facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Την ύπαρξη τριών -εργαστηριακά επιβεβαιωμένων- κρουσμάτων ιού του Δυτικού Νείλου εντός της επικράτειας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ανακοίνωσε σήμερα η δημοτική Αρχή, κατόπιν της τηλεφωνικής ενημέρωσης που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης από την προϊσταμένη του Τμήματος Νοσημάτων ΕΟΔΥ και μετά από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών για τον τρόπο μετάδοσης του ιού και λήψης μέτρων για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

-Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

-Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα (<1% όσων μολύνονται) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα). ‘Ατομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

-Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η έγκαιρη εφαρμογή κατάλληλων ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης κουνουπιών και η λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια αποτελούν διεθνώς τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στα ατομικά μέτρα προστασίας σημειώνεται:

-Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.

-Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους).

-‘Ατομα μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αυτά με ιδιαίτερη συνέπεια, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.

-Οι ένοικοι των οικιών που βρίσκονται πλησίον, των ψεκαζόμενων περιοχών (συνεργεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. πραγματοποιούν συστηματικά ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών), ώστε αυτές να είναι ελεύθερες από ανθρώπους και ζώα και να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης (π.χ. ρούχα, παιχνίδια κ.λ.π.), τρόφιμα, ποτά και ζωοτροφές.

AΠΕ-ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου στον Δήμο Αλεξανδρούπολης"

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού μετά την απολογία τους

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στον εισαγγελέα, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ και ο χειριστής του παιχνιδιού, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 19χρονος στη Χαλκιδική, ενώ βρισκόταν στην περιοχή με την οικογένειά του για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική εξέταση, για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος και με την ολοκλήρωσή της θα αποφασιστεί η ποινική αξιολόγηση του 58χρονου και του 21χρονου.

Σε βάρος του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σε βάρος του 21χρονου για θανατηφόρα έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

«Θα το πάω δυνατά», φώναζε ο χειριστής πριν από το δυστύχημα

Ο 19χρονος Γιάννης μπήκε στο μοιραίο παιχνίδι μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, ο οποίος συγκλονίζει, περιγράφοντας στην ΕΡΤ τις τραγικές στιγμές του δυστυχήματος. Όπως λέει, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά το δυστύχημα και παραδόθηκε αργότερα, προτού ξεκινήσει το παιχνίδι φώναζε ότι θα το πάει δυνατά.

«Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε πως θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», δήλωσε συγκλονισμένος ο 16χρονος.

Συγκλονίζει ο πατέρας του 19χρονου

«Σάπια, ξεκόλλησαν τα μέταλλα μαζί με τα καθίσματα. Να αναζητήσετε ευθύνες στον δήμαρχο, που λειτουργεί χωρίς καμία αδειοδότηση. Αν δεν τη βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι… Θα παραδώσω αύριο, στην κηδεία, το παιδάκι μου στον Θεούλη μας και θα τους φάμε ζωντανούς! Εγώ την υπόθεση θα τη φτάσω μέχρι το Μαξίμου. Θα τους διαλύσω!», δήλωσε ο πατέρας του νεκρού Γιάννη σε δηλώσεις που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Χαλκιδική: Ελεύθεροι ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής του παιχνιδιού μετά την απολογία τους"

Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο Τετάρτη 21 Αυγούστου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 35 βαθμούς Κελσίου. Έως 6 μποφόρ η ένταση των ανέμων.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Άστατος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, την κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις πρωινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες σε όλη τη χώρα.

Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 34 με 35 και στη νησιωτική χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το βράδυ βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανόν να είναι ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα και τις Σποράδες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και καταιγίδες σε κεντρική, ανατολική Μακεδονία και Θράκη – Αναλυτική πρόγνωση"

Μήλος: Μαχαίρωσαν ανήλικο σε δημοτικό σχολείο – Οι έρευνες και ο «Ζέκιο»

Επίθεση με σουγιά τον οποίο ένας δράστης «έστριψε» πάνω στο κορμί του, δέχτηκε ένας 15χρονος στη Μήλο.

Ο ανήλικος βρισκόταν στο δημοτικό σχολείο στον Αδάμαντα και για άγνωστο λόγο διαπληκτίστηκε με ένα άτομο, γνωστό στο νησί ως «Ζέκιο».

Τότε ο δράστης έβγαλε από ένα τσαντάκι που φορούσε μια «πεταλούδα» και την έστριψε επιδεικτικά πάνω στο σώμα του ανήλικου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία, με τον δράστη στο άκουσμα των σειρήνων από το περιπολικό να απομακρύνεται τρέχοντας από το σημείο του επεισοδίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20:30 το απόγευμα της Δευτέρας και ο δράστης αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Μήλος: Μαχαίρωσαν ανήλικο σε δημοτικό σχολείο – Οι έρευνες και ο «Ζέκιο»"

32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Από Ω/18:00/19-08-2024 έως Ω/18:00/20-08-2024 εκδηλώθηκαν 32 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 20 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δώδεκα (12).

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Διαβάστε Περισσότερα » "32 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα"

Φωτιά στην Αττική: Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα, αυτοψία Μητσοτάκη στα καμμένα

Το σχέδιο για την επόμενη ημέρα στην Αττική μετά τη μεγάλη φωτιά παρουσιάζεται στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πεντέλη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πεντέλη και συγκεκριμένα στο δημαρχείο της πόλης, αφορά τα τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική, με τη συμμετοχή κλιμακίου συναρμόδιων Υπουργών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκε το σχέδιο των 10 σημείων για την Αττική, το οποίο περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις: 

Άμεσα έχουν ξεκινήσει ήδη καθαρισμοί στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero και της έκτακτης επιχορήγησης του Υπ. Εσωτερικών προς τους πυρόπληκτους δήμους όλων των δημόσιων χώρων (πάρκα, άλση, δρόμοι, πεζόδρομοι) εντός των οικισμών που εισέβαλε η φωτιά.

Από σήμερα, Τρίτη, 20/8/2024, έχει ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων πρώτης αρωγής από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους.

Το Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τους δήμους θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες έως το τέλος Αυγούστου του ειδικού προγράμματος «πρασινίζω τον κήπο μου – πρασινίζω την Πεντέλη» για τον άμεσο καθαρισμό και την ανάπλαση των ιδιωτικών κήπων που έχουν καεί, με fast track διαδικασίες σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες.

Μέτρα πλαισίου κρατικής αρωγής

Η κυβέρνηση προχωρεί στην εκπόνηση και παρουσίαση έως το τέλος Σεπτεμβρίου, ειδικού σχεδίου, με σκοπό: (α) ανάταξη των δασικών οικοσυστημάτων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά, επικαιροποιώντας ανάλογα το σημαντικό μελετητικό έργο που ήδη υπάρχει για το Πεντελικό Όρος, (β) για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και του αστικού ιστού της Αττικής από την μετάδοση πυρκαγιών και διείσδυση στον αστικό ιστό μέσω ρεμάτων (με συνεργασία δασικών υπηρεσιών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και (γ) της ανάταξης της βιοποικιλότητας της Αττικής μέσω ειδικού προγράμματος Δράσης που θα εκπονήσει ο ΟΦΥΠΕΚΑ σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Ταυτόχρονα, συμβασιοποιούνται ήδη με πόρους του ΤΑΑ και φορεα υλοποίησης το Ταιπεδ και τις δασικές υπηρεσίες, αναδασώσεις σε 58.340 στρέμματα στην Αττική μέσω του προγράμματος Antinero.

Υλοποιούνται και θα παρουσιαστούν τις προσεχείς εβδομάδες ολοκληρωμένες διαχειριστικές μελέτες για όλα τα δάση και τους ορεινούς όγκους της Αττικής, συνολικής επιφάνειας 1,4 εκ. στρεμμάτων. Στη συνέχεια με βάση τις μελέτες αυτές ανατίθεται, με βάση το νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε για τη δασική μεταρρύθμιση, για πρώτη φορά εδώ και πολλές δεκαετίες η ενεργή διαχείριση των δασών της Αττικής (καταρχήν) σε Δασικούς Συνεταιρισμούς ή υβριδικά σχήματα (ΥΣΧΗ) με συμμετοχή και δασικών συνεταιρισμών, μετά από σχετικούς διαγωνισμούς. Οι εργασίες καθαρισμού, αραίωσης, συντήρησης δρόμων και αντιπυρικών ζωνών κ.λπ. υλοποιούνται από τους αναδόχους με τη βοήθεια επιδότησης της απομακρυνόμενης υπερβάλλουσας βιομάζας που θα αξιοποιείται παραγωγικά.

Εκπονούνται αντιπυρικές μελέτες για όλη τη χώρα συνολικής επιφάνειας 42 εκ. Στρεμμάτων.

Εκπονούνται για πρώτη φορά τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης Κ. Δοξιάδης που ενσωματώνουν ειδικές προβλέψεις για την προστασία των οικιστικών ζωνών που γειτνιάζουν με δάση από τους κινδύνους της κλιματικής κρίσης και των πυρκαγιών.

Συνολικά διατίθενται πέραν των 2,1 δις ευρώ για την αναβάθμιση των συστημάτων και των υποδομών της πολιτικης προστασίας και περίπου 1 δις ευρώ από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους για την προστασια και διαχειριση των δασών μας.

Ενόψει της επόμενης αντιπυρικής περιόδου, αναβαθμίζεται και ενισχύεται με πρόσθετα εποπτικά εργαλεία, δυνατότητες ελέγχων και κυρώσεων, η πολιτική και η πλατφόρμα για τους καθαρισμούς οικοπέδων.

Αυτοψία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα καμμένα

Πριν τη σύσκεψη στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης, το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, όπου τον υποδέχτηκαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, η Δήμαρχος Πεντέλης Νατάσσα Κοσμοπούλου και ο διευθυντής του σχολείου. Ο εκπρόσωπος της ΓΕΚ – Τέρνα που έχει αναλάβει ιδία δαπάνη την αποκατάσταση, τους παρουσίασε το σχέδιο και το πλάνο ανακατασκευής του γυμναστηρίου.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες. Οι όποιες άλλες ζημιές έχουν υποστεί τα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Πεντέλης θα έχουν αποκατασταθεί μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος απο τη Δήμαρχο, επισκέφθηκε και την Ιερά Μονή Πεντέλης όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος, ενώ έξω από τη Μόνη, μαζί με τον Υπουργό κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας Βασίλη Κικίλια συνομίλησε με τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής και τους εθελοντές πυροσβέστες που βρίσκονται εκεί.

Τέλος με τη δήμαρχο μετέβη και στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου ο Πρόεδρος του Αστεροσκοπείου Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο Αντιπρόεδρος Δρ. Σπύρος Βασιλάκος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Υποστήριξης Ερευνών Δρ. Θανάσης Μαρούσης τον υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αστεροσκοπείου.

Ο κ. Πλειώνης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα αντιπυρικά μέτρα που έχει λάβει το Αστεροσκοπείο, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να μην πληγούν οι εγκαταστάσεις του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Φωτιά στην Αττική: Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα, αυτοψία Μητσοτάκη στα καμμένα"

Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή έπεσε ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιπποκρατείου

Θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή έπεσε, σήμερα το πρωί, ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιπποκρατείου, μέσα στον χώρο του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοδός του ασθενή, μετά από παρατήρηση που έκανε ο ιατρός, λογομάχησε μαζί του και τον γρονθοκόπησε στο στόμα, με αποτέλεσμα να προκληθούν κακώσεις στα ούλα του.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «μια χειρουργημένη γυναίκα στο ισχίο επισκέφθηκε για αλλαγή την ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου. Οι γιατροί έκαναν την αλλαγή. Ο συνοδός φώναζε έξω από το ιατρείο απειλώντας με ξυλοδαρμό τους πάντες. Βγήκε ο διευθυντής της ορθοπαιδικής κλινικής από άλλο χώρο να δει τι συμβαίνει και τι το ήθελε; Ο θρασύδειλος συνοδός του επιτέθηκε στα καλά καθούμενα και τον γρονθοκόπησε».

Το θύμα προσέφυγε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, όπου εξετάστηκε από ιατροδικαστή και έλαβε υπόμνημα με τα ευρήματα της εξέτασης, προκειμένου να καταθέσει μήνυση.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκρατείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το συμβάν, αναφέρει: «Για άλλη μια φορά γίναμε μάρτυρες, στην Ορθοπαιδική Κλινική του Ιπποκράτειου ΓΝΘ, βιαιοπραγίας από συνοδό ασθενούς, ο οποίος μάλιστα αντιμετωπίστηκε κατά τον καλύτερα δυνατό τρόπο, προς το προσωπικό της κλινικής. Σε μια κλινική που λειτουργεί υποδειγματικά και πέρα από τις δυνατότητές της, λόγω της έλλειψης προσωπικού (νοσηλευτών - αναισθησιολόγων), προς όφελος των ασθενών που νοσηλεύονται και χρήζουν χειρουργικής αντιμετώπισης - αποκατάστασης. Παρότι αντιλαμβανόμαστε τον πόνο και την αγωνία του κάθε συνανθρώπου μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, τέτοιες συμπεριφορές είναι αδικαιολόγητες και θα μας βρίσκουν πάντα αντίθετους».

Η ανάρτηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου:

Έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι οι υγειονομικοί έχουμε γίνει σάκος του μποξ στις επιθετικούς παραλογισμούς κάθε ασθενούς ή συνοδού.

Ούτε ταχυδακτυλουργοί είμαστε για να εξυπηρετούμε ταυτόχρονα δεκάδες ασθενείς, ούτε θαυματοποιοί να γίνονται καλά όλοι οι ασθενείς χωρίς να πονέσουν καθόλου. Το ζήτημα είναι ότι παρά την αυστηρές διατάξεις του νέου νόμου δεν χαμπαριάζουν.

Θα πρέπει να τρέχουν οι υγειονομικοί που τρώνε το ξύλο να υποβάλλουν μηνύσεις. Να επωμιστούν έξοδα και στοχοποίηση.

Εκμεταλλεύονται οι νταήδες ασθενείς, συνοδοί την πλημμελή φύλαξη των νοσοκομείων, την αστυνομία που εμφανίζεται κατόπιν εορτής.

Σήμερα λοιπόν πρωί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης μια χειρουργημένη γυναίκα στο ισχίο επισκέφθηκε για αλλαγή την ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου. Οι γιατροί έκαναν την αλλαγή.

Ο συνοδός φώναζε έξω από το ιατρείο απειλώντας με ξυλοδαρμό τους πάντες. Βγήκε ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής από άλλο χώρο να δει τι συμβαίνει και τι το ήθελε; Ο θρασύδειλος συνοδός του επιτέθηκε στα καλά καθούμενα και τον γρονθοκόπησε.

Τρέχει τώρα ο δαρμένος συνάδελφος να υποβάλει μήνυση. Που είναι αυτό το δίχτυ προστασίας των υγειονομικών; Τρώμε ξύλο και στο τέλος θα μας βάζουν να ζητάμε και συγγνώμη. Έλεος. Να λάβουν μέτρα και να τα δούμε να λειτουργούν. 

voria 

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού από συνοδό ασθενή έπεσε ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Ιπποκρατείου"

Υπουργείο Ανάπτυξης για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: «Αρμόδια Αρχή ο Δήμος» – Σκοτώθηκε ακαριαία ο 19χρονος

Το Υπουργείο Ανάπτυξης εξέδωσε ανακοίνωση για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, με τον νεκρό 19χρονο.

Η μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και για τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ, όπως και για επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα. Αυτό ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου σχετικά με το τραγικό δυστύχημα σε λούνα-παρκ στη Χαλκιδική αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».

Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου στη Χαλκιδική

Ακαριαίο θάνατο βρήκε ο 19χρονος μετά από την πτώση από παιχνίδι σε λούνα παρκ, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, χθες το βράδυ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Ο 19χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που διασκέδαζε με την οικογένειά του, καθώς το παιχνίδι στο οποίο βρισκόταν έσπασε και βρέθηκε στο έδαφος, χτυπώντας στο κεφάλι.

Ο άτυχος νεαρός έκανε διακοπές και πήγε μαζί με τη μητέρα του και τα δύο αδέρφια του στο συγκεκριμένο λούνα παρκ για να διασκεδάσουν, χωρίς να γνωρίζουν τι θα ακολουθήσει.

Στη διάρκεια του παιχνιδιού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αδερφός του που καθόταν δίπλα του, η καρέκλα ξεκόλλησε με αποτέλεσμα ο 19χρονος να πέσει με φόρα στο έδαφος και να τραυματιστεί σοβαρά.

Με το που πετάχτηκε το παιδί ο χειριστής του παιχνιδιού έφυγε και εξαφανίστηκε. Επικράτησε πανδαιμόνιο. Η μητέρα τους δεν ήξερε τι να κάνει. Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο δεν κατάφεραν δυστυχώς να βοηθήσουν τον νεαρό καθώς ο 19χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στον αυχένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο πατέρας της οικογένειας ερχόταν από την Αθήνα, όπου δούλευε για να συναντήσει τη γυναίκα και τα παιδιά του και δεν του είπαν για τον χαμό του 19χρονου για να μην κινδυνέψει και ο ίδιος όσο οδηγούσε προς Χαλκιδική. Ο ίδιος έμαθε τι είχε συμβεί όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας για να παραλάβει δυστυχώς τη σορό του γιου του.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργείο Ανάπτυξης για το δυστύχημα σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική: «Αρμόδια Αρχή ο Δήμος» – Σκοτώθηκε ακαριαία ο 19χρονος"

Ανοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις πρώτης αρωγής από τους πυρόπληκτους

Άνοιξε σήμερα Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024, η πλατφόρμα arogi.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές της 11ης Αυγούστου 2024 στην Περιφέρεια Αττικής, γνωστοποιεί το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας. Αφορά:

  • τις επιχειρήσεις και τους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, καθώς και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β’ 4744/19.08.2024).
  • τους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και επιθυμούν να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, σε συνέχεια της έκδοσης σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ Β΄ 4743/19.08.2024).

Για την καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή για την υποβολή αιτήσεων έως και την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024.

Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατόν οι πληγέντες που δικαιούνται την πρώτη αρωγή να υποβάλουν αίτηση και να λάβουν άμεσα τη στήριξη που τους αναλογεί - έπειτα από την ολοκλήρωση των απαραίτητων διασταυρώσεων.

Δικαιούχοι είναι πληγέντες που βρίσκονται σε περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Χαλανδρίου, Πεντέλης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και των Δήμων Μαραθώνα, Διονύσου, Ωρωπού, Ραφήνας - Πικερμίου και Παλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης προς εταιρείες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι επιχορήγησης ανέρχεται σε 2.000 ευρώ για σοβαρές υλικές ζημιές και 4.000 ευρώ για πολύ σοβαρές υλικές ζημιές. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς που έχουν πληγεί και βρίσκονται στις ως άνω περιοχές. Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση της ενίσχυσης, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία που υποβάλλονται στην οικεία Περιφέρεια για εκτίμηση και καταγραφή ζημιών από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας. Επίσης, το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε επιχείρηση συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής επιχορήγησης, όπως αυτό θα προσδιοριστεί, μετά την καταγραφή ζημιών από τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει ξεκινήσει η συνεργασία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τις Επιτροπές Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας, αλλά και τον ΕΛΓΑ, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με υψηλές ταχύτητες.

Πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για κατοικίες και κτίρια

Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί βαριές βλάβες που τις καθιστούν επικίνδυνες για χρήση ή επικινδύνως ετοιμόρροπες ή ολοσχερώς κατεστραμμένες, ή σε 5.000 ευρώ, για κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες που τις καθιστούν προσωρινά ακατάλληλες για χρήση. Δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες, κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα, κτιριακών επαγγελματικών εγκαταστάσεων, κατοικιών και λοιπών μη επαγγελματικής χρήσης κτιρίων, που υπέστησαν βλάβες από τις πυρκαγιές, για τα ακίνητα για τα οποία πρόκειται να υποβάλουν και αιτήσεις χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει ελεγχθεί από τα κλιμάκια της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να έχει κριθεί επικίνδυνο για χρήση («ΚΟΚΚΙΝΟ») σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου ή επικινδύνως ετοιμόρροπο σύμφωνα με Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικινδύνως Ετοιμόρροπου Κτιρίου ή ολοσχερώς κατεστραμμένο σύμφωνα με Έκθεση Αυτοψίας Ολοσχερώς Κατεστραμμένου Κτιρίου ή προσωρινά ακατάλληλο για χρήση («ΚΙΤΡΙΝΟ») σύμφωνα με το δελτίο επανελέγχου ή την Έκθεση Αυτοψίας.

Κατά την αίτηση προσυμπληρώνονται τα ακίνητα που βρίσκονται στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στις ως άνω περιοχές, από την τρέχουσα περιουσιακή κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί από την τελευταία δήλωση Ε9 και σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην ΚΥΑ. Κατά την υποβολή της αίτησης πρέπει να επισυναφθεί και το αντίστοιχο δελτίο ή Έκθεση ή Πρωτόκολλο των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Διευκρινίζεται ότι για τη χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, θα προηγηθεί διασταύρωση των στοιχείων των αιτήσεων με τα στοιχεία των δελτίων επανελέγχου και τις εκθέσεις αυτοψίας της ΓΔΑΕΦΚ για το χαρακτηρισμό των κτιρίων. Επίσης, το ποσό της πρώτης αρωγής που λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης συμψηφίζεται με το ποσό της τελικής στεγαστικής συνδρομής, όπως αυτό θα προσδιοριστεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με σχετική απόφαση οριοθέτησης και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.

Με την ολοκλήρωση των αυτοψιών από τη ΓΔΑΕΦΚ, θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και θα χορηγηθεί στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων, η οποία θα αποτελείται από δωρεάν κρατική αρωγή (80%) και άτοκο δάνειο (20%) με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στο πλαίσιο αυτό από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επισημαίνεται ότι, τόσο για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, όσο και για την πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης, σε περίπτωση που ο λαβών την ενίσχυση υποβάλει ψευδή δήλωση ή δεν υποβάλει σχετικό φάκελο στις αρμόδιες υπηρεσίες ή δεν κριθεί τελικά δικαιούχος ή το ποσό που δικαιούται είναι μικρότερο, προβλέπεται η επιστροφή του συνολικού ποσού ή του υπερβάλλοντος ποσού στο Ελληνικό Δημόσιο.

 Μέτρα Πλαισίου Κρατικής Αρωγής: Πυρκαγιά Αττικής 11ης Αυγούστου 2024

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιξε η πλατφόρμα για αιτήσεις πρώτης αρωγής από τους πυρόπληκτους"

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε και σε πολίτη μετά τον αστυνομικό: «Θα κλαίει η μάνα σου!» (βίντεο)

Νέο γύρο αντιδράσεων προκαλεί στο διαδίκτυο ηχητικό ντοκουμέντο με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, να χυδαιολογεί κατά πολίτη, απειλώντας τον επιπλέον και αναφέροντας χαρακτηριστικά: «θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου».

Ειδικότερα, ο Παππάς ακούγεται να λέει «αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα «πεϊνιρλί» στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος.

Πρόσεχε. Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας; Που θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου, άμα θέλω. Τέλος πάντων. Πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γ@… (σ.σ.: κόβεται το ηχητικό)».

Μάλιστα, οι απειλές δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό, καθώς ο ευρωβουλευτής ακούγεται σε άλλο σημείο να αναφέρει:

«Ε, ρε “πεϊνιρλί”. Ε, ρε, που θα φας “πεϊνιρλάκι” εσύ, σκουπίδι. Φακελωμένε. Δεν ξέρεις τι ταυτοποίηση έχεις να φας και από ποιους. Εγώ, αγάπη μου, θα έρθω μόνο για το κατούρημα. Για να σε έχω στο βιντεάκι, να το στέλνω στη μάνα σου και να είναι περήφανη για τον λεβέντη γιο που έκανε. Και στον πεταμένο τον πατέρα σου, που θα βλέπει τον γιο του να τον κατουράνε και θα πηγαίνει το βίντεο στις θείες, στα ξαδέρφια, στους φίλους και όπου γουστάρει, μόνο και μόνο για να βλέπουν τον ξεφτιλισμένο άντρα που κάνανε».

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε και σε πολίτη μετά τον αστυνομικό: «Θα κλαίει η μάνα σου!» (βίντεο)"

Το ΥΠΠΟ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ: Αρχαιολογική παρανομία η κατασκευή πισίνας σε προστατευόμενο οικισμό των Σπετσών

«Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο και τη νομική πρακτική, διαπιστώνεται αρχαιολογική παρανομία όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του χώρου που προστατεύεται από την αρχαιολογική νομοθεσία – και φυσικά από το Υπουργείο Πολιτισμού – στην οικιστική ζώνη των Σπετσών, όπου βρίσκεται και το σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στ. Κασσελάκη». Αυτό τονίζει το ΥΠΠΟ απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την πισίνα στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ

Είναι φανερό ότι το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί τι σημαίνει «παρανομία από αρχαιολογικής άποψης» ή σκοπίμως το αποκρύπτει, στην προσπάθειά του να παραπλανήσει την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και τη νομολογία υφίσταται αρχαιολογική παρανομία, όταν κατασκευάζεται πισίνα εντός του προστατευόμενου από την αρχαιολογική νομοθεσία –άρα και το Υπουργείο Πολιτισμού- οικισμού των Σπετσών, όπου και βρίσκεται η οικία του Προέδρου του κ. Στ. Κασσελάκη.

Με πληροφορίες από το iefimerida, η άδεια του 1978, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά σε πισίνα, αλλά σε σηπτική δεξαμενή, δηλαδή βόθρο. Η μετατροπή της σηπτικής δεξαμενής σε πισίνα, το 2024, προφανώς απαιτεί άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού. Με δεδομένη την άδεια του ΥΠΠΟ, εκδίδεται ακολούθως άδεια από την Πολεοδομία.

Η έκθεση της αυτοψίας, την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ακόμη κατατεθεί ιεραρχικά στο ΥΠΠΟ, ενώ ο έλεγχος είναι ακόμη σε εξέλιξη. Ας μην βιάζονται. Ας περιμένουν το πόρισμα των αρμοδίων δημοσίων υπηρεσιών.

ΑΠΕ/newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Το ΥΠΠΟ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ: Αρχαιολογική παρανομία η κατασκευή πισίνας σε προστατευόμενο οικισμό των Σπετσών"

Κορινθία: Συνελήφθησαν άλλοι 3 Ρομά για την εισβολή σε σπίτι τουριστών

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, σήμερα (19.8.2024) το απόγευμα εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 19χρονος ημεδαπός και -2- ανήλικοι ημεδαποί, για ληστεία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, εγκληματική οργάνωση, και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.6.2024 έως και σήμερα, οι παραπάνω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κλοπών και ληστειών σε οικίες, καθώς και την τέλεση κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, κατά το χρονικό διάστημα από την 20.6.2024 έως και σήμερα, στην Κορινθία, οι -2- ημεδαποί, ηλικίας 44 και 19 ετών, αντίστοιχα, μαζί με τους -2- ανήλικους ημεδαπούς διέπραξαν -5- περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μοτοσυκλετών, -2- περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και -3- περιπτώσεις ληστειών σε οικίες (σχετ. το από 17.8.2024 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει, μεταξύ άλλων, χρήματα και χρυσαφικά, αποκομίζοντας έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος, περί τις -7.500- ευρώ.

Τέλος, συνελήφθη 36χρονος ημεδαπός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

newsbomb

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορινθία: Συνελήφθησαν άλλοι 3 Ρομά για την εισβολή σε σπίτι τουριστών"

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για χορήγηση vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα οριστικά αποτελέσματα του προγράμματος χορήγησης vouchers για φιλοξενία παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, που υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Τα αποτελέσματα αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ (www.eetaa.gr - paidikoi.eetaa.gr).

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική εφαρμογή των οριστικών αποτελεσμάτων θα είναι δυνατή με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του /της αιτούσας/αιτούντα, με τη χρήση των κωδικών taxisnet, αποκλειστικά του αιτούντος προσώπου.

Ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων των παιδιών ανήλθε σε 225.202 και λαμβάνουν voucher 173.363 παιδιά και ΑμεΑ. Ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλες οι αιτήσεις με πλήρη φάκελο που αφορούσαν παιδιά προσχολικής ηλικίας (βρέφη και προνήπια), για την εγγραφή τους σε σταθμούς όλων των κατηγοριών (104.581) καθώς και παιδιά και ΑμεΑ, ωστόσο εκτός επιδότησης έμειναν 51.839 αιτήσεις για φιλοξενία σε ΚΔΑΠ.

Ειδικότερα, ικανοποιήθηκε το σύνολο των 39.142 αιτήσεων για βρέφη, των 12.377 για βρέφη και προνήπια (διπλό voucher), των 52.897 αιτήσεων για προνήπια, των 75 για προνήπια με αναπηρία και των 11.679 αιτήσεων για φιλοξενία παιδιών και ΑμεΑ σε ΚΔΑΠΑμεΑ. Αλλά, από τις 108.942 αιτήσεις για ΚΔΑΠ, λαμβάνουν voucher τα 57.103 εξ αυτών.

Σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο αποδόθηκαν voucher σε 1.336 περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία, για να εγγραφούν σε δομές ΚΔΑΠΑμεΑ και σε 106 περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας για να εγγραφούν σε δομές ΚΔΑΠ.

Το Πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, από εθνικούς πόρους (ΠΔΕ) και από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (ΥΚΟΙΣΟ).

real

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για χορήγηση vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς"

Κέα: Συνελήφθη 51χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Ο δράστης επιτέθηκε και απείλησε με όπλο αστυνομικούς

Απίστευτη υπόθεση στην Κέα, με την Αστυνομία να συλλαμβάνει 51χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή, ενδοοικογενειακή βία κι άλλα! Μάλιστα ο δράστης έφτασε στο σημείο να επιτεθεί και να απειλεί με όπλο τους αστυνομικούς!

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.: Συνελήφθη χθες (Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024) στην Κέα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέας, ένας 51χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοκατοχή-οπλοχρησία, απείθεια, ενδοοικογενειακή βία και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας ο δράστης εντοπίσθηκε στην κατοικία του όπου με περίστροφο, που κατείχε παράνομα, αποπειράθηκε να πυροβολήσει τους αστυνομικούς και ακολούθως τους απείλησε με μαχαίρι.

Σημειώνεται ότι, την προηγούμενη ημέρα (18.08.2024) μεσημβρινές ώρες ο 51χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς άδεια ικανότητας και πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς του είχαν αφαιρεθεί, προέβη σε σωρεία τροχονομικών παραβάσεων κινούμενος επικίνδυνα στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο με 6 φυσίγγια
  • μαχαίρι με λάμα 11 εκατοστών
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

syllhpsh kea f1

syllhpsh kea f2

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κέα: Συνελήφθη 51χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας – Ο δράστης επιτέθηκε και απείλησε με όπλο αστυνομικούς"

Πηγές Υπ. Πολιτισμού: Με άδεια βόθρου από το ’78 η πισίνα στην κατοικία Κασσελάκη στις Σπέτσες – «Το θεσμικό πλαίσιο έχει αναθεωρηθεί πλήρως»

Έλεγχο στην κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες πραγματοποίησε κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τις ίδιες πηγές «Ο μηχανικός έδειξε στους διενεργούντες τον έλεγχο άδεια του 1978, η οποία είχε δοθεί για κατασκευή σηπτικής δεξαμενής, δηλαδή βόθρου. Ο μηχανικός ισχυρίζεται ότι αυτό το οποίο φαίνεται σήμερα ως πισίνα είναι η σηπτική δεξαμενή.

»Σε κάθε περίπτωση η άδεια του 1978 δεν μπορεί να ισχύει σχεδόν 50 χρόνια μετά. Το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες τα τελευταία χρόνια έχει αναθεωρηθεί πλήρως. Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγές Υπ. Πολιτισμού: Με άδεια βόθρου από το ’78 η πισίνα στην κατοικία Κασσελάκη στις Σπέτσες – «Το θεσμικό πλαίσιο έχει αναθεωρηθεί πλήρως»"

Σαντορίνη: Κύκλωμα μαστροπείας με έδρα νυχτερινό κέντρο στα Φηρά

Οι αστυνομικοί στη Σαντορίνη αξιοποίησαν τις πληροφορίες και κατάφεραν να «ξεσκεπάσουν» κύκλωμα μαστροπείας στα Φηρά. Προχώρησαν σε συλλήψεις με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Κύκλωμα μαστροπείας εξαρθρώθηκε στη Σαντορίνη από την υποδιεύθυνση της αστυνομίας του νησιού. Μάλιστα, αστυνομικοί προσποιήθηκαν τους πελάτες σε ένα νυχτερινό κέντρο στα Φηρά, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν στα άδυτα του κυκλώματος.

Μία 32χρονη γυναίκα, η οποία ήταν προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, ήταν εκείνη που δεν αντιλήφθηκε ότι οι υποτιθέμενοι πελάτες ήταν αστυνομικοί. Τους είπε ότι μπορούν να συνευρεθούν ερωτικά με μία από τις γυναίκες που έχουν στο μαγαζί.

Πρόκειται για κοπέλες από την Κολομβία έναντι χρηματικού αντιτίμου 200 ευρώ. Μάλιστα υπήρχε και ειδικό δωμάτιο για τις συγκεκριμένες συνευρέσεις.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ένας αστυνομικός παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τέσσερα 50ευρα. Πήγε με την κοπέλα στο δωμάτιο και μόλις εκείνη ξεκίνησε να γδύνεται της αποκάλυψε την ιδιότητά του. Ειδοποίησε τους συναδέλφους του και έγιναν συνολικά έξι συλλήψεις, η προσωρινά υπεύθυνη και οι πέντε γυναίκες όπου εργαζόταν εκεί ως εκδιδόμενες.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία και για την υπεύθυνη του χώρου, μία γυναίκα από τη Ρουμανία, η οποία έλειπε τη συγκεκριμένη στιγμή και αναζητείται. Βαρύτατες οι κατηγορίες για τους εμπλεκόμενους.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Σαντορίνη: Κύκλωμα μαστροπείας με έδρα νυχτερινό κέντρο στα Φηρά"

Ασπρόπυργος: Ήχησε 112 για τον καπνό λόγω πυρκαγιάς σε προαύλιο εργοστασίου λιπασμάτων – Καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ (video)

Πυρκαγιά σε αύλειο χώρο εργοστασίου λιπασμάτων επί της οδού Αγίου Ιωάννη Στεφάνη, στα Νεόκτιστα Ασπρόπυργος Αττικής. Καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική η δεξαμενή περιέχει 1,5 τόνο της συγκεκριμένης τοξικής ουσίας . Όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική η φωτιά είναι επικίνδυνη για αυτό και απομακρύνθηκαν οι εργαζόμενοι τόσο από το συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά και από άλλα κοντινά εργοστάσια.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Γιώργος Γεραφέντης δεν υπάρχει κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς ενώ δεν έχει διαπιστωθεί αν υπάρχει ρωγμή στη δεξαμενή.

Κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα, η Ειδική Ομάδα Χημικών της 1ης ΕΜΑΚ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Πριν λίγο ηχησε 112 για τον καπνό, καλώντας τους κατοίκους να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.

Εκτροπές κυκλοφορίας οχημάτων

Όπως ενημερώνει η Τροχαία, λόγω της φωτιάς διενεργούνται εκτροπές της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Παναγιάς Φανερωμένης από την οδό Δημοκρατίας και στην οδό Παναγιάς Προυσιώτισσας από την οδό Αγίου Ιωάννη Στεφανη.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ασπρόπυργος: Ήχησε 112 για τον καπνό λόγω πυρκαγιάς σε προαύλιο εργοστασίου λιπασμάτων – Καίγεται δεξαμενή με νιτρικό οξύ (video)"

Χαλκιδική: Δεν είχε γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι – 10 χρόνια έρχεται στην περιοχή

Κρίσιμα ερωτήματα εγείρονται για την ασφαλή λειτουργία του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης, βυθίζοντας την οικογένειά του σε βαρύ πένθος.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, το συγκεκριμένο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής δεν είχε κάνει γνωστοποίηση λειτουργίας φέτος.

«Δεν έχω λόγια. Είναι το πιο τραγικό να φεύγει με αυτόν τον τρόπο ένα 19χρονο παιδί. Να πηγαίνει κάπου για διακοπές και να επιστρέφει στο φέρετρο», επισημαίνει η ίδια.

Και προσθέτει: «Στο Πευκοχώρι έρχονται 2-3 λούνα παρκ κάθε καλοκαίρι. Το συγκεκριμένο ήταν υποχρεωμένο να κάνει γνωστοποίηση και μας ενημέρωσε η αστυνομία ότι φέτος δεν είχε κάνει και το τμήμα αδειών του δήμου είναι υποχρεωμένο να επιβάλει κυρώσεις.

Τα μηχανήματα για το αν είναι καλά για να χρησιμοποιηθούν παίρνουν άδεια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Εμείς οι δήμοι είμαστε υπεύθυνοι για τη γνωστοποίηση. Αυτό το λούνα παρκ έρχεται εδώ και περίπου δέκα χρόνια στην περιοχή και φέτος δεν έκανε αυτό που έπρεπε».

«Είμαι συντετριμμένη γιατί από προσωπική εμπειρία γνωρίζω πως είναι μια οικογένεια να χάνει ένα παιδί», καταλήγει.

Ο άτυχος 19χρονος ανέβηκε μαζί με τον 16χρονο αδερφό του στο φονικό παιχνίδι, το οποίο έσπασε, το κάθισμα ξεκολλήθηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να εκτοξευτεί και να  χτυπήσει το κεφάλι του πάνω σε κολωνάκι.

Το περιστατικό παρακολουθούσε ο τρίτος αδερφός των παιδιών που ήταν επίσης στον χώρο, καθώς και η μητέρα τους.

Στο σημείο πήγε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί σε κρίσιμη κατάσταση στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Έχει συλληφθεί ο 58χρονος υπεύθυνος του λούνα παρκ, ενώ διαφεύγει της σύλληψης ο χειριστής του παιχνιδιού καθώς τράπηκε σε φυγή τη στιγμή του δυστυχήματος.

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελιοδικών Χαλκιδικής.

Από τις αρχές, διερευνάται η νομιμότητα λειτουργίας της επιχείρησης και του μηχανήματος, ενώ ο χώρος έχει αποκλειστεί μέχρι τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης.

«Θα το πάω δυνατά»

Από την πλευρά του, ο αδερφός του 19χρονου περιέγραψε τις δραματικές σκηνές τη μοιραία στιγμή.

«Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου.  Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη.

Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα. Ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χαλκιδική: Δεν είχε γνωστοποίηση λειτουργίας το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι – 10 χρόνια έρχεται στην περιοχή"

Έκπτωση προστίμου σε όσους ομολογούν φοροδιαφυγή

Έκπτωση από 25% έως 50% στο πρόστιμο για μη υποβολή δηλώσεων ή υποβολή ανακριβών δηλώσεων θα έχουν οι φορολογούμενοι που θα αποδεχθούν τα ευρήματα του ελέγχου της εφορίας.

Μάλιστα, όσο πιο γρήγορα συμμορφωθεί κάποιος, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκπτωση, με το 50% να δίνεται σε όσους ομολογήσουν την παράβαση, μετά την κοινοποίηση της εντολής έλεγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών.

Όπως γράφει η Καθημερινή, το μέτρο που αποτελεί μέρος της μόνιμης διαδικασίας εξωδικαστικού συμβιβασμού θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ προσδοκούν ότι η έκπτωση στο πρόστιμο θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να περιοριστούν οι δικαστικές προσφυγές φορολογουμένων.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έκπτωση προστίμου σε όσους ομολογούν φοροδιαφυγή"

Πάργα: Πρόστιμο 1.640 ευρώ σε επιχείρηση που έριχνε πυροτεχνήματα παρά την σχετική απαγόρευση

Η επιχείρηση στην Πάργα καλείται να πληρώσει το προβλεπόμενο πρόστιμο, για τα πυροτεχνήματα που έπεσαν, κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων.

Τα πυροτεχνήματα έκαναν θέμα συζήτησης στην Πάργα, την συγκεκριμένη επιχείρηση, που το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου δεν είχε άδειο τραπέζι. Υπήρχε όμως σχετική απαγόρευση, καθώς ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς, ήταν αυξημένος. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές και να επιβληθεί πρόστιμο.

Πιο αναλυτικά, ο επιχειρηματίας στην Πάργα αγνόησε την απαγόρευση των Αρχών εν μέσω καύσωνα και ενώ ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς ήταν 3.

Η Πυροσβεστική του επέβαλλε διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.640 ευρώ, που πλέον ο επιχειρηματίας καλείται να πληρώσει.

Η παράβαση σημειώθηκε στις εκδηλώσεις εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου ενώ η Πάργα έσφυζε από τουριστική κίνηση.

Όλα αυτά στον απόηχο της μεγάλης φωτιάς στην Ύδρα, όταν από θαλαμηγό άρχισαν να εκτοξεύονται πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά σε πανέμορφο πευκοδάσος του νησιού.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάργα: Πρόστιμο 1.640 ευρώ σε επιχείρηση που έριχνε πυροτεχνήματα παρά την σχετική απαγόρευση"

Νεκρός 19χρονος που εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής – Πώς έγινε η τραγωδία

Την τελευταία του πνοή άφησε 19χρονος ο οποίος τραυματίστηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής τη Δευτέρα 19/8, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει συλληφθεί ο υπεύθυνος της εγκατάστασης, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ο χειριστής του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι στο οποίο είχε ανέβει ο 19χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να μεταφερθεί στο Κέντρο Yγείας Κασσανδρείας. Κατά τη μεταφορά του όμως το αγόρι άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγγενείς του δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που έχει συμβεί και ζητούν απαντήσεις για την τραγωδία.

Ο 19χρονος, σύμφωνα με την ΕΡΤ, βρισκόταν με τον αδερφό του πάνω στο παιχνίδι και προσπάθησε να σωθεί, κρατώντας τον από την μπλούζα, ωστόσο εκσφενδονίστηκε και έπεσε στο έδαφος. Και το δεύτερο αγόρι τραυματίστηκε, αλλά ελαφρά.

Μπροστά την ώρα της τραγωδίας ήταν και ο τρίτος αδερφός της οικογένειας, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Η τραγωδία έγινε χθες τα μεσάνυχτα, στην περιοχή του Πευκοχωρίου. Το παιχνίδι του λούνα παρκ ονομάζεται «Crazy Dance», σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. «Ένιωσαν να ξεκολλάει το κάθισμά του, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να βρεθεί στο έδαφος και ο μικρότερος αδερφός του να κρατιέται με νύχια και με δόντια για να μην πέσει στο έδαφος», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Ο χειριστής του παιχνιδιού θέλησε να το βάλει πιο δυνατά και έτσι είχαμε το τραγικό περιστατικό», σημειώνουν οι ίδιες πληροφορίες. «Ο αδερφός του και ο πατέρας του ήρθαν και παρέλαβαν τη σορό του 19χρονου για να τη μεταφέρουν στην πατρίδα του στη Βέροια».

Ο 19χρονος έκανε διακοπές με την οικογένειά του στην περιοχή.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Νεκρός 19χρονος που εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής – Πώς έγινε η τραγωδία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news