facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ραγιάν από το πηγάδι

Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ραγιάν από το πηγάδι όπου παρέμεινε παγιδευμένος επί πέντε ημέρες, σε χωριό σε ορεινή περιοχή του βόρειου Μαρόκου.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στους γονείς του, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το παλάτι.

Αρχικά ορισμένα διεθνή ΜΜΕ έγραψαν ότι τα κατάφερε, όμως στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την τραγική είδηση του θανάτου του.

Η είδηση του θανάτου του μικρού Ραγιάν προκάλεσε βαθιά θλίψη στο Μαρόκο και διεθνώς.

Για τον απεγκλωβισμό του είχε πραγματοποιηθεί τεράστια επιχείρηση. Οι διασώστες άνοιξαν οριζόντιο τούνελ για να φθάσουν στον θύλακα όπου είχε παγιδευτεί το αγόρι, αφού αφαίρεσαν μεγάλο μέρος της πλαγιάς. Εισήλθαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο τούνελ που οδηγούσε στον θύλακα όμως δυστυχώς ανέσυραν το παιδί νεκρό αργά το βράδυ.

Ο πεντάχρονος Ραγιάν είχε παγιδευτεί σε ξερό πηγάδι βάθους 32 μέτρων στο χωριό Ιγκράν στο Βόρειο Μαρόκο. O πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού έχουν κατεβάσει μια κάμερα για να το παρακολουθούν. Του έδωσαν οξυγόνο νερό και τροφή αλλά είναι άγνωστο αν το παιδί κατάφερε να φάει.

Για να μην κινδυνεύσει η ζωή του επέλεξαν τη διάνοιξη παράλληλης τάφρου που έχει ολοκληρωθεί απομακρύνοντας ολόκληρη πλαγιά του λόφου δίπλα στο πατρικό του.

Συνεργεία πρώτων βοηθειών με συσκευές ανάνηψης βρίσκονταν επί τόπου και σε επιφυλακή ελικόπτερο για επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο.

Για τη ζωή του μικρούλη Ραγιάν προσεύχονταν οι συγγενείς και εκατοντάδες συμπατριώτες του στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινοί παρακολούθησαν τις προσπάθειες από την τηλεόραση. Μέσω διαδικτύου στο αραβικό #SaveRayan διάσημοι Μαροκινοί αλλά και Αλγερινοί αθλητές προσεύχονταν να τα καταφέρει.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μαρόκο: Νεκρός ανασύρθηκε ο 5χρονος Ραγιάν από το πηγάδι"

Δολοφονία Άλκη στην Θεσσαλονίκη – Τακης Θεοδωρικάκος: Θα κλείσουν οι παράνομοι σύνδεσμοι

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στο χουλιγκανισμό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στη δολοφονία του Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Alpha και του ΣΚΑΪ «Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν».

Ο υπουργός έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι’ αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους, κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Αναδεικνύει εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών οπλοκατοχή και άλλα που έχουν εμφανιστεί σε αυτούς τους συνδέσμους και οδηγεί όλους τους παραβάτες στη δικαιοσύνη. Αλλά δεν φτάνει αυτό, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πολιτεία και αθλητικοί φορείς για να γυρίσουμε στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες, τα νέα παιδιά χωρίς φόβο».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη στην Θεσσαλονίκη – Τακης Θεοδωρικάκος: Θα κλείσουν οι παράνομοι σύνδεσμοι"

Οι ευχές Μητσοτάκη στον Ερντογάν για περαστικά και η απάντηση του Τούρκου πρόεδρου - Δείτε τα tweets

Περαστικά ευχήθηκε με ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Τούρκο πρόεδρο. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με την σύζυγο του Εμινέ, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Όπως ενημέρωσαν παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα από την μετάλλαξη omicron.

Εύχομαι στον Τούρκο πρόεδρο και την σύζυγο του γρηγορή ανάρρωση από την COVID19, αναφέρει στα αγγλικά στην ανάρτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η απάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό:

«Σας ευχαριστώ για τις καλές σας ευχές κύριε πρωθυπουργέ. Η γυναίκα μου εγώ στέλνουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς σε εσάς, την οικογένεια σας και τον Ελληνικό λαό», απάντησε σε μήνυματα του στο twitter o ο Τούρκος πρόεδρος.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Οι ευχές Μητσοτάκη στον Ερντογάν για περαστικά και η απάντηση του Τούρκου πρόεδρου - Δείτε τα tweets"

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παιδιών μεταναστών που είχε μέχρι και… baby sitter

Μια βλάβη σε αεροπλάνο έδωσε περίπου δυόμισι χρόνια «παράταση δράσης» σε ένα από τα σοβαρά κυκλώματα παράνομης διακίνησης μικρών παιδιών μεταναστών, από την Ελλάδα στην Γερμανία, το οποίο όμως εξαρθρώθηκε τελικά πριν από δύο μέρες.

Το κύκλωμα εξαρθτώθηκε στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, που υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό της EUROPOL, με τη συμμετοχή αστυνομικών αρχών της Γερμανίας.

Η όλη επιχείρηση, με την κωδική ονομασία, «Operation Hook» εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Επιχειρήσεων (Ε.Σ.Ε.) και του προγράμματος EMPACT, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, που ηγείται η χώρα μας.

Πως δρούσαν

Πρόκειται για κύκλωμα οργανωμένο και στην λεπτομέρεια, αφού διέθετε μέχρι και «δομές» με παιδικά δωμάτια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία, με ειδική μπέιμπι σίτερ, καθώς τα παιδάκια ήταν ηλικίας από 3 έως 7 ετών και είχαν ανάγκη από φροντίδα, μέχρι να καταλήξουν στον προορισμό τους.

Για την μεταφορά κάθε παιδιού τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν από 4.500- 6.000 ευρώ, ενώ διευκόλυναν και ενήλικες για να μεταβούν επίσης στην Γερμανία με διαβατήρια που χρέωναν από 500 έως 1.200 ευρώ το ένα.

Συνελήφθη, εκτός των άλλων, στην Αθήνα, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, ένας 41χρονος Σύρος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ακόμα 5 αλλοδαπούς, από τους οποίους οι 2 είναι μόνιμοι κάτοικοι Γερμανίας. Επίσης αναζητείται μια ακόμα γυναίκα, που έχει εκδοθεί σε βάρος της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τη συμμετοχή της σε παράνομες προωθήσεις μεταναστών.

Από το υλικό που συγκεντρώθηκε προέκυψε η εμπλοκή του διεθνικού εγκληματικού δικτύου σε τουλάχιστον 10 υποθέσεις, παράνομης διακίνησης μεταναστών, προωθώντας συνολικά 7 ανήλικους και 5 ενήλικες μετανάστες, με τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος, που είχε μια μυθιστορηματική εξέλιξη, αποτελεί ουσιαστικά επιτυχία των ελληνικών αρχών, καθώς, τον Σεπτέμβριο του 2019, είχαν την πληροφορία για μεταφορά ενός κοριτσιού 3 ετών, από μια νεαρή γυναίκα από την Συρία, η οποία το παρέλαβε από την Αθήνα και μετέβαιναν αεροπορικώς στην Γερμανία.

Η βλάβη που έδωσε στο κύκλωμα παράταση ζωής

Η ΕΛ.ΑΣ ενημέρωσε τις γερμανικές αρχές να την ελέγξουν, αλλά από μια απρόσμενη εξέλιξη, η σύλληψη της ματαιώθηκε και μαζί με αυτή και η αποκάλυψη του κυκλώματος. Το αεροπλάνο έπαθε βλάβη κατά τη διάρκεια της πτήσης και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στην Ιταλία, απ’ όπου η γυναίκα κατάφερε με άλλο τρόπο να μεταφέρει το κοριτσάκι στον προορισμό του, αποφεύγοντας τον έλεγχο στο γερμανικό αεροδρόμιο.

Αυτό ωστόσο αποτέλεσε την αρχή για το «ξήλωμα» του κυκλώματος, καθώς η γυναίκα μπήκε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών στην Γερμανία και διαπιστώθηκε ότι έκανε συχνά σύντομα ταξίδια στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια 26χρονη, νόμιμη κάτοικο Γερμανίας μητέρα ενός παιδιού, η οποία είχε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς έκανε τις μεταφορές των παιδιών εμφανιζόμενη ως μητέρα τους, είτε με τα στοιχεία του πραγματικού παιδιού της, είτε με άλλα στοιχεία. Επίσης μετέφερε στον αρχηγό της οργάνωσης τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν για κάθε παιδί, ή και για τους γονείς τους, οι οποίοι είχαν την ελπίδα ότι θα τα ακολουθούσαν κάποια στιγμή.

Τα έγγραφα που χρησιμοποιούσαν τα αγόραζαν στη μαύρη αγορά από νόμιμους μετανάστες στην Γερμανία. Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται ως βασικό στέλεχος της οργάνωσης είναι και ένας ακόμα Σύρος 32 ετών, ο οποίος αγόραζε τα έγγραφα και ταυτόχρονα παραλάμβανε στην Γερμανία τα παιδάκια από την 26χρονη και τα φιλοξενούσε προσωρινά.

Στον Άγιο Παντελεήμονα το «στρατηγείο»

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι το «στρατηγείο» της οργάνωσης ήταν ένα διαμέρισμα 120 τ.μ. στον ‘Αγιο Παντελεήμονα, που νοίκιαζε ένας 41χρονος Σύρος, ο οποίος φέρεται ως ηγετικό στέλεχος.

Στο διαμέρισμα αυτό είχε διαμορφώσει ένα δωμάτιο για προσωρινή φιλοξενία των παιδιών, ενώ είχε και μία γυναίκα επίσης από την Συρία, η οποία είχε ρόλο μπέιμπι σίτερ για όσο διάστημα έμεναν εκεί.

Η μεταφορά γινόταν αεροπορικώς από τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, απευθείας για Γερμανία, ή μέσω Ισπανίας, Ελβετίας και Ιταλίας, είτε με πλοίο από την Ηγουμενίτσα στην Ιταλία και από εκεί με διάφορα μέσα για Γερμανία.΄

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, ο τελικός προορισμός των παιδιών ήταν συνήθως κάποιοι συγγενείς στην Γερμανία, αλλά ενδεικτικό της αγωνίας των γονέων να στείλουν τα παιδιά τους κάπου που πίστευαν ότι θα είχαν ένα καλύτερο μέλλον, είναι ότι έπαιρναν το ρίσκο να καταλήξουν σε κάποιες δομές φιλοξενίας στην Γερμανία, κάτι που συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις.

Για την υπόθεση έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία η γερμανική κοινή γνώμη, καθώς εκτενές δημοσίευμα έχει η εφημερίδα BILD, μνημονεύοντας τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται στην Ελλάδα για τυχόν και άλλα μέλη της οργάνωσης, καθώς και από την EUROPOL, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρακλάδια και σε άλλες χώρες.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παιδιών μεταναστών που είχε μέχρι και… baby sitter"

Αργολίδα: Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες – Συμβολικός αποκλεισμός στον δρόμο των αρχαιοτήτων

Την απόφασή τους να στήσουν μπλόκο γνωστοποίησαν οι αγρότες της Αργολίδας.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, μετά την Γενική Συνέλευση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ν. Αργολίδας, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο στον δρόμο των αρχαιοτήτων, στο ύψος του Αγ. Γεωργίου και να ενισχύσουν το μπλόκο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα.

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που έγιναν κάτω από τον φόβο των κινητοποιήσεων, δεν ικανοποιούν τα αιτήματα που έχουν στο σύνολο οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Συνεχίζουν δυναμικά με συμβολικό αποκλεισμό της Π.Ε.Ο Άργους- Κορίνθου, στο ύψος του Ενόδιον, την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 11.00 πμ.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αργολίδα: Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες – Συμβολικός αποκλεισμός στον δρόμο των αρχαιοτήτων"

Συλλήψεις 9 ατόμων για νοθεία καυσίμων – Εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν εννέα άτομα που εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα με σκοπό τη νόθευση καυσίμων.

Εντοπίστηκε εταιρία όπου αποθηκεύονταν οι χημικοί διαλύτες και πρατήριο υγρών καυσίμων που τα διέθετε ως καύσιμα.

Κατασχέθηκαν πάνω από 29.300 λίτρα μείγματος διαλυτών, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις υπερβαίνουν τις 30.000 ευρώ

Από τη Διεύθυνση Οικονομική Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες χθες (04-02-2022) εννέα (9) άτομα, που εισήγαγαν χημικούς διαλύτες από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νόθευση καυσίμων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων.

Συγκατηγορούμενοι είναι επιπλέον τρία (3) άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) διαπιστώθηκε ότι, με κατάλληλο όχημα εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες, τους οποίους αποθήκευαν σε ειδική δεξαμενή, σε προαύλιο χώρο εταιρίας σε περιοχή της Αττικής. Ακολούθως, με βυτιοφόρο όχημα μεταφόρτωναν τους διαλύτες και εφοδίαζαν πρατήριο υγρών καυσίμων, με σκοπό την ανάμειξή τους με καύσιμα του πρατηρίου.

Μάλιστα, για την απόκρυψη των ενεργειών τους και την παραπλάνηση των Αρχών, φρόντιζαν τα παραστατικά που εξέδιδαν να εμφανίζουν ως προορισμό εταιρία «φάντασμα» στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή εταιρία χωρίς εμπορική δραστηριότητα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία και στο πρατήριο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 29.301,50 λίτρα μείγματος διαλυτών,
  • φορτηγό με επικαθήμενο,
  • βυτιοφόρο,
  • 990 ευρώ,
  • 22 παλέτες με μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων,
  • κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι, οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες ανέρχονται στα 30.718,47 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Συλλήψεις 9 ατόμων για νοθεία καυσίμων – Εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικά προϊόντα"

Αττική Οδός: Πρώτη ομαδική αγωγή από εγκλωβισμένους οδηγούς – Διεκδικούν 128.000 ευρώ

Ξεπερνούν κάθε λογική οι περιγραφές για τα όσα έζησαν οι εγκλωβισμένοι στον αυτοκινητόδρομο και αναφέρονται στην πρώτη ομαδική αγωγή, που κατατέθηκε σε βάρος της εταιρείας με την οποία 8 πολίτες διεκδικούν 128.000 ευρώ για τις παραλείψεις της εταιρείας.

«Κατατέθηκε αγωγή ομαδική ενώπιον του μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αφορά διαφορετικές περιπτώσεις εγκλωβισμένων συμπολιτών μας. κάποιοι εξ αυτών είχαν σοβαρά θέματα υγείας. Υπήρχε παιδί εγκλωβισμένο το οποίο έμεινε στο αυτοκίνητο μαζί με τους γονείς του πάνω από 16 ώρες. Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας ζητάνε τη δικαίωσή τους μέσω της ελληνικής δικαιοσύνης», ανέφερε σε δήλωσή της στο dikastiko.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Σύμφωνα με την αγωγή «κανείς από τους αρμόδιους δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις των εγκλωβισμένων, με αποτέλεσμα ο απεγκλωβισμός, ο οποίος έγινε μετά από πολλές ώρες, να λάβει χώρα χάρη σε ατομικές πρωτοβουλίες, οι οποίες συντέλεσαν στο να μην υπάρξουν θύματα. Η ευθύνη της πρώτης και δεύτερης των εναγομένων (σ.σ. των διαχειριστριών εταιρειών της Αττικής Οδού) συνίσταται στο γεγονός ότι επέτρεψαν τη διέλευση νταλικών εν μέσω χιονόπτωσης, αν και γνώριζαν τα τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα».

Όπως σημειώνεται «στις 24/1/2022 και περί ώρα 9.30 στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης η Τροχαία απαγόρευε τη διέλευση αυτοκινήτων χωρίς τη χρήση αλυσίδων, ως εκ τούτου ήδη ο κρατικός μηχανισμός είχε λάβει μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Πλην όμως αν και ήταν γνωστό σε όλους το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας οι πρώτοι και δεύτεροι των εναγόμενων  δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα, προκειμένου να μείνει ανοιχτός ο κεντρικότερος οδικός άξονας του λεκανοπεδίου Αττικής από τον οποίο διέρχονται χιλιάδες οχήματα καθημερινά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων συμπολιτών μας εντός των οχημάτων τους, λόγω της έντονης χιονοθύελλας».

Παράλληλα, «δεν ενημέρωσαν στα διόδια, ως όφειλαν, τους οδηγούς ότι υπήρχε πρόβλημα, ώστε να μην εισέλθουν σε αυτή, αλλά επέτρεψαν τη διέλευση τους αρκετές ώρες μετά το αρχικό συμβάν. Δεν υπήρχαν μηνύματα ενημερωτικά στις πινακίδες προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος των οχημάτων στην Αττική Οδό.

Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι ο εγκλωβισμός των αυτοκινήτων, θα είχε αποφευχθεί, αν οι υπεύθυνοι είχαν δράσει αμέσως για να καθαρίσουν τις εξόδους, οι οποίες είναι ανηφορικές και δύσκολες στην πρόσβαση, σε περίπτωση χιονιού και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Όφειλαν να τοποθετήσουν εκχιονιστικά μηχανήματα για να ανοίγουν οι ανηφορικές έξοδοι, καθώς  ήταν γνωστό σε όλους εδώ και αρκετές ημέρες, ότι θα υπάρξουν ακραία καιρικά φαινόμενα και έπρεπε εγκαίρως να ληφθεί κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο για να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση των οχημάτων» υποστηρίζεται στην αγωγή.

Αττική Οδός

eurokinissi

Ταυτόχρονα – αναφέρεται – «οι Λ.Ε.Α παρέμεναν κλειστές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση του ΕΚΑΒ αλλά και της Πυροσβεστικής.  Δεν υπήρχαν ειδικές ομάδες, για να επεμβαίνουν αποτελεσματικά, προσφέροντας υπηρεσίες βοήθειας σε οχήματα και οδηγούς, υπηρεσίες καθαρισμού της Οδού και υπηρεσίες σήμανσης. Εξαιτίας της βαριάς αμέλειας της εταιρείας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που όφειλε και μπορούσε , ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος, επήλθε αυτό το ιδιαιτέρως επαχθές για εμάς αποτέλεσμα».

Και η αγωγή καταλήγει: «Ως εκ τούτου, δεν χωρεί αμφιβολία πως οι παραλείψεις των εναγομένων ήταν εγκληματικές και οδήγησαν στον πολύωρο εγκλωβισμό μας εντός των οχημάτων μας, χωρίς κανένα απολύτως εφόδιο μαζί μας, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα».

Εγκλωβισμένος σε νεκροφόρα

«Βρισκόμουν εν ώρα εργασίας επιστρέφοντας από τη Λούτσα με κατεύθυνση προς το Α’ Νεκροταφείο. Φτάνοντας στο ύψος της Κάντζας εγκλωβίστηκα και εγώ μαζί με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας στην Αττική Οδό, χωρίς τροφή και νερό και κυρίως χωρίς το παραμικρό ενδιαφέρον από τους αρμόδιους, οι οποίοι μας άφησαν έρμαια της κακοκαιρίας» καταθέτει στην προσφυγή του ο οδηγός της νεκροφόρας.

«Πέρασα 16 ώρες εγκλωβισμένος στο όχημα στη νεκροφόρα, φοβούμενος μάλιστα μην προκληθεί κάποια ζημιά, αφού ήταν μέσο για να εργάζομαι, και έπαθα κρίση πανικού, διότι είμαι φοβικός ως άνθρωπος και τέτοιες καταστάσεις με φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση και ειδικά μέσα στην νεκροφόρα κλεισμένος τόσες ώρες.

Βλέποντας την αδιαφορία των υπευθύνων αναγκάστηκα να βγω μόνος μου, με τη βοήθεια του συναδέλφου μου και να σκάψουμε με γυμνά χέρια το χιόνι για να απεγκλωβιστεί το όχημα, ενώ την ίδια ώρα το χιόνι έπεφτε με μανία, με αποτέλεσμα να έχω γίνει μούσκεμα κινδυνεύοντας να πάθω πνευμονία. Εν τέλει τα κατάφερα και εξερχόμενος την Αττικής Οδό μετά από 16 και πλέον ώρες συνάντησα άνδρες της πυροσβεστικής και τους στρατού, οι οποίοι με ενημέρωσαν πως τους είχε απαγορευτεί από την Αττική Οδό να εισέλθουν και να βοηθήσουν τον κόσμο» τονίζει.

Αττική Οδός

eurokinissi

Αττική Οδός: Πήγε να πάρει τη μητέρα της για να γλιτώσει την κακοκαιρία

Μία κόρη που είχε πάει να πάρει τη μητέρα της ώστε να μείνει μαζί της, προκειμένου να μην είναι μόνη της εν μέσω κακοκαιρίας και βρέθηκε χωρίς τροφή και νερό για αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Η μητέρα της «να πάσχει από πίεση και ταχυκαρδίες και να κινδυνεύει να πάθει κρίση ανά πάσα στιγμή και χωρίς βοήθεια από κανέναν, αφού ούτε οι αρμόδιοι κινητοποιήθηκαν να μας συνδράμουν, ούτε η Πολιτική Προστασία απαντούσε στις κλήσεις μας» αναφέρει.

«Η απίστευτη αδιαφορία που λάβαμε από τους αρμόδιους της Αττικής Οδού ήταν πρωτοφανής. Μας άφησαν για 16 και πλέον ώρες χωρίς νερό και τροφή, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση για το τι θα γίνει και χωρίς έστω να μας πλησιάσουν για να δουν πως είμαστε από ανθρωπιστικό και μόνο λόγο. Ζήσαμε την απόλυτη εξαθλίωση, αφού κάποια στιγμή, μετά από τόσες ώρες αναμονής έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε τουαλέτα. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν ήταν εφικτό και για τον λόγο αυτό βγήκαμε έξω από το αμάξι με τις πόρτες να μας καλύπτουν από τους άλλους οδηγούς και κάναμε την ανάγκη μας έξω στο χιόνι, σε πολικές θερμοκρασίες, σε συνθήκες που συνάδουν με τον άνθρωπο των σπηλαίων» προσθέτουν.

Αττική Οδός: Η περίπτωση καρκινοπαθούς

Σοκαριστική είναι και η αναφορά καρκινοπαθούς πολίτη, ο οποίος μόλις είχε υποβληθεί σε ακτινοβολίες και είχαν εισέλθει τις πρώτες πρωϊνές ώρες για να μεταβούν στο νοσοκομείο. Όταν, όμως, μπήκαν εκ νέου για να γυρίσουν στο σπίτι τους στην Αττική Οδό συνάντησαν το… απόλυτο χάος.

«Περί τις 11.03 και ενώ η δεύτερη εξ ημών (σ.σ. η σύζυγός του) οδηγούσα το όχημα μας,  εισήλθαμε στην Αττική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, όπως προκύπτει και από την απόδειξη των διοδίων για τα οποία πληρώσαμε. Ήδη εκείνη την ώρα η χιονόπτωση ήταν έντονη, πλην όμως ουδεμία ενημέρωση λάβαμε σχετικά με την κατάσταση, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν δυνατό να μην είχε γίνει αντιληπτή, αντιθέτως μας επέτρεψαν την είσοδο αφού πληρώσαμε το αντίτιμο.

eurokinissi

Καταφέραμε να διανύσουμε μόλις 500 μέτρα, όταν αντικρύσαμε το απόλυτο χάος να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αμέτρητα αμάξια ακινητοποιημένα μπροστά μας, δεξιά μας και αριστερά να κορνάρουν ασταμάτητα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των οδηγών που θεωρούσαμε εκείνη τη στιγμή πως είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Γρήγορα όμως οι εικασίες αυτές διαψεύστηκαν, αφού ελάχιστα λεπτά αργότερα η χιονόπτωση έγινε ακόμη πιο έντονη και τότε ήταν που καταλάβαμε ότι τα οχήματα δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω της χιονόπτωσης. Ήταν η στιγμή που ξεκινήσαμε να βιώνουμε το απόλυτο χάος.

Σημειωτέον δε, πως οι δύο πρώτοι εξ ημών είχαμε σταματήσει στο εσωτερικό σήραγγας, γεγονός που έκανε την όλη κατάσταση ακόμη πιο χαώδη, αφού ο αντίλαλος από τις κόρνες των οχημάτων και τις φωνές των εγκλωβισμένων τρυπούσαν τα αυτιά μας προκαλώντας μας έντονο πανικό, ενώ ταυτόχρονα αναπνέαμε τα καυσαέρια από τις εξατμήσεις όλων αυτών των εγκλωβισμένων αυτοκινήτων. Βρισκόμασταν σε τεράστιο φόβο, αφού κανείς δεν μπορούσε να μας εγγυηθεί ότι δεν θα κατέρρεε τμήμα της σήραγγας και θα μας καταπλάκωνε. Και όλα αυτά τα βιώναμε με μεγάλη ένταση, ειδικά ο πρώτος εξ ημών,  ο οποίος μόλις είχα υποβληθεί σε ακτινοβολίες, κρύωνα αφόρητα , μούδιαζαν τα άκρα μου, πόναγε το σώμα μου και λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας μου πίστευα ότι η επιβάρυνση της υγείας μου αυτής θα φέρει και το τέλος μου. Μαζί μας δεν είχαμε τροφή, ούτε λίγο νερό, αφού θεωρούσαμε όταν φεύγαμε από το νοσοκομείο πως θα φτάναμε σύντομα στο σπίτι μας. Ελλόχευε επίσης ο κίνδυνος να μείνουμε χωρίς βενζίνη και να μην έχουμε ούτε θέρμανση και να βρεθούμε πλήρως εκτεθειμένοι στο πολικό ψύχος που επικρατούσε».

Όπως περιγράφουν, κάποιοι ξεκίνησαν πεζοί αλλά ο μόλις υποβληθείς σε ακτινοβολία δεν ήταν σε θέση να περπατήσει. «Μετά από 8 ολόκληρες ώρες αναμονής, και χωρίς να μας έχει προσεγγίσει κανένας από τους υπεύθυνους της Αττικής Οδού για να μας ενημερώσουν, για καλή μας τύχη πέρασε το φορτηγό κάποιου ιδιώτη και άνοιξε υποτυπωδώς τον δρόμο μπροστά μας, επιτρέποντάς μας να ακολουθήσουμε τον δρόμο, με πολλή προσοχή, αφήνοντας απλά το αμάξι να τσουλήσει σιγά σιγά στον δρόμο, καθώς αν πατούσαμε έστω και λίγο γκάζι υπήρχε κίνδυνος να γλιστρήσει το όχημα, αφού η κατάσταση του δρόμου θύμιζε παγοδρόμιο» σημειώνουν.

Αττική Οδός: 12 ώρες εγκλωβισμένοι με παιδί 4,5 ετών

Πήγε να πάρει τη γυναίκα του, που μόλις είχε παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα της,  και το ανήλικο παιδί του από το αεροδρόμιο. «Επιλέξαμε να εισέλθουμε στην Αττική οδό, γιατί θεωρείται ο πλέον γρήγορος τρόπος να φτάσεις στην Ελευσίνα. Όσες φορές χρειάστηκε παλιότερα να γυρίσουμε από το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην κατοικία μας στο Ναύπλιο, πάντοτε ακολουθούσαμε αυτήν την διαδρομή. Εναλλακτικά, θα έπρεπε να πάμε είτε από Λεωφ. Βάρης – Κορωπίου, είτε από Λεώφ. Λαυρίου και θα χρειαζόταν να διανύσουμε μεγαλύτερη απόσταση και να σπαταλήσουμε διπλάσιο χρόνο για να φτάσουμε στον τελικό προορισμό μας. Επιπλέον, επειδή ήταν μαζί μας και ο ανήλικος υιός μας, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε την Αττική οδό, διότι θεωρούσαμε μια από τις πιο ασφαλείς οδούς στην χώρα μας» ανέφεραν.

eurokinissi

Κατά την διέλευση μας στα διόδια της Αττικής Οδού, δεν μας ζητήθηκε να πληρώσουμε εισιτήριο, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας μας έκανε νόημα να περάσουμε χωρίς να πληρώσουμε κάποιο αντίτιμο, επιτρέποντας μας την ελεύθερη δίοδο. Κανείς από την εταιρεία δεν μας προειδοποίησε για την κατάσταση που επικρατούσε στον δρόμο, ούτε υπήρχε κάποια ειδοποίηση από τα φωτεινές πινακίδες της Αττικής Οδού για το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί, πέραν από «Καθυστερήσεις λόγω ρίψης αλατιού» και «Καθυστερήσεις λόγω χιονόπτωσης».  Μετά από λίγο που εισήλθαμε στον αυτοκινητόδρομο διαπιστώσαμε ότι είχε πολλή μεγάλη κίνηση και πηγαίναμε “σημειωτόν”».

Και προσθέτουν: «Η εμπειρία μας αυτή ήταν τραγική! Χρειαστήκαμε να μείνουμε αποκλεισμένοι χωρίς φαγητό και θέρμανση σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν για 12 ώρες και το παιδί μας βρισκόταν σε τεράστιο πανικό! Χιονόπτωση συνεχώς αυξανόταν και ο δρόμος μπροστά μας γέμισε χιόνι, όπου εν συνεχεία ακολούθησε η χιονοθύελλα. Κανείς δεν μπορούσε να φύγει από το σημείο. Πιστεύαμε ότι δεν θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε και ίσως αυτό να απόβαινε μοιραίο για τη ζωή μας. Παραμείναμε κλεισμένοι στο όχημα μας χωρίς θέρμανση. Ανάβαμε το καλοριφέρ του αυτοκινήτου ελάχιστα για να ζεσταθεί ο γιος μας που πάγωνε, ώστε να μην τελειώσουν τα καύσιμα. Το ανήλικο τέκνο μας, καθ’ όλη την διάρκεια του εγκλωβισμού μας παρέμενε ανήσυχο και φοβισμένο, έκλαιγε και εκλιπαρούσε να φύγουμε από εκεί. Δεν μπορούσαμε να ηρεμήσουμε το παιδί μας καθώς φοβόταν μην πεθάνουμε από το κρύο».

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Οδός: Πρώτη ομαδική αγωγή από εγκλωβισμένους οδηγούς – Διεκδικούν 128.000 ευρώ"

The Guardian: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα - Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχθούμε;»

Στο μακροσκελές άρθρο της δημοσιογράφου Σάρλοτ Χίγκινς στην Guardian, με έναν αρκετά καυστικό τίτλο διερωτάται «Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα – τότε για είναι τόσο δύσκολο να αποδεχτούμε την επανένωση;». Όπως εξηγεί, σταδιακά αρκετά αντικείμενα επιστρέφουν στον τόπο προέλευσης τους, όμως ακόμη αυτό δεν έχει συμβεί με την Ελλάδα. Αναφέρεται επιπλέον, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι όταν επισκέφθηκε το Λονδίνο υπογράμμισε την ανάγκη να επιστραφούν τα μάρμαρα στην χώρα μας.

Στην ανάλυση της υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία υπόθεση που η ευθύνη της μετατίθεται από τον έναν στον άλλον. Όπως χαρακτηριστικά γράφει, η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η επανένωση δεν εξαρτάται από αυτήν αλλά από τους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου.

Οι διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου τώρα – εκτός ότι δεν έχουν τη «διάθεση» για να τα επιστρέψουν – υποστηρίζουν ότι υπάρχει και ο νόμος του 1963 (1963 British Museum Act) που τους δεσμεύει.

Προσκολλημένο στο αυτοκρατορικό παρελθόν το Γούεστμινστερ

Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει ότι για να φύγει οποιοδήποτε έκθεμα εκτός Βρετανικού Μουσείου θα πρέπει ή να έχει υποστεί ζημιές ή να είναι αντίγραφο ή να πρόκειται για έκθεμα που έχει λεηλατηθεί ή αγοραστεί υπό εξαναγκασμό την περίοδο του Ολοκαυτώματος.

Παράλληλα, οι διαχειριστές υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατός ούτε ο δανεισμός των γλυπτών, με ευθύνη αυτή τη φορά των ίδιων των Ελλήνων, που δεν αναγνωρίζουν την ιδιοκτησία του βρετανικού μουσείου.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό σημείο του άρθρου είναι, ότι η δημοσιογράφος επιλέγει να χαρακτηρίσει την γκαλερί Ντουβίν του μουσείου, όπου και βρίσκεται η ζωφόρος των 75 μέτρων και μερικά από τα γλυπτά των αετωμάτων του Παρθενώνα, «κάπως ζοφερή και καταθλιπτική, σε σύγκριση με την φανταστική αφήγηση που αναπαρίσταται στο μουσείο της Ακρόπολης».

Τελειώνοντας και ενώ έχει αναφερθεί στον φιλέλληνα Μπόρις Τζόνσον – ο οποίος ως μαθητής έγραφε υπέρ της επανένωσης – το άρθρο της Guardian καταλήγει ότι το Γούεστμινστερ δε φαίνεται να ξεκολλάει από το αυτοκρατορικό παρελθόν της Βρετανίας, το οποίο είναι ίσως εκείνο που πραγματικά αποτρέπει την επανένωση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " The Guardian: «Τα γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν στην Ελλάδα - Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να το αποδεχθούμε;»"

Αποκάλυψη: Έτσι διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για διαφυγή του 20χρονου στην Αλβανία. Όπως αποκαλύπτεται πέρασε από τα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής, μία μέρα μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη…

Όλα δείχνουν πως συνέβη αυτό που φοβόταν η αστυνομία από την πρώτη στιγμή. Ένας εκ των βασικών υπόπτων για το έγκλημα, ο 20χρονος φίλος και συνεργός του μοναδικού για την ώρα συλληφθέντα, κατάφερε να περάσει από τα σύνορα σαν κύριος και να φτάσει στην Αλβανία. Το έκανε όπως αποκάλυψε το Mega, στις 2 Φεβρουαρίου. Μία μέρα μετά τη φονική επίθεση, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να ξετυλίξουν το κουβάρι των γεγονότων και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών.

Εκμεταλλεύτηκε αυτή την καθυστέρηση και κατάφερε να φτάσει στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με αυτοκίνητο και να περάσει στη γειτονική χώρα, στις 23.45, τη νύχτα της 2ας Φεβρουαρίου, δίχως να κινήσει υποψίες. Άλλωστε δεν είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Τα στοιχεία του, αναζητήθηκαν 30 φορές μετά από εκείνη τη νύχτα, τόσο από Έλληνες όσο και από Αλβανούς αστυνομικούς, που όπως φαίνεται βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για τον εντοπισμό του. Για την ώρα ο D. R. παραμένει άφαντος. 

Ο Λευτέρης Οικονόμου, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, απέφυγε νωρίτερα στην ΕΡΤ να επιβεβαιώσει τη διαφυγή και αρκέστηκε να πει γενικά πως: «σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος, ο οποίος στην πορεία αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή, διέφυγε στο εξωτερικό, υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες που προβλέπουν την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Ποιος είναι ο 20χρονος χούλιγκαν

Ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία είναι οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, στον ίδιο σύνδεσμο με τον 23χρονο και έχει στο πόδι ένα τατουάζ με την ημερομηνία ίδρυσης της ομάδας του δικεφάλου του Βορρά. Σε σελίδα του στο Facebook έχει ανεβάσει φωτογραφίες με αλβανούς εθνικιστές, πορείες μαυροφορεμένων και την… απεικόνιση των επεισοδίων στον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Βόλο πάνω στον… Παρθενώνα!

Είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, καθώς η δράση του, σε ανάλογες επιθέσεις είναι πλούσια. Ο 20χρονος είχε ταυτοποιηθεί το 2019, όταν και τότε μαζί με τον 23χρονο, ήταν στην ομάδα κρούσης που επιτέθηκε σε δύο άτομα στη Χαριλάου.

Πιο συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου 2019, πέντε άτομα επιτέθηκαν σε δύο φίλους του Άρη που περίμεναν σε στάση λεωφορείου, στην οδό Πλαστήρα, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης. Ο ένας δέχτηκε μαχαίρια στο μπούτι ενώ ο δεύτερος πρόλαβε και διέφυγε. Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει με ανακοίνωσή της, πως για την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω 22χρονος Έλληνας και είχαν ταυτοποιηθεί ως δράστες για τη συμμετοχή τους στην επίθεση ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη, αλλά και δύο 20χρονοι ομοεθνείς συνεργοί του. Η δικογραφία που σχηματίστηκε έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα αλλά όπως αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο, η υπόθεση δεν εκδικάστηκε.

Η επίθεση του 2019 στη Θεσσαλονίκη πέρασε στα «ψιλά» επειδή από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε δολοφονία. Άλλωστε και σε εκείνη την περίπτωση, οι δράστες μαχαίρωσαν το θύμα που περικύκλωσαν και το παράτησαν αιμόφυρτο. Ευτυχώς τότε το χτύπημα δεν βρήκε αρτηρία, όπως συνέβη δυστυχώς με τον αδικοχαμένο Άλκη. 

Πλέον οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον 10 άτομα, που φέρονται να ενεπλάκησαν στη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή. Με τις μέρες να περνούν και την ανησυχία ορισμένων να αυξάνεται. 

Τα γυρίζει ο 23χρονος που έχει συλληφθεί

Οι μέρες περνούν και για την ώρα έχει συλληφθεί μόνο ο 23χρονος για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα πρώτα 24ωρα που δεν έλεγε το παραμικρό στους αστυνομικούς, αρχίζει σύμφωνα με πληροφορίες να τα γυρνάει και να παραδέχεται πως ήταν στο σημείο του εγκλήματος. Αρνείται όμως ότι σκότωσε τον φοιτητή και επαναλαμβάνει τις τελευταίες ώρες πως δεν κρατούσε όπλο. Πιθανότατα σε αυτή την αλλαγή στάσης, έπαιξαν ρόλο τα στοιχεία της αστυνομίας, που «δένουν» την παρουσία του, στο επίμαχο στενό της Χαριλάου.

Ο ίδιος ίσως έκρινε μάταιο να συνεχίσει να κάνει τον ανήξερο, αφού οι αστυνομικοί του απέδειξαν ότι γνωρίζουν πολλά και πάνω απ’ όλα έχουν αποδείξεις για την παρουσία του. Έτσι τώρα φέρεται να προσπαθεί να μην πάρει πάνω του, τη δολοφονία του αδικοχαμένου Άλκη. Δεν «δίνει» όμως τους συνεργούς του και προσπαθεί να πείσει ότι δεν είδε τη σκηνή του εγκλήματος. Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία θεωρεί ως δολοφόνο του παιδιού, τον ίδιο τον 23χρονο.

Οι καταγγελίες Κούγια και η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη, εκφράζει την ανησυχία του, για το γεγονός πως ακόμα δεν έχουν συλληφθεί όλοι οι δράστες του εγκλήματος. Το πρωί έκανε λόγο για μια φωτογραφία που τον συγκλόνισε. Μια εικόνα που όπως είπε δείχνει τον 23χρονο να ποζάρει με τον γιο μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Η απάντηση της αστυνομίας ήρθε μετά από ώρες.

Το απόγευμα η αστυνομία απάντησε στον γνωστό ποινικολόγο, τονίζοντας ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν σε αστυνομικό που υπηρετεί σε θέση ευθύνης στην Υποδιεύθυνση  Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, ανακοινώνεται ότι κατά τα τελευταία τρία τουλάχιστον έτη δεν υπηρετούσε, ούτε και υπηρετεί γυναίκα αξιωματικός στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Για την ανθρωποκτονία του 19χρονου, οι έρευνες συνεχίζονται και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.»

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκάλυψη: Έτσι διέφυγε στην Αλβανία ο 20χρονος ύποπτος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη"

Κορωνοϊός: 16.023 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι, 567 διασωληνωμένοι

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 16.023, εκ των οποίων 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.036.869 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 388 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.728 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 23.999 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Aπό τα συνολικά κρούσματα, εντοπίζονται:

  •  4.339 στην Αττική (4.723 χθες).
  • 1.944 στην Θεσσαλονίκη (2.397 χθες).

Οι νέες λοιμώξεις στο Λεκανοπέδιο και στην ΠΕ Νήσων, προέρχονται ανά Περιφερειακή Ενότητα ως εξής:

  • 552 από την Ανατολική Αττική (581 χθες).
  • 501 από τον Βόρειο Τομέα Αθήνας (585 χθες).
  • 243 από τη Δυτική Αττική (265 χθες).
  • 644 από τον Δυτικό Τομέα Αθήνας (649 χθες).
  • 1.161 από τον Κεντρικό Τομέα Αθήνας (1.251 χθες).
  • 474 από τον Νότιο Τομέα Αθήνας (499 χθες).
  • 671 από τον Πειραιά (806 χθες).
  • 93 από τις Νήσους Αργοσαρωνικού (87 χθες).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 567 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 439 (77.43%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 128 (22.57%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.083 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή -3.43%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 484 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή έχει ως εξής:

  • 1 κρούσμα στο Άγιο Όρος
  • 249 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
  • 5 κρούσματα στην Π.Ε. Άνδρου
  • 98 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
  • 98 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας
  • 100 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας
  • 503 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
  • 125 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
  • 27 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών
  • 109 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας
  • 422 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
  • 256 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας
  • 103 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου
  • 196 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
  • 250 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
  • 567 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου
  • 18 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου
  • 96 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
  • 84 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας
  • 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ιθάκης
  • 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ικαρίας
  • 312 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
  • 249 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας
  • 80 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου
  • 136 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
  • 10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου
  • 54 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς
  • 281 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας
  • 56 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας
  • 101 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς
  • 185 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
  • 236 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
  • 110 κρούσματα στην Π.Ε. Κω
  • 97 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
  • 462 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας
  • 115 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου
  • 211 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
  • 66 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας
  • 51 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου
  • 171 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
  • 314 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
  • 12 κρούσματα στην Π.Ε Μήλου
  • 53 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου
  • 32 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου
  • 199 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
  • 34 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου
  • 160 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
  • 190 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
  • 83 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας
  • 139 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
  • 244 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης
  • 287 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
  • 100 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου
  • 173 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών
  • 8 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων
  • 32 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου
  • 16 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου
  • 177 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
  • 131 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
  • 36 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας
  • 23 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
  • 198 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
  • 396 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
  • 107 κρούσματα στην Π.Ε Χίου
  • 243 κρούσματα υπό διερεύνηση

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: 16.023 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι, 567 διασωληνωμένοι"

Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και αραιές νεφώσεις την Κυριακή (6.2.2022)

Αισθητά βελτιωμένος θα παραμείνει ο καιρός και την Κυριακή, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα δυτικά και νότια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ στη δυτική και νότια χώρα προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. 
 
Ο καιρός αύριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβήτοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές και αραιές νεφώσεις την Κυριακή (6.2.2022)"

Προχωράνε σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου οι αγρότες (φωτ. & βίντεο)

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση στη Νίκαια οι αγρότες που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου αύριο, Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι. Εκείνη την ώρα θα γίνει νέα σύσκεψη για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους οι αγρότες θα κινηθούν στο οδόστρωμα για να κλείσουν συμβολικά το δρόμο, ενώ δεν αποκλείεται να βγάλουν στην εθνική οδό και λίγα τρακτέρ.

Oι αγρότες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή και κάλεσαν τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους να συμμετάσχουν στην αυριανή σύσκεψη.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες μετά τη σύσκεψη:

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » "Προχωράνε σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου οι αγρότες (φωτ. & βίντεο)"

Αγρότες: Βγάζουν αύριο τα τρακτέρ στα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης

Στις πλατείες των χωριών της ανατολικής Θεσσαλονίκης - Επανομή, Βασιλικά, Μεσημέρι, Σχολάρι - αλλά και στη Θέρμη, θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται από αύριο οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης με τα τρακτέρ τους, διεκδικώντας λύση στα προβλήματα επιβίωσης που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν, εξαιτίας μεταξύ άλλων του αυξημένου κόστους παραγωγής, αλλά και της διαδικασίας αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

Όπως επεσήμανε σχετικά ο γενικός γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Κοσμάς Στεφανίδης, η απόφαση για «κατέβασμα» των τρακτέρ και των αγροτικών οχημάτων στις πλατείες των χωριών της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ελήφθη χθες από τους εκπροσώπους των αγροτικών συνεταιρισμών της περιοχής και του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης στην Επανομή, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα. Τη Δευτέρα αναμένεται να συσταθεί και το συντονιστικό όργανο των αγροτών, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες των κινητοποιήσεών τους.

5500812

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με το κόστος παραγωγής, με το πετρέλαιο να έχει ξεπεράσει το 1,5 ευρώ και τις τιμές των λιπασμάτων να έχουν υπερτριπλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Επιπλέον, ειδικά στην περιοχή μας που καλλιεργούνται κυρίως κηπευτικά και δεν έχουμε δέντρα, κάτι που σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις μας για τις ζημίες πρέπει να είναι ακόμα πιο άμεσες, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον ΕΛΓΑ. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον αγροτικό τομέα πρόσφατα, δεν μας ικανοποιούν. Διεκδικούμε να αναληφθεί μέριμνα για τη μείωση του κόστους του ρεύματος και των λιπασμάτων, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, ο οποίος θα πρέπει να επιδοτείται από το κράτος, και να αποζημιωνόμαστε 100%» τόνισε ο κ.Στεφανίδης.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου προχωράνε αύριο οι αγρότες στη Νίκαια Λάρισας

Τον συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι αποφάσισαν οι αγρότες, έπειτα από τη σύσκεψη που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποί τους το πρωί του Σαββάτου στο δημαρχείο της κοινότητας.

5500802

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αγρότες θα κινηθούν στο οδόστρωμα για να κλείσουν συμβολικά το δρόμο, με σκοπό να διατρανώσουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Παράλληλα, καλούν τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και άλλους αρμόδιους φορείς να βρεθούν αύριο στον κόμβο και στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν, ώστε να συζητήσουν για τα προβλήματα τους.

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Αγρότες: Βγάζουν αύριο τα τρακτέρ στα χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης"

Δολοφονία Άλκη: Διαψεύδουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας ότι διέφυγε συνεργός του 23χρονου συλληφθέντα

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το ενδεχόμενο να διάφυγε συνεργός του 23χρονου συλληφθέντα για τη δολοφονία του Άλκη στη Θεσσαλονίκη. Πηγές του υπουργείου μιλώντας στον ΣΚΑΪ ιδιέψευσαν τις πληροφορίες ότι 20χρονος αλλοδαπός διέφυγε στην Αλβανία ώστε να γλιτώσει τη σύλληψη.

«Δεν έχει ταυτοποιηθεί συνεργός του 23χρονου κατηγορουμένου για την επίθεση, άρα δεν μπορεί να διέφυγε κάποιος» σημείωναν αρχικά.

«Ακόμα και αν διέφευγε όμως, με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης θα εκδίδετο στη χώρα μας» διευκρίνιζαν.

Σημειώνεται ότι το μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας σε οπαδικούς συνδέσμους επεκτάθηκε και στην Αθήνα, ενώ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν παράγοντες των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμουν τις αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του άτυχου Άλκη.

Οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου βασικού υπόπτου συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, κόμματα και αθλητικές ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

Τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία για τον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας δε ουσιαστικά ότι από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δολοφονία Άλκη: Διαψεύδουν πηγές από το υπουργείο Προστασίας ότι διέφυγε συνεργός του 23χρονου συλληφθέντα"

Σπήλιος Λιβανός: Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο

Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας» υπογράμμισε μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι κάνει διάλογο όπου κι αν πηγαίνει στην Ελλάδα όπως για παράδειγμα στον Μαραθώνα, τη Λακωνία και την Αργολίδα, ενώ αναφερόμενος στο μπλόκο της Νίκαιας είπε ότι η αστυνομία είναι εκεί ,όχι για να έρθει σε ρήξη με τους παραγωγούς, αλλά για να διαφυλάξει την κυκλοφορία, την νομιμότητα. Όπως είπε ο υπουργός η πλειοψηφία των αγροτών δεν βρίσκεται στα μπλόκα. Αναφερόμενος στα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε ότι είναι φυσικό οι αγρότες να ζητούν περισσότερα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη δίδυμη κρίση (κλιματική και ενεργειακή) αλλά η κυβέρνηση λειτουργεί μέσα σε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο και εντός των κοινοτικών κανονισμών.

Ο κ. Λιβανός ανέφερε ότι οι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις για έξοδο από την ΕΕ και την ΚΑΠ προέρχονται από την «αγωνιστική διάθεση» του ΚΚΕ, ενώ σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βεβαρημένο παρελθόν δεν τολμά να μπει σε αυτόν τον διάλογο, καθώς η εποχή της διακυβέρνησής του ήταν πολύ σκληρή για τους αγρότες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπήλιος Λιβανός: Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο"

Αναδρομικά: Εκκρεμεί ο επανυπολογισμός 150.000 κύριων συντάξεων - Ο στόχος του ΕΦΚΑ

Στις 150.000 ανέρχονται οι κύριες συντάξεις των οποίων ο επανυπολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ παραμένουν στην αναμονή οι περίπου 80.000 δικαιούχοι της παράλληλης ασφάλισης, που επίσης διεκδικούν να λάβουν τις προσαυξήσεις τους. Αυτές είναι οι βασικές εκκρεμότητες στο σκέλος των αναδρομικών που επιδιώκει ο ΕΦΚΑ να τακτοποιήσει, ακόμα και εντός του μήνα, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους. Την ίδια στιγμή, έγινε χθες γνωστό ότι στις 28 Ιανουαρίου καταβλήθηκαν από τον ΕΦΚΑ αναδρομικά ύψους 4.617.099 ευρώ σε 3.481 συνταξιούχους.

Η β’ φάση

Αναφορικά με τις 150.000 εκκρεμότητες, πρόκειται για τη β’ φάση του επανυπολογισμού, που δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δηλαδή, είναι περιπτώσεις όπου θα εξεταστεί εάν έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης και εάν από τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης θα προκύψει αύξηση σύνταξης και ταυτόχρονα καταβολή αναδρομικών ποσών. Η εκτίμηση είναι ότι τουλάχιστον για το 20% αυτών των περιπτώσεων, δηλαδή περίπου 30.000 περιπτώσεις, θα πρέπει να υπάρξει αύξηση στη σύνταξη. Βέβαια, ανάλογα με την προσωπική διαφορά του κάθε εν δυνάμει δικαιούχου θα εξαρτηθεί εάν η αύξηση αυτή θα είναι λογιστική ή πραγματική. Στην πρώτη περίπτωση, απλώς θα μειωθεί η προσωπική διαφορά. Στη δεύτερη θα προκύψει και αναδρομικό ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί και το οποίο, σύμφωνα με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, κυμαίνεται από 190 έως 220 ευρώ, συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι τα αναδρομικά αφορούν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2019 και έως σήμερα, δηλαδή καλύπτουν ένα διάστημα 25 μηνών. Είναι προφανές ότι οι όποιες αυξήσεις προκύψουν σε αυτές τις συντάξεις θα είναι μόλις στα επίπεδα των 5-10 ευρώ τον μήνα. Οι προσπάθειες που καταβάλλει ο ΕΦΚΑ είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανυπολογισμού για ένα μεγάλο μέρος αυτών των εκκρεμοτήτων εντός του μήνα. Όσες απομείνουν, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Σε ό,τι αφορά την παράλληλη ασφάλιση, παραμένει ο στόχος της διοίκησης του Φορέα το ταχύτερο δυνατό να ενεργοποιηθεί το απαραίτητο λογισμικό και να δοθούν οι προσαυξήσεις που προβλέπονται, μαζί με τα αναδρομικά. Πρόκειται για περιπτώσεις συνταξιούχων που αναμένουν αυτά τα ποσά έως πεντέμισι χρόνια, δηλαδή από τις 13 Μαΐου 2016 και μετά, ημερομηνία έναρξης ισχύος του «νόμου Κατρούγκαλου» (ν.4387/16). Στη διαδικασία των προσαυξήσεων υπάγονται όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι που κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου είχαν για κάποιο χρονικό διάστημα, μικρό ή μεγάλο, καταβάλει διπλά ένσημα.

Αναλυτικά τα αναδρομικά

Ήδη πάντως για άλλον έναν μήνα ο ΕΦΚΑ κατέβαλε αναδρομικά ποσά που εκκρεμούσαν. Ακριβέστερα, μοιράστηκε ένα ποσό των 4.617.099 ευρώ, σε 3.481 συνταξιούχους, στους οποίους οφείλονταν αναδρομικά από διάφορες αιτίες. Η εμβόλιμη πληρωμή πραγματοποιήθηκε στις 28/1/2022. Οι περισσότεροι συνταξιούχοι (1.219) έλαβαν αναδρομικά από τις διαφορές που προέκυψαν από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους και μάλιστα από την α’ φάση, δηλαδή από το 2019 και προέρχονταν από το ΤΑΠΟΤΕ. Άλλοι 1.167 συνταξιούχοι έλαβαν αναδρομικά μετά και τον υπολογισμό των βαρέων ενσήμων που είχαν κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου. Επίσης, 595 κληρονόμοι έλαβαν αναδρομικά μέσω της διαδικασίας επανυπολογισμού και άλλοι 105 επειδή είναι απασχολούμενοι συνταξιούχοι. 

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναδρομικά: Εκκρεμεί ο επανυπολογισμός 150.000 κύριων συντάξεων - Ο στόχος του ΕΦΚΑ"

Δολοφονία Άλκη: Το έσκασε από την Ελλάδα 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση

Διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη 20χρονος που συμμετείχε στην δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα την Πεμπτη (03.02.2022) όπως αναφέρει το thestival.gr. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών. Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Άλκη: Το έσκασε από την Ελλάδα 20χρονος που συμμετείχε στην επίθεση"

Καθιζήσεις απειλούν σπίτια στο Νέο Βουτζά (video)

Τρία σπίτια απειλούνται από το να τα καταπιεί το ρέμα, μετά τις τελευταίες βροχές, στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς η καθίζηση που αρχικά ήταν 30 πόντοι, έγινε τρία μέτρα. Η περιοχή είχε δέντρα και μετά τις φωτιές με κάθε βροχή σημειώνονταν καθιζήσεις.

Τα σπίτια που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο, δεν κατοικούνται πια είναι κατασκευής 20ετίας το πρώτο σπίτι και νεώτερα τα άλλα δύο.

Πρόκειται για γεωλογικό φαινόμενο στην περιοχή, όπου από παλιά υπάρχει και το ρέμα του Νταού και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και να κινδυνεύσουν και άλλα σπίτια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς, δήλωσε ότι διολισθαίνει ένα υπόστρωμα του εδάφους, ενώ ειδικοί γεωτέχνες θα διαπιστώσον σήμερα το βάθος που εξελίσσεται αυτή η διαδικασία.

Σε πρώτη φάση τέσσερα σπίτια έχουν πρόβλημα μπορεί το γεωλογικό φαινόμενο θα επεκταθεί, αυτό θα το διαπιστώσουν οι γεωτέχνες.

Επίσης ανέφερε ότι επί επταετίας μοιράστηκαν στην περιοχή οικόπεδα χωρίς γεωλογικές μελέτες, αλλά και πως ο Δήμος προσφέρθηκε να βοηθήσει τους κατοίκους των συγκεκριμένων οικιών, αλλά οι απομακρυνθέντες είχαν εναλλακτικές λύσεις στέγασης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθιζήσεις απειλούν σπίτια στο Νέο Βουτζά (video)"

Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα

Παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα εξαιτίας του κύματος ακρίβειας που πλήττει την αγορά άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Όλα είναι ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το προσεχές διάστημα. Έχουμε πλήρη εικόνα του κόστους» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Στο βαθμό που είναι εφικτό έχουμε στηρίξει τον κόσμο, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, και για όσο χρειάζεται θα το κάνουμε. Αλλά όσο μπορούμε» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

Ουσιαστικά ήδη μιλάμε για πρόσθετη παρέμβαση 350 εκατ. ευρώ, τόνισε για τον ΕΝΦΙΑ, υπενθυμίζοντας ότι 5 εκατ. νοικοκυριά θα δουν μειώσεις, και ένα μεγάλο κομμάτι θα πληρώσει τον ίδιο ΕΝΦΙΑ με πέρυσι. 

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση πρώτον εστιάζει στα δημοσιονομικά περιθώρια, δεύτερον στόχος είναι η όποια παρέμβαση να πηγαίνει στον πολίτη και να μην χάνεται στην εφοδιαστική αλυσίδα, και τρίτον να βοηθήσουμε κυρίως τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

«Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα» ξεκαθάρισε ο Χρήστος Σταϊκούρας προσθέτοντας πως. «Η κυβέρνηση επέλεξε να ενισχύσει το εισόδημα του πολίτη με μόνιμο τρόπο. Παράλληλα, κάνουμε τις παρεμβάσεις που ανακοίνωσε ο κ. Σκρέκας, παράλληλα μειώνουμε φόρους σε μόνιμη βάση, εκτός από δυο παρεμβάσεις». 

Σχετικά με τα ταμειακά εξήγησε ότι «είμαστε ικανοποιητικά, ‘’αλλά το δίνω’’ εξαρτάται από το δημοσιονομικό χώρο. Έχουμε 10 δισεκ. παραπάνω δαπάνες από έσοδα το 2021, δανειζόμαστε, και το κόστος δανεισμού αυξήθηκε πολύ πανευρωπαϊκά, είναι πρόκληση ευρωπαϊκή όχι μόνο ελληνική». 

Οσον αφορά στην επιστρεπτέα προκαταβολή ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει σημαντικές παρεμβάσεις. «Το μεγαλύτερο κομμάτι των επιχειρήσεων, ειδικά των πολύ μικρών επιχειρήσεων, θα πληρώσει λιγότερο από το 50% της επιστρεπτέας» σημείωσε. 

«Η χώρα δανείστηκε για να δώσει επιστρεπτέα και χαρίζουμε το 50% του δανεισμού μας προς την κοινωνία. Αλλά αυτό έχει δημοσιονομικό κόστος (…) Με βάση τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι ένα από τα στοιχεία που πρέπει να αξιολογηθεί. Πρέπει να συνεκτιμήσουμε τι θα κάνουμε με την επιστρεπτέα. Αλλά αν κάνουμε κάτι με την επιστρεπτέα, δε θα κάνουμε κάποια άλλη παρέμβαση. Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα». 

Όλα είναι στο τραπέζι, τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, όλα είναι ανοιχτά ανάλογα με το πώς πάει το πρόβλημα στους επόμενους εβδομάδες και μήνες είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, αλλά θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό χώρο και την προτεραιοποίηση του πρωθυπουργού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα ανοιχτά για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα"

Ουκρανικό: Κλιμακώνεται η συσσώρευση ρωσικών και δυτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία, σε ετοιμότητα το Κίεβο

Απειλή πολέμου ή πόλεμος; Τη στιγμή που συνεχίζεται ο καταιγισμός «ειδήσεων» και προειδοποιήσεων σχετικά με την «επικείμενη» ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κλιμακώνεται και η εκατέρωθεν συσσώρευση δυνάμεων γύρω από τη χώρα.

Η Μόσχα έχει αναπτύξει στρατιωτική δύναμη και εξοπλισμό στα σύνορα της Ουκρανίας (100 χιλιάδες) και στη Λευκορωσία (25 χιλιάδες). Αντιστοίχως, οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες που θα ενισχύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ έχουν ήδη φθάσει στη Γερμανία και στην Πολωνία.

Οι δυναμεις της Ουκρανίας επίσης δηλώνουν σε ετοιμότητα. Το Κίεβο κυκλοφόρησε βίντεο, στο οποίο Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται σε γυμνάσια στη στρατιωτική βάση Γιαβόριβ στη δυτική Ουκρανία. Αναμένονται και Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι κάτι περισσότερο από τους μίσους Ρώσους, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στηρίζουν απόλυτα το Κρεμλίνο σε σχέση με τη Ρώσο-ουκρανική κρίση. Κατηγορούν για τις εξελίξεις το ΝΑΤΟ και τη Δύση. «Αυτοί είναι που φέρνουν στρατιώτες στα σύνορα μας».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος προεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή. Έχει πολλούς λόγους που θέλει τον τερματισμό της έντασης. Μην ξεχνάμε ότι πουλάει όπλα στο Κιέβο και την ίδια στιγμή διατηρεί συμμαχικές σχέσεις με τη Ρωσία. Μια σύγκρουση θα τον υποχρέωνε να επιλέξει. Το τελευταίο που θα ήθελε…

Στο μεταξύ, η Μόσχα δεν άργησε να απαντήσει στις ΗΠΑ. Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε να κομμάτι σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος γνωρίζει τις προθέσεις του Κρεμλίνου να γυρίσει βίντεο μίας ψεύτικης ουκρανικής επίθεσης στο ρωσικό έδαφος ή τις περιοχές των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία ως πρόσχημα επίθεσης. «Ζητούμε συνεχώς από τους Αμερικανούς εταίρους μας να πάψουν να τροφοδοτούν τις εντάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Αντιθέτως, όπως σχολίασε, «η ανησυχία της Ρωσίας είναι ξεκάθαρη και απολύτως δικαιολογημένη», δεδομένου ότι «στέλνουν Αμερικανούς σε ευρωπαϊκές χώρες».

Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς έντασης, ενδυναμώνεται η σινορωσική συμμαχία. Αυτό κατέστη σαφές και στη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογο του.

Στο μεταξύ, ο νέος Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς τη Δευτέρα θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η Ουκρανία βρίσκεται πρώτη στη λίστα των θεμάτων που θα συζητήσουν. Μετά θα ταξιδέψει στο Κιέβο και στη Μόσχα. Σε διπλωματικό αναβρασμό βρίσκεται και ο Γαλλία προεδρος. Τη Δευτέρα θα συναντήσει τον Βλάντιμιρ Πούτιν και την Τρίτη τον Ουκρανό πρόεδρο.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ουκρανικό: Κλιμακώνεται η συσσώρευση ρωσικών και δυτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία, σε ετοιμότητα το Κίεβο"

Πρόγραμμα για ηλεκτρικές συσκευές: Φτάνει το 50% η επιδότηση για απόσυρση

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για την απόσυρση των ηλεκτρικών συσκευών.

Ο Υπουργός Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας  μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε δήλωσε ότι «θα χορηγηθούν 100 εκατομμύρια ευρώ σε 200.000 νοικοκυριά για την αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση για την υπαγωγή στη δράση είναι η ανακύκλωση των παλιών συσκευών». 

«Όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση θα στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις» επισήμανε ο Υπουργός.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει την αντικατάσταση και ανακύκλωση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών, καθώς οι συσκευές αυτές δημιουργούν τα μεγαλύτερα φορτία ηλεκτρικής ενέργειας.

• Τα ωφελούμενα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές.

• Από το πρόγραμμα θα ωφεληθούν 200.000 νοικοκυριά.

• Τα ποσοστά επιδότησης θα κυμανθούν από 30% έως 50% ανά νοικοκυριό, ανάλογα με το ετήσιο εισόδημα.

 Να σημειωθεί ότι για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ισχύσουν κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, με το ετήσιο εισόδημα να αποτελεί το σημαντικότερο από αυτά. Προτεραιότητα θα δοθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες και σε πολύτεκνους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόγραμμα για ηλεκτρικές συσκευές: Φτάνει το 50% η επιδότηση για απόσυρση"

Συγκλονιστική μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο– Κάνουμε σταυρό που οι φίλοι του έμειναν ζωντανοί

Αυτό που είδαμε, υπογράμμισε ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια.

Τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία για τον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας δε ουσιαστικά ότι από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου.

Ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» δήλωσε ότι ο Άλκης μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο.

«Είχαμε και τα δύο παιδιά ακόμα, κάνουμε το σταυρό μας στο νοσοκομείο που με τέτοιο ξυλοδαρμό, τέτοιους μώλωπες, τέτοια τραύματα, δεν είχαμε εσωτερικές αιμορραγίες, δεν είχαμε προβλήματα σε άλλα εσωτερικά όργανα, ειλικρινά κρατήσαμε τα δύο τα παιδιά τα άλλα. Δυστυχώς ήρθε το παιδί (σ.σ Άλκης) ήταν νεκρό…»

Αυτό που είδαμε, υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος, δεν είναι οπαδική βία, είναι δολοφονική ενέργεια. «Εμείς είμαστε φίλαθλοι στη Θεσσαλονίκη, άλλο φίλαθλος, άλλος οπαδός, άλλο εγκληματίας».

«Έπρεπε να δείτε τα δυο τα παιδιά που είναι ζωντανά, κάνουμε το σταυρό μας, κάναμε αξονικές να δούμε αν έχουν εσωτερικά τραύματα. Είναι μια χαρά» διαβεβαίωσε ο γιατρός.

Σημειώνεται ότι το μπαράζ ελέγχων της αστυνομίας σε οπαδικούς συνδέσμους επεκτάθηκε και στην Αθήνα, ενώ ενώπιον των εισαγγελικών αρχών της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν παράγοντες των τριών μεγάλων ομάδων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συνδράμουν τις αρχές στην εξιχνίαση της δολοφονίας του άτυχου Άλκη.

Οι έρευνες για τη σύλληψη των συνεργών του 23χρονου βασικού υπόπτου συνεχίζονται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα καλέσουν τις επόμενες ημέρες όλους τους εμπλεκομένους, κόμματα και αθλητικές ομάδες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την εξυγίανση του χώρου και να παραμείνουν σε διαρκή επαφή για να ξεριζώσουν τα κακοποιά στοιχεία από τα γήπεδα και τους αθλητικούς χώρους.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλονιστική μαρτυρία Καπραβέλου: Ο Άλκης ήρθε νεκρός στο νοσοκομείο– Κάνουμε σταυρό που οι φίλοι του έμειναν ζωντανοί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news