facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Τραυματιοφορείς: Στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου


Mε τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου από 11πμ έως 3μμ σε όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η Πανελλήνια Ένωση των Τραυματιοφορέων.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στη1μμ έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Κυρίαρχο αίτημα είναι η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, η ένταξη στα ΒΑΕ, η τήρηση καθηκοντολογίου, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, να χαρακτηριστεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος από κορονοϊό για τους υγειονομικούς και η άρση των αναστολών με επιστροφή στα καθήκοντα των εργαζομένων.

 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραυματιοφορείς: Στάση εργασίας την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου"

Έρευνα του υπουργείου Παιδείας για την φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου

Στην άμεση διερεύνηση περιστατικού που αναφέρθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου προέβη το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρου Κόπτση.

«Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν δόθηκε «ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού».

Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες», τονίζεται.

«Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα του υπουργείου Παιδείας για την φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου"

«Ξήλωσαν» καρτέλ ναρκωτικών, κατέσχεσαν έναν τόνο χασίς - Δείτε φωτογραφίες

Μια σύμπραξη μελών του αλβανικού καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών με Έλληνες διακινητές και dealers, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθει μια εγκληματική οργάνωση που χρηματοδοτούσε, καλλιεργούσε και διακινούσε κάνναβη σε όλη τη χώρα.

Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να «ξεδοντιάσει» τη συμμορία, να εντοπίσει τη μυστική φυτεία σε απόμερο σημείο της Ηλείας και να κατασχέσει σχεδον έναν τόνο χασίς η αξία του οποίου ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια ευρώ. Μέσα απο τη δικογραφία που άποκαλύπτει το protothema.gr, ξεδιπλώνεται όλη η δράση του κυκλώματος.

Ο αρχηγός και τα μέλη

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό η δομή της οργάνωσης και οι ρόλοι ήταν ξεκάθαροι. «Κατόπιν κατάλληλου αξιοποιήσεως πληροφοριών, αναφορικά για την δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη ορεινή δασική περιοχή στην περιοχή Δίβρη(Λάμπεια) Ηλείας με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης στην ελληνική επικράτεια, ύστερα από αστυνομικές ενέργειες εξακρίβωσης και διασταύρωση στοιχείων, χρησιμοποιήσεως ειδικών ανακριτικών τεχνικών δημιουργίας προφίλ των εμπλεκομένων (profilling) πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση καθώς και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος και συγκεκριμένα:

8b359213-23fe-4d17-8cfb-a67e3d35e7ca

Ένας 30χρονος Αλβανός ανέλαβε την χρηματοδότηση της εγκατάστασης και καλλιέργειας των δενδρυλλίων κάνναβης και επιπλέον, την ανεύρεση του απαραίτητου εργατικού δυναμικού, τον συντονισμό και τον ανεφοδιασμό για την καλλιέργεια και συγκομιδή της κάνναβης.

Ένας 50χρονος Έλληνας ανέλαβε την χρηματοδότηση της εγκατάστασης και καλλιεργείας των δενδρυλλίων κάνναβης και την ανεύρεση οχημάτων για την διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο της φυτείας.

Ένας 56χρονος Έλληνας, ανέλαβε την εποπτεία και τον έλεγχο της φυτείας, τον ανεφοδιασμό και την καλλιέργεια και συγκομιδή της κάνναβης, την ανεύρεση κατάλληλων μέσων και την διευκόλυνση της μεταφοράς εργατικού δυναμικού και εφοδίων στο χώρο της φυτείας καθώς και την μεταφορά, φύλαξη και αποθήκευση των ποσοτήτων κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Ο γιος του 56χρονου Έλληνα, ηλικίας 26 ετών, ανέλαβε την φύλαξη και αποθήκευση των ποσοτήτων κάνναβης προς περαιτέρω διακίνηση.

Ένας ημεδαπος ηλικιας 49ετών, ανέλαβε την επιτήρηση της εγκατάστασης και την λήψη μέτρων προφυλάξης.

Τα υπολοιπα πέντε άτομα, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, ανέλαβαν την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και την συγκομιδή αυτής».

Το ξεδόντιασμα

Η μεγάλη επιχείρηση αποφασίστηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου σε τρια διαφορετικά σημεία. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Απο τις πρώτες πρωινές ώρες 24 Οκτωβρίου 2022, προς αποδόμηση του εγκληματικού κυκλώματος και αποτροπή της διασποράς ναρκωτικών ουσιών στην παράνομη αγορά, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε τρια διαφορετικά σημεία:

Στις στις 10:30 σε ανώνυμη οδό στην Τραγάνα του νομού Φθιώτιδας, ο Έλληνας συλληφθείς κατελήφθη να κατέχει για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τρεις νάιλον συσκευασίες με περιεχόμενο ακατεργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 322 γραμμαρίων.

Στις 14:30 επί της οδού Κανάρη στην Αρτέμιδα Αττικής δυο εκ των μελών της οργάνωσης κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού και για λογαριασμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης τρία μαύρα σακίδια με περιεχόμενο 23 ναιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 21 κιλά.

Τέλος στις 17:00 σε δασώδη περιοχή στην Λάμπεια Ηλείας κατελήφθησαν να έχουν εγκαταστήσει από κοινού πλήρως εξοπλισμένη φυτεία καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και να κατέχουν τουλάχιστον 670 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 40 έως 250 εκατοστών του μετρου περίπου, καλλιεργούμενα επιμελώς με σκοπό την περαιτέρω πώληση κάνναβης καθώς και ακατέργαστη κάνναβη βάρους 920 κιλών με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση»

421d94b4-d36b-4593-b1dd-d28582a5155e

Το modus operandi

Στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας αποτυπώνεται ο τροπος δρασης της εγκληματικής οργάνωσης: «οι δράστες ακολούθησαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης. Όπως επιλογή της τοποθεσίας σε δύσβατη ορεινή δασική περιοχή και διάταξη της φυτείας με σκοπό να καθίσταται δυσχερής και δυσδιάκριτος ο εντοπισμός της.

Διαμόρφωση κατάλληλου χώρου τον οποίο χρησιμοποιούν ως στεγνωτήριο – αποξηραντήριο των φυτών. Επιλογή οικίας στην Αρτέμιδα Αττικής ως χώρο αποθήκευσης των ποσοτήτων κάνναβης με σκοπό την διάθεση και διακίνηση ποσοτήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Χρήση οχημάτων ενοικίασης για τη μεταφορά προσωπικού και κατάλληλων υλικών της καλλιεργείας προς αποφυγή ταυτοποίηση στοιχείων ταυτότητας των εμπλεκόμενων μέλλών. Συνεργασία με κάτοικο της περιοχής και ανάθεση σε αυτόν την επιτήρηση της καλλιεργείας και την ενημέρωση εγκληματικής οργάνωσης σε περίπτωση προσέγγισης των διωκτικών αρχών.

Από τις έρευνες των αρχών βρέθηκαν κατασχέθηκαν 670 δενδρύλλια κάνναβης, κάνναβη βάρους 941 κιλών και 322 γραμμαρίων, δυο αυτοκίνητα, 21 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και μετρητά».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Ξήλωσαν» καρτέλ ναρκωτικών, κατέσχεσαν έναν τόνο χασίς - Δείτε φωτογραφίες"

Βαρυμπόμπη: Χαροπαλεύει στην εντατική ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου – Τον μαχαίρωσαν 15 φορές

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκο χαροπαλεύει στην εντατική μετά από 15 μαχαιριές που δέχτηκε από 25χρονο άντρα τα ξημερώματα της Παρασκευής στη Βαρυμπόμπη. 

Όλα ξεκίνησαν στις 4.30 τα ξημερώματα μπροστά σε μια καντίνα της Βαρυμπόμπης. Δύο νεαροί 20 και 25 χρόνων αρχίζουν να τσακώνονται με τρεις άντρες, μεταξύ των οποίων και γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου που παλιότερα επί χρόνια είχε σχέση με το γνωστό μοντέλο και παρουσιάστρια, Τζούλια Νόβα.

Οι πέντε μάλωσαν λεκτικά αλλά σωματικά για την ουρά στην καντίνα, όταν ξαφνικά ο 25χρονος έβγαλε ένα μαχαίρι και μαχαίρωσε 15 φορές τον άτυχο άντρα. Αμέσως τράπηκαν σε φυγή.

Η ασφάλεια Κηφισιάς συνέλαβε τον 20χρονο, ο οποίος δεν έχει πει τίποτα στους αστυνομικούς, ωστόσο ο 25χρονος που μαχαίρωσε με τόσο μένος τον επιχειρηματία ακόμα καταζητείται από τις αρχές και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βαριά σωματική βλάβη.

Ο γνωστός επιχειρηματίας στους κοσμικούς κύκλους βρίσκεται στην εντατική, ήδη έχει υποβληθεί σε τρία χειρουργεία και σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις μαχαιριές τον έχει βρει στη μηριαία αρτηρία. 

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Κηφισιάς με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 25χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει το παρελθόν τις αρχές για ναρκωτικά και όπλα.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βαρυμπόμπη: Χαροπαλεύει στην εντατική ο γνωστός επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου – Τον μαχαίρωσαν 15 φορές"

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θυμήθηκε την Αγιά Σοφιά - «Ήταν όνειρο γενεών να την ανοίξουμε ως τζαμί»

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε και πάλι την Αγιά Σοφιά σε μια μεγάλη εκδήλωση στην Άγκυρα που έφερε το όνομα «Αιώνας της Τουρκίας», την οποία διοργάνωσε το κόμμα του, AKP.

Εκεί αναφέρθηκε στο σχέδιό του εν όψει την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στις 29 Οκτωβρίου του 2023.

Προς έκπληξη όλων οι ακραίες προκλήσεις κατά της Ελλάδας έλειπαν από την ομιλία του Ερντογάν, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην Αγιά Σοφιά και τη μετατροπή της σε τζαμί.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι όποιος προσπάθησε να χωρίσει ή να συγκρουστεί με τους ανθρώπους εδώ στο παρελθόν, συνέβαλε σε αυτή τη μεγάλη επανάσταση που έκανε η Τουρκία τα τελευταία 20 χρόνια του πρώτου αιώνα της, είπε: «Μουσουλμάνοι που αποκλείονται λόγω της πίστης τους, Κούρδοι που υφίστανται διακρίσεις λόγω της γλώσσας τους, Αλεβίτες που καταπιέζονται λόγω της ταυτότητάς τους», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε:

«Σταθήκαμε δίπλα στους Χριστιανούς και Εβραίους γιους αυτών των εδαφών, που εκτέθηκαν στην αδικία. Με λίγα λόγια, υποστηρίξαμε τον αγώνα και αποζημιώσαμε τις απώλειες όλων όσοι διώχθηκαν από την κηδεμονία σε αυτή τη χώρα».

Ακολούθως, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην Αγιά Σοφιά. «Το γεγονός ότι πραγματοποιήσαμε ένα όνειρο πολλών γενεών, ξανανοίγοντας την Αγία Σοφία ως τζαμί, είναι μια μεγάλη πρόκληση ενάντια στην παγκόσμια κηδεμονία».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θυμήθηκε την Αγιά Σοφιά - «Ήταν όνειρο γενεών να την ανοίξουμε ως τζαμί»"

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το μοντέλο της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου να εφαρμοστεί στην Κύπρο – Απάντηση του Ν. Αναστασιάδη (video)

Σε μια κομβική στιγμή για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου η Άγκυρα και ειδικότερα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με μια υποκριτική ανακοίνωση του επικαλείται την ιστορική συμφωνία Λιβάνου -Ισραηλ, για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, για να προωθήσει την αναβάθμιση του καθεστώτος του στάτους του ψευδοκράτους στην Κύπρο σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει για τις αυθαίρετες τουρκικές διεκδικήσεις στην Αν Μεσόγειο.

Η Άγκυρα προτείνει συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο επικαλούμενη την χθεσινή υπογραφή της ιστορικής συμφωνιας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προβλέπει ένα μοντέλο κοινής λειτουργίας και κατανομής εσόδων, μέσω τρίτου μέρους, για ορισμένες περιοχές αδειών υδρογονανθράκων στην υφαλοκρηπίδα των δύο μερών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι το μοντέλο αυτό μπορεί να εφαρμοσθεί και στην περίπτωση της Κύπρου, για συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του παράνομου ψευδοκράτους κατι βεβαιως που θα συνιστά έμμεση αναγνώριση του και παραπέμπει σε προτάσεις που έχει υποβάλει στο παρελθόν το κατοχικό καθεστώς.

Επίσης, η Τουρκία που έχει επιχειρήσει παράνομα τετελεσμένα και δήθεν συμφωνία οριοθέτησης με το ψευδοκράτος και έχει πρωτοστατήσει με το παράνομο τουρκολιβυκό Μνημόνιο κάνει λόγο, υποκριτικά για σύγκλιση “περιεκτικής διάσκεψης” για την Ανατολική Μεσόγειο από την οποία αποκλείει την Κυπριακή Δημοκρατία και δεν δεσμεύεται φυσικά στην εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας, βάσει του οποίου έγινε η Συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου.

Από την άλλη, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου και κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι αποτελεί καλό προηγούμενο για την περίπτωση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, είπε ότι «είναι καλά γνωστό ότι ανάλογη πρόταση υπεβλήθη από εμάς, δηλαδή για ένα διάλογο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας ή ακόμα και προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για καθορισμό της ΑΟΖ της κάθε χώρας, με βάση πάντα τόσο τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας όσο και το διεθνές δίκαιο. Το απέρριψαν. Θεωρούμε ότι αυτό που συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα την ειρηνική εξεύρεση λύσης μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πραγματικό πρότυπο. Η κατεχόμενη πατρίδα μας δεν αποτελεί ξεχωριστή κρατική οντότητα για να μπορούσε να ακούσουμε μια ανάλογη συμβουλή. Αυτή που παραβιάζει τα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία που αμφισβητεί το 40% της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το μοντέλο της συμφωνίας Ισραήλ-Λιβάνου να εφαρμοστεί στην Κύπρο – Απάντηση του Ν. Αναστασιάδη (video)"

Καιρός – Meteo: Αίθριος αύριο με ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

Αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (29.10.2022) με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά της Κρήτης, της Εύβοιας και των ηπειρωτικών περιοχών.

Ο καιρός υπάρχει πιθανότητα να δώσει πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του 24ωρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 19, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 23, στη Θεσσαλία από 9 έως 22, στην Ήπειρο από 10 έως 26, στην Ανατολική Στερεά από 12 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 10 έως 24, στην Πελοπόννησο από 12 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 24, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Σποράδες από 14 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 25, στις Κυκλάδες από 15 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 24 και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Πολύ τοπικά στις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Πελοποννήσου οι άνεμοι ενδέχεται να φτάσουν πρόσκαιρα και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός – Meteo: Αίθριος αύριο με ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο"

Φινλανδία και Σουηδία θέλουν να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών

 Φινλανδία και η Σουηδία έχουν δεσμευτεί να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ ταυτόχρονα, επανέλαβαν σήμερα οι πρωθυπουργοί των δύο σκανδιναβικών χωρών που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της Συμμαχίας.

Ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον είπε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως να ικανοποιήσει τους όρους της τριμερούς συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Μαδρίτη ώστε να η Τουρκία να άρει τις αντιρρήσεις της για την ένταξη των δύο χωρών.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί – και το κάνουμε», είπε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φινλανδή ομόλογό του Σάνα Μάριν στο Ελσίνκι.

«Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να υλοποιήσουμε αυτό που πρέπει να κάνει η Σουηδία και θα αναφέρουμε λεπτομερώς τι έχουμε επιτύχει», πρόσθεσε.

Η Σάνα Μάριν από την πλευρά της σημείωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό για εμάς η Φινλανδία και η Σουηδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χέρι με χέρι», υπενθυμίζοντας ότι συζήτησε πρόσφατα τις ανησυχίες της Τουρκίας με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα. Ο Τούρκος πρόεδρος της είπε ότι «δεν υπάρχουν πολλά θέματα σε ό,τι αφορά τη Φινλανδία (αλλά) κάποια ζητήματα γύρω από τη Σουηδία».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διαβάστε Περισσότερα » "Φινλανδία και Σουηδία θέλουν να ενταχθούν ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟ, δηλώνουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών"

28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακές εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Μαγνήτισαν τα βλέμματα Rafale και Marder

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε, με την συμμετοχή τμημάτων του στρατού, των σωμάτων ασφαλείας, πολιτικής προστασίας, συλλόγων και οργανώσεων, αλλά και μαθητών από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρήλασαν σε αεροπορικούς σχηματισμούς, η επίδειξη σχηματισμών από την ομάδα ΖΕΥΣ, τα πεζοπόρα τμήματα, τα μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κέρδισαν φέτος το ενδιαφέρον όλων, αφού συμμετείχαν για πρώτη φορά τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale EG και Rafale DG.

Τα μαχητικά αεροσκάφη σηκώθηκαν από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα και πέταξαν σε σχηματισμούς με επιθετικά ελικόπτερα, ελικόπτερα αναγνώρισης, ναυτικών επιχειρήσεων, ανθυποβρυχιακού πολέμου και μεταφορικά ελικόπτερα.

Σε σχηματισμούς επίσης, είδαμε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, μαχητικά F 16, M 2000-5 και F-4E.

Τα μάτια όλων στράφηκαν ψηλά στον ουρανό τη στιγμή που οι πιλότοι της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» (F-16 Demo Team) εκτέλεσαν εντυπωσιακές ακροβατικές επιδείξεις με αεροσκάφος τύπου F-16C Block 52+.

Ειδικά φέτος πραγματοποίησαν κοινή εμφάνιση με το ιστορικό καταδιωκτικό Spitfire MJ 755, το οποίο μετά την ανακατασκευή του, πέταξε για πρώτη φορά στην παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

«Το πνεύμα της εθνικής ενότητας που σφυρηλατήθηκε στο αλβανικό έπος είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, και εξέφρασε την υπερηφάνεια για τις Ένοπλες Δυνάμεις που, όπως είπε, «με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

«Το "ΟΧΙ" στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στη φασιστική εισβολή και η ηρωική αντίσταση του λαού μας αποτελούν μία από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, την οποία με σεβασμό τιμήσαμε στη σημερινή παρέλαση. Το πνεύμα της εθνικής ενότητας που σφυρηλατήθηκε στο αλβανικό έπος είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για όλους μας. Είμαστε περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπερασπίζονται την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου συνομίλησε με τον κυβερνήτη του μαχητικού F-16 της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή, με πάνω από 1.600 ώρες πτήσης, την ώρα που έκανε θεαματικές διελεύσεις και επικίνδυνους ελιγμούς πάνω από τον χώρο της παρέλασης, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, κόβοντας την ανάσα των πολιτών που παρακολουθούσαν, και ο διάλογός τους ακούστηκε από τα ηχεία.

«Ελληνίδες, Έλληνες, ατενίζουμε με υπερηφάνεια όσα πέτυχε η Γενιά του '40 υπερασπίζοντας την Πατρίδα. Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια. Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες! Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας και στον Ελληνισμό απανταχού της γης», τόνισε ο επισμηναγός και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε:

«Κύριε Επισμηναγέ, τιμάμε τους ήρωες που πολέμησαν και έδωσαν και τη ζωή τους στο έπος του '40 για την ελευθερία μας. Και όλους εσάς στις Ένοπλες Δυνάμεις, τους άγρυπνους φρουρούς, που διασφαλίζετε την εθνική μας ανεξαρτησία και κυριαρχία. Η πατρίδα σάς ευγνωμονεί. Χρόνια πολλά και καλές προσγειώσεις».

Στην παρέλαση πήραν μέρος νέα συστήματα, όπως είναι τα Tεθωρακισμένα Οχήματα Mάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3, τα πρώτα της σειράς που παραλαμβάνει η Ελλάδα αυτές τις ημέρες, αλλά και τα νεοπακτηθέντα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη 4++ Γενιάς Rafale EG και Rafale DG.

Διελεύσεις έκαναν μαχητικά F-16, Mirage 2000-5 και F-4Ε Phantom, ελικόπτερα σε σχηματισμούς, καθώς και το ιστορικό καταδιωκτικό Spitfire MJ 755.

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα τμήματα, με οπλικά συστήματα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, και πεζοπόρα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " 28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακές εικόνες από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Μαγνήτισαν τα βλέμματα Rafale και Marder"

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη: Φωνές από υγειονομικούς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Φρόντισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, την ώρα που η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος της επιβλητικής στρατιωτικής παρέλασης…

Μια ομάδα υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, περίμεναν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου να πλησιάσει κοντά τους. Στο σημείο που είχαν στηθεί οι τηλεοπτικές κάμερες για να κάνει τις καθιερωμένες δηλώσεις μετά το τέλος της παρέλασης. Εκείνη τη στιγμή άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή σας» και «αίσχος» με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να διατηρεί την ψυχραιμία της και να περιμένει να απομακρυνθούν για να στείλει το δικό της μήνυμα.

Μια από τις γυναίκες υεγιονομικούς μάλιστα, πλησίασε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε απόσταση αναπνοής από πίσω, με τους άντρες της ασφάλειας να την απομακρύνουν. «Ήρθα να σας πω ευχαριστώ πολύ που με στείλατε στην ασφάλεια» ακούστηκε να φωνάζει. Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην γυρίζει να την κοιτάξει, σε μια προσπάθεια να μην ανέβει ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο της έντασης.

Όταν ανακοινώθηκε τον καλοκαίρι του 2021 από την κυβέρνηση ότι όσοι υγειονομικοί αλλά και κάθε άλλη ειδικότητα εργαζομένων στις δομές του ΕΣΥ είναι ανεμβολίαστοι θα τεθούν σε καθεστώς αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών, ο αριθμός τους υπερέβαινε τους 10.000. Ωστόσο, έως την 1η Σεπτεμβρίου οπότε τέθηκε σε ισχύ αυτό το καθεστώς ο αριθμός μειώθηκε περίπου σε 7.000.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό: «σήμερα οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εκτός ΕΣΥ είναι περίπου 1.700. Στο διάστημα αυτών των μηνών οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει είτε επειδή έχουν εμβολιαστεί είτε επειδή νόσησαν. Για τον λόγο αυτόν ο αριθμός τους δεν είναι σταθερός. Πάντως το τελευταίο διάστημα όσοι βρίσκονται σε αναστολή δεν έχουν υπερβεί τους 2.000».

Οι υγειονομικοί είχαν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο και γιούχαραν όποιον επίσημο περνούσε.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη: Φωνές από υγειονομικούς στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Μητσοτάκης: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή, πιο ασφαλή, πιο ευημερούσα

«Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη», υπογράμμισε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τις επετειακές εκδηλώσεις.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Η πατρίδα μας ηλιόλουστη υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδία του Ελληνισμού κτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα, στο Καλπάκι, στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά αυτή, γενιά του '40, έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία.

Το δικό μας χρέος είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με υπερηφάνεια μία πατρίδα πιο ισχυρή, μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα, μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Μπιζανομάχων.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πατρίδα πιο ισχυρή, πιο ασφαλή, πιο ευημερούσα"

Συγκλόνισε ο πιλότος στην στρατιωτική παρέλαση: Θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940

Ξεχωριστή στιγμή ήταν για ακόμη μία χρονιά η πτήση του F-16 της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον χειριστή του αεροσκάφους, Χριστόδουλο Γιακουμή, ο οποίος κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη για την 28η Οκτωβρίου χαιρέτησε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλλάτουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονίκη» είπε ο Έλληνας ιπτάμενος

Ο πιλότος του F-16 εκτέλεσε μια σειρά εντυπωσιακών ελιγμών που έκοψαν την ανάσα όσων τον παρακολουθούσαν.

 

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκλόνισε ο πιλότος στην στρατιωτική παρέλαση: Θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940"

Ν. Αναστασιάδης: Το “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πρέπει να καθοδηγεί κάθε λαό του οποίου τα δικαιώματα καταπατώνται

Στην πανηγυρική δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, παρέστη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την πανηγυρική δοξολογία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η σημερινή μέρα είναι μια από τις ιστορικότερες που «έγραψε» ο ελληνικός λαός ενάντια στον φασισμό και τον ναζισμό. Το “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πρέπει να καθοδηγεί κάθε λαό του οποίου τα δικαιώματα καταπατώνται».

Ερωτηθείς για τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου και κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι αποτελεί καλό προηγούμενο για την περίπτωση Ελληνοκυπρίων-Τουρκοκυπρίων, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι καλά γνωστό ότι ανάλογη πρόταση υπεβλήθη από εμάς, δηλαδή για ένα διάλογο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας ή ακόμα και προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για καθορισμό της ΑΟΖ της κάθε χώρας, με βάση πάντα τόσο τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας όσο και το διεθνές δίκαιο. Το απέρριψαν.
Θεωρούμε ότι αυτό που συνέβη και είχε ως αποτέλεσμα την ειρηνική εξεύρεση λύσης μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πραγματικό πρότυπο.
Η κατεχόμενη πατρίδα μας δεν αποτελεί ξεχωριστή κρατική οντότητα για να μπορούσε να ακούσουμε μια ανάλογη συμβουλή.
Αυτή που παραβιάζει τα δικαιώματα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων είναι η Τουρκία που αμφισβητεί το 40% της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι διαφαίνεται η μεροληπτική στάση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ επί του εδάφους και ερωτηθείς αν προτίθεται να ζητήσει αντικατάσταση του κ. Κόλιν Στιούαρτ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «γίνονται τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν προς κάθε κατεύθυνση, του ΓΓ των ΗΕ μη εξαιρουμένου».

Κληθείς να πει κατά πόσο υπάρχουν νεότερα για την κάθοδο της κας Ρόζμαρι ντι Κάρλο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εντός, ενδεχόμενα, Νοεμβρίου να έχουμε την επίσκεψη κάποιου υψηλόβαθμου αξιωματούχου των ΗΕ».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Αναστασιάδης: Το “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα πρέπει να καθοδηγεί κάθε λαό του οποίου τα δικαιώματα καταπατώνται"

28η Οκτωβρίου: Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος – Τι πραγματικά απάντησε ο Ιωάννης Μεταξάς

«Alors, c’est la guerre». Αυτή ήταν η πραγματική φράση που είπε ο Ιωάννης Μεταξάς στον Γκράτσι όταν του επέδωσε το περίφημο τελεσίγραφο. Οι Έλληνες θυμούνται αυτή τη στιγμή ως το ιστορικό «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 η τότε ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο, δια του Ιταλού πρέσβη στην Αθήνα Εμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος και το επέδωσε ιδιόχειρα στον Ιωάννη Μεταξά στην οικία του στην Κηφισιά και με το οποίο απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, (λιμένες, αεροδρόμια κλπ), για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του, στη μετέπειτα προώθησή του στην Αφρική.

Μετά την ανάγνωση του κειμένου ο Μεταξάς απάντησε στον Ιταλό πρέσβη στα γαλλικά (επίσημη διπλωματική γλώσσα) την ιστορική φράση: «Alors, c’est la guerre», (Λοιπόν, αυτό σημαίνει πόλεμο), εκδηλώνοντας έτσι την αρνητική θέση επί των ιταλικών αιτημάτων.

Στις 05:30 τα ξημερώματα, ξεκίνησε ο ελληνο-ιταλικός πόλεμος με την αιφνιδιαστική εισβολή (το τελεσίγραφο όριζε ότι η επίθεση θα ξεκινούσε στις 6 πμ) των ιταλικών στρατευμάτων στην Ήπειρο, οπότε η Ελλάδα αμυνόμενη εισήλθε στον πόλεμο. Το λεγόμενο «Έπος του Σαράντα», το οποίο ακολούθησε, και οι μεγάλες νίκες που ο ελληνικός στρατός κατήγαγε εις βάρος των Ιταλών, καθιερώθηκε να γιορτάζονται κάθε χρόνο στις 28 Οκτωβρίου, την ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά να συναινέσει.

Κάθε χρόνο αυτήν τη μέρα γίνεται στη Θεσσαλονίκη, η επίσημη εορτή, παρουσία του/της Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της Κατοχής. Στο κεντρικό κτίριο και στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εορτασμός στις 28 Οκτωβρίου 1941. Στη δεύτερη επέτειο (28/10/1942), ο εορτασμός έγινε στην Πλατεία Συντάγματος με πρωτοβουλία των οργανώσεων ΕΠΟΝ και ΠΕΑΝ. Για πρώτη φορά η επέτειος γιορτάστηκε επίσημα στις 28 Οκτωβρίου 1944 με παρέλαση ενώπιον του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος αποφάσισε το 1952, η γιορτή της Αγίας Σκέπης από την 1η Οκτωβρίου να μεταφερθεί στις 28 Οκτωβρίου, με το αιτιολογικό ότι η Παναγία βοήθησε τον Ελληνικό Στρατό στον πόλεμο της Αλβανίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "28η Οκτωβρίου: Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος – Τι πραγματικά απάντησε ο Ιωάννης Μεταξάς"

Καταγγελία για διευθυντή σχολείου: Ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους

Σε μια καταγγελία που προκαλεί αίσθηση και αφορά διευθυντή σχολείου που φέρεται να ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου προχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, με ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτό ήταν το τέχνασμα που φέρεται να επικαλέστηκε ο διευθυντής του σχολείου προκειμένου να μην είναι το συγκεκριμένο παιδί αυτό που θα καταθέσει το στεφάνι του σχολείου.

Οι γονείς του παιδιού, όμως, όχι μόνο δεν έδωσαν τα 50 ευρώ λέγοντας στον διευθυντή πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου αλλά στη συνέχεια, και αφού αναζήτησαν οδηγίες από το διαδίκτυο, έφτιαξαν το δικό τους στεφάνι με δάφνη και μυρτιές ώστε το παιδί να καταθέσει στεφάνι.

Η καταγγελία του Στράτου Φαναρά


 

Το κείμενο της καταγγελίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης

Δάφνινο στεφάνι για την Ελλάδα μας

Δεν έχω την άδεια να πω που συνέβη (και ίσως εύλογα όπως θα καταλάβετε), θα πω όμως τι συνέβη.

Σε κάποιο σχολείο ένα παιδί που γεννήθηκε εδώ στην πατρίδα μας και οι γονείς του είχαν έρθει οικονομικοί μετανάστες στη χώρα μας, κληρώθηκε σε σχετική διαδικασία του σχολείου του να καταθέσει στην αυριανή γιορτή το στεφάνι του σχολείου του στο ιερό μνηνείο των πεσόντων και γεμάτο χαρά και τιμή πήγε και το ανήγγειλε στους γονείς του, οι οποίοι την επομένη πήγαν με τη σειρά τους στο σχολείο για να συννενοηθούν για τα διαδικαστικά.

Ελα όμως που το αποτέλεσμα της κλήρωσης δεν άρεσε στον κυρ-διευθυντή...
τι σκέφτηκε λοιπόν ο κυρ-διευθυντής; απαίτησε από τους μετανάστες γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, κόντρα στην παράδοση που θέλει να το αγοράζει το σχολείο, ελπίζοντας πως ίσως οι "ξένοι" φτωχοί γονείς δεν θα καταβάλουν το ποσό και έτσι θα απαλλαγεί και ο ίδιος από το δυσάρεστο αποτέλεσμα της κλήρωσης...και είχε εν μέρει μαντέψει σωστά...πράγματι οι γονείς δεν του έδωσαν το πενηντάρικο λέγοντας πως αυτό που τους ζητούσε ήταν πρωτοφανές για τα χρονικά του σχολείου...

Εκαναν όμως κάτι πολύ καλύτερο 🙂

Αφού μπήκαν στο διαδύκτιο και διάβασαν πως γίνεται ένα στεφάνι με δάφνη και μυρτιές, μητέρα, πατέρας και κόρη μάζεψαν τα υλικά και έφτιαξαν ένα πανέμορφο στεφάνι με τα χέρια τους και αύριο το παιδάκι θα το καταθέσει με χαρά και τιμή!

Ετσι νικιέται ο φασισμός μάτια μου, έτσι νικήθηκε τότε, έτσι νικιέται και τώρα.

Με φαντασία και θυσίες που ξεκινούν από το λίγο και φτάνουν στο πολύ.

Με το μυαλό αλλά και με τα χέρια μας νικιέται.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας λοιπόν αλλά και στον Ελληνισμό που "στο Σικάγο μέσα ξέρει να Ελληνοξεχνά"!

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταγγελία για διευθυντή σχολείου: Ζήτησε 50 ευρώ από μετανάστες γονείς για το στεφάνι που θα κατέθετε το παιδί τους"

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή, γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022 αλλάζει η ώρα φέρνοντας τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ..

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών,«την Κυριακή 30 Οκτωβρίου λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.».

Η θερινή ώρα θα επανέλθει την τελευταία Κυριακή του Μάρτη, δηλαδή στις 26 Μαρτίου 2023.

Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει η ώρα την Κυριακή, γυρίζουμε τα ρολόγια πίσω "

Άρτα: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και έμεινε παράλυτος

Τον δικό τους «Γολγοθά» ανεβαίνουν οι γονείς ενός 15χρονου μαθητή από την Άρτα, ο οποίος έπειτα  από άγριο ξυλοδαρμό που δέχτηκε στην αυλή του σχολείου πέρυσι  υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και έμεινε παράλυτος.

Το περιστατικό συνέβη το Πάσχα του 2021, όταν τα παιδιά ήταν μαθητές της Γ' Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του 15χρονου στο MEGA, ο μαθητής δέχθηκε χτύπημα με μπάλα στο κεφάλι από συμμαθητή του ο οποίος, στη συνέχεια, τον έπιασε με κεφαλοκλείδωμα και άρχισε να τον χτυπά στα σιδερένια κάγκελα του σχολείου.

Αν και ο 15χρονος μαθητής είχε αρχικά τις αισθήσεις του, λίγο αργότερα κατέρρευσε και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας. Εν συνεχεία, την επόμενη ημέρα, ο νεαρός μαθητής πήρε εξιτήριο με αυστηρές εντολές από τους γιατρούς, οι οποίοι τόνισαν πως εάν εμφανίσει συμπτώματα ζάλης, να επιστρέψει στο νοσοκομείο.

Η μήτερα του μαθητή επεσήμανε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»: «Το περιστατικό έγινε Παρασκευή  πρωί εν ώρα σχολείου. Νοσηλεύτηκε την Παρασκευή και φύγαμε το Σάββατο για το σπίτι μας, με οδηγίες πως εάν ο Βαγγέλης έχει την οποιαδήποτε ενόχληση, να επιστρέψουμε. Την Κυριακή που επιστρέψαμε πάλι στο νοσοκομείο, του έκαναν αξονική για να δούμε εάν μπορούμε να φύγουμε για άλλο νοσοκομείο».

Κατόπιν, η ίδια πρόσθεσε: «Το βράδυ της Παρασκευής, μας κράτησαν μέσα για να δουν πώς θα εξελιχθεί. Το βράδυ συνήλθε, περπάτησε κανονικά, δεν είχε ενόχληση. Το ίδιο και το Σάββατο το πρωί. Οι γιατροί θεώρησαν ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και μας έδιωξαν για το σπίτι, αλλά με οδηγίες. Τα ξημερώματα (σ.σ της Κυριακής) προσπάθησε να πάει στο μπάνιο, αλλά άρχισε να νιώθει μουδιασμένος και ότι άρχιζε να παραλύει. Δεν μας ενημέρωσε, γιατί δεν ήθελε να μας ανησυχήσει. Το πρωί, όμως, με φώναξε στο δωμάτιο και μου είπε ότι είναι χειρότερα από την Παρασκευή και είπε ότι δεν νιώθει το αριστερό χέρι και το πόδι του».

Οι γονείς μετέφεραν το γιο τους στο νοσοκομείο της Άρτας και, στη συνέχεια, ο 15χρονος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με τους γιατρούς εκεί να διαπιστώνουν ότι ο μαθητής είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA ο ανήλικος δράστης πήρε μεταγραφή  και έχει μεταφερθεί σε άλλο σχολείο μετά το περιστατικό. 

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Άρτα: 15χρονος ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητή του και έμεινε παράλυτος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news