facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε με βρισιές σε δημοτικούς αστυνομικούς

Τα Σαββατοκύριακα, η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, πραγματοποιεί ελέγχους κατά μήκος του παραλιακού μετώπου σε μία προσπάθεια να ελέγξει στο μέτρο του δυνατού το παράνομο εμπόριο που λαμβάνει χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα Κυριακή 7-5-2023, το αυτοτελές κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας που διενεργούσε τους ελέγχους δέχθηκε εντελώς ξαφνικά απρόκλητη φραστική επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς από διερχόμενο πολίτη. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ο 27χρονος προσήχθη στο Α.Τ. Λευκού Πύργου όπου κρατείται. Θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου μετά τη μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος του για εξύβριση και παρεμπόδιση έργου οι δημοτικοί αστυνομικοί.

“Καταδικάζω απερίφραστα το περιστατικό και ζητώ τη συνεργασία των πολιτών για την τήρηση της νομιμότητας και της ευταξίας στην πόλη. Ένα από τα ωραιότερα μέρη για περίπατο στην πόλη μας έχει καταντήσει υπαίθρια αγορά γιατί κάποιοι δεν θέλουν κανόνες. Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας, με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα συνεχίσει τις προσπάθειές για να αλλάξει η κατάσταση αυτή με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα και την απόδοση των κοινόχρηστων χώρων στους πολίτες” δήλωσε για το περιστατικό ο εντεταλμένος δημοτικός δύμβουλος για την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Δαγκλής .

thestival

Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε με βρισιές σε δημοτικούς αστυνομικούς "

Βόλος: Ζευγάρι «κυνηγών» χαλκού είχε ρημάξει τις εγκαταστάσεις εταιρείας

Δεν πρόλαβε να εξαφανιστεί ένα ζευγάρι «κυνηγών» χαλκού που λεηλάτησαν τις εγκαταστάσεις μιας εταιρείας σε περιοχή του Βόλου, μέρα-μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς συνελήφθησαν μέσα σε λίγα λεπτά από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..

Ο 24χρονος άνδρας και η συνομήλική του έφτασαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο στις εγκαταστάσεις και, αφού παραβίασαν την εξωτερική πόρτα της περίφραξης του οικοπέδου, άρπαξαν από αυτό μία εξωτερική μονάδα κλιματισμού. Στη συνέχεια, εισέβαλαν στο κτίριο της εταιρείας παραβιάζοντας την είσοδο και ξήλωσαν γειώσεις ενωμένες με χαλκό μήκους δέκα μέτρων.

Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι δράστες ακινητοποιήθηκαν και στο όχημα που επέβαιναν, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν τα κλεμμένα αντικείμενα που αποδόθηκαν στον υπεύθυνο των εγκαταστάσεων της εταιρείας, καθώς και ένα σκεπάρνι και ένας κάβουρας. Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, που τους άσκησε δίωξη για κλοπή από κοινού, ενώ εξετάζεται αν εμπλέκονται και σε άλλες παρόμοιες λεηλασίες.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Βόλος: Ζευγάρι «κυνηγών» χαλκού είχε ρημάξει τις εγκαταστάσεις εταιρείας"

ΗΠΑ – Μακελειό στο Τέξας: Νέα έκκληση Μπάιντεν στο Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε εκ νέου σήμερα το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας.

“Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να υιοθετήσει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας. Να θεσπίζει τον έλεγχο του ποινικού μητρώου και του ψυχιατρικού ιστορικού. Να απαιτεί την ασφαλή αποθήκευση (των όπλων). Να θέτει τέλος στην ασυλία των κατασκευαστών όπλων”, δηλώνει, σύμφωνα με ανακοίνωση.

“Θα τον υπογράψω αμέσως”, τονίζει ο Μπάιντεν.

“Χρειαζόμαστε περισσότερες ενέργειες, και πιο γρήγορα για να σώσουμε ζωές”, υπογραμμίζει.

“Πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες γύρω από το τραπέζι τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη του Κογκρέσου δεν μπορούν να συνεχίσουν να απαντούν σε αυτή την επιδημία σηκώνοντας απλά τους ώμους. Οι σκέψεις και οι προσευχές που στέλνουν με ένα μήνυμα στο Twitter δεν αρκούν”, κατήγγειλε ο Μπάιντεν.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε εμπορικό κέντρο της περιοχής του Ντάλας στην Πολιτεία του Τέξας, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς άλλους προτού πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πολύνεκρες επιθέσεις με πυροβολισμούς είναι συχνές, έχουν περισσότερα ατομικά όπλα παρά κατοίκους.

Η έκκληση του Τζο Μπάιντεν έχει ελάχιστες πιθανότητες να οδηγήσει σε μια απαγόρευση των όπλων αυτών από το Κογκρέσο. Οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντιτίθενται σθεναρά σε αυτό.

AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ertnews 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΠΑ – Μακελειό στο Τέξας: Νέα έκκληση Μπάιντεν στο Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου"

Καιρός αύριο: «Άστατη» Δευτέρα – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Βροχερός θα είναι ο καιρός αύριο, Δευτέρα, 8 Μαΐου σε αρκετές περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Εξασθενούν οι άνεμοι στα πελάγη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: «Άστατη» Δευτέρα – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Τρία νέα μέτρα του Μητσοτάκη: Επιπλέον μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, Youth Pass 150 ευρώ, αύξηση στο επίδομα παιδιού στο Δημόσιο

Τρία νέα μέτρα ενίσχυσης μεγάλων κοινωνικών ομάδων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εξειδίκευσης του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ. Πρώτον, όποιο σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα έχει επιπλέον έκπτωση κατά 10% στον ΕΝΦΙΑ. Δεύτερον, μονιμοποιείται το Freedom Pass, δηλαδή κάθε νέος θα παίρνει 150 ευρώ, όταν θα γίνεται 18 ετών. Και τρίτον, εξήγγειλε την αύξηση του επιδόματος τέκνων για τους δημοσίους υπαλλήλους και τον εξορθολογισμό του ενιαίου μισθολογίου.

 

Οι τρεις εξαγγελίες του πρωθυπουργού:

1) Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

2) Μείωση ΕΝΦΙΑ κατά 10% για κατοικίες που ασφαλίζονται για το σύνολο του έτους για φυσικές καταστροφές. Κόστος: 40 εκατ. ευρώ.

3) Αναμορφώνεται το μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων (ενιαίο μισθολόγιο και ειδικά μισθολόγια) με έμφαση στους χαμηλόμισθους, όσους έχουν θέσεις ευθύνης, αλλά και στους γονείς με αύξηση της οικογενειακής παροχής για όσους έχουν παιδιά δηλαδή από 50 ευρώ στα 70 ευρώ για όσους έχουν ένα παιδί, από 70 ευρώ για τα δυο παιδια σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024. Κόστος: 500 εκατ. ευρώ.

Μητσοτάκης: Μπορούμε την επόμενη τετραετία να αυξήσουμε το μέσο επίπεδο των μισθών κατά 25% περίπου

Εξαρχής στο επίκεντρο της οικονομικής μας πολιτικής ήταν και παραμένουν οι επενδύσεις, ξένες επενδύσεις, εγχώριες, μεγάλες επενδύσεις, μικρές επενδύσεις, διότι μόνο μέσα από τις επενδύσεις μειώνεται η ανεργία και μπορεί τελικά να βελτιωθεί και το επίπεδο των μισθών στη χώρα μας», ανέφερε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που μετέχει σε συζήτηση με πολίτες με θέμα την οικονομία στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Μίλησε μάλιστα για έναν χώρο εμβληματικό και συμβολικό, αυτό των Ναυπηγείων της Ελευσίνας επισημαίνοντας πως έχει πια ξεκαθαρίσει το επενδυτικό τοπίο, τα ναυπηγεία λειτουργούν και θα προστεθούν και νέες θέσεις εργασίας.

«Μπορούμε να επιτύχουμε μέσα στην επόμενη τετραετία να αυξήσουμε το μέσο επίπεδο των μισθών κατά 25% περίπου, να πάει ο μέσος μισθός στα 1500 ευρώ, ο κατώτατος να προσεγγίσει τα 950 ευρώ», τόνισε ο πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας ότι σήμερα η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ξεπεράσει τελικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της πρώτης τετραετίας.

Αναφέρθηκε και στον κλάδο της τεχνολογίας όπου επίσης γίνονται σημαντικές επενδύσεις και υπογράμμισε εισαγωγικά όπως είπε ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε ένα περιβάλλον δημοσιονομικής σταθερότητας.

«Μπορέσαμε και δημιουργήσαμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για μία σοβαρή κοινωνική πολιτική διότι τελικά όλες οι πολιτικές για τις οποίες μιλάμε για την επόμενη τετραετία στηρίζονται πάνω στην οικονομία. Αν η οικονομία δεν αναπτύσσεται με 3% εκτιμούμε ετησίως δηλαδή με ρυθμούς πολύ μεγαλύτερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τότε δεν μπορούμε να παράγουμε πλούτο τον οποίο στη συνέχεια είναι δικιά μας η ευθύνη για το πώς θα τον διανείμουμε», υπογράμμισε.

«Να προσεγγίσουμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα το μέσο όρο της Ευρώπης παντού», ανέφερε ως πρωταρχικό στόχο, ο πρωθυπουργός. «Το κλειδί για να μπορούμε να πετύχουμε αυτό το στόχο είναι η γρήγορη ανάπτυξη, φυσικά πάντα σε κανόνες δημοσιονομικής σταθερότητας για να μην ξαναζήσουμε ποτέ αυτά τα οποία ζήσαμε την τελευταία δεκαετία».

Σε ερώτηση για τη δυνατότητα απορρόφησης των ανέργων, από εργαζόμενο των Ναυπηγείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως πάντα του έκανε εντύπωση πώς μπορεί να έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο και να στέλνουμε τα πλοία μας για βασικές επισκευές σε γειτονικές χώρες και επιχειρήσεις με τόση ιστορία και εργαζόμενους που αγαπούν τη δουλειά του να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας σε συνθήκες αβεβαιότητας.

«Αυτό που έγινε εδώ είναι τόσο σημαντικό γιατί σηματοδοτεί ότι μπορούμε να μπούμε σε κλάδους από τους οποίους νομίζαμε ότι είχαμε βγει ουσιαστικά εδώ και δεκαετίες και να είμαστε ανταγωνιστικοί», τόνισε.

Υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και αναφέρθηκε στην ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Μίλησε για το παράδειγμα ενός κλάδου που καταφέραμε να αναστήσουμε και μπορούμε να είμαστε και πρωταγωνιστές. Επεσήμανε ότι με την ανάπτυξη ολόκληρου του κλάδου των ναυπηγείων αλλά και τον υποστηρικτικό κλάδο της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας μπορούμε να έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Έκπτωση ΕΝΦΙΑ 10% σε όσους ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών

Τρία νέα μέτρα του Μητσοτάκη: Επιπλέον μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, Youth Pass 150 ευρώ, αύξηση στο επίδομα παιδιού στο Δημόσιο
(EUROKINISSI)

Η δεύτερη ερώτηση ήρθε από εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα που έχει αξιοποιήσει τα προγράμματα της ΔΥΠΑ και αφορούσε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και του επιπέδου των μισθών.

«Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη μορφή κοινωνικής αδικίας», τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει πιο αποτελεσματική κοινωνική πολιτική από το να βοηθήσουμε έναν άνεργο να βρει δουλειά. Κι αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο η ΔΥΠΑ μπορεί να βοηθήσει μέσα από μια σειρά από προγράμματα επιδοτούμενης εργασίας.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για το «Πρώτο Ένσημο» και τόνισε πως η ουσία της πολιτικής του είναι η βελτίωση του επιπέδου των μισθών, τονίζοντας ότι πρέπει μια κυβέρνηση να επεμβαίνει και στην αύξηση των μισθών αλλά και του διαθέσιμου εισοδήματος μέσω της μείωσης των φόρων.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε μία ακόμη παρέμβαση η οποία σχετίζεται με τον ΕΝΦΙΑ και συνδέεται με τις πολιτικές μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών», είπε ο πρωθυπουργός. «Οποιοδήποτε σπίτι ασφαλίζεται έναντι φυσικών καταστροφών θα μπορεί να έχει επιπλέον έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ, 10%», εξήγησε επισημαίνοντας ότι έτσι θα ενθαρρύνονται οι πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους έναντι των καταστροφών με ένα σημαντικό κίνητρο.

Θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται

Η επόμενη ερώτηση ήταν από εργαζόμενο στον Τουριστικό Κλάδο και αφορούσε τις πρωτοβουλίες για τον τουριστικό κλάδο και πώς θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις του χώρου.

Ο πρωθυπουργός απάντησε πως φέτος αναμένεται χρονιά ρεκόρ στον Τουρισμό και μίλησε για την ανάγκη επενδύσεων στον τομέα και καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών.

«Θέλουμε να μπορούμε να δώσουμε στις επιχειρήσεις πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό είτε με καλύτερους όρους είτε για επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τράπεζες να ανοίξουμε την πόρτα του τραπεζικού δανεισμού μέσα από καινοτόμα εργαλεία», είπε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στην Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο Freedom Pass και ανακοίνωσε ότι θεσμοθετείται το Youth Pass με ενίσχυση 150 ευρώ κατ’ έτος για κάθε νέο που ενηλικιώνεται (18 και 19 ετών, περίπου 200.000 δικαιούχοι ετησίως) για πολιτιστικές, τουριστικές δραστηριότητες και μεταφορές. Κόστος 30 εκατ. ευρώ κατ ‘έτος.

Είπε επίσης ότι δύο απαραίτητες προδιαγραφές που πρέπει να έχουν όλες οι επενδύσεις για τον Τουρισμό για να μπορέσουν να διεκδικήσουν και ευρωπαϊκούς πόρους είναι να είναι ψηφιακές και να είναι και πράσινες.

Αύξηση στα επιδόματα τέκνων στο δημόσιο τομέα

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» από ζευγάρι νέων ανθρώπων, που είναι ωφελούμενοι του προγράμματος και οι οποίοι ρώτησαν για περαιτέρω πρωτοβουλίες που σχεδιάζονται.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα που χτυπά στον πυρήνα του πώς αντιλαμβανόμαστε τη στήριξη του κράτους για νέα ζευγάρια που θέλουν να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα και να κάνουν οικογένεια.

Υπογράμμισε ότι είναι πολύ καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα και στάθηκε λίγο περισσότερο στην αξία του.

Εξήγησε όμως ότι αυτή δεν είναι η μόνη πολιτική για να στηριχθούν τα νέα ζευγάρια και αναφέρθηκε και σε άλλες πολιτικές που έχουν ήδη υλοποιηθεί και μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση κατά την πρώτη τετραετία διακυβέρνησης, καθώς και σειρά προγραμμάτων που ήδη τρέχουν και συνθέτουν ένα πλαίσιο πολιτικών στήριξης των νέων οικογενειών.

Στο σημείο αυτό εξήγγειλε ότι στο δημόσιο τομέα θα γίνει μία παρέμβαση και στα επιδόματα τέκνων έτσι ώστε το επίδομα τέκνου σήμερα για ένα παιδί να πάει στα 70 από τα 50 ευρώ. Επίσης από 70 ευρώ για τα δυο παιδιά σε 120 ευρώ και από 120 ευρώ στα τρία παιδιά στα 170, με σκοπό την εφαρμογή από 1/1/2024.

Περισσότερα φορολογικά κίνητρα στους πρώτους επενδυτές σε start up επιχειρήσεις

Ακολούθησε ερώτηση από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται με νέα καινοτόμα start up επιχείρηση στο χώρο της τεχνολογίας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι χαίρεται ιδιαιτέρως κάθε φορά που μιλά για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και μίλησε για τις θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερα επιχειρηματικά κεφάλαια, να δοθούν περισσότερα φορολογικά κίνητρα σε αυτούς που θα είναι οι πρώτοι επενδυτές σε μια τέτοια επιχείρηση, για την απλοποίηση των δυνατοτήτων να δίνουν οι επιχειρήσεις δικαιώματα μετοχών στους εργαζόμενους αλλά και τη δημιουργία ενός πλαισίου ώστε μέσα από χρηματοδότηση και τεχνολογία να στηριχθεί αυτό που έχει αρχίσει και γίνεται στη χώρα μας.

Θα συνεχιστεί η στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους – Θα αυξηθούν τα επιδόματα θέσης στο δημόσιο

Ακολούθησε ερώτηση από μια συνταξιούχο δικαστική υπάλληλο. «Είμαι πολύ περήφανος γιατί καταφέραμε και βάλαμε τάξη στον εξαιρετικά προβληματικό ΕΦΚΑ», είπε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως έγινε το αυτονόητο.

Υπογράμμισε ότι μένει να λυθούν κάποια ζητήματα με τις επικουρικές συντάξεις κι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι το πρόβλημα της μερικής ασφάλισης.

Αναφέρθηκε στον «ατομικό κουμπαρά» και ως προς το τι μπορούν να περιμένουν οι συνταξιούχοι στο εξής ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη ειδικά στους χαμηλοσυνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, με έκτακτη βοήθεια κάθε χρόνο έως ότου η προσωπική διαφορά μέσω των αυξήσεων των συντάξεων σβήσει οριστικά.

Είπε επίσης ότι όσο καλύτερα πηγαίνει η οικονομία τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αύξηση των συντάξεων η οποία βεβαίως συνυπολογίζει και τον πληθωρισμό. Ακόμη μίλησε για πρωτοβουλίες που θα κάνουν πιο ελκυστική τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην αγορά εργασίας είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση.

Σε ερώτηση για τα εισοδήματα των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπήρξε μία ανακούφιση μέσω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά είναι ανάγκη να γίνει κάτι περισσότερο.

«Έχουμε προϋπολογίσει 500 εκατ σε πρώτη φάση για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων», είπε ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην παρέμβαση που εξήγγειλε για τα οικογενειακά επιδόματα και υπογράμμισε την ανάγκη παρέμβασης και σε άλλα πεδία, όπως τα επιδόματα θέσης που θα αυξηθούν. Επίσης μίλησε για διεύρυνση των πριμ παραγωγικότητας. «Ήδη αρχίσαμε και πειραματιζόμαστε με τέτοια εργαλεία. Το κάναμε στον ΕΦΚΑ», είπε και αναφέρθηκε και στα ειδικά μισθολόγια που πρέπει να αντιμετωπιστούν με μία διαφορετική ματιά.

Ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και για το «πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού» για άτομα με αναπηρία.

Υπογράμμισε ότι εξαιτίας της εμπειρίας που είχε με τη μητέρα του ήταν πάντοτε ένα προσωπικό στοίχημα να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις ώστε τα άτομα με αναπηρία να μην αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας και στάθηκε ιδιαιτέρως στη σημασία της προσβασιμότητας.

Απάντησε επίσης για ζητήματα που αφορούν την επόμενη φάση ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα και για τα κίνητρα που δίνονται για την επιστροφή στη χώρα μας ανθρώπων που σήμερα εργάζονται στο εξωτερικό.

ertnews
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία νέα μέτρα του Μητσοτάκη: Επιπλέον μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ, Youth Pass 150 ευρώ, αύξηση στο επίδομα παιδιού στο Δημόσιο"

Πάρκο Ελληνικού: Το 80% που ήταν άσφαλτος γίνεται «πράσινο» για 1.000 χρόνια

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, το βλέπουμε ως ένα πάρκο για 1.000 χρόνια. Όταν το 80% του χώρου αποτελούνταν από άσφαλτο, σύντομα θα είναι 80% χώρος πρασίνου», αναφέρει ο επικεφαλής σχεδιαστής του αρχιτεκτονικού γραφείου Sasaki, Michael Grove, με την ευκαιρία της διάκρισης του διεθνούς αρχιτεκτονικού γραφείου που έχει αναλάβει την μελέτη και σχεδιασμό του Πάρκου του Ελληνικού, στα ετήσια βραβεία World Changing Ideas (κατηγορία design) του αμερικανικού περιοδικού Fast Company.

Όπως επισημαίνεται και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην αναφορά του Fast Company, ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου περιοδικού με αναγνωσιμότητα που ξεπερνά τα 3 εκατ., μια από τις πιο αξιοσημείωτες αστικές αναπλάσεις-μεταμορφώσεις του κόσμου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στην Αθήνα. Το παροπλισμένο αεροδρόμιο της πόλης, θα μετατραπεί σε Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, σχεδιασμένο από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου Sasaki και διάσπαρτο με γειτονιές του 21ου αιώνα, αναφέρει επίσης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί τον νικητή του βραβείου World Changing Ideas 2023 της Fast Company στην κατηγορία Urban Design.

Στην αναφορά επισημαίνεται επίσης, ότι σύντομα το Ελληνικό θα γίνει το μεγαλύτερο παράκτιο δημόσιο πάρκο στην Ευρώπη, με περισσότερα από 30 μίλια περιπατητικών μονοπατιών και 10 μιλίων ποδηλατικών διαδρομών, με 4 μεγάλες παιδικές χαρές, ένα αμφιθέατρο χωρητικότητας 18.000 ατόμων και μια τεράστια παραλία που όλα θα είναι προσβάσιμα.

Το πάρκο θα απορροφήσει περισσότερες εκπομπές άνθρακα από ό,τι δημιουργεί και θα διαθέτει ένα φυσικό τοπίο προσαρμοσμένο στις καιρικές συνθήκες της Αθήνας. Οι 45 νικητές των βραβείων στην κάθε επιμέρους κατηγορία, επιλέχθηκαν από τους συντάκτες και τους ρεπόρτερ της Fast Company και αντιπροσωπεύουν το είδος της καινοτομίας και της εφευρετικότητας που απαιτούνται για να γίνει ο κόσμος πιο προσιτός, δίκαιος και βιώσιμος για όλους.

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Lamda Development, το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Sasaki, το οποίο έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά αστικά πάρκα σε όλον τον κόσμο, σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο Δοξιάδη, υπογράφουν τον σχεδιασμό και τη μελέτη του The Ellinikon Park.

Τους τελευταίους μήνες, εξάλλου, το έργο του Ελληνικού, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, έχει έντονη παρουσία σε σημαντικά μέσα μαζικής ενημέρωσης στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, Αμερικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας. Αφιερώματα για τη μοναδικότητα του έργου, που θα συμβάλλει και στην περαιτέρω ανάπτυξη της Ελλάδος, έχουν φιλοξενηθεί σε περισσότερα από 1.000 άρθρα, μεταξύ των οποίων σε μμε όπως Sunday Times, Washington Post, Le Figaro, Forbes, Tatler, Conde Nast, CNN Travel, AD, Insider, Monocle. Η διεθνής καμπάνια θα εντατικοποιηθεί τα επόμενα χρόνια.

Όπως έχει ανακοινώσει η Lamda Development, το The Ellinikon Park θα είναι το πρώτο «έξυπνο» πάρκο στην Ελλάδα, που θα ενσωματώνει έξυπνες λύσεις για την ασφάλεια των επισκεπτών και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος. To The Ellinikon Park σχεδιάστηκε με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας και τη βιοποικιλότητα της Αττικής, με περισσότερα από 1.000.000 νέα δέντρα και φυτά να εμπλουτίζουν την υπάρχουσα βλάστηση, ενώ μέσω των καινοτόμων, σύγχρονων υποδομών του, θα καλύπτονται οι ανάγκες άρδευσης και ηλεκτροδότησής του στο σύνολό τους, αντισταθμίζοντας πλήρως το ανθρακικό του αποτύπωμα στον κύκλο ζωής του.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Πάρκο Ελληνικού: Το 80% που ήταν άσφαλτος γίνεται «πράσινο» για 1.000 χρόνια"

Κορωπί: Άφησαν γαϊδουράκι δεμένο, μπλέχτηκε στο σχοινί του και πέθανε - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης γαϊδουριού καταγγέλλεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», αυτή τη φορά στο Κορωπί.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και ο ιδιοκτήτης του ζώου συνελήφθη. Το γαϊδουράκι βρέθηκε νεκρό καθώς πιάστηκε στο σχοινί που ήταν δεμένο ενώ σύμφωνα με την καταγγελία, το ζώο πάλευε να ξεπιαστεί μέρες και στο τέλος κατέληξε.
Η «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι» ανέβασε και βίντεο με τα δεμένα γαϊδούρια σε ένα χωράφι, ένα εκ των οποίων μπλέχτηκε στο σχοινί του και τελικά πέθανε.

Δείτε το βίντεο (σκληρές εικόνες):



Η ανάρτηση στο Facebook:

gaidouri-koropi

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωπί: Άφησαν γαϊδουράκι δεμένο, μπλέχτηκε στο σχοινί του και πέθανε - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης"

«Μπλόκο» σε Βούλγαρο ευρωβουλευτή έβαλαν οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας: Δεν του επέτρεψαν να μπει στη χώρα

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Μακεδονίας δεν επέτρεψαν το Σάββατο (7/5) την είσοδο στη χώρα σε πέντε πολίτες της Βουλγαρίας, μεταξύ αυτών και στον ευρωβουλευτή Αντρέι Κοβάτσεφ (προέρχεται από το κόμμα GERB του οποίου ηγείται ο Μπόικο Μπορίσοφ), οι οποίοι σκοπό είχαν να παραστούν σε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη πεσόντων Βούλγαρων στρατιωτών από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο, στο χωριό Νόβο Σέλο, κοντά στην πόλη Στρούμιτσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), οι πέντε πολίτες της Βουλγαρίας στους οποίους δεν επετράπη η είσοδος «δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να εισέλθουν στη χώρα».

«Σε τέτοια πρόσωπα δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα»

«Η αστυνομία δεν πρόκειται να επιτρέψει, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, σε κανέναν να παραβιάζει τη δημόσια τάξη και ασφάλεια και να προσβάλλει και να υποτιμά τους πολίτες και το κράτος. Σε τέτοια πρόσωπα δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο εξέφρασε την απογοήτευσή του για την ενέργεια αυτή των αρχών της Βόρειας Μακεδονίας.

«Οι λόγοι της άρνησης εισόδου στη Βόρεια Μακεδονία προκαλούν σύγχυση. Σε σχέση με το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι ελάχιστη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ο τερματισμός των προκλήσεων προς τη Βουλγαρία, τους Βούλγαρους και τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Η βουλγαρική πλευρά θα θέσει επίσημα το θέμα αυτό στις αρχές της Βόρειας Μακεδονίας και στους διεθνείς εταίρους της, καθώς παρόμοια γεγονότα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις προσπάθειες της βουλγαρικής πλευράς για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη δημιουργία θετικού κλίματος για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων» σημειώνεται ακόμη στην ανακοίνωση του βουλγαρικού ΥΠΕΞ.

Κάθε χρόνο, την ημέρα του Αγίου Γεωργίου (σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο), η πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια διοργανώνει μνημόσυνο στα βουλγαρικά νεκροταφεία στο χωριό Νόβο Σέλο της Βόρειας Μακεδονίας για τους πεσόντες Βούλγαρους στρατιώτες από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στη Βόρεια Μακεδονία, εξέφρασε την έκπληξή του για την ενέργεια αυτή των αστυνομικών αρχών της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς όπως ανέφερε έχει παραστεί τουλάχιστον δέκα φορές σε επιμνημόσυνες δεήσεις για τους Βούλγαρους στρατιώτες στη Βόρεια Μακεδονία.

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας εκφράζει τακτικά τη δυσαρέσκεια και ενόχλησή της για δηλώσεις και τοποθετήσεις ορισμένων πολιτικών της Βουλγαρίας που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό.

Οι σχέσεις μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας είναι ιδιαίτερα ψυχραμένες τα τελευταία τρία χρόνια.

Η Βουλγαρία, το περασμένο διάστημα παρεμπόδιζε επί δύο χρόνια την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ λόγω ανοιχτών εθνικών, γλωσσικών και ιστορικών διαφορών μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των Σκοπίων.

Ωστόσο, το περασμένο καλοκαίρι, οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία, στη βάση μιας πρότασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η Σόφια θα άρει το βέτο που έχει θέσει για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι η Βόρεια Μακεδονία θα προχωρήσει σε τροποποίηση του Συντάγματός της, με τη συμπερίληψη σε αυτό της βουλγαρικής μειονότητας που ζει στη χώρα.

Η συμφωνία αυτή προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας, του δεξιού VMRO-DPMNE, το οποίο έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μία τέτοια τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας.

Για την τροποποίηση του Συντάγματος της Βόρειας Μακεδονίας απαιτείται πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση στα Σκόπια και τα κόμματα που υποστηρίζουν τη συμφωνία με τη Βουλγαρία δεν διαθέτουν στην παρούσα φάση.

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε то 2021 στη Βόρεια Μακεδονία, οι Βούλγαροι αποτελούν μόλις το 0,2% του πληθυσμού της χώρας (συνολικά 3.500 άτομα), στοιχείο το οποίο η επίσημη Σόφια αμφισβητεί και θεωρεί ότι το ποσοστό των Βούλγαρων στη Βόρεια Μακεδονία είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " «Μπλόκο» σε Βούλγαρο ευρωβουλευτή έβαλαν οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας: Δεν του επέτρεψαν να μπει στη χώρα"

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία

Η γρίπη των πτηνών είναι η αμέσως επόμενη απειλή που μπορεί να προκαλέσει πανδημία. Αυτήν τη διαπίστωση κάνει ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής με αφορμή το βιβλίο του «Το χρονικό των ιών», που θα κυκλοφορήσει αύριο από τις εκδόσεις «Παπαδόπουλος».

Μέσα σε 100 σελίδες δίνει σημαντικές πληροφορίες για τους ιούς, αποτέλεσμα της ερευνητικής του προσπάθειας εδώ και χρόνια. Αντιθέτως, οι περιγραφές του είναι ιδιαίτερα γλαφυρές και το βιβλίο «Το χρονικό των ιών» γίνεται ελκυστικό ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την Ιατρική ή τη Βιολογία.

Είναι ζωντανοί;

«Οι ιοί είναι εξωτικές οντότητες που γεννήθηκαν παραπλεύρως της ζωής και τη σφετερίζονται σε έναν αγώνα κατάκτησης της αιωνιότητας», γράφει χαρακτηριστικά στο κεφάλαιο με το οποίο επιχειρεί να απαντήσει εάν οι ιοί είναι ζωντανοί. «Εξαιτίας της ημιτελούς βιολογικής κατασκευής των ιών και της πλήρους εξάρτησης της αναπαραγωγής, και συνεπώς της διαιώνισής τους από άλλους ζωντανούς οργανισμούς, τίθεται υπό αμφισβήτηση κατά πόσο μπορούν οι ιοί να θεωρηθούν ζωντανοί οργανισμοί. Από την άλλη, οι ιοί έχουν γενετικό υλικό, όπως οι ζωντανοί οργανισμοί», αναφέρει σε σχέση με ένα ερώτημα που, τελικά, μοιάζει να είναι επιστημονικά αναπάντητο. «Υστερα από 20 και πλέον χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας στους ιούς, υπό το δικό μου πρίσμα αντιλαμβάνονται την ύπαρξή τους στο μεταίχμιο της ζωής. Στην προσπάθειά μας να κατατάξουμε τις οντότητες σε μια δυαδική κατάσταση, ζωή ή μη ζωή, παραβλέπουμε ότι στο σύμπαν δημιουργούνται περισσότερες κατηγορίες από αυτές που κατανοούμε».

Advertisement
Ερωτηθείς εάν μπορούμε να «αφανίσουμε» τους ιούς ή θα συνεχίσουν να μας ταλαιπωρούν, ο κ. Μαγιορκίνης απαντά πως «είναι σίγουρο ότι θα αυξάνονται» και «δεν υπάρχει τρόπος να τους εξαφανίσουμε, καθώς αποτελούν κομμάτι του DNA μας. Με πολλούς ερχόμαστε σε επαφή χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Ενα μικρό ποσοστό είναι αυτό που μας απασχολεί», όπως λέει.

Τα… SOS

Ποιοι είναι οι ιοί αυτοί που απασχολούν τις επιστημονικές και υγειονομικές Αρχές και χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και προσοχή; Ο αναπληρωτής καθηγητής απαντά πως εκτός από τον γνωστό κορονοϊό SARS-CoV-2, οι πολύ παθογόνοι ιοί είναι εκείνοι που είναι μόνιμα στο «μικροσκόπιο». Τέτοιοι είναι ο HIV, που προκαλεί τη λοίμωξη του AIDS, οι ιοί που προκαλούν ηπατίτιδες, οι ιοί της γρίπης, ο ιός της πολιομυελίτιδας, που τελευταία δημιουργεί εστίες μόλυνσης, ο ιός της ιλαράς, ο Marburg, ορισμένοι νοροϊοί και εντεροϊοί για κάποια μέρη του πλανήτη, καθώς και οι ιοί που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών, όπως αυτός του κίτρινου πυρετού και ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Ο κ. Μαγιορκίνης στέκεται ιδιαίτερα στη γρίπη των πτηνών, λέγοντας ότι τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα έχει σημάνει «καμπανάκι». Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν είναι να προκληθεί μια επόμενη πανδημία, αυτή θα είναι από τη γρίπη των πτηνών. «Εχει εξαπλωθεί πολύ στα ζώα και δείχνει σημάδια προσαρμογής στον άνθρωπο», αναφέρει στον «Ε.Τ.» της Κυριακής.

Εμβόλια

Επηρεάζουν οι ιοί τον άνθρωπο το ίδιο όπως παλαιότερα; Την απάντηση την ξέρουν όλοι. Ασθένειες που παλαιότερα προκαλούσαν επιδημίες και ήταν ιδιαίτερα θανατηφόρες, σήμερα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί.

«Η επίδραση των ιογενών λοιμώξεων στον μέσο άνθρωπο ήταν πολύ πιο βαριά και θανατηφόρα στο παρελθόν απ’ ό,τι είναι σήμερα, και αυτό ήταν πιο εμφανές στα μωρά και τα παιδιά. Τι έχει αλλάξει και πλέον δεν βλέπουμε τόσο συχνά θανατηφόρες ιογενείς λοιμώξεις σε μωρά και παιδιά (τουλάχιστον στον “αναπτυγμένο” κόσμο); Σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο εμβολιασμός των παιδιών έχει αλλάξει την πρόγνωση των ιογενών λοιμώξεων, με αποτέλεσμα αυτά τα φαινόμενα του παρελθόντος να έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Λοιμώξεις από ιλαρά, ευλογιά ή πολιομυελίτιδα, που σε σημαντικό ποσοστό ήταν θανατηφόρες, πλέον, μέσω του συστηματικού παιδικού και πληθυσμιακού εμβολιασμού, είτε έχουν εκριζωθεί είτε είναι πλήρως διαχειρίσιμες. Αν και σχετικά πρόσφατα έγινε συστηματικά και οργανωμένα η εφαρμογή του εμβολιασμού από τους κρατικούς μηχανισμούς, ο εμβολιασμός έχει μακρά ιστορία, πολύ πριν κατανοήσουμε τους μηχανισμούς με τους οποίους λειτουργεί ή ανακαλύψουμε τους ιούς ως αιτία των ασθενειών», γράφει το βιβλίο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής προσθέτει δε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σε μεγάλο βαθμό ο σημερινός τρόπος ζωής και πολλά από αυτά που θεωρούμε δεδομένα οφείλονται στα εμβόλια, τα οποία προλαμβάνουν, εκτός από ιούς, και βακτήρια. Ιστορικά, η συμβολή των ιών στην ανάπτυξη των εμβολίων και στην κατανόηση της ανοσίας ήταν καταλυτική και βοήθησε να αλλάξουν εντυπωσιακά οι κανόνες του “παιχνιδιού” μεταξύ των ανθρώπων και των παθογόνων, σε σημείο που ο άνθρωπος να ελέγχει σήμερα τη μοίρα του περισσότερο από ποτέ».

Προς λήξη… συναγερμού για Covid-19

«Για την πορεία της πανδημίας στο μέλλον, το πιο σίγουρο στοιχείο είναι ένα: Οτι ο ιός ήρθε για να μείνει και θα μας συντροφεύει πιθανότατα για εκατονταετίες. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές (Ιανουάριος 2023) η πανδημία της Covid-19 έχει ξεθωριάσει σημαντικά στη συνείδηση του κόσμου, τουλάχιστον ως φόβητρο. Οι τελευταίες υπερβολικές, κατά την προσωπική μου άποψη, “απόπειρες αναβίωσης του τρόμου της Covid-19” από επηρεαστές των κοινωνικών δικτύων γίνονται μέσω της ονομασίας αναδυόμενων παραλλαγών του κορονοϊού με βαρύγδουπα ονόματα, όπως Κένταυρος, Kraken ή Ορθρος. Προς το παρόν, δεν βλέπουμε να επαληθεύονται τα “αποκαλυπτικά” σενάρια για κύματα τύπου “τσουνάμι” και πίεση στο σύστημα Υγείας, χωρίς να μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιο εξαιρετικά απίθανο γεγονός. Το πιθανότερο σενάριο παραμένει η σταθεροποίηση της μεταδοτικότητας του ιού σε προβλέψιμα επίπεδα με χαμηλή, πλήρως διαχειρίσιμη πίεση στο σύστημα Υγείας. Οδεύουμε, λοιπόν, στην έξοδο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της πανδημίας», γράφει ο κ. Μαγιορκίνης.

eleftherostypos

Διαβάστε Περισσότερα » "Γκίκας Μαγιορκίνης: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία"

Εύβοια: Επιβάτης του πλοίου Αχιλλέας έπεσε στη θάλασσα μεταξύ Κύμης και Σκύρου

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμενικό καθώς έπεσε ένας επιβάτης του πλοίου Αχιλλέας το βράδυ της Κυριακής (7.5.2023) στην περιοχή μεταξύ της Κύμης στην Εύβοια και της Σκύρου και έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ο άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα από το πλοίο Αχιλλέας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και στην περιοχή πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δηλώσεις του γενικού διευθυντή της Σκύρος Ναυτικής Εταιρίας, Κώστας Αγγελής στο evima.gr πρόκειται για ηλικιωμένο άνδρα ηλικίας 80 ετών και δεν είναι κάτοικος ούτε της Κύμης ούτε της Σκύρου. Τον ηλικιωμένο είδαν δύο επιβάτιδες του πλοίου να ανεβαίνει στα κάγκελα και να πέφτει στη θάλασσα και αμέσως ενημέρωσαν το πλήρωμα του πλοίου. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Αγγελής τον ηλικιωμένο άνδρα είδαν από τις κάμερες του πλοίου την ώρα της επιβίβασης.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 2 πλωτά του Λιμενικού, 3 παραπλέοντα, 2 ιδιωτικά σκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αυτή την ώρα το πλοίο Αχιλλέας έχει κατεβάσει λέμβους ανοιχτά της Κύμης στην Πρασούδα ενώ στο σημείο συμβάλλουν στις έρευνες και καίκια της Κύμης.

Ωστόσο σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες ο 80χρονος φέρεται να έχει καταγωγή από τη Σαλαμίνα.

Νεότερη ενημέρωση ώρα 22:15

Ο δήμαρχος Σκύρου δήλωσε αποκλειστικά στο evima.gr ότι το πλοίο Αχιλλέας σε λίγα λεπτά θα πάρει το οκ από το κέντρο επιχειρήσεων για να συνεχίσει το ταξίδι προς την Σκύρο.

Γενικός διευθυντής της Σκύρος Ναυτικής Εταιρίας στο evima.gr: Το πλοίο αποδεσμεύτηκε και συνεχίζει το ταξίδι για τη Σκύρο. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον 80χρονο που σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες φέρεται να είναι από τη Σαλαμίνα.  

evima

Διαβάστε Περισσότερα » " Εύβοια: Επιβάτης του πλοίου Αχιλλέας έπεσε στη θάλασσα μεταξύ Κύμης και Σκύρου"

Ναυτικός «ψάρευε» ανήλικες μέσω διαδικτύου

«Μου είπε ότι με βρίσκει ελκυστική και θέλει να κάνουμε σχέση». Αυτά ήταν τα λόγια του 43χρονου ναυτικού Ν.Γ. στη 14χρονη που προσέγγισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, στην οποία οι χρήστες συνομιλούν μέσω κάμερας σε πραγματικό χρόνο.

Ο ναυτικός είχε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με θύματα ανήλικα κορίτσια με τους αστυνομικούς να έχουν βάσιμες υποψίες ότι η 14χρονη που τον κατήγγειλε στη συνέχεια για βιασμό δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Η εφημερίδα «Πατρίς» παρουσιάζει τα στοιχεία που τον έστειλαν στη φυλακή και κυρίως την κατάθεση της 14χρονης. 

«Μου ζητούσε να κάνω πράγματα και εγώ ντρεπόμουν»

ο κορίτσι στις 22 Απριλίου δίνει την πρώτη κατάθεση: «Στις 13 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30 ενώ ήμουν εντός της διαδικτυακής εφαρμογής…. είχα μία γνωριμία με έναν κύριο που ονομάζεται Ν.Γ. Σε αυτή την εφαρμογή έχεις τη δυνατότητα να συνομιλείς με αγνώστους με κάμερα σε πραγματικό χρόνο. Έτσι λοιπόν ένας εξ αυτών ήταν ο Ν.Γ. ο οποίος κατά τη διάρκεια της γνωριμίας μας μου ανέφερε ότι με βρίσκει ελκυστική και ότι θέλει να αναπτύξουμε περαιτέρω σχέση και συγκεκριμένα ότι θέλει να τα έχουμε. Εκείνη τη στιγμή μου ζήτησε να τον αποδεχθώ και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πράγμα το οποίο έκανα και τον ακολούθησα στο viber, facebook, Instagram, What’s up, messenger, tik tok, snapchat. Από εκείνη την ημέρα και μετά αρχίσαμε να συνομιλούμε σε καθημερινή βάση μέσω των ανωτέρω μέσων κοινωνικής δικτύωσης και περισσότερο μέσω messenger. Κατά τις βίντεο συνομιλίες μου, μου δήλωνε ακατάπαυστα ότι με θέλει ερωτικά και μου έλεγε ότι είμαι… και με παρότρυνε να βγάλω τα ρούχα μου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνομιλίας μας του έλεγα ότι ντρέπομαι…».

Ο 43χρονος γνωρίζοντας πολύ καλά την ηλικία του κοριτσιού και ότι πρόκειται για ανήλικη δεν είχε τον Θεό του και ζητούσε από τη 14χρονη άσεμνες πράξεις, ενώ ο ίδιος προχωρούσε σε ενέργειες που δεν μπορούν να περιγραφούν δημόσια. «Αυτές τις πράξεις μου ζητούσε να τις κάνω κάθε ημέρα και μου έλεγε παράλληλα τις εξής φράσεις: Μωρό μου σε αγαπάω, σε θέλω για γυναίκα μου, θέλω να σε βλέπω γυμνή, είσαι η αγάπη μου, θέλω να σου κάνω παιδιά, με…, θέλω να κάνουμε σεξ και άλλα πολλά, τα οποία ντρέπομαι να αναφέρω. Η τελευταία βίντεο συνομιλία που είχαμε μέσω της εφαρμογής Messenger ήταν χθες στις 21 Απριλίου και ώρα 11:00 έως 12:00, ενώ εγώ ήμουν στο σπίτι μου και αυτός εντός της καμπίνας του πλοίου όπου εργάζεται και είναι σταθμευμένο στο λιμάνι του Πειραιά, όπου έκανε συγκεκριμένες πράξεις λέγοντάς μου παράλληλα ότι έχει ορεξούλες, ενώ μου ασκούσε πίεση να γδυθώ, όμως εγώ δεν το έκανα. Εγώ δεν άντεξα άλλο αυτή την κατάσταση που συνέβαινε από τον Οκτώβριο έως σήμερα και αποφάσισα με πολύ προσπάθεια να τον μπλοκάρω από όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το έκανα». Ο 43χρονος ναυτικός δεν έμενε μόνο στις διαδικτυακές επαφές αλλά ζητούσε να βρεθεί με την ανήλικη, όπως και έγινε τέσσερις φορές συνολικά.

Στην τρίτη συνάντηση εκείνος προχώρησε σε συγκεκριμένη πράξη με το κορίτσι όπως είπε «εκείνη τη στιγμή πάγωσα και άρχισα να κλαίω όπως αυτός παρά τις αντιδράσεις μου προχώρησε σε συγκεκριμένη πράξη ενώ εγώ τρομοκρατημένη του έδωσα σφαλιάρα». Ο 43χρονος στην τελευταία συνάντηση πρότεινε στο κορίτσι να πάνε στο σπίτι του, ενώ ζητούσε σε όλο το διάστημα της συνομιλίας από την 14χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες και όταν αρνιόταν, εκείνος εκνευριζόταν. «Μου έλεγε, σε παρακαλώ, δείξε μου, έλα, θα περάσουμε ωραία. Έλα, θα περάσεις ευχάριστα μαζί μου… Αισθανόμουν ότι αρχίζει να γίνεται κακός, ένιωθα να κινδυνεύω». 

Η παρατηρητικότητα των γονιών

Οι γονείς του κοριτσιού είναι εκείνοι που παρατηρούν αλλαγές στο παιδί τους με το καμπανάκι να χτυπά στη μητέρα για πρώτη φορά όταν συμπτωματικά ακούει την κόρη της να συνομιλεί με κάποιον που από τη φωνή ακουγόταν ενήλικας. Το κορίτσι σε ερώτηση της μητέρας για το ποιος είναι ο συνομιλητής απαντά ότι είναι ένας φίλος της, όμως εκείνη δεν πείθεται και αποφασίζει από κοινού με τον σύζυγό της να το ερευνήσει. Ανακαλύπτει ένα χαρτάκι με γραμμένους δύο αριθμούς τηλεφώνων και καλώντας το 11888 για το που ανήκουν αυτά τα κινητά της οδηγείται στον 43χρονο.Το σοκ και για τους δύο γονείς ήταν μεγάλο και χωρίς δεύτερη σκέψη οδηγούνται στις αρχές όπου και κάνουν την καταγγελία. 

Η σύλληψη και οι αποκαλύψεις

Ο 43χρονος εντοπίζεται στο πλοίο όπου εργάζεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και συλλαμβάνεται. Οι αστυνομικοί όμως ανακαλύπτουν ότι είναι παλιός γνώριμος στις αρχές έχοντας απασχολήσει τις αρχές για ομοειδή αδικήματα: -Στις 4.03.2022 συνελήφθη κατηγορούμενος για Πορνογραφία Ανηλίκων, Απειλή, Αρπαγή και Εξύβριση, παράβαση του νόμου περί όπλων και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. -Στις 31.07.2020 συνελήφθη κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία με θύμα την ίδια του την κόρη, την οποία χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπο αλλά και με μία ζώνη. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι εξανάγκαζε την πρώην σύζυγό του, με τη χρήση βίας σε σεξουαλικές πράξεις, οι οποίες αναμεταδίδονταν ζωντανά με κάμερες σε χρήστες ζευγάρια ιστοσελίδων με πορνογραφικό υλικό. -Στις 17-02-2022 συλλαμβάνεται εκ νέου κατηγορούμενος και πάλι για ενδοοικογενειακή βία. Παρά τις εγκληματικές του πράξεις κυκλοφορούσε ελεύθερος και περηφανευόταν μάλιστα για αυτές και δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να λέει ότι προσέγγιζε ανήλικες.

Στη 14χρονη μάλιστα είχε πει: «Μου είχε πει για μία πρώην του, 16χρονη, ότι την ξυλοκόπησε επειδή μιλούσε με τον πρώην της και ότι ανέβαζε γυμνές της φωτογραφίες στο Instagram για να την εκδικηθεί ,επειδή μίλαγε με τον πρώην της. Μου τα είχε πει ο ίδιος αυτά. Και του λέω, πας καλά; Αυτά εδώ που κάνεις δεν είναι ωραία, ε και, μου κάνει τώρα, , είναι παρελθόν, ξέχνα το. Εν τω μεταξύ μου είπε ότι κάθε δεκαπέντε ημέρες πήγαινε στα τμήματα Λειβαδιάς και Νίκαιας επειδή έτρωγε μήνυση από την πρώην και τώρα τον Ιούνιο είχε δικαστήριο, αυτά μου είχε πει…». 0 43χρονος που έχει απολογηθεί ήδη, αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες όπως Βιασμός, πορνογραφία ανηλίκων, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

patrisnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ναυτικός «ψάρευε» ανήλικες μέσω διαδικτύου"

Δολοφονία 35χρονης στην Κύπρο: Βρέθηκε δεμένη με καλώδια και φιμωμένη

Σοκ προκαλούν οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη στυγερή δολοφονία 35χρονης Ουκρανής στην Κύπρο. Το άψυχο κορμί του θύματος βρέθηκε δεμένο με καλώδια και φιμωμένο ενώ έφερε τραύματα στο πρόσωπο.

Ενώ έχει σημάνει συναγερμός για τον εντοπισμό του 25χρονου φερόμενου ως δράστη με καταγωγή από την Τουρκία οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα προμελετημένο έγκλημα.

Σε δηλώσεις, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, όπως μεταδίδει το sigmalive.com ανέφερε ότι «λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα, διαχειριστής διαμερισμάτων, στην περιοχή Γερμασόγειας, μαζί με άλλο πρόσωπο, αναζήτησαν 35χρονη η οποία διέμενε τις τελευταίες μέρες στο συγκρότημα διαμερισμάτων».

Αφού δεν ανταποκρινόταν, πρόσθεσε, ο διαχειριστής μπήκε στο διαμέρισμα και εντόπισε νεκρή στο έδαφος την 35χρονη, η οποία βρισκόταν στην Κύπρο από το 2022. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, μέλη της οποίας απέκλεισαν τη σκηνή, μεταξύ αυτών ο βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας και ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού.

«Το θύμα βρέθηκε δεμένο με πλαστικά κορδόνια καλωδίων»

«Από τις επιτόπιες εξετάσεις διαφάνηκε ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, αφού το θύμα βρέθηκε δεμένο με πλαστικά κορδόνια καλωδίων, όπως και άλλα τεκμήρια, που εντοπίστηκαν στη σκηνή, αμέσως κατέδειξαν ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια», συμπλήρωσε ο κ. Κυριάκου.

Φωτογραφία του 25χρονου που αναζητούν οι Αρχές:

 

Σύμφωνα με το alphanews.live, η 35χρονη και ο 25χρονος είχαν δώσει ραντεβού στο διαμέρισμα όπου η 35χρονη βρέθηκε νεκρή μεταξύ 20:00 με 23:00.

«Φως» στη δολοφονία θα ρίξει η νεκροτομή

Αυτοψία στο σημείο του εγκλήματος διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το έγκλημα διαπράχθηκε 4 με 7 ώρες πριν την αυτοψία, ενώ η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού θα διενεργηθεί στις 15:30, στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου, από τις εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 25χρονου αιτητή πολιτικού ασύλου, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του και καταζητείται, ενώ τα στοιχεία του δόθηκαν σε όλα τα σημεία εξόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρόκειται για άτομο από την Τουρκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, με την οποία δίδονται στοιχεία του στη δημοσιότητα, στο πλαίσιο των προσπαθειών εντοπισμού του.

Ως προς το πώς η Αστυνομία οδηγήθηκε στον 25χρονο, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού ανέφερε ότι αυτό έγινε στη βάση εξετάσεων, καταθέσεων και τεκμηρίων που εντοπίστηκαν στη σκηνή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι συγκεκριμένα στοιχεία εντοπίστηκαν στο κινητό του θύματος.

Ερωτηθείς αν ο δράστης είχε προετοιμαστεί για το έγκλημα, είπε πως «φαίνεται να υπήρχε κάποια προμελέτη και εξετάζεται το αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης».

Διαβάστε Περισσότερα » "Δολοφονία 35χρονης στην Κύπρο: Βρέθηκε δεμένη με καλώδια και φιμωμένη"

Δηλώνονται για 4 ώρες, δουλεύουν 8: Έξαρση της υποδηλωμένης εργασίας το α’ τρίμηνο

Θραύση συνεχίζει να κάνει η υποδηλωμένη εργασία στη χώρα, αφού οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι αρκετοί εργοδότες συνεχίζουν να δηλώνουν εργαζόμενους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, αλλά να τους αξιοποιούν με πλήρες ωράριο.

Εκτός από την υποδηλωμένη εργασία, εντοπίζονται και παραβάσεις σχετικές με την αδήλωτη εργασία, αλλά και με την υπέρβαση του ωραρίου μέσω των υπερωριών που δεν δηλώνονται, γεγονός που εντείνει τον προβληματισμό στο υπουργείο Εργασίας σχετικά με την πρακτική αποδοτικότητα της ψηφιακής κάρτας έως τώρα.

Τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2023, που αποκαλύπτει η «Ν», είναι χαρακτηριστικά του μεγέθους του προβλήματος: Σε σύνολο 8.468 ελέγχων, καταγράφηκαν 2.327 κυρώσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6.922.553 ευρώ. Από αυτές, οι 849 παραβάσεις που εντοπίστηκαν αφορούσαν τους πίνακες προσωπικού, δηλαδή κατά κύριο λόγο υπέκρυπταν περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας. Μόνο γι’ αυτές τις παραβάσεις επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 1.922.260 ευρώ.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν άλλες 164 παραβάσεις για αδήλωτη εργασία, με τα πρόστιμα σε αυτή την περίπτωση να ανέρχονται σε 1.753.500 ευρώ. Επίσης, έγιναν αντιληπτές άλλες 50 παραβάσεις για υπέρβαση του χρόνου εργασίας (πρόστιμα 101.000 ευρώ) και 116 παραβάσεις που επικεντρώνονται στα χρονικά όρια λειτουργίας των επιχειρήσεων, εργασίας εργαζομένων, εβδομαδιαία ανάπαυση και αργίες (πρόστιμα 192.310 ευρώ).

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το 36,48% των παραβάσεων που έφεραν στο προσκήνιο οι ελεγκτές του ΣΕΠΕ αφορούσαν κυρίως υποδηλωμένη εργασία. Εάν σε αυτές προστεθούν και οι περιπτώσεις αδήλωτης, υπερωριακής απασχόλησης και χρονικών ορίων λειτουργίας των επιχειρήσεων, τότε προκύπτει ότι οι μισές από τις παραβάσεις που κατέγραψαν οι επιθεωρητές Εργασίας (50,66%) σχετίζονται με τα ωράρια και με τις συμβάσεις που υπογράφονται.

Πρόκειται για μία προβληματική κατάσταση στην αγορά εργασίας, που εντοπίζεται διαχρονικά κατά τα τελευταία έτη από τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ, χωρίς ακόμα να έχει επιτευχθεί σημαντική βελτίωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022, μόνο για περιπτώσεις υποδηλωμένης εργασίας και υπέρβασης ωραρίου καταγράφηκαν 5.297 περιπτώσεις.

Νέες εστίες παραβατικότητας εν μέσω θέρους

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας εκτιμούν ότι κατά τους επόμενους μήνες είναι πιθανό να καταγραφεί αύξηση του φαινομένου, αφού, λόγω της θερινής τουριστικής περιόδου, θα προστεθούν και νέες εστίες παραβατικότητας.

Γι’ αυτό εξάλλου και εντείνονται οι έλεγχοι σε τουριστικά θέρετρα ανά την επικράτεια, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τέτοια περιστατικά εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που αναγκάζονται να δουλεύουν πλήρες ωράριο αλλά να αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς, μιας και έχουν υπογράψει συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

Ήδη οι καταγγελίες που έχουν γίνει σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Ελλάδας (π.χ. Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδος) δείχνουν ότι τα κρούσματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας παραμένουν και πρέπει να αντιμετωπιστούν εν τη γενέσει τους.

Τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ γνωρίζουν ότι αυτές οι περιπτώσεις συχνά υποκρύπτουν τη συναίνεση του εργαζόμενου, αφού μέρος των αποδοχών χορηγούνται ως «μαύρα». Ειδικά σε πολύ κλειστές κοινωνίες, όπως είναι μια τουριστική περιοχή σε κάποιο νησί των Κυκλάδων, είναι πιθανό να γίνονται τέτοιες συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι», που όμως πρέπει να αποκαλύπτονται.

Άλλωστε, αποτελούν ξεκάθαρη στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού και οδηγούν μελλοντικά σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Σε μια τέτοια περίπτωση, καταγράφονται σημαντικές απώλειες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές που πρέπει να αποδίδονται στον ΕΦΚΑ.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δηλώνονται για 4 ώρες, δουλεύουν 8: Έξαρση της υποδηλωμένης εργασίας το α’ τρίμηνο"

Ξεφεύγει η βία με ανήλικους στην Καλαμάτα… άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου!

Ένα νέο περιστατικό βίας διαδέχεται το προηγούμενο, την Παρασκευή 5 Μαΐου, κάτω από την Πλατεία Υπαπαντής δυο ανήλικοι 15 και 16 ετών, δέχθηκαν άγρια επίθεση από παρέα ανηλίκων ίδιας ηλικίας με αποτέλεσα να εισαχθούν στο νοσοκομείο Καλαμάτας με βαρύτατα τραύματα. 

Η Αστυνομία, συνέλαβε τους δράστες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αφέθηκαν ελεύθεροι έως ότου οριστεί δικάσιμος. Εξιτήριο πήρε ο 16χρονος, που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού!

Η βία από ανήλικους έχει Θορυβήσει την τοπική κοινωνία δημιουργώντας τον φόβο σε κάθε γονέα, όταν το παιδί του βγαίνει έξω για έναν καφέ η ένα ποτό για τους κινδύνους που ελλοχεύονται.

ξεφεύγει η βία με ανήλικους στην καλαμάτα… άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου! 8

ξεφεύγει η βία με ανήλικους στην καλαμάτα… άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου! 9 

 ξεφεύγει η βία με ανήλικους στην καλαμάτα… άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου! 10

kalamatatimes

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεφεύγει η βία με ανήλικους στην Καλαμάτα… άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου!"

Κομοτηνή: Σοβαρά επεισόδια στη Νομική του Δημοκρίτειου – «Για ακόμα μια φορά οι αριστερές οργανώσεις απέδειξαν τι εννοούν ως δημοκρατία πανεπιστήμια»

«Για ακόμα μια φορά οι αριστερές οργανώσεις απέδειξαν τι εννοούν ως δημοκρατία και ελευθερία στα πανεπιστήμια», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με αφορμή επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κομοτηνή.

Ειδικότερα, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχολιάζοντας τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Δημοκρίτειο Θράκης αναφέρει τα εξής:

«Το απόγευμα του Σαββάτου, μέλη αναρχικής οργάνωσης, προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή εκδήλωσης με καθαρά ακαδημαϊκό περιεχόμενο στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εισβάλλοντας στην αίθουσα, υβρίζοντας, προπηλακίζοντας και απειλώντας τους φοιτητές και τους συντελεστές της εκδήλωσης. Το μόνο που πέτυχαν ήταν να δείξουν για ακόμα μια φορά στους φοιτητές ότι η αντίληψή τους είναι απόλυτα φασιστική και ακραία.

Στις φοιτητικές εκλογές της 10ης Μαΐου, οι θλιβερές αυτές μειοψηφίες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους φοιτητές, οι οποίοι για 36η συνεχόμενη χρονιά θα αναδείξουν τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πρώτη δύναμη Πανελλαδικά», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομοτηνή: Σοβαρά επεισόδια στη Νομική του Δημοκρίτειου – «Για ακόμα μια φορά οι αριστερές οργανώσεις απέδειξαν τι εννοούν ως δημοκρατία πανεπιστήμια»"

Έβρος: Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία και τους 38 - Από τα fake news στη δικαίωση της Ελλάδας

Ένα ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την αλληλουχία fake news, προπαγάνδας και δυσφήμησης της χώρας μας για την περίφημη υπόθεση της δήθεν νεκρής μικρής Μαρίας στον Έβρο κυκλοφόρησε το editor.gr.

Το βίντεο υπενθυμίζει όλους όσοι μιλούσαν για την υπόθεση των «38» του Έβρου , όσους εντός και εκτός Ελλάδος κατηγόρησαν την χώρα μας για ολιγωρία, παρά την άμεση διάψευση των γεγονότων από την ελληνική πολιτεία.

Στο εν λόγω απόσπασμα το νήμα πιάνεται από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης της είδησης όταν μια ΜΚΟ ενημέρωσε της αρχές για εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα, σε συνοριακή γραμμή στον Έβρο με την Τουρκία.

Από εκεί την στιγμή και ύστερα η Ελλάδα δέχθηκε μια ακατάσχετη επίθεση από ΜΜΕ, ΜΚΟ, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Αριστεράς που είχαν ως αποτέλεσμα την δυσφήμιση της χώρας μας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε αποκαλύψει στην Βουλή τα fake news και τις αναντιστοιχίες στην συγκεκριμένη υπόθεση. Ωστόσο θα έπρεπε να περάσει καιρός και μετά από ενδελεχή δημοσιογραφική έρευνα εγχωρίων αλλά και ξένων ΜΜΕ απεδείχθη ότι όχι μόνο δεν υπήρχε νεκρή 5χρονη Μαρία, όχι μόνο οι 38 δεν βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, αλλά όπως φάνηκε και από την πορεία της Μπαϊντά η οποία τελικά βρέθηκε στην Γερμανία, επρόκειτο για και κατασκευασμένη υπόθεση.

Δείτε το βίντεο:

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Έβρος: Ντοκιμαντέρ για τη δήθεν νεκρή Μαρία και τους 38 - Από τα fake news στη δικαίωση της Ελλάδας"

Ουκρανία: Πήρε εγγυήσεις ο Πριγκόζιν για πυρομαχικά και η Βάγκνερ θα παραμείνει στο Μπαχμούτ

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε σήμερα (7.5.2023) ότι η μισθοφορική ομάδα της Ρωσίας δεν θα φύγει από Μπαχμούτ της Ουκρανίας και θα συνεχίσει τον πόλεμο εκεί, καθώς έλαβε την υπόσχεση κατά την διάρκεια της νύχτας ότι η Μόσχα θα του στείλει όσα πυρομαχικά και όπλα χρειάζονται, προκειμένου να αλωθεί η πόλη.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε προχθές Παρασκευή (5.5.2023) και μάλιστα έξαλλος και με πολλά… γαλλικά ότι η μισθοφορική ομάδα του, που ηγείται της πολύμηνης επίθεσης της Ρωσίας στην πόλη Μπαχμούτ της Ουκρανίας, θα αποσυρθεί από την περιοχή, επειδή όπως είπε οι άνδρες του δεν έχουν αρκετά πυρομαχικά και υφίστανται «ανώφελες και αδικαιολόγητες» απώλειες.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος έχει χλευάσει δημόσια τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού και την ηγεσία του στρατού για τους χειρισμούς τους στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε πως αξιωματικοί στη Μόσχα που αναλώνονται σε «μικροπρεπείς ζήλιες» παρακρατούν κρίσιμες προμήθειες για τους άνδρες του.
Άλλαξε στάση 

Ωστόσο σε ηχητικό μήνυμα που ανήρτησε σήμερα στο κανάλι του στο Telegram, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν άλλαξε τελείως στάση και είπε: «Στη διάρκεια της νύχτας λάβαμε διαταγή μάχης, για πρώτη φορά όλον αυτόν τον καιρό».

«Μας υποσχέθηκαν όσα πυρομαχικά και όπλα χρειαζόμαστε ώστε να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις. Μας υποσχέθηκαν πως όλα όσα χρειάζονται ώστε ο εχθρός να εμποδιστεί να μας αποκόψει (από τις προμήθειες) θα αναπτυχθούν στο πλευρό μας», τόνισε ο Ρώσος αρχηγός της ομάδας Βάγκνερ δείχνοντας αυτός και οι μισθοφόροι θα μείνουν στο Μπαχμούτ.

Η πιο σφοδρή μάχη του πολέμου

Η μάχη για την Μπαχμούτ, την οποία η Ρωσία θεωρεί σκαλοπάτι για άλλες πόλεις στην περιοχή Ντονμπάς της Ουκρανίας οι οποίες διαφεύγουν ακόμη τον έλεγχό της, είναι η πιο σφοδρή της σύγκρουσης, με κόστος χιλιάδες ζωές και στις δύο πλευρές.

Τα ουκρανικά στρατεύματα απωθήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, όμως κρατιούνται σφιχτά στην πόλη ώστε να προκαλέσουν όσες περισσότερες ρωσικές απώλειες μπορούν πριν από την επίθεση που σχεδιάζει το Κίεβο εναντίον των δυνάμεων του εισβολέα κατά μήκος των 1.000 χλμ. της γραμμής του μετώπου.

Αποθέωσε τον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν

Ο Πριγκόζιν δήλωσε επίσης σήμερα πως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέθεσε στον στρατηγό Σεργκέι Σουροβίκιν να εργαστεί δίπλα στη Βάγκνερ.

«Είναι ο μοναδικός άνδρας με αστέρι στρατηγού που ξέρει πώς να πολεμάει», πρόσθεσε.

Ο Σεργκέι Σουροβίκιν ήταν διοικητής της εκστρατείας της Ρωσίας στην Ουκρανία επί πολλούς μήνες προτού δοθεί στον αρχηγό του γενικού επιτελείου, στρατηγό Βαλέρι Γκεράσιμοφ, η συνολική επιχειρησιακή διοίκηση πάνω από αυτόν.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ουκρανία: Πήρε εγγυήσεις ο Πριγκόζιν για πυρομαχικά και η Βάγκνερ θα παραμείνει στο Μπαχμούτ"

Μ. Τσαβούσογλου: Πιθανή μια ένταση με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα

Εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα με την Ελλάδα μπορεί να ξεσπάσει ένταση ανά πάσα στιγμή, τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δίνοντας συνέντευξη στο δίκτυο Haberturk ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκστρατεία κατά της Τουρκίας (σ.σ. από την Ελλάδα) και αυτό ίσως να οφείλεται στους σεισμούς.

Αναφερόμενος στις τουρκικές εκλογές είπε ότι «πάντα θα υπάρχουν συναισθηματικές προσεγγίσεις σε ατμόσφαιρα εκλογών, αλλά αυτές οι εκλογές είναι πολύ κρίσιμες. Υπάρχουν διαφορετικά συναισθήματα τους πρώτους μήνες, αλλά όταν πλησιάζει το τέλος, όταν αυτό αξιολογείται με την λογική, αυξάνεται η στήριξη στον κ. Ερντογάν για την πατρίδα και το έθνος μας».

Στην Τουρκία, μόλις μία εβδομάδα απομένει για τις κρίσιμες εκλογές. Σε λίγη ώρα, είναι προγραμματισμένη η μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Χθες ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρέθηκε στην ασιατική πλευρά της πόλης, όπου υποσχέθηκε να φέρει την άνοιξη στη χώρα. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου είπε ακόμα, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει πως φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό λεφτά – αναφέρεται στα 418 δισεκατομμύρια δολάρια- τα οποία υποσχέθηκε ότι θα τα φέρει πίσω στη χώρα.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος τον κατηγόρησε ότι πήρε μέρος σε μια συνωμοσία ψεύδους κατά του ιδίου σε σχέση με το πραξικόπημα του 2016, είπε ότι δεν θα αφήσουν τη χώρα στους τρομοκράτες, υπονοώντας τη στήριξη που προσφέρει στον υποψήφιο της αντιπολίτευσης το φιλοκουρδικό κόμμα και τον κατηγόρησε επίσης ότι είναι υποχείριο της Δύσης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Τσαβούσογλου: Πιθανή μια ένταση με την Ελλάδα ανά πάσα στιγμή εφόσον δεν επιλυθεί το πρόβλημα"

Εκλογές 2023 - Δουδωνής: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμφωνήσει «ποτέ σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα»

Οξύνθηκαν τα πνεύματα στον τηλεοπτικό «αέρα» και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Καλημερά» με τον Γιώργο Αυτιά, όπου βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτής μεταξύ άλλων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Μόλις δύο εβδομάδες πριν την Κυριακή 21 Μαΐου, την ημέρα των εκλογών 2023, τα πνεύματα οξύνονται ανάμεσα στα κόμματα, ενώ το ΠΑΣΟΚ με κάθε ευκαιρία διαμηνύει πως δεν πρόκειται να κάνει οποιαδήποτε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΜέΡΑ25 και κρατά σκληρή στάση στα όποια σενάργια συνεργασίας ακούγονται.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Δουδωνής αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες σχολίασε: «Έχω να πω τρία ποτέ: Εμείς ποτέ δεν θα συμπράξουμε με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποτέ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και ποτέ δεν θα έχουμε κυβερνητικό εταίρο τον κ. Βαρουφάκη. Ποτέ δεν θα κάνουμε εμείς πρωθυπουργό σε συγκυβέρνηση τον κ. Μητσοτάκη, ποτέ τον κ. Τσίπρα και ποτέ δεν θα συμπράξουμε με τον Γιάνη Βαρουφάκη που μας πήγε σχεδόν στη δραχμή».

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε παρατήρηση της παριστάμενης δημοσιογράφου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γενόσημο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν γενόσημο του ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν έχει τη δραστική ουσία. Αν διαβάσετε το τελευταίο βιβλίο του Θανάση Λάλα με τις συνεντεύξεις του Ανδρέα Παπανδρέου θα διαπιστώσετε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας βαθύτατα μορφωμένος άνθρωπος με μεγάλη εκτίμηση και σεβασμό στην αντίθετη γνώμη». 



Λίγο αργότερα, ο Νάσος Αθανασίου θέλησε να συμβουλέψει τον κ. Δουδωνή λέγοντάς του «ποτέ μην λες ποτέ, το ποτέ κρατάει μέχρι τις 21 Μαΐου» ενώ ο ίδιος σχολιάζοντας έπειτα την συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Άκη Σκέρτσου νωρίτερα στον ΣΚΑΪ. «Ποτέ δεν άκουσα τόσα ψέματα σε τόσο λίγο χρόνο», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησε αρκετή ένταση με άπαντες να προσπαθούν να ακουστούν, ενώ ο Νάσος Αθανασίου θέλησε να ρωτήσει τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ, Σπύρο Καρανικόλα γιατί αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ με τον ίδιο να απαντά πως «έβλεπα πως το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει προς το ΣΥΡΙΖΑ και δεν μου άρεσε, είμαι φανατικός αντί-ΣΥΡΙΖΑ».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Εκλογές 2023 - Δουδωνής: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμφωνήσει «ποτέ σε πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα»"

Επεισόδια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, κάηκαν τρία τουριστικά λεωφορεία

Επεισόδια σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από την Γεωπονική Σχολή Αθηνών. Συγκεκριμένα περίπου στις 2.30 και ενώ εντός της Σχολής ήταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη εκδήλωση (συναυλία), ομάδα περίπου 15 ατόμων βγήκε στη λεωφόρο Αθηνών και πέταξαν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Από τις μολότοφ προκλήθηκε φωτιά σε σταθμευμένα λεωφορεία με αποτέλεσμα δυο εξ΄ αυτών να υποστούν εκτεταμένες ζημίες και μικρότερες φθορές ένα τρίτο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Λόγω των επεισοδίων η λεωφόρος Αθηνών παρέμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Σπύρου Πάτση έως την οδό Μητροδώρου, περίπου από τις 02.30 έως τις 05:00.

Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή εννέα ατόμων, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΠΕ/ euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, κάηκαν τρία τουριστικά λεωφορεία"

Αρχ. Ολυμπία: Στο “Καραμανδάνειο” 5χρονη με κάταγμα κρανίου, μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά (photos)

Στο “Καραμανδάνειο” παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται ένα 5χρονο κοριτσάκι, που το απόγευμα του Σαββάτου τραυματίστηκε σοβαρά στην παιδική χαρά της Αρχαίας Ολυμπίας στο κέντρο της πόλης.

Το κοριτσάκι λίγο έλλειψε να χάσει το μάτι του, όταν σκόνταψε και έπεσε πάνω σε σίδερα που εξείχαν ανάμεσα σε τσιμέντα. Σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού που μίλησε στο ilialive.gr το παιδάκι έσκισε το πρόσωπό του ακριβώς δίπλα στο μάτι του, ενώ αργότερα από τις εξετάσεις φάνηκε πως έχει υποστεί κάταγμα κρανίου.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 6 το απόγευμα. “Ήταν περίπου 50 παιδιά με τους γονείς τους στο χώρο και έπαιζαν. Υπήρχε και ένα πάρτι εκεί παιδικό. Η κόρη μου σκόνταψε στο έδαφος και έπεσε πάνω στο τσιμέντο όπου εξείχαν τα σίδερα και τραυματίστηκε. Άμεσα την πήγαμε στο Κέντρο Υγείας Αρχ. Ολυμπίας και από εκεί στο νοσοκομείο του Πύργου. Τώρα είμαστε στο “Καραμανδάνειο” όπου νοσηλεύεται και περιμένουμε να δούμε από τις εξετάσεις πέρα από το σκίσιμο στο μάτι, τι άλλο έχει υποστεί γιατί υπάρχει κάταγμα στο κρανίο” ανέφερε ο Θανάσης Καραχάλιος.

Κάτοικος Πλατάνου ο κ. Καραχάλιος, πήγε με τη σύζυγό και την κόρη του στην παιδική χαρά για να παίξει η 5χρονη με τα άλλα παιδάκια, αλλά δεν περίμενε ότι μπορεί να συμβεί ένα τόσο σοβαρό ατύχημα. Ιδιαίτερα όταν υποτίθεται πως οι παιδικές χαρές σε όλη τη χώρα - λόγω άλλων σοβαρών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που έχουν συμβεί στο παρελθόν, έκλεισαν για να κατασκευαστούν με πιστοποιήσεις και όρους ασφάλειας για το παιδί.

Και σαφώς οι ευθύνες του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας είναι μεγάλες, ιδιαίτερα όταν αρκετές ώρες μετά το ατύχημα, η παιδική χαρά συνεχίζει να είναι σε χρήση προς τα παιδιά και το σημείο δεν έχει αποκλειστεί, καθώς φαίνεται και στις φωτογραφίες που ελήφθησαν το πρωί της Κυριακής.

Η οικογένεια αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά του δήμου, ώστε αυτή η αβλεψία και τυχόν άλλες στο μέλλον να μην ταλαιπωρήσουν άλλα παιδάκια και οικογένειες…

paidiki xara 2

paidiki xara 3

paidiki xara 4

paidiki xara 5

Νέα υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης ο Πύργος - Δύο συλλήψεις με 150 γραμμ. από τη Δίωξη Ναρκωτικών

Αμαλιάδα: Θλίψη για την απώλεια του Σπύρου Παπασπυρόπουλου - Κατέληξε στο νοσοκομείο

Γ.Ν. Ηλείας: “Πράσινο φως” από Γκάγκα για προκήρυξη δυο μόνιμων ιατρών

Ηλεία: Κτηνωδία στο δάσος της Μαραθιάς – φόλες σκόρπισαν τον θάνατο σε 3 σκυλιά

Αρχ. Ολυμπία: Στο “Καραμανδάνειο” 5χρονη με κάταγμα κρανίου, μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά (photos)
Επιτάλιο: Σοβαρά τραυματίας 45χρονος μετά από πτώση από στέγη
Αμαλιάδα: Νέο σοβαρό τροχαίο στη διασταύρωση της συμφοράς (photos) 
 
Εργαζόμενοι στη Ν.Μ. Πύργου: ’’Ποιος κοροϊδεύει ποιον’’ 
 
Με τη συμμετοχή 3900 στελεχών, 133 αεροσκαφών και 13 πολεμικών πλοίων και σκαφών ολοκληρώθηκαν οι πολυεθνικές ασκήσεις «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» και «ΩΡΙΩΝ 23» 
 
Κατάκολο: 226 προγραμματισμένες αφίξεις για το 2023 με πρόβλεψη για μεγάλες πληρότητες

ilialive

Διαβάστε Περισσότερα » " Αρχ. Ολυμπία: Στο “Καραμανδάνειο” 5χρονη με κάταγμα κρανίου, μετά από ατύχημα σε παιδική χαρά (photos) "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news