facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Ανακοίνωση του προϊσταμένου Διεύθυνσης Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο προϊστάμενος Διεύθυνσης του Ειδικού Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας, «προς αποκατάσταση της αλήθειας» αναφορικά με τις καταγγελίες πρώην κρατουμένου για βασανιστήρια που βίωσε στο εν λόγω κατάστημα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Επειδή πολλά λέγονται τις τελευταίες δύο ημέρες, σχετικά με τις καταγγελίες πρώην κρατουμένου του Σωφρονιστικού Καταστήματος, πού έχω την τιμή να διευθύνω και προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να δηλώσω τα παρακάτω:

Ο δεκαεπτάχρονος πρώην κρατούμενος εισήχθη στο Κατάστημά μας στις 26-09-2022 και αποφυλακίσθηκε στις 17-03-2023. Αφού ρωτήθηκε τοποθετήθηκε σε θάλαμο της επιθυμίας του. Τις απογευματινές ώρες της 27-9-2022 βρέθηκε από τον  Υπαρχιφύλακα του Καταστήματος χτυπημένος  και αμέσως διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ  το ίδιο βράδυ επέστρεψε στο Κατάστημα. Για το συμβάν διενεργήθηκε άμεσα Πειθαρχική διαδικασία στις 4-10-2022 και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν. Αμέσως μετά το συμβάν επικοινώνησα με την μητέρα του κρατούμενου, με την οποία έκτοτε είχα συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες, μέχρι και την αποφυλάκιση του. Πολλές φορές ο συγκεκριμένος κρατούμενος ερχόταν στο γραφείο μου και έκανε συζητήσεις, τόσο με εμένα όσο και  με τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, αλλά και τον Αρχιφύλακα και σε καμία περίπτωση δεν μας είχε αναφέρει οποιαδήποτε σεξουαλική η σωματική κακοποίησή του. Τοποθετήθηκε κατόπιν δικής του επιθυμίας μόνος του σε θάλαμο (και όχι σε απομόνωση όπως είπε ο συνήγορός του, γιατί δεν υπάρχει χώρος απομόνωσης στο ΣΚ), ενώ προαυλιζόταν μόνος του επίσης. Σε λίγο διάστημα ζήτησε να μείνει με άλλα άτομα για να μην είναι μόνος και προαυλιζόταν και με άλλους κρατούμενους, πού δεν είχαν καμία σχέση με εκείνους πού είχαν εμπλακεί στο περιστατικό της 27ης Σεπτεμβρίου 2022. Εδώ να αποσαφηνιστεί ότι εκείνοι οι συγκρατούμενοί του, πού τιμωρήθηκαν για το περιστατικό του ξυλοδαρμού του, δεν έμειναν ποτέ στον ίδιο θάλαμο με τον καταγγέλλοντα, ενώ οι 3 εξ αυτών φυλακίστηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο από τις 27/9/22. Επομένως δεν ευσταθεί η δήθεν πληροφορία ότι όσοι τον χτύπησαν αρχικά είναι οι ίδιοι με τους φερόμενους βιαστές του.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος παρακολουθούσε, ως μαθητής της Γ’ γυμνασίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου του Καταστήματος και,  όπως προκύπτει  από τις  σχετικές  καταστάσεις, συμμετείχε  δύο φορές το μήνα στην Ομάδα Αυτοβοήθειας  της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Εφήβων και Νεαρών Ανηλίκων Παραβατών του ΚΕΘΕΑ, αποτελούμενη  από δύο ψυχολόγους,  στους οποίους ουδέποτε είχε αναφέρει κάτι το ανησυχητικό. Επίσης, να σημειωθεί ότι ο εν λόγω πρώην κρατούμενος στο διάστημα πού διαβιούσε στο ΣΚ δεν δέχθηκε επίσκεψη από τους γονείς του. Η μητέρα του ήρθε πρώτη και τελευταία φορά να τον παραλάβει κατά την αποφυλάκισή του. Έκανε χρήση μόνο ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου, πού θα μπορούσε να αναφέρει όσα καταγγέλλει εκ των υστέρων, αφού εκεί μιλάει μόνος του χωρίς την παρουσία φυλακτικού προσωπικού.

Μάθαμε έκπληκτοι και εμείς οι εργαζόμενοι στο ΣΚ Κασσαβέτειας τις καταγγελίες του εν λόγω πρώην κρατουμένου από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οφείλω εκ μέρους όλων των εργαζομένων στο εν λόγω Σωφρονιστικό Κατάστημα να δηλώσω κατηγορηματικά ότι καμία καταγγελία, αναφορά ή έστω νύξη δεν έγινε από τον συγκεκριμένο πρώην κρατούμενο για σωματική ή ψυχική κακοποίησή του από άλλους συγκρατούμενους και πολύ περισσότερο δεν δήλωσε ποτέ αυτά πού τώρα αναφέρει στην καταγγελία του περί ομαδικού βιασμού σε κανένα εντεταλμένο όργανο του ΣΚ, κοινωνικό λειτουργό ή ψυχοθεραπευτή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, η οποία άμεσα διέταξε προς την αρμόδια Εισαγγελία Βόλου πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα και εμείς ως Σωφρονιστικό Κατάστημα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το συντομότερο να λάμψει η αλήθεια, να διαλευκανθεί αυτή η τόσο σοβαρή καταγγελία και να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη όλοι οι υπαίτιοι, καθώς ουδέποτε έχουμε ανεχτεί  τέτοια σοβαρά περιστατικά να λαμβάνουν χώρα στο Κατάστημά μας».

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακοίνωση του προϊσταμένου Διεύθυνσης Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας"

Εγκύκλιος του Αρείου Πάγου προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας για τις παραλίες – «Διαφυλάξτε το δημόσιο χαρακτήρα τους»

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος απέστειλε εγκύκλιο στους εισαγγελείς όλης της χώρας και τους καλεί να παρέμβουν όπου αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να διαφυλάξουν το δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο για τις παραλίες όλης της χώρας ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει χαρακτηριστικά πως:

-Απαγορεύεται απολύτως η κατασκευή κτισμάτων και εν γένει η τοποθέτηση κατασκευασμάτων στον αιγιαλό και την παραλία.

-Οποιαδήποτε μόνιμη κατασκευή βρίσκεται εκτός των ορισμών του νόμου είναι άμεσα κατεδαφιστέα.

-Ιδιωτικές παραλίες κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ο νόμος δεν γνωρίζει.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος του Αρείου Πάγου προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας για τις παραλίες – «Διαφυλάξτε το δημόσιο χαρακτήρα τους»"

Δίκη Πισπιρίγκου: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον εντατικολόγο ζήτησε ο συνήγορος

Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση της  Ρούλας Πισπιρίγκου, με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, ζήτησε η υπεράσπιση της κατηγορουμένης για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, ώστε να αποσαφηνιστεί αν ευσταθεί ο ισχυρισμός της κατηγορουμένης ότι ο εντατικολόγος είχε αναφερθεί σε καθυστερημένη αντίδραση του Καραμανδάνειου στην ανακοπή του κοριτσιού – κάτι που ο ίδιος ο μάρτυρας διέψευσε κατηγορηματικά.

Ο δικηγόρος είπε στο δικαστήριο πως ο γιατρός “είχε πει στην κ. κατηγορουμένη, πως αν η Τζωρτζίνα είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά στο Καραμανδάνειο, τώρα θα περπατούσε”. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Ηλιάδης αρνήθηκε πως έχει πει κάτι τέτοιο: “Δεν είναι στον ιατρικό μου λόγο να εκφέρω τέτοιες εκφράσεις” είπε ο μάρτυρας.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα, ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον κ. Ηλιάδη για συνέντευξη που είχε δώσει τον Ιούλιο του 2022. Στον διάλογο παρενέβη και η πρόεδρος.

Συνήγορος: Λέτε ότι θεωρείτε την ανακοπή στην Τζωρτζίνα σαν τρίτο θάνατο. Γράφει ότι είπατε πως το φινάλε του δράματος στη Τζωρτζίνα γράφτηκε στο Καραμανδάνειο. Λέει πως ξέρατε ότι το παιδί δεν θα ξαναμιλήσει, δεν θα περπατήσει Αυτά που λέω εγώ τόσες μέρες δηλαδή: ότι η αναζωογόνηση στο Καραμανδάνειο ήταν θάνατος. Γιατί τόσες μέρες δεν μου απαντάτε; Λέτε αυτά που λέω και εγώ, και εσείς λέτε εδώ ότι όλα αυτά τα καταλάβατε μετά τη μαγνητική….

Μάρτυρας: Βεβαίως θεωρώ την ανακοπή σαν θάνατο. Δε θα φτάναμε ποτέ να περπατήσει η Τζωρτζίνα. Η ζωή όμως δεν ολοκληρώνεται για να περπατήσει κάποιος. Όμως και ένα βήμα, ένα κλώτσημα μιας μπάλας, είναι αρκετά σημαντικό για μια οικογένεια. Δεν της δώσαμε το χρόνο της. Η αποκατάσταση των παιδιών μπορεί να πάρει δυο και τρία χρόνια…

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό το φινάλε του δράματος που είπατε;

Μάρτυρας: Αν δεν υπήρχε ο κ. Χασαπόπουλος (αναισθησιολόγος Καραμανδάνειου) το παιδί θα είχε πεθάνει στο Καραμανδάνειο.

Συνήγορος: Ζητάμε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Ηλιάδη με την κ. κατηγορουμένη. Της είχε πει πως αν είχε διασωληνωθεί στα πρώτα δέκα λεπτά η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, το παιδί θα περπατούσε.

Πρόεδρος: Εννοείτε μετά την απολογία της κατηγορουμένης;

Συνήγορος: Ναι. Της είχε πει της κ. κατηγορουμένης, πως αν το παιδί είχε διασωληνωθεί στο 10λεπτο, θα πήγαινε σχολείο.

Μάρτυρας: Δεν είναι στον ιατρικό μου λόγο να λέω τέτοιες εκφράσεις. Εμείς κάθε νύχτα (που ήταν στην ΜΕΘ η Τζωρτζίνα) δεν ξέραμε αν θα ξημερώσει.

Ο γιατρός επανέλαβε πως όσο το κοριτσάκι ήταν στην ΜΕΘ, δεν εμφάνισε κανένα επεισόδιο, και πως τα συμβάντα ξεκίνησαν αφού αποσωληνώθηκε.

“Θα μπορούσε να τα έχει προκαλέσει η κ. κατηγορουμένη;” τον ρώτησε ο συνήγορος υπεράσπισης με τον μάρτυρα να απαντά: “Αυτό δεν το γνωρίζει κανένας”.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, σε άλλο κύκλο ερωτήσεων ρώτησε τον μάρτυρα “πότε ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τις μεταμοσχεύσεις με την κυρία κατηγορουμένη;” με τον κ. Ηλιάδη να απαντά κοφτά “Ποτέ!” .

Πρόεδρος: Είναι αυτό η θέση της κ. κατηγορουμένης κ. συνήγορε;

Συνήγορος: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Και γατί δεν το είπατε από την αρχή;

Συνήγορος: Γιατί, υπήρχε κανείς να την κατευθύνει την κ. κατηγορουμένη; (σ.σ. αναφέρεται σε προηγούμενους συνηγόρους της κατηγορουμένης)

Πρόεδρος: Μα ούτε και εσείς τα λέτε στα υπομνήματά σας.

Συνήγορος: Μετά το επεξεργάστηκα.

Πρόεδρος: Αυτό είναι θέση και του κ. Δασκαλάκη; Το είχε πει δηλαδή στον άντρα της;

Συνήγορος: Όχι. Σπανίως εμφανίζονταν.

Πρόεδρος: Και τι είπε η εντολέας, στις συζητήσεις στις οποίες αναφέρεστε για μεταμοσχεύσεις;

Συνήγορος: Αρνήθηκε.

Σε επίδειξη από τον δικηγόρο της Ρ. Πισπιρίγκου, φωτογραφιών της κατηγορουμένης με την Τζωρτζίνα, ώστε να απαντήσει ο μάρτυρας αν σε αυτές βλέπει “μία αδιάφορη μάνα” ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι “την άποψή μου την έχω καταθέσει. Δεν μπορώ να κρίνω από μια φωτογραφία”.

 Πρόεδρος: Ποιος την έχει τραβήξει αυτή τη φωτογραφία;

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ο Μάνος μέσα στη ΜΕΘ.

Η εξέταση του κ. Ηλιάδη θα συνεχιστεί και σε άλλη δικάσιμο που θα ορίσει το δικαστήριο.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη Πισπιρίγκου: Κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον εντατικολόγο ζήτησε ο συνήγορος"

Ευλογιά των πιθήκων: Έφτασαν τα 88 τα κρούσματα στην Ελλάδα, αναφέρει το ECDC

Αλλά οκτώ νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων εντοπίστηκαν τον τελευταίο μήνα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Η νόσος mpox (ή ευλογιά των πιθήκων, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της) δίνει αν και σποραδικά κρούσματα στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση σύμφωνα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (ECDC).

Στη νεότερη έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης που εξέδωσε, αναφέρει ότι από τις 4 Απριλίου 2023 έως και τις 3 Μαΐου 2023 καταγράφηκαν σε έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οκτώ νέα κρούσματα της νόσου mpox. Από δύο κατέγραψαν Ολλανδία και Πολωνία, ενώ Αυστρία, Ελλάδα, Ιρλανδία και Ισπανία είχαν από ένα.

Η ευλογιά των πιθήκων μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας τον Μάιο του 2022. Εκείνο τον μήνα άρχισαν να καταγράφονται κρούσματα σε χώρες όπου φυσιολογικά δεν ενδημεί ο υπαίτιος ιός. Έκτοτε, τα περιστατικά εξακολουθούν να αυξάνονται, αν και με ολοένα βραδύτερο ρυθμό.

Η κορύφωση του μηνιαίου αριθμού περιστατικών ήταν τον Ιούλιο του 2022. Από τον Δεκέμβριο 2022 έως σήμερα, ο αριθμός έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Δεν έχει όμως μηδενιστεί, τονίζει το ECDC.
 
Στην Ευρώπη

Από πέρυσι τον Μάιο έως τώρα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα άλλα κράτη-μέλη του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (29 χώρες) έχουν επιβεβαιωθεί συνολικώς 21.223 περιστατικά. Έχουν επίσης αναφερθεί έξι θάνατοι (3 στην Ισπανία, 2 στο Βέλγιο και 1 στην Τσεχία). Από τα ευρωπαϊκά κρούσματα, τα περισσότερα έχουν αναφερθεί:

Στην Ισπανία (7.551)

Στη Γαλλία (4.146)

Στη Γερμανία (3.676)

Στην Ολλανδία (1.264)

Στην Ιταλία (957)

Στην Πορτογαλία (949)

Στο Βέλγιο (793)

Στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 88. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τον Νοέμβριο του 2022, έως τότε είχαν καταγραφεί 85 περιστατικά. Όλοι ήταν άνδρες, ηλικίας 16 έως 62 ετών (μέση ηλικία: 37 έτη). Οι 24 (το 28%) είχαν αναφέρει ταξίδι στο εξωτερικό εντός του χρόνου επώασης της νόσου.

Το ECDC επισημαίνει πως παρότι μειώνονται εδώ και μήνες τα κρούσματα στην Ευρώπη, ο συνολικός κίνδυνος μόλυνσης από την mpox παραμένει μέτριος για τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες. Για τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι χαμηλός.

Τι είναι η mpox

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει πως η πρώην ευλογιά των πιθήκων είναι μία σπάνια ιογενής λοίμωξη. Μεταδίδεται κυρίως από άγρια ζώα που απαντώνται σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής.

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο γίνεται μέσω της επαφής με δερματικές βλάβες ή/και σωματικά υγρά του πάσχοντος. Μεταδίδεται επίσης με μολυσμένα αντικείμενα, καθώς και μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων κατόπιν παρατεταμένης στενής επαφής σε μικρή απόσταση.

Τα συμπτώματα που προκαλεί η mpox συμπεριλαμβάνουν:

Πυρετό

Πονοκέφαλο

Μυαλγίες

Οσφυαλγία

Λεμφαδενοπάθεια

Ρίγος

Εξάντληση

Συνήθως εμφανίζεται χαρακτηριστικό εξάνθημα 1 έως 5 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Παρότι δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν πλήρως σε λίγες εβδομάδες. Υπάρχει επίσης εμβόλιο που χορηγείται στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι άνδρες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης, αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Το ίδιο και όσοι έχουν ταξιδέψει πρόσφατα σε χώρες της Αφρικής όπου ενδημεί η νόσος.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ευλογιά των πιθήκων: Έφτασαν τα 88 τα κρούσματα στην Ελλάδα, αναφέρει το ECDC"

Βουλιαγμένη: Σκύλος της οικογένειας Τσιτσιπά επιτέθηκε και δάγκωσε ανήλικο!

Ανήλικος δέχθηκε επίθεση από σκύλο στη Βουλιαγμένη.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι στην οδό Λυκούργου 14 στη Βουλιαγμένη, σκυλί της οικογένειας Τσιτσιπά, η οποία αυτή τη στιγμή λείπει στι εξωτερικό, κατάφερε να βγεί από  την περίφραξη και να δαγκώσει σε χέρια και πόδια εναν 13χρονο που επέστρεφε απο το σχολείο του.

Το παιδί το έβαλε στα πόδια και ξέφυγε από το τετράποδο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε  στο κέντρο υγείας, και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού υπάρχει πιθανότητα να προσήχθη η Ελληνίδα οικιακή βοηθός της οικογενείας. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλιαγμένη: Σκύλος της οικογένειας Τσιτσιπά επιτέθηκε και δάγκωσε ανήλικο!"

Χίος: Τρομακτική η κατάσταση στην Φοιτητική Λέσχη – Κατσαρίδες, ωμό κοτόπουλο και… σκουλήκια στο φαγητό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την φοιτητική λέσχη της Χίου, με τους φοιτητές να βρίσκουν στο φαγητό τους μέχρι και… σκουλήκια.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά το politic.gr, κάθε μέρα στην φοιτητική λέσχη τους επιφυλάσσει και μια έκπληξη με τους φοιτητές να καταγγέλλουν την ποιότητα του φαγητού και τις συνθήκες που επικρατούν.

Ήρθαμε σε επικοινωνία με το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων Γιάννη Κουκουλάρη , ο οποίος μας μίλησε για την καθημερινότητα των φοιτητών μέσα στην λέσχη.

Σύμφωνα με τα όσα μας τόνισε ο ίδιος, οι φοιτητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σίτιση τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα, ενώ τονίζει και την έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζει η φοιτητική λέσχη.

Η θέση των παρατάξεων

Ρωτήσαμε τον Γιάννη Κουκουλάρη τι κάνουν οι φοιτητικές παρατάξεις για αυτήν την κατάσταση, με τον ίδιο να τονίζει ότι τα προηγούμενα χρόνια με την πρωτοκαθεδρία της κυβερνητικής παράταξης της ΔΑΠ και την έλλειψη πρωτοπόρου φοιτητικού κινήματος, «η κατάσταση στο πανεπιστήμιο έχει ξεφύγει».

Μάλιστα όπως μας τόνισε η παράταξη της ΔΑΠ κράτησε ουδέτερη στάση στο συγκεκριμένο θέμα – που είναι θέμα υγειονομικού ενδιαφέροντος – προσπαθώντας να «ρίξει στάχτη στα μάτια των φοιτητών μιλώντας για περισσότερους ελέγχους».

Το θέμα ανέδειξε, σύμφωνα με τον Γιάννη Κουκουλάρη, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (μαζί με φοιτητές που δεν άντεχαν άλλο αυτή την κατάσταση) η οποία από το 2021 και έπειτα προσπαθεί να κινητοποιήσει τους φοιτητές για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους και διατροφής τους.

Αναλυτικά η καταγγελία της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας:

Δεν ανεχόμαστε να τρώμε σκουπίδια

Ντροπή, Αίσχος και Αηδία. Μόνο αυτές οι λέξεις μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, αναφορικά με τη σίτιση μας στη φοιτητική λέσχη.

«Σύγχρονο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο» σημαίνει:

  • Εκατομμύρια σε επιχειρηματικές θερμοκοιτίδες και προγράμματα
  •  Σίτιση για τους φοιτητές με σκουλήκια στο φαΐ και…κατσαρίδες για παρέα

Η σίτιση έχει γίνει παροχή για λίγους και εκλεκτούς, αφού η Χίος έχει από τους λιγότερους δικαιούχους στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επομένως όσοι δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για το καθημερινό τους φαγητό και αυτο που αντικρίζουν είναι :

  • Ολοένα και μικρότερες μερίδες, κακής ποιότητας
  • Παραλείψεις γευμάτων (πρωινού)
  • Εγκαταστάσεις υγειονομική βόμβα με μουχλιασμένα κρέατα, χαλασμένα ψυγεία
  • Ακατάλληλος και επικίνδυνος χώρος για τη λειτουργία της σίτισης, που είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο»

Τα περιστατικά βέβαια των τελευταίων ημερών είναι που ξεχειλίζουν το ποτήρι, αφού μετά τις αναφορές για τροφικές δηλητηριάσεις, φοιτητές βρίσκουν στη σοκολατόπιτα τους σκουλήκι (!!!) και σιτίζονται παρέα με…κατσαρίδες. Θα ήταν τραγελαφικό αν δεν ήταν επικίνδυνο!

Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική, μαζί με όλους τους φοιτητές όπως είναι φυσικό δεν ανέχονται αυτή την κατάσταση, θίξαμε από την πρώτη στιγμή το θέμα της ποιότητας της σίτισης μας, μαζί με τα λοιπά αιτήματα, για δωρεάν μερίδες χωρίς κριτήρια, κατάλληλες εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Δεν σιωπήσαμε και δεν αποκρύψαμε τους ελέγχους του υγειονομικού, που επιβεβαίωσαν τα οφθαλμοφανή και ακόμα χειρότερα.

Στα ανεκδιήγητα που έχουμε ακούσει όλο αυτό το διάστημα από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπως «αν δεν πληρώνουμε στη λέσχη δεν θα έχει κέρδος ο εργολάβος, άρα γιατί να την κρατήσει ανοιχτή» ή το μεγάλο τους κατόρθωμα να κατεβάσουν το αντίτιμο στη σίτιση κατά 0,30 ολόκληρα λεπτά του ευρώ, προστίθεται και η απαράδεκτη στάση τους απέναντι στις αποκαλύψεις του υγειονομικού για τη σίτιση.

Προτάσεις για…κουτιά και πλατφόρμες παραπόνων, επίρριψη ευθυνών σε μεμονωμένα άτομα και προσπάθειες παρεμπόδισης κινητοποιήσεων των φοιτητών που όμως δεν τους πέρασαν!

Γυρνάμε την πλάτη στις λογικές του συμβιβασμού, της ανοχής που μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω!

Καμία ανοχή στην υποβάθμιση της ζωής και των σπουδών μας. Με την υγεία των φοιτητών δεν θα (παίζει) κάνεις. Καλούμε τους φοιτητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, προκειμένου να γίνουν τα αυτονόητα. Δεν θα συμβιβαστούμε το 2023 να τρώμε σάπιο φαγητό

Ο αγώνας για ολόπλευρη μόρφωση, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, σίτισης, στέγασης, εργασίας είναι το πραγματικά σύγχρονο και αναγκαίο στο σήμερα.

Δεν θα τους περάσει !

Τώρα μιλάμε εμείς! Στις 10 Μάη παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά στα ψηφοδέλτια και ψηφίζουμε Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας!

politic
Διαβάστε Περισσότερα » "Χίος: Τρομακτική η κατάσταση στην Φοιτητική Λέσχη – Κατσαρίδες, ωμό κοτόπουλο και… σκουλήκια στο φαγητό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)"

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες υπό την απειλή όπλου

Συνελήφθησαν , το πρωί της Πέμπτης, τρεις άνδρες ηλικίας 41, 38 και 31 ετών, ως μέλη συμμορίας που διέπραττε πλαστογραφίες και ληστείες, υπό την απειλή όπλου, σε καταστήματα σε περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- συμμορία που διαπράττει πλαστογραφίες και ληστείες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ΄εξακολούθηση και από κοινού, απείθεια καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και τα ναρκωτικά.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, οι ανωτέρω είχαν ενωθεί, συστήνοντας συμμορία, η οποία έχοντας συγκεκριμένη «επιχειρησιακή» δομή και διακριτούς ρόλους κι έχοντας προμηθευτεί τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (μοτοσικλέτες, κράνη μηχανής, πιστόλια, ασυρμάτους, επιχειρησιακό ρουχισμό κ.ά.) διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα.

Ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία:

  • στόχευαν σε καταστήματα με μεγάλα χρηματικά αποθέματα, όπως ζαχαροπλαστεία κατά τις εορταστικές μέρες και ανταλλακτήρια χρημάτων, τα οποία βρίσκονταν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής,
  • προσέγγιζαν τους υπαλλήλους των καταστημάτων και τους αιφνιδίαζαν αφαιρώντας τα χρηματικά ποσά, υποδυόμενοι διάφορους ρόλους, όπως διανομέας καφέ «delivery» ή διανομέας ταχυμεταφορών «courier»,
  • κάλυπταν τα χαρακτηριστικά τους με κράνη μηχανής, σκούφο και μάσκες προστασίας κατά του κορωνοϊού, ενώ φορούσαν γάντια,
  • εισέρχονταν στα καταστήματα με την απειλή πιστολιού και ακινητοποιώντας τους παθόντες, αφαιρούσαν τα χρηματικά ποσά,
  • χρησιμοποιούσαν μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού για την μετάβαση και διαφυγή τους από τους χώρους διάπραξης των ληστειών, στις οποίες είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν αντιγράψει από μοτοσικλέτες που πωλούνταν σε διαδικτυακό ιστότοπο.

Παράλληλα διακριβώθηκε ο ρόλος καθενός κατά τη διάπραξη των ληστειών, ως εξής:

  • o 41χρονος είχε «υποστηρικτικό» ρόλο καθώς πραγματοποιούσε επικοινωνίες με τα καταστήματα επιτρέποντας έτσι στον φυσικό αυτουργό να ολοκληρώσει ευκολότερα την πράξη του, παρείχε μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και είχε αναλάβει την αποθήκευση και απόκρυψη των απαραίτητων αντικειμένων (όπλου, ασυρμάτων, κρανών) και ενδυμάτων (είδη ρουχισμού, γάντια κ.λπ.) που χρησιμοποιούσαν στην τέλεση των πράξεων,
  • ο 38χρονος είχε τον επιχειρησιακό ρόλο, καθώς μετέβαινε ο ίδιος με «επιχειρησιακές» μηχανές στα καταστήματα «στόχους» και εισερχόταν στα καταστήματα όπου με την απειλή όπλου ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε τα χρηματικά ποσά ενώ
  • ο 31χρονος είχε υποστηρικτικό ρόλο λειτουργώντας ως «τσιλιαδόρος», ενώ παράλληλα αναλάμβανε την εύρεση μοτοσικλετών στο διαδίκτυο των οποίων τα στοιχεία κυκλοφορίας πλαστογραφούσαν σε πινακίδες που τοποθετούσαν στις «επιχειρησιακές μηχανές», ώστε να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι σφαιριδίων με γεμιστήρα κενού περιεχομένου,
  • πιστόλι μικρού μεγέθους με καφέ λαβή,
  • πλαστική θήκη μεταφοράς όπλου – πιστολιού με γεμιστήρα σφαιριδίων κενού περιεχομένου,
  • χάρτινο σωληνάριο που περιείχε πλήθος μεταλλικών σφαιριδίων και αμπούλα αέρος,
  • σπρέι πιπεριού,
  • υφασμάτινο κουτί διανομέα χρώματος μαύρο,
  • 2 μοτοσικλέτες και κράνη μηχανής,
  • πλήθος ενδυμάτων, υποδημάτων και αντικειμένων σχετικά με τη δράση της συμμορίας,
  • το χρηματικό ποσό των -3.690- ευρώ,
  • 2 χάρτινα τμήματα που περιέκλειαν δεσμίδες χρημάτων,
  • χάρτινη συσκευασία με κάνναβη μικτού βάρους 0,05 γραμμαρίων και κονιορτοποιητής – τρίφτης κάνναβης.

Από το σύνολο της έρευνας εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε κατάστημα και ανταλλακτήρια χρημάτων σε περιοχή της Δυτικής Αττικής από τις οποίες μία σε απόπειρα, έχοντας καταφέρει να αφαιρέσουν 6.480 ευρώ, 4.131 αμερικάνικα δολάρια και 4.885 λίρες Αγγλίας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες υπό την απειλή όπλου"

Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικος σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες

Διπρόσωπος θα είναι ο καιρός αύριο, Σάββατο, 6 Μαΐου, με λιακάδα, εκτός από ορισμένες περιοχές όπου θα εκδηλωθούν βροχές. Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη Θεσσαλία και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά το μεσημέρι – απόγευμα, οπότε θα σημειωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σε Αττική, Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
 
Καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα ηπειρωτικά που θα αυξηθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Από το απόγευμα βελτίωση.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στα βόρεια έως 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Ανοιξιάτικος σχεδόν σε όλη τη χώρα – Πού θα πέσουν βροχές και καταιγίδες"

Handelsblatt: Καλύτερη επίδοση στην Ε.Ε. στη μείωση χρέους η Ελλάδα το 2022

Η Ελλάδα μείωσε τον δείκτη του χρέους της κατά 23,3% το 2022, γράφει η εφημερίδα Handelsblatt, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πτώση, αναφέρει η εφημερίδα, οφείλεται κυρίως στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη των τελευταίων δύο ετών.

«Η καλή οικονομία έφερε περισσότερα φορολογικά έσοδα στα ταμεία από ό,τι αναμενόταν. Αντί για το αναμενόμενο πρωτογενές έλλειμμα – εκτός του κόστους των τόκων – στο 1,6% του ΑΕΠ, στο τέλος του 2022 καταγράφηκε ένα μικρό πλεόνασμα 0,1%», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα και προσθέτει ότι «η δημοσιονομική επιτυχία είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτη, καθώς η κυβέρνηση κατέβαλε πέρυσι περίπου 10 δισεκατομμύρια ευρώ σε ενεργειακές επιδοτήσεις». Επιπλέον, το α’ τρίμηνο του 2023 τα φορολογικά έσοδα ήταν κατά 12,4% πάνω από τον στόχο, αναφέρεται.

«Η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πηγαίνει λοιπόν στις βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου σε στέρεα δημοσιονομικά. Ο κ. Μητσοτάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία. Στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, προηγείται αυτή τη στιγμή κατά περίπου πέντε ποσοστιαίες μονάδες του ριζοσπαστικού αριστερού ΣΥΡΙΖΑ του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα», συνεχίζει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «υπόσχεται στους ψηφοφόρους συνέχιση της πορείας εξυγίανσης και μεταρρύθμισης».

Παραπέμπει, δε, στο πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «με φιλόδοξους στόχους» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, «μέχρι το 2026, ο δείκτης του χρέους θα πρέπει να μειωθεί κατά 36 ποσοστιαίες μονάδες στο 135,2% και αν αυτή η πρόβλεψη επαληθευτεί, η Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον η χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα, αλλά θα την ξεπερνούσε η Ιταλία, με πρόβλεψη για 140,4% το 2026», γράφει η εφημερίδα και διευκρινίζει ότι, παρότι υψηλό, το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται βιώσιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του. «Η χώρα έχει όμως μακρύ δρόμο μπροστά της για τη μείωση του χρέους: η αποπληρωμή των δανείων βοήθειας των ESM και EFSF δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2034 και θα διαρκέσει έως το 2070», τονίζει ο συντάκτης.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Καλύτερη επίδοση στην Ε.Ε. στη μείωση χρέους η Ελλάδα το 2022"

Αχαρνές: Σφαίρα χτύπησε τζάμι δημοτικού σχολείου – Ανάστατοι οι γονείς

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στο 20ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών καθώς μια αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε τζάμι μιας τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αυτή είναι η τρίτη φορά που σφαίρες «χτυπούν» το συγκεκριμένο σχολείο στις Αχαρνές.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, Γιώργος Κιαχόπουλος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά «στη μία το μεσημέρι που έφτασα στο σχολείο, βρήκα σπασμένο το τζάμι, ανέβηκα στην τάξη, είδα ότι ήταν από σφαίρα.

Είναι στο περβάζι αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς αυτό το τζάμι ήταν διπλό και συγκρατήθηκε η σφαίρα από το ένα τζάμι και δεν έσπασε όλο, αλλιώς θα είχε μπει μέσα στην τάξη. Έπεσε κάποια στιγμή εκτός μαθήματος, ήμασταν τυχεροί αυτή τη φορά. Έχει έρθει η Ασφάλεια προκειμένου να συλλέξουν τη σφαίρα. Ενημέρωσα και την διευθύντρια».

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. «Την περασμένη εβδομάδα είχαν βρεθεί τρεις κάλυκες έξω από το κυλικείο του σχολείου».

«Είχε τελειώσει μόλις το σχολείο και είχαν φύγει τα παιδιά, υπήρχαν όμως κάποια που έμειναν στο ολοήμερο, αλλά ήταν από την άλλη πλευρά του σχολείου», καταλήγει ο κ. Κιαχόπουλος.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Αχαρνές: Σφαίρα χτύπησε τζάμι δημοτικού σχολείου – Ανάστατοι οι γονείς"

Απορρίφθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές για τους ιδιώτες στην απονομή συντάξεων

Απορρίφθηκαν με αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (750 και 753/2023) οι αιτήσεις ακυρώσεων που είχαν καταθέσει η ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ (ΠΟΣΕ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κατά της υπουργικής απόφασης για τη συμμετοχή πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών στη διαδικασία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι ο θεσμός των πιστοποιημένων επαγγελματιών που νομοθετήθηκε το 2021 είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα. Έκρινε επίσης ότι αποσκοπεί στην επιτάχυνση της απονομής συντάξεων και στην ενίσχυση της απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ μέχρι την πλήρη ψηφιοποίηση του Φορέα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι σημερινές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνουν την απόφασή μας να συγκρουστούμε από την πρώτη στιγμή με τους οπισθοδρομικούς εραστές της ακινησίας στον ΕΦΚΑ και να κάνουμε whatever it takes. Με "λύσεις έξω από το κουτί", για να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό των εκκρεμών συντάξεων και να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ανυπεράσπιστων πολιτών. Μια από τις πρώτες τέτοιες λύσεις που σκεφτήκαμε ήταν ο θεσμός των πιστοποιημένων δικηγόρων και λογιστών για να συμπράττουν στην έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων. Βρήκαμε απέναντί μας -όπως και σε άλλες μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που ακολούθησαν- τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνδικαλιστές. Σε όλες τις καινοτόμες μεταρρυθμίσεις που θεσπίσαμε, όπως την προκαταβολή εθνικής σύνταξης, τις συντάξεις fast track και τις συντάξεις εμπιστοσύνης, το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού του ΕΦΚΑ. Φαίνεται ότι όλοι αυτοί οι δήθεν προοδευτικοί και κοινωνικά ευαίσθητοι προτιμούν τους πολίτες σε απελπισία.

Σήμερα η νομιμότητα νίκησε τις γραφειοκρατικές, οπισθοδρομικές αντιλήψεις που εμφανίστηκαν με ψευτο-νομικό μανδύα. Δικαιώθηκαν οι πολίτες που δεν θέλουν έναν ΕΦΚΑ που θα τους ταλαιπωρεί, αλλά έναν ΕΦΚΑ που θα τους εξυπηρετεί. Και ελπίζουμε ότι μετά την άρση της δικαστικής εκκρεμότητας, ακόμα περισσότεροι πολίτες να εμπιστευθούν τους πιστοποιημένους επαγγελματίες, που μπορούν (χωρίς κόστος) να τους βοηθήσουν στην έκδοση σύνταξης και κάθε βεβαίωσης που χρειάζεται για τη συνταξιοδότησή τους. Στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχουμε αποδείξει ότι, χωρίς καμία έκπτωση στη νομιμότητα, βάζουμε πρώτα τον πολίτη και την εξυπηρέτησή του».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκαν στο ΣτΕ οι προσφυγές για τους ιδιώτες στην απονομή συντάξεων"

Χανιά: «Μπαμπά πνίγομαι» – Δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο στο αεροδρόμιο (φωτο)

Έναν εφιάλτη έζησε τις πρώτες πρωινές ώρες, ένας 18χρονος δόκιμος αστυφύλακας που υπηρετεί στο αεροδρόμιο Χανίων.

Ήταν 5.30 τα ξημερώματα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η κακοκαιρία που έπληξε την πόλη, όταν ο 18χρονος αστυφύλακας κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο για να αναλάβει υπηρεσία.

Όπως περιγράφει ο πατέρας του 18χρονου στο Flashnews.gr, την ώρα που ο γιος του επιχείρησε να στρίψει αριστερά, έξω από τον χώρο του αεροδρομίου, προκειμένου να σταθμεύσει το όχημά του σε ιδιωτικό πάρκινγκ, παρασύρθηκε από νερά της βροχής που με τη σειρά τους παρέσυραν το όχημα σε παρακείμενο χείμαρρο που εκείνη τη στιγμή είχε δημιουργηθεί.

 

Έχοντας χάσει πλήρως τον έλεγχο, παρασυρόταν μέσα στο αυτοκίνητό του από τον ορμητικό χείμαρρο με τα λασπόνερα να έχουν φτάσει σχεδόν μέχρι τον λαιμό του. Πανικοβλημένος ο 18χρονος και χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για να σωθεί από τη μανία των ορμητικών νερών, πρόλαβε μόνο να πάρει στο τηλέφωνο τον πατέρα του λέγοντάς του: «Μπαμπά πνίγομαι, βοήθεια»!

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο πατέρας, «ήταν τέτοιος ο θόρυβος και η επικοινωνία που δεν μπορούσα να καταλάβω πού είναι. Τα νερά είχαν φτάσει σχεδόν μέχρι το λαιμό του παιδιού μου».

 

Το αυτοκίνητο του 18χρονου παρασύρθηκε 300 μέτρα μακριά με μια σιδερένια γέφυρα να βάζει τέλος στην ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος.

 

Ο ίδιος κατάφερε, προκειμένου να σωθεί, να ανέβει πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου περιμένοντας σε βοήθεια.

Το γεγονός ότι με την εκδήλωση έντονων φαινομένων κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν τέτοιες επικίνδυνες συνθήκες και μάλιστα σε σημείο με πολύ μεγάλη κίνηση όπως αυτή του αεροδρομίου Χανίων, προκαλεί προβληματισμό και κρούει κώδωνα κινδύνου προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρξει άλλη επόμενη φορά που… από τύχη θα σωθεί ένας πολίτης.

flashnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά: «Μπαμπά πνίγομαι» – Δόκιμος αστυφύλακας παρασύρθηκε από χείμαρρο στο αεροδρόμιο (φωτο)"

Εκλογές 2023 – Debate: Αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους θα γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών

Οριστικοποιήθηκαν οι όροι κάτω από τους θα διεξαχθεί το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου μετά από σημερινή (05.05.2023) συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Βουλευτικών Εκλογών υπό την προεδρία της Υπηρεσιακής Υπουργού Εσωτερικών, καθηγήτριας κ. Καλλιόπης Σπανού.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε σχετικό αίτημα που απέστειλαν προς την Επιτροπή οι δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση και αποφασίστηκε ομόφωνα η προσθήκη μίας επιπλέον θεματικής ενότητας με θέμα τη «Νέα Γενιά».

Ως εκ τούτου η θεματολογία της τηλεοπτικής αναμέτρησης διαμορφώνεται ως εξής:

1η Θεματική Ενότητα : Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση

2η Θεματική Ενότητα : Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3η Θεματική Ενότητα : Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4η Θεματική Ενότητα : Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5η Θεματική Ενότητα : Περιβάλλον – Ενέργεια

6η Θεματική Ενότητα : Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Να σημειωθεί ότι η τηλεοπτική αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθανάσιος Κουτρουμάνος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η Διακομματική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 2 μ.μ. στο κτήριο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπό διευρυμένη σύνθεση, με τη συμμετοχή των κομμάτων που ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο και διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές 2023 – Debate: Αυτοί είναι οι όροι με τους οποίους θα γίνει η τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών"

Κιλιτσντάρογλου: Προειδοποίηση για προβοκάτσια- «Μην βγείτε στους δρόμους» τη βραδιά των εκλογών

Να μείνουν στο σπίτι προέτρεψε τους πολίτες ο υποψήφιος πρόεδρος της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, εάν κερδίσει τις εκλογές την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αντιπαράθεσης με «ένοπλα στοιχεία» που είναι πιστά στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Όταν αναδειχθούμε νικητές τη νύχτα των εκλογών, όλοι οι πολίτες μας θα πρέπει να μένουν στο σπίτι αντί να πανηγυρίσουν στους δρόμους», είπε ο Κιλιτσντάρογλου.

«Να μείνουν όλοι σπίτι. Ούτως ή άλλως το επόμενο πρωί θα δοθούν τα αποτελέσματα, θα ξεκαθαρίσει (η κατάσταση). Η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή θα πρέπει να αναθέσει την εντολή. Γιατί μπορεί να υπάρξουν έκτροπα στους πανηγυρισμούς, προβοκάτσιες, να βγουν στους δρόμους ένοπλα στοιχεία», προειδοποίησε αργά το βράδυ της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην τηλεόραση KRT.

«Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προκληθούν, ένοπλα στοιχεία μπορεί να βγουν στους δρόμους», ανέφερε.

Η προειδοποίηση του Κιλιτσντάρογλου αντικατοπτρίζει την πόλωση της τουρκικής κοινωνίας και τις ανησυχίες για πρόκληση έντασης την βραδιά των εκλογών της 14ης Μαΐου.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε επίσης ότι η αντιπολίτευση διαθέτει πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι μπορεί να στοχοποιηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με fake βίντεο και ηχητικά.  «Μπορούν να κάνουν αρνητική προπαγάνδα αλλάζοντας τον ήχο και τις εικόνες», είπε. «Μάθαμε ότι έχουν κάνει συμφωνίες με μερικούς χάκερ από το εξωτερικό και έχουν κάνει πληρωμές σε Bitcoin».

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κιλιτσντάρογλου: Προειδοποίηση για προβοκάτσια- «Μην βγείτε στους δρόμους» τη βραδιά των εκλογών"

Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ σε βάρος του Αλέξη Κούγια

Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ο οποίος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, σχετικά με δήλωση του για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο κ. Κούγιας, ως συνήγορος της  Ρούλας Πισπιρίγκου, σχολιάζοντας τις προσπάθειες ανάνηψης της κόρης της  Τζωρτζίνας από τον αναισθησιολόγο δήλωσε: «Τι να το κάνεις ένα παιδί το οποίο είναι τετραπληγικό, δεν έχει χεράκια και πόδια να ζήσει και το οποίο σε όλη του τη ζωή θα χρειάζεται κάποιον; Δεν έχει σημασία μόνο το ζην αλλά και το ευ ζην. Όταν είναι από φτωχή οικογένεια και φύγουν οι γονείς του από το ζωή θα πρέπει να εισαχθεί σε ένα ίδρυμα».

Η δήλωση του κ. Κούγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της  Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), η οποία απαίτησε ο κ. Κούγιας να ζητήσει άμεσα συγνώμη και παράλληλα ζήτησε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών «να πράξει τα δέοντα» αν δεν το πράξει ο κ. Κούγιας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ σε βάρος του Αλέξη Κούγια"

Wagner: Ο αρχηγός της βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπροστά από τα πτώματα ανδρών του

Εκτός εαυτού με τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση εμφανίζεται να είναι ο επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, σε βίντεο που κατέγραψε με φόντο τα πτώματα ανδρών της παραστρατιωτικής ομάδας και πόσταρε στο Telegram.  Στη συνέχεια, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του θα φύγουν από την Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, παραδίδοντας τις θέσεις τους σε μονάδες του υπουργείου Άμυνας, αφού το να παραμείνουν χωρίς τα απαιτούμενα πυρομαχικά ισοδυναμεί με καταδίκη σε αναίτιο θάνατο.

Ουρλιάζοντας βρισιές και κατάρες, ο Πριγκόζιν ξέσπασε εναντίον εκείνων που ευθύνονται για τις ελλείψεις πυρομαχικών στις δυνάμεις της Βάγκνερ, που έχουν ως αποτέλεσμα να χάνονται περισσότερες ζωές. Κατονομάζοντας τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού και τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Γκεράσιμοφ, ρωτάει φωνάζοντας πού είναι τα πυρομαχικά και ζητάει από το άτομο που κρατάει την κάμερα να «ζουμάρει» στους νεκρούς πίσω του.

«Αυτοί είναι οι άνδρες της Βάγκνερ που σκοτώθηκαν σήμερα. Το αίμα τους είναι ακόμα νωπό! Κατέγραψέ τους όλους» ακούγεται να λέει ο Πριγκόζιν στο ξεκίνημα του βίντεο, με την κάμερα να δείχνει τις σειρές με τα πτώματα.



«Έχουμε 70% έλλειψη σε πυρομαχικά. Σοιγκού! Γκεράσιμοφ! Πού είναι τα γ@@@να τα πυρομαχικά;» ρωτάει σε έξαλλη κατάσταση ο επικεφαλης της Βάγκνερ λίγο αργότερα.

Την έλλειψη πυρομαχικών επικαλέστηκε ο Πριγκόζιν και στο βίντεο για την ανακοίνωση της αποχώρησης των μισθοφόρων από την Μπαχμούτ, για να «γλείψουν τις πληγές τους». Όπως τόνισε, το να παραμείνουν οι άνδρες του χωρίς τα απαραίτητα πολεμοφόδια σημαίνει την καταδίκη τους σε έναν παράλογο θάνατο.  Υπενθυμίζεται ότι η Ομάδα Βάγκνερ αποτελεί την αιχμή του δόρατος στις κρίσιμες συγκρούσεις στην πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας εδώ και αρκετούς μήνες. 


Βρισιές και κατάρες κατά της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης

«Εσείς τα κτήνη συχνάζετε σε ακριβά κλαμπ. Τα παιδιά σας απολαμβάνουν τη ζωή και ανεβάζουν βίντεο στο YouTube. Νομίζετε ότι είστε τα αφεντικά σε αυτή τη ζωή και ότι μπορείτε να ελέγχετε τις μοίρες των ανθρώπων; Νομίζετε ότι έχετε δικαίωμα να ελέγχετε τα αποθέματα των πυρομαχικών;» λέει μεταξύ άλλων ο Πριγκόζιν, τονίζοντας ότι οι απώλειες ζωών στις μονάδες της Βάγκνερ θα ήταν πέντε φορές χαμηλότερος εάν η ρωσική διοίκηση τους είχε προμηθεύσει με επαρκή πυρομαχικά.

«Αυτοί οι άνδρες ήρθαν εδώ ως εθελοντές και πεθαίνουν για να μπορείτε εσείς να κάθεστε στα πολυτελή γραφεία σας. Είναι οι πατεράδες κάποιου. Είναι οι γιοι κάποιου. Και αυτά τα καθάρματα που δεν μας δίνουν τα πυρομαχικά θα φάνε τα σωθικά τους στην κόλαση», προσθέτει ο Πριγκόζιν.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της εταιρείας μισθοφόρων έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα για τον τρόπο που η Μόσχα διεξάγει τον πόλεμο στην Ουκρανία – την οποία το Κρεμλίνο περιγράφει ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» – τους τελευταίους 14 μήνες.

meduza, business insider/protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Wagner: Ο αρχηγός της βρίζει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπροστά από τα πτώματα ανδρών του"

Δεύτερο μακελειό στη Σερβία- Συνελήφθη ο δράστης

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκατέσσερις τραυματίστηκαν στη Σερβία από πυρά 21χρονου σε περιοχή νότια του Βελιγραδίου. Αν και ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για 8 νεκρούς, τοπικά μέσα και ανταποκριτές μεταδίδουν ότι υπέκυψαν ακόμη δύο άτομα, ανεβάζοντας τους νεκρούς στους 10.

Το μακελειό έρχεται λιγότερο από 48 ώρες μετά την επίθεση με πυροβολισμούς σε δημοτικό σχολείο στη σερβική πρωτεύουσα, που άφησε εννέα νεκρούς.

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν την Πέμπτη σε τρία χωριά κοντά στην πόλη Μλάντενοβατς, όταν ο 21χρονος φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ, από όχημα εν κινήσει, με αυτόματο όπλο και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Ο δράστης συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής, έπειτα από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό.

«Ο Ου.Μπ., γεννημένος το 2002, συνελήφθη στην περιοχή της πόλης Κραγκούγιεβατς, καθώς είναι ύποπτος ότι σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε 14 κατά τη διάρκεια της νύχτας», ανέφερε το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έδωσαν στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία του, ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς.

Tanjug

Για τον εντοπισμό του είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό περίπου 600 αστυνομικοί. Στην αναζήτηση συμμετείχε η επίλεκτη Ειδική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (SAJ) και η Χωροφυλακή. Στην επιχείρηση εντοπισμού του δράστη συμμετείχαν επίσης ένα ελικόπτερο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

The Guardian

Της επίθεσης προηγήθηκε λογομαχία σε αυλή μπροστά από σχολείο, στο χωριό Ντούμπονα. Μετά τον καβγά, ο 21χρονος, γιος στρατιωτικού, φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο και να επέστρεψε ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως.

Σύμφωνα με σερβικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φέρεται να απήγαγε οδηγό ταξί, αναγκάζοντάς τον να τον μεταφέρει σε ένα δεύτερο χωριό, όπου άνοιξε πυρ κατά πολιτών που έκαναν πικ-νικ.

Σύμφωνα με το RTS, ένας αστυνομικός και η αδερφή του είναι μεταξύ των νεκρών.

Τα σερβικά μέσα αναφέρουν ότι έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος οκτώ ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων 13. Εκφράζονται φόβοι ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα γίνει ακόμα πιο βαρύς. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Μπράτισλαβ Γκάσιτς χαρακτήρισε το τελευταίο περιστατικό με πυροβολισμούς ως «τρομοκρατική ενέργεια», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεύτερο μακελειό στη Σερβία- Συνελήφθη ο δράστης"

Ο Μυλωνάκης ξαναχτυπά για Βελόπουλο: Ήμουν αρνητικός σε ανθρώπους που είχαν εμπλακεί με τη Χρυσή Αυγή

Νέες βολές κατά του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, εξαπέλυσε, ο πρώην Βουλευτής του κόμματος, Αντώνης Μυλωνάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

«Άλλοι θέλησαν να προσπαθήσουν να με «δολοφονήσουν», γιατί ξέρετε η δολοφονία δεν είναι μόνο να σε σκοτώσει κάποιος με ένα όπλο, αλλά να σε σκοτώσει και διαφορετικά. Πήγαν, λοιπόν, να με «σκοτώσουν» και μάλιστα ύπουλα, άνανδρα με έναν τρόπο τελείως αφύσικο για εμένα, δεν το περίμενα, αλλά έγινε. Ένιωσα προδομένος, από έναν άνθρωπο που υποστήριζα και θεωρούσα φίλο μου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χρονικό της μεταξύ τους κόντρας με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, λέγοντας ότι «όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 εκεί είχε γίνει μια πολύ μεγάλη παρεξήγηση με τον Πρόεδρο και μάλιστα, στην ΚΟ που είχα ζητήσει να συγκληθεί επειδή πήραν το μέρος μου, οι 6 από τους δέκα βουλευτές, για ένα θέμα συγκεκριμένο, είχε γίνει μια πολύ μεγάλη φασαρία».

Ο ανεξάρτητος πλέον Βουλευτής τόνισε: «Εγώ ήμουν αρνητικός σε ορισμένους ανθρώπους, οι οποίοι δεν είχαν δείξει δείγματα σοβαρού ανθρώπου από το παρελθόν. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι πολύ μικρή χώρα και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Και οι οποίοι είχαν εμπλακεί με πολύ άσχημο τρόπο με την Χρυσή Αυγή, με χαριεντισμό με τον Μιχαλολιάκο, με αγκαλιές κλπ., με φωτογραφίες που κυκλοφορούν ακόμα στο διαδίκτυο».

Και φωτογράφισε το στέλεχος της Ελληνικής Λύσης που αποτέλεσε την αιτία της σύγκρουσης: «Μιλάω για τον κ. Σπίνο, με τον οποίο εγώ δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο σαν πολίτης, δεν έχω κανένα πρόβλημα, οικογενειάρχης είναι ο άνθρωπος δεν μου έχει κάνει τίποτα ούτε του έχω κάνει, αλλά πολιτικά δε συνάδει από τη μια να αγκαλιάζεσαι με τον Μιχαλολιάκο και να βγάζεις φωτογραφίες με αγκυλωτούς σταυρούς και από την άλλη να έρχεσαι στην Ελληνική Λύση. Για αυτόν είπα για κανέναν άλλο.

Δεν ήθελα να εμπλακεί στο κόμμα ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ο Πρόεδρος ίσως θεώρησε ότι είχα δίκιο στην αρχή. Μου έδωσε τον λόγο του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει να υπάρχει στο κόμμα, απλά θα τον χρησιμοποιήσει να υπάρχει στο Alert, να κάνει τον παρουσιαστή. Τώρα τελευταία, όχι μόνο τον λόγο του τον αναίρεσε, αλλά ο κ. Σπίνος είχε γεμίσει την Δυτική Αθήνα με πανό, όπου και θα κατέβαινε υποψήφιος», κατέληξε χαρακτηριστικά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μυλωνάκης ξαναχτυπά για Βελόπουλο: Ήμουν αρνητικός σε ανθρώπους που είχαν εμπλακεί με τη Χρυσή Αυγή"

Ζευγάρι από τον Τύρναβο «ξάφρισε» 335.000 ευρώ από ηλικιωμένο στον Αλμυρό

Η γνωριμία ενός ζευγαριού από τον Τύρναβο με έναν ηλικιωμένο από τον Αλμυρό, έγινε σε θάλαμο Νοσοκομείου της Λάρισας…

Ο 70χρονος Αλμυριώτης είχε υποβληθεί σε επέμβαση , όπως και ο πατέρας του απατεώνα από τον Τύρναβο. Το ζευγάρι επισκεπτόμενο τον 78χρονο συν-νοσηλευόμενο στο Νοσοκομείο συγγενή του, επικοινωνούσε καθημερινά με τον 70χρονο και τον έπεισε να δώσει οικονομίες 335.000 ευρώ για επενδύσεις σε παραφαρμακευτικά προϊόντα. Ο 70χρονος που ήθελε να «αυγατίσει» την περιουσία του, πείστηκε και σταδιακά κατέθετε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό τα οποία υποτίθεται “διαχειριζόταν” το ζευγάρι. Ο απατεώνας όμως από τον Τύρναβο, είχε δώσει τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα του, που σήμερα βρίσκεται απολογούμενος για απάτη. Μάλιστα πριν λίγες ημέρες πέρασε την πόρτα του ανακριτή υποβασταζόμενος και περπατώντας με «π». Ο επενδυτής-θύμα και οι απατεώνες γνωρίστηκαν τους τελευταίους μήνες του 2022 και ο εμπαιγμός με τις δήθεν επενδύσεις διήρκησε τρεις μήνες, οπότε και ο 70χρονος κατέθεσε μήνυση και η δίωξη που ασκήθηκε είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

gegonota

Διαβάστε Περισσότερα » "Ζευγάρι από τον Τύρναβο «ξάφρισε» 335.000 ευρώ από ηλικιωμένο στον Αλμυρό"

Απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ήθελε να γίνει πετυχημένη επιχειρηματίας και έχασε 83.000 ευρώ

Στα χέρια αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη, ο άντρας που κατηγορείται για την απάτη. Ήταν σύντροφος της γυναίκας που είδε να αδειάζουν τραπεζικοί λογαριασμοί της…

Ένας 28χρονος συνελήφθη για απάτη έπειτα από διερεύνηση καταγγελίας 35χρονης γυναίκας. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της, σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.

Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.

Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, σε χρονικό διάστημα δεκαεπτά ημερών και συγκεκριμένα, από τις 11/04/2023 έως και τις 28/04/2023, κατάφερε να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό χρηματικό ποσό των 83.357 ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ.

Ισχυριζόταν ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Χθες το απόγευμα (04-05-2023) οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθη ο 28χρονος άντρας στην περιοχή των Συκεών, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την παθούσα, ενώ, επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκε σπρέι πιπεριού.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ήθελε να γίνει πετυχημένη επιχειρηματίας και έχασε 83.000 ευρώ"

Εκλεισε κρίσιμη εκκρεμότητα για τον άξονα Ε65

Μια σοβαρή, κατασκευαστικής φύσεως, εκκρεμότητα λύθηκε σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση του υφυπουργού Υποδομών Γ. Καραγιάννη, όσον αφορά την πρόοδο των εργασιών για την ολοκλήρωση τμημάτων του αυτοκινητοδρόμου Ε65, που αποτελεί «ραχοκοκαλιά» της Κεντρικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ολοκληρώθηκε η διαιτησία για το τμήμα στο οποίο συναντάται ο άξονας με τον σιδηρόδρομο. Πρόκειται για το σημείο στο οποίο βρίσκεται πριν τη σήραγγα Όθρυος (στο 21,8 χλμ. του άξονα) και το οποίο είναι ο κρίκος μεταξύ του πεδινού και του ορεινού τμήματος του νότιου τμήματος του Ε65 και για το οποίο αποφασίστηκε αλλαγή της χάραξης, με αποτέλεσμα τα έργα πλέον να προχωρούν κανονικά.

Η παραπάνω εξέλιξη αποζημιώνει την ΤΕΡΝΑ, που αποτελεί ανάδοχο του έργου και ταυτόχρονα επισπεύδει την ολοκλήρωση του άξονα. Σήμερα η πρόοδος των έργων στο νότιο τμήμα έχει ξεπεράσει το 90%, στο βόρειο τμήμα η πρόοδος είναι 22%, ενώ για το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα μήκους 25 χλμ., στόχος είναι να παραδοθεί έως το τέλος του 2023.

Από τα συνολικά 32,5 χιλιόμετρα του νότιου τμήματος, έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία το νότιο άκρο από τη Λαμία μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Καρπενησίου, μήκους 14,5 χιλιομέτρων. Παράλληλα έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη της Σήραγγας Όθρυος μήκους περίπου 3 χλμ., με την πρόοδο να είναι στο 99,5%.

Το βόρειο τμήμα είναι μήκους 70,5 χιλιομέτρων, οι εργασίες ξεκίνησαν το 2021 και εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν 36 μήνες, δηλαδή περίπου μέχρι το τέλος του 2024. Τα έργα στο βόρειο τμήμα είναι προϋπολογισμού 442 εκατ. ευρώ και καλύπτονται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλεισε κρίσιμη εκκρεμότητα για τον άξονα Ε65"

Άλκης Καμπανός: Ξέσπασε στη δίκη και χειροκροτήθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου

Εκφράζοντας την συγγνώμη του στην οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού ο 6ος κατηγορούμενος, λέγοντας «δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο αυτών των ανθρώπων» άρχισε την απολογία του ο έκτος εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, όπως και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ο 24χρονος κατηγορούμενος με καταγωγή από τις Σέρρες, βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη λόγω σπουδών, και τη μοιραία νύχτα επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο από τα τρία που χρησιμοποίησαν οι κατηγορούμενοι.

«Λίγη ώρα μετά τις 23:00 φτάσαμε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στο κέντρο με τον πέμπτο κατηγορούμενο, αφού τον πήρε τηλέφωνο ο τέταρτος κατηγορούμενος και του είπε να περάσουμε. Εγώ πίστευα πως θα πάμε εκεί να πιούμε καμία μπύρα. Όταν φτάσαμε, ήταν ήδη εκεί όλοι οι συγκατηγορούμενοι και υπήρχαν συζητήσεις για ένα οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο, κάποιοι Αρειανοί είχαν κυνηγήσει οπαδούς του ΠΑΟΚ και συζητιόταν αν θα πάμε εμείς στη Χαριλάου, να βρούμε καμία παρέα Αρειανών, να τους κυνηγήσουμε, τουλάχιστον εγώ αυτό είχα καταλάβει. Δεν το σκέφτηκα καλά εκείνη την στιγμή».
cazino

«Πήρα μαζί μου έναν σιδερένιο σωλήνα»

Ο έκτος κατηγορούμενος όπως είπε κατά την διάρκεια της απολογίας του, προτού φύγει από τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ για την περιοχή της Χαριλάου, πήρε μαζί του έναν σιδερένιο σωλήνα. «Είχα ακούσει ότι στο Ωραιόκαστρο είχαν και οι Αρειανοί διάφορα αντικείμενα. Δεν ήξερα τι θα συμβεί, οπότε τον πήρα και το έβαλα στο πορτ μπαγκάζ. Τον είχα μαζί μου για να προστατευτώ».

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι έφτασαν στη διασταύρωση των οδών Πλαστήρα με Γαζή όπου και αντιλήφθηκαν την παρέα του Άλκη στα σκαλιά της πολυκατοικίας, με το Citroen να σταματάει πρώτο, και έπειτα και το δεύτερο όχημα όπου επέβαινε ο εκτός κατηγορούμενος που απολογείται σήμερα. «Ο δεύτερος κατηγορούμενος μας έκανε νόημα με το χέρι να παραμείνουμε στο αυτοκίνητο μας. Έτσι, κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο όχημα, και τότε μας προσπέρασε το Polo και έστριψε. Πλησιασαν τα παιδιά οι πρώτοι τρεις, και ταυτόχρονα ήρθαν και τρία άτομα από το Polo, οπότε συνολικά στα σκαλιά εκείνη την στιγμή ήταν έξι άτομα από τους δικούς μας. Τότε άρχισε και η φασαρία, γινόταν χαμός, στην αρχή δεν είχα καταλάβει τίποτα».

Ο πέμπτος και ο έβδομος κατηγορούμενος είπαν ότι έγινε χοντράδα, είδαν πολλά αίματα, και είπαν ότι κάποιος χτύπησε πολύ. Γενικά ήμασταν ταραγμένοι μετά τα όσα προηγήθηκαν. «Την επόμενη μέρα όταν έμαθα τι συνέβη από το ίντερνετ, δεν το πίστευα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Μακάρι να μην έπαιρνα αυτή την απόφαση».

thesstoday

Διαβάστε Περισσότερα » "Άλκης Καμπανός: Ξέσπασε στη δίκη και χειροκροτήθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου 19χρονου"

Σκυλιά κατασπάραξαν 17 πρόβατα σε χωριό του Ξηρομέρου, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους

Στη σύλληψη 61χρονου άνδρα προχώρησαν αστυνομικοί στην Αιτωλοακαρνανία, χθες το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Μαΐου σε χωριό του Ξηρομέρου.

Ειδικότερα, συνελήφθη καθότι λίγες ώρες νωρίτερα, ξημερώματα της ίδιας μέρας, σκυλιά ιδιοκτησίας του, διέφυγαν της προσοχής του και μπήκαν σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής, σκοτώνοντας 17 πρόβατα και τραυματίζοντας άλλα δεκαπέντε.

Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για φθορά ξένης ιδιοκτησίας ενώ αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

agrinionews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκυλιά κατασπάραξαν 17 πρόβατα σε χωριό του Ξηρομέρου, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης τους"

Θεσσαλονίκη: Λιποθύμησε στην πλατεία Αριστοτέλους και του έκλεψαν το πορτοφόλι

Οι δράστες όχι μόνο δεν βοήθησαν τον άτυχο άντρα που λιποθύμησε στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά μετά την κλοπή προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη…

Τη λιποθυμία ενός 59χρονου την ώρα που βρισκόταν στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη εκμεταλλεύτηκαν δύο άνδρες και μία γυναίκα οι οποίοι, σύμφωνα με την καταγγελία του 59χρονου, του έκλεψαν το πορτοφόλι.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δράστες, ηλικίας 24, 42 και 40 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν, προσπάθησαν να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού με τις τραπεζικές κάρτες που περιέχονταν στο πορτοφόλι που πήραν στα χέρια τους.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια περιπολιών των αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Παράλληλα έγιναν ακόμη τέσσερις συλλήψεις για περιπτώσεις κλοπής και απόπειρες κλοπών, που έλαβαν χώρα σε περιοχές της Χαριλάου, του Κορδελιού, της Πυλαίας και του Ευόσμου.

Μεταξώ αυτών, συνελήφθη 48χρονος, ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη δυνατότητα πρόσβασης που είχε σε χώρους εταιρείας, αποπειράθηκε να αφαιρέσει, από ανενεργό εργοστάσιο, κομμάτι χαλκού (60 κιλών), πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον φύλακα και συνελήφθη από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Η αστυνομία ενημερώνει ότι οι περιπολίες και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τυχόν παρόμοια περιστατικά

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Λιποθύμησε στην πλατεία Αριστοτέλους και του έκλεψαν το πορτοφόλι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news