facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Σταϊκούρας: Ξεκινάει η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσία του πρωθυπουργού στον Μπράλο, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο.

«Ο Διαγώνιος Οδικός Άξονας Λαμία – Ιτέα – Αντίρριο συνιστά τμήμα του διεθνούς οδικού δικτύου Ε65. Αποτελεί τον συνδετήριο άξονα μεταξύ των αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ και Ιονίας Οδού, αλλά και σύνδεσης Ιονίου και Αιγαίου Πελάγους. Εξυπηρετεί πλήθος διατοπικών και ευρύτερων μετακινήσεων, από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα προς περιοχές της Δυτικής και Νότιας χώρας, με αυξημένη οδική ασφάλεια και ταχύτητα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, τόνισε ότι το σημαντικό αυτό έργο αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 262,2 εκατομμυρίων ευρώ, αφού είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το πρώτο οδικό έργο στο νέο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό μελέτης 285,5 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την έναρξη κατασκευής του έργου, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι σε όλη την επικράτεια, βρίσκονται σε εξέλιξη εκατοντάδες μικρά και μεγάλα οδικά έργα, με στόχο τις σύγχρονες υποδομές και τις ασφαλείς μεταφορές, ανάμεσα στα οποία, εμβληματικά οδικά έργα στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

«Σημαντικό τμήμα του Ε65 αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία τους πρώτους μήνες του 2024. Η οδική σύνδεση Άκτιο – Αμβρακία θα παραδοθεί, στο σύνολό της, τους αμέσως προσεχείς μήνες. Τμήμα του οδικού άξονα Λαμία – Καρπενήσι επαναδημοπρατήθηκε. Και η παράκαμψη της Χαλκίδας προχωρά», δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταϊκούρας: Ξεκινάει η κατασκευή του οδικού άξονα Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο"

Διαδηλώσεις στην Ολλανδία μετά τη νίκη του Γκέερτ Βίλντερς

Με το σύνθημα “δεν είστε μόνοι”, χίλιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 23/11 στην Ουτρέχτη, στη δυτική Ολλανδία, για να διαμαρτυρηθούν για την απροσδόκητη νίκη του ακροδεξιού υποψηφίου Γκέερτ Βίλντερς στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τετάρτη 22/11.

Μια άλλη διαδήλωση κατά του ακροδεξιού κόμματος έγινε επίσης αργά το απόγευμα στο Άμστερνταμ.

Τα μέλη των αριστερών κομμάτων οργάνωσαν τη διαδήλωση της Ουτρέχτης “για να δείξουμε στους Ολλανδούς ότι δεν εγκαταλείπουμε ποτέ κανέναν και ότι αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων”, δήλωσαν οι διοργανωτές.

Ο Βίλντερς εξέπληξε το ολλανδικό κατεστημένο κερδίζοντας 37 έδρες στο κοινοβούλιο, μια επίδοση που καθιστά το κόμμα του, μακράν το πρώτο.

Διαδηλώσεις στην Ολλανδία μετά τη νίκη του Γκέερτ Βίλντερς

Παρά το γεγονός ότι άμβλυνε τις πιο σκληρές αντιισλαμικές δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το μανιφέστο του Κόμματος της Ελευθερίας (PVV) ζητεί την απαγόρευση των τζαμιών και του Κορανίου.

Η Τζούντι Καραζολί, μια 25χρονη φοιτήτρια δημοσιογραφίας από τη Συρία, είπε ότι η εκλογική επιτυχία του Βίλντερς της προκαλεί “μεγάλο φόβο γιατί το PVV είναι ένα ανοιχτά ρατσιστικό κόμμα που θέλει την ‘αποϊσλαμοποίηση’ της χώρας”.

Η Καραζολί δήλωσε ότι κάποιοι από τους φίλους της είναι πρόσφυγες με άδειες διαμονής, οι οποίοι στο εξής φοβούνται για το μέλλον τους.

Το μανιφέστο του PVV αναφέρει ότι αυτές οι άδειες διαμονής θα πρέπει να ακυρωθούν γιατί “ορισμένα μέρη της Συρίας είναι πλέον ασφαλή”.

“Ξέρω λοιπόν πώς είναι να διαφύγεις από τον πόλεμο για να βρεις καταφύγιο σε μια ασφαλή χώρα, αλλά τώρα δεν νιώθουμε πλέον ασφαλείς”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

“Ήρθα εδώ για την ελευθερία και την ανεκτικότητα, για ένα μέρος όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει”, είπε ο Χαάχμεντ Χασάν, ένας 30χρονος Αιγύπτιος μηχανικός λογισμικού. “Με τρομάζει όταν βλέπω ένα κόμμα να προσπαθεί να κάνει αυτή τη χώρα λιγότερο και όχι περισσότερο ασφαλή”, τόνισε.

Μετά τη νίκη της ακροδεξιάς στις βουλευτικές εκλογές, το εύρος της οποίας προκάλεσε έκπληξη και πέραν των συνόρων, μια δύσκολη αποστολή περιμένει τον ισλαμοφοβικό ηγέτη της Γκέερτ Βίλντερς: να πείσει τους αντιπάλους του να σχηματίσουν συνασπισμό.

Το PVV απέσπασε 37 από τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου, υπερδιπλάσιες από αυτές των εκλογών του 2021, σύμφωνα με τα σχεδόν πλήρη αποτελέσματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδηλώσεις στην Ολλανδία μετά τη νίκη του Γκέερτ Βίλντερς"

Σύλληψη 43χρονου για διάρρηξη με λεία - μαμούθ στην Πειραιώς

Στη σύλληψη ενός 43χρονου, με πλούσιο ποινικό παρελθόν, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών το πρωί της Πέμπτης, καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε διάρρηξη με λεία - μαμούθ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης εταιρεία με ελαιουργικά προϊόντα που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς, έγινε στόχος διάρρηξης με λεία που προσεγγίζει τις 350.000 ευρώ. Παράλληλα, οι δράστες προξένησαν στην επιχείρηση και υλικές ζημιές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, ωστόσο, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τις κινήσεις τους.

Πρώτοι στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών, οι οποίοι είδαν το βιντεοληπτικό υλικό και «αποτύπωσαν» τους εμπλεκόμενους. Κάπως έτσι, μία εβδομάδα αργότερα, στην οδό Λυκούργου στο κέντρο της Αθήνας πέρασαν χειροπέδες στον 43χρονο ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε πραγματοποίηση διάρρηξη, με πολίτες να ενημερώνουν το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Μόλις τον είδαν αντιλήφθησαν ότι πρόκειται για άτομο που είχε εμπλακεί και στη διάρρηξη της εταιρείας ελαιουργικών προϊόντων και τον οδήγησαν σε Τμήμα Ασφαλείας για τον σχηματισμό δικογραφίας. Εκεί αναγνωρίστηκε και από τους υπεύθυνους της εταιρείας που είχε γίνει στόχος διάρρηξης την περασμένη Πέμπτη (16/11).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 43χρονος έχει ποινικό παρελθόν για κλοπές, διαρρήξεις αλλά και για τον νόμο περί όπλων.

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύλληψη 43χρονου για διάρρηξη με λεία - μαμούθ στην Πειραιώς "

Καθολική αποχή μίας εβδομάδας των δικηγόρων της Αθήνας για το φορολογικό νομοσχέδιο

Καθολική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 έως και τη Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023, αποφάσισαν οι δικηγόροι της Αθήνας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν την καθολική αποχή από κάθε δικαστική και εξώδικη ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης της σύνταξης και υπογραφής πάσης φύσεως ιδιωτικών συμφωνητικών, και επιπλέον:

α) Αποχή των δικηγόρων από τις επιτροπές όπου μετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων κτηματολογικών διαφορών, Μητρώο Νομικών Εισηγητών Κτηματολογίου, κλπ).

β) Αποχή των δικηγόρων από παράσταση σε διοικητικές επιτροπές και υπηρεσίες (Τοπικές Διοικητικές Επιτροπές ΕΦΚΑ, Επιθεωρήσεις Εργασίας, Πειθαρχικά Συμβούλια, Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, ΕΑΔΗΣΥ, κλπ), με γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης σε αυτές.

γ) Αποχή από την καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο (πρόδηλα, προσημειώσεις, αγωγές, διαδικασία του άρθρου 6 παρ. 4 του Ν. 2664/1998, κ.λπ).

δ) Αποχή από την κατάθεση δικαιολογητικών για χορήγηση – ανανέωση αδειών παραμονής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Portal της Ολομέλειας.

Θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, για τη λήψη απόφασης για περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των δικηγόρων.

Καλούν τον Χατζηδάκη για εξηγήσεις επί του νομοσχεδίου

Παράλληλα, κλήθηκε την ερχόμενη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, με την ιδιότητα του δικηγόρου, να παρέχει εξηγήσεις επί του περιεχομένου του επίμαχου νομοσχεδίου.

Ρητά διευκρινίζεται ότι κατά την διάρκεια της καθολικής αποχής:

– Δεν θα γίνονται καταθέσεις δικογράφων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων.

– Δεν θα χορηγούνται άδειες:

α) Για ασφαλιστικά μέτρα.

β) Για αιτήσεις αναστολής.

γ) Για αυτόφωρα και συνοδείες.

– Δεν θα διενεργούνται επιδόσεις δικογράφων και αποφάσεων και κατασχέσεις εις χείρας τρίτου.

– Ως προς τις Επιτροπές Δασικών Χαρτών, κλπ, δεν θα παραλαμβάνονται φάκελοι, δεν θα δικάζονται αντιρρήσεις και δεν θα εκδίδονται αποφάσεις.

Εφόσον, κατά τη διάρκεια ενός μήνα υπολείπονται συνεδριάσεις για τη συμπλήρωση των ελαχίστων προβλεπόμενων, αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν, λόγω της αποχής, και θα επαναληφθεί η συζήτησή τους μετά το πέρας της.

– Η αποχή καταλαμβάνει και τα συναινετικά διαζύγια.

Άδειες θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο:

– Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών, συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών, σε αστικές, ποινικές και διοικητικές υποθέσεις ενώπιον των Δικαστηρίων, σε περιπτώσεις λήξης των προθεσμιών για άσκηση προσφυγών ενώπιον των Διοικητικών Αρχών, καθώς και σε περιπτώσεις προθεσμιών του Κώδικα Μετανάστευσης (λήξεις αδειών παραμονής, θεωρήσεις εισόδου, κλπ).

– Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα επτά (7) έτη στον α’ και β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαεπτά (17) στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) στο β’ βαθμό.

– Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.

– Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.

– Σε Αναστολές και Ανακοπές κατά πλειστηριασμών.

– Σε Αντιρρήσεις, ενώπιον Διοικητικών Δικαστηρίων, μόνο όταν επίκειται άμεση απέλαση αλλοδαπού.

– Σε εκδίκαση προσωρινών διαταγών καταφανώς και άκρως κατεπειγουσών περιπτώσεων.

– Σε ένορκες βεβαιώσεις, μόνο εφόσον υπάρχει κίνδυνος παρόδου προθεσμίας.

– Σε υποχρεωτική αρχική συνεδρία (ΥΑΣ) Διαμεσολάβησης:

i) Για τις υποθέσεις στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στο Διαμεσολαβητή.

ii) Για τις υποθέσεις της νέας τακτικής όπου τίθεται ζήτημα προθεσμίας κατάθεσης προτάσεων και iii) για τις οικογενειακές διαφορές, όπου επίκειται η συζήτησή τους.

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Καθολική αποχή μίας εβδομάδας των δικηγόρων της Αθήνας για το φορολογικό νομοσχέδιο"

Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 5 ρίχτερ!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών ταρακούνισε την Τουρκία και συγκεκριμένα την επαρχία Μαλάτια, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Φυσικών Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD).

Η δόνηση σημειώθηκε στις 16:46 ώρα Ελλάδος (17:46 τοπική ώρα) και είχε εστιακό βάθος 6,9 χλμ.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 16:49, ακολούθησε δεύτερος σεισμός 4,7 βαθμών.

Ο σεισμός προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους που βγήκαν στους δρόμους. Ο υπουργός Εσωτεριών Αλί Γερλίακαγια ανακοίνωσε ότι κλιμάκια του υπουργείου διεξάγουν έρευνες για τυχόν ζημιές.

H Μαλάτια είχε πληγεί σοβαρά και υπέστη σοβαρές καταστροφές από τους δύο ισχυρούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, των 7,7 και 7,6 βαθμών, με επίκεντρο τη γειτονική επαρχία Καχραμάνμαρας.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία: Πάνω από 5 ρίχτερ!"

Δημοσκόπηση Pulse: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τις κινήσεις Κασσελάκη

Το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ δεν προδιαγράφεται ευοίωνο σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην τρίτη θέση, πίσω από το ΠΑΣΟΚ ενώ οι πολίτες θεωρούν πως τα πράγματα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα πάνε χειρότερα μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις.

Την ίδια στιγμή 6 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά τις πρόσφατες εσωκομματικές πρωτοβουλίες του Στέφανου Κασσελάκη. Αρνητικά, όμως, κρίνει και το 34% εκείνων που δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνιο τις πρωτοβουλίες του προέδρου του κόμματος, ενώ το 80% εκείνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν εκ νέου ΣΥΡΙΖΑ  τις κρίνει θετικά.

Η δημοσκόπηση της Pulse αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκεται μπροστά με 20 μονάδες και το ντέρμπι για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η πολιτική παντοδυναμία της ΝΔ επιβεβαιώνεται καθώς λαμβάνει ποσοστό 33%, έναντι 13% του ΠΑΣΟΚ που βρίσκεται στη δεύτερη θέση και 12,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ λαμβάνει 9%.

Στην ίδια δημοσκόπηση μετρήθηκαν και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα στο νομοσχέδιο για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης ακινήτων με σχεδόν 6 στους 10 πολίτες να κρίνουν ότι οι προτάσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά είναι αναγκαίες κάποιες διορθώσεις.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της κυβέρνησης για τον νέο τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, το 19% απαντά ότι είναι προς σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει, το 40% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 30% απαντά ότι το σχέδιο είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 11% απαντά ότι δεν έχει άποψη για το ζήτημα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Pulse: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τις κινήσεις Κασσελάκη"

Δεν αναγνωρίζονται οι συνταγές φαρμάκων των στρατιωτικών: Επιστολή των στρατιωτικών Πιερίας στον Υπουργό

Η Ένωση Στρατιωτικών Πιερίας, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, αναφορικά με θέμα που προέκυψε με φαρμακευτική συνταγή η οποία δεν έγινε αποδεκτή από φαρμακείο της περιοχής.

Η επιστολή των στρατιωτικών

«Κύριε Υπουργέ.

Προσφάτως περιήλθε σε γνώση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, πρόβλημα που αντιμετώπισε ιδιώτιδα σύζυγος συναδέλφου μας, στην προσπάθειά της να εκτελέσει βραδινή ώρα σε διανυκτερεύον φαρμακείο της περιφέρειας, συνταγή αντιβιοτικού σκευάσματος για το τέκνο της που ασθένησε.

Συγκεκριμένα, ο φαρμακοποιός (το φαρμακείο του οποίου ήταν το μοναδικό διανυκτερεύον στην περιοχή) δήλωσε αδυναμία να εκτελέσει τη συνταγή, καθόσον, όπως ο ίδιος ενημέρωσε, το φαρμακείο του δεν ήταν συμβεβλημένο με τη Στρατιωτική Υπηρεσία (ΣΥ) και παρότρυνε την ιδιώτιδα σύζυγο του συναδέλφου μας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί άμεσα, να αναζητήσει το υπόψη σκεύασμα ανάμεσα στο οικείο/φιλικό της περιβάλλον, με την «ελπίδα» ότι τέκνο άλλης οικογενείας λαμβάνει το ίδιο ή τέλος πάντων να βρει μόνη της μια λύση.

Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου ότι για να λάβει φαρμακευτική θεραπεία μέσα στη νύκτα ή σε ημέρα αργίας συμβεβλημένο μέλος στρατιωτικού θα πρέπει να έχει την τύχη να «πέσει» σε συμβεβλημένο με τη ΣΥ φαρμακείο,
παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προχωρώντας σε όποιες ενέργειες απαιτούνται ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι με το άρθρο 21 του σχετικού, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τα μέλη των οικογενειών τους, παρέχεται και από τα φαρμακεία που είναι συμβεβλημένα με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η εκτέλεση συνταγών φαρμακευτικής κάλυψης, διάταξη η οποία έπρεπε να είχε επιλύσει το ανωτέρω προκύψαν πρόβλημα. Τελικά ισχύει η διάταξη αυτή ή όχι;

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για παροχή κάθε διευκρίνησης και πληροφορίας. Οι προς κοινοποίηση αποδέκτες, παρακαλούνται για τις κατά την κρίση τους ενέργειες».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αναγνωρίζονται οι συνταγές φαρμάκων των στρατιωτικών: Επιστολή των στρατιωτικών Πιερίας στον Υπουργό"

Καιρός αύριο: Ζέστη με τοπικές λασποβροχές – Πού θα πέσουν καταιγίδες

Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός αύριο Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Τοπικά θα εκδηλωθούν λασποβροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα, μέχρι τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα κυρίως τα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες όπου πιθανόν να σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμανθεί στα βόρεια από 08 έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από τη νύχτα αναμένεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από το βράδυ αναμένεται εκ νέου αύξηση των νεφώσεων και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τις βραδινές ώρες 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ζέστη με τοπικές λασποβροχές – Πού θα πέσουν καταιγίδες"

Σημαντική αύξηση των περιστατικών «Κοξάκι» σε παιδιά σε όλη τη χώρα – Τι συστήνει ο ΕΟΔΥ

Τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των περιστατικών Κοξάκι, κρούει ο ΕΟΔΥ και συστήνει σε γονείς και εκπαιδευτικούς προληπτικά μέτρα προφύλαξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Τα δεδομένα της εργαστηριακής επιτήρησης σε δείγματα ασθενών με οξεία σοβαρή λοίμωξη αναπνευστικού, κατά την πρόσφατη περίοδο των τελευταίων δύο μηνών και συγκεκριμένα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, καταγράφεται αύξηση των λοιμώξεων από ρινοϊούς/εντεροϊούς σε όλη την επικράτεια. Η αύξηση αυτή αφορά και σε λοιμώξεις που προκαλούνται από ιούς Coxsackie».

Τι είναι οι ιοί Κοξάκι

Ο ιοί Coxsackie ανήκουν στο γένος των εντεροϊών και ταξινομούνται σε δύο ομάδες, την ομάδα Α και την ομάδα Β. Λοιμώξεις από ιούς Coxsackie παρατηρούνται κάθε χρόνο, αλλά συνήθως παρουσιάζουν έξαρση κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Η λοίμωξη από ιούς Coxsackie αποτελεί ένα συχνό ιογενές νόσημα, κατά κανόνα της πρώιμης παιδικής ηλικίας. Εμφανίζεται κυρίως, σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών. Οι περισσότεροι άνθρωποι μέχρι την ενηλικίωσή τους έχουν εκτεθεί στον ιό και έχουν αναπτύξει ανοσία.

Σε σημαντικό ποσοστό, η λοίμωξη από τους ιούς αυτούς μπορεί να είναι ασυμπτωματική. Στα συνηθέστερα συμπτώματα περιλαμβάνονται πυρετός, εξάνθημα, συμπτώματα από το ανώτερο αναπνευστικό ή και το γαστρεντερικό σύστημα. Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία και η λοίμωξη στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι αυτοϊώμενη. Σπανιότερα οι ιοί αυτοί μπορεί να προκαλέσουν εκδηλώσεις και από άλλα συστήματα, όπως μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, οξεία χαλαρή παράλυση, οξεία αιμορραγική επιπεφυκίτιδα, μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, ηπατίτιδα καθώς και μυοσίτιδα και πλευροδυνία. Στα νεογνά η λοίμωξη, μπορεί να εμφανίζεται με σοβαρές κλινικές εκδηλώσεις ακόμη και εικόνα σήψης.

Πώς μεταδίδονται

Οι ιοί αυτοί μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω της άμεσης στενής επαφής με σταγονίδια του αναπνευστικού (με το βήχα, το φτάρνισμα, την ομιλία) και μέσω της κοπρανοστοματικής οδού. Μετάδοση μπορεί να συμβεί επίσης, από τη μητέρα στο νεογνό, ενδομητρίως, κατά την περιγεννητική περίοδο ή με το θηλασμό. Οι εντεροϊοί επιβιώνουν στο περιβάλλον για χρονικό διάστημα που επιτρέπει τη δυνατότητα μετάδοσης τους μέσω μολυσμένων αντικειμένων και επιφανειών καθώς και με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και νερού.

Σημειώνεται ότι οι εντεροϊοί σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποβάλλονται από τα κόπρανα για αρκετές εβδομάδες ακόμα και μήνες μετά τη λοίμωξη, ενώ από τις εκκρίσεις του αναπνευστικού συστήματος αποβάλλονται για μικρότερο χρονικό διάστημα (1 έως 3 εβδομάδες). Τόσο η λοίμωξη όσο και η αποβολή των εντεροϊών από τα κόπρανα ή από το αναπνευστικό σύστημα μπορεί να προκύπτουν χωρίς εμφανείς κλινικές εκδηλώσεις, γεγονός που καθιστά την συστηματική εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής και καθαριότητας του άψυχου περιβάλλοντος, απαραίτητη για τον περιορισμό της διασποράς των ιών αυτών.

Ο χρόνος επώασης είναι 3-6 μέρες. Τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως 7-10 μέρες και ο ασθενής αναρρώνει πλήρως.

Μέτρα πρόληψης

Ενδεικνυόμενα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, είναι:

  • η απομάκρυνση του ασθενούς από τη σχολική του μονάδα μέχρι την ολοκλήρωση 24 ωρών από την υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών) και την ύφεση των λοιπών συμπτωμάτων του
  • η συστηματική εφαρμογή των κανόνων ατομικής υγιεινής από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και της οικογένειας (παιδιά και ενήλικες)
  • τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό, ιδίως πριν το φαγητό και μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα. Το προσωπικό της σχολικής μονάδας θα πρέπει να εκπαιδεύει, ενθαρρύνει και επιβλέπει τη συστηματική και ορθή πρακτική του πλυσίματος των χεριών από τα παιδιά
  • κάλυψη της μύτης και του στόματος κατά το βήχα και το φτάρνισμα. Χρήση χαρτομάντηλου και στη συνέχεια απόρριψη του και πλύσιμο των χεριών
  • σχολαστικό πλύσιμο των χεριών από τους ενήλικες μετά την αλλαγή πάνας βρεφών και νηπίων, μετά από επαφή ή χειρισμό μολυσμένων από εκκρίσεις αναπνευστικού ή κόπρανα, αντικειμένων και επιφανειών και πριν την παρασκευή γεύματος
  • πλύσιμο μολυσμένων ρούχων, κλινοσκεπασμάτων και πετσετών σε υψηλή θερμοκρασία
  • αποφυγή στενής επαφής και κοινής χρήσης προσωπικών αντικειμένων (σκεύη φαγητού, ποτήρια, πετσέτες κλπ) για αρκετές εβδομάδες μετά τη λοίμωξη

Επιπρόσθετα, συνιστάται ο καλός αερισμός όλων των χώρων, ο επιμελής και τουλάχιστον καθημερινός καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών ιδιαίτερα αυτών που αγγίζονται συχνά (πχ πόμολα), των αντικειμένων (πχ παιχνιδιών) και των τουαλετών (νιπτήρες, λεκάνες, επιφάνειες αλλαγής πάνας) με ιδιαίτερη προσοχή στην ορθή απόρριψη των πανών, χειροπετσετών κλπ και το πλύσιμο των χεριών αμέσως μετά. Εκτός από την καθημερινή πρακτική, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για τον επιπρόσθετο καθαρισμό και απολύμανση επιφανειών και αντικειμένων, όταν υπάρχει έκθεση σε μολυσματικές εκκρίσεις.

Τονίζεται ότι η αποβολή του ιού από τις αναπνευστικές εκκρίσεις και τα κόπρανα των παιδιών μπορεί να παραταθεί για αρκετές εβδομάδες μετά τη λοίμωξη και την υποχώρηση των συμπτωμάτων τους. Συνεπώς, η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων θα πρέπει να είναι συστηματική για την πρόληψη της διασποράς και εμφάνισης συρροών κρουσμάτων.

Σε σχολικές μονάδες που έχουν παρατηρηθεί ένα ή περισσότερα περιστατικά λοίμωξης συστήνεται η ενημέρωση των γονέων των υπολοίπων παιδιών και η ευαισθητοποίηση τους για την αναγνώριση των πιθανών συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εκδήλωσης συμπτωμάτων συμβατών με λοίμωξη από ιούς, συστήνεται η παραμονή του παιδιού στο σπίτι και η αντιμετώπιση του σύμφωνα με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού. Σημειώνεται ότι το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, όπου έχει εκδηλωθεί το κρούσμα ή τα κρούσματα, δεν ενδείκνυται ως μέτρο πρόληψης.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σημαντική αύξηση των περιστατικών «Κοξάκι» σε παιδιά σε όλη τη χώρα – Τι συστήνει ο ΕΟΔΥ"

Συνταξιούχος δώρισε στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο – Ποια είναι η 89χρονη και τι ζήτησε ως χάρη

Μία συνταξιούχος αγρότισσα έκανε δώρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου ένα ασθενοφόρο! Το όχημα αξίας 65.000 ευρώ παρέλαβε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Η Αθηνά Παπαχρήστου, 89 ετών, από το Μεσολόγγι, έδωσε 65.000 ευρώ και αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο, το οποίο το παραχώρησε στο ΕΚΑΒ της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ταξίδεψε στο Μεσολόγγι ειδικά για τον σκοπό αυτό και για να τιμήσει την ηλικιωμένη γυναίκα και την προσφορά της, παρέλαβε ο ίδιος τα κλειδιά του ασθενοφόρου.

Τη διαβεβαίωσε μάλιστα πως η μεγαλειώδης προσφορά της θα πιάσει τόπο, καθώς οι διασώστες του ΕΚΑΒ θα μπορούν τώρα να προσφέρουν ακόμη καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους του Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 89 ετών γερόντισσα Αθηνά Παπαχρήστου, αποκάλυψε με τη σειρά της πως έκανε τη δωρεά αυτή στη μνήμη του συζύγου της, καθώς πριν από πολλά χρόνια κι όταν δεν υπήρχε τομέας ΕΚΑΒ στο Μεσολόγγι, αναγκαζόταν συχνά να μεταφέρει η ίδια τον ασθενή άνδρα της και με μεγάλη ταλαιπωρία στα Γιάννενα, την Πάτρα ή την Αθήνα.

Το ακόμη πιο συγκινητικό μάλιστα είναι πως για τη δωρεά του ασθενοφόρου η κυρία Αθηνά αναγκάστηκε να ξοδέψει όλες τις οικονομίες της.

Ο Νίκος Παπαευσταθίου την ευχαρίστησε θερμά και ευχήθηκε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η ίδια από την πλευρά της ζήτησε ως αντάλλαγμα μόνο ένα πράγμα: Όταν περνά το ασθενοφόρο κάτω από το σπίτι της, το πλήρωμα να θυμάται να της χτυπάει τη σειρήνα!!…

Το θέμα κοινοποίησε με ανάρτησή του εργαζόμενος του ΕΚΑΒ:

«Η κυρία Αθηνά Παπαχρήστου δεν είναι ούτε εφοπλίστρια, ούτε βιομήχανος… Είναι συνταξιούχος αγρότισσα. Με το υστέρημά της μετά από πολλές δεκαετίες εργασίας έκανε ένα κομπόδεμα και αποφάσισε να δωρίσει ένα ασθενοφόρο αξίας περίπου 65.000 ευρώ στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου… Παράδειγμα προς μίμηση.. Ό,τι δεν μπόρεσε η Πολιτεία, το κατάφερε η κυρία Αθηνά… Σε ευχαριστούμε», αναφέρει ο Βαγγέλης Μουλάρας.

ΠΟΕΔΗΝ: «Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της»

Το θέμα σχολίασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, δηλώνοντας πως οι εργαζόμενοι έχουν μείνει «άφωνοι» μπροστά το μεγαλείο αυτής της ηλικιωμένης γυναίκας:

«Τι να πούμε για την ηλικιωμένη συνταξιούχο αγρότισσα που δώρισε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και το ΕΚΑΒ της περιοχής ένα καινούργιο ασθενοφόρο αξίας 65.000 ευρώ. Την μεγαλύτερη αξία έχει ότι η δωρεά αυτή έγινε από το υστέρημά της, από τις οικονομίες μιας ζωής. Μπράβο Την ευχαριστούμε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της. Είναι ένα μάθημα προς πάσα κατεύθυνση!», αναφέρει ο ίδιος.

iatropedia
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταξιούχος δώρισε στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο – Ποια είναι η 89χρονη και τι ζήτησε ως χάρη"

Γκέερτ Βίλντερς, ο «Τραμπ της Ολλανδίας» σοκάρει την Ευρώπη

«Δεν μπορούν πλέον να μας αγνοούν», διακήρυξε ο αρχηγός του ακροδεξιού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), Γκέερτ Βίλντερς, πανηγυρίζοντας σε ένα εργατικό προάστιο της Χάγης τη νίκη-σοκ που προέβλεπαν τα exit polls για τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία.

Παραδοσιακά χωρίς αυτοδυναμία στο κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τα σχεδόν τελικά επίσημα αποτελέσματα του δίνουν πρωτιά με 37 έδρες σε σύνολο 150 και άνετη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, τη Συμμαχία Εργατικών-Πράσινων Αριστεράς του πρώην Επιτρόπου Φρανς Τίμερμανς.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ολλανδική πολιτική σκηνή από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που προκαλεί ρίγη ανατριχίλας σε όλη την Ευρώπη, λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αν και είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν σκληρά μετεκλογικά παζάρια για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Ολλανδίας -ιδρυτικής χώρας της ΕΕ και πέμπτης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας- ο Βίλντερς βρίσκεται ξαφνικά σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Κάτι που δεν είχαν προβλέψει καν οι δημοσκοπήσεις.

Γνωστός ως «ο Τραμπ της Ολλανδίας» για τις ακραίες θέσεις και τη ξανθιά του κόμη, ο 60χρονος πολιτικός αποτελεί εδώ και καιρό μια από τις πιο «δηλητηριώδεις» διχαστικές φυσιογνωμίες της ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς.

Ζητά δεσμευτικό δημοψήφισμα για την αποχώρηση της Ολλανδίας από την ΕΕ, κλειστά σύνορα, «μηδέν αιτούντες άσυλο», «λουκέτο» σε ισλαμικά σχολεία και τζαμιά, απαγόρευση του Κορανίου.

Μέχρι σήμερα, στα 25 χρόνια της κοινοβουλευτικής καριέρας του και στα 17 της ύπαρξης του Κόμματος για την Ελευθερία, ο Βίλντερς είχε κρατηθεί εκτός κυβερνητικού «νυμφώνος».

Η μόνη φορά που είχε φτάσει κοντά στη διακυβέρνηση ήταν το 2010, όταν υποστήριξε τον πρώτο συνασπισμό που σχημάτισε ο κεντροδεξιός -και πρώην συνοδοιπόρος του στο Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD)- Μαρκ Ρούτε.

Δεν εντάχθηκε ωστόσο τότε στην κυβέρνηση μειοψηφίας. Την ανέτρεψε 18 μήνες αργότερα, λόγω διαμάχης για τα μέτρα λιτότητας.

Ήταν ένας από τους λόγους που τα κυρίαρχα κόμματα τον απέφευγαν.

Τουλάχιστον έως τώρα…

O Γκέερτ Βίλντερς κατά το τελευταίο προεκλογικό ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών στην Ολλανδία

Ρητορική διχασμού και μίσους

Σε αυτές τις εκλογές ωστόσο -που προκάλεσε με την παραίτησή του τον Ιούλιο ο Ρούτε, αποχωρώντας από την πολιτική και οδεύοντας για την ηγεσία του ΝΑΤΟ- ο Βίλντερς και η ξενοφοβική ακροδεξιά του «κανονικοποιήθηκαν» από τις αντιμεταναστευτικές «κορώνες» των δεξιών κομμάτων της πολιτικής σκηνής της Ολλανδίας.

Συνδυαστικά με τη μεθοδευμένη προεκλογική μετρίαση των τόνων από τον αρχηγό της Ακροδεξιάς και τα άλυτα προβλήματα της ολλανδικής οικονομίας και κοινωνίας -που πλήττεται από την ακρίβεια και τη στεγαστική κρίση- εκτόξευσαν τελικά στην κορυφή στο Κόμμα για την Ελευθερία.

Είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει από την ίδρυσή του, το 2006, μετά την αποχώρηση του Βίλντερς από το κεντροδεξιό VVD, επικρίνοντας ως ήπια τη στάση του κόμματος στο μεταναστευτικό.

Γόνος οικογένειας Καθολικών, που κατά δήλωσή του διαμόρφωσαν  τις πολιτικές θέσεις του από τον χρόνο που πέρασε ως νέος σε κιμπούτς στο Ισραήλ και μετέπειτα ως πολιτικός από τη δολοφονία του αντι-ισλαμιστή σκηνοθέτη Τέο Βαν Γκογκ το 2004, χαρακτηρίζει το Ισλάμ «οπισθοδρομική ιδεολογία, όχι θρησκεία», τον προφήτη Μοχάμεντ «παιδόφιλο» και το Κοράνι «φασιστικό βιβλίο».

Έχει καταδικαστεί πρωτόδικα το 2016 και τελεσίδικα το 2021 για υποκίνηση φυλετικού μίσους, μετά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του το 2014 να εκδιώξει τα «αποβράσματα» Μαροκινούς από την Ολλανδία.

Παρ’ όλα αυτά δεν του επιβλήθηκε πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης, στη λογική ότι ήδη πλήρωνε το τίμημα της μισαλλοδοξίας του με απειλές κατά της ζωής του από εξτρεμιστές ισλαμιστές και την ανάγκη 24ωρης προστασίας.

Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει «πολιτική» τη δίκη του, κατηγορώντας τους Ολλανδούς δικαστές ότι «πέταξαν την ελευθερία του λόγου στα σκουπίδια».

Για να προσελκύσει ωστόσο περισσότερους ψηφοφόρους σε αυτές τις εκλογές, ο Βίλντερς επέλεξε να επικεντρωθεί περισσότερο στα καθημερινά προβλήματα του μέσου Ολλανδού, ενόσω οι δεξιοί πολιτικού του αντίπαλοι υιοθετούσαν όλο και περισσότερο την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

Η νίκη του Βίλντερς πέρασε κάτω από τα «ραντάρ» των δημοσκοπήσεων, φέρνοντας ριζικές αλλαγές στην Ολλανδία και νέο κύμα ανησυχίας στην Ευρώπη

Η ολλανδική «κανονικοποίηση» της Ακροδεξιάς

Χωρίς να εγκαταλείπει τα περί ανάγκης «αποϊσλαμοποίησης» της Ολλανδίας και αυστηροποίησης της μεταναστευτικής πολιτικής -υποσχόμενος περιοριστικά μέτρα ακόμη για τους εργαζομένους πολίτες της ΕΕ- ο Βίλντερς υποσχέθηκε γενικόλογα λύσεις στα προβλήματα με το κόστος ζωής, την έλλειψη κατοικιών και την υγειονομική περίθαλψη.

Κατήγγειλε την πολιτική για το κλίμα ως μια νέα μορφή «τυραννίας».

Δεδηλωμένος θαυμαστής του εθνικιστή Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, τάσσεται κατά της παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.

Αν και χαρακτήρισε λάθος την εισβολή της Ρωσίας, έχει επικρίνει την Ευρώπη για «υστερική ρωσοφοβία».

Τάσσεται κατά της εισόδου νέων μελών στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ, τασσόμενος υπέρ της μεταφοράς της πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ιερουσαλήμ και του κλεισίματος του ολλανδικού διπλωματικού γραφείου στη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής.

Μετά το κλείσιμο της κάλπης, αναμένεται να ηγηθεί των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία, τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Για να εξασφαλίσει πολιτική υποστήριξη, και δη με κόμματα που τάσσονται υπέρ της ΕΕ, ο Βίλντερς δεσμεύτηκε να μην παραβιάσει τους ολλανδικούς νόμους ή το ολλανδικό Σύνταγμα, που κατοχυρώνει την ελευθερία έκφρασης και την ανεξιθρησκεία.

Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να εξασφαλίσει 76 έδρες για την απόλυτη πλειοψηφία.

Από πολιτικός παρίας, κυβερνητικός εταίρος;

Προς τούτο, ο αρχηγός της ολλανδικής ακροδεξιάς πρότεινε ήδη έναν κεντροδεξιό-ακροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό.

Ως μέλη του οραματίζεται το τρίτο πλέον κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Ρούτε, του οποίου πλέον ηγείται η κουρδικής καταγωγής πρόσφυγας από την Τουρκία, αλλά αντιμεταναστευτικών τόνων Ντιλάν Γεσιλγκιόζ.

Το νεοσυσταθέν «Νέο Κοινωνικό Κεφάλαιο» υπό τον Πίτερ Όμτσιχτ, που είναι στην τέταρτη θέση, καθώς και το ακροδεξιών τάσεων  Κίνημα Αγροτών-Πολιτών (BBB).

Η Γεσιλγκιόζ έχει αφήσει θολά τα «νερά», τασσόμενη προεκλογικά υπέρ της σύμπραξης με τον Βίλντερς, αλλά αναδιπλώθηκε μετεκλογικά.

Ο δε Πίτερ Όμτσιχτ -που με τις προεκλογικές αμφιταλαντεύσεις του για το εάν θα ήθελε να γίνει πρωθυπουργός εκτιμάται ότι επίσης έδωσε εκλογική αβάντα στον Βίλντερς- δηλώνει τώρα ανοιχτός σε μετεκλογική συνεργασία με την Ακροδεξιά.

Στην Ολλανδία και στην Ευρώπη αναμένονται ισχυρές αναταράξεις.

in

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκέερτ Βίλντερς, ο «Τραμπ της Ολλανδίας» σοκάρει την Ευρώπη"

Ανατροπή με τις πληρωμές μέσω IRIS, υποχρεωτικές από 1η Γενάρη

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες που τηρούν επαγγελματικό λογαριασμό, δέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω υπηρεσιών άμεσης πληρωμής.

Αυτό ορίζει το άρθρο 46 του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνοντας την ενεργοποίηση του μέτρου πολύ νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό, όπως είχε ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και αφορούσε ενεργοποίηση της διάταξης από την 1η Δεκεμβρίου 2024.

Έτσι, το σύστημα IRIS μπαίνει στην καθημερινότητα καταναλωτών και όλων των ελεύθερων επαγγελματιών σε λιγότερο από ενάμιση μήνα, ανοίγοντας τον δρόμο για συναλλαγές έως 500 ευρώ χωρίς χρεώσεις για τους επαγγελματίες, με τις πληρωμές να εκτελούνται άμεσα, ακόμα και χωρίς τη χρήση τηλεφωνικού αριθμού.

Οι καταναλωτές, εφόσον έχουν ενεργοποιήσει την υπηρεσία IRIS στο mobile banking, θα μπορούν να κάνουν τις πληρωμές τους μέσα σε δευτερόλεπτα, πληκτρολογώντας τον ΑΦΜ ή το κινητό τηλέφωνο του επαγγελματία, στοιχεία τα οποία μπορούν για λόγους διευκόλυνσης να παρέχονται υπό μορφή QR Code προς σάρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναγραφή του QR Code για πληρωμές IRIS θα αποτυπώνεται στο σώμα της απόδειξης που εκδίδεται, ώστε η έκδοσή της να προηγείται της πληρωμής.

Οι νέες διατάξεις ορίζουν ότι οι δικαιούχοι πληρωμής, οι οποίοι αποδέχονται κάρτες πληρωμών, και οι δικαιούχοι πληρωμής που αποδέχονται υποχρεωτικά πληρωμές μέσω υπηρεσίας άμεσης πληρωμής, ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με την αποδοχή καρτών και μέσων πληρωμής του συστήματος καρτών πληρωμής, με σαφή τρόπο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας. Οι πληροφορίες αυτές πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς στην είσοδο του καταστήματος και στο ταμείο, καθώς και στον διαδικτυακό τόπο μέσω του οποίου δέχονται πληρωμές.

Τι είναι το IRIS

Σύμφωνα με τη ΔΙΑΣ, το σύστημα IRIS επιτρέπει σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες να εισπράττουν εντός δευτερολέπτων οφειλές από πελάτες τους άμεσα και εύκολα. Οι πελάτες εκτελούν τις πληρωμές τους γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού ή τον ΑΦΜ της επιχείρησης, χωρίς να γνωρίζουν το ΙΒΑΝ της. Αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει και τα δύο μέρη την υπηρεσία IRIS στο mobile banking. Προς περαιτέρω διευκόλυνση του πελάτη, η επιχείρηση μπορεί να παρέχει τον αριθμό κινητού ή ΑΦΜ σε μορφή κωδικού QR προς σάρωση.

Η διαδικασία της είσπραξης ολοκληρώνεται εντός λίγων δευτερολέπτων και η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας ενημερώνεται άμεσα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η συμμετοχή της επιχείρησης στην υπηρεσία πραγματοποιείται με ενέργειες του συνεργαζόμενου Παρόχου Υπηρεσιών Πληρωμών (η υπηρεσία προσφέρεται ήδη από Alpha Βank, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου).

Καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν έχουν την παραμικρή χρέωση για τις συναλλαγές έως 500 ευρώ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανατροπή με τις πληρωμές μέσω IRIS, υποχρεωτικές από 1η Γενάρη"

Κέρκυρα: Αντίθετο το Δ.Σ. για την δημιουργία αιολικού πάρκου στα διαπόντια

Την αντίθεση του στην δημιουργία αιολικού πάρκου στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα διαπόντια νησιά εξέφρασε με ομόφωνο ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας. Το αιολικό πάρκο, που προβλέπεται σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, έχει προκαλέσει την αντίδραση των κατοίκων που δηλώνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική για την περιοχή τους με τεράστιες συνέπειες για το περιβάλλον και την οικονομία.

Η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων έθεσε σε δημόσια διαβούλευση καταληκτική ημερομηνία στις 30/11/2023 την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Σχέδιο Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στο οποίο περιλαμβάνονται και τα Διαπόντια Νησιά.

Στο σχέδιο, συγκεκριμένα προβλέπεται ένα πολύγωνο εγκατάστασης στη θάλασσα μεταξύ των νησιών των Οθωνών, της Ερείκουσας και του Μαθρακίου, με εγκατάσταση δεκάδων ανεμογεννητριών ισχύος 15mw, με το επικρατέστερο μοντέλο διάμετρου ρότορα 236 μ. και ύψους μέχρι 280 μ. Δηλαδή, το ύψος τους θα υπερβαίνει την υψηλότερη κορυφή της Ερείκουσας και του Μαθρακίου, δηλαδή, εντελώς δυσανάλογο με το τοπίο της περιοχής.

Οι κάτοικοι της περιοχής που, όπως επισημαίνουν είναι επί χρόνια ξεχασμένοι και η κεντρική εξουσία τους αποκαλεί ακρίτες κατά το δοκούν, δηλώνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και για την οικονομία και τη ζωή τους. Ο τουρισμός, ο καταδυτικός τουρισμός που αναπτύσσεται στην περιοχή, η θαλάσσια αλιεία με 150 επαγγελματίες ψαράδες που θα χάσουν παντελώς το αντικείμενο εργασίας τους αλλά και το θαλάσσιο περιβάλλον απειλούνται.

Όπως υπογραμμίζεται και στο κείμενο του ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου, “το συνολικό σχέδιο και η Στρατηγική Μελέτη έγιναν και τίθενται σε διαβούλευση χωρίς να έχει ακόμη θεσπιστεί η Εθνική Χωρική Στρατηγική για το Θαλάσσιο Χώρο και τα προβλεπόμενα Θαλάσσια Χωροταξικά Πλαίσια.

Το προτεινόμενο ΕΠΑΥΑΠ και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αποκλίνουν σε τεράστιο βαθμό από τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς που ισχύον στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τις αποστάσεις των αιολικών πάρκων από τις ακτές. Στο Εθνικό Σχέδιο και την Στρατηγική Μελέτη τηρείται μια ελάχιστη απόσταση 1,5 ΝΜ από την ακτή των Οθωνών, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος απόστασης από τις ακτές είναι 14 NM για τα υφιστάμενα έργα και 33 ΝΜ για τα έργα υπό αδειοδότηση.

Επίσης, δεν λαμβάνονται υπόψη οι συγκοινωνιακές γραμμές ναυσιπλοίας της περιοχής που θα υποστούν τεράστιες αλλαγές.

Η ορνιθοπανίδα απειλείται με πλήρη εκτοπισμό όπως και η βιοποικιλότητα της περιοχής μας.
Επειδή δεν τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις βάσει του εθνικού και του ευρωπαϊκού δικαίου θα υπάρξουν  σοβαρότατες επιπτώσεις στην φυσιογνωμία της περιοχής, της ζωής, της οικονομίας του τόπου και του περιβάλλοντος καθώς και στους προστατευόμενους οικοτόπους και τα είδη του δικτύου Natura 2000 στο οποίο περιλαμβάνονται ζώνες προστασίας των Διαπόντιων Νησιών”.

Αυτό που ζητούν κάτοικοι και το δημοτικό συμβούλιο είναι η  εξαίρεση της θαλάσσιας περιοχής των Διαπόντιων Νησιών από κάθε μελλοντική εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών σταθμών και επιφυλάσσονται  για τυχόν νομικές ενέργειες στην περίπτωση μιας τέτοιας εξέλιξης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρκυρα: Αντίθετο το Δ.Σ. για την δημιουργία αιολικού πάρκου στα διαπόντια"

Αιχμές Πισπιρίγκου για Ηλιάδη: Μου μιλούσε για μεταμοσχεύσεις και ηρωίδες μητέρες ενώ ακόμη η Τζωρτζίνα ζούσε

Με βαρύτατες αιχμές κατά του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέα Ηλιάδη, συνεχίζει την απολογία της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία σε βάρος της μεγαλύτερης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η κατηγορούμενη ξεκάθαρα ανέφερε ότι ο κ. Ηλιάδης ηχογράφησε και βιντεοσκόπησε συζητήσεις της μαζί του και τις έδωσε σε ΜΜΕ ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος γιατρός της μιλούσε -ενώ ακόμη η κόρη της βρίσκονταν στη ζωή - για μεταμοσχεύσεις οργάνων. «Μου είπε για ηρωίδες μητέρες όμως εμένα δεν με ενδιέφερε, εγώ ήθελα να μείνει στη ζωή η Τζωρτζίνα μου» είπε η 34χρονη μητέρα για να προσθέσει: «Εγώ αυτόν τον γιατρό τον είχα Θεό μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η ζωή του παιδιού μου στα χέρια του. Και αυτός να με ηχογραφεί και να διακινεί τους διαλόγους σε εκπομπή;» είπε η κατηγορούμενη, η οποία νωρίτερα αναλυτικά είχε αναφερθεί στην ανακοπή που έπαθε η κόρη της στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και τις προσπάθειες που έκαναν οι γιατροί να την κρατήσουν στη ζωή.

Όπως είπε ενώ ετοιμάζονταν να φύγει από το Καραμανδάνειο με τη Τζωρτζίνα, ξαφνικά το κοριτσάκι άρχισε να έχει έντονο βήχα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχα ενημερώσει και το Μάνο ότι φεύγουμε. Άκουσα όμως τη Τζωρτζίνα με μεγάλο βήχα. Έντονο. Και μου λέει «μαμά εμετό». Δίπλα στο κομοδίνο είχαν αφήσει κάποια χάρτινα δοχεία. Πήρα ένα της έδωσα και έβγαλε σάλια, υγρά πορώδες. Ωστόσο, εγώ είχα χτυπήσει το κουδούνι του δωματίου.

Ήταν όλοι μαζεμένοι οι νοσηλευτές. Τους είπα να έρθουν γιατί το παιδί δεν ήταν καλά. Ήρθε μια νοσοκόμα. Φώναξε τη γιατρό, αφού είδε το κολλώδες υγρό στο δοχείο του εμετού. Η γιατρός μου είπε ότι «δεν έχει τίποτα» και ότι «είναι ψυχολογικό» και πως οι εξετάσεις της «είναι καλές». Της είπα τρομερά εκνευρισμένη εκείνη τη στιγμή: «Αυτό το παιδί θέλετε να διώξετε;». Ένιωθαν ότι ήθελαν να το διώξουν. Μου λέει «ηρεμήστε, το μόνο που έχουμε δει είναι κάποια αύξηση στα λευκά, μάλλον κάποια ίωση». Μου είπε ότι θα της βάλλουν ορό και θα την παρακολουθήσουν. Της είχαν βγάλει το μόνιτορ και της έβαλαν ένα κουτί στο δάχτυλο. Το παιδί μετά κοιμήθηκε για μια ώρα και ξύπνησε από το βήχα. Έκανε εμετό ξανά. Δεν έβγαζε τροφή, έβγαζε κίτρινα υγρά. Φώναξα τους γιατρούς πάλι. Ήρθαν τα είδαν.

Άκουσα όλους τους γιατρούς που κατέθεσαν να λένε τώρα ότι το παιδί είχε στρες. Όμως κανείς από αυτούς σε κανέναν από τους δυο μας δεν μας είχε πι κάτι τέτοιο τότε. Το στρες το άκουσα εδώ. Ποτέ δεν μας το είχαν πει. Μετά τον εμετό η Τζωρτζίνα άρχισε να πέφτει ψυχολογικά, δεν ήταν ζωηρή δεν μιλούσε. Είπαν εδώ οι γιατροί ότι το παιδί δεν απαντούσε στις ερωτήσεις τους. Το παιδί απαντούσε. Τους έλεγε ότι πονάει η κοιλιά της. Αφού ηρέμησε και την κοίμισα, το απόγευμα λίγο πριν την επίσκεψη των γιατρών το παιδί ήταν ξύπνιο και πάλι άρχισε τον βήχα. Εμένα μου είχαν πει να βλέπω την οθόνη. Εγώ έβλεπα ότι ανέβαιναν οι σφίξεις και μου έλεγαν ότι είναι φυσιολογικό. Είπα τι γίνεται; Το παιδί φαίνεται να μην μπορεί να αναπνεύσει. Μας είπαν ότι θα κάνουμε έναν υπέρηχο στην κοιλιά και θα σας πούμε.

Τον κάνουν και μας είπαν ότι έχει λεμφαδενες στην κοιλιά διογκωμένους. Εκεί έπαθα σοκ γιατί με λεμφαδενες είχε πρόβλημα και η Μαλένα. Είπα «Παναγία μου, μη μου πείτε ότι το παιδί έχει καρκίνο ή λευχαιμία, θα πεθάνω». Με καθησυχάζουν και μου λέγανε γαστρεντερίτιδα έχει (…). Περνάει το απόγευμα κοιμόμαστε και ξαφνικά άρχισα να βλέπω ότι το παιδί δεν πολύ μιλούσε. (…) Το βράδυ ενώ κοιμόμασταν πάλι με ξύπνησε ξανά 9 προς 10 με τον ίδιο βήχα. Δεν μπορούσε να πάρει ανάσα. Πάλι γιατροί και νοσηλευτές στο δωμάτιο. Έκαναν μια υπόθεση ότι μπορεί να έχει καταπιεί σάλιο ανάποδα και να έχει πάει στους πνεύμονες. Τη μια μέρα κοινώς είχε γαστρεντερίτιδα , την άλλη βρόχο- πνευμονία και κάναμε τον σταυρό μας Τί θα μας ξημερώσει και τι θα έχει την επόμενη. Σκέφτηκα ότι στο Ρίο λόγω πανεπιστημιακού μήπως μας δώσουν μεγαλύτερη προσοχή….».

Η ανακοπή: «Ήθελα να με πάρει ο Θεός»

Περιγράφοντας την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα η κατηγορούμενη είπε με δάκρυα στα μάτια: «….Της έπεσε το οξυγόνο, πήγα να χτυπήσω το κουδούνι. Σηκώνεται το παιδί πάνω και κάνει προς τα πίσω. Άρχισα να φωνάζω από την πόρτα Τζωρτζινα, Τζωρτζινα! Λέω στη νοσοκόμα τρέξτε. Είχα πολλή ταραχή εκείνη τη στιγμή. Μπαίνει μέσα και μου λέει «φωνάζω τους γιατρούς. Ταράχτηκε και αυτή. Εγώ φεύγω προς το διάδρομο και πάω προς τους γιατρούς. Στα ενδιάμεσα συναντηθήκαμε και θυμάμαι να με ρωτάει η γιατρός. Της λέω το παιδί είναι μπλε, τίναξε τα χέρια της, δεν ανασαίνει, δεν θυμάμαι ούτε τι έλεγα. Βλέπω την κ. Δημητροπούλου να κατεβάζει το κρεβάτι γρήγορα και να κάνει πάνω στο παιδί συμπιέσεις. Λέω «όχι αποκλείεται», ήθελα να με πάρει ο Θεός! Γιατί το είχα δει στη Μαλενα. Παίρνω τον Μάνο του λέω «τρέχα». Απέναντι ήταν ένα σκαλοπάτι. Μου κόπηκαν τα πόδια. Έκατσα στο σκαλοπάτι. Μου είπαν να βγω έξω. Έβλεπα κλειστή την πόρτα και κάποια στιγμή βγαίνει μια νοσοκόμα και μου δίνει αυτά τα τρία κομποσχοίνια και βλέπω ξαφνικά μια γιατρό που ανέβηκε τρέχοντας από τα επείγοντα. Ήταν η γιατρός που είχε αναλάβει την Ίριδα τότε. Και ανοίγει η πόρτα και βλέπω το παιδί σε μια σανίδα πάνω μόνο τα μαλλιά της έβλεπα από πίσω. Η γιατρός είχε καβαλήσει το παιδί και την βλέπω να κάνει μια ένεση εδώ στην καρδιά. Μετά όταν την συνάντησα μου είπε ότι είχε χορηγήσει αδρεναλίνη. Λέγαμε φωνάξτε το γιατρό. Βλέπουμε τον κ. Χασαπόπουλο από τον διάδρομο και τον κοιτάζω αργά να περπατάει προς τα μέσα. Λέω στον Μάνο αυτόν περιμέναμε τόση ώρα; Δεν ξανά άνοιξε η πόρτα. Ο Μάνος δίπλα είχε πιάσει το κεφάλι του. Έλεγε «Τζωρτζινα είσαι δυνατή, θα τα καταφέρεις». Και μετά δεν ξέρω από πόση ώρα ακούσαμε από μέσα: «Μπράβο κορίτσι μου, μπράβο κορίτσι μου», Βγήκε η κ. Δημητρόπουλου πιάνεται από τα κάγκελα και μας λέει: «Επανήλθε, ζει. Έπεσα στην αγκαλιά της και πήγα να της φιλήσω τα χέρια. Αυτά όμως έβγαιναν με δυσκολία. Ήμουν σε σοκ σε πανικό. Δεν μιλούσα πολύ. Ήμουν σαν χαμένη. Βγήκε ο κ. Χασαποπουλος έξω κλαμένος και το μόνο που μας είπε ήταν, έπαθε ανακοπή και ότι πρέπει να πάει στη ΜΕΘ στο Ρίο. Ρώτησε ο Μάνος από τι; Επανήλθε μας απάντησε».

Ο Ηλιάδης

Στη συνέχεια η Ρ. Πισπιρίγκου αναφέρθηκε στη μεταφορά της κόρης της στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο και τον επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη. « Όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο για να πάει στην εντατική, έβγαλε ο γιατρός το κοκαλάκι από τα μαλλιά της και μου το δώσε. Δεν το έχω πάνω μου γιατί μου το πήραν στη ΓΑΔΑ» είπε η 34χρονη για να συνεχίσει αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον κ. Ηλιάδη. Είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Ηλιάδης μας έκανε την ενημέρωση. Καθόμουν δίπλα με το Μάνο και μας είπε ότι είναι κρίσιμη η κατάστασή της το πρώτο 24ωρο και ότι δεν ξέρει αν θα ζήσει. Και ότι υπάρχει μια μέθοδος που λέγεται υποθερμία που την χειρίζεται εκείνος και είναι γνώστης. Ρωτήσαμε και μας είπε ότι θα παγώσει το σώμα του παιδιού και θα το επαναφέρει για να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μας είπε να μην φοβόμαστε και πως είναι γνώστης και πως είναι κάτι πρωτοποριακό. Του είπαμε «γιατρέ το παιδί στα χέρια σου». Μας είπε «δεν χρειάζεται να είστε εδώ» και πως τα επισκεπτήρια είναι πολύ συγκεκριμένα. (….) Έφυγα εγώ από το νοσοκομείο και στο ενδιάμεσο άνοιγε τη πόρτα ο κ. Ηλιάδης και μας έλεγε «εντάξει». Του είχαμε πει στην ενημέρωση ότι είμαι έγκυος πάλι και μου έλεγε να φύγω. Μάλωσε και τον Μάνο σε εισαγωγικά και του έλεγε «γιατί αφήνεις τη γυναίκα σου εδώ στα μικρόβια». Έφυγα για 4 – 5 ώρες από το νοσοκομείο. Όμως δεν ήθελα να φύγω (….). Μετά είχαμε ενημέρωση και ξανά ενημέρωση από τον κ. Ηλιάδη. Μας έλεγε για τα κρίσιμα 24ωρα και πως το παιδί ανέχεται το σύστημα της υποθερμίας. Εδώ όμως στο δικαστήριο τον άκουσα να λέει ότι το παιδί ήταν για αιμοκάθαρση. Ποτέ δεν μας είπε ούτε για το ήπαρ του παιδιού μας, όλα καλά μας έλεγε. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι του διέφυγε γιατί το παιδί έμεινε τόσους μήνες στην εντατική. Ήταν περίεργό όλο αυτό, εγώ είχα επικοινωνία κάθε μέρα μαζί του (….).

Συνεχίζοντας η 34χρονη αναφέρθηκε στο θέμα των μεταμοσχεύσεων σφηνώνοντας εκ νέου αιχμές σε βάρος του κ. Ηλιάδη. Είπε χαρακτηριστικά: «…..Δεν επιτρέπονταν να δούμε εμείς τη Τζωρτζίνα, τι να δεις; Ένα παιδί από το κεφαλάκι της μέχρι τα πόδια της όλο καλώδια και μηχανήματα, παντού οροί. Δεν μπορούσες να το αντίκρισες, δεν μπορούσες να αντέξεις. … Τελικά το παιδί έκανε οίδημα και πάλι μας είπε «μη δίνετε σημασία μπορεί και να μην είναι και τίποτα». Μας κάλεσε στο γραφείο του και πήγαμε με το Μάνο. Είδα παντού φωτογραφίες παιδιών. Μου λέει «τα κοιτάς; ξέρεις ποια παιδάκια είναι αυτά;». Λέω πείτε μου. «Έχουν κάποιες ηρωίδες μαμάδες που έχουν δωρίσει τα όργανα» μου απάντησε. Του λέω «πολύ καλά έπραξαν«. Όμως εγώ δεν ήθελα να γίνω ηρωίδα μάνα γιατί δώρισα τα όργανα του παιδιού μου. Φυσικά και είναι ηρωίδες οι μητέρες αυτές. Όμως εμένα το ενδιαφέρον μου ήταν σε ένα άλλο παιδί που είδα και είχε πάθει ανακοπή, είχε εγκεφαλοπάθεια και επανήλθε. Η ελπίδα μου για τη Τζωρτζίνα ήταν σε εκείνο το παιδί. Ότι αφού τα κατάφερε, θα τα καταφέρει και η Τζωρτζίνα. Για αυτό ρώταγα τι έκαναν οι γονείς του, ρώταγα τα πάντα αλλά απαντήσεις δεν πήρα. Ο κ. Ηλιάδης μας ρώτησε πως βλέπουμε το θεσμό της δωρεάς των οργάνων. Ο Μάνος απάντησε ότι είχε γίνει δότης μυελού των οστών. Εγώ είπα δεν με ενδιαφέρει με ενδιαφέρει η εξέλιξη του παιδιού. (…) Μετά έκανε τη μαγνητική και φάνηκε η εγκεφαλοπάθεια. Μας είπε ότι το παιδί είναι τετραπληγικό, δεν θα μπορούσε να φάει να μιλήσει. Δεν ήξερε καν αν έβλεπε. (….) Εγώ αυτόν τον γιατρό τον είχα Θεό μέχρι την τελευταία στιγμή. Ήταν η ζωή του παιδιού μου στα χέρια του. Και αυτός να με ηχογραφεί και να διακινεί τους διαλόγους σε εκπομπή;». Στο σημείο αυτό η κατηγορούμενη μητέρα διάβασε διαλόγους της με τον επικεφαλής της ΜΕΘ παίδων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τηλεοπτική εκπομπή και όπως είπε την ηχογράφηση την έκανε ο κ. Ηλιάδης. «Ούτε εγώ ούτε ο Μάνος θα ηχογραφούσαμε δεν είχαμε λόγο να το κάνουμε. Αυτός το έκανε» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου «χρεώνοντας» ακόμη στον κ. Ηλιάδη και τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ίδια πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Η απολογία συνεχίζεται.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αιχμές Πισπιρίγκου για Ηλιάδη: Μου μιλούσε για μεταμοσχεύσεις και ηρωίδες μητέρες ενώ ακόμη η Τζωρτζίνα ζούσε"

Μάκης Βορίδης: Θα παραιτηθώ εάν υποχρεωθώ να ψηφίσω το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Ανένδοτος εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας πως δεν θα τον ψηφίσει – εάν αυτό τεθεί στην Βουλή – ακόμα κι αν του κοστίσει τη θέση του στην κυβέρνηση.

Μιλώντας στο OPEN, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιτρέψει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να εκφραστούν κατά συνείδηση, ωστόσο εάν αυτό δεν ισχύσει για τους υπουργούς, θα προτιμήσει να παραιτηθεί παρά να στηρίξει το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Στα ζητήματα της συνειδήσεως εννοείται ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω πίσω. Αν μου πει κάποιος, “θα το κάνεις υποχρεωτικά αυτό”, δεν μπορώ να το κάνω».

«Ξανανοίγει αυτή η κουβέντα και λέμε πάλι τα ίδια. Ισχύουν οι θέσεις μου, είναι θέμα του πρωθυπουργού το πότε θα εκδηλωθεί αυτή η πρωτοβουλία» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης. «Όταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος στην υιοθεσία», ανέφερε θυμίζοντας ταυτοχρόνως πως ήδη ισχύει το σύμφωνο συμβίωσης.

Επίσης σημείωσε πως «το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι ο Βορίδης, έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κράτος, το οποίο δεν έχει αναγνωρίσει το γάμο. Το Δικαστήριο είπε ότι ο γάμος είναι θεσμός, ο οποίος κυρίως αφορά πρωτίστως και κυρίως τα ζητήματα της οικογένειας. Και επομένως, σε περίπτωση μη θεσπίσεώς του δεν υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος και την εσωτερική έννομη τάξη να αποφασίσει ό,τι θέλει να αποφασίσει».

Για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στα Εξάρχεια

Σχετικά με τη σύλληψη του 23χρονου για σωρεία επιθέσεων εις βάρος γυναικών στην περιοχή των Εξαρχείων, αφού παρατήρησε πως «μιλάτε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι υπέρ της αυστηροποιήσεως όλου του πλαισίου», συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να αφήνεις ελεύθερο κάποιον, ο οποίος έχει κάνει ένα τέτοιο αδίκημα».

«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους δικαστές να προσπαθούν να εξαντλούν το 18μηνο, αν έχουμε θέματα προφυλακίσεως. Ειδικά όταν έχουμε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι αλλοδαπός. Όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά διότι η διαμονή του αλλοδαπού έχει συνήθως περιστασιακά χαρακτηριστικά», υπογράμμισε

Στο σημείο αυτό, όμως, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αναρτηθεί στη διαβούλευση το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. «Εμείς θα αυστηροποιήσουμε πάρα πολύ το πλαίσιο της υφ’ όρον απολύσεως και των αναστολών», προανήγγειλε διευκρινίζοντας πως «δεν έχουμε ανάγκη να βαρύνουμε τις ποινές φυλακίσεως ή καθείρξεως. Είναι αυστηρές, προσήκουσες, αυτές που πρέπει». Το πρόβλημα είναι ότι «δεν εκτίονται Βλέπεις κάποιον που έχει 20 χρόνια, να καταλήγει να βγαίνει στα 7».

Σύμφωνα με την προσέγγιση του κ. Βορίδη, «ορισμένες κατηγορίες θα μπορούσαν να κάνουν πλήρη έκτιση, αλλά, κυρίως, να υπάρξει μια οριστική αποτίμηση της προσωπικότητας του κρατουμένου που ζητάει να βγει και να μην υπάρχει μια τυπική διαδικασία», όπως επέτρεψε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, συμπλήρωσε.

«Καλύτερη η κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα»

Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ (η συνέντευξη δόθηκε πριν την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης βουλευτών) – όταν του ζητήθηκε να συγκρίνει τη σημερινή κοινοβουλευτική παρουσία με εκείνην επί προεδρίας Αλέξη Τσίπρα, απάντησε ότι «προφανώς ήταν καλύτερη επί ηγεσίας Τσίπρα».

Για την αντιπολίτευση εν γένει, παρατήρησε ότι «το γεγονός ότι στη Βουλή έχουμε οκτώ κόμματα, δημιουργεί πολύ μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση από το να έχει τρία. Γιατί υπάρχει μια πολύπλευρη κριτική από διάφορες οπτικές έχεις ξαφνικά 5-6 μέτωπα. Δεν έχουμε στριμωχτεί γιατί είμαστε πάρα πολύ καλή κυβέρνηση».

Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι στη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη στη Βουλή, ο πρωθυπουργός αφιέρωσε περισσότερο χρόνο στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ από ό,τι στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε: «Ακούσαμε την ομιλία Φάμελλου, κανένα επιχείρημα, καταγγελτικός, ισοπεδωτικός λόγος. Δεν χρειάζεται πολλά να του απαντήσεις σε αυτό. Αυτό τελειώνει σε τρία λεπτά. Και ακούσαμε τον κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος ήρθε και έθεσε πέντε ζητήματα. Στα οποία ο πρωθυπουργός θεώρησε ότι έπρεπε να απαντήσει. Έχει να κάνει με την ποιότητα της αντιπολίτευσης», συμπέρανε.

Επιπλέον, «εάν σε δύο μήνες αποχωρήσουν (σσ από το ΣΥΡΙΖΑ) άλλοι δέκα (βουλευτές) γιατί είδαν ότι τους πέρασε και το ΚΚΕ, και επομένως βαθαίνει η κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι πιθανό κάποια στιγμή να γίνει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση, με κριτήριο, βέβαια, την κοινοβουλευτική δύναμη».

Κληθείς, στο σημείο αυτό, να σχολιάσει το χαρακτηρισμό «Black Friday», που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για τη μείζονα αντιπολίτευση, ο Μ. Βορίδης είπε: «Πολύ ωραίο είναι και το βλέπω να υλοποιείται». Απέρριψε εκ νέου, πάντως, τη μομφή ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται με αλαζονεία.

«Είχαμε πει για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών»

Στα της φορολόγησης ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοπασχολουμένων, υποστήριξε εν πρώτοις ότι «η διατύπωση στο προεκλογικό μας πρόγραμμα ήταν σαφέστατη. Είχαμε μιλήσει για μείωση του τέλους επιτηδεύματος με ταυτόχρονη ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, και ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες». Κατά συνέπεια, προσέθεσε, «όταν διαβάζεις για φορολογική συμμόρφωση, σημαίνει ότι κάτι θα επιτύχω».

Ενώ επικαλέσθηκε σειρά στοιχείων για το θέμα: «25% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων επί σειρά ετών κάνει μηδενική δήλωση. Σας φαίνεται φυσιολογικό; Πιστεύετε ότι είναι ειλικρινείς οι δηλώσεις αυτές; Πόσα από τα 700.000 ΑΦΜ μπορούν να ελεγχθούν και μάλιστα σε βάθος, για να επιτύχουμε τη συμμόρφωση; Το ότι 70% των δηλώσεων είναι κάτω από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη είναι κάτι που σας πείθει;».

Και, εν κατακλείδι, «ο πυρήνας της στρατηγικής μας στο συγκεκριμένο θέμα είναι σωστός. Υπάρχουν ρυθμίσεις που μπορεί να είναι άδικες σε ένα οριζόντιο μέτρο; Απαντώ: μάλιστα. Είναι, όμως, οριζόντιο; Πρώτον, είναι μαχητό. Δεύτερον, εξαιρεί τους νέους επαγγελματίες για σημαντικό χρονικό διάστημα η εξίσωση γίνεται στο 5ο έτος και θα δούμε αν υπάρχει περιθώριο βελτιώσεως». Τέλος, «νομίζω ότι το υπουργείο θα τα δει και θα παρουσιάσει την τελική του πρόταση όταν τελειώσει η διαβούλευση δεν θα αναιρέσουμε τη φιλοσοφία του, αλλά διορθώσεις νομίζω…».

Για τα όρια συνταξιοδότησης

Για τη συζήτηση για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως δεν έχει ακούσει κάτι σχετικό εντός της κυβέρνησης. Κατέθεσε, ωστόσο, την προσωπική του θεώρηση, ότι σε ορισμένα επαγγέλματα, άνθρωποι που «δουλεύουν στο γραφείο και δουλεύουν με το μυαλό τους, το υποχρεωτικό όριο ηλικίας στα 67 είναι θέμα. Αν θέλει να βγει (σ.σ. στη σύνταξη), να βγει. Αλλά, αν θέλει να κάτσει παραπάνω, εγώ θα έδινα τη δυνατότητα αυτή. Για την υποχρεωτικότητα δεν έχω ακούσει κάτι, δηλαδή το υποχρεωτικό όριο συνταξιοδοτήσεως να πάει προς τα πάνω. Αλλά το προαιρετικό, σε ορισμένες δουλειές, είναι κάτι το οποίο ακούω».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μάκης Βορίδης: Θα παραιτηθώ εάν υποχρεωθώ να ψηφίσω το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών"

Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη φυλακή τον βιαστή, αλλά… ξήλωσαν τον διοικητή του Τ.Α Ωρωπού -Το L&O αποκαλύπτει γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι εκατοντάδες εγκληματίες

Η παθογένεια ενός ολόκληρου συστήματος που δεν μπόρεσε να κρατήσει στη φυλακή έναν βιαστή, προσπαθεί να ξεπλυθεί στις πλάτες ενός διοικητή αστυνομικού τμήματος.

Συγκεκριμένα, του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού, Άλέξανδρου Ξαρχουλάκου, ο οποίος μετά από εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, αντικαταστάθηκε.

Χιλιάδες είναι τα άτομα που καθημερινά πρέπει να δίνουν το «παρών» στα αστυνομικά τμήματα. Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ εν έτει 2023 για τις εμφανίσεις των ατόμων αυτών γίνεται μόνο με ταχυδρομείο με εκατοντάδες έγγραφα για τον καθένα αν εμφανίστηκε η όχι.

Είναι πάγια τακτική λοιπόν σε όλα τα τμήματα της Αττικής αυτή η διαδικασία έγγραφης ενημέρωσης των εισαγγελιών να γίνεται σχεδόν κάθε 3 μήνες. Στην όλη διαδικασία, εάν δεν υπάρχει επισήμανση των εισαγγελικών αρχών για ΑΜΕΣΗ ενημέρωσή τους μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις π.χ. τρομοκρατίας, η τακτική που ακολουθείται μέσω αλληλογραφίας είναι απίστευτα χρονοβόρα… διαδικασία μηνών και χωρίς κάποιο άμεσο αποτέλεσμα!

Γι’ αυτό και οι εισαγγελείς το αποφεύγουν και οι ανακλήσεις των όρων είναι ελαχιστότατες σε σχέση με τα άτομα που δεν δίνουν το «παρών» καθώς θεωρείται ότι στο μεσοδιάστημα θα έχει πραγματοποιηθεί η δίκη οπότε οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι προφανώς δεν θα είναι παρόντες θα λάβουν το μέγιστο της ποινής ερήμην τους και θα αναζητούνται μετά από την Αστυνομία για να συλληφθούν.

Ένα «όπλο» που είχαν παλιά οι αστυνομικοί και οι εισαγγελείς -αυτό του άρθρου 182 π.κ παραβίαση περιορισμών διαμονής με το οποίο μπορούσε να συλληφθεί κάποιος άμεσα αν δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους εμφάνισης του και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης- καταργήθηκε από την προηγουμένη κυβέρνηση.

Περίπου 40 αλλοδαποί από τη Μαλακάσα πρέπει να το «παρών» στο Α.Τ Ωρωπού! Πόσοι όμως το κάνουν;

Στις δύο δομές Μαλακασας, δίπλα ακριβώς από τον οικισμό μένουν περίπου 3.000 αλλοδαποί.

Τώρα το «παρών» στο αστυνομικό τμημα του Ωρωπού πρεπει να το δινουν περίπου 40 αλλοδαποί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του L&Ο πάνε μόνο μόνο τρεις από αυτούς. Σε όλους έχει γίνει η διαδικασία μη εμφάνισης χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συνέχεια περί ανάκλησης των όρων αποφυλάκισης . Αυτή η κατάσταση επικρατεί πάνω κάτω σε όλα τα τμήματα της Αττικής…

Τι έγινε όμως με τον 23χρονο «Δράκο των Εξαρχείων» από τη Συρία;

O 23χρόνος υπήκοος Συρίας προφυλακίστηκε για απόπειρα βιασμού που έγινε τον Αύγουστο του 2022 στον Άλιμο.

Μετά από ένα χρόνο, με βούλευμα αποφυλακίστηκε αν και υπήρχε η δυνατότητα κράτησης του για 6 μήνες ακόμη με την υποχρέωση να διαμένει στη Δομή Μαλακάσας και να πηγαίνει κάθε 1η, 10 και 20 του μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Για τον συγκεκριμένο δεν υπήρχε καμία επισήμανση για άμεση ενημέρωση στις δικαστικές αρχές αν δεν εμφανιζόταν στο τμήμα. Όταν δεν εμφανίσθηκε και στις 20 Νοέμβρη για ακόμα μια φορά, συντάχθηκε το σχετικό έγγραφο και εστάλη με το ταχυδρομείο στην Εισαγγελία.

Ποιος είναι ο διοικητής του Ωρωπού

Τα τελευταία τρία χρόνια υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα του Ωρωπού ως διοικητής. Πρόκειται για έναν αστυνομικό που έχει καταφέρει με την ομάδα που έφτιαξε, στο τμήμα ασφάλειας, να εξαρθρώσει τρεις εγκληματικές οργανώσεις για κλοπές και ληστείες, να συλληφθούν σωματέμποροι στην Αλβανία που άρπαξαν μια 16 χρόνη από τη δομή της Μαλακάσας και την πήγαιναν στο Κόσοβο για την πουλήσουν.

Δεκάδες έμποροι ναρκωτικών που δρούσαν στη περιοχή οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης ενώ ήταν αυτός και η ομάδα του που συνέλαβαν τον περιβόητο βιαστή με το πατίνι,τον Πακιστανό που προσπάθησε να βιάσει τον περασμένο Ιούνιο μια 69χρονη στη Σκάλα Ωρωπού. Όσοι τον γνωρίζουν μιλούν με τα καλύτερα λόγια και είναι παραπάνω από έντονη η δυσφορία της τοπικής κοινωνίας του Ωρωπού που μετακινήθηκε από τη θέση του.

Ο άνθρωπος αυτός καλείται να πληρώσει τα λάθη που έκανε μια ολόκληρη πολιτεία και άφησε ελεύθερο ένα βιαστή να αλωνίζει και να σκορπά τον τρόμο σε ανυποψίαστες γυναίκες!

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν στη φυλακή τον βιαστή, αλλά… ξήλωσαν τον διοικητή του Τ.Α Ωρωπού -Το L&O αποκαλύπτει γιατί κυκλοφορούν ελεύθεροι εκατοντάδες εγκληματίες"

Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Έχουν φύγει οι 3 από τους 5 ευρωβουλευτές του κόμματος

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγες ώρες μετά την έξοδο από το κόμμα της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά ευρωβουλευτή που θέτει εαυτόν εκτός του κόμματος καθώς είχαν προηγηθεί ο Στέλιος Κούλογλου  στις 23 Οκτωβρίου και ο Πέτρος Κόκκαλης. στις 16 Νοεμβρίου

Μετά την εξέλιξη αυτή Οι δύο ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν στο κόμμα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης. Πολιτικοί οι λόγοι της αποχώρησής του

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε και επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη, στην οποία υποστηρίζει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή «είναι καθαρά πολιτικοί και όχι προσωπικοί».

Όπως σημειώνει «αφορούν σε πολιτικές επιλογές καθώς και σε ζητήματα συλλογικής λειτουργίας, ύφους και ήθους, που με καθοριστική ευθύνη της νέας ηγετικής ομάδας οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια επιτάχυνση της καθοδικής του πορείας και σε μια εντεινόμενη διαλυτική κρίση. Τον απομακρύνουν δραστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνδιαμορφώσαμε, γνώρισε ο ελληνικός λαός και τον οποίο υπηρέτησα για δεκαετίες, αναλαμβάνοντας ασφαλώς και το δικό μου μερίδιο ευθύνης για τα λάθη και τις αδυναμίες μας».

Η επιστολή του Δημήτρη Παπαδημούλη

«Σύντροφε Πρόεδρε,
Αγαπητή Ράνια,
Αγαπητέ Γιώργο,

Με την παρούσα επιστολή μου θέλω να σας ενημερώσω για την απόφασή μου να μην είμαι πλέον μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ήταν μια καθόλου εύκολη απόφαση. Την έλαβα μετά από πολλή σκέψη, με αισθήματα ευθύνης, λύπης, αλλά και αγωνίας για το μέλλον της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς στην πατρίδα μας.

Πριν 35 χρόνια, μαζί με τον Γιάννη Δραγασάκη, τον αείμνηστο Γρηγόρη Γιάνναρο και τον Μίμη Ανδρουλάκη, συντάξαμε το «Κοινό Πόρισμα» που οδήγησε στη συγκρότηση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, του βασικού πολιτικού προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2000, υπήρξα ένας από τους συνιδρυτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενός σημαντικού εγχειρήματος της ελληνικής πληθυντικής Αριστεράς.

Από το 2014 έως και σήμερα, πρωτοστάτησα στην δημιουργία και την δράση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» στο Ευρωκοινοβούλιο, ενός σημαντικού φόρουμ διαλόγου και κοινής δράσης Ευρωβουλευτών από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, με στόχο την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για την επίτευξη κοινών στόχων, που συνέβαλε θετικά και σε ανάλογες πολιτικές πρωτοβουλίες του κόμματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου είναι καθαρά πολιτικοί και όχι προσωπικοί. Αφορούν σε πολιτικές επιλογές καθώς και σε ζητήματα συλλογικής λειτουργίας, ύφους και ήθους, που με καθοριστική ευθύνη της νέας ηγετικής ομάδας οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια επιτάχυνση της καθοδικής του πορείας και σε μια εντεινόμενη διαλυτική κρίση. Τον απομακρύνουν δραστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνδιαμορφώσαμε, γνώρισε ο ελληνικός λαός και τον οποίο υπηρέτησα για δεκαετίες, αναλαμβάνοντας ασφαλώς και το δικό μου μερίδιο ευθύνης για τα λάθη και τις αδυναμίες μας.

Στις Ευρωεκλογές του 2019 εκλέξαμε έξι Ευρωβουλευτές, με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα. 273.000 πολίτες με ανέδειξαν με τη ψήφο τους, πρώτο σε ψήφους Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Βαδίζω προς την ολοκλήρωση της τρίτης – και τελευταίας θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, όπως έχω δημόσια ανακοινώσει εδώ και χρόνια. Έως τότε, θα συνεχίσω να υπηρετώ με συνέπεια το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκα, καθώς και την ισχυρή λαϊκή εντολή, προσβλέποντας στην συνεργασία με όλους τους συναδέλφους που εκλεγήκαμε μαζί, είτε παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είτε έχουν κάνει άλλες επιλογές.

Το ίδιο ακριβώς θα συνεχίσω και ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τιμώντας την ομόφωνη στήριξη της Ευρωομάδας της Αριστεράς καθώς και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων Ευρωβουλευτών που με επανεξέλεξαν, με μεγάλη πλειοψηφία, στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τέταρτη συνεχόμενη φορά, τον Ιανουάριο του 2022. Εκεί, άλλωστε, εκπροσωπώ όχι μόνο την Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά και τη φωνή και τα συμφέροντα της πατρίδας μας, της Ελλάδας.

Υποβάλλω, επίσης, την παραίτησή μου από τη θέση του Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που κατέχω από τον Ιούλιο του 2014, μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και ομόφωνη στήριξη των Ευρωβουλευτών μας.

Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσω να μετέχω στην Ευρωομάδα της Αριστεράς, την οποία άλλωστε και εκπροσωπώ τα τελευταία 10 χρόνια στο Προεδρείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας μου στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσω να στηρίζω τις ιδέες και τις αξίες της σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως απλός υποστηρικτής, από τα μετόπισθεν, μακριά από αιρετά αξιώματα.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Παπαδημούλης»

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Έχουν φύγει οι 3 από τους 5 ευρωβουλευτές του κόμματος"

Ληστές παρέσυραν Αμεσοδρασίτη στην Καλλιθέα – Σοκαριστικές σκηνές, χειροπέδες στους δράστες (εικόνες)

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία με καταδίωξη ληστών που δεν δίστασαν να παρασύρουν αστυνομικό της Άμεσης Δράσης με μοτοσυκλέτα για να αποφύγουν την σύλληψη κατεγράφησαν στην οδό Λασκαρίδου στην Καλλιθέα.

Στις 07:50 το πρωί της Τρίτης (21/11) αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενημερώθηκαν από το κέντρο για δυο άτομα που προχωρούσαν στην κλοπή μοτοσυκλέτας μάρκας Honda,από την συμβολή των οδών Υποστράτηγου Παρούση και Σαπφούς.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα στο σημείο μετέβησαν Αμεσοδρασίτες που εντόπισαν ένα άτομο με λευκό κράνος να οδηγεί την μοτοσυκλέτα για την οποία υπήρξε η καταγγελία, ενώ ένα δεύτερο άτομο με μαύρο κράνος οδηγούσε μια παρόμοιας μάρκας μοτοσυκλέτα. Στην θέα των αστυνομικών οι δράστες κινήθηκαν προς την οδό Λασκαρίδου, ενώ παράλληλα ο ένας από αυτούς εγκατέλειψε την κλεμμένη μηχανή και επιβιβάστηκε σε αυτή του συνεργού του.

Στην συμβολή της Λασκαρίδου με Παρούση, οι αστυνομικοί παρέταξαν τα περιπολικά στη μέση του δρόμου, ενώ οι ίδιοι παρατάχθηκαν στα κενά μεταξύ των οχημάτων σε μια προσπάθεια δημιουργίας ανθρώπινου τοίχους, με σκοπό να εμποδίσουν την διαφυγή των δραστών.

Ο οδηγός της μηχανής αντί να ακινητοποιήσει το όχημα, ανέπτυξε ταχύτητα και παρέσυρε έναν εκ των αστυνομικών, που ηρωικά παρέμεινε στη θέση του.

Μαζί με τον αστυνομικό στο οδόστρωμα βρέθηκαν και οι δράστες, με τους Αμεσοδρασίτες να συλλαμβάνουν τον έναν από αυτούς επί τόπου.

Ο δεύτερος κατάφερε να απομακρυνθεί λίγα μέτρα από το σημείο, αλλά αστυνομικοί τον καταδίωξαν και του πέρασαν χειροπέδες, παρά το γεγονός πως προσπάθησε να απεγκλωβιστεί χτυπώντας με κλωτσιές και γροθιές τους αστυνομικούς. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράστες είναι σεσημασμένοι για παρόμοια αδικήματα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ληστές παρέσυραν Αμεσοδρασίτη στην Καλλιθέα – Σοκαριστικές σκηνές, χειροπέδες στους δράστες (εικόνες)"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news