facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Ζάεφ: Πήρε το «βόρεια» πήρε και το «Μακεδονία», κράτησε το «Μακεδονία»

Ανεξέλεγκτος πλέον ο Ζάεφ και μετά τα συχαρίκια του Α.Τσίπρα κάνει ότι θέλει, μιλώντας ανοικτά και επίσημα για «Δημοκρατία της Μακεδονίας», την ώρα που ο Ν.Κοτζιάς υποδέχεται την «βόρεια»!

Είναι σίγουρο πως ο όρος «βόρεια» θα κρατήσει όσο κράτησε και ο αντίστοιχος της πΓΔΜ.

Οι Σκοπιανοί πήραν ότι ήθελαν και τώρα είναι τιτλούχοι «Μακεδόνες»!

Ο Ζόραν Ζάεφ με ανάρτησή του στο twitter συνεχάρη τους πολίτες και τους βουλευτές για την υπευθυνότητα που έδειξαν για τις συνταγματικές αλλαγές με τις οποίες «ανοίγουμε από κοινού τις πόρτες της “Μακεδονίας” για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Επίσης ο Ζόραν Ζάεφ με άλλο tweet ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν απόψε με την οποία «συνεχάρη όλους τους πολίτες της χώρας για την ιστορική επιτυχία και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται»

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζάεφ: Πήρε το «βόρεια» πήρε και το «Μακεδονία», κράτησε το «Μακεδονία»"

Σκίτσο που τα «σπάει» - Αρκάς για Καμμένο: «Είναι αδύνατη η αποχώρηση του από το κυβερνητικό σχήμα»

Με ένα ακόμη σκίτσο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αρκάς σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα και εμμέσως πλην σαφώς παρουσιάζει ως αδύνατη την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας από το κυβερνητικό σχήμα.

Στο σκίτσο απεικονίζεται ένας γιατρός με τον ασθενή ο οποίος έχει «γίνει ένα» με την καρέκλα του!

«Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί εγχείρηση», του λέει ο γιατρός.

Δείτε το σκίτσο


pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκίτσο που τα «σπάει» - Αρκάς για Καμμένο: «Είναι αδύνατη η αποχώρηση του από το κυβερνητικό σχήμα»"

Πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, επέκρινε την απόφαση της Βουλής για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και κατηγόρησε ως υπεύθυνο γι’ αυτό τον πρωθυπουργό της χώρας, Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Μίτσκοσκι ζήτησε την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μαζί με τις προεδρικές, που προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου.

O Χρίστιαν Μίτσκοσκι ανέφερε ότι οι 39 βουλευτές του κόμματός του απείχαν από τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση"

Anonymous Greece: Χακάραμε τους ΑΝΕΛ -Εχουμε προσωπικά δεδομένα 1.500 στελεχών τους

Με ανάρτησή τους στα social media οι Anonymous Greece ισχυρίζονται ότι έχουν τα στοιχεία 1.500 στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Οι Anonymoys δημοσιεύουν τα προσωπικά δεδομένα 1.500 στελεχών των ΑΝΕΛ, αποκαλύπτοντας ονόματα, αριθμούς τηλεφώνων και mail.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Anonymous Greece: Χακάραμε τους ΑΝΕΛ -Εχουμε προσωπικά δεδομένα 1.500 στελεχών τους "

ΚΚΕ: “Τσίπρας – Ζάεφ υπηρέτες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών”

Με καυστικότατο τρόπο σχολίασε το ΚΚΕ το αποψινό αποτέλεσμα στη Βουλή της ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ αναφέρει:

“Το γεγονός ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον κ. Ζάεφ, για το αποτέλεσμα στη βουλή της FYROM, ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ και ο κ. Τσίπρας, επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί τους αμερικανoΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κι όχι την ειρήνη στην περιοχή και δεύτερον, ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος υπηρέτης αυτών των σχεδιασμών”

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΚΕ: “Τσίπρας – Ζάεφ υπηρέτες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών”"

Εξαλλος ο Καμμένος με τους υπουργούς που δεν παραιτούνται -Πότε θα φύγει από την κυβέρνηση

Εντονες διεργασίες αυτή την ώρα στο στρατόπεδο των ΑΝΕΛ, καθώς μόλις επικυρώθηκε η συμφωνία των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων, «άναψαν τα τηλέφωνα».
Ο υπουργός Αμυνας, που ανέβαλε την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα λόγω της προσωρινής εμπλοκής νωρίτερα σήμερα, στα Σκόπια βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς εξέλιπε ο λόγος της κωλυσιεργίας και πλέον το μπαλάκι περνάει στα χέρια της Αθήνας.
Μετά την «ήττα» του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, όπου ο Πάνος Καμμένος ζήτησε εξουσιοδότηση να αποσύρει τους υπουργούς αλλά δεν έγινε δεκτή, τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς των ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να παραιτηθούν.
«Εγώ τους έκανα ανθρώπους και υπουργούς και είναι απίστευτο να μου φέρονται έτσι!» λέει με πικρία σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος.
Μάλιστα, συνεργάτες του προέδρου των ΑΝΕΛ έθεταν το ρητορικό ερώτημα: «Αν ήταν πρόεδρος του κόμματος ο Καραμανλής έτσι θα του φέρονταν οι υπουργοί του; Δεν θα παραιτούνταν μόλις τους έδινε το σήμα;»
Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο Π. Καμμένος με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και την υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.
Μέσα στην ΚΟ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έκανε επίθεση στον Β. Κόκκαλη θεωρώντας δικαιολογία το επιχείρημα που χρησιμοποίησε ο υφυπουργός να μην ληφθεί απόφαση καθώς λείπουν στελέχη όπως η κα Κουντουρά.
«Μα η Κουντουρά μία βρίσκεται στην Κίνα, μία στις ΗΠΑ. Θα περιμένουμε μέχρι πότε να γυρίσει η Κουντουρά;» αντέδρασε με θυμό ο Πάνος Καμμένος.
Ο υπουργός Αμυνας βρίσκεται σε δύσκολη θέση πλέον καθώς πέραν των εσωκομματικών προβλημάτων του, έχει να αντιμετωπίσει και τις εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας. Μερίδα συνεργατών του πρωθυπουργού, όπως αποκάλυψε το iefimerida.gr του εισηγούνται να απομακρύνει τον κ. Καμμένο «εδώ και τώρα» με το επιχείρημα ότι «πρόκειται για ένα μόνιμο πρόβλημα που θα το βρίσκουμε μπροστά μας συνέχεια». Ως εκ τούτου, θα ήταν προτιμότερο να γίνει τώρα η αποχώρησή του που -όπως λένε- ούτως ή άλλως προηγήθηκε «φασαρία».
Οι πρώτες σκέψεις του προέδρου των ΑΝΕΛ ήταν να αφήσει να περάσει το Σαββατοκύριακο, ώστε να «αγοράσει» πολιτικό χρόνο. Μάλιστα θα έχει και αύριο το μεσημέρι συνάντηση με τους στενούς του συνεργάτες για να εκτιμήσουν την κατάσταση και να λάβουν τις αποφάσεις τους.
Ωστόσο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και κάποιοι από το περιβάλλον του, πίεζαν τον Πάνο Καμμένο να πάει ακόμη και το βράδυ της Παρασκευής στο Μαξίμου και να υποβάλει την παραίτησή του, ώστε να προλάβει τυχόν απόρριψη από τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος στην συνάντηση που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα – η οποία δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - θα του ζητήσει να διώξει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ώστε να μην διαλυθεί το κόμμα του και η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια αξιοπρεπή έξοδο από την κυβέρνηση, χωρίς διαλυμένο κόμμα.
iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαλλος ο Καμμένος με τους υπουργούς που δεν παραιτούνται -Πότε θα φύγει από την κυβέρνηση "

Τα συγχαρητήρια πέφτουν βροχή από την ΕΕ για την «βόρεια»: Τα είχαν έτοιμα από πριν

«Θερμά συγχαρητήρια» για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ επί της συνταγματικής αναθεώρησης εκφράζουν σε κοινή δήλωσή τους η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, και ο επίτροπος για τη Διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν.

Η Φεντερίκα Μογκερίνι και ο Γιοχάνες Χαν χαρακτηρίζουν την έγκριση της αλλαγής του ονόματος «σημαντικό βήμα για την εφαρμογή της ιστορικής συμφωνίας Πρεσπών», σημειώνοντας πως «οι πολιτικοί ηγέτες και οι πολίτες έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να εκμεταλλευτούν αυτή τη μοναδική και ιστορική ευκαιρία για την επίλυση μιας από τις παλαιότερες διαμάχες στην περιοχή και να προχωρήσουν αποφασιστικά στο μονοπάτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά αυτή τη συμφωνία, η οποία αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή και την Ευρώπη στο σύνολό της. Καθώς περιμένουμε την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων που οδηγούν στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση της πλήρους υποστήριξης της χώρας προς τον κοινό στρατηγικό της στόχο για την ένταξη στην ΕΕ», καταλήγει η κοινή δήλωση Μογκερίνι και Χαν.

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα συγχαρητήρια πέφτουν βροχή από την ΕΕ για την «βόρεια»: Τα είχαν έτοιμα από πριν"

“Βόρεια Μακεδονία”: Ένας τίτλος… χίλιες λέξεις

Ο τίτλος που χρησιμοποιούν τα περισσότερα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τον "θρίαμβο" του Ζόραν Ζάεφ στην πΓΔΜ τα... λέει όλα. Βόρεια Μακεδονία και... δεκάδες δημοσιεύματα.

Την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαιρετίζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο πιο κοινός τίτλος που χρησιμοποιείται από πολλά διεθνή ΜΜΕ είναι πως “η Μακεδονία αλλάζει το όνομά της σε Βόρεια Μακεδονία” αν αυτό… λέει κάτι.
Το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για ένα «πολιτικό θρίαμβο» του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του στο κοινοβούλιο πριν την ψηφοφορία ότι «χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα, δεν υπάρχει ούτε ΝΑΤΟ, ούτε ΕΕ».
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters παραθέτει σημεία από την εναρκτήρια ομιλία του Ζάεφ στην Βουλή, ότι η αλλαγή ονόματος «θα ανοίξει την πόρτα στο μέλλον», στο ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας και στη συμμετοχή στην Βορειοατλαντική συμμαχία.
Το Reuters αναφέρεται στις συγκεντρώσεις αρκετών εκατοντάδων έξω από το κοινοβούλιο που διαδηλώνουν τις τρεις τελευταίες μέρες κατά της Συμφωνίας.
Το Politico στο δημοσίευμά του τονίζει ότι «81 βουλευτές ψήφισαν υπέρ ιστορικών τροπολογιών στο Σύνταγμα της χώρας» μετά από τρεις μέρες «δραματικών» συνεδριάσεων του κοινοβουλίου.
Για ένα «ιστορικό βήμα» κάνουν λόγο οι Financial Times ενώ την είδηση αναδημοσιεύουν από διεθνή πρακτορεία, οι New York Times και μεγάλα μέσα ενημέρωσης.
«Αυτό που επισήμως ήταν Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας τώρα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με την επίσημη αγγλική εκδοχή», τονίζει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.
Το Associated Press αναφέρει ότι οι βουλευτές της πΓΔΜ ψήφισαν υπέρ της αλλαγής της ονομασίας της χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, ανοίγοντας το δρόμο για τη συμμετοχή της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, ολοκληρώνοντας το δικό της μέρος της Συμφωνίας με την Ελλάδα.
«Η Μακεδονία ανοίγει το δρόμο για τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, συμφωνώντας στην αλλαγή ονόματος σε ‘Βόρεια Μακεδονία’» κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Telegraph.Βόρεια Μακεδονία
Ιστορική… Βόρεια Μακεδονία
Για μια «ιστορική κίνηση» αλλαγής του ονόματος της πΓΔΜ κάνει λόγο το Euronews, ενώ σε άρθρο της για την υπερψήφιση των τεσσάρων τροπολογιών που υιοθέτησε η Βουλή της γειτονικής χώρας αναφέρεται επίσης η Wall Street Journal.

παράλληλα με την είδηση της ψήφισης της αλλαγής ονόματος.Στις αντιδράσεις και διαδηλώσεις των βουλευτών του κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, που μποϊκόταραν την ψηφοφορία αναφέρεται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik
Το Bloomberg τονίζει ότι η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξη στο κοινοβούλιο της χώρας για την επίλυση της επί δεκαετιών διαμάχης με την Ελλάδα.
Στην είδηση της συνταγματικής αναθεώρησης αναφέρονται και το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και το κινέζικο πρακτορείο Xinhua.
ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "“Βόρεια Μακεδονία”: Ένας τίτλος… χίλιες λέξεις"

Διαδηλωτής βεβήλωσε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατέστρεψε το στεφάνι της Μέρκελ (φωτογραφίες)

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εικόνα που κατέγραψε ο φακός του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων κατά τη διάρκεια του διαδήλωσης των Εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα, κατά την οποία ένας άνδρας (σύμφωνα με πληροφορίες, εκπαιδευτικός), εμφανίζεται να βεβηλώνει το μνημείο του αγνώστου Στρατιώτη και να καταστρέφει με μανία ένα στεφάνι.

Πρόκειται για το στεφάνι που κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, λίγο πριν τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προς τιμήν των νεκρών στρατιωτών της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως η διαδήλωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) ήταν επεισοδιακή, καθώς κατά τη διάρκειά της σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, κατά τα οποία τραυματίστηκαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Δείτε τις φωτογραφίες του ΑΠΕ


mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαδηλωτής βεβήλωσε το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κατέστρεψε το στεφάνι της Μέρκελ (φωτογραφίες)"

Τηλεφωνική επικοινωνία και συγχαρητήρια από τον Τσίπρα στον Ζάεφ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας συνεχάρη τον κ. Ζάεφ για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος της πΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ για την έγκριση των τεσσάρων τροπολογιών του Συντάγματος και τον συνοδευτικό εφαρμοστικό νόμο του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, απηύθυνε, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Συγχαίρω τον πρωθυπουργό Zόραν Ζάεφ για την τελική ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το ΝΑΤΟ στηρίζει σθεναρά την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας, η οποία συμβάλλει σημαντικά σε μία σταθερή και ευημερούσα περιοχή», δήλωσε μέσω twitter o Γενς Στόλτενμπεργκ.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική επικοινωνία και συγχαρητήρια από τον Τσίπρα στον Ζάεφ"

Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 με μια προϋπόθεση

Παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019, που έληγε σήμερα, μέχρι τέλος Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η σχετική υπουργική απόφαση πρόκειται να υπογραφεί από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Η παράταση δίνεται προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα.

Ωστόσο, υπάρχει μια προϋπόθεση για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων να αξιοποιήσουν την παράταση και να γλυτώσουν το πρόστιμο και αυτή είναι η πληρωμή των τελών να γίνει στις Δ.Ο.Υ..

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 με μια προϋπόθεση"

Κοινοβούλιο Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών Εγκρίθηκε

Οι συνταγματικές τροποποιήσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκαν στην τρίτη τελική φάση απόψε στη Συνέλευση της πΓΔΜ.

Οι επί τρεις ημέρες διαπραγματεύσεις με τα αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης και η αποδοχή των αιτημάτων τους έφερε στο τελικό στάδιο τη Συμφωνία.

«Οι βουλευτές με πλειοψηφία των δύο τρίτων, πέρασαν τις τροπολογίες 33, 34, 35 και 36 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της 75ης Συνόδου και στη συνέχεια τη διακήρυξή της. Ο συνταγματικό νόμος για την εφαρμογή των τροπολογιών εγκρίθηκε και διακηρύχθηκε. Η κοινοβουλευτική ομάδα του VMRO-DPMNE δεν παρέστη στη συνεδρίαση», γράφει το δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση δέχθηκε δύο τροποποιημένες τροπολογίες

Η πρώτη είναι η τροποποίηση 34 του Συντάγματος που στο προοίμιο του Συντάγματος ορίζεται ότι «Οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, του μακεδονικού λαού και του αλβανικού λαού, των Τούρκων, των Βλάχων, των Σέρβων, των Ρομά, των Βοσνίων και άλλων ανθρώπων».

Επίσης στην τροπολογία 36 του Συντάγματος το νέο κείμενο λέει: «Η Δημοκρατία μεριμνά για τη Διασπορά του μακεδονικού λαού και του αλβανικού λαού, των Τούρκων, των Βλάχων, των Ρομά, των Βόσνιων και των άλλων, και προωθεί και ενισχύει τους δεσμούς με την πατρίδα».

Η ιθαγένεια παραμένει «Μακεδονική/Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και έγινε δεκτή μια τροποποίηση του συνταγματικού νόμου που επιβεβαιώνει την ιθαγένεια για τους Αλβανούς πολίτες στην αλβανική γλώσσα και θα καθιερωθεί σε όλους τους νόμους όπου χρειάζεται.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινοβούλιο Σκοπίων: Η Συμφωνία των Πρεσπών Εγκρίθηκε"

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας

Απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών ο πρώην βουλευτής, υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, o οποίος έδινε μάχη με τον καρκίνο. Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν στο Metropolitan.

Ο Δημήτρης Σιούφας εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Καρδίτσα το 1981 με τη Νέα Δημοκρατία. Από τον Αύγουστο του 1991 μέχρι το Δεκέμβριο του 1992 χρημάτισε Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων και από το 1992 μέχρι το 1993 Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2004, ο Δημήτρης Σιούφας ανέλαβε Υπουργός Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Έπειτα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης Καραμανλή, στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 έλαβε το χρίσμα για την προεδρία της Βουλής.

Εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στις 27 Σεπτεμβρίου 2007 με 158 ψήφους (από τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ). Διαδέχθηκε στη θέση αυτή την Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα.

Ο Δημήτρης Σιούφας ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ από το 1997 και πριν, ήταν στην ίδια θέση το 1979 - 1985 και το 1994 - 1997. Ήταν επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος (1997-2001) και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου (2001-04). Από τον Απρίλιο του 2000 ως το Μάρτιο του 2004, ήταν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ήταν παντρεμένος με την Καίτη Αναγνωστάκη και αφήνει πίσω του δύο γιους και μία κόρη.

Μητσοτάκης: Αφησε πίσω του σημαντικό έργο

Τη θλίψη του για την απώλεια του Δημήτρη Σιούφα εξέφρασε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναλυτικά στη δήλωση του επεσήμανε:

«Ο Δημήτρης Σιούφας υπήρξε ένας σπουδαίος πολιτικός και ένας σπάνιος άνθρωπος που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την ποιότητά του.

Για πολλά χρόνια υπηρέτησε την χώρα, την παράταξή μας και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Καρδίτσα.

'Αφησε πίσω του σημαντικό έργο σε όλα τα υπουργεία από τα οποία πέρασε και άσκησε υποδειγματικά τα καθήκοντά του ως Πρόεδρος της Βουλής, κερδίζοντας την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου.

Η είδηση του θανάτου του μας γεμίζει όλους με θλίψη και ιδιαίτερα όσους είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί του.

Εκ μέρους όλης της Νέας Δημοκρατίας, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλα όσα προσέφερε. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».

Δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για την απώλεια του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα έκανε την εξής δήλωση:

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετώ το στενό μου φίλο, επί χρόνια πολύτιμο συνεργάτη και ξεχωριστό άνθρωπο, Δημήτρη Σιούφα. Υπηρέτησε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τη Δημοκρατία και το δημόσιο συμφέρον, κερδίζοντας το σεβασμό των συναγωνιστών και την εκτίμηση των πολιτικών του αντιπάλων. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Αναλυτικά το βιογραφικό του

Ο Δημήτρης Σιούφας γεννήθηκε στις 15/8/1944 στον Ελληνόπυργο του νομού Καρδίτσας.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος, Αικατερίνη Αναγνωστάκη, δύο γιοι, μία κόρη

Σπουδές: Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών

Επιστημών, Νομικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Επάγγελμα: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Γλώσσες: Αγγλικά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το διάστημα 1962-1964, εργάστηκε στο υπουργείο Εμπορίου και την περίοδο 1969-1972, ήταν διευθυντής σπουδών σε φροντιστήριο ανώτατης εκπαίδευσης, όπου δίδαξε για τρία χρόνια Δημοσία Οικονομική και Διοικητικό Δίκαιο, ενώ παράλληλα άρχισε να εργάζεται στην Εμπορική Τράπεζα ως διοικητικός υπάλληλος στην αρχή (1969) και ως σύμβουλος για την οργάνωση της τράπεζας, του Κέντρου Μηχανογραφικών Εφαρμογών της και της διοίκησης προσωπικού μέχρι το 1976.

Το 1974, άρχισε να ασκεί τη δικηγορία και μέχρι το 1975, χρημάτισε νομικός σύμβουλος των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Την περίοδο 1976-1977, υπήρξε ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών και το διάστημα 1977-1981, διετέλεσε γενικός διευθυντής του ΕΟΜΜΕΧ.

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αντιγραφειοκρατίας του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας και αντιπρόεδρος του και από τους ιδρυτές του Ελληνικού Κέντρου Σχεδιασμού Προϊόντων.

Με την πολιτική άρχισε να ασχολείται σε νεαρή ηλικία ως μέλος της Νεολαίας της ΕΡΕ (ΕΡΕΝ), της οποίας διετέλεσε επικεφαλής στην Πάντειο και μέλος της Διοικήσεως Πειραιώς και Νήσων. Από το 1975 μέχρι το 1982, ήταν εκ των εκδοτών του περιοδικού Νέα Πολιτική.

Το διάστημα 1979-1985, ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Τομέα Ιδεολογίας της Νέας Δημοκρατίας.

Από το 1980 έως το 1981, ήταν αναπληρωτής πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το 1981, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Το 1985, διετέλεσε μέλος της Επιτροπής για το Νέο Καταστατικό της ΝΔ στο Β' Συνέδριο του κόμματος.

Την περίοδο 1986-1987, διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ.

Υπήρξε επίσης αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Εργασίας για θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας της ΝΔ (1985-1989).

Από τις 3 Μαΐου 1990 έως τον Αύγουστο του 1991, διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Ως αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, επανήλθε τον Νοέμβριο του 1993, επί προεδρίας Μιλτιάδη Έβερτ.

Στις 24 Απριλίου 1994, στο 3ο Συνέδριο της Nέας Δημοκρατίας, επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Στις 22 Αυγούστου 1994, μετά τη συγχώνευση των Γραμματειών του κόμματος, τοποθετήθηκε γραμματέας της Γραμματείας Ιδεολογικού, Επικοινωνίας και Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ.

Τον Οκτώβριο του 1996, εξελέγη αντιπρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα Προεδρίας.

Το 1997, υπήρξε ένας εκ των ιδρυτών του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ''Κωνσταντίνος Καραμανλής'', ενώ έχει ιδρύσει και το Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών για την Ανάπτυξη της Καρδίτσας.

Το διάστημα 1997-2001, ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ και από το 2001 μέχρι και το Μάρτιο του 2004, διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Τον Απρίλιο του 2000, μετά από πρόταση του προέδρου του κόμματος Κώστα Καραμανλή, εξελέγη γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θέση που διατήρησε μέχρι το Μάρτιο του 2004.

Στις 3 Οκτωβρίου του 2001, μετά από κλήρωση μεταξύ των παλαιοτέρων βουλευτών της ΝΔ, εξελέγη αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος.

Τον Ιούλιο του 2004, επανεξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και επανεξελέγη δια βοής από την Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ τον Ιούλιο του 2007.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Παράσημα:"Παράσημο Φιλίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας", 2007, "Ταξιάρχης της Λεγεώνας της Τιμής" της Γαλλικής Δημοκρατίας, 2008.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ

ΑΞΙΩΜΑ - ΘΕΣΗ ΑΠΟ ΕΩΣ *

----------------------------------------------------------------------------

Υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινων. Ασφαλίσεων 08/08/1991 03/12/1992

Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας & Κοινων. Ασφαλίσεων 03/12/1992 12/10/1993

Υπουργός Ανάπτυξης 10/03/2004 15/02/2006

Υπουργός Ανάπτυξης 15/02/2006 19/09/2007

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΛ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ε Κ Μ Α

-----------------------------------------------------------------------------

18/10/1981 ΝΔ Καρδίτσας

02/06/1985 ΝΔ Καρδίτσας

18/06/1989 ΝΔ Καρδίτσας

05/11/1989 ΝΔ Καρδίτσας

08/04/1990 ΝΔ Καρδίτσας

10/10/1993 ΝΔ Καρδίτσας

22/09/1996 ΝΔ Καρδίτσας

09/04/2000 ΝΔ Καρδίτσας

07/03/2004 ΝΔ Καρδίτσας

16/09/2007 ΝΔ Καρδίτσας

04/10/2009 ΝΔ Επικρατείας

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας"

Σφοδρή επίθεση της Ό.Γεροβασίλη στους... υφισταμένους της αστυνομικούς για τα επεισόδια: «Νοσταλγείτε σκοτεινές εποχές»

Πρωτοφανή επίθεση εξαπέλυσε η Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ, Ολγα Γεροβασίλη, στους υφισταμένους της αστυνομικούς για τα επεισόδια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές".

Είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που Υπουργός, είτε Δημόσιας Τάξης είτε Προστασίας του Πολίτη, εξαπολύει στους υφισταμένους του τέτοια επίθεση επιχειρώντας να αποσείσει τις πολιτικές του ευθύνες.

Βέβαια, όταν εδάρησαν ανηλεώς γέροντες και μικρά παιδιά στις Πρέσπες ή στη ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη, προφανώς θεωρήθηκε "φυσιολογικό" από την Υπουργό.

Πιο αναλυτικά, σφοδρή επίθεση κατά αξιωματικών των ΜΑΤ εξαπέλυσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας τα σημερινά επεισόδια κατά την πορεία των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και του μέλους της ΔΟΕ και στελέχους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα.

Η κυρία Γεροβασίλη καταδίκασε ως «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές».

Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη τόνισε ότι «αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές.

Ο κ. Δελής και η κυρία Δριμάλα μεταφέρθηκαν, μετά τον τραυματισμό τους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βουλευτής θα παραμείνει στο νοσοκομείο, καθώς υπέστη έγκαυμα στο χέρι και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Η εκπαιδευτικός υποβλήθηκε σε αξονική εγκεφάλου και στις απαραίτητες εξετάσεις, που έδειξαν ότι είναι καλά και ως εκ τούτου, μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη αναφέρει:

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Επιπλέον, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώθηκε ότι για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επισημαίνει επίσης ότι, «επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

pronews
Διαβάστε Περισσότερα » "Σφοδρή επίθεση της Ό.Γεροβασίλη στους... υφισταμένους της αστυνομικούς για τα επεισόδια: «Νοσταλγείτε σκοτεινές εποχές»"

Έντεκα προσαγωγές από την επίθεση σε όχημα των ΜΑΤ

Στις έντεκα ανέρχονται οι προσαγωγές που έχουν γίνει ως αυτή την ώρα, για το περιστατικό που αφορά την επίθεση περίπου 20 κουκουλοφόρων εναντίον οχήματος της αστυνομίας έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κουκουλοφόροι κρατώντας λοστούς και σφυριά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς με αποτέλεσμα ένας να τραυματιστεί στο χέρι.

Σημειώνεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι την ώρα της επίθεσης ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

newsbeast
Διαβάστε Περισσότερα » "Έντεκα προσαγωγές από την επίθεση σε όχημα των ΜΑΤ"

Νίκος Μανιαδάκης: «Είμαι ακόμα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος». Ολο το υπόμνημα του στο δικαστικό συμβούλιο

Παραμένει και σήμερα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος καθώς αυτή η ιδιότητα του δεν ανακλήθηκε ποτέ, υποστηρίζει ο καθηγητής Νίκος Μανιαδάκης, εξαπολύοντας μύδρους κατά των εισαγγελέων που τον κατέστησαν τώρα κατηγορούμενο «με καταθέσεις που ήταν εξ αρχής σε γνώση τους».

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για δωροδοκία από τη Novartis, στο σημερινό υπόμνημα του προς το δικαστικό συμβούλιο που τελικώς επικύρωσε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, δεν κάνει καμία αναφορά σε «πιέσεις» που σε συνεντεύξεις του έχει ισχυριστεί ότι δέχθηκε από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς για να εμπλέξει τρία πολιτικά πρόσωπα με μίζες της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο υπόμνημα του ωστόσο επιχειρεί να αποδομήσει στοιχεία και πρακτικές που τον κατέστησαν κατηγορούμενο και ύποπτο φυγής από τη χώρα.

«Το ταξίδι στην Ισπανία»

Αν και στις συνεντεύξεις του ο Νίκος Μανιαδάκης έχει ισχυριστεί ότι είχε ενημερώσει τους εισαγγελείς για το ταξίδι του στην Ισπανία, στο υπόμνημα του προς το δικαστικό συμβούλιο υποστηρίζει ότι ενημέρωσε την αστυνομία, από το αεροδρόμιο λίγο πριν μπλοκαριστεί η επιβίβαση του στο αεροπλάνο.

Στο υπόμνημα του αναφέρει:

«Τις πρωινές ώρες της 31-12-2018 ενημέρωσα προφορικά το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων,όπως άλλωστε συνήθιζα να πράττω και στο παρελθόν σε αντίστοιχα ταξίδια μου. Η ενημέρωση για τα επικείμενα ταξίδια μου στο εξωτερικό γινόταν πάντα προφορικά, χωρίς να έχω προβεί ποτέ σε έγγραφη ενημέρωση της υπηρεσίας. Από τότε που έλαβα την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα αλλά και του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος έχω πραγματοποιήσει πάνω από 60 ταξίδια στο εξωτερικό για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, για τα οποία ουδέποτε δημιουργήθηκε πρόβλημα από την Αρχή Προστασίας Μαρτύρων ή την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς Αθηνών».

Ο εισαγγελέας που τον θεώρησε ύποπτο φυγής και του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα επικαλείται στη διάταξη του και το γεγονός ότι στις 27-12-2018 ο καθηγητής εμφανίστηκε στο Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής και υπέβαλε αίτηση με την οποία δήλωνε ότι δεν επιθυμεί τη φύλαξη- επιτήρησή του από αστυνομικούς, ούτε οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας.

Δεν ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί για να προετοιμάσει τη διαφυγή του στο εξωτερικό, υποστηρίζει στο υπόμνημα του ο κ.Μανιαδάκης αλλά «το έπραξα καθότι θεωρούσα υπερβολικό το ως άνω μέτρο προστασίας, εφόσον δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλεια της ζωής ή της σωματικής μου ακεραιότητας».

«Ο Σαράφης με ενοχοποιούσε πριν γίνω προστατευόμενος μάρτυρας»

Ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας αναφέρει στο υπόμνημα του ότι η κατάθεση που τον ενοχοποιεί, του προστατευόμενου μάρτυρα με την κωδική ονομαςία «Μάξιμος Σαράφης», ήταν προγενέστερη του χαρακτηρισμού που του δόθηκε ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

Όπως λέει στο υπόμνημά του, «τα εν λόγω στοιχεία, τα οποία ευρίσκοντο εξ’ αρχής στη διάθεση της Εισαγγελίας Διαφθοράς όχι μόνο δεν κρίθηκαν ικανά να με καταστήσουν κατηγορούμενο, αλλά μου αποδόθηκε μεταγενέστερα η ιδιότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, η οποία είναι ασυμβίβαστη με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο κατηγορούμενος καθηγητής υποστηρίζει ότι ακόμα και σήμερα είναι μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος.

«Στην περίπτωσή μου- λέει στο υπόμνημα του- η μοναδική εισαγγελική διάταξη που ανακλήθηκε ήταν αυτή η οποία με καθιστούσε «προστατευόμενο μάρτυρα» ( υπ’ αριθμ. 13/2017), ενώ ουδέποτε ανακλήθηκε η υπ’ αριθμ. 3/2018 διάταξη, η οποία με καθιστούσε « μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος» για την οποία μάλιστα απαιτείται απαραίτητα η προηγούμενη έγκριση του Αντεισαγγελέα του Α.Π που εποπτεύει και συντονίζει το έργο των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Σύμφωνα με το άρθρο 45Β παρ 1 ΚΠΔ, προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στο καθεστώς του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, «θα πρέπει να μην εμπλέκεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις εν λόγω πράξεις», διαφορετικά δεν δύναται να του αποδοθεί η συγκεκριμένη ιδιότητα.»

Όταν θέλησε να φύγει στο εξωτερικό είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει καθώς δεν ήταν κατηγορούμενος, ισχυρίζεται.

«Συνεπώς οιεσδήποτε ενέργειές μου πριν την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος μου δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προπαρασκευαστικές ενέργειες φυγής μου καθότι δεν είχα λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου κατά το επίδικο χρονικό διάστημα αλλά ούτε καν αυτό του υπόπτου.»

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκος Μανιαδάκης: «Είμαι ακόμα μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος». Ολο το υπόμνημα του στο δικαστικό συμβούλιο"

Ν.Δ.: Παραπληροφόρηση η πρωτιά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Για εσκεμμένη παραπληροφόρηση κάνει λόγο ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Χρίστος Δήμας, με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ.

«Η Ελλάδα με μόλις 20%, είναι 21η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά φτάσει στους δικαιούχους. Αποδεικνύεται τελικά πως ούτε η οικονομία, αλλά ούτε και η αλήθεια είναι ατού αυτής της Κυβέρνησης», τονίζει ο κ. Δήμας και προσθέτει πως «τη στιγμή που η πραγματική οικονομία ασφυκτιά υπό το βάρος της υπερφορολόγησης που συνειδητά επιβάλλει η κυβέρνηση για να χτίζει υπερπλεονάσματα, στην κυβέρνηση έχουν το θράσος να παραποιούν τα επίσημα στοιχεία».

«Με μια απλή επίσκεψη ωστόσο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων, διαπιστώνει κανείς ότι: Η Ελλάδα με μόλις 20% είναι 21η ανάμεσα στις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δαπάνες ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή σε χρήματα που έχουν πραγματικά φτάσει στους δικαιούχους. Επίσης, η Ελλάδα είναι μόλις 19η σε δαπάνες που έχουν συμβασιοποιηθεί και μελλοντικά θα εκτελεστούν», σημειώνει ο κ. Δήμας.

Τέλος, αναφέρει πως «όπως αποδεικνύεται τελικά, πέρα από την οικονομία, ούτε η αλήθεια είναι ατού αυτής της κυβέρνησης».

naftemporiki
Διαβάστε Περισσότερα » "Ν.Δ.: Παραπληροφόρηση η πρωτιά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ"

Νέα απεργία ανακοίνωσαν οι δάσκαλοι

Σήμερα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά λόγω της απεργίας που κήρυξαν οι εκπαιδευτικοί. Απ' ότι φαίνεται, όμως, το πρόγραμμα των μαθητών των δημοτικών σχολείων ενδέχεται να τροποποιηθεί ακόμα μια φορά την επόμενη εβδομάδα λόγω της συνέχισης των κινητοποιήσεων των δασκάλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καινούρια ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, η 24ωρη απεργία των δασκάλων συνεχίζεται και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης που κήρυξε 3ωρη στάση εργασίας τις ώρες 11 π.μ. -2 μ.μ. με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ.

Το ερώτημα είναι αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και μετά τη Δευτέρα...

doe/olme
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα απεργία ανακοίνωσαν οι δάσκαλοι"

Σουηδία: Κυβέρνηση μειοψηφίας με πρωθυπουργό τον Στέφαν Λεβέν

Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, που συμμετείχαν στην απερχόμενη κυβέρνηση στη Σουηδία, παρουσίασαν σήμερα ένα σχέδιο συμφωνίας με το Κέντρο και τους Φιλελεύθερους με σκοπό τον σχηματισμό μια κυβέρνησης μειοψηφίας.

Τέσσερις μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές της 9ης Σεπτεμβρίου που αποκάλυψαν ένα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο στη σκανδιναβική χώρα, τα τέσσερα κόμματα δημοσιοποίησαν ένα προγραμματικό έγγραφο 15 σελίδων στις ιστοσελίδες τους.

«Βάσει της συμφωνίας, το Κέντρο και οι Φιλελεύθεροι δέχονται πως ο (απερχόμενος Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός) Στέφαν Λεβέν θα είναι ο πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης που θα αποτελείται από τους σοσιαλδημοκράτες και το Οικολογικό Κόμμα/του Πρασίνους», αναφέρεται στο κείμενο.

Το Κέντρο και οι Φιλελεύθεροι, που ανήκαν μέχρι σήμερα στην κεντροδεξιά Συμμαχία στην οποία συμμετείχαν επίσης οι συντηρητικοί και οι χριστιανοδημοκράτες, θα πρέπει τώρα να λάβουν το πράσινο φως των πολιτικών γραφείων τους.

Μαζί, οι σοσιαλδημοκράτες, οι οικολόγοι, οι κεντρώοι και οι φιλελεύθεροι διαθέτουν 167 έδρες σε σύνολο 349, οκτώ λιγότερες από την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 175 εδρών.

Το Κόμμα της Αριστεράς (πρώην κομμουνιστές), που υποστήριζε τον κυβερνητικό συνασπισμό από το 2014, θα μπορούσε να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο.

Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει την επένδυση «στη βοήθεια στην εργασία, στο κράτος-πρόνοιας, στην οικολογική μετάβαση, στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων» καθώς και στην ενσωμάτωση των μεταναστών, τη μάχη κατά της περιφερειακής απομόνωσης και της ερημοποίησης.

Αναγγέλλει επίσης, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου, μια μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου που απαιτούσε το Κέντρο προς μια μεγαλύτερη «ευελιξία για τις επιχειρήσεις» και μια απορρύθμιση των ενοικίων.

Οι πράσινοι εξασφάλισαν από την πλευρά τους την αντικατάσταση ενός φόρου στα αεροπορικά εισιτήρια από έναν φόρο άνθρακα.

Μια εξέταση στη γλώσσα και στις γνώσεις για τη σουηδική κοινωνία θα γίνει υποχρεωτική για όσους θέλουν να αποκτήσουν τη σουηδική υπηκοότητα.

«Σε αυτόν τον τύπο των διαπραγματεύσεων πρέπει να ξέρουμε να δίνουμε και να παίρνουμε», δήλωσε η επικεφαλής του Κέντρου, Άννα Λουφ, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου θα συναντήσει τη Δευτέρα τους επικεφαλής των κομμάτων, και στη συνέχεια θα παρουσιάσει έναν υποψήφιο για τον θώκο του πρωθυπουργού. Η ψηφοφορία προβλέπεται να διεξαχθεί την Τετάρτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Σουηδία: Κυβέρνηση μειοψηφίας με πρωθυπουργό τον Στέφαν Λεβέν"

Συναγερμός: Στους 29 έφτασαν οι ύποπτοι φάκελοι -Σε ΑΕΙ, κολέγια και Μόρια

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες στις Αρχές, ενώ σήμερα σους 29 έφτασε ο αριθμός των ύποπτων φακέλων με σκόνη που εκτός από δεκάδες ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ είχαν ως παραλήπτες, ιδιωτικά κολλέγια, ακόμα και το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στη Μόρια!

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν παραληφθεί και εξετάζονται από τις αρχές 29 φάκελοι, αριθμός στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και δύο ύποπτα δέματα που δεν έχουν αποσταλεί από Ινδία όπως όλα τα άλλα: πρόκειται για ένα φάκελο που έφτασε στο ΚΥΤ της Μόριας (από Ομάν) και έναν απ' τους φακέλους προς Πάτρα (από Ντόχα). Ύποπτους φακέλους έχουν παραλάβει μεταξύ άλλων ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, της Καλαμάτας, των Ιωαννίνων και του Ρεθύμνου. Η υπόθεση που ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη πριν δύο μέρες, γρήγορα απέκτησε τεράστιες διαστάσεις καθώς στην πλειονότητα των ελληνικών Ιδρυμάτων έφτασαν φάκελοι με αποστολέα από την Ινδία – σε αρκετές περιπτώσεις περισσότεροι από ένας- στους οποίους υπήρχαν φυλλάδια υπέρ του Ισλαμ και κείμενα γραμμένα στα αραβικά και στα αγγλικά.

Αναλυτικά σήμερα βρέθηκαν ύποπτοι φάκελοι στα Πανεπιστήμια και κολέγια σε: Λαμία, Ιωάννινα, Ρέθυμνο, δύο στην Πάτρα, Κόρινθο, Mediterranean στη Θεσσαλονίκη,Καλαμάτα, τρίτος φάκελος στην Κοζάνη. Πάντειο, Αργολίδα, ΚΥΤ Μόριας από το Ομάν, ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «ΑΚΤΟ»

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός: Στους 29 έφτασαν οι ύποπτοι φάκελοι -Σε ΑΕΙ, κολέγια και Μόρια "

Μητσοτάκης: Εξήγησα στην Μέρκελ γιατί θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Αναλυτικά:

«Με την Καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας.

Συζητήσαμε για τη συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται.

Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση.

Συζητήσαμε επίσης για το Μεταναστευτικό όπου τόνισα ξανά τη θέση μου υπέρ της αυστηρής προστασίας των συνόρων μας, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Και επεσήμανα την ανάγκη να αλλάξει άμεσα η εθνική νομοθεσία για το άσυλο για να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας.

Τόνισα επίσης, την υποχρέωση όλων μας για τη θωράκιση των ευρωπαϊκών αξιών και του κράτους δικαίου έναντι οποιουδήποτε τις επιβουλεύεται.

Εξήγησα στην κ. Μέρκελ τις θέσεις μας για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει. Όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πως να προχωρούν μπροστά. Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι’ αυτό και ευχαριστώ την Καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της».

aftodioikisi
Διαβάστε Περισσότερα » "Μητσοτάκης: Εξήγησα στην Μέρκελ γιατί θα καταψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών"

Χωρίς στεφανιογράφο εφημερεύει (πάλι!) το Αττικόν

Χρειάστηκε περίπου ένας μήνας για να τεθεί εκτός λειτουργίας, για μια ακόμη φορά, ο στεφανιογράφος, το μηχάνημα που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση εμφραγμάτων, του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Όπως πληροφορείται το ygeiamou.gr, το νοσοκομείο βρίσκεται σε εφημερία χωρίς τον στεφανιογράφο, γεγονός που σημαίνει πως οι καρδιολογικοί ασθενείς θα διακομιστούν, εφόσον χρειαστεί η εξέταση και η επέμβαση με το συγκεκριμένο μηχάνημα, στο Σισμανόγλειο ή στον Ευαγγελισμό.

Υπό δύο προϋποθέσεις, ότι οι στεφανιογράφοι στα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν θα τεθούν και αυτοί εκτός λειτουργίας και ότι οι ασθενείς θα έχουν τον χρόνο για αυτή τη διακομιδή…

Το θέμα των χαλασμένων στεφανιογράφων στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, «Ευαγγελισμός» και «Αττικόν», είχε αναφέρει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, έπειτα από τις επαναλαμβανόμενες βλάβες των ιατρικών μηχανημάτων.

Τι ανέφερε η ΕΙΝΑΠ για τα δύο νοσοκομεία

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ γνωστοποιούσε στην ηγεσία της Αριστοτέλους ότι τις μισές ημέρες του περασμένου Νοεμβρίου το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εφημέρευε με τον στεφανιογράφο του εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, όπως είχε γίνει και τον περασμένο Ιούνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τις άλλες μισές εφημέρευε το νοσοκομείο Αττικόν χωρίς στεφανιογράφο λόγω βλάβης, κάτι που είχε επαναληφθεί και τον Οκτώβριο. Τα περιστατικά διακομίζονταν στο «Σισμανόγλειο».

Αυτό, όπως εξηγούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που προσέρχονται στην γενική εφημερία των παραπάνω νοσοκομείων και οι οποίοι χρειάζονται άμεση στεφανιογραφία για διάνοιξη του αγγείου με αγγειοπλαστική, να πρέπει επειγόντως να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση συμβαμάτων απειλητικών για την ζωή των ασθενών.

Τα πήγαινε-έλα των ασθενών και η παλαιότητα των στεφανιογράφων

Επιπλέον τις περισσότερες φορές οι ασθενείς έπρεπε μετά την επέμβαση να επιστρέφουν στο αρχικό νοσοκομείο γιατί το «Σισμανόγλειο» δεν διαθέτει τόσες κλίνες στην μονάδα εμφραγμάτων ώστε να νοσηλεύει ασθενείς που αντιστοιχούν σε δύο νοσοκομεία. Επίσης και τις επόμενες ημέρες από τη γενική εφημερία οι ασθενείς των παραπάνω νοσοκομείων που χρειάζονταν στεφανιογραφία έπρεπε να διακομίζονται σε γειτονικά νοσοκομεία με αιμοδυναμικό εργαστήριο.

Ο στεφανιογράφος του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έχει συμπληρώσει 15 χρόνια συνεχούς λειτουργίας με αποτέλεσμα λόγω παλαιότητας, αυξημένης χρήσης και πλημμελούς συντήρησης, να παρουσιάζει συχνές βλάβες. Η επισκευή του είναι συχνά δύσκολη επειδή λόγω παλαιότητας δεν βρίσκονται εύκολα ανταλλακτικά, με αποτέλεσμα να μένει εκτός λειτουργίας για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Το νοσοκομείο πριν από μερικούς μήνες προμηθεύτηκε με δωρεά έναν καινούργιο στεφανιογράφο τον οποίο ακόμη δεν έχει καταφέρει να θέσει σε λειτουργία. Παρόλα αυτά, υπόσχεται να προμηθευτεί και έναν ακόμη καινούργιο με χρήματα που ισχυρίζεται ότι έχει εξασφαλίσει από την Περιφέρεια.

Στο Αττικόν τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα, καθώς ο ένας στεφανιογράφος είναι τόσο παλιός που από δεκαετίας έχει πάψει να χρησιμοποιείται για αυτό τον σκοπό, ενώ ο δεύτερος έχει συμπληρώσει 13 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και εμφανίζει και αυτός συχνές βλάβες λόγω παλαιότητας, αυξημένης χρήσης και πλημμελούς συντήρησης. Επιπλέον, από εξαετίας τουλάχιστον, δεν έχει γίνει ανανέωση του συμβολαίου συντήρησης με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται οι απαραίτητες προληπτικές εργασίες και οι βλάβες να είναι συχνά σοβαρές και να αφορούν τα βασικά εξαρτήματά του. Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για αντικατάσταση των δύο πεπαλαιωμένων στεφανιογράφων του νοσοκομείου.

ygeiamou
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς στεφανιογράφο εφημερεύει (πάλι!) το Αττικόν"

ΠΑΜΕ: Τα ΜΑΤ χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών

Για άγρια επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών κάνει λόγο το ΠΑΜΕ, αναφερόμενο στα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (11.01.2019) έξω από την Βουλή.

Το ΠΑΜΕ αναφέρει πως δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημε που να μην δέχεται επίθεση από τα ΜΑΤ, δείχνοντας έτσι ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αποτρέψει κάθε προσπάθεια της πάλης.

Υνενθυμίζεται πως από τα επεισόδια τραυματίστηκε ο εκπαιδευτικός – βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ και συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Δεν υπάρχει κινητοποίηση εργαζομένων το τελευταίο διάστημα που να μην δέχεται την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, χτυπώντας πολλές φορές στο ψαχνό όσους διαδηλώνουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Με μια τέτοια επίθεση των ΜΑΤ αντιμετωπίστηκε η μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, που χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, εκτοξεύοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Ο τραυματισμός της Θοδώρας Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ και του εκπαιδευτικού Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ, δείχνει ότι ο στόχος της κυβέρνησης να χτυπηθούν με κάθε τρόπο όσοι μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της πάλης, είναι αντίστοιχος των πρακτικών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να συνεχιστεί και να ενταθεί η ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

Καλούμε τα Συνδικάτα να καταγγείλουν το άθλιο αυτό χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και να δώσουν τη μάχη μαζί με τους εκπαιδευτικούς για σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των παιδιών της εργατικής τάξης”.

newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΑΜΕ: Τα ΜΑΤ χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους στην συγκέντρωση των εκπαιδευτικών"

Σκόπια: Ο Ζάεφ δέχθηκε τα αιτήματα του αλβανικού κόμματος Besa- έτοιμος για την ψηφοφορία

Τα δύο αιτήματα του αλβανικού κόμματος Besa που αποτελούσαν τροχοπέδη στη συζήτηση της συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές, έχουν γίνει, ήδη, αποδεκτά από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, γράφει το σκοπιανό TV21.

Η συνάντηση για τις συνταγματικές αλλαγές που είχαν αναβληθεί για τρίτη ημέρα λόγω έλλειψης της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 2/3 του αριθμού των βουλευτών, αναμένεται να συνεχισθεί σήμερα αργά το απόγευμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η συνεδρία είναι πιθανόν να ολοκληρωθεί το βράδυ.

Το σχέδιο τροπολογίας του προέδρου του Besa, Κασάμι αναφέρει:

«για τους πολίτες της αλβανικής εθνικότητας, στους κανονισμούς και άλλες πράξεις των κρατικών αρχών θα διαβάζεται η ιθαγένεια στη σλαβική γλώσσα : 
‘Μακεδονική/ πολίτες της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’ =“македонско/граѓани на Република Северна Македонија” , 

ενώ στην αλβανική γλώσσα θα φαίνεται : ‘Μακεδονική/ πολίτης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’= “eMaqedonisë/qytetar i Republikës së Maqedonisë Veriore” 

 και στην αγγλική “macedonian/citizen of Republic of North Macedonia”.





Φωτό από την kanal5.com.mk


Με τη συμφωνία αυτή, έπειτα από μακρές διαπραγματεύσεις, ο Ζάεφ αποδέχθηκε τα αιτήματα των Αλβανών και με τις δύο ψήφους του κόμματος Besa,ο Ζάεφ έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία στη Συνέλευση, όπως σημειώνουν τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης.

echedoros-a
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκόπια: Ο Ζάεφ δέχθηκε τα αιτήματα του αλβανικού κόμματος Besa- έτοιμος για την ψηφοφορία"

Ποτάμι: «Ποιος παίρνει σοβαρά τον κ. Καμμένο; Παράγει μόνο χυδαιότητα»

Ειρωνικό σχόλιο για τη στάση του Πάνου Καμμένου μετά τις δηλώσεις του ότι «ούτε απερχόμενος υπουργός είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση» κάνει το Ποτάμι.

«Δεν δώσαμε ποτέ βάση σε αυτά που λέει ο κ.Καμμένος και ούτε τώρα θα δώσουμε. Το μόνο που παράγει είναι παραπολιτική και χυδαιότητα - το απέδειξε άλλωστε και με την τελευταία αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον Γιώργο Αμυρά», αναφέρει σε ανακοίνωση.

«Με εξαίρεση τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ουδείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον παίρνει στα σοβαρά. Το κακό όμως είναι ότι ο κ.Καμμένος είναι εδώ και 4 χρόνια ο Υπουργός Αμύνης της χώρας», προσθέτει.

iefimerida
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάμι: «Ποιος παίρνει σοβαρά τον κ. Καμμένο; Παράγει μόνο χυδαιότητα» "

Ζουράρις: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζω την κυβέρνηση

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Κώστας Ζουράρις, σε κείμενό του αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών υπό τον τίτλο «Μακεδονία σακατεμένη», τάσσεται ευθέως κατά της παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), τονίζοντας ωστόσο, ότι η άποψή του αυτή δεν σημαίνει και άρση της εμπιστοσύνης του στην παρούσα κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζουράρις κάνει λόγο για καταστροφή της αρτιμέλειας της «ιερής Γαίας Μακεδονίας» και για μετατροπή του «Ακέραιου της σωματοψυχής των Μακεδόνων» σε «σερνάμενο σακατιλίκι». «Λέμε όχι στον ακρωτηριασμό που θα πάθει η ολόδική μας, πρωτοφυὴς ονομασία. Η Μακεδονία είναι μία και είναι μακεδονική. Ημών, των Μακεδόνων. Ο "αυτοπροσδιορισμός" ανήκει στον Γνήσιο και αρχήθεν Πρώτον της ονομασίας κι όχι στον κλέφτη: αποκεκρίσθαι, διάκρισις, όχι λωποδυσία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ζουράρις ο οποίος, στη συνέχεια πάντως, δηλώνει ότι «ναι, η προσυμφωνία των Πρεσπών είναι καλύτερη από όλα τα χάλια των προηγούμενων -ενδιάμεση κλπ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Ζουράρις αναπτύσσει το σκεπτικό του για την απόληξη της συμφωνίας των Πρεσπών σε τέσσερις σελίδες, καταλήγοντας σε "Υστερόγραφο" όπου σημειώνει: «Η ως άνω άποψή μου συνυπάρχει με την πλήρη και διαρκή ἐκ μέρους μου στήριξη προς την παρούσα κυβέρνηση, μέχρις λήξεως τής εντολής. Σύμφωνα με τε καθ΄ ημάς συναμφότερον».

news
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζουράρις: «Όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, στηρίζω την κυβέρνηση"

Αγρότες και κτηνοτρόφοι βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους!

Να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι την Παρασκευή (11.1.2019).

Όπως αποφασίστηκε στη διάρκεια σύσκεψης στις Σέρρες, αγρότες και κτηνοτρόφοι συντάχθηκαν με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και κατεβαίνουν με τα τρακτέρ στους στις 28 Ιανουαρίου.

Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, μέλος της γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει σειρά ενημερωτικών συναντήσεων σε διάφορα σημεία της χώρας.

Στόχος, να ενημερωθούν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, αλλά και να τους καταστεί εκ νέου ξεκάθαρο ότι μόνο μέσα “από αγώνες και κινητοποιήσεις θα μπορέσουν να ανακόψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, που με την πολιτική της έχει δημιουργήσει σειρά υπαρκτών προβλημάτων που απειλούν την επιβίωσή τους. Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε φρένο, αλλά και να διεκδικήσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματά μας”.

Μαρσάρουν τα τρακτέρ

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, όπως αυτός τέθηκε επί τάπητος την Παρασκευή (11.1.2019), στη διάρκεια της σύσκεψης στις Σέρρες, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων θα πραγματοποιήσει ενημερωτική συνάντηση στα Μάλγαρα και στις 20 Ιανουαρίου στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου, όπου αναμένεται να δώσουν το “παρών” άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής (11.1.2019) στις Σέρρες παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από περισσότερες από εννέα ομοσπονδίες και 70 αγροτικούς συλλόγους της Β. Ελλάδας.

Τονίζεται ότι η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Αγιάς, έχουν απευθύνει κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να συμμετέχουν στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, όπου και θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις, τα αγροτικά προβλήματα και την οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα.

Τα βασικά αιτήματα – διεκδικήσεις:

*Κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Άμεση πληρωμή των αγροτικών προϊόντων κατά την παράδοσή τους, να σταματήσει το αίσχος των «ανοιχτών τιμών». Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.

*Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού των προϊόντων και των ζημιών στην παραγωγή, για τις οποίες δεν φέρουν ευθύνη οι παραγωγοί.

*Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες, κατάργηση των χαρατσιών.

*Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου, συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

*ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

*Να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ της ΕΕ, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

*Να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, συν 3.000 € για κάθε παιδί, το ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών.

*Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός 1ης, 2ης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

*Να μη μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 € για κάθε παιδί, φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

*Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγώνων, που αποσκοπούν στην τρομοκράτηση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ώστε να πάψουν ν’ αγωνίζονται για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγρότες και κτηνοτρόφοι βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news