facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Τρόμος στην Αττική Οδό: Επίθεση με πέτρες σε μητέρα και τα δύο παιδιά της

Μία απίστευτη περιπέτεια έζησε στην Αττική Οδό μία δικηγόρος μαζί με τα δύο παιδιά της, όταν την ώρα που οδηγούσε δέχθηκε πέτρες από κάποιον που ήταν κρυμμένος πάνω σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τα θραύσματα ο γιος της.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου, στο ύψος της γέφυρας Λιοσίων. Μια δικηγόρος, μητέρα δύο παιδιών που βρίσκονταν μαζί της στο αυτοκίνητο, επέστρεφαν από το Ναύπλιο.

Η Αττική Οδός είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και κινούνται με ταχύτητα περίπου 90 χλμ. Ξαφνικά, όπως περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το θύμα της επίθεσης, ένιωσε ένα δυνατό χτύπο.

Μία πέτρα από το πουθενά χτύπησε από ψηλά το αυτοκίνητό της και ενώ ήταν εν κινήσει. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μία από τις πέτρες έσπασε το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού, όπου καθόταν ο γιος της γυναίκας, ο οποίος τραυματίστηκε από τα θραύσματα.

Clipboard_08-04-2024_01.jpg

Η γυναίκα ευτυχώς ήταν ψύχραιμη και σταμάτησε το αυτοκίνητο χωρίς να κινδυνεύσουν και στη συνέχεια ενημέρωσαν και τις Αρχές.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στην Αττική Οδό: Επίθεση με πέτρες σε μητέρα και τα δύο παιδιά της"

Κικίλιας: Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια η κύρια αιτία πολλών πυρκαγιών (Χάρτης)

Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια είναι η κύρια αιτία πολλών από των πυρκαγιών που ξέσπασαν σήμερα όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο "X" ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας ενώ τονίζει ότι «σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις».

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

Σήμερα ξέσπασαν πάνω από 60 πυρκαγιές, εκ των οποίων οι 45 μετά το μεσημέρι. Κύρια αιτία η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια. Σε δύσκολες, δύσβατες δασικές περιοχές με μεγάλο κίνδυνο εξάπλωσης, πυροσβέστες, πιλότοι και δυνάμεις πολιτικής προστασίας έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα με όλες τους τις δυνάμεις ».

skai
Διαβάστε Περισσότερα » "Κικίλιας: Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και ειδικά σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια η κύρια αιτία πολλών πυρκαγιών (Χάρτης)"

Χάος και ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού υπό τον φόβο κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή

Μεγάλες ουρές έχουν δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, καθώς πολλοί προσπαθούν να φύγουν από τη χώρα φοβούμενοι μια κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Κάποιοι φεύγουν γιατί φοβούνται έναν ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, άλλων οι πτήσεις ακυρώθηκαν η μία μετά την άλλη: στο αεροδρόμιο της Βηρυτού οι επιβάτες περιμένουν επί ώρες, με έκδηλη ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

«Δεν σκόπευα να φύγω. Ήθελα να περάσω όλο το καλοκαίρι στον Λίβανο και μετά να επιστρέψω στη Γαλλία για δουλειά», είπε η Ζοέλ Σφέιρ, που περιμένει στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα αναχωρήσεων. Αλλά «η πτήση μου ματαιώθηκε και αναγκάστηκα να κλείσω άλλο εισιτήριο για σήμερα», είπε η νεαρή Λιβανέζα. Όπως και πολλοί συμπατριώτες της που εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, η Σφέιρ επωφελήθηκε από τις καλοκαιρινές διακοπές για να επισκεφθεί τους συγγενείς και τους φίλους της που παραμένουν στη χώρα. Όμως μετά τη δολοφονία, την περασμένη Τετάρτη, του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη και το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό, μία ημέρα νωρίτερα, από το οποίο σκοτώθηκε ο στρατιωτικός ηγέτης της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Lufthansa και η Air France ανέστειλαν τα δρομολόγιά τους από και προς τη Βηρυτό.

Ταυτόχρονα, μετά τις απειλές για αντίποινα σε βάρος του Ισραήλ, πολλές χώρες (Σουηδία, ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία) κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τον Λίβανο το συντομότερο δυνατόν.

Εξάλλου, οι μνήμες από τον προηγούμενο πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, το 2006, είναι ακόμη ζωντανές. Εκείνο το καλοκαίρι είχε βομβαρδιστεί το αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Στην αίθουσα αναχωρήσεων ολόκληρες οικογένειες, με παιδιά στην αγκαλιά των γονιών τους, παρακολουθούν τις στοίβες με τις αποσκευές τους και τον πίνακα των δρομολογίων – οι περισσότερες πτήσεις έχουν ως προορισμό την Κωνσταντινούπολη, το Αμάν και το Κάιρο.

«Ήμουν στη Συρία αλλά η κατάσταση έγινε λίγο δύσκολη και η πτήση μου, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο, ματαιώθηκε. Έτσι, προσπαθώ να φύγω σήμερα, εξήγησε ένας επιβάτης, ο Μόντερ Ράγια.

Η Γκρέτα Μουκάρζελ, η υπεύθυνη ενός ταξιδιωτικού γραφείου κοντά στη Βηρυτό, είπε ότι δέχτηκε «κατακλυσμό τηλεφωνημάτων» από πελάτες που ήθελαν να φύγουν και φοβούνταν ότι θα αποκλειστούν στον Λίβανο. Είναι όμως δύσκολο να βρεθούν θέσεις, επειδή ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις και λόγω της αυξημένης ζήτησης, ιδίως προς τις ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε. «Και πολλοί Λιβανέζοι που θα έρχονταν για διακοπές ακύρωσαν τις κρατήσεις τους», πρόσθεσε.

Κοντά στη ζώνη των αφίξεων, που συνήθως αυτήν την περίοδο είναι γεμάτη από κόσμο, ελάχιστοι άνθρωποι περιμένουν να υποδεχτούν τους δικούς τους.

Στον δρόμο προς το αεροδρόμιο, που διασχίζει τα νότια προάστια της Βηρυτού –περιοχή προπύργιο της Χεζμπολάχ– ένα τεράστιο πανό με τις φωτογραφίες του Ισμαήλ Χανίγια και του Φουάντ Σουκρ προειδοποιεί: «Θα εκδικηθούμε».

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Χάος και ουρές στο αεροδρόμιο της Βηρυτού υπό τον φόβο κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή"

Καιρός αύριο: Έως τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Χαλάει ο καιρός αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά και πιθανόν τις πρωινές ώρες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της βόρειας Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στις περισσότερες περιοχές. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς – τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38, στο Ιόνιο και την Κρήτη τους 35 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία – κυρίως στην περιοχή της Χαλκιδικής – και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 με 36 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 με 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Στερεά και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Στη βόρεια Εύβοια αυξημένες νεφώσεις και τις πρωινές ώρες, οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως το μεσημέρι βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 με 38 βαθμούς και στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Έως τους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές"

Πρέβεζα: Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 17μηνων κοριτσάκι μέσα σε κατάστημα -Μηνύσεις κατά δήμου

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου σε κατάστημα τροφίμων επί της Λ. Ειρήνης στην Πρέβεζα.

Ένα αδέσποτο σκυλί το οποίο συχνάζει στην περιοχή, βρίσκονταν μέσα στο κατάστημα και χωρίς να προηγηθεί το παραμικρό όρμισε με μανία σε 17 μηνών κοριτσάκι πετώντας το στο δάπεδο, παρουσία αρκετών πελατών.

Το κοριτσάκι που κρατούσε η μητέρα του από το χέρι του προκειμένου η ίδια να ψωνίσει, βλέποντας το μωρό να πέφτει στο δάπεδο από την μανία του σκύλου, έπεσε πάνω του για να προστατεύσει το μωρό της.

Οι πελάτες που υπήρχαν μέσα στο κατάστημα βλέποντας το περιστατικό να εξελίσσεται μπροστά τους δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Το σκυλί βγήκε από το κατάστημα και ξαναμπήκε ίσως για να συνεχίσει αυτό που είχε ξεκινήσει, για να απομακρυνθεί τελικά εκτός καταστήματος με την βοήθεια ενός γείτονα.

Αμέσως μετά η μητέρα πήρε το κοριτσάκι και το μετέφερε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας, προκειμένου να εξεταστεί από ιατρούς, ενώ μετέβη εκεί και ο σύζυγός της.

Οι γονείς μαζί με το μωρό μετέβησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας προκειμένου να καταγγείλουν το περιστατικό, αλλά και να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά Δήμου Πρέβεζας, αλλά και κατά των ιδιοκτητών της επιχείρησης.

onprevezanews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πρέβεζα: Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 17μηνων κοριτσάκι μέσα σε κατάστημα -Μηνύσεις κατά δήμου"

Δήμος «κόβει» το νερό λόγω ανομβρίας

Δραστικά μέτρα για την κάλυψη των αναγκών υδροδότησης τη θερινή περίοδο, αναγκάζεται να λάβει ο Δήμος Φλώρινας εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας.

Με αυτό το δεδομένο, η ΔΕΥΑΦ ανακοίνωσε ότι θα διακόψει την υδροδότησης σήμερα το βράδυ, στην υψηλή ζώνη της πόλης.

Η ανακοίνωση:

Λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας και των υψηλών θερμοκρασιών τα υδατικά αποθέματα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο.

Το γεγονός αυτό οδηγεί στην ανάγκη διακοπής υδροδότησης στην υψηλή ζώνη της πόλης Φλώρινας τις βραδινές ώρες και ειδικότερα Κυριακή 04-08-2024 ώρα 23.00 έως 05-08-2024 ώρα 06.00

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Δήμος «κόβει» το νερό λόγω ανομβρίας"

60 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/03-08-2024 έως Ω/18:00/04-08-2024 εκδηλώθηκαν 60 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 47 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δεκατρείς (13).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "60 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Βιασμός-Διδυμότειχο: Σοκάρει η ιατροδικαστική – Τη βίαζε επανειλημμένα και τη χτυπούσε με ξύλο

Σοκαριστικά είναι τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 32χρονης στο Διδυμότειχο που ζούσε έναν εφιάλτη επί ένα μήνα, στα χέρια του κακοποιητή της.

Η ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, έδειξε ότι η γυναίκα υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση κατά φύση και παρά φύση.

Μάλιστα, ενδεικτικό της αγριότητας του δράστη -που ακόμη αναζητείται- αποτελεί το ότι το θύμα φέρει μεγάλα αιματώματα και εκχυμώσεις κυριολεκτικά σε όλο της κορμί ενώ ο 32χρονος τη χτυπούσε ακόμη και με ξύλο.

Έλαβε εξιτήριο η 32χρονη – Την… έβγαζε βόλτα με μάσκα και γυαλιά ηλίου

Μετά την εξέταση η γυναίκα έλαβε εξιτήριο και μεταφέρθηκε σε δομή κακοποιημένων γυναικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, o 32χρονος, που έχει ξανά απασχολήσει την Αστυνομία για περιστατικά κακοποίησης γυναικών, την είχε εσώκλειστη στο σπίτι και την… έβγαζε βόλτα με μάσκα και γυαλιά ηλίου για να μην φαίνονται τα χτυπήματά της.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω του διαδικτύου, όμως η ίδια, όπως ανέφερε στις αρχές δεν πίστευε πως θα βρισκόταν αντιμέτωπη με αυτό τον εφιάλτη.

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός-Διδυμότειχο: Σοκάρει η ιατροδικαστική – Τη βίαζε επανειλημμένα και τη χτυπούσε με ξύλο"

Αρνητικός ως προς τη συμμετοχή του σε νέα τριμερή για το Κυπριακό ο Τατάρ: «Δεν υπάρχει έδαφος για μια τέτοια συνάντηση»

Αρνητικός ως προς τη συμμετοχή του σε μία νέα τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εμφανίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σε δηλώσεις του χτες (Σάββατο) βράδυ, ανέφερε ότι δεν είχε λάβει κάποια πρόσκληση για συνάντηση στις 13 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στον δικτυακό τόπο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Kibris, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να έχει την προσδοκία ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά. Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης τελείωσε στο Κραν Μοντανά».

Είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κοινός τόπος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο. Αφού είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος, δεν υπάρχει ανάγκη και για μια τριμερή συνάντηση ή υπό οποιοδήποτε άλλο σχήμα». Ο ίδιος επανέλαβε επίσης τους όρους του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δηλαδή την αναγνώριση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» των Τουρκοκυπρίων, ζητώντας και πάλι την αναγνώριση των πραγματικοτήτων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν θα εγκρίνουμε τριμερή συνάντηση υπό τις παρούσες συνθήκες. Δεν υπάρχει έδαφος για μια τέτοια συνάντηση. Η θέση μας σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι σαφής. Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές μας καθεστώς. Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να στήσουν πάλι ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία πρόσκληση προς εμάς. Οι προθέσεις των Ελληνοκυπρίων είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσπαθήσουν να πιέσουν την τουρκική πλευρά. Εμείς δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Ο Χριστοδουλίδης θα πρέπει να σταματήσει να κυνηγάει όνειρα απατηλά και να λάβει υπόψη του τις πραγματικότητες στο νησί».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητικός ως προς τη συμμετοχή του σε νέα τριμερή για το Κυπριακό ο Τατάρ: «Δεν υπάρχει έδαφος για μια τέτοια συνάντηση»"

Καλαμάτα: Εφιάλτης για 36χρονη - Κατήγγειλε κατά συρροή βιασμό από τον αδερφό της

Μια κόλαση φέρεται να ζούσε το τελευταίο διάστημα μία 36χρονη στο κέντρο της Καλαμάτας, καθώς κατήγγειλε τον κατά συρροή βιασμό της από τον 35χρονο αδερφό της.

Ο αδερφός της φέρεται να τη βίαζε τουλάχιστον τις τελευταίες 20 ημέρες απειλώντας τη, ότι εάν προχωρήσει σε καταγγελία θα την διώξει από το σπίτι που διέμεναν. Την περασμένη Τρίτη 30 Ιουλίου ο 35χρονος ανάγκασε την αδερφή του να φύγει από το σπίτι και αυτή διέμεινε προσωρινά σε παγκάκι!

Το βράδυ της επόμενης ημέρας η 36χρονη επικοινώνησε με τη γραμμή έκτακτης ανάγκης 112 και κατήγγειλε όχι μόνο την εκδίωξή της από το σπίτι, αλλά και τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της από τον αδερφό της.

Δύο περίπου ώρες αργότερα από την καταγγελία ο 35χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, ενώ σε βάρος του σχηματίζεται κι άλλη δικογραφία για βιασμό, η οποία θα διαβιβαστεί στις εισαγγελικές Αρχές.

Η 36χρονη μετά την καταγγελία της δήλωσε ότι επιθυμεί την ποινική δίωξη του αδερφού της, ενώ ενημερώθηκε για όλα τα δικαιώματα της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θέλησε να κάνει χρήση Κουμπιού Πανικού (Panic Button) παρά μόνο τη μεταφορά της σε ασφαλή χώρο φιλοξενίας, όπως κι έγινε συνοδεία αστυνομικών.

Για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής ο 35χρονος δικάστηκε στο αυτόφωρο, όπου του επιβλήθηκε ποινή 6 μηνών για την άσκηση ψυχολογικής βίας και την απειλή για να μην καταγγείλει τις πράξεις. Αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει την αδερφή του στα 50 μέτρα.

Η καταγγελία για τον κατ' εξακολούθηση βιασμό της περιλαμβάνεται σε διαφορετική δικογραφία και η πορεία αυτής της σοβαρής υπόθεσης θα διαφανεί τις προσεχείς ημέρες.

eleftheriaonline

Διαβάστε Περισσότερα » " Καλαμάτα: Εφιάλτης για 36χρονη - Κατήγγειλε κατά συρροή βιασμό από τον αδερφό της "

Πανώλη: Αρνί, παϊδάκια και προβατίνα τέλος! Σε απόγνωση κρεοπώλες, ταβέρνες και… πανηγύρια!

Αρνί, παϊδάκια και πρόβειο τέλος… Εξαφανίστηκαν από τα ψυγεία των κρεοπωλείων και από τις σούβλες και σχάρες των παντοπωλείων.

Η Θεσσαλία για ακόμα μια φορά είναι σε συναγερμό, με τον κτηνοτροφικό κλάδο να αγωνιά για το μέλλον του, αυτήν τη φορά εξαιτίας της επιδημίας πανώλης που έχει προσβάλει εκατοντάδες αιγοπρόβατα στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, και οι επιπτώσεις στην αγορά κρεάτων, αλλά και στην εστίαση έχουν αρχίσει να εμφανίζονται έντονα.

Τα σφαγεία παραμένουν κλειστά, η μετακίνηση των ζώων απαγορεύεται, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού και την ίδια ώρα κρεοπωλεία, ψητοπωλεία και ταβέρνες προσπαθούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα, που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανώλης.

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών Λάρισας κ. Ευάγγελος Ρίζος μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» τονίζει ότι προς το παρόν, παρότι δεν υπάρχει αιγοπρόβειο κρέας προς διάθεση, δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα, καθώς λόγω καλοκαιριού ούτε η κίνηση στα κρεοπωλεία είναι μεγάλη ούτε και οι καταναλωτές ζητούν αυτά τα είδη κρέατος.

«Δουλεύουμε με μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό. Όλα θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια των μέτρων. Από τη στιγμή που πρέπει να αντιμετωπιστεί η επιδημία και τα σφαγεία έκλεισαν, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Προσαρμοζόμαστε. Το πρόβλημα θα το καταλάβουμε έντονα τον Δεκαπενταύγουστο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο ερώτημα εάν το επόμενο διάστημα υπάρχει πιθανότητα αύξησης τιμών στα διαθέσιμα είδη κρέατος, λόγω της έλλειψης αιγοπρόβειου, ο κ. Ρίζος ανέφερε ότι υπάρχει ως ενδεχόμενο, στην περίπτωση που τα μέτρα διαρκέσουν αρκετό καιρό. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Για 20 ημέρες δεν πρόκειται να αλλάξει η εικόνα της αγοράς. Ωστόσο, αν τα σφαγεία παραμείνουν κλειστά πολύ καιρό, τότε ενδεχομένως να είναι πιθανή μια αύξηση στο μοσχάρι και το χοιρινό. Είμαστε, όμως, αισιόδοξοι ότι θα το ξεπεράσουμε γρήγορα και αυτό πρόβλημα».

Αλλάζουν τα μενού οι ταβέρνες

Με αισιοδοξία προσπαθούν να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα και τα ψητοπωλεία κι οι ταβέρνες στη Λάρισα. Ο κ. Αδάμος Κωνσταντίνου, ιδιοκτήτες ψητοπωλείου στο κέντρο της Λάρισας, αναφέρει ότι η επιδημία της πανώλης είναι το «κερασάκι στην τούρτα», αλλά διαχειρίζονται τη νέα πραγματικότητα με αισιοδοξία και ψυχραιμία.

«Δουλεύουμε πλέον με άλλους κωδικούς κρέατος. Μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο είναι τα κρέατα που μπορούμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή. Ούτως ή άλλως, το αρνί αυτήν την εποχή ήταν δυσεύρετο, γιατί δεν είναι η εποχή του. Μεγάλο πλήγμα θα είναι για τα χωριά και τα πανηγύρια που δούλευαν αποκλειστικά με αυτά τα κρέατα. Ένας ακόμα πονοκέφαλος στην επισφαλή μας καθημερινότητα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο κοτόπουλο το «έριξαν» οι Λαρισαίοι!

Η έξαρση της πανώλης των μηρυκαστικών σε περιοχές της Λάρισας και της Θεσσαλίας έχει επηρεάσει την κατανάλωση αρνίσιου και πρόβειου κρέατος, με κρεοπώλεις και ιδιοκτήτες ψητοπωλείων να μην μπορούν να προμηθευτούν λόγω της απαγόρευσης στις μετακινήσεις των ζώων, ενώ και οι καταναλωτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας, κ. Ευάγγελος Ρίζος, εξηγεί ότι εξαιτίας της πανελλαδικής απαγόρευσης στις μετακίνησης των αιγοπροβάτων, δεν υπάρχει εμπόρευμα στην αγορά, επομένως το ζήτημα δεν τίθεται εξαρχής στο αν θα το ζητήσει ή όχι ο καταναλωτής, σύμφωνα με το onlarissa.gr.

«Ο κόσμος ρωτάει για την πανώλη, θέλουν να μάθουν πώς είναι ακριβώς τα πράγματα», προσθέτει έπειτα.

«Θεωρώ ότι είναι σε ήπια μορφή, δεν είναι κάτι για να ανησυχούν πάρα πολύ. Έχουμε ενημερωθεί ότι ναι, μεταδίδεται η νόσος στα ζώα, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με τη δημόσια υγεία».

Όπως εξηγεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή, που διαχρονικά η κίνηση μειώνεται κατά πολύ, λόγω των διακοπών μεγάλου μέρους του καταναλωτικού κοινού, το πρόβλημα δεν έχει γίνει ακόμα ιδιαίτερα εμφανές.

«Επειδή είναι πολύ λίγο το χρονικό διάστημα και μιλώντας σε τοπικό επίπεδο για την πόλη μας, ούτως η άλλως κάθε εποχή αυτόν τον μήνα δεν έχουμε ιδιαίτερη κίνηση στα καταστήματά μας».

«Αυτό που μας έχει μείνει είναι το μοσχάρι, το χοιρινό και βασικά το κοτόπουλο», τονίζει έπειτα, μιλώντας για τις επιλογές των πελατών.

«Κάνουν τις επιλογές τους μέσα από τα εναπομείναντα κρέατα που υπάρχουν στα καταστήματά μας».

«Θεωρώ ότι εάν συνεχιστεί αυτό, θα έχουμε πρόβλημα, αν δεν γίνει άρση της μετακίνησης των ζώων, για να έχουμε την κανονική ροή όπως πριν», αναφέρει.

«Ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε και τη διαφορά, έχοντας ένα μέτρο σύγκρισης. Αν συνεχιστεί θα είναι έντονο, γιατί με την επιστροφή του κόσμου θα μπούμε κι εμείς σε μια σειρά».

«Ευελπιστώ ότι θα γίνει γρήγορα άρση της απαγόρευσης μετακίνησης και δεν θα έχουμε τα προβλήματα που έχουμε τώρα. Πάλι ο κόσμος θα έχει επιφυλάξεις, δεν θα ψωνίζει τόσο εύκολα αρνί και πρόβειο, αλλά τουλάχιστον εμείς θα έχουμε στα καταστήματά μας».

Η απαγόρευση της διακίνησης του κρέατος θέτει φυσικά εμπόδια και στα ψητοπωλεία.

«Ο κόσμος που έρχεται, ζητάει και αρνάκι και άλλα κρέατα, που είναι σε έλλειψη αυτό τον καιρό. Δεν βρίσκω, γιατί είναι κλειστά τα σφαγεία», αναφέρει ο ιδιοκτήτης, κ. Γιάννης Κωνσταντίνου.

«Παρόλα αυτά ο κόσμος τα ζητάει, δεν δείχνει να έχει φοβηθεί ή να έχει ταραχτεί από όλα αυτά», προσθέτει.

«Δεν υπάρχει κανένας πανικός. Σου λένε “θέλω αρνάκι”, τους λέω ότι δεν βρίσκω γιατί είναι κλειστά τα σφαγεία και σου λένε “ναι, το διάβασα”, αλλά το προσπερνούν».

Όπως αναφέρει, εφόσον η κατανάλωση αρνιού είναι απαγορευτική, αυτή την περίοδο υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση για το ψητό κοτόπουλο.

Η μετάδοση και οι εστίες μόλυνσης - Οδηγίες της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας

Η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία ζητά στενή συνεργασία κτηνοτρόφων αλλά και όλων όσων ασχολούνται στο παραγωγικό σύστημα της αιγοπροβατοτροφίας με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Αυτό πρέπει να γίνει «ώστε να αποφευχθούν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις - όπως συνέβη σε άλλες χώρες - στην αιγοπροβατοτροφία».

Η πανώλη χαρακτηρίζεται από υψηλά ποσοστά νοσηρότητας και θνησιμότητας (90 έως 100%), ιδιαίτερα στις χώρες όπου εμφανίζεται για πρώτη φορά, και προκαλεί μεγάλες οικονομικές απώλειες.

Πως γίνεται η μετάδοση

Η μετάδοση γίνεται κυρίως μέσω στενής άμεσης επαφής με μολυσμένα ζώα ή τα κόπρανά τους, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί αερογενώς μέσω της εισπνοής μικροσταγονιδίων που απελευθερώνονται στον αέρα με τις εκκρίσεις των μολυσμένων ζώων.

Ο κτηνοτροφικός εξοπλισμός, ποτίστρες, ταΐστρες, στρωμνή, τα διάφορα εργαλεία και οι ζωοτροφές όταν μολύνονται από εκκρίσεις των ζώων μπορούν να αποτελέσουν εστίες μόλυνσης. Επιπλέον η μετάδοση του ιού μέσω του γάλακτος είναι δυνατή.

Όπως σημειώνει, η νόσος ενδημεί για πολλά χρόνια σε αρκετές χώρες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας όπου για τον έλεγχό της εφαρμόζονται προγράμματα εμβολιασμού.

Στην Ευρώπη, επίσημες καταγραφές κάνουν λόγο για κρούσματα στη Γεωργία (2016) και στη Βουλγαρία (2018). Φέτος το καλοκαίρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στη Θεσσαλία και έχει επεκταθεί στην ορεινή Κορινθία, στον Ασπρόπυργο Αττικής και πρόσφατα στην Κρήτη. Η πολιτική που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εντοπισμός των θετικών ζώων - εκτροφών και εκρίζωση.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία «η νόσος δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και δεν αποτελεί απειλή για τη Δημόσια Υγεία αλλά αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την οικονομία».

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανώλη: Αρνί, παϊδάκια και προβατίνα τέλος! Σε απόγνωση κρεοπώλες, ταβέρνες και… πανηγύρια!"

Λέρος: Ταχύπλοο με 25 αλλοδαπούς εντόπισε το Λιμεναρχείο – Μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Δομή

Ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβάτες, εντόπισε χθες το πρωί, στην περιοχή Νταμάρι της Λέρου, σκάφος του Λιμεναρχείου του νησιού, μετά από σχετική ενημέρωση.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν 25 άτομα, υπήκοοι Συρίας, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή, ενώ, κατά δήλωσή τους, ο χειριστής του σκάφους διέφυγε πεζός στην ευρύτερη περιοχή του Νταμαρίου.

Ακολούθησαν έρευνες και ο χειριστής του σκάφους, ο οποίος ήταν ένας 25χρονος υπήκοος Αζερμπαϊτζάν, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) να κολυμπάει από την παραλία του Νταμαρίου με κατεύθυνση προς τη νήσο Αγία Κυριακή.

Το περιπολικό τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στο λιμάνι του Ξηροκάμπου, για να ακολουθήσει η σύλληψη του για παράβαση των άρθρων 83 Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος”, των άρθρων 24-25 του Ν.5038/2023 “Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών σε ελλαδικό χώρο” και του άρθρου 306 “Έκθεση ζωής σε κίνδυνο” του Π.Κ., ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέρος: Ταχύπλοο με 25 αλλοδαπούς εντόπισε το Λιμεναρχείο – Μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Δομή"

ΑΑΔΕ: Στο φως νέα μορφή φοροδιαφυγής σε πάρτι στη Μύκονο

Νέα μέθοδο φοροδιαφυγής «ξεσκέπασαν» οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε πριβέ πάρτι, που οργανώνονται σε πολυτελείς βίλες, στη Μύκονο. Πρόκειται για πάρτι, τα οποία διαφημίζονται στα social media, ως επισήμως οργανωμένα από εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων.

Φαινομενικά διεξάγονται νόμιμα, ωστόσο οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ισχύει.

Ειδικότερα, με μια ειδική και λεπτομερώς σχεδιασμένη επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς, έκαναν έφοδο σε βίλα, στο Πυργί, στη Μύκονο.

Εκεί βρήκαν ότι γαλλική εταιρεία είχε νοικιάσει τον χώρο για να διοργανώσει πάρτι, με διάσημο dj, ο οποίος και σταμάτησε τη μουσική και έφυγε από τον χώρο, μόλις είδε τους ελεγκτές. Όσοι βρίσκονταν εκεί, είχαν καταβάλει 300 ευρώ  ο καθένας. Ποσό, που τους εξασφάλιζε πρόσβαση τόσο στον χώρο, όσο και στο bar και τον μπουφέ του πάρτι.

Όπως προέκυψε, η εταιρεία αυτή δεν είχε δηλώσει την έναρξη της δραστηριότητάς της. Επίσης, ουδείς πελάτης είχε λάβει απόδειξη, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. Δεν είχαν κοπεί τιμολόγια, ούτε για την ενοικίαση των ηχητικών εγκαταστάσεων- ποσό άνω των 5.000 ευρώ -, ενώ αντίστοιχες φορολογικές παραβάσεις καταγράφηκαν και για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, όπως κάβα, catering, φύλαξη, κ.λπ.

Τόσο οι διοργανωτές, όσο και το σύνολο των προμηθευτών του πάρτι, θα πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν και θα ελεγχθούν σε βάθος πενταετίας, δεδομένου ότι οι ελεγκτές εκτιμούν πως αυτό έχει γίνει κατ’ εξακολούθηση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Στο φως νέα μορφή φοροδιαφυγής σε πάρτι στη Μύκονο"

Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης για τους Ελληνες στο Λίβανο

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε από σήμερα την τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο.

Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών (29.7.2024) περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα παραμένει σε ισχύ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης για τους Ελληνες στο Λίβανο"

Εμπρηστική επίθεση σε κέντρο αισθητικής στη Νέα Σμύρνη

Σε συναγερμό τέθηκαν οι Αρχές τα ξημερώματα της Κυριακής 4/8 στη Νέα Σμύρνη μετά από εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε σε κέντρο αισθητικής το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αγίας Φωτεινής 35.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 4 τα ξημερώματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τις τζαμαρίες του κέντρου αισθητικής και προκάλεσαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.

Δείτε φωτογραφίες

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπρηστική επίθεση σε κέντρο αισθητικής στη Νέα Σμύρνη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news