facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

700.000 € σε πρόστιμα σε πολίτες για «παραβάσεις συγχρωτισμού» την ημέρα που ο Κ.Μητσοτάκης «συγχρωτιζόταν» στην Ικαρία!

Υπερέβαλαν εαυτόν οι δυνάμεις ασφαλείας στην επιβολή σκληρών προστίμων στον Έλληνα πολίτη, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνωστιζόταν ανέμελος με άλλους 30 καλεσμένους σε μια βεράντα στην Ικαρία, σε ένα «πρόχειρο και σύντομο» γεύμα.

Όπως αναφέρει με ιδιαίτερη ικανοποίηση η  «Εθνική Αρχή Διαφάνειας» οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) πραγματοποίησαν συνολικά 83.251 ελέγχους για την τήρηση των μέτρων «επιδημιολογικού συναγερμού», πλην Ικαρίας,  το  Σάββατο, την ημέρα δηλαδή του «ανέμελου και πρόχειρου γεύματος» του πρωθυπουργού.  

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας εντοπίστηκαν 2.193 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων, επιβλήθηκαν πρόστιμα 683.850 ευρώ, ενώ μία επιχείρηση υποχρεώθηκε σε αναστολή της λειτουργίας της για διάστημα 15 ημερών, γιατί δεν τήρησε τα μέτρα, που δεν τήρησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός! .

Οι «μικροί ήρωες» της  Ελληνικής Αστυνομίας με τη σειρά τους πραγματοποίησαν τον κύριο όγκο των ελέγχων (72.968).

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν μη χρήση μάσκας – μη τήρηση αποστάσεων, μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα), μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου και διοργάνωση  (σ.σ. και εδώ είναι το καλύτερο)  συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες(!), πλην Ικαρίας βέβαια.

Και εδώ φυσικά τίθεται το ερώτημα, μετά και τις απίθανες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη ο οποίος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Αφού όπως είπε το… γεύμα «έγινε σε υπαίθριο χώρο με χρήση μάσκας, την οποία και έβγαλαν μόνο κατά τη διάρκεια του γεύματος», και εφόσον  το θεωρεί εντός ορίων ασφαλείας, γιατί τότε η Κυβέρνηση δεν δίνει άδεια για την πολύπαθη εστίαση;

Όχι με άλλους όρους, αλλά ακριβώς με τους ίδιους όρους που υπήρξαν και στη βεράντα της κατοικίας του βουλευτή Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Με τραπέζια μόνο στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων δηλαδή και χρήση μάσκας που θα βγαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού. Συν το ότι θα μπορούν να υπάρχουν και αποστάσεις, πολύ μεγαλύτερες από ότι ήταν στην βεράντα στην Ικαρία και άρα πολύ καλύτερες  συνθήκες ασφαλείας;

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "700.000 € σε πρόστιμα σε πολίτες για «παραβάσεις συγχρωτισμού» την ημέρα που ο Κ.Μητσοτάκης «συγχρωτιζόταν» στην Ικαρία!"

Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο

Χωρίς ρεύμα έμειναν το βράδυ της Κυριακής πολλές περιοχές της Αθήνας. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν τόσο στον Πόρο όσο και σε Πελοπόννησο, Λακωνία και Μεσσηνία.

Το ρεύμα κόπηκε σε Παγκράτι, Πειραιά, Κερατσίνι, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Αιγάλεω, Νέα Σμύρνη, Άλιμο, Μπραχάμι, Σαλαμίνα, Μέγαρα, Εξάρχεια.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η διακοπή οφείλεται σε πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο ενώ τα στελέχη του ΑΔΜΗΕ έχουν ξεκινήσει χειρισμούς για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Πριν από λίγη ώρα το ρεύμα επανήλθε σε ορισμένες περιοχές όπως το Παγκράτι και η Νέα Σμύρνη.

Λίγο αργότερα το ρεύμα επανήλθε στο κέντρο της Αθήνας, Παγκράτι, τον Σταθμό Λαρίσης και τη Γλυφάδα.

Σε Υμμητό και Άγιο Δημήτριο η διακοπή κράτησε για μισή ώρα, με το ρεύμα να επανέρχεται λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Διακοπές ρεύματος σε Αττική και Πελοπόννησο"

Μόσιαλος για μεταλλάξεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου

Πρόταση για αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας της Επιτροπής των Λοιμωξιολώγων, έκανε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

«Αυτό όμως που χρειάζεται να γίνει από εδώ και εμπρός είναι μια σειρά πραγμάτων. Πρώτον η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με περισσότερες ειδικότητες. Με αναλυτές μεγάλων δεδομένων. Με αναλυτές της Επιστήμης της Συμπεριφοράς» είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε πως χρειαζόμαστε κάθε φορά που η επιτροπή θα ανακοινώνει μέτρα να υπάρχει παράλληλα και μια πρόβλεψη-ανάλυση της σχετικής επιτυχίας που αναμένουμε από αυτά.

«Παραδείγματος χάριν, γιατί θα κλείσει η κυκλοφορία από τις 18:00 και όχι από τις 19:00 ή τις 20:00; Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που να τεκμηριώνει ότι θα αλλάξει η συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί αυτό το μέτρο; Είναι διαφορετικό» δήλωσε.

«Εάν θα πρέπει να κλείσουμε τα σχολεία επομένως υπάρχει κάποια διεθνής εμπειρία η οποία να δείξει ότι θα σταματήσει η διασπορά σε τέτοιο βαθμό λόγω του κλεισίματος του σχολείου ή είναι θέμα κινητικότητας, ότι δηλαδή πηγαίνουν οι γονείς που πηγαίνουν να πάρουν τα παιδιά από τα σχολεία». «Δηλαδή τι δημιουργεί το πρόβλημα και τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε», κατέληξε ο καθηγητής υπογραμμίζοντας πως αυτά μέχρι στιγμής δεν έχουν ακουστεί.

Την ίδια ώρα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν οι μεταλλάξεις.

Ο κ. Μόσιαλος χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα, επισημαίνοντας πάντως ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα το επόμενο διάστημα, αν αλλάξει δραματικά η κατάσταση όπως ανέφερε, θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Μόσιαλος για μεταλλάξεις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει και τρίτη δόση του εμβολίου"

Ολλανδία: Ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει τη χώρα, η πρώτη τα τελευταία 10 χρόνια

Ισχυρή χιονοθύελλα σάρωσε σήμερα την Ολλανδία, η πρώτη τα τελευταία 10 χρόνια, διαταράσσοντας τη σιδηροδρομική και οδική κυκλοφορία, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο διαπερνά τη βόρεια Ευρώπη.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες επηρεάστηκαν επίσης στη Γερμανία, ενώ στην άλλη πλευρά της Βόρειας Θάλασσας, η Βρετανία προετοιμάζεται για την έλευση αυτής της καταιγίδας που ονομάστηκε “Darcy” από τους Ολλανδούς μετεωρολόγους.

“Είναι η πρώτη χιονοθύελλα στη χώρα εδώ και πολύ καιρό: η τελευταία ήταν τον Ιανουάριο του 2010”, σύμφωνα με τον ιστότοπο πρόγνωσης καιρού Weer.nl.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ολλανδίας KNMI εξέδωσε σήμερα “κόκκινη” προειδοποίηση σε όλη τη χώρα λόγω των ανέμων που μπορεί να φθάσουν τα 90 χλμ. την ώρα και του “ψύχους”.

Η ολλανδική κυβέρνηση έκλεισε για αρκετές ημέρες όλα τα κέντρα ελέγχου για τον κορονοϊό, λόγω της σοβαρότητας των συνθηκών, καθώς κύμα ψύχους αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες δέκα ημέρες.

Οι περισσότερες περιοχές της Ολλανδίας καλύφθηκαν σήμερα από χιόνι πάχους 5 έως 10 εκατοστών, αλλά κατά τόπους το πάχος του χιονιού έφθανε τα 30 εκατοστά, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Όλα τα δρομολόγια των τραίνων ακυρώθηκαν στη χώρα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής τουλάχιστον, ανακοίνωσε η εταιρία ολλανδικών σιδηροδρόμων NS.

Σχεδόν 85 αυτοκίνητα εξετράπησαν της πορείας τους λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από τη χιονόπτωση, σύμφωνα με την ολλανδική αρχή υποδομών, που συμβουλεύει τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Μια φωτογραφία που ανάρτησαν στο Twitter οι τοπικές αρχές δείχνει ένα εκχιονιστικό μηχάνημα πεσμένο σε χαντάκι.

Πατινάζ στον πάγο

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αύξησαν επίσης στους Ολλανδούς την ελπίδα να δουν τα κανάλια να παγώνουν και να κάνουν πατινάζ.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε ότι το πατινάζ θα επιτραπεί εάν τα κανάλια παγώσουν, κάτι που μπορεί να συμβεί για πρώτη φορά από το 2019, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στους Ολλανδούς την ανάγκη να σεβαστούν την κοινωνική απόσταση και να αποφύγουν τις πτώσεις ώστε να μην επιβαρύνουν τα ήδη υπερφορτωμένα νοσοκομεία.

Ωστόσο η ελπίδα ότι θα μπορούσε να διοργανωθεί για πρώτη φορά από το 1997 ένας μυθικός αγώνας πατινάζ ταχύτητας, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα, εξανεμίστηκε λόγω των περιορισμών που οφείλονται στην επιδημία του κορονοϊού. Ο αγώνας Elfstedentocht, στον οποίο οι διαγωνιζόμενοι καλύπτουν διαδρομή 200 χιλιομέτρων διασχίζοντας 11 πόλεις δεν έχει διεξαχθεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Στη Γερμανία, οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των τραίνων στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία (δυτικά), την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας (18 εκατομμύρια κάτοικοι), καθώς και στις σιδηροδρομικές μεταφορές που αναχωρούν από το Αμβούργο (βόρεια).

Το χιόνι προκάλεσε επίσης σημαντικές καθυστερήσεις στην οδική κυκλοφορία σε αυτήν τη χώρα, ενώ 222 ατυχήματα καταμετρήθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.

Χιόνι, το ύψος του οποίου αναμένεται να φθάσει μέχρι και 40 εκατοστά, αναμένεται να πέσει σε ορισμένα μέρη της βόρειας Γερμανίας κατά τη διάρκεια της αποψινής νύχτας (Κυριακή προς Δευτέρα), σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία DWD.

Το Βέλγιο, γειτονική χώρα της Ολλανδίας, καλύφθηκε από ένα ελαφρύ στρώμα χιονιού, αλλά αναμένει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την ερχόμενη εβδομάδα.

Στη Βρετανία, οι αρχές εξέδωσαν πορτοκαλί ειδοποίηση για επιδείνωση του καιρού στη νοτιοανατολική Αγγλία, λόγω των πιθανών αποκλεισμών δρόμων από το χιόνι και της αναμενόμενης διατάραξης των οδικών, σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδία: Ισχυρή χιονοθύελλα σαρώνει τη χώρα, η πρώτη τα τελευταία 10 χρόνια"

Γώγος: Οι εικόνες είναι ανησυχητικές, βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση

“Σε περιπτώσεις μεγάλου συγχρωτισμού έχουμε διασπορά και σε ανοιχτούς χώρους. Οι εικόνες είναι ανησυχητικές. Βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση… Επιδημιολογική αλλά και πίεση στο σύστημα υγείας”.

Με αυτά τα λόγια, ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, που είναι και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας που κάνει τις εισηγήσεις για τα μέτρα, σχολίασε τις εικόνες συνωστισμού του Σαββατοκύριακου, στις παραλίες και στις πλατείες.

“Ας κρατήσουμε τα βασικά μέτρα προστασίας, αλλιώς είναι πιθανόν να χρειαστούν και περαιτέρω μέτρα, ακόμα και lockdown. Αυτά πρέπει να αποφύγουμε…” είπε με νόημα, μιλώντας στο MEGA. 

Εμβολιασμός για να αποφύγουμε και άλλες μεταλλάξεις

“Πέραν των προβλημάτων που είχαμε, προστίθενται και το θέμα των μεταλλάξεων, γιατί υπάρχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα” είπε ο καθηγητής Γώγος, απαντώντας σε ερώτηση για τις νέες μεταλλάξεις του ιού.

“Από κει και πέρα, για τα τρία εγκεκριμένα εμβόλια, σε μεγάλο βαθμό καλύπτονται (οι μεταλλάξεις). Η Βρετανική. Για τη Νοτιοαφρικανική μετάλλαξη έχουμε μικρότερη κάλυψη αλλά επαρκεί με δεδομένο τη μεγάλη παραγωγή αντισωμάτων που προκαλείται από τα εμβόλια” διευκρίνισε.

Κατά τον ίδιο, πρέπει να γίνουν γρήγορα οι εμβολιασμοί γιατί όσο κυκλοφορεί ο ιός, θα πληθαίνουν οι μεταλλάξεις.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γώγος: Οι εικόνες είναι ανησυχητικές, βρισκόμαστε σε μεγάλη πίεση"

Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Eπίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια πραγματοποίησε ομάδα αντιεξουσιαστών.

Πέταξαν μολότοφ στο κτίριο, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες υλικές ζημιές.

«Οι άθλιοι τραμπούκοι της Άκρας Αριστεράς έκαψαν με μολότοφ τα γραφεία της Τοπικής μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα την ξαναφτιάξουμε και καλύτερη από πριν, δεν τους φοβόμαστε!», έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στο Twitter. 

 ΕικόναΕικόνα

Εικόνα

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της ΝΔ στη Νέα Φιλαδέλφεια"

Μέλος της Λιβυκής Βουλής ζητά τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής

Ο βουλευτής Μουχάμαντ αλ Αμπάνι, μέλος της Λιβυκής Βουλής των Αντιπροσώπων, κάλεσε τη νέα εκτελεστική αρχή να υποστηρίξει  την κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει την τουρκική κατοχή.

Ο αλ Αμπάνι ανέφερε, σε δήλωση Τύπου, ότι μεταξύ των πιο σημαντικών θεμάτων που περιμένουν τη νέα αρχή είναι η απέλαση των μισθοφόρων, η διάλυση και ο αφοπλισμός των πολιτοφυλακών, η ενοποίηση των θεσμών, το δημοψήφισμα στη συνταγματική βάση και η υποστήριξη της Υψηλής Εκλογική Επιτροπής.

Ο αλ Αμπάνι πρόσθεσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν θα είναι σε θέση να δώσει εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση, λόγω της αδυναμίας της να πραγματοποιήσει σύνοδο ολομέλειας.

echedoros-a

Διαβάστε Περισσότερα » "Μέλος της Λιβυκής Βουλής ζητά τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής "

Καιρός αύριο: Χειμώνας η «επιστροφή» – Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χαλάζι

Αλλάζει ραγδαία ο καιρός αύριο, Δευτέρα (08.02.2021) με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέχρι 9 μποφόρ και θα φέρουν αφρικανική σκόνη.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά και από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται στα δυτικά από αργά το απόγευμα και στα υπόλοιπα από τις βραδινές ώρες.
Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν και στα ανατολικά σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα ασθενούς βροχής.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες, βελτίωση από το απόγευμα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Nεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Λίγα χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Βελτίωση από το απόγευμα και απο τα δυτικά.
Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με εξασθένηση αργά το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Ανεμοι: Αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες ως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στα βόρεια με εξασθένηση τη νύχτα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν στα βόρεια σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Χειμώνας η «επιστροφή» – Θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες και χαλάζι"

Κ. Χατζηδάκης: Το ταχύτερο οι αυξήσεις συντάξεων με ασφάλιση 30 ετών και άνω

Τις βασικές κατευθύνσεις του εργασιακού νομοσχεδίου αναλύει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, με συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει, το νομοσχέδιο θα συνδυάζει τη στήριξη της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και της προώθησης επενδύσεων με την προστασία των εργαζομένων. "Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις ούτε επιχειρήσεις με τους εργαζόμενους στα κεραμίδια. Αυτοί που βιάζονται να μας επικρίνουν ας γνωρίζουν ότι το νομοσχέδιο θα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο για όλα τα θέματα: Ρυθμίσεις για το συνδικαλισμό, Επιθεώρηση Εργασίας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τηλεργασία, κ.ο.κ." αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τη συνέντευξή του, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε εκτενώς και στις προτεραιότητες του υπουργείου, λέγοντας ότι οι εκκρεμείς συντάξεις είναι προφανώς ο "ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο". Τονίζει δε ότι είναι φυσικά σημαντικές και οι υπόλοιπες προτεραιότητες "που έχουμε βάλει": "Η αγορά εργασίας και το αντίστοιχο νομοσχέδιο που ετοιμάζουμε. Η μεταρρύθμιση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους. Η πολιτική μας για την κοινωνική προστασία. Η πολιτική μας για την οικογένεια, την ισότητα των φύλων και το δημογραφικό. Και, βέβαια, η καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων σε όλη αυτήν την προσπάθεια. Αυτό τον έναν μήνα όμως που βρίσκομαι στο υπουργείο Εργασίας διαπίστωσα και ένα άλλο τεράστιο πρόβλημα. Ένα πρόβλημα, όπως φαίνεται, δεκαετιών: Είναι η επαφή του πολίτη με το υπουργείο. Έχω ήδη δώσει εντολές για μια συνολική προσπάθεια σε 3 επίπεδα: Αναβάθμιση των ιστοσελίδων του υπουργείου και των Οργανισμών. Σύγχρονα και γρήγορα στις απαντήσεις τους τηλεφωνικά κέντρα. Και πιο ανθρώπινη, άμεση επαφή με τους πολίτες είτε με ψηφιακά μέσα είτε μέσω των ΚΕΠ. Είναι προσωπικό μου στοίχημα να πετύχει αυτή η προσπάθεια" δηλώνει ο υπουργός.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει, μεταξύ άλλων: "Πέρα από τα μέτρα που ήδη είχαν υιοθετηθεί τελευταία (μπόνους για υπαλλήλους που εκδίδουν συντάξεις, επιπλέον προσωπικό, κλπ), ανακοίνωσα ένα μέτρο που θα ανακουφίσει σημαντικά τους συνταξιούχους που περιμένουν τη σύνταξή τους. Όσοι έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης που εκκρεμεί, θα παίρνουν προσωρινά και μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης το ποσό μιας πλήρους εθνικής σύνταξης κάθε μήνα (π.χ. 384 ευρώ/μήνα για όσους έχουν τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης) μαζί με παράλληλη αναδρομική καταβολή από τότε που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης. Στόχος είναι να καλυφθούν όλοι όσοι περιμένουν και δεν έχουν πάρει ούτε προσωρινή σύνταξη. Γι' αυτό φέρνουμε νομοθετική ρύθμιση για την εθνική σύνταξη στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα".

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας τονίζει ότι ο γενικότερος σχεδιασμός για σημαντική επιτάχυνση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων δεν αλλάζει. "Γι' αυτόν το λόγο, άλλωστε, τοποθετήθηκε ομάδα έργου με πρότζεκτ μάνατζερ, η οποία ετοιμάζει ολοκληρωμένο σχέδιο σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ για την πολυεπίπεδη αντιμετώπιση του ζητήματος νομοθετικά, διοικητικά και ψηφιακά" υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αυξήσεις που περιμένουν οι συνταξιούχοι με 30 χρόνια ασφάλισης και άνω με τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020, ο κ. Χατζηδάκης απαντά ότι "έχουμε συμφωνήσει με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να κλείσουν οι εκκρεμότητες τόσο στο επίπεδο του υπουργείου όσο και στο επίπεδο του ΕΦΚΑ για το συγκεκριμένο θέμα". "Το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί το ταχύτερο" τονίζει, μεταξύ άλλων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Χατζηδάκης: Το ταχύτερο οι αυξήσεις συντάξεων με ασφάλιση 30 ετών και άνω"

Κορονοϊός: 733 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 360 στην Αττική - 21 νεκροί

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής (7/2) ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 733, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Τα 360 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 21 συμπολίτες μας.

Αναλυτικότερα τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στις Περιφερειακές ενότητες ως εξής:

  • Αττική 360

Ειδικότερα στην Αττική:

- Ανατολική Αττική: 29

- Βόρειος Τομέας Αθηνών: 72

- Δυτική Αττική: 12

- Δυτικός Τομέας Αθηνών: 50

- Κεντρικός Τομέας Αθηνών: 102

- Νότιος Τομέας Αθηνών: 52

- Νήσοι: 5

- Πειραιάς: 38

  • Θεσσαλονίκης: 76
  • Αιτωλοακαρνανίας: 2
  • Αργολίδας: 7
  • Αρκαδίας: 6
  • Αχαϊας: 71
  • Βοιωτίας: 9
  • Γρεβενών: 3
  • Δράμας: 4
  • Έβρου: 7
  • Εύβοιας: 21
  • Ζακύνθου: 9
  • Ηλείας: 16
  • Ηρακλείου: 9
  • Θεσπρωτίας: 1
  • Θήρας: 2
  • Ιωαννίνων: 6
  • Κλύμνου: 19
  • Καρδίτσας: 4
  • Κεφαλληνίας: 1
  • Κοζάνης: 1
  • Κορινθίας: 3
  • Λακωνίας: 1
  • Λάρισας: 7
  • Λασιθίου: 6
  • Μαγνησίας: 4
  • Μεσσηνίας: 1
  • Μυκόνου: 1
  • Ξάνθης: 2
  • Πιερίας: 4
  • Ρεθύμνου: 19
  • Ροδόπης: 3
  • Σάμου: 2
  • Τρικάλων: 5
  • Φθιώτιδας: 4
  • Φλώρινας: 1
  • Χαλκιδικής: 10
  • Υπό διερεύνηση 14

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 163946 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6037 (3.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52276 (61.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 262. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. Οι 189 (72.1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 1164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21,φθάνοντας τους 5972 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3511 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 13.128 μοριακοί έλεγχοι και 8.869 rapid test. Το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 3,3%.

Μεταλλάξεις

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 382 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 29 Δεκεμβρίου-2 Φεβρουαρίου 2021 και προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Λασιθίου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Σερρών, Κιλκίς και Μυτιλήνης.

Στο σύνολο των 382 δειγμάτων που αναλύθηκαν, όλα πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 168 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern).

Από αυτά, 166 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK) και 2 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa).

Συγκεκριμένα, το στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε:

⋅114 δείγματα από την Περιφέρεια Αττικής (92 από την κοινότητα και 22 νοσοκομειακά)

⋅10 δείγματα από την Π.Ε. Θεσσαλονίκης (4 από την κοινότητα και 6 νοσοκομειακά)

⋅16 δείγματα από την Π.Ε. Κοζάνης (όλα νοσοκομειακά)

⋅16 δείγματα από την Π.Ε. Λασιθίου (8 από την κοινότητα και 8 νοσοκομειακά)

⋅9 δείγματα από την Π.Ε. Ηρακλείου (5 από την κοινότητα και 4 νοσοκομειακά)

⋅1 δείγμα από την Π.Ε. Ιωαννίνων (νοσοκομειακό)

Σε ό,τι αφορά το στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa) ανιχνεύθηκε σε 2 δείγματα από την Π.Ε. Ιωαννίνων (νοσοκομειακά).

Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 397 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και 6 δείγματα για το μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

Σημ.:Από το σύνολο αφαιρέθηκε ένα περιστατικό για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage απο την Π.Ε. Αχαΐας καθώς αφορούσε επανέλεγχο

news247

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορονοϊός: 733 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, τα 360 στην Αττική - 21 νεκροί"

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος, ιδιοκτήτης του thebest.gr

 Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος, ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε τη δημιουργία του γνωστού πόρταλ thebest.gr.

Η είδηση αυτή, είναι ό,τι πιο σκληρό έχει κληθεί να διαχειριστεί το thebest.gr από την αρχή της διαδρομής του. Είναι η είδηση που ποτέ δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα γράψουμε. Όχι τώρα.. Ποτέ τόσο νωρίς…

Το «αποκλειστικό» που μας συντρίβει. Ο Νάσος Νασόπουλος, η «ψυχή» του portal, o εμπνευστής του, αυτός που άλλαξε το τοπίο της ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια με το διορατικό και παραγωγικό μυαλό του, αυτός που ήταν πάντα οδηγός και εμψυχωτής μας, αυτή τη φορά δεν έμελλε να μας δείξει το δρόμο, αλλά να μας ραγίσει την καρδιά. Με τραύμα βαθύ.

Έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή, απελπιστικά νωρίς, μόλις στα 57 του χρόνια, έχοντας δίπλα του τους αγαπημένους του ανθρώπους, τη δημοσιογράφο σύζυγό του Νεκταρία Ντούκα, διευθύντρια του thebest.gr, που δεν έλειψε κυριολεκτικά ούτε δευτερόλεπτο από το πλάι του, τους γιους του Περικλή και Θάνο που είχε αποκτήσει από τον πρώτο γάμο του με την πρώην σύζυγό του, Ντοραλίνα Γκολφινοπούλου, η οποία επίσης ήταν εκεί.

Έφυγε προκαλώντας απέραντη θλίψη όχι μόνο στους πολύ κοντινούς του ανθρώπους, αλλά και στους πολλούς του φίλους, σε όλους όσοι δουλέψαμε μαζί του, συμπορευτήκαμε στις πάντα καινοτόμες αναζητήσεις του, ευεργετηθήκαμε και εμπνευστήκαμε από αυτόν, συνταξιδέψαμε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στον κόσμο της ενημέρωσης.

Για τον Νάσο Νασόπουλο, είναι αδύνατον να μιλήσεις με συνηθισμένα λόγια πένθους και συντριβής, ακόμη και ετούτη τη στιγμή, την τόσο οδυνηρή για όλους μας.

Ούτε σε πρόσωπο τρίτο. Ο Νάσος ο δικός μας θα είναι πάντα εδώ. Σε χρόνο παρόντα. Σε πρώτο πρόσωπο.

Εμπνευστής, οδηγός, φίλος, αταλάντευτα και βαθιά προοδευτικός, στην καθημερινή πρακτική και όχι μόνο στην «ταμπέλα», σε όλη την πορεία της ζωής του… Και πάνω από όλα αγωνιστής. Από μικρό παιδί. Στηριγμένος πάντα στις δυνάμεις τις δικές του, που ήταν πολλές και αξιοθαύμαστες.

Πολεμιστής μέχρι το τέλος, ακόμη και όταν απέναντί του είχε τον καρκίνο στον οποίο κατάφερε να χαμογελάσει, με το χιούμορ των ευφυών ανθρώπων και την τόλμη των φιλοσοφημένων.

Κατάφερε ακόμη και στη πιο σκληρή στιγμή της ζωής του, την ώρα που συναντήθηκε με το «θηρίο» (νόσησε τον Ιούνιο του 2019 από καρκίνο του πνεύμονα), να περιγράψει καρέ- καρέ την περιπέτειά του, να μοιραστεί τις εμπειρίες του με άλλους συμπάσχοντες και να σπάσει τα ταμπού γύρω από την αιώνια μάστιγα που δεν λέει να πάψει να μας στερεί όσους αγαπάμε.

Η στήλη του «Ζώντας με τον καρκίνο» και το «Ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς»  στο thebest.gr η ενημέρωση του οποίου σταμάτησε στις 9.07 το πρωί στις 29 Ιανουαρίου, λίγο πριν τον εγκαταλείψουν οι δυνάμεις του, ήταν η τελευταία απόδειξη ότι ήταν γεννημένος μαχητής μα και γεννημένος δημοσιογράφος.

«Εξοικονομώ λίγα μόνο λεπτά, που ακόμα μπορώ να λειτουργώ στοιχειωδώς για να γράψω αυτό το μήνυμα. Γιατί πολύ σύντομα, το κρεβάτι και ο καναπές μου θα γίνουν τα «καταφύγιά μου». 23 ώρες την ημέρα εκεί τις περνάω» έγραφε στην τελευταία του ανάρτηση.

«Και δεν μπορώ, ούτε να σηκωθώ, ούτε να μιλήσω, ούτε βιβλίο να διαβάσω, ούτε τηλεόραση να δω. Βυθισμένος σε έναν λήθαργο, όταν δεν τον διακόπτει ο πόνος. Τον οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε με μια ειδική θεραπεία πόνου, επιτυχώς αρχικά.

Είναι από τις πιο δύσκολες ημέρες που περνάω εδώ και 19 μήνες που ξεκίνησε η ταλαιπωρία με τον καρκίνο.

Αλλά, όπως σάς υποσχέθηκα από την αρχή, θα τις περνάμε όλες μαζί: και τις εύκολες και τις δύσκολες. Όσο έχω δυνάμεις να επικοινωνούμε».

Ο Νάσος Νασόπουλος, κατάφερε ενώ υπέφερε, να στρέψει το μικρόφωνο, όχι μόνο στους πάσχοντες, στους ανθρώπους που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο, μα και στον ίδιο τον καρκίνο, περιγράφοντας τα στάδιά του, τα συμπτώματα αλλά και τα συναισθήματα που προκαλεί, τον τρόπο που διεισδύει στην σκέψη.  Κατάφερε με τον τρόπο του να τον «ξεγυμνώσει».

Ο Νάσος, ο δικός μας, είχε χάρισμα: την επικοινωνία με τους ανθρώπους, την αστείρευτη έμπνευση, την μαγνητική μετάδοση σκέψεων και μηνυμάτων. Και ταυτόχρονα, είχε το χάρισμα, το πολύ μεγάλο, να ανακαλύπτει και να αντλεί μέσα από τους συνεργάτες του το πιο δυνατό τους σημείο. Να βγάζει στην επιφάνεια το καλύτερο κομμάτι από τον καθένα. Να τον κάνει να νιώθει μοναδικός. Να του αλλάζει τη ρότα.

Πολυτάλαντος και αεικίνητος, ο Νάσος Νασόπουλος, πέρα από μια διεισδυτική και απίστευτα διαυγής πένα, υπήρξε και ένας ανήσυχος καθοδηγητής στα ΜΜΕ.

Ήταν αυτός που διέβλεψε αρκετά νωρίς ότι το μέλλον στην ενημέρωση περνά σε νέα περίοδο επηρεαζόμενη από την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και προχώρησε με τη συνδρομή και τη στήριξη του Χριστόφορου Πετρή, στη δημιουργία του thebest.gr, επιχειρώντας και επιτυγχάνοντας μια μικρή επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης στην ελληνική περιφέρεια, δημιουργώντας έναν από τους πλέον σύγχρονους ενημερωτικούς ιστότοπους της Ελλάδας.

Κατάφερε να κάνει το thebest.gr το οποίο ήταν ένα από τα πρώτα ειδησεογραφικά sites στη χώρα, να κατακτήσει εξαρχής την κορυφή στην περιφερειακή ενημέρωση, με επιμονή στην υπηρεσία της  αντικειμενικής δημοσιογραφίας, έναντι του συνεχούς εντυπωσιασμού.

Ανήσυχος και ασύλληπτα ευρηματικός, με αξιοθαύμαστες ικανότητες οργάνωσης υπήρξε ο άνθρωπος που καταπιάστηκε και έφερε εις πέρας δύσκολες αποστολές για την πόλη της Πάτρας.

Ο Νάσος Νασόπουλος δεν θύμιζε σε τίποτα καθοδηγητή παλιού τύπου σε καμία έκφανση της  δραστηριότητάς του. Έγραφε τις απόψεις του χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Χωρίς να βάζει στεγανά και περιορισμούς στους συνεργάτες του με τους οποίους βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία, συχνά δε ενθουσιώδη, όταν περιέγραφε τις νέες ιδέες του. Είχε ένα αλάνθαστο ένστικτο  και ένα κοφτερό πνεύμα. Ήξερε πώς να μεταδώσει  στον συνομιλητή του αυτό που εννοούσε. Και παράλληλα, ήξερε να ακούει.

Αλίευε από τον καθένα, ένα μικρό… θησαυρό.

Παραγωγικό μυαλό, γρήγορο, αναλυτικό και σαφές. Από αυτά που γεννούν ιδέες και όχι από αυτά που τις ακολουθούν.
Ήταν τέτοια μάλιστα για αυτόν η ευκολία της αντίληψης των καταστάσεων, της αναζήτησης και της εξεύρεσης μιας διεξόδου εκεί που για τους άλλους διαφαινόταν τοίχος, που τον καθιστούσε έναν εκ φύσεως πολεμιστή ενώ η δυνατότητα της διατύπωσης των καταστάσεων
με τις λέξεις που αρκούσαν και ποτέ δεν περίσσευαν τον είχε προικίσει με το ατού της μεταδοτικότητας και μάλιστα- τις περισσότερες φορές- με ενθουσιώδεις δόσεις που συναντάς είτε σε έναν έφηβο, είτε σε έναν καλό και αποφασισμένο παίκτη.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, όπως το καυστικό του χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός του, το αιχμηρό του πνεύμα και τα «γωνιώδη» σχόλιά του, κάνουν τον Νάσο που μας αποχαιρετά αναντικατάστατο.

Τον δικό μας Νάσο, τον δικό μας άνθρωπο, αυτόν με τον οποίο κάποιοι από εμάς πορευτήκαμε το μεγαλύτερο μέρος του επαγγελματικού μας βίου. Αυτόν χωρίς τον οποίο κάποιοι από εμάς ίσως και να μην είχαμε διαγράψει την ίδια πορεία.

Αυτό το «αντίο», το τόσο σκληρό, το τόσο πρόωρο, έχει μέσα του μια συντριβή μα και μια δύναμη. Τη δύναμη που οφείλουμε να δείξουμε για να κρατήσουμε τον Νάσο εδώ, μαζί μας… Σε χρόνο πάντα παρόντα. Σε πρώτο πρόσωπο. Πάντα.

Καλό ταξίδι αφεντικό και φίλε.

Εσύ ο φίλος που ήσουν και το αφεντικό.

Εσύ που θα είσαι πάντα εδώ, ο οδηγός μας.

thebest

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος, ιδιοκτήτης του thebest.gr"

Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού

Τις νέες παρατάσεις των αεροπορικών οδηγιών (Covid-19 notams) για τις πτήσεις εσωτερικού έως τις 15/2/21 και για τις πτήσεις εξωτερικού έως τις 22/2/21 ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχοντας ως στόχο την προστασία επιβατών και πολιτών από την πανδημία, παρατείνεται έως την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί η αεροπορική οδηγία που αφορά πτήσεις εσωτερικού, (τακτικά επιβατικά δρομολόγια, γενικής αεροπλοΐας και επαγγελματικά δρομολόγια - domestic flights, commercial and general/business aviation), η οποία προβλέπει ότι επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού (Essential Travel) που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Όσον αφορά τις αεροπορικές οδηγίες διεθνών δρομολογίων παρατείνονται και ισχύουν έως την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί οι ακόλουθες:

Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν: Η notam προβλέπει απαγόρευση εισόδου στην χώρα των Υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων 10 χωρών: Ην. Βασίλειο, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.  Από την συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία σε σχέση με την προϋπάρχουσα αφαιρέθηκε η Ιαπωνία από την λίστα των εξαιρέσεων με τις επιτρεπόμενες τρίτες χώρες.

Επτά (7) μέρες καραντίνα σε όλες τις αφίξεις από το εξωτερικό: Όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην χώρα μας από οποιοδήποτε κράτος της αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπόκεινται σε υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, για επτά (7) ημέρες, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει για αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρηση τους. Επίσης στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Ηνωμένο Βασίλειο – 7ήμερη καραντίνα και νέο pcr test για άρση της: Ειδικά για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Υποχρεωτική συμπλήρωση Passenger Locator Form: Παράταση προβλέπεται και για την αεροπορική οδηγία για το PLF, δηλαδή την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/ από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα. Επίσης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση της φόρμας PLF και για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και αναχωρούν από τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Αναστολή πτήσεων με Τουρκία: Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Ανώτατο όριο ταξιδιωτών από Ρωσική Ομοσπονδία: Ειδικά για Ρωσία (μόνιμοι κάτοικοι) παραμένουν οι ακόλουθοι περιορισμοί, αφίξεις μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου και ανώτατο όριο εισόδου στην Ελλάδα 500 επιβατών την εβδομάδα.

Διεθνείς αφίξεις μόνο με αρνητικό τεστ 72 ωρών: Η notam προβλέπει ότι όλοι οι επιβάτες διεθνών πτήσεων θα εισέρχονται στην χώρα μας μόνο με αρνητικό PCR τεστ Covid-19 το οποίο θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την άφιξη τους. Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό test κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Για όλες τις αεροπορικές οδηγίες πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού ισχύουν οι εξαιρέσεις ως έχουν από τις προϋπάρχουσες notams.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες παρατάσεις αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εξωτερικού και εσωτερικού"

Κορωνο...πάρτι παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα: Πρόστιμα σε οίκους ανοχής, καφετέριες, ιερείς και ιδιοκτήτες σπιτιών

Χιλιάδες παραβάσεις και δεκάδες κορωνοπάρτι σε καφετέριες, σπίτια, οίκους ανοχής, ακόμα και συνωστισμοί σε εκκλησίες βεβαιώθηκαν από την αστυνομία μετά την εφαρμογή των επιπλέον μέτρων τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν το πρωί της Κυριακής και σε δυο ιερείς που λειτουργούσαν σε ιερούς ναούς που βρίσκονται στην περιφερειακή ενότητα της Θεσσαλονίκης, για μη τήρηση των μέτρων περιορισμού διασποράς της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους δύο ιερείς, στην Ευκαρπία και στον Άγιο Βασίλειο του δήμου Λαγκαδά, επιβλήθηκε το πρόστιμο των 1.500 ευρώ, για συγχρωτισμό.

Από τους ελέγχους που έγιναν, εντοπίστηκαν χιλιάδες παραβάσεις, δεκάδες εκ των οποίων αφορούσαν συγκεντρώσεις σε σπίτια, καφετέριες και μαγαζιά, ενώ βρέθηκε να λειτουργεί οίκος ανοχής, καθώς και παπάδες που λειτουργούσαν με κόσμο στις εκκλησίες τους.

Πιο αναλυτικά:

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια (72.968) έλεγχοι, από τους οποίους οι (5.891) στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά (2.168) παραβάσεις και πραγματοποιήθηκαν (17) συλλήψεις, ως ακολούθως:

(1.683) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

(613) στην Αττική,

(236) στη Θεσσαλονίκη,

(152) στη Δυτική Ελλάδα,

(107) στην Κεντρική Μακεδονία,

(95) στην Κρήτη,

(87) στη Στερεά Ελλάδα,

(87) στην Ήπειρο,

(71) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(55) στη Θεσσαλία,

(49) στην Πελοπόννησο,

(45) στα Ιόνια Νησιά,

(33) στο Βόρειο Αιγαίο

(27) στο Νότιο Αιγαίο και

(26) στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (107.083) ομοειδείς παραβάσεις.

(389) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (378) πρόστιμα των 300 ευρώ και (11) πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

(71) στην Αττική,

(43) στην Κρήτη,

(36) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

(33) στην Κεντρική Μακεδονία,

(31) στην Ήπειρο,

(24) στη Δυτική Ελλάδα,

(23) στη Θεσσαλονίκη,

(22) στη Στερεά Ελλάδα,

(21) στην Πελοπόννησο,

(21) στο Βόρειο Αιγαίο,

(20) στα Ιόνια Νησιά,

(19) στη Δυτική Μακεδονία,

(14) στη Θεσσαλία και

(11) στο Νότιο Αιγαίο.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά (34.714) ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (33.122) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.592) των (150) ευρώ.

(95) παραβάσεις και (17) συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο λέσχης και από 300 πρόστιμο σε (31) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, σύλληψη (4) εργαζομένων οίκου ανοχής, επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και από 300 ευρώ σε αυτές, καθώς από 300 πρόστιμο σε (3) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφετέριας και από 300 πρόστιμο σε (2) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου και σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε υπεύθυνο παντοπωλείου, καθώς και επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας.

Στην Δυτική Ελλάδα, σύλληψη υπευθύνου καφενείου, επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε αυτόν και 5.000 ευρώ στην επιχείρηση και από 300 πρόστιμο σε (3) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης,

σύλληψη ιδιοκτήτη και προσωρινά υπευθύνου γυμναστηρίου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ και 3.000 ευρώ αντίστοιχα και σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψητοπωλείου.

Στην Πελοπόννησο, 5.000 ευρώ σε καφετέρια για παραμονή πελατών εντός του καταστήματος και εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών και από 300 πρόστιμο σε (5) πελάτες, για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κρήτη, (2) πρόστιμα 300 ευρώ σε ισάριθμα καταστήματα για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών.

Στην Ήπειρο, πρόστιμο 300 ευρώ σε κατάστημα λιανικής πώλησης για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού καταναλωτών.

Επιπλέον για ιδιωτικές συναθροίσεις και λοιπές συναφείς παραβάσεις:

Στην Αττική, σύλληψη και 3.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (11) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης και
σύλληψη και 3.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης.

Στην Ήπειρο, σύλληψη και 3.000 πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (17) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη αποθήκης για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης και επιβολή προστίμου 300 ευρώ σε (4) συμμετέχοντες για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.803) ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (1.079) άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (45) ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνο...πάρτι παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα: Πρόστιμα σε οίκους ανοχής, καφετέριες, ιερείς και ιδιοκτήτες σπιτιών"

Πυρά της αντιπολίτευσης για τον συνωστισμό στην Ικαρία κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

«Στην εποχή της τεχνολογίας η αλήθεια δε κρύβεται. Ιδίως η αλήθεια που εξοργίζει τη κοινή γνώμη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας πως «αν το κορονογλέντι της Ικαρίας το είχε διοργανώσει κάποιος πολίτης θα ήταν παντού πρώτη είδηση».

Προσθέτει ότι σε αυτή την περίπτωση «κυβερνητικοί αξιωματούχοι και σχολιαστές θα κούναγαν το δάκτυλο για την ατομική ευθύνη και ήδη θα είχε ξεκινήσει η διαδικασία επιβολής προστίμου 3.000 ευρώ για τον διοργανωτή και 300 ευρώ για κάθε παρευρισκόμενο». «Ο νόμος όμως, ως γνωστόν, δεν ισχύει για τον κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «ακόμα περιμένουμε να μας εξηγήσει αν το γλέντι είναι άλλη μια στιγμή ανεμελιάς ή η απόδειξη ότι η αλαζονεία του δεν έχει όριο, την ώρα που απαγορεύει ακόμα κα τον περίπατο για τους πολίτες από τις ‪6 το απόγευμα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως «όσα τηλέφωνα και να κάνουν οι συνεργάτες του απαιτώντας να μην παίζει το βίντεο και οι φωτογραφίες από το κορονοπάρτι του, όπως ακριβώς είχαν κάνει για να θαφτεί η ποδηλατάδα του στην Πάρνηθα, μην τρέφει αυταπάτες. Η αλήθεια πάντα βρίσκει τον δρόμο της». Προσθέτει ότι «μπορεί εχθές το βράδυ όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας πλην του Open, να ‘αγνόησαν’ να προβάλουν την είδηση και τα σχετικά βίντεο, αλλά αυτό είναι απλά άλλο ένα επεισόδιο στην απαξίωση των ιδίων».

ΚΙΝΑΛ: Ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη

Σκληρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού κατά την επίσκεψη του κυρίου Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει πως οι εικόνες αυτές είναι “Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας” και καταλήγει λέγοντας πως έχει προσωπική ευθύνη ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ είναι η ακόλουθη:

“Οι εικόνες από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Ικαρία είναι προκλητικές και προσβλητικές.

Προσβλητικές για τον πολίτη που καλείται να κλειστεί στο σπίτι του από τις έξι και να τηρήσει τα μέτρα κατά της πανδημίας, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνωστίζονται και γευματίζουν.

Προσβλητικές για την Ελευθεροτυπία καθώς τόσο οι εικόνες του συνωστισμού, όσο και της διαμαρτυρίας κατά του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, αποσιωπήθηκαν από τα περισσότερα μέσα.

Ματαιοπονεί η Κυβέρνηση αν νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει την πληροφόρηση . Το κύμα αγανάκτησης κατακλύζει τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο κυνισμός και η αλαζονεία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού που νομίζουν ότι είναι υπεράνω του νόμου θέτουν και σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έχει προσωπική ευθύνη”.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πυρά της αντιπολίτευσης για τον συνωστισμό στην Ικαρία κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού"

Κριστίν Λαγκάρντ: Αδιανόητη η διαγραφή χρέους λόγω πανδημίας

Η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού είναι «αδιανόητη», καθώς θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών», υπογράμμισε σε συνέντευξή της στην Journal du Dimanche η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αυτός ο κανόνας αποτελεί μια από τις κολόνες των θεμελίων του ευρώ» εξήγησε η κ. Λαγκάρντ στη γαλλική εβδομαδιαία εφημερίδα.

«Αν η ενέργεια που ξοδεύεται για να ζητείται η ακύρωση χρέους από την ΕΚΤ αφιερωνόταν στον διάλογο για την αξιοποίηση του χρέους, αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Για ποιο πράγμα θα γίνουν δημόσιες δαπάνες; Σε ποιους τομείς του μέλλοντος θα επενδύσουμε; Αυτό είναι το ουσιώδες σήμερα» πρόσθεσε η άλλοτε υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας και μετέπειτα γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που ανέλαβε την προεδρία της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο του 2019.

Πάνω από 100 οικονομολόγοι απηύθυναν την Παρασκευή έκκληση να διαγραφούν δημόσια χρέη που παρακρατεί η ΕΚΤ, για να διευκολυνθεί η κοινωνική και οικολογική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία.

«Χρωστάμε στους εαυτούς μας το 25% του χρέους μας κι αν αποπληρώσουμε το ποσό αυτό, θα πρέπει να το βρούμε αλλού, είτε δανειζόμενοι για να το αναχρηματοδοτούμε αντί να επενδύουμε, είτε αυξάνοντας τους φόρους, ή μειώνοντας τις δαπάνες» εξήγησαν οι οικονομολόγοι, ανάμεσά τους 50 Γάλλοι, συμπεριλαμβανομένου του Τομά Πικετί, του Βέλγου πρώην υπουργού, Πολ Μανιέτ, του Ούγγρου πρώην επιτρόπου, Άντορ Λάζλο.

«Όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα βγουν από αυτή την κρίση με αυξημένα επίπεδα χρέους» εκτίμησε η κ. Λαγκάρντ μιλώντας στη JDD. Όμως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα μπορέσουν να το αποπληρώσουν. Τα χρέη είναι διαχειρίσιμα μακροπρόθεσμα. Οι επενδύσεις σε τομείς καθοριστικούς για το μέλλον θα οδηγήσουν σε ισχυρότερη ανάπτυξη».

«Η ανάκαμψη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, άρα θα οδηγήσει σε ομοσπονδοποίηση (της οικονομίας). Θα κινηθούμε προς μιαν άλλη οικονομία, πιο ψηφιακή, πιο πράσινη, πιο στρατευμένη έναντι της κλιματικής αλλαγής και της προστασίας της βιοποικιλότητας», εκτίμησε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Άμεσα, προέβλεψε ότι «το 2021 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Η οικονομική ανάκαμψη έχει καθυστερήσει, αλλά δεν έχει κατεδαφιστεί. Προφανώς, αναμένεται με ανυπομονησία». Ωστόσο, «δεν είμαστε ακόμη ασφαλείς έναντι ρίσκων ακόμη άγνωστων», ενώ «δεν θα επανέλθουμε στο επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας που καταγραφόταν προτού εκδηλωθεί η πανδημία πριν από τα μέσα του 2022», προειδοποίησε.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κριστίν Λαγκάρντ: Αδιανόητη η διαγραφή χρέους λόγω πανδημίας"

Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Να σταματήσει η πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία

Σταθερά υπέρ της διακοπής πώλησης όπλων στην Τουρκία τάσσονται οι Γερμανοί Πράσινοι.

Η ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν μιλώντας στον ΣΚΑΪ υποστηρίζει το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία λέγοντας πως προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι τα υποβρύχια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εναντίον της Ελλάδας. Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει «μια αδειοδότηση μπορεί να ανακληθεί όταν ελλοχεύει ο κίνδυνος η παράδοση να οδηγήσει σε σύγκρουση ή πόλεμο».

Όπως λέει η Χάνα Νόιμαν, το μοναδικό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η Γερμανία σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτό των οικονομικών συνεπειών από την διακοπή μίας τέτοιας συμφωνίας με την Τουρκία, ενώ έκανε λόγο για υποκριτική στάση της γερμανικής κυβέρνησης. «Υποκριτικό να παίρνεις το μέρος της Ελλάδας, για παράδειγμα στο πλαίσιο του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, και την ίδια ώρα να εξοπλίσεις την Τουρκία με όπλα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον της Ελλάδας», είπε.

Σε ό,τι αφορά στην αλλαγή της στάσης του Τούρκου προέδρου, σημειώνει ότι οφείλεται στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων και στην αλλαγή κυβέρνησης των ΗΠΑ υπογραμμίζοντας ότι «στην πράξη δεν βλέπουμε καμία μεγάλη αλλαγή, όπως και στις πράξεις του εναντίον της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία».

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, τους κινδύνους που κρύβει, για τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο, η πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία τόνισε και γερμανική αντιπολίτευση στην Ολομέλεια της Ομοσπονδιακής Βουλής.

Τα ζητήματα που αφορούν την Άγκυρα τέθηκαν κατά την διάρκεια της συζήτησης στην πρώτη ανάγνωση προτάσεων δύο ψηφισμάτων των Πρασίνων και του κόμματος Die Linke, αναφορικά με την ανάκληση της αδειοδότησης εξαγωγής των έξι υποβρυχίων αλλά και γενικότερα τη διακοπή των Γερμανικών εξαγωγών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία.

Στην συζήτηση κατέστη σαφές από τους εισηγητές των δύο κομμάτων πως η Τουρκία έχει παραβατική συμπεριφορά στην ανατολική Μεσόγειο ενώ έγινε ειδική αναφορά όχι μόνο  στις ενέργειες σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις προκλητικές κινήσεις στην Κύπρο όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Συγκεκριμένα, η εισηγήτρια των Πρασίνων Katja Keul αναφέρθηκε στο δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», καθώς και στις εκατοντάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Από πλευράς του, ο βουλευτής των Πρασίνων, αρμόδιος για τις εξωτερικές υποθέσεις, Manuel Sarazzin, σημείωσε πως η υλοποίηση της εξαγωγής των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων εις βάρος της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου και θα οδηγήσει σε νέα κούρσα εξοπλισμών.

Επίσης, η εισηγήτρια του κόμματος Die Linke, Sevim Dagdelen, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες των τουρκικών ερευνητικών σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις παράνομες ενέργειες στην Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θεματική της συζήτησης εμφανίζει διαφοροποίηση από το παρελθόν σε σχέση με το πώς προσέγγιζε η γερμανική πολιτική σκηνή την Τουρκία, αφού από τα θέματα που αφορούσαν στην παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τις φυλακίσεις αντιφρονούντων το Κουρδικό κ.α. η προσοχή στρέφεται πλέον με κριτική διάθεση στις τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή (Λιβύη, Συρία, Ναγκόρνο Καραμπάχ).

Συγκρατείται δε πως ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, CDU/CSU παραδέχθηκε ότι εάν η απόφαση για την έγκριση άδειας εξαγωγής των υποβρυχίων ήταν να δοθεί σήμερα, η απόφαση θα ήταν διαφορετική, παραδεχόμενος, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η τουρκική συμπεριφορά έχει αλλάξει ριζικά την τελευταία δεκαετία.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γερμανίδα ευρωβουλευτής: Να σταματήσει η πώληση των υποβρυχίων στην Τουρκία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news