facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Κύπρος - Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφει η Κύπρος. Τέσσερις θανάτους και 786 νέα κρούσματα κορωνοϊού από 57.138 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

270 ασθενείς Covid-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 65 σε σοβαρή κατάσταση.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 1,38%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 55.407. Συνολικά 288 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από κορονοϊό στην Κύπρο.

ΑΜΠΕ/ naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος - Αρνητικό ρεκόρ νέων κρουσμάτων"

Τραγωδία στη Νέα Ερυθραία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε σπίτι

Τραγωδία σημειώθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στη Νέα Ερυθραία μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε διώροφη μονοκατοικία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της Πυροσβεστικής ανέσυραν τη σορό ενός άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, ενώ κατάφεραν να διασώσουν δύο ηλικιωμένα άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες νεκρός είναι ο γιος της οικογένειας. Ο νεαρός άνδρας πουυ αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα φέρεται να είπε στους γονείς του ότι θα τους κάψει όλους και έβαλε φωτιά με την σόμπα γκαζιού που ζεσταινόντουσαν.

Στο σημείο επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ υπήρξε και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τραγωδία στη Νέα Ερυθραία: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από πυρκαγιά σε σπίτι"

Lockdown μόνο στα λόγια: Όλη η Αθήνα ένα ατελείωτο κορονοπάρτι

Ποιο Πάσχα στο χωριό; Ποια μέτρα; Ποιος προβληματισμός και ποιες συσκέψεις για τα κρούσματα του κορονοϊού; Όλα αυτά μοιάζουν ψιλά γράμματα μπροστά στις εικόνες που κατέγραψαν οι ρεπόρτερ του newsit.gr το βράδυ του Σαββάτου, στις πλατείες της Αθήνας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και για να το πούμε απλά, το lockdown… δεν υπάρχει. Δεν τηρείται. Δεν υφίσταται.

Χθες, Παρασκευή, η αστυνομία περικύκλωσε από νωρίς την πλατεία Βαρνάβα, στο Παγκράτι, όπου ο συνωστισμός αποτελούσε τις τελευταίες ημέρες καθημερινό φαινόμενο. Και τα κατάφερε, αφού για πρώτη φορά εδώ και καιρό, η πλατεία έμεινε άδεια όλο το βράδυ.

Δεν είναι, όμως, η πλατεία Βαρνάβα η… μοναδική πλατεία στην Αθήνα. Έτσι, την στιγμή που στην Βαρνάβα επικρατούσε η απόλυτη ησυχία, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, στήθηκε ένα δίχως προηγούμενο κορονοπάρτι, με πολλές εκατοντάδες νέους χωρίς μάσκες, με συνωστισμό, μέχρι και με… DJ! Το οποίο… στήθηκε τελικά κι απόψε!

Και φτάνουμε στο σήμερα. Βράδυ Σαββάτου, 17.04.2021. Η Αττική σε καθεστώς σκληρού lockdown, αλλά αυτό μόνο… στα λόγια.

Το newsit.gr βρέθηκε σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας –ενώ η Αττική μετρά σήμερα 1.169 νέα κρούσματα– από νωρίς το απόγευμα για να καταγράψει τις εικόνες. Οι οποίες ήταν από νωρίς αποκαρδιωτικές. Ο συνωστισμός… δεδομένος, η μάσκα… διακοσμητική και η απαγόρευση κυκλοφορίας «κουρελόχαρτο».

Ας τα πάρουμε όμως χρονολογικά…

Κοσμοσυρροή στα Εξάρχεια

Σάββατο απόγευμα και οι πεζόδρομοι στα Εξάρχεια ήταν… γεμάτοι κόσμο που χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό και τις μάσκες στο… πηγούνι ή στα χέρια, έπιναν το ποτό τους αμέριμνοι με τον συνωστισμό να είναι αναπόφευκτος.

Οι εικόνες του newsit.gr τραβήχτηκαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, δηλαδή δυο ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πέρα από τις προφανείς παραβιάσεις των μέτρων που αφορούν στην μάσκα και τον συνωστισμό, έμενε να φανεί το κατά πόσο θα παρέμεναν στο σημείο και μετά την απαγόρευση…

Και τελικά… παρέμειναν!

Δείτε τις εικόνες από τα Εξάρχεια το απόγευμα

Εξάρχεια Εξάρχεια Εξάρχεια

Εξάρχεια

Δείτε και τις εικόνες από τα Εξάρχεια μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας

Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μαγαζιά στην περιοχή έκλεισαν, έτσι οι συγκεντρωμένοι προμηθεύονται ποτά από μίνι μάρκετ και περίπτερα…

Επόμενη στάση… Κολωνάκι

Τους έπιασε η Άνοιξη και δεν κρατιούνται! Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για προσοχή λόγω του κορονοϊού, παρά τις εκκλήσεις να… «μείνουμε σπίτι», όπως βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr αυτό δεν ισχύει για κάποιους.

Οι εικόνες είναι από το ανοιξιάτικο Κολωνάκι όπου σε κάθε γωνιά, το απόγευμα του Σαββάτου, υπήρχε κόσμος με καφέ ή ποτάκι στο χέρι. Έξω από τις καφετέριες που έδιναν take away, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές!

Φυσικά, ο κόσμος δεν έπαιρνε την παραγγελία του και έφευγε για το σπίτι… Οι περισσότεροι συνωστίζονταν στην πλατεία και… τα έλεγαν με φίλους και γνωστούς.

Πολλοί από αυτούς, με τη μάσκα στο σαγόνι. Διακοσμητική…

Κάποιοι συνδύασαν και τα ψώνια τους, αφού το πρωί, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά.

Μάλιστα, στα σημεία που παρουσιαζόταν συνωστισμός, επενέβαινε η Αστυνομία, «έσπαγε» ο κόσμος αλλά επέστρεφε λίγο αργότερα…

Πλατεία Αγίας Ειρήνης – Το αδιαχώρητο και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας!

Και φτάνουμε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ. Υποτίθεται πως ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας. Κι όμως, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης συμβαίνει αυτό.

lockdown

Πέρα από αυτό το σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κοσμοσυρροή καταγράφεται και σε πολλές ακόμη γειτονιές, όπως στην πλατεία της Νέας Ιωνίας, στο Περιστέρι, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Καρύτση, αλλά και πάλι στην Κυψέλη όπως και χθες!

Το ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τους 14 μήνες της «συνύπαρξης» με τον κορονοϊό -και τα μέτρα που έφερε- είναι κάτι δεδομένο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για τέτοιου είδους εικόνες.

Παρόλα αυτά, πολλοί δείχνουν πια να μην… κρατιούνται και η κατάσταση δείχνει να είναι οριακή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Lockdown μόνο στα λόγια: Όλη η Αθήνα ένα ατελείωτο κορονοπάρτι"

Χυδαία και προκλητική επίθεση Σοϊλού: Η Ελλάδα επιχειρεί να κάψει ανθρώπους! [pic]

Η Τουρκία συνεχίζει να ρίχνει «λάδι στη φωτιά» και να δυναμιτίζει το κλίμα με την ελληνική πλευρά, έπειτα από τη συνέντευξη του Νίκου Δένδια και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού να προχωράει σε μια απίστευτη και προκλητική επίθεση.

Ο Τούρκος Υπουργός σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, κοινοποιεί πλάνα από βίντεο, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι οι ελληνικές αρχές επιχειρούν να κάψουν ανθρώπους υπό την επίβλεψη των Ευρωπαίων.

Ειδικότερα, στην ανάρτηση του λέει χαρακτηριστικά: «Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας επιχειρούν να ρίξουν βενζίνη και να κάψουν ανθρώπους, Αυτή είναι σφαγή υπό την επίβλεψη της Ευρώπης. Όσο η Ευρώπη συνεχίζει να κακομαθαίνει την Ελλάδα και συνεχίζει να σιωπά θα γραφτεί στην ιστορία ως ο ηθικός αυτουργός αυτού του κακού».

Δείτε την ανάρτηση:

onalert 

Διαβάστε Περισσότερα » "Χυδαία και προκλητική επίθεση Σοϊλού: Η Ελλάδα επιχειρεί να κάψει ανθρώπους! [pic]"

Γιατί δεν επενέβη αστυνομία στο κορωνοπάρτι των 3.000 ατόμων στην Κυψέλη

Σοβαρό προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες από το ολονύχτιο κορωνοπάρτι με χιλιάδες νέους που στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Το πάρτι ξεκίνησε στις 11 το βράδυ, dj έβαζε τη μουσική και 2.000 με 3.000 νέοι χόρευαν έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 7 το πρωί τα συνεργεία του δήμου βρήκαν στην πλατεία περί τα 500 άτομα σε άσχημη κατάσταση από το μεθύσι.

Οι διοργανωτές είχαν τοποθετήσει κάθετα αυτοκίνητα στις οδούς Επτανήσου και Ιθάκης προκειμένου να δημιουργήσουν μια απέραντη πίστα αλλά και να εμποδίσουν τυχόν αστυνομικά οχήματα να προσεγγίσουν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της ασφάλειας προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι διοργανωτές του κορωνοπάρτι. Οι αρχές ερευνούν ψηφιακά ίχνη μέσω facebook, άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών.

Στο ερώτημα γιατί δεν επενέβη η αστυνομία, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν ότι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου ήταν συγκεντρωμένα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου από τα Εξάρχεια και το Παγκράτι και πρόκειται για εκείνους που έως προχθές συγκεντρώνονταν στην πλατεία Βαρνάβα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στόχευαν σε μια ευθεία αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της αστυνομίας, κάτι που ΕΛ.ΑΣ. δεν επιθυμούσε σε καμία περίπτωση. Τονίζουν ότι οι αστυνομικοί δεν επενέβησαν για να αποφευχθούν επεισόδια αντίστοιχα με της Νέας Σμύρνης.
 

skai

Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί δεν επενέβη αστυνομία στο κορωνοπάρτι των 3.000 ατόμων στην Κυψέλη"

Ποτάκι σε κάθε γωνιά στο Κολωνάκι και μάσκα στο σαγόνι (pics)

Τους έπιασε η Άνοιξη και δεν κρατιούνται! Παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για προσοχή λόγω του κορονοϊού, παρά τις εκκλήσεις να… «μείνουμε σπίτι», όπως βλέπετε στις εικόνες του newsit.gr αυτό δεν ισχύει για κάποιους.

Οι εικόνες είναι από το ανοιξιάτικο Κολωνάκι όπου σε κάθε γωνιά, το απόγευμα του Σαββάτου, υπήρχε κόσμος με καφέ ή ποτάκι στο χέρι. Έξω από τις καφετέριες που έδιναν take away, ο κόσμος σχημάτιζε ουρές!

Φυσικά, ο κόσμος δεν έπαιρνε την παραγγελία του και έφευγε για το σπίτι… Οι περισσότεροι συνωστίζονταν στην πλατεία και… τα έλεγαν με φίλους και γνωστούς.

Πολλοί από αυτούς, με τη μάσκα στο σαγόνι. Διακοσμητική…

Κάποιοι συνδύασαν και τα ψώνια τους, αφού το πρωί, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά.

Μάλιστα, στα σημεία που παρουσιαζόταν συνωστισμός, επενέβαινε η Αστυνομία, «έσπαγε» ο κόσμος αλλά επέστρεφε λίγο αργότερα…

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποτάκι σε κάθε γωνιά στο Κολωνάκι και μάσκα στο σαγόνι (pics)"

Στα 2.411 τα νέα κρούσματα - 837 οι διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 2.411 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

148 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

149 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

74 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

165 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

319 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

175 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

129 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς

10 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων

299 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

14 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

18 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

8 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας

1 κρούσμα στην Π.Ε Αρτας

55 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

33 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

3 κρούσματα στην Π.Ε Γρεβενών

12 κρούσματα στην Π.Ε Δράμας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

40 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

17 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας

42 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Θάσου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας

16 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

53 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας

6 κρούσματα στην Π.Ε Καλύμνου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

11 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε Κεφαλληνίας

34 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς

32 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης

16 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λακωνίας

73 κρούσματα στην Π.Ε Λάρισας

6 κρούσματα στην Π.Ε.Λασιθίου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

3 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας

31 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε Μυκόνου

4 κρούσματα στην Π.Ε.Νάξου

17 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

24 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

2 κρούσματα στην Π.Ε Πρέβεζας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

12 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

2 κρούσματα στην Π.Ε.Σάμου

55 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

1 κρούσμα στην Π.Ε Σύρου

5 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

12 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας

21 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

15 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

8 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου

108 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Στα 2.411 τα νέα κρούσματα - 837 οι διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι"

Εξάρχεια: Κοσμοσυρροή στους πεζοδρόμους για take away ποτά χωρίς μέτρα

Σάββατο βράδυ και οι πεζόδρομοι στα Εξάρχεια είναι… γεμάτοι κόσμο που χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για τον κορονοϊό και τις μάσκες στο… πηγούνι ή στα χέρια, πίνουν το ποτό τους αμέριμνοι με τον συνωστισμό να είναι αναπόφευκτος.

Τα Εξάρχεια παίρνουν την σκυτάλη από την Κυψέλη, όπου χθες βράδυ στήθηκε ένα δίχως προηγούμενο κορονοπάρτι, με πολλές εκατοντάδες άτομα, ακόμα και DJ!

Οι εικόνες του newsit.gr τραβήχτηκαν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα, δηλαδή δυο ώρες πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Πέρα από τις προφανείς παραβιάσεις των μέτρων που αφορούν στην μάσκα και των συνωστισμό, μένει να φανεί το κατά πόσο θα παραμείνουν στο σημείο και μετά την απαγόρευση…

Δείτε τις εικόνες από τα Εξάρχεια
 
Εξάρχεια Εξάρχεια Εξάρχεια Εξάρχεια

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξάρχεια: Κοσμοσυρροή στους πεζοδρόμους για take away ποτά χωρίς μέτρα"

Κορωνοϊός – Μετάδοση: Χωρίς συμπτώματα ο ένας στους δύο – Τι πρέπει να μας υποψιάσει

Από την αρχή της πανδημίας, οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς που μπορούν να μεταδίδουν τον ιό χωρίς οι ίδιοι να νοσούν. Τα τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι το ποσοστό αυτών των ασθενών είναι αρκετό μεγάλο, καθώς ένας στους δύο ασθενείς κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικοί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα στοιχεία της Βρετανικής Στατιστικής Υπηρεσίας είναι αποκαλυπτικά. Η έρευνα εξέτασε 10.000 κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Δεκέμβριο μέχρι το Μάρτιο και τα στοιχεία αναφέρουν ότι το 53% όσων διαγνώστηκαν με κορωνοϊό δεν παρουσίασαν κάποιο από τα κοινά συμπτώματα, όπως ο βήχας ή ο πυρετός. Μάλιστα η ασυμπτωματική μετάδοση φαίνεται πως είναι πιο συχνή απ’ ότι θεωρούσαν οι επιστήμονες.

Σε όσους παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου, το πιο σύνηθες σύμπτωμα ήταν η κόπωση και ακολουθούν ο πονοκέφαλος και ο βήχας. Παρόλα αυτά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας έχει συμπεριλάβει μόνο τον πυρετό, τον συνεχή βήχα και την απώλεια γεύσης και όσφρησης ως ενδεικτικά συμπτώματα της νόσου. Το 18% των ασθενών μάλιστα ανέφεραν την απώλεια της όσφρησης και της γεύσης ως το μόνο τους σύμπτωμα.

Η βρετανή στατιστικολόγος Sarah Crofts τόνισε τη σημασία της συνεχούς διερέυνησης των συμπτωμάτων: «Είναι  καθοριστικής σημασίας να συνεχίσουμε να μετράμε τα επίπεδα μόλυνσης στον πληθυσμό και να συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα, ώστε να μπορούμε να εντοπίσουμε τυχόν αλλαγές που διαφορετικά θα μπορούσαν να μην εντοπιστούν».

Οι συμπτωματικοί ασθενείς

Η μελέτη ανέλυσε και τα συμπτώματα των ασθενών που είχαν αυξημένο ιικό φορτίο την ίδια περίοδο που εξέτασαν και τους ασυμπτωματικούς ασθενείς για να καθοριστεί η συχνότητα ορισμένων συμπτωμάτων. Το κοιλιακό άλγος, η διάρροια και η ναυτία ή τάση προς έμετο ήταν αυτά που παρουσίασαν λιγότερο συχνά οι ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ τα πιο συχνά ήταν η κόπωση, ο βήχας και ο πονοκέφαλος. Τα στοιχεία έδειξαν ότι υπήρξε αύξηση σε όλα τα συμπτώματα, όμως το 55% που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό ανέφεραν ότι δεν είχαν καθόλου συμπτώματα το Δεκέμβριο. Ο αριθμός αυτός μειώθηκε ελαφρά τον Ιανουάριο (46%) και τον Φεβρουάριο (47%), αλλά αυξήθηκε ξανά στο 53% τον Μάρτιο. Όλα τα αριθμητικά στοιχεία αφορούν άτομα που παρέμειναν στο σπίτι  και όχι περιστατικά που νοσηλεύτηκαν ή βρίσκονταν σε άλλες δομές όπως κέντρα φροντίδας.

Ο καθηγητής Kevin McConway, ομότιμος καθηγητής εφαρμοσμένων στατιστικών του Πανεπιστημίου Open, σχολίασε το γεγονός ότι η μελέτη συμπεριέλαβε δώδεκα συμπτώματα της Covid-19, αποκλείοντας άλλα που εμφανίζονται λιγότερο συχνά όπως η δυσκολία στη συγκέντρωση και η ταχυπαλμία. Το γεγονός αυτό ίσως μπέρδεψε τους συμμετέχοντες: «Υπάρχει μια ερώτηση στο ερωτηματολόγιο που ρωτά αν το άτομο πιστεύει ότι έχει συμπτώματα σχετικά τη νόσο Covid-19, οπότε οι άνθρωποι μπορεί να έχουν αναφέρει ότι είχαν ένα σύμπτωμα που δεν ήταν στη λίστα των δώδεκα αυτών συμπτωμάτων» αναφέρει σχετικά.

ygeiamou

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός – Μετάδοση: Χωρίς συμπτώματα ο ένας στους δύο – Τι πρέπει να μας υποψιάσει"

Τουρκική πρόκληση μέσα στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ – Προσπάθησαν να διώξουν γαλλικό πλοίο

Γαλλικό ερευνητικό πλοίο είχε ζητήσει άδεια από την Ελλάδα για να κάνει ωκεανογραφικές έρευνες, μέσα στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης…

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε τη σχετική navtex, η Τουρκία έστειλε τουρκική φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει, σύμφωνα με το Open.

Κι αυτό γιατί, η Τουρκία θεωρεί ότι το γαλλικό πλοίο είναι σε περιοχή δικής της ευθύνης, αφού εμπίπτει στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Πλοίο του ελληνικού πολεμικού ναυτικού παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή όλες τις κινήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνοαιγυπτική αποκλειστική οικονομική ζώνη. 

Πάντως σύμφωνα με το Open, το γαλλικό πλοίο προχωρά κανονικά στις έρευνές του ενώ αύριο, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα πάει στην Αίγυπτο και θα έχει συνάντηση με τον Αιφύπτιο ομόλογό του…

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκική πρόκληση μέσα στην ελληνοαιγυπτιακή ΑΟΖ – Προσπάθησαν να διώξουν γαλλικό πλοίο"

Κηδεία Φιλίππου : Η Βρετανία αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα – Τα δάκρυα και η μοναξιά της Ελισάβετ

Το Ηνωμένο Βασίλειο τήρησε ενός λεπτού σιγή την ώρα που η βασιλική οικογένεια προσερχόταν ενωμένη στην τελετή της κηδείας του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος επί περισσότερες από επτά δεκαετίες υποστήριξε αδιαλείπτως την βασίλισσα Ελισάβετ και υπηρέτησε το στέμμα.

Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 95 της χρόνια, η βασίλισσα αποχαιρέτησε εκείνον που υπήρξε -σύμφωνα με τα δικά της λόγια- η «δύναμη» και το «στήριγμά» της. 

Με ελληνικό στοιχείο το φέρετρο

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από την ελληνική σημαία, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μάουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του Οίκου της Δανίας. Ηταν στολισμένο με το μπουκέτο από λευκά τριαντάφυλλα, κρίνα και γιασεμί που τοποθέτησε η βασίλισσα.

Μαζί και το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του. Τοποθετήθηκε στην πράσινη στρατιωτική Land Rover και συνοδεύθηκε από το κάστρο του Γουίνδσορ μέχρι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου από την πομπή μελών της οικογένειάς του με επικεφαλής τον πρίγκιπα Κάρολο και την πριγκίπισσα Αννα. Η βασίλισσα Ελισάβετ ακολούθησε το φέρετρο με την βασιλική Bentley.

 

Η πομπή συνοδεύτηκε από τους ήχους της μπάντας των Γρεναδιέρων Φρουρών, των οποίων ο πρίγκιπας Φίλιππος υπήρξε επί 42 χρόνια συνταγματάρχης, προς τιμήν του στρατιωτικού του παρελθόντιος για το οποίο ήταν πολύ υπερήφανος.

Ο δούκας του Εδιμβούργου πολέμησε με το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Η τελετή

Η τελετή της κηδείας ξεκίνησε με τον Πρωθιερέα του Ουίνδσορ να αποτίει φόρο τιμής στην «ακλόνητη πίστη» του πρίγκιπα Φίλιππου προς την βασίλισσα, το θάρρος και το ψυχικό του σθένος, ενώ ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι έδωσε τις ευλογίες του κατά την ολοκλήρωση της λιτής τελετής.

Στη συνέχεια, το φέρετρο κατέβηκε στην Βασιλική Κρύπτη, υπό τους θρηνητικούς ήχους της γκάιντας του Βασιλικού Συντάγματος της Σκωτίας.

Αν και είχαν προηγηθεί εκκλήσεις για να μην συγκεντρωθεί πλήθος κατά την διάρκεια της τελετής εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, πολλοί ήταν οι πολίτες που προσήλθαν με λουλούδια στα χέρια.

 

Τα δάκρυα της Ελισάβετ

Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία πραγματοποίησε την πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τον θάνατο του Φιλίππου.

Η βασίλισσα κατέφθασε στο χώρο με το αυτοκίνητο της, που είναι γνωστό ως State Bentley, και συνοδεύτηκε στο εσωτερικού του ναού προκειμένου να καθίσει στη θέση της.

Η Ελισάβετ ήταν εμφανώς συγκινημένη, ενώ σύμφωνα με το dailymail, στη διαδρομή προς τον ναό η ίδια δάκρυσε και σκούπισε αμέσως το δάκρυ από το μάγουλό της.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του BBC, παρόλο που οι κάμερες διατηρούσαν σεβαστή απόσταση από την Ελισάβετ, η βασίλισσα φαινόταν τόσο μόνη και αρκετά σκεπτική. «Νομίζω ότι ήταν πολύ θλιβερό να την βλέπω να κάθεται μόνη της. Ήταν μια πολύ σκοτεινή εικόνα και νομίζω ότι όλοι θα προβληματιστούν σήμερα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Βούρκωσε ο πρίγκιπας Κάρολος

Πρώτα στην πομπή που μετέφερε το φέρετρο ήταν τα μεγαλύτερα παιδιά του Δούκα, ο Κάρολος και η Άννα, ακολουθούμενοι από τον Έντουαρντ και τον Άντριου. Πίσω τους στέκονταν τα εγγόνια Γουίλιαμ και Χάρι, ενώ ανάμεσά τους βρισκόταν ο ξάδερφός τους, Πέτερ Φίλιπς.

Χαρακτηριστικές φιγούρες της τελετής, ο ιδιαίτερα συγκινημένος γιός του, πρίγκιπας Κάρολος.

 

Η ελληνική σημαία

Πάνω στο φέρετρο υπήρχε η προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, η οποία ουσιαστικά αντιπροσωπεύει τη ζωή του, από την ελληνική του κληρονομιά έως τους βρετανικούς τίτλους του.

Στο φέρετρο τοποθετήθηκε, επίσης, ένα στεφάνι με λουλούδια.

Όταν ο δούκας αρραβωνιάστηκε με την τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ το 1946, παραιτήθηκε από τον ελληνικό τίτλο του και έγινε βρετανός πολίτης, παίρνοντας το αγγλικό όνομα της μητέρας του, Μαουντμπάτεν.

Η οικογένεια Μαουντμπάτεν εκπροσωπείται στη σημαία, όπως και η Ελλάδα, για την οποία αντιστοιχεί ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο. Υπάρχει, επίσης, το κάστρο της πόλης του Εδιμβούργου, δούκας της οποίας έγινε με τον γάμο του με την βασίλισσα. 

Χάρι και Ουίλιαμ συνομίλησαν

Την ίδια στιγμή, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο Χάρι έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση σήμερα, μετά από διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, καθώς οι απομακρυσμένοι αδελφοί επανενώθηκαν στην κηδεία του παππού τους.

Οι πρίγκιπες δεν στάθηκαν δίπλα-δίπλα πίσω από το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου, καθώς περπατούσαν από το κάστρο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, καθώς παρεμβαλλόταν ο ξάδερφός τους, Peter Phillips.

Κι ενώ θεωρείτο πως ανάμεσα στα δύο αδέρφια το κλίμα ήταν ψυχρό, μετά τη λήξη της τελετής ήρθαν κοντά.

Όπως φάνηκε από τα πλάνα που μεταδόθηκαν σε ζωντανή μετάδοση, οι δυο τους συνομιλούσαν καθώς περπατούσαν πίσω από το φέρετρο του παππού τους. 

in 

Διαβάστε Περισσότερα » " Κηδεία Φιλίππου : Η Βρετανία αποχαιρέτησε τον πρίγκιπα – Τα δάκρυα και η μοναξιά της Ελισάβετ"

Καιρός αύριο: Κυριακή με λασποβροχές και καταιγίδες

Αποπνικτικός προβλέπεται ο καιρός αύριο, Κυριακή (18.04.2021). Οι καιρικές συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για να μας… επισκεφθεί και πάλι η αφρικανική σκόνη. 

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες.

Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με ασθενείς τοπικές βροχές τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές από το απόγευμα.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα, που τις βραδινές ώρες θα περιορστούν στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα, ενώ είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στη δυτική Μακεδονία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανώς τις πρωινές και εκ νέου τις νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές, με τοπικές βροχές από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με παροδικές βροχές στις Κυκλάδες και από το βράδυ στη δυτική Κρήτη.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Το πρωί στα δυτικά και από το απόγευμα σταδιακά στα ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνές, με παροδικές βροχές κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Κυριακή με λασποβροχές και καταιγίδες"

Παραλαβή των πινακίδων κυκλοφορίας από την εφορία χωρίς πρόστιμο και με αναλογικά τέλη κυκλοφορίας

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή. Σύμφωνα με την τροπολογία:

1.Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Προβλέπεται και για το έτος 2021 (ίσχυε ήδη για τα έτη 2018 - 2020):

  • - Η κατ' εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει. Ορίζεται ότι διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται γι΄αυτό, ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
  • - Η υποχρέωση καταβολής κατ’ αναλογία των τελών κυκλοφορίας, για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε περίπτωση άρσης της αναγκαστικής ακινησίας οχήματος.
  • - Κατά τη θέση του οχήματος σε ακινησία και εφόσον έχει επέλθει μεταφορά του οχήματος σε νέο σημείο, διάφορο του αρχικά δηλωθέντος, δηλώνεται εκ νέου το σημείο ακινητοποίησης. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης θέσης σε ακινησία ή μη θέσης σε ακινησία, επιβάλλεται αυτοτελές πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, αφαιρουμένου του διπλάσιου ποσού των ήδη καταβληθέντων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι φέτος κατατέθηκαν ηλεκτρονικά οι πινακίδες κυκλοφορίας για πάνω από 130.000 οχήματα.

       Παραδείγματα

  • Με βάση τη ρύθμιση, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ, που θα θελήσει να βάλει ξανά τις πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του για διάστημα δυο μηνών (Ιούλιο και Αύγουστο) θα επιβαρυνθεί με τέλη 115 ευρώ ( 2 μήνες από 57,5 ευρώ ο καθένας).
  • Αντίστοιχα αν ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.400 κυβικών με ετήσια τέλη 920 ευρώ θελήσει να «πάρει πίσω» τις πινακίδες του για το διάστημα Ιουλίου - Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταβάλλει 459,6 ευρώ (76,6 ευρώ για έξι μήνες).

2. Μηδενικά ενοίκια Απριλίου: Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Απρίλιο του 2021 (ίσχυε για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο), οι μισθωτές επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση της οριζόμενης επιχείρησης, για την οποία έχουν ληφθεί ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό ή η οποία πλήττεται οικονομικά λόγω της διάδοσής του. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, μετά από εισήγηση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προσδιορίζονται οι πληγείσες επιχειρήσεις του προηγούμενου εδαφίου ανά κλάδο και ανά μήνα, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου αφορά σε επιχειρήσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στις αποφάσεις που εκδίδονται κατ' εξουσιοδότηση της παρ. 8α.

3. Πρόστιμα παραβίασης μέτρων προστασίας: Απαλλάσσονται από τα τέλη χαρτοσήμου τα επιβαλλόμενα διοικητικά πρόστιμα στους παραβάτες των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού. Ποσά τελών χαρτοσήμου πλέον της εισφοράς προς τον ΟΓΑ που έχουν καταβληθεί επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Σημειώνεται ότι στα φυσικά πρόσωπα που παραβιάζουν τα μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από εκατόν πενήντα (150) έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
Στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα ανωτέρω μέτρα επιβάλλεται, για κάθε παράβαση, με αιτιολογημένη πράξη της αρμόδιας αρχής, διοικητικό πρόστιμο από χίλια (1.000) έως εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από δεκαπέντε (15) έως ενενήντα (90) ημέρες.

 

ΑΜΠΕ/naftemporiki

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλαβή των πινακίδων κυκλοφορίας από την εφορία χωρίς πρόστιμο και με αναλογικά τέλη κυκλοφορίας"

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 25χρονο δράστη

Ποινική δίωξη για κακούργημα άσκησε ο Εισαγγελέας στον συλληφθέντα για την επίθεση σε βάρος εγκύου με καυστικό υγρό

Κατηγορία κακουργηματικού βαθμού απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του 25χρονου που συνελήφθη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος εγκύου στην Κυψέλη.

Σε βάρος του συλληφθέντα ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας και διαβίβασε την δικογραφία στον ανακριτή από τον οποίο ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κυψέλη: Ποινική δίωξη για κακούργημα στον 25χρονο δράστη"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news