facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Η Τουρκία έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα: «Η Συνθήκη του Μοντρέ μας έχει δέσει τα χέρια - Να την αλλάξουμε»

Η γνωστή τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Akit ξεκίνησε μια τρομερή εκστρατεία κατά της συνθήκης του Μοντρέ στην Τουρκία, ακολουθώντας τις δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Mustafa Şentop.

"Ο πρόεδρος του (τουρκικού) κοινοβουλίου μίλησε για απόσυρση από το Μοντρέ και… άλλες διεθνείς συμφωνίες, μετά την απόσυρση από την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης με ένα μόνο διάταγμα", γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit, επιταχύνοντας την εκστρατεία εναντίον της συνθήκης του Μοντρέ.

"Η εποχή έχει αλλάξει, οι συνθήκες αλλάζουν, αυτή η σύμβαση δεν ταιριάζει πλέον στην Τουρκία. Η συνθήκη του Μοντρέ μας έχει δέσει τα χέρια για 85 χρόνια", γράφει η εφημερίδα τονίζοντας ότι η συνθήκη αυτή περιορίζει τον έλεγχο επί των στενών των Δαρδανελίων, προκαλώντας σοβαρές απειλές για την ασφάλεια της Κωνσταντινούπολης.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τουρκία έτοιμη να κάνει το επόμενο βήμα: «Η Συνθήκη του Μοντρέ μας έχει δέσει τα χέρια - Να την αλλάξουμε»"

«Ευχαριστώ» Αιγύπτου σε Ελλάδα: Πρόσφερε βοήθεια για την αποκόλληση του πλοίου στο Σουέζ

Τις ευχαριστίες μετέφερε ο πρόεδρος της Αρχής της Διώρυγας του Σουέζ Οσάμα Ραμπία, προς τις ΗΠΑ, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα μιλώντας σε μεγάλη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Ραμπία, ο οποίος τόνισε ότι το θέμα παρακολουθεί από πολύ κοντά ο Αιγύπτιος πρόεδρος 'Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, επεσήμανε ότι η προσάραξη του πλοίου έγινε στο 151ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Διώρυγας του Σουέζ και όχι στο νέο Κανάλι της Διώρυγας, που εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2015.

«Εάν το 400 μέτρων μήκους και 59 μέτρων πλάτους πλοίο περνούσε από το νέο Κανάλι δε θα υπήρχε ατύχημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ραμπία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ναι μεν στο πρόβλημα συνέβαλε η αμμοθύελλα αλλά μίλησε και για ένα πιθανό «τεχνικό πρόβλημα» ή «τεχνικό λάθος».

Γι' αυτό, όπως τόνισε, συνεχίζονται όλες οι προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου αλλά την ίδια στιγμή ξεκινάει και μία έρευνα για τα αίτια του προβλήματος.

'Αλλωστε, όπως επεσήμανε πριν από το "EVER GIVEN" είχαν περάσει άλλα δώδεκα πλοία χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Ραμπία έκανε λόγο για μία μορφή αποζημιώσεων για τα 321 πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στη Διώρυγα του Σουέζ, από την οποία αξίζει να σημειωθεί ότι περνάει το 12% του παγκόσμιου εμπορίου και αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές ξένου συναλλάγματος για την Αίγυπτο, η οποία αποκομίζει 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τη διέλευση των πλοίων.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ευχαριστώ» Αιγύπτου σε Ελλάδα: Πρόσφερε βοήθεια για την αποκόλληση του πλοίου στο Σουέζ"

Κορονοϊός: Ποτάρες στου Ψυρρή χωρίς μάσκες και ο ένας πάνω στον άλλον

Την ώρα που τα ημερήσια κρούσματα κορονοϊού είναι χιλιάδες, με την Αττική να παραμένει η μεγαλύτερη εστία υπερμετάδοσης, την ώρα που η χώρα μας καταγράφει καθημερινά αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, την ώρα που η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι πολεμική, λόγω της “εκτόξευσης” των εισαγωγών ασθενών με Covid-19, κάποιοι -δυστυχώς πολλοί- παραμένουν αδιόρθωτοι. 

Από τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου (27.03.2021), στου Ψυρρή, περισσότερα από 200 άτομα ήταν σε στενό του Ψυρρή για… take away ποτάρες, που απολάμβαναν ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκες. Σε έναν δικό τους… non covid μικρόκοσμο, την ώρα που συμπολίτες μας δίνουν “μάχη” για να κρατηθούν στη ζωή και άλλοι τηρούν τα μέτρα του lockodown, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονικότητα. Απορίας άξιο είναι το γεγονός, ότι η παρουσία της αστυνομίας ήταν ανύπαρκτη…

Ατελείωτο πάρτι και στη Θεσσαλονίκη

Ανάλογες εικόνες συνωστισμού εκτυλίχθηκαν και έξω από τα παραλιακά καφέ μπαρ της Θεσσαλονίκης. Σχεδόν σε όλα υπήρχαν ουρές πολιτών οι οποίοι περίμεναν για ένα ποτό.
Αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες και περιπολικά προσπαθούσαν να διαλύσουν το πλήθος κάνοντας συστάσεις με τα γνωστά ηχητικά μηνύματα.

«Παρακαλώ αποχωρήστε για να μην βεβαιωθούν πρόστιμα», έλεγαν στους θαμώνες οι οποίοι διαλύονταν στα… στενά όπου έσπευδαν να κρυφτούν για να αποφύγουν τα πρόστιμα. Και όταν απομακρύνονταν οι αστυνομικοί, οι νέοι, άνδρες και γυναίκες, επέστρεφαν στο ίδιο σημείο όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Ωστόσο κάποιοι δεν ήταν… τυχεροί και παρά το… κρυφτούλι στις κάθετες οδούς της Λ. Νίκης, θα κληθούν να πληρώσουν 300αρια!

Σε ένα από τα παραλιακά καφέ είχε συγκεντρωθεί, επίσης πολύς κόσμος που, όμως, στη θέα του περιπολικού έγινε… καπνός. Οι σειρήνες δεν χρειάστηκε ούτε καν να ηχήσουν…

 

 

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ποτάρες στου Ψυρρή χωρίς μάσκες και ο ένας πάνω στον άλλον"

Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Αίγυπτο για τη Διώρυγα του Σουέζ

Η Ελλάδα, ως ένα κατεξοχήν ναυτικό έθνος με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην αξία της ελεύθερης και ανεμπόδιστης ναυσιπλοΐας σε παγκόσμιο επίπεδο και για τον λόγο αυτό κινητοποιήθηκε άμεσα αναφορικά με το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει με τη διακοπή της λειτουργίας της Διώρυγας του Σουέζ μετά την προσάραξη του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, γίνεται γνωστό πως το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και την Ελληνική Ένωση Πλοιοκτητών Ρυμουλκών, Ναυαγοσωστικών και Αντιρρυπαντικών Σκαφών ενημέρωσαν, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, τη Διοίκηση της Διώρυγας του Σουέζ ότι η Ελλάδα είναι καθόλα έτοιμη να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και συνδρομή προς τη φίλη χώρα Αίγυπτο για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας, τόσο σε επίπεδο ρυμούλκησης του πλοίου «Ever Given» όσο και σε επίπεδο εργασιών βυθοκόρησης.

Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις ευελπιστώντας ότι πολύ σύντομα η Διώρυγα του Σουέζ θα είναι και πάλι διαθέσιμη στην διεθνή ναυσιπλοΐα.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Αίγυπτο για τη Διώρυγα του Σουέζ"

Το μήνυμα Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: «Εύχομαι οι σχέσεις των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα»

Ηγέτες και αρχηγοί κρατών από ολόκληρο τον πλανήτη έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα και ευχές προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου με αφορμή την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ανάμεσα σ' αυτούς και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στο μήνυμά του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού»

Αναλυτικά η δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν έχει ως εξής:
«Με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής της Ελληνικής Δημοκρατίας, απευθύνω τις ευχές μου στην Εξοχότητα σας και τον Ελληνικό λαό. Εκφράζω τις καλύτερες ευχές μου για την ευημερία και την ευτυχία της Εξοχότητας σας και του Ελληνικού λαού και εύχομαι οι σχέσεις μεταξύ των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Το μήνυμα Ερντογάν σε Σακελλαροπούλου για την 25η Μαρτίου: «Εύχομαι οι σχέσεις των χωρών μας να αναπτυχθούν σε κάθε τομέα»"

Δύο θάνατοι και 334 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

Δύο νέους θάνατους συμπολιτών από τη νόσο COVID-19 και άλλα 334 νέα περιστατικά ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου(27/03) το Υπουργείο Υγείας.

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σήμερα χουν πραγματοποιηθεί συνολικά 43,411 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).334 (ποσοστό θετικότητας: 0,77%) νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 44,305.

Παράλληλα,193 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 51 σε σοβαρή κατάσταση.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.

Α. Θάνατοι από τη νόσο COVID-19:

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:

  • Άντρα, ηλικίας 71 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, με ιστορικό εμβολιασμού (1η δόση) που κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.
  • Άντρα, ηλικίας 79 ετών, με υποκείμενο νόσημα, χωρίς ιστορικό εμβολιασμού, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 250, εκ των οποίων:

  • 167 άντρες (67%), και
  • 83 γυναίκες (33%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 79 έτη.

Β. Νοσηλευόμενοι:

Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 193 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 51 σε σοβαρή κατάσταση ή σε συνθήκες ΜΑΦ.

Από τους 51 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 23 είναι διασωληνωμένοι, οι εφτά νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και οι 21 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:

Νοσηλευτήριο

Θάλαμος

Αριθμός Ασθενών

Αμμοχώστου

(45 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

40

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

5

Λευκωσίας

(65 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

28

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

7

Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

30 (7 εκτός αναπνευστήρα)

Λεμεσού

(53 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

46

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

7

Λάρνακας

(13 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

12

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

1

Πάφου

(14 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

13

Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας

1

Μακάρειο

(3 ασθενείς)

Θάλαμος COVID

3


Γ. Θετικά περιστατικά COVID-19 (PCR test και rapid test αντιγόνου):

Από τις 43,411 εργαστηριακές διαγνώσεις που διενεργήθηκαν σήμερα οι 3,913 έγιναν με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και οι 39,498 με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), εντοπίστηκαν 334 περιστατικά της νόσου COVID-19, που προέκυψαν ως εξής:

  • 92 κρούσματα από 659 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των στενών επαφών (πρωτογενείς επαφές) κρουσμάτων.
  • 3 κρούσματα από 673 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.
  • 54 κρούσματα από 2,049 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • 9 κρούσματα από 252 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.
  • 21 κρούσματα από 748 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) σε ιδιωτικά κλινικά εργαστήρια και σε φαρμακεία.
  • 155 κρούσματα από 38,750 δείγματα που εξετάστηκαν με τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες εργαστηριακές εξετάσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

  • 110 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο επανελέγχου που διενεργείται την 7η ημέρα από την άφιξη ατόμων που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο και βρίσκονται σε υποχρεωτικό περιορισμό σε ξενοδοχεία της Δημοκρατίας.
  • 170 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά, οι εξετάσεις ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) πραγματοποιήθηκαν σήμερα ως ακολούθως:

Επαρχία / Τομέας

Αριθμός τεστ

Αριθμός θετικών

Ποσοστό θετικότητας

Λευκωσία

14,087

48

0,34%

Λεμεσός

11,060

60

0,54%

Λάρνακα

6,476

36

0,56%

Πάφος

4,384

4

0,09%

Αμμόχωστος

2,024

4

0,20%

Οίκοι Ευγηρίας

Λευκωσία

61

2

 

Κλειστές Δομές

658

1

 

sigmalive

Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο θάνατοι και 334 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο"

"Περιμένουμε σεισμό σαν της Ελασσόνας στην ηπειρωτική χώρα" λέει ο σεισμολόγος Γερ. Παπαδόπουλος

Ο διακεκριμένος σεισμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της UNESCO Γεράσιμος Παπαδόπουλος βασιζόμενος σε επιστημονικές ανακοινώσεις και σε στοιχεία από τη στατιστική και τη σεισμοτεκτονική, εκτίμησε ότι στο προσεχές χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουμε στην ηπειρωτική Ελλάδα σεισμό με παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της Θεσσαλίας.


 

Μιλώντας στην εκπομπή «Socialnet» στο Action24 που παρουσιάζει ο Φώτης Καρύδας χθες τη νύχτα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε: «Η εκτίμησή μου είναι ότι τα χαρακτηριστικά που έχουν οι σεισμοί στη Θεσσαλία, πολύ πιθανόν να οδηγήσουν στη διέγερση και άλλων σεισμών με παρόμοια χαρακτηριστικά στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Ποτέ δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι, όμως θεωρώ ότι αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανόν. Δεν κάνουμε μία πρόγνωση με την αυστηρή έννοια, κάνουμε όμως μία εκτίμηση, η οποία είναι απολύτως βάσιμη σύμφωνα με όλα τα σεισμολογικά και τεκτονικά δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα υπόψη μας. Και, φυσικά, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία», υπογράμμισε ο σεισμολόγος.
Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των αχαρτογράφητων ρηγμάτων, και επισήμανε την αναγκαιότητα έρευνας για εντοπισμό και άλλων περιοχών όπου ενδέχεται να υπάρχουν αχαρτογράφητα ρήγματα. «Στη Θεσσαλία ενεργοποιήθηκαν τυφλά ρήγματα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν, το 1978 στη Θεσσαλία, το 1980 στη Μαγνησία και το 1981 στις Αλκυονίδες . Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει κάποιος μηχανισμός, ο οποίος προκαλεί αυτή χρονική συσσώρευση σεισμών μέσα σε χρονικά διαστήματα, το πολύ, 2-3 ετών, με τα ίδια χαρακτηριστικά ρηγμάτων», τόνισε.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " "Περιμένουμε σεισμό σαν της Ελασσόνας στην ηπειρωτική χώρα" λέει ο σεισμολόγος Γερ. Παπαδόπουλος"

Τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 29 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου (ΦΕΚ)

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 18877/2021 για τα ισχύοντα μέτρα από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται:

αα) η Περιφέρεια Αττικής,
αβ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,
αγ) οι Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας και Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου,
αδ) οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
αε) οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
αστ) η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,
αζ) η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας της Περιφέρειας Ηπείρου,
αη) η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης,
αθ) η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
αι) η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,
αια) η Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
αιβ) οι Δήμοι Καλυμνίων και Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,
αιγ) ο Δήμος Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου,
αιδ) ο Δήμος Ανωγείων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και ο Δήμος Χανίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης,
αιε) οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου,
αιστ) ο Δήμος Κατερίνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Αμφίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,
αιζ) ο Δήμος Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και ο Δήμος Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και
αη) οι Δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών και η Δημοτική Κοινότητα Γαλατινής της Δημοτικής Ενότητας Ασκίου του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

β) Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου εντάσσονται οι λοιπές περιοχές της Επικράτειας.

ΦΕΚ

aftodioikisi 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα 29 Μαρτίου μέχρι 5 Απριλίου (ΦΕΚ)"

Καιρός αύριο: Πού θα βρέχει την Κυριακή – Αναλυτική πρόγνωση

Διαβάστε πώς θα είναι ο καιρός αύριο, Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Καιρός: Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα μετά το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών βροχών στα ηπειρωτικά ορεινά μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Πού θα βρέχει την Κυριακή – Αναλυτική πρόγνωση"

Κατερίνη: Ελεύθεροι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης

Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι Σχολών Οδηγών που κατηγορούνται για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης.

Ελεύθεροι υπό όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Κατερίνης, οι ιδιοκτήτες και υπάλληλοι των Σχολών Οδηγών που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα που διευκόλυνε την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, κάθε κατηγορίας, έναντι αμοιβής.

Επρόκειτο συνολικά για πέντε άτομα που απολογήθηκαν και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής τους και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 5.000 ευρώ.

Αύριο Κυριακή, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου θα περάσουν οι έξι κατηγορούμενοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Πιερίας. Ήδη από χθες είχαν αφεθεί ελεύθεροι με όρους μία ιδιοκτήτρια Σχολής Οδηγών κι ένας πρόεδρος κοινότητας της περιφερειακής ενότητας Πιερίας που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος που κορυφώθηκε την περασμένη Δευτέρα με τη σύλληψη 14 ατόμων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατερίνη: Ελεύθεροι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα με τα διπλώματα οδήγησης"

Σέρρες: Ανήλικοι διέλυσαν νηπιαγωγείο και έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές – Χειροπέδες στους γονείς τους

Άφωνοι έμειναν το μεσημέρι της Πέμπτης, ανήμερα της εθνικής μας επετείου, οι υπεύθυνοι του νηπιαγωγείου στο Βαλτοτόπι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες, όταν μπαίνοντας στο σχολείο είδαν φθορές και καταστροφές μέσα στις αίθουσες.

Αμέσως ενημέρωσαν το οικείο Α.Τ και μετά από έρευνα των αστυνομικών εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι 10 και 13 ετών οι οποίοι, όπως ομολόγησαν στη συνέχεια, μπήκαν στο νηπιαγωγείο σπάζοντας ένα τζάμι το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι δύο ανήλικοι πέραν των φθορών, που προκάλεσαν έκλεψαν ηλεκτρονικές συσκευές και εξοπλισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη των γονέων των δύο παιδιών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ το υλικό που αφαίρεσαν επεστράφη στο σχολείο.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σέρρες: Ανήλικοι διέλυσαν νηπιαγωγείο και έκλεψαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές – Χειροπέδες στους γονείς τους"

Κορωνοϊός: Στα 3.133 τα νέα κρούσματα - 728 οι διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.133, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 252.590 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.545 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.826 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 728 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.656 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 371 (ημερήσια μεταβολή -17.19%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 451  ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 58.158 τεστ  ανίχνευσης κορωνοϊού εκ των οποίων τα 19.538 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 38.620 rapid. Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 1.496 κρούσματα τα οποία είχαν εντοπιστεί από μόλις 11.542 τεστ (5.911 μοριακά και 5.631 rapid).

Η γεωγραφική κατανομή των 3133 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

173 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

177 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

225 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

100 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

398 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

131 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

280 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

26 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

358 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

17 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

152 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

61 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

15 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

11 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

33 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

29 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

31 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

32 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

2 κρούσματα στην Π.Ε.Θήρας

67 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

22 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

22 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

13 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

26 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

110 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

51 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

89 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

6 κρούσματα στην Π.Ε Λασιθίου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λήμνου

44 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε.Πάρου

34 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

9 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

12 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

48 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

2 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου.

14 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

29 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

68 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.133 τα νέα κρούσματα - 728 οι διασωληνωμένοι, 72 θάνατοι"

Λαμία : Μάνα και γιος έφυγαν από το Νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό – Τους “μπλόκαρε” η Αστυνομία (Φωτό και Βίντεο)

Ένα απίστευτο συμβάν σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Βόρεια πλευρά της πόλης. Δύο άτομα (μητέρα και γιος) έφυγαν μόνοι τους από το Νοσοκομείο Λαμίας ενώ είχαν διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην αστυνομία αφού μετά από ειδοποίηση από το νοσοκομείο Λαμίας, τα δύο άτομα “μπλοκαρίστηκαν” λίγο πιο πάνω από το ύψος του γνωστού σούπερ μάρκετ, περίπου 500 μέτρα από το Νοσοκομείο στη βόρεια πλευρά της πόλης,  περιμένοντας ταξί όπως έλεγαν αρχικά ώστε να τους μεταφέρει στην περιοχή της Αταλάντης.

 

Όπως δηλώνουν στην κάμερα όπου και εξηγούν τι τους οδήγησε σε αυτή την πράξη: “.. μπήκαμε ηθελημένα στο νοσοκομείο Λαμίας για έλεγχο και η κράτηση μας είναι παράνομη. Θέλουμε να φύγουμε να γυρίσουμε στο σπίτι μας και αφού η μικροβιολόγος μας επιβεβαίωσει ότι έχουμε τον ιό θα κάνουμε την σχετική καραντίνα” τόνισαν μεταξύ άλλων.

Μετά από περίπου 45 λεπτά αναμονής στη στάση και με εντολή εισαγγελέα μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους μέχρι να αποφασιστεί τι θα συμβεί.

20210327 151800 scaled 

 20210327 153031 scaled 

 20210327 151844 scaled

lamianow

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαμία : Μάνα και γιος έφυγαν από το Νοσοκομείο έχοντας διαγνωστεί με κορωνοϊό – Τους “μπλόκαρε” η Αστυνομία (Φωτό και Βίντεο)"

Ιταλία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Αδριατική

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.47 στην Ιταλία. 

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης ήταν στην Αδριατική και σε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων. 

Πιο συγκεκριμένα, η δόνηση – όπως αναφέρει το EMSC – καταγράφηκε στις 15:47, είχε εστιακό βάθος 60 χλμ και επίκεντρο στα 68 χλμ βόρεια-βορειοδυτικά της ιταλικής πόλης Vieste και 120 χλμ νότια του Split. 


Screenshot_2021-03-27_163319

adriatic protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιταλία: Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Αδριατική"

Επεισόδια σε δομή μεταναστών στην Κόρινθο – Αυτοκτόνησε πρόσφυγας στο Κέντρο Κράτησης (video)

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Κορίνθου (ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ), με μετανάστες που ζουν εντός των δομών του στρατοπέδου, να έχουν βάλει φωτιά σε στρώματα και πετούν πέτρες στους αστυνομικούς και πυροσβέστες.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Αιτία για το ξέσπασμα των επεισοδίων φαίνεται πως ήταν η αυτοκτονία ενός πρόσφυγα που διέμενε στη δομή. Σύμφωνα με πληροφορίες από κουρδική ιστοσελίδα ενημέρωσης, ένας πρόσφυγας κουρδικής καταγωγής έδωσε τέλος στη ζωή του σήμερα Σάββατο και εντοπίστηκε νεκρός στις τουαλέτες της δομής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόσφυγας ήταν κρατούμενος για 16 μήνες στο κέντρο και σήμερα εκδόθηκε απόφαση για παράταση της κράτησής του. 

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

  

 

korinthostv

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια σε δομή μεταναστών στην Κόρινθο – Αυτοκτόνησε πρόσφυγας στο Κέντρο Κράτησης (video)"

Άγρια κόντρα Ζαχαριάδη - Άδωνι: «Ντροπή να αποκαλείτε έτσι εκλεγμένο πρωθυπουργό»

Άγρια κόντα ξέπσπασε μέσω του Twitter μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργίαδη με αφορμή την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολης στην Ελλάδα.

«Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της» τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η δήλωση αυτή, η οποία συνοδεύτηκε από βιντεοσκοπημένο μήνυμα, δέχτηκε επίθεση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης επέκρινε την πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ανακοινώσει την επανεκκίνηση του Ράλι Ακρόπολις, μετά από οκτώ χρόνια, τονίζοντας μάλιστα ότι «όταν μου το είπανε νόμιζα ότι ήταν ο Mr.Bean».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός εν μέσω πανδημίας με 50 νεκρούς την ημέρα έκανε δήλωση - σχεδόν διάγγελμα για την τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης να γίνει ξανά στην Ελλάδα το «Ράλλυ Ακρόπολις». Όταν μου το είπανε νόμιζα ότι ήταν ο Mr.Bean, τελικά ήταν όντως ο Μητσοτάκης», έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Είστε βουλευτής και αποκαλείται έτσι τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό; δηλ αν είναι αυτός που λέτε ο αρχηγός σας τον οποίο έχει κερδίσει σε όλες τις εκλογές τί είναι; είναι τιμητικό για τον Τσίπρα να χάνει από έναν τέτοιο; άλλο η κριτική άλλο αυτός ο χαρακτηρισμος», απάντησε στον κ. Ζαχαριάδη ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε σε άλλο μήνυμα:

«Είναι ντροπιαστική αυτή η αναρτηση. Σας συμβουλεύω να την αποσύρετε».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Ντροπή είναι αυτό που κάνετε εσείς ως κυβέρνηση. Βγάζετε τον θεσμικά άσχετο κ.Σκέρτσο να μας ενημερώσει για την πανδημία και ο Πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις για θέμα που είναι σε επίπεδο υφυπουργού. Καταναλώνετε επικαιρότητα που παράγετε μόνοι σας. Ντροπή και εκτός πραγματικότητας».

O πρωθυπουργός, στο μήνυμά του, ανέφερε ότι «Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της» και πρόσθεσε:

«Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας ‘διαδρομή’, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγρια κόντρα Ζαχαριάδη - Άδωνι: «Ντροπή να αποκαλείτε έτσι εκλεγμένο πρωθυπουργό»"

Σύρος: 60χρονος μετά το εμβόλιο, κατέρρευσε κι έφυγε επειγόντως για Αθήνα με αεροκομιδή

Mεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει στο νησί της Σύρου, τις τελευταίες ώρες μετά και τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, για τον 60 χρονο, Συριανής καταγωγής, που λίγο μετά την πραγματοποίηση του εμβολίου Astra Zeneca στο εμβολιαστικό κέντρο του νησιού, κατέρρευσε κι αναχώρησε επειγόντως χθες το βράδυ (26/03/2021), για μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας , με αεροδιακομιδή.

Σύμφωνα με το πρωινή δημοσίευση στο Syrospress.gr, ένας συμπολίτης μας με τα αρχικά Π.Δ., ετών 60 πραγματοποίησε μετά από προγραμματισμένο ραντεβού το εν λόγω εμβόλιο, αλλά λίγο αργότερα όταν έφτασε σπίτι του -κυριολεκτικά και σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατέρρευσε- και μεταφέρθηκε επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Το Syrospress.gr, μέσα στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, μίλησε με συγγενικά πρόσωπα του συμπολίτη μας για την κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, πολύ κοντινού του συγγενικού προσώπου που μιλήσαμε μόλις πριν λίγα λεπτά, ο Π.Δ. , δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουν πέσει και στις συνθήκες Covid 19 εποχής και όλα είναι πιο δύσκολα.

“Θα τα πούμε σε δεύτερο χρόνο παρακαλώ γιατί ο πατέρας μου δεν έχει συνέλθει ακόμα, έχουμε πέσει και πάνω στον covid κ εγώ είμαι μόνη μου μαζί του γιατί δεν μπορούσαμε να μείνουμε κ οι δύο..”

Σύμφωνα με άλλη πηγή, του οικείου περιβάλλοντός του, σε 24 ώρες θα μπορούν με μεγαλύτερη σιγουριά να γνωρίζουν για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα μιας που σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται χρόνος.

“Σε 24 ώρες θα ξέρουμε. Στην αρχή δεν κουνούσε τίποτα , στη συνέχεια λίγο το χέρι και μιλάει σπαστά..”

Στο πλαίσιo του ρεπορτάζ και ερευνώντας το θέμα που τόσο “καίει” και για το συνάνθρωπό μας αλλά και για όλους εκείνους που έκαναν είτε σκοπεύουν να κάνουν το εν λόγω εμβόλιο της Astra Zeneca, το εμβόλιο το πραγματοποίησε στο Εμβολιαστικό Κέντρο Σύρου (στο ΙΚΑ Ερμούπολης), έπειτα από προγραμματισμένο ραντεβού.

Στις 10:30  περίπου το πρωί της Παρσκευής, πραγματοποίησε το εμβόλιο -παρέμεινε σχεδόν όλο τον προβλεπόμενο χρόνο-  στο κέντρο κι έφυγε οδηγώντας μηχανή προς την οικεία του στην περιοχή Ντελαγκράτσια.

“Ευτυχώς που δεν τον έπιασε στην οδήγηση αυτό. Μόλις μπήκε μέσα, πήγε να κάνει έναν καφέ και κατέρρευσε. Ευτυχώς βρισκόταν εκεί  η σύζυγος του  και κάλεσε βοήθεια. Ήρθε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαρύ εγκεφαλικό- ισχαιμικό κι όχι αιμορραγικό σύμφωνα με την αξονική που έγινε. Το ισχαιμικό δημιουργείται από θρόμβους. Και το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει κατηγορηθεί ότι δημιουργεί θρόμβους. Εμείς δεν είμαστε γιατροί αλλά  συνδυάζουμε τα γεγονότα. “, είναι τα λόγια κοντινού του προσώπου που δε δίστασε όπως είναι λογικό να συνδυάσει τα δύο γεγονότα . Εμβολίου και άμεσου εγκεφαλικού. Στο ίδιο μήκος κύματος κι απόψεων κινούνται και ο αδερφός αλλά και ο γιος του άτυχου συμπολίτη μας. 

Εμείς από την πλευρά μας παρακολουθούμε από κοντά το γεγονός, μιλάμε με κοντινό συγγενικό πρόσωπο του 60χρονου συμπολίτη μας και περιμένουμε με αγωνία να ακούσουμε την ευχάριστη είδηση ότι όλα θα πάνε καλά για να σας το μεταφέρουμε.

Η ανησυχία ωστόσο δεν σταματάει εδώ αφού ολόκληρο το νησί έχει θορυβηθεί από το γεγονός μιας που δεν είναι η μόνη πιθανή περίπτωση παρενεργειών από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η γαλλική υπηρεσία ελέγχου φαρμάκων στη Γαλλία επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δύναται να προκαλέσει θρόμβωση και μάλιστα σε νεαρούς ανθρώπους χωρίς βεβαρημένο ιστορικό, κάποιοι από τους οποίους κατέληξαν.

Ας ευχηθούμε να γίνει ο συνάνθρωπός μας το συντομότερο δυνατό καλά, γερός και δυνατός να επιστρέψει στην οικογένειά του και ας ελπίσουμε το γεγονός να ήταν μια απλή σύμπτωση κι όχι απόρροια του εμβολίου, αν και τα καταγεγραμμένα γεγονότα, άλλο δείχνουν..

syrospress

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύρος: 60χρονος μετά το εμβόλιο, κατέρρευσε κι έφυγε επειγόντως για Αθήνα με αεροκομιδή"

Διαφωνούν οι φαρμακοποιοί με τη διενέργεια self test στα φαρμακεία

Αντίθετοι με τη διεξαγωγή self test με οποιαδήποτε αποζημίωση στα φαρμακεία εμφανίζονται οι φαρμοκοποιοί.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η συγκεκριμένη θέση είναι ο απαράβατος όρος που βάζει για τη συμμετοχή στο εγχείρημα της διάθεσης των self test.

«Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας, τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των self test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας», τονίζει ο ΠΦΣ, με αφορμή αναφορές σε ΜΜΕ ότι τα self test δύνανται να διενεργούνται στα φαρμακεία και μάλιστα με αντίτιμο 2 ευρώ.

«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση», προσθέτει «είναι να μην διενεργούνται τα self test στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία. Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας».

Οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνονται τα self test εντός των φαρμακείων, τόνισε ο Κωνσταντίνος Κούβαρης, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και την Μαρία Αναστασοπούλου και τον Γιάννη Κολοκυθά.

Σύμφωνα με τον κ. Κούβαρη θα είναι επικίνδυνο αν εντοπιστεί κάποιο κρούσμα. Πρόσθεσε ότι τα αυτοδιαγνωστικά τεστ είναι πολύ εύκολα στη χρήση τους, πολύ πιο απλά από τα μοριακά ή τα rapid τα οποία γίνονται από εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαφωνούν οι φαρμακοποιοί με τη διενέργεια self test στα φαρμακεία"

Β. Παπαευαγγέλου: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για απώλειες εκτός ΜΕΘ

Για διαστρέβλωση της δήλωσής της όσον αφορά τους θανάτους σε νοσοκομεία και ΜΕΘ κάνει λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ έκανε λόγο για «κυνική παραδοχή», καταγγέλλοντας την κυβέρνηση. 

«Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωση μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη. Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ» τονίζει η κα Παπαευαγγέλου

Και προσθέτει: «Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται». 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Παπαευαγγέλου: Διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου για απώλειες εκτός ΜΕΘ"

Τα «έσπασαν» εργαζόμενοι & Lild: «Δεν θέλουμε καμία άλλη σχέση μαζί σας» -SOS για τον κόσμο που ψωνίζει

Στην αντεπίθεση πέρασε το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Αττικής, παρά τη συνάντηση που είχε με την εταιρεία ύστερα από πρόσκληση της LIDL στις κεντρικές εγκαταστάσεις της.

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και μήνες…», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, καταθέτοντας ένα υπόμνημα – «φωτιά» προς την επιχείρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συνάδελφοι-ισσες

Το σωματείο μας την Τρίτη 23-3-21 πραγματοποίησε συνάντηση με την εταιρεία ύστερα από πρόσκληση της LIDL στις κεντρικές εγκαταστάσεις της στα Καλύβια Αττικής για τα ζητήματα του COVID-19 και των μέτρων που έχει πάρει ή προτίθεται να πάρει για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε αυτό που καταγγέλλουμε εδώ και μήνες ότι οι εργοδότες πατάνε πάνω στην έλλειψη των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη μη διασπορά του ιού αλλά και την ανοχή που επιδεικνύεται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς προκειμένου να μην θιχτεί στο ελάχιστο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Το σωματείο μας κατέθεσε υπόμνημα στην εταιρεία το οποίο σας παραθέτουμε πιο κάτω με τα αιτήματα μας για την προστασία της ζωής της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και για τη μη διασπορά της νόσου COVID-19.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για την επιβολή ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΠΡΟΣ:

ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

ΒΙ.ΠΕ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

57022 ΣΙΝΔΟΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Το σωματείο μας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στάθηκε και στέκεται στην πρώτη γραμμή της διαφύλαξης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Στον ένα χρόνο που διανύουμε από την έναρξη της πανδημίας επιβεβαιώνεται ότι οι χώροι εργασίας, μαζί με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, έχουν μετατραπεί σε κέντρα υπερμετάδοσης της πανδημίας. Για αυτήν την κατάσταση την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, με την ανοχή που επιδεικνύει στις πολλές περιπτώσεις παντελούς έλλειψης των ενδεδειγμένων υγειονομικών πρωτόκολλων για τη μη διασπορά του κορονοιού αλλά και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ( μεταξύ των οποίων και εσείς) οι οποίοι αρνούνται να ακούσουν τις καταγγελίες αλλά και τα αιτήματα των σωματείων στους χώρους δουλειάς.

Τα αποτελέσματα αυτής της πρακτικής είναι τραγικά με αποτελέσματα την αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνώσεων και των θανάτων ( ο κλάδος του εμπορίου θρηνεί ήδη δυο θύματα στις επιχειρήσεις ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ-ΜΑΣΟΥΤΗΣ).

Κύριοι,

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για το ρόλο σας ως καπιταλιστική επιχείρηση όπου δεν είναι άλλως από την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας σας σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και των ζητημάτων υγιεινής και ασφάλειας. Ως εργατικό σωματείο που κινείται σε ταξική αγωνιστική κατεύθυνση δεν έχουμε καμία σχέση με τα ιδεολογήματα «της εργασιακής ειρήνης και του κοινωνικού εταιρισμού» ούτε και με την δημιουργία «θετικού κλίματος» μεταξύ εργαζομένων και επιχείρησης αφού τα ταξικά συμφέροντα των εργαζομένων είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τα δικά σας. Συνεπώς θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα όπως έχουμε πράξει με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια από την ίδρυση του σωματείου μας να παλεύουμε για την μαζικοποίηση του και την ταξική ανάταση των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Σας καταθέτουμε λοιπόν και επίσημα τις θέσεις και τα αιτήματα μας για την μη διασπορά της νόσου COVID-19 τα οποία έχουν συνδιαμορφωθεί μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κάτω από τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας.

Η ευθύνη για την μη υλοποίηση τους ανήκει αποκλειστικά σε σας καθώς θα είστε υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές που επισκέπτονται τα καταστήματα σας (πολλοί από τους οποίους είτε είναι ηλικιωμένοι είτε ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες).
  1. ΚΑΜΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑ Η ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
  2. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΤΕΣΤ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.
  3. ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ 7-14 ΗΜΕΡΩΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ.
  4. ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΠΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.
  5. ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  6. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΕΠΙΠΛΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΙΕΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ).

ΤΟ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ

ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Τα «έσπασαν» εργαζόμενοι & Lild: «Δεν θέλουμε καμία άλλη σχέση μαζί σας» -SOS για τον κόσμο που ψωνίζει"

Μαλεσίνα – Κορονοϊός: 15 οι νεκροί – Φόβος σε μια πόλη φάντασμα που χτυπάει ανελέητα η πανδημία (video)

Ανεβαίνει συνεχώς η μακάβρια λίστα του θανάτου από κορτωνοϊό στη Φθιώτιδα και στη Λοκρίδα, καθώς το πρωί του Σαββάτου έγινε γνωστός ο θάνατος μίας 80χρονης από τη Μαλεσίνα.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν και σε αιμοκάθαρση και ο κορωνοϊός της δημιούργησε μεγαλύτερα προβλήματα κόβοντας το νήμα της ζωής της. Επρόκειτο για το 15ο θύμα της covid-19 στη Μαλεσίνα, μια περιοχή που χτυπήθηκε με σφοδρότητα σε αυτό το 3ο κύμα.

Ωστόσο στο σύνολο του ο Δήμος Λοκρών πληρώνει βαρύ φόρο σε αυτή την πανδημία με συνολικά 24 απώλειες εκ των οποίων οι 22 είναι μέσα στο Μάρτιο! Για πολλούς, ο γάμος της 21ης Φεβρουαρίου με τους 30 καλεσμένους μέσα στην εκκλησία και τους 200 απ’ έξω χωρίς μέτρα προστασίας, ήταν εκείνος που έφερε την έκρηξη κρουσμάτων αλλά και το σκληρό lockdown στη Μαλεσίνα.

«Δεν μπορεί ρε παιδιά 21 να ήταν ο γάμος και 23 να είχαμε 70 κρούσματα» σημειώνει στο Live News ο πατέρας της νύφης, προσθέτοντας ότι «30 άτομα ήταν μέσα και 20-30 άτομα απ’ έξω και επειδή έκανε κρύο έφυγαν», ενώ τόνισε πως δεν έγινε ούτε γλέντι, ούτε είχαν τυπωθεί προσκλήσεις.

Ένας γάμος στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου αλλά και η χαλαρότητα των κατοίκων της περιοχής που μαζεύονταν σε σπίτια και καφενεία προκάλεσε την τεράστια διασπορά. Πλέον σε κάθε σπίτι κι ένας νοσεί.

«Υπήρχε μια χαλάρωση. Υπήρχαν πολλοί αρνητές δεν φορούσαν μάσκα. Τα μαγαζιά που έκλειναν τις κουρτίνες και έβλεπαν τη μπάλα. Κρυφά κρυφά» τονίζουν κάτοικοι της περιοχής.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαλεσίνα – Κορονοϊός: 15 οι νεκροί – Φόβος σε μια πόλη φάντασμα που χτυπάει ανελέητα η πανδημία (video)"

Μητσοτάκης στο Μega εμβολιαστικό: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών

"Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας", ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον νέο MEGA εμβολιαστικό σταθμό, στο Περιστέρι, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του. Tόνισε δε ότι το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο "θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της Δυτικής Αθήνας", προσθέτοντας πως "η επιχείρηση ‘'Ελευθερία'' προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι "σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες".

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως "το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως μία οντότητα, συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν, εκτιμώ, την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε".

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι "αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει το 1.500.000 εμβολιασμούς και από 1η Απριλίου μπαίνουμε στη δεύτερη φάση. Ο Απρίλιος είναι ένας μήνας που έχουμε αυξημένες παραδόσεις από τις εταιρείες των εμβολίων: από την Pfizer ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο δόσεις και από τις υπόλοιπες τρεις εταιρείες θα έχουμε, θα πλησιάζουμε κοντά, θα ξεπεράσουμε τις 600.000 δόσεις και θα έχουμε και την πρώτη φορά που η Johnson & Johnson με το μονοδοσικό εμβόλιο θα παραδώσει μετά τα μέσα Απριλίου. Ενεργοποιούμε και άλλα 272 εμβολιαστικά κέντρα και θα φτάσουμε τα 1.073 σε όλη την επικράτεια καλύπτοντας, έτσι, όλες τις γεωγραφικές περιοχές".

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό και το διοικητικό προσωπικό ευχαριστώντας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους συνανθρώπους μας.

 

 

Σημειώνεται ότι ο MEGA εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών. Η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων και δυνατότητα εμβολιασμών από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην παρούσα, δε, φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 14 λεπτά. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και τον χώρο βραχείας νοσηλείας ο οποίος έχει δημιουργηθεί και περιλαμβάνει monitor, καρδιογράφο και μηχάνημα παροχής οξυγόνου για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες.

Η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για το μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 τη μέρα και 30.000 το μήνα. Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς το μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής "Covid-19 Vaccination".

 

μητσοτάκης-περιστέρι3

 

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρει τα εξής:

"Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι σήμερα το τρίτο Mega εμβολιαστικό κέντρο, στο Περιστέρι, το οποίο και θα καλύψει εμβολιαστικές ανάγκες όλης της δυτικής Αθήνας. Όπως σας είπε και ο κ. Θεμιστοκλέους, η επιχείρηση "Ελευθερία” προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμούμε ότι θα πλησιάσουμε το 1.700.000 δόσεις εμβολίων και θα έχουμε μία από τις υψηλότερες εμβολιαστικές καλύψεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τον Απρίλιο περιμένουμε πολλές περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και εκτιμούμε ότι θα είμαστε συνεπείς στη δέσμευσή μας, μέχρι τα τέλη Απριλίου, το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαΐου, να έχουμε εμβολιάσει με τουλάχιστον μία δόση όλους τους συμπολίτες μας άνω των 60 που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς και τους συμπολίτες μας που έχουν βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ακόμα μία φορά όσες και όσους έχουν υποστηρίξει την επιχείρηση "Ελευθερία”, ειδικά τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι οποίες για ακόμα μία φορά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης διαθέτοντας διακλαδικά υγειονομικό προσωπικό για να υποστηρίξουν αυτά τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα. Να ευχαριστήσω και τον δήμαρχο Περιστερίου, την Πολιτική Προστασία και την οργανωτική ομάδα της επιχείρησης "Ελευθερία”. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας και πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης έχω προσωπικά ασκήσει πολύ μεγάλη πίεση προς τις φαρμακευτικές εταιρείες, έτσι ώστε αυτές να είναι συνεπείς προς τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και η Ευρώπη οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα τα οποία διαθέτει στο οπλοστάσιό της, έτσι ώστε να εξασφαλίσει ότι θα παραλάβουν οι ευρωπαίοι πολίτες τα εμβόλια για τα οποία έχουν δεσμευθεί οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Όπως είπαμε, από τον Απρίλιο και πέρα θα έχουμε πολλά περισσότερα εμβόλια στη διάθεσή μας. Θέλω να τονίσω, όμως, ότι μέχρι να συμβεί αυτό και καθώς βλέπουμε πια το τέλος αυτής της περιπέτειας θα βοηθήσει πολύ σε αυτό και ο καιρός, οφείλουμε όλοι μας να είμαστε διπλά προσεκτικοί. Και καθώς πια θα μπαίνει ο Απρίλιος και θα συζητήσουμε με τους ειδικούς τρόπους με τους οποίους θα ανακατανείμουμε τη δραστηριότητα στη χώρα, ώστε να μπορούμε να επανέλθουμε σε κάποια είδους κανονικότητα, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο ιός κυκλοφορεί ακόμα και τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας: η μάσκα, οι αποστάσεις, η αποφυγή των συνωστισμών, αποτελούν τη μόνη -θα το επαναλάβω- τη μόνη δοκιμασμένη λύση για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και για να μπορέσει να μειωθεί συνολικά και η πίεση στα νοσοκομεία μας.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή και κλείνοντας να ευχαριστήσω ακόμα μία φορά και όλο το Υγειονομικό Προσωπικό της χώρας, ειδικά στην Αττική, στην 1η και στη 2η υγειονομική περιφέρεια, έχουν καταβάλει τις τελευταίες εβδομάδες μία τεράστια προσπάθεια, το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε, αντέχει και θα αντέξει με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων αλλά και του ιδιωτικού τομέα συνολικά. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως μία οντότητα συστρατεύει όλες τις δυνάμεις του για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτήν εκτιμώ την τελευταία μεγάλη έξαρση της πανδημίας έως ότου με το καλό πια να χτιστεί το τείχος ανοσίας για το οποίο όλοι αγωνιζόμαστε. Ευχαριστώ πολύ".

Βάσει της διαδικασίας, κατά την προσέλευση των πολιτών στο κέντρο εμβολιασμού, από την κεντρική είσοδο το προσωπικό ασφαλείας καθοδηγεί τους υποψηφίους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου αναγράφεται στις οθόνες η διαθεσιμότητα των εμβολιαστικών κέντρων.

Εν συνεχεία και αφού ο υποψήφιος περάσει από το χώρο της γραμματείας για την καταγραφή των στοιχείων του, ο επιβλέπων ιατρός συμπληρώνει το ιατρικό ιστορικό για τον κάθε εμβολιαζόμενο και εφόσον το επιτρέπει η κλινική του κατάσταση διενεργείται ο εμβολιασμός. Όταν παρέλθει ο χρόνος αναμονής στον ειδικό χώρο ο πολίτης ακολουθώντας τις σημάνσεις και με τη βοήθεια του προσωπικού ασφαλείας μπορεί να αναχωρήσει από την πίσω πόρτα του κτιρίου.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν και συνόδευσαν κατά την επίσκεψή του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης στο Μega εμβολιαστικό: Μέχρι αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι άνω των 60 ετών"

Επιλαμβάνεται η Interpol για την βεβήλωση της γαλανόλευκης στο Καστελλόριζο!!

Αίτημα συνδρομής για την εξιχνίαση της υπόθεσης βεβήλωσης της γαλανόλευκης στο Καστελόριζο στην Interpol, προκειμένου να υποβληθεί προς εκτέλεση διαβαθμικά στο παράρτημα της Interpol Τουρκίας απέστειλαν οι Ελληνικές αρχές στο πλαίσιο δικογραφίας που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και διαβιβάστηκε για τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου κατ’ αγνώστων για παράβαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα.

Η βεβήλωση της σημαίας που είναι ζωγραφισμένη σε βράχο σε πλαγιά του ακριτικού βουνού, τον περασμένο Σεπτέμβρη, είχε αναστατώσει το ακριτικό νησί.

Αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ρόδου που μετέβησαν στο Καστελόριζο, αλλά και άνδρες της Ασφάλειας από την Αθήνα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επίθεση έγινε με μπαλόνια γεμάτα με κόκκινη μπογιά που έπεσαν από drone που είχε πετάξει πάνω από το σημείο.

Παράλληλα, όλα δείχνουν την τουρκική πλευρά, καθώς στο ακριτικό νησί δεν έγινε αγορά μπαλονιών ή κόκκινης μπογιάς εκείνο το διάστημα, ενώ από το drone που πετούσε πάνω από το σημείο την ημέρα της επίθεσης ακουγόταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος.

Η πτήση drone φέρεται να απογειώθηκε από το Κας της Τουρκίας και να έφτασε μέχρι το Καστελλόριζο.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο χειριστής του drone δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος.

Με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί ζητείται η άσκηση δίωξης για προσβολή συμβόλων ή τόπων ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας.

Το οικείο άρθρο του Ποινικού Κώδικα προβλέπει:

«1. Όποιος δημόσια αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του ή ηχητικά παρεμποδίζει τη δημόσια ανάκρουση του εθνικού ύμνου, και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

2. Με την ίδια ποινή τιμωρείται όποιος τελεί πράξεις ρύπανσης ή φθοράς σε τόπους ιδιαίτερης εθνικής ή θρησκευτικής σημασίας καθώς και σε χώρους φύλαξης νεκρών ή νεκροταφεία και προκαλεί έτσι φόβο ή ανησυχία σε αόριστο αριθμό ανθρώπων, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».
Σημειώνεται ότι οι ζημιές στην ελληνική σημαία αποκαταστάθηκαν

dimokratiki

Διαβάστε Περισσότερα » " Επιλαμβάνεται η Interpol για την βεβήλωση της γαλανόλευκης στο Καστελλόριζο!! "

Άκης Σκέρτσος: Μέσα στον Απρίλιο το άνοιγμα της εξωτερικής εστίασης – Τι είπε για λιανεμπόριο και διαδημοτικές μετακινήσεις

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Άκης Σκέρτσος αναφορικά με το άνοιγμα της αγορά και των σχολείων τον Απρίλιο, με τα δωρεάν τεστ για τον κορoνοϊό να δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ανέφερε αρχικά πως «η συμπληρωματική στρατηγική που θα εφαρμοστεί από αρχές Απριλίου έχει στόχο το ελεγχόμενο άνοιγμα αγοράς, κοινωνίας και εκπαίδευσης. Τα δωρεάν τεστ θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα», ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για έγκυρα, αποτελεσματικά οικιακά τεστ, ώστε κάθε πολίτης να έχει έλεγχο της υγείας του.

«Το ευτυχές είναι ότι υπάρχει η τάση σταθεροποίησης και αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση των εξιτηρίων» επισήμανε.

Όσον αφορά στο άνοιγμα της αγοράς, ανέφερε ο Ακης Σκέρτσος ότι «μαζί με τα τεστ, φαίνεται ότι λιανεμπόριο και εκπαίδευση μπορούν να ανοίξουν στις αρχές Απριλίου» και παραδέχθηκε ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία, αλλά και να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών. Αναφορικά με το «άνοιγμα» των διαδημοτικών μετακινήσεων, τόνισε πως είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί κάτι επ’ αυτού.

Τέλος, αναφέρθηκε σε ακόμα έναν παράγοντα που θα βοηθήσει για την αποκλιμάκωση της πίεσης από την πανδημία και αυτός είναι η βελτίωση των καιρικών συνθηκών. «Γι’ αυτό απελευθερώνουμε δραστηριότητες που βοηθούν τον κόσμο να λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους» τόνισε και υπογράμμισε πως μέσα στον Απρίλιο θα ανοίξει η εξωτερική εστίαση.

«Η παροχή των δωρεάν τεστ θα ισχύσει για Απρίλιο και Μάιο και από τον Ιούνιο θα μπορεί να υποχωρήσει λόγω των αυξημένων εμβολιασμών. Αν χρειαστεί όμως, θα συνεχιστεί» κατέληξε ο κ. Σκέρτσος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Άκης Σκέρτσος: Μέσα στον Απρίλιο το άνοιγμα της εξωτερικής εστίασης – Τι είπε για λιανεμπόριο και διαδημοτικές μετακινήσεις"

Πύρινη κόλαση από εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Κινδύνευσαν ζωές (video)

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, επτά αυτοκίνητα και πέντε μηχανές που βρίσκονταν στον χώρο της πυλωτής παραδόθηκαν στις φλόγες. Μέσα σε λίγα λεπτά πυκνοί καπνοί κάλυψαν την πολυκατοικία και έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Τρομοκρατημένοι ένοικοι ζητούσαν βοήθεια

Για αρκετή ώρα επικρατούσε πανικός. Κάποιοι από τους ενοίκους βγήκαν στα μπαλκόνια και ζητούσαν βοήθεια. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μία οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια γυναίκα που ανέπνεε με δυσκολία και είχε στην αγκαλιά της, τυλιγμένο με μια κουβέρτα, το μωρό της. Μια ηλικιωμένη γυναίκα με καρδιολογικό πρόβλημα χρειάστηκε την παροχή πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα ασθενοφόρου.

Εμπρηστική ενέργεια με στόχο αστυνομικό

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 3. Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε εμπρησμό. Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα που απείχαν μεταξύ τους περίπου 15 μέτρα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι φλόγες είχαν επεκταθεί και σε διπλανά οχήματα. Πέντε αυτοκίνητα και πέντε μηχανές καταστράφηκαν ολοσχερώς. Δύο αυτοκίνητα υπέστησαν φθορές από την υψηλή θερμοκρασία.



Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το αυτοκίνητο και η μηχανή που παραδόθηκαν αρχικά στις φλόγες ανήκουν σε αστυνομικό, ο οποίος διαμένει στη συγκεκριμένη πολυκατοικία. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αρχές θα προσπαθήσουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών συλλέγοντας υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή που η φωτιά είναι σε εξέλιξη:

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Πύρινη κόλαση από εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Κινδύνευσαν ζωές (video) "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news