facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Αδέσποτο κατασπάραξε 40χρονο στην περιοχή του ΔΑΚ-νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου

Αιματηρό περιστατικό με θύμα έναν 40χρονο σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή του ΔΑΚ Αγρινίου, πλησίον του καταφυγίου αδέσποτων της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου.

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ο άνδρας δέχθηκε την επίθεση ενός μεγαλόσωμου μαύρου σκύλου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα χέρια και στα πόδια. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας περίπου 40 ετών, μετέβη με εκπρόσωπο της Φιλοζωικής στο σημείο για τον καθαρισμό ενός χώρου από μπουκάλια σκουπίδια κπ. Συγγενής του τραυματία υποστηρίζει πως αυτό έγινε εντός του καταφυγίου της Φιλοζωικής, η πρόεδρος όμως του Σωματείου, το διαψεύδει.

Όπως υποστηρίζει η κ. Αναγνωστοπούλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών, το σκυλί επιτέθηκε στον 40χρονο δαγκώνοντας τον. «Πρόκειται για ένα αδέσποτο σκυλί που δεν είναι τσιπαρισμένο και δεν φιλοξενείται από εμάς. Δεν έδειξε ποτέ επιθετικές τάσεις και δεν ξέρουμε τι μπορεί να έγινε. Λυπούμαστε για το περιστατικό, δεν φταίμε εμείς, δεν φέρουμε κάποια ευθύνη», είπε μεταξύ άλλων η κ. Αναγνωστοπούλου.

Ο πατέρας του 40χρονου περιγράφει πάντως τελείως διαφορετικά το περιστατικό και όμως δήλωσε στο agriniopress, προτίθεται να καταθέσει μήνυση σε βάρος της Φιλοζωικής.

Η Αστυνομία έχει επιληφθεί του συμβάντος και σχηματίζεται δικογραφία.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Αναγνωστοπουλου, το σκυλί, έχει ακινητοποιηθεί και βρίσκεται δεμένο.

 agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Αδέσποτο κατασπάραξε 40χρονο στην περιοχή του ΔΑΚ-νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου"

Ιταλία: Υποχρεωτικός πλέον ο εμβολιασμός γιατρών, νοσοκόμων, προσωπικού νοσοκομείων και φαρμακοποιών

Υποχρεωτικός θα είναι πλέον ο εμβολιασμός των γιατρών, των νοσοκόμων, του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων καθώς και των φαρμακοποιών στην Ιταλία, σύμφωνα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης, υπό τον Μάριο Ντράγκι.

Το μέτρο ισχύει για το προσωπικό του ιταλικού εθνικού συστήματος υγείας αλλά και για το εκείνο των ιδιωτικών κλινικών, ιατρείων και διαγνωστικών κέντρων.

Όσοι γιατροί, νοσοκόμοι ή φαρμακοποιοί αρνηθούν να υποβληθούν σε εμβολιασμό ή θα μετατίθενται σε τομείς που δεν προβλέπουν επαφές με ασθενείς και ευάλωτες κατηγορίες, ή θα μπορεί να παύεται η καταβολή του μισθού τους, αν χρειαστεί και μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2021.

Παράλληλα, το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε μέτρο το οποίο ορίζει πως όταν οι γιατροί ακολουθούν τους προβλεπόμενους κανόνες, κατά την χορήγηση του εμβολίου, δεν θα φέρουν ευθύνη για τυχόν παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν.

Οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στην μετακίνηση των πολιτών θα ισχύσουν σε όλη την Ιταλία, μέχρι τα τέλη Απριλίου (με ισχύ κόκκινης και πορτοκαλί ζώνης) εκτός και αν τα επιδημιολογικά στοιχεία επιτρέψουν, στο μεταξύ, χαλάρωση των μέτρων αυτών. Τα παιδιά, τέλος που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς, στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου, αμέσως μετά το Καθολικό Πάσχα (δηλαδή από τις 6 Απριλίου) θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιταλία: Υποχρεωτικός πλέον ο εμβολιασμός γιατρών, νοσοκόμων, προσωπικού νοσοκομείων και φαρμακοποιών"

Φίλης «αδειάζει» Πολάκη: Οι δηλώσεις για μαυραγορίτες είναι εκτός πραγματικότητας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης πήρε αποστάσεις από τη δήλωση του Παύλου Πολάκη που που χαρακτήρισε τη ΝΔ ως «παράταξη μαυραγοριτών».

Ο κ. Φίλης μιλώντας στο Action24 είπε πως αυτές οι δηλώσεις «είναι εκτός πραγματικότητας και δεν βοηθούν σε τίποτα». Παράλληλα υπογράμμισε πως

«ούτε πρέπει να μοιράζουμε κομματικά βιβλιάρια στους αγωνιστές του ’21. Αυτό είναι σαφές».

«αυτό είναι το σκηνικό της Βουλής και δεν συμφωνώ με αυτά τα πράγματα όπως ακούγονται», κατέληξε.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φίλης «αδειάζει» Πολάκη: Οι δηλώσεις για μαυραγορίτες είναι εκτός πραγματικότητας"

Φινλανδία: Αποσύρθηκε η πρόταση για καραντίνα σε 5 πόλεις

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας απέσυρε την πρότασή της, με βάση την οποία οι πολίτες σε πολλές μεγάλες πόλεις θα υποχρεώνονταν να κλειστούν στα σπίτια τους για να σταματήσει η εξάπλωση της Covid-19, ανακοίνωσε μέσω του Twitter η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη αφού νωρίτερα μια συνταγματική επιτροπή έκρινε την πρόταση υπερβολικά αόριστη και μη σύμφωνη με το Σύνταγμα της χώρας.

«Λόγω της ανακοίνωσης της επιτροπής, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να αποσύρουμε την πρόταση» εξήγησε η Μάριν.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση πρότεινε να περιοριστούν στα σπίτια τους οι κάτοικοι πέντε πόλεων, συμπεριλαμβανομένου και του Ελσίνκι και να επιτρέπεται να βγουν έξω μόνο για συγκεκριμένους λόγους, ώστε να μειωθούν οι μολύνσεις και οι νοσηλείες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία: Αποσύρθηκε η πρόταση για καραντίνα σε 5 πόλεις"

Ευαγγελισμός: Υγειονομικοί καταγγέλλουν τη διοίκηση πως τιμώρησε γιατρό που ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έπειτα από την στέρηση μισθού που επιβλήθηκε σε ειδικευόμενους, από τη διοίκηση του νοσοκομείου επειδή ασκούσαν κριτική στην κυβέρνηση. 

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται η διοίκηση τους τιμωρεί, διότι καταγγέλλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο νοσοκομείο, για τα οποία ζητάνε άμεση λύση, καθώς τίθεται θέμα προστασίας της υγείας των ασθενών αλλά και των ίδιων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γιατρός Νίκος Σκούφογλου στον σταθμό «Κόντρα», η διοίκηση του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού 5 ημερών και σε συνάδελφο του για 15 ημέρες, διότι εθεάθησαν να μη φορούν σωστά τη μάσκα τους κατά τη διάρκεια εφημερίας. Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν έθετε σε κίνδυνο κανέναν από αυτούς που βρισκόταν στο νοσοκομείο.

Ο κ. Σκούφογλου παράλληλα επισήμανε ότι στο εν λόγω νοσοκομείο δεν λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς, γεγονός το οποίο οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου, έχουν αναφέρει στην διοίκηση και γι’ αυτό το λόγο τιμωρούνται.

Στην απόφαση της διοίκησης αναφέρεται πως οι ποινές στους δυο γιατρούς επιβλήθηκαν «για απρεπή και επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του αναπληρωτή διοικητή» και για «απείθεια».

«Να είστε περισσότερο προσεκτικοί στην συμπεριφορά σας προς τους εκπροσώπους της διοίκησης του νοσοκομείου», συμπληρώνεται.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευαγγελισμός: Υγειονομικοί καταγγέλλουν τη διοίκηση πως τιμώρησε γιατρό που ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση"

Μακρόν: Eπεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία το lockdown για έναν μήνα – Κλειστά για 3 εβδομάδες τα σχολεία

Τα μέτρα που ισχύουν σήμερα τοπικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα επεκταθούν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

«Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, που παρέμεναν ανοιχτά, θα κλείσουν για τρεις εβδομάδες, αντί για δύο που είναι κανονικά το διάστημα των εαρινών διακοπών. Η Γαλλία είχε κλείσει τα σχολεία για δύο μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου λοκντάουν, την περασμένη άνοιξη, όμως δεν έκανε το ίδιο και τον Νοέμβριο, επιβάλλοντας μόνο ορισμένους περιορισμούς στον αριθμό των μαθητών ανά τάξη.

«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακρόν: Eπεκτείνονται σε όλη τη Γαλλία το lockdown για έναν μήνα – Κλειστά για 3 εβδομάδες τα σχολεία"

Υπόθεση Marfin: Στο μικροσκόπιο των αρχών ομάδα επτά ατόμων - Πήγαν οργανωμένοι να κάψουν

Ανοίγει μετά από 11 χρόνια και πάλι ο φάκελος της Marfin καθώς στον εισαγγελέα έφθασαν στοιχεία που είναι ικανά να ταυτοποιήσουν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, οι αναλυτές της Κρατικής Ασφάλειας έχουν λοκάρει ως βασικούς ύποπτους για το έγκλημα της Marfin μια ομάδα επτά ατόμων.

Ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε πριν από ένα χρόνο με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και πλέον οι έρευνες έχουν αποκτήσει ονοματεπώνυμο προκειμένου μετά από έντεκα χρόνια να εξιχνιαστεί η δολοφονική επίθεση στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι.

Πηγή ανέφερε στο protothema.gr ότι θα διερευνηθούν τρία κακουργήματα: Σύσταση και συμμορία εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονίες, κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών. Και μια σειρά άλλων αδικημάτων, μόνο κακουργήματα γιατί τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που έχει αναλυθεί και έντεκα μήνες έχει γίνει μια μεγάλη έρευνα από ειδική ομάδα της Κρατικής Ασφάλειας. Αυτό το υλικό μαζί με την έρευνα που θα γίνει πλέον σε επίσημο επίπεδο, θα οδηγηθεί σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες που θα δέσουν συγκεκριμένα πρόσωπα.  

Η ειδική ομάδα που συστάθηκε από την Κρατική Ασφάλεια φέρεται να έχει πλήρη εικόνα για το πώς έγινε η επίθεση. Η ομάδα των επτά αποτελούσε τον πυρήνα ενός ευρύτερου σχηματισμού 23 ατόμων που είχε παρεισφρήσει στην πορεία διαμαρτυρίας για το πρώτο μνημόνιο. Στα σακίδιά τους είχαν μολότοφ ειδικής κατασκευής και εκείνη την ημέρα έκαψαν εκτός από τη Marfin και το βιβλιοπωλείο «Ιανός», τα γραφεία της Νομαρχίας στη λεωφόρο Συγγρού και μια ΔΟΥ στο κέντρο της Αθήνας.

marfin__2_ 

Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του υποκαταστήματος της Marfin έδειξε στους αναλυτές πώς ακριβώς έγιναν τα γεγονότα, προσφέροντας πολύτιμα στοιχεία στο κυνήγι των αδίστακτων δραστών.

Συνολικά, στο διώροφο νεοκλασικό κτίριο της οδού Σταδίου υπήρχαν έξι κάμερες, οι οποίες όμως κατέγραφαν μόνο το εσωτερικό του καταστήματος αφού, σύμφωνα με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, λόγω της αρχιτεκτονικής του κτιρίου δεν επιτρεπόταν η τοποθέτηση καμερών στο εξωτερικό.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί έψαξαν, είδαν και αποκωδικοποίησαν μεγάλο μέρος φωτογραφικού υλικού και βίντεο όχι μόνο έξω από τη Marfin και τον «Ιανό», αλλά έχουν καρέ-καρέ όλη τη «διαδρομή της φωτιάς» που ακολούθησαν οι δράστες. Φυσικά, όλο αυτό το πολύτιμο υλικό που δείχνει συγκεκριμένα πρόσωπα και ενέργειες αντιπαραβάλλεται με καταθέσεις μαρτύρων έτσι ώστε όχι μόνο να ταυτοποιηθούν, αλλά να δεθούν με αποδείξεις και να τυλιχτούν σε μια κόλλα χαρτί οι ένοχοι.

Εκείνη την ημέρα, όπως λένε οι αστυνομικοί, οι δράστες, πήγαν στην πορεία για να κάψουν και να σπάσουν. Αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της ομάδας των 23, οι οποίοι είχαν πιο πολύ ρόλο επικουρικό και κάλυψης στους συγκεκριμένους. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είχαν σχεδιάσει εξαρχής να επιτεθούν στο κατάστημα της οδού Σταδίου. Απλώς αυτό προέκυψε - και οι συνέπειες ήταν ολέθριες...
marfin__1_

Το χρονικό

Ηταν μεσημέρι της 5ης Μαΐου του 2010. Η Αθήνα είχε κατακλυστεί από χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πρώτου μνημονίου και η χώρα είχε παραλύσει από τη μεγάλη γενική απεργία. Στην πρωτεύουσα δεν λειτουργούσε τίποτα και όλα κυλούσαν σε ρυθμούς διαδήλωσης. Τα πρώτα στοιχεία για την ανείπωτη τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου ήρθαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αφού τα ελληνικά συμμετείχαν στην απεργία.

Τρεις άνθρωποι, υπάλληλοι της τράπεζας, κάηκαν ζωντανοί όταν ομάδα κουκουλοφόρων (σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι) πέταξε μολότοφ με προφανή στόχο. Πρόκειται για την Αγγελική Παπαθανασοπούλου, 32 ετών (έγκυος στο πρώτο της παιδί), την Παρασκευή Ζούλια, 35 ετών, και τον Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών. Η επίθεση ήταν συντονισμένη και κράτησε μόλις 13 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν 8 λεπτά μετά τις 14.00 και η μεγάλη πορεία χιλιάδων πολιτών στο κέντρο της Αθήνας βρισκόταν σε εξέλιξη. Ξαφνικά μια μικρή ομάδα κουκουλοφόρων βγήκε μέσα από την πορεία, πλησίασε το κτίριο της τράπεζας και οι μολότοφ άρχισαν να πέφτουν βροχή.

Οι επτά υπάλληλοι, τρομοκρατημένοι, προσπαθούσαν να πάρουν αναπνοή και να βρουν τη δύναμη να σωθούν, όμως τρεις από αυτούς βρήκαν τελικά τραγικό θάνατο. Η Αστυνομία τότε πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα. Οι φωτογραφίες, τα βίντεο και οι μαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί μια ογκώδης δικογραφία και να καθίσουν στο εδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες δύο άτομα.

Η δίκη ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια μετά από αναβολές και κράτησε πολλούς μήνες. Από την αίθουσα του δικαστηρίου πέρασαν δεκάδες μάρτυρες, ανάμεσά τους και όσοι επέζησαν από την επίθεση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπόθεση Marfin: Στο μικροσκόπιο των αρχών ομάδα επτά ατόμων - Πήγαν οργανωμένοι να κάψουν"

Κύπρος – κορονοϊός: 434 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Η Κύπρος ανακοίνωσε 434 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι ασθενών το τελευταίο 24ωρο.

176 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 43 σε σοβαρή κατάσταση στην Κύπρο.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 51.301 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ανέρχεται σε 45,864, ενώ ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 256.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος – κορονοϊός: 434 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο"

Κορωνοϊός: Η παράξενη παρενέργεια που μπορεί να παρουσιαστεί μετά τον εμβολιασμό

Οι υγειονομικές αρχές σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκαθαρίσει ότι όλα τα εμβόλια έχουν παρενέργειες, με τις πιο συχνές να περιλαμβάνουν πόνο στο χέρι του εμβολιασμού ή μυαλγίες. Κάποιοι άνθρωποι, όμως, έχουν ισχυριστεί ότι μετά τον εμβολιασμό τους παρουσίασαν μια μεταλλική γεύση στο στόμα.

Μέχρι σήμερα στη Βρετανία έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 28,9 εκατομμύρια άνθρωποι με το εμβόλιο της Οξφόρδης (Astrazeneca) και της Pfizer/BioNTech για την πρώτη δόση του εμβολιασμού κατά της COVID-19, ενώ περισσότεροι από 2,7 εκατομμύρια έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση.

Μια αναφορά από το MHRA (Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας) υποστηρίζει ότι ορισμένοι άνθρωποι στη Βρετανία βίωσαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης, όπως η κόπωση και ο πονοκέφαλος (τα συχνότερα), καθώς και πόνο στο χέρι και πυρετό.

Στις ΗΠΑ, αντίστοιχα, αρκετοί πολίτες έχουν ισχυριστεί ότι παρουσιάζουν έντονη μεταλλική γεύση στο στόμα για αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer, ο John Howard από τη Νότια Καρολίνα ανέφερε ότι η μεταλλική αυτή αίσθηση εμφανίστηκε μερικά λεπτά μετά τον εμβολιασμό.

Σε δηλώσεις του στο NBC News, ο 45χρονος κ.Howard ανέφερε ότι ενώ το σύμπτωμα δεν ήταν ενοχλητικό, δε μπορούσε να απολαύσει φυσιολογικά τον καφέ του. Ένας άλλος ασθενής, ο 52χρονος Dave Bischel δήλωσε ότι γευόταν νικέλιο.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το εμβόλιο της Pfizer που άφηνε αυτή την άσχημη γεύση στο στόμα των ασθενών. Ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να γευτεί μέταλλο για αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Moderna, με τον 50χρονο Paul Wartenberg από τη Φλόριντα να δηλώσει ότι η γεύση αυτή έφυγε όταν έφαγε το βραδινό του.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι παρενέργειες στο εμβόλιο είναι κάτι καλό. «Είναι φυσιολογικό να ανησυχούμε για τις παρενέργειες και σε όλα τα εμβόλια μπορεί να υπάρχουν κάποια φαινόμενα. Όπως και με το εμβόλιο της γρίπης, έχουν υπάρξει αναφορές για κόπωση, ελαφρύ πονοκέφαλο, ξηρό βήχα και μυαλγίες.

Παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε άσχημα, είναι φυσιολογικό, διαρκεί μόνο κάποιες ημέρες και είναι καλό σημάδι, καθώς δείχνει ότι το εμβόλιο λειτουργεί. Δεν σημαίνει ότι έχει νοσήσει σοβαρά, αλλά ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα ανταποκρίνεται και είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τα πρώτα σημάδια λοίμωξης από κορωνοϊό», υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ελάχιστες παρενέργειες

Οι ειδικοί της Pfizer δήλωσαν ότι οι εκτενείς δοκιμές που διενήργησαν έδειξαν ότι «ο οργανισμός γενικά αντέχει ικανοποιητικά το εμβόλιο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Οι παρενέργειες μπορούν να είναι ήπιες και ανεξάρτητα δεδομένα παρακολούθησης αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια.

Η Ομάδα Γνώσης Εμβολίων της Βρετανίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναφέρει ότι επειδή τα εμβόλια λειτουργούν πυροδοτώντας την παραγωγή αντίδρασης από το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να υπάρξουν παρενέργειες μετά τη λήψη του εμβολίου που μοιάζουν με τα συμπτώματα της πραγματικής λοίμωξης.

Τονίζουν, μάλιστα, ότι οι πιο κοινές παρενέργειες που έχουν σχετιστεί με το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ο πόνος στο χέρι, με το 65% των ασθενών να παρουσιάζει αυτό το σύμπτωμα, ενώ ακολουθούν κρυάδες, πυρετός, πόνος στις αρθρώσεις, μυαλγίες, κόπωση και πονοκέφαλος.

Σύμφωνα με αναφορά της Pfizerοι χειρότερες παρενέργειες ήταν η κόπωση και οι πονοκέφαλοι, αλλά μόνο μετά τη δεύτερη δόση. Μόλις 4% των ανθρώπων ανέφεραν κόπωση και 2% ανέφεραν πονοκέφαλο.

Συμπερασματικά, όπως και στο εμβόλιο της γρίπης, και στην περίπτωση του εμβολίου για τον κορωνοϊο κάποιοι ανέφεραν πόνο στο σημείο της ένεσης και άλλες παρενέργειες, ωστόσο σε γενικές γραμμές δείχνουν ήπιες.

ygeiamou

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Η παράξενη παρενέργεια που μπορεί να παρουσιαστεί μετά τον εμβολιασμό"

Βασίλης Κικίλιας: Σε Covid-only μετατρέπεται το Θριάσιο

Την προσοχή των πολιτών τις επόμενες εβδομάδες συνέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, κατά την οποία ανακοινώθηκε μια σειρά από «μικρές ανάσες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε αρχικά την ανησυχία του για την κατάσταση που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, ενώ κάλεσε τους πολίτες, κατά τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ημέρες να χρησιμοποιούν παντού μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να κάνουν χρήση αντισηπτικών, καθώς οι μεταλλάξεις έχουν κάνει πιο επικίνδυνη την κατάσταση.

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Covid-only, από τις 7 Απριλίου. Το νοσοκομείο θα διαθέτει αρχικά 130 κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid, ενώ αναμένεται οι απλές κλίνες Covid να ενισχυθούν στις 180.

Τα μη Covid περιστατικά θα μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές που θα επιστρατευθούν και θα ενισχύουν την εφημερία του Ασκληπιείου.

Παράλληλα δημιουργούνται ακόμα 51 ΜΕΘ στα νοσοκομεία Γεννηματάς (16), Ευαγγελισμός (5), Λαϊκό (5), Ιπποκράτειο (7), Ελπίς (4), Κωνσταντοπούλειο (10) και Αττικό (4).

Για την πορεία των εμβολιασμών ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως εντός του Απριλίου αναμένονται 1,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ το ποσοστό προσέλευσης μέχρι σήμερα φτάνει στο 97%. Λειτουργούν 1042 εμβολιαστικά κέντρα ενώ εργάζονται 3.500 υγειονομικοί του ΕΣΥ.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Βασίλης Κικίλιας: Σε Covid-only μετατρέπεται το Θριάσιο"

Με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη

Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη αποσύρθηκαν από σήμερα οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Με παρέμβαση Χρυσοχοΐδη αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη"

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ερευνά 62 περιπτώσεις θρομβώσεων

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ερευνά 62 περιπτώσεις θρομβοεμβολών που έχουν αναφερθεί παγκοσμίως και οδήγησαν ορισμένες χώρες να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca για την Covid-19, ανακοίνωσε η επικεφαλής του ΕΜΑ, Έμερ Κουκ.

Στον αριθμό αυτόν περιλαμβάνονται 44 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, από τα συνολικά 9,2 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο.

Η Κουκ διευκρίνισε όμως ότι στον συνολικό αριθμό που ανέφερε ο ΕΜΑ δεν περιλαμβάνονται όλες οι περιπτώσεις αυτής της σπάνιας πάθησης, της θρόμβωσης εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST), που έχουν καταγραφεί στη Γερμανία.

«Επί του παρόντος, η ανασκόπηση που έχει πραγματοποιηθεί, δεν έχει εντοπίσει συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου, όπως ηλικία, το φύλο ή προηγούμενο ιατρικό ιστορικό διαταραχών πήξης, για αυτά τα πολύ σπάνια συμβάντα», ανέφερε, νωρίτερα, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση για το θέμα, στην επόμενη σύσκεψη των ειδικών, το διάστημα 6-9 Απριλίου.

Από την Τρίτη, ένα νέο θρίλερ με το εμβόλιο της AstraZeneca βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς τόσο η Γερμανία, όσο και ο Καναδάς αποφάσισαν την αναστολή στη χρήση του για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 και κάτω των 55 αντιστοίχως.

Ο Καναδάς
 έκρινε ότι εμπεριέχεται ικανό ρίσκο στους εμβολιασμούς με AstraZeneca για τους πολίτες κάτω των 55, με συνέπεια η κυβέρνηση του Τζαστίν Τριντό να αποφασίσει το «πάγωμα» των εμβολιασμών για την περαιτέρω διερεύνηση των επιπλοκών που προκαλεί. Στο ίδιο μήκος κύματος και η Γερμανία, στην οποία έλαβε χώρα σύσκεψη των υπουργών Υγείας όλων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, υπό τον υπουργό Υγείας, Γενς Σπανς.

Την ίδια στιγμή, η Ισπανία αποφάσισε να άρει τον ηλικιακό περιορισμό για το εμβόλιο της AstraZeneca, κάτι που σημαίνει ότι στο εξής θα χορηγεί το συγκεκριμένο σκεύασμα σε όλους τους πολίτες από την ηλικία των 18 και άνω.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εμβόλιο AstraZeneca: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ερευνά 62 περιπτώσεις θρομβώσεων"

Κορονοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο την Δευτέρα – Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις

Κι ενώ ο κορονοϊός… πιέζει ασφυκτικά την χώρα, έγινε το απόγευμα της Τετάρτης, 31.03.2021, η προγραμματισμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας από τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά, κάτι που από νωρίς έδειχνε και ότι έρχονταν νέα μέτρα.

Όπερ και εγένετο, με το λιανεμπόριο και τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο να «ανοίγουν», αλλά με αυστηρότατους κανόνες.

Νωρίτερα συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών που έβαλε στο τραπέζι όλα τα δεδομένα για την πολυπόθητη -τόσο από πλευράς κοινωνίας, όσο και οικονομίας- χαλάρωση του lockdown, με τις εξελίξεις να «τρέχουν» και το λιανεμπόριο να βρίσκεται από νωρίς στο προσκήνιο.

Η ενημέρωση έγινε την ώρα που ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 3.616 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, με την Αθήνα να καταγράφει 1.706  ενώ λόγω της μαραθώνιας συνεδρίασης των ειδικών, μετατέθηκε κατά μία ώρα αργότερα και συγκεκριμένα για τις 19.00, ωστόσο η παράταση πήρε… και νέα παράταση.

Τελικά η ενημέρωση ξεκίνησε στις 19.40, με τον Βασίλη Κικίλια να παίρνει πρώτος τον λόγο και να αναφέρεται στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας ειδική μνεία στην Θεσσαλονίκη «που μας ανησυχεί» κι αποκαλύπτοντας πως ζήτησε από τον Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στην συμπρωτεύουσα.

Κικίλιας: «Προσοχή»

«Να αντέξουμε τις επόμενες εβδομάδες», είπε ακόμη ο υπουργός, ζητώντας κάτι «απλό και δύσκολο: Προσοχή. Όπου κι αν πάτε, όπου κι αν κινηθείτε, με μάσκα. Αυτές τις λίγες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας εμπρός στον κίνδυνο της απώλειας ζωών. Σας ζητώ για μία ακόμη φορά να προστατευτείτε και να προστατεύσετε τους γύρω σας. Κι εννοώ και τους ανθρώπους του οικογενειακού σας κύκλου», είπε επιπλέον.

Και συνέχισε: «Ανακοινώνω σήμερα την μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο covid only. Με στόχο στις 07.04 το Θριάσιο να διαθέτει ήδη 130 απλές κλίνες Covid και 33 ΜΕΘ Covid και σταδιακά να αναπτύξει ως 180 κλίνες Covid».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως οι εμβολιασμοί -1η και 2η δόση- έχουν ξεπεράσει το 1.600.000, ενώ μόνο τον Απρίλιο ο στόχος είναι να γίνουν 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί και τους επόμενους μήνες ακόμη περισσότεροι.

Ανοίγουν τα μαγαζιά – Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα.

Είπε ξεκινώντας: «Η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση των επιστημόνων προχωρά σε προσαρμογή των μέτρων. Με δεδομένη την κούραση, το νέο μείγμα των μέτρων με περιορισμούς και επιτήρηση, θα δώσει μικρές ανάσες ελευθερίας. Προϋπόθεση είναι η ατομική ευθύνη και η τήρηση των μέτρων και να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις στα σπίτια και τα πάρτυ.

Μάσκες, αποστάσεις και τήρηση κανόνων υγιεινής. Η πανδημία δείχνει τα δόντια της. Καμία χαλάρωση. Τα μέτρα δεν επιτρέπουν χαλάρωση».

Και ακολούθως ανακοίνωσε:
  • Επιτρέπεται από την Δευτέρα 05.04.2021 το λιανεμπόριο πλην των εμπορικών, με χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Θα επιτρέπεται η πώληση θα γίνεται εκτός καταστήματος με ραντεβού, αλλά και εντός καταστήματος (1 πελάτης ανά 25 τετραγωνικά και μέγιστο όριο 20 πελάτες) πάλι με ραντεβού.
  • Από το Σάββατο 03.04.2021 και μόνο για τα σαββατοκύριακα, θα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια και με αποφυγή οποιουδήποτε μαζικού συγχρωτισμού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στάθηκε ειδικά στο δεύτερο αυτό μέτρο και τόνισε… με κάθε τρόπο πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά, στέλνοντας έτσι ένα σαφές μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει πίσω το μέτρο αν διαπιστωθεί κατάχρησή του από τους πολίτες, ή χρήση του μέτρου για άλλους λόγους πέραν της άσκησης.

Όσον αφορά στα σχολεία, στα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν την επόμενη εβδομάδα, με στόχο κάποιες τάξεις στα σχολεία να ανοίξουν στις 12 Απριλίου. Για τα self test, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι θα αρχίσει η διαθεσιμότητά τους από την επόμενη εβδομάδα.

Κορονοϊός: Δείτε ολόκληρη την ενημέρωση όπως μεταδόθηκε ζωντανά
 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Ανοίγει το λιανεμπόριο την Δευτέρα – Τι ισχύει για τις διαδημοτικές μετακινήσεις"

Marfin: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης - Προσκομίστηκαν νέα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ

Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Marfin, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Αναλυτικά η  ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Από την Εισαγγελία Αθηνών διετάχθη προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων για την υπόθεση της Μαρφίν, κατόπιν νέων στοιχείων που προσκομίσθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. Η διερεύνηση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Για το συγκεκριμένο θέμα έκανε ανάρτηση και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Πιο συγκεκριμένα έγραψε «Ο φάκελος της υπόθεσης Marfin ανοίγει πάλι... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ».

 protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Marfin: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος της υπόθεσης - Προσκομίστηκαν νέα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ"

Η μήνυση Φουρθιώτη σε Πολάκη – Βαξεβάνη και σε bloko.gr

Παραθέτουμε το κείμενο της μήνυσης προς τους κυρίου Πολάκη και Βαξεβάνη, το οποίο μας απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εντεταλμένος δικηγόρος του κου Μένιου Φουρθιώτη. Θεωρούμε, παρότι οι ίδιοι δεν το επιθυμούν, ηθική και δεοντολογική υποχρέωσή μας τη δημοσιοποίηση του, πολύ δε περισσότερο όταν σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης παρόμοια μηνυτήρια μέιλ έχουν λάβει πληθώρα αστυνομικών και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής. 

 Διαβάστε τη μήνυση: 

 


 


 


 



 



 



 

 














 bloko

Διαβάστε Περισσότερα » " Η μήνυση Φουρθιώτη σε Πολάκη – Βαξεβάνη και σε bloko.gr "

Κορωνοϊός: Στα 3.616 τα νέα κρούσματα - Τα 1.706 στην Αττική

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.616, εκ των οποίων 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 263.689 (ημερήσια μεταβολή +1.4%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 97 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.511 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.98 (95%Crl: 0.31 - 1.5)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.093 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 739 (63.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.701 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 479 (ημερήσια μεταβολή +19.15%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 431 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη)

Η γεωγραφική κατανομή των 3.616 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

213 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

188 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

269 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

138 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

434 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

173 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

273 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

18 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

499 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

19 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

5 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας

121κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

10 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

19 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

20 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

14 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας 

17 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

31 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

23 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας 

61 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου  

3 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

8 κρούσμα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας  

1 κρούσμα στην Π.Ε Ιθάκης

54 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

21 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας 

4 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

24 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου

16 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

20 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

7 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

27 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

84 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης   

43 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας 

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

97 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

42 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

2 κρούσματα στην Π.Ε.Μήλου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε Νάξου

7 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

62 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

23 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε Σάμου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

13 κρούσματα  στην Π.Ε. Τρικάλων

31 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

8 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

29 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

24 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

10 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

144 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 3.616 τα νέα κρούσματα - Τα 1.706 στην Αττική"

Θάνατος 63χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία

Δεν φαίνεται να προκύπτει τελικά συσχετισμός μεταξύ του εμβολιασμού και του θανάτου της 65χρονης γυναίκας, που κατέληξε την Τρίτη, μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με τον Αnt1, η άτυχη γυναίκα είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και δεν εμφάνισε κάποια αναφυλακτική αντίδραση μετά τον εμβολιασμό της.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ιατροδικαστική έρευνα, εντοπίστηκε ένα παλαιό έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς και πνευμονικό οίδημα. Αντιθέτως, δεν βρέθηκε μακροσκοπικά κάποια ορατή θρόμβωση.

Ζητήθηκε ωστόσο εργαστηριακός έλεγχος για περισσότερα στοιχεία, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την ιστολογική εξέταση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Θάνατος 63χρονης μετά τον εμβολιασμό στο Ίλιον: Τι έδειξε η νεκροψία"

Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία τα self test - Θα μπορούν πλέον να πωλούν rapid test

 Σε απόσυρση της ρύθμισης που παρέχει τη δυνατότητα στα φαρμακεία να διενεργούν self tεστ για την ανίχνευση κορωνοϊού προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Στην ίδια ρύθμιση προβλέπεται και η πώληση rapid test από τα φαρμακεία.

Κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατέθεσε σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων μεταξύ των οποίων και για το πρώτο άρθρο που καταγράφει τον τρόπο διάθεσης των self τεστ από φαρμακεία.

Σύμφωνα με το επίμαχο απόσπασμα των αλλαγών η φράση «να χορηγείται το δικαίωμα ελέγχων και καταγραφής των αποτελεσμάτων τους στους φαρμακοποιούς» διαγράφεται.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αλλαγή αποτελούσε αίτημα των φαρμακευτικών συλλόγων.

Πλέον με την νομοτεχνική βελτίωση τα φαρμακεία θα μπορούν να πωλούν τα rapid τεστ όχι όμως να τα διενεργούν.

protothema

 

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν θα γίνονται στα φαρμακεία τα self test - Θα μπορούν πλέον να πωλούν rapid test"

Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα και έκτακτα μέτρα στο Άγιον Όρος

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιον Όρος, καθώς, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ΕΡΤ ανιχνεύθηκαν πάνω από 40 κρούσματα κορωνοϊού σε μοναχούς της χερσονήσου του Άθω.

Ένας από αυτούς νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους παρατείνεται μέχρι 15 Απριλίου 2021 η αναστολή όλων των προσκυνηματικών επισκέψεων και επιβάλλεται η διενέργεια προληπτικών ελέγχων στα λιμάνια εισόδου του Αγίου Όρους σε οποιονδήποτε επιθυμεί να εισέλθει στον Ιερό Τόπο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Άγιο Όρος.

naftemporiki

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορωνοϊός: Δεκάδες κρούσματα και έκτακτα μέτρα στο Άγιον Όρος"

Ειδική τραπεζική αργία Παρασκευή και Δευτέρα

Tο διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα είναι κλειστό τη 2α και την 5η Απριλίου 2021, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών/Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα, υπενθυμίζει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Οι ημέρες αυτές δεν συμπίπτουν με αργίες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συνεπώς, σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3336/2005, είναι ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών και θα ισχύσουν οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

Κατά τις εν λόγω ημερομηνίες, τα καταστήματα των Τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό. Ωστόσο, θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων διατραπεζικών συναλλαγών.

Η διατραπεζική αργία συναλλαγών ισχύει για την Τράπεζα της Ελλάδος, τις εταιρείες του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε., καθώς και τις ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

1. Πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, στα οποία περιλαμβάνονται τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα υποκαταστήματα των αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων.

2. Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

3. Εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και εταιρείες πρακτορείας απαιτήσεων.

4. Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

Κατά την ημέρα ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερομένων φορέων και της πελατείας τους, καθώς και οι λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, οπότε και αρχίζουν οι συνέπειες της τυχόν μη εκπλήρωσης.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματά τους με ημερομηνία της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή την Τρίτη, 6 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η παράγραφος 5 του άρθρου 11 του Ν. 3336/2005, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, δανείων και τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη, 1 Απριλίου ή την Τρίτη, 6 Απριλίου.

Κατόπιν σχετικής οδηγίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατά την 2α και την 5η Απριλίου 2021, θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τις Τελωνειακές Αρχές της χώρας μας και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 6η Απριλίου 2021.

Τέλος, συστήνεται στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται απευθείας με τράπεζες για την αποστολή αρχείων χρεώσεων μέσω πάγιων εντολών και αρχείων πιστώσεων μισθοδοσίας, να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδική τραπεζική αργία Παρασκευή και Δευτέρα"

ΚΕΠ: Άμεσα και με ακρίβεια κλείνουν ραντεβού οι πολίτες μέσω της νέας τους ιστοσελίδας

Διαθέσιμη είναι από την Τετάρτη η πλατφόρμα rantevou.kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " ΚΕΠ: Άμεσα και με ακρίβεια κλείνουν ραντεβού οι πολίτες μέσω της νέας τους ιστοσελίδας"

Λίμνη Κερκίνη: Εντοπίστηκε η γρίπη των πτηνών σε τρεις αργυροπελεκάνους που βρέθηκαν νεκροί

Ο ιός της γρίπης των πτηνών τύπου Α (Η5) εντοπίστηκε σε τρεις αργυροπελεκάνους (Pelecan crispus), που βρέθηκαν νεκροί στη περιοχή της λίμνης Κερκίνης.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει για σχετικό έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που διευκρινίζει ότι «κατά την εργαστηριακή διερεύνηση αποκλείστηκε σε πρώτη φάση η παρουσία του υπότυπου Η5Ν1, γεγονός που θα σήμαινε την ανάγκη λήψης μέτρων στα πουλερικά (δημιουργία ζωνών, περιορισμοί στις μετακινήσεις κ.λπ.). Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι «το γεγονός αυτό καταδεικνύει την κυκλοφορία ιών της γρίπης των πτηνών στην άγρια ορνιθοπανίδα της χώρας μας και τον αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης εκτρεφόμενων πουλερικών την τρέχουσα χρονική περίοδο».

Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της νόσου σε χώρες της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης (Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ιρλανδία, Γαλλία) και πρόσφατα σε περιοχές της νότιας Ευρώπης, όπως στην Ιταλία, Κροατία και Σλοβενία.

Προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού από τα άγρια πτηνά στα πουλερικά ή τα άλλα πτηνά σε αιχμαλωσία, οι αρμόδιοι φορείς ενημερώνουν ότι είναι επιβεβλημένη η συστηματική τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας και η υποχρεωτική συμμόρφωση με τις σχετικές διατάξεις των αποφάσεων του υπουργείου. Σε αυτές -μεταξύ άλλων- προβλέπεται η απαγόρευση διατήρησης των πουλερικών (οικόσιτων, ελευθέρας βοσκής, βιολογικής εκτροφής κ.λπ.) σε ανοιχτούς χώρους (προαύλια, αυλές, αγρούς κ.λπ.), η απαγόρευση εκτροφών σε περιοχές της χώρας που βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων από υγροβιότοπους, ποταμούς, λίμνες και κάθε είδους υδατοσυλλογές καθώς και η απαγόρευση εκτροφής σε μη περιφραγμένους χώρους σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και όταν δεν είναι υποχρεωτικός ο εγκλεισμός των πουλερικών, συνιστάται η διατήρησή τους σε κλειστούς χώρους, τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η εν λόγω σύσταση αφορά και τα άλλα πτηνά σε αιχμαλωσία που διατηρούνται σε πάρκα, ζωολογικούς κήπους και παρεμφερείς εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, το κοινό ενημερώνεται ότι σε οποιαδήποτε υποψία του νοσήματος, π.χ. αυξημένη νοσηρότητα ή θνησιμότητα πουλερικών σε εκμεταλλεύσεις ή άλλων πτηνών σε αιχμαλωσία ή άγριων πτηνών, θα πρέπει να ειδοποιεί άμεσα τις Κτηνιατρικές Αρχές. Εξάλλου, οι υπάλληλοι των υπηρεσιών και τα μέλη των ιδιωτικών φορέων που έρχονται σε άμεση και συχνή επαφή με άγρια πτηνά, όπως δασικοί υπάλληλοι, κυνηγοί, ομοσπονδιακοί θηροφύλακες, ορνιθολόγοι, κέντρα περίθαλψης, φορείς διαχείρισης υδροβιοτόπων κλπ ή πολίτες, σε περιπτώσεις εύρεσης νεκρών ή ημιθανών άγριων πτηνών που ανήκουν σε είδη υψηλού κινδύνου θα πρέπει να ειδοποιούν άμεσα τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες για τη διενέργεια δειγματοληψιών.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Λίμνη Κερκίνη: Εντοπίστηκε η γρίπη των πτηνών σε τρεις αργυροπελεκάνους που βρέθηκαν νεκροί"

Τουρκία: Απάνθρωπες οι πρακτικές της Ελλάδας σε βάρος των προσφύγων-Καταπιέζει την τουρκική μειονότητα¨

Μετά από την χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εξεδόθη ανακοίνωση που μεταξύ άλλων λέει και τα εξής :

¨Εξετάστηκαν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος της τουρκικής μειονότητας από την Ελλάδα όπως και οι απάνθρωπες πρακτικές της Ελλάδας που στοχοποιούν τους πρόσφυγες.
Η Ελλάδα που παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο, αυξάνει τις αντιτουρκικές πολιτικές της, καλείται να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να εκπληρώσει τα απαραίτητα για τις σχέσεις καλής γειτονίας

Αξιολογήθηκε το τελευταίο στάδιο στο οποίο έφτασε το Κυπριακό και τονίστηκε πως κατά τις συζητήσεις του επόμενου διαστήματος είναι απαραίτητο, αντί των προσεγγίσεων που επί μισό αιώνα δεν αποδίδουν αποτέλεσμα και αγνοούν την τουρκική παρουσία, να τεθούν στην ατζέντα στην βάση των δύο κρατών, ολοκληρωμένες και μόνιμες λύσεις στην βάση της ισότητας που λαμβάνουν υπόψη τα γεγονότα

Το κράτος που είναι υπεύθυνο για τις γενοκτονίες των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων της Μικράς Ασίας, έχει το θράσος να μιλά για καταπίεση της μειονότητας και για απάνθρωπες πρακτικές σε βάρος των προσφύγων. Γιατί κανείς από τη δική μας μεριά δεν τους υπενθυμίζει πόσους Σύρους πρόσφυγες έχουν σκοτώσει στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ;

Για το Κυπριακό είναι σαφές αυτό που επιζητούν. Όταν βλέπουμε να ζητούν να ληφθούν υπόψη “τα γεγονότα” εννοούν πώς “μεταφέραμε εκατοντάδες χιλιάδες εποίκους και τώρα αυτοί να ληφθούν υπόψη ..”

tourkikanea

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Απάνθρωπες οι πρακτικές της Ελλάδας σε βάρος των προσφύγων-Καταπιέζει την τουρκική μειονότητα¨"

Δένδιας σε Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα: Να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες

Την ανάγκη για αποχή από προκλητικές ενέργειες επεσήμανε στον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Μπουράκ Οζουγκέργκιν, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά την συνάντηση που είχαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο κ. Δένδιας τόνισε πως οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

Σε σχετική ανάρτησή του ο κ. Δένδιας έγραψε: «Συναντήθηκα με τον Πρέσβη της Τουρκίας B.Özügergin. Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν οι διμερείς σχέσεις & οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψής μου στην Τουρκία στις 14/4, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Υπενθυμίζεται πως χθες, μετά την εν λόγω συνεδρίαση η Τουρκία έθεσε θέμα «τουρκικής» μειονότητας καλώντας την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων.

Παράλληλα σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα η Άγκυρα ισχυρίστηκε πως απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο προς την Αθήνα, αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική συμπεριφορά. Εκτός αυτών γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δένδιας σε Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα: Να σταματήσουν οι προκλητικές ενέργειες"

Διπλάσιες οι ακυρώσεις σήμερα στα ραντεβού εμβολιασμού στο Ίλιον

Διπλάσιες ακυρώσεις στα ραντεβού σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκαν σήμερα στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον, το οποίο είχε επισκεφτεί χθες η 63χρονη γυναίκα που έχασε χθες τη ζωή της λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του συγκεκριμένου εμβολιαστικού κέντρου οι ακυρώσεις των προγραμματισμένων ραντεβού σήμερα εκτοξεύτηκε στο 20%, όταν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών ο μέσος όρος των πολιτών που ανέβαλε την επίσκεψη του στο συγκεκριμένο κτίριο για να παραλάβει την ενέσιμη “ασπίδα” κατά του φονικού ιού δεν ξεπερνούσε το 10%.

Τα όσα ακούγονται για το εμβόλιο της AstraZeneca όπως είναι αναμενόμενο έχουν προβληματίσει αρκετούς πολίτες. «Έχω σκοπό να κάνω εμβόλιο άλλα έχω τις επιφυλάξεις μου με αυτά που ακούω. Τώρα ήρθα στο εμβολιαστικό κέντρο για να κλείσω ραντεβού», λέει στο newsit.gr, κάτοικος της περιοχής που βρέθηκε σήμερα στο κέντρο Υγείας στο Ίλιον.

Κι αν στις αρχές του έτους που ήρθαν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις, οι πολίτες που είχαν προτεραιότητα να εμβολιαστούν ζητούσαν την ακύρωση των ραντεβού τους, καθώς ήθελαν να  δουν εάν υπάρχουν επικίνδυνες παρενέργειες, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Πλέον δεν απευθύνονται στους αρμόδιους για να αναβάλλουν τον εμβολιασμό τους, αλλά για να κάνουν το εμβόλιο το οποίοι πιστεύουν ότι είναι το πιο ασφαλές.

«Μετά τα όσα έχουν ειπωθεί, υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα στον κόσμο. Το πρώτο διάστημα ο κόσμος ζητούσε από εμάς να ακυρώσουμε τον εμβολιασμό του, τώρα υπάρχουν πολλοί που ζητούν αλλαγή εμβολιαστικού κέντρου και εμβολίου», λέει στο newsit.gr o Γενικός Γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κιοσές και προσθέτει: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να το κάνουν τα φαρμακεία. Η ζημιά στο εμβολιαστικό κίνημα έγινε πριν δύο εβδομάδες και αυτό ίσως να το πληρώσουμε στο μέλλον. Ο φαρμακευτικός κόσμος πράττει το καθήκον του, προσπαθώντας να πείσει τους ασθενείς για σπάνιο των παρενεργειών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Διπλάσιες οι ακυρώσεις σήμερα στα ραντεβού εμβολιασμού στο Ίλιον"

Κορωνοϊός - Βρετανία: «Περισσότερους θανάτους θα φέρει η αναστολή εμβολιασμών AstraZeneca» λένε ειδικοί

Πιθανή επέκταση στην αναστολή χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου (όπως έχει ήδη γίνει, μερικώς, σε Γερμανία και Καναδά), θα κλονίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στον εμβολιασμό και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους λόγω Covid, που μπορούν να αποφευχθούν, προειδοποίησαν ειδικοί από τη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, ο Dr Peter English, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca ήταν πίσω από τα περιστατικά θρομβώσεων, προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε απόφαση για αναστολή χορήγησης του εμβολίου θα προκαλέσει άμεσα υπερβολικούς θανάτους Covid-19, που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί».

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτές οι περιπτώσεις θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί, προκαλούνται από εμβολιασμό, παρά απλώς συνδέονται με αυτόν, σε άτομα που θα είχαν ούτως ή άλλως τέτοιες καταστάσεις. Αυτή τη στιγμή, στη μέση μιας πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται ανησυχητικά, το κάθε ρίσκο που προκαλείται από τον εμβολιασμό πρέπει να τεθεί απέναντι στο ρίσκο της ασθένειας» τόνισε ο Dr. English.

«Μια απόφαση αναστολής μπορεί να θεωρηθεί ως προληπτική. Αλλά εάν οι άνθρωποι δεν εμβολιάζονται, επειδή η χορήγηση του εμβολίου αναστέλλεται, ή λόγω της πτώσης της εμπιστοσύνης στο εμβόλιο, μερικοί από αυτοί θα αρρωστήσουν από Covid-19. Και κάποιοι από αυτούς θα πεθάνουν. Οποιαδήποτε απόφαση διακοπής χορήγησης του εμβολίου θα προκαλέσει άμεσα υπερβολικούς, αποφευκτέους θανάτους Covid-19» συμπλήρωσε ο Dr. English.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός - Βρετανία: «Περισσότερους θανάτους θα φέρει η αναστολή εμβολιασμών AstraZeneca» λένε ειδικοί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news