facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Υπουργική απόφαση για διαχείριση και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών δασών

Δημοσιεύεται σήμερα στο ΦΕΚ (Β΄ 3519), η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, «Διαχείριση και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών ή συνιδιόκτητων μετά του Δημοσίου δασών, από εικοσαετίας και πλέον».

Η απόφαση, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4423/2016, στοχεύει στη διαχείριση και εκμετάλλευση των συγκεκριμένων δασών, στα οποία για είκοσι και πλέον χρόνια οι ιδιοκτήτες-κάτοχοι αυτών δεν προέβησαν σε καμία πράξη διαχείρισής τους, όπως αυτή προβλέπεται από τη δασική νομοθεσία.

Στην απόφαση καθορίζεται:

Η ενημέρωση από την τοπική δασική αρχή των ιδιοκτητών-κατόχων του δάσους, για τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητη η διαχείρισή του.

Η ενημέρωση αυτή γίνεται, είτε με αποδεικτικό επίδοσης στον ιδιοκτήτη, είτε, εφόσον είναι άγνωστος αυτός, με δελτίο Τύπου της δασικής αρχής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ανακοίνωση στο δημαρχείο και στις δασικές υπηρεσίες.

Εφόσον παρέλθει διάστημα έξι μηνών κατά το οποίο οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφερθούν, γίνεται έκδοση διαπιστωτικής πράξης από την τοπική δασική αρχή, συνεπεία της οποίας το δάσος τίθεται υπό διαχείριση από την αρχή αυτή, σύμφωνα με τις διατάξεις περί διαχείρισης και εκμετάλλευσης δημοσίων δασών.

Τα έσοδα από την εκμετάλλευση του δάσους μετά την αφαίρεση των εξόδων, κατατίθενται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και είναι στη διάθεση των δικαιούχων σύμφωνα με το ποσοστό ιδιοκτησίας τους.

Η παραπάνω απόφαση είναι η πρώτη από μια σειρά αποφάσεων που προβλέπονται από τον ν. 4423/2016, για τους δασικούς συνεταιρισμούς της χώρας. Οι υπόλοιπες αποφάσεις, όπως η απόφαση για την ιδιότητα δασεργάτη και την έκδοση ταυτότητας δασεργάτη, είναι στο τελικό στάδιο προετοιμασίας και θα υπογραφούν τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον, με χθεσινή απόφαση του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΑΔΑ: ΩΓΚΑ4653Π8-Α3Κ), παρατάθηκε έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2019 το χρονικό διάστημα προετοιμασίας και προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών Εργασίας στις διατάξεις του παραπάνω νόμου. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται επίσης, η εργασία των συνεταιρισμών που συμμετέχουν αυτές τις μέρες στην αποκατάσταση των καμένων περιοχών στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της Αττικής μετά τις πυρκαγιές του περασμένου μήνα. Ως εκ τούτου, δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η αμοιβή των υλοτόμων λόγω της μετάβασης των δασικών συνεταιρισμών σε νέο καθεστώς λειτουργίας, που θα έπρεπε να λάβει χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2018.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργική απόφαση για διαχείριση και εκμετάλλευση εγκαταλελειμμένων ιδιωτικών δασών"

Νέο παραλήρημα από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντ. Μπαχτεσλί: Η Ελλάδα να μη ξεχνά την Καταστροφή της Σμύρνης!

Σε μια νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ για τη χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα κεντρικά γραφεία του κόμματος του, ο Μπαχτσελί διαμήνυσε στην Ελλάδα να μη ξεχνά την 9η Σεπτεμβρίου, δηλαδή την ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η δημοσιοποίηση των πρακτικών του ΣτΕ έφερε πλήθος αντιδράσεων από την Τουρκία, με το τουρκικό ΥΠΕΞ να υποστηρίζει πως η Ελλάδα δεν σέβεται την συνθήκη της Γενεύης.

Πάντως, από την κριτική του Μπαχτσελί δεν ξέφυγε και η υπόθεση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, αλλά και οι αντιδράσεις των ΗΠΑ που οδήγησαν στην κρίση της τουρκικής οικονομίας.

«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους» δήλωσε ο Μπαχτσελί.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παραλήρημα από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων, Ντ. Μπαχτεσλί: Η Ελλάδα να μη ξεχνά την Καταστροφή της Σμύρνης!"

ΥΠΕΝ-Δασικοί Χάρτες: Εκπνέει η προθεσμία -Ποιοι δήμοι έχουν εκκρεμότητες

Εκπνέει σε πέντε μέρες η προθεσμία που δόθηκε στους δήμους από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν την οριοθέτηση των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων στα χαρτογραφικά υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου για τους δασικούς χάρτες.

Η καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018, όπως προέκυψε από τον νόμο 4559/2018, κι έως τότε θα πρέπει να υποβάλουν τα ζητούμενα στοιχεία:

Α. Οι εξής 22 δήμοι που δεν έχουν κάνει καμία κίνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα: Αγίου Ευστρατίου, Ανάφης, Άνδρου, Αντιπάρου, Ανωγείων, Γόρτυνας, Επιδαύρου, Ιεράπετρας, Ιητών, Κάσου, Μεγίστης, Μυλοποτάμου, Νεστορίου, Οροπεδίου, Λασιθίου, Παξών, Πάργας, Σερίφου, Σητείας, Σικίνου, Σκιάθου, Τοπείρου, και Φολεγάνδρου.

Β. Οι εξής 17 δήμοι που έχουν εκκρεμότητες και δεν ολοκλήρωσαν τη διαδικασία: Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νικολάου, Αμφιλοχίας, Αργιθέας, Άργους,-Μυκηνών, Βιάννου, Διστόμου-Αράχοβας- Αντίκυρας, Ζακύνθου, Λήμνου, Μινώα Πεδιάδας, Μυκόνου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Ναυπλιέων, Ξάνθης, Σαρωνικού, Τήνου και Φαιστού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δήμοι είχαν στη διάθεσή τους 8 χρόνια για να οριοθετήσουν τα σχέδια πόλης και περισσότερα από 2 χρόνια για την οριοθέτηση των οικιστικών πυκνώσεων στους δασικούς χάρτες.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΝ-Δασικοί Χάρτες: Εκπνέει η προθεσμία -Ποιοι δήμοι έχουν εκκρεμότητες"

Έκτακτη ενίσχυση σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους

Συνεχίζονται οι καταβολές του εφάπαξ βοηθήματος στους πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους όπως ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας. Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, 24 Αυγούστου, καταβάλλεται η οικονομική ενίσχυση στους ανασφάλιστους υπερηλίκους με μόνιμη κατοικία στις περιοχές Ραφήνα, Ωρωπό και Κινέτα, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Η εν λόγω οικονομική ενίσχυση είναι ίση με το μεικτό χρηματικό ποσό δυο μηνιαίων συντάξεων ή δυο επιδομάτων και πρόκειται για την δεύτερη πληρωμή, καθώς την Τρίτη 21 Αυγούστου, καταβλήθηκε η διπλή σύνταξη ή το διπλό επίδομα στους πυρόπληκτους με μόνιμη κατοικία σε Μάτι και Νέο Βουτζά (Δημοτική Ενότητα Ν. Μάκρης).

Την ίδια ημέρα καταβάλλεται η έκτακτη ενίσχυση και σε όλους τους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στον ΟΠΕΚΑ, επειδή έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πυρόπληκτες περιοχές ή υπέστησαν σωματική βλάβη ή είναι σύζυγοι θανόντων.

Υπενθυμίζεται πως για τους δικαιούχους με κύρια κατοικία στις πληγείσες περιοχές δεν απαιτείται αίτηση, καθώς οι υπηρεσίες εντοπίζουν με διασταυρώσεις τους συνταξιούχους ή επιδοματούχους και προχωρούν αυτόματα στις καταβολές. Όσοι ανασφάλιστοι υπερήλικοι έχουν αλλάξει διεύθυνση και έχουν πλέον μόνιμη κατοικία σε πυρόπληκτες περιοχές, αλλά δεν έχουν λάβει το βοήθημα, καλούνται να υποβάλλουν αίτηση στον ΟΠΕΚΑ. Αίτηση απαιτείται, επίσης, από τις λοιπές κατηγορίες δικαιούχων, δηλαδή από:
  • Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που έχουν δευτερεύουσα κατοικία ή φιλοξενούνται στις πληγείσες περιοχές, σύμφωνα με το έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2016 και 2017.
  • Επιδοματούχους ή συνταξιούχους ανασφάλιστους υπερηλίκους που υπέστησαν σοβαρή σωματική βλάβη λόγω των πυρκαγιών ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής.
  • Συζύγους ή πρόσωπα που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με θανόντα/ούσα, λόγω των πυρκαγιών, συνταξιούχο ή επιδοματούχο ανασφάλιστο υπερήλικο ή σε περίπτωση που δεν υπάρχει, ο πλησιέστερος συγγενής του/της.
Η αίτηση-υπεύθυνη δήλωση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.opeka.gr. Ο αιτών εκτυπώνει και συμπληρώνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, την υπογράφει και είτε την καταθέτει μαζί με τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ είτε την αποστέλλει α) μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Πατησίων 30, TK 10170, Αθήνα, β) μέσω FAX στο 210- 38 42 046 γ) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) κατόπιν σάρωσης στοpyranasfa@oga.gr

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκτακτη ενίσχυση σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερηλίκους"

Η γερμανική εφημερίδα FAZ «σφάζει» με το βαμβάκι τον Τσίπρα στην Ιθάκη

«Ο πολυμήχανος Αλέξης Τσίπρας, μετά από μακρά περιπλάνηση, οδήγησε και πάλι τη χώρα του έξω από τα προγράμματα των δανειστών – αυτό το μήνυμα στέλνει στους ψηφοφόρους του. Πολλά προβλήματα όμως παραμένουν», γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο: «Ο νέος Οδυσσέας της Ελλάδας».

«O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αγαπά τις συμβολικές εμφανίσεις. Το τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης το εκφώνησε στην Ιθάκη, με φόντο τη θάλασσα…Με την εμφάνιση στην Ιθάκη ο Τσίπρας στέλνει το μήνυμα ότι είναι ο Οδυσσέας της Ελλάδας, που μετά από πολλές φουρτούνες οδήγησε τη χώρα στον προορισμό. Ταυτόχρονα, πλησίασε τον εαυτό του και τη χώρα του και πάλι στην Ευρώπη, αφού μίλησε σε ένα νησί κοντά στην Ιταλία, αντί στο ανατολικό άκρο κοντά στην Ατάλλεια», γράφει η FAZ.

H γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι «λίγο μετά την εκλογή του το 2015, η συμβολική γλώσσα του Τσίπρα ήταν ακόμα εντελώς διαφορετική: Με αντιγερμανική και αντιευρωπαϊκή διάθεση προσέφερε λουλούδια σε ένα μνημείο, όπου οι Γερμανοί ναζί κατακτητές είχαν εκτελέσει Έλληνες.

Εν τέλει ανήλθε στην εξουσία από εκλογές διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμιστικές επιταγές των δανειστών της Ευρωζώνης, πίσω από τους οποίους βρισκόταν - όπως πίστευαν οι Έλληνες και σύμφωνα με τις προεκλογικές ομιλίες του Τσίπρα - το αυστηρό χέρι της Άνγκελα Μέρκελ... Στο μεταξύ, δεν ακούγονται πια πολλοί αντιευρωπαϊκοί τόνοι, αφού ο Τσίπρας, έστω και την τελευταία στιγμή τον Αύγουστο του 2015, κατάλαβε ότι για τη σωτηρία της Ελλάδας έπρεπε να παραμείνει στην ΟΝΕ και εξαρτιόταν από νέα δάνεια των ευρωπαίων εταίρων. Αυτό σήμαινε απόρριψη των περιπετειωδών σχεδίων των ακροαριστερών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη…

Τώρα, τρία χρόνια μετά, ο Άλέξης Τσίπρας εμφανίζεται προς τα έξω περισσότερο πολιτικός ηγέτης. Αποφεύγει στις ομιλίες του τους υψηλούς τόνους και έχει απομακρύνει από το υπουργικό συμβούλιο υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην αρχή εμφανίστηκαν ως "πρωταθλητές στην οργάνωση διαδηλώσεων"». «Με την καγκελάριο Α. Μέρκελ προφανώς ο Τσίπρας ανέπτυξε μια καλή σχέση εργασίας, κυρίως λόγω των ελληνικών εκτάκτων αναγκών εξαιτίας του προσφυγικού.

Απέναντι στους βόρειους γείτονες, την ΠΓΔΜ, αλλά και την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ο Τσίπρας μπόρεσε να δείξει το προφίλ διπλωμάτη, τόσο πολύ μάλιστα, ώστε να διαραγούν οι άλλοτε ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία», εκτιμά η FAZ.

H γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η μεταστροφή του σήμερα 44χρονου Τσίπρα σε ρεαλιστή πολιτικό και οι ηγετικές χειρονομίες του συγκαλύπτουν ωστόσο πολλές αντιφάσεις. Το φθινόπωρο του 2014, ο Τσίπρας, πριν από την πρώτη εκλογική νίκη του, είχε υποσχεθεί στους Έλληνες κούρεμα του χρέους, ειδικά επενδυτικά προγράμματα πέρα από το Σύμφωνο Σταθερότητας ή κατώτατο μισθό 751 ευρώ το μήνα.

Σήμερα το παλιό πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι ενός ονειρικού κόσμου, για τον οποίο όμως συνεχίζουν να πενθούν αλλοτινοί ριζοσπάστες οπαδοί της ελληνικής Αριστεράς, μαζί με τους οποίους ο νεαρός πολιτικός μηχανικός, Αλέξης Τσίπρας, τότε Γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, ίδρυσε το πολυσυλλεκτικό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πιστοί οπαδοί του Τσίπρα βλέπουν σ’ αυτόν τώρα τον εκπρόσωπο μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής. Όπως λένε, κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα βγει από τα προγράμματα εξυγίανσης. Τώρα η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερα περιθώρια.

Το Σεπτέμβριο ο Τσίπρας θα εξαγγείλει φορολογικές ελαφρύνσεις και κυρίως μείωση του ΕΝΦΙΑ, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, στήριξη των φτωχών, επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και υψηλότερο κατώτατο μισθό.

Κατά την άποψη των επικριτών του, και στον οικονομικό κόσμο, ο Τσίπρας επιστρέφει έτσι στις παλιές υποσχέσεις του 2014, χωρίς να έχει λύσει σοβαρά στα χρόνια που μεσολάβησαν τα προβλήματα της Ελλάδας: όπως τις περιορισμένες επενδύσεις των επιχειρήσεων ή τη συνεχιζόμενη αβελτηρία της Διοίκησης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Η γερμανική εφημερίδα FAZ «σφάζει» με το βαμβάκι τον Τσίπρα στην Ιθάκη "

Στερεύει ο Δούναβης: Στη χαμηλότερη στάθμη από το 2003

Το ύψος της στάθμης του ποταμού Δούναβη υποχώρησε σήμερα σε επίπεδα ρεκόρ σε τρία τμήματα του ποταμού στην Ουγγαρία εξαιτίας της ξηρασίας, που πλήττει τη χώρα, με αποτέλεσμα να καταγράφονται προβλήματα στα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων και ζημίες στις ναυτιλιακές εταιρείες.

Στη Βουδαπέστη, η στάθμη των υδάτων του Δούναβη μειώθηκε στα 0,61 μέτρα, λίγο πάνω από το χαμηλό ρεκόρ των 0,51 μέτρων του 2003, επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Νερού.

Τουρίστες και ντόπιοι κατέκλυσαν τον χώρο γύρω από τα υποστηλώματα της ιστορικής γέφυρας Margaret για να απαθανατίσουν τη μοναδική θέα της ουγγρικής πρωτεύουσας από την κοίτη του ποταμού.

Ωστόσο, τα πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας αναμένουν απεγνωσμένα τη βροχή, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν βροχοπτώσεις εντός των επόμενων ημερών στην Αυστρία και τη Γερμανία, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν την άνοδο της στάθμης των υδάτων στην Ουγγαρία.

danube1


Ο Φέρεντς Κρούπα, ο διευθυντής λειτουργίας της ναυτιλιακής εταιρείας γενικού φορτίου Fluvius, είπε ότι η εταιρεία του αναμένει τα έσοδα να είναι κατά 1 εκατομμύριο- 1,5 εκατομμύριο ευρώ λιγότερα τους πρώτους οκτώ μήνες φέτος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας των δυσκολιών στην εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.

Η Fluvius έχει επτά φορτηγίδες, μεταφέροντας κυρίως γεωργικά προϊόντα όπως σιτάρι αλλά και προϊόντα χάλυβα, άνθρακα και λίπασμα στον Δούναβη και τον Ρήνο.

Σύμφωνα με τον Κρούπα, τα εμπορικά πλοία μπορούν να φορτωθούν έως το 25% της χωρητικότητάς τους λόγω της χαμηλής στάθμης των υδάτων.

Επιπλέον, ο Γκάμπορ Σπάνγικ, ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας MAHART Passnave, ανέφερε πως οι αρχές απαγόρευσαν τα δρομολόγια κατά τη διάρκεια της νύχτας, το διάστημα μεταξύ 8 το βράδυ και 5 το πρωί για τα μεγαλύτερα επιβατικά πλοία και τις φορτηγίδες, προκειμένου να εξαλειφθεί ο κίνδυνος να πέσουν στη στεριά.

«Ελπίζουμε ότι.. σε τέσσερις με πέντε ημέρες θα έχουμε βροχές στην Αυστρία και τη Γερμανία… και αυτό θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την άνοδο της στάθμης των υδάτων κάτα 0,5-0,6 μέτρα στη Βουδαπέστη και στο τμήμα του ποταμού που διαπλέει την Ουγγαρία» σημείωσε ο Σπάνγικ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ορισμένα κρουαζιερόπλοια διεθνών εταιρειών έχουν ακινητοποιηθεί στη Βουδαπέστη εδώ και δύο εβδομάδες.


protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Στερεύει ο Δούναβης: Στη χαμηλότερη στάθμη από το 2003"

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη

Ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός για αύριο (Πέμπτη 23 Αυγούστου) στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια), Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Έβρος, Σαμοθράκη), σύμφωνα με χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ). Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες περιφέρειες βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4.

Σημειώνεται, ότι η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Επίσης, η ΓΓΠΠ συνιστά, για μια ακόμη φορά, στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού και η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και την Πέμπτη"

Θεσσαλονίκη: «Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη» στο χειρότερο υποκατάστημα ΕΦΚΑ της χώρας (ΦΩΤΟ)

Μούχλα, ραγισμένοι τοίχοι, στενοί και ασφυκτικά γεμάτοι με ντουλάπια διάδρομοι συνθέτουν την εικόνα, εν έτει 2018, στο κτίριο που στεγάζει το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ, στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης.
ktirio efka neapoli 2.jpg
Ένα ασανσέρ, που λειτουργεί χωρίς άδεια, εξυπηρετεί τους περίπου τετρακόσιους με πεντακόσιους ασφαλισμένους, που εισέρχονται καθημερινά στο κτίριο, στο οποίο δεν υπάρχει καμία υποδομή για πρόσβαση ατόμων με αναπηρία.
ktirio efka neapoli 3.jpg
Ο χώρος συχνά πλημμυρίζει όταν βρέχει με τους υπαλλήλους να αναγκάζονται να μαζέψουν με κουβάδες τα νερά αλλά και να προστατέψουν τα αρχεία, προκειμένου να μην καταστραφούν.
Στο πρώην ΙΚΑ, και νυν ΕΦΚΑ, στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του Φορέα και εργάζονται 52 υπάλληλοι, οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο από την τεχνική υπηρεσία του ΙΚΑ και παρουσιάζει προβλήματα στατικότητας.
ktirio efka neapoli 4.jpg
«Είστε στο κτίριο με δική σας ευθύνη»
Αδυνατώντας να βρουν μία λύση στο στεγαστικό ζήτημα, οι εργαζόμενοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ έχουν προβεί σε αρκετές ενέργειες. Πριν ένα χρόνο αλλά και προσφάτως, πριν ένα μήνα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο κτίριο, προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους. Έχουν έρθει σε επικοινωνία με δημάρχους της περιοχής, αλλά και αρμόδιους για εξεύρεση νέας στέγης που θα τους εξασφαλίζει έναν κατάλληλο χώρο εργασίας, ωστόσο όλες οι προσπάθειές τους μέχρι στιγμής έχουν αποβεί άκαρπες.
Μία από αυτές τις προσπάθειες ήταν και η δημιουργία αφισών, που έχουν τοιχοκολληθεί εντός του χώρου εργασίας. Mε κεφαλαία κόκκινα γράμματα οι αφίσες προειδοποιούν όσους εισέρχονται στο κτίριο: «είστε στο κτίριο με δική σας ευθύνη»! Η πρωτοφανής αφίσα παρουσιάζει απόσπασμα από έκθεση του 2001 της τεχνικής υπηρεσίας του ΙΚΑ αναφέροντας ότι «το κτίριο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην εγγυηθεί ούτε ο υπογράφων, ούτε ο μηχανικός του ιδιοκτήτη τη στατική επάρκεια της οικοδομής».
ktirio efka neapoli 1.jpg
ktirio efka neapoli 6.jpg
Από το 1996 το κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο
Το ΙΚΑ ξεκίνησε να λειτουργεί στην εν λόγω οικοδομή το 1992. Για περισσότερα από είκοσι χρόνια το κτίριο που στέγαζε το τότε ΙΚΑ είναι επικίνδυνο, και έκτοτε αρκετές εκθέσεις που έχουν γίνει επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος.
«Από την αρχή της λειτουργίας του, το κτίριο δεν είχε τις απαραίτητες προϋποθέσεις, μετά όμως ξεπεράστηκαν, κάποια προβλήματα και προχώρησαν. Από το 1996 και μετά ήδη η τεχνική υπηρεσία προβληματιζόταν για την στατικότητα του κτιρίου. Το 2001 έκανε μία έκθεση στην οποία δεν εγγυόταν για την στατικότητα του κτιρίου», αναφέρει μιλώντας στο Thestival.gr, o πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΙΚΑ - ΕΤΑΜ Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, Σωτήρης Κάμτσης.
Παρά την επικινδυνότητα του κτιρίου, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, υπάρχουν μόνο δύο τουαλέτες για 50 υπαλλήλους αλλά και τους ασφαλισμένους.
Λόγω έλλειψης χώρου ένας τοίχος έχει γκρεμιστεί και μία ράμπα ενώνει το κτίριο με τις διοικητικές υπηρεσίες με το διπλανό κτίριο, στο οποίο βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες. Ωστόσο, η κακοτεχνία στο συγκεκριμένο σημείο έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο χώρος όταν βρέχει.
ktirio efka neapoli 7.jpg
«Αν γίνει κανένας σεισμός έστω 5 - 6 ρίχτερ πιθανόν να έχουμε τραγικά αποτελέσματα»
Ο σεισμός των 4,2 βαθμών ρίχτερ, που σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και είχε ως επίκεντρο την περιοχή των λιμών Κορώνειας και Βόλβης, βορειοανατολικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στο χωριό Νυμφόπετρα αναστάτωσε ακόμη περισσότερο τους υπαλλήλους.
«Αυτό το πρόβλημα διαιωνίζεται χρόνια, πλέον έχουμε φτάσει στο αμήν. Ο κόσμος θορυβήθηκε και με το σεισμό, που έγινε στη Βόλβη. Κάθε μέρα που πηγαίνουν στην δουλειά φοβούνται για την ακεραιότητά τους. Αν γίνει κανένας σεισμός έστω 5 - 6 ρίχτερ, εφόσον δεν εγγυώνται για την στατικότητα του κτιρίου, πιθανόν να έχουμε τραγικά αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Κάμτσης.
Ούτε συντήρηση, ούτε σύμβαση μίσθωσης αλλά πληρωμή του ενοικίου με... τόκο
Το εν λόγω κτίριο ανήκει σε ιδιώτη, η σύμβαση μίσθωσης έχει λήξει από το 2005 και δόθηκε παράταση μέχρι το 2008. Έκτοτε δεν υπάρχει νέο συμβόλαιο, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση του κτιρίου από τους ιδιώτες, οι οποίοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και λαμβάνουν τα ενοίκια με τόκο, καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει έξωση και τα ενοίκια καταβάλλονται μετά από αγωγές, όπως σημειώνει στο Thestival.gr, o υπάλληλος του ΕΦΚΑ Νεάπολης και μέλος του συλλόγου εργαζομένων, Κυριάκος Ντινέλλης.
«Το 2010, οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να κάνουν νέο συμβόλαιο με τις μειώσεις που προέβλεπε ο νόμος. Δεν κάνουν συντήρηση γιατί δεν έχουμε συμβόλαιο, μας κάναν έξωση και την κέρδισαν, εδώ και έξι χρόνια. Κάνουν δικαστήρια, τους πληρώνουν τα ενοίκια με τόκους», αναφέρει ο ίδιος.
Πριν τρία χρόνια είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για εύρεση κτιρίου, ωστόσο απέβη άκαρπος, ενώ μετά τις πιέσεις των συνδικαλιστικών οργάνων την προηγούμενη βδομάδα προκηρύχθηκε νέος διαγωνισμός.
«Στον προηγούμενο διαγωνισμό υπήρχε μία προσφορά, βρέθηκε ένα καπνομάγαζο στην Λαγκαδά, αλλά απαιτούνταν αρκετές παρεμβάσεις από πλευράς ιδιώτη και έτσι δεν προχώρησε».
Σύμφωνα με τον κ. Ντινέλλη πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ΙΚΑ στην Ελλάδα. «Στο ΙΚΑ Νεάπολης συγχωνεύτηκε το 2013, το ΙΚΑ Σταυρού και το ΙΚΑ Λαγκαδά, που έκλεισε με αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες αρχεία στις ντουλάπες. Είμαστε το δεύτερο μεγαλύτερο ΙΚΑ στην Ελλάδα, τα διοικητικά μας όρια είναι μέχρι την Ασπροβάλτα, δηλαδή μέχρι το τέλος του νομού», τονίζει και προσθέτει πως το κτίριο δεν παρέχει καμία υποδομή για δημόσια υπηρεσία ευρωπαϊκής χώρας. Μάλιστα, ο ίδιος προειδοποιεί πως με την ενοποίηση του ΕΦΚΑ το υποκατάστημα θα εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου, ενώ θα προστεθούν επιπλέον 20 εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να βρουν νέο κτίριο πρότειναν ως λύση τις σχολές του ΟΑΕΔ στην οδό Λαγκαδά.
«Έγιναν προσπάθειες και από πλευράς του συλλόγου αλλά και με την διευθύντρια που έχει την ευθύνη του υποκαταστήματος. Προσπαθήσαμε να βρούμε κτίρια από άλλες υπηρεσίες, τα οποία είναι σε αδράνεια κατά κάποιο τρόπο. Ένα τέτοιο κτίριο είναι απέναντι από το ΙΚΑ Νεάπολης, που είναι οι σχολές του ΟΑΕΔ. Γίναν κάποιες επαφές. Μας διεμήνυσαν ότι δεν μπορεί να γίνει εκεί γιατί υπάρχουν οι σχολές του ΟΑΕΔ και εξυπηρετούν παιδιά. Γίναν προσπάθειες να βρούμε χώρο και από ιδιώτη», εξηγεί ο κ. Καμτσής.
Μία άλλη λύση που προτάθηκε είναι ένα κτίριο στους Αμπελόκηπους, όπου στεγάζονταν τα παλιά ιατρεία του ΙΚΑ, ωστόσο και εκείνη δεν προχώρησε.
Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεση λύση και μεταστέγαση της υπηρεσίας, διαφορετικά υπόσχονται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις, ενώ προτίθενται να θέσουν το ζήτημα και στους εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας που θα βρεθούν στη πόλη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Περιμένουμε τη δήλωση του διοικητή ή του υποδιοικητή του ΕΦΚΑ
Το thestival.gr επικοινώνησε με το γραφείο του διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Λάμπρο Σέμπο, προκειμένου να δώσει και εκείνος τη δική του εκδοχή για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα. Στις 9 Αυγούστου μάλιστα του εστάλη το αίτημα και εγγράφως. Ο κ. Σέμπος βρισκόταν σε διακοπές. Οι συνεργάτες του κ. Σέμπου μας ενημέρωσαν ότι σχετική δήλωση θα μας παραχωρήσει ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ. Μέχρι σήμερα κανείς από τους δύο δεν έχει δεχτεί να μιλήσει για το θέμα στο thestival.gr. Εμείς μπορούμε καρτερικά να περιμένουμε την απάντηση από τους κυβερνητικούς παράγοντες. Ελπίζουμε να «δείξει» την ίδια υπομονή και το ακατάλληλο κτίριο του ΕΦΚΑ στη Νεάπολη. Μέχρι να βρεθεί λύση, ωστόσο, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι εισέρχονται σε αυτό με δική τους ευθύνη!
thestival
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: «Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη» στο χειρότερο υποκατάστημα ΕΦΚΑ της χώρας (ΦΩΤΟ)"

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης"

Ένωση Κεντρώων: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταμορφωθεί σε δεξιό κόμμα

Απάντηση στην κλήση της κυβέρνησης για τη δημιουργία αντιδεξιού μετώπου, δίνει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων υποστηρίζοντας ότι «στελέχη της κυβέρνησης καλούν σε αντιδεξιό μέτωπο, όμως πολλές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεξιές και έχουν μεταμορφώσει το ΣΥΡΙΖΑ σε δεξιό κόμμα».

Κατόπιν τούτου η Ένωση Κεντρώων διερωτάται «Τι αντιδεξιό μέτωπο θα γίνει, όταν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει δεξιό κόμμα; Παίζουμε με τις λέξεις ή κοροϊδεύουμε τον κόσμο;» και σημειώνει: «Η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας, η τροπολογία για τους μουφτήδες, και τα μνημόνια των τριών τελευταίων ετών δεν αφήνουν περιθώρια καμιάς προσέγγισης Ένωσης Κεντρώων και ΣΥΡΙΖΑ. Η Ένωση Κεντρώων ούτε σε δεξιό μέτωπο μπαίνει, ούτε σε κολοβό αντιδεξιό».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Κεντρώων: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταμορφωθεί σε δεξιό κόμμα"

ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διάθεση και διακίνηση συμπληρωμάτων διατροφής

Την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης των συμπληρωμάτων διατροφής BOXED HARD MAN, BOXED GOLD MAX PINK, BIG BANG, αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ειδικότερα, το BOXED ΗARD MAN (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχει την φαρμακευτική ουσία Tadalafil και τα BOXED GOLD MAX PINK και BIG BANG (χρήση: στυτική δυσλειτουργία) περιέχουν τις φαρμακευτικές ουσίες Tadalafil και Sildenafil Citrate οι οποίες δεν δηλώνονται στην επισήμανση, ούτε δικαιολογείται η παρουσία τους στα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, τα προϊόντα αυτά παρουσιάζονται ως συμπληρώματα διατροφής με φυτικές ύλες. «Η χρήση των παραπάνω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την δημόσια υγεία», επισημαίνει ο ΕΟΦ και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Υπογραμμίζει επίσης, ότι η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Απαγόρευσε τη διάθεση και διακίνηση συμπληρωμάτων διατροφής"

Ρεσιτάλ πρόκλησης: Τούρκοι ψαράδες λένε ότι δέχθηκαν πυρά από Έλληνες λιμενικούς

Με κρεσέντο προκλητικότητας «απάντησαν» οι γείτονες στις καταγγελίες των Ελλήνων, για περιστατικά με πυροβολισμούς από Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Λέρου και της Σαμοθράκης, μέσα στον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, Τούρκοι ψαράδες ισχυρίζονται ότι ενώ βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Σάμου, τους πλησίασε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού. Όπως ανέφεραν οι ψαράδες, οι Λιμενικοί ύψωσαν τα όπλα και πυροβόλησαν, σπάζοντας παράθυρα του αλιευτικού. 


Οι ψαράδες άρχισαν να καταγράφουν αυτές τις σκηνές, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, με τα κινητά τους τηλέφωνα και, τότε οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού κατέβασαν τα όπλα. Ένας άλλος ψαράς δείχνει στο πλάνο και μία πλαστική σφαίρα που φέρεται να έχει εκτοξευτεί από τους λιμενικούς.

H τουρκική εφημερίδα επισημαίνει ότι οι ψαράδες ότι οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν, ακόμη και όταν εισήλθαν από τα διεθνή ύδατα στα τουρκικά, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι Έλληνες λιμενικοί τους έβριζαν και έκαναν χειρονομίες. Συνολικά το περιστατικό, σύμφωνα με την εφημερίδα, διήρκεσε μιάμιση ώρα.


turk1
turk3
turk4
turk5
protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεσιτάλ πρόκλησης: Τούρκοι ψαράδες λένε ότι δέχθηκαν πυρά από Έλληνες λιμενικούς"

Ανοίγει παράθυρο ο Τσακαλώτος να φύγει από το υπ. Οικονομικών

Μετά από τη σιγή ασυρμάτου στο εορταστικό διήμερο 20- 21 Αυγούστου, ο Ε. Τσακαλώτος εμφανίστηκε με μια γραπτή δήλωση, η οποία θα συζητηθεί καθώς απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο υπουργός Οικονομικών, επέλεξε να ξεκουραστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του σε μια περίοδο, που συμπεριελάμβανε τις σημαδιακές ημερομηνίες ολοκλήρωσης των Μνημονίων και μετάβασης στη μεταμνημονιακή περίοδο, κρατώντας έτσι απόσταση από το επικοινωνιακό event, που σχεδίασαν οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Το γεγονός ότι ο Ε. Τσακαλώτος είναι γενικά χαμηλών τόνων, μάλλον δεν είναι επαρκής εξήγηση.
Πέρα από την αποχή του υπουργού Οικονομικών, αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η δήλωση του αυτή καθ’ αυτή. Το πρώτο συμπέρασμα διαβάζοντας την είναι ότι αποφεύγει τους διαχωρισμούς «καλοί- κακοί», που ήταν το βασικό στοιχείο του διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, ενώ ούτε καν μπαίνει στη σκέψη να διαχωρίσει τα «κακά» μνημόνια της περιόδου 2010- 2014, από το «καλό» Μνημόνιο 2015- 2018, που υποτίθεται συμφωνήθηκε με στόχο την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας. Κι αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει υπογράψει, τι έχει ψηφιστεί και τι επιβαρύνσεις έχουν προκληθεί σε εργαζόμενους, συνταξιούχους, επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα συν τοις άλλοις να έχει χαθεί η επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με ομάδες που κατά τεκμήριο τον στήριξαν εκλογικά.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι αναφορές του στο κόμμα.
Μήπως θεωρεί ότι έχει καταστεί διακοσμητικό στοιχείο; Μήπως πιστεύει ότι έχει μεταλλαχθεί σε ένα προσωποπαγές μόρφωμα, ανάλογο του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ;
Μήπως πιστεύει ότι πλέον το κόμμα είναι αυτό που θα πρέπει να χαράσσει, να παράγει πολιτική και όχι ένας στενός πυρήνας επιτελών του Μαξίμου;
«Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας», είναι η αναφορά του που ανάβει «φωτιές» εν όψει ανασχηματισμού.
Εκφράζει, άραγε, την επιθυμία του, την πρόθεση του να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών και να στελεχώσει τα όργανα του κόμματος, θεωρώντας αντιπαραγωγική την ατέρμονη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για τη μια ή την άλλη παροχή ή εν πάση περιπτώσει ότι έκλεισε τον κύκλο του; Τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν…
Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών:
«Γράφουμε νέες σελίδες μετά την πολιτική οδύσσεια των μνημονίων. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά τις γράφουμε μαζί με τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην κυβέρνηση και το κόμμα. Χρειάζεται να συνεχίσουμε με την ίδια αφοσίωση και με τις ίδιες αξίες για την υπεράσπιση του κόσμου της εργασίας, για τους μισθούς και τις συντάξεις, για τις εργασιακές σχέσεις και για μια παιδεία και υγεία αντάξια των προσδοκιών του λαού μας. Δεν ξεχνάμε ούτε τον πόνο, ούτε τις ελπίδες αυτού του λαού. Πρωτίστως ξέρουμε ότι δεν θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας χωρίς την κοινωνία δίπλα μας, χωρίς το κόμμα πλαισιωμένο από τους καλύτερους από μας. Ο Οδυσσέας έφτασε στην Ιθάκη αλλά είχε αγώνα να δώσει. Τον παραμόνευαν οι Μνηστήρες. Τους νίκησε με τη βοήθεια των πιστών δικών του ανθρώπων».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοίγει παράθυρο ο Τσακαλώτος να φύγει από το υπ. Οικονομικών "

Ξυλοκόπησαν άγρια τον πρώην αντιδήμαρχο Μυκόνου - Συνελήφθησαν οι δράστες

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν οι δράστες της άγριας επίθεσης σε βάρος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.

Λίγες ώρες μετά το συμβάν του ανελέητου ξυλοδαρμού οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος όργωσαν το νησί των ανέμων και κατάφεραν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες στα δύο άτομα που επιτέθηκαν και έστειλαν στο νοσοκομείο τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου.

Πρόκειται για δύο Έλληνες οι οποίοι μετά την επίθεση λούφαξαν προκειμένου να μην εντοπιστούν από τις αρχές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου στην περιοχή Αλευκάντρα.

Ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου βρισκόταν στο σημείο όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά του οι δράστες και άρχισαν να τον γρονθοκοπούν ανελέητα στο πρόσωπο και το κεφάλι με αποτέλεσμα το θύμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ Μυκόνου και στη συνέχεια αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την Εισαγγελία Σύρου.

Ατζαμόγλου: Έχω δώσει πλήρη περιγραφή αυτών που με χτύπησαν

«Έχω δώσει πλήρη περιγραφή αυτών που με χτύπησαν γιατι πρόλαβα και ειδα τα πρόσωπα τους» λέει στο protothema.gr ο Μιλτιαδης Ατζαμόγλου.

Πρόσθεσε, δε, ότι μόλις αναρρώσει θα μεταβεί στο αστυνομικο τμήμα όπου κρατούνται οι δυο ύποπτοι προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι ο πρώην αντιδήμαρχος ενδέχεται να παρακολουθούνταν καθόλη την διάρκεια της νύχτας με τους δράστες να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή πού ακριβώς βρισκόταν και όταν βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία του επιτέθηκαν τραβώντας τον σε ενα στενό σοκάκι ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί απο τους περαστικούς.

Σύμφωνα με πηγή, η επίθεση στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ενδέχεται να εχει καταγραφει απο τις κάμερες των καταστημάτων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοκόπησαν άγρια τον πρώην αντιδήμαρχο Μυκόνου - Συνελήφθησαν οι δράστες"

Γερμανική εφημερίδα: Οι δανειστές έσωσαν τον εαυτό τους, όχι τους Ελληνες

«Τα προγράμματα δανείων για την Ελλάδα λήγουν, δισεκατομμύρια έχουν δοθεί, αλλά ποιον ή τι ακριβώς έσωσαν οι δανειστές της», αναρωτιέται σε σχετικό άρθρο της η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Rundschau».
«Αυτές τις μέρες ακουγόταν σποραδικά κάποια πράγματα για την Ελλάδα. Αφενός επειδή ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών έχει συμφωνήσει κάτι με την Αθήνα, το οποίο μπορεί να το πουλήσει ως επιτυχία (αντιμετώπιση του προσφυγικού) και αφετέρου επειδή η 20ή Αυγούστου σηματοδοτεί το τέλος των ευρωπαϊκών πιστωτικών προγραμμάτων και ο τυχερός παραλήπτης του τελευταίου πακέτου στέκεται και πάλι στα πόδια του», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο άρθρο και προστίθεται: «Ποιος είναι όμως ο τυχερός παραλήπτης; Είναι οι Έλληνες πολίτες; Όχι, στην πλειοψηφία τουλάχιστον όχι, αφού έχει διαδοθεί πια πως εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πρέπει να επιβιώσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης. Οι συντάξεις έχουν περικοπεί, το σύστημα υγείας είναι άγνωστο εάν θα μπορέσει να τους σώσει όταν έχουν πρόβλημα υγείας, ο ΦΠΑ έχει αυξηθεί κατόπιν εντολής των δανειστών και πλήττει κυρίως τους φτωχότερους, ενώ οι ειδικοί φοβούνται έκρηξη της φτώχειας».
Εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πρέπει να επιβιώσουν με λιγότερα από 400 ευρώ το μήνα, χωρίς καμία προοπτική βελτίωσης
Και συνεχίζει: «Όχι, κανείς δεν βοήθησε "τους Έλληνες πολίτες" και κανείς δεν τους έσωσε. Καθόλου περίεργο, αφού στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό εισέρρευσε μόνο το δέκα τοις εκατό των περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς. Το συντριπτικό ποσοστό πήγε στις προβληματικές τράπεζες και στους δανειστές του ελληνικού κράτους. Η Γερμανία εισέπραξε κατά το διάστημα του "προγράμματος διάσωσης" τόκους ύψους 2,9 δισ. ευρώ από την Ελλάδα, ενώ ο γερμανικός προϋπολογισμός λειτουργεί απλώς ως εγγυητής, δεν χρειάστηκε δηλαδή να δώσει στην Ελλάδα ούτε ένα σεντ.
Στον ελληνικό κρατικό προϋπολογισμό εισέρρευσε μόνο το δέκα τοις εκατό των περίπου 300 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων σύμφωνα με αξιόπιστους υπολογισμούς
Όμως, ο υπολογισμός των αυτοαποκαλούμενων "σωτήρων" είναι φυσικά διαφορετικός: Τώρα που η Ελλάδα έχει έναν ισορροπημένο προϋπολογισμό, επιστρέφει η εμπιστοσύνη των αγορών. Κανένα πρόβλημα επομένως αφού η Αθήνα θα μπορεί να δανειστεί τα χρήματα που χρειάζεται για να εξυπηρετήσει το χρέος της, μεταξύ άλλων, προς την ΕΕ. Χάρη σε ένα φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα (και την τεράστια μείωση των μισθών, κάτι που λέγεται όμως χαμηλόφωνα) θα προσελκυστούν επιχειρήσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας, ευημερία και φορολογικά έσοδα.
Οι περισσότεροι Έλληνες έπρεπε να πληρώσουν πικρά το γεγονός ότι η χώρα τους είναι ξανά "ανταγωνιστική"
Μπορεί κανείς να το θέσει και διαφορετικά: Οι περισσότεροι Έλληνες έπρεπε να πληρώσουν πικρά το γεγονός ότι η χώρα τους είναι ξανά "ανταγωνιστική". "Ανταγωνιστικότητα" στην περίπτωση αυτή σημαίνει ακριβώς αυτό που εννοούν με τον όρο αυτό εδώ και χρόνια και οι γερμανικές κυβερνήσεις : Ένα κράτος πρέπει να λειτουργεί σαν μια επιχείρηση. Αν "οι αγορές" δεν το εμπιστεύονται πλέον, πρέπει να μειώσει τις δαπάνες και μάλιστα σε βάρος εκείνων που είναι περισσότερο αδύναμοι να αμυνθούν».
«Με αυτή την έννοια», προστίθεται, «τα προγράμματα βοήθησαν πραγματικά και έφεραν τη σωτηρία. Βοήθησαν το ελληνικό κράτος να εξυπηρετήσει το χρέος του, μια βοήθεια χάρη στην οποία οι δανειστές βοήθησαν κυρίως τους εαυτούς. Και σώθηκε ένα σύστημα που επιτρέπει να μετατρέπονται τα κράτη σε ομήρους των χρηματοπιστωτικών αγορών, εάν δεν αποταμιεύουν χρήματα για τον προϋπολογισμό τους σε βάρος των μεσαίων και κατώτερων στρωμάτων.
Η Ελλάδα βρέθηκε από μόνη της στο αδιέξοδο. Απέκρυψε επί μακρόν το χρέος της, ευνόησε την οικογενειοκρατία και δεν εισέπραττε με δίκαιο τρόπο τους φόρους
Μερικοί θα υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα βρέθηκε από μόνη της στο αδιέξοδο. Απέκρυψε επί μακρόν το χρέος της, ευνόησε την οικογενειοκρατία και δεν εισέπραττε με δίκαιο τρόπο τους φόρους. Αυτό είναι σωστό, και δεν θα είχε κανείς να αντιτάξει τίποτα εάν πράγματι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα βοηθούσε να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για να αποκατασταθεί η νεοφιλελεύθερη εκδοχή της ανταγωνιστικότητας.
Έχουν υπάρξει πολλές προτάσεις από ορισμένους οικονομολόγους για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της μέσω ενός μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, το οποίο θα βελτίωνε τις υποδομές της (συμπεριλαμβανομένου του φορολογικού συστήματος) και θα τις έφτανε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ναι, αυτό θα είχε κοστίσει χρήματα. Όμως, παντού όπου δημιουργούνται νομισματικές ενώσεις με διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί ένα σύστημα αλληλεγγύης που μετριάζει το χάσμα και "παραπλεύρως" να δημιουργεί και θέσεις εργασίας.
Αντίθετα, τώρα η Ελλάδα "επιτρέπεται" να δανείζεται στην ελεύθερη αγορά. Αυτό δεν θα αλλάξει τίποτα στον εκτοπισμό εκατομμυρίων πολιτών της από τον κόσμο της ευημερίας. Και ορισμένοι προβλέπουν ήδη την επόμενη "κρίση χρέους". Θα αλλάξει τρόπο σκέψης τότε η Ευρώπη; Σίγουρα όχι εάν δεν ασκηθεί πίεση από τις κοινωνίες, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αυταπάτη της πίστης στη λιτότητα».
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερμανική εφημερίδα: Οι δανειστές έσωσαν τον εαυτό τους, όχι τους Ελληνες "

Ο δήμαρχος Μυκόνου μηνύει Τόσκα και αρχηγό της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα στο νησί

Μήνυση κατά του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα ο οποίος μέχρι πριν περίπου δέκα ημέρες είχε την ευθύνη για τα μέτρα αστυνόμευσης στο νησί, για την υποστελέχωση του Α.Τ Μυκόνου και την εγκληματικότητα που μαστίζει τη Μύκονο κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος του νησιού των ανέμων κ. Κωνσταντίνος Κουκάς.

Η μήνυση κατετέθη σήμερα το πρωί ενώ ο κ. Κουκάς έχει συνάντηση και με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη προκειμένου να εκθέσει εκ νέου την κατάσταση και να ζητήσει συνδρομή στο ζήτημα της αστυνομικής ενίσχυσης την οποία θεωρεί επιβεβλημένη σε ένα νησί που αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.

Μάλιστα όπως τονίζει στο protothema.gr δεν είναι η πρώτη φορά που προσφεύγει στη Δικαιοσύνη καθώς και πριν από περίπου δύο εβδομάδες κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Σύρου για όλα όσα έκτροπα συμβαίνουν στη Μύκονο υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης του τμήματος χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο.



“Εδώ και δύο χρόνια με έμφαση φέτος το καλοκαίρι κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ότι το Α.Τ Μυκόνου πρέπει να στελεχωθεί με επαρκές ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι υπάρχουν καταστάσεις ανομίας και το Α.Τ Μυκόνου λόγω υποστελέχωσης δεν μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια σε όλα αυτά τα περιστατικά. 


Σωρεία επιστολών ακόμη και αναφορά μου στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου δεν έχουν βρει ανταπόκριση και κανείς δεν έσκυψε σοβαρά στο πρόβλημα της Μυκόνου” αναφέρει επισημαίνοντας πως “Η επίσκεψη μου επισπεύσθηκε δέχθηκε να με συναντήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη μη στελέχωση του Α.Τ Μυκόνου.

Δεν γίνεται το νησί της Μυκόνου που προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία να έχει μόλις 40 αστυνομικούς και ζητάμε αστυνομική παρουσία. Αν σε αυτή τη χώρα θέλουμε τουρισμό πρέπει να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν. Τουρισμός χωρίς αστυνομική παρουσία και ασφάλεια πολιτών και επισκεπτών δεν γίνεται”. Τονίζει δε, ότι και η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη επισημαίνει πως “Η κυβέρνηση έχει ενημερωθεί ποικιλοτρόπως, ωστόσο σήμερα για ακόμη μια φορά θα συναντήσω τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να του εξηγήσω όσα έχουν γίνει. Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προχθές δέχθηκε μια βίαιη επίθεση εντός του παραδοσιακού οικισμού της Μυκόνου, καλούμε το κράτος να πράξει τα δέοντα, να αναλάβει τις ευθύνες του και να στελεχώσει άμεσα το Α.Τ. Η Μύκονος είναι εν μέσω της τουριστικής περιόδου έχουμε τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες έντονης τουριστικής προσέλευσής και έχουμε έναν χειμώνα μπροστά μας που πρέπει να προστατεύσουμε τους κατοίκους του νησιού. Το κράτος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του”. 

Τι λέει η αναφορά 

Ο κ. Κουκάς στη μηνυτήρια αναφορά του εστιάζει στις ελλείψεις του αστυνομικού προσωπικού αναφέροντας σύμφωνα με πληροφορίες πως υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό οι οποίες δυσχεραίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των υπηρεσιών, αυξάνουν ραγδαία την εγκληματικότητα και μειώνουν σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αναφέρει δε ότι παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της δημοτικής αρχής της Μυκόνου, ήδη από αρχές Φεβρουαρίου 2018 αλλά και το 2017, για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια λόγω της σωρείας των αδικημάτων που λαμβάνουν χώρα κατά τους θερινούς μήνες αλλά και για την ανεπάρκεια του υπάρχοντος στη Μύκονο αστυνομικού προσωπικού, δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανταπόκριση προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα απίστευτα αυτά φαινόμενα εγκληματικότητας στο νησί που προσβάλλουν τόσο έννομα αγαθά των πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Μυκόνου (όπως επί παραδείγματι αυτά της ιδιοκτησίας, της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας), όσο και τη φήμη και εικόνα του νησιού σε διεθνές επίπεδο. Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι “Υπήρξε συνεχής αλληλογραφία και παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής στα αρμόδια Υπουργεία, το Γραφείο του Πρωθυπουργού, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και μόνο για το έτος 2018 έχουμε αποστείλει τις κάτωθι επιστολές, με τις οποίες ζητάμε την άμεση στελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου και του Λιμεναρχείου αλλά και την αύξηση των πεζών περιπολιών” αναφερόμενος στις επιστολές που έχουν σταλεί. Μάλιστα, όπως αναφέρει “ στον Αρχηγό της ΕΛ.Α.Σ. έχει ήδη κοινοποιηθεί μία επιστολή απευθυνόμενη στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ έχουν σταλεί σωρεία επιστολών στον ίδιο, αναφερόμενες όλες στις αυξημένες ανάγκες του νησιού και στις αξιώσεις του Δήμου σχετικά με την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο νησί. Τελευταία δε του κοινοποιήθηκε η από 31/07/2018 αναφορά του Δημάρχου Μυκόνου ενώπιον της κυρίας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Σύρου περί επανειλημμένης και αδιάκοπης διενέργειας αξιόποινων πράξεων”. 

eisagg1






Καμία ανταπόκριση 

Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρει ότι παρά τις δραματικές εκκλήσεις για ενίσχυση της αστυνόμευσης δεν υπήρξε η παραμικρή ανταπόκριση. Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως “ Παρά, λοιπόν, την επανειλημμένη ενημέρωση και γνωστοποίηση του μείζονος αυτού προβλήματος που αντιμετωπίζει το νησί της Μυκόνου, δεν υπήρξε ποτέ ικανοποιητική ανταπόκριση του αρμοδίου Αρχηγού της ΕΛ.Α.Σ. σε κανένα από τα αιτήματα του Δήμου Μυκόνου για μετακίνηση – απόσπαση αστυνομικού προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού. Έτσι, λοιπόν, ο Αρχηγός της ΕΛ.Α.Σ. υπέπεσε υπαίτια σε παραβίαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος περί υποχρέωσης απόσπασης του αναγκαίου προσωπικού στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, λόγω της ραγδαίας αύξησης της εγκληματικότητας στο νησί, με περαιτέρω συνέπεια την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας του Αστυνομικού Τμήματος και την αδυναμία παροχής των προσηκουσών υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες, κατοίκους και επισκέπτες της Μυκόνου, μη εξασφαλίζοντας έτσι τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική αστυνόμευση στο νησί, παρά την αποδεδειγμένη γνώση επί του προβλήματος. Περαιτέρω, για την ανωτέρω δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νησί έχει επίσης κατ’ επανάληψη ενημερωθεί και ο αρμόδιος πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όπως προκύπτει και από τις ανωτέρω επιστολές, ο οποίος, ως πολιτικός προϊστάμενος του Αρχηγού της ΕΛ.Α.Σ. δεν προέβη σε καμία ενέργεια ούτε έδωσε και κάποια εντολή, ως όφειλε, προκειμένου να στελεχωθεί προσηκόντως το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, με αποτέλεσμα – ενδεχομένως – να στοιχειοθετείται ποινική του ευθύνη λόγω παράβασης (δια παραλείψεως) του καθήκοντός του να επιτηρεί τους υφισταμένους του και να μεριμνά για το συντονισμό και την ομαλή λειτουργία όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας”. 

Σε ο,τι αφορά στο ζήτημα της στέγασης των αστυνομικών επισημαίνει ότι “Ο Δήμος Μυκόνου παρέχει δωρεάν στέγαση σήμερα σε 20 αποσπασμένους αστυνομικούς για όλο το διάστημα της απόσπασής τους που κυμαίνεται από λίγες ημέρες έως και έξι μήνες, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ο αριθμός των φιλοξενούμενων αστυνομικών κυμαίνεται στα 18-24 άτομα. Οι ανάγκες του νησιού δε δύναται να καλυφθούν με τον ανωτέρω αριθμό αποσπασμένων αστυνομικών σε συνδυασμό με τους μόνιμους υπηρετούντες, γι΄ αυτό και η εικόνα της εγκληματικότητας στο νησί μας παρουσιάζει αυξανόμενους ρυθμούς. Επειδή από το 2013 έχει καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία στο νησί της Μυκόνου, η οποία απαριθμούσε 23 άτομα, δημιουργώντας μεγάλο κενό στην πρόληψη και στην αστυνόμευση κατά την αρμοδιότητά της, ενώ η ιδιωτική εταιρεία φύλαξης των δημόκοινων χώρων του Δήμου Μυκόνου έχει περιορισμένη εμβέλεια δράσεως.
Επειδή από τη με ΑΠ 29-02-2018 επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων με θέμα «Ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό της Δ.Α. Κυκλάδων κατά τη θερινή – τουριστική περίοδο έτους 2018» προκύπτει ότι το ποσοστό έλλειψης προσωπικού για το νησί της Μυκόνου ανέρχεται στο 41%”. 

Κλείνοντας την αναφορά του ο κ. Κουκάς ζητάει από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου “ να διερευνήσετε αν συντρέχει περίπτωση τέλεσης ποινικών αδικημάτων από τον αρμόδιο πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και από άλλα πρόσωπα που θα προκύψουν από την έρευνά Σας, αποκαθιστώντας, έτσι, τη νομιμότητα”.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δήμαρχος Μυκόνου μηνύει Τόσκα και αρχηγό της ΕΛΑΣ για την εγκληματικότητα στο νησί"

Μπλακ άουτ σε περιοχές της Αττικής - Προβλήματα στο Μετρό

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παρουσιάζουν πολλές περιοχές της Αττικής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία προβλήματα παρατηρούνται στο κέντρο της Αθήνας, το Παγκράτι, την Καισαριανή, τη Δάφνη αλλά και στα Βόρεια Προάστια, τα Μελίσσια και την Κηφισιά.

Λόγω της διακοπής ρεύματος προβλήματα έχουν σημειωθεί στην κίνηση των οχημάτων καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Σε βλάβη ενός μετασχηματιστή του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια τροφοδότησης φορτίων, οφείλεται το μπλακ άουτ που επηρέασε πολλές περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

Εκτός λειτουργίας τέθηκε, νωρίτερα, η γραμμή 2 (Ανθούπουλη- Ελληνικό) του μετρό από τον σταθμό Πανεπιστήμιο έως το Ελληνικό.

Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ ΑΕ το πρόβλημα της κίνησης των συρμών αποκαθίσταται και συτή την ώρα περιορίζεται στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γίνεται η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν σημειωθεί πάνω από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες σε όλο το λεκανοπέδιο.

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλακ άουτ σε περιοχές της Αττικής - Προβλήματα στο Μετρό"

Αχτσιόγλου: Υπάρχει πολιτική στήριξη στην ΕΕ για τις συντάξεις

«Η δανειακή συνθήκη και τα μνημόνια όπως τα γνωρίσαμε έχουν λάβει τέλος και αυτό είναι γεγονός, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση», τόνισε η Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον Real FM. «Από σήμερα και στο εξής», πρόσθεσε, «ο έλεγχος από τους εταίρους θα αφορά μόνο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, καθώς και τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα ως μέλος της ευρωζώνης και την μεταμνημονιακή εποπτεία που ακολουθήθηκε σε όλες τις χώρες που βγήκαν από μνημόνιο. Τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αφήνονται πια στην πολιτική ελευθερία της ελληνικής κυβέρνησης».

Η Υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «υποστηρίξαμε και στην 2η αξιολόγηση ότι το μέτρο της απομείωσης της προσωπικής διαφοράς δεν είναι αναγκαίο, ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά. Το ασφαλιστικό σύστημα στέκεται στα πόδια του, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ είναι πολύ ισχυρό και δεν υπάρχει πρόβλημα δημοσιονομικής ισορροπίας ούτε πρόβλημα βιωσιμότητάς του στο μέλλον. Η συνταξιοδοτική δαπάνη της χώρας είναι πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θεωρώ ότι έχει διαμορφωθεί η πολιτική στήριξη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να αποφύγουμε τις περαιτέρω επιβαρύνσεις των συνταξιούχων».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το αποτέλεσμα των συζητήσεων θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό του 2019 ο οποίος θα έρθει στη Βουλή τον Οκτώβρη. Έχουμε αποδείξει ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει, ειλικρινά, ό,τι περνά από το χέρι της για την υποστήριξη των συνταξιούχων, όπως με την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθεισών εισφορών υγείας στα τέλη του 2017 και τη διανομή μερίσματος σε χαμηλοσυνταξιούχους».

Για την πορεία εκκαθάρισης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, σημείωσε ότι «δουλεύουμε πάρα πολύ εντατικά για να εκκαθαρίσουμε τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης. Όταν παραλάβαμε, η κατάσταση ήταν ακραία. Στις αρχές του 2015 παραλάβαμε 400 χιλιάδες απλήρωτες συντάξεις στα συρτάρια μας. Σε αυτό να έχουμε υπόψη ότι κάθε μήνα προστίθενται και νέες. Αυτή τη στιγμή οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι 47 χιλιάδες και τα εκκρεμή εφάπαξ είναι περίπου 27 χιλιάδες. Άρα καταλαβαίνετε ότι πάμε πολύ καλά και μέχρι τέλος του χρόνου θα τις έχουμε εκκαθαρίσει. Είναι θετικό το γεγονός ότι με το νέο σύστημα οι συντάξεις βγαίνουν αρκετά γρήγορα. Δηλαδή, εντός του 2017 από τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν περίπου το 70% εκκαθαρίστηκε εντός του ίδιου έτους».

Για τις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών υπογράμμισε ότι «με βάση τα ειδοποιητήρια που στέλνονται στους ελεύθερους επαγγελματίες, το 88% πληρώνει λιγότερα σε σχέση με το παλαιότερο σύστημα. Η συντριπτική πλειονότητα πληρώνει, λοιπόν, κάτω από 200 ευρώ το μήνα».

Η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «για το 2019 έχουμε διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο άνω των 750 εκατ. ευρώ, με δεδομένη την επίτευξη του στόχου για πλεόνασμα 3,5%. Αυτά τα 750 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε φοροελαφρύνσεις, εισφοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές».

Αναφερόμενη στα εργασιακά, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «βασικό μας μέλημα είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων. Αυτό προχωρά με δύο τρόπους από το Υπουργείο Εργασίας. Ο πρώτος τρόπος είναι οι συλλογικές συμβάσεις, που επιτρέπουν να αυξάνονται οι μισθοί σε όλα τα μισθολογικά επίπεδα. Αυτό το έχουμε ήδη νομοθετήσει και εξετάζουμε πια την επέκταση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ο δεύτερος τρόπος είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, για να αυξηθεί άμεσα το εισόδημα όσων αμείβονται με τον κατώτατο. Η διαδικασία που υπάρχει και την οποία θα τηρήσουμε απαιτεί μία σειρά από εκθέσεις που θα δοθούν από συγκεκριμένους επιστημονικούς φορείς, διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και στο τέλος την απόφαση του Υπουργού Εργασίας για την αύξηση. Θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία άμεσα».

euro2day
Διαβάστε Περισσότερα » "Αχτσιόγλου: Υπάρχει πολιτική στήριξη στην ΕΕ για τις συντάξεις"

Αστυνομικός κατηγορούμενος για εμπρησμό στην Κρήτη

Μία σοκαριστική λεπτομέρεια προκύπτει από την είδηση σύλληψης ενός 46χρονου και μίας 43χρονης, που κατηγορούνται για εμπρησμό από αμέλεια σε περιοχή του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι αστυνομικός και κατηγορούνται ότι έκαιγαν την ημέρα εκείνη καλάμια και ξερόχορτα στην τοπική κοινότητα Πυραθίου, με αποτέλεσμα να εξαπλωθούν οι φλόγες και να επεκταθούν σε μεγάλη έκταση.

Τα κρούσματα ανεγκέφαλων, που ακόμα και μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου συνεχίζουν να αγνοούν τις συστάσεις των αρχών και να βάζουν φωτιές, είναι αρκετά. Τώρα, όμως, πρόκειται για έναν αστυνομικό, για κάποιον δηλαδή που θα έπρεπε να διώκει τους… αμελείς εμπρηστές και όχι να είναι ο ίδιος ένας από αυτούς.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αστυνομικός κατηγορούμενος για εμπρησμό στην Κρήτη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news