facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Σεπόλια: Αίτημα αποφυλάκισης κατάθεσε η μητέρα της 12χρονης – «Θεωρεί ότι είναι άδικα στη φυλακή»

H μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και η απόφαση για το αν θα γίνει δεκτό αναμένεται να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Η 37χρονη είχε συλληφθεί για διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας της ίδιας της κόρης της τον περασμένο Οκτώβριο.

Η μητέρα της 12χρονης εμφανίστηκε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ζητώντας να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό όπου κρατείται. «Σας παρακαλώ αφήστε με να πάω στα παιδιά μου. Δεν έχει σχέση με όσα με κατηγορούν», φέρεται να είπε η ίδια σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Ρωτήθηκε πάρα πολλά πράγματα, έδωσε όλες τις εξηγήσεις που έπρεπε, δικαιολόγησε οτιδήποτε ρωτήθηκε από όλους τους δικαστές και για τις καταθέσεις που υπάρχουν και για κάποια μηνύματα που υπάρχουν. Εγώ πραγματικά είμαι αισιόδοξος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της 37χρονης, Απόστολος Λύτρας. Επιπλέον, η υπεράσπιση της κατηγορούμενης παρουσίασε στο δικαστήριο καταθέσεις και υπομνήματα από όλα τα παιδιά της οικογένειας, γείτονες και καθηγητές των παιδιών.

«Θεωρεί ότι είναι άδικα στη φυλακή, έκλαιγε, θέλει να προστατέψει τα παιδιά της, θέλει να βγει να τους συμπαρασταθεί», ανέφερε από την πλευρά της η συνήγορος της 37χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου. Έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων συγκεντρώθηκαν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγύης, ζητώντας την αποφυλάκιση της 37χρονης.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Σεπόλια: Αίτημα αποφυλάκισης κατάθεσε η μητέρα της 12χρονης – «Θεωρεί ότι είναι άδικα στη φυλακή»"

Άλλα «κόλπα» από ΑΑΔΕ για ανασφάλιστα οχήματα: Κατάσχεση αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο

Βαριές συνέπειες θα έχουν πλέον οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων καθώς η ΑΑΔΕ θα μπορεί να φτάσει μέχρι και σε κατασχέσεις. Τι αλλάζει; Πλέον η ΑΑΔΕ, θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα - που μέχρι σήμερα απλώς επιβάλει - για τα ανασφάλιστα οχήματα. Σε περίπτωση που το πρόστιμο είναι πάνω από 500 ευρώ, η ΑΑΔΕ θα μπορεί να κατασχέσει το όχημα.

Έτσι, η εφορία πλέον θα μπορεί να εισπράττει τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα. Μέχρι τώρα, μπορούσε απλώς να στείλει το μπιλιετάκι με το πρόστιμο - ως εκεί. Δηλαδή, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμα (από 200 - 250 ευρώ) σε κάθε ανασφάλιστο όχημα. Ωστόσο, λόγω νομοθετικού κενού, δεν μπορούσε να εισπράξει τα χρήματα αυτά από τους παραβάτες.

Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση επιτρέπεται στην ΑΑΔΕ η επιβολή εισπρακτικών μέτρων για αυτά τα πρόστιμα. Στην περίπτωση που δεν καταβάλλονται, θα εντάσσονται στα ληξιπρόθεσμα χρέη της εφορίας. Επιπλέον, η εφορία θα προχωρά σε κατασχέσεις ανασφάλιστων Ι.Χ. οχημάτων για πάνω από 500 ευρώ, εάν τα χρέη δε ρυθμιστούν εγκαίρως.

Ανασφάλιστο 1 στα 10 αυτοκίνητα στην Ελλάδα

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν περίπου 600.000 ανασφάλιστα Ι.Χ. στους δρόμους. Πρόκειται για αναλογία 1 προς 10!

Ποιες οι συνέπειες για ανασφάλιστο όχημα

Σε περίπτωση που εντοπιστεί ανασφάλιστο όχημα από τη Τροχαία, οι παραβάτες έρχονται αντιμέτωποι με τις ανάλογες κυρώσεις

  1. Διοικητικές κυρώσεις: αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
  2. Ποινικές κυρώσεις: Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
  3. Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ.

Πλέον, με τη νέα ρύθμιση ξεκινά νέος γύρος διασταυρώσεων. Στις περιπτώσεις που εντοπιστούν ανασφάλιστα Ι.Χ. θα ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Άλλα «κόλπα» από ΑΑΔΕ για ανασφάλιστα οχήματα: Κατάσχεση αν δεν πληρωθεί το πρόστιμο "

Θεσσαλονίκη: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς για να ελευθερώσουν ομόφυλούς τους

Επεισόδιο μεταξύ Ρομά και αστυνομικών σημειώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

Δύο Ρομά, 33 και 35 ετών  στην προσπάθειά τους να αποφύγουν επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή προς οικισμό των Διαβατών «Αγία Σοφία».

Κατά την αποχώρηση των αστυνομικών με τους συλληφθέντες από το σημείο, πλήθος ατόμων του οικισμού εκτόξευαν ύβρεις και απειλές, ενώ ταυτόχρονα ομάδα ατόμων προσέγγισε τους αστυνομικούς με χρήση οχήματος και αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να απελευθερώσουν τους συλληφθέντες, προκάλεσαν φθορές σε δύο υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Οι δύο Ρομά συνελήφθησαν για απείθεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

thestival

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς για να ελευθερώσουν ομόφυλούς τους"

Κορωνοϊός: Τα συμβόλαια των εμβολίων στο στόχαστρο - Η Ευρωβουλή θα καλέσει τη Φον ντερ Λάιεν

Η ειδική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία της Covid-19 αποφάσισε να καλέσει σε ακρόαση την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σχετικά με τις συμβάσεις εμβολίων κατά της Covid-19.

Η εν λόγω επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ρόλο της στη διαπραγμάτευση της τρίτης και μεγαλύτερης σύμβασης με την Pfizer, αλλά και για τα γραπτά μηνύματα (SMS) που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον Άλμπερτ Μπουρλά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2021, οι The New York Times αποκάλυψαν ότι η Φον ντερ Λάιεν και ο Μπουρλά αντάλλασσαν μηνύματα και κλήσεις σχετικά με τις προμήθειες εμβολίων για τα κράτη-μέλη.

Δημοσιογράφος ζήτησε στη συνέχεια από την Κομισιόν πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα και άλλα έγγραφα, αλλά η Επιτροπή δεν παρείχε κανένα από τα μηνύματα.

Σύμφωνα με την έρευνα της διαμεσολαβήτριας της Ε.E., Eμιλι Ο’ Ράιλι, η Κομισιόν δεν έψαξε τα γραπτά μηνύματα της προέδρου, κάτι που «δεν ανταποκρίνεται στις εύλογες προσδοκίες για διαφάνεια στην Επιτροπή. Οταν πρόκειται για το δικαίωμα δημόσιας πρόσβασης στα έγγραφα της Ε.Ε., σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι η συσκευή ή η μορφή. Εάν τα μηνύματα αφορούν πολιτικές και αποφάσεις της Ε.Ε., θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγγραφά της».

Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα, η Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Εμιλι Ο΄Ράιλι ζήτησε από το γραφείο της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «περισσότερο εις βάθος έρευνα» για να ανευρεθούν τα μηνύματα αυτά και να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό τους, σύμφωνα με τους κανόνες διαφάνειας που εφαρμόζονται στα έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωβουλής, η πρόσκληση θα σταλεί στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, η οποία στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν θα ζητήσει από τη Φον Ντερ Λάιεν να παραστεί στην ακρόαση. Η Μετσόλα είναι μέλος της κεντροδεξιάς ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της ίδιας που τοποθέτησε την Πρόεδρο της Επιτροπής στο ρόλο της. Η πρόσκληση, όπως αναφέρει ο Politico, αν φτάσει, δεν έχει νομική ισχύ. Όπως ο Μπούρλα, η φον ντερ Λάιεν μπορεί να αρνηθεί να εμφανιστεί. Αλλά με τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια να γίνονται όλο και πιο δυνατές καθώς το σκάνδαλο διαφθοράς του Κατάργκεϊτ κατακλύζει τις Βρυξέλλες, μπορεί να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να πει όχι.

Τοξικό το θέμα για την Φον ντερ Λάιεν

Σύμφωνα το Politico, το θέμα είναι τοξικό για την πρόεδρο της Κομισιόν, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς την ανάμειξή της σε ένα αντίστοιχο θέμα όταν ήταν υπουργός Άμυνας της Γερμανίας. Μετά από έρευνα σχετικά με την ανάθεση επικερδών αμυντικών συμβάσεων από τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργός, προέκυψε ότι δεδομένα είχαν διαγραφεί από τα τηλέφωνα της Φον ντερ Λάιεν, αποκλείοντας τη χρήση τους στην έρευνα.

Παρόλο που οι ερευνητές την αθώωσαν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η ίδια δήλωσε σε γερμανική κοινοβουλευτική έρευνα ότι «έχει μάθει το μάθημά της».

Αίτημα για κυρώσεις στον Μπουρλά μετά τη διπλή άρνηση να καταθέσει στο Ευρωκοινοβούλιο

Την ίδια ώρα, μετά τη διπλή άρνηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer κ. Μπουρλά να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ειδική επιτροπή για την Covid-19 ζητά την επιβολή κυρώσεων κατά της φαρμακευτικής εταιρείας αναστέλλοντας την πρόσβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια επιτροπή ζητά να ανασταλεί η πρόσβαση και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Pfizer, του Άλμπερτ Μπουρλά, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το αίτημα αυτό θα εξεταστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (βάσει του άρθρου 123 του Κανονισμού του ΕΚ), η οποία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες ενός ενδεχόμενου περιορισμού πρόσβασης της Pfizer στο ΕΚ (π.χ. όσον αφορά το χρονικό εύρος και τα πρόσωπα). Η Γενική Γραμματεία μπορεί, με την εξουσιοδότηση των Κοσμητόρων, να απαγορεύσει το δικαίωμα πρόσβασης στο ευρωκοινοβούλιο από εγγεγραμμένο πρόσωπο που, μεταξύ άλλων, «αρνήθηκε να συμμορφωθεί με επίσημη πρόσκληση για να παραστεί σε ακρόαση ή συνεδρίαση επιτροπής ή που δεν συνεργάζεται με εξεταστική επιτροπή χωρίς να παρέχει επαρκή αιτιολόγηση».

Όσον αφορά στο αίτημα της επιτροπής Covid να καλέσει σε ακρόαση την Πρόεδρο της Επιτροπής, σύμφωνα με τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου  η πρόσκληση θα σταλεί στην Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, η οποία θα αποφασίσει στη συνέχεια εάν θα ζητήσει από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να παραστεί στην ακρόαση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Τα συμβόλαια των εμβολίων στο στόχαστρο - Η Ευρωβουλή θα καλέσει τη Φον ντερ Λάιεν"

WSJ: Ο Μπάιντεν θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για πώληση μαχητικών σε Τουρκία και Ελλάδα

Την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ετοιμάζεται να ζητήσει η κυβέρνηση του Τζο Μπαίντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητήσει και την έγκριση για μια ξεχωριστή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Ελλάδα, η θα είναι μια από τις μεγαλύτερες πωλήσεις όπλων στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Η πώληση στην Τουρκία, την οποία η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. Περιλαμβάνει 40 νέα μαχητικά και κιτ για την επισκευή 79 αεροσκαφών του υπάρχοντος στόλου F-16 της Τουρκίας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Η αίτηση για την έγκριση πιθανότατα να συμπέσει χρονικά με την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα. Οι αμερικανικές πηγές αναφέρουν ότι το εξοπλιστικό πακέτο στην Τουρκία θα περιλαμβάνει επίσης πάνω από 900 πυραύλους αέρος-αέρος.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την Wall Street Journal, η κίνηση αυτή από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι μια προσπάθεια να «μαλακώσει» τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO.

Όσο για την παράδοση των μαχητικών στην Ελλάδα, οι πηγές αναφέρουν ότι η Αθήνα θα παραλάβει πάνω από 30 νέα μαχητικά F-35, όπως είχε ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2022.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση για την ταυτόχρονη παράδοση μαχητικών και στις δύο χώρες, Ελλάδα και Τουρκία, είναι συμπτωματική, παρ’όλα αυτά επιφυλλάσονται για τις αντιδράσεις της Αθήνας, για την πώληση των μαητικών F-16 στην Τουρκία.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "WSJ: Ο Μπάιντεν θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για πώληση μαχητικών σε Τουρκία και Ελλάδα"

Βουλγαρία: Συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία

Συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες θα τοποθετηθούν κατά μήκος όλου του φράχτη στα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Πέταρ Τοντόροφ στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των εγκαταστάσεων.

Η αναβάθμιση και η επισκευή του φράχτη είναι σε εξέλιξη, με τις δημόσιες προμήθειες και τις παραδόσεις να έχουν ξεκινήσει. Οι εργασίες αυτές θα προστεθούν στις συσκευές απεικόνισης και τους αισθητήρες που έχουν ήδη τοποθετηθεί ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η κάλυψη των εναπομεινάντων 110 χιλιομέτρων των εγκαταστάσεων.

Τον φράχτη εξάλλου πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να τον διαπεράσει και οι μετανάστες τον διαπερνούν μέσα σε λίγα λεπτά, δήλωσε ο Τοντόρφ. Η αποτελεσματική προστασία των συνόρων απαιτεί ένα σύνολο μέτρων, που θα συνδυάζουν τόσο την επί τόπου παρουσία των συνοριοφυλάκων όσο και μια επιλογή εξοπλισμού, διευκρίνισε.

Έχουν ξεκινήσει έργα για την κάλυψη των τμημάτων των συνόρων που προηγουμένως στερούνταν τεχνικού εξοπλισμού. Αυτά είναι τα τμήματα στα οποία το έδαφος είναι πιο δύσκολο και οι διαδικασίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο Τοντόροφ.

Δουλεύοντας κάτω από την τεράστια μεταναστευτική πίεση, η Διεύθυνση Συνοριακής Αστυνομίας που επιχειρεί κατά μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων απέτρεψε 164.000 απόπειρες παράνομης εισόδου στη Βουλγαρία από την Τουρκία το 2022, δήλωσε η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας, Ροσίτσα Ντιμίτροβα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης των συνόρων με την Τουρκία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βουλγαρία: Συσκευές θερμικής απεικόνισης και αισθητήρες σε όλο το μήκος των συνόρων με την Τουρκία"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε ανατολική και νότια Ελλάδα – Παγετός στα βόρεια

Διπρόσωπος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο (14.01.2023). Τοπικά θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Στα ίδια επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.

Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια – παράκτια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε ανατολική και νότια Ελλάδα – Παγετός στα βόρεια"

Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να διεκδικήσουν περιουσίες σε ελληνικά νησιά!

Πέρα από το ζήτημα των προκλήσεων που έχει ανοίξει εδώ και χρόνια η Τουρκία, πλέον μέσω της Yeni Safak κάνει γνωστή την πρόθεση των Τούρκων να διεκδικήσουν άνευ επαρκών στοιχείων,  περιουσίες που βρίσκονται σε ελληνικά νησιά και τις χαρακτηρίζει ως απαλλοτριωμένες. Μάλιστα, μετά από αρκετό καιρό η φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναγράφει και πλέον και τα νησιά.

Στο δημοσίευμα της, η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για σχέδιο διεκδίκησης απαλλοτριωμένων τουρκικών περιουσιών σε Ρόδο, Κω, Κρήτη και Θράκη, με αφορμή την προσφυγή στα ελληνικά δικαστήρια, 4 Τούρκων πολιτών, των οποίων οι πρόγονοί ζούσαν στην Ρόδο. Συγκεκριμένα, διεκδικούν αποζημιώσεις για περιουσίες που κατασχέθηκαν από την Ιταλία το 1940, όταν τα Δωδεκάνησα τελούσαν υπό ιταλική κατοχή.

Προσφυγή Τούρκων στο δικαστήριο για διεκδίκηση περιουσίας

Η εφημερίδα επιμένει στο αφήγημα των Τούρκων, λέγοντας πως τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα το 1947, με τη Συνθήκη των Παρισίων, και αναφέρει πως οι Τούρκοι, που προσέφυγαν στα ελληνικά δικαστήρια, ζητούν αποζημίωση από το ελληνικό κράτος, ύψους 5 εκατ. ευρώ. «Ωστόσο, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου διέκοψε προς το παρόν την υπόθεση, εν αναμονή της οριστικής απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου» σημειώνεται.

Επίσης, πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ ξεκίνησαν μια νόμιμη εκστρατεία διεκδίκησης περιουσιακών στοιχείων «τουρκικής» ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των Δωδεκανήσων, συμπεριλαμβανομένης της Κω και της Ρόδου, της Δυτικής Θράκης και της Κρήτης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «το θέμα σχεδιάζεται να τεθεί στον Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνεργασίας για την Ασφάλεια, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσω των τουρκικών ΜΚΟ».

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας κρατούν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Μονάδας Υπηρεσιών Εγγραφής και Έρευνας Περιουσίας στο εξωτερικό, Χακί Σαχίν λέει ότι Τούρκοι διαθέτουν 324 ιδιωτικές περιουσίες στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία «έχει εξοπλίσει παράνομα» η Ελλάδα.

»Υπάρχουν 1.721 εγγραφές στο κτηματολόγιο που βρίσκονται στην Ελλάδα, εκ των οποίων 324 αφορούν στα νησιά και καλύπτουν από το 1847 ως το 1912», αναφέρει ο Χακί Σαχίν. «Υπάρχουν αρχεία 26 χωρών γραμμένα στην Οθωμανική Τουρκική, τα οποία σχετίζονται με ιδιωτική περιουσία που βρίσκεται και σε ελληνικές περιοχές» όπως λέει.

Συνεχίζει δε απαριθμώντας μερικές από αυτές τις ιδιοκτησίες. «Τα συγκεκριμένα αρχεία περιλαμβάνουν εγγραφές σε Σύρο, Πρέβεζα, Λήμνο, Ρόδο, Κω, Λέσβο, Σαμοθράκη, Χίο, Λέρο, Κάλυμνο, Θάσο, Κρήτη και αλλού. »Τα 7 Βιβλία Εγγράφων της Ελλάδας, τα οποία τηρήθηκαν μεταξύ 15ου και 17ου αιώνα για να διασφαλιστούν τα φορολογικά έσοδα του κράτους είναι ανοιχτά για έρευνα ντόπιων και ξένων ερευνητών.

»Όσοι έχουν ακίνητα στην Ελλάδα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής αλλοδαπού στην ιστοσελίδα του ιδρύματος. Οι αιτήσεις που λαμβάνονται από τις αρχές του ιδρύματος εξετάζονται από το αρμόδιο προσωπικό, διενεργείται η απαραίτητη έρευνα και ο αιτών ενημερώνεται για το αποτέλεσμα. Ο αριθμός των αιτήσεων που έγιναν στο ίδρυμά μας για (ελληνικά) νησιά τα τελευταία 10 χρόνια είναι 95».

Πιστοποιητικά ιδιοκτησίας και στην Λέσβο

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται και ο εκθεσιακός χώρος Server Efendi, όπου εκτίθενται πιστοποιητικά ιδιοκτησίας για τη Λέσβο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «Το εν λόγω αρχείο αποτελεί πηγή για να αναζητήσουν τα δικαιώματά τους τόσο όσοι κατοικούν στην Ελλάδα όσο και όσοι βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

»Μπορούν να μηνύσουν την Ελλάδα για τις περιουσίες που ανήκουν στους προγόνους τους. Στα Λαδάδικα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια οικογένεια έκανε αίτηση για ακίνητα που ανήκαν στους παππούδες της και κατέθεσε μήνυση επικαλούμενη τα έγγραφα αυτού του αρχείου.

»Οι ιδιοκτήτες, που δεν μπόρεσαν να έχουν κανένα αποτέλεσμα από τα ελληνικά δικαστήρια, προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκρινε ότι έχει παραβιαστεί το δικαίωμα στην ιδιοκτησία και επιδίκασε στην Ελλάδα αποζημίωση».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Τούρκοι σχεδιάζουν να διεκδικήσουν περιουσίες σε ελληνικά νησιά! "

Ατομική επιχείρηση σε 5′ από το Gov.gr

Την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών (ΕΠΔΔ) και τη νέα ψηφιακή υπηρεσία ίδρυσης ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr παρουσίασαν την Παρασκευή ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών συγκροτήθηκε ως μια συνεκτική πολιτική με τον. 4961/2022 για τις αναδυόμενες τεχνολογίες και θα κωδικοποιηθεί με το νέο Κώδικα Διοικητικών Διαδικασιών, ο οποίας θα έρθει στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα. Η ΕΠΔΔ έχει ως στόχο να καταγράψει το σύνολο των διοικητικών διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα. Με τον τρόπο αυτό, θα είναι εφικτό οι διαδικασίες αυτές να αξιολογηθούν, να απλουστευτούν, να ανασχεδιαστούν, να ψηφιοποιηθούν και γενικά να γίνουν πιο φιλικές και εύχρηστες για πολίτες και επιχειρήσεις.

Η ΕΠΔΔ αποτελείται από τρεις πυλώνες:

  • Το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών (ΕΜΔΔ) «Μίτος» για την καταγραφή, αποτύπωση και τυποποίηση όλων των διοικητικών διαδικασιών του Κράτους
  • Το Εθνικό Πρόγραμμα Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) για τον ανασχεδιασμό και την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών και
  • Το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας για τον υπολογισμό της γραφειοκρατίας, τη μέτρηση των διοικητικών βαρών και τη συνεχή αξιολόγησή και τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων της ΕΠΔΔ.

Η φιλοσοφία, οι στόχοι, οι πυλώνες και τα νέα της Εθνικής Πολιτικής Διοικητικών Διαδικασιών είναι δημόσια προσβάσιμα στο diadikasies.gov.gr. Βελτιώνεται, έτσι, συνολικά η λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και των υπηρεσιών της.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία που υλοποίησε το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr. Πρόκειται για μια νέα μεγάλης κλίμακας απλούστευση που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και αφορά σε ένα «γεγονός ζωής» που μέχρι σήμερα χαρακτηριζόταν από έντονη και ανελαστική γραφειοκρατία, καθώς απαιτούσε τη διεκπεραίωση με φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου πολίτη πέντε διαδικασιών σε διαφορετικές υπηρεσίες. Πλέον, η διαδικασία ενοποιείται σε μία μόνο πράξη και ψηφιοποιείται πλήρως για τον πολίτη.

Η νέα υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας, στο atomiki.gov.gr, είτε μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Επιχειρηματική δραστηριότητα» και την υποενότητα «Έναρξη και λύση επιχείρησης». Η λειτουργία της είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς τα περισσότερα στοιχεία αντλούνται αυτόματα, κατόπιν έγκρισης του πολίτη, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Εγχειρίδιο με αναλυτικές οδηγίες για όλα τα βήματα της διαδικασίας διατίθεται στη σελίδα εισόδου της υπηρεσίας, στο πεδίο «Οδηγίες χρήσης».

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια ξεχωριστή ενότητα για το Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας και τη μέτρηση Διοικητικών Βαρών. Στην ενότητα συμμετείχαν αξιωματούχοι ευρωπαϊκών οργάνων και διεθνών οργανισμών καθώς και στελέχη κυβερνητικών οργάνων από ευρωπαϊκές χώρες που εξειδικεύονται σε θέματα διοικητικών και κανονιστικών βαρών.

Αναλυτικά, οι ομιλητές ήταν οι: Daniele Dotto, Αναπληρωτής Διευθυντής Υποστήριξης Μεταρρυθμίσεων Κρατών Μελών, Επικεφαλής μονάδας Διακυβέρνησης και Δημόσια Διοίκηση της DG REFORM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Nava, Γενικός Διευθυντής της DG REFORM της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Anna Pietikainen, Επικεφαλής του Τμήματος Ρυθμιστικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ, Giuseppa Ottimofiore, Στέλεχος του Τμήματος Ρυθμιστικής Πολιτικής του ΟΟΣΑ Rudy Van Zijp, Διευθυντής ATR του γνωμοδοτικού οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών της Ολλανδίας για θέματα διοικητικών και κανονιστικών βαρών.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δήλωσε: «Ανακοινώνουμε σήμερα μία τομή στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δημόσιο: την Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να μπορέσει ένα κράτος να μετρήσει το σύνολο των διαδικασιών του, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο γίνεται εδώ. Σήμερα, σε αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνουμε και μία νέα ψηφιακή υπηρεσία που έχει διττό χαρακτήρα απλούστευσης και ψηφιοποίησης: την ίδρυση ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr. Οι πέντε επισκέψεις πλέον γίνονται πέντε λεπτά και η επίσκεψη είναι πλέον ψηφιακή μέσω του gov.gr. Η δήλωση των γεγονότων ζωής δεν είχε σχεδιαστεί με μία λογική “πολιτοκεντρική”, δηλαδή με μία λογική που θέτει τον ενδιαφερόμενο στο επίκεντρο. Βασικά δεν είχαν σχεδιαστεί καν. Οπότε χρησιμοποιώντας απλές ψηφιακές τεχνολογίες και κάνοντας αλλαγές τόσο στις οθόνες του κώδικα όσες και στο γράμμα του νόμου επιδιώκουμε να πετύχουμε μία ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο το κράτος λειτουργεί. Στο τέλος της επόμενης τετραετίας ο στόχος είναι απλός, σαφής και δεδηλωμένος: με ελάχιστες εξαιρέσεις όλες οι αλληλεπιδράσεις μας με το Δημόσιο θα είναι ψηφιακές εφόσον το επιθυμούμε, με το παράλληλο κανάλι των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών».

Ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε: «Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα. Όλο αυτό που συνέβη σε επίπεδο κυβέρνησης μεταφέρεται σε επίπεδο διοίκησης: από το επιτελικό κράτος στην επιτελική διοίκηση. Διότι όσο καλή κι αν είναι η διοίκηση, δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν είναι καταγεγραμμένες, σαφείς, διαφανείς, προσβάσιμες οι διαδικασίες. Κανένα άλλο κράτος ευρωπαϊκό δεν έχει σε αυτήν την έκταση το συγκεκριμένο ψηφιακό εγχειρίδιο που παρουσιάζεται σήμερα, το οποίο διευκολύνει τους πολίτες και για αυτόν τον λόγο οφείλουμε να αισθανόμαστε όλοι περήφανοι. Με ένα κλικ ο πολίτης μπορεί να γνωρίζει εύκολα, προσβάσιμα, λειτουργικά ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει. Θα συνεχίζουμε να δουλεύουμε μέχρι την τελευταία ημέρα της παρούσας διακυβέρνησης για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών ευκολότερη».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Για να ιδρύσεις μία ατομική επιχείρηση στην Ελλάδα μέχρι σήμερα χρειαζόσουν πέντε επισκέψεις σε διαφορετικές υπηρεσίες άρα αρκετές χαμένες εργατοώρες και απίστευτη ταλαιπωρία. Σήμερα θα μπορείς να ιδρύεις πια την ατομική σου επιχείρηση από το κινητό σου τηλέφωνο μέσα από το gov.gr και να ξεκινήσεις την επιχειρηματική σου δράση όσο μπορείς πιο γρήγορα για να συμβάλλεις και εσύ στην ανάπτυξη του ΑΕΠ, στην πτώση της ανεργίας και στην ευημερία του ελληνικού λαού. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης λοιπόν με το όραμά του και με την ομάδα του μας έδωσε τις τεχνικές δυνατότητες, τις ιδέες που είχαμε οι διάφοροι Υπουργοί, μεταξύ αυτών και εγώ, να τις κάνουμε πράξη προς όφελος του ελληνικού λαού».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος δήλωσε: «Η Εθνική Πολιτική Διοικητικών Διαδικασιών είναι μια νέα, μοντέρνα, συνεκτική πολιτική για να καταγράφουμε και να απλουστεύουμε τις διαδικασίες και να μετράμε το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων μας, μέσω του Παρατηρητηρίου για τη Γραφειοκρατία. Είναι κομβικής σημασίας ο πολίτης να μπορεί να δει σε ένα σημείο και με ενιαίο τρόπο όλες τις δράσεις που κάνει η Δημόσια Διοίκηση για τη βελτίωση των υπηρεσιών και τα οφέλη που προκύπτουν. Για να το δείξουμε πρακτικά, παρουσιάσαμε τη νέα διαδικασία έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω του gov.gr, η οποία ήταν μια απαιτητική άσκηση απλούστευσης και ψηφιοποίησης. Είναι μια δράση που προάγει το όραμα της ΕΠΔΔ για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης χωρίς περιττή γραφειοκρατία».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ατομική επιχείρηση σε 5′ από το Gov.gr"

Μετάλλαξη Κράκεν: Μέτριος έως υψηλός ο κίνδυνος για ευάλωτους και ανεμβολίαστους, λέει το ECDC

Μέτριος έως υψηλός χαρακτηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) ο κίνδυνος από τη μετάλλαξη Κράκεν για τις ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, οι ανοσοκατασταλμένοι αλλά και οι ανεμβολίαστοι, ανάλογα με την ανοσία της έναντι του SARS-CoV-2.

Για τον γενικό πληθυσμό, ο κίνδυνος ορίζεται χαμηλός, σύμφωνα με τη σύντομη έκθεση αξιολόγησης απειλών.

Ωστόσο, όσον αφορά τη νέα μετάλλαξη XBB.1.5, υπάρχουν κενά γνώσης, ενώ η αξιολόγηση ενδέχεται να τροποποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες.

Κυρίαρχη μετά από έναν ή δύο μήνες

Σύμφωνα με τη μαθηματική μοντελοποίηση του ECDC, η Κράκεν θα μπορούσε να γίνει κυρίαρχη στην ΕΕ/ΕΟΧ μετά από έναν έως δύο μήνες, με δεδομένο τα χαμηλά ποσοστά που αναφέρθηκαν στην ΕΕ/ΕΟΧ και τον εκτιμώμενο ρυθμό ανάπτυξής της. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η σοβαρότητα της μόλυνσης της XBB.1.5 είναι διαφορετική από εκείνη των υποκατηγοριών της Omicron που κυκλοφορούσαν.

«Η υποκατηγορία XBB1.5 είναι επί του παρόντος παρούσα μόνο σε πολύ χαμηλά επίπεδα στην ΕΕ/ΕΟΧ, αλλά μπορεί να γίνει κυρίαρχη στην ΕΕ/ΕΟΧ τους επόμενους μήνες», ανέφερε η διευθύντρια του ECDC, 'Αντρεα Αμμόν σημειώνοντας ότι «υπό το πρίσμα αυτό, το ECDC συνιστά τη διενέργεια κατάλληλων τεστ και αλληλουχίας, την αύξηση των εμβολιασμών κατά της COVID-19 και την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων».

«Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις όπως η παραμονή στο σπίτι όταν κάποιος είναι άρρωστος, η τηλεργασία, ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων και η κατάλληλη χρήση μασκών προσώπου» συμπλήρωσε η κ. Αμμόν.

Η XBB.1.5 είναι μια υποκατηγορία της XBB, η οποία εξελίχθηκε από δύο προηγούμενες κατηγορίες της Όμικρον, με μια πρόσθετη αλλαγή ακίδας. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2022 και αυξάνεται αναλογικά στις ΗΠΑ και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο έκτοτε, συμπεριλαμβανομένων αρκετών χωρών της ΕΕ/ΕΟΧ αναφέρει το ECDC.

Από τις 12 Ιανουαρίου 2023, το ECDC έχει ορίσει αυτήν την υποκατηγορία ως παραλλαγή ενδιαφέροντος.

Οι προτάσεις του ECDC προς τις αρχές δημόσιας υγείας

Το ECDC προτείνει τις ακόλουθες επιλογές ως απάντηση στις αρχές δημόσιας υγείας στην ΕΕ/ΕΟΧ:

*Διατήρηση ή βελτίωση των κατάλληλων επιπέδων τεστ και αλληλουχίας του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τους στόχους και με βάση την καθοδήγηση του ECDC/ ΠΟΥ καθώς και έγκαιρη κοινή χρήση δεδομένων.

*Κατάλληλη ενημέρωση για τον κίνδυνο που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και στο κοινό, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών σχετικά με τις επιλογές θεραπείας.

*Βελτίωση την έγκαιρης πρόσληψης των εμβολίων κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των πρωτογενών δόσεων και των αναμνηστικών δόσεων σύμφωνα με τις εθνικές οδηγίες.

*Αξιολόγηση των χρονικά περιορισμένων και μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων, όπως η παραμονή στο σπίτι όταν κάποιος είναι άρρωστος, η τηλεργασία, η κατάλληλη χρήση μασκών προσώπου και ο καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μετάλλαξη Κράκεν: Μέτριος έως υψηλός ο κίνδυνος για ευάλωτους και ανεμβολίαστους, λέει το ECDC"

Μέτσολα: Όχι σύνταξη σε ευρωβουλευτές με καταδίκη τουλάχιστον δύο ετών

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τονίζει ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μην παίρνουν σύνταξη οι ευρωβουλευτές που θα έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.

Σε συνέντευξή της στη Repubblica, η Μέτσολα, κληθείσα να σχολιάσει την αντίδραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Qatargate, υποστήριξε ότι για «τους ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, μελετάται η αναστολή των συντάξεων για όσους καταδικαστούν σε φυλάκιση άνω των δύο ετών».

Αν εγκριθεί αυτή η πρόταση από το Ευρωκοινοβούλιο, «τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν θα δοθούν για τη χρηματοδότηση των ευρωβουλευτών που για 24 μήνες από τη λήξη της θητείας τους δεν θα μπορούν να κατέχουν θέσεις σε ιδιωτικές εταιρείες που συνδέονται με κάποιο τρόπο με την εργασία τους στις Βρυξέλλες».

Σε αυτό το σημείο, εξηγεί η Μέτσολα, «υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις. Για παράδειγμα: το χρονοδιάγραμμα μπορεί να ισχύει αλλά όχι υποχρεωτικά, γιατί δεν είμαστε όπως η Επιτροπή της ΕΕ που πληρώνει για δύο χρόνια μετά την εκπνοή της θητείας των Επιτρόπων, για  να μην εργάζονται για το ίδιο θέμα».

Η Μέτσολα πρόσθεσε ότι η Ευρωβουλή θα μειώσει και τον χρόνο για την άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, καθώς η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον «δύο μήνες». Αυτή η διαδικασία διαρκεί συνήθως 90 ημέρες, αλλά το Κοινοβούλιο στοχεύει να τη μειώσει στις 60 ημέρες. «Ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε πιο γρήγοροι. Αλλά πρέπει επίσης να προστατεύσω τις νόμιμες διαδικασίες, γιατί η άρση της ασυλίας είναι διαφορετική σε κάθε χώρα. Αμέσως απομακρύναμε τον αντιπρόεδρο της Βουλής. Πρωτοφανής επιλογή. Υπάρχουν όμως και επίπεδα προστασίας: το τεκμήριο της αθωότητας. Δεν επιτρέπεται η ακύρωση της νομικής διαδικασίας. Το κοινοβούλιο δεν είναι δικαστήριο». 

Mea culpa

Η Μαλτέζα πολιτικός παραδέχτηκε ότι «θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη επαγρύπνηση» και ότι τώρα χρειάζεται «γρήγορη απάντηση», που πρέπει να επηρεάσει άμεσα τους ευρωβουλευτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε ένα σχέδιο 14 σημείων για να ενισχυθεί η διαφάνεια και να αντιμετωπιστούν οι εξωτερικές παρεμβολές. «Υπάρχουν ήδη κάποιοι κανόνες – είπε η Μέτσολα -, με ενημέρωση για συναντήσεις, σύγκρουση συμφερόντων, ποιοι πληρώνουν και τι δηλώνουν οι βουλευτές. Μπορούμε να τα ενισχύσουμε άμεσα αυτά τα μέτρα και να τα καταστήσουμε πιο λειτουργικά. Θα διακόψουμε αμέσως τις μόνιμες διαπιστεύσεις για πρώην ευρωβουλευτές. Σε αυτό έλαβα την ομόφωνη υποστήριξη των αρχηγών των ομάδων. Αύριο θα γίνει ήδη μια τεχνική συνάντηση για αυτά τα σημεία. Στη συνέχεια, υπάρχουν άλλα θέματα που αφορούν την επιτροπή δεοντολογίας ή την εξεταστική επιτροπή και τα οποία χρειάζονται χρόνο. Αυτές είναι διαδικασίες που πρέπει να προσέχουμε. Αγγίζουν τους θεσμούς. Για μένα είναι σημαντικό να εισαγάγουμε ένα σύστημα με το οποίο δεν θα μπορεί να υπάρξει άσκηση πίεσης. Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε, ξεκινώντας από το χρονοδιάγραμμα, για το πόσο θα διαρκέσει η απαγόρευση εργασίας». 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτσολα: Όχι σύνταξη σε ευρωβουλευτές με καταδίκη τουλάχιστον δύο ετών"

Στάση εργασίας στο Γ.Ν.Α “Γεννηματάς” για την έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων

Κινητοποίηση με στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3μμ, όλο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Γεννηματάς», με την ΟΕΝΓΕ και την ΕΙΝΑΠ να δηλώνουν τη στήριξή τους.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, αναφέρει πως: «Χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών του Γ.Ν.Α “Γεννηματάς” μαζί με αρκετούς Επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων συνδικαλιστών – μελών του Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ, του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο λόγος ήταν η τρομακτική και πρωτοφανής έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων γιατρών και στις τρεις Παθολογικές Κλινικές, η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μόνο εφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά από τον Ιούνιο του 2021 και ξανά τον Οκτώβριο του 2021, αφού βρέθηκαν ξανά σε κινητοποιήσεις τότε.
Σε ερώτησή τους για τα παραπάνω, δηλαδή για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν πήραν ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3μμ, για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή του και καλύπτει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες».

H EIΝΑΠ

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ για το ίδιο θέμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι: «ενημερώθηκε μετά από καταγγελίες των γιατρών του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς για σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και τις γενικές εφημερίες των παθολογικών κλινικών (με σοβαρές ελλείψεις ειδικευομένων γιατρών).

Ενώ η Διοίκηση και ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου είναι ενήμεροι εδώ και πολλούς μήνες, λύση δεν έχει δοθεί.

Η πρόταση των γιατρών του νοσοκομείου ήταν να επανέλθει το νοσοκομείο στο προηγούμενο καθεστώς γενικής εφημερίας, επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα και διεκδικώντας γρήγορες διαδικασίες διορισμού ειδικευόμενων γιατρών.

Κατόπιν της κωλυσιεργίας της Διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου να ανταποκριθούν στις προτάσεις μας, ζητήθηκε άμεσα συνάντηση με το Διοικητή της 1ης Υ.Πε., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/01/23. Η ΕΙΝΑΠ επίσης, ενημέρωσε τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη για τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των γιατρών του νοσοκομείου οι οποίες ξεκινούν την Τρίτη 17/01/23».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας στο Γ.Ν.Α “Γεννηματάς” για την έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων"

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία - Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης

Ανακοίνωση για τις λεπτομέρειες της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που θα γίνει τη Δευτέρα, εξέδωσε η οικογένειά του.

Ειδικότερα, η σορός του  τέως βασιλιά Κωνσταντίνου θα βρίσκεται τη Δευτέρα από τις 6:00 έως τις 10:30 το πρωί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Στη συνέχεια, η εξόδιος ακολουθία, θα γίνει στις 12:00 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Η οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους δωρεές σε ιδρύματα, αντί στεφάνου.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας: 

«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τη Δευτέρα στις 12:00 η κηδεία - Από τις 6 έως τις 10:30 η σορός στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης"

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε»

«Η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του και επιτίθεται στη ΝΔ για «άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας».

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απογειώσει τη διαφθορά σε επίπεδα ρεκόρ, με ένα καινούργιο σκάνδαλο να ξεσπά κάθε μέρα. Είναι αναμενόμενο να ψάχνει εναγωνίως να στήσει κάποιο αφήγημα που να μπορεί να δικαιολογήσει τη τελευταία της γραμμή άμυνας: Όχι ότι η ΝΔ δεν είναι διεφθαρμένη αλλά ότι όλοι το ίδιο είναι». Σχολιάζει ότι «αυτό που δεν είναι αναμενόμενο είναι ότι έχουν μπερδέψει τα παραμύθια τους» και αναφέρει πιο συγκεκριμένα: «Μέχρι χθες μας έλεγαν ότι ο Καλογρίτσας ήταν ένας άφραγκος επιχειρηματίας που ο Νίκος Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ του έψαχναν χρήματα για να διεκδικήσει τηλεοπτικό σταθμό. Σήμερα αιφνιδίως μας λένε ότι ήταν ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας που χρηματοδοτούσε τον ΣΥΡΙΖΑ».

 «Ας αποφασίσουν ποιο είναι το σωστό αφήγημα στο στημένο παραμύθι τους», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας παράλληλα ότι «μέχρι τότε η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε».

Στο τέλος στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως ανέμενε «την άμεση υιοθέτηση της συκοφαντίας από τη ΝΔ», «άλλωστε ο κ. Λοβέρδος που την εκμαίευσε είναι ως γνωστόν, όπως και η κ. Καϊλή, πιο κοντά στη ΝΔ παρά στο κόμμα του». «Την άθλια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δεν αναμέναμε. Λίγη αιδώς δεν θα έβλαπτε…», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: «Η κ. Διαμαντή θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου για όσα αστήριχτα και συκοφαντικά ισχυρίστηκε»"

Σουηδία: «Αηδιαστικό, δίκαιη η αντίδραση της Τουρκίας» λέει ο πρωθυπουργός για το κουρδικό βίντεο κατά του Ερντογάν

«Αηδιαστικό» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον το περιστατικό κατά το οποίο μία ομάδα στη Στοκχόλμη παρουσίασε εχθές ένα ομοίωμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κρέμεται από τα πόδια από ένα σκοινί στη Στοκχόλμη.

«Εχθές είχαμε ένα περιστατικό κατά το οποίο κάποιοι άνθρωποι προσπάθησαν να δείξουν την άποψή τους για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μέσα από έναν αηδιαστικό τρόπο παρουσιάζοντας τον Ερντογάν σχεδόν με κάτι που έμοιαζε με εκτέλεση και είναι κακό από κάθε άποψη» τόνισε ο Ουλφ Κρίστερσον ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Κίρουνα της Σουηδίας για την έναρξη της σουηδικής προεδρίας. Παράλληλα, επανέλαβε ότι πρόκειται για «σαμποτάζ» κατά της αίτησης τόσο της Σουηδίας όσο και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι αντιλαμβάνεται τον λόγο για τον οποίο είναι οργισμένη η Τουρκία. «Θα είχαμε την ίδια αντίδραση εάν αυτό είχε στόχο Σουηδό ηγέτη» επισήμανε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.Η σκηνοθεσία μιας «δήθεν εκτέλεσης ενός δημοκρατικά εκλεγμένου ξένου ηγέτη» είναι «εξαιρετικά σοβαρή», δήλωσε ο Κρίστερσον στο δίκτυο TV4.

Το βίντεο, που ανήρτησε στο Twitter η Επιτροπή της Ροζάβα (όπως αποκαλούνται τα κουρδικά εδάφη στη βόρεια Συρία), μια οργάνωση που πρόσκειται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δείχνει την εκτέλεση του Ιταλού δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι το 1945, και μετά το ομοίωμα του Ερντογάν κρεμασμένο από τα πόδια στην άκρη ενός σκοινιού μπροστά στο δημαρχείο της Στοκχόλμης. «Η Ιστορία έδειξε ότι αυτό το τέλος έχουν οι δικτάτορες» αναφέρει το κείμενο που είναι τυπωμένο πάνω στο βίντεο.

Το βίντεο προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο χθες, Πέμπτη, ανάμεσα στην Τουρκία και τη Σουηδία. Ο πρεσβευτής της Σουηδίας στην Άγκυρα κλήθηκε στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Τουρκία μπλοκάρει από τον Μάιο την ένταξη της Σουηδίας, όπως και της Φινλανδίας, στο ΝΑΤΟ, κατηγορώντας την ότι φιλοξενεί στο έδαφός της μέλη του ΡΚΚ και οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει με αυτό, τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες. Η Σουηδία φιλοξενεί μια σημαντική κουρδική διασπορά.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός εκτίμησε πως η ενέργεια της οργάνωσης είχε σκοπό να «υπονομεύσει το αίτημα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ».

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Σουηδία απέλασε ένα μέλος του ΡΚΚ στην Τουρκία. Ωστόσο η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να ζητεί την έκδοση και άλλων.

Στο μεταξύ, Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν σήμερα έρευνα για το συμβάν, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως η έρευνα ξεκίνησε μετά την υποβολή νομικού αιτήματος από τον δικηγόρο του Ερντογάν.

«Ποινική καταγγελία κατατέθηκε στο γραφείο του επικεφαλής εισαγγελέα της Άγκυρας, απαιτώντας να διενεργηθεί έρευνα σε βάρος των δραστών» έγραψε στο Twitter ο δικηγόρος του Ερντογάν Χουσεΐν Αϊντίν.

Απηχώντας τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που μετέδωσαν πλάνα του συμβάντος, ο Αϊντίν είπε πως εξυπακούεται πως έχει οργανωθεί από το PKK.

Η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν πέρυσι τριμερή συμφωνία με σκοπό να ξεπεραστούν οι αντιρρήσεις της Άγκυρας στα αιτήματά τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Διπλωματική πηγή δήλωσε πως η Τουρκία εξέφρασε την αντίδρασή της στον Σουηδό πρεσβευτή Στάφαν Χέρστρομ στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χθες. Η Στοκχόλμη επιβεβαίωσε ότι κλήθηκε ο Σουηδός πρεσβευτής.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν καταδίκασε την «αηδιαστική και αποτρόπαια» διαμαρτυρία και είπε πως οι σουηδικές αρχές έχουν την υποχρέωση να λάβουν συγκεκριμένα βήματα βάσει του νόμου και της συμφωνίας με την Τουρκία.

«Εκτός αν σταματήσουν οι δραστηριότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων, δεν είναι δυνατό η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ να προχωρήσει», έγραψε στο Twitter.

Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από άλλους Τούρκους αξιωματούχους, με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ να ακυρώνει την επίσκεψη την οποία επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Σουηδός ομόλογός του στην Τουρκία στις 17 Ιανουαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Σουηδία: «Αηδιαστικό, δίκαιη η αντίδραση της Τουρκίας» λέει ο πρωθυπουργός για το κουρδικό βίντεο κατά του Ερντογάν"

Γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων στη Γερμανία

Προβλήματα έλλειψης φαρμάκων καταγράφονται και σε προηγμένα υγειονομικά συστήματα, όπως της Γερμανίας. Πολλά σκευάσματα δεν είναι σήμερα διαθέσιμα σε πολλά μέρη της χώρας, επειδή οι διαθέσιμες ποσότητες δεν επαρκούν να καλύψουν τα φαρμακεία.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Από τη μία πλευρά, υπάρχει σήμερα εξαιρετικά υψηλή ζήτηση λόγω ενός επίμονου κύματος ασθενειών. Από την άλλη, υπάρχουν βαθύτερα διαρθρωτικά προβλήματα στην προμήθεια φαρμάκων.

Πολλοί άνθρωποι στην Γερμανία υποφέρουν σήμερα από κρυολόγημα, κορωνοϊό, γρίπη ή άλλες λοιμώξεις. Αυτή τη στιγμή, περισσότερο από όλες τις άλλες εποχές, υπάρχει σημαντική έλλειψη φαρμάκων.

Ανιπυρετικά για τα παιδιά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, ακόμη και φάρμακα για τον καρκίνο βρίσκονται σε έλλειψη: Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Φαρμάκων και Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (BfArm), έχουν αναφερθεί επίσημα ελλείψεις σε περισσότερα από 300 συνταγογραφούμενα φάρμακα, όταν ο αντίστοιχος αριθμός στην Ελλάδα είναι 162.

Ο αριθμός των μη αναφερόμενων περιπτώσεων, συμπεριλαμβανομένων των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, είναι πιθανώς ακόμη μεγαλύτερος. Ωστόσο, δεν υπάρχει απειλή γενικής έλλειψης προς το παρόν.

Να σημειωθεί εδώ ότι το BfArM αναλύει όλες τις εισερχόμενες αναφορές για περιορισμένη διαθεσιμότητα ή ελλείψεις προμηθειών, τις αξιολογεί προληπτικά και εξετάζει την εκάστοτε μεμονωμένη περίπτωση για να καθορίσει εάν πρέπει να επιβληθούν έκτακτα μέτρα.

Η κατάσταση εφοδιασμού με φάρμακα παρακολουθείται και αξιολογείται συνεχώς από το BfArM μαζί με τη συμβουλευτική επιτροπή.

Η εν λόγω συμβουλευτική επιτροπή αποτελείται, μεταξύ άλλων, από εκπροσώπους της ιατρικής και φαρμακευτικής κοινότητας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των συμφερόντων των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Η συμβουλευτική επιτροπή συμβουλεύει τις ανώτερες ομοσπονδιακές αρχές για τη λήψη κατάλληλων μέτρων.

Σε πολλά μέρη, το ιατρικό προσωπικό πρέπει μάλλον να αυτοσχεδιάζει για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα έλλειψη φαρμάκων.

Ορισμένες φορές η λύση είναι η μετάβαση σε μεγάλο βαθμό σε συγκρίσιμα φάρμακα. Αυτό είναι δυνατό χάρη στον κανονισμό απαλλαγής από κορωνοιό, ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει.
Οι λόγοι για την έλλειψη

Βασικά, η αρχική κατάσταση είναι ασυνήθιστη λόγω του - εκτός από την CoViD - πολύ πρώιμου και ισχυρού κύματος κρυολογήματος και γρίπης. Το γεγονός ότι η προσφορά των διαθέσιμων φαρμάκων δεν μπορεί να καλύψει επαρκώς την τρέχουσα υψηλή ζήτηση έχει επίσης πολλές αιτίες.

Οι ειδικοί εστιάζουν αρχικά σε ένα βασικό πρόβλημα που αφορά την κατανομή των φαρμάκων και την βασική ρύθμιση των σταθερών τιμών. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα συμφωνημένο ποσό για κάθε φάρμακο, το οποίο βασίζεται στη φθηνότερη τιμή και το οποίο καλύπτεται από το ταμείο υγείας.

Εάν η τιμή πώλησης στο φαρμακείο υπερβαίνει αυτό το ποσό, οι ασθενείς πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τη διαφορά - εκτός από τη συμμετοχή τους που είναι συνήθως πέντε έως δέκα ευρώ. Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να στραφούν σε ένα φθηνότερο, συγκρίσιμο φάρμακο από άλλον κατασκευαστή.

Ο κανονισμός οδηγεί τους κατασκευαστές και τους πωλητές να παράγουν και να αγοράζουν εκεί όπου τα δραστικά συστατικά και η παραγωγή είναι φθηνότερα, για παράδειγμα στην Κίνα ή την Ινδία.

Οι ειδικές εκπτωτικές συμβάσεις, τις οποίες οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συνάπτουν με μεμονωμένους κατασκευαστές, τροφοδοτούν περαιτέρω τον πόλεμο τιμών για τα φάρμακα. Αυτό που ακούγεται χρήσιμο την ίδια στιγμή αυξάνει την εξάρτηση από τους παραγωγούς και τα φάρμακά τους.

Τελικά, αυτό επιμηκύνει τις αλυσίδες εφοδιασμού και ο εφοδιασμός εξαρτάται από λίγους προμηθευτές. Εάν προκύψουν προβλήματα σε ένα σημείο, υπάρχει ο κίνδυνος συμφόρησης του εφοδιασμού - όπως συμβαίνει σήμερα.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων στη Γερμανία"

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δ. Αττική για εξάρθρωση οργάνωσης – 10 συλλήψεις, αναζητούνται ακόμα 4 άτομα

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημέρωματα της Παρασκευής (13/1), σύμφωνα με πληροφορίες, επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε όλη την Αττική για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του δημοσιογράφου Γιώργου Γεραφέντη, πέντε από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, σήμερα το πρωί στη Μεταμόρφωση, λίγο πριν συναντηθούν με υποψήφιο θύμα τους, με το οποίο είχαν κλείσει ραντεβού για να νοικιάσουν δήθεν το σπίτι του.

Συνολικά έχουμε 10 συλλήψεις, ανάμεσά τους και τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας. Οι οκτώ είναι άνδρες οι δύο γυναίκες. Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα άτομα, που αναζητούνται.

Πώς δρούσε η σπείρα

Εντόπιζαν αγγελίες, όπου τα θύματά τους, είτε νοίκιαζαν οικίες είτε πωλούσαν έπιπλα ή άλλα αντικείμενα. Όταν έμπαιναν στα σπίτια τους, ο ένας απασχολούσε τον ηλικιωμένο ή την ηλικιωμένη, και οι υπόλοιποι έψαχναν το σπίτι, και άρπαξαν χρήματα, χρυσαφικά και χρυσές λίρες.

Σε μια περίπτωση στου Παπάγου, οι δράστες είχαν αρπάξει 3 χρυσά ρολόγια ROLEX και κοσμήματα, συνολικής αξίας 150.000 ευρώ.

Το κύκλωμα δρούσε τον τελευταίο χρόνο, ταυτοποιήθηκαν 60 περιπτώσεις κλοπών στην Αττική, και η λεία τους ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων για τον εντοπισμό κλοπιμαίων.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Δ. Αττική για εξάρθρωση οργάνωσης – 10 συλλήψεις, αναζητούνται ακόμα 4 άτομα"

Το ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα περί φακέλων και τσαντών με χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά άμεσες απαντήσεις, τονίζοντας ότι η καταγγελία «πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής».

Αναλυτικά:

«Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά.

Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-‘19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς». 

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα όσα κατέθεσε η γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα περί φακέλων και τσαντών με χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά άμεσες απαντήσεις, τονίζοντας ότι η καταγγελία «πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής».

Αναλυτικά:

«Τα όσα κατατέθηκαν χθες στο ειδικό δικαστήριο στη δίκη του Νίκου Παππά είναι σοκαριστικά.

Η κατάθεση της κ. Διαμαντή για φακέλους και τσάντες με χρήματα, που κατευθύνονταν από το γραφείο του κ. Καλογρίτσα προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτει ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν άμεσα.

Η καταγγελία για ύπαρξη σκοτεινών συναλλαγών με διαδρομές μαύρου χρήματος, που συνέδεσαν την περίοδο 2015-‘19 τον ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματικούς κύκλους και συμφέροντα, πλήττει για άλλη μια φορά την αξιοπιστία της πολιτικής ζωής.

Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστεί η κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς».

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Το ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα "

Βόλος: Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών

Δυναμικό παρών έδωσαν οι αγρότες της Μαγνησίας που για σήμερα είχαν αποφασίσει μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση έξω από το κτίριο κεντρικής διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Β. Σποράδων, δημιουργώντας κυριολεκτικά κυκλοφοριακό έμφραγμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Οι αγρότες δηλώνουν αγανακτισμένοι από “τα δυο μέτρα και δύο σταθμά” που υιοθέτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση εν γένει, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τους μηλοπαραγωγούς, ενώ, όπως αναφέρουν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οτι οι εξαγγελίες αφορούσαν μόνο τους μηλοπαραγωγούς της Αγιάς με στρεμματική ενίσχυση 300€/στρέμμα και όχι τους μηλοπαραγωγούς της Μαγνησίας ή και άλλων περιοχών.

Με τη σημερινή κινητοποίηση διαμηνύουν πως ” δεν θα ανεχθούν σε καμία των περιπτώσεων, άλλον εμπαιγμό ή άλλη κοροϊδία και απαιτούν την άμεση στήριξη τους για την αντιμετώπιση του κόστους παραγωγής.”

Ως αγωνιστική πρόβα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή  πρώτη κινητοποίηση σε επίπεδο Νομού για την ικανοποίηση των αιτημάτων, ενώ το βλέμμα τους είναι προσανατολισμένο στις 22 του Γενάρη, μέρα  που αποφασίστηκε η κορύφωση της πανελλαδικής κινητοποίησης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Κυκλοφοριακό έμφραγμα προκάλεσε η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών"

Σοκαριστικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Το χέρι εργαζόμενης εγκλωβίστηκε σε μηχανή του κιμά

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Ασήμι, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χέρι εργαζόμενης σε επιχείρηση της περιοχής εγκλωβίστηκε σε μηχανή του κιμά.

Επί τόπου έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίοι επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό του χεριού της γυναίκας.

Πρόκειται για μια γυναίκα 26 ετών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το χέρι της εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα στο ύψος του καρπού, με τους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ να δίνουν μάχη για να «κόψουν» μηχάνημα και να καταφέρουν να απεγκλωβίσουν το άκρο της γυναίκας το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειές τους το χέρι της γυναίκας δεν κατέστη δυνατό να απεγκλωβιστεί πλήρως από το μηχάνημα και έτσι η γυναίκα μεταφέρεται αυτή την ώρα στο ΠΑΓΝΗ μαζί με ένα μέρος του μηχανήματος στο οποίο παραμένει εγκλωβισμένο το χέρι της.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » " Σοκαριστικό ατύχημα στο Ηράκλειο: Το χέρι εργαζόμενης εγκλωβίστηκε σε μηχανή του κιμά "

Πρόταση εισαγγελέως για Φιλιππίδη: Αθώωση λόγω αμφιβολιών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ενοχή για δυο απόπειρες

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση και την ενοχή του για τις δύο απόπειρες βιασμού, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Η δίκη του ηθοποιού θα συνεχιστεί στις 19 Ιανουαρίου, οπότε θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Αθώος για τον βιασμό κατ΄εξακολούθηση

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθεσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο». 

Ένοχος για την πρώτη απόπειρα βιασμού

Την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας το 2010 στο θέατρο Μουσούρη, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια.

«Η δεύτερη καταγγέλουσα ήταν πολύ χαρούμενη που θα συνεργάζονταν με ένα μεγάλο καλλιτέχνη. Ο κατηγορούμενος την οδήγησε ένα άδειο θέατρο και στην συνέχεια επιχείρησε να τη βιάσει. Εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει, έκανε μια προσχηματική συνομιλία με τη μητέρα της, την οποία αντιλήφθηκε ο κατηγορούμενος και συνέχισε.

Η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε όχι επειδή με δίκη του βούληση της σταμάτησε, αλλά γιατί όπως κατέθεσε η καταγγέλλουσα «ξενέρωσε». Τα καταγγελλόμενα περιστατικά είναι τα ίδια σε όλες τις καταθέσεις της» είπε η εισαγγελέας.

Στον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η δεύτερη καταγγέλουσα τον εκδικείται επειδή δεν πήρε ρόλο, η εισαγγελέας σχολίασε: «Αν ήταν συναινετικό αυτό που έγινε γιατί δεν πήρε το ρόλο; Γιατί στη συνέχεια δε συνεργάστηκαν ποτέ; Γιατί δεν έπαιξε στις δυο σειρές του mega;». Όπως σημείωσε, η υπεράσπιση επιχείρησε να τρώσει την αξιοπιστία της, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι η δεύτερη καταγγέλλουσα απαντούσε στα τηλέφωνα του κατηγορουμένου και στα όσα ερωτικά της έλεγε.

Ένοχος και για την δεύτερη απόπειρα

Την ενοχή του ηθοποιού ζήτησε η εισαγγελέας και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού σε βάρος συναδέλφου του το 2014 μέσα στο αυτοκίνητο του στο Παλαιό Ψυχικό.

«Η καταγγέλουσα κατά την κατάθεση της είχε πάθει κρίση εκείνη τη στιγμή. Έκανε σαν αγρίμι και προσπαθούσε να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από το εγκληματικό σχέδιο του. Μέσα στον πανικό της της είχε μείνει η εντύπωση πως ήταν κλειδωμένη η πόρτα. «Είναι εκείνη η στιγμή που λες, πως δεν το έκανα! Γιατί δεν δοκιμασα να ανοίξω; Και τα βάζεις με τον εαυτό σου» μας κατέθεσε εδώ στο δικαστήριο. Η θέση του κατηγορουμένου απέναντι στην κατηγορία είναι πως υπήρχε ερωτική διάθεση. Αν η συναίνεση έχει συναινετικά γιατί δεν τον αναζήτησε αργότερα; Γιατί δεν επιδιώκει να τον συναντήσει ξανά; Έγινε λόγος για το ημερολόγιο της. Πως είναι δυνατόν είπε η υπεράσπιση για αυτό που της συνέβη να μη γράψει κάτι; Και γιατί να γράψει; Γιατί να καταγράψει κάτι φρικτό που της συνέβη. Οι σελίδες εκείνες τις ημέρες είναι κενές. Είναι ενδεικτικό κι αυτό» είπε η εισαγγελέας.

Για την πρώτη καταγγέλλουσα

(Βιασμός κατ εξακολούθηση- Ιούνιος 2008 και Σεπτέμβριος 2008)

«Οφείλουμε να ελέγξουμε την αξιοπιστία της μαρτυρίας όταν είναι το μόνο αποδεικτικό μέσο που υπάρχει. Για τον πρώτο καταγγελόμενο βιασμό η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει ότι υπήρχε χειραγώγηση. «Υπήρχαν πράγματα που έλεγες για τον κατηγορούμενο… απλώς με συμπαθεί πολύ. Ήταν στο όριο» είχε καταθέσει η καταγγέλλουσα» είπε η εισαγγελέας σημειώνοντας στη συνέχεια ότι του δήλωσε πως θέλει να φύγει αλλά και πως δεν αντιλήφθηκε ότι η πράξη που έγινε σε βάρος της συνιστούσε βιασμό.

Η εισαγγελική λειτουργός, αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό βιασμού, είπε: «Η καταγγέλλουσα είπε πως πήγε με βαριά καρδιά θεωρώντας πως θέλει να επανορθώσει ο κατηγορούμενος. Η καταγγέλλουσα στην ανακρίτρια είχε καταθέσει ότι ενθουσιάστηκε ασχέτως με ότι είχε γίνει, ενθουσιασμό που επιβεβαίωσε και η μητέρα της. Γεννώνται ερωτηματικά. Βεβαίως ήταν χαρούμενη στην προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Όμως μια γυναίκα που έχει υποστεί τέτοια πράξη επουδενί δεν πηγαίνει χαρούμενη στο βιαστή της. Είπε ότι «έτσι έχουμε γαλουχηθεί στο θέατρο». Μέχρι ποια συμπεριφορά; Μέχρι της διάπραξη κακουργήματος και μάλιστα από αυτά με την μεγαλύτερη απαξία; Κατά την άποψη της ομιλούσας, όχι».

Η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε ότι στις καταθέσεις της πρώτης καταγγέλλουσας υπάρχουν αντιφάσεις, τις οποίες ανέφερε αναλυτικά, υπογραμμίζοντας ότι το δεύτερο περιαστικό βιασμού της υπενθυμίστηκε από φίλο της και αναφέρθηκε στο στάδιο της ανάκρισης. «Σε ερωτήσεις προς την καταγγέλουσα για τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν στις καταθέσεις της, εκείνη υποστήριξε: «Ήταν όλα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όταν μου τα θύμισε ο Παναγιώτης (φίλος της), ήταν σαν να άνοιξε αυτή την πόρτα». Η καταγγέλουσα σε τρία διαφορετικά όργανα κατέθεσε διαφορετική αποτύπωση των γεγονότων. Άλλα στο ΣΕΗ, άλλα στον εισαγγελέα, άλλα στην ανάκριση. Γιατί δεν είπε στον εισαγγελέα όσα είπε στον ανακριτή; Η καταγγέλουσα προσήλθε στον εισαγγελέα για να καταγγείλει όσα υπέστη, όχι να τα χαρακτηρίσει νομικά. Το τόσο σοβαρό γεγονός το καταθέτει πρώτη φορά στην ανακρίτρια. Αν το είχε καταθέσει στον εισαγγελεα θα είχα διαφορετική τοποθέτηση, δεχόμενη ότι στο ΣΕΗ ήθελε να καταγράψει μια καταγγελία. Ανακάλυπτε όμως κάτι νέο σε κάθε επόμενο στάδιο».

Αυτές οι διαφοροποιήσεις δημιούργησαν ερωτηματικά στην εισαγγελέα της έδρας. «Ήταν ένα περιαστικό που της είχε ξανασυμβεί; Ήταν το συνήθως συμβαίνον; Η πρώτη καταγγέλλουσα υποβάθμισε τα γεγονότα λέγοντας ότι αυτά συμβαίνουν στο θέατρο. Αν ήταν έτσι για ποιο λόγο το απώθησε ως γεγονός;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε ότι όλοι οι επιστήμονες που εξετάσθηκαν συμφώνησαν σε ένα πράγμα, ότι «το βίωμα του βιασμού δεν μπορεί να σβήσει από τη μνήμη του θύματος».

Η πρώτη καταγγέλουσα είναι ηθοποιός και γνωρίζει τους κανόνες της υποκριτικής, επεσήμανε η εισαγγελέας και ανάφερε φράσεις της όπως «στο θέατρο ματώνουμε». «Σε κανένα επαγγελματικό χώρο δεν μαθαίνουν οι δάσκαλοι στους νέους καλλιτέχνες να ανέχονται εγκλήματα. Συμπεριφορές ναι, πίεση ναι, αλλά όχι κακουργήματα ή κακοποιητικές συμπεριφορές» είπε χαρακτηριστικά.

Μου προκάλεσε εντύπωση ότι σε αίτημα για αναπαράσταση η πρώτη καταγγέλουσα είπε: «Θα δεχτώ να γίνει αναπαράσταση αν το κάνει ο ιδιος. Μπορεί;». Στη συνέχεια είπε ότι ήταν χιούμορ και ειρωνία και πως το θεωρεί αναχρονιστικό. Επιτρέψτε μου όμως ότι με το βιαστή σου δε μπορείς να κανείς χιούμορ. Θα εκτιμηθεί και η συμπεριφορά του θυματος. Το θύμα δεν απολογείται για τη συμπεριφορά του, αλλά αξιολογείται η κατάθεσή του».

Καταλυτική χαρακτήρισε η εισαγγελέας την κατάθεση της Θάλειας Ματίκα, της Ζέτας Μακρυπούλια και των ηθοποιών που κλήθηκαν να καταθέσουν. «Δεν επιβεβαίωσε τη σύζυγο του κατηγορουμένου για το περιστατικό της βάπτισης. Δεν αναγνώρισε καν την καταγγέλουσα στο δικαστήριο. Αν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο θα το θυμόταν εξαιτίας και της στενής σχέσης που είχε τότε με την κα Νινου. Αντίστοιχα η κα Κοτσοβούλου δεν επιβεβαίωσε ότι την κάλεσε στο θέατρο για να αναλάβει ρόλο στην παράσταση, ισχυρισμό που επιβεβαίωσε και η Ζετα Μακρυπούλια».

Κλείνοντας η εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά: 

«Καταχράστηκε την ισχυρή του θέση, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με έπαρση, έχοντας εξουσιαστική συμπεριφορά, συμπεριφερόταν σαν κακομαθημένο ποδί που δεν μπορούσε να ακούσει όχι. Και όταν άκουγε το όχι γινόταν αγρίμι. Το όχι το άκουγε σαν ναι. Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι νέες ηθοποιοί του λένε όχι. Είχε το συνδρομο του εξουσιαστή, ο μάρτυρας Μπιμπίλας κατέθεσε για τον αυτοκράτορα Φιλιππίδη. Βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του νόμιζε μπορούσε να έχει ό, τ ήθελε, όποια ήθελε. Μας είπε δεν είχε λόγο να βιάσει, αναρωτιέμαι χρειάζεται λόγος; Ο βιαστής σκέφτεται έχω το δικαίωμα να κυριαρχώ επί του άλλο ατόμου…»

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόταση εισαγγελέως για Φιλιππίδη: Αθώωση λόγω αμφιβολιών για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και ενοχή για δυο απόπειρες"

Γ. Οικονόμου: Αμείλικτα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα – Ο κ. Τσίπρας χρωστά απαντήσεις

Να δώσει «σαφείς απαντήσεις» στα «αμείλικτα ερωτήματα» που προκύπτουν μετά την κατάθεση της γραμματέως του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, στο Ειδικό Δικαστήριο κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Μετά από όσα φοβερά κατέθεσε ενόρκως η κ. Διαμαντή για τις διαδρομές μαύρου χρήματος μεταξύ των κυρίων Νίκου Παππά, Χρήστου Καλογρίτσα και Άρτεμη Αρτεμίου, με σκοπό τη χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογραφικών βραχιόνων του, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ο κ. Τσίπρας προσωπικά χρωστάει σαφείς απαντήσεις στον ελληνικό λαό» δήλωσε κ. Οικονόμου.

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Τσίπρας οφείλει «απαντήσεις για όλα αυτά που επί χρόνια υποκριτικά αρνιόταν πως είχαν συμβεί. Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τις δραστηριότητες του κ. Παππά, του στενότερου και παλιότερου συνεργάτη του; Γιατί εξακολουθεί να τον στηρίζει και να τον καλύπτει πολιτικά; Πόσες σακούλες και με τι ποσά κατέληξαν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ;.

«Αντί να κάνουν κηρύγματα ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να απαντήσουν σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα» πρόσθεσε.
Ν.Δ.: Εκκωφαντική η σιωπή Τσίπρα

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Νέα Δημοκρατία, η οποία χαρακτηρίζει «εκκωφαντική» την «σιωπή Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ».

H Ν.Δ. σημειώνει ειδικότερα ότι μετά την κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα «ότι ‘έφευγαν φάκελοι και τσάντες με χρήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ’ ο κ. Τσίπρας έχει τρεις επιλογές:

α) Να αποπειραθεί να δικαιολογηθεί, σαν άλλος Τσουκάτος, ότι το έκανε «για το το καλό του κόμματος».

β) Να σιωπήσει, παραδεχόμενος ότι κατά σύστημα λάμβανε «μαύρο χρήμα», από διάφορες πηγές, στα πλαίσια του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς.

γ) Να διαψεύσει τη μάρτυρα και να στραφεί νομικά εναντίον της για να λάμψει η αλήθεια».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Οικονόμου: Αμείλικτα ερωτήματα μετά την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα – Ο κ. Τσίπρας χρωστά απαντήσεις"

Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Πιο ανθεκτική στα αντισώματα η «Κράκεν», ωστόσο δεν αλλάζει τα δεδομένα ως προς τη σοβαρότητα νόσησης

Τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας όσον αφορά στην αξιολόγηση του κινδύνου για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον XBB.1.5, συνοψίζουν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Ροδάνθη Ελένη Συρίγου, Γιάννης Ντάνασης και Πάνος Μαλανδράκης.

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα του ΠΟΥ για την εξέλιξη του ιού (TAG-VE) συνεδρίασε στις 5 Ιανουαρίου 2023 για να συζητήσει τα πιο πρόσφατα στοιχεία σχετικά με το σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο που προκαλείται από την λοίμωξη με την υποπαραλλαγή XBB.1.5 του στελέχους Όμικρον του SARS-COV-2 και για να αξιολογήσει τον κίνδυνο για την υγεία.

Η υποπαραλλαγή Όμικρον XBB.1.5 είναι υποπαραλλαγή της XBB, η οποία είναι ανασυνδυασμός των δύο υποπαραλλαγών του ΒΑ.2. Από τις 22 Οκτωβρίου 2022 έως και τις 11 Ιανουαρίου 2023, 5288 αλληλουχίες της υποπαραλλαγής Όμικρον XBB1.5 αναφέρθηκαν σε 38 χώρες. Το 82,2% αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το 8,1% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 2,2% στην Δανία. Με βάση τα γενετικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης υποπαραλλαγής και τις πρώιμες εκτιμήσεις του ρυθμού ανάπτυξής της κυρίως στις ΗΠΑ, η XBB.1.5 θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στην αντισωματική διαφυγή, ο ΠΟΥ σημείωσε ότι μαζί με τις υποπαραλλαγές BQ.1, οι υποπαραλλαγές XBB είναι οι πιο ανθεκτικές στα αντισώματα μέχρι σήμερα. Χρησιμοποιώντας ψευδοτυπικές δοκιμασίες εξουδετέρωσης του ιού, η XBB.1.5 αποδεικνύεται ότι έχει εξίσου υψηλή ανοσολογική διαφυγή με την XBB.1. Τα δεδομένα αυτά αναδεικνύουν ότι οι οροί από άτομα που είχαν νοσήσει από τις υποπαραλλαγές BA.1, BA.5 ή BF.7 και είχαν λάβει 3 ή 4 δόσεις εμβολίου mRNA (BNT162b2 (Pfizer-BioNTech) ή mRNA-1273 (Moderna)) δεν επάγουν υψηλούς τίτλους εξουδετέρωσης έναντι της XBB.1.5.

Επιπλέον, δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου έναντι σοβαρής νόσησης ή θανάτου από τη νέα υποπαραλλαγή. Επιπρόσθετα, ο ΠΟΥ αναφέρει ότι η XBB.1.5 δεν φέρει καμία μετάλλαξη που είναι γνωστό να σχετίζεται με πιθανή αλλαγή των δεδομένων ως προς την σοβαρότητα.

Τέλος, ο ΠΟΥ προσθέτει ότι η ταχεία αξιολόγηση του κινδύνου βασίζεται στα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία και θα αναθεωρείται τακτικά όσο θα προστίθενται νέα στοιχεία και δεδομένα από περισσότερες χώρες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - ΠΟΥ: Πιο ανθεκτική στα αντισώματα η «Κράκεν», ωστόσο δεν αλλάζει τα δεδομένα ως προς τη σοβαρότητα νόσησης"

Λέσβος: Μη κατοικήσιμα 42 σπίτια στις σεισμόπληκτες περιοχές

Συνολικά 42 κατοικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες έπειτα από τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Λέσβου.

Κατά τις αυτοψίες, που ολοκληρώθηκαν χθες, έγινε αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας). Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 240  κτίρια.

Ειδικότερα, 217 αυτοψίες αφορούσαν κατοικίες, εκ των οποίων οι 42 κρίθηκαν μη κατοικήσιμες. Επίσης, ελέγχθηκαν 9 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι βρέθηκαν 3.

Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 4 από τις 11 αυτοψίες που διεξήχθησαν, ενώ σε άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) από τα 3, τα  2 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέσβος: Μη κατοικήσιμα 42 σπίτια στις σεισμόπληκτες περιοχές"

Αλέξης Κούγιας: «Θλιβερή η εμφάνιση του Νίκου Καρακούκη – Δήμαρχος για τις Κουκουβάουνες ο Γρηγόρης Λέων»

Ο Αλέξης Κούγιας επανέρχεται με νέα ανακοίνωση για την υπόθεση με την Ρούλα Πισπιρίγκου που εκπροσωπεί. Στο στόχαστρό του, οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Γρηγόρης Λέων…

Ο Αλέξης Κούγιας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στους δύο ιατροδικαστές στο περιθώριο των εξελίξεων για την Ρούλα Πισπιρίγκου, που κρίθηκε προφυλακιστέα για τους θανάτους και των δύο μικρότερων κοριτσιών της. Ο ποινικολόγος χαρακτηρίζει θλιβερή την εμφάνιση του Νίκου Καρακούκη στην Τατιάνα Στεφανίδου και βάζει στο στόχαστρο ξανά τον Γρηγόρη Λέων, με τον οποίο όπως φαίνεται υπάρχει πλέον μια ανοιχτή διαμάχη.

O Αλέξης Κούγιας επισημαίνει ότι θα ζητηθούν αποζημιώσεις 1.000.000 ευρώ τόσο από τους ιατροδικαστές Καρακούκη, Καλόγρια και Λέων όσο και από δημοσιογράφους που όπως υποστηρίζει παραβίασαν το τεκμήριο αθωότητας της πελάτισσάς του και την καταδίκασαν στα μάτια της κοινής γνώμης. 

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

«Σήμερα το πρωί είδα τη συνέντευξη του δημιουργού, μαζί με τον ιατροδικαστή Καλόγρηα και τον περιφερόμενο σε εκατοντάδες τηλεοπτικές εκπομπές ιδιώτη ιατροδικαστή και πρόεδρο ολίγων ιδιωτών και όχι τακτικών ιατροδικαστών Γρηγόρη Λέων, υποψήφιο δήμαρχο Κουκουβαούνων, της απόλυτης ιατροδικαστικής δικαστικής πλάνης εις βάρος της εντολέως μου Σ.Π., την οποίαν κατέστησαν κατηγορουμένη, αφού συμμετέχοντας σε μια εντελώς παράνομη διαδικασία, αγνόησαν νόμιμες ιατροδικαστικές εκθέσεις – πραγματογνωμοσύνες τριών τακτικών ιατροδικαστών και όχι ιδιωτών, και συγκεκριμένα της διακεκριμένης με 10.000 τουλάχιστον νεκροψίες – νεκροτομές και Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών κας Αγγελικής Τσιόλα, της διακεκριμένης Ιατροδικαστού Αθηνών με τουλάχιστον 12.000 νεκροψίες – νεκροτομές Χριστίνας Τσάκωνα και του διακεκριμένου τακτικού ιατροδικαστή της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς Σωκράτη Τσαντίρη.

Ο εν λόγω δημιουργός σε μια «στημένη» τηλεοπτική συνέντευξη της παρουσιάστριας Τατιάνας Στεφανίδου ισχυρίστηκε το πρωτοφανές για επιστήμονα ιατρό – ιατροδικαστή, ότι δήθεν τα μωρά παιδιά, είτε αυτά είναι βρέφη, είτε είναι μεγαλύτερα, χάνουν τη ζωή τους, είτε γιατί τα σκοτώνουν οι μητέρες τους, είτε γιατί τα έπαιρνε η κακιά μάγισσα, αποδεικνύοντας το πόσο ανεπαρκής ιατροδικαστής είναι, αφού σκόπιμα, και γι’ αυτό θα μηνυθεί και θα εναχθεί από την κα Σ.Π, εκτός από το γεγονός της συντάξεως και της υπογραφής από αυτόν και τον ιατροδικαστή Καλόγρηα της κωμικού περιεχομένου ιατροδικαστικής γνωμοδοτήσεως (έτσι την χαρακτηρίζουν όλοι οι τακτικοί ιατροδικαστές που έχουν αντίθετη εντελώς άποψη) και θα ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη υπέρ της κας Σ.Π, τόσο η ποινική του καταδίκη για τα αδικήματα, τα οποία έχει διαπράξει εις βάρος της, αλλά και η καταβολή σε αυτήν χρηματικής αποζημιώσεως 1.000.000 ευρώ από καθέναν από αυτούς τους τρεις.

Δηλαδή εις βάρος των τριών αυτών, Καρακούκη – Καλόγρηα – Λέων, θα κατατεθούν μηνύσεις και αγωγές για κάθε παράνομη συμπεριφορά τους και θα υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές για κάθε παράνομη πράξη τους και για κάθε παρουσία τους σε οποιαδήποτε τηλεοπτική εκπομπή.

Μηνύσεις και αγωγές αντιστοίχου αριθμού θα κατατεθούν και κατά όλων των δημοσιογράφων – παρουσιαστών, οι οποίοι όλο αυτό το χρονικό διάστημα συκοφάντησαν και εξύβρισαν την κα κατηγορουμένη. Ο Καρακούκης στη χθεσινή του θλιβερή και εκτός κάθε επιστημονικής προσεγγίσεως τηλεοπτική του εμφάνιση, όπως υποστηρίζουν οι συνάδελφοί του τακτικοί ιατροδικαστές, οι οποίοι έχουν εντελώς αντίθετη γνώμη από αυτόν και την έχουν διατυπώσει με πλήρη επιστημονική υποστήριξη και βιβλιογραφία εν αντιθέσει με αυτόν και τον Καλόγρηα, οι οποίοι έχουν ουσιαστικά βαφτίσει σαν ιατροδικαστική γνωμοδότηση μια έκθεση ιδεών.

Με παντελή έλλειψη σεβασμού στην ιατροδικαστική επιστήμη αγνόησε ότι χιλιάδες βρέφη και μεγαλύτερα μωρά κάθε μέρα χάνουν την ζωή τους, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες από τις παθολογικές αιτίες που αναπτύσσουν οι κ.κ. Τσιόλα, Τσάκωνα, Τσαντίρης, Μεσογίτης, Κραββαρίτης, Δημακοπούλου, Αϊβατίδης και Κιφνίδης, αλλά και από ιατρικά λάθη και κανείς σοβαρός και επαρκής παγκοσμίως ιατροδικαστής δεν έχει υποστηρίξει και μάλιστα ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών το πρωτοφανές, ότι τα άτυχα αυτά μωρά που χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα, είτε τα έχει σκοτώσει η μητέρα τους, είτε τα παίρνει η κακιά μάγισσα.

Για όλα αυτά που είπε χθες, αλλά και για όλα όσα υποστηρίζει στην ανυπάρκτου επιστημονικού περιεχομένου ιατροδικαστική του γνωμοδότηση, η οποία βασίστηκε μόνο σε φωτογραφίες και σε ένα πανάκι, θα λογοδοτήσει κατόπιν των μηνύσεων και αγωγών της κας Σ.Π. ενώπιόν της τακτικής Δικαιοσύνης, όπου δεν θα τον σώσει ούτε η κα
Σπηλιοπούλου, ούτε κάποια ανώτερη δικαστική δύναμη, γιατί ακόμη στην Ελλάδα τόσο οι Εισαγγελείς όσο και οι Δικαστές δεν κάνουν δημόσιες σχέσεις, αλλά απονέμουν Δικαιοσύνη.

Εγώ σχεδόν 50 χρόνια δεν έχω δει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών να ανατρέπονται πραγματογνωμοσύνες ούτε με φωτογραφίες, ούτε με πανάκια και με αυτά τα στοιχεία να καταδικάζονται αθώοι άνθρωποι, και μάλιστα για αδικήματα που επισύρουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλέξης Κούγιας: «Θλιβερή η εμφάνιση του Νίκου Καρακούκη – Δήμαρχος για τις Κουκουβάουνες ο Γρηγόρης Λέων»"

Κατώτατος μισθός: Το χρονοδιάγραμμα για τη νέα αύξηση

Επισπεύδεται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας η διαδικασία για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού για το 2023, προκειμένου ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός να αρχίσει να ισχύει από την 1η Απριλίου 2023, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Aναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπει η νομοθεσία για κάθε στάδιο της διαδικασίας, προβλέπεται συγκεκριμένα ότι:

1. Η αποστολή έγγραφης πρόσκλησης από την Επιτροπή Συντονισμού της διαβούλευσης προς εξειδικευμένους επιστημονικούς και ερευνητικούς φορείς για την σύνταξη έκθεσης για την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετημένου κατώτατου μισθού θα λάβει χώρα έως τις 20 Ιανουαρίου.

2. Η σύνταξη και η υποβολή της έκθεσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 3η Φεβρουαρίου 2023.

3. Η διαβίβαση  του υπομνήματος και της τεκμηρίωσης κάθε διαβουλευόμενου από την Επιτροπή Συντονισμού προς τους λοιπούς εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, με πρόσκληση για προφορική διαβούλευση, θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 10η Φεβρουαρίου 2023.

4. Η
διαβίβαση όλων των υπομνημάτων και της τεκμηρίωσης των διαβουλευόμενων καθώς και της έκθεσης των φορέων στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για τη σύνταξη Σχεδίου Πορίσματος Διαβούλευσης θα λάβει χώρα το αργότερο έως την 20η Φεβρουαρίου 2023.

5. Το σχέδιο του πορίσματος διαβούλευσης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 28η Φεβρουαρίου 2023.

6. Τέλος, η εισήγηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα υποβληθεί το αργότερο έως την 10η Μαρτίου 2023.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατώτατος μισθός: Το χρονοδιάγραμμα για τη νέα αύξηση"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news