facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό με τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα.

«Μαχητές του ΙΚ επιτέθηκαν σε μια μεγάλη συγκέντρωση (…) στα προάστια της ρωσικής πρωτεύουσας Μόσχας» δήλωσε το ISIS σε έναν από τους λογαριασμούς του στο Telegram ενώ όπως αναμετέδωσε το Open, επικαλούμενο διεθνή Μέσα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι δράστες έφυγαν σώοι και αβλαβείς».

Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το CNN, η ανάληψη της ευθύνης δεν έχει έρθει απευθείας από τον ISIS αλλά από το πρακτορείο Amak που συνδέεται με την τζιχαντιστική οργάνωση και η ανάληψη της ευθύνης έγινε μέσω του καναλιού στο Telegram ενώ το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει προχωρήσει επίσημα σε κάποια ανακοίνωση.

Δείτε live από το σημείο της επίθεσης:

Το χρονικό της ένοπλης επίθεσης

Δύο με πέντε άτομα εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Η οροφή του κτηρίου τυλίχτηκε στις φλόγες και εκφράζονται φόβοι για κατάρρευσή της την ώρα που, σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι εντός Crocus City Hall.

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα social media δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα βίντεο δείχνουν πολλούς ανθρώπους να κείτονται ακίνητοι σε λίμνες αίματος έξω από τον συναυλιακό χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι παραμένουν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) μέσα στο φλεγόμενο κτήριο, με μια στέγη υπό κατάρρευση.

Μια δεύτερη έκρηξη ακούστηκε στο Crocus City Hall λίγη ώρα μετά τους πυροβολισμούς.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Μόσχας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Όλες οι μεγάλες αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες δημόσιες εκδηλώσεις θα ακυρωθούν στη Μόσχα αυτό το Σαββατοκύριακο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μία σύλληψη – Αναζητούνται οι δράστες της επίθεσης

Ένας άνδρας συνελήφθη για το μακελειό. Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τη σύλληψη του υπόπτου ενώ στο κτήριο του Crocus City Hall έχει σπεύσει ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις της τάξης ανακοίνωσαν ότι «αναζητούν» τους δράστες της ένοπλης επίθεσης.

«Ειδικές μονάδες της Ρωσικής Εθνοφρουράς εργάζονται στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall. Αναζητούν εγκληματίες και εκκενώνουν το κτίριο απομακρύνοντας τους πολίτες», ανακοίνωσε η εθνοφρουρά Rosgvardia στον λογαριασμό της στο Telegram.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση"

Δύο νεαροί κυκλοφορούσαν με όπλο και ναρκωτικά στα Πατήσια

Συνελήφθησαν σήμερα στα Πατήσια από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ δύο άνδρες ηλικίας 23 και 22 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν -κατά περίπτωση- όπλο και ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν να κινούνται σε οδό στην περιοχή των Πατησίων και σε έλεγχο που τους έγινε. βρέθηκαν στην κατοχή του 22χρονου πιστόλι, γεμιστήρα με 10 φυσίγγια και 3 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, ενώ στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης βάρους 7,6 γραμμ. και το χρηματικό ποσό των 1.230 ευρώ.

Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Πατησίων, το οποίο επελήφθη προανακριτικά και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Δύο νεαροί κυκλοφορούσαν με όπλο και ναρκωτικά στα Πατήσια"

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων, με την έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να πυκνώσει η κίνηση ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και στα διόδια Ανάληψης προς Καβάλα αλλά και στην έξοδο προς Χαλκιδική.

Τα μέτρα αστυνόμευσης για τη διευκόλυνση των οδηγών προβλέπουν απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων σε εθνικές οδούς σήμερα από τις 16:00 έως τις 21:00, αύριο 08:00-13:00 και τη Δευτέρα από τις 15:00 μέχρι και τις 21:00 το βράδυ.

Στα ΚΤΕΛ, επίσης η κίνηση πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα και αναμένεται να αυξηθεί από τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα αύριο Σάββατο ενώ αν και εφόσον χρειαστεί, θα μπουν έκτακτα δρομολόγια.

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου"

Μακελειό στη Μόσχα: Νεκροί και τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο

Τουλάχιστον τέσσερις άντρες άνοιξαν πυρ στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 30 νεκρούς και 100 τραυματίες. Το Tass μετέδωσε ότι στο κτίριο σημειώθηκε έκρηξη και έχει ξεσπάσει φωτιά.

“Άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο Crocus City Hall. Σε εξέλιξη είναι η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον χώρο”, δήλωσαν οι υπηρεσίες εκτάκτων περιστατικών στο πρακτορείο TASS. Τα πρακτορεία Tass και Ria Novosti κάνουν λόγο για “τραυματίες” έπειτα από “πυρά από αυτόματα όπλα”. Το Ria Novosti επικαλείται δημοσιογράφο του που βρίσκεται στο σημείο.

Όπως μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου οι δράστες είχαν αυτόματα όπλα και πέταξαν χειροβομβίδα από την οποία και προκλήθηκε η πυρκαγιά.

«Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα ξάπλωσαν στο πάτωμα για να σωθούν από τους πυροβολισμούς, ξάπλωσαν για 15-20 λεπτά, μετά από τα οποία άρχισαν να σέρνονται έξω. Πολλοί άνθρωποι κατάφεραν να βγουν έξω».

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαρτίου η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία είχε εκδώσει ειδική προειδοποίηση για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μακελειό στη Μόσχα: Νεκροί και τραυματίες μετά από πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο"

Καιρός αύριο: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις και ανέμους ως 6 μποφόρ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα δυτικά και βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από ανατολικές και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα νότια μέχρι το μεσημέρι. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις και ανέμους ως 6 μποφόρ"

Γεωργιάδης για τον θάνατο του 33χρονου από φωτοβολίδα: Δεν εφημέρευε η Χειρουργική στον 'Αγιο Νικόλαο

Το νοσοκομείο εφημέρευε, αλλά δεν εφημέρευε η Χειρουργική κλινική.

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τον θάνατο του 33χρονου από φωτοβολίδα και τις αιτιάσεις των εργαζομένων.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ για την Υγεία, ο υπουργός Υγείας σημείωσε την Παρασκευή τα ακόλουθα:

"Κατηγορήσατε το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου και το ΕΣΥ για τον τραγικό χαμό του ανθρώπου από τη ναυτική φωτοβολίδα. Σας παραπέμπω στη συνέντευξη του προέδρου των συνδικαλιστών του νοσοκομείου, κ. Μανουσάκη, ο οποίος δηλώνει οn camera ότι δεν εφημέρευε η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου. Το νοσοκομείο μπορεί να εφημερεύει κάθε μέρα, αλλά η χειρουργική του κλινική δεν εφημέρευε.

Ο διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής είχε δηλώσει τη διαθεσιμότητά του, όπως πολλές φορές συμβαίνει σε επαρχιακά νοσοκομεία, και ήταν εκεί όταν έφτασε το ασθενοφόρο με τον ατυχή αυτό νέο. Όταν τον πήρα τηλέφωνο προσωπικά ο ίδιος  για να μάθω τι πραγματικά έχει συμβεί, δήλωσε ότι ακόμα και όλο το νοσοκομείο να ήταν πάνω από τον άνθρωπο την ώρα που τον χτύπησε η φωτοβολίδα, δεν θα μπορούσαν να τον σώσουν.

Είναι δυνατόν, κύριοι του ΚΚΕ, ένα τόσο τραγικό περιστατικό να το εκμεταλλεύεστε για να βρίζετε το ΕΣΥ και τους γιατρούς; Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει πολλά προβλήματα. Αναμφίβολα έχει. Αλλά δεν είναι όλα 'μαύρα και άραχνα'. Σώζει κάθε μέρα και χιλιάδες ζωές. Και δεν μπορούμε μόνο για ψήφους και πολιτικές εντυπώσεις να το βρίζουμε. Να το ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν. Για το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είχε καμία ευθύνη το Εθνικό Σύστημα Υγείας".

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Γεωργιάδης για τον θάνατο του 33χρονου από φωτοβολίδα: Δεν εφημέρευε η Χειρουργική στον 'Αγιο Νικόλαο"

Παράνομα αναβολικά: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα με πλοκάμια και στο εξωτερικό – Πελάτες και εν ενεργεία αθλητές

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε διεθνές κύκλωμα που διακινούσε παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό προχώρησε η Αστυνομία.

Οι συλλήψεις των μελών του κυκλώματος έγινε το πρωί της Πέμπτης (21.03.2024) και κατηγορούνται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επιβλαβή φάρμακα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπλα, ναρκωτικά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Μεταξύ των πελατών σύμφωνα με την αστυνομία  περιλαμβάνονται πέντε ενεργεία και πρώην αθλητές ποδοσφαίρου, σφαιροβολίας και σωματικής διάπλασης, ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής. Άξιο μνείας είναι ότι, σε δύο από τους προαναφερόμενους αθλητές καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Η δράση της οργάνωσης δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά αντίθετα επεκτεινόταν και στο εξωτερικό (Γερμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο, Φινλανδία και Γαλλία), καθώς εντοπίστηκαν δέματα έτοιμα για αποστολή.

Η προμήθεια των παράνομων σκευασμάτων, τα οποία αποτελούσαν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, πραγματοποιούνταν κυρίως από την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, την Τσεχία, τη Λετονία και την Πολωνία.

Το κύκλωμα δρούσε από το 2018

Η ΕΛΑΣ μετά από πολύμηνη έρευνα σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ εξάρθρωσε το κύκλωμα. 

Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018 και είχε διαρκή δράση στο πλαίσιο της οποίας επεδίωκαν με μεθοδευμένο και οργανωμένο τρόπο διάπραξη περισσοτέρων αξιοποίνων πράξεων σχετικά με την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, περιέχοντα παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών, κατά τη διάρκεια αθλητικών αγώνων ή εν όψει της συμμετοχής τους σε αυτούς καθώς και τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης απλών αθλούμενων.

Παράλληλα, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.ά), και τα χρήματα που κέρδιζαν τα έβγαζαν στο εξωτερικό. 

Για να μην τους πιάσουν οι αρχές, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες μεθόδους. 

Στους χώρους όπου αποθήκευαν τα παράνομα σκευάσματα είχαν τοποθετήσει συστήματα τηλεόρασης-κάμερες. Επίσης για τη διακίνηση των ουσιών χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης.

Χρησιμοποιούσαν ακόμα πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ., ενώ για την αποστολή των δεμάτων δήλωναν ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεων.

Η επιχείρηση έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες της ΕΛΑΣ το πρωί της Πέμπτης (21.03.2024) όπου συνελήφθησαν πέντε μέλη του κυκλώματος. Παρουσία μάλιστα εισαγγελέα έγιναν έρευνες σε σπίτια, επιχειρήσεις, και οχήματα σε Γιαννιτσά, Βέροια, Χαλκιδική, Λάρισα και Άργος. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 περισσότερα από -22.000- δισκία – αμπούλες που περιείχαν αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες,

21 πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα,

773,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

πλήθος ναρκωτικών δισκίων,

2 πιστόλια,

περίστροφο,

πιστόλι κρότου-λάμψης,

τυφέκιο flobert,

131 φυσίγγια,

2 κάμερες,

6.740 ευρώ,

6 κινητά και

πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράνομα αναβολικά: Ξεσκεπάστηκε κύκλωμα με πλοκάμια και στο εξωτερικό – Πελάτες και εν ενεργεία αθλητές"

Η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκε με καρκίνο - Η ανακοίνωσή της με βίντεο - "Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα"

Μάχη με τον καρκίνο δίνει η Κέιτ Μίντλετον, όπως ανακοίνωσε η ίδια με βίντεο που ανάρτησε στα social media το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο βίντεο-δήλωση, η πριγκίπισσα της Ουαλίας λέει ότι ήταν ένα "τεράστιο σοκ" μετά από ένα "απίστευτα δύσκολο δίμηνο".

Αλλά έστειλε ένα θετικό μήνυμα, λέγοντας: "Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα".

Λεπτομέρειες για τον καρκίνο δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά το Παλάτι του Κένσινγκτον δηλώνει ότι είναι σίγουρο ότι η πριγκίπισσα θα αναρρώσει πλήρως.

Η πριγκίπισσα εξηγεί ότι όταν υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, δεν ήταν γνωστό ότι υπήρχε καρκίνος.

"Ωστόσο, οι εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπίστωσαν ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα συνέστησε να υποβληθώ σε προληπτική χημειοθεραπεία και τώρα βρίσκομαι στα πρώτα στάδια αυτής της θεραπείας", δήλωσε η πριγκίπισσα.

Η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι σκέφτεται όλους εκείνους που έχουν χτυπηθεί από τον καρκίνο, προσθέτοντας: "Για όλους όσους αντιμετωπίζουν αυτή την ασθένεια, σε οποιαδήποτε μορφή, παρακαλούμε να μη χάσουν την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι".

Η πριγκίπισσα ανέφερε ότι η ανάρρωση από την εγχείρησή της πήρε χρόνο και ότι η προτεραιότητά της είναι τώρα η οικογένειά της: "Ο Γουίλιαμ και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε ιδιωτικά για το καλό της νεαρής μας οικογένειας".

Και πρόσθεσε: "Μας πήρε χρόνο για να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λουί με τρόπο που να είναι κατάλληλος για αυτούς και να τους καθησυχάσουμε ότι θα είμαι καλά".

Είπε ότι η οικογένεια χρειάζεται τώρα "λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα".

Δείτε τη δήλωση της Κέιτ:

Αναλυτικά το μήνυμα της Κέιτ αναφέρει:

Θα ήθελα να αδράξω την ευκαιρία για να σας ευχαριστήσω προσωπικά για όλα τα υπέροχα μηνύματα υποστήριξης και για την κατανόησή σας όσο αναρρώνω από τη χειρουργική επέμβαση.

Ήταν δύο μήνες απίστευτα δύσκολοι για όλη την οικογένειά μας, αλλά είχα μια φανταστική ιατρική ομάδα που με φρόντισε πολύ, για την οποία είμαι τόσο ευγνώμων.

Τον Ιανουάριο, υποβλήθηκα σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στο Λονδίνο και τότε, θεωρήθηκε ότι η κατάστασή μου δεν ήταν καρκινική.

Η χειρουργική επέμβαση ήταν επιτυχής. Ωστόσο, στις εξετάσεις μετά την επέμβαση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καρκίνος. Ως εκ τούτου, η ιατρική μου ομάδα με συμβούλεψε να υποβληθώ σε ένα πρόγραμμα προληπτικής χημειοθεραπείας και τώρα είμαι στα αρχικά στάδια αυτής της θεραπείας.

Αυτό φυσικά προκάλεσε τεράστιο σοκ. Τόσο ο Ουίλιαμ όσο και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επεξεργαστούμε και να το διαχειριστούμε κατ' ιδίαν για χάρη της οικογένειάς μας.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό πήρε χρόνο. Μου πήρε χρόνο να αναρρώσω από τη μείζονα χειρουργική επέμβαση και να ξεκινήσω τη θεραπεία μου. Αλλά το πιο σημαντικό απ' όλα, μας πήρε χρόνο να εξηγήσουμε τα πάντα στον Τζορτζ, τη Σάρλοτ και τον Λούις με τον κατάλληλο τρόπο και να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα είμαι καλά.

Όπως τους έχω πει, είμαι καλά και καθημερινά δυναμώνω εστιάζοντας στα πράγματα που θα με βοηθήσουν να θεραπευτώ: στο μυαλό, στο σώμα και στα πνεύμα μου.

Το να έχω τον Ουίλιαμ δίπλα μου είναι επίσης μια μεγάλη πηγή παρηγοριάς και σιγουριάς. Όπως και η αγάπη, η υποστήριξη και η καλοσύνη που έχουν δείξει τόσοι πολλοί από εσάς. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά και για τους δυο μας.

Ελπίζουμε ότι θα καταλάβετε ότι ως οικογένεια, χρειαζόμαστε τώρα λίγο χρόνο, χώρο και ιδιωτικότητα μέχρι να ολοκληρώσω τη θεραπεία μου. Η δουλειά μου πάντα μου έδινε μια βαθιά αίσθηση χαράς και ανυπομονώ να επιστρέψω, όταν μπορέσω. Προς το παρόν όμως πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη θεραπεία μου.

Αυτή την περίοδο σκέφτομαι και όλους αυτούς που η ζωή τους έχει επηρεαστεί από τον καρκίνο. Για όλους εσάς που αντιμετωπίζετε αυτή την ασθένεια, σε όποια μορφή κι αν βρίσκεται, σας παρακαλώ μην χάσετε την πίστη ή την ελπίδα. Δεν είστε μόνοι.

Δεύτερο χτύπημα για τη βασιλική οικογένεια

Ως εκ τούτου, η Κέιτ και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν αναμένεται να εμφανιστούν με τη βασιλική οικογένεια την Κυριακή του Πάσχα και δεν θα υπάρξει πρόωρη επιστροφή στα επίσημα καθήκοντα της πριγκίπισσας.

Το Παλάτι δήλωσε επίσης ότι η ξαφνική απουσία του πρίγκιπα Ουίλιαμ από μια επιμνημόσυνη δέηση στα τέλη Φεβρουαρίου οφειλόταν στην ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου της πριγκίπισσας.

Πρόκειται για το δεύτερο χτύπημα για τη βασιλική οικογένεια μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αφού στις 5 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπείες.

thetoc

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Κέιτ Μίντλετον διαγνώστηκε με καρκίνο - Η ανακοίνωσή της με βίντεο - "Είμαι καλά και γίνομαι πιο δυνατή κάθε μέρα""

Μπάιντεν: Κηρύσσω την 25η Μαρτίου ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας

Στο μήνυμα που εξέδωσε για τη διακήρυξη της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, ο Τζο Μπάιντεν σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα βρίσκονταν διαχρονικά στην ίδια πλευρά της ιστορίας, καθώς υπερασπίζονταν τις κοινές αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο. Όπως είπε, οι δύο χώρες παραμένουν πιστές σε αυτή την ιστορική παρακαταθήκη και βαδίζουν την ίδια πορεία, καθώς συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να συνεργάζονται στενά για την υποστήριξη της Ουκρανίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έπλεξε το εγκώμιο στην ελληνοαμερικανική κοινότητα, περιγράφοντας αναλυτικά τη πολυσχιδή επιρροή και συμβολή της στα τεκταινόμενα της αμερικανικής κοινωνίας.

Η Διακήρυξη του Προέδρου Μπάιντεν για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας

«Σαν σήμερα, πριν από περισσότερα από 200 χρόνια, επαναστάτες σε όλη την Ελλάδα ξεσηκώθηκαν με σκοπό την ελευθερία και διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σήμερα, τιμούμε την κληρονομιά εκείνων των θαρραλέων Ελληνίδων και Ελλήνων και δεσμευόμαστε εκ νέου στον σκοπό της ελευθερίας και της δημοκρατίας για όλους.

Σε όλη τη διάρκεια της κοινής ιστορία μας, οι λαοί της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών συνδέονται μέσω της κοινής πεποίθησης ότι η δύναμη της διαμόρφωσης της μοίρας μας πρέπει να βρίσκεται στα δικά μας χέρια. Όλες οι γενιές Αμερικάνων και Ελλήνων ενωμένες κάνουν αυτές τις λέξεις πραγματικότητα.

Το είδαμε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν και τα δύο έθνη πολέμησαν τις δυνάμεις του φασισμού. Το είδαμε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι λαοί μας στάθηκαν ενωμένοι για να επικρατήσουν ενάντια στον κομμουνισμό. Το βλέπουμε σήμερα, καθώς η Ελλάδα και η Αμερική στέκονται μαζί δίπλα σε έναν συνασπισμό περισσότερων από 50 εθνών για να υποστηρίξουν τον γενναίο λαό της Ουκρανίας, καθώς αγωνίζεται για τις ίδιες αξίες που είχαν οι Έλληνες επαναστάτες πριν από περισσότερα από 200 χρόνια: ελευθερία και ανεξαρτησία.

Σήμερα, η συνεργασία, η συμμαχία και η φιλία που μοιράζονται η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ισχυρότερες από ποτέ – σε μεγάλο βαθμό λόγω του θάρρους και του χαρακτήρα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Από την υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και την προώθηση των πολιτικών δικαιωμάτων μέχρι την προσπάθεια να κάνουμε το έθνος μας πιο ελεύθερο και δίκαιο, οι Ελληνοαμερικανοί έχουν ωθήσει τη χώρα μας προς τα εμπρός, ανάβοντας τη φλόγα της ελευθερίας που φούντωσε για πρώτη φορά στην Αθήνα πριν από χιλιάδες χρόνια.

Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, είχα την τύχη να δω αυτή την καρδιά, την ελπίδα και τη δέσμευση από κοντά και άντλησα έμπνευση από Ελληνοαμερικανούς φίλους, οικογένειες, ηγέτες και πολιτικούς μέντορες.

Σήμερα και κάθε μέρα, ας γιορτάσουμε τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας που μοιράζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελληνική Δημοκρατία. Ας συνεχίσουμε να αντλούμε δύναμη από τις ιδέες και το παράδειγμα που έδωσαν οι δύο χώρες μας. Καθοδηγούμενοι από τις υψηλότερες ελπίδες και τα ιδανικά μας, ας δεσμευτούμε εκ νέου για τη διατήρηση, την υπεράσπιση και την προστασία της δημοκρατίας – μαζί.

Τώρα, επομένως, εγώ ο Ιωσήφ Ρ. Μπάιντεν, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που μου ανατίθεται από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, διακηρύσσω δια του παρόντος την 25η Μαρτίου 2024, ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να τιμήσει αυτή την ημέρα με κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Μπάιντεν: Κηρύσσω την 25η Μαρτίου ως Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και Αμερικανικής Δημοκρατίας"

ΑΑΔΕ: Και με κάρτες ξένων τραπεζών η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και κάρτες πληρωμών αλλοδαπής έκδοσης στις συναλλαγές τους με την ΑΑΔΕ έχουν πλέον οι φορολογούμενοι.

Όπως τόνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, «Μια ακόμα υπηρεσία παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, κάνοντας πιο εύκολες τις καθημερινές συναλλαγές κατόχων αλλοδαπών καρτών με φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία το σύστημα αποδοχής πληρωμών μέσω καρτών αλλοδαπής έκδοσης στο δίκτυο EFT/POS και e-POS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και e-POS για το e-Παράβολο.

Η νέα υπηρεσία καλύπτει ανάγκες συναλλαγής ομογενών, κατοίκων εξωτερικού, τουριστών και επιχειρήσεων με την ΑΑΔΕ, αποτελώντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βελτιστοποιεί την εξυπηρέτηση και διευκολύνει περαιτέρω τη φορολογική συμμόρφωση.

Τέλος, οι φορολογούμενοι μπορούν πλέον να εκπληρώνουν φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις τους, όπως πληρωμή ΕΝΦΙΑ, e-Παράβολου, τελών πλοίων αναψυχής και ημεροπλοίων (ΤΕΠΑΗ) και λοιπών βεβαιωμένων οφειλών, κάνοντας χρήση καρτών αλλοδαπής έκδοσης, που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών VISA και MASTERCARD.

naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΑΔΕ: Και με κάρτες ξένων τραπεζών η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων"

Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέα η 25χρονη – Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους 5 άτομα

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 25χρονη Μαρία η οποία φέρεται να είναι ο αρχηγός στο κύκλωμα μαστροπείας που ωθούσε στην πορνεία ανήλικες κοπέλες.

Οι υπόλοιποι πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Με τις απολογίες τους να ολοκληρώνονται αργά το απόγευμα της Παρασκευής (22/03/2024).

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν βαρύτατα αδικήματα μεταξύ των οποίων της μαστροπείας ανηλίκων, της εμπορίας ανηλίκων και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στην πλειοψηφία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Η 25χρονη που φέρεται να είναι η αρχηγός του κυκλώματος έσπασε τη σιωπή της για πρώτη φορά στην εκπομπή Live News και δήλωσε μεταξύ άλλων πως είναι αθώα και πως οι κοπέλες έκλειναν μόνοι τους τα ραντεβού.

Η κατηγορούμενη που φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στο κύκλωμα με τις ανήλικες, λέει πως τα 2 από τα 7 κορίτσια που ήταν θύματα του trafficking ήταν μόνο φίλες της.

«Το κορίτσια είναι φίλες μου. Εγώ με τις δύο είμαι φίλη, τις υπόλοιπες δεν τις ξέρω. Και εγώ με αυτές είμαι φίλη και έχω μιλήσει με αυτές και μου είπαν ότι δεν έχουν πει τίποτα».

«Μόνες τους έκλειναν τα ραντεβού»

Μιλάει για τον τρόπο δράσης τους. Λέει πως δεν έχει καμία ανάμειξη με τα ραντεβού που κλείνονταν με πελάτες. Ότι τα ανήλικα κορίτσια βρίσκανε μόνες τους άντρες από τα social media.

«Με ποιο τρόπο βρίσκανε πελάτες; Από το Facebook. Αυτά τα κάνανε μόνες τους. Μόνες τους, δεν ήμουν εγώ, εγώ ούτε καν το έχω κάνει αυτό».

Η 25χρονη φαίνεται από τα λεγόμενά της να πέφτει σε αντιφάσεις. Αρχικά είπε πως δεν έβαλε εκείνη τα ανήλικα κορίτσια να εκδίδονται: «Είναι 17 χρόνων και οι δύο αλλά είναι φίλες μου. Το έχουνε πει όταν τις καλέσανε στη ΓΑΔΑ, ότι δεν τις έβαλα εγώ και ότι είναι φίλες μου. Τα έχουνε καταθέσει όλα αυτά».

Ωστόσο, αργότερα παραδέχτηκε ότι γνώρισε στις κοπέλες κάποιους άνδρες, αλλά μόνο για 1-2 φορές. «Εμένα μου είπανε επειδή έχω κάτι γνωστούς, μου είπανε «χρειαζόμαστε λεφτά» και με παρακαλάγανε. Αυτές μου είπανε ότι θέλουν να το κάνουνε, το κάνανε και χωρίς λεφτά. Εγώ τους είπα ότι και εγώ χρειάζομαι λεφτά, έχω γνωστούς. Μία φορά έγινε, δύο… Από τότε δεν το έχουν ξανακάνει»

«Μόνο τατουάζ σε κάποια κορίτσια έχω κάνει» λέει ο tattoo artist

Στην εκπομπή Live News μίλησε ο tattoo artist που κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος μαστροπείας.«Δεν έχω προτρέψει ποτέ κοπέλα να πάει στον οποιοδήποτε. Δεν έχω συστήσει σε κανέναν φίλο μου κορίτσια να κάνουν αυτή τη δουλειά. Δεν έχω ανακατευτεί και δεν έχω λάβει ποτέ αμοιβή για οτιδήποτε έχουν κάνει αυτές», είπε αρχικά.

Και παραδέχθηκε: «Γνωρίζω τι κάνανε, το οποίο είναι λυπηρό για την ηλικία τους που φάνηκε ότι είναι ανήλικες ενώ, εγώ δεν το γνώριζα. Αλλά εγώ δεν έχω ανακατευτεί καθόλου σε οποιοδήποτε. Εγώ έχω κάνει μόνο τατουάζ σε κάποια κορίτσια».

Εντύπωση προκαλεί ότι το όνομά του έχει εμπλακεί και στα δύο κύκλωμα μαστροπείας ανήλικων κοριτσιών, της «Λορέλας» και της «Μαρίας».

Ο ίδιος μιλώντας στο Live News, ισχυρίζεται ότι αυτό συνέβη «επειδή όλα αυτά τα κορίτσια είναι ίδια παρέα και έγιναν δύο υποθέσεις».

Μάλιστα, τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα» και πως «κάποια κορίτσια εκδίδονται μόνα τους, ενώ άλλα ψάχνουν κάποιον για να τους βρίσκει “πελάτες”. Δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα που να βρίσκει “πελάτες” ή να προωθεί κορίτσια».

Ο tattoo artist δηλώνει επίσης ότι η καλή ζωή που φέρεται να έκαναν κάποια κορίτσια παρέσυρε τις ανήλικες. «Έβλεπαν ότι οι υπόλοιπες βγάζουν χρήματα, παρασύρθηκαν και έκαναν το ίδιο», λέει.

Και καταλήγει: «Λυπάμαι που βλέπω κορίτσια να είναι μόνα τους στο δρόμο, να πηγαίνουν σε κλαμπ, να μην μπορούν να το ελέγξουν οι γονείς και να κάνουν όσα κάνουν. Όλα ξεκινούν από το σπίτι. Αν είχαν βάσεις, δεν θα γίνονταν αυτά τα πράγματα. Έχω δει πάρα πολλά».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιώργο Κριεμάδη, η ελληνική δικαιοσύνη δεν κάνει χάρες. «Ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος με κάποιους περιοριστικούς όρους επειδή επιβεβαιώθηκαν οι ισχυρισμοί μας πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να τον ενοχοποιεί. Ο εντολέας μου δεν είχε καμία σχέση με το κύκλωμα και αυτό το είδαν οι δικαστές».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύκλωμα μαστροπείας: Προφυλακιστέα η 25χρονη – Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους 5 άτομα"

Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κατ' οίκον περιορισμό o προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ

Μετά από συνεδρίαση και απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, η προσωρινή κράτηση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος, αντικαθίσταται με κατ’ οίκον περιορισμό με έλεγχο από την Εισαγγελία Πρωτοδικών του τόπου κατοικίας του.

Να σημειωθεί πως η απόφαση έχει ισχύ μετά την καταβολή εγγυοδοσίας 20 χιλιάδων ευρώ ενώ ισχύει επίσης και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Θυμίζουμε πως ο επιθεωρητής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή σχεδόν ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου. Η δίωξη του είναι σε βαθμό κακουργήματος και σχετίζεται με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου τη στιγμή που γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Οι λάθος χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης  έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου με αποτέλεσμα αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Επιθεωρητής την περασμένη άνοιξη είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών με τις εξής επισημάνσεις στην σχετική του απόφαση:

«κρίνεται πολύ πιθανό, σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος, ακόμη και με περιοριστικούς όρους, ότι θα διαπράξει αξιόποινες πράξεις προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Συμπληρωματικά δε προς όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση πρέπει να σημειωθεί ότι ενώπιον αυτού του Συμβουλίου ο προσφεύγων κατηγορούμενος, παριστάμενος με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το κριτήριο για τον καθορισμό των υπηρεσιών των σταθμαρχών ήταν η ισότιμη και ισόκυρη κατανομή τους. Από τη παραπάνω δήλωσή του σε συνδυασμό και με τις λοιπές δηλώσεις του ιδίου και του συνηγόρου του προκύπτει ότι, κατά τον ορισμό της υπηρεσίας σταθμάρχη για τον σταθμό της Λάρισας την 28-2-2023 και για τις ώρες μετά την 11η νυχτερινή, δεν λήφθηκε υπόψη η ελάχιστη εμπειρία του σταθμάρχη Β. Σ. του Δ., για την εργασία του αυτή, την οποία θα πραγματοποιούσε μόνος του, δεδομένου ότι σε προηγούμενη νυχτερινή υπηρεσία του ιδίου σταθμάρχη στον σιδηροδρομικό σταθμό Καλαμπάκας, στις 2-1-2023, υποχρεώθηκε ο προσφεύγων, κατόπιν εντολής ανωτέρου του να πραγματοποιήσει την αντίστοιχη υπηρεσία μαζί με τον ανωτέρω σταθμάρχη καθόσον ο τελευταίος δεν είχε την ανάλογη εμπειρία για σιδηροδρομικό σταθμό (ήτοι το Σταθμό της Καλαμπάκας) με πολύ μικρότερη κυκλοφορία (ιδίως κατά τη νυχτερινή βάρδια) σε σχέση με αυτή του σιδηροδρομικού σταθμού Λάρισας. Τα παραπάνω άλλωστε δεν αμφισβητήθηκαν από τον προσφεύγοντα κατηγορούμενο ενώπιον του παρόντος Συμβουλίου. Επιπλέον, πέραν όσων αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση, ενόψει και της μακράς θητείας του προσφεύγοντος στην υπηρεσία του, και των φιλικών και υπηρεσιακών σχέσεων, τις οποίες έχει αναπτύξει με τους υφισταμένους του, είναι δυνατόν να προβεί σε ηθική αυτουργία παράνομων πράξεων προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος… Έτσι για την επίτευξη του ως άνω σκοπού, ήτοι την αποτροπή τελέσεως νέων εγκλημάτων, δεν επαρκεί η επιβολή περιοριστικών όρων, ούτε και ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση (άρθρο 284§1 ΚΠΔ), οι οποίοι στη συγκεκριμένη περίπτωση κρίνονται ανεπαρκείς για την προώθηση του ως άνω σκοπού της ποινικής προδικασίας, που ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 282 του ΚΠοινΔ. και συνακόλουθα κρίνεται αναγκαία η συνέχιση της προσωρινής του κράτησης. Κατόπιν τούτων, πρέπει η κρινόμενη προσφυγή να απορριφθεί κατ’ ουσίαν».

larissanet

Διαβάστε Περισσότερα » " Τραγωδία στα Τέμπη: Σε κατ' οίκον περιορισμό o προϊστάμενος κυκλοφορίας της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Λάρισας του ΟΣΕ"

ΕΟΠΥΥ: Υπογράφηκε σύμβαση για κατ’ οίκον φυσικοθεραπείες – Πώς καθορίζεται η συμμετοχή του ασθενούς

Ο ΕΟΠΥΥ ύστερα από διαπραγματεύσεις που κράτησαν μήνες ήρθε σε σημαντική συμφωνία με τους φυσικοθεραπευτές.

Συγκεκριμένα υπεγράφη η νέα Συλλογική Σύμβαση μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών για την παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε εργαστήρια και κατ’ οίκον. Η συμφωνία υπεγράφη την Πέμπτη (21.03.2024) στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ.

Αντικείμενο της Συλλογικής Σύμβασης αποτελεί η πλήρης πανελλαδική κάλυψη παροχής υπηρεσιών φυσικοθεραπείας σε δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., στο πλαίσιο λειτουργίας και επαγγελματικής δραστηριοποίησης των ελευθέρων επαγγελματιών φυσικοθεραπευτών που είναι μέλη του ΠΣΦ.

Η νέα Συλλογική Σύμβαση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα διαρκούς διαλόγου και επιτυχημένης διαδικασίας διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο πλευρών και αναμένεται με την υλοποίησή της, «να επιφέρει βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ, αφού καθορίζεται ο χρόνος της συνεδρίας φυσικοθεραπείας σε 30 λεπτά και προβλέπεται μεταξύ άλλων, η κατ’ ανώτατο όριο εκτέλεση 400 συνεδριών ανά φυσικοθεραπευτή ανά μήνα».

H συμμετοχή του ασθενούς εξαρτάται από τη νόσο του και καθορίζεται από τον τρέχοντα Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ).

Η πρόβλεψη του ανώτατου επιτρεπόμενου ορίου εκτελούμενων συνεδριών φυσικοθεραπείας ανά μήνα, πρωτίστως διασφαλίζει για τους ασθενείς  την παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών από πρόσωπα που φέρουν τον επαγγελματικό τίτλο του φυσικοθεραπευτή και μπορούν κατά νόμο να εκτελούν πράξεις αρμοδιότητας φυσικοθεραπευτή, όπως αναφέρει ο Οργανισμός

H Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ, κ. Θ. Καρποδίνη και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, κ. Π. Λυμπερίδης χαιρέτισαν την έναρξη μιας νέας βάσης συνεργασίας με αποτελεσματική θωράκιση της παροχής των υπηρεσιών από τους επαγγελματίες υγείας. Συγκεκριμένα, η κα Καρποδίνη δήλωσε: «Τείνουμε ευήκοον ους στα αιτήματα των ασθενών. Είμαστε δίπλα τους και συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Υπογράφηκε σύμβαση για κατ’ οίκον φυσικοθεραπείες – Πώς καθορίζεται η συμμετοχή του ασθενούς"

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω του λογαριασμού του στο Facebook.

Η ανάρτηση που έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας:

«Πριν από λίγο μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του παλαίμαχου σπουδαίου ηθοποιού μας Θόδωρου Κατσαδραμη απο τον αγαπημένο γιο του Δημήτρη. Γεννημένος το 1929 κ σπουδαίο στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης, έγινε αγαπητός από τις δεκάδες ταινίες που έπαιξε από το 1955 ως το 2010 κι από τον θρυλικό ρόλο του ΤΑΞΙΤΖΗ στην τηλεόραση το 1975... Εργάτης του θεάτρου, αγωνιστής και οικογενειάρχης... Υπήρξε σύζυγος της Αγγέλικας Καπελλαρή και μετέπειτα της Καίτης Παπανίκα με την οποία απέκτησε τον Δημήτρη. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από Τρίτη στο χωριό του.. Καλό ταξίδι αγαπημένε φίλε κ συνάδελφε Θόδωρε.»

ieidiseis

Διαβάστε Περισσότερα » " Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κατσαδράμης "

Αστυνομικός συνελήφθη για κύκλωμα μαστροπείας - Πήγαινε Ουκρανές και Ρωσίδες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση

Στη σύλληψη ενός 40χρονου αστυνομικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιά για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας καθώς διαπιστώθηκε ότι μετέφερε γυναίκες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση προχώρησαν συνάδελφοί του το απόγευμα της Πέμπτης.

Το κουβάρι για τον αστυνομικό άρχισε να ξετυλίγεται όταν το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου 2023 υπήρξε τηλεφώνημα στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ στο οποίο γινόταν λόγος για αστυνομικό που υπηρετεί σε υπηρεσία του Πειραιά και συμμετέχει σε οργανωμένο κύκλωμα σωματεμπορίας και εκδίδει αλλοδαπές γυναίκες. Στο ίδιο τηλεφώνημα ειπώθηκε και το όνομα του ξενοδοχείου στο οποίο μετέφερε τις γυναίκες από την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Η πρώτη κίνηση των αστυνομικών που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με την έρευνα να φέρνει στο φως ίχνη του αστυνομικού στο επίμαχο ξενοδοχείο της Μεταμόρφωσης σε διαφορετικές ημερομηνίες

Η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι τουλάχιστον τρεις φορές το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου ο εν λόγω αστυνομικός παρέμεινε στο ξενοδοχείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Το επόμενο βήμα των αστυνομικών ήταν να συγκροτήσουν ειδική ομάδα που ανέλαβε τη φυσική παρακολούθηση του αστυνομικού που έχει τον βαθμό του αστυφύλακα, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε τουλάχιστον δύο φορές την περασμένη εβδομάδα να βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο, άλλοτε σε αυτοκίνητο και άλλοτε πεζός.

Τελικά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του συναδέλφου τους το πρωί της Πέμπτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το ποσό των 500 ευρώ. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 12 φυσίγγια διαμετρήματος 5,56 mm, μία σιδερογροθιά, επτά φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες και το χρηματικό ποσό των 2.535 ευρώ. Όπως διαπιστώθηκε, μάλιστα, δύο εκ των ασυρμάτων ήταν συντονισμένοι σε συχνότητες της ΕΛΑΣ.

Τα ευρήματα στο σπίτι του 40χρονου αστυνομικού

astynomikos-metamorfosi

Μετά τη σύλληψη του ο αστυνομικός παραδέχθηκε ότι όντως το διήμερο 14-15 Μαρτίου είχε μεταφέρει εκδιδόμενη γυναίκα στο ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση έναντι αμοιβής 20 και 30 ευρώ ανά μεταφορά ενώ ομολόγησε ότι το ίδιο έκανε τον τελευταίο χρόνο με περίπου 10 ενήλικες εκδιδόμενες από Ουκρανία και Ρωσία.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο ρόλος του ήταν αυτός του μεταφορέα σε διάφορα ξενοδοχεία ημιδιαμονής - ονομάτισε και μερικά από αυτά - καθώς οι γυναίκες αυτές του εμπιστεύονταν καθώς γνώριζε τη γλώσσα τους.

 protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Αστυνομικός συνελήφθη για κύκλωμα μαστροπείας - Πήγαινε Ουκρανές και Ρωσίδες σε ξενοδοχείο στη Μεταμόρφωση"

Επίθεση με μπογιές στον Κώστα Αγοραστό - «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;»

Επίθεση από τέσσερα άτομα δέχτηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός.

Ειδικότερα ο κ. Αγοραστός βρισκόταν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εκεί όπου είναι αναπληρωτής καθηγητής, όταν στις 11 σήμερα το πρωί εμφανίστηκαν τέσσερις εξωπανεπιστημιακοί και του επιτέθηκαν κατά πρόσωπο, ρίχνοντάς του μπογιές.

Μάλιστα όταν προέβησαν σε αυτή την κίνηση, τον ρωτούσαν: «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;».

Δείτε φωτογραφίες:

onlarissa

Διαβάστε Περισσότερα » " Επίθεση με μπογιές στον Κώστα Αγοραστό - «Τι έχεις να μας πεις για τα Τέμπη;» "

Η Πισπιρίγκου μηνύει τη συνήγορο Δασκαλάκη, ανακοίνωσε ο Κούγιας - Επιφυλασσόμαστε για αντίθετη μήνυση, απάντησε η δικηγόρος

Με ανακοινώσεις για ανταλλαγή μηνύσεων των δυο πλευρών - της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη - συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τις συνθήκες θανάτου Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, (σ.σ. αγορεύει στη διπλανή αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας) και δήλωσε ότι η εντολέας του θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στη συνήγορο του Μάνου Δασκαλάκη, Εύα Αμπατζή. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κούγιας η δήλωση της συνηγόρου στο δικαστήριο με την οποία ζήτησε την «προστασία του μάρτυρα (σ.σ. του Δασκαλάκη) από την κατηγορούμενη».

«Όπως είναι γνωστό εις βάρος της κατηγορουμένης έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο. Για το ίδιο αδίκημα δικάζεται σε δυο διαφορετικά δικαστήρια, δεν μπορεί να είναι παρούσα σε δυο δικαστήρια και μάλιστα όταν αυτά συνεχίζονται τις ίδιες ημέρες, αυτό καταστρατηγεί το δικαίωμά της για δίκη» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Αλέξης Κούγιας για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Θα σας παρακαλέσω για να μη διακοπεί η διαδικασία να μου επιτρέψετε να εξετάσω και εγώ τον κ. Δασκαλάκη». Ο συνήγορος ζήτησε από την έδρα να προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων και ο ίδιος να εξετάσει τον Μάνο Δασκαλάκη σε άλλη δικάσιμο.

Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μηνύσει τη συνήγορο Μάνου Δασκαλάκη. «Η υποστήριξη της κατηγορίας ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας του κ. Δασκαλάκη από την κατηγορουμένη. Τι είδους προστασία; Συνοδεύεται από αστυνομικούς. Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να δείρει τον Δασκαλάκη; Υποβάλουμε μήνυση…» είπε ο κ. Κούγιας με την κυρία Αμπατζή να ζητεί το λόγο και να δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για αντίθετη μήνυση.

Κούγιας: Φεύγω, δεν θέλω να σας ακούσω.
Αμπατζή: Το ίδιο πτυχίο έχουμε κ. Κούγια.

Κούγιας: Ναι και την ίδια δικηγορία κάνουμε.
Αμπατζή: Θέλω να απαντήσω σε αυτές τις δηλώσεις. Το αίτημα που προέβαλλα ήταν να προστατευτεί η διαδικασία, θα πρέπει ότι γίνεται στη δίκη να αναφέρεται στο δικαστήριο και όχι στις τηλεοπτικές εκπομπές. Όλοι έχουμε τελειώσει τις ίδιες σχολές. Επιφυλάσσομαι για αντίθετη μήνυση. Όλη η διαδικασία που γίνεται εδώ μέσα δεν τηρεί ίσους όρους όπως επιβάλλει ο νόμος. Ζήτησα το λόγο και δεν μου τον δίνατε. Με απειλές δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Ζητάω εγώ τη διακοπή τώρα για να τηρηθούν τα δικαιώματα της κατηγορούμενης.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέα να προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων και σε άλλη δικάσιμο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου να θέσει ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Η Πισπιρίγκου μηνύει τη συνήγορο Δασκαλάκη, ανακοίνωσε ο Κούγιας - Επιφυλασσόμαστε για αντίθετη μήνυση, απάντησε η δικηγόρος"

Βάρη: Κουκουλοφόροι «μπούκαραν» σε σπίτι 85χρονης και την λήστεψαν

Αντιμέτωπη με τρεις ληστές βρέθηκε τέσσερα λεπτά μετά τις 12 τη νύχτα της Πέμπτης (21/3), μια 85χρονη γυναίκα μέσα στο σπίτι της στη Βάρη.

Οι δράστες παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας στην συμβολή της Αφροδίτης με τη Ρόδου και ακινητοποίησαν το θύμα τους με απειλή μαχαιριού.

Έψαξαν όλους τους χώρους του σπιτιού και κατάφεραν να εντοπίσουν χρηματικό ποσό που είχε η 85χρονη.

Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση, με τη γυναίκα να ενημερώνει την αστυνομία. Στελέχη του οικείου τμήματος ασφαλείας πραγματοποιούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "Βάρη: Κουκουλοφόροι «μπούκαραν» σε σπίτι 85χρονης και την λήστεψαν"

Θεσσαλονίκη: Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε φοιτητές στο ΑΠΘ και τους έσκισε τα ρούχα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όταν ένας μεγαλόσωμος σκύλος επιτέθηκε σε φοιτητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν περίπου στις 10:30 στην είσοδο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής. Ο σκύλος - ράτσας Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε βάρος δύο φοιτητών που έμπαιναν μέσα στο κτήριο και επικράτησε πανικός.

Δείτε βίντεο:



Το ζώο άρχισε να δαγκώνει και να σκίζει τα ρούχα των φοιτητών με τον κόσμο που βρισκόταν κοντά να προσπαθεί να το ηρεμήσει και τελικά τα άτομα να καταφέρνουν να μπουν στη σχολή για να γλιτώσουν από τη μανία του. Ενδεικτικό της μανίας του σκύλου είναι ότι κομμάτια από τα ρούχα των φοιτητών έπεσαν στην είσοδο της σχολής.

rottweiler-arthro

rottweiler-thess__3_

rottweiler-thess__2_

rottweiler-thess__1_

Αυτή την ώρα το Ροτβάιλερ παραμένει στο προαύλιο της σχολής και έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές για την παρουσία του. Αν και έχει λουρί, κανείς δεν γνωρίζει σε ποιον ανήκει.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Θεσσαλονίκη: Ροτβάιλερ επιτέθηκε σε φοιτητές στο ΑΠΘ και τους έσκισε τα ρούχα"

Σπίρτζης: Δεν συνδέεται με το δυστύχημα των Τεμπών η μη εκτέλεση της σύμβασης «717»

«Δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια ανάμεσα στη μη εκτέλεση της σύμβασης «717» (για την τηλε-διοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο) και στην τραγωδία των Τεμπών», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, «αδειάζοντας» εκείνους που επιχειρούν να τα συνδέσουν.

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι η ολοκλήρωση ενός έργου, οποιουδήποτε έργου, δεν μπορεί να συνδέεται με οποιοδήποτε δυστύχημα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διερευνηθεί», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM». Πρόσθεσε, όμως, ότι «από τη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωθεί, έπρεπε να υπάρχουν πρόσθετα μέτρα και δεν είχαν ληφθεί».

Ο Χρ. Σπίρτζης εξέφρασε για ακόμη μια φορά την άποψη πως «για ό,τι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο σιδηρόδρομο και για ό,τι έχει γίνει σε σχέση με το έγκλημα των Τεμπων πρέπει να ρίξουμε όλοι άπλετο φως. Να μη μείνει τίποτα στη γκρίζα ζώνη, στη σκιά», σημείωσε.

newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίρτζης: Δεν συνδέεται με το δυστύχημα των Τεμπών η μη εκτέλεση της σύμβασης «717»"

Ριφιφί από 14χρονους Ρομά για καλώδια στην Άμφισσα - Προκάλεσαν ζημιές €10.000 με φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους

Στη σύλληψη δύο 14χρονων Ρομά οι οποίοι μαζί με έναν 20χρονο, επίσης Ρομά, έκλεψαν με τη μέθοδο του ριφιφί χάλκινα καλώδια από αποθήκη στην Άμφισσα στην οποία στη συνέχεια έβαλαν φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους προκαλώντας ζημιές 10.000 ευρώ, προχώρησαν αστυνομικοί από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών.

Οι δύο 14χρονοι και ο 20χρονος που κατηγορούνται για για εγκληματική οργάνωση, εμπρησμό, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, χτύπησαν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Αρχικά χρησιμοποιώντας ένα σφυρί άνοιξαν τρύπα σε τοίχο της αποθήκης και πήραν τα καλώδια από τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έβγαλαν χαλκό 5 κιλών.

Στη συνέχεια και πριν αποχωρήσουν έβαλαν φωτιά σε χαρτιά που υπήρχαν στην αποθήκη σε μια προσπάθεια να κρύψουν τα ίχνη τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν εργαλεία, έπιπλα, ξυλεία και ένα μοτέρ.

Εκτός από τους τρεις Ρομά οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την εξιχνίαση της υπόθεσης συνέλαβαν έναν 52χρονο Έλληνα, ιδιοκτήτη επιχείρησης ανακύκλωσης μεταλλικών αντικειμένων καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε αγοράσει τον χαλκό πληρώνοντας 20 ευρώ.

Παράλληλα οι αστυνομικοί το βράδυ της Πέμπτης συνέλαβαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου μια 37χρονη και μια 42χρονη ως κηδεμόνες των δύο 14χρονων.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » " Ριφιφί από 14χρονους Ρομά για καλώδια στην Άμφισσα - Προκάλεσαν ζημιές €10.000 με φωτιά για να σβήσουν τα ίχνη τους"

«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια – «Άρπαξαν» κοσμήματα και ρολόγια αξίας 50.000 ευρώ

Με τη μέθοδο του «ριφιφί» κακοποιός άρπαξε κοσμήματα συνολικής αξίας 50.000 ευρώ από κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order, ήταν λίγο πριν τις έξι τo πρωί της Παρασκευής (22/3) όταν ο δράστης μπήκε σε πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται δίπλα στο κοσμηματοπωλείο.

Ο κακοποιός, άνοιξε μια τρύπα στον τοίχο και εκεί εισέβαλε μέσα στο κοσμηματοπωλείο. Ο διαρρήκτης άρπαξε κοσμήματα και ρολόγια η αξία των οποίων φτάνει τις 50.000 ευρώ.

Στελέχη του αστυνομικού τμήματος της Ομονοίας κάνουν έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. 

lawandorder

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ριφιφί» σε κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια – «Άρπαξαν» κοσμήματα και ρολόγια αξίας 50.000 ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news