facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Κηφισιά: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για απόπειρα ληστείας – Κατείχαν εξαρτησιογόνες ουσίες

Άλλο ένα περιστατικό παραβατικότητας ανηλίκων έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ καθώς τα ξημερώματα του Σάββατου στην Κηφισιά συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για ληστεία κατά συναυτουργία, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν άνδρα και απευθύνοντας του απειλές και με τη χρήση κλαδιού δέντρου μεγάλου μήκους, το οποίο χρησιμοποίησαν για περεταίρω εκφοβισμό, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν προσωπικά του αντικείμενα.

Αστυνομικοί της ομάδας Δράσης μόλις πληροφορήθηκαν σχετικά το συμβάν, ξεκίνησαν να αναζητούν τους δράστες και τους εντόπισαν. Κατά τον έλεγχο που τους έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του ενός ποσότητα κάνναβης 1,5 γραμμαρίου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της παραπάνω αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι μόνο τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 1.353 ανήλικοι για διάφορα αδικήματα, ενώ συνολικά σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κηφισιά: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι για απόπειρα ληστείας – Κατείχαν εξαρτησιογόνες ουσίες"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μαζική επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ από τη Χαμάς

Σειρήνες ήχησαν γύρω στις 9 το βράδυ στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ με τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια. 

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα οι τρομοκράτες της Χαμάς εξαπέλυσαν επίθεση στο Τελ Αβίβ. 

Άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ήχησαν και οι σειρήνες για επίθεση με ρουκέτες και στο Ασκελόν.

«Το Ισραήλ δεν εκπλήρωσε την αποστολή του»

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου παραδέχθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα ότι η δήλωσή του λίγες ημέρες πριν από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία η αποτροπή πραγματοποίησης επίθεσης εκ μέρους της Χαμάς λειτουργεί ήταν λάθος.

«Αυτό ήταν λάθος», είπε προσθέτοντας ότι την εσφαλμένη εκτίμηση συμμεριζόταν το σύνολο των υπηρεσιών Πληροφοριών του Ισραήλ. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κράτος του Ισραήλ δεν εκπλήρωσε την αποστολή του», είπε ο Ζάχι Χανέγκμπι .

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν έλαβε συγκεκριμένη ειδοποίηση από την Αίγυπτο ή από οπουδήποτε αλλού για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από την Χαμάς με ορμητήριο την Γάζα.

Ο αρχηγός των ισραηλινών υπηρεσιών εσωτερικής ασφαλείας Σιν Μπετ, ο Ρόνεν Μπαρ, εκλήθη για έκτακτη ενημέρωση στις 04.00, δυόμισι ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης, σχετικά με νέα στοιχεία των υπηρεσιών Πληροφοριών, αλλά αυτές δεν δικαιολογούσαν κινητοποίηση, δήλωσε ο Ζάχι Χανέγκμπι στους δημοσιογράφους. «Δεν επρόκειτο για συγκεκριμένη προειδοποίηση γι’ αυτό που επακολούθησε», είπε.

Ο ισραηλινός σύμβουλος εθνικής ασφαλείας δήλωσε επίσης ότι οι εχθροπραξίες με την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου φαίνεται ότι είναι περιορισμένης κλίμακας και προειδοποίησε την σιιτική οργάνωση να μην αναλάβει δράση που μπορεί να οδηγήσει τον Λίβανο στην «καταστροφή».

Οι περιορισμένης κλίμακας συγκρούσεις στην λιβανοϊσραηλινή μεθόριο δείχνουν ότι η Χεζμπολάχ παραμένει «κάτω από το κατώφλι της κλιμάκωσης», πρόσθεσε.

newsit 

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Μαζική επίθεση με ρουκέτες στο Τελ Αβίβ από τη Χαμάς"

Ισραηλινός στρατός: «Βρήκαμε πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί»

Με τον πλέον δραματικό τρόπο επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης του ισραηλινού στρατού για την ανεύρεση αμάχων που είχαν απαχθεί, υπάρχουν απώλειες.

Ειδικότερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα, όγδοη ημέρα από την έναρξη της πολεμικής επιχείρησης κατά της Χαμάς ότι βρήκε στην Λωρίδα της Γάζας «πτώματα» ισραηλινών ομήρων οι οποίοι απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Βρήκαμε και εντοπίσαμε στην περίμετρο της Λωρίδας της Γάζας πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Ισραηλινός στρατός: «Βρήκαμε πτώματα Ισραηλινών που είχαν απαχθεί»"

Πυροβολισμοί σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Περίπου στις 18.15 ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο πάρκινγκ γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ και σύμφωνα με πληροφορίες η υπεύθυνη του καταστήματος κάλεσε άμεσα την αστυνομία, μόλις ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και έπειτα από έρευνα εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες.

Η ΕΛ.ΑΣ διενεργεί περαιτέρω έρευνα για το συμβάν.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυροβολισμοί σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη"

Τραγωδία στο Ζεφύρι - Νεκρός 8χρονος Ρομά από πυροβολισμό

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (14/10) σε καταυλισμό στο Ζεφύρι στην οδό Μαρίνου Αντύπα, όπου ένας 8χρονος Ρομά τραυματίστηκε θανάσιμα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο οικογένειες Ρομά φέρονται να τσακώθηκαν για άγνωστο λόγο εντός καταυλισμού και να βγήκαν τα όπλα.

Τότε, κάτω από άγνωστες συνθήκες, μέχρι στιγμής, ένα παιδί της μιας οικογένειας δέχθηκε πυροβολισμό από κυνηγετικό όπλο και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η μητέρα του 8χρονου πάντως, φέρεται να είδε τους δράστες των πυροβολισμών και τους έχει κατονομάσει στην Αστυνομία που διεξάγει έρευνα για το τραγικό συμβάν.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στο Ζεφύρι - Νεκρός 8χρονος Ρομά από πυροβολισμό"

Παραβατικότητα ανηλίκων: 1.353 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο – Τι περιστατικά αφορούν στην Αττική

Μεγάλο προβληματισμό προκαλεί η παραβατικότητα ανηλίκων σε όλη τη χώρα κάτι το οποίο αποτυπώνεται και από τον αριθμό των συλλήψεων που έκανε η Αστυνομία τον μήνα Σεπτέμβριο. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία τον Σεπτέμβριο συνελήφθησαν συνολικά 1.353 ανήλικοι για διάφορα αδικήματα, ενώ συνολικά σχηματίστηκαν 1.201 δικογραφίες για ισάριθμες υποθέσεις.

Μεταξύ άλλων, από τα στοιχεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, τον περασμένο μήνα συνελήφθησαν:

86 για πρόκληση σωματικών βλαβών,
17 για βιασμό ή προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων,
242 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της οδικής ασφάλειας,
28 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,
75 για εξαρτησιογόνες ουσίες,
292 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες),
2 για αρπαγή ανηλίκων,
7 για εγκληματική οργάνωση, 8 για απείθεια και 4 για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων,
9 για πλαστογραφία, 4 για εμπρησμό και
16 για απειλή.
Η πλειονότητα των συλλήψεων καταγράφηκε στην Αττική, όπου μεταξύ άλλων συνελήφθησαν:

33 για πρόκληση σωματικών βλαβών,
10 για βιασμό ή γενετήσιες πράξεις με ανήλικους ή ενώπιόν τους, πορνογραφία ανηλίκων,
12 για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και της οδικής ασφάλειας,
13 για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων,
19 για εξαρτησιογόνες ουσίες,
147 για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας (κλοπές, ληστείες).

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παραβατικότητα ανηλίκων: 1.353 συλλήψεις τον Σεπτέμβριο – Τι περιστατικά αφορούν στην Αττική"

Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία – Μπαράζ εκκενώσεων για βόμβες σε Λούβρο, Βερσαλλίες και σιδηροδρομικό σταθμό

Ένα μπαράζ προειδοποιήσεων για βόμβες σε δημοφιλή και πολυσύχναστα μέρη στο Παρίσι έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού της γαλλικές αρχές.

Αρχικά υπήρξε προειδοποίηση για βόμβα στο μουσείο του Λούβρου με αποτέλεσμα να εκκενωθεί.

Ακολούθησε η προειδοποίηση για βόμβα στα ανάκτορα των Βερσαλλιών, με αποτέλεσμα οι αρχές να απομακρύνουν άμεσα το πλήθος των επισκεπτών από όλους τους χώρους του παλατιού.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν έπειτα από ανώνυμη προειδοποίηση στον ιστότοπο moncommissariat.fr και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι Βερσαλλίες δεν πρόκειται να ξανανοίξουν για το κοινό σήμερα.

Τέλος ένα ύποπτο αντικείμενο σιδηροδρομικός σταθμός του Παρισιού προκάλεσε την κινητοποίηση της γαλλικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι αρχές εκκένωσαν τον σταθμό και συγκεκριμένα την αίθουσα 2.

Η Γαλλία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Περίπου 7.000 άνδρες έχουν κινητοποιηθεί για περιπολίες σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικά μέρη, ύστερα από τη δολοφονική επίθεση εναντίον εκπαιδευτικού στην πόλη Αράς, την οποία ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν δήλωσε πως συνδέεται με τα πολεμικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον η Γαλλία φιλοξενεί και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, γεγονός που απαιτεί πιο αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Την κινητοποίηση διέταξε ο Εμανουέλ Μακρόν όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του. Ο Γάλλος Πρόεδρος έδωσε εντολή οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων να κινητοποιηθούν μέχρι νεωτέρας.

newsbeast 

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε κατάσταση συναγερμού η Γαλλία – Μπαράζ εκκενώσεων για βόμβες σε Λούβρο, Βερσαλλίες και σιδηροδρομικό σταθμό"

Καιρός αύριο: Αίθριος με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς

Γενικά αίθριος καιρός αύριο Κυριακή (15.10.2023) με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια και πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα νότιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3, στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια δυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4, στην Κρήτη 4 με 5 και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 και στα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με την θερμοκρασία στους 28 βαθμούς"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε ισραηλινές θέσεις στα σύνορα με τον Λίβανο

Στο στόχαστρο της ισραηλινές θέσεις στη μεθόριο με τον Λίβανο έβαλε η Χεζμπολάχ, σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή, τη στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ της λιβανέζικης, σιιτικής οργάνωσης και του Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η φιλοϊρανική Χεζμπολάχ αναφέρει ότι επιτέθηκε σε «σιωνιστικές θέσεις στα λιβανέζικα, κατεχόμενα Αγροκτήματα της Σεμπάα, με τηλεκατευθυνόμενου πυραύλους και όλμους».

Υποστηρίζει δε ότι τα πλήγματα αυτά ήταν «ακριβείας».

Ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή αυτή είπε ότι άκουσε να πέφτουν οβίδες και είδε σύννεφα καπνού να υψώνονται.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ στοχοθέτησε ισραηλινές θέσεις στα σύνορα με τον Λίβανο"

Ηράκλειο: Πυροβόλησε κατά λάθος τον πατέρα του στο κυνήγι!

Παρολίγον τραγωδία στο κυνήγι. 24χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε κατά λάθος τον πατέρα του με κυνηγετική καραμπίνα, σήμερα το πρωί, στην αγροτική περιοχή "Αγγινάρα" έξω από τον Χόνδρο του Δήμου Βιάννου.

Ο 51χρονος τραυματίστηκε στο στήθος και στα κάτω άκρα και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βιάννου και από εκεί στο ΠΑΓΝΗ, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο νεαρός, ο οποίος κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ πατέρας και γιος κατείχαν νόμιμα τα κυνηγετικά τους όπλα.

ekriti

Διαβάστε Περισσότερα » " Ηράκλειο: Πυροβόλησε κατά λάθος τον πατέρα του στο κυνήγι! "

Λαρισαίος μαθητής Λυκείου αγόρασε ναρκωτικά από το διαδίκτυο με κρυπτονομίσματα!

Έχοντας παραγγείλει από το Ηνωμένο Βασίλειο μικροποσότητες γνωστών παραισθησιογόνων όπως η MDMA και το LSD, γνωστά ψυχότροπα που χρησιμοποιούνται για… ψυχαγωγία, προσφέροντας μεταξύ άλλων ενέργεια και ευχαρίστηση, συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 18χρονος.

Ο μαθητής Λυκείου αποτελεί τον πρώτο συλληφθέντα στη Λάρισα ο οποίος χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με κρυπτονόμισμα (bitcoin) αξίας 150 δολαρίων ΗΠΑ που είχε μετατρέψει σε ΑΤΜ ψηφιακού νομίσματος στη Λάρισα.

Η σύλληψη του 18χρονου Λαρισαίου μπορεί να θεωρείται πρωτόγνωρη στα τοπικά χρονικά, επιβεβαιώνει ωστόσο το ήδη γνωστό στις διωκτικές αρχές ότι ο ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, το ευρέως γνωστό ως dark web μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από νεαρούς, άριστους κατά τα άλλα χρήστες των νέων τεχνολογιών για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, με την ψευδαίσθηση της «ασφαλούς» προμήθειας αντί της έκθεσης στον κίνδυνο προμήθειας ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα οι πλατείες, άλλοι πολυσύχναστοι χώροι και στέκια νεολαίας.

Το δέμα από το Ηνωμένο Βασίλειο – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» ανιχνεύθηκε από εκπαιδευμένο σκύλο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έτσι ταυτοποιήθηκε ο παραλήπτης του, ο 18χρονος Λαρισαίος.

Το δέμα περιείχε ζαχαρωτά (ζελεδάκια) διαφόρων χρωμάτων, 14,6 γραμμάρια μεθυλενοξιοξυμε θαμφεταμίνης, γνωστότερης και ως MDMA, μια ψυχοτρόπο ουσία που χρησιμοποιούν οι χρήστες καθώς αλλάζει τις αισθήσεις, δημιουργεί αυξημένη ενέργεια και, φυσικά προκαλεί ευχαρίστηση. Όπως περιείχε 5 τεμάχια του παραισθησιογόνου ναρκωτικού LSD αλλά και 10 χάπια ηρεμιστικού (αγχολυτικού) φαρμάκου.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 18χρονου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 γραμμάρια χασίς, μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, όπως και το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ. Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών (εισαγωγή ναρκωτικών από το εξωτερικό και κατοχή) και οδηγούμενος χθες στον Ανακριτή έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος.

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » "Λαρισαίος μαθητής Λυκείου αγόρασε ναρκωτικά από το διαδίκτυο με κρυπτονομίσματα!"

Βιασμός 13χρονης στη δυτική Αττική: «Την ανάγκασαν να γονατίσει και της κρατούσαν τα χέρια» – Όλη η δικογραφία στο newsit.gr

Όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το σκηνικό του ομαδικού βιασμού της 13χρονης μαθήτριας στους χώρους σχολείου της δυτικής Αττικής από συμμαθητές της, ξεδιπλώνονται μέσα από την κατάθεση που έδωσε το κοριτσάκι στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και τη δικογραφία που παρουσιάζει το newsit.gr. 

Το παιδί, σε άθλια κατάσταση και με δάκρυα στα μάτια, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό, το χρονικό της φρίκης, που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τους τρεις ανήλικους ηλικίας 14, 15 και 17ετών σε σχολείο της δυτικής Αττικής, οι οποίοι συνελήφθησαν και διώκονται για τα αδικήματα του «βιασμού κατά συναυτουργία» και «πορνογραφίας ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, καθώς το θράσος τους ήταν τέτοιο που τραβούσαν σε βίντεο την απεχθή τους πράξη και το μοίρασαν για να διασύρουν το θύμα τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τρεις ανήλικοι μετά τη σύλληψη τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σήμερα στον ανακριτή, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη και μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. 
 
Η εξομολόγηση στη μητέρα της

Το παιδί, αδυνατώντας να αντέξει το βάρος όλων όσων υπέστη, πριν από μερικές μέρες «έσπασε» και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα στην μητέρα της.

Όπως είπε στην ίδια, αλλά και στη συνέχεια στην κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς του Τμήματος Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής στους ειδικούς χώρους του Γραφείου Προστασίας Ανηλίκων Θυμάτων «Το σπίτι του Παιδιού», ανέφερε πως τα τρια αγόρια, ηλικίας 14, 15 και 17 ετών, έβαλαν σε εφαρμογή το άθλιο σχέδιο τους στις αρχές Σεπτεμβρίου.

«Βραδινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου στο Αστυνομικό Τμήμα (σ.σ αναφέρεται η περιοχή) η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε ότι σύμφωνα με τα όσα της εκμυστηρεύτηκε η κόρη της, στις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου του 2023, ο 14χρονος, όποιος τυγχάνει φίλος της, την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα εντός του προαύλιου χώρου του Γυμνασίου, ενώπιον των δύο ανήλικων. Επιπλέον ανέφερε ότι ο 14χρονος, κατέγραψε την πράξη σε video το οποίο φέρεται να έχει αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

Ο ένας τη βίαζε οι άλλοι δύο την κρατούσαν 

Η 13χρονη κατά την εξέτασή της, ξεδίπλωσε το σκηνικό λέγοντας πως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό οι τρεις τους και εκείνη, βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου της Δυτικής Αττικής.

Οι δράστες αφού την απομόνωσαν σε ένα σημείο όπου δεν υπήρχε ορατότητα από συμμαθητές και καθηγητές εκτόνωσαν πάνω της αρρωστημένες πράξεις: «εξεταζόμενη η ανήλικη ανέφερε ότι αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου, συναντήθηκε με τον 14χρονο εντός του προαύλιου χώρου του γυμνασίου και στη συνέχεια προσήλθαν στο σημείο όπου ο 15χρονος και ο 17χρονος, αφού την οδήγησαν από κοινού στο πίσω μέρος του σχολείου ο 17χρονος, την έπιασε από το χέρι και την ανάγκασε να γονατίσει, ασκώντας της πίεση και εξαναγκάζοντάς την στοματικό έρωτα ενώ ο 14χρονος και ο 15χρονος την ακινητοποίησαν προκειμένου να μην αντιδράσει. Εν συνεχεία, ανέφερε ότι εξαναγκάστηκε σε παρόμοιες πράξεις από τους άλλους δύο ενηλίκους, μέχρις ότου, κατέφθασαν στο σημείο οι φίλες της». 

Διασυρμός

Στις επόμενες γραμμές, το διαβιβαστικού, αναφέρεται ένα σκηνικό που προκαλεί πολλά ερωτήματα: «Μετά το πέρας των πράξεων και αφού οι δύο ανήλικοι είχαν αποχωρήσει από το σημείο, η μαθήτρια ζήτησε από τον 14χρονο, να προβεί σε πεολειχία συναινώντας παράλληλα στην πρόταση να βιντεοσκοπήσει ο ίδιος την πράξη. Τις επόμενες μέρες ενημερώθηκε από φίλες της ότι ο κατηγορούμενος απέστειλε σε αυτές το υλικό με τις ανωτέρω πράξεις μέσω της εφαρμογής Instagram». Μάλιστα όπως επισημαίνεται το κοριτσάκι παρέδωσε ένα ψηφιακό δίσκο το οποίο περιείχε βίντεο αλλά και ένα στιγμιότυπο οθόνης όποιος απεστάλη στο Τμήμα Οπτικοακουστικού Υλικού Φωτογραφίας και Μεταδοτικοτήτων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστήριων για εξέταση. 

Τι κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, στην Ασφάλεια, κλήθηκε να καταθέσει και η διευθύντρια του Γυμνασίου και κατέθεσε ότι όπως αναφέρεται « Πληροφορήθηκε από καθηγητή του σχολείου για την ύπαρξη του σχετικού βίντεο, και ενημέρωσε άμεσα στους γονείς της παθούσας, οι οποίοι προσήλθαν στο σχολείο. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συνάντησης, προσήλθε ενώπιον της παλιά μαθήτρια του σχολείου η οποία ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βίντεο αναρτήθηκε σε ομαδική συνομιλία στην εφαρμογή instagram καθώς και ότι υπάρχουν κι άλλα βίντεο ερωτικού περιεχομένου με την ανήλικη παθούσα». 

«Την τράβηξε βίντεο και την απειλούσε ότι θα το ανεβάσει στα social και θα το στείλει στον πατέρα της»

Οι συμμαθήτριες της 13χρονης που κλήθηκαν να καταθέσουν είπαν τα εξής: « Φίλη και συμμαθήτρια της ανήλικης κατέθεσε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα η ανήλικη, εκμυστηρεύτηκε σε κοινή τους παρέα ότι σε συνάντηση που είχε λίγο καιρό πριν με τον 14χρονο ανήλικο στο γυμνάσιο, έφερε μαζί του χωρίς ίδια αρχικά να το γνωρίζει, έναν ξάδερφό του και έναν φίλο του.

Από κοινού την εξανάγκασαν να προβεί σε στοματικό έρωτα με τον 14χρονο και τον ξάδερφό του, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις πράξεις αυτές. Με το βίντεο αυτό ο 14χρονος, απειλούσε την ανήλικη ότι θα το ανεβάσει και θα το στείλει στον πατέρα της. Τέλος ανέφερε ότι μια κοινή τους φίλη της απέστειλε το εν λόγω βίντεο μέσω της εφαρμογής instagram το οποίο προηγουμένως το είχε στείλει ο 14χρονος» είπε το ένα κοριτσάκι. 

«Την απειλούσε ότι θα τα αποκαλύψει όλα αν δεν υποκύψει» 

Mια δεύτερη συμμαθήτριά σύμφωνα με το διαβιβαστικό κατέθεσε ότι: «Γνώριζε ότι η ανήλικη και ο 14χρονος κατηγορούμενος έχουν συνάψει σχέση χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες ερωτικές επαφές. Σε συνομιλία που είχε στις 7 Αυγούστου 2023 μέσω μηνυμάτων με τον κατηγορούμενο, της απέστειλε μέσω της εφαρμογής instagram από το προσωπικό του προφίλ, βίντεο στο οποίο φαίνεται η ανήλικη να του κάνει στοματικό έρωτα.

Επιπλέον ανέφερε ότι πριν από περίπου μια βδομάδα ο κατηγορούμενος διέκοψε την σχέση του με την 13χρονη διότι αυτή δεν επιθυμούσε να ολοκληρώσουν τις ερωτικές του επαφές. Τέλος ανέφερε ότι πριν δυο – τρεις εβδομάδες η ανήλικη της εκμυστηρεύτηκε ότι κατά τη διάρκεια που έκανε στοματικό έρωτα στον κατηγορούμενο, αυτός χωρίς ίδια να το γνωρίζει, πραγματοποίησε βιντεοκλήση με έναν φίλο του και επίσης ότι την απειλούσε λέγοντας ότι θα τα πει όλα στους γονείς της προκειμένου να κάνει ότι εκείνος επιθυμεί».

Υλικό παιδικής πορνογραφίας 

Στα γραφεία του 8ου ορόφου του μεγάρου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, η προσαγωγή του 14χρονου, μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς οι αξιωματικοί του Ανηλίκων κατά την Έρευνα ερευνά στο κινητό τηλέφωνο, έμειναν εμβρόντητοι, με όλα όσα αντίκρισαν.

Μέσα υπήρχαν αποθηκευμένα βίντεο και εικόνες με υλικό παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα το κινητό να κατασχεθεί και να σταλεί Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να γίνει φύλλο και φτερό. 

Η νομική άποψη 

Ο δικηγόρος δύο εκ των τριών κατηγορουμένων κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης μιλώντας στο newsit.gr τονίζει πως: «Οι εντολείς μου δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Δυστυχώς ειπώθηκαν πράγματα κατά το στάδιο της ανάκρισης, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα και για το λόγο αυτό αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Βιασμός 13χρονης στη δυτική Αττική: «Την ανάγκασαν να γονατίσει και της κρατούσαν τα χέρια» – Όλη η δικογραφία στο newsit.gr"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χάρτες της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία – «Σκοτώστε όσους μπορείτε, μαζί και παιδιά»

Ντοκουμέντα αναφορικά με τα σχέδια της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ έφερε στο φως της δημοσιότητας το NBC. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χάρτες στους οποίους φαίνονται αεροφωτογραφίες για επιθέσεις που σχεδίαζαν σε σχολεία στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ, με την εντολή «σκοτώστε όσους περισσότερους μπορείτε, αρπάξτε ομήρους και φύγετε γρήγορα για την Γάζα».

Οι αεροφωτογραφίες που έπεσαν στα χέρια του NBC αναφέρονται ως «top secret» χάρτες στα αραβικά, οι οποίοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, προορίζονταν για «υψηλά εκπαιδευμένα μέλη» της Χαμάς, ώστε να «περικυκλώσουν χωριά και να στοχεύσουν περιοχές όπου βρίσκονται πολίτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

Οι χάρτες εντοπίστηκαν σε νεκρά στελέχη της Χαμάς από Ισραηλινούς ρεπόρτερς, οι οποίοι τα μοιράστηκαν με την ανταποκρίτια του NBC, όπως αναφέρει το Mέσο.

 
«Σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους»

Μία από την σελίδα αναφέρει την φράση Top Secret και δείχνει ένα πλάνο για την επίθεση στο κιμπούτς Κφαρ Σαάντ, το οποίο αναφέρει ως «Μάχη μονάδας 1» και δείχνει την επίθεση σε σχολείο, ενώ αλλού γίνεται αναφορά σε «μονάδα μάχης 2» η οποία θα είχε στόχο να «συλλέξει ομήρους» από το κέντρο νεότητας Μπνέι Ακίβα και το σχολείο της περιοχής.

Σε άλλη σελίδα με χάρτη που έχει τίτλο «Top Secret Maneuver» η Χαμάς περιγράφει σε μονάδα να ασφαλίσει την έφοδό της στο Κφαρ Σαάντ στα ανατολικά, ενώ άλλη μονάδα θα ελέγχει την δυτική πλευρά. Αναφέρουν πάλι η φράση «σκοτώστε όσους μπορείτε και πάρτε ομήρους»

Ολοι οι χάρτες σύμφωνα με το NBC είναι στα χέρια των Ισραηλινών αρχών. Σύμφωνα με πηγή του καναλιού, τους χάρτες έχει τόσο ο στρατός όσο και η κυβέρνηση του Ισραήλ. Βίντεο που έδειξαν την έφοδο των ανδρών της Χαμάς σε κιμπούτζ στις 7 Οκτωβρίου, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις εντολές και τις κινήσεις τους, όπως είχαν πάρει τις οδηγίες στον χάρτη, σχολιάζει το δίκτυο.

Αξιωματούχοι στο Ισραήλ αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες συλλέγουν παρόμοια στοιχεία με πλάνα επιθέσεων σε χωριά και οδηγίες για γενικότερη στοχοποίηση σε γυναικόπαιδα.

«Οδοντιατρείο, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια. Αν δει κάποιος που σκόπευαν να χτυπήσουν ακόμη, θα του φύγει το σαγόνι» αναφέρει πηγή των Αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Η Χαμάς όπως φαίνεται από τα σχέδιά τους, είχε ως στόχο να σκοτώσει παιδιά, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το βίντεο που ανάρτησαν προσπαθώντας να πείσουν ότι τα απαγάγουν, αλλά τα προσέχουν. 

Ωστόσο, πολλαπλές πηγές επιβεβαιώνουν ότι έχουν δολοφονήσει μικρά παιδιά όπως αποδείχθηκε και στην περίπτωση του κιμπούτς Κφαρ Αζα. 

Στους χάρτες είχαν κυκλωμένη την περιοχή που θα την χτυπούσαν, με ένα μπλε κύκλο. Το ίδιο έκαναν και για άλλα χωριά κοντά στα σύνορα με την Γάζα όπως το Ναχάλ Οζ και το Αλουμίμ.

Στα σχέδιά τους επίσης φαίνονται και τα Μέσα με τα οποία θα έκαναν τις κινήσεις τους.

«Group 1 Μετακίνηση από Χάμζα: Ενα τσιπ και τέσσερις μοτοσικλέτες. Γκρουπ 2 Αμπντέλ Ραχμάν: ένα τζιπ και τέσσερις μοτοσικλέτες. Σχέδιο απόστασης μεταξύ των ομάδων, 50 μέτρα ανά γκρουπ» αναφέρουν.

Στέλεχος της IDF δήλωσε έκπληκτος από τον βαθμό σχεδιασμού της Χαμάς, ο οποίος ήταν τέτοιος ώστε να προκαλέσει «το μεγαλύτερο δυνατό κακό». «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο σχεδιασμό στη ζωή μου για μαζική τρομοκρατική επίθεση» είπε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Χάρτες της Χαμάς για επιθέσεις σε σχολεία – «Σκοτώστε όσους μπορείτε, μαζί και παιδιά»"

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκροί τρομοκράτες από το Λίβανο

Τρομοκράτες σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου (14.10.23), ενώ προσπαθούσαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από το Λίβανο, μια απόπειρα που αποτράπηκε από το στρατό, όπως ανακοίνωσε Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Στρατιώτες του ισραηλινού στρατού αναγνώρισαν πριν από μερικές ώρες μια ομάδα τρομοκρατών που επιχειρούσε να διεισδύσει στο Ισραήλ από το Λίβανο», δήλωσε η ίδια πηγή.

«Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε αυτή την ομάδα και σκότωσε τρομοκράτες», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: Νεκροί τρομοκράτες από το Λίβανο"

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ισχύει για τον β’ γύρο – Πού στήνονται αύριο κάλπες

Αύριο, Κυριακή 15 Οκτωβρίου, ανοίγουν ξανά οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους όπου στον α’ γύρο κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%.

Από το σύνολο των 13 περιφερειών την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, εξελέγη περιφερειάρχης στις 7, ενώ από τους 332 δήμους της χώρας εξελέγη δήμαρχος στους 248.

Ως εκ τούτου, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους. Από τις περιφέρειες, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Θεσσαλία, ενώ μεταξύ των δήμων περιλαμβάνονται αυτός της Αθήνας και άλλων 27 δήμων της Αττικής, καθώς και της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και των Ιωαννίνων.

Όπως και την πρώτη Κυριακή, οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν με αστυνομική ταυτότητα (φυσική ή ψηφιακή), διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω γάμου/διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσουν και τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείνουν στις 19:00. Δεν τίθεται σταυρός προτίμησης, καθόσον αυτή διεξάγεται μεταξύ των υποψήφιων Περιφερειαρχών και Δημάρχων των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους. Η σημείωση, ωστόσο, σταυρού προτίμησης δεν συνεπάγεται την ακυρότητα του ψηφοδελτίου.

Ο συνδυασμός που θα αναδειχθεί νικητής των επαναληπτικών εκλογών λαμβάνει τα 3/5 (60%) των εδρών του Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου αντίστοιχα.

Οι περιφέρειες και οι δήμοι όπου θα διεξαχθεί ο β’ γύρος των εκλογών είναι:

Περιφέρειες

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

Βορείου Αιγαίου

Δυτικής Μακεδονίας

Θεσσαλίας

Ιονίων Νήσων

Πελοποννήσου

Δήμοι

Αγίας Παρασκευής

Αγίου Δημητρίου

Αγίου Νικολάου

Αθηναίων

Αιγάλεω

Αιγιαλείας

Ακτίου – Βόνιτσας

Αλεξανδρούπολης

Αλμυρού

Άργους – Μυκηνών

Αρριανών

Ασπροπύργου

Βύρωνος

Δάφνης – Υμηττού

Δέλτα

Δεσκάτης

Διονύσου

Δράμας

Δυτικής Αχαΐας

Δυτικής Μάνης

Ελαφονήσου

Ελευσίνας

Ερέτριας

Ζακύνθου

Ζαχάρως

Ζωγράφου

Ηγουμενίτσας

Ήλιδας

Ηλιουπόλεως

Ηρακλείου Αττικής

Ηρωικής Πόλης Νάουσας

Θερμαϊκού

Θεσσαλονίκης

Ιεράπετρας

Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου

Ιλίου

Ιωαννιτών

Καβάλας

Καισαριανής

Καλαμαριάς

Καλυμνίων

Καμένων Βούρλων

Κασσάνδρας

Καστοριάς

Κοζάνης

Κορδελιού – Ευόσμου

Λήμνου

Λοκρών

Λυκόβρυσης – Πεύκης

Μεγανησίου

Μεγαρέων

Μύκης

Ναυπλιέων

Νέας Ιωνίας

Νέας Σμύρνης

Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Νότιας Κέρκυρας

Ξάνθης

Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ορεστιάδας

Παιανίας

Παλαμά

Παπάγου – Χολαργού

Πατρέων

Παύλου Μελά

Πέλλας

Πεντέλης

Περάματος

Πετρουπόλεως

Πολυγύρου

Πύδνας – Κολινδρού

Πύλου – Νέστορος

Πύργου

Ραφήνας – Πικερμίου

Ρόδου

Σαρωνικού

Σκύρου

Σπάρτης

Τυρνάβου

Φιλοθέης – Ψυχικού

Χαϊδαρίου

Χαλανδρίου

Χερσονήσου

Χίου

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοδιοικητικές εκλογές: Τι ισχύει για τον β’ γύρο – Πού στήνονται αύριο κάλπες"

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μετακινηθείτε προς Νότο ως τις 16.00» – Νέο μήνυμα στους αμάχους της Γάζας

Νέα διορία στους αμάχους της Γάζας να μετακινηθούν προς το Νότο έστειλε το Ισραήλ, τη στιγμή που ο πόλεμος κορυφώνεται.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έστειλαν νέο μήνυμα στους Παλαιστινίους να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και να κατευθυνθούν προς νότο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου (14.10.23) (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Οι κάτοικοι του Μπέιτ Χανούν θα πρέπει να πάνε στο Χαν Γιουνίς και θα ακολουθήσουν περαιτέρω οδηγίες, έγραψε στα αραβικά στην πλατφόρμα X ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος.

«Να είστε βέβαιοι πως οι ηγέτες της Χαμάς φρόντισαν τους εαυτούς τους και αναζητούν προστασία από τις επιθέσεις στην περιοχή», πρόσθεσε. Το Ισραήλ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Πολλές επικρίσεις έχουν διατυπωθεί για τη διαταγή που δίνει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους να εκκενώσουν τη Γάζα και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καλέσει τη χώρα να ανακαλέσει τη διαταγή της, επισημαίνοντας την απειλή η κατάσταση να γίνει «καταστροφική». Η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος έχουν διαυπώσει επίσης επικρίσεις.

Η διαταγή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων να αποχωρήσουν από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι θεωρείται ένδειξη ότι επίκειται χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού.

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς»

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως διαπίστωσαν «σημαντική κίνηση» παλαιστινίων αμάχων προς νότο, μία ημέρα αφού διέταξαν τους κατοίκους της Γάζας να φύγουν, καθώς ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει υποσχεθεί περαιτέρω αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως διεξάγονται διαπραγματεύσεις με περιφερειακές κυβερνήσεις για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, καθώς οι Παλαιστίνιοι, που είναι παγιδευμένοι εκεί, υφίστανται διακοπή της ηλεκτροδότησης και ελλείψεις τροφίμων και νερού ενώ βομβαρδίζονται σφοδρά από τους Ισραήλινούς.

Το Ισραήλ έχει δηλώσει πως θα εξαλείψει τη Χαμάς μετά την επίθεση που πραγματοποίησε πριν από μία εβδομάδα, κατά την οποία μαχητές της σκότωσαν 1.300 Ισραηλινούς, κυρίως αμάχους, και συνέλαβαν πολλούς ομήρους.

Το Ισραήλ έχει θέσει έκτοτε τη Λωρίδα της Γάζας, την οποία κυβερνά η Χαμάς και στην οποία ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, σε πλήρη πολιορκία και τη βομβαρδίζει με άνευ προηγουμένου αεροπορικά πλήγματα. Οι αρχές της Γάζας λένε πως έχουν σκοτωθεί 1.900 άνθρωποι.

ΟΗΕ: 5.540 σπίτια έχουν καταστραφεί

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ χιλιάδες κτήρια έχουν καταστραφεί μέσα στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από μια εβδομάδα σφοδρών βομβαρδισμών από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) ανακοίνωσε πως 5.540 σπίτια «έχουν καταστραφεί», ενώ σχεδόν 3.750 άλλα έχουν υποστεί τόσες ζημιές ώστε είναι αδύνατο να κατοικηθούν.

Χθες, Παρασκευή, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της βόρειας Γάζας έλαβαν ειδοποίηση από το Ισραήλ να φύγουν προς νότο μέσα σε 24 ώρες, προθεσμία που έληξε στις 5 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

«Είδαμε σημαντική κίνηση παλαιστινίων αμάχων προς νότο», δήλωσε ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόρνικους, νωρίς σήμερα το πρωί στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων μέσω βιντεοδιάσκεψης. Δεν έκανε καμιά αναφορά στην προθεσμία και δεν δέχθηκε ερωτήσεις.

«Γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, ισραηλινοί έφεδροι σε σχηματισμό ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο των επιχειρήσεων. Είναι όλοι γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, στο νότο, στο κέντρο και το βορρά, και ετοιμάζονται για όποιο στόχο τους ανατεθεί, για όποια αποστολή».

«Στο τέλος αυτού του πολέμου θα έχουμε διαλύσει τη Χαμάς και τις στρατιωτικές δυνατότητές της και θα έχουμε αλλάξει θεμελιωδώς την κατάσταση ώστε η Χαμάς να μην έχει ποτέ ξανά την ικανότητα να προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά σε ισραηλινούς αμάχους ή στρατιώτες».

Η Χαμάς έχει δηλώσει ότι θα πολεμήσει μέχρι τέλους και είπε στους κατοίκους να μείνουν.

Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε χθες, Παρασκευή, ότι στρατεύματα υποστηριζόμενα από άρματα μάχης πραγματοποίησαν επιδρομές για να πλήξουν παλαιστινιακά πληρώματα που εκτοξεύουν ρουκέτες και να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τις τοποθεσίες όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη δήλωση από την έναρξη της κρίσης ότι χερσαίες ισραηλινές δυνάμεις εισχώρησαν στο έδαφος της Γάζας.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι έχουν κατευθυνθεί προς Νότο

«Πλήττουμε τους εχθρούς μας με άνευ προηγουμένου ισχύ», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μια σπάνια τηλεοπτική δήλωσή του κατά την έναρξη του εβραϊκού Σαββάτου χθες, Παρασκευή, το βράδυ. «Τονίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή».

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι έχουν κατευθυνθεί προς νότο από τις βόρειες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας μετά την ισραηλινή διαταγή, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία λένε πως περισσότεροι από 400.000 Παλαιστίνιοι είχαν εκτοπιστεί εξαιτίας των εχθροπραξιών πριν δοθεί η διαταγή.

Ωστόσο πολλοί άλλοι λένε ότι θα παραμείνουν. «Ο θάνατος είναι καλύτερος από το να φύγουμε», λέει ο 20χρονος Μοχάμαντ έξω από ένα κτίριο που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή κοντά στο κέντρο της Γάζας.

Τα τζαμιά μεταδίδουν το μήνυμα «Κρατήστε τα σπίτια σας. Κρατήστε τη γη σας».

Τα Ηνωμένα Έθνη και άλλοι οργανισμοί προειδοποίησαν για μια καταστροφή, αν τόσοι πολλοί άνθρωποι εξαναγκασθούν να φύγουν και δήλωσαν πως η πολιορκία θα πρέπει να αρθεί για να επιτραπεί η διανομή βοήθειας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος στο Ισραήλ: «Μετακινηθείτε προς Νότο ως τις 16.00» – Νέο μήνυμα στους αμάχους της Γάζας"

ΑΙΓΙΟ: Πυροβολισμοί τα ξημερώματα έξω από super market της Αιγιαλέως - Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ

Νέα αποτροπή διάρρηξης ΑΤΜ από την Ασφάλεια Αιγιαλείας τα χαράματα στην οδό Αιγιαλέως σε μεγάλο super market.

Στελέχη της Ασφάλειας Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της περιπολίας τους στις 5:00 τα ξημερώματα, εντόπισαν ύποπτο όχημα στο πάρκινγκ του supermarket και αποφάσισαν να το ελέγξουν, όταν ξαφνικά δέχθηκαν πυροβολισμούς από τέσσερις κακοποιούς.

Άμεσα και επαγγελματικά οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αντάλλαξαν πυρ με τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή. Από το όλο επεισόδιο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο κέντρο της πόλης του Αιγίου και ιδιαίτερα στη γειτονιά, καθώς οι κάτοικοι έντρομοι προσπαθούσαν να αντιληφθούν τι συνέβη στην γενικά φιλήσυχη γωνιά του Αιγίου.

Ο Διοικητής της Ασφάλειας Αιγιαλείας κ. Ιορδάνης Μαγειράκης ενημερώθηκε άμεσα από τους προστρέξαντες αστυνομικούς, στους οποίος αξίζουν συγχαρητήρια γιατί πέρα από ότι είναι άριστοι επαγγελματίες, έχουν 30 χρόνια υπηρεσίας και ήταν μέχρι το χάραμα στην περιπολίας τους, έσπευσε στο σημείο μαζί με εξειδικευμένα στελέχη της Ασφάλειας και τα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Ασφάλειας για να αποκλείσουν το χώρο και να προχωρήσουν στην έρευνα.

Το όχημα βρέθηκε λίγο αργότερα καμμένο στην οδό Κορίνθου στο Αίγιο .

Διεξάγεται προανάκριση για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών από την Ασφάλεια Αιγιαλείας.

Πηγές αναφέρουν ότι η Ασφάλεια της πόλης του Αιγίου είναι θωρακισμένη ακόμα και απέναντι σε επαγγελματίες κακοποιούς, αφού μέσα σε διάστημα 1 μήνα απέτρεψαν δεύτερο χτύπημα σε ΑΤΜ.

filodimos

Διαβάστε Περισσότερα » " ΑΙΓΙΟ: Πυροβολισμοί τα ξημερώματα έξω από super market της Αιγιαλέως - Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ "

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news