει αντίστοιχο περιθώριο μικτού
κέρδους ανά μονάδα προ 31ης.12.2021.

2. Αρμόδιες αρχές για λήψη καταγγελιών και διαπίστωση παράβασης των παρ. και
1Α, ορίζονται,

α) Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
β) Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.), και
γ) οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου των Περιφερειών.

3. Οι αρχές παρ. 2 μπορούν να:
α) αποκτούν πρόσβαση κάθε πληροφορία, και έγγραφο από οιαδήποτε πηγή που διευκολύνει τον έλεγχο οιασδήποτε πιθανολογούμενης παράβασης,

β) διενεργούν έλεγχο, συμπεριλαμβάνει πρόσβαση κάθε χώρο μεταφοράς, που χρησιμοποιεί προμηθευτής, αφορά έλεγχος, να παραγγέλλουν ελέγχους που διενεργούνται από άλλες δημόσιες αρχές, προκειμένου να λαμβάνονται, να εξετάζονται και να κατάσχονται στοιχεία, δεδομένα έγγραφα που προκύπτουν κατά διάρκεια του ελέγχου, ανεξαρτήτως του μέσου αποθήκευσής τους,

γ) διατηρούν κατοχή τους τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα έγγραψα που προκύπτουν κατά διεξαγωγή του ελέγχου για χρόνο και βαθμό που απαιτείται για ομαλή διεκπεραίωση του ελέγχου,

δ) αναζητούν παροχή πληροφοριών αφορά στα Πραγματικά περιστατικά από κάθε εκπρόσωπο μέλος του προσωπικού του προμηθευτή που ελέγχεται, έχει υποχρέωση να παρέχει πληροφορίες και εξηγήσεις αφορά στα πραγματικά περιστατικά, τα δεδομένα τα έγγραψα που σχετίζονται αντικείμενο του ελέγχου.

4. απόφαση του αρμοδίου οργάνου αρχής ελέγχου παρ. 2, επιβάλλονται βάρος οποιουδήποτε παραβαίνει τις απαγορεύσεις των παρ. 1 και 1Α, ανάλογα βαρύτητα
παράβασης, σωρευτικά διαζευκτικά, κυρώσεις ως εξής:

α) σύσταση σκοπό παύση παράνομης πρακτικής και συμμόρφωση οριζόμενης απόφαση αποκλειστικής προθεσμίας, καθώς και παράλειψή μέλλον,

β) πρόστιμο από χιλιάδες (5.000) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. 5. απόφαση του αρμοδίου οργάνου αρχής ελέγχου παρ. 2, επιβάλλονται βάρος του ελεγχόμενου προσώπου πρόστιμο έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ, αυτό αποκρύψει, παραποιήσει προσκομίσει τα στοιχεία που ζητούνται από τις αρμόδιες αρχές παρεμποδίσει οποιοδήποτε τρόπο άσκηση των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων παρ. 3.

6. απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορεί να καθορίζονται διαδικασία του ελέγχου και επιβολής των κυρώσεων των παρ. 4 και 5, κλιμάκωση των προστίμων και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά εφαρμογή του παρόντος.

7. απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίδεται δυνατότητα καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης στους καταναλωτές για τα αγαθά και τις υπηρεσίες
της παρ. 1.»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το πλαφόν κέρδους σε κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες"

«Πλαφόν» στους επιβάτες βάζει το αεροδρόμιο του Χίθροου – Μέχρι 100.000 άτομα μπορούν να αναχωρήσουν την ημέρα

Να θέσει ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών που αναχωρούν από αυτό στους 100.000 ημερησίως αποφάσισε το αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου. Στόχος της διεύθυνσής του είναι να μειώσει την αναστάτωση στα αεροπορικά ταξίδια που προκαλεί η ανάκαμψη της ζήτησης.

Οι αεροπορικές εταιρείες στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Βρετανίας έχουν ήδη ανταποκριθεί σε μια έκκληση της κυβέρνησης να μειώσουν τη χωρητικότητα, όμως η διεύθυνση του Χίθροου είπε πως πρέπει να προχωρήσουν περαιτέρω.

«Οι αεροπορικές εταιρείες, οι υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών και το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετήσουν συλλογικά 100.000 επιβάτες που αναχωρούν από το Χίθροου, ένας αριθμός που ξεπεράστηκε πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες με αποτέλεσμα μη αποδεκτά επίπεδα εξυπηρέτησης» τονίζεται από το αεροδρόμιο.

Αεροδρόμιο Βρετανία

«Μερικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναλάβει σημαντική δράση, άλλες όμως όχι, και πιστεύουμε πως χρειάζεται περαιτέρω δράση τώρα προκειμένου να διασφαλίσουμε πως οι επιβάτες θα έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο ταξίδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι, σε ανοικτή επιστολή που απηύθυνε σήμερα προς τους επιβάτες.

«Ως εκ τούτου λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να εισαγάγουμε ένα ανώτατο όριο με ισχύ από τις 12 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου» επεσήμανε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Αναγνωρίζουμε πως αυτό θα σημαίνει πως ορισμένα καλοκαιρινά ταξίδια είτε θα μετακινηθούν σε μια άλλη μέρα, σε ένα άλλο αεροδρόμιο είτε θα ακυρωθούν και ζητάμε συγγνώμη από όσους επηρεάζονται τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους», πρόσθεσε.

Ο Χόλαντ-Κέι είπε πως οι προβλέψεις δείχνουν πως ακόμη και με το μέτρο αυτό, οι ημερήσιες θέσεις αναχώρησης το καλοκαίρι θα φθάσουν κατά μέσο όρο τις 104.000, 4.000 πάνω από το πλαφόν.

Ανέφερε πως κατά μέσο όρο 1.500 από αυτές τις 4.000 θέσεις έχουν πωληθεί σε πελάτες και πως ζητά από τους εταίρους των αεροπορικών εταιρειών να σταματήσουν να πωλούν καλοκαιρινά εισιτήρια προκειμένου να περιοριστεί ο αντίκτυπος στους επιβάτες.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "«Πλαφόν» στους επιβάτες βάζει το αεροδρόμιο του Χίθροου – Μέχρι 100.000 άτομα μπορούν να αναχωρήσουν την ημέρα"

Νέα Σμύρνη: Μπήκαν ως πελάτες σε τράπεζα, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και έφυγαν ανενόχλητοι

Ένα απίστευτο περιστατικό διάρρηξης θυρίδων σε υποκατάστημα τράπεζας στην Νέα Σμύρνη σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, κατά το οποίο οι δράστες δεν έγιναν καν αντιληπτοί, μολονότι το κατάστημα λειτουργούσε κανονικά και αποκαλύφθηκε σήμερα.

Οι δύο άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες, μπήκαν στην τράπεζα ως πελάτες λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι και βρέθηκαν στο υπόγειο του υποκαταστήματος, όπου βρίσκεται ο χώρος με τις θυρίδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν συνολικά πέντε θυρίδες, εκ των οποίων όμως μόνο η μία είχε διατεθεί προς ενοικίαση. Στη συνέχεια αποχώρησαν ανενόχλητοι από τον χώρο, χωρίς κάποιος από τους υπεύθυνους της τράπεζας να έχει αντιληφθεί τι συνέβη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, το τι περιείχε η συγκεκριμένη θυρίδα, ενώ οι αρχές συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό και καταθέσεις από το προσωπικό του υποκαταστήματος και προσπαθούν να εντοπίσουν τους δύο άνδρες.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Σμύρνη: Μπήκαν ως πελάτες σε τράπεζα, διέρρηξαν πέντε θυρίδες και έφυγαν ανενόχλητοι"

Κορονοϊός – Ηράκλειο: Διασωληνώθηκε 17χρονος, αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης

Ο κορονοϊός «χτύπησε» έναν 17χρονο στο Ηράκλειο. Ο ανήλικος διασωληνώθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο της πόλης.

Ο 17χρονος που μόλυνε ο κορονοϊός στο Ηράκλειο παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς της ΜΕΘ Covid του Βενιζελείου, οι οποίοι καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου ο έφηβος να ξεπεράσει την περιπέτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, η κλινική εικόνα του 17χρονου που πάσχει από υποκείμενα νοσήματα, ανάγκασε τους γιατρούς να τον διασωληνώσουν. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, αναφέρουν πως ο ανήλικος δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα οι νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται συνεχώς στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου το τελευταίο 24ωρο οι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 12.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός – Ηράκλειο: Διασωληνώθηκε 17χρονος, αυξάνονται συνεχώς οι νοσηλείες στα νοσοκομεία της Κρήτης"

Βερναρδάκης: Ζητά συγγνώμη από την Νίκη Κεραμέως μετά το βίντεο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στα social media η απαράδεκτη ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη για τη υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Συγγνώμη για το σχόλιό του για την υπουργό Παιδείας ζητάει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

«Το σχόλιό μου για το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κας Κεραμέως ήταν ξεκάθαρα άστοχο», σημειώνει για όσα ανέφερε σε ανάρτησή του και προσθέτει: «Για αυτό το λόγο και αναγνωρίζοντάς το, το έχω αποσύρει από χθες το βράδυ».

«Ζητώ συγγνώμη από την κα Κεραμέως για το απαράδεκτο σχόλιο, η πολιτική κριτική μου ωστόσο στο αίσχος που έφερε προς ψήφιση στη βουλή παραμένει στο ακέραιο», καταλήγει.

Το βίντεο που ανήρτησε

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tik Tok – και αργότερα απέσυρε – διερωτάται αν η Νίκη Κεραμέως είναι η «Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το σχόλιο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Επικρατείας, έφερε αντιδράσεις καθώς η υπουργός Παιδείας παρομοιάζεται με την 33χρονη η οποία κατηγορείται για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Βερναδάκης κατηγόρησε την Κεραμέως πως «δολοφονεί» την δημόσια παιδεία σε ένα τουλάχιστον ατυχές σχόλιο.

Αναλυτικά όσα λέει ο Χριστόφορος Βερναρδάκης: «Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

1) Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.

2) Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία.

3) Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.

4) Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.

5) Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.

6) Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας.

Η αντίδραση της Νίκης Κεραμέως

Στην επίθεση του κ. Βερναρδάκη αντέδρασε η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία με ανάρτησή της στο Twitter καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ο κ. Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός». Και προσθέτει: «Ο κ. Αλέξης Τσίπρας τι θέση θα πάρει;»

Η αντίδραση της ΝΔ

Για χυδαιότητα κατηγορεί τον Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανακοίνωση του, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή βίντεο που ανήρτησε.

Στην ίδια ανακοίνωση το κυβερνών κόμμα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια, όπως χαρακτηρίζεται, επίθεση, ειδάλλως είναι σαν να τη συνυπογράφει.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας». Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει.»

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βερναρδάκης: Ζητά συγγνώμη από την Νίκη Κεραμέως μετά το βίντεο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων"

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Τετάρτη, σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4) προβλέπεται για αύριο Τετάρτη 13 Ιουλίου σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, το Πυροσβεστικό Σώμα αποφάσισε την ενίσχυση της περιοχής με μεταστάθμευση στη Ρόδο και συγκεκριμένα: ένα ΑΒ214 με μια ΕΜΟΔΕ, 2 CL214 και 5 οχήματα ΜΕΤΠΕ. Στην Ελευσίνα θα κατέβει ένα CL414 από TSL.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 3) προβλέπεται σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο και Ψαρά.

kindynos_pyrkagias

Πού επιχειρούν σήμερα δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Σήμερα, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στο χωριό Αλλαγή Μεσσηνίας, στον Κρατερό Ηρακλείου, στο Τυμπάκι (Ν.Ηρακλειου), στην Πεντάλοφο Αιτωλοακαρνανίας, έξω από τη Λάρισα και στη Γκιώνα Ξάνθης.

Επίσης, στο Καπελετό Ηλείας, (νότια Βάρδας) και στο Μελίσσι Γιαννιτσών επιχειρούν επίγειες δυνάμεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο, Τετάρτη, σε Δωδεκάνησα, Σάμο και Ικαρία"

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αποκάλεσε την Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» – Απάντηση της υπουργού

Την οργισμένη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως προκάλεσε η επίθεση που δέχτηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος την αποκάλεσε «Πισπιρίγκου της Παιδείας». Για απόπειρα δολοφονίας και μισογυνισμό κάνει λόγο η υπουργός Παιδείας.

Η ανάρτηση του Χριστόφορου Βερναρδάκη, με ένα βίντεο στο Tik Tok, προκαλεί σάλο. Σε αυτή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διερωτάται αν η Νίκη Κεραμέως είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου της δημόσιας Παιδείας και εξηγεί γιατί συγκρίνει την υπουργό Παιδείας με μια γυναίκα η οποία κατηγορείται για το θάνατο του ενός παιδιού της είναι ύποπτη για τους θανάτους των άλλων δυο.

Λέει στο βίντεό του ο Χριστόφορος Βερναρδάκης:

«Είναι η Νίκη Κεραμέως η Ρούλα Πισπιρίγκου της Δημόσιας Παιδείας;

  • Στέρησε από 50.000 νέους και νέες την είσοδο στα Πανεπιστήμια.
  • Αναγνώρισε ίσα επαγγελματικά  δικαιώματα στης πάσης φύσεως ιδιωτικά κολλέγια με τα Πανεπιστήμια και τα Πολυτεχνεία. 
  • Έβαλε δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά.
  • Μετέτρεψε την επαγγελματική εκπαίδευση σε ανειδίκευτη φτηνή εργασία και τον μισθό των παιδιών σε χαρτζιλίκι.
  • Προσέλαβε αστυνομικούς στα Πανεπιστήμια, αντί για ερευνητές, δασκάλους και πανεπιστημιακούς καθηγητές.
  • Αντικατέστησε τα πτυχία με πιστοποιητικά χαμηλής αξίας».

«Μισογυνισμός»

Η αντίδραση της υπουργού Παιδείας δεν άργησε και ήρθε επίσης μέσω των social media. Με ανάρτησή της στο twitter, η Νίκη Κεραμέως ζητά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση και τονίζει πως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο.

«Ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης ξεπέρασε κάθε όριο. Χυδαιότητα, τοξική πόλωση και διχασμός, απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα, μισογυνισμός… Ο κ. Τσίπρας τι θέση θα πάρει;».

Νέα Δημοκρατία: Χυδαιότητα χωρίς τέλος

Ανακοίνωση για την πρωτοφανή επίθεση του Χριστόφορου Βερναρδάκη στη Νίκη Κεραμέως εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, που ζητά επίσης από τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βερναρδάκης, ξεπέρασε ακόμη και τα πιο ακραία troll του ΣΥΡΙΖΑ σε τοξικότητα. Σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «Πισπιρίγκου της παιδείας». Προφανώς πιστεύει ότι παρομοιάζοντας την υπουργό με μια υπόδικο, μπορεί να κερδίσει μερικά λεπτά αντιπολιτευτικής  δημοσιότητας. Το μόνο που κάνει είναι να αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα που εκπέμπεται από τον ίδιο και το κόμμα του, δεν έχει τέλος! Απαιτούμε από τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει την άθλια επίθεση του στενού συνεργάτη του στην υπουργό Παιδείας. Αν δεν το κάνει θα είναι σαν να την συνυπογράφει».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αποκάλεσε την Νίκη Κεραμέως «Πισπιρίγκου της Παιδείας» – Απάντηση της υπουργού"

Κάσος, Κάρπαθος και Ανάφη: Χωρίς πλοίο έμεινε η άγονη γραμμή εν μέσω καλοκαιριού

 Μετά από πολλά επεισόδια στο σίριαλ για την ανάθεση εκτέλεσης δρομολογίων στην γραμμή Πειραιάς – Μήλος – Θήρα – Ανάφη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσος – Κάρπαθος – Διαφάνι Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδος όπου την διεκδικούσαν η Seaspeed Lines με το πλοίο Olympus και η ΑΝΕΚ με το Πρέβελης που την εξυπηρετεί τα τελευταία 13 χρόνια , η λύση δόθηκε πρόσφατα από το ΣτΕ το οποίο αποφάσισε να κατοχυρώσει τη γραμμή δημόσιας υπηρεσίας στην πρώτη ενδιαφερομένη.

Χτες 11 Ιουλίου 2022 και ώρα 18:00 ήταν προγραμματισμένη η πρώτη αναχώρηση του πλοίου όμως αυτή ματαιώθηκε με τους επιβάτες της γραμμής να ξεμένουν στον μώλο.

Η εταιρεία του σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου μόλις χτες το πρωί παρέλαβε τα πιστοποιητικά του πλοίου από τον ρωσικό Νηογνώμονα. Ακολούθησε επιθεώρηση από πιστοποιημένα για αυτές τις επιθεωρήσεις στελέχη του Λιμενικού Σώματος βάσει ευρωπαϊκής Οδηγίας που αφορά είναι τις διεθνείς γραμμές και αυτές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις η συγκεκριμένη επιθεώρηση έπεται της έκδοσης των πιστοποιητικών. Βρέθηκαν ελλείψεις στο πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Λιμενικού και για αυτό του απαγορεύτηκε ο απόπλους.

Ο χρόνος αποκατάστασης αυτών ελλείψεων είναι άγνωστος και μπροστά στο ενδεχόμενο τα νησιά Καρπάθος, Κάσος και Ανάφη να μείνουν χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά μέσα στην καρδιά της θερινής περιόδου, συγκλήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο ΥΝΑΝΠ όπου εξετάσθηκαν εναλλακτικές λύσεις εξυπηρετήσεις των νησιών. Σύμφωνα με πληροφορίες νέα σύσκεψη θα συγκληθεί μετά το μεσημέρι για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βάζει για σήμερα ένα έκτακτο δρομολόγιο με το Blue Star Patmos με ώρα αναχώρησης τις 15.00

Κλειστός ο δήμος του νησιού σε ένδειξη διαμαρτυρίας 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος της Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος είπε ότι το νησί κινδυνεύει να μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου και στο πρώτο του δρομολόγιο το πλοίο «Olympus» που αντικατέστησε το «Πρέβελης» δεν πήρε χθες την απαιτούμενη άδεια να αποπλεύσει από τον Πειραιά, μετά από έλεγχο επιθεωρητών για το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα είχαν επιβιβαστεί και φορτωθεί.



Φανερά αγανακτισμένος ο Δήμαρχος τόνισε ότι είναι εξοργιστικό να μένουν τα δύο νησιά, Κάσος και Κάρπαθος χωρίς πλοίο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν από την ηγεσία του, δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις, μένοντας εκτεθειμένοι οι νησιώτες. “Είναι πολιτική η ευθύνη, έχει την αποκλειστική ευθύνη το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μία προειδοποίηση για να καταλάβουν οι αρμόδιοι το πρόβλημα”, είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Ερωτόκριτος προειδοποίησε με δυναμικές κινητοποιήσεις που θα αποφασισθούν σε λαϊκή συνέλευση που θα συγκαλέσει, ενώ ήδη προειδοποιητικά σήμερα ο Δήμος Κάσου παρέμεινε κλειστός και εκδόθηκε ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος το νησί της Η.Ν. Κάσου εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου να παραμείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία την ύστατη στιγμή εξαιτίας των κακών και καθυστερημένων χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.

Αποφάσισε ομόφωνα και απαιτεί:

να γίνουν ενέργειες για την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου για την άμεση δρομολόγηση αξιόπλοου πλοίου και την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού καθώς προκαλείται τεράστιο οικονομικό πλήγμα στην ήδη πληττόμενη τοπική κοινωνία. Η δρομολόγηση πλοίων ειδικά για το νησί μας αποτελεί το σημαντικότερο μέσον επικοινωνίας και έχει άμεση εξάρτηση ειδικότερα κατά την θερινή περίοδο με ότι αυτό συνεπάγεται .

Για τον παραπάνω λόγο

α) οι υπηρεσίες του Δήμου σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστές για το κοινό από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί.

β) καλούνται όλοι οι φορείς, οι σύλλογοι και όλοι οι επαγγελματίες του νησιού μέσω του κλεισίματος των επιχειρήσεων τους καθώς επίσης και ο κασιώτικος λαός για την ενεργή συμμετοχή τους στην συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Δήμου μας έξω από το δημοτικό κατάστημα κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

γ) να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα διαμαρτυρία σ’ όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας , στους αρμόδιους φορείς και σ’ όλο τον κασιώτικο λαό του νησιού και των παροικιών του.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κάσος, Κάρπαθος και Ανάφη: Χωρίς πλοίο έμεινε η άγονη γραμμή εν μέσω καλοκαιριού"

Έφεση για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα: Στο εδώλιο ξανά η Ρένα Δούρου και άλλοι τέσσερις

Την άσκηση έφεσης για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017 αποφάσισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ως προς το σκέλος της κατά πλειοψηφίας αθώωσης της Ρένας Δούρου, δύο ακόμα εμπλεκόμενων από το Δασαρχείο και άλλων δύο από την Πολεοδομία.

Η πρώην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και οι άλλοι τέσσερις που επίσης αθωώθηκαν πρωτόδικα για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα, θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο όταν η υπόθεση αυτή εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Η άσκηση της έφεσης προκάλεσε την αντίδραση του δικηγόρου της Ρένας Δούρου, Θεόδωρου Σχινά ο οποίος τονίζει: «Η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη λόγω εκπρόθεσμης άσκησης της καθώς  είχε παρέλθει το 10ημερο που προβλέπεται από την απόφαση επί της αθώωσης ή της ενοχής. Επίσης, είναι παντελώς αναιτιολόγητη και έγινε για να καταστεί η κυρία Δούρου πολιτικά όμηρος εν όψει των εκλογών».

Οι πέντε κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί κατά πλειοψηφία από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Αντίθετα, το δικαστήριο είχε κηρύξει ενόχους οκτώ κατηγορούμενους που σύμφωνα με την απόφαση, κρίθηκαν ένοχοι για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από τέσσερα έως έξι χρόνια ,με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Πρόκειται για δύο αντιπεριφερειάρχες, κατά τον επίμαχο χρόνο, την τότε δήμαρχο Μάνδρας και πέντε τότε στελέχη, της Πολεοδομίας και της Υπηρεσίας αστυνόμευσης ρεμάτων.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφεση για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα: Στο εδώλιο ξανά η Ρένα Δούρου και άλλοι τέσσερις"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news