facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

Στα ύψη η θερμοκρασία και την Τρίτη

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και την Τρίτη με κύριο χαρακτηριστικό την ζέστη με τη θερμοκρασία να φτάνει σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμα και τους 39 βαθμούς Κελσίου.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα δυτικά και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
 Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 37 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα ύψη η θερμοκρασία και την Τρίτη"

Επιχείρηση εκκένωσης Εξαρχείων: Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα οι μετανάστες

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά, σε προσωρινό ξενοδοχειακό κατάλυμα, των 143 μεταναστών που οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής ύστερα από την εκκένωση καταλήψεων σε κτίρια των Εξαρχείων.

Τις επόμενες ημέρες οι μετανάστες θα φιλοξενηθούν οριστικά σε δομές μεταναστών της ενδοχώρας.

Την επιχείρηση συντονίζουν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.

Στην μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε τέσσερα κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων που τελούσαν υπό κατάληψη, εντοπίστηκαν συνολικά 143 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ προσήχθησαν τρία άτομα.

Ειδικότερα, οι 143 αλλοδαποί ήταν σε δύο κτίρια στην οδό Σπύρου Τρικούπη, ενώ τα τρία άτομα που προσήχθησαν διέμεναν σε κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου. Από τα τρία αυτά άτομα, οι δύο είναι Έλληνες και ο τρίτος αλλοδαπός. Πολλοί εξ αυτών που απομακρύνθηκαν από τις καταλήψεις ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Οσον αφορά το τέταρτο κτίριο, που τελούσε υπό κατάληψη, στην οδό Φωτήλα, ήταν άδειο την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιχείρηση εκκένωσης Εξαρχείων: Σε ξενοδοχειακό κατάλυμα οι μετανάστες"

Μπαλάσκας: Για συμπεριφορές έλεγα, όχι για ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια

Σε ειδικές συμπεριφορές και όχι σε ανθρώπους αναφερόταν όταν έκανε λόγο για «σκουπίδια» στα Εξάρχεια ξεκαθάρισε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, και παράλληλα τόνισε ότι «κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν μια κατάσταση για πολιτικούς λόγους».

«Ποτέ δε θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια» επεσήμανε και πρόσθεσε:«Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο Internet θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους».

Επίσης, υπογράμμισε: «Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν -προφανώς για πολιτικούς λόγους -στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο – να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται μερικές φορές τι έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπαλάσκας: Για συμπεριφορές έλεγα, όχι για ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια"

Μοιραίο τροχαίο στο Αίγιο: Και γυναίκα στο αυτοκίνητο του 28χρονου

Στο προσκήνιο φτάνουν νέα σοκαριστικά στοιχεία που έρχονται να διαλευκάνουν την υπόθεση του τραγικού τροχαίου στο Αίγιο, με θύμα μια 67χρονη γιαγιά και ένα βρέφος.

Όπως αποκάλυψε ο Αντ1, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του, στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος αξιωματικός του Ναυτικού, επιστρέφοντας από διασκέδαση σε παραλιακό μπαρ, επέβαινε και μια γυναίκα .

Η γυναίκα, που υπέστη σοκ, έχει ήδη δώσει κατάθεση στις Αρχές ενώ ο 28χρονος φέρεται πως πείστηκε από συγγενείς του να παραδοθεί.

Ο αξιωματικός του Ναυτικού, που εγκατέλειψε τα θύματα του αβοήθητα, στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης, άφησε το αυτοκίνητο του κοντά στο σπίτι του και στη συνέχεια κρύφτηκε σε ένα σκάφος στη θάλασσα.

Τα λόγια του τραγικού πατέρα που είδαν, νωρίτερα, το φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν: «Άνοιξε το κεφαλάκι του. Το πήρα αγκαλιά και το φίλησα. Και η μανούλα μου. Θέλω να πω στην αστυνομία να μην τον αφήσουν, γιατί θα κάνω κακό και ας πάω φυλακή, δεν με νοιάζει. Πήγε και ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, ήταν μεθυσμένος».

Μέσα σε μία στιγμή έχασε την 67χρονη μητέρα του και το μόλις ενός έτους μωρό του, όταν 28χρονος οδηγός, που υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος σημαιοφόρος στο Πολεμικό Ναυτικό, τους παρέσυρε και τους σκότωσε.

Η μητέρα του βρέφους ζητά, από τη μεριά της, την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.

Ο οδηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει.

Κάμερα ασφαλείας κατέγραφε το ασημί αυτοκίνητο που λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής παρέρυρε τη γιαγιά και το εγγόνι της. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στην παλαιά εθνική οδό Πατρών- Αιγίου κοντά στο χωριό Καμάρες.

Πάντως μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.



protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μοιραίο τροχαίο στο Αίγιο: Και γυναίκα στο αυτοκίνητο του 28χρονου"

Πυροσβεστική:55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα

Να θέσουν υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στον Μαραθώνα Αττικής, κοντά στο ελικοδρόμιο, κατάφεραν νωρίς το απόγευμα οι 48 πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν με 17 οχήματα, με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων, δύο αεροσκαφών, εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Αντιθέτως, στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου Μεσσηνίας, όπου έσπευσαν 24 πυροσβέστες, εννέα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο και τρία Petzetel.

Πυρκαγιά μαίνεται και στα Ιωάννινα, σε δασική έκταση στην περιοχή Ζωοδόχος, στον δήμο Ζίτσας, όπου επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.
Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η δασική πυρκαγιά στην Παλαιόπολη Κυθήρων, όπως και τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Ροϊδοβούνι Κόνιτσας Ιωαννίνων και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας.

Συνολικά, κατά το τελευταίο 24ωρο
Από Ω/19:00/25-08-2019 έως Ω/19:00/26-08-2019, εκδηλώθηκαν 55 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν: 672 πυροσβέστες, 260 οχήματα, 17 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 5 Ε/Π, 2 A/Φ καθώς και 5 PZL. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.
Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.
Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.
Συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.
Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:
  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς
  • Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112
Για πληροφορίες αναφορικά με την πρόληψη δασικών πυρκαγιών, μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο  Twitter.
Σε άμεση συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.
Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροσβεστική:55 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα"

Εταιρεία εμπορίας τροφίμων έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των €70 εκατ.

Στην αρχή του νήματος ενός τεράστιου κυκλώματος έκδοσης και λήψης εικονικών τιμολογίων πιστεύουν ότι βρίσκονται οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), μετά από έλεγχο σε εταιρεία χονδρικού εμπορίου τροφίμων (ΕΠΕ) στην Αθήνα. Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί υποκατάστημα αλλοδαπής εταιρείας με έδρα το Λονδίνο.

Από τον έλεγχο, ανακάλυψαν ότι η εταιρεία στην Αθήνα είχε εκδώσει (για τις χρήσεις 2016- 2017) 471 εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 70 εκατ. ευρώ προ ΦΠΑ.

Ο περαιτέρω έλεγχος έδειξε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία χρησιμοποιεί πολλές «εξαφανισμένες» (σε αναστολή λειτουργίας) εμπορικές εταιρείες με σκοπό την έκδοση φορολογικών στοιχείων σε υπαρκτές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, όπως αναφέρουν στελέχη της ΑΑΔΕ, λειτουργεί ως «κουφάρι», καθώς βρέθηκε ότι χρησιμοποιεί επτά ανύπαρκτες επιχειρήσεις, προκειμένου, μαζί με την ίδια, να εκδίδουν τιμολόγια σε επιχειρήσεις εν λειτουργία. Το αποτέλεσμα είναι η μείωση των φορολογητέων κερδών και του αναλογούντος ΦΠΑ.

Οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ έχουν επεκταθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη και σε όλους τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρεία εμπορίας τροφίμων έχει εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των €70 εκατ."

Η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στον εισαγγελέα τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ επειδή είπε «σκουπίδια» τους ακροαριστερούς καταληψίες

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ διέταξε ΕΔΕ και παρέπεμψε στην Εισαγγελία τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Σταύρο Μπαλάσκα επειδή σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης χαρακτήρισε «σκουπίδια» τους ακροαριστερούς και ποινικούς καταληψίες (κι όχι τους παράνομους μετανάστες όπως γράφουν πολλοί) των Εξαρχείων που έχουν μετατρέψει την περιοχή σε παράδεισο παρανομίας.

Μάλιστα δεν τους χαρακτήρισε καν ευθέως σκουπίδια αλλά έκανε μία παρομοίωση στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. ήταν «η σκούπα και θα τους ρουφούσε σαν σκουπίδια».

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχαήλ Καραμαλάκης.


Παράλληλα ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ ενημέρωσε και την Εισαγγελία Αθηνών για τις ίδιες δηλώσεις.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάζονται στην Εισαγγελία Αθηνών, οι δηλώσεις συνδικαλιστή σε τηλεοπτική εκπομπή, για τη σημερινή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.)».

Ο εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια, είπε μεταξύ άλλων:

«Ένα δάχτυλο, εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας».

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποιους εννοεί με τον όρο «σκουπίδια», ο κ. Μπαλάσκας διευκρίνισε πως δεν εννοεί τους παράνομους μετανάστες τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε και «κακομοίριδες» οι οποίοι χρειάζονται «φροντίδα και περίθαλψη», αλλά τους σκληροπυρηνικούς ακροαριστερούς και ποινικούς των Εξαρχείων.

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια.

Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί».

Δηλαδή ανθρώπους οι οποίοι έχουν μετατρέψει ένα κομμάτι της Αθήνας σε άνδρο εγκληματικότητας πως θα έπρεπε να τους χαρακτηρίσει; Καλά παιδιά; Αποπροσανατολισμένους νέους;

Την ώρα που στο εξωτερικό βλέπουμε προέδρους και πρωθυπουργούς να έχουν σκληρύνει την γλώσσα τους και να λένε τα πράγματα με το όνομά τους εδώ είμαστε τόσο «εμποτισμένοι» από την πολιτική ορθότητα που φοβούμαστε να πούμε ακόμα και εγκληματίες του ποινικού δικαίου....«σκουπίδια».

Δείτε τι βίντεο με τις δηλώσεις Μπαλάσκα:



pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΛ.ΑΣ. στέλνει στον εισαγγελέα τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ επειδή είπε «σκουπίδια» τους ακροαριστερούς καταληψίες"

«Μπαλάκι» οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Με «μπαλώματα» σε ένα από τα πιο ζωτικά τμήματά τους, στο αναισθησιολογικό, λειτουργούν πολλά νοσοκομεία. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Βέροιας, της Νάουσας, των Γρεβενών, της Σαντορίνης, της Λευκάδας, οι αναισθησιολόγοι αποτελούν ιατρική ειδικότητα υπό... εξαφάνιση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς αλλά και τις υπηρεσίες υγείας που μπορούν να παρέχουν οι άλλοι γιατροί, πχ χειρουργοί.

Τις δραματικές ελλείψεις σε αναισθησιολόγους καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), επισημαίνοντας μάλιστα ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι επικεφαλής των νοσοκομείων, όλοι τους επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, «έκρυβαν» για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας κάτω από το χαλί το πρόβλημα μέχρι και τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, ενώ τώρα αφήνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τους ασθενείς «στο έλεος του Θεού».

«Η κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων βρίσκεται σε οριακό σημείο λειτουργίας. Καθημερινά παρουσιάζονται γεγονότα που προκαλούνται εξαιτίας των ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό. Ειδικά τώρα που οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και των Νοσοκομείων δεν έχουν λόγο να κρύβουν τα προβλήματα. Μέχρι και τις εκλογές με συνεχείς μετακινήσεις και εντέλεσθαι κάλυπταν τα προβλήματα» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Η πιο πρόσφατη, αλλά όχι και η τελευταία περίπτωση που φέρνει στο προσκήνιο η ΠΟΕΔΗΝ αφορά το νοσοκομείο Βέροιας που όμως προκαλεί ντόμινο προβλημάτων και σε άλλα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο «διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας έφυγε με άδεια χωρίς να έχει επιλύσει το πρόβλημα με τους αναισθησιολόγους που γνώριζε ότι θα δημιουργηθούν». Σημειώνει δε ότι τον είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη η επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου ότι από 26 Αυγούστου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου το νοσοκομείο θα έμενε χωρίς αναισθησιολόγο αν και εφημερεύει καθημερινά.

Στο νοσοκομείο Βέροιας υπηρετούν τρεις αναισθησιολόγοι, εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με σοβαρά προβλήματα υγείας, η δεύτερη βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και ο τρίτος έχοντας κάνει συνεχείς εφημερίες έλαβε ρεπό λόγω εξάντλησης.

Από νοσοκομείο σε νοσοκομείο οι αναισθησιολόγοι

Κατά το διάστημα 23/8/2019 έως 26/8/2019) κάλυψε το νοσοκομείο αναισθησιολόγος από τη Νάουσα. Ο ίδιος αναισθησιολόγος, όμως, χωρίς να γνωρίζει ότι θα προκύψει το πρόβλημα στη Βέροια είχε αποδεχθεί να καλύψει το νοσοκομείο Σαντορίνης για τις δύο επόμενες εβδομάδες καθώς έλαβε άδεια ο μοναδικός αναισθησιολόγος που εργάζεται τους τελευταίους δέκα μήνες μόνος του.

Στο νοσοκομείο της Νάουσας υπηρετούν 3 αναισθησιολόγοι. Η μία με μετακίνηση καλύπτει το νοσοκομείο Γρεβενών το οποίο έχει δύο αναισθησιολόγους αλλά πολλές ημέρες το μήνα είναι ακάλυπτο.

Για το Νοσοκομείο της Βέροιας έκανε αίτηση μετακίνησης αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης που για το σκοπό αυτό απέσυρε την παραίτησή του από το Δημόσιο.

Με έναν αναισθησιολόγο, που εφημέρευε μόνος του, είχε μείνει και το νοσοκομείο Λευκάδας – το οποίο είχε εγκαινιάσει προεκλογικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας. Η λύση που βρέθηκε όταν ο μοναδικός αναισθησιολόγος δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τις καθημερινές εφημερίες, ήταν η μετακίνηση αναισθησιολόγων από το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων για τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι ήταν μία «λύση εντελώς προσωρινή, πρόχειρη και φυσικά δεν έλυσε το πρόβλημα. Απλά το μετέθεσε για μετά τις εκλογές».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπαλάκι» οι αναισθησιολόγοι του ΕΣΥ, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο"

Ποντίστηκε το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο υπερυψηλής τάσης στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το πρωί η πόντιση του πρώτου υποβρύχιου καλωδίου υπερυψηλής τάσης 400 κV στην Ελλάδα, που συνδέει την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα, μέσω του στενού Ρίου-Αντιρρίου.

Πρόκειται για ένα έργο που, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνονται σύμβουλο του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μανούσο Μανουσάκη, θα συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση του συστήματος μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μανουσάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση αυτού του έργου «είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς προσφέρει ισορροπία στο σύστημα μεταφοράς, αλλά και αύξηση του δυναμικού των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που μπορεί πλέον να παρέχει η Πελοπόννησος, κι επιτρέπει πλέον την πλήρη λειτουργία του μεγάλου εργοστασίου Μεγαλόπολη 5».

Τόνισε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα ενός μεγαλυτέρου προγράμματος που ολοκληρώνεται με τη διασύνδεση της Μεγαλόπολης με την Πάτρα και, σε συνδυασμό με τη διασύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη, θα καταστήσει την Πελοπόννησο σημαντικό ενεργειακό κόμβο της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Αλεξίου, γενικός διευθυντής της εταιρίας Ελληνικά Καλώδια, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος με την ολοκλήρωση του έργου της πόντισης του καλωδίου υπερυψηλής τάσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα έργο «εμβληματικό, ένα έργο της διεθνούς εμβέλειας».

«Είμαστε ευτυχείς, γιατί η εταιρεία μας έφερε την καινοτομία του κλάδου των υποβρύχιων καλωδίων στην Ελλάδα με την παραγωγή του πρώτου καλώδιου 400kV, ένα έργο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε και τώρα εγκαθίσταται από ελληνικά χέρια, και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί η εταιρεία μας μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ πολύ λίγων κατασκευαστών που μπορούν να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν τέτοια έργα».

Η υποβρύχια-υπόγεια καλωδιακή σύνδεση μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου αποτελεί κομβικό τμήμα του Δυτικού Διαδρόμου της επέκτασης του Συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο, δηλαδή της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που συνδέει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Μεγαλόπολης - μέσω Πάτρας - με την υφιστάμενη ΓΜ 400 kV Αχελώου-Διστόμου.

Ανάδοχος για το έργο αυτό ανακηρύχθηκε η κοινοπραξία Ελληνικά Καλώδια ΑΕ-Fulgor AE. Το καλώδιο Ρίου-Αντίρριου είναι το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο Υπερυψηλής Τάσης (400 kV) στην Ελλάδα.

Ο «Δυτικός Διάδρομος», με συνολικό προϋπολογισμό 105 εκατ. ευρώ, θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους κι αναμένεται να αυξήσει δραστικά την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος από και προς την Πελοπόννησο, να επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη ΑΠΕ στην περιοχή και να ενισχύσει την ευστάθεια τάσεων του Νότιου Συστήματος.

ΑΜΠΕ/naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποντίστηκε το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο υπερυψηλής τάσης στην Ελλάδα"

Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στη Μεσόγειο

Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στην ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι οι εργασίες της Τουρκίας εκεί συνεχίζονται με ταχύτητα.

Σε ομιλία του για την 948η επέτειο της μάχης του Μαλάζγκιρίτ, ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στο ηγέτη του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «με το να λες “είμαστε το κόμμα του Ατατούρκ” δεν φτάνει. Εσύ έχεις τελειώσει. Με το να κερδίσεις 3-4 δήμους δεν πας πουθενά», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Ο κ. Κεμάλ λέει ότι στο Αιγαίο είναι η Αμερική, οι Γάλλοι και η Τουρκία δεν είναι εκεί. Μάλλον αυτό το πρόσωπο κοιτάει και είναι τυφλό. Εκεί εμείς έχουμε τα γεωτρύπανα μας, τα ερευνητικά μας πλοία, τις φρεγάτες μας και ανά πάσα στιγμή τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας είναι έτοιμα να πάνε. Αυτό δεν το βλέπει. Ο κ. Κεμάλ μάλλον δεν γνωρίζει ούτε τις σημαίες μας. Δεν μπορεί κάποιος να είναι κόμμα αυτής της χώρας στηρίζοντας τους τρομοκράτες στα βουνά, τους Ελληνοκύπριους στη θάλασσα, τους εχθρούς μας στον αέρα και όποιον άλλο είναι εναντίον μας”, ανέφερε.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι “στην ανατολική Μεσόγειο τα γεωτρύπανα και τα ερευνητικά πλοία συνεχίζουν τις εργασίες μας με ταχύτητα, κανείς δεν μας εμποδίζει και δεν μπορεί να μας εμποδίσει εκεί».

Ντονμέζ: Δεν θα υποχωρήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ τόνισε ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι κοινό θέμα όλης της Τουρκίας και επανέλαβε ότι η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων σε ομιλία του σε συνέδριο στο Πολυτεχνείο στην Κωνσταντινούπολη, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε ότι «τα πλοία μας Μπαρμπαρός, Ορούτς Ρέις, Φατίχ και Γιαβούζ, τα οποία εντάξαμε στο νηολόγιό μας προβλέποντας τί θα ακολουθούσε, είναι το πιο απτό παράδειγμα της εθνικής ενεργειακής πολιτικής της Τουρκίας και η πιο ξεκάθαρη απόδειξη για την αποφασιστική στάση της Τουρκίας».

«Ασφαλώς δεν λείπουν εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν αυτούς τους εθνικούς μεγιστάνες μας. Και δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι που τρίβουν τα χέρια τους για την “αποτυχία” όσο το Φατίχ και το Γιαβούζ εργάζονται στην ανατολική Μεσόγειο και πλησιάζουν στο τέλος. Ενώ όλη η Τουρκία έχει συμμαχήσει σε αυτό το θέμα, είναι αποτέλεσμα κακής πρόθεσης να γίνεται ακόμη προσπάθεια εκμετάλλευσης αυτού του θέματος και να παραβλέπονται αυτά που γίνονται», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.
Επιπλέον συνέχισε, «παρακολουθούμε με έκπληξη αυτούς που νομίζαμε δικούς μας αλλά λυπούνται με την χαρά μας και χαίρονται με τη λύπη μας. Θέλω από εδώ να υπενθυμίσω και να πω ότι η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από την δίκαιη υπόθεσή της στην ανατολική Μεσόγειο. Επειδή η ιστορική μας αποστολή και η βάση της ενεργειακής μας στρατηγικής στηρίζεται στο έθνος και τις δυνατότητές του. Όλοι να γνωρίζουν ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι κοινό θέμα όλης της Τουρκίας. Ως έθνος ήμασταν χθες εδώ, είμαστε και σήμερα, θα είμαστε και αύριο», ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στη Μεσόγειο"

ΥΠΟΙΚ: ΣΥΡΙΖΑ και Τσακαλώτος έχουν το θράσος να ζητούν και τα ρέστα για τα capital controls

Απάντηση στην δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την άρση των capital controls, έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

«Ο κ. Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ζητήσουν συγγνώμη που επέβαλαν τα capital controls και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στην ελληνική οικονομία, έχουν το πολιτικό θράσος να ζητούν και τα ρέστα», τονίζει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας ότι η στάση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί «πολιτική απογοήτευση».

«Ο πρωθυπουργός, μαζί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με επιτυχείς χειρισμούς, εξασφαλίζοντας τη συναίνεση όλων των εγχώριων και διεθνών εμπλεκόμενων φορέων, κατάφεραν να άρουν πλήρως τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, απαλλάσσοντας την ελληνική οικονομία από ένα μεγάλο βαρίδι», τονίζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Θα ήταν προτιμότερο για τον κ. Τσακαλώτο να μην προσπαθεί να αμβλύνει αυτή τη θετική εξέλιξη με εντελώς έωλα πολιτικά επιχειρήματα και αυθαίρετες αξιολογικές κρίσεις. Αλλά για αυτό χρειάζεται πολιτικό σθένος», καταλήγει η ανακοίνωση.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΟΙΚ: ΣΥΡΙΖΑ και Τσακαλώτος έχουν το θράσος να ζητούν και τα ρέστα για τα capital controls"

Οργή για τον οδηγό στο Αίγιο: «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος!»

Ξεχειλίζει από οργή για τον δράστη, η κόρη της άτυχης γυναίκας και θεία του μόλις ενός έτους Ιωάννη που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και εκσφενδόνισε γιαγιά και εγγόνι πολλά μέτρα μακριά, χτες το απόγευμα στο χωριό Καμάρες του Αιγίου. Με πόνο καρδιάς αναφέρεται στην απόφαση του εισαγγελέα στο Ναυτοδικείο Πειραιά που άφησε ελεύθερο τον 28χρονο οδηγό.

«Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Γιαννάκης μας και η μητέρα μου δεν έχουν ταφεί κι ο φονιάς είναι έξω. Που είναι η δικαιοσύνη; Δεν μπορούμε να ανασάνουμε, ο πόνος μας είναι μεγάλος» λέει στο protothema.gr με τρεμάμενη φωνή η κόρη της άτυχης Ευαγγελίας.

Ο μικρός Ιωάννης και η γιαγιά του Ευαγγελία, όπως συνήθιζαν κάθε απόγευμα, πήγαιναν την καθιερωμένη απογευματινή τους βόλτα. Αυτή τη φορά όμως έμελε να είναι και η τελευταία τους.

Αφέθηκε ελεύθερος ο δράστης!

Ο οδηγός, σύμφωνα με την Αστυνομία, εγκατέλειψε τα θύματά του αβοήθητα και προσπάθησε να διαφύγει. Ο 28χρονος δεν είναι μόνιμο στέλεχος του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά υπηρετεί τη θητεία του στο συγκεκριμένο Όπλο ως σημαιοφόρος επίκουρος αξιωματικός καθώς έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στο Ναυτοδικείο Πειραιά και ορίσθηκε τακτική δικάσιμος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν του έχει ασκηθεί δίωξη παρά μόνο για ανθρωποκτονία από αμέλεια, που θεωρείται πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Πάντως μαρτυρίες από το Αίγιο κάνουν λόγο για απόπειρα του δράστη να εξαφανιστεί προσεγγίζοντας σκάφος που έχει στην ιδιοκτησία του και που βρισκόταν στην παραλία του Λόγγου, όπου και συνελήφθη.

Συγκλονισμένος ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Ερινέου, Παναγιώτης Περλέγκας, δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πολύ καλός του φίλος έχασε μάνα κα παιδί από τη μια στιγμή στην άλλη. Όπως ο ίδιος λέει στο protothema.gr, τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι του μικρού Ιωάννη και της άτυχης Ευαγγελίας: Βάφτισαν το αγοράκι τους και ένα μήνα μετά το είδαν να φεύγει από τη ζωή.

«Μεγάλη τραγωδία αυτό που συνέβη στο χωριό μας. Ο πατέρας, που έχασε τη μάνα του και το παιδί του στο τραγικό δυστύχημα, είναι ένας πολύ καλός μου φίλος, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι συντετριμμένος και αδυνατεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά του. Οι άνθρωποι τον προηγούμενο μήνα είχαν γλέντια και χαρές στο σπίτι τους γιατί βάφτισαν το γιο τους, το μικρό τους Ιωάννη και αύριο ετοιμάζονται για κηδείες» λέει στο protothema.gr o κ. Περλέγκας Παναγιώτης.

«Όπως ενημερώθηκα κι εγώ γιατί δεν ήμουν μπροστά στο τραγικό περιστατικό, ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου πρέπει να έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κατευθυνόταν προς το Αίγιο και στην προσπάθειά του να περάσει κάποιο άλλο προπορευόμενο αυτοκίνητο, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και χτύπησε τη γιαγιά με το μωρό που βρισκόταν μέσα στο καροτσάκι του. Η άτυχη Ευαγγελία, γιαγιά του μωρού, όπως κάθε απόγευμα, συνήθιζε να πηγαίνει το εγγονάκι της βόλτα. Δυστυχώς, όμως, ο ασυνείδητος οδηγός τους σκότωσε άδικα και τους δυο» πρόσθεσε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Τι λένε στο protothema.gr σοκαρισμένοι οι αυτόπτες μάρτυρες

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στις Καμάρες Αιγίου από το τροχαίο δυστύχημα με θύματα μια γιαγιά και το λίγων μηνών εγγονάκι της.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο οδηγός του αυτοκινήτου χτύπησε με τόση σφοδρότητα τους δύο πεζούς που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο —η γιαγιά πεζή και το μωρό στο καρότσι— που τους εκσφενδόνισε δέκα μέτρα μακριά!

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή στο protothema,gr ενός αυτόπτη μάρτυρα για το περιστατικό.

«Τους σκότωσε τους ανθρώπους. Ήταν έγκλημα αυτό που έκανε, ο ασυνείδητος οδηγός. Μόλις τους χτύπησε, κατέβηκε από το αμάξι, πλησίασε τα θύματά του και γύρισε και μας είπε: "μια χαρά είναι, δεν έχουν τίποτα" και σηκώθηκε και έφυγε. Είχαμε παγώσει όλοι. Στη συνέχεια, αυτός έφυγε από το σημείο κι απ' ό,τι έμαθα τρύπωσε το αυτοκίνητό του σε μια παραλία και κρύφτηκε σε μια βάρκα. Μόλις τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, προσπάθησε να διαφύγει κολυμπώντας. Απ' όσο γνωρίζω ο συγκεκριμένος δεν μένει εδώ, αλλά έχει συγγενείς και έρχεται τα καλοκαίρια στο χωριό» είπε στο protothema.gr ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν εξάλλου πως οδήγησε το αυτοκίνητό του στον Λόγγο, στην παραλία, και το άφησε εκεί, ενώ ο ίδιος μπήκε στη θάλασσα για να ξεφύγει κολυμπώντας!

Η 67χρονη γυναίκα και το μωρό βρήκαν ακαριαίο θάνατο και ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα.

Από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας εξάλλου προκύπτει ότι πιθανότερη αιτία για το τραγικό δυστύχημα ήταν η υπερβολική ταχύτητα.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Οργή για τον οδηγό στο Αίγιο: «Εμείς δεν τους έχουμε θάψει ακόμα κι αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος!»"

Τσακαλώτος για άρση capital controls: Δεν προλάβαμε γιατί δίσταζαν οι τράπεζες

«Η πλήρης άρση των capital controls είναι το τελευταίο βήμα μιας διαδικασίας που είχε σχεδόν ολοκληρωθεί πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών», σημείωσε σε δήλωσή του ο τομεάρχης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Συγκεκριμένα, ο οδικός χάρτης που είχε εκπονηθεί από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος περιλάμβανε τρεις πυλώνες, εκ των οποίων μόνο το τελικό στάδιο του τρίτου πυλώνα έμενε να υλοποιηθεί», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Ο μόνος λόγος που δεν είχε γίνει πλήρης άρση ήταν η διστακτικότητα των τραπεζών λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας των εκλογών. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα θετικό βήμα, πλήρως προετοιμασμένο ήδη από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Καλό είναι που στην οικονομική πολιτική η ΝΔ έχει κάτι από τα έτοιμα, γιατί καθαρές δικές τις πρωτοβουλίες φαίνεται να αργούν. Βέβαια στην περίπτωση της ΝΔ το να μην έχει δίκη της οικονομική πολιτική είναι μάλλον καλύτερο από το να έχει», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τσακαλώτος για άρση capital controls: Δεν προλάβαμε γιατί δίσταζαν οι τράπεζες"

Βουλή: Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίσθηκε η τροπολογία για την άρση των capital controls

Με ευρύτατη πλειοψηφία εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία της κυβέρνησης για την πλήρη άρση των capital controls.

Υπερ της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών ψήφισαν οι ΚΟ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνικής Λύσης και ΜεΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων επι της αρχής ψήφισαν «ναι» ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: Με ευρύτατη πλειοψηφία ψηφίσθηκε η τροπολογία για την άρση των capital controls"

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής επί της αρχής του με συντριπτική πλειοψηφία και με 4 «ναι» έναντι δύο «όχι», το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας που αφορά στα προσωπικά δεδομένα και την προστασία τους.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜεΡΑ25 ενώ το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα"

Σταϊκούρας: Την 1η Σεπτεμβρίου η άρση των capital controls

Πλήρη άρση των capital control από την 1η Σεπτεμβρίου προβλέπει η κυβερνητική τροπολογία σύμφωνα τον κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Ο υπουργός Οικονομικών λαμβάνοντας τον λόγο στην Βουλή αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επισήμανε ότι η πρωτοβουλία για κατάργηση των τραπεζικών περιορισμών που επιβλήθηκαν λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει την σύμφωνη γνώμη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των αρμόδιων Ευρωπαϊκών.

«Η πλήρης άρση αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη κυβέρνηση. Με την παρούσα τροπολογία καταργούνται οι διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης που επέβαλαν περιορισμούς στην ανάληψη μετρητών και την κίνηση κεφαλαίων. Περιορισμοί που μπήκαν από την ανερμάτιστη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους τυχοδιωκτισμούς στην διαπραγμάτευση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σταϊκούρας. Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι οι δείκτες αποτυπώνουν την βελτίωση της ελληνικής οικονομίας, την αύξηση των εσόδων και την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως «για την κυβέρνηση υφίσταται η δέσμευση για την διασφάλιση της δημοσιονομικής σταθερότητας».

Δ. Τζανακόπουλος: Προδιαγεγραμμένη η άρση των capital controls

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος επιχείρησε να υποβαθμίσει την κυβερνητική πρωτοβουλία για την πλήρη άρση των τραπεζικών περιορισμών υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «προδιαγεγραμμένη διαδικασία».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε στην Βουλή προβληματισμένος.

«Εμφανώς προβληματισμένος ο κ. Μητσοτάκης που έρχεται αντιμέτωπος με την ολιγωρία της κυβέρνησής του και επιχειρεί να τα μπαλώσει επανεμφανίζοντας την παλιά πρακτική της «καμένης γης». Μας είπε ότι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το επιτελικό του κράτος – το οποίο βούλιαξε στην Σαμοθράκη – ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να συνεχίσει «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ήρθε να ανακοινώσει μια προδιαγεγραμμένη ενέργεια για την άρση των capital controls επαναλαμβάνοντας το επιχείρημα περι καταστροφικής διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζω οδήγησε σε μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων».

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να ενημερώσει για τους σχεδιασμούς που αφορούν τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων λέγοντας πως «Στο Παρίσι δεν έγινε καμία κουβέντα. Τι θα γίνει με αυτή την υπόθεση;».

Τέλος, αναφέρθηκε στην σημερινή επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια λέγοντας «Η επικοινωνία εκτός από τα κανό και τα ούζα του κ. Μητσοτάκη παράγει και ιδεολογία. Όπως η επιχείρηση σκούπα στα Εξάρχεια που καταλήξατε να προσαγάγετε μωρομάνες. Γιατί τα κάνετε αυτά; Τα κάνετε και προδοθήκατε από τον κ. Μπαλάσκα που χαρακτήρισε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη σκουπίδι που πρέπει να σκουπιστεί. Καμία σχέση δεν έχει αυτή η πρακτική με την βούληση της πολιτείας για την καταπολέμηση της παρανομίας και των ναρκεμπόρων. Αυτό κάναμε εμείς στα Εξάρχεια ενώ εσείς κυνηγάτε μωρομάνες».

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Την 1η Σεπτεμβρίου η άρση των capital controls"

Αυτοί είναι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών. Τα νέα πρόσωπα και τα παλαιά στελέχη

Μια μίξη του παλιού με το καινούργιο αποτελεί η σύνθεση της νέας διοίκησης του δήμου Αχαρνών η οποία ανακοινώθηκε, σήμερα, από τον εκλεγέντα δήμαρχο Σπύρο Βρεττό. Τα περισσότερα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις θέσεις των αντιδημάρχων έχουν προηγούμενη θητεία σε θέσεις διοίκησης του δήμου, ενώ «φρέσκα» πρόσωπα είναι η πρόεδρος του Δ.Σ Χριστίνα Κατσανδρή, ο γ.γ του δήμου Δημήτρης Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού και Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών Νικόλαος Δαμάσκος και ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Άγγελος Αραμπατζής. Η νέα δημοτική Αρχή θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Σεπτεμβρίου 2019.


Δήμαρχος: ΣΠΥΡΟΣ ΒΡΕΤΤΟΣ
Γενικός Γραμματέας: ΛΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Προτείνεται η κ. ΚΑΤΣΑΝΔΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Προγραμματισμού, Δημοτικής Αστυνομίας και Πολεοδομίας – Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Θρακομακεδόνων: ΒΡΕΤΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού –Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αχαρνών:ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης: ΠΕΤΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής: ΣΑΧΣΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου (Κοιμητήριο): ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς: ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΛΟΥΙΖΑ


Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη: ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Πρόεδρος ΔΗΦΑ: Προτείνεται ο κ. ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
doxthi
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοί είναι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών. Τα νέα πρόσωπα και τα παλαιά στελέχη"

Μητσοτάκης: Παρελθόν τα capital controls

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή την πλήρη άρση των capital controls - Δείτε ποιοι τραπεζικοί περιορισμοί καταργούνται - «Επιτέλους σήμερα κλείνει οριστικά ένας μεγάλος κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας άλλος κύκλος για την Ελλάδα που θέλουμε», είπε από το βήμα της Βουλής 

Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα. 


«Στα ζητήματα προσωπικών δεδομένων η Ευρώπη έδρασε πρώτη. Ρητά υποχρέωσε εταιρίες να μην φακελώνουν εργαζόμενους ώστε να χρησιμοποιούν τα προσωπικά δεδομένα κατά το δοκούν. Είναι άξιο απορίας πως μια κυβέρνηση που υποτίθεται επαγγελλόταν τα δικαιώματα άφησε απροστάτευτους τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το νομοσχέδιο αποτελεί «σημαντικό βήμα εκσυγχρονισμού που επανατοποθετεί την χώρα στο κέντρο της Ευρώπης. Είναι σοβαρό βήμα κοινωνικής ευθύνης». 

Όπως εξήγησε, «το νέο πλαίσιο βάζει τάξη σε θολές περιοχές διαδικτύου που λειτουργεί άναρχα». 

«Συγχαίρω τον υπ Δικαιοσύνης για το ανοικτό πνεύμα που επέδειξε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου. Έκανε δεκτές τις περισσότερες παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης. Εξηγήθηκε επαρκώς ο λόγος που επέβαλλαν τον κατεπείγοντα χαρακτήρα συζήτησης

Με το νομοσχέδιο κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί στοιχεία κάποιου άλλου χωρίς συγκατάθεση και κανείς εργοδότης δεν μπορεί να επικαλείται στοιχεία εργαζομένων εις βάρος τους. Για παράδειγμα εικόνες από κάμερες ασφάλειας δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται για απόλυση κ.α.

Οι επιχειρήσεις έχουν κοινή αφετηρία για την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων αλλά κυρίως οι πολίτες θα είναι οι βασικοί διαχειριστές του ηλεκτρονικού τους προφίλ Θα μειωθούν έτσι και οι συνεχείς οχλήσεις από κάθε είδους ανεπιθύμητα μηνύματα που καθημερινά μας κατακλύζουν.

Οι θελήσουν να παραβιάσουν τους κανόνες θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Αντίθετα όσοι τηρούν τους κανόνες θα αποκτούν κύρος και εμπιστοσύνη στον κόσμο ψηφιακής εποχής. Το δικαίωμα ελεύθερης ενημέρωσης εναρμονίζεται πλήρως με το δικαίωμα προσωπικής προστασίας». 

«Τα capital controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν» 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, που ετέθησαν μετά την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα, το 2015. 

«Είπα στην αρχή πως το νομοσχέδιο ανήκει σε μια ενιαία δέσμη κυβερνητικών πρωτοβουλιών πολλές εκ των οποίων υλοποιούνται νωρίτερα. Δεν είναι η μόνη. Σήμερα ανακοινώνω μια ακόμα προγραμματική μας δέσμευση που γίνεται πράξη πριν από τοπ χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει. Σε συνεργασία με την ΤτΕ αποκαθιστούμε πλήρως την τάξη στην κίνηση κεφαλαίων. Τα κάπιταλ κοντρόλς αποτελούν από σήμερα παρελθόν», τόνισε. 

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει και επίσημα τη σχετική τροπολογία, ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση και εξήγησε τους λόγους που επιτρέπουν την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. 

«Από τον Ιανουάριο 2015 οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και εκροή δεκάδων δις από τις ελληνικές τράπεζες. Αποκορύφωμα της καταστροφικής πολιτικής ήταν το κλείσιμο τραπεζών και η δραματική αναγκαστική επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών. Η προοπτική πολιτικής αλλαγής και το αποτέλεσμα εκλογών 7ης Ιουλίου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στοπ τραπεζικό σύστημα όπως αποδεικνύεται από τα χαμηλά επιτόκια και από το ότι δανειστήκαμε από τις αγορές με ιστορικό επιτόκιο. Τόσο η Τράπεζα Πειραιώς και η Εθνική απέκτησαν φθηνότερη πρόσβαση για δάνεια από τις αγορές. Σήμερα κλείνει οριστικά ένας 4ετής κύκλος ανασφάλειας. Ύστερα από 50 μήνες τα κάπιταλ κοντρολς καταργούνται

Σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία ανοίγει νέα καλύτερη προοπτική για την ελληνική οικονομία και την Ελλάδα που θέλουμε», σημείωσε. 

Δείτε εδώ τροπολογία

Ποιοι τραπεζικοί περιορισμοί καταργούνται

Τέσσερα χρόνια μετά τα ξημερώματα της 29ης Ιουνίου 2015, οπότε επιβλήθηκαν τα capital controls παραμένουν ακόμα περιορισμοί στη μεταφορά χρημάτων κυρίως για επιχειρήσες αλλά και για ανθρώπους που μετακινούνται για εκτός Ελλάδος.


Συγκεκριμένα:

1. Μετρητά ως 10.000 ευρώ ανά ταξίδι. Από τον περιορισμό των 10.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, καθώς και εξουσιοδοτημένα πρόσωπα των ναυτιλιακών εταιρειών για τις ανάγκες του πλοίου («cash-to master») έως του ποσού των 50.000 ευρώ ημερησίως κατ’ ανώτατο όριο, με την προσκόμιση δικαιολογητικών στην αρμόδια τελωνειακή αρχή.

2. Εξαγωγή κεφαλαίων έως 4.000 ευρώ ανά δίμηνο για φυσικά πρόσωπα

3. Εξαγωγή για εμπορικές συναλλαγές έως 100.000 ευρώ/μέρα κατόπιν προσκόμισης των σχετικών τιμολογίων και λοιπών παραστατικών και δικαιολογητικών, τα οποία θα συνοδεύονται υποχρεωτικά από υπεύθυνη δήλωση με την οποία βεβαιώνεται ότι τα ως άνω προσκομισθέντα έγγραφα είναι γνήσια και δεν έχουν προσκομισθεί σε άλλη τράπεζα.

4. Η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

• προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και

• μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού κάλυψης νοσηλίων και ιατρικών εξόδων με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

Επιπλέον επιτρέπεται η ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό και η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών μέγιστου εφάπαξ ποσού 2.000 ευρώ ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία, υπό την προϋπόθεση της έγγραφης τεκμηρίωσης του σκοπού της μετάβασης.

5. Μεταφορά ως 8.000 ευρώ/τρίμηνο για φοιτητές εξωτερικού στις περιπτώσεις που τα ανωτέρω ποσά πιστώνονται απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή, με την προσκόμιση μισθωτήριου συμβολαίου ή άλλων σχετικών δικαιολογητικών. Η πληρωμή διδάκτρων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

• προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και

• μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

Επίσης, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού 5.000 ευρώ ή του ισόποσου αυτού σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.

6. Απαγορεύεται η πληρωμή μισθοδοσίας στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, οι οποίοι τηρούν λογαριασμούς μισθοδοσίας σε τράπεζα που εδρεύει και λειτουργεί στην Ελλάδα, επιτρέπεται να μεταφέρουν το ισόποσο της μισθοδοσίας τους σε λογαριασμό τους στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας εγγράφως την ιδιότητά τους.

7. 10. Ανάληψη ως 5.000 ευρώ/μήνα στο εξωτερικό με κάρτα

8. Πληρωμές σε POS τράπεζας εξωτερικού. Εάν οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα έχουν εγκαταστήσει τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών (POS) από τράπεζα του εξωτερικού και η εκκαθάριση των συναλλαγών καρτών γίνεται σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού, οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από τράπεζες και ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργούν στην Ελλάδα απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται, εκτός εάν δοθεί ειδική προς το σκοπό αυτό άδεια από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.

9. Δεν επιτρέπονται οι εξής γενικές κατηγορίες συναλλαγών μέσω internet εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα εκκαθαρίζουν τις συναλλαγές καρτών σε λογαριασμό που τηρούν σε τράπεζα του εξωτερικού:

• Μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

• Αγορά έργων τέχνης και δημοπρασίες.

• Συναλλαγές με εταιρείες στοιχηματισμού και τυχερά παιχνίδια.

• Αγορές σε κοσμηματοπωλεία.

• Γενικοί κωδικοί στους οποίους εντοπίζεται πλειοψηφία συναλλαγών που αφορούν σε πορνογραφικό υλικό.

• Προσωπικές υπηρεσίες (συνοδοί και ραντεβού).

• Πληρωμές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

• Αγορές υπηρεσιών εστίασης.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Παρελθόν τα capital controls"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news