facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Πατρα: Παραιτήθηκαν 500 απογραφείς εξαιτίας των «αρνητών»

Κακές συμπεριφορές πολιτών οδηγούν τους απογραφείς σε παραιτήσεις, λέει  ο Διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας στην Πάτρα, Νίκος Μουρτζούχος., που έκανε γνωστό πως στη δημοτική ενότητα Πατρέων σε σύνολο 700 απογραφέων μέχρι στιγμής έχουν αντικατασταθεί οι 500, που υπέβαλαν παραίτηση. 

«Αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες… ο κόσμος αρνείται όχι μόνο να απογραφεί αρνείται να δεχθεί τους απογραφείς, να τους ακούσει» είπε ο κ. Μουρτζούχος μιλώντας στην ΕΡΤ.… Δηλαδή πηγαίνει ο απογραφέας χτυπάει το κουδούνι και τους κλείνουν κατάμουτρα την πόρτα. Αυτά τα άτομα, αφού ενημερωθούν ότι πρόκειται για την απογραφή… απευθύνονται πλέον σε μας τηλεφωνικώς και ζητούν να τους δώσουμε τον μοναδικό κωδικό για να αυτοαπογραφούν», πρόσθεσε

Όπως λέει ο ίδιος: «οι απογραφείς πέφτουν πάνω σε κύμα άρνησης. Οι παραιτήσεις δημιουργούν πρόβλημα χρόνου, καθώς χρειάζονται νέες εκπαιδεύσεις αλλά και γραφειοκρατικές διαδικασίες για να αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι».

Από τους 700 απογραφείς παραιτήθηκαν οι 500

Αποτέλεσμα αυτής της κατάσταση τόνισε ο Δ/ντης της Στατιστικής Υπηρεσίας Πατρών, είναι οι απογραφείς να ζητούν να παραιτηθούν. «Φυσικά τα παιδιά δεν είναι επαγγελματίες ερευνητές να έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές και έρχονται και παραιτούνται. 

Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν αναλάβει την διαδικασία, μια ερμηνεία των ακραίων περιστατικών είναι ότι κάποιοι πολίτες σκέφτονται ότι κάτι κρύβεται πίσω από την απογραφή, ενώ την συνδέουν και με την πανδημία του κορωνοϊού. Και σε αυτό – όπως φαίνεται – έχουν συμβάλλει και οι διάφορες τραγελαφικές αναρτήσεις που έχουν γίνει στα social media, στις οποίες κάποιοι γράφουν ότι η απογραφή γίνεται για «για να μας χωρίσουν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και να ξέρουν πού μένουμε» και «για να μας πάρουν τα παιδιά μας».

Ένας δεύτερος παράγοντας που οδηγεί τους απογραφείς στην παραίτηση είναι πως «είχαν παρακινηθεί από τα ΜΜΕ πως θα είχαν πολύ υψηλές αποδοχές που θα έφταναν τα 1.200 ευρώ τον μήνα, όμως η δουλειά δεν είναι απλή και τα χρήματα δεν είναι τόσα» υποστήριξε τέλος  ο κ. Μουρτζούχος.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πατρα: Παραιτήθηκαν 500 απογραφείς εξαιτίας των «αρνητών»"

Καιρός: Σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική – Άνοιξαν οι ουρανοί

Άνοιξαν οι ουρανοί το βράδυ της Τρίτης στην Αττική, καθώς λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ σφοδρή βροχόπτωση πλήττει πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και το κέντρο της Αθήνας.

Αφού η Αθήνα ντύθηκε στα γιορτινά με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, κεραυνοί και αστραπές φώτισαν τον ουρανό της πρωτεύουσα και δημιούργησαν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από την κακοκαιρία ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού αλλά και Θυελλωδών Ανέμων της ΕΜΥ.

Καιρός: Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, προβλήματα υπάρχουν στην Πέτρου Ράλλη, στο Δέλτα Φαλήρου και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Η κίνηση στον παράδρομο του Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιώς έχει διακοπεί από το ύψος της Λεωφόρου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, κλειστή είναι η Πέτρου Ράλλη από το ύψος της Αγίας Άννης στο ρεύμα προς Κηφισό ενώ έχει κοπεί και το ρεύμα προς Αθήνα στο Δέλτα Φαλήρου.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αθηνών Κορίνθου.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός: Σφοδρή βροχόπτωση στην Αττική – Άνοιξαν οι ουρανοί"

Τουρκία: Οικονομικό κραχ και οργή για τον Ερντογάν – Καφές και ζάχαρη με δελτίο στα σούπερ μάρκετ

Σε εφιάλτη εξελίσσεται για τον τουρκικό λαό η υποτίμηση της λίρας, η οποία σήμερα κατέγραψε βουτιά 15% – η δεύτερη χειρότερη απόδοση που είχε ποτέ- και υποχώρησε κατά 13,8% έναντι του ευρώ και κατά 13,5% έναντι του δολαρίου.  

Τούρκοι πολίτες είναι, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οργισμένοι μετά τη νέα κατάρρευση της λίρας και δηλώνουν πως έχουν ήδη φτάσει στα όριά τους. «Κάποιοι λένε ότι θα ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς στην κάλπη το 2023. Ρωτάμε: Τι θα τρώμε μέχρι το 2023; Δεν έχουμε την υπομονή ούτε τη δύναμη να περιμένουμε άλλα δύο χρόνια. Στεκόμαστε ενάντια στη φτώχεια!» αναφέρουν οι Τούρκοι, που βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, είναι θέμα ημερών η κατρακύλα της τουρκικής λίρας να αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων και οι Τούρκοι πολίτες σπεύδουν ήδη στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν βασικά είδη όπως καφέ και ζάχαρη, στα οποία μάλιστα έχει τεθεί όριο αγορών, δύο πακέτα από κάθε προϊόν.

Παράλληλα, η υποτίμηση της λίρας προκαλεί αναταραχές και στις εισαγωγές αυτοκινήτων και στα ηλεκτρονικά, καθώς οι τιμές αλλάζουν πια ανά ώρα. 

Τι απαντά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Παρά τη συνεχή πτώση της τουρκικής λίρας και την αγανάκτηση των πολιτών, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιμένει ακόμη να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για εκλογές. «Έχει ενδιαφέρον το ότι ζητούν συνεχώς πρόωρες εκλογές. Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Θα γίνουν κανονικά τον Ιούνιο του 2023» λέει χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα σημειώνοντας ότι ελπίζει στους επενδυτές. Μάλιστα, αύριο θα επισκεφθεί τη χώρα ο πρίγκιπας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κάποτε η τουρκική κυβέρνηση τον κατηγορούσε ότι ήταν ο χρηματοδότης του πραξικοπήματος. 

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκία: Οικονομικό κραχ και οργή για τον Ερντογάν – Καφές και ζάχαρη με δελτίο στα σούπερ μάρκετ"

Λιβύη: Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές παραιτήθηκε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ

Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, ο Σλοβάκος Γιαν Κούμπις, παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του λιγότερο από έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές στον ΟΗΕ.

“Ο Κούμπις παραιτήθηκε”, δήλωσε διπλωμάτης που ζήτησε να μην κατονομαστεί, πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από αρκετές ακόμη διπλωματικές πηγές. Κανένας επίσημος λόγος δεν έχει δοθεί επί του παρόντος για την ξαφνική αυτή παραίτηση, ένα μήνα πριν από τις προγραμματισμένες προεδρικές εκλογές στη Λιβύη, πρόσθεσαν οι διπλωμάτες αυτοί.

Ίσως “αισθάνεται ότι δεν έχει αρκετή υποστήριξη”, δήλωσε διπλωματική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ διχάστηκε πρόσφατα σε σχέση με το εάν θα αναμορφωθεί η διεύθυνση της πολιτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη, με αρκετά μέλη του Συμβουλίου να αξιώνουν η θέση του απεσταλμένου να αναδιαμορφωθεί από τη Γενεύη στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, ο Γιαν Κούμπις ήταν απρόθυμος για τη μεταφορά της θέσης του.

Κανένα σχόλιο δεν έχει γίνει έπειτα από αίτημα στην υπηρεσία επικοινωνίας του ΟΗΕ.

Πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας που διετέλεσε επίσης ειδικός συντονιστής του ΟΗΕ για τον Λίβανο και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο Γιαν Κούμπις, 69 ετών, ανέλαβε τα καθήκοντα του ειδικού απεσταλμένου για τη Λιβύη τον περασμένο Ιανουάριο, διαδεχόμενος τον Γασάν Σαλάμε, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή πέρυσι τον Μάρτιο λόγω του έντονου στρες.

Η ξαφνική αποχώρηση του από τον φάκελο της Λιβύης σημειώνεται την επομένη του κλεισίματος των καταθέσεων υποψηφιοτήτων για τη διεκδίκηση της θέσης του αρχηγού του κράτους στις εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την Ανωτάτη Εκλογική Αρχή (HNEC) της Λιβύης, 98 υποψήφιοι, εκ των οποίων δύο γυναίκες, κατέθεσαν φάκελο υποψηφιότητας για τις προεδρικές εκλογές.

Μεταξύ των πιο σημαντικών υποψηφίων είναι ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι, ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, που ελέγχει ντε φάκτο την ανατολική Λιβύη, ο ισχυρός πρώην υπουργός Εσωτερικών Φάτι Μπασάγα και ο μεταβατικός πρωθυπουργός Αμπντελχαμίντ Ντμπεϊμπά.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Λιβύη: Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές παραιτήθηκε ο απεσταλμένος του ΟΗΕ"

«Δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στο Μόναχο, το πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι» λέει Έλληνας γιατρός

Στα όριά του έχει φτάσει το σύστημα υγείας της Γερμανίας, με τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό να αυξάνονται δραματικά, ενώ η συμφόρηση που καταγράφεται στις ΜΕΘ είναι τρομακτική.

«Οι εντατικές είναι γεμάτες, δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στο Μόναχο και στα περίχωρα, γι' αυτό και ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουργεία ή διάφορες επεμβάσεις που μπορούν να προγραμματιστούν λόγω του ότι δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια. Έχουν διακομισθεί κάποιοι ασθενείς ακόμη και στην Ιταλία» δηλώνει στον ΣΚΑΙ Έλληνας γενικός χειρουργός στο Μόναχο.

Ο γιατρός στα επείγοντα του Ερυθρού Σταυρού στο Μόναχο, Κριστιάν Καβάλτ, τόνισε πως η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι δύσκολη, διότι οι ασθενείς χρειάζονται πολλές ημέρες νοσηλείας.

Επίσης, δεν υπάρχουν κενές κλίνες για ανθρώπους που πάσχουν από άλλα νοσήματα. Έτσι, τους μεταφέρουν σε άλλες περιοχές ή ακόμα και εκτός συνόρων.

Όπως υποστήριξε ο Καβάλτ, το πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι, οπότε πρέπει να ληφθούν ισχυρότερα μέτρα προκειμένου να εμβολιαστούν.

Επεσήμανε, δε, ότι στη Βαυαρία η αναμνηστική δόση του εμβολίου γίνεται στους πέντε και όχι στους έξι μήνες.

Πάντως, εν μέσω σοβαρής αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία, οι λοιμωξιολόγοι εργάζονται πάνω σε ένα έκτακτο πακέτο μέτρων με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ όπως όλα δείχνουν το μοντέλο της Αυστρίας, του καθολικού lockdown για τους ανεμβολίαστους, ίσως υιοθετηθεί και από άλλες κυβερνήσεις.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " «Δεν υπάρχει πλέον ελεύθερο κρεβάτι εντατικής στο Μόναχο, το πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι» λέει Έλληνας γιατρός"

Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ παραπέμπεται ο δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας παραπέμπεται ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης, μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του από την εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ' εξακολούθηση σχετικά με τον covid 19.

Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος , τότε μπορεί να του επιβληθεί από επίπληξη έως και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για το χρονικο διάστημα που θα θα ορίσει το Συμβουλιο.

Ο δικηγόρος φέρεται ως αρνητής του κορωνοιού, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες τάσσεται και κατά της διασωλήνωσης ασθενών.

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο πειθαρχικό του ΔΣΑ παραπέμπεται ο δικηγόρος Ν. Αντωνιάδης μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε"

Κορωνοϊός: Πέθανε 41χρονος ανεμβολίαστος καρδιολόγος από τη Λάρισα

Έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή μετά από πολυήμερη νοσηλεία προσβεβλημένος από κορωνοϊό ο 41χρονος καρδιολόγος Περίανδρος Χατζηγιάννης.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr, είχε εισαχθεί για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στις 12 Νοεμβρίου, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και εξέπνευσε σήμερα νωρίς το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πηγές, δεν ήταν εμβολιασμένος. Διατηρούσε ιατρείο στα Φάρσαλα ενώ είχε εργαστεί και στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, το ένα βρέφος μηνών.

 

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Πέθανε 41χρονος ανεμβολίαστος καρδιολόγος από τη Λάρισα"

Θεσσαλονίκη: 27 κρούσματα covid-19 σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

27 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης. Περίπου 10 ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.

Επίσης δυο γυναίκες διασωληνώθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο μετά τον τοκετό στο ίδιο νοσοκομείο.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: 27 κρούσματα covid-19 σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων"

Κώστας Καραμανλής: Ξεκίνησαν τα έργα για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας

Το καλοκαίρι υπογράψαμε τη σύμβαση για την κατασκευή του μεγαλύτερου δημόσιου έργου που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια, η Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, και ήδη ξεκίνησε η υλοποίησή του, τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε ανάρτηση του στο τουίτερ.

Με όραμα και επιμονή συνεχίζουμε την εφαρμογή του σχεδίου μας για την αναμόρφωση των υποδομών σε όλη τη χώρα, προσθέτει ο κ. Καραμανλής.

Η νέα γραμμή, μήκους 13χλμ, αλλάζει το συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, καθώς περιλαμβάνει 15 νέους σταθμούς, που θα εξυπηρετούν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας και θα συνδέεται με τις υφιστάμενες γραμμές του μετρό μέσω δύο σταθμών ανταπόκρισης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κώστας Καραμανλής: Ξεκίνησαν τα έργα για τη Γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας"

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα βιταμίνης

Στην άμεση ανάκληση μιας συγκεκριμένης παρτίδας ενός ακόμα συμπληρώματος διατροφής, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σήμερα Τρίτη (23/11) οΕθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΟΕΦ, αποφασίστηκε «η ανάκληση της παρτίδας JN0807210D (ημ/νια λήξης 07/2023) του συμπληρώματος διατροφής JOHN NOA SPRAY VITAMINS, Vitamin D3 1000IU/SPRAY, διότι, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, σε δείγμα της παραπάνω παρτίδας δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές όσον αφορά τον «Συνολικό αριθμό αερόβιων μικροοργανισμών (TAMC)».

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα βιταμίνης"

Καιρός αύριο: Βροχές και κρύο – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Τετάρτη (24.11.2021) σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά, ενώ ο υδράργυρος θα υποχωρήσει σημαντικά.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής  Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Βροχές και καταιγίδες κατά τόπου ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες και την Κρήτη σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και θα περιοριστούν στη νότια νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες και πιθανώς νωρίς το πρωί κυρίως στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο και πιθανώς πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, αρχικά στα ανατολικά και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις Κυκλάδες θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι το πρωί βαθμιαία από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6, στα δυτικά και τα βόρεια τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Βροχές και κρύο – Πού θα ξεσπάσουν καταιγίδες"

Κλείνει 24 και 25 Νοεμβρίου η κοιλάδα των Τεμπών

Εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας και των πρανών στην κοιλάδα των Τεμπών, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα τακτικής συντήρησης των Μέτρων Βραχοπροστασίας, θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Νοεμβρίου από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.

Λόγω των προβλεπόμενων επεμβάσεων, ξεσκαρώματα βράχων, άδειασμα βραχοπαγίδων από φερτά υλικά και βραχοτεμάχια, έλεγχος και συντήρηση συστημάτων και πρανών με χρήση καλαθοφόρων οχημάτων, απαιτείται για λόγους ασφάλειας των χρηστών, ο ολικός αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών την Τετάρτη 24.11.2021 και Πέμπτη 25.11.2021 και κατά τις ώρες 07:00-19:00
Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τηλέφωνο 2410 741440.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει 24 και 25 Νοεμβρίου η κοιλάδα των Τεμπών"

Κορονοϊός: Αυθαίρετο το μέτρο της απόστασης δύο μέτρων σύμφωνα με νέα έρευνα

Ο κανόνας της τήρησης απόστασης δύο μέτρων για λόγους προφύλαξης εν μέσω πανδημίας είναι ένας μάλλον αυθαίρετος και τυχαία επιλεγμένος αριθμός, παρά κάποιο σαφές μέτρο ασφάλειας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα της διασποράς.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή εφαρμοσμένης θερμοδυναμικής Επαμεινώνδα Μαστοράκο του Τμήματος Μηχανικών (και με τη συμβολή ενός ακόμη Έλληνα ερευνητή στην ίδια σχολή, του μηχανολόγου-μηχανικού Σάββα Γκαντώνα, απόφοιτου του ΑΠΘ), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Φυσικής των Ρευστών “Physics of Fluids”, χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα και προσομοιώσεις για να μελετήσουν πώς εξαπλώνονται τα σταγονίδια του βήχα.

Βρήκαν ότι, χωρίς τη χρήση μάσκας, ένας άνθρωπος με Covid-19 που βήχει, μπορεί να μολύνει έναν άλλον άνθρωπο σε απόσταση τουλάχιστον δύο μέτρων ή και περισσότερο, ακόμη και σε ανοικτό χώρο. Διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος βηξίματος διαφέρει σημαντικά από άνθρωπο σε άνθρωπο, με συνέπεια η “ασφαλής” απόσταση να είναι από ένα έως τρία μέτρα, ανάλογα με το πόσο ανεκτική στον κίνδυνο θέλει να είναι μια αρχή δημόσιας υγείας.

Τα ευρήματα, σύμφωνα με τους ερευνητές, δείχνουν ότι από μόνη της η τήρηση σωματικής απόστασης δεν συνιστά αποτελεσματικό μέτρο προστασίας, γι’ αυτό συνεχίζουν να είναι σημαντικοί οι εμβολιασμοί, ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων και η χρήση μάσκας, ιδίως καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο (όπου και η Ελλάδα).

Παρά την εστίαση της προσοχής στο πλύσιμο των χεριών και στον καθαρισμό των επιφανειών κατά την αρχική φάση της πανδημίας, γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι ο κορονοϊός πρωτίστως εξαπλώνεται αερογενώς, όχι μόνο μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος, αλλά και της απλής ομιλίας, ακόμη και της εκπνοής.

Ο Μαστοράκος είναι ειδικός στη μηχανική των ρευστών και στη διάρκεια της πανδημίας, μαζί με τους συνεργάτες του, έχει αναπτύξει διάφορα μοντέλα για τον τρόπο που εξαπλώνεται η Covid-19. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο όριο εξάπλωσης των δυνητικά μολυσμένων σταγονιδίων. Όταν κάποιος βήχει και δεν φοράει μάσκα, τα περισσότερα σταγονίδια μεγαλύτερου μεγέθους και βάρους γρήγορα πέφτουν στις κοντινές επιφάνειες. Όμως τα μικρότερα και ελαφρύτερα σταγονίδια αιωρούνται στον αέρα για περισσότερη ώρα και μπορούν να εύκολα να εξαπλωθούν πέρα από τα δύο μέτρα.

Ακόμη κι αν αποβάλω τον ίδιο αριθμό σταγονιδίων κάθε φορά που βήχω, επειδή η ροή είναι ταραγμένη, υπάρχουν διακυμάνσεις. Αν βήχω, οι διακυμάνσεις στην ταχύτητα, στη θερμοκρασία και στην υγρασία σημαίνουν ότι η ποσότητα που κάποιος στέλνει σε απόσταση δύο μέτρων, μπορεί να είναι πολύ διαφορετική κάθε φορά“, ανέφερε ο Μαστοράκος.

Όπως τόνισε, μολονότι ο κανόνας των δύο μέτρων είναι ένα αποτελεσματικό και εύκολο να απομνημονευτεί μήνυμα για το κοινό, δεν σηματοδοτεί μια πραγματική ασφάλεια, δεδομένου του μεγάλου αριθμού παραμέτρων που σχετίζονται με έναν ιό που μεταδίδεται αερογενώς. Γι’ αυτό, όπως είπε, τα εμβόλια, ο αερισμός και οι μάσκες – μολονότι δεν είναι αποτελεσματικά 100% – είναι ζωτικά για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Όλοι απεγνωσμένα περιμένουμε να δούμε το τέλος της πανδημίας, όμως απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους ανθρώπους να συνεχίσουν να φοράνε μάσκες στους κλειστούς χώρους, όπως στα γραφεία, στις τάξεις και στα καταστήματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να εκθέτει κάποιος τον εαυτό του σε τέτοιο κίνδυνο, όσο ο ιός είναι ακόμη μαζί μας“, πρόσθεσε ο Έλληνας ερευνητής, ο οποίος είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Κολλεγίου Imperial του Λονδίνου, από όπου πήρε και το διδακτορικό του (1993), ενώ στο Κέιμπριτζ είναι καθηγητής από το 2000.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Αυθαίρετο το μέτρο της απόστασης δύο μέτρων σύμφωνα με νέα έρευνα"

Τρένο παρέσυρε γυναίκα στην Κωνσταντινουπόλεως

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν περί της 6 το απόγευμα στη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως, στις γραμμές του τρένου.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, μια κοπέλα επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές από αφύλακτη διάβαση, στο ύψος των ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα να την παρασύρει η διερχόμενη αμαξοστοιχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτη μάρτυρα, η κοπέλα κινούνταν και μιλούσε, ενώ στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Το τρένο είχε μετακινηθεί και η γυναίκα είχε απεγκλωβιστεί, είχε επαφή με το περιβάλλον, ωστόσο η κατάστασή της έδειχνε σοβαρή.

Το ασθενοφόρο που την παρέλαβε, σε κρίσιμη κατάσταση, την μετέφερε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

259292215_1004309650134405_1302495049517410785_n

260366903_2005643309610918_7862584121155877686_n

police_train

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρένο παρέσυρε γυναίκα στην Κωνσταντινουπόλεως"

ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες διασωληνωμένοι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Ακραίες συνθήκες και θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ στα νοσοκομεία Μακεδονίας και Θεσσαλονίκης, περιγράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται 15 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ και πως στο νοσοκομείο Βόλου έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 17 ασθενείς σε τέσσερις μέρες!

"Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη τραγικότητα της κατάστασης", σημειώνει, για να διευκρινίσει: "Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης το ένα τρίτο των ασθενών είναι με μηχανήματα High Flow, ένα βήμα πριν από τη διασωλήνωση. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ χάνουν τη ζωή τους. Το 80% των ασθενών καταλήγει εκτός ΜΕΘ. Ηλικιωμένοι έχουν αποκλειστεί από τον άγραφο νόμο της έλλειψης ΜΕΘ".

Αναφέρει ενδεικτικά τις εξής περιπτώσεις:

  • Στο ΑΧΕΠΑ, από τους 180 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 50 με 60 είναι με μηχανήματα High Flow. Οι 12 διασωληνωμένοι ασθενείς ήταν πριν διασκορπισμένοι στις κλινικές. Παρατημένοι χωρίς εξοπλισμό και προσωπικό. Ούτε καν τους συγκεντρώνουν σε έναν χώρο, όπως τα χειρουργεία.
  • Στο νοσοκομείο Βόλου, πέθαναν από την Παρασκευή 17 άτομα, οι οποίοι νοσηλεύονταν όλοι στις κλινικές και κανένας σε ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ είναι 8.
iatronet
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες διασωληνωμένοι χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ"

Δεν υπάρχει πλέον λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο, λέει ο Τατάρ

Το θέμα της ομοσπονδίας έκλεισε μετά την ανάληψη της «προεδρίας» του ψευδοκράτους από τον ίδιο, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της λεγόμενης «προεδρίας» στα κατεχόμενα, μιλώντας στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του τουρκικού δήμου Çukurova, που βρίσκεται στα κατεχόμενα, ο κ. Τατάρ επανέλαβε πως είναι υπέρ μιας συμφωνίας, που να βασίζεται «στην ύπαρξη δυο χωριστών κυρίαρχων και ισότιμων κρατών», που να υφίστανται το ένα δίπλα στο άλλο.

Είπε πως είναι ικανοποιημένος επειδή, όπως είπε, «αυτή η νέα πολιτική που η Τουρκική Δημοκρατία, μη κυβερνητικοί οργανισμοί και πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν εδραιώνεται και υιοθετείται σε ένα μεγάλο βαθμό».

Ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε εκ νέου πως στην Κύπρο «υπάρχουν δυο λαοί. Σεβόμαστε τους Ελληνοκύπριους. Αλλά θέλουμε και εμείς να τυγχάνουμε σεβασμού. Εάν είναι να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, τα εγγυητικά δικαιώματα της Δημοκρατίας της Τουρκίας και η στρατιωτική της παρουσία πρέπει να συνεχιστούν».

Είπε, ακόμη, πως χρειάζεται να εργάζονται για να ενδυναμώνουν τους πολιτιστικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της αντιπροσωπείας στον λεγόμενο «πρωθυπουργό», Φαΐζ Σουτσούογλου, αυτός είπε πως η «κυβέρνηση» επικεντρώνεται στον στόχο του να γίνει το ψευδοκράτος οικονομικά αυτόνομο.

Ανέφερε, ακόμη, πως «η ομοσπονδία δεν αποτελεί πλέον επιλογή που είναι στο τραπέζι για την κυβέρνηση και τον πρόεδρό μας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Δεν υπάρχει πλέον λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο, λέει ο Τατάρ"

Στο γιορτινά η Αθήνα – Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Σύνταγμα

Με χριστουγεννιάτικο φως «πλημμύρισε» απόψε η Πλατεία Συντάγματος. Περισσότερα από 60.000 πολύχρωμα λαμπάκια συνολικού μήκους 5 χιλιομέτρων, φώτισαν από πάνω έως κάτω το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, εκπλήσσοντας ευχάριστα τους Αθηναίους, που εκείνη την ώρα περνούσαν από το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας.

Το δέντρο, ύψους 19 μέτρων, το οποίο «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη -32 ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Τη στιγμή της φωταγώγησης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος από όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί την λαμπερή εκδήλωση.

Σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε: «Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. Επίκεντρο της φωταγώγησης, όπως κάθε χρόνο, είναι η πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτάνει από άκρη σε άκρη σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. Με υλικοτεχνική υποδομή χαμηλού κόστους, που θα χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια για τον στολισμό της πόλης, η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Καλούμε τους Αθηναίους να χαρούν το εορταστικό κλίμα με τις οικογένειές τους, τους ζητούμε, όμως, να τηρήσουν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα: Προϋπόθεση γιορτής είναι η προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Το υπερθέαμα στην Πλατεία Συντάγματος

Δέσμες φωτός έκαναν για μερικά λεπτά τη νύχτα-μέρα, ενώ εντυπωσιακές κινηματογραφικές εικόνες, συνέθεσαν μία ατμόσφαιρα χαράς και γιορτής, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η «μουντή» διάθεση που έχει επιβάλει η πανδημία μπορεί να ανατραπεί και οι καλύτερες μέρες βρίσκονται μπροστά.

Η πλατεία Συντάγματος, η Βουλή των Ελλήνων, καθώς και οι δρόμοι και τα κτίρια περιμετρικά, φωτίστηκαν με 350.000 λαμπάκια συνολικού μήκους 29,5 χλμ. Η λάμψη αναδείχθηκε μέσα από το φαντασμαγορικό σόου, που είχε την υπογραφή του αναγνωρισμένου lighting designer, Γιώργου Τέλλου. Το υπερθέαμα συνοδεύτηκε από την πρωτότυπη μουσική του συνθέτη και sound artist, Σταύρου Γασπαράτου.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Εορταστική ατμόσφαιρα και στις γειτονιές

Το φιλόδοξο σχέδιο του δήμου Αθηναίων να στολιστούν και να φωταγωγηθούν όλες οι γειτονιές της Αθήνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Από τον Νέο Κόσμο και το Παγκράτι έως το Γουδί, τον Κολωνό και τον Βοτανικό, η πόλη ήδη μετατρέπεται σε μία λαμπερή σκηνή με φωτεινές λάμπες, αστέρια, πολύχρωμες μπάλες και γιρλάντες.

Περίτεχνες κατασκευές στήνονται σε 35 πλατείες, ενώ στους δρόμους τοποθετούνται περισσότερα από 4.000 στολίδια. Τον στολισμό συμπληρώνουν γιρλάντες συνολικού μήκους 70 χλμ. και φωτιστικοί σωλήνες στις κολόνες. Με τη φωταγώγηση των πλατειών, των κεντρικών λεωφόρων, των περιφερειακών οδικών αρτηριών, αλλά και των μικρότερων δρόμων, η Αθήνα ολοκληρώνει σταδιακά τον λαμπερό της στολισμό εν όψει των Χριστουγέννων.

mononews
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο γιορτινά η Αθήνα – Φωταγωγήθηκε το δέντρο στο Σύνταγμα"

Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστο το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας τον Οκτώβριο

Εξαιρετικά ανησυχητική γίνεται μέρα με τη μέρα η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της αναζωπύρωσης της πανδημίας των τελευταίων ημερών με την Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης να ζητά την εντατικοποίηση των εμβολιασμών για να αποφευχθούν τα χειρότερα σενάρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια σχετικά με τους ασθενείς που νοσηλεύθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, διαπιστώθηκε ότι το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ ήταν ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, κατέληξαν συνολικά 295 άνθρωποι που νόσησαν από κορωνοϊό.

Σε επίπεδο νοσηλειών, τον Οκτώβριο έγιναν 1.340 εισαγωγές θετικών στη νόσο ασθενών, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid αυξήθηκαν κατά 27% συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο και 74% σε σχέση με τον Αύγουστο.

μεθ

Μάλιστα, η 4η ΥΠΕ επισημαίνει ότι ο μέσος όρος των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας ανέρχεται σε 55%, ενώ εξηγεί ότι οι εμβολιασμένοι έχουν 25 φορές μικρότερη πιθανότητα για νοσηλεία.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες Covid ανέρχονται για σήμερα, Τρίτη 23 Νοεμβρίου, σε 581. Από αυτούς οι 435 είναι ανεμβολίαστοι -σε ποσοστό 74,9%-, ενώ εμβολίασμένοι είναι οι υπόλοιποι 146 ασθενείς.

μεθ1

Την ίδια ώρα 51 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, από τους οποίους οι 39 είναι ανεμβολίαστοι, δηλαδή το 75%. Αντίστοιχα, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ Covid αγγίζουν τους 82, εκ των οποίων οι 75 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 91,5%, μόλις επτά από αυτούς είναι εμβολιασμένοι.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Ανεμβολίαστο το 92,9% των ασθενών στις ΜΕΘ σε 14 νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας τον Οκτώβριο"

Σε ποιες ελληνικές πόλεις εξακολουθεί να καλπάζει το ιικό φορτίο

Την εβδομάδα 15 έως 21 Νοεμβρίου 2021, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις, σε σχέση με την εβδομάδα 8 έως 14 Νοεμβρίου 2021, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των έξι από τις  δεκατρείς περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε άλλες έξι από τις δεκατρείς περιοχές και οριακή μείωση παρατηρήθηκε σε μία περιοχή. Αύξηση του μέσου εβδομαδιαίου ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Αλεξανδρούπολη (+37%), στο Ρέθυμνο (+86%), στον Άγιο Νικόλαο (+95%), στα Χανιά (+157%), στην Κέρκυρα (+271%) και στο Ηράκλειο (+433%). Σταθερό έμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Ξάνθη (+1%), στη Θεσσαλονίκη (+2%), στη Λάρισα (+4%), στα Ιωάννινα (+5%), στην Περιφέρεια Αττικής (-11%) και στο Βόλο (+13%). Οριακή μείωση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (-24%). Αναλυτικά: 

Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της Περιφέρειας Αττικής παρουσίασε σταθεροποιητική τάση, με στατιστικά μη σημαντική μεταβολή (-11%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21. Η ανοδική τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Περιφέρειας Αττικής ξεκίνησε από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και έκτοτε το ιικό φορτίο αυξήθηκε σταδιακά. Η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Οκτωβρίου και την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ την δεύτερη (08-14/11/21) και τρίτη (15-21/11/21) εβδομάδα του Νοεμβρίου το ιικό φορτίο των λυμάτων παρουσίασε σταθεροποιητικές τάσεις.

Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στη Θεσσαλονίκη, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερή (+2%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21, για πρώτη φορά έπειτα από ένα μήνα συνεχούς αύξησης. Ωστόσο, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου, από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί κατά 770%, με αποτέλεσμα το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην πόλη της Θεσσαλονίκης να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στη Λάρισα παρέμεινε σταθερό (+4%) σε σχέση με την εβδομάδα 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στο Βόλο παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+13%) σε σχέση με την εβδομάδα 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Ηράκλειο: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην πόλη του Ηρακλείου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αλματώδη αύξηση (+433%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου χαρακτηρίζονται υψηλά.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην πόλη των Χανίων, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+157%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου χαρακτηρίζονται υψηλά.

Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην πόλη του Ρεθύμνου, το μέσο ιικό φορτίο των λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+86%) σε σχέση με την εβδομάδα 01-07/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου χαρακτηρίζονται υψηλά. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21, δεν ελέγχθηκαν δείγματα αστικών λυμάτων από την πόλη του Ρεθύμνου λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Άγιος Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην πόλη του Αγίου Νικολάου, η εβδομαδιαία μέση τιμή του ιικού φορτίου των αστικών λυμάτων παρουσίασε αύξηση (+95%) σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα, 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου χαρακτηρίζονται υψηλά.

Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην Πάτρα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε οριακή μείωση (-24%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21.

Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην Ξάνθη, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε σταθερό (+1%) σε σχέση με την εβδομάδα 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην Αλεξανδρούπολη, παρατηρήθηκε αύξηση (+37%) στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων σε σχέση με την εβδομάδα 08-14/11/21. Τα επίπεδα του ιικού φορτίου παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.

Ιωάννινα: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στα Ιωάννινα, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρέμεινε ουσιαστικά σταθερό (+5%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21.

Κέρκυρα: Την τελευταία εβδομάδα, 15-21/11/21, στην πόλη της Κέρκυρας, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+271%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 08-14/11/21.

euro2day
 
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε ποιες ελληνικές πόλεις εξακολουθεί να καλπάζει το ιικό φορτίο"

Συνελήφθη γιατρός στη Γαλλία που έβγαζε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Γάλλος γιατρός για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι εξέδωσε τουλάχιστον 220 πλαστά υγειονομικά πιστοποιητικά, με τίμημα 1.000 ευρώ έκαστο, συνελήφθη και κρατείται, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Οι συνεργοί του γιατρού και περί τους είκοσι αγοραστές πλαστών πιστοποιητικών κρατούνται επίσης. Οι αρχές κατέσχεσαν το ιατρείο του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.

Αστυνομική πηγή σχολίασε ότι στις υποθέσεις πλαστογραφίας που συνδέονται με την πανδημία της Covid εμπλέκονται συχνά «άτομα που εργάζονται σε εμβολιαστικά κέντρα, χάκερς που χρησιμοποιούν κωδικούς γιατρών για να κατασκευάσουν τα πλαστά πιστοποιητικά, αλλά είναι σπάνιο ένας γιατρός να κάνει τέτοιες αγοραπωλησίες».

Στο Βέλγιο, η δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση γιατρού που θεωρείται ύποπτος για την καταγραφή 2.000 πλαστών εμβολιασμών, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της Βαλλονίας, η οποία έκανε λόγο για την «σοβαρότερη απάτη» μέχρι σήμερα στην διαχείριση της πανδημίας στο Βέλγιο.

Ο γιατρός προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ολόκληρη την Βαλλονία και σε ορισμένες περιπτώσεις αμειβόταν για εμβολιασμούς που δεν είχαν γίνει. Στόχος ήταν να αποκτήσει ο ασθενής υγειονομικό πιστοποιητικό που θα του επέτρεπε να αποφύγει τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα.

«Πρόκειται για μία απάτη εμβολιασμού εκ μέρους ενός γιατρού που κατέγραψε έναν αστρονομικό αριθμό ατόμων που υποτίθεται ότι εμβολίασε (...) 2.000 άτομα συνολικά», δήλωσε η υπουργός Υγείας της Βαλλονίας Κριστι Μορεάλ σχολιάζοντας ότι είναι αδύνατον για ένα γιατρό να εμβολιάσει τόσους ανθρώπους σε τόσο διαφορετικά μέρη.

Οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες του υπόκεινται επίσης σε δικαστική δίωξη, αλλά αρχικά τα πιστοποιητικά τους ακυρώθηκαν και οι αρχές θα έλθουν σε επαφή μαζί τους για να τους προτείνουν κανονικό εμβολιασμό.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Συνελήφθη γιατρός στη Γαλλία που έβγαζε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού"

Novartis: Πρόταση εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη ο Κων/νος Φρουζής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Την παραπομπή του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis Κων/νου Φρουζή στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, προτείνει η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου προς το δικαστικό συμβούλιο, για το τμήμα της δικογραφίας που αφορά τις δωροδοκίες χιλιάδων γιατρών που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει ποσά στους λογαριασμούς τους. Η εισαγγελέας θεωρεί πως είναι μεν παραγεγραμμένα τα αδικήματα της δωροδοκίας πλην ζητεί να παραπεμφθεί σε δίκη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η εισαγγελέας ζητεί επίσης να δικαστούν μαζί του και δύο γιατροί για παθητική δωροδοκία.

Novartis
 
Ξέπλυμα

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Documento, στην εισαγγελική πρόταση περιγράφεται η ροή του «βρόμικου» χρήματος το οποίο κατέληγε, σύμφωνα πάντα με την εισαγγελική πρόταση, σε πολιτικά πρόσωπα και γιατρούς.

Τα χρήματα που προορίζονταν για τις δωροδοκίες έρχονταν είτε από τη μητρική Novartis στη Βασιλεία της Ελβετίας (Novartis Pharma AG) είτε από την ελληνική Novartis (Novartis Hellas AEBE).

Oι πληρωμές που γίνονταν με χρήματα από την Ελβετία είχαν την κωδική ονομασία «Πληρωμές Β», ενώ όσες γίνονταν με χρήματα από τον κεντρικό λογαριασμό της ελληνικής Novartis στη Citibank ήταν γνωστές ως «Πληρωμές Α».

Novartis

Τα χρήματα αυτά καταχωρούνταν στα λογιστικά βιβλία της εταιρείας στην Ελλάδα ως «νόμιμα έξοδα διαφήμισης και προώθησης». Στη συνέχεια δίνονταν στις διαφημιστικές εταιρείες προκειμένου να «ξεπλυθούν».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη εισήγηση της εισαγγελέως : «Τα χρηματικά ποσά διοχετεύονταν αρχικά προς τις εν λόγω παρένθετες εταιρείες και εν συνεχεία περιέρχονταν στον Φρουζή που επιμελούνταν της λήψης τους προς τους τελικούς αποδέκτες τους, πολιτικά πρόσωπα και άλλους ήτοι και γιατρούς».

Η εισαγγελέας κάνει λόγο για «επαρκείς ενδείξεις ενοχής» του Κων. Φρουζή ενώ περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο φέρεται να στήθηκε η κομπίνα στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2012-15 προκειμένου ο πολυεθνικός κολοσσός να αυξήσει τα κέρδη του.

dikastiko

Διαβάστε Περισσότερα » " Novartis: Πρόταση εισαγγελέα να παραπεμφθεί σε δίκη ο Κων/νος Φρουζής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος"

Κορωνοϊός: 8.100 νέα κρούσματα, 91 νεκροί και 597 διασωληνωμένοι

Στα 8.100 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 91 ασθενείς, με το σύνολο των θανάτων από τις επιπλοκές της Covid-19  στη χώρα στους 17.517. Επιπλέον, 597 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 492 είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα στην Αττική, με 2.114 νέα κρούσματα, στη Θεσσαλονίκη, με 1.472 και στη Θεσσαλία με 796, εκ των οποίων 320 στη Λάρισα, 222 στη Μαγνησία, 100 στην Καρδίτσα, 115 στα Τρίκαλα και 12 στις Σποράδες. Οι τρεις περιοχές συγκεντρώνουν πάνω από τα μισά κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη την Ελλάδα. 

Μεγάλη η διασπορά των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία, με 161 νέες μολύνσεις, στην Αχαΐα, με 290, στον Έβρο με 186, στο Ηράκλειο Κρήτης με 171, στην Ημαθία με 133, στην Κέρκυρα με 93, στο Κιλκίς με 107, στη Λέσβο με 62, στο Ρέθυμνο με 82, στις Σέρρες με 157, στη Γιώτιδα με 162 και στη Χαλκιδική με 101. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 8.100, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 894.555 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.355 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.517 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 597 (60.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 492 (82.41%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (17.59%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.464 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 409 (ημερήσια μεταβολή +4.6%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 432 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Από το σύνολο των 8.100 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στην Ελλάδα, 20 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κατανομή των 8.080 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως εξής:

257 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
290 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών
88 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής
267 κρούσματα στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών
644 κρούσματα στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών
244 κρούσματα στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών
291 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
33 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων

1472 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

161 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ανδρου

64 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

49 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

290 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

74 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

38 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

69 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

186 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

83 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Ζακύνθου

41 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

133 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

171 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

8 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

18 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

108 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

76 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

13 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

100 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρπάθου

61 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

93 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Κεφαλληνίας

107 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

167 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

94 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

29 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

320 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

22 κρούσματα στην Π.Ε. Λασιθίου

62 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Λευκάδας

12 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

222 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

68 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Μήλου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

9 κρούσματα στη Π.Ε. Νάξου

91 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου

157 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

110 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

42 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας

81 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

72 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

57 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

157 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

12 κρούσματα στην Π.Ε. Σποράδων

4 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

115 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

162 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

43 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

101 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

75 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

120 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: 8.100 νέα κρούσματα, 91 νεκροί και 597 διασωληνωμένοι"

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) μέσα στην Βουλή: «Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα»

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μιλώντας στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης είπε πως: «η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα». Και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού λέγοντας ότι στην Τουρκία τα μαθήματα δεν ξεκινάνε ποτέ με προσευχή. «Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν είναι. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι», είπε και ακολούθησε ένταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης οργισμένος απάντησε πως «είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση».

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προσπαθώντας να μαζέψει τ’ αμάζευτα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. «Άλλο ήθελε να πει ο Ζεϊμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Με δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στέκομαστε  πάνω απ’ όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».   

Τι απαντά ο ίδιος

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του μίλησε ο ίδιος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δήλωσή του τονίζει: «Ενόψει εκτεταμένων διαστρεβλώσεων ενός τμήματος της ομιλίας μου σήμερα στη Βουλή, διευκρινίζω ότι συνέκρινα καθ’ υπερβολή τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας-Τουρκίας με σκοπό να αναφερθώ στην ανάγκη κατάργησης της Σαρία στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος. Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού πολιτείας και εκκλησίας».

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Χουσεΐν Ζεϊμπέκ (ΣΥΡΙΖΑ) μέσα στην Βουλή: «Η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα»"

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών - 7 στους 10 ζητούν λύση «αλά Αυστρία»

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19, στο πρότυπο της απόφασης που έλαβε η Αυστρία, λέει η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών, ενώ η χώρα περνάει με ιδιαίτερη σφοδρότητα το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού του Ινστιτούτου Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 72% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της επιβολής υποχρέωσης εμβολιασμού, ενώ αντίθετη άποψη εκφράζει το 20%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν οι ερωτηθέντες μόνο σε ποσοστό 4%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Πρασίνων και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) τα ποσοστά υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι άνω του 85%, ενώ στην περίπτωση των Φιλελευθέρων (FDP) βρίσκονται στο 59% και της Αριστεράς στο 72%. Συντριπτικά κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάσσεται το 70% των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), με το 27% να διατυπώνει διαφορετική άποψη.

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έχει λάβει το 70,5% των πολιτών, πλήρως εμβολιασμένο είναι το 68%, ενώ την ενισχυτική δόση έχει λάβει ποσοστό 7,3%

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών - 7 στους 10 ζητούν λύση «αλά Αυστρία»"

Ψευτογιατρός – Κορονοϊός: Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για να προσκομιστεί εξουσιοδότηση εκπροσώπησης

Στις 25 Νοεμβρίου 2021 θα συνεχιστεί η δίκη του «ψευτογιατρού». Το δικαστήριο διέκοψε για μεθαύριο Πέμπτη (25.11.2021) την εκδίκαση της υπόθεσης, προκειμένου να προσκομιστεί εξουσιοδότηση στους δικηγόρους του για τον εκπροσωπήσουν στη δίκη.

Νωρίτερα, διαβιβάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έγγραφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», το οποίο αναφέρει ότι ο 48χρονος «ψευτογιατρός» νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική με κορονοϊό και πνευμονία και του χορηγείται οξυγόνο.

Μετά τη γνωστοποίηση του εγγράφου, ο εισαγγελέας της έδρας και ο αναπληρωτής του, πρότειναν την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης προκειμένου οι δικηγόροι του να κάνουν μία τελευταία προσπάθεια για να λάβουν εξουσιοδότηση.

«Το δικαστήριο πρέπει να λάβει μία δύσκολη απόφαση. Από τη μία έχουμε το δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρίσταται προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του και από την άλλη την ανάγκη για δικαίωση των θυμάτων. Η ποινική δικονομία εμπεριέχει σταθμίσεις συμφερόντων και έννομων αγαθών, σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, όλα τα δικαιώματα πρέπει να μην ασκούνται καταχρηστικά.

Στη περίπτωση του covid-19, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αβέβαιη η διάρκεια της νόσου, μία νοσηλεία μπορεί να κρατήσει και έξι μήνες. Και από την άλλη, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέχρι και τις 19 Νοεμβρίου ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού και ήταν σε θέση να δώσει εξουσιοδότηση, επέλεξε να μην το κάνει. Εμείς, επειδή θέλουμε να ακούγεται και ο κατηγορούμενος, προτείνουμε να να γίνει μία ακόμα προσπάθεια από τους δικηγόρους τους να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Να δοθεί μία διακοπή στη δίκη, όχι μέχρι να γίνει καλά, αλλά δύο με τρεις ημέρες, έτσι ώστε οι συνήγοροι υπεράσπισης να εξαντλήσουν κάθε μέσο προκειμένου να εξασφαλίσουν μία εξουσιοδότηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι δυνατόν με τη λήψη των κατάλληλων μέτρων», τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας.

Ψευτογιατρός: Άστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης Κούγιας

Από την άλλη, ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί θύματα του «ψευτογιατρού» έκανε λόγο για «βεβήλωση των δικαιωμάτων των θυμάτων» και επισήμανε ότι το δικαστήριο μπορεί να αρχίσει τη δίκη ακόμα και χωρίς εξουσιοδότηση βάση των δυνατοτήτων που δίνει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

«Να κριθεί δίκαια αλλά υπάρχουν και θύματα. Είναι βέβαιο ότι θα αφεθεί ελεύθερος. Για ποιο λόγο να εκτιθέμεθα στην ελληνική κοινωνία; Αρκετά έχει βασανίσει τον κόσμο. Κάνω έκκληση στους δικηγόρους του, να πάψουμε να εκτιθέμεθα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ψευτογιατρός – Κορονοϊός: Την Πέμπτη θα συνεχιστεί η δίκη για να προσκομιστεί εξουσιοδότηση εκπροσώπησης"

Κορωνοϊός: Αρνητές γονείς απαγορεύουν στα πέντε παιδιά τους να πάνε στο σχολείο στη Μαγνησία

Αρνούνται να φορέσουν μάσκα, αρνούνται να κάνουν τα παιδιά τους τα απαραίτητα self test και αρνούνται εν τέλει την εκπαίδευση στα ίδια τους τα παιδιά, καθώς αποφάσισαν από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς να μην επιτρέψουν την φοίτησή τους στο σχολείο  εξαιτίας των υγειονομικών μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος υπάρχουν πέντε περιπτώσεις παιδιών στον Βόλο και στη περιφέρεια του νομού, που δεν παρακολουθούν τα μαθήματά τους από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Πολύζο, οι γονείς είτε δηλώνουν αρνητές μάσκας, είτε αρνητές των τεστ που πρέπει να κάνουν τα παιδιά, όμως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αποκλείουν από την εκπαίδευση και τη μόρφωση τα ίδια τους τα παιδιά. Όπως εξήγησε, οι διευθυντές των σχολείων με παραινέσεις, με συνομιλίες, με έγγραφα προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με αυτούς τους γονείς και να τους αλλάξουν γνώμη. Μέχρι στιγμής όμως φαίνεται πως δεν έχουν γίνει βήματα προόδου. Στο χέρι αυτών των Διευθυντών, αφού εξαντλήσουν κάθε μέτρο και κάθε μέσο, είναι σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να απευθυνθούν στις Κοινωνικές Υπηρεσίες ή ακόμη και στον Εισαγγελέα, που μέχρι στιγμής όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί.

Οι εν λόγω μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δεν μπορούν να φοιτήσουν στο σχολείο, ενώ επειδή δεν τηρούν και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεκπαίδευση, με αποτέλεσμα να είναι τελείως αποκομμένα από την εκπαίδευση. Μάλιστα, εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και συγκεντρωθούν πολλές απουσίες τότε τα παιδιά «μένουν» στην ίδια τάξη, όσο περίεργο κι αν ακούγεται για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«Είναι λυπηρό να βλέπεις παιδιά μακριά από την εκπαίδευση. Είναι λυπηρό νέοι γονείς να έχουν τέτοιες αντιλήψεις», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Δύο αρνητές καθηγητές και στη Δευτεροβάθμια

Στο μεταξύ, δεν υπάρχουν παρόμοια περιστατικά που να έχουν αναφερθεί από τα σχολεία του νομού στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ωστόσο εδώ έχουμε δύο περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι δηλώνουν αρνητές και τουλάχιστον ο ένας δέχεται τις συνέπειες της απόφασης του να μη φορέσει μάσκα.

Όπως επεσήμανε στη ΜΑΓΝΗΣΙΑ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, λίγο μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ένας εκπαιδευτικός με υπεύθυνη δήλωσή του ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να φορά τη μάσκα του, όπως είναι υποχρέωσή του, κατά τη διάρκεια την παραμονής του στο σχολείο. Ο αρνητής-καθηγητής έχει τεθεί εκτός του εκπαιδευτικού δυναμικού και δεν πληρώνεται, όπως υπογράμμισε ο κ. Σταχτέας. Όμως υπάρχει και δεύτερος αρνητής-καθηγητής, ο οποίος λίγες μέρες μετά τον πρώτο, δήλωσε κι εκείνος πως δεν θέλει να φοράει τη μάσκα του στην τάξη και από τότε κάνει χρήση επαναλαμβανομένων αδειών, που δικαιούται.

Τόσο ο κ. Πολύζος όσο και ο κ. Σταχτέας εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως υπάρχουν γονείς που στερούν τη γνώμη από τα παιδιά τους αφενός κι αφετέρου άνθρωποι της εκπαίδευσης που στόχο έχουν να μεταλαμπαδεύσουν τη γνώση, έχουν επικίνδυνες για την δημόσια υγεία πεποιθήσεις.

Κορωνοϊός: 76 νέα κρούσματα στα σχολεία της Μαγνησίας

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού σε μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς σχολείων της Μαγνησίας. Χθες Δευτέρα, πρώτη ημέρα της εβδομάδας καταγράφηκαν συνολικά 76 νέες μολύνσεις. Ειδικότερα, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κατέγραψε 34 κρούσματα σε μαθητές, 5 σε εκπαιδευτικούς και 1 σε βοηθητικό προσωπικό, ενώ στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας δηλώθηκαν 31 κρούσματα σε μαθητές και πέντε σε εκπαιδευτικούς, που επηρεάζουν 21 σχολικά τμήματα.

Κατάληψη στο 7ο και στο 9ο Γυμνάσιο Βόλου

Σε κατάληψη έχουν προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές των 7ου και 9ου Γυμνασίων στο Βόλο, ζητώντας, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όπου στάλθηκαν τα αιτήματα των μαθητών, 24ωρη φύλαξη των σχολικών κτηρίων, διαλείμματα ανά μία ώρα, αλλά και άμεση αποκατάσταση των όποιων ζημιών υπάρχουν στα κτήρια.

magnesianews
Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Αρνητές γονείς απαγορεύουν στα πέντε παιδιά τους να πάνε στο σχολείο στη Μαγνησία"

Διήμερη απεργία 25 και 26 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, αν η Cosco δεν υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας

Νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή 25-26 Νοεμβρίου 2021 αποφάσισε η Ένωση Εργαζομένων στη Διακίνηση των Προβλήτων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) σε περίπτωση που η κινέζικη εταιρεία, Cosco, δεν συναντηθεί αύριο Τετάρτη 24 Νοέμβρη για την υπογραφή συλλογικής εργασίας.

Ειδικότερα, η ΕΝΕΔΕΠ με ανακοίνωση της τονίζει ότι:

«Η συνέχεια της απόφασης για 48ωρη απεργία που ξεκινάει Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στις 15:00 και η αποφασιστική, μαχητική, ενεργητική, μαζική συμμετοχή των συναδέλφων είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια που κάνουν για να μην ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας» και προσθέτει:

«Η προγραμματισμένη συνάντηση με την εργοδοσία την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου και οι απαντήσεις που θα λάβουμε θα γίνουν γνωστές σε όλους τους συναδέλφους γιατί εμείς δεν παίρνουμε αποφάσεις μέσα σε κλειστά γραφεία γιατί τα Σωματεία είναι των εργατών και όχι των εργοδοτών.

Συνάδελφοι, η περήφανη στάση και η αποφασιστικότητά σας στις μέρες που πέρασαν- ΤΟΥΣ έχει πανικοβάλει! Τώρα πλέον όλοι ξέρουμε την αλήθεια. Τώρα πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι μόνο η ΕΝΕΔΕΠ θέλει και μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ΑΣΦΆΛΕΙΑ και ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΜΟΙΒΈΣ για ΟΛΟΥΣ στο λιμάνι!

Συνάδελφοι, σπάμε τον φόβο γιατί βγάλαμε όλοι μας ένα συμπέρασμα ότι εμείς οι εργάτες είμαστε η κινητήρια δύναμη για καθετί γύρω μας, και ότι αν αντιληφθούμε τη δύναμη μας τότε μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Το είπαμε αυτές τις μέρες όπως δουλεύουμε σκληρά ξέρουμε να παλεύουμε και σκληρά. Κάναμε πράξη το σύνθημα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.

Προχωράμε μαζικά , ενωτικά , αγωνιστικά για την επιτυχία και περιφρούρηση της απεργίας μας

Για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας ,

Για να υπογράψουμε ΣΣΕ που θα ικανοποιεί τις δικές μας ανάγκες

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Διήμερη απεργία 25 και 26 Νοεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, αν η Cosco δεν υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας"

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιο να επιλέξετε – Πως να κλείσετε ραντεβού – Οδηγίες και παραδείγματα

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών. Μαζί με τις οδηγίες, μάλιστα, δόθηκαν και παραδείγματα για να ξέρουν οι πολίτες με ποιο σκεύασμα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους. 

Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση έχει αρχίσει να γίνεται τόσο σημαντικός όσο κι ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Άλλωστε, με βάση τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες (22.11.2021), οι άνω των 60 ετών δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους (εστίαση, σινεμά, θέατρα) από τις 13 Δεκεμβρίου αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου. 

Γι’ αυτό και σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε οδηγίες με παραδείγματα, σχετικά με την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid. Δείτε ποιο εμβόλιο να επιλέξετε για την τρίτη δόση.

Δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, είναι:

Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση.

Πιο συγκεκριμένα: 

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια Pfizer, Moderna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.
Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 2 μήνες.
Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Εμβολιασμός με αναμνηστική (τρίτη) δόση

Εμβολιασμός με αναμνηστική (τρίτη) δόση και νόσηση

1η περίπτωση – Νόσηση πριν τον εμβολιασμό: Η 1η δόση εμβολίου J&J. Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer, J&J ή μισή δόση Moderna.

2η περίπτωση – Νόσηση πριν τον εμβολιασμό: Εμβολιασμός με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Συστήνεται εμβολιασμός με αναμνηστική δόση τουλάχιστον 6 μήνες μετά με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

3η περίπτωση: 1η δόση με Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Νόσηση μετά την 1η δόση εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 3-6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ή Moderna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Αναμνηστική δόση συστήνεται 6 μήνες μετά από τη 2η δόση με 1 δόση Pfizer ή Moderna μισή δόση.

4η περίπτωση: Ολοκλήρωση εμβολιασμού με J&J. Νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer, μισή δόση Moderna ή J&J.

5η περίπτωση: Ολοκλήρωση εμβολιασμού με 2 δόσεις Pfizer, Moderna ή AstraZeneca. Νόσηση μετά τον εμβολιασμό. Συστήνεται εμβολιασμός 6 μήνες μετά τη νόσηση με μία δόση Pfizer ή μισή δόση Moderna.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιο να επιλέξετε – Πως να κλείσετε ραντεβού – Οδηγίες και παραδείγματα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news