facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

WSJ: Ο Κορονοϊός εξαπλώθηκε λόγω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο - Απόρρητη έκθεση

Σύμφωνα με ευρήματα του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, μια εργαστηριακή διαρροή είναι η πιο πιθανή προέλευση της πανδημίας κορονοϊού, ανέφερε η Wall Street Journal.

Η αμερικανική εφημερίδα επικαλέστηκε άτομα που έχουν γνώση του απόρρητου εγγράφου που δόθηκε στον Λευκό Οίκο και βασικά μέλη του Κογκρέσου ανέφερε ότι ο ιός πιθανότατα εξαπλώθηκε λόγω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο, έγραψε σήμερα η εφημερίδα.

Το Υπουργείο Ενέργειας ήταν προηγουμένως «αναποφάσιστο» για την πηγή του ιού. Το συμπέρασμα οφείλεται σε νέες πληροφορίες, αλλά το τμήμα έκανε τη συγκεκριμένη κρίση με «χαμηλή βεβαιότητα», σύμφωνα με άτομα που έχουν διαβάσει τη διαβαθμισμένη έκθεση, ανέφερε η WSJ.

Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης πώς άλλοι τέσσερις φορείς εκτιμούν ότι η εξάπλωση του ιού ήταν πιθανόν αποτέλεσμα φυσικής μετάδοσης, ενώ άλλοι δύο είναι αναποφάσιστοι.

Η εκτίμηση του υπουργείου Ενέργειας έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί έχει μεγάλη επιστημονική εξειδίκευση και εποπτεύει ένα εθνικό δίκτυο εργαστηρίων στις ΗΠΑ, ορισμένα από τα οποία διεξάγουν προηγμένη εργαστηριακή έρευνα.

Το FBI είχε προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πανδημία ήταν αποτέλεσμα διαρροής σε εργαστήριο με «μέτρια βεβαιότητα» και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να έχει την ίδια άποψη.

Η Κίνα έχει αρνηθεί ότι ο ιός θα μπορούσε να έχει προέλθει από διαρροή σε εργαστήριο της και έχει υποστηρίζει ότι η πηγή της εξάπλωσης ήταν εκτός Κίνας. 

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " WSJ: Ο Κορονοϊός εξαπλώθηκε λόγω ατυχήματος σε κινεζικό εργαστήριο - Απόρρητη έκθεση "

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 62χρονος κωπηλάτης που αγνοείτο από το απόγευμα στη Σαλαμίνα

Χωρίς τις αισθήσεις του, στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, εντοπίστηκε ο 62χρονος  κωπηλάτης πνευστής λέμβου που αγνοείτο από το απόγευμα στη Σαλαμίνα.

Ο 62χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του 62χρονου συμμετείχαν δύο πλωτά σκάφη και δύο οχήματα του Λιμενικού από ξηράς, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και δύο αλιευτικά.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο 62χρονος κωπηλάτης που αγνοείτο από το απόγευμα στη Σαλαμίνα"

Ελ Σαλβαδόρ: Σε λειτουργία μια από τις πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο

Στο δόγμα «νόμος και τάξη» και στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά των συμμοριών μένει πιστός ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε, καθώς μετά την ανάπτυξη χιλιάδων στρατιωτών γι’ αυτόν τον σκοπό, δημιούργησε μία τεράστια «μέγκα φυλακή» (CECOT), τη μεγαλύτερη στην Αμερική με στόχο την καταπολέμηση της αύξησης στον πληθυσμό των κρατουμένων.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση σύμφωνα με το Al Jazeera βρίσκεται σε απόσταση περίπου 74 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα της χώρας Σαν Σαλβαδόρ, περιλαμβάνει οκτώ κτίρια και έχει 32 κελιά και θα κρατούνται σε αυτή περισσότερα από 100 άτομα. Ωστόσο κάθε κελί έχει μόλις δύο νιπτήρες και μία τουαλέτα, ενώ οι φύλακες φοράνε μάσκες για να μην αναγνωρίζονται.

Η φυλακή έχει χωρητικότητα 40.000 άτομα και οι πρώτοι 2.000 κρατούμενοι που κατηγορούνται ως μέλη συμμοριών μετήχθησαν εκεί την Παρασκευή, καθώς άνοιξε τις πόρτες της.

Μάλιστα ο πρόεδρος  του Ελ Σαλβαδόρ έκανε ένα πανηγυρικό tweet, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Τα ξημερώματα, με μια μόνο επιχείρηση, μεταγάγαμε 2.000 μέλη συμμοριών στο Κέντρο Κράτησης της Τρομοκρατίας (Centro de Confinamiento del Terrorismo, CECOT). Αυτό θα είναι το νέο σπίτι τους, όπου δεν θα μπορούν να κάνουν περαιτέρω κακό στον πληθυσμό».

Ο Μπουκέλε, δημοσίευσε και ένα βίντεο όπου διακρίνονται οι κρατούμενοι πολλοί εκ των οποίων φέρουν τατουάζ, ένδειξη πως ανήκουν στις δύο κυριότερες συμμορίες στη χώρα, τη Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) και τη Μπάριο 18 να τρέχουν προς τα κελιά, έχοντας ξυρισμένα κεφάλια, φορώντας μόνο λευκά σορτς και έχοντας τα χέρια πίσω από το κεφάλι.

Κατόπιν, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα, οδηγούνται σε λεωφορεία υπό βαριά οπλισμένη συνοδεία, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων του στρατού, ως τη φυλακή CECOT.

Σε άλλα βίντεο διακρίνονται χιλιάδες κρατούμενοι σε μία ευθεία και πεσμένοι στα γόνατα, έχοντας από πάνω τους δεσμοφύλακες.
Αντιδράσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τον περασμένο χρόνο ο Μπουκέλε ζήτησε από τους συμμάχους του στο Κογκρέσο να περάσει κατάσταση εξαίρεσης, η οποία έκτοτε έχει παραταθεί πολλές φορές και περιορίζει κάποια συνταγματικά δικαιώματα μετά από μία δραματική αύξηση των δολοφονιών από τις συμμορίες που δρουν στη χώρα.

Έκτοτε ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ έχει ξεκινήσει έναν πόλεμο κατά του εγκλήματος και έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 64.000 συλλήψεις. Μάλιστα οι συλλήψεις γίνονται χωρίς ένταλμα, οι επικοινωνίες των κατηγορουμένων είναι προσβάσιμες από την κυβέρνηση, ενώ οι συλληφθέντες δεν έχουν δικαίωμα σε δικηγόρο.

Οι συγκεκριμένες πρακτικές έχουν δεχθεί επικρίσεις από οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο για τις συνθήκες κράτησης όσο και για αθώους που έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, αλλά και για το γεγονός ότι δεκάδες έχουν πεθάνει υπό κράτηση.

Πάντως «πόλεμος» κατά του εγκλήματος χαρίζει στον 40χρονο Μπουκέλε τεράστια δημοφιλία στο Ελ Σαλβαδόρ.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελ Σαλβαδόρ: Σε λειτουργία μια από τις πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο "

Ένωση Εισαγγελέων: «Απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση από τον ίδιο βουλευτή»

«Για απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση, της δικαστικής λειτουργίας, από τον ίδιο βουλευτή» κάνει λόγο η  Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος  με αφορμή τις αναρτήσεις σε βάρος των  ανωτάτων δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, καταδικάζει απερίφραστα το περιεχόμενο της νέας δημόσιας τοποθέτησης του βουλευτή Παύλου Πολάκη, με την οποία απειλεί ευθέως και στοχοποιεί δικαστικούς λειτουργούς, δημοσιογράφους και κρατικούς λειτουργούς, στρεφόμενος ονομαστικά κατ’ αυτών με την προτροπή: «να καθαρίσουμε από αυτούς», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της Ένωσής

«Επισημαίνουμε δε ότι πρόκειται για απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση από τον ίδιο βουλευτή της δικαστικής λειτουργίας με αναληθείς αναφορές, με τους ίδιους πάντοτε προφανείς σκοπούς, κατά συνειδητή και κατάφωρη παράβαση του Συντάγματος, της αρχής διάκρισης των εξουσιών και του κώδικα δεοντολογίας που διέπει το αξίωμα των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένωση Εισαγγελέων: «Απαράδεκτη και επαναλαμβανόμενη στοχοποίηση από τον ίδιο βουλευτή»"

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γ. Ραγκούσης στη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχης Διαφάνειας

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του. Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου“.

 ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γ. Ραγκούσης στη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχης Διαφάνειας"

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση της Καθαράς Δευτέρας – Οκτώ μποφόρ με τοπικές βροχές και σκόνη

Άστατος θα είναι ο καιρός αύριο, Καθαρά Δευτέρα (27.02.2023). Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βορειοδυτικά, όπου θα φθάσει τους 14 με 15 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μέχρι τις πρωινές ώρες τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Η πρόγνωση της Καθαράς Δευτέρας – Οκτώ μποφόρ με τοπικές βροχές και σκόνη"

Αχαΐα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κυπαρίσσι Ερυμάνθου

Οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας.

Ωστόσο, στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από περίπου 50 πυροσβέστες με περισσότερα από 15 οχήματα, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά.

Παράλληλα, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαΐα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Κυπαρίσσι Ερυμάνθου"

Εξήντα οι νεκροί από το ναυάγιο κοντά στις ακτές της Καλαβρίας

Ο προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε την περασμένη νύχτα κοντά στις ακτές της Καλαβρίας είναι εξήντα νεκροί, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να συνεχίσει να αυξάνεται.

«Η τραγωδία αυτή πρέπει να οδηγήσει σε συμφωνίες όλης της ΕΕ με τις χώρες αναχώρησης των μεταναστών. Πρέπει να αυξηθούν οι βοήθειες, με την επίγνωση ότι τα χρήματα δεν πρέπει να δίνονται σε δικτάτορες ή σε όποιον δεν τα χρησιμοποιεί υπέρ της ανάπτυξης», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταϊάνι.

«Πρέπει να γίνουν συμφωνίες για να σταματήσουν οι αναχωρήσεις, και αυτό δεν προϋποθέτει μόνο έλεγχο των θαλάσσιων συνόρων των χωρών αυτών. Ελπίζω, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για ένα ιταλικό νάζι», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών.

ΑΠΕ/euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξήντα οι νεκροί από το ναυάγιο κοντά στις ακτές της Καλαβρίας"

Αιχμές Πολάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή»

Με νέα ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης, πλέον τα βάζει και με το κόμμα του και τόνισε πως ό,τι έχει να πει, θα ειπωθεί στη πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Χανίων έχει προκαλέσει σάλο με ανάρτησή του για «βαθύ κράτος», που δημιούργησε αντιδράσεις ακόμα και από την ΣΥΡΙΖΑ, ενώ Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ζητούν την διαγραφή του. Παράλληλα, με όσα είπε κατά των δικαστών προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας που θα ζητήσει την άρση της βουλευτικές του ασυλίας.

«Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή.

Με “πηγές” δεν θα ανοίξω διάλογο ….

Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά.

Εκεί θα μιλήσουμε

και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!».

news 

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιχμές Πολάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ: «Θα τα πούμε όλα στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή»"

Σαλαμίνα: Αγνοείται 62χρονος κωπηλάτης με φουσκωτό

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού στη Σαλαμίνα για τον εντοπισμό ενός 62χρονου κωπηλάτη που αγνοείται.

Ο 62χρονος κωπηλάτης βρισκόταν δυτικά ανοικτά από τη Σαλαμίνα και στο σημείο πνέουν άνεμοι έντασης 5-6 μποφόρ.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετέχουν δυο πλωτά του λιμενικού, ένα ελικόπτερο, δυο αλιευτικά και δυο οχήματα από ξηράς. 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαλαμίνα: Αγνοείται 62χρονος κωπηλάτης με φουσκωτό"

Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για Πολάκη για τις αναρτήσεις

Τεντώνεται το σκοινί στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Παύλου Πολάκη, μετά την ανάρτηση του βουλευτή Χανίων με φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά»,.

Στις διαρροές της Κουμουνδούρου, που τον «αδειάζει» ο κ. Πολάκης απάντησε πως «διάλογο με πηγές δεν κάνει» συνεχίζοντας την κόντρα.

Εντωμεταξύ, την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε βάρος των ανωτάτων δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασαν τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά,  μεταξύ των οποίων και εκείνων που έκανε ο Παύλος Πολάκης.

Αναρτήσεις έχουν γίνει και για τους ανώτατους δικαστές που συμμετέχουν στη σύνθεση του Ειδικου δικαστηρίου που δικάζονται ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριανος έχει δώσει εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Όπως αναμένεται, η  Εισαγγελία άμεσα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πολάκη, θα αποστείλει-όπως προβλέπεται- την υπόθεση στη Βουλή η οποία θα κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Επίσης, σε δελτίου τύπου, η ένωση δικαστών και εισαγγελέων αναφέρει:

«Σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας.

Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.
Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.
Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος αγνοεί τις αρχές του κόμματος θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Υπενθυμίζεται ότι η   ανάρτηση του, Παύλου Πολάκη με φωτογραφίες δημοσιογράφων, δικαστών και τραπεζιτών, για τους οποίους σημείωνε πως: «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά», προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.  Όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου-μεταξύ άλλων- «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Στα άκρα η σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα για Πολάκη για τις αναρτήσεις"

Τι απαντούν στον Πολάκη πέντε από τους δημοσιογράφους που στοχοποίησε με την «προκήρυξή» του

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που απειλούσε δημοσιογράφους, δικαστές και τραπεζικούς. Σε αυτή την άνευ προηγουμένου στοχοποίηση, απαντούν πέντε δημοσιογράφοι από τους συνολικά 15 που στοχοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σημειώνει ότι «η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Πολάκη είναι στη γραμμή της… δημιουργικής ασάφειας.Αναμένουμε επίσημη και συγκεκριμένη τοποθέτηση».


«Ήταν που, κατά κάποιους ο σοβαρός Τσίπρας θα απομάκρυνε τον Πολάκη, με αφορμή τον Χαιρετάκη! Πόσο αθώες σκέψεις όταν πρόκειται για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο το πρόσωπο Τσίπρα-Πολάκη εκφράζει;..», τονίζει ο Άρης Πορτοσάλτε.


Ένας άλλος, «Παύλος Πολάκης», αναφέρει ο Δημήτρης Οικονόμου, «στο παρελθόν ανάρτησε την ίδια φωτο καταδικάστηκε και πληρώνει ακόμα. Πολιτικά είναι ο ορισμός του φασισμού Να τον χαίρονται στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Θανάσης Μαυρίδης, σε ανάρτηση του γράφει, «σε ευχαριστώ Παύλο Πολάκη. Είχα αρχίσει να ξεχνάω τι σημαίνει η Αριστερά του Εμφυλίου και της ΟΠΛΑ».

mavridis

Ο Κώστας Παπαχλιμίντζος, αναφέρει ότι «ο βουλευτής Πολάκης δημοσιεύει λίστες με ονόματα & φωτογραφίες δημοσιογράφων και δικαστών. Πούρος, πλέριος φασισμός. Για την ιστορία, το κολάζ με τις φωτό δημοσιογράφων δεν είναι δικό του, δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην «εφημερίδα» Μακελειό. Καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τι απαντούν στον Πολάκη πέντε από τους δημοσιογράφους που στοχοποίησε με την «προκήρυξή» του"

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

Δεμένα στα λιμάνια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, θα μείνουν τα πλοία που εκτελούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα δυο νησιά εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Levante Ferries», στην οποία αναφέρει ότι «λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη 14:00, από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο 16:15, από Πόρο προς Κυλλήνη 15:00 και από Κυλλήνη προς Πόρο 17:00».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Ζάκυνθος και Κεφαλονιά "

ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Οι απειλές κατά δημοσιογράφων και δικαστών δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με την οποία επιτίθεται στον Παύλο Πολάκη για την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία απειλεί δημοσιογράφους και δικαστές.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής: Η προσωπική στοχοποίηση και οι απειλές προγραφών δημοσιογράφων και δικαστών από τον ομοτράπεζο και ομογάλακτο του κ. Τσίπρα, Παύλο Πολάκη, δεν έχουν σχέση ούτε με τη Δημοκρατία ούτε με το κράτος δικαίου. Έρχονται, δε, σε συνέχεια δηλώσεων και άλλων ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα είναι η επόμενη φορά «είτε με το καλό είτε με το άγριο», αλλά και της πλήρους κάλυψης στον ομόφωνα καταδικασμένο από την ελληνική Δικαιοσύνη, Νίκο Παππά, τον οποίον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το ηθικό σθένος να θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Ο κ. Τσίπρας, που στην τελευταία συνέντευξη του εμφανίστηκε δήθεν μετανοημένος για τη χειραγώγηση των θεσμών που συνειδητά επιχειρήθηκε επί διακυβέρνησής του, όσο και αν προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι τάχα θα κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον κ. Πολάκη, δεν πείθει κανέναν. Σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κόμμα που σέβεται το κράτος δικαίου, πρόσωπα που είτε έχουν καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη είτε παραληρούν κατά των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα ήταν ήδη εκτός κόμματος.

Για άλλη μια φορά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται όχι απλά χορηγός αλλά μέγας ευεργέτης της Νέας Δημοκρατίας. Ο τόπος χρειάζεται μια πραγματικά εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας για να κλείσει ο κύκλος της οδυνηρής για το δημόσιο συμφέρον διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Οι απειλές κατά δημοσιογράφων και δικαστών δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου"

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έχει προφανώς αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Σκληρή είναι η αντίδραση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη νέα -εκτός γραμμής- ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με την οποία ο βουλευτής  Χανίων εξαπολύει πρωτοφανείς απειλές εναντίον 33 δικαστικών, δημοσιογράφων, τραπαζιτών και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ τους οποίους αποκαλεί βαθύ κράτος και ζητά από τους συντρόφους του να  λάβουν μέτρα ώστε «να καθαρίσουν από αυτούς...».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» λένε οι ίδιες πηγές.

Για πρώτη φορά, η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης «έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης». Πηγές με πολύ καλή γνώση των γεγονότων αναφέρουν ότι όλο το τελευταίο διάστημα οι τοποθετήσεις του Παύλου Πολάκη απέκλεισαν από την επίσημη γραμμή του κόμματος, παρά τις προειδοποιήσεις προς τον ίδιο.

Επιπλέον, οι αναρτήσεις του έγιναν αντικείμενο πολιτικής αξιοποίησης από πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζεται η κοινή γνώμη από τις κεντρικές θέσεις και απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να ομογενοποιήσει το λόγο της, εν όψει των εθνικών εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή», με τον Παύλο Πολάκη να έχει διαφοροποιηθεί με δική του επιλογή από την κομματική γραμμή.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης έχει προφανώς αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης"

Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Δύο μεγάλες φωτιές στην Αχαΐα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Κυπαρίσσι Αχαΐας, στο Δήμο Ερυμάνθου.

Για την κατάσβεση της κινητοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.News, η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει πάρει έκταση λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι ξεκίνησε από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ. Οι νότιοι άνεμοι που φτάνουν τα 7 μποφόρ βοήθησαν στην εξάπλωση της φωτιάς που έχει δημιουργήσει μέτωπο 4 χιλιομέτρων. Τώρα καίει πευκοδάσος και κατευθύνεται στο χωριό Καλούσι.

Στο Κυπαρίσσι επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και ένα Canadair.

Η μεγάλη φωτιά που πήρε γρήγορα διαστάσεις και έχει φτάσει ήδη τα 4 χιλιόμετρα πύρινου μετώπου!

Επίσης πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση εκδηλώθηκε νωρίτερα, στην περιοχή Βελά Αιγιαλείας Αχαΐας.

Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ από τη φωτιά δεν απειλούνται σπίτια.

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » " Συναγερμός στην Πυροσβεστική – Δύο μεγάλες φωτιές στην Αχαΐα "

Ζάκυνθος: Μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Κορίθι – Πνέουν θυελλώδεις άνεμοι

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στο χωριό Κορίθι στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, το έργο των οποίων δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν τα 8-9 μποφόρ. Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Ζάκυνθος: Μεγάλη πυρκαγιά στο χωριό Κορίθι – Πνέουν θυελλώδεις άνεμοι"

ΝΔ για Πολάκη: Είναι τόσο τοξικός όσο ο Τσίπρας

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με σκληρό τρόπο στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στοχοποίησε δημοσιογράφους και δικαστές.

Η Νέα Δημοκρατία τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι ο Παύλος Πολάκης «ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν».

Το κυβερνητικό κόμμα ανάφερε επίσης ότι ο Παύλος Πολάκης «στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε:

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν.

Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν»

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » " ΝΔ για Πολάκη: Είναι τόσο τοξικός όσο ο Τσίπρας "

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών λόγω εργασιών

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω εργασιών κατασκευής νέου φράχτη βραχοπροστασίας στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
α) Αποκλεισμός του χώρου στάθμευσης στη Χ/θ 7+130 της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Ευαγγελισμό, για την εναπόθεση και αποθήκευση εξοπλισμού και υλικών που απαιτούνται για τις εν λόγω εργασίες από την Τρίτη (28-02-2023) έως και την Τετάρτη (15-03-2023) και καθ’ όλο το 24ωρο.
β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στη μία κατεύθυνση της Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, (προς Λεπτοκαρυά) από τη χ/θ 7+100 έως τη χ/θ 7+800, με ταυτόχρονη εκ περιτροπής κυκλοφορία των οχημάτων από τη λωρίδα κυκλοφορίας της άλλης κατεύθυνσης, από την Πέμπτη (02-03-2023) έως και την Τρίτη (14-03-2023) και καθημερινά (εκτός Κυριακής), κατά τις ώρες 07:00’ έως 18.00’.
γ) Ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών (τμήμα της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, από τον κόμβο Αμπελακίων έως τον κόμβο Ομολίου και στις δύο κατευθύνσεις) για λόγους ασφάλειας των χρηστών λόγω προβλεπόμενων επεμβάσεων την Τετάρτη (15-03-2023), κατά τις ώρες 07.00’ έως τις 18.30’.
Κατά τη διάρκεια του ολικού αποκλεισμού, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά από τον Αυτοκινητόδρομο (τμήμα Αυτοκινητοδρόμου στην περιοχή των σηράγγων).

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Κοιλάδα των Τεμπών λόγω εργασιών"

Πρωτοφανείς απειλές Πολάκη κατά δικαστών, δημοσιογράφων και ΑΑΔΕ: «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς...»

Με μία παραληρηματικού τύπου ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης καταφέρεται κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων απειλώντας και προγράφοντας τα 33 πρόσωπα χρησιμοποιώντας το... επιχείρημα ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά». 

Στην διαδικτυακή «προκήρυξή» του εναντίον 13 δικαστών, 15 δημοσιογράφων, τεσσάρων τραπεζιτών και του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ο «αψύς Κρητικός» Παύλος Πολάκης ζητά να τεθεί υπό δημόσιο έλεγχο η μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, απαιτεί απόλυση του Γιώργου Πιτσιλή από την ΑΑΔΕ, στοχοποιεί Μέσα Ενημέρωσης, δεσμεύεται για επαναφορά των ρυθμίσεων του νόμου Παππά  όταν (και αν) ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναγίνει κυβέρνηση και μιλάει για λίστες Πέτσα με το σύνθημα «τα λεφτά πίσω».

Οι 15 δημοσιογράφοι των οποίων τις φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Παύλος Πολάκης με το απειλητικό μήνυμα «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» είναι οι: Νίκος Χατζηνικολάου, Δημήτρης Οικονόμου, Σία Κοσιώνη, Δημήτρης Καμπουράκης, Άρης Πορτοσάλτε, Γιώργος Αυτιάς, Αντώνης Σρόιτερ, Νίκος Στραβελάκης, Τάκης Χατζής, Θανάσης Μαυρίδης, Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου, Γιωργος Παπαδάκης, Αλέξης Παπαχελάς και Κώστας Παπαχλιμίντζος

Στην φασιστικού τύπου ηλεκτρονική «προκήρυξή» του, ο Παύλος Πολάκης με την κραυγή του «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά» επιφυλάσσει την ίδια μεταχείριση -από την υποτιθέμενη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και για τους 13 δικαστικούς που αποτελούσαν τη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου τύχη που καταδίκασε το Νίκο Παππά σε φυλάκιση δύο ετών για απιστία για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών του 2016. Οι δικαστικοί που κατονομάζονται από τον Παύλο Πολάκη είναι οι: Ανθή Γκάμαρη, Μυρσίνη Παπαχίου, Ι. Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Ζώη, Ελ. Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, Γ. Κατσιμαγκλή, Σπ. Χρυσικοπούλου, Μιχαήλ Πικραμένος, Μ. Σωτηροπούλου, Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Στ. Κτιστάκη και Κασσιανή Μαρίνου

Περίοπτη θέση στην απειλητική ανάρτηση Πολάκη έχει ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής για τον οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η κυβέρνηση της δεύτερης φοράς αριστεράς θα προχωρήσει σε «κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή, ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!»

Στο υποτιθέμενο «βαθύ κράτος» στον... μηχανισμό του οποίου συμπεριλαμβάνει 33 πρόσωπα από την δικαστική εξουσία, τον δημοσιογραφικό χώρο ο Παύλος Πολάκης στοχοποιεί και τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών 
Χρ. Μεγάλου (Πειραιώς), Π. Μυλωνά (Εθνική), Β. Ψάλτη (Alpha Bank) και Φ. Καραβία (Eurobank) φωτογραφίες των οποίων επίσης δημοσιεύει στο ηλεκτρονικό μανιφέστο του για τους «αρμούς της εξουσίας» που θα πρέπει να απαλείψει η κυβέρνηση της «δεύτερης φοράς αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη: 

ΤΟ «ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ»…..(φωτο 1-2-3-4)
Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ!!
Νομιζω κατάλαβαν οι περισσότεροι πλέον αυτά που φωνάζω από το 2016 …..
-Επαναφορά όλων των ρυθμίσεων του Νόμου Παππα που κατάργησε η ΝΔ.Τέρμα στις Λίστες ΠΕΤΣΑ,τα λεφτά πίσω!!
-Εθελουσία στους δικαστές άνω των 60 ,δεύτερη σχολή δικαστων με παραγωγή 500 δικαστών το χρόνο για τα πρώτα 4 χρόνια ,ενοποίηση προανάκρισης με κυρια ανάκριση για υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος ,όπως και μέγιστη αναβολή ενός μηνός σε κάθε βαθμό εκδίκασης για αυτές τις υποθέσεις.
-Κατάργηση ΑΑΔΕ από ανεξάρτητη αρχή ,ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΣΙΛΗ και επαναφορά της είσπραξης των φόρων στο Υπουργείο Οικονομικων και στις εφορείες!
-ΥΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΛΕΓΧΟ τουλάχιστον μια από τις 4 συστημικές Τραπεζες ,με καταργηση του ΤΧΣ και πέρασμα των μετοχών του στο Υπουργείο Οικονομικων !
Καταργηση πτωχευτικού Μητσοτακη,νέος νόμος Κατσέλη με προστασία της πρώτης κατοικίας και ρύθμιση εξόφλησης με δόσεις που αντέχουν οι δανειολήπτες ,με μετατροπή των κόκκινων δανείων σε ΧΡΕΩΛΥΤΙΚΑ
Όχι στις διαγραφές των δανείων των μεγαλομπαταχτσηδων και μεγαλοοφειλετων (εφοπλιστές δάνεια ΜΜΕ οπως πρώτο Φλεμα κλπλκλπ)
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ!!
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!


polakis_post

Ο Πολάκης απαντά στον Τσίπρα για το πώς θα είναι η «δεύτερη φορά αριστερά»

Είναι προφανές ότι η απειλητική ανάρτηση του Παύλου Πολάκη εναντίον των 33 προσώπων που κατά τον βουλευτή Χανίων αποτελούν το βαθύ κράτος και γι' αυτό υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει «να καθαρίσει απ' αυτούς» είναι μια ξεκάθαρη, αλλά έμμεση, απάντηση σε όσα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή του συνέντευξη στο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:

«Σε κάθε περίπτωση, η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τι εννοείτε όταν λέτε θα είναι αλλιώς η δεύτερη φορά;» ρωτά ο δημοσιογράφος Νίκος Φελέκης που παίρνει τη συνέντευξη και ο Αλέξης Τσίπρας απαντά:

«Θα είναι αλλιώς διότι πλέον έχουμε την εμπειρία και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να υπερασπιστούμε ακόμη καλύτερα τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας. Εμείς θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε το πελατειακό κράτος. Μας έλεγαν ότι εμείς ήμασταν κυβέρνηση μετακλητών και αυτοί τους διπλασίασαν και αύξησαν και 30% του μισθούς. Οι “άριστοι” αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν οι “αρεστοί”. Άρα θέλουμε μια κυβέρνηση η οποία θα συγκρουστεί με αυτή τη νοοτροπία. Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο κόμματος – κράτους και μια κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων μπορεί να το κάνει ακόμη καλύτερα αυτό. Θα έρθουμε να δημιουργήσουμε θεσμούς λογοδοσίας και ελέγχου, να σταματήσει αυτή η ιστορία με το ρουσφέτι και την ευνοιοκρατία, να ξανάρθει μια στοιχειώδης αίσθηση αξιοκρατίας».

Τσίπρας: Ο Παύλος έκανε λάθος

«Καλά κάνετε και το ξεκαθαρίζετε επειδή όταν το λέει ο Πολάκης εκλαμβάνεται διαφορετικά. Αλήθεια, αυτή η ιστορία με τα ψηφοδέλτια στα Χανιά έληξε;» είναι η επόμενη ερώτηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο Αλέξης Τσίπρας απαντά: «Ο Παύλος έκανε λάθος, πιστεύω το κατάλαβε. Πάμε παρακάτω. Η μάχη όλων μας είναι με τη Δεξιά του Μητσοτάκη και όχι μεταξύ μας για το ποιος θα βγεί βουλευτής. Και τη μάχη δεν τη δίνουν μόνο οι υποψήφιοι. Την δίνουν όλοι και από κάθε μετερίζι».

Φαντάζει μάλλον... απίθανο να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι σήμερα ο Παύλος Πολάκης επιλέγει να ξεκαθαρίσει τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη δεύτερη φορά για να είναι... αλλιώς, διαφοροποιούμενος καταφανώς από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο και το γεγονός ότι ο Παύλος Πολάκης χαρακτηρίζει «πρώτο φλέμα» την εφημερίδα στην οποία παραχωρεί συνέντευξη ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση της ΝΔ για Πολάκη: Ακολουθεί την τοξική γραμμή Τσίπρα

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε με σκληρό τρόπο στον Παύλο Πολάκη, ο οποίος, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook, στοχοποίησε δημοσιογράφους και δικαστές.

Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι ο Παύλος Πολάκης «ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν».

Η ΝΔ τονίζει ακόμη ότι ο Πολάκης «στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές, επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:

«Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν. Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανατριχιαστικά φασιστική ανάρτηση

Την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, μέσω Twitter, προκάλεσε η πρωτοφανής επίθεση και στοχοποίηση του Παύλου Πολάκη σε βάρος δικαστών, δημοσιογράφων, του επικεφαλής της ΑΑΔΕ και τραπεζικών.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε: «Εάν δεν βλέπαμε ότι η ανάρτηση αυτή είναι από τον Παύλο Πολάκη πώς θα ον ξεχωρίζαμε από τον Κασιδιάρη»;

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Πρωτοφανείς απειλές Πολάκη κατά δικαστών, δημοσιογράφων και ΑΑΔΕ: «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς...»"

Πάτρα: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού – 90 στα νοσοκομεία λόγω μέθης

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του Πατρινού καρναβαλιού που έχει συγκεντρώσει χιλιάδες κόσμου απ’ όλη την Ελλάδα.

Έτοιμος και ο Βασιλιάς αλλά και το άρμα της Βασίλισσας, όπως και τα 139 πληρώματα με τους πάνω από 50.000 καρναβαλιστές.

Υπέροχα και τα 33 άρματα. «Ό,τι να’ναι», το θέμα του φετινού καρναβαλιού. Η αναγέννηση, ο ερχομός της άνοιξης, η χαρά, η ανατροπή, η σάτιρα, και φυσικά η επικαιρότητα έχουν την τιμητική τους.

Πάτρα: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού – 90 στα νοσοκομεία λόγω μέθης

Περιστατικά μέθης

Πέρα όμως από τη χαρά 90 περιστατικά ακραίας μέθης καταγράφηκαν στην Πάτρα. Σαράντα (40) άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και πενήντα (50) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού – 90 στα νοσοκομεία λόγω μέθης"

Πετρούπολη: Άγνωστοι «γάζωσαν» το μπαρ που είχαν βιάσει την 28χρονη με απειλή όπλου

Πυρ κατά του κτιρίου που στεγάζει μπαρ, μέσα στο οποίο δυο Ρομά είχαν βιάσει με απειλή πιστολιού μια 28χρονη στις τουαλέτες στην Πετρούπολη, άνοιξαν άγνωστοι.

Στο σημείο βρέθηκαν 4 κάλυκες, ενώ προκλήθηκαν φθορές στην γυάλινη είσοδο του μπαρ και στην τοιχοποιία. Η ένοπλη επίθεση στο μπαρ που βρίσκεται επί της 25ης Μαρτίου, διαπιστώθηκε στις 07:00 το πρωί του Σαββάτου (25/2).

Υπενθυμίζεται πως στις 11 Φεβρουαρίου δυο Ρομά, είχαν βιάσει διαδοχικά την 28χρονη υπό την απειλή πιστολιού μέσα στις τουαλέτες του μπαρ, με την αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία σε βάρος του ενός εκ των δραστών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Πετρούπολη: Άγνωστοι «γάζωσαν» το μπαρ που είχαν βιάσει την 28χρονη με απειλή όπλου"

Με ναρκωτικά συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί στην Πάτρα – Δεκάδες οι συλλήψεις στο Καρναβάλι

Να ξεφαντώσουν με κάθε τρόπο αποφάσισαν αρκετοί καρναβαλιστές φέτος στην Πάτρα γεγονός που αποδεικνύεται από τις δεκάδες συλλήψεις για ναρκωτικά στις οποίες προχώρησε η αστυνομία της Πάτρας. Όπως έγινε γνωστός ναρκωτικές ουσίες εντοπίστηκαν, μετά από έλεγχο, σε δυο ανθυπολοχαγούς του στρατού. Οι δύο στρατιωτικοί είχαν πάνω τους μικροποσότητα χασίς και ναρκωτικά χάπια και σήμερα αναμένονται να οδηγηθούν στο Στρατοδικείο Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου (25.2.2023) μέχρι και σήμερα το πρωί έγιναν δεκάδες συλλήψεις. Να σημειωθεί ότι σε χρήση ναρκωτικών ουσιών αποδίδεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, και η πτώση του νεαρού από τον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Πάτρα. Σε άλλη περίπτωση, το πρωί της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο ατόμων που εντοπίστηκαν με 14 πλαστά χαρτονομίσματα και 9 γραμμάρια χασίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Με ναρκωτικά συνελήφθησαν δύο στρατιωτικοί στην Πάτρα – Δεκάδες οι συλλήψεις στο Καρναβάλι"

Πάτρα: Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία λόγω καρναβαλιού - Δεκάδες περιστατικά μέθης

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα νοσοκομεία της Πάτρας λόγω του καραβαλιού. Όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στο OPEN, λόγω της κοσμοσυρροής που σημειώνεται αυτές τις μέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα, εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία της περιοχής και όλα τα κέντρα Yγείας.

Σύμφωνα μάλιστα με την υπουργό, το Σάββατο καταγράφτηκαν τουλάχιστον 80 περιστατικά στα νοσοκομεία, μεταξύ αυτών σοβαρής μέθης.

Η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε πως έπειτα από τρία χρόνια ο κόσμος είχε την ανάγκη να βγει και να ξεδώσει, λέγοντας πως όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, ώστε να περάσουν όμορφα τις μέρες αυτές.

250.000 επισκέπτες για το Καρναβάλι - Στις 2 το μεσημέρι η μεγαλειώδης παρέλαση

Στο μεταξύ πάνω από 250.000 επισκέπτες έχουν κατακλύσει κάθε σημείο της αχαϊκής πρωτεύουσας. Το πάρτι ήταν ολονύχτιο στα κεντρικά σημεία της πόλης, με εικόνες άλλων εποχών.

Στις δυο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η μεγαλειώδης παρέλαση με τα άρματα – η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Σε αυτή θα συμμετέχουν περίπου 60.000 καρναβαλιστές.

Αντιπολεμικά μηνύματα, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και επικοινωνία των ανθρώπων μέσω social media, θα είναι τα φετινά θέματα της παρέλασης, όλα δοσμένα με το απαραίτητο «καρναβαλικό» ύφος.

Θα εμφανιστούν έπειτα από τρία χρόνια και τα άρματα του πατρινού καρναβαλιού, που κατασκευάστηκαν από τους καλλιτέχνες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Συγκεκριμένα, η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει με τον τυμπανιστή προπομπό του βασιλιά καρνάβαλου, ο οποίος με το ταμπούρλο του θα δίνει τον καρναβαλικό ρυθμό και θα ακολουθήσει ο πολύχρωμος βασιλιάς καρνάβαλος ως κλόουν, που θα έχει την εξέχουσα μορφή ενός τσίρκου και ενός καρουζέλ ζώων.

Επίσης, θα παρελάσουν το άρμα της βασίλισσας, με την βασίλισσα του πατρινού καρναβαλιού 2023, Κατερίνα Βενέρη - Σιούλη, το άνθινο άρμα με τη βασίλισσα των τριών προηγούμενων διοργανώσεων που δεν είχε πραγματοποιηθεί παρέλαση, Μαρία Κυριακοπούλου, το «Imagine» με τον Τζον Λένον και το βανάκι του να καταπατούν το τανκ του πολέμου , το «Hell Oil» για την τιμή της βενζίνης, το «Facebook» με τη σάτιρα να κατευθύνεται με κωμικό πνεύμα στα fake προφίλ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το «Rabbit Test Show» που αντιμετωπίζει με χιουμοριστική ματιά την περιπέτεια της πανδημίας και τα δυο μουσικά άρματα.

Ακόμη, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, «Ιγκουάνα», «Φεγγάρι», «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα» (άρμα αιμοδοσίας), «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα» και «Τζιτζίκι».

Στο τέλος της μεγάλης παρέλασης της Κυριακής θα εμφανιστούν τέσσερα άρματα και ένα βαγονέτο του σοκολατοπόλεμου, με τις σοκολατορίψεις να συνεχίσουν το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου παραδοσιακό έθιμο γλυκαίνοντας τους θεατές σε πεζοδρόμια και μπαλκόνια.

Στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στον Μόλο της Αγίου Νικολάου, στο βόρειο λιμάνι, η τελετή λήξης του καρναβαλιού με κεντρικό στοιχείο την καύση του βασιλιά καρνάβαλου. Αμέσως μετά, ένας «χείμαρρος» πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη στην καρναβαλική νύχτα.

Στην συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί πάρτι - συναυλία με το συγκρότημα των «15 50», ενώ στο μέσο της συναυλίας, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες, θα εμφανιστεί το πατρινό συγκρότημα, «Above Suspicion».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάτρα: Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία λόγω καρναβαλιού - Δεκάδες περιστατικά μέθης"

Επίθεση με 10 μολότοφ εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια – Oι δράστες διέφυγαν

Επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κωλέττη και Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου στις 00:15 μια ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξαν 10 μολότοφ εναντίων των αστυνομικών και στην συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας.

Επίθεση με μολότοφ εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με 10 μολότοφ εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια – Oι δράστες διέφυγαν"

Ιταλία: Τουλάχιστον 40 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία στα νότια της χώρας

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Καλαβρίας στην Ιταλία, όπως μετέδωσαν σήμερα το ANSA και άλλα ιταλικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, στην νέα αυτή τραγωδία των «απελπισμένων της θάλασσας», κοντά στην πόλη του Κρότωνα, έχασαν την ζωή τους πολλά ανήλικα, και ένα νεογέννητο παιδί.

Οι πρώτες βοήθειες σε μετανάστες και πρόσφυγες (με καταγωγή, κυρίως, από Ιράν, Πακιστάν και Αφγανιστάν) παρασχέθηκαν από την ιταλική οικονομική αστυνομία, η οποία διέσωσε πενήντα ανθρώπους. Τα ταχύπλοά της συνεχίζουν τις έρευνες, σε αναζήτηση τυχόν επιζώντων, ενώ στους διασωθέντες παρέχεται ιατρική φροντίδα από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

ΑΠΕ - ΜΠΕ /protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ιταλία: Τουλάχιστον 40 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε παραλία στα νότια της χώρας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news