facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Πειραιάς: Κατασχέθηκαν πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο – Δύο συλλήψεις

Περισσότερα από 17,5 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης δράσης των ελληνικών και κυπριακών Αρχών, καθώς και της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και με προορισμό την Κύπρο. Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο άτομα που θα παραλάμβαναν την ποσότητα.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, προηγήθηκαν έρευνες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Τμήμα Όπλων και Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Ειδικότερα, οι Αρχές εντόπισαν σε ψυκτικό μηχάνημα εμπορευματοκιβωτίου ποσότητα 17 κιλών και 690 γραμμαρίων κοκαΐνης, σε 14 συσκευασίες, για τις οποίες διαπιστώθηκε ότι είχαν ως τελικό προορισμό τη Λεμεσό Κύπρου.

Τα σχετικά στοιχεία τέθηκαν υπόψη του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών και μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη εφαρμόστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης μεταφοράς και παράδοσης, σε συνεργασία με τις κυπριακές Αρχές και την Αστυνομία Βρετανικών Βάσεων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, συνελήφθησαν δύο άτομα που πήγαν στο χώρο όπου είχε μεταφερθεί το εμπορευματοκιβώτιο και παρέλαβαν τις συσκευασίες με τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Κυπριακής Αστυνομίας και την ΕΛΑΣ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Κατασχέθηκαν πάνω από 17,5 κιλά κοκαΐνης σε εμπορευματοκιβώτιο – Δύο συλλήψεις"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Τετάρτη 3 Αυγούστου, για τρεις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται αύριο για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

-Περιφέρεια Αττικής

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α.

Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

-Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

-Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Τετάρτη σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο"

Ρέθυμνο: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 47χρονη που κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της σε ανακριτή και εισαγγελέα η 47χρονη από τη Λευκορωσία, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου σε ξενοδοχείο του Ρεθύμνου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η δράστης είχε συλληφθεί την Κυριακή, μετά από την καταγγελία των γονιών ενός 7χρονου αγοριού ότι δελέασε τον μικρό με ένα αναψυκτικό και τον οδήγησε στο δωμάτιό της όπου τον κράτησε χωρίς τη θέληση του για περίπου μία ώρα.

Το παιδί κατάφερε να “αποδράσει” από το δωμάτιο, όταν η 47χρονη έφυγε για να επιστρέψει στο πόστο της. Ο μικρός βρήκε τους δικούς του, που τον αναζητούσαν γεμάτοι αγωνία, και τους ενημέρωσε για το περιστατικό.

Η 47χρονη, που είχε δηλώσει ότι «φιλοξενείται» στο ξενοδοχείο όπου εργάζονταν μια φίλη της, επανέλαβε κατά τη διάρκεια της απολογίας της ότι δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στο παιδί, αλλά όταν το εντόπισε μόνο του στην πισίνα, το πήρε σε δωμάτιο, μέχρι να βρεθούν οι γονείς του.

Η γυναίκα τελικά αφέθηκε ελεύθερη υπό τον όρο να παρουσιάζεται μια φορά τον μήνα στο Α.Τμ., ενώ της απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέθυμνο: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 47χρονη που κατηγορείται για αρπαγή ανηλίκου"

Καιρός αύριο: Ζέστη και λιακάδα στην Αττική, βροχή στη Θεσσαλονίκη – Οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο

Καλός με… κάποιες εξαιρέσεις θα είναι ο καιρός, αύριο Τετάρτη (03.08.2022) σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά επίπεδα, ενώ στα πελάγη θα πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οπότε στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς, στα περισσότερα νησιά τους 34 με 35 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 και στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη και λιακάδα στην Αττική, βροχή στη Θεσσαλονίκη – Οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο"

Εξόντωση Αλ Ζαουάχρι: Τέλος εποχής για την Αλ Κάιντα ή απλώς αλλαγή σελίδας;

Τέλος εποχής για την Αλ Κάιντα ή απλώς αλλαγή σελίδας; Η οργάνωση έχει αναγεννηθεί από τις στάχτες της κι άλλες φορές ενώ είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει δεχθεί αρκετά πλήγματα με πολλά από τα σημαντικά στελέχη της να μην ζουν πια.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ζέτα Κονταξή, κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να είναι ξεκάθαρο ποιος θα αναλάβει τα ηνία. Όπως όλα δείχνουν θα είναι ο Αιγύπτιος Σαΐφ Αλ Αντέλ από τα ιδρυτικά μέλη της, περίπου 60 ετών, επικηρυγμένος κι αυτός από τις ΗΠΑ.

Είναι ιδιαίτερα σκληρός, φέρει το ψευδώνυμο «Το ξίφος της δικαιοσύνης» ή ξίφος του Ισλάμ. Είναι γνωστός για την επιχείρηση Black Hawk πριν από 30 χρόνια στη Σομαλία όπου 19 Αμερικανοί στρατιώτες είχαν σκοτωθεί και οι σοροί τους είχαν συρθεί για παραδειγματισμό. Λέγεται ότι εκπαίδευε τα νέα μέλη με πολύ σκληρό τρόπο. Αφού τους απήγαγε μέσα στη νύχτα τους χτυπούσε με ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο για να τους σκληραγωγήσει. Δεν συμφωνούσε με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, όμως από τη στιγμή που ελήφθη η απόφαση λέγεται ότι βοήθησε αρκετά στο σχεδιασμό της.

Νεκρός η ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης στον πλανήτη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα κατά της παγκόσμιας τρομοκρατίας με την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα. Ο Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι εξολοθρεύθηκε με επίθεση ακριβείας στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, όπου τον είχαν εντοπίσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Σε έκτακτο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Ξημερώματα Κυριακής στην Καμπούλ και μία ισχυρή έκρηξη τάραξε την Αφγανική πρωτεύουσα. Ένα ανθρωποκυνηγητό που διήρκησε δύο δεκαετίες έφτασε στο τέλος του με την εξόντωση του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, διαδόχου του μπιν Λάντεν στην ηγεσία της Αλ Κάιντα.

Τώρα, αποδόθηκε δικαιοσύνη και ο ηγέτης των τρομοκρατών αφανίστηκε, ανέφερε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο αιγυπτιακής καταγωγής χειρούργος θεωρούνταν ο πιο στενός συνεργάτης του μπιν Λάντεν και ιθύνων νους της επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 3.000 άνθρωποι.

Η επίθεση κατά του πιο καταζητούμενου τρομοκράτη του πλανήτη έγινε με ντρόουν, το οποίο εκτόξευσε δύο πυραύλους ακριβείας σκοτώνοντας τον Ζαουάχρι στο μπαλκόνι του σπιτιού του, χωρίς να τραυματίσει άλλα μέλη της οικογένειάς του. Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει εδώ και μήνες.

Στις 25 Ιουλίου όταν ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανάρρωνε από τον Covid, συγκάλεσε μία τελική σύσκεψη με τους συμβούλους του και έδωσε το πράσινο φως για την επίθεση, ανέφερε ο δημοσιογράφος του CNN, Αλεξάντερ Μάρκαντ.

Διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι το χτύπημα έγινε σε αυτή την ακριβή γειτονιά της Καμπούλ, την οποία οι ντόπιοι αποκαλούν «Συνοικία των κλεφτών» επειδή τα προηγούμενα χρόνια είχαν χτιστεί σπίτια, τα οποία αγόρασαν άνθρωποι με κλεμμένα – λένε – χρήματα.

Η ανταποκρίτρια του BBC, Λιζ Ντούσετ, στην Καμπούλ μιλά για μία καλά φρουρούμενη έπαυλη σε μία εύπορη γειτονιά, δίπλα σε σούπερ μάρκετ και μεγάλη τράπεζα.

Η Ουάσιγκτον ανακοίνωσε ότι δεν πήρε δείγμα DNA, αλλά επιβεβαίωσε την ταυτότητα του νεκρού με άλλους τρόπους. Κάποιοι Αφγανοί αμφιβάλλουν. «Δεν πιστεύω ότι είναι αλήθεια, είναι απλώς προπαγάνδα» υποστηρίζει κάτοικος της Καμπούλ. «Δεν πιστεύω ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα μπορεί να βρίσκεται στην Καμπούλ» αναφέρει κάποιος άλλος.

Το θέμα που προκύπτει είναι αν γνώριζε η κυβέρνηση των Ταλιμπάν ότι ο νούμερο ένα τρομοκράτης βρισκόταν τόσο καιρό στην πρωτεύουσα της χώρας. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε για κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας της Ντόχας που απαγορεύει στους Ταλιμπάν να δίνουν καταφύγιο σε τρομοκράτες. Από την πλευρά τους, οι Ταλιμπάν μιλούν για παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ενώ διεθνή μέσα μεταδίδουν ότι το σπίτι που ζούσε ο Ζαουάχρι ανήκε σε ανώτατο αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, που ελέγχει το πανίσχυρο δίκτυο Χακάνι.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξόντωση Αλ Ζαουάχρι: Τέλος εποχής για την Αλ Κάιντα ή απλώς αλλαγή σελίδας;"

Με «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» απαντά η Κίνα στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

Ο κινεζικός στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας και θα ξεκινήσει «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» ως απάντηση στην επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έκανε γνωστό ότι θα διεξάγει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στην Ταϊβάν από το βράδυ της Τρίτης και θα προχωρήσει σε δοκιμές συμβατικών πυραύλων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν.

Τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν κοινές εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά, βορειοανατολικά της Ταϊβάν, βολές μεγάλης εμβέλειας στα Στενά της Ταϊβάν και δοκιμές πυραύλων στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ταϊβάν, ανέφερε η Διοίκηση του Ανατολικού Διοικητικού Θύλακα.

Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Με «στοχευμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις» απαντά η Κίνα στην επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν"

Εφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Ψυχάρης

Σε ηλικία 77 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του ο δημοσιογράφος και εκδότης Σταύρος Ψυχάρης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης ήταν εκδότης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Ήταν Πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) από το 2009 μέχρι το 2017.

Η ανάρτηση του γιού του, Ανδρέα Ψυχάρη στο Twitter:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και θείος του ήταν ο Κώστας Λουλές, ηγετικό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ. Άρχισε την δημοσιογραφική του καριέρα το 1964 στην αριστερή εφημερίδα «Δημοκρατική Αλλαγή» (ενώ ήταν γραμμένος και στον Ελληνο-Σοβιετικό Σύνδεσμο) για να προσληφθεί κατά της διάρκεια της δικτατορίας ως κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας Έθνος. Από το 1972 εργάζεται στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ), αρχικά ως δημοσιογράφος και εν συνεχεία ως πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας Τα Νέα.

Από το φθινόπωρο του 1983 είναι διευθυντής της εφημερίδας Το Βήμα. Το 1996 διορίστηκε Διοικητής του Αγίου Όρους από την κυβέρνηση Σημίτη, θέση που διατήρησε μέχρι το 2001. Το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε καθήκοντα γενικού διευθυντή και από το Σεπτέμβριο του 2003 του διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου του Ομίλου, που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο των εκδοτικών εταιρειών του ομίλου ΔΟΛ.

Ήταν πρόεδρος του Ιδρύματος Λαμπράκη (παλαιότερα Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη), θέση που ανέλαβε μετά το θάνατο του ιδρυτή του ιδρύματος Χρήστου Λαμπράκη το 2009, ενώ εκέχθηκε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος, εκτός από την έκδοση του Βήματος και την έκδοση της εφημερίδας Τα Νέα. Τιμήθηκε στις 20 Ιουνίου 2010 από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως για την προσφορά του κατά την περίοδο που διετέλεσε Διοικητής του Αγίου Όρους με το οφίκιο του Μεγάλου Νοταρίου του Οικουμενικού Θρόνου.

Από τον πρώτο του γάμο είχε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ ήταν νυμφευμένος σε δεύτερο γάμο με τη δημοσιογράφο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Χριστίνα Τσούτσουρα με την οποία απέκτησε δύο κόρες, τη Χριστίνα και τη Σοφία.

real
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Ψυχάρης"

Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι – Σειρήνες συναγερμού στην Κίνα – Μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο

Η πολυθρύλητη επίσκεψη της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά, παρά τις οξύτατες αντιδράσεις της Κίνας, η οποία όμως φαίνεται να τραβά το σκοινί.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη Νάνσι Πελόζι στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, Ταϊπέι, έχει ήδη προσγειωθεί.

Παρακολουθείστε εικόνα ζωντανά από την Ταϊπέι:

Μόλις προσγειώθηκε η Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, ανέβασε της εξής δήλωση στο Twitter:

«Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής να υποστηρίξει τη ζωντανή Δημοκρατία της Ταϊβάν.

Οι συζητήσεις μας με την ηγεσία της Ταϊβάν επιβεβαιώνουν την υποστήριξή μας στον συνεργάτη μας και προωθούν τα κοινά μας ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης μιας ελεύθερης και ανοιχτής περιοχής Ινδο-Ειρηνικού.

Η αλληλεγγύη της Αμερικής με τα 23 εκατομμύρια ανθρώπους της Ταϊβάν είναι σήμερα πιο σημαντική από ποτέ, καθώς ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μια επιλογή μεταξύ απολυταρχίας και δημοκρατίας.

Η επίσκεψή μας είναι μία από τις πολλές αντιπροσωπειών του Κογκρέσου στην Ταϊβάν – και σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με τη μακροχρόνια πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, με γνώμονα τον νόμο για τις σχέσεις της Ταϊβάν του 1979, τα κοινά ανακοινωθέντα ΗΠΑ-Κίνας και τις Έξι Διαβεβαιώσεις».

Μόλις το αεροσκάφος της Προέδρου της Αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων γνωστοποίησε πως θα προσγειωθεί στην Ταϊπέι, άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες στην Κινεζική επαρχία Fujian, που βρίσκεται απέναντι από την Ταϊβάν.

Μάλιστα κινεζικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι μαχητικά αεροσκάφη κατευθύνονται προς τα στενά της Ταϊβάν, χωρίς να ανακοινωθεί ούτε ο προορισμός τους, ούτε ο σκοπός τους.

Δεκάδες πολίτες της Ταϊβάν – ορκισμένης εχθρού της Κίνας – έχουν περικυκλώσει το αεροδρόμιο, για να υποδεχθούν τη Νάνσι Πελόζι.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ταϊβάν η Νάνσι Πελόζι – Σειρήνες συναγερμού στην Κίνα – Μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο"

Παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές καταγγέλλει η ΡΑΕ

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με ανακοίνωσή της εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε φαινόμενα πρόσφατων παραπλανητικών αναφορών – διαφημίσεων Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίοι φέρονται ψευδώς να χορηγούν εκπτώσεις επί των Χρεώσεων Προμήθειας, τεχνηέντως αποσιωπώντας το ότι οι εν λόγω «εκπτώσεις» συνιστούν επιδοτήσεις που παρέχονται από την Πολιτεία μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης (ΤΕΜ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η επιδότηση μέσω του ΤΕΜ συνιστά έκτακτο μέτρο που έχει υιοθετήσει η Ελληνική Πολιτεία για την άμβλυνση των συνεπειών εκ της ενεργειακής κρίσης ήδη από τον Σεπτέμβριο 2021. Μάλιστα, κατά τον Αύγουστο 2022, η εν λόγω επιδότηση θα ανέλθει στο ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο ύψος των 337 €/MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές, αδιακρίτως του αν ο μετρητής αντιστοιχεί στην κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία και ανεξαρτήτως ορίου κατανάλωσης. Στο ίδιο ποσό (337 €/MWh) έχει προσδιορισθεί και η επιδότηση της κατανάλωσης των μη οικιακών Πελατών που τροφοδοτούνται βάσει Αγροτικού Τιμολογίου.

Περαιτέρω, για τους μη-οικιακούς Πελάτες με ισχύ παροχής μέχρι 35 kVA αλλά και για τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος η κρατική επιδότηση θα ανέλθει στα 300 €/MWh, ενώ για τους λοιπούς μη-οικιακούς ανεξαρτήτως επιπέδου τάσης θα ανέλθει στα 250 €/MWh (βλ. και την υπ’ αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/80122/7627/1.8.2022 επιστολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους Προμηθευτές). Συνεπώς, το εν λόγω ποσό χορηγείται σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως του Προμηθευτή Ηλεκτρικής Ενέργειας με τον οποίο συμβάλλονται.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω επιδότηση του ενεργειακού κόστους των καταναλωτών χρηματοδοτείται από πόρους του ΤΕΜ, δηλαδή από κρατικούς πόρους, και δεν συνιστά έκπτωση που παρέχεται από τους Προμηθευτές, στο πλαίσιο της εμπορικής τους πολιτικής, όφειλε να είναι αυτονόητο ότι οποιαδήποτε αναφορά, απεικόνιση ή συνυπολογισμός του ποσού εκ της εν λόγω κρατικής επιδότησης στα νέα τιμολόγια των Προμηθευτών πρέπει να δηλώνεται με σαφήνεια ως προερχόμενη από την Πολιτεία. Ατυχώς όμως, πολύ πρόσφατες διαφημιστικές και επικοινωνιακές τακτικές Παρόχων Ηλεκτρικής Ενέργειας χαρακτηρίζονται από ασάφεια και ανακρίβεια ως προς τα ουσιώδη στοιχεία της εμφανιζόμενης ως «μείωσης», «έκπτωσης» ή «εναλλακτικής έκπτωσης» της Χρέωσης Προμήθειας, καθότι αποκρύπτουν το ότι αυτή χορηγείται οριζόντια και εξίσου σε όλους τους καταναλωτές ανεξαρτήτως Προμηθευτή και αντιθέτως την παρουσιάζουν ως εμπορικό προνόμιο του συγκεκριμένου προμηθευτή.

Σχετικώς επισημαίνεται ότι τέτοιες τακτικές είναι προδήλως παραπλανητικές, δεδομένου ότι δύνανται να δημιουργήσουν στους καταναλωτές ψευδείς εντυπώσεις περί της τιμολογιακής πολιτικής του Προμηθευτή. Πράγματι, η απόκρυψη του χαρακτήρα της μείωσης – έκπτωσης ή/και η στρεβλή ή επιλεκτική παρουσίασή της διαβρώνουν το δικαίωμα του καταναλωτή σε ελεύθερη επιλογή προμηθευτή και προϊόντος προμήθειας, κατόπιν ορθής και διαφανούς ενημέρωσής του. Επιπλέον, μέσω τέτοιου είδους παρελκυστικών τακτικών, ορισμένοι Προμηθευτές δύνανται να αποκομίζουν αθέμιτα πλεονεκτήματα, με αποτέλεσμα τη διατάραξη του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά λιανικής. Για τους ανωτέρω λόγους, οι καταχρηστικές αυτές πρακτικές παραβιάζουν κατάφορα το υφιστάμενο πλαίσιο.

Σημειώνεται ότι, προσφάτως, η Πολιτεία, αποβλέποντας στην διαφάνεια, την ορθή ενημέρωση των καταναλωτών για την κρατική επιδότηση μέσω ΤΕΜ και την προστασία τους έναντι παραπλανητικών αναφορών, καθώς και στον ίσο ανταγωνισμό μεταξύ των Προμηθευτών, προέβλεψε ειδικά για την ευδιάκριτη επισήμανση της εν λόγω επιδότησης «σε όλους τους λογαριασμούς κατανάλωσης» και «σε κάθε ενημερωτικό μήνυμα των Προμηθευτών στους πελάτες τους, ηλεκτρονικό ή έντυπο» (βλ. άρθρο 138 παρ. 4 εδάφια [δ] και [ε] του ν. 4951/2022, όπως ισχύει).

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η ΡΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη επιθετική επικοινωνιακή πολιτική ορισμένων Προμηθευτών, που στηρίζεται στην εμφάνιση των κρατικών επιδοτήσεων ως μέρος της εμπορικής πολιτικής τους, τον άμεσο κίνδυνο που συνεπάγεται αυτή η διαφημιστική τακτική τόσο για τους καταναλωτές όσο και τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά λιανικής, καθώς και την κατεπείγουσα ανάγκη της αποτελεσματικής αποτροπής τέτοιων καταχρηστικών φαινομένων, προειδοποιεί ότι την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 θα δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα της τις περιπτώσεις Προμηθευτών που επιδίδονται σε παραπλανητικές αναφορές ως προς την επιδότηση μέσω του ΤΕΜ και, εκ παραλλήλου, θα εκκινήσει τις διαδικασίες επιβολής κυρώσεων κατά το άρθρο 36 του ν. 4001/2011.

H ΡΑΕ δημοσιοποίησε πίνακα με τις αναλυτικές χρεώσεις όλων των προμηθευτών ενέργειας. Μπορείτε να τη δείτε στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραπλανητικές διαφημίσεις από προμηθευτές καταγγέλλει η ΡΑΕ"

Εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο: 54 θάνατοι την ημέρα- νέα μείωση κρουσμάτων

Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το επιδημιολογικό δελτίο για την εβδομάδα 25 έως 31 Ιουλίου. 

Τα σημερινά στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στο γράφημα του iatronet.gr με την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας και παρατίθενται συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα.

    25 έως 31 Ιουλίου   18 έως 24 Ιουλίου
Κρούσματα εβδομάδας  122.230   136.077 
Σύνολο κρουσμάτων  4.474.616   4.349.423   
Νέοι θάνατοι  355 +23* 271 + 21*
Σύνολο θανάτων 31.377   30.999       
Διασωληνωμένοι  138 132
Εισαγωγές ανά ημέρα   365   399
Σύνολο τεστ PCR   12.066.294 11.980.771    
Σύνολο rapid tests  77.254.250  76.536.774 
Τεστ εβδομάδας 802.999  878.882  
Τεστ ημέρας 114.715  125.554  
Θετικότητα τεστ 15,22%    15,48%    
Επαναλοιμώξεις (στο σύνολο) 19%  19%

* Πραγματοποιήθηκε ενσωμάτωση θανάτων που καταγράφηκαν με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID1Από το σύνολο των κρουσμάτων.

  • 35.948 καταγράφηκαν στην Αττική.
  • 14.418 αφορούν τη Θεσσαλονίκη.


Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 4.807 από την Ανατολική Αττική.
  • 5.614 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας.
  • 1.691 από τη Δυτική Αττική.
  • 4.756 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας.
  • 9.516 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας.
  • 4.531 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας.
  • 4. 401 από τον Πειραιά.
  • 632 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο: 54 θάνατοι την ημέρα- νέα μείωση κρουσμάτων"

Δολοφονήθηκε 17χρονη στο Περιστέρι

Νεκρή βρέθηκε μια νεαρή γυναίκα, περίπου 17 ετών, μέσα στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι, με την Αστυνομία να εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα μίας γυναικοκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κοπέλα εντοπίστηκε από τη μητέρα της και την αδελφή της, το βράδυ της Δευτέρας, δολοφονημένη στο σπίτι της επί της οδού Αραχώβης. Η σορός της έφερε μώλωπες.

Η αστυνομία αναζητά τον σύντροφό της, καθώς θεωρεί ότι είναι ο κύριος ύποπτος για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε προσαγωγή φιλικού προσώπου. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Εάν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για γυναικοκτονία, αυτή θα είναι η τρίτη στη χώρα μας μέσα σε λίγα 24ωρα. Η πρώτη διαπράχθηκε στο Ρέθυμνο και η δεύτερη την Κυριακή στη Ζάκυνθο.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονήθηκε 17χρονη στο Περιστέρι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news