facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά! 
Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει και Ανάσταση στις ψυχές μας!!! 
Σας εύχομαι υγεία σε εσάς και στις οικογένειές σας.!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά! – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο

Κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, δίπλα από το λιμάνι του Κόρφου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Η στιγμή της κατολίσθησης αποθανατίστηκε από επιβαίνοντες σε σκάφη. 


cyclades24

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορίνη: Κατολίσθηση στη Θηρασιά! – Δείτε συγκλονιστικό βίντεο"

Ταχύπλοο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια, νότια των Οινουσσών – Κυνηγούσαν 20 αλλοδαπούς στη Χίο

Ένα ταχύπλοο σκάφος κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα απέναντι τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Οι επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν στη χερσαία περιοχή Πυργιά, βορειανατολικά της Χίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή 20 αλλοδαποί (12 άντρες, 6 γυναίκες και 2 ανήλικα) και μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή εναέριου μέσου της ΕΛ.ΑΣ. τρεις ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 20, 22 και 20 ετών. Μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Χίου, όπου και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις» και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης».

Ο 22χρονος συνελήφθη και για παράβαση του Ν. 2168/1993 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4678/2020 «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις», διότι βρέθηκε να κατέχει ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδας με μήκος λάμας 10 εκατοστών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ταχύπλοο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα από τα τουρκικά παράλια, νότια των Οινουσσών – Κυνηγούσαν 20 αλλοδαπούς στη Χίο"

Καθαρισμός Οικοπέδων: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον δεν υποβάλει δήλωση «εκπλήρωσης καθηκόντων»

Σήμα κινδύνου με αφορμή το μητρώο δήλωσης καθαρισμού ακαλύπτων χώρων εξέπεμψε η ΠΟΜΙΔΑ, καθώς εκκρεμεί και η έναρξη εφαρμογής του «Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών» που νομοθέτησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με το νόμο 5075, ο οποίος προβλέπει άλλη μια ηλεκτρονική βάση ετήσιας καταγραφής των υποχρεώσεων των ιδιοκτητών οικοπέδων κατά την αντιπυρική περίοδο. Ο σχετικός νόμος (5075/2023) δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 12 Δεκεμβρίου 2023.

Ποιους αφορά

Η νέα νομοθετική ρύθμιση αφορά ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπόν ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, σε περιοχές εντός ορίων, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις εντός ακτίνας 100 μέτρων από τα όρια των δυο προαναφερόμενων περιπτώσεων. Επιπλέον δε και εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής υπηρεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη. Κοινώς αφορά τους πάντες.

Ολοι αυτοί με βάση τα προβλεπόμενα θα πρέπει να προβαίνουν σε καθαρισμό των προαναφερομένων χώρων από την 1η έως την 30ή Απριλίου κάθε έτους και στη συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Στη συνέχεια όλοι αυτοί θα πρέπει μέχρι την 30ή Απριλίου κάθε έτους να προβαίνουν στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο. Ενώ, όπως αναφέρεται, «για την αποτελεσματική διενέργεια των ελέγχων, ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων του πρώτου εδαφίου, δημιουργείται ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών». Σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση θα επιβάλλεται 1.000 ευρώ πρόστιμο κατ’ άτομο, δηλαδή όχι ανά οικόπεδο, αλλά από ό,τι φαίνεται ανά συνιδιοκτήτη. Ταυτόχρονα θα θεωρείται πως ο ιδιοκτήτης συναίνεσε στο να μπει ο δήμος να καθαρίσει το οικόπεδό του και να του χρεώνει τα έξοδα του καθαρισμού.

Τι καταγγέλλει η ΠΟΜΙΔΑ

Όπως αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ, μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ούτε η σχετική εφαρμοστική εγκύκλιος, ούτε έχει ανοίξει η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, ούτε έχει γίνει η παραμικρή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, ούτε οποιαδήποτε διαβούλευση με την ΠΟΜΙΔΑ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

«Το πρόβλημα είναι πως η τήρηση του νέου αυτού «Μητρώου» ακινήτων, που προστίθεται στη σειρά των ήδη ισχυουσών καταγραφών (Εθνικό Κτηματολόγιο, Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου, Δήλωση ακινήτων στο Ε9, Ηλεκτρονική Βάση Κανονισμού Πυροπροστασίας), συνοδεύεται από πρωτοφανή χρηματικά πρόστιμα από 1.000 έως 54.000 ευρώ και φυλάκιση δύο χρόνων.

Η νέα αυτή νομοθετική ρύθμιση αφορά ιδιοκτήτες, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπόν ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, σε περιοχές εντός ορίων, χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, και σε εκτάσεις εντός ακτίνας 100 μέτρων από τα όρια των δυο προαναφερόμενων περιπτώσεων, επιπλέον δε και εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας.

Καθαρισμός – Συντήρηση

Όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες, με βάση τα προβλεπόμενα θα πρέπει να προβαίνουν σε καθαρισμό των προαναφερομένων χώρων από την 1η έως την 30η Απριλίου κάθε έτους, και στη συντήρησή τους καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης

Στην συνέχεια όλοι αυτοί θα πρέπει μέχρι την 30η Απριλίου κάθε έτους, να προβαίνουν στην υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους στο Εθνικό Μητρώο. Ενώ όπως αναφέρεται «για την αποτελεσματική διενέργεια των ελέγχων, ως προς την τήρηση των υποχρεώσεων του πρώτου εδαφίου, δημιουργείται ηλεκτρονική φόρμα καταγγελιών».

Πρόστιμο 1.000 ευρώ

Σε όσους δεν υποβάλλουν δήλωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ «το κεφάλι», δηλαδή όχι ανά οικόπεδο, αλλά ανά συνιδιοκτήτη. Ταυτόχρονα θα θεωρείται ότι ο ιδιοκτήτης συναίνεσε να μπει ο Δήμος να καθαρίσει το οικόπεδο και να του χρεώσει τα έξοδα του καθαρισμού. Να σημειωθεί ότι η Δήλωση αυτή θα πρέπει να επαναλαμβάνεται μέχρι την 30/4 κάθε επομένου έτους!

Για την εξακρίβωση της συμμόρφωσης των ιδιοκτητών προβλέπονται εντατικοί έλεγχοι από υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δήμων.

Εναντίον όσων δηλώσουν ψευδώς τον Απρίλιο ότι καθάρισαν τα οικόπεδά τους προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως δύο έτη και βαρύτατο πρόστιμο που φτάνει έως και τις 54.000 ευρώ. Επειδή όμως και το αν ο καθαρισμός έγινε σωστά είναι σχετική έννοια, αλλά και επειδή καθόλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να ελέγχουν συνεχώς αν ξαναβγήκαν χορτάρια κλπ., πράγματα διόλου εύκολα για όσους κατοικούν μακριά από τις ιδιοκτησίες τους και δεν μπορούν να έχουν συνεχή εποπτεία, οι ιδιοκτήτες είναι εκτεθειμένοι στην κρίση των ελεγκτικών οργάνων για επιβολή εξοντωτικών ποινών και προστίμων.

Φυλάκιση για ψευδή δήλωση!

Ομως το ελεγκτικό όργανο μπορεί να μην είναι ευχαριστημένο από τον καθαρισμό που έκανε ο εργάτης. Ή αν βρέξει λίγο παραπάνω και βγουν κάποια χόρτα, ο ιδιοκτήτης που είναι στην Αθήνα δεν τα βλέπει, τα βλέπουν όμως οι γείτονες που κάνουν καταγγελία. Και στις δύο περιπτώσεις το ελεγκτικό όργανο θα επιβάλλει πρόστιμο από 12 έως 54 χιλιάδες ευρώ και μήνυση στον ανυποψίαστο ιδιοκτήτη για διετή φυλάκιση για «ψευδή δήλωση».

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία καθαρισμού των οικοπέδων

Με βάση τα όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών σπασμένων δένδρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το κτίσμα.
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως είναι ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δένδρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δένδρου.
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.
  • Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού ενώ απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρισμός Οικοπέδων: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε όποιον δεν υποβάλει δήλωση «εκπλήρωσης καθηκόντων»"

Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις

Τον τελευταίο χρόνο λειτουργούσε στην Ιπποκράτειο Πολιτεία το παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών.
 
Σύμφωνα  με πληροφορίες του ΕΡΤΝews o κάθε τρόφιμος πλήρωνε το μήνα από 1.000 εώς 1.200 ευρώ για την θεραπεία που ακολουθούσε, κάτω από τις οδηγίες των  δύο ιδιοκτητών, 45 και 46 ετών, που διαφήμιζαν το κέντρο απεξάρτησης στο ίντερνετ, χωρίς να αναφέρουν πληροφορίες για την περιοχή και την διεύθυνση που βρίσκεται.
Οι χρήστες έρχονταν σε τηλεφωνική επαφή μαζί τους, και έκλειναν τις συμφωνίες για το χρόνο νοσηλείας, την θεραπεία που θα ακολουθούσαν,  και τα χρήματα που θα πλήρωναν.
Μετά από επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας Ωρωπού,  και με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., εντοπίστηκε η εν λόγω οικία, εντός της οποίας διέμεναν -14- άτομα καθώς και -3- υπάλληλοι.
Ανάμεσα στους τρόφιμους ήταν και ένα 17χρονο κορίτσι.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και την Μεγάλη Τετάρτη θα απολογηθούν στον Ανακριτή.

Από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν εντός του παράνομου κέντρου απεξάρτησης και τα σπίτια 3 εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

  • 4.343 φαρμακευτικά δισκία χωρίς τις απαιτούμενες ιατρικές συνταγές,
  • το χρηματικό ποσό των 13.300 ευρώ και
  • 11 μπλοκ αποδείξεων μαζί με χειρόγραφες σημειώσεις.

Η ΑΔΑΕ και ΕΦΚΑ θα συνεχίσουν την έρευνα της αστυνομίας.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ιπποκράτειος Πολιτεία: Εντοπίστηκε παράνομο κέντρο απεξάρτησης τοξικομανών – Πέντε συλλήψεις"

Καιρός αύριο: Λιακάδα και θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου

Στους 27 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία την Κυριακή (28.4.2024) σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις.

Όπως αναφέρει η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ λίγα σύννεφα αναμένονται στην Κρήτη, από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά, και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας, ενώ η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα δυτικά ηπειρωτικά τους 26 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στα νησιά του Ιονίου και τους 24 με 26 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 από το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στη Μακεδονία γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, κυρίως τα ορεινά, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η ελάχιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς μεγαλύτερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Λιακάδα και θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου"

Συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, κάνει έκκληση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Σύλληψη και επιβολή διοικητικού προστίμου σε Μαγνησία και Ηράκλειο

Σημειώνεται ότι χθες Παρασκευή (26/4), συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή «Κούκος» του δήμου Βόλου στην Μαγνησία. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500 ευρώ.

Παράλληλα, διοικητικό πρόστιμο αξίας 500 ευρώ επιβλήθηκε το Σάββατο (27/4), από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στον οικισμό Αθανάτοι του Δήμου Ηρακλείου στην Κρήτη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο στη χώρα"

Πύργος: Θύμα ληστείας με δράστη Ρομά - Τον έριξε από τη σκάλα και τον λήστεψε ενώ έβαφε την εκκλησία χωριού

Η ληστεία σημειώθηκε την ώρα που ο άτυχος άντρας ήταν πάνω σε σκάλα και έβαφε την εκκλησία χωριού, στον Πύργο της Ηλείας. Ο δράστης λίγο έλειψε να τον τραυματίσει σοβαρά…

Επίδειξη θράσους σε χωριό του Πύργου, με τον δράστη να παρακολουθεί να χτυπάει τη στιγμή που θεώρησε ότι μπορούσε να ολοκληρώσει τη ληστεία ταχύτατα. Το έκανε αλλά η χαρά του, για το χτύπημα δεν κράτησε για πολύ. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία λίγες ώρες μετά την επίθεση στον ηλικιωμένο που έβαφε, έπεσε στα χέρια των Αρχών και πλέον θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες της πράξης του.

Θύμα ληστείας με δράστη Ρομά έπεσε ένας 73χρονος στα Βυτινέικα του Πύργου, χθες το μεσημέρι. Ο δράστης επιτέθηκε στον ηλικιωμένο την ώρα που ήταν πάνω σε σκάλα και εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού στην εκκλησία του χωριού.

Ο ληστής δεν δίστασε να πετάξει από τη σκάλα τον ηλικιωμένο και να του αρπάξει μια χρυσή αλυσίδα με εικόνα της Παναγίας, ένα χρυσό δαχτυλίδι, ένα κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου συνελήφθη χθες το βράδυ, στον Πύργο, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στην Ηλεία, ο κατηγορούμενος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο άνδρα, που εκτελούσε εργασίες ελαιοχρωματισμού σε Ιερό Ναό και αφού αρχικά τον έσπρωξε από σκάλα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, στη συνεχεία με την άσκηση σωματικής βίας, χτυπώντας τον στο πρόσωπο αφαίρεσε από την κατοχή του μια χρυσή αλυσίδα με εικόνα της Παναγίας, ένα χρυσό δαχτυλίδι, τα κλειδιά οχήματος του και το κινητό του τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πύργος: Θύμα ληστείας με δράστη Ρομά - Τον έριξε από τη σκάλα και τον λήστεψε ενώ έβαφε την εκκλησία χωριού"

ΥΠΕΣ για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών: Ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, έως τώρα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης επισημαίνονται τα εξής:

Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο.

Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ 

Ανακοίνωση για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ ενημερώθηκε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τονίζεται.

«Από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σχετικά με καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Ασφάλειας Ακροπόλεως, η οποία αφορά σε διάρρηξη σε χώρους όπου στεγάζεται η Διεύθυνση εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΣ για διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών: Ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, έως τώρα δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο"

Πάτρα: Εικόνες ντοκουμέντα για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο

Συλλήψεις στην Πάτρα μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ανήλικοι…

Οι αποκαλύψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο στην Πάτρα σοκάρουν. Η εγκληματική οργάνωση θησαύριζε τους τελευταίους μήνες, με τα μέλη της να κάνουν εμπόριο ναρκωτικών με ορμητήριο το σχολείο και να φτάνουν στο σημείο να γράφουν ακόμα και τις τιμές στους τοίχους του σχολικού συγκροτήματος. Μαθητές αγόραζαν ναρκωτικά και άλλοι πουλούσαν. Πολλοί δέχονταν απειλές από τους επικεφαλής της οργάνωσης για προσέλκυση νέων πελατών. Ο έλεγχος έφερε στο φως μια σειρά από εικόνες, που «ξεσκεπάζουν» την αθέατη όψη του σχολείου. Ενός συγκροτήματος που παραμένει κλειστό, με τους εκπαιδευτικούς να προσπαθούν να διαχειριστούν την κατάσταση. Συνολικά έχουν γίνει 19 συλλήψεις.

Η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολικό συγκρότημα στην Πάτρα, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 12 άτομα και συγκεκριμένα τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ως αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και έξι άνδρες και δύο γυναίκες, που κατηγορούνται ως μέλη της ίδιας οργάνωσης. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών.

Επίσης, συνελήφθησαν έξι γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων, καθώς και μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που συγκέντρωσαν κατά την διάρκεια των ερευνών τους, διακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε για τουλάχιστον ένα χρόνο στην Πάτρα.

Ακόμη, οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τους τελευταίους δύο μήνες, τουλάχιστον 65 αγοραπωλησίες ναρκωτικών και συγκεκριμένα, ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων διακινήθηκε σε ανήλικους, ακόμη και μέσα σε σχολικούς χώρους.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες, απόλυτη αφοσίωση, ενώ για να πετύχουν τον σκοπό τους τους απειλούσαν και τους χτυπούσαν για την προσέλκυση νέων πελατών, ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά την διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών βρήκαν μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου της Πάτρας, 80 γραμμάρια κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Επίσης, η εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιούσε, μέσω των ανηλίκων μελών της, το σχολικό συγκρότημα ως χώρο των ναρκωτικών και ως ορμητήριό της για την περαιτέρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των συλληφθέντων, αλλά και σε σωματικές έρευνες, οι αστυνομικοί βρήκαν 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 29,7 γραμμάρια MDMA, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μείγμα κάνναβης και καπνού, τέσσερα μαχαίρια, τύπου πεταλούδα, δύο σιδερογροθιές, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας κά.

Οι συλληφθέντες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, στον οποίο θα υποβληθεί και η δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανηλίκων, καθώς και η δικογραφία σε βάρος της μαθήτριας Λυκείου που κατείχε ναρκωτικά.

«Η σκέψη μας είναι κοντά στα παιδιά»

Το newsit.gr επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών η οποία δηλώνει αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Όπως τονίστηκε το μέλημά τους είναι πάνω απ’ όλα να υπάρχει ηρεμία στα παιδιά ώστε να μπορούν να ξαναγυρίσουν στο σχολείο όταν ανοίξει.

«Θα υπάρξει συνεργασία με το σύλλογο καθηγητών, με τις αρμόδιες αρχές και με σύμβουλο εκπαίδευσης. Το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στον παιδαγωγικό χειρισμό της υπόθεσης για την ομαλή επαναλειτουργία του σχολείου. Η σκέψη μας είναι κοντά στα παιδιά» δήλωσε χαρακτηριστικά στο newsit.gr η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Εικόνες ντοκουμέντα για την εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο"

Βόλος: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στις Αλυκές τα ξημερώματα

Άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες ανατίναξαν, πιθανότατα τα ξημερώματα,  το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, σε κεντρικό σημείο των Αλυκών.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε παρακείμενο κατάστημα.
Οι δράστες μετά την έκρηξη, πήραν τα χρήματα που είχε το ΑΤΜ και έφυγαν από το σημείο.  Την υπόθεση ερευνά η αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2023 είχε σημειωθεί εκρηξη σε ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, στην Αγριά, με λεία πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, επίσης τα ξημερώματα. Άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές, τόσο στο μηχάνημα ανάληψης όσο και σε αρτοποιείο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

volosday

Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: Άγνωστοι ανατίναξαν ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στις Αλυκές τα ξημερώματα"

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και έκτη προφυλάκιση – Στη φυλακή αρχηγικά στελέχη – «Κλειδί» οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Αρνείται κατηγορηματικά ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ απορρίπτει μετ’ επιτάσεως την κατηγορία ότι είναι ένας εκ των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας Λυγγερίδη. Μεταξύ των 6 που προφυλακίστηκαν για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της αθλητικής βίας είναι ο 31χρονος, γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου καθώς αυτοτραυματίστηκε στα χέρια στο άκουσμα ότι δεν θα αφεθεί ελεύθερος. Ο 31χρονος έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση. Προφυλακίστηκε και μάνατζερ γνωστού τράπερ που αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Συνολικά αφέθηκαν ελεύθεροι 20 εκ των συλληφθέντων, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου, ο οποίος θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε να παρακολουθεί αγώνες. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 από αυτά να είναι κακουργήματα.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Ο 16χρονος μεταξύ άλλων φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από εμένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στην ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

«Κλειδί» οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Με πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικου τύπου «προστασία», οι φερόμενοι ως ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης κέρδιζαν χρήματα από τους μικροπωλητές γύρω από το γήπεδο Καραϊσκάκη” πουλώντας τους προστασία. Ο μάρτυρας περιγράφει την δράση ενός εξ αυτών που φέρεται να χρησιμοποιούσε για τη συλλογή των χρημάτων, νεότερα μέλη  δίνοντας τους ένα μικρό χαρτζιλίκι. 

Ο μάρτυρας «67Β» κατέθεσε ότι τα αρχηγικά μέλη που έχουν συλληφθεί, είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων.
Καταθέτοντας συγκεκριμένα για τον φερόμενο ως αρχηγό της «Θύρας 7» και βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση, υποστήριξε ότι είναι αυτός που είχε το απόλυτο πρόσταγμα και δεν δίσταζε να κινηθεί εναντίον όσων τον αμφισβητούσαν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία Λυγγερίδη: Και έκτη προφυλάκιση – Στη φυλακή αρχηγικά στελέχη – «Κλειδί» οι προστατευόμενοι μάρτυρες"

ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα

Από την ΕΛ.ΑΣ. έγινε γνωστό πως εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ανωτέρω Υπηρεσία την 26-4-2024 στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρούταν η εν λόγω εγκληματική δραστηριότητα, συνελήφθησαν -7- αλλοδαποί, ηλικίας 17, 18, 21 και 22 ετών, μέλη της συμμορίας –κατά περίπτωση- για ληστείες κατ’ επάγγελμα και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ναρκωτικών. Έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος έτους είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ και ΜΕΤΡΟ του κέντρου της Αθήνας, προσέγγιζαν συνήθως ανά δύο άτομα τα θύματα τους.

Στη συνέχεια, με τη μέθοδο της απασχόλησης, ή με τράβηγμα αφαιρούσαν κυρίως αλυσίδες, τις οποίες τα θύματα έφεραν στο λαιμό ή στο χέρι τους και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα. Όταν δεν κατάφερναν να τα αφαιρέσουν δε δίσταζαν να κάνουν χρήση σωματικής βίας ή απειλών με αιχμηρά αντικείμενα για να επιτύχουν το σκοπό τους.

Μετά από έρευνες στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    -2- αναδιπλούμενα μαχαίρια,
    -2- τρίφτες κάνναβης,
    -4- αλυσίδες λαιμού και -2- αλυσίδες χειρός,
    -3- ρολόγια,
    το χρηματικό ποσό των -115- ευρώ,
    -11- κινητά τηλέφωνα και
    προσωπικά τους έγγραφα.

Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί -12- περιπτώσεις ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

elas

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΛ.ΑΣ.: Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες έχοντας ως ορμητήρια σταθμούς ΗΣΑΠ ή ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα"

Θεσσαλονίκη: Οδηγός πάτησε γκάζι και έσπασε τζαμαρία εισόδου στο Ιπποκράτειο (φωτο)

Απίθανο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο, με μια οδηγό να χάνει τον έλεγχο του αυτοκινήτου της και να καρφώνεται σε είσοδο κτιρίου.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του νοσοκομείου, η γυναίκα κατά την παραλαβή συγγενικού της προσώπου από τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης, αντί να πατήσει το φρένο πάτησε το γκάζι, με αποτέλεσμα να σπάσει τη τζαμαρία του μπλε κτιρίου.

Δείτε τη χαρακτηριστική εικόνα του Thesstoday.gr με το αυτοκίνητο να έχει καρφωθεί μέσα στη τζαμαρία του νοσοκομείου:

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να συνδράμουν στην απομάκρυνση του οχήματος.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κανένας τραυματισμός, παρά μόνο υλικές ζημιές. 

 

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Οδηγός πάτησε γκάζι και έσπασε τζαμαρία εισόδου στο Ιπποκράτειο (φωτο)"

Δημοσκόπηση GPO για Ευρωεκλογές: 17,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 17,3% έχει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση.

Στη δημοσκόπηση της GPO για τα Παραπολιτικά της Κυριακής, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, το ΚΚΕ 8,8%, οι Σπαρτιάτες 2,4%, η Ελληνική Λύση 9,1%, η Νίκη 3,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, το ΜέΡΑ25 2,1%, η Νέα Αριστερά 2,7% και οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου 2,2% και άλλο 2,8%,

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η ΝΔ δέχτηκε πλήγμα πολιτικά από το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και εξαιτίας της εξελισσόμενης υπόθεσης του δυστύχημα στα Τέμπη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση GPO για Ευρωεκλογές: 17,3 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ"

Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου ο 62χρονος αρχαιοφύλακας από το μουσείο Νισύρου για τον οποίον είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης μετά από 11 καταγγελίες σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα σε βάρος του εκκρεμούν κατηγορίες για προσβολή γενετήσιες αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού, πορνογραφία ανηλίκων και για αγορά – κατοχή ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα ο 62χρονος κρατείται στην Ασφάλεια Ηρακλείου μέχρι να γίνει η μεταγωγή του στην Κω και η προβλεπόμενη ανακριτική διαδικασία από τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε. Επίσης, σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέτασή τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα 10χρονου παιδιού ενώ οι γονείς των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν και σε διαμαρτυρία έξω από το αστυνομικό τμήμα Νισύρου, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Όλες οι καταγγελίες αφορούν σε περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας που σημειώθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Μετά τις καταγγελίες, ο 62χρονος που διετέλεσε και ως παράγοντας σε παιδική ποδοσφαιρική ομάδα, έχει παυθεί από τα καθήκοντα του, ενώ δόθηκε εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας σε βάρος του.

Αρνείται τις κατηγορίες ο αρχαιοφύλακας

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο αρχαιοφύλακας, μιλώντας στο MEGA, δηλώνει άγνοια για τις καταγγελίες, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται στην Κρήτη, κάτι που γνωρίζουν οι Αρχές.

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο (σ.σ. για το ένταλμα σύλληψης), η αστυνομία γνωρίζει που είμαι, την έχω ενημερώσει, δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα. Κανένας, κανένας, κανένας (σ.σ. δεν τον έχει καλέσει). Έχω δηλώσει κανονικά την διεύθυνση μου και θα δηλώνω όπου είμαι, οτιδήποτε είναι, θα τα δηλώνω κανονικά».

Όπως υποστηρίζει «είναι νόμιμος πολίτης. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με δικαστήρια, ξέρει ότι είναι πλεκτάνη. Όταν φτάσει η ώρα, θα μιλήσω και εγώ. Δεν είμαι κυνηγημένος, ξέρουν που είμαι».

cretapost

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο αρχαιοφύλακας που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου"

Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα – Τι υποστήριξε

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 16χρονος, ο αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη τη νύχτα των φονικών επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονική επίθεση στον 31χρονο αστυνομικό στου Ρέντη, αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων. 

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας από την Ευελπίδων το Σάββατο (27.04.24), ο ανήλικος υποστήριξε στην απολογία του πως δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια στου Ρέντη. 

Σύμφωνα με τον κ. Λύτρα, ο 16χρονος ισχυρίστηκε ότι βγήκε για ελάχιστα δευτερόλεπτα από το γήπεδο και μόλις είδε ότι γίνονται επεισόδια, ξαναμπήκε.

Την ίδια ώρα, ακόμα ένας κατηγορούμενος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι απολογίες συνεχίζονται.  

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία αστυνομικού Λυγγερίδη: Ελεύθερος ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα – Τι υποστήριξε"

Εντοπίστηκαν 20 μετανάστες στη Σάμο – Συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους μετά από καταδίωξη

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε μέσω οπτικών μέσων ένα ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς μετανάστες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, πλησίον της περιοχής Καρλοβασίου.

Άμεσα ενημερώθηκε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που καταδίωξε το Τ/Χ, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του.

Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. περισυνέλεξε τους 22 επιβαίνοντες του ταχυπλόου (06 άνδρες, 09 γυναίκες και 07 ανήλικα).

Εκ των επιβαινόντων συνελήφθη ο 39χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους και κατόπιν υποδείξεως του, συνελήφθη και ένας 15χρονος αλλοδαπός, ως έτερος χειριστής του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Διακίνηση υπηκόων τρίτων χωρών» και του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδος στη χώρα».

Οι υπόλοιποι είκοσι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Βαθέως της Σάμου και στη συνέχεια παραδόθηκαν σε στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και μεταφέρθηκαν σε Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν 20 μετανάστες στη Σάμο – Συνελήφθησαν οι δύο διακινητές τους μετά από καταδίωξη"

Πάτρα: Απίστευτα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς στο σχολείο-"mini market" ναρκωτικών - Έγραφαν ακόμη και σε τοίχους τον τιμοκατάλογο των δόσεων! (ΦΩΤΟ)

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εγκληματική οργάνωσε που διακινούσε ναρκωτικά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, σχεδιάσθηκε και υλοποιήθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα και πιο συγκεκριμένα:

  • Τέσσερις άνδρες, αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης,
  • Οκτώ μέλη (έξι άνδρες και δύο γυναίκες) της εγκληματική οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων μελών συγκαταλέγονται και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 και 17 ετών αντίστοιχα,
  • Έξι γονείς - κηδεμόνες των ανηλίκων,
  • Μια μαθήτρια Λυκείου της Πάτρας, που παρέλαβε ναρκωτικά από την εγκληματική οργάνωση, για ιδία χρήση.

Σε βάρος των δώδεκα μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης από ενήλικο, ο οποίος μετέρχεται ανήλικα πρόσωπα για τον σκοπό αυτό, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση τα νόμου για τα όπλα.

Σε βάρος των γονέων και κηδεμόνων των ανηλίκων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ σε βάρος της μαθήτριας για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για ιδία χρήση.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες που συνέλεξαν κατά τις έρευνές τους, διακρίβωσαν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, που εκτιμάται ότι δρούσε τουλάχιστον ένα έτος στην Πάτρα.

Οι αστυνομικοί διακρίβωσαν ότι τους τελευταίους δύο μήνες, στην Πάτρα, η εγκληματική οργάνωση ολοκλήρωσε τουλάχιστον (65) αγοραπωλησίες  ναρκωτικών και πιο συγκεκριμένα κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης επέβαλαν στα υπόλοιπα μέλη και κυρίως στους τέσσερις ανήλικους συλληφθέντες απόλυτη αφοσίωση και για να πετύχουν τον σκοπό τους διέπρατταν απειλές και ξυλοδαρμούς στους ανήλικους συνεργούς τους, τους οποίους πίεζαν συνεχώς για την προσέλκυση νέων πελατών ακόμη και ανήλικων μαθητών από το σχολικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατάσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου – Λυκείου στην Πάτρα 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Η εγκληματική οργάνωση,μέσω των ανηλίκων μελών της, χρησιμοποιούσε το σχολικό συγκρότημα ως χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών και ως ορμητήριο της για την  περαιτέρω διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν αναγράψει ακόμη και σε τοίχο του σχολικού συγκροτήματος την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν:

  • 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
  • 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 29,7 γραμμάρια MDMA
  • δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα κάνναβης και καπνού
  • Τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα),
  • Δύο σιδερογροθιές,
  • Ένα ξύλινο μπαστούνι,
  • τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
  • 4450€

Οι δώδεκα συλληφθέντες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, στον οποίο θα υποβληθεί και η δικογραφία σε βάρος των γονέων των ανηλίκων και της μαθήτριας Λυκείου, που κατείχε ναρκωτικά.

 

tempo24

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Απίστευτα τα ευρήματα που εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς στο σχολείο-"mini market" ναρκωτικών - Έγραφαν ακόμη και σε τοίχους τον τιμοκατάλογο των δόσεων! (ΦΩΤΟ)"

Νίκαια: Αλλοδαποί συνελήφθησαν με πάνω από 10.700 πακέτα τσιγάρα και 1.200 συσκευασίες καπνού

Αστυνομικοί της Ομάδας Παρεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, συνέλαβαν 2 αλλοδαπούς στην Νίκαια 34 και 40 ετών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με άτομα που εμπορεύονται παράνομα καπνικά προϊόντα στην περιοχή της Νίκαιας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν να εξέρχονται από την οικία τους, έχοντας στην κατοχή τους σακούλες περιέχουσες πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία κατανάλωσης φόρου καπνού, τις οποίες τοποθέτησαν εντός αυτοκινήτου.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και στις οικίες τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  1. 10.740 πακέτα τσιγάρα και 1.200 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ενδεικτική
  2. ταινία κατανάλωσης φόρου καπνού,
  3. το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και
  4. το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.
Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Νίκαια: Αλλοδαποί συνελήφθησαν με πάνω από 10.700 πακέτα τσιγάρα και 1.200 συσκευασίες καπνού"

Γιάννης Καλλιάνος: «Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του βουλευτή

Διαψεύδει τον Γιάννη Καλλιάνο για το φακελάκι των 500 ευρώ ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Αγγειοχειρουργικής.

Με δήλωσή του μέσω των δικηγόρων του ο θεράποντας γιατρός του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου υποστηρίζει πως «ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος».

Μάλιστα, ο ίδιος κάνει λόγο για «εξωφρενικό ψεύδος». 

«Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς», τονίζει. 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση των δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη έχει ως εξής:

«Ο εντολέας μας, σεβόμενος το πένθος της οικογένειας του Δημήτριου Καλλιάνου δεν απάντησε στις επαναλαμβανόμενες συκοφαντικές επιθέσεις των μελών αυτής. Περιμένει–καρτερικά-την διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης του Νοσοκομείου, κατά την διάρκεια της οποίας θα αξιολογηθούν επιστημονικά τα προβλήματα υγείας του αποθανόντος καθώς και οι ιατρικές πράξεις, που έλαβαν χώρα, με ακρίβεια λεπτού, καθ’ όλη την διάρκεια της νοσηλείας του.

Η σημερινή όμως όψιμη -ακραία -συκοφαντική επίθεση της οικογένειας Καλλιάνου σε βάρος ενός Καθηγητή Πανεπιστημίου, με διαχρονικό διεθνές επιστημονικό αποτύπωμα, που πλήττει την ηθική του υπόσταση και επιχειρεί την κοινωνική του εξόντωση ,υποχρεώνει τον εντολέα μας να απαντήσει: ουδέποτε αποδέχτηκε προσφορά 500 ευρώ από την σύζυγο του θανόντος.

Είναι εξωφρενικό ψεύδος να τεχνουργείται, ότι δήθεν δέχθηκε δώρο από την μητέρα συναδέλφου του ιατρού και βουλευτού. Πέραν της αναλήθειας, ένας κοινοβουλευτικός οφείλει να αποτρέπει να γίνονται τέτοιες προσφορές σε δημόσιους λειτουργούς.

Ο εντολέας μας άμεσα θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, γιατί είναι η μόνη θεσμική οδός για να αποτραπεί η ειδεχθής απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος του».

«Η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη να κάνει ένα δώρο στον γιατρό»

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή (26.04.24) ο Γιάννης Καλλιάνος δήλωσε μιλώντας στο MEGA και στο Live News ότι «η μητέρα μου ένιωσε την ανάγκη να δώσει ένα χρηματικό ποσό στον θεράποντα γιατρό, σαν δώρο».

Αποκάλυψε δε πως έστειλε μήνυμα στον γιατρό και του ζήτησε να δώσει πίσω στη μητέρα του τα χρήματα, ύστερα από τον θάνατο του πατέρα του, με τον καθηγητή Αγγειοχειρουργικής να του απαντά: «ντροπή σου!».  

Νωρίτερα την Παρασκευή, μιλώντας στον Alpha και στο T-live η μητέρα του Γιάννη Καλλιάνου τόνισε για τον θεράποντα γιατρό, καθηγητή Αγγειοχειρουργικής, ότι «πήρε τον φάκελο με τα χρήματα για να καλυτερεύσει τη ζωή του άντρα μου και τελικά τον πέθανε».

«Χάσαμε δέκα μέρες που θα μπορούσε τώρα να ζει. Για τα καλά χέρια ήρθαμε εδώ. Τέτοια αλαζονεία, τέτοιο χάλι σε μάνα επιστημόνων δεν το έχω ξαναδεί», πρόσθεσε η ίδια.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιάννης Καλλιάνος: «Ποτέ δεν πήρα φακελάκι με 500 ευρώ» υποστηρίζει ο γιατρός του πατέρα του βουλευτή"

Μέτρα οδικής ασφάλειας για τις γιορτές – Αυξημένη αστυνόμευση και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει του εορτασμού του Πάσχα και της
Πρωτομαγιάς, λαμβάνει, το διάστημα από σήμερα (26 Απριλίου) έως και 12
Μαΐου 2024, αυξημένα μέτρα Τροχαίας στο σύνολο του οδικού δικτύου της
Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη και
αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε βάσει του Στρατηγικού Σχεδιασμού του
Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πλήρη και συνεχή
δραστηριοποίηση όλων των Υπηρεσιών Τροχαίας και περιλαμβάνει:
– αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων
κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,
αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων
του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων
ατυχημάτων,

– αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων,
όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
– ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές
διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
– αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση
επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),
– κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές
εκδηλώσεις,
– παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη
διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών
στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες και
– ενημέρωση των πολιτών μέσω των Γραφείων Τύπου, σε κάθε περίπτωση
που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη
τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Παράλληλα, ο σχεδιασμός προβλέπει τη συγκρότηση συνεργείων ειδικών
τροχονομικών ελέγχων, σε εναλλασσόμενα σημεία του οδικού δικτύου,
εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων
, καθώς
και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την
πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως: οδήγηση υπό την επήρεια
αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση,
μη χρήση προστατευτικού κράνους – ζώνης ασφαλείας, αντικανονικές
προσπεράσεις και υπερβάσεις διπλής διαχωριστικής γραμμής κ.λπ., μη
χρήση ειδικών μέσων συγκράτησης και προστασίας, όπως καθισμάτων,
ζωνών ασφαλείας κ.λπ., κατά τη μεταφορά παιδιών με οχήματα, οδήγηση
οχημάτων από ανηλίκους και άτομα που δε διαθέτουν άδεια ικανότητας
οδήγησης, οδήγηση για επίδειξη ικανότητας, κυκλοφορία οχημάτων, τα οποία
δεν έχουν υποβληθεί σε τακτικό ή έκτακτο τεχνικό έλεγχο εντός της
καθοριζόμενης προθεσμίας, φθαρμένα ελαστικά και αντικανονική κίνηση
οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.).

Εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό
επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών
αυτοκινήτων
μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων ως
κατωτέρω:
Την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου 2024, από ώρα 15:00’ έως 22:00’, την Μ. Παρασκευή
3 Μαΐου 2024, από ώρα 06:00’ έως 16:00’ και την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, από
ώρα 08:00’ έως 13:00’:
• Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα) από τα Διόδια Ελευσίνας
(Χ.Θ. 26+500) μέχρι τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ. 199+660) στην κατεύθυνση προς
Πάτρα.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), από τον
κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) μέχρι τη διασταύρωση του
Μπράλου (Χ.Θ. 203+065), από τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625)
μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ. 242+479), από τα Διόδια
Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291) μέχρι τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359)
στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών, από τη γέφυρα
Θέρμης έως τον κόμβο Ν. Μουδανιών (61,5 χλμ) στην κατεύθυνση προς
Χαλκιδική.

• Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από τη
διασταύρωσή της με τον αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) μέχρι την υψηλή
γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) στην κατεύθυνση προς Χαλκίδα.
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο χλμ.
(Χ.Θ.11+340) μέχρι τη διασταύρωση Λέων Αμφίπολης (Χ.Θ. 97 + 550) στην
κατεύθυνση προς Καβάλα.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός) από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου
«Χαρίλαος Τρικούπης» (περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) έως το πέρας της
Ιόνιας Οδού (Χ.Θ. 200+991) στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον Α/Κ
Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) έως τον Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ.
240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας) στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη) από τον Α/Κ Λεύκτρου
(0+000) έως τον Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ. 45+000) στην κατεύθυνση προς Σπάρτη.
• Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση
προς Αντίρριο.
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τη γέφυρα
Θέρμης έως τα όρια της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) στην
κατεύθυνση προς Πολύγυρο.

Τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, από ώρα 12:00’ έως 22:00’ και την Τρίτη 7 Μαΐου
2024, από ώρα 11:00’ έως 23:00’:

• Στον αυτοκινητόδρομο Α8 (Αθήνα-Πάτρα), από τα Διόδια Ρίου (Χ.Θ.
199+660) μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας (Χ.Θ. 26+500) στην κατεύθυνση προς
Αθήνα.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα
προς Αθήνα, από τον κόμβο Λεπτοκαρυάς (Χ.Θ. 410+359) μέχρι τα Διόδια
Μακρυχωρίου (Χ.Θ. 374+291), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας (Χ.Θ.
242+479) μέχρι τον κόμβο Ροδίτσας (Λαμία) (Χ.Θ. 212+625), και από τη
διασταύρωση του Μπράλου (Χ.Θ. 203+065) μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου
(Κρυονέρι) (Χ.Θ. 27+960) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

• Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από κόμβο Ν.
Μουδανιών (61,5 χλμ.) έως την αερογέφυρα Θέρμης στην κατεύθυνση προς
Θεσσαλονίκη.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α11 (Σχηματάρι – Χαλκίδα), από την υψηλή
γέφυρα Χαλκίδας (Χ.Θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τον
αυτοκινητόδρομο Α1 (Χ.Θ. 65+820) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
• Στην Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Λέων
Αμφίπολης (Χ.Θ. 97+550) μέχρι το 11ο χλμ. (Χ.Θ.11+340) αυτής στην
κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α5 (Ιόνια Οδός), από το πέρας της Ιόνιας Οδού
(Χ.Θ. 200+991) έως τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης»
(Περιοχή Ρίου Χ.Θ. 1+558,47) στην κατεύθυνση προς Ρίο.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α7 (Κεντρικής Πελοποννήσου), από τον
Ισόπεδο Κυκλικό Κόμβο Σπάρτης (Χ.Θ. 240+800) (Περιμετρική Καλαμάτας)
έως τον Α/Κ Κορίνθου (Χ.Θ. 85+300) στην κατεύθυνση προς Αθήνα.
• Στον αυτοκινητόδρομο Α71 (Λεύκτρο-Σπάρτη), από Α/Κ Σπάρτης (Χ.Θ.
45+000) έως τον Α/Κ Λεύκτρου (0+000) στην κατεύθυνση προς Λεύκτρο.
• Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας – Αντιρρίου στην κατεύθυνση προς
Ιωάννινα.
• Στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου (Ε.Ο.16), από τα όρια
της Π.Ε. Θεσσαλονίκης (κόμβος Αγίας Αναστασίας) έως τη γέφυρα Θέρμης
στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:
• Τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια, σύμφωνα με ν.
3651/2008, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των
εταιρειών διανομής τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και
ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν ζώντα ζώα, ευπαθή τρόφιμα, όπως
αυτά αναφέρονται στη διεθνή συμφωνία ΑΤΡ, (άρθρο 3 του Κεφαλαίου ΙΙ της
υπ’ αρ. 50786/3319/2014 (Β’ 2418) κοινής υπουργικής απόφασης, εφόσον το
ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι
τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου.
• Τα γερανοφόρα οχήματα εφόσον παρέχουν έργο οδικής βοήθειας
σύμφωνα με τα άρθρα 1 και 6 του ν.3651/2008 (ΦΕΚ Α 44/18.03.2008) και
δεν μεταφέρουν άλλα υλικά ή εξοπλισμό πέρα των αναγκαίων για την παροχή
υπηρεσιών για το έργο της οδικής βοήθειας και διαθέτουν έγγραφα ή σχετική
ηλεκτρονική ενημέρωση για το κατεπείγοντος της αποστολής τους για την
παροχή της οδικής βοήθειας.
Τα βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά
κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

• Τα φορτηγά οχήματα (ψυγεία) δημοσίας (Φ.Δ.Χ.) και ιδιωτικής χρήσης
(Φ.Ι.Χ.) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.
• Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής
προέλευσης για αδρανοποίηση, σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚ 1069/2009,
εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας
Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.
• Τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (ΔΕΔΔΗΕ,
ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Φυσικό Αέριο, κ.λπ.) όταν κινούνται για αποκατάσταση
έκτακτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από
έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού.

• Τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό
μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή
παραστατικά.
Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών
παραστάσεων και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την
εκτέλεση και μεταφορά εξοπλισμού για την κάλυψη τηλεοπτικών και
κινηματογραφικών γεγονότων.

• Τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς
σκοπούς.
• Τα μηχανήματα έργου των ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που
χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, μετά από
αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική
απόφαση της κατά τόπου αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας.
• Τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εκλογικό υλικό, εφόσον αυτό
αποδεικνύεται από παραστατικά έγγραφα.
• Τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
• Τα φορτηγά οχήματα και μηχανήματα έργου των εταιρειών
παραχώρησης που διαχειρίζονται τους αυτοκινητόδρομους και των
υπεργολάβων τους προκειμένου να εκτελούν απρόσκοπτα το έργο που τους
έχει ανατεθεί.
Τα φορτηγά οχήματα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
• Τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς αγωνιστικών αυτοκινήτων και τα
φορτηγά οχήματα διασκευασμένα σε αυτοκινούμενα επισκευής-συντήρησης
(service) παροχής βοήθειας σε αγωνιστικά αυτοκίνητα.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα οδικής ασφάλειας για τις γιορτές – Αυξημένη αστυνόμευση και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών"

Ευρωεκλογές 2024: Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών

Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.2024).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο Διευθυντής της υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών για τις εκλογές κατήγγειλε την διάρρηξη που έγινε στα γραφεία στην Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε, το χρονικό διάστημα από την 13:40 ώρα έως 14:10 απουσίασε από τα κεντρικά για υπηρεσιακούς λόγους και κατά την επιστροφή του ενημερώθηκε από υπάλληλο ότι έχει γίνει διάρρηξη στο γραφείο του από άγνωστο δράστη σπάζοντας την κλειδαριά και το πλαίσιο της πόρτας.

Από το εσωτερικό του γραφείου δεν γνωρίζει αν έχει αφαιρεθεί κάτι. Ανάφερε ότι επίσης ότι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του εν λόγω γραφείου υπάρχουν σημαντικά δημόσια έγγραφα τα οποία φοβάται μην έχουν αντιγραφεί η έχουν αλλοιωθεί.

Στο σημείο στάλθηκαν ειδικά κλιμάκια της Αστυνομίας για εξερεύνηση του χώρου και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Υπενθυμίζεται πως την ίδια ημέρα κατατέθηκε στις Αρχές το πόρισμα της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Εσωτερικών για την αποστολή email στους αποδήμους από την Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα κάνει γνωστά τα αυτονόητα: τι εκλάπη και εάν έχουν υπεξαιρεθεί προσωπικά δεδομένα. Αναμένουμε».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωεκλογές 2024: Διάρρηξη στην Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών"

Γιαννιτσά: Χειροπέδες σε δύο άνδρες που διακινούσαν πλαστά σκευάσματα για καλλιέργειες – Κατασχέθηκαν 772 λίτρα και 42 κιλά φυτοφάρμακα

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν και συνέλαβαν στα Γιαννιτσά, 2 ημεδαπούς στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, για διακίνηση παράνομων και πλαστών φυτοφαρμάκων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική  οργάνωση, πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσίας που αφορά τη διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά και τον τελωνειακό κώδικα.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi), οι εμπλεκόμενοι προμηθεύονταν τα παράνομα σκευάσματα και τα αποθήκευαν σε αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή, ενώ στη συνέχεια τα διακινούσαν μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αποθήκες και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 772 λίτρα και 42,2 κιλά παράνομων και πλαστών γεωργικών φαρμάκων. Μάλιστα, τα κατασχεθέντα γεωργικά φάρμακα, εφαρμόζονται κυρίως σε βαμβακοκαλλιέργειες, καθώς επίσης και σε καλλιέργειες ζαχαροκάλαμου, ντομάτας, πυρηνόκαρπων φρούτων, εσπεριδοειδών, πατάτας και άλλων λαχανικών.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας υπερβαίνει τις 297.000 ευρώ, ενώ από το αρμόδιο τελωνείο θα προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί που προκύπτουν από την παράνομη εισαγωγή των σκευασμάτων.

Στα κατασχεθέντα θα διενεργηθεί εργαστηριακή ανάλυση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να τεκμηριωθούν η περιεκτικότητα των σκευασμάτων σε δραστικές ουσίες και η ποσοτικοποίηση αυτών, καθώς και οι επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία, ενώ παράλληλα θα επιβληθούν και οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιαννιτσά: Χειροπέδες σε δύο άνδρες που διακινούσαν πλαστά σκευάσματα για καλλιέργειες – Κατασχέθηκαν 772 λίτρα και 42 κιλά φυτοφάρμακα"

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο – Κατέρριψαν και αμερικάνικο drone

Στο πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο Andromeda Star επιτέθηκαν οι αντάρτες Χούθι το βράδυ της Παρασκευής όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπός τους Γιαχία Σαρία.

«Οι ναυτικές μας δυνάμεις (την Παρασκευή) εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον βρετανικού πετρελαιοφόρου πλοίου, του Andromeda Star, στην Ερυθρά Θάλασσα», είπε ο εκπρόσωπος των Χούθι κατά την ενημέρωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah. Οι πύραυλοι έπληξαν το τάνκερ, υπογράμμισε.

Παράλληλα, είπε πως την προηγούμενη ημέρα οι Χούθι είχαν καταρρίψει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 στην περιοχή Σάαντα. «Την Πέμπτη, η αντιαεροπορική μας άμυνα κατάφερε να καταρρίψει ένα αμερικανικό (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) MQ-9 στην επαρχία Σάαντα (βόρεια Υεμένη), καθώς εκτελούσε εχθρική αποστολή».

«Επαναλαμβάνουμε ότι θα συνεχίσουμε να διεξάγουμε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, μέχρι να σταματήσει η ισραηλινή πολιορκία και οι επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας», κατέληξε ο εκπρόσωπος των Χούθι.

Αναφερόμενη νωρίτερα στην πυραυλική επίθεση εναντίον του τάνκερ, η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey είχε διευκρινίσει πως το καθεστώς της ιδιοκτησίας του συγκεκριμένου δεξαμενόπλοιου έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον βρετανικό.

Από τον περασμένο Νοέμβριο, οι προσκείμενοι στο Ιράν αντάρτες της Υεμένης εξαπολύουν συχνά επιθέσεις με πυραύλους και drones εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Αρχικά έλεγαν ότι στόχευαν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ, αλλά στη συνέχεια διεύρυναν τους στόχους τους, συμπεριλαμβάνοντας πλοία που συνδέονται με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, σε αντίποινα για τα πλήγματα εναντίον των θέσεών τους στη Υεμένη από δυνάμεις των χωρών αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Χούθι επιτέθηκαν σε πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο – Κατέρριψαν και αμερικάνικο drone"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news