facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Επιδότηση ρεύματος: Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης

Διευκρινίσεις για το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη συγκράτηση των τιμών τον Αύγουστο δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε ενημερωτικό σημείωμα με τη μορφή ερωταπαντήσεων. Ειδικότερα επισημαίνονται τα εξής:

  1. Για ποιο λόγο αυξήθηκαν οι τιμές χονδρικής στην ελληνική αγορά ηλεκτρικού ρεύματος;

Η αύξηση που καταγράφηκε στις τιμές χονδρικής στην Ελλάδα οφείλεται σε έναν συνδυασμό γεγονότων. Σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται:

• Ο καύσωνας διαρκείας στην Ελλάδα, ο οποίος ήταν αναμενόμενος μεν, αλλά πάνω από τα συνήθη επίπεδα,

• Ο καύσωνας μη αναμενόμενης διάρκειας από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, χειρότερος από αυτόν της Ελλάδας,

• Η αυξημένη ζήτηση από την Ουκρανία, διότι οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν την ηλεκτρική υποδομή.

• Η μη εκτόνωση της αυξημένης ζήτησης που έχει δημιουργηθεί, ειδικά στην Ουγγαρία προς τη Δύση. Λόγω αδύναμων διασυνδέσεων προς τη Δύση (π.χ., διασύνδεση Αυστρίας-Ουγγαρίας), μας μεταφέρονται οι τιμές της Ουγγαρίας, ενώ είμαστε περίπου 1.000 χλμ. μακριά. Η Αυστρία, ωστόσο, που είναι δίπλα έχει θεαματικά χαμηλότερες τιμές, γιατί έχει εξάγει όσο μπορεί να εξάγει στην Ουγγαρία και οι τιμές της έχουν αποσυζευχθεί.

  1. Πώς οι τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα επηρεάζονται από τις αντίστοιχες τιμές άλλων Ευρωπαϊκών κρατών; Αυτό συμβαίνει μόνο όταν αυξάνονται ή και όταν μειώνονται οι τιμές της χονδρικής;

Οι τιμές χονδρικής επηρεάζονται, κυρίως, από τις διασυνδεμένες Βαλκανικές χώρες, που δεν έχουν καλές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη (Κεντρική) Ευρώπη. Αυτό συμβαίνει και όταν αυξάνονται, αλλά και όταν μειώνονται οι τιμές. Ειδικότερα, οι διασυνδέσεις επηρεάζουν τη ζήτηση και την προσφορά. Και επιδιώκουμε να έχουμε διασυνδέσεις -τις έχουμε βελτιώσει- για την πιο αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος. Αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι μπορεί να υπάρχουν περίοδοι που φεύγει η ενέργεια στο εξωτερικό και ανεβαίνουν οι τιμές από τη ζήτηση που υπάρχει στο εξωτερικό και το αντίστροφο, περίοδοι που πέφτουν οι τιμές από την προσφορά φθηνής ενέργειας που έρχεται στο εξωτερικό. Τα παραπάνω, αφορούν στις τιμές της χονδρικής. Σε αυτές προστίθενται οι επιβαρύνσεις που αφορούν -κατά κύριο λόγο- στο κόστος λειτουργίας των δικτύων και τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, είτε με χαμηλές χρεώσεις στους ευάλωτους είτε με πολύ μεγάλα ποσά επιδοτήσεων για την ηλεκτρική ενέργεια στην Κρήτη και στα νησιά, μέσω των ΥΚΩ. Τα ποσά αυτά, όταν θα ολοκληρωθούν οι διασυνδέσεις θα μειωθούν καθοριστικά.

  1. Για ποιο λόγο, μέσα στον Ιούλιο, αυξήθηκαν οι τιμές λιανικής ηλεκτρικού ρεύματος;

Οι τιμές λιανικής ακολουθούν, με μια καθυστέρηση τις τιμές χονδρικής, οι οποίες αυξήθηκαν για τους λόγους που προαναφέραμε. Η κυβέρνηση, ωστόσο, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά, λαμβάνοντας μέτρα, προκειμένου οι καταναλωτές να μην δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς του Αυγούστου.

  1. Πότε θα επανέλθουν οι τιμές λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος σε κανονικά για την εποχή επίπεδα;

Η πτώση των τιμών της λιανικής είναι συνάρτηση του είδους του τιμολογίου. Είναι άμεση στα κίτρινα, με υστέρηση ενός τουλάχιστον μήνα στα πράσινα, ενώ τα μπλε δεν επηρεάζονται στη διάρκεια των σχετικών συμβάσεων. Οι τιμές των futures για τον Αύγουστο, δηλαδή οι εκτιμήσεις της αγοράς για μελλοντικές τιμές, δείχνουν αποκλιμάκωση των τιμών χονδρικής για την Ελλάδα.

  1. Θα είναι συχνό φαινόμενο, στο εξής αυτές οι αυξήσεις στους λογαριασμούς των καταναλωτών;

Λαμβάνουμε μέτρα, ώστε να μην είναι συχνό αυτό το φαινόμενο. Σε αυτή την κατεύθυνση, υιοθετούμε πολιτικές για την περαιτέρω αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ, την εγκατάσταση σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, την ενίσχυση των διασυνδέσεων, προκειμένου να μην εμφανίζεται η ανάγκη να λειτουργούν οι ακριβές θερμικές μονάδες που ανεβάζουν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει, επανειλημμένως, πως όταν υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει και συνδράμει τους καταναλωτές, παρότι είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα ευρωπαϊκά εργαλεία και αυστηρές οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις. Αυτό κάναμε και τώρα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώσαμε για το ενεργειακό κόστος.

  1. Υπάρξει κάποια ειδική πρόνοια, από πλευράς κυβέρνησης, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι καταναλωτές στο αυξημένο κόστος;

Μέσω ποσού που θα συγκεντρωθεί από την ειδική εισφορά στους ηλεκτροπαραγωγούς υπέρ του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, θα επιδοτηθούν για τον Αύγουστο οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και πλήττονται από την επερχόμενη απότομη άνοδο των τιμολογίων του επόμενου μήνα. Το όριο κατανάλωσης της επιδότησης για τους οικιακούς καταναλωτές θα είναι οι 500 κιλοβατώρες (kWh) το μήνα. Οι ανακοινώσεις για την περίμετρο των δικαιούχων και το ακριβές ποσό της επιδότησης σε Euro/MWh για κάθε κατηγορία, θα γίνουν αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών τιμών του ειδικού τιμολογίου (πράσινου) τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

  1. Θα λάβετε μέτρα για την οικονομική ενίσχυση των αγροτών;

Έχουμε, ήδη, θεσμοθετήσει το τιμολόγιο ΓΑΙΑ, το οποίο αφορά στους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ρεύματος. Μέσω αυτού, αποκτούν πρόσβαση σε χαμηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, μακροπρόθεσμα, για χρονικό διάστημα 10 ετών. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν πρέπει να μείνει ούτε ένας αγρότης εκτός ΓΑΙΑ. Εξασφαλίζουν για δύο χρόνια τιμές προ κρίσης για όλο τους το ρεύμα.

  1. Το γεγονός ότι η αύξηση των τιμών του ρεύματος θα επηρεάσει και τις τιμές των προϊόντων το έχετε λάβει υπόψη; Τί θα κάνετε γι’ αυτό;

Οι αυξήσεις του τελευταίου μήνα εκτιμούμε ότι αποτελούν παροδικό φαινόμενο, που δεν έχει σημαντική επίδραση στα κόστη παραγωγής, τέτοια που να δικαιολογεί οποιαδήποτε ανησυχία για έξαρση του πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός περιορίζεται παγκοσμίως το τελευταίο χρονικό διάστημα.

  1. Θα λάβει η κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους, τα οποία θα αφορούν στις επιχειρήσεις; Ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει η κυβέρνηση για να μην επιστρέψουν τα τεράστια ποσά του ΕΤΜΕΑΡ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις;

Ένα πολύ σημαντικό μέτρο που λαμβάνουμε προς όφελος των επιχειρήσεων αφορά στο γεγονός ότι δεν θα υπάρξει κανενός είδους επιστροφή σε σχέση με το ΕΤΜΕΑΡ. Αυτή η εκκρεμότητα δεν θα επιλυθεί εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δεδομένου ότι δεν αποτελεί δικό τους σφάλμα, που καθυστέρησε η εφαρμογή του. Συνεπώς, δεν πρόκειται να υπάρξει αναδρομική ισχύ. Απόφαση, με όφελος εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

  1. Τι όφελος θα δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους από τα μέτρα που λαμβάνονται και από πότε;

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η ποσοτικοποίηση των μέτρων, ώστε να προκύψει το ακριβές όφελος για τους καταναλωτές. Το όφελος θα το δουν από τον επόμενο λογαριασμό ρεύματος (λογαριασμός Αυγούστου).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιδότηση ρεύματος: Δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης"

Πυροσβεστική: 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/16-07-2024 έως Ω/18:00/17-07-2024 εκδηλώθηκαν 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δώδεκα (12).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική: 42 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Πυροσβεστική για Σοφικό: Βελτιωμένη η κατάσταση, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς στο Σοφικό Κορίνθου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, καθώς η φωτιά εκδηλώθηκε σε πολύ πυκνό πευκοδάσος σε συνθήκες ακραίου καύσωνα.

Περιγράφοντας την πυρκαγιά ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, ανέφερε: «Η πυρκαγιά πραγματικά από την πρώτη στιγμή έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Εξελίχθηκε σε πυκνό πευκοδάσος και σε δύσβατη περιοχή με φλόγες που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα. Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά βεβαίως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της». Μάλιστα, σημείωσε ότι η Πυροσβεστική δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή τονίζοντας: «Την πρώτη στιγμή κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαμε ανέμους που σχετικά ήταν ισχυροί στην περιοχή. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει η ένταση των ανέμων, γεγονός που έχει βοηθήσει σίγουρα τη βελτίωση της κατάστασης και περαιτέρω, βεβαίως, στις επιχειρήσεις των επίγειων και εναέριων μέσων».

«Σε κάθε περίπτωση, δεν φεύγει κανείς από το πεδίο μέχρι να σβήσει και η τελευταία εστία», υπογράμμισε.

Επιχειρούν 22 εναέρια μέσα (10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα), 140 πυροσβέστες, 6 ομάδες δασοκομάντος και και 37 οχήματα. Συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ και ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές. Η πυρκαγιά δεν απείλησε σπίτια ενώ οι πυροσβέστες και οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας εξακολουθούν να δίνουν μάχη για την κατάσβεσή της.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική για Σοφικό: Βελτιωμένη η κατάσταση, αλλά έχουμε δουλειά μπροστά μας"

«Λήξαν» το θέμα με Αυγενάκη λέει ο υπάλληλος του αεροδρομίου – Ανακάλεσε τη μήνυση

Λήξαν θεωρεί το επεισόδιο με τον πρώην υπουργό ο υπάλληλος του “Ελευθέριος Βενιζέλος” ,ο οποίος μέσω των δικηγόρων του ζήτησε να ανακληθεί η μήνυση που είχε υποβάλει στον κ Αυγενάκη.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ η εκ των δικηγόρων του υπαλλήλου Ελένη Σαμαρειτάκη, η αίτηση ανάκλησης υποβλήθηκε ήδη από την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα και οδεύει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από όπου είχε διαταχθεί η προκαταρκτική εξέταση.

Όπως έγινε γνωστό μέσω των δικηγόρων του υπαλλήλου, ο ίδιος προέβη στην ακόλουθη δήλωση που συνοδεύει το αίτημα ανάκλησης: «Εκείνη την ημέρα ήμουν gate agent στην πτήση για Ηράκλειο Κρήτης και ένας επιβάτης καθυστέρησε με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του.

Ο επιβάτης ήταν ο κ Αυγενάκης τον οποίον δεν γνώριζα προσωπικά. Το ατυχές περιστατικό, το οποίο είναι σύνηθες για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου, πήρε μεγάλες διαστάσεις από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με πολλές ανακρίβειες και υπερβολές. Το περιστατικό δεν συνέβη με τον τρόπο που παρουσίασαν τα Μέσα.

Ηταν ένταση της στιγμής στο πλαίσιο παρεξήγησης. Έτσι μετά και την ειλικρινή συγγνώμη του ίδιου του κ Αυγενάκη, το συμβάν έχει λήξει και δεν τίθεται κανένα ζήτημα μεταξύ μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία μου Gold Air Handling, για την στήριξη»

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "«Λήξαν» το θέμα με Αυγενάκη λέει ο υπάλληλος του αεροδρομίου – Ανακάλεσε τη μήνυση"

Καιρός αύριο: Ακραία ζέστη με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 43 βαθμούς

Τροπικός θα είναι ο καιρός και αύριο Πέμπτη (18/07/2024) καθώς ο καύσωνας συνεχίζει ακάθεκτος σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Όπως αναφέρει η πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός αύριο (18/07/2024) θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βορειοδυτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τους 43 βαθμούς ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί βαθμιαία έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 με 42 και κατά τόπους έως 43 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανώς της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 41 με 42 και κατά τόπους 43 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 35 με 37 και στη νότια Κρήτη έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 28 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 37 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ακραία ζέστη με θερμοκρασίες που φτάνουν τους 43 βαθμούς"

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στους Ευζώνους - Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του τελωνείου

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του τελωνείου των Ευζώνων στο Κιλκίς, όπου από το μεσημέρι δεν διεξάγονταν διελεύσεις οχημάτων από και προς το ελληνικό έδαφος, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε κοντά στα σύνορα Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις αρμόδιες Αρχές, μετά τη βελτίωση της εικόνας της φωτιάς, καθώς δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της ΠΑΘΕ και η λειτουργία του Τελωνείου, όπου πλέον επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων, τόσο από τη Βόρεια Μακεδονία προς την Ελλάδα, όσο και αντίστροφα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή «Τσολιάδες» σε αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο επιχειρούσαν από την πρώτη στιγμή 39 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με 12 υδροφόρα οχήματα, όπως επίσης ένα ελικόπτερο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στους Ευζώνους - Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του τελωνείου"

Σοβαρή καταγγελία στου Ρέντη: Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του!

Μία σοβαρή καταγγελία εργασιακής και ρατσιστικής αυθαιρεσίας έφερε στη δημοσιότητα το ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στον Ρατσισμό Και Τη Φασιστική Απειλή, σχετικά με ένα περιστατικό στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΡΦΑ, ένας εργοδότης στου Ρέντη, χθες Τρίτη, ξυλοκόπησε έναν εργαζόμενο με καταγωγή από το Πακιστάν και τον κυνήγησε με το αυτοκίνητό του, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του.

Όπως έγινε γνωστό, ο εργαζόμενος εργαζόταν σε συνεργείο επισκευής φρένων στου Ρέντη φτάνοντας ακόμη και τις 12 με 15 ώρες την ημέρα, ενώ μετά τον ξυλοδαρμό κατέληξε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου παρέμεινε όλη τη νύχτα.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εργαζόμενος κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εργοδότη του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και προσαχθεί στον εισαγγελέα καθώς υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση.

Καταγγελία στου Ρέντη: Τι αναφέρει το ΚΕΕΡΦΑ

«Δολοφονική ρατσιστική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη στο Ρέντη

Την κτηνώδη βία του εργοδότη του αντιμετώπισε χθες ο Σαχζάτ Ραούφ, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, όταν απαίτησε να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα του. Εργάζονταν σε συνεργείο επισκευής φρένων στο Ρέντη φτάνοντας ακόμη και τις 12-15 ώρες την ημέρα.

Το αφεντικό τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και μετά τον καταδίωξε και τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει. Δεν δίστασε μάλιστα να του πει ανοιχτά ότι θα τον μετέφερε στο χωριό του για τον σκοτώσει.

Του φώναζε ουρλιάζοντας: "Φύγε από εδώ, βρόμικοι Πακιστανοί, είστε όλοι κλέφτες."

Κατέληξε στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου παρέμεινε όλη την νύχτα. Σήμερα κατέθεσε μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

Το δολοφονικό χέρι του εργοδότη όπλισε η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης για την οποία οι μετανάστες εργάτες και οι πρόσφυγες όταν δεν πνίγονται από τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού όπως οι 600 στην Πύλο έχουν να αντιμετωπίσουν τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στη Νίκαια, τα Πατήσια, το κέντρο της Αθήνας.

Έχουν να αντιμετωπίσουν και την αχαλίνωτη βία των εργοδοτών η οποία τροφοδοτείται από την κυβέρνηση που ψήφισε τους δουλεμπορικούς νόμους Καιρίδη, με τον μετανάστη να εξαρτάται αν θα πάρει χαρτιά από τον κάθε εργοδότη που του δίνει χαρτί πρόσληψης-υποταγής.

Αυτή είναι η περίπτωση του εργάτη Σαχζάτ Ραούφ. Το αφεντικό τον ήθελε σκλάβο και τα χαρτιά του θα τα υπέγραφε για να μείνει στη δουλειά αρκεί να έσκυβε το κεφάλι και να δούλευε απλήρωτος.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα να σταθούν στο πλευρό των μεταναστών εργατών.

Απαιτούμε τη σύλληψη του εργοδότη και την παραδειγματική τιμωρία για την ρατσιστική δολοφονική επίθεση.

Είναι πολλοστή επίθεση εργοδότη και για αυτό απαιτούμε την κατάργηση των ρατσιστικών δουλεμπορικών νόμων.

Απαιτούμε την άμεση νομιμοποίηση όλων των εργατών. Χαρτιά για όλους, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης και του Λιμενικού για το έγκλημα της Πύλου.

YΓ. Στις 4μμ ο εργοδότης συνελήφθη και προσήχθη στον εισαγγελέα καθώς υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ».

reader

Διαβάστε Περισσότερα » "Σοβαρή καταγγελία στου Ρέντη: Εργοδότης ξυλοκόπησε εργαζόμενο γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του!"

Πρόεδρος χωριού έσωσε 60χρονη από βιασμό στην Ηλεία – Κυνήγησε τον δράστη!

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν αυτό το καλοκαίρι στην Ηλεία. Ένας άντρας περίπου 60 ετών αποπειράθηκε να βιάσει στην αυλή της, μια συνομήλικη του, η οποία γλίτωσε γιατί από το σημείο περνούσε ο πρόεδρος του χωριού και κυνήγησε το δράστη.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της δημοτικής ενότητας Ωλένης. Ο δράστης βρέθηκε έξω από το σπίτι της και άρχισε να προκαλεί τη γυναίκα η οποία βγήκε να του ζητήσει το λόγο και τότε αυτός της όρμησε, προσπαθώντας να την βιάσει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. “… συνελήφθη, χθες το βράδυ σε περιοχή του Πύργου, από αστυνομικούς της της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα βιασμού και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, σε περιοχή του Πύργου, ο κατηγορούμενος εισήλθε στην αυλή της οικίας της παθούσας και ασκώντας της σωματική βία, αποπειράθηκε να τη βιάσει. Ο συλληφθείς δεν ολοκλήρωσε τη διάπραξη του εγκλήματος, διότι έγινε αντιληπτός από διερχόμενο πολίτη και τράπηκε σε φυγή μετά από παρέμβαση του τελευταίου.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, μετέβησαν στην περιοχή του εγκλήματος και συνέλαβαν τον κατηγορούμενο.

Ο συλληφθεις οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας”.

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος χωριού έσωσε 60χρονη από βιασμό στην Ηλεία – Κυνήγησε τον δράστη!"

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Κομισιόν παρείχε ελάχιστες πληροφορίες για το εμβόλιο κατά της CoViD

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ursula von der Leyen παραβίασε το δίκαιο της ΕΕ αποκρύπτοντας πληροφορίες σχετικά με συμβάσεις ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για εμβόλια κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Οι δικαστές στο Λουξεμβούργο έκριναν ότι η αρχή της ΕΕ δεν παρείχε επαρκή πρόσβαση σε έγγραφα, ιδίως όσον αφορά πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων και κανόνες αποζημίωσης για τους παρασκευαστές εμβολίων. Κατά της απόφασης μπορεί να ασκηθεί έφεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την απόφαση και επιφυλάχθηκε να λάβει περαιτέρω νομικά μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  διαπραγματεύτηκε και σύναψε συμβάσεις για εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με φαρμακευτικές εταιρείες για λογαριασμό των κρατών μελών το 2020 και το 2021.

Η διαδικασία επικρίθηκε επανειλημμένα επειδή οι συμβάσεις δημοσιοποιήθηκαν μόνο εν μέρει ή επειδή υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση του εμβολίου. Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μεταξύ άλλων, ερευνά το θέμα.

Το 2021, ευρωβουλευτές και ιδιώτες ζήτησαν πρόσβαση στις συμβάσεις.

Ωστόσο, η Κομισιόν, με επικεφαλής τη Γερμανίδα πολιτικό του CDU φον ντερ Λάιεν, παρείχε μόνο εν μέρει την πρόσβαση. Η Επιτροπή δικαιολόγησε την ενέργειά της με το επιχείρημα ότι τα εμπορικά συμφέροντα των εταιρειών πρέπει να προστατευθούν.

Ως εκ τούτου, βουλευτές και ιδιώτες άσκησαν αγωγή και μέχρι τώρα έχουν δικαιωθεί εν μέρει.

Το δικαστήριο του Λουξεμβούργου έκρινε τώρα ότι η Κομισιόν δεν απέδειξε ότι η πρόσβαση σε ορισμένες ρήτρες θα έθιγε τα εμπορικά συμφέροντα των εν λόγω εταιρειών.

Το δικαστήριο επέκρινε επίσης το ζήτημα της πιθανής σύγκρουσης συμφερόντων εντός της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ: η Επιτροπή θα έπρεπε να είχε παράσχει μεγαλύτερη εικόνα των δηλώσεων των εκπροσώπων της ΕΕ στις οποίες δήλωναν την ουδετερότητά τους.

"Η Επιτροπή δεν έλαβε επαρκώς υπόψη όλες τις σχετικές περιστάσεις προκειμένου να σταθμίσει κατάλληλα τα διακυβευόμενα συμφέροντα", δήλωσε το δικαστήριο.

Η Επιτροπή θα πρέπει πλέον να είναι πιο ανοιχτή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, δήλωσε η ευρωβουλευτής Kim van Sparrentak, μία από τους ενάγοντες.

"Η απόφαση είναι σημαντική για το μέλλον, διότι η Επιτροπή θα αναλάβει περαιτέρω κοινές προμήθειες σε τομείς όπως η υγεία και η άμυνα", δήλωσε η Ολλανδέζα ευρωβουλευτής, η οποία είναι μέλος της Ομάδας των Πρασίνων. Η νέα Επιτροπή θα πρέπει να προσαρμόσει αναλόγως τις ενέργειές της μετά την απόφαση, πρόσθεσε η ίδια ενόψει του νέου σώματος που θα συγκροτηθεί πλέον μετά τις ευρωεκλογές.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή για δεύτερη θητεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αύριο, Πέμπτη.

Τι απαντά η Κομισιόν

Η ανακοίνωση της Κομισιόν για το θέμα της πρόσβασης για τις συμβάσεις των εμβολίων έχει ως εξής:

"Η Επιτροπή σημειώνει τις αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου στις δύο υποθέσεις που αφορούν την πρόσβαση στις συμβάσεις για τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19 και σε σχετικές πληροφορίες.

 Η Επιτροπή θα μελετήσει προσεκτικά τις αποφάσεις του Δικαστηρίου και τις συνέπειές τους.

 Στις αποφάσεις του, το Γενικό Δικαστήριο συμφωνεί με την Επιτροπή επί των περισσότερων ισχυρισμών. Ειδικότερα, αναγνωρίζει ότι η προστασία των εμπορικών συμφερόντων καλύπτει τις ρήτρες των συμβάσεων που αφορούν:

  • την τοποθεσία των εγκαταστάσεων παραγωγής·
  • τις διατάξεις σχετικά με τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας·
  • τις διατάξεις σχετικά με τις προκαταβολές·
  • την πρόσβαση στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης.

Το Γενικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι η Επιτροπή δικαιούνταν να παράσχει μερική μόνο πρόσβαση.

 Δέχθηκε μόνο εν μέρει την προσφυγή ως προς δύο σημεία.

 Έκρινε ότι η Επιτροπή όφειλε να παράσχει περισσότερες εξηγήσεις για να αιτιολογήσει την άρνηση πρόσβασης σε ορισμένες διατάξεις των συμβάσεων.

 Έκρινε επίσης ότι η Επιτροπή όφειλε να προσκομίσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των μελών των διαπραγματευτικών ομάδων, οι οποίες απαρτίζονται από εκπροσώπους των κρατών μελών και υπαλλήλους της Επιτροπής.

 Γενικά, η Επιτροπή παρέχει στο κοινό την ευρύτερη δυνατή πρόσβαση στα έγγραφα, σύμφωνα με τις αρχές της ανοικτότητας και της διαφάνειας.

Στις εν λόγω περιπτώσεις, η Επιτροπή έπρεπε να επιτύχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του δικαιώματος ενημέρωσης του κοινού, συμπεριλαμβανομένων των ευρωβουλευτών, και των νομικών απαιτήσεων που απέρρεαν από τις ίδιες τις συμβάσεις για τα εμβόλια κατά της COVID-19, απαιτήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αξιώσεις αποζημίωσης σε βάρος των χρημάτων των φορολογουμένων.

Πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, το Δικαστήριο έχει αναγνωρίσει την ανάγκη προστασίας των επιχειρηματικών συμφερόντων αντισυμβαλλομένου.

 Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή είχε ενημερώσει πλήρως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (βάσει της συμφωνίας-πλαισίου για τις σχέσεις μεταξύ των δύο θεσμικών οργάνων) σχετικά με τις συμβάσεις για τα εμβόλια κατά της νόσου COVID-19.

Σύμφωνα με τον θεσμικό της ρόλο, η Επιτροπή είναι υπεύθυνη να διασφαλίζει την απουσία σύγκρουσης συμφερόντων και έχει επίσης καθήκον να προστατεύει την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των ενδιαφερόμενων προσώπων.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Κομισιόν παρείχε ελάχιστες πληροφορίες για το εμβόλιο κατά της CoViD"

Τέμπη: Διώξεις κατά 4 προσώπων για χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών Λάρισας κατά 4 προσώπων για τους χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Οι διώξεις έρχονται μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής έρευνας που ζήτησε η αντί εισαγγελέας Εφετών, μετά τις μηνύσεις συγγενών των θυμάτων.

Τα πρόσωπα που διώκονται είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας και στελέχη της Πυροσβεστική, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας. Οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αφορούν ενέργειες που έκαναν οι 4 υπηρεσιακοί παράγοντες σε σχέση με την διαμόρφωση του χώρου , μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.  

Η διάταξη(το αποτέλεσμα της έρευνας) θεωρείται συναφής με τη δικογραφία για τα Τέμπη και για το λόγο αυτό διαβιβάζεται στην εισαγγελία Εφετών Λάρισας. Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας έχει ήδη διωχθεί για παραβαση καθήκοντος, που αφορά τη μη ενημέρωση των δικαστικών αρχών για τους χειρισμούς στο σημείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τέμπη: Διώξεις κατά 4 προσώπων για χειρισμούς στο σημείο της τραγωδίας"

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Ροδόπης, ΠΕ Ξάνθης)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Ηλείας, ΠΕ Αχαΐας)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  για αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024"

Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας μετά την Παρασκευή 19 Ιουλίου – Πότε επιστρέφει ξανά

Τέλος χρόνου για τον δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος παύει να ισχύει μετά την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024. Το μέτρο θα τεθεί ξανά σε ισχύ τον ερχόμενο Οκτώβριο, γύρω στα μέσα του μήνα.

Σημειώνεται πως ο δακτύλιος ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη, κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, και την Παρασκευή από 07:00 – 15:00.

Τα μέτρα του δακτυλίου δεν ισχύουν τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις επίσημες αργίες, καθώς και τις ημέρες που υπάρχει απεργία των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

  • Ζυγές ημερομηνίες: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Μονές ημερομηνίες: Κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα με αριθμό κυκλοφορίας που τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Ποιοι έχουν ελεύθερη διέλευση στον δακτύλιο

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας, που έχουν μόνιμη κατοικία μέσα στα όρια του δακτυλίου μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα όρια ελεύθερα. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί την ειδική κάρτα που χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων. Επίσης, ελεύθερα διέρχονται τα οχήματα ιατρών που φέρουν το ειδικό σήμα, φυσιοθεραπευτών, αναπήρων πολέμου, αυτοκίνητα που οδηγούνται από ή μεταφέρουν ΑμεΑ ή ασθενείς που χρήζουν συχνής θεραπείας.

Στις εξαιρέσεις συμπεριλαμβάνονται και αυτοκίνητα κρατικών υπηρεσιών, ΟΤΑ, Οργανισμών ή επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με ειδικούς αριθμούς κυκλοφορίας ή με εμφανή σήματα των υπηρεσιών αυτών, για τους επικεφαλής ξένων διπλωματικών αποστολών, εκπροσώπων του Τύπου με περιορισμό ανά ΜΜΕ.

Το πρόστιμο με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι παραβάτες ανέρχεται στα 100 ευρώ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς δακτύλιο το κέντρο της Αθήνας μετά την Παρασκευή 19 Ιουλίου – Πότε επιστρέφει ξανά"

Φωτιά στους Ευζώνους - Κλειστό το Τελωνείο

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά κοντά στο τελωνείο των Ευζώνων, στο Κιλκίς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12:00 σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Τσολιάδες. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση 39 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού και ένα ελικόπτερο.

kilkis_fotia2

Κλειστό το τελωνείο των Ευζώνων 

Λόγω της πυρκαγιάς, δεν διεξάγονται διελεύσεις οχημάτων, από και προς το ελληνικό έδαφος, μέσω του Τελωνείου των Ευζώνων. 

Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης στο σημείο αποφασίστηκε να κλείσει η ΠΑΘΕ, από το ύψος της γέφυρας Πολυκάστρου μέχρι το τελωνείο των Ευζώνων, και η κυκλοφορία για τα οχήματα που κινούνται προς τα βόρεια σύνορα διεξάγεται μέσω του Πολυκάστρου.

Παράλληλα, οι τελωνειακές αρχές της γειτονικής χώρας έκλεισαν την είσοδο προς το ελληνικό έδαφος για να αντιμετωπιστεί η φωτιά και εφόσον οι ελληνικές αρχές ανάψουν το «πράσινο φως» θα αποκατασταθεί η λειτουργία στο συνοριακό πέρασμα προς τη χώρα μας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Φωτιά στους Ευζώνους - Κλειστό το Τελωνείο"

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί power bank λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Στην προληπτική ανάκληση power bank προχώρησε η ΙΚΕΑ, καθώς ύστερα από ελέγχους διαπιστώθηκε πως υπάρχει πιθανός κίνδυνος πυρκαγιάς. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η IKEA ανακαλεί προληπτικά το power bank VARMFRONT.

«Η IKEA καλεί όλους τους καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους power bank VARMFRONT 10 400 mAh με αριθμό προϊόντος E2038 και σήμανση ημερομηνίας 2313, 2316, 2318 ή 2319 (για παράδειγμα, 23 αναφέρεται στο έτος κατασκευής και 13 στην εβδομάδα κατασκευής) ή power bank VARMFRONT 5 200 mAh με αριθμό προϊόντος E2037 και σήμανση ημερομηνίας 2318, 2319 ή 2322, να διακόψουν αμέσως τη χρήση του και να επικοινωνήσουν με την IKEA για προϊόν αντικατάστασης ή πλήρη επιστροφή χρημάτων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Η ασφάλεια των καταναλωτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την IKEA. Ως εκ τούτου ανακαλούμε προληπτικά το power bank VARMFRONT, λόγω πιθανού κινδύνου πυρκαγιάς.

Η IKEA αναπτύσσει τα προϊόντα της χρησιμοποιώντας ένα αυστηρό πρόγραμμα αξιολόγησης κινδύνου και δοκιμών, για να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα πληρούν όλους τους ισχύοντες νόμους και τα πρότυπα στις αγορές όπου πωλούνται»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΙΚΕΑ ανακαλεί power bank λόγω κινδύνου πυρκαγιάς"

Tρία μέτρα στήριξης για το ακριβό ρεύμα – Επιδότηση τον Αύγουστο για πράσινα και κίτρινα τιμολόγια

Tριπλό πλέγμα στήριξης των καταναλωτών από τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης κατά την εξειδίκευση των μέτρων, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες για το ύψος του έκτακτου φόρου και των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς, στοιχεία που θα κλειδώσουν όπως είπε προς το τέλος Ιουλίου.

Τα τρία μέτρα

1. Έκτακτη επαναφορά του τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο. Θα επιβληθεί προσωρινά, για τουλάχιστον δύο μήνες. Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

2. Επιδότηση νοικοκυριών για τον Αύγουστο, με ποσό που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα «για να έχουμε εικόνα πώς θα κινηθούν οι τιμές». H επιδότηση θα αφορά τα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια.

3. Ενσωμάτωση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας σε έκτακτο μηχανισμό παρέμβασης για στρεβλώσεις που που έχουν ενδημικά χαρακτηριστικά.

Η υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου δήλωσε ότι για τους οικιακούς καταναλωτές, το όριο κατανάλωσης αναμένεται να είναι στις 500 κιλοβατώρες. Το ποσό επιδότησης αναμένεται να διευκρινιστεί, αλλά στο κοινωνικό τιμολόγιο οι επιδοτήσεις θα είναι μεγαλύτερες. 

Τι συνέβη μετά την 11η Ιουλίου και είχαμε αυξήσεις; Όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης, είχαμε τον συνδυασμό ενός καύσωνα διαρκείας, καύσωνα μη αναμενόμενο από την Ουκρανία μέχρι τα Βαλκάνια, αυξημένη ζήτηση από την Ουκρανία λόγω του πολέμου, μη εκτόνωση της ζήτησης από Ουγγαρία και Ρουμανία προς τη Δύση. Η διάρκεια αυτού του φαινομένου προβλέπεται ότι θα κρατήσει μερικές μέρες ακόμα. Αν κρίνουμε από τα futures, δεν θα έχουμε συνέχιση του φαινομένου τον Αύγουστο.

Ποιες είναι οι συνέπειες; Έχουμε εκτίναξη τιμών γύρω στα 180 και τα βράδια που δεν δουλεύουν τα φωτοβολταϊκά γύρω στα 600.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξήγησε ότι δεν γίνεται να ενεργοποιηθεί έκτακτος μηχανισμός, λόγω των ευρωπαϊκών προϋποθέσεων που έχουν τεθεί, αλλά η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει με δεμένα τα χέρια, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν τα λεγόμενα «ουρανοκατέβατα κέρδη». Για αυτό το λόγο αποφάσιε να αντιδράσεις με παραπάνω τρεις κινήσεις.

«Ο μηχανισμός επιβολής πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών έχει τελειώσει, έχει ολοκληρωθεί. Η καινούργια οδηγία προβλέπει έκτακτο μηχανισμό αλλά έχει όρους που δεν μπορούν με τίποτα να εφαρμοστούν. Θέλει τρεις μήνες να διαρκεί η κρίση για να εφαρμοστεί. Η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να μείνει με δεμένα χέρια για μία ευθύνη που δεν είναι δική μας. Και δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς σε αυτό που ονομάζουμε «ουρανοκατέβατα κέρδη», σημείωσε».

Ο υπουργός σημείωσε ότι στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζεται και σήμερα η άνοδος με νέα υψηλή τιμή στα 218,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα,με τη μέγιστη ωριαία τιμή να καταγράφει νέα ρεκόρ στα 759,92 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι στόχος είναι να μπορεί η πολιτεία να παρέμβει κάποιες μέρες κάθε χρόνο εφόσον προκύπτουν έκτατα κέρδη και κατόπιν διαβούλευσης με την Κομισιόν. Η κυβέρνηση όπου μπορεί παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τους καταναλωτές και αυτός είναι ο στόχος με το πλέγμα των παρεμβάσεων.

Όσον αφορά τα χρωματιστά τιμολόγια ο κ. Σκυκαλάκης σημείωσε ότι «το ποιο διαλέγουμε εξαρτάται από το ενεργειακό μας προφίλ». Στα πράσινα τιμολόγια οι τιμές τον Ιανουάριο ήταν κάτω και από τον Δεκέμβριο που είχαμε επιδοτήσεις. Στη συνέχεια είχαμε πτώση στις τιμές την άνοιξη. Τον Ιούλιο η τιμή ανέβηκε και πάλι και έφτασε οριακά πάνω από τον Ιανουάριο, παραμένοντας όμως πολύ χαμηλά.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης παρότρυνε επίσης όλους τους αγρότες να μπουν «χθες» στο ειδικό τιμολόγιο ΓΑΙΑ, το οποίο τους εξασφαλίζει για δύο χρόνια τιμές ρεύματος προ κρίσης.

Σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις στις επιχειρήσεις, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ ανέφερε ότι απαιτεί έγκριση από την ΕΕ και πρόσθεσε ότι μπορούν να αναζητήσουν αλλαγή του τύπου του τιμολογίου τους.

Όπως μάλιστα ανακοινώθηκε και κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού, για τις επιχειρήσεις δεν θα υπάρξει καμία επιστροφή σε σχέση με το ΕΤΜΕΑΡ (το τέλος για τις ΑΠΕ) γιατί δεν αποτελεί λάθος δικό τους η καθυστερημένη επιβολή. Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να επιστραφούν άνω από 138 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2019-2020 λόγω μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ που πλήρωναν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Tρία μέτρα στήριξης για το ακριβό ρεύμα – Επιδότηση τον Αύγουστο για πράσινα και κίτρινα τιμολόγια"

Η ειρωνική απάντηση Δένδια με 188 λέξεις στην ανοίκεια επίθεση της Τουρκίας: Λυπούμαστε που δεν σας «ευχαριστήσαμε» για την εισβολή και κατοχή

Με μια μεγάλη δόση ειρωνείας ο Νίκος Δένδιας και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησαν με 188 λέξεις στην ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, εις βάρος του Έλληνα υπουργού μετά τις δηλώσεις του κ. Δένδια στην Κύπρο.

Με ανακοίνωσή του ο Νίκος Δένδιας έδωσε μια «πληρωμένη» απάντηση αναφερόμενος στις δηλώσεις του για τα τραγικά γεγονότα του ’74 στην Κύπρο και την αήθη επίθεση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας: «Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να “ευχαριστήσει” τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις “υπηρεσίες” τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας σημείωνε πως η δήλωση Δένδια είναι μια «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» δήλωση, η οποία «στοχοποιεί τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό». Κάλεσε τον υπουργό Άμυνας «να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του να υπονομεύσει την κοινή θέση των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο».

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ειρωνική απάντηση Δένδια με 188 λέξεις στην ανοίκεια επίθεση της Τουρκίας: Λυπούμαστε που δεν σας «ευχαριστήσαμε» για την εισβολή και κατοχή"

Ευθεία προσωπική επίθεση της Τουρκίας στον Νίκο Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο

Προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, με αφορμή δηλώσεις του κ. Δένδια κατά την πρόσφατα επίσκεψή του στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την εισβολή του Αττίλα.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, είχε σημειώσει: «Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την 15η Ιουλίου 1974, ημερομηνία του χουντικού Πραξικοπήματος στην Κύπρο, ενός εθνοκάπηλου πραξικοπήματος που άνοιξε Κερκόπορτα στον εισβολέα που καραδοκούσε. Εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου και την πατριωτική ευγνωμοσύνη μου προς τους Κύπριους και Ελλαδίτες μαχητές της δημοκρατίας και της άνισης αναμέτρησης το 1974, απέναντι στην εισβολή. Αντιμετώπισαν πολύ υπέρτερες στρατιωτικές δυνάμεις υπό το βάρος του αδελφοκτόνου εγκληματικού πραξικοπήματος».

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του έλληνα υπουργού Άμυνας «χαμηλού επιπέδου, ψευδείς και συκοφαντικές», ενώ συνεχίζοντας σε προκλητικούς τόνους αναφέρει ότι «ο τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό (…) από απόπειρα γενοκτονίας».

Κατηγορεί, επίσης, τον κ. Δένδια για «προσπάθειες για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο», καθώς και «προσπάθειες να κάνει πολιτική καριέρα, δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού».

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας:

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική δήλωση του έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το δικαίωμα εγγυήσεως της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υποβλήθηκε σε κάθε είδους διώξεις από την ελληνοκυπριακή πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από απόπειρα γενοκτονίας.

Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του τουρκικού στρατού, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η χουντική καταπίεση της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί και το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει ανατραπεί και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

Ο Τουρκικός Στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο στο μέλλον, όπως ήταν στο παρελθόν και στο παρόν.

Καλούμε τον έλληνα υπουργό Άμυνας να εγκαταλείψει τις προσπάθειές του για υπονόμευση της κοινής θέσης των ηγετών των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητικό τρόπο. Oι προσπάθειες του κυρίου Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα».

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευθεία προσωπική επίθεση της Τουρκίας στον Νίκο Δένδια: «Xαμηλού επιπέδου, ψευδής» η δήλωση για την εισβολή στην Κύπρο"

Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Σοφικό στην Κορινθία, δίπλα στην Εθνική Οδό Επιδαύρου – Κορίνθου. Ήδη εστάλη μήνυμα του 112 σε κατοίκους της περιοχής, να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Βλάσης και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (ώρα 15.30) η φωτιά κατευθύνεται προς τα χωριά Δήμαινα και Αγγελόκαστρο. Εκεί, υπάρχει ένα μεγάλο μέτωπο στην κορυφογραμμή το οποίο είναι ανεξέλεγκτο και επεκτείνεται διαρκώς.

Για την ώρα η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη, για να την θέσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα υπό έλεγχο. Η κινητοποίηση ήταν ταχύτατη, ενώ λίγο πριν τις 14:00 κινδύνεψαν πυροσβέστες.

Τρεις πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Ενας από αυτούς τραυματίστηκε όταν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, εγκλωβίστηκε μαζί με συναδέλφους του.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σωθούν ωστόσο εκείνος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε από εθελοντές στο Νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές. 

«Είμαστε σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή γιατί η φωτιά είναι πολύ μεγάλη και κατευθύνεται προς τα όρια του Δήμου μας, όπου υπάρχουν χωριά και καλλιέργειες», λεει στο newsit.gr ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης.

«Είναι μια πυρκαγιά πάρα πολύ δύσκολη. Εξελίχθηκε σε πυκνή βλάστηση, κυρίως δασική έκταση, με πεύκα, με πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους και σε ένα πεδίο που χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι άμεση, όπως και των εναέριων μέσων», επισήμανε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

«Να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή περιοδικά από αέρος επιχειρούν 19 εναέρια μέσα, 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για το συντονισμό τους. Η πυρκαγιά βεβαίως και δεν έχει ελεγχθεί, παραμένει σε εξέλιξη».

Ο δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης μιλώντας στην ΕΡΤ για την φωτιά ανέφερε: «Η φωτιά έφυγε από το Σοφικό και κατευθύνεται προς την Επίδαυρο. Υπάρχει ένα μέτωπο 4 με 5 χιλιόμετρα, ωστόσο, οι ριπές του ανέμου δυσκολεύουν τη κατάσβεση. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά της κατασκήνωσης».

Ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης είπε στην ΕΡΤ. «Η φωτιά καίει σε πεύκα και δεν έχει ελεγχθεί. Σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε επιβραδυντικό υγρό. Για τα αίτια της φωτιάς έχει ενεργοποιηθεί το ανακριτικό του πυροσβεστικού σώματος».

Διακοπή κυκλοφορίας στη λεωφόρο Επιδαύρου

Στο μεταξύ διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.


Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση αυξήθηκαν και πλέον στην περιοχή βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρου και από αέρος συνδράμουν 13 αεροσκάφη (δύο είναι συντονιστικά) και 6 ελικόπτερα 

Επιπλέον συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Οι άνεμοι στο σημείο είναι ισχυροί και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες για την κατάσβεση.

Εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Δασική πυρκαγιά 🔥 στην περιοχή #Σοφικού

❗ Παραμείνετε σε ετοιμότητα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2024

Στις εικόνες του korinthostv.gr, φαίνεται ο καπνός από τη φωτιά που καίει δασική έκταση. Αν κριθεί αναγκαίο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα ενισχυθούν από νόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στόχος των πυροσβεστών είναι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μέσα στις επόμενες ώρες, πριν πέσει το φως της ημέρας, χωρίς να απειληθούν περιουσίες και κατοικημένες περιοχές.

Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει κατασκήνωση, που για την ώρα δεν απειλείται. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε εγρήγορση και παρακολουθούν τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας και μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής να βρίσκονται σε ετοιμότητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news