facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Θύμα ξυλοδαρμού, σεξουαλικής κακοποίησης και εκβιασμού έπεσε νεαρή γυναίκα σε οικισμό των ρομά στο ν. Καρδίτσας Κύριο

Ξυλοδαρμό, εκβιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δέχθηκε μια νεαρή γυναίκα σε οικισμό των ρομά στο ν. Καρδίτσας.

Όλα συνέβησαν τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (19/2) όταν η νεαρή γυναίκα που κινούνταν εντός του οικισμού "απήχθη" από τρεις άνδρες και με τη συνδρομή αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στην οικία ενός εξ αυτών.

Εκεί δέχθηκε -όπως κατήγγειλε αργότερα στην αστυνομία- ξυλοδαρμό, σεξουαλική κακοποίηση με καταγραφή σε οπτικό υλικό και εκβιασμό παρουσία μιας έτερης γυναίκας.

Του συμβάντος πλέον χειρίζεται η αστυνομία που αναζήτησε τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση χωρίς προς το παρόν να υπάρχει κάποια σύλληψη.

karditsalive

Διαβάστε Περισσότερα » " Θύμα ξυλοδαρμού, σεξουαλικής κακοποίησης και εκβιασμού έπεσε νεαρή γυναίκα σε οικισμό των ρομά στο ν. Καρδίτσας Κύριο "

«Ελπίδες» Τζόνσον για την Ουκρανία στην τηλεφωνική συνομιλία με Μακρόν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ελπίζει ότι οι υποσχέσεις που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Γάλλο ομόλογό του, τον Εμανουέλ Μακρόν, είναι μια καλοδεχούμενη ένδειξη ότι το Κρεμλίνο ίσως είναι ακόμη πρόθυμο να δεσμευτεί σε μια διπλωματική λύση για την κρίση της Ουκρανίας.

Ο Τζόνσον μίλησε με τον Μακρόν λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του τελευταίου με τον Πούτιν.

«Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι υποσχέσεις του προέδρου Πούτιν στον πρόεδρο Μακρόν είναι μια καλοδεχούμενη ένδειξη ότι ίσως είναι ακόμη πρόθυμος να δεσμευτεί στην εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης» ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η φωνή της Ουκρανίας πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο σε οποιεσδήποτε συζητήσεις», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, Πούτιν και Μακρόν συζήτησαν την ανάγκη να εντείνουν τις προσπάθειες για εξεύρεση διπλωματικών λύσεων στην κλιμακούμενη κρίση της ανατολικής Ουκρανίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ελπίδες» Τζόνσον για την Ουκρανία στην τηλεφωνική συνομιλία με Μακρόν"

Credit Suisse: Διαρροή 18.000 λογαριασμών αποκαλύπτει εγκληματίες, απατεώνες και διεφθαρμένους πολιτικούς

Τον κρυμμένο πλούτο πελατών της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse αποκαλύπτει η δημοσιοποίηση τεράστιας διαρροής δεδομένων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, στην οποία προχώρησαν διεθνή ΜΜΕ και το Δίκτυο Έρευνας Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος (OCCRP).

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις, η τράπεζα διαθέτει πελάτες που εμπλέκονται σε βασανιστήρια, διακίνηση ναρκωτικών, εγκλήματα διαφθοράς και άλλα σοβαρά αδικήματα.

Τα τραπεζικά δεδομένα διέρρευσαν από ανώνυμο πληροφοριοδότη στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Τα στοιχεία δίνουν λεπτομέρειες 18.000 λογαριασμών που συνδέονται με 30.000 πελάτες της Credit Suisse σε όλο τον κόσμο. Αθροιστικά, ο πλούτος ξεπερνά τα 100 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Παρά τις δύο δεκαετίες δεσμεύσεων της Credit Suisse για πάταξη παράνομων κεφαλαίων, δεδομένα που διέρρευσαν από την τράπεζα αποκαλύπτουν ότι εξυπηρετούσε δεκάδες εγκληματίες, δικτάτορες, αξιωματούχους πληροφοριών, κόμματα και πολιτικούς παράγοντες υπό κυρώσεις. Η διαρροή αναδεικνύει την αποτυχία της τράπεζας να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από αμφίβολους πελάτες και να σταματήσει τη ροή παράνομων κεφαλαίων. Με βάση τα στοιχεία, η Credit Suisse επανειλημμένα, είτε άνοιξε είτε διατηρούσε τραπεζικούς λογαριασμούς, για σειρά πελατών υψηλού κινδύνου σε όλο τον κόσμο.

Ποιοι περιλαμβάνονται στις διαρροές

Ανάμεσα στους εγκληματίες που φέρονται ότι ξέπλυναν χρήματα μέσω της ελβετικής τράπεζας περιλαμβάνονται ένας εμπλεκόμενος σε εμπόριο ανθρώπων από τις Φιλιππίνες, ένα αφεντικό του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ που φυλακίστηκε για δωροδοκία, ένας δισεκατομμυριούχος που διέταξε τη δολοφονία της φίλης του Λιβανέζας ποπ σταρ, στελέχη που διέλυσαν την κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας, καθώς και διεφθαρμένοι πολιτικοί από την Αίγυπτο μέχρι την Ουκρανία.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν δεν προκύπτει εμπλοκή ατόμου από την Ελλάδα.

Αντίθετα, τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας λογαριασμός ιδιοκτησίας του Βατικανού χρησιμοποιήθηκε για να δαπανηθούν 350 εκατ. ευρώ σε μια αμφιλεγόμενη επένδυση σε ακίνητα στο Λονδίνο που σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας συνεχιζόμενης ποινικής δίκης.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα η Credit Suisse δήλωσε ότι οι αυστηροί νόμοι περί τραπεζικού απορρήτου της Ελβετίας την εμποδίζουν να σχολιάσει υποθέσεις που σχετίζονται με μεμονωμένους πελάτες.

«Η Credit Suisse απορρίπτει σθεναρά τους ισχυρισμούς και τα συμπεράσματα σχετικά με τις υποτιθέμενες επιχειρηματικές πρακτικές της τράπεζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι τα θέματα που αποκαλύφθηκαν από τους δημοσιογράφους βασίζονται σε «επιλεκτικές πληροφορίες». Σύμφωνα με την τράπεζα, ορισμένες υποθέσεις χρονολογούνται σε εποχές που «οι νόμοι, οι πρακτικές και οι προσδοκίες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ήταν πολύ διαφορετικές από εκεί που βρίσκονται σήμερα».

Τι αναφέρουν εργαζόμενοι για τις πρακτικές της τράπεζας

Σύμφωνα με εμπειρογνώμονες που εξέτασαν τα δημοσιογραφικά ευρήματα, πολλοί από τους πελάτες δεν θα έπρεπε να μπορούν να έχουν τραπεζικές συναλλαγές με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Την ίδια ώρα, νυν και πρώην εργαζόμενοι περιέγραψαν μία εργασιακή κουλτούρα που παροτρύνει την ανάληψη κινδύνου για τη μεγιστοποίηση των κερδών.

Δημοσιογράφοι και ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι δρακόντειοι νόμοι περί τραπεζικού απορρήτου της Ελβετίας ουσιαστικά φιμώνουν τους εμπιστευόμενους ή τους δημοσιογράφους που μπορεί να θέλουν να αποκαλύψουν παραπτώματα σε μια ελβετική τράπεζα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Credit Suisse: Διαρροή 18.000 λογαριασμών αποκαλύπτει εγκληματίες, απατεώνες και διεφθαρμένους πολιτικούς"

Έφοδος σε παζάρια σε Πειραιά, Αθήνα και Αιγάλεω: Καταστράφηκαν σχεδόν 40.000 προϊόντα

Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποίησαν σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στο Κυριακάτικο Παζάρι στον Πειραιά και σε παράνομα παζάρια στην Αγίας Άννης στην Αθήνα και στο Αιγάλεω.

Οι ελεγκτές της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) πραγματοποίησαν τους ελέγχους σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, και τις υπηρεσίες των Δήμων Αθηναίων, Πειραιά και Αιγάλεω (Δημοτική Αστυνομία και Καθαριότητα) ενώ συμμετείχαν και δύο ντρόουν της Δημοτικής Αστυνομίας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο παράνομο παζάρι επί της οδού Αγίας ‘Αννης στην Αθήνα και στο Αιγάλεω εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 39.428 τεμάχια (ενδύματα, υποδήματα, τηλεοράσεις, ψυγεία, ραπτομηχανές, χαλιά, και λοιπές ηλεκτρικές συσκευές) ως προϊόντα παράνομου εμπορίου.

Στην επιχείρηση για παράνομο υπαίθριο εμπόριο στο Κυριακάτικο Παζάρι Πειραιά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.029 τεμάχια (no name) λόγω εγκατάλειψης και 130 τεμάχια απομιμητικά είδη (φόρμες και εσώρουχα).

Επιβλήθηκαν πρόστιμα σε δύο υποθέσεις στον Πειραιά για τα απομιμητικά είδη (από 500 ευρώ σε κάθε μία), ενώ σε μεσεγγύηση τέθηκαν τα εμπορεύματα για μία υπόθεση που αφορούσε σε τσάντες σήματος Valentino.

Υπενθυμίζεται ότι αν κατά τη διάρκεια της κατάσχεσης λείπουν η κατοχή της άδειας ή νόμιμα παραστατικά και γίνει επίκληση ύπαρξης αυτών αλλά δεν μπορεί να γίνει πιστοποίηση, κατά το χρόνο ελέγχου, παρέχεται στον ενδιαφερόμενο τριήμερη προθεσμία προσκόμισης των εγγράφων στην αρμόδια αρχή και καταστρέφονται τα εμπορεύματα μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Όπως σχολίασαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στελέχη της ΔΙΜΕΑ «οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς για τον περιορισμό του παραεμπορίου, σε όλη την επικράτεια».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Έφοδος σε παζάρια σε Πειραιά, Αθήνα και Αιγάλεω: Καταστράφηκαν σχεδόν 40.000 προϊόντα"

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με επίθεση σε λεωφορείο στο κέντρο-12 προσαγωγές (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επεισόδιο σημειώθηκε πριν από λίγο στο κέντρο της πόλης, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων, εξαπέλυσε επίθεση με αντικείμενα εναντίον λεωφορείου της γραμμής «14» που εκτελεί το δρομολόγιο «Άνω Τούμπα – Σιδηροδρομικός Σταθμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που το λεωφορείο κινούνταν επί της οδού Εγνατίας, άγνωστοι εμφανίστηκαν στο ύψος της Αγίας Σοφίας και άρχισαν να πετούν αντικείμενα μεταξύ αυτών και μπουκάλια προς το λεωφορείο, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί για λίγα λεπτά της ώρας ενώ τα άτομα αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και δικυκλιστές οι οποίοι ακινητοποίησαν 12 άτομα (δέκα αγόρια και δύο κορίτσια μεταξύ των οποίων και ανήλικοι) που θα προσαχθούν, ενώ αναζητούνται και άλλοι οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στο επεισόδιο.

Αρχικά υπήρξαν φόβοι ότι το περιστατικό έχει οπαδική απόχρωση, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί.

grtimes 

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με επίθεση σε λεωφορείο στο κέντρο-12 προσαγωγές (ΦΩΤΟ-VIDEO)"

Αγρότες: Πιέζουν για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Θέλουμε λύσεις και δεν κάνουμε πίσω»

Οι αγρότες στη Θεσσαλία εμφανίζονται έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δεν γίνουν δεκτοί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό…

Εν αναμονή της απάντησης στο αίτημα για σύγκληση ευρείας σύσκεψης με όλους τους συναρμόδιους υπουργούς υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα που σχετίζονται με τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, τα γεωργικά εφόδια και τις ζωοτροφές, το αφορολόγητα αγροτικό πετρέλαιο και την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, βρίσκονται οι Θεσσαλοί αγρότες που παραμένουν για 18η ημέρα στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Αθηνών πριν τον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ.

Το μπλόκο των αγροτών τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκαν και συνομίλησαν για τα καυτά προβλήματα του αγροτικού κόσμου με τη Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ  κ. Αλέξης Τσίπρας, ο γ.γ. του ΚΚΕ κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής των Μπλόκων τονίζεται μεταξύ άλλων: “Δεκάδες μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα και είναι σημαντικό ότι όλοι οι φορείς και ο λαός βρίσκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα μας. Επισκέφτηκαν και επισκέπτονται τα μπλόκα οι αρχηγοί των κομμάτων για να ακούσουν τα αιτήματα μας, αλλά η Κυβέρνηση συνεχίζει να υπεκφεύγει και να κωλυσιεργεί  χωρίς να ορίζει ακόμα  την συνάντηση με το κλιμάκιο των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ενέργειας.

Καταγγέλλουμε αυτή την στάση και καλούμε την Κυβέρνηση να ορίσει άμεσα την συνάντηση, κάτι για το οποίο άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο πρωθυπουργός. Μας κάνει εντύπωση ότι ενώ ο αρμόδιος υπουργός κ. Γεωργαντάς μας ενημέρωσε ότι το αίτημα μας είναι γνωστό στην Κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα δεν έχουν δοθεί οι ανάλογες κατευθύνσεις ώστε να οριστεί η συνάντηση.  Αναρωτιόμαστε γιατί συμβαίνει αυτό. Η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί ελπίζοντας ότι θα φύγουμε από τον δρόμο; Δεν υπάρχει συντονισμός στο υπουργικό συμβούλιο και την Κυβέρνηση; Μας κοροϊδεύουν; Δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης στον πρωτογενή τομέα;

Ας αφήσουν τις διαρροές για εξαγγελίες που θα γίνουν από εβδομάδα και ας απαντήσουν πότε θα μας δεχτούν για να δώσουν λύσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που βάζουμε. Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα κουραστούμε, της λέμε ότι εμείς είμαστε εδώ και  συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Έχουμε και την υπομονή που χρειάζεται και την αγωνιστική διάθεση που απαιτείται.  Δίνουμε αγώνα για να επιβιώσουμε , για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε και τον επόμενο χρόνο  και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω αν δεν ικανοποιηθούν βασικά αιτήματα μας.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες: Πιέζουν για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Θέλουμε λύσεις και δεν κάνουμε πίσω»"

Euroferry Olympia: «Έτσι επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο» - Η συγκλονιστική μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου

Σε ταινία θρίλερ παραπέμπουν τα όσα έζησε ο 21χρονος Λευκορώσος οδηγός, που εγκλωβίστηκε στο φορτηγό του πάνω στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, απ’ όπου κατάφερε να βγει μετά από τρεις ημέρες.

Ο 21χρονος έδωσε μια διαρκή μάχη για να επιζήσει και τα κατάφερε, δείχνοντας αξιοθαύμαστη ψυχραιμία, μέχρι που διασώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ. Ο εφιάλτης του ξεκίνησε όταν, ενώ κοιμόταν στην καμπίνα του φορτηγού, διαπίστωσε ότι εκδηλώθηκε φωτιά.

«Όταν ξέσπασε η φωτιά κοιμόμουν. Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν», κατέθεσε.

Ο ίδιος συνεχίζει τη συγκλονιστική του αφήγηση. Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε «έξοδος κινδύνου». Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν», είπε.

Όπως αναφέρει ο Alpha, σύμφωνα με τους Λιμενικούς τρία στοιχεία κράτησαν τον Λευκορώσο οδηγό στη ζωή. Το πρώτο, ότι βρισκόταν στο γκαράζ -1, όπου δεν είχε εκδηλωθεί φωτιά, η οποια ξέσπασε στο δεύτερο και στο τρίτο ντεκ του πλοίου. Δεύτερον, ότι τα γκαράζ σφραγίζονται αεροστεγώς, με αποτέλεσμα να μην εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα καπνού στο εσωτερικό του. Το τρίτο στοιχείο αφορούσε τον ίδιο και ήταν η ψυχραιμία στον τρόπο που αντέδρασε.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ενδείξεις αφυδάτωσης

Ο 21χρονος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους, στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Euroferry Olympia: «Έτσι επέζησα δύο μέρες στο φλεγόμενο πλοίο» - Η συγκλονιστική μαρτυρία του 21χρονου Λευκορώσου"

Καιρός αύριο: Στους 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη Δευτέρα

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί η θερμοκρασία και τη Δευτέρα (21.2.2022). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ τη Δευτέρα αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και το βράδυ στη Μακεδονία.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 17 με 19 και κατά τόπους στα νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για όλη την Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Μακεδονία. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, πιθανότητα ασθενων βροχών.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 και στην Κρήτη τοπικά έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 και στα Δωδεκάνησα τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Στους 21 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη Δευτέρα"

Δωρεά της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στον «Άγιο Σάββα»

Το Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο “Ο Άγιος Σάββας”, αναγγέλλει, «με προφανή ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη» τη δωρεά της οικογένειας Γιάννας και Θεόδωρου Αγγελόπουλου, τεσσάρων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων, τα οποία εκσυγχρονίζουν σε σημαντικό βαθμό  τον τεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου.

Τα μηχανήματα τα οποία έχουν ήδη παραληφθεί, και πρόκειται πολύ σύντομα να τεθούν σε άμεση χρήση από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, είναι τα ακόλουθα: 

  • δυο  μηχανήματα  Samsung RS 80 EVO και
  • δύο μηχανήματα TOPAZ  τύπου DR GEM mobile

Τα μηχανήματα Samsung  είναι συστήματα υπερήχων σύγχρονης τεχνολογίας και τα ΤΟΡΑΖ είναι δύο φορητά ακτινολογικά μηχανήματα.

Τα δύο συστήματα υπερήχων Samsung θα χρησιμοποιούνται στο ακτινολογικό τμήμα  του Νοσοκομείου μας, το ένα στη Μονάδα Υπερηχοτομογραφίας  για εξετάσεις υπερήχων άνω κάτω κοιλίας,  θυρεοειδούς,   καρωτίδων και αγγείων και το άλλο στη Μονάδα Επεμβατικής Ακτινολογίας - Ψηφιακού Αγγειογράφου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης  επεμβατικών πράξεων.

Τα δε δυο φορητά ακτινολογικά μηχανήματα ΤΟΡΑΖ  θα χρησιμοποιούνται  στα Νοσηλευτικά Τμήματα  για την εκτέλεση επί κλίνης ακτινογραφιών σε ασθενείς βαρέως πάσχοντες  που δε δύναται  να μετακινηθούν..

To συνολικό ύψος της δωρεάς προς το Νοσοκομείο μας,  ανέρχεται στις  370.000 ευρώ.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου ’Άγιος Σάββας”, με ανακοίνωσή της «εξαίρει τον κύριο και την κυρία Αγγελοπούλου για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, και τους ευχαριστεί δημόσια  για την σημαντική συμβολή τους στην συνεχή προσπάθεια  που καταβάλλει  το Νοσοκομείο  μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την αντιμετώπιση του καρκίνου».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δωρεά της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στον «Άγιο Σάββα»"

Τσακαλώτος κατά Τσίπρα: Αδικαιολόγητα ανασφαλής - Χειρότερος από τον Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων

Τα βέλη του εκτοξεύει κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητα ανασφαλή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφού αναφέρει ως τα μεγαλύτερα προσόντα του Αλέξη Τσίπρα τη «λαϊκότητα» και τον «τακτικισμό»,  περνάει στα ελαττώματά του Αλέξη Τσίπρα φτάνοντας στο σημείο να πει ότι στην επιλογή συμβούλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος αυτό το λέει και ο ίδιος».

Στο  αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας κατά την υπουργική του θητεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  απαντά: «Λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση». Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Πάντως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραλείπει να αφήσει κι άλλη έμμεση αιχμή, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη συλλογικότητας και δημοκρατίας  λέγοντας ότι «μπροστά στον Βαρουφάκη ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τσακαλώτος κατά Τσίπρα: Αδικαιολόγητα ανασφαλής - Χειρότερος από τον Μητσοτάκη στην επιλογή συμβούλων"

Αγρίνιο: συλλήψεις για τον τραυματισμό 16χρονου με μαχαίρι

Σοκαριστική υπήρξε η είδηση που μετέδωσε το πρωί της Κυριακής το agrinionews.gr για επεισόδιο με τραυματισμό 16χρονου από νεαρό άτομο το περασμένο βράδυ στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνελήφθησαν για την υπόθεση δύο άτομα.

Ο μαθητής δέχτηκε χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο (σουγιά, σύμφωνα με τη μαρτυρία του παθόντα ) ενώ στο επεισόδιο στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλα άτομα που κυνήγησαν τους δύο 16χρονους που αναγκάστηκαν να κρυφτούν σε τουαλέτα παρακείμενης καφετέριας.

Για το επεισόδιο υποβλήθηκε μήνυση από την πλευρά του 16χρονου που βίωσε τρομακτικές στιγμές, τα στοιχεία των φερόμενων δραστών ταυτοποιήθηκαν ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Το επεισόδιο εξάλλου προκάλεσε εύλογη ανησυχία στην τοπική κοινωνία ενώ χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο αναστατωμένος πατέρας του τραυματισμένου μαθητή. «Θα μπορούσε το παιδί μου να ήταν νεκρό από αιμορραγία», είπε ζητώντας να μπει τέλος σε τέτοια περιστατικά.

Σύμφωνα λοιπόν με νεότερες πληροφορίες του agrinionews.gr, συνελήφθησαν δυο νεαροί, 17 και 19 ετών. Κρατούνται και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρίνιο: συλλήψεις για τον τραυματισμό 16χρονου με μαχαίρι"

Νέο περιστατικό οπαδικής βίας στην Πεύκη – Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίκινδυνης σωματικής βλάβης στον φερόμενο ως δράστη

Nέο περιστατικό οπαδικής βίας σημειώθηκε χθες στην Πεύκη, με θύμα έναν ανήλικο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο δράστης συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου το βράδυ του Σαββάτου (19/2) μαχαίρωσε έναν καταστηματάρχη, στην προσπάθεια να κλέψει το μαγαζί.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για σειρά αδικημάτων και συγκεκριμένα για: απόπειρα ανθρωποκτονία, απόπειρα κλοπής, παράνομη οπλοφορία φοθρά ξένης ιδιοκτησίας, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης με σαφές αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεαι σε αντιπαλότητα οπαδικών αθλητικών ομάδων σε χρόνο και χώρο που δεν συνδέεται με αθλητική εκδήλωση υπό την επιβαρυντική περίσταση της χρήσης όπλου, οπλοχρησία και εξύβριση.

ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο περιστατικό οπαδικής βίας στην Πεύκη – Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίκινδυνης σωματικής βλάβης στον φερόμενο ως δράστη"

Αργυρούπολη: Αυτοκτόνησε συνταξιούχος αστυνομικός – Τον βρήκαν νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο

Νεκρός μέσα σε αυτοκίνητο βρέθηκε ένας άνδρας στην Αργυρούπολη και έχει σημάνει συναγερμός στις αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν συνταξιούχο αστυνομικό 90 ετών, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην οδό 3η Σεπτεμβρίου στην Αργυρούπολη στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου.

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της ασφάλειας και το ΕΚΑΒ και προσπαθούν να διερευνήσουν τα αίτια θανάτου του 90χρονου. Είναι πολύ πιθανόν ο θάνατός του να οφείλεται σε αυτοκτονία με την αστυνομία, ωστόσο, να ερευνά όλα τα ενδεχόμενα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αργυρούπολη: Αυτοκτόνησε συνταξιούχος αστυνομικός – Τον βρήκαν νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο"

Euroferry Olympia: Η απανθρακωμένη σορός Έλληνα οδηγού βρέθηκε μέσα σε φορτηγό

Την απανθρακωμένη σορό ενός άνδρα εντόπισαν σήμερα το απόγευμα στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου Euroferry Olympia οι άντρες της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπομπές τοξικών αερίων μέσα στο πλοίο έχουν πέσει κι έτσι οι διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να μπουν στο γκαράζ 2.

Εκεί, εντόπισαν το απανθρακωμένο πτώμα σε καμπίνα φορτηγού. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, ο νεκρός είναι ο 58χρονος Ευάγγελος Μαλεσιάδας.

Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είχε εκφράσει την αισιοδοξία του ότι θα βρεθούν και άλλοι επιζήσαντες στο φλεγόμενο πλοίο και γι' αυτό συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης.

Μετά τη διάσωση του Λευκορώσου οδηγού, αλλά και την τραγωδία με το απανθρακωμένο πτώμα, ο αριθμός των αγνοούμενων είναι δέκα.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, διασώστες της ΕΜΑΚ είχαν να ανέβουν και πάλι στο πλοίο, αναζητώντας επιζώντες.

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει λόγω της συνεχούς διαδικασίας ψύχρανσης του πλοίου με νερό, άνοιξαν τις πυροστεγείς πόρτες που οδηγούν στο γκαραζ 2 και το βρήκαν γεμάτο τοξικά αέρια. Οι πόρτες του γκαράζ κλείνουν, όταν το πλοίο αποπλέει και ανοίγουν μόνο με κωδικούς που έχει το πλήρωμα. 

Πάνω στο πλοίο επιχειρούν και Ολλανδοί από την εταιρεία Smit Salvage, που έχει αναλάβει την επιχείρηση.



victim-1

victim-2

victim-3

victim-4

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Euroferry Olympia: Η απανθρακωμένη σορός Έλληνα οδηγού βρέθηκε μέσα σε φορτηγό"

Ουκρανία: Χαραμάδα ελπίδας μετά τις επαφές Μακρόν με Πούτιν και Ζελένσκι

Ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αφήνει η σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Συζήτησαν για την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί η αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στην κλιμακούμενη κρίση στην ανατολική Ουκρανία κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Μακρόν ότι η πρόσφατη κλιμάκωση είναι αποτέλεσμα των ενεργειών των δυνάμεων του Κιέβου, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

“Ο ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι οι προβοκάτσιες των ουκρανικών δυνάμεων είναι ο λόγος της κλιμάκωσης”, ανέφερε το Κρεμλίνο και πρόσθεσε ότι στην επικοινωνία τους ο Πούτιν εξέφρασε στον Μακρόν την “σοβαρή ανησυχία” του για την κλιμάκωση κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία.

Σε ξεχωριστή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος Μακρόν σήμερα με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι οι δύο άνδρες συζήτησαν για τους πιθανούς τρόπους διασφάλισης της άμεσης αποκλιμάκωσης.

Από την πλευρά της η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες σε επικοινωνία που είχαν σήμερα συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να βρεθεί διπλωματική λύση στην ουκρανική κρίση, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία. Είπαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιτευχθεί γρήγορα μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες με αυτό τον στόχο και θα εργαστούν στην κατεύθυνση διεξαγωγής μιας πιθανής διάσκεψης σε ανώτατο επίπεδο με τη Ρωσία, την Ουκρανία και συμμάχους ώστε να εγκατασταθεί μια νέα τάξη ασφαλείας στη Ευρώπη, πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Άμεση κατάπαυση του πυρός φέρεται να ζητά ο Ζελένσκι

Την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ανατολική Ουκρανία φέρεται να ζητά – ή να διατάσσει – ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Την είδηση μεταδίδουν με έκτακτα δελτία τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αλλά προς ώρας δεν έχει επιβεβαιωθεί από άλλες πηγές.

Παραμένει άγνωστο τι σηματοδοτεί η κίνηση Ζελένσκι κι αν αφορά μόνον στον ουκρανικό στρατό που καταγγέλλεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές ότι βομβαρδίζει πόλεις και «στρατηγικά» σημεία στα ανατολικά της χώρας ή αποτελεί μέρος κάποιας ευρύτερης συμφωνίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Χαραμάδα ελπίδας μετά τις επαφές Μακρόν με Πούτιν και Ζελένσκι"

Κορωνοϊός: 67 θάνατοι από Covid-19 και 9.596 κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 9.596, εκ των οποίων 43 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.298.926, εκ των οποίων 49,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 283 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.105 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Το τελευταίο 24ωρο έγιναν 214.261 τεστ με τη θετικότητα να φτάνει το 4,47%, έναντι 4,62% χθες αλλά με 330.788 τεστ.
Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  • 3.231 στην Αττική (5.142 χθες).
  • 1.002 στην Θεσσαλονίκη (1.559 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως ακολούθως:

  • 447 από την Ανατολική Αττική (653 χθες).
  • 519 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (818 χθες).
  • 115 από τη Δυτική Αττική (176 χθες).
  • 449 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (764 χθες).
  • 875 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.398 χθες).
  • 339 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (546 χθες).
  • 428 από τον Πειραιά (705 χθες).
  • 59 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (82 χθες).

Tα υπόλοιπα κρούσματα κατανέμονται σε επιπλέον 66 Περιφερειακές Ενότητες, ως εξής:

  • 4 στο Άγιο Όρος.
  • 140 στην ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
  • 7 στην ΠΕ Άνδρου.
  • 84 στην ΠΕ Αργολίδας.
  • 89 στην ΠΕ Αρκαδίας.
  • 60 στην ΠΕ Άρτας.
  • 419 στην ΠΕ Αχαΐας.
  • 100 στην ΠΕ Βοιωτίας.
  • 15 στην ΠΕ Γρεβενών.
  • 54 στην ΠΕ Δράμας.
  • 91 στην ΠΕ Έβρου.
  • 180 στην ΠΕ Εύβοιας.
  • 10 στην ΠΕ Ευρυτανίας.
  • 37 στην ΠΕ Ζακύνθου.
  • 93 στην ΠΕ Ηλείας.
  • 54 στην ΠΕ Ημαθίας.
  • 514 στην ΠΕ Ηρακλείου.
  • 11 στην ΠΕ Θάσου.
  • 41 στην ΠΕ Θεσπρωτίας.
  • 16 στην ΠΕ Θήρας.
  • 4 στην ΠΕ Ιθάκης.
  • 4 στην ΠΕ Ικαρίας.
  • 232 στην ΠΕ Ιωαννίνων.
  • 88 στην ΠΕ Καβάλας.
  • 22 στην ΠΕ Καλύμνου.
  • 71 στην ΠΕ Καρδίτσας.
  • 13 στην ΠΕ Καρπάθου.
  • 52 στην ΠΕ Καστοριάς.
  • 5 στην ΠΕ Κέας - Κύθνου.
  • 116 στην ΠΕ Κέρκυρας.
  • 33 στην ΠΕ Κεφαλληνίας.
  • 55 στην ΠΕ Κιλκίς.
  • 91 στην ΠΕ Κοζάνης.
  • 164 στην ΠΕ Κορινθίας.
  • 71 στην ΠΕ Κω.
  • 38 στην ΠΕ Λακωνίας.
  • 203 στην ΠΕ Λάρισας.
  • 54 στην ΠΕ Λασιθίου.
  • 86 στην ΠΕ Λέσβου.
  • 13 στην ΠΕ Λευκάδας.
  • 9 στην ΠΕ Λήμνου.
  • 119 στην ΠΕ Μαγνησίας.
  • 167 στην ΠΕ Μεσσηνίας.
  • 3 στην ΠΕ Μήλου.
  • 21 στην ΠΕ Μυκόνου.
  • 39 στην ΠΕ Νάξου.
  • 66 στην ΠΕ Ξάνθης.
  • 25 στην ΠΕ Πάρου.
  • 109 στην ΠΕ Πέλλας.
  • 85 στην ΠΕ Πιερίας.
  • 41 στην ΠΕ Πρέβεζας.
  • 91 στην ΠΕ Ρεθύμνου.
  • 82 στην ΠΕ Ροδόπης.
  • 99 στην ΠΕ Ρόδου.
  • 52 στην ΠΕ Σάμου.
  • 92 στην ΠΕ Σερρών.
  • 2 στην ΠΕ Σποράδων.
  • 10 στην ΠΕ Σύρου.
  • 3 στην ΠΕ Τήνου.
  • 113 στην ΠΕ Τρικάλων.
  • 140 στην ΠΕ Φθιώτιδας.
  • 23 στην ΠΕ Φλώρινας.
  • 23 στην ΠΕ Φωκίδας.
  • 56 στην ΠΕ Χαλκιδικής.
  • 208 στην ΠΕ Χανίων.
  • 64 στην ΠΕ Χίου.
  • 174 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση (322 χθες).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.327 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 471 (χθες 463). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 87,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 346 (73.46%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 125 (26,54%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.209 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 329 (ημερήσια μεταβολή -8.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 369 ασθενείς.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 67 θάνατοι από Covid-19 και 9.596 κρούσματα"

Χατζηδάκης: ΜΜΕ της Αριστεράς μας πέρασαν γενεές 14 για το εργασιακό 4ήμερο και τώρα «πανηγυρίζουν» για το Βέλγιο

Τις διαφορές στην... προσέγγιση των αριστερών ΜΜΕ στην Ελλάδα στο εργασιακό 4ήμερο που αποφάσισε η κυβέρνηση του Βελγίου, σε σχέση με τις ανάλογες αλλαγές που καθιέρωσε η ελληνική κυβέρνηση πριν οκτώ μήνες, καυτηριάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στο ίδιο κείμενο, ο υπουργός Εργασίας αναλύει την ουσία των αλλαγών στο Βέλγιο, διευκρινίζοντας ότι δεν αλλάζει το εβδομαδιαίο ωράριο, παραμένοντας στις 38 ώρες, αλλά ο εργαζόμενος θα μπορεί να δουλέψει τις προβλεπόμενες ώρες σε τέσσερις αντί για πέντε ημέρες.

Πιο αναλυτικά όσα γράφει ο κ. Χατζηδάκης:

«Το Βέλγιο καθιέρωσε την 4ήμερη εβδομάδα εργασίας», πανηγυρίζουν η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών, το Left.gr και άλλα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στην Αριστερά. Τι ξεχνούν; Ότι το ίδιο ακριβώς καθιερώσαμε και εμείς πριν από 8 μήνες, με τον Νόμο για την Προστασία της Εργασίας, αλλά μας περνούσαν γενεές δεκατέσσερις!!

Εξηγώ: Ο επτακομματικός κυβερνητικός συνασπισμός του Βελγίου κατέληξε πριν από λίγες μέρες σ’ αυτήν τη συμφωνία για να συμβάλει στη συμφιλίωση μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής. Πιο συγκεκριμένα, δεν αλλάζει το εβδομαδιαίο ωράριο, που εκεί είναι 38 ώρες, αλλά ο εργαζόμενος μπορεί να δουλέψει τις προβλεπόμενες ώρες για 4 ημέρες την εβδομάδα και να κάθεται την πέμπτη ημέρα. Πρέπει να το ζητήσει ο εργαζόμενος ο ίδιος και να συμφωνήσει ο εργοδότης του.

Όλα αυτά περιγράφονται με ακρίβεια από τα μέσα ενημέρωσης που ανέφερα παραπάνω. Από το ύφος δε της γραφής, προκύπτει ένα αίσθημα ικανοποίησης. Γιατί όχι; Το πάντρεμα των προσωπικών και οικογενειακών αναγκών του εργαζόμενου με τις υποχρεώσεις της δουλειάς είναι ένα από τα ζητούμενα της εποχής μας. Κάθε λογικό μέτρο που συμβάλλει σε αντίστοιχη ευελιξία είναι καλοδεχούμενο. Αλλά τίθεται το ερώτημα: Αν τους αρέσουν οι ρυθμίσεις του Βελγίου, γιατί δεν τους άρεσαν οι ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις του τρισκατάρατου «νόμου Χατζηδάκη» τον περασμένο Ιούνιο;

Τα γράφω αυτά, διότι ο δικός μας νόμος, που προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας με αίτημα του εργαζομένου, όπως και στο Βέλγιο, προβλέπει πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 55 παράγραφος 2: «Στο πλαίσιο της διευθέτησης του χρόνου εργασίας του άρθρου 41 του ν. 1892/1990 (Α 101), ως πλήρης απασχόληση νοείται και η εργασία τεσσάρων (4) ημερών εβδομαδιαίως»!

Το ίδιο ακριβώς πράγμα, για το Βέλγιο παρουσιάζεται από την Αυγή ως «τετραήμερη εργασία χωρίς μείωση μισθού», (δείτε σχετικά δημοσιεύματα), ενώ για την Ελλάδα παρουσιάζεται ότι «με ατομική σύμβαση καταργείται το οκτάωρο»! (δείτε πάλι δημοσιεύματα)

Και δεν είναι μόνο οι αντιφάσεις, τα ψέματα, η πολιτική υποκρισία. Η κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, αλλά και εγώ προσωπικά δεχθήκαμε τόνους λάσπης για το συγκεκριμένο νόμο. Με αναίσχυντες διαστρεβλώσεις επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ότι με τα μέτρα για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής δήθεν καταργείται το 8ωρο. Την ώρα μάλιστα που δείχναμε ότι υπήρχε σχετική ευρωπαϊκή οδηγία την οποία είχε υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και με ατομικές συμβάσεις είναι συνήθης ευρωπαϊκή πρακτική. Και ακόμα περισσότερο όταν ψηφίσαμε και θα ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε σε λίγους μήνες την ψηφιακή κάρτα εργασίας που είναι εγγύηση για το σεβασμό του ωραρίου του εργαζομένου!

Πάντοτε θα θυμάμαι ότι βουλευτής της αντιπολίτευσης είχε πει από το βήμα της Βουλής, με αφορμή το συγκεκριμένο νόμο, ότι οι (νεκροί) γονείς μου θα πρέπει να ντρέπονται για μένα! Μάλιστα. Όπως το διαβάζετε! Αν ήμουν Βέλγος υπουργός αντίθετα - νομοθετώντας τα ίδια πράγματα- θα ήταν μια χαρά!

Μετά από όλα αυτά διερωτώμαι: Ποια είναι η εναλλακτική λύση που προβάλλει απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση: Η κατ’ επάγγελμα ψευδολογία; Οι πολιτικές, θεατρικές παραστάσεις; Ή ακόμα περισσότερο η εμπάθεια και το μίσος ως ενδείξεις ήθους και προοδευτικής αντίληψης; Δεν ξέρω πού διάβασαν ότι είναι υποχρεωμένοι να λένε πάντοτε ψέματα. Ούτε ποιος τους λέει ότι οι επιδείξεις μίσους, που παραπέμπουν σε τριτοκοσμικές χώρες, είναι ενδεικτικές προόδου. Αυτό που ξέρω είναι ότι με όλα αυτά που περιγράφω, όσο κι αν χαμογελάω κομματικά - διότι εμείς εξ αντανακλάσεως κερδίζουμε- θυμώνω ως Έλληνας! Αξίζουμε κάτι καλύτερο για μας και τα παιδιά μας!

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χατζηδάκης: ΜΜΕ της Αριστεράς μας πέρασαν γενεές 14 για το εργασιακό 4ήμερο και τώρα «πανηγυρίζουν» για το Βέλγιο"

Ισραήλ: Οι ανεμβολίαστοι τουρίστες θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα από 1η Μαρτίου

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει το Ισραήλ να επιτρέπει την είσοδο σε όλους τους τουρίστες, ανεξαρτήτως αν είναι εμβολιασμένοι για τον κορονοϊό, αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η είσοδος στο Ισραήλ θα εξακολουθεί να απαιτεί δύο τεστ PCR, ένα πριν από την αναχώρηση και ένα κατά την άφιξη στο Ισραήλ, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επί του παρόντος μόνο οι εμβολιασμένοι κατά της covid ξένοι τουρίστες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραήλ: Οι ανεμβολίαστοι τουρίστες θα μπορούν να μπαίνουν στη χώρα από 1η Μαρτίου"

Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ

Η 95χρονη Βασίλισσα Ελισάβετ, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, ενώ όπως αναφέρει το SkyNews, αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα.

Όπως ανακοίνωσε το παλάτι, αναμένεται να συνεχίσει τα ελαφρά καθήκοντά της στο Ουίνδσορ αυτή την εβδομάδα.

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», αναφέρει το Μπάκιγχαμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Κάρολος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό για δεύτερη φορά αυτόν τον μήνα, με πηγές του παλατιού να λένε ότι είχε δει τη μητέρα του λίγες ημέρες πριν νοσήσει.

Η υγεία της βασίλισσας, της μακροβιότερης και γηραιότερης μονάρχη στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί.

Την Τετάρτη η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θετική στον κορονοϊό η Βασίλισσα Ελισάβετ"

Euroferry Olympia: Τι απαντά η Grimaldi στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών για τις συνθήκες στο πλοίο

Σε σχέση με την καταγγελία του Συνδικάτου/Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΕΟΦΑΕ) σχετικά με κακές συνθήκες ταξιδιού των μελών του στο πλοίο Euroferry Olympia, το οποίο πήρε φωτιά τη νύχτα της 18ης Φεβρουαρίου 2022, ο Όμιλος Grimaldi  απαντά:

«Όπως και τα άλλα πλοία του Ομίλου Grimaldi, το Euroferry Olympia υποβάλλεται σε τακτικό καθαρισμό και απολύμανση τόσο των καμπινών όσο και των κοινόχρηστων χώρων, ενώ οι εργασίες συντήρησης είναι συνήθη πρακτική. Οι καλές συνθήκες του πλοίου επιβεβαιώθηκαν, μάλιστα, στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην Ηγουμενίτσα, όπου το Euroferry Olympia υποβλήθηκε σε επιθεώρηση και έλεγχο από τις ελληνικές Λιμενικές αρχές (συμπεριλαμβάνονται και τα συστήματα ανίχνευσης καπνού και πυρόσβεσης), η οποία έληξε με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς (σύμβαση SOLAS κ.λπ.), απαγορεύεται αυστηρά η πρόσβαση των επιβατών στα καταστρώματα του γκαράζ, όσο το πλοίο βρίσκεται σε πλεύση. Αυτός ο κανόνας ασφαλείας εφαρμόζεται αυστηρά από τα πλοία του Ομίλου Grimaldi. Επιπλέον, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο κανόνας αυτός τηρείται από όλους τους επιβάτες επί του πλοίου, ιδίως από τους οδηγούς φορτηγών, η εκκένωση του χώρου φορτίου ελέγχεται πριν από τον απόπλου και οι καθορισμένες ομάδες πληρώματος περιπολούν τακτικά στα καταστρώματα του γκαράζ κατά τη διάρκεια του πλου.

Εάν κάποιος οδηγός φορτηγού αποφασίσει με δόλο να κρυφτεί στο φορτηγό του, αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κατάφωρη παράβαση των διεθνών κανονισμών και των κανόνων του Ομίλου Grimaldi, η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ιδίου και του πλοίου.

Όσον αφορά τους ισχυρισμούς του ΣΕΟΦΑΕ περί υπεράριθμων κρατήσεων του Euroferry Olympia στην Ηγουμενίτσα το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, πρόκειται για άλλη μια ανακριβή δήλωση, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων (για εμπορεύματα και επιβάτες) του Ομίλου Grimaldi δεν επιτρέπει καμία υπεράριθμη κράτηση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των επιβατών, μόνο το 42% της χωρητικότητας των επιβατών ήταν κατειλημμένο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του Euroferry Olympia στις 18ης Φεβρουαρίου 2022.

Όσον αφορά τους χώρους διαμονής των επιβατών, οι 77 καμπίνες (που αντιστοιχούν σε 308 κρεβάτια) και τα 409 ανακλινόμενα καθίσματα του πλοίου μπορούσαν εύκολα και άνετα να φιλοξενήσουν τους 239 επιβάτες (εκ των οποίων 159 οδηγοί) που ταξίδευαν στο πλοίο (για ένα ταξίδι 9 ωρών και όχι 25 ωρών, όπως εσφαλμένα αναφέρει το Σωματείο). Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, όπως σε όλα τα πλοία του ομίλου Grimaldi, ένας ορισμένος αριθμός καμπινών διατέθηκε στους οδηγούς φορτηγών προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Εν προκειμένω, και οι 159 οδηγοί που βρίσκονταν στο πλοίο είχαν καμπίνα, καθώς και άλλοι 26 επιβάτες.

Τέλος, οι ισχυρισμοί ότι το Euroferry Olympia που μετέφερε φορτηγά με επικίνδυνα φορτία δεν μπορούσε να μεταφέρει και επιβάτες, αποτελούν για άλλη μια φορά ανακριβή δήλωση, καθώς το εν λόγω πλοίο είναι ένα επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο, πιστοποιημένο να μεταφέρει τόσο επιβάτες όσο και φορτία, συμπεριλαμβανομένου του φορτίου ΙΜΟ.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Euroferry Olympia: Τι απαντά η Grimaldi στο Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών για τις συνθήκες στο πλοίο"

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)

Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής αρνητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι αρνητές του υποχρεωτικού εμβολιασμού είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στον Λευκό Πύργο, από όπου και ξεκίνησαν την πορεία τους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα κατά των εμβολίων και της κυβέρνησης.

Η πορεία κινήθηκε μέσω των οδών Παύλου Μελά, Τσιμισκή, Αγίας Σοφίας, Λεωφόρο Νίκης και κατέληξε στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Δείτε βίντεο:

thestival 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πορεία κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video) "

Ουκρανική κρίση: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μακρόν και Πούτιν

Τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιούν οι Εμανουέλ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν την ώρα που η ένταση στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Ρωσία κλιμακώνεται.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν τηλεφωνική επικοινωνία από τις 12:00 ώρα Ελλάδος με στόχο να αποφευχθεί ένας μεγάλος πόλεμος στην Ευρώπη την ώρα που οι δυτικές δυνάμεις εκτιμούν ότι μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι πιθανότερη από ποτέ, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία.

«Η συνομιλία με τον πρόεδρο Πούτιν ξεκίνησε, όπως προβλεπόταν, στις 11:00 (ώρα Παρισού)», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία περίπου δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών στο Κρεμλίνο.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανική κρίση: Τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Μακρόν και Πούτιν"

Άγριο έγκλημα στη Μεσσηνία - Πατέρας και γιοι δολοφόνησαν 73χρονο λόγω οικονομικών διαφορών

Ολόκληρη οικογένεια εμπλέκεται στην άγρια δολοφονία ενός 73χρονου που βρέθηκε νεκρός το μεσημέρι του Σαββάτου μέσα στο χωράφι του στην περιοχή Τζάνε της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου του δήμου Μεσσήνης και ενώ είχε να δώσει σημεία ζωής από την περασμένη Πέμπτη!

Ως δράστες του αποτρόπαιου εγκλήματος φέρονται ένας 68χρονος και οι δύο γιοι του ηλικίας 39 και 38 χρόνων, οι οποίοι είχαν οικονομικές διαφορές με το θύμα, πράγμα που γνώριζαν όλοι στο χωριό και αυτό διευκόλυνε την Αστυνομία να φτάσει στα ίχνη τους. Αργά το βράδυ του Σαββάτου, πατέρας και γιοι προσήχθησαν στην Ασφάλεια Καλαμάτας και φέρονται να έχουν ομολογήσει τη δολοφονία του 73χρονου, η σορός του οποίου βρέθηκε από ένα συγγενικό του πρόσωπο που τον αναζητούσε.

Ο ιατροδικαστής που έκανε επιτόπια αυτοψία διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με κάποιο εργαλείο, αλλά και ίχνη στραγγαλισμού! Μάλιστα, συμπέρανε ότι οι δολοφόνοι του έδωσαν και την χαριστική βολή χτυπώντας τον με ένα εργαλείο, πιθανότατα "κάβουρα", που δεν έχει βρεθεί ακόμη και η έρευνα στις ιδιοκτησίες τους συνεχίζεται.

Ο 68χρονος και τα παιδιά του ισχυρίστηκαν ότι λογομάχησαν με το θύμα για τις οικονομικές διαφορές που είχαν και ότι ο 73χρονος τους επιτέθηκε πρώτος. Ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι πήγαν και οι τρεις μαζί να τον βρουν στο χωράφι του, δείχνει τις προθέσεις τους. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άγριο έγκλημα στη Μεσσηνία - Πατέρας και γιοι δολοφόνησαν 73χρονο λόγω οικονομικών διαφορών"

Αυστραλία: Υποδέχεται από αύριο τουρίστες, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια

Η Αυστραλία θα υποδεχθεί ξένους τουρίστες αύριο, αφού κράτησε σφραγισμένα τα σύνορά της για σχεδόν δύο χρόνια, αφού στράφηκε στην στρατηγική συμβίωσης με τον ιό, βασιζόμενη στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της COVID-19 καθώς μειώνεται ο αριθμός των κρουσμάτων.

«Η αναμονή τελείωσε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον ενημερώνοντας δημοσιογράφους σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μελβούρνης.

Το άνοιγμα της Αυστραλίας στους τουρίστες είναι το πιο σαφές έως τώρα παράδειγμα της στροφής της κυβέρνησης από την αυστηρή προσέγγιση της μηδενικής ανοχής απέναντι στην COVID στη συμβίωση με τον ιό και τον εμβολιασμό των πολιτών προκειμένου να μειωθούν οι θάνατοι και η σοβαρή νόσηση.

Οι περισσότερες από τις 2,7 εκατ. μολύνσεις στη χώρα έχουν καταγραφεί από τότε που η παραλλαγή Όμικρον εμφανίστηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Αλλά με ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο ποσοστά εμβολιασμού – πάνω από το 94% των πολιτών ηλικίας 16 ετών και άνω είναι διπλά εμβολιασμένοι – έχουν καταγραφεί λιγότεροι από 5.000 θάνατοι, ένα μέρος μόνο των αριθμών που έχουν ανακοινωθεί σε πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Σήμερα, η χώρα κατέγραψε πάνω από 16.600 κρούσματα κορονοϊού – χωρίς να υπάρχουν ακόμα πλήρη στοιχεία από όλες τις περιοχές – και τουλάχιστον 33 θανάτους, κυρίως στις τρεις πολυπληθέστερες πολιτείες (Νέα Νότια Ουαλία, Βικτόρια, Κουίνσλαντ).

Μένει να φανεί ωστόσο εάν οι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν τη χώρα, που έχει χαρακτηριστεί «φρούριο Αυστραλία» λόγω των αυστηρών συνοριακών ελέγχων που εφαρμόζει.

Η Αυστραλία αίρει σταδιακά τους συνοριακούς περιορισμούς από τον Νοέμβριο, επιτρέποντας πρώτα στους Αυστραλούς να ταξιδέψουν και στη συνέχεια την είσοδο στους φοιτητές και τους εργαζόμενους από το εξωτερικό. Από αύριο στη χώρα θα μπορούν να εισέρχονται όσοι ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής καθώς και μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι τουρίστες δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά όσοι δεν έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίων θα πρέπει να έχουν ειδική εξαίρεση για να εισέλθουν στη χώρα και θα υπόκεινται σε περιορισμούς καραντίνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυστραλία: Υποδέχεται από αύριο τουρίστες, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια"

Euroferry Οlympia: Στο Πρίντεζι οι 48 διασωθέντες, άλλοι 23 στην Τουρκία - Στην Κέρκυρα ο 21χρονος Λευκορώσος

Έφτασαν νωρίς σήμερα το πρωί, στο λιμάνι του Πρίντεζι, 48 διασωθέντες από το Euroferry Οlympia που πήρε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας.

Τους μετέφερε στην Ιταλία, το πλοίο Florencia, το οποίο ανήκει, επίσης, στην εταιρία Grimaldi.

Την ίδια ώρα 23 επιβάτες επέστρεψαν στην Τουρκία, μετά από ενέργειες της πρεσβείας στην Αθήνα και του προξενείου στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, πρόκειται για Ιταλούς, Πολωνούς, Βούλγαρους και Ουκρανούς επιβάτες.

Όλοι τους, υπογράμμισαν ότι η παροχή βοήθειας ήταν άμεση και αποτελεσματική, και ότι «το σημαντικότερο, αυτή την στιγμή, είναι το ότι κατάφεραν να ξεπεράσουν αυτή την δοκιμασία».

Στην Κέρκυρα ο Λευκορώσος

Στην Κέρκυρα έφτασε ο Λευκορώσος που βρέθηκε ζωντανός μετά από 53 ώρες στο φλεγόμενο κουφάρι του πλοίου που πήρε φωτιά.

Ο 21χρονος είναι πολύ καλά στην υγεία του, κάτι που φαίνεται και από το ότι κατέβηκε από το σκάφος του λιμενικού και μπήκε σε ασθενοφόρο μόνος του, χωρίς βοήθεια. Θα κάνει προληπτικά όλες τις εξετάσεις που προβλέπονται.

 

 

Ο επιζών φέρεται να είπε στην ομάδα διάσωσης ότι άκουγε φωνές κι άλλων ζωντανών, όχι όμως τις τελευταίες ώρες. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι’ αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», σημείωσε ο κ. Αλεξίου. 

Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας, κοντά στο λιμανάκι της Κασσιόπης, ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα επιχείρηση από ειδική ομάδα επί του πλοίου για τον εντοπισμό των υπολοίπων 11 αγνοουμένων αν το θερμικό και τοξικό φορτίο πέσει.

Η μετακίνηση του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο κρίθηκε αναγκαία λόγω αλλαγής των καιρικών συνθηκών στη θαλάσσια περιοχή αλλά και να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνεύει να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να σε προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Περιμετρικά του πλοίου βρίσκονται πέντε ρυμουλκά, πλοιάριο της Πυροσβεστικής και δύο πλωτά του Λιμενικού. Επίσης επιχειρεί ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της “Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ)” έχει ήδη μεταβεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, για να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA: Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Euroferry Οlympia: Στο Πρίντεζι οι 48 διασωθέντες, άλλοι 23 στην Τουρκία - Στην Κέρκυρα ο 21χρονος Λευκορώσος"

Η Βρετανία καταργεί την καραντίνα για όσους κολλούν κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον, έχει σκοπό να παρουσιάσει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα σχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση της απομόνωσης των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του χθες Σάββατο.

Η Βρετανία θα γίνει, αν προχωρήσει, η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα που θα επιτρέπει σε ανθρώπους που γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 να πηγαίνουν χωρίς κανέναν περιορισμό σε καταστήματα, να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πηγαίνουν στις εργασίες τους — απόφαση που αρκετοί ειδικοί σε ζητήματα δημόσιας υγείας τονίζουν πως ενέχει μεγάλους κινδύνους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τη Ντάουνινγκ Στριτ, ο κ. Τζόνσον ανέφερε ότι ο ιός «δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και να συνεχίσουμε να προστατευόμαστε χωρίς περιορισμό των ελευθεριών μας».

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Συντηρητικών αναμένεται να ανακοινώσει επίσης λεπτομέρειες για το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει μελλοντικές παραλλαγές του νέου κορονοϊού μέσω της επιδημιολογικής επιτήρησης, εν μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο πως η κυβέρνησή του ετοιμάζεται να τερματίσει τα δωρεάν τεστ και να ελαττώσει τις μελέτες για τη δημόσια υγεία.

Σήμερα, οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να τίθενται σε απομόνωση για τουλάχιστον πέντε ημέρες εάν το συστήσουν υγειονομικοί, και τους συστήνεται επίσης να απομονώνονται ακόμη και εάν δεν έχουν λάβει τέτοια εντολή σε περίπτωση που έχουν συμπτώματα της COVID-19, ή αμέσως μόλις λάβουν θετικό αποτέλεσμα σε τεστ για τον SARS-CoV-2.

Η άρση της υποχρεωτικής απομόνωσης και η αντικατάστασή της με μια απλή σύσταση η τήρηση της οποίας θα γίνεται σε εθελοντική βάση θα σημάνει πως η πανδημία θα αντιμετωπίζεται πλέον στη Βρετανία όπως οι περισσότερες άλλες μολυσματικές νόσοι.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Τόρις προφανώς έχει κατά νου το ότι περί το 85% των Βρετανών έχουν ανοσοποιηθεί κατά της COVID-19 με σχήμα δύο δόσεων εμβολίων και τα δύο τρίτα του πληθυσμού –ιδίως οι πιο ευάλωτοι– έχουν λάβει και την τρίτη, αναμνηστική δόση.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη Βρετανία –έχουν υποκύψει 160.000 άνθρωποι μέσα σε 28 ημέρες αφότου διαγνώστηκε ότι μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό, κατά τα επίσημα δεδομένα– είναι ο δεύτερος βαρύτερος στην περιοχή της Ευρώπης, πίσω μόνο από αυτόν της Ρωσίας. Κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό, είναι κατά 6% υψηλότερος από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ωστόσο τα περιοριστικά μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας προκαλούν ολοένα εντεινόμενη δυσφορία σε αρκετά μέλη των Τόρις, που τα θεωρούν δυσανάλογα, με δεδομένο το υψηλό επίπεδο ανοσοποίησης του πληθυσμού. «Οι φαρμακευτικές επεμβάσεις, πρωτίστως το πρόγραμμα εμβολιασμού, θα συνεχίσουν να είναι η πρώτη γραμμή της άμυνάς μας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ. «Η ενημέρωση για τις συστάσεις ως προς τη δημόσια υγεία θα πρέπει να συνεχιστεί, όπως συμβαίνει με όλες τις μολυσματικές ασθένειες, για παράδειγμα τη γρίπη».

Ωστόσο ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος αντέτεινε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian, ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Τζόνσον είναι «πρόωρη» και «δεν βασίζεται στα τρέχοντα επιστημονικά δεδομένα».

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Βρετανία καταργεί την καραντίνα για όσους κολλούν κορωνοϊό"

Κρίση στην Ουκρανία - Μπόρις Τζόνσον: Προτείνει να μπει «φρένο» στις συναλλαγές με δολάρια και λίρες για τη Ρωσία

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία μπορεί να επιδιώξουν να αποκόψουν την πρόσβαση ρωσικών εταιριών σε αμερικανικά δολάρια και βρετανικές λίρες εάν το Κρεμλίνο δώσει εντολή για εισβολή στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στο BBC.

«Το σχέδιο που εξετάζουμε είναι για κάτι που θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο μεγαλύτερος πόλεμος στην Ευρώπη από το 1945, από την άποψη και μόνο της κλίμακας», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Ο κόσμος χρειάζεται να καταλάβει το κόστος σε ανθρώπινες ζωής που μπορεί να έχει ως επακόλουθο», είπε ο ίδιος.

Ο Τζόνσον είπε ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας στην περίπτωση εισβολής θα είναι πολύ πιο εκτεταμένες από όσα έχουν υπονοηθεί δημοσίως.

Ο ίδιος είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ θα εμποδίσουν τις ρωσικές εταιρίες «να συναλλάσσονται σε λίρες και δολάρια» - μια κίνηση που σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό θα επιφέρει «πολύ πολύ σκληρό πλήγμα» με τον αντίκτυπό της, όπως μετέδωσε το BBC.

Η Βρετανία έχει απειλήσει να εμποδίσει τις ρωσικές εταιρίες να αντλούν κεφάλαια στο Λονδίνο και να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τα περιουσιακά στοιχεία και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Δεδομένου ότι η Ρωσία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο χώρες εξαγωγής πετρελαίου, αερίου και μετάλλων -των οποίων η τιμολόγηση και ο διακανονισμός γίνεται συνήθως σε αμερικανικά δολάρια- το να αποκοπεί η πρόσβαση ρωσικών εταιριών στις αγορές δολαρίου θα έχει μεγάλο αντίκτυπο. Ο Πούτιν έχει κατ’ επανάληψη ζητήσει να μειωθεί η εξάρτηση από το εμπόριο σε αμερικανικά δολάρια.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα στοχοθετήσει ρωσικές τράπεζες και ρωσικές εταιρίες. Η Βρετανία δεν έχει διευκρινίσει ποιον θα αφορούν οι κυρώσεις αλλά έχει δεσμευθεί ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες δεν θα έχουν πουθενά να κρυφτούν.

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν εισρεύσει στο Λονδίνο και σε υπερπόντια εδάφη της Βρετανίας από τη Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και το Λονδίνο έχει γίνει η πόλη της Δύσης που επιλέγουν οι μεγιστάνες της Ρωσίας και άλλων πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Δύσης πιστεύουν ότι ο Πούτιν ίσως δώσει εντολή για μια μη συμβατική επίθεση σε βάρος της Ουκρανίας, που ίσως αναγκάσει τη Δύση να λάβει μια γρήγορη απόφαση σε ό,τι αφορά την επιβολή ρωσικών κυρώσεων, δήλωσε την Παρασκευή υψηλόβαθμος Δυτικός αξιωματούχος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κρίση στην Ουκρανία - Μπόρις Τζόνσον: Προτείνει να μπει «φρένο» στις συναλλαγές με δολάρια και λίρες για τη Ρωσία"

Ουκρανία: Μπουνιές και άγριο ξύλο στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής – Παρών και ο Ποροσένκο

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν σε γνωστή εκπομπή καναλιού στην Ουκρανία, με δημοσιογράφο να επιτίθεται με μπουνιές σε φιλορώσο πολιτικό!

Ο πολιτικός αρνήθηκε να καταδικάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν με δηλώσεις του, κάτι που εξόργισε το δημοσιογράφο που οποίος επιτέθηκε. 

Ο δημοσιογράφος Γιούρι Μπουτούσοφ χτύπησε το Νέστορ Σούφριτς χτυπώντας τον με μία γροθιά και ύστερα του έκανε… κεφαλοκλείδωμα.

Στο πάνελ επικράτησε πανικός με τους παρουσιαστές να επεμβαίνουν για να σταματήσει ο άγριος καβγάς. Μάλιστα παρόντες ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ και ο πρώην πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Οι δυο τους έπεσαν στο πάτωμα, με τους υπόλοιπους καλεσμένους της εκπομπής να τους παρακαλούν να σταματήσουν. Τελικά οι δυο τους χωρίστηκαν και… συνέχισαν τη συζήτηση στην εκπομπή σα να μη συνέβη τίποτα!

>

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Μπουνιές και άγριο ξύλο στον αέρα τηλεοπτικής εκπομπής – Παρών και ο Ποροσένκο"

Θεοδωρικάκος: Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για οπαδική βία – Τέλος στους συνδέσμους χούλιγκαν

Αύριο, Δευτέρα, θα ανακοινωθεί το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης για την οπαδική βία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε: «Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις».

Όπως ανέφερε, οι σύνδεσμοι χούλινγκαν κλείνουν και ότι οι λέσχες φιλάθλων θα λειτουργούν υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις.

«Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια αυτή υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι οι χούλιγκανς δεν είναι η δύναμή τους. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ποινών και στις ΠΑΕ, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεοδωρικάκος: Ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή για οπαδική βία – Τέλος στους συνδέσμους χούλιγκαν"

Ουκρανία: Κόλαση βομβαρδισμών στο Ντονέτσκ – «Όσοι μπορείτε να πιάσετε όπλο καταταχτείτε»

Απανωτοί βομβαρδισμοί πέφτουν σε κεντρικούς, βόρειους και δυτικούς τομείς του Ντονέτσκ, με την κατάσταση στην Ουκρανία να γίνεται όλο και χειρότερη.

Σύμφωνα με αναφορές από διεθνή ΜΜΕ, χρησιμοποιούνται βαριά πυροβόλα εναντίον του Ντονέτσκ και η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, οι αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών έκαναν λόγο για πυρά ολμοβόλων του ουκρανικού στρατού εναντίον αρκετών κοινοτήτων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία πήρε τροπή προς το χειρότερο αυτή την εβδομάδα. Οι αρχές στις αυτοανακηρυγμένες λαϊκές δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ έκαναν λόγο για τους πιο σφοδρούς βομβαρδισμούς του ουκρανικού πυροβολικού εδώ και μήνες και για μεγάλες ζημιές σε πολιτικές υποδομές.

Προχθές Παρασκευή οι φιλορώσοι ηγέτες των δύο περιοχών, αντίστοιχα ο Λέονιντ Πάσετσνικ και ο Ντένις Πουσίλιν, έκαναν γνωστό πως αρχίζουν να μεταφέρουν τους αμάχους στο έδαφος της Ρωσίας, εξαιτίας της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών. Χθες Σάββατο, και οι δύο ανακοίνωσαν πως κηρύσσουν «γενική κινητοποίηση», καλώντας όλους όσοι μπορούν να φέρουν όπλα να παρουσιαστούν σε στρατολογικά γραφεία.

Καταδίκη από την ΕΕ 

Η ΕΕ από τη μεριά της καταδικάζει τη χρήση βαρέος οπλισμού και τον βομβαρδισμό αδιακρίτως και καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Η μαζική συγκέντρωση δυνάμεων από τη Ρωσία μέσα και γύρω από την Ουκρανία παραμένει πολύ ανησυχητική. Η ΕΕ προτρέπει τη Ρωσία να αποκλιμακώσει με μια ουσιαστική απόσυρση δυνάμεων από τα σύνορα της Ουκρανίας», τονίζει με δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Αυτή η κλιμάκωση επιδεινώνεται τώρα από την αύξηση των παραβιάσεων της εκεχειρίας κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες. Η ΕΕ καταδικάζει τη χρήση βαρέος οπλισμού και τον βομβαρδισμό αδιακρίτως περιοχών όπου ζουν άμαχοι, που συνιστούν σαφή παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Επικροτούμε τη στάση της Ουκρανίας για αυτοσυγκράτηση ενόψει των συνεχιζόμενων προκλήσεων και των προσπαθειών για αποσταθεροποίηση. Υποστηρίζουμε την πρόταση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΑΣΕ για σύγκληση έκτακτης συνόδου της Τριμερούς Ομάδας Επαφής (ΤΟΕ) προκειμένου να εκτονωθούν οι τρέχουσες εντάσεις και καλούμε όλους τους συμμετέχοντες στην ΤΟΕ να συμμετάσχουν σε αυτή την τόσο αναγκαία προσπάθεια για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης με διπλωματικά μέσα», αναφέρει στην τοποθέτησή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η ΕΕ ανησυχεί εξαιρετικά ότι στημένα γεγονότα, όπως αυτά που σημειώθηκαν πρόσφατα, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για πιθανή στρατιωτική κλιμάκωση», και ότι «η ΕΕ είναι μάρτυρας εντατικοποίησης των προσπαθειών χειραγώγησης πληροφοριών για την υποστήριξη τέτοιων στόχων». Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΕ εκφράζει την υποστήριξή της στην Ειδική Αποστολή Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ, οι παρατηρητές της οποίας διαδραματίζουν βασικό ρόλο στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης. «Πρέπει να επιτραπεί σε αυτήν την αποστολή να εκτελέσει πλήρως την εντολή της χωρίς περιορισμούς στις δραστηριότητές της με ελεύθερη κυκλοφορία προς όφελος της ασφάλειας του λαού στην ανατολική Ουκρανία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η ΕΕ δεν βλέπει έδαφος για τους ισχυρισμούς που προέρχονται από τις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ για πιθανή ουκρανική επίθεση. Η ΕΕ προτρέπει τη Ρωσία να συμμετάσχει σε ουσιαστικό διάλογο, διπλωματία, να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση».

«Οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτική επίθεση από τη Ρωσία κατά της Ουκρανίας θα έχει τεράστιες συνέπειες και σοβαρό κόστος ως αντίδραση, συμπεριλαμβανομένων περιοριστικών μέτρων σε συντονισμό με τους εταίρους».

»Η ΕΕ επαναλαμβάνει την ακλόνητη υποστήριξή της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της», καταλήγει η δήλωση του Ύπατου Εκπροσώπου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Κόλαση βομβαρδισμών στο Ντονέτσκ – «Όσοι μπορείτε να πιάσετε όπλο καταταχτείτε»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news