facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Κατάσχεται αντισηπτικό χεριών σε όλη την Ευρώπη επειδή προκαλεί σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: Δείτε ποιο είναι!

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), ενημερώνει με σημερινή του ανακοίνωση τους καταναλωτές, ότι μεγάλες ποσότητες ενός διαδεδομένου αντισηπτικού προϊόντος για τα χέρια έχουν κατασχεθεί μέχρι σήμερα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
 

Το εν λόγω αντισηπτικό, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ, έχει προέλευση την Τουρκία και σύμφωνα με εργαστηριακούς ελέγχους των ιρλανδικών αρχών βρέθηκε να περιέχει υψηλά επίπεδα μεθανόλης.

Πρόκειται για το αντισηπτικό προϊόν VIRAPRO, το οποίο βλέπετε στην ακόλουθη φωτογραφία:
 
αντισηπτικό

Το αντισηπτικό VIRAPRO έχει κατασχεθεί σε μεγάλες ποσότητες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες

Η χρήση απολυμαντικού χεριών που περιέχουν μεθανόλη, όπως το VIRAPRO, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες όπως:
  • πονοκεφάλους
  • θολή όραση
  • ναυτία
  • έμετο
  • απώλεια συντονισμού και
  • μειωμένο επίπεδο συνείδησης
  • Επίσης έχει άμεση τοξική επίδραση στα οπτικό νεύρο και η κατάποσή της μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση

Μέχρι σήμερα η OLAF δεν έχει ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για διαπιστωμένη διακίνηση του προϊόντος εντός της ελληνικής αγοράς. Ωστόσο δεν αποκλείεται το προϊόν να έχει διοχετευτεί με κάποιον τρόπο και στην ελληνική αγορά. Γι’ αυτό καλούνται οι καταναλωτές σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Αντισηπτικό VIRAPRO: Το χρονικό της κατάσχεσής του σε όλη την Ευρώπη

Τον περασμένο Αύγουστο, η OLAF έλαβε λεπτομερείς πληροφορίες από τις αρχές της Δανίας σχετικά με την κατάσχεση 6.000 λίτρων απολυμαντικού χεριών με προέλευση την Τουρκία. Η OLAF μετέδωσε τις πληροφορίες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η OLAF εντόπισε μια ύποπτη αποστολή στην Ιρλανδία στα τέλη Σεπτεμβρίου και ειδοποίησε τις ιρλανδικές τελωνειακές αρχές. Οι ιρλανδικές αρχές παρεμπόδισαν αμέσως το ύποπτο φορτίο στο λιμάνι του Δουβλίνου. Αρκετά δείγματα που αναλύθηκαν από το Ιρλανδικό Υπουργείο Γεωργίας, Τροφίμων και Ναυτιλίας (DAFM) επιβεβαίωσαν απαράδεκτα υψηλά επίπεδα μεθανόλης. Το ίδιο συνέβη και με μια δεύτερη αποστολή. Μέσω επακόλουθων ερευνών με τον μεταφορέα, οι ιρλανδικές αρχές ανακάλυψαν, συνέλαβαν και ανέλυσαν παλαιότερα φορτία απολυμαντικού χεριών που φυλάσσονται σε αποθήκη.

Οι έρευνες της OLAF ανακάλυψαν αρκετές εταιρείες σε διάφορα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παρήγγειλαν απολυμαντικά χεριών από τον ίδιο κατασκευαστή στην Τουρκία και ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες εθνικές αρχές. Μάλιστα, ο εν λόγω κατασκευαστής λειτουργεί με διάφορα ονόματα που η OLAF κατάφερε να αναγνωρίσει και να αποδείξει τη σύνδεση μεταξύ τους. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης προϊόντα για λογαριασμό άλλων εταιρειών. Τα ονόματα των εμπλεκόμενων εταιρειών καλύπτονται από το απόρρητο των τρεχουσών ερευνών.

Ο Γενικός Διευθυντής της OLAF, Ville Itälä δήλωσε: Σχεδόν 140.000 λίτρα έχουν κατασχεθεί έως τώρα. Διεξάγονται έρευνες στα κράτη μέλη. Αυτό είναι ένα παράδειγμα πραγματικής ομαδικής εργασίας μεταξύ της OLAF και των εμπλεκόμενων εθνικών αρχών. Όλοι συμβάλλουν με την τεχνογνωσία και την επιχειρησιακή τους ικανότητα σε μια επιχείρηση αναμετάδοσης για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Οι δράσεις της OLAF ήταν καθοριστικές. Από την έναρξη της πανδημίας, η OLAF δραστηριοποιείται στην καταπολέμηση παράνομου υλικού που σχετίζεται με την COVID-19, όπως πλαστές και ακατάλληλες μάσκες προσώπου, rapid tests και απολυμαντικά χεριών. Αυτά τα προϊόντα πρέπει να προστατεύουν τους ανθρώπους και όχι να τους βλάπτουν. Οι έρευνες της OLAF έχουν εντοπίσει περισσότερες από 900 εταιρείες που έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής και η λίστα αυξάνεται«.

iatropedia

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάσχεται αντισηπτικό χεριών σε όλη την Ευρώπη επειδή προκαλεί σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες: Δείτε ποιο είναι!"

Πέρασε κατά πλειοψηφία αλλά και αντιδράσεις το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» καθώς και οι 8 υπουργικές τροπολογίες.

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 ενώ ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση απείχαν συνολικά από όλες τις ψηφοφορίες.

Με 158 θετικές ψήφους έναντι 110 «κατά» ψηφίσθηκαν τα άρθρα 72 (για την λειτουργία επιχειρήσεων κατά τις Κυριακές) και 91 ( χρήση νέων τεχνολογιών για την διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών σωματείων) που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ονομαστική ψηφοφορία.

Οι δύο από τις οκτώ υπουργικές τροπολογίας, η μία του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που αφορά διαχειριστικά θέματα σχετικά με την οργάνωση των εμβολιασμών και η δεύτερη του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Στέλιου Πέτσα σχετικά με ρυθμίσεις που αφορά την τροποποίηση-συμπλήρωση διατάξεων για τη διαφήμιση στα ΜΜΕ, ψηφίσθηκαν κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης απείχαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς όπως ανέφεραν δεν είχαν χρόνο για να τις μελετήσουν ώστε να τοποθετηθούν.

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν επίσης και οι υπόλοιπες έξι υπουργικές τροπολογίες.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέρασε κατά πλειοψηφία αλλά και αντιδράσεις το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία"

Μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθη ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κατ εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου που προσφάτως ψηφίσθηκε και αυστηροποιεί το θεσμικό πλαίσιο σχετικά με την έκτιση ποινών ισοβιτών και καταδικασθέντων για τρομοκρατία.

Στο πλαίσιο των αλλαγών που αφορούν στο σωφρονιστικό σύστημα ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη στις φυλακές Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.

Η μεταγωγή πραγματοποιήθηκε μετά την τροποποίηση διάταξης του 2015 που έδινε τη δυνατότητα σε καταδικασθέντες για τρομοκρατία καθώς και σε βαρυποινίτες να εκτίουν ποινές σε αγροτικές φυλακές όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι ευμενέστερες.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού"

10 μέρες υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από Βρετανία – Υποχρεωτικό και νέο τεστ PCR

Στις 10 μέρες, από 7 που είχε αποφασιστεί την Κυριακή, αυξάνεται η υποχρεωτική καραντίνα για τους έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην οποία έχει εντοπιστεί νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Παράλληλα, όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη συνέχεια οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κάνουν και νέο PCR test.

Το μέτρο της αυξημένης κατ’οίκον απομόνωσης είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα για τις αφίξεις από εξωτερικό, καθώς συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών. Για τους ταξιδιώτες από τις υπόλοιπες χώρες συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση για τριήμερη καραντίνα.

Εντός ολίγου αναμένεται και η σχετική αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η καραντίνα των 10 ημέρων θα ισχύσει από το πρωί της Τρίτης στις 6.00 έως τις 7 Ιανουαρίου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "10 μέρες υποχρεωτική καραντίνα για όσους φτάνουν στην Ελλάδα από Βρετανία – Υποχρεωτικό και νέο τεστ PCR"

Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα (αιτήσεις-διαδικασία)

Άνοιξε η πλατφόρμα επιδόματος θέρμανσης και πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις στο myΘέρμανση.

Η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα Φυσικά Πρόσωπα που καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.

Μέσω της εφαρμογής αυτής, κάθε Φυσικό Πρόσωπο που είναι υποψήφιο για να εγγραφεί στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για την τρέχουσα περίοδο κατανάλωσης, συμπληρώνει τα αιτούμενα στοιχεία και λαμβάνει άμεση απάντηση για το αποτέλεσμα της αίτησης.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο Μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.

Στη δεύτερη, με τίτλο «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ», η οποία θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τις 24.12.2020, καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου.

Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.

Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του taxisnet.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Άνοιξε η πλατφόρμα myΘέρμανση για το επίδομα (αιτήσεις-διαδικασία)"

Κομισιόν: Έδωσε άδεια για την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech, μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ), ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Πλέον η ΕΕ ενεργοποιεί το πρόγραμμα διανομής των εμβολίων στα κράτη μέλη της, τα οποία θα αναλάβουν την ευθύνη για την παραλαβή και τον εμβολιασμό των πολιτών.

Τα πρώτα προγράμματα εμβολιασμού αναμένεται να ξεκινήσουν την 27η Δεκεμβρίου.

Στην Ελλάδα οι πρώτες 9.750 δόσεις του εμβολίου της Pfizer αναμένονται στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, από τα νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής. Έως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.

Στην πρώτη φάση θα εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι της «πρώτης γραμμής», στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ θα ακολουθήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Κομισιόν: Έδωσε άδεια για την κυκλοφορία του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στην ΕΕ"

Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές -Πόσο θα διαρκέσει

Μόνον για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία επεκτείνεται η εργασία τις Κυριακές για ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και διευκρίνισε πως στόχος είναι η αποφυγή συνωστισμού.

Αναπτύσσοντας την επίμαχη ρύθμιση για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως σε ότι αφορά την λειτουργία καταστημάτων και τις Κυριακές, μέσω του click away, γίνεται για να μην υπάρχει συνωστισμός στους δρομους.

“Η χρονική επέκταση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας των καταστημάτων για “παράδοση εκτός”,για την εκτέλεση παράδοσης των αγορών, κρίθηκε αναγκαία για να αποφευχθούν καταστάσεις μεγάλης κοινωνικής κινητικότητας”, είπε.

Σύμφωνα με το άρθρο, επιτρέπεται η λειτουργία των φαρμακαποθηκών και τις Κυριακές προκειμένου να γίνεται η διανομή φαρμάκων.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές -Πόσο θα διαρκέσει"

Κορωνοϊός: Στα 526 τα νέα κρούσματα - 505 οι διασωληνωμένοι, 85 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 526 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131597, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5229 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38481 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

505 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 164 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 812 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

κρουσμ21

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4257 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1717 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες

Αιτωλοακαρνανίας 2

Αργολίδας 1

Αρκαδίας 4

Αττικής 134

Αχαΐας 2

Βοιωτίας 14

Γρεβενών 3

Δράμας 8

Έβρου 15

Εύβοιας 6

Ευρυτανίας 3

Ημαθίας 15

Ηρακλείου 3

Θεσσαλονίκης 118

Ιωαννίνων 7

Καβάλας 14

Καρδίτσας 7

Καστοριάς 1

Κέρκυρας 2

Κεφαλληνίας 1

Κιλκίς 9

Κοζάνης 26

Κορινθίας 2

Κω 1

Λακωνίας 2

Λάρισας 10

Λέσβου 3

Λήμνου 1

Μαγνησίας 7

Μεσσηνίας 5

Νήσων 2

Ξάνθης 19

Πιερίας 6

Ροδόπης 11

Ρόδου 4

Σερρών 10

Τρικάλων 17

Φθιώτιδας 5

Φλώρινας 2

Χανίων 2

Χίου 1

Υπό διερεύνηση 1

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια επιδημιολογική μελέτη του ΕΟΔΥ

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Στα 526 τα νέα κρούσματα - 505 οι διασωληνωμένοι, 85 θάνατοι"

emvolio.gov.gr: Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου οι δηλώσεις – Εναλλακτικά σε φαρμακεία, ΚΕΠ

Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr  για τον γενικό πληθυσμό. Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους η δήλωση για τον εμβολιασμό θα γίνεται μέσω:

-Της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

-Φαρμακείου της γειτονιάς.

-ΚΕΠ.

Αναφορικά με τον αριθμό των εμβολίων έως 31.3.2021 θα έχουμε 1.265.550 δόσεις από την Pfizer. Παράλληλα, όπως είπε, αναμένουμε και την έγκριση των δύο άλλων εμβολίων:

Της Moderna και της Astra Zeneca,

ώστε ο αριθμός αυτός να πολλαπλασιαστεί.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, τον συντονισμό του εφοδιασμού, που θα γίνει από εξειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες,

θα έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας,  το οποίο θα αναλάβει και των εφοδιασμό απομακρυσμένων περιοχών

Το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών

-26/12: Έρχονται 9.750 εμβόλια της Pfizer.

-27/12: Γίνονται οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικών στα νοσοκομεία αναφορά της Αττικής:

Ευαγγελισμό, Σωτηρία, Αττικό, Θριάσιο και Ασκληπιείο

-28/12: Μεταφορά των εμβολίων στα:

Νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, Ιωάννινα και Πάτρα.

-29/12: Εμβολιασμός πρώτων υγειονομικών σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, και Ιωάννινα.

Μετά τους υγειονομικούς, οι 85αρηδες

Σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, αμέσως μετά τους υγειονομικούς θα εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας άνω των 85 ετών.

Όπως είπε

-Οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου δεν διαφέρουν από αυτές άλλων εμβολίων

-Η αποτελεσματικότητα του ξεπερνά 94%.

-Όταν έρθει η στιγμή εμβολιασμού το πρόβλημα δεν τελειώνει. Έχει γίνει ένα πρώτο βήμα αλλά συνεχίζουμε:

*Να φοράμε μάσκες

*Να κρατάμε αποστάσεις και

*Να πλένουμε καλά τα χέρια μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

Διαβάστε Περισσότερα » "emvolio.gov.gr: Το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου οι δηλώσεις – Εναλλακτικά σε φαρμακεία, ΚΕΠ"

Novartis - Κατέθεσε ο Σαμαράς στον Άρειο Πάγο: Eθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν την άθλια σκευωρία

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατέθετε σήμερα επί έξι ώρες στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, που ερευνά την σκευωρία της Novartis, μετά την άσκηση από την Βουλή της ποινικής δίωξης σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο κ. Σαμαράς είναι το τρίτο πολιτικό πρόσωπο, κατά σειρά, που καταθέτει για την σκευωρία της Novartis, καθώς προηγήθηκαν οι καταθέσεις του πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Λοβέρδου.

Κατά την έξοδό του από το δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου, ο κ. Σαμαράς, δήλωσε: «Είναι εθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν τη άθλια σκευωρία. Η δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι απολύτως, έχει πλέον το λόγο. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα με υγεία πάνω από όλα, αλληλεγγύη και αγάπη. Χρόνια πολλά σε όλους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν κατέθεσε στοιχεία, καθώς κατά την είσοδό του στον Άρειο Πάγο κρατούσε ένα φάκελο, απάντησε: «Κατέθεσα όσα στοιχεία είχα και είπα ό,τι ήξερα ακριβώς για την υπόθεση».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Novartis - Κατέθεσε ο Σαμαράς στον Άρειο Πάγο: Eθνικό καθήκον να αναδειχθεί η αλήθεια σε αυτήν την άθλια σκευωρία"

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι για την κακοποίηση της 14χρονης

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά ανήλικοι μετά την απολογία τους για τη σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης, στη Θεσσαλονίκη.

Οι κατηγορούμενοι ηλικίας από 13 ως 16 ετών συνελήφθησαν έπειτα από την καταγγελία της μαθήτριας.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα και υποχρεώνονται να βρίσκονται υπό την επίβλεψη επιμελητή.

Οι απολογίες ξεκίνησαν στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκαν γύρω στις 3 το μεσημέρι. Τουλάχιστον ένας από τους κατηγορούμενους φέρεται πως παραδέχτηκε ότι μόνο ασέλγησε στην 14χρονη με την ανοχή της.

Άλλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ισχυρίστηκαν ότι ήταν παρόντες αλλά δεν ακούμπησαν το κορίτσι ενώ άλλοι ανέφεραν ότι είχαν αποχωρήσει πριν το περιστατικό.

Ακούστε όσα είπαν οι δικηγόροι τους

 

  

 

 

Η καταγγελία της 14χρονης

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η 14χρονη, όλα έγιναν την περασμένη Τετάρτη (16.12.2020), στην περιοχή της Περαίας, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 14χρονη μετέβη σε εγκαταλελειμμένο οίκημα, όπου βρισκόταν συνομήλικός της με έξι ακόμη ανήλικους νεαρούς.

Το θύμα φέρεται πως κατήγγειλε ότι, χωρίς τη θέλησή της, οι κατηγορούμενοι την χαϊδέψαν και τη φίλησαν προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια της. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Συγκεκριμένα, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό κατά συναυτουργία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συναυτουργία και γενετήσια πράξη με πρόσωπο κάτω των 15 ετών.

Σοκάρει η περιγραφή της

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς και εστάλη στον εισαγγελέα, προκαλεί σοκ.

Η μαθήτρια αναφέρει ότι έφτασε το κτίριο που έγινε το κολαστήριο της το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. «Ανέβηκα στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Άρχισαν να μου κάνουν χυδαίες ερωτήσεις όπως τι τσόντες βλέπω…Ξεκίνησαν να με χουφτώνουν όλοι και να με χτυπάνε στο πρόσωπο», λέει σύμφωνα με πληροφορίες η 14χρονη και προσθέτει: «Μετά μου έκλειναν τα μάτια ένας – ένας και με χτυπούσαν στο πρόσωπο».

Αφού οι κατηγορούμενοι σταμάτησαν για λίγο να υποβάλλουν στις άρρωστες ορέξεις τους την 14χρονη στη συνέχεια ξεκίνησαν και πάλι τις αποτρόπαιες πράξεις τους. «Τους είπα να σταματήσουν και ότι δεν μου άρεσε αυτό που έκαναν αλλά ένας από αυτούς είπε μην την πιστεύετε, γουστάρει. Συνέχιζα να κάθομαι στον καναπέ, τα αγόρια ήταν τριγύρω μου κι άρχισαν να με χουφτώνουν και κάτω από τα ρούχα μου και στο στήθος μου χωρίς τη θέληση μου. Εγώ τους έλεγα να σταματήσουν γιατί είχα κουραστεί κι αρκετές φορές προσπάθησα να φύγω, αλλά αυτοί με πετούσαν στον καναπέ και συνέχιζαν».

Όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση γίνονταν σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η 14χρονη ανεξέλεγκτη. «Ένας από αυτούς έβαλε το δάχτυλο στα γεννητικά μου όργανα πάνω από τα ρούχα αλλά πόνεσα και έβγαλα μια τσιρίδα. Την τσιρίδα που έβγαλα πρέπει να την άκουσαν κάτι κοριτσάκια που ήταν παραδίπλα και ήρθαν να δουν τι γίνεται αλλά αυτοί τις έδιωξαν».

Κι ο εφιάλτης σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην δικογραφία δεν είχε τελειωμό. «Μου κατέβαζαν το παντελόνι χωρίς να το θέλω και αμέσως το ανέβαζα και μου σήκωναν την μπλούζα. Επίσης όλοι μου είπαν αν δεν τους πάρω π…δεν θα φύγω. Δύο από αυτούς ανέβηκαν από πάνω μου και μου έπιαναν τα χέρια για να μην τους σπρώξω και μου έλεγαν να τους πάρω π…».

Τελικά η 14χρονη έφυγε από το εργοστάσιο ενημέρωσε μια φίλη της για το τι της συνέβη και τη συνέχεια τη μητέρα της, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί το περιστατικό στην αστυνομία.

 newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 7 ανήλικοι για την κακοποίηση της 14χρονης"

Σκάνδαλο Folli - Follie: Στη Βουλή μετά την καταγγελία για εμπλοκή πρώην υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ

Τον δρόμο για την Βουλή παίρνει η δικογραφία της Follie Follie , καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προς τον «ισχυρό άνδρα» της εταιρείας Τζώρτζη Κουρτσολιούτσο, στα οποία υπάλληλος της εταιρείας αναφέρεται ονομαστικά σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , για  τα οποία ισχυρίζεται ότι προσπαθούσαν να ευνοήσουν την διοίκηση της Follie Follie , ενώ είχε ήδη αποκαλυφθεί το σκάνδαλο που διέσυρε την χώρα διεθνώς.

Οι αναφορές στα ονόματα του Αλέκου Φλαμπουράρη, του Αλέξη Χαρίτση , του Σταύρου Αραχωβίτη και του Μάκη Μπαλαούρα , προκάλεσαν την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι «για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του». Μάλιστα, η ΝΔ υποστηρίζει ότι εκείνη την περίοδο - τον Μάιο του 2018 και ενώ είχε καθυστερήσει η αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς-  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταθέσει τροπολογία η οποία είχε γίνει δεκτή - και η οποία , σύμφωνα με τη ΝΔ , ευνοούσε την εταιρεία.

Τα νέα αποδεικτικά στοιχεία, που βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας η οποία ερευνά την υπόθεση της Folli – Follie, προέρχονται από το διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η Price Water House Coopers. Μετά τον έλεγχο η εταιρεία συνέταξε έκθεση 200 σελίδων, στην οποία περιλαμβάνονται και τα επίμαχα μηνύματα.

Το νέο υλικό αφορά σε μια σειρά από email τα οποία λαμβάνει ο Τζώρτης Κουτσολιούτσος από άλλο τρίτο πρόσωπο, υπάλληλο της εταιρείας του, τον Ν.Σ. Στα email αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε εμφανίζονται να είναι πρόθυμα να μπλοκάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Follie Follie είτε ακόμη και να επιδιώκουν να καθυστερήσουν τους ελέγχους, αλλάζοντας ακόμη και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο. Και αυτό καθώς σε ένα από αυτά τα μηνύματα ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει ευνοϊκή τροπολογία για την εταιρεία. Μάλιστα, σε ένα από τα mail του προς τον κ. Κουτσολιούτσο ο υπάλληλος αναφέρει για τον κ. Μπαλαούρα πως «πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης»!

Συγκεκριμένα, στη δικογραφία, περιλαμβάνονται τα εξής μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Ν. Σ και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Το πρώτο mail με ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, αναφέρει σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικκρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος).»

Ακόμη σε άλλο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα και πάλι τον Ν.Σ. και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα.»

Οι  πληροφορίες αναφέρουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται και mail με ημερομηνία 29 Μάιου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα. Στο μήνυμα αυτό υπάλληλος ενημερώνει για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ΚΑΕ. Το mail αυτό σύμφωνα πάντα με τον Ν. Σ. του το έστειλε ο Μ. Μπαλαούρας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Τη μέρα που ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Βουλή για να κουνήσει το δάχτυλο στην κυβέρνηση σε θέματα διαφάνειας, οι υπό εξέλιξη δικαστικές έρευνες για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli-Follie, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εμπλέκουν στενούς συνεργάτες του και κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Σταύρος Αραχωβίτης και ο Μάκης Μπαλαούρας, οι οποίοι φέρονται να λειτουργούν ως στελέχη της εταιρείας και συνεργάτες του προφυλακισμένου μεγαλομετόχου κι όχι ως υπερασπιστές του δημόσιου συμφέροντος.

Από τα ηλεκτρονικά μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli-Follie τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή που όλοι αναρωτιόντουσαν για ποιο λόγο καθυστέρησε η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο.

Ακριβώς εκείνη την περίοδο μάλιστα, που το σκάνδαλο της Folli-Follie είχε λάβει διεθνείς διαστάσεις διασύροντας τη χώρα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις 29 Μαϊου του 2018 κατέθεταν τροπολογία, η οποία τελικά έγινε δεκτή από τον αρμόδιο υπουργό κι ευνοούσε την εταιρεία.

Φαίνεται ότι για κάποιους νταραβεριτζήδες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προείχαν οι ανάγκες του «μαγαζιού» και των φίλων του.

Περιμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του και φυσικά τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκάνδαλο Folli - Follie: Στη Βουλή μετά την καταγγελία για εμπλοκή πρώην υπουργών επί ΣΥΡΙΖΑ"

Κρήτη: Τραπέζι αρραβώνα σε κατάστημα παρά το lockdown – Αστυνομικός η νύφη!

Η έντονη κινητικότητα που παρατηρήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε χωριό του Ρεθύμνου, έφερε τους αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν μπροστά σε ένα τραπέζι 40 ατόμων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. μετέβη την Κυριακή στο χωριό Γεράνι του Ρεθύμνου προκειμένου να ελέγξει τι συμβαίνει σε καφενείο μετά από καταγγελία που έφτασε στην υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αστυνομικοί φτάνοντας στο σημείο «έπεσαν» πάνω σε τραπέζι αρραβώνα! Η επαγγελματική ιδιότητα της μέλλουσας νύφης προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερο «μούδιασμα» στους αστυνομικούς όταν εκείνοι διαπίστωσαν πως επρόκειτο για συνάδελφο τους.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου που φιλοξενήθηκε το τραπέζι θα κληθεί να πληρώσει 5.000 ευρώ ενώ οι θαμώνες πρόστιμα ύψους 300 ευρώ ο καθένας.

creta24

Διαβάστε Περισσότερα » "Κρήτη: Τραπέζι αρραβώνα σε κατάστημα παρά το lockdown – Αστυνομικός η νύφη!"

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Αυξημένο ενδιαφέρον και στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου

Αυξημένο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» καταγράφηκε σήμερα και στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου, όπου άνοιξε στις 10 το πρωί η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΝ για την Περιφέρεια Κρήτης, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.14 το πρωί. Υποβλήθηκαν 4.468 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.308, δεσμεύοντας το ποσό που είχε προϋπολογιστεί για την περιφέρεια (28,2 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση είναι της τάξης των 21.550 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 10.16 το πρωί. Υποβλήθηκαν 1.701 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 610, δεσμεύοντας το σύνολο του προϋπολογισμού (13,5 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση διαμορφώνεται στα 22.130 ευρώ.

Για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η πλατφόρμα έκλεισε στις 11.27 πμ. Υποβλήθηκαν 1.903 αιτήσεις, εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 1.211, δεσμεύοντας το σύνολο του προϋπολογισμού (23 εκατ. ευρώ). Η μέση επιχορήγηση ανά εγκριθείσα αίτηση διαμορφώνεται στα 19.000 ευρώ περίπου.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, με το άνοιγμα της πλατφόρμας για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις 10 πμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: Αυξημένο ενδιαφέρον και στις Περιφέρειες Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Νοτίου Αιγαίου"

Σκάνδαλο Folli-Follie: Συνεργάτης του Κουτσολιούτσου αναφέρεται σε mail για «κάλυψη που προσέφεραν πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφορές-«φωτιά» για κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Αλέξης Χαρίτσης και Μάκης Μπαλαούρας περιλαμβάνονται σε μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που ελάμβανε από υπάλληλό του ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, προφυλακισμένος από τον περασμένο Σεπτέμβριο για το μεγάλο σκάνδαλο της Folli Follie.

Από τα μηνύματα προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να ευνοήσουν την Folli Follie από τον Μάιο του 2018 και ενώ ήδη είχε αποκαλυφθεί το μεγάλο αυτό σκάνδαλο που διέσυρε τη χώρα διεθνώς!

Τα νέα αυτά αποδεικτικά στοιχεία, που βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας η οποία ερευνά την υπόθεση της Folli Follie, προέρχονται από το διαχειριστικό έλεγχο που διενήργησε στην εταιρεία η Price Water House Coopers. Μετά τον έλεγχο η εταιρεία συνέταξε έκθεση 200 σελίδων, στην οποία περιλαμβάνονται και τα επίμαχα μηνύματα.

Το νέο υλικό αφορά σε μια σειρά από email τα οποία λαμβάνει ο Τζώρτης Κουτσολιούτσος από άλλο τρίτο πρόσωπο, υπάλληλο της εταιρείας του, τον Ν.Σ. Στα email αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε εμφανίζονται να είναι πρόθυμα να μπλοκάρουν συγκεκριμένες διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την υπόθεση της Folli Follie είτε ακόμη και να επιδιώκουν να καθυστερήσουν τους ελέγχους, αλλάζοντας ακόμη και το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο! Και αυτό καθώς σε ένα από αυτά τα μηνύματα ο κ. Μπαλαούρας εμφανίζεται έτοιμος να καταθέσει ευνοϊκή τροπολογία για την εταιρεία. Μάλιστα, σε ένα από τα mail του προς τον κ. Κουτσολιούτσο ο υπάλληλος αναφέρει για τον κ. Μπαλαούρα πως «πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης»!

Συγκεκριμένα, στη δικογραφία που όπως είναι πλέον αναμενόμενο θα πάρει άμεσα το δρόμο για τη Βουλή, περιλαμβάνονται τα εξής μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα τον Ν. Σ και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Το πρώτο mail με ημερομηνία 11 Μαΐου 2018, αναφέρει σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα σημερινά πεπραγμένα. Επικοινώνησαν σήμερα με τον πρόεδρο της επιτροπής, ο κ. Μπαλαούρας (ο οποίος πραγματικά υπερβάλλει εαυτόν για τον όμιλο, είναι ο μπροστάρης), ο Φλαμπουράρης, ο κ. Χαρίτσης υπουργός Ανάπτυξης , ο κ. Αραχωβίτης από το στενό περιβάλλον. Ο δε πρόεδρος είπε ότι είναι η πρώτη φορά που καθυστερεί τόσο και ήδη δέχεται επικκρίσεις για την ευνοική συμπεριφορά της επιτροπής απέναντί μας. (Σε άλλες περιπτώσεις ενεργούν άμεσα). Σήμερα η έκτακτη επίσκεψη έπρεπε να γίνει μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και από ότι μου είπαν οι δικοί μας, ήταν συνεργάσιμοι και φιλικοί (μας είχε ενημερώσει σχετικά ο πρόεδρος)».

Ακόμη σε άλλο μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα και πάλαι τον Ν.Σ. και αποδέκτη τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Τζώρτζη όπως έχετε ήδη ενημερωθεί ιδίως η παρουσία του προέδρου είναι καταλυτική. Είμαι σίγουρος ότι με την πίεση που τους ασκείται από τους ανθρώπους μας θα προχωρήσει ομαλά χωρίς εκπλήξεις η όλη διαδικασία. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι πολύ δύσκολο για την επιτροπή γιατί πιέζεται από παντού να είναι πιο άμεση και σκληρή απέναντί μας, ήδη την κατηγορούν για ευνοική μεταχείριση. Έχουμε όμως ισχυρούς συμμάχους. Αρκεί βέβαια και εμείς να τους βοηθήσουμε σε αυτά που μας ζητάνε, έστω και να δίνουμε στοιχεία σταδιακά με μία ροή. Χθες όπως σας είχα ενημερώσει είχα μία συνάντηση με έναν σύμβουλο που αντιπροσωπεύει έναν από τους τρεις βασικούς υποστηρικτές μας στην υπόθεση. Αφού μου είπε πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα και πόσο εκτίθεται ο άνθρωπος του και τι έχει κάνει μέχρι τώρα για μας και ότι θα είναι μέχρι να τελειώσουν όλα δίπλα μας, μου είπε ότι έχει κάποιες ανάγκες. (80) Δεν θα ήθελα ούτε μέσω email ούτε τηλεφωνικά να μιλήσουμε πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι τη στιγμή αυτή δεν έχουμε την πολυτέλεια κανένα σύμμαχό μας να χαρίσουμε στους αντιπάλους μας για οποιονδήποτε λόγο. Πρέπει δυστυχώς να διαθέσετε ένα κονδύλι για αυτές τις επαφές. Δεν είμαι υπέρ και το ξέρετε, αλλά σε αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι γίνεται διαφορετικά. Ενημερώστε με πως προχωρώ τουλάχιστον σε αυτή την περίπτωση. Παρακαλώ μονολεκτικά λόγω της σοβαρότητος. Με ένα ναι ή ένα όχι για να ξέρω τι να πω αύριο που περιμένουν απάντηση. Αν είναι ναι, μην πείτε το λόγο σε κανένα».

Τέλος, οι πληροφορίες αναφέρουν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται και mail με ημερομηνία 29 Μάιου του 2018 και ώρα 18.10 το απόγευμα. Στο μήνυμα αυτό υπάλληλος ενημερώνει για τροπολογία που επρόκειτο να κατατεθεί και αφορούσε σε ευνοϊκή ρύθμιση για τα ΚΑΕ. Το mail αυτό σύμφωνα πάντα με τον Ν. Σ. του το έστειλε ο Μ. Μπαλαούρας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σκάνδαλο Folli-Follie: Συνεργάτης του Κουτσολιούτσου αναφέρεται σε mail για «κάλυψη που προσέφεραν πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ»"

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech – Απόψε η αδειοδότηση από την Κομισιόν

Την έγκρισή του για την κυκλοφορία στην ΕΕ του εμβολίου των BioNTech–Pfizer κατά της Covid-19 έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP).

Στην ανακοίνωσή της η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή διαβεβαιώνει ότι πρώτη της προτεραιότητα υπήρξε η αποτίμηση της ασφάλειας του εμβολίου.

«Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η επιστημονική επιτροπή του EMA έλαβε θετική απόφαση για την έγκριση της υπό όρους κυκλοφορίας εντός της ΕΕ του εμβολίου που αναπτύχθηκε από την Pfizer και την BioNTech», δήλωσε η γενική διευθύντρια του EMA Εμερ Κουκ κατά την διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί πλέον να προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση του εμβολίου για κυκλοφορία στις χώρες της ΕΕ, κάτι που αναμένεται να συμβεί απόψε.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση του ΕΜΑ, στην οποία συμμετέχουν ειδικοί από όλα τα κράτη-μέλη, εκδίδει θετική σύσταση μόνον όταν τα στοιχεία αποδεικνύουν πειστικά ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγαλύτερα από τυχόν κινδύνους από το εμβόλιο.

Για αποφασιστική στιγμή έκανε λόγο η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τονίζοντας είναι ώρα η ΕΕ να δράσει γρήγορα. Συμπλήρωσε: «Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ». Πιο συγκεκριμένα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανέφερε: «Eίναι αποφασιστική στιγμή στις προσπάθειές μας να προσφέρουμε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια στους Ευρωπαίους. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας μόλις έδωσε θετική γνωμάτευση για το εμβόλιο Pfizer/BioNtech. Τώρα θα δράσουμε γρήγορα. Περιμένω απόφαση της Κομισιόν μέχρι το βράδυ».

«Αυτή είναι η στιγμή της ΕΕ» ανέφερε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημειώνοντας ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανσιμός Υγείας συνέστησε την υπό όρους άδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech.

Eιδικότερα, η κ. Κυριακίδου ανέφερε: «Αυτή είναι η στιγμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης: είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο για τον COVID19. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέστησε μια υπό όρους αδειοδότηση κυκλοφορίας για το εμβόλιο της Pfizer/BioNtech. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη θα προχωρήσουν τώρα επειγόντως»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διεξάγει προς το παρόν εντατικές διαπραγματεύσεις προκειμένου να εξασφαλίσει μια διαφοροποιημένη γκάμα εμβολίων σε δίκαιες τιμές. Η ΕΕ συμφώνησε να καταβάλει 15,5 ευρώ ανά δόση για το εμβόλιο της Pfizer.

Έχουν συναφθεί συμφωνίες με τις εταιρείες AstraZeneca (400 εκατομμύρια δόσεις), Sanofi-GSK (300 εκατομμύρια δόσεις), Johnson and Johnson (δόσεις αρκετές για 400 εκατομμύρια άτομα), BioNTech-Pfizer (300 εκατομμύρια δόσεις), CureVac (405 εκατομμύρια δόσεις) και Moderna (160 εκατομμύρια δόσεις). Τα κράτη μέλη έχουν επίσης τη δυνατότητα να δωρίζουν εμβόλια σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech – Απόψε η αδειοδότηση από την Κομισιόν"

Κατάσκοποι στο Αιγαίο: Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου - Ρίχνει τις ευθύνες στον μάγειρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κατάθεση του 35χρονου γραμματέα του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, Σαμπαχατίμ Μπαϊράμ ενώπιον της Ανακρίτριας και τώρα βρίσκεται ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου δεν παρέκκλινε απ’ όσα είχε δηλώσει ενώπιον της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει το λόγο που ο 52χρονος μάγειρας που εργαζόταν στο πλοίο της γραμμής Ρόδος-Καστελόριζο τον καταγγέλλει ως εκείνον που προσπαθούσε να χτίσει δίκτυο κατασκόπων στην περιοχή, ζητώντας του να φωτογραφίζει τα ελληνικά πολεμικά πλοία και να του δίνει τα διακριτικά τους, όπως κι άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Αναφέρει στην κατάθεση που είχε δώσει στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου ο Έλληνας μουσουλμάνος και γραμματέας του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο: «Γεννήθηκα το 1985 στην Κομοτηνή και μεγάλωσα στο χωριό Σώστης. Το 2008 αποφοίτησα από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ακολούθως υπηρέτησα στον ελληνικό στρατό από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο του 2009. Έχοντας εκπληρώσει τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, απασχολήθηκα ως καθηγητής μαθηματικών ενώ παράλληλα παρακολουθούσα προπτυχιακά μαθήματα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ στην Ξάνθη, για την απόκτηση του δεύτερου πτυχίου μου».

Πώς πήρε την δουλειά στο τουρκικό Προξενείο

Παρακάτω ο Σαμπαχατίμ Μπαϊράμ αναφέρει ότι χρειάστηκε να διακόψει την φοίτηση του, για να αναλάβει τη θέση στο τουρκικό Προξενείο καθώς και τα καθήκοντα που ανέλαβε.

Συγκεκριμένα, λέει: «Το έτος 2012 διέκοψα την φοίτησή μου προκειμένου να αναλάβω καθήκοντα γραμματέως στο Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Ρόδο, όπου και εργάζομαι από τον Μάιο του 2012. Από το 2013 τυγχάνω νυμφευμένος με την Αρζού Κιλασίν και από το γάμο μας έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά. Τα καθήκοντα που μου έχουν ανατεθεί είναι αυτά της γραμματειακής υποστήριξης, διερμηνείας και πάσης φύσεως διεκπεραίωσης διοικητικών εργασιών στα πλαίσια λειτουργίας της άνω προξενικής αποστολής. Ειδικότερα και επειδή τυγχάνω γραμματέας του Γενικού Προξένου, ο οποίος λόγω της ιδιότητας του αυτής, προϊσταται της προξενικής αποστολής και εκπροσωπεί επίσημα τη Δημοκρατία της Τουρκίας σε πάση φύσεως εκδηλώσεις, βρίσκομαι σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με δημόσιες αρχές, φορείς και μεμονωμένα άτομα προκειμένου να συνδράμω και να διευκολύνω το έργο του».

Η γνωριμία του με τον μάγειρα

«Τον Μεχμέτ Νεζαντίν τον γνώρισα πρόσφατα, στα πλαίσια κοινωνικών επαφών και οι συναντήσεις μου με αυτόν τέτοιο χαρακτήρα είχαν, δηλαδή καθαρά κοινωνικό και από πλευράς μου και φιλικό, καθώς καταγόμαστε αμφότεροι από την Κομοτηνή και έχουμε και κοινούς γνωστούς».

Σε αντίθεση με την κατάθεση που έδωσε ο 52χρονος μάγειρας, όπου αναφέρει ότι ο γραμματέας του προξενείου ήταν αυτός που τον προσέγγισε, ο τελευταίος λέει ακριβώς το αντίθετο. «Ξεκινήσαμε να συναντιόμαστε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας σε κοινωνικό και φιλικό επίπεδο και επειδή ακριβώς μεγαλώσαμε στην ίδια περιοχή και βρισκόμαστε και οι δύο στη Ρόδο. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, αντικείμενο των συζητήσεών μας αποτελούσαν οι οικογένειές μας, το φαγητό, οι μοτοσικλέτες, τα αυτοκίνητα και βεβαίως η κοινή μας ανησυχία μας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Στα προαναφερθέντα πλαίσια, με τον Νεζαντίν Μεχμέτ, ξεκινήσαμε φιλικές κουβέντες και στα πλαίσια αυτών- αλλά και γενικά- δεν είχα ποτέ καμία δράση, δραστηριότητα, συμπεριφορά ή θέση που σύμφωνα με τους νόμους της χώρας μας θα αποτελούσε αδίκημα ποινικά κολάσιμο».

Η τηλεφωνική καταγγελία

Παρακάτω, ο Σαμπαχατίν Μπαϊράμ θα ισχυριστεί ότι οι κατηγορίες που του αποδίδει ο 52χρονος μάγειρας Νεζαντίν Μεχμέτ, είναι ψευδείς, αποκαλύπτοντας κι ένα στοιχείο της υπόθεσης που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό. Δηλαδή, ότι πριν την σύλληψή τους είχε μεσολαβήσει η τηλεφωνική καταγγελία ενός τρίτου προσώπου, ο οποίος προφανώς γνώριζε τα πάρε δώσε μεταξύ γραμματέα και μάγειρα.

Συγκεκριμένα, λέει: «Αναφορικά με τα όσα μου καταλογίζει ο Νεζαντίν Μεχμέτ, δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Δεν γνωρίζω το λόγο που ο Νεζαντίν Μεχμέτ μου έχει αποδώσει αυτές τις κατηγορίες, όπως επίσης δεν γνωρίζω και το άτομο που έχει κάνει την τηλεφωνική καταγγελία. Οι πληροφορίες που δήθεν “συνέλεγα” είναι απλές πληροφορίες που μπορεί ο καθένας είτε να συλλέξει με μια απλή και σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, είτε θα μπορούσε να γνωρίζει εφόσον ετύγχανε να είναι απλά παρών σε οποιοδήποτε πλοίο της γραμμής το οποίο εκτελούσε δρομολόγια από και προς το Καστελόριζο».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κατάσκοποι στο Αιγαίο: Τι λέει στην κατάθεσή του ο γραμματέας του τουρκικού Προξενείου - Ρίχνει τις ευθύνες στον μάγειρα"

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Φίλε Μεβλούτ, πάλι ξέχασες το Διεθνές Δίκαιο

«Ευχές» με μπόλικα υπονοούμενα ανταλλάσσουν μέσω Twitter οι Υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Να γίνει το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου, θα γίνει πιο ευρωπαϊκή, θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες, εύχεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε απάντηση που ανάρτησε στο twitter απευθυνόμενος στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα του επισημαίνει ότι για ακόμη φορά δείχνει να ξεχνά να αναφέρει το διεθνές δίκαιο που αποτελεί τη μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο.

«Ευχαριστώ καλέ μου φίλε Μεβλούτ», αναφέρει ο κ. Δένδιας και προσθέτει:

«Εφόσον ανταλλάσσουμε ευχές και συμβουλές, ας είναι το 2021 η χρονιά που η Τουρκία θα κάνει τα εξής:

1. Θα εγκαταλείψει τις απειλές πολέμου εναντίον της Ελλάδας σε περίπτωση που ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Άλλωστε ζούμε στον 21ο αιώνα.

2. Θα φιλοδοξήσει να γίνει πιο ευρωπαϊκή. Λιγότερο νεο-οθωμανική. Αυτό θα λειτουργήσει περισσότερο προς το συμφέρον του τουρκικού λαού.

3. Θα αποφύγει τις προκλήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες».

Και συνεχίζει: «Παρεμπιπτόντως. Υπάρχει ένα πράγμα Μεβλούτ που ξέχασες να αναφέρεις πάλι: είναι το διεθνές δίκαιο. Η μόνη βάση για εποικοδομητικό διάλογο για τις διαφορές μας αγαπητέ μου φίλε. Χαρούμενο 2021!».

Τα μηνύματα που κοινοποίησε μέσω Twitter ο κ. Δένδιας είναι τα ακόλουθα:

Είχε προηγηθεί χθες ανάρτηση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δένδιας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην οποία -μεταξύ άλλων- αναφερόταν στο αίτημα για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, αλλά και στις κυρώσεις των ΗΠΑ για τους S-400.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε:

«Αγαπητέ Νίκο, μερικές φιλικές συμβουλές για το νέο έτος», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους και να βλάπτετε την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Ας είναι το 2021 η χρονιά που θα διευθετήσουμε τις διαφορές μας με δίκαιο τρόπο, μιλώντας ευθέως, ειλικρινά και σοβαρά».

onalert

Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Φίλε Μεβλούτ, πάλι ξέχασες το Διεθνές Δίκαιο"

Κάρτες: Ανέπαφες συναλλαγές μέχρι 50 ευρώ έως τις 31 Μαρτίου

Την παράταση της εφαρμογής της αύξησης του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 31 Μαρτίου 2021, ανακοίνωσε η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), σε συνέχεια της από 22 Σεπτεμβρίου 2020 ανακοίνωσής της οι τράπεζες – μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική, θα διατηρήσουν έως την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021 το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ.

Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ συνεχίζει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Από την 30η Μαρτίου 2020, όταν υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε σχεδόν καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας.

newmoney

Διαβάστε Περισσότερα » " Κάρτες: Ανέπαφες συναλλαγές μέχρι 50 ευρώ έως τις 31 Μαρτίου"

Πέτσας: Αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά

Με την ανησυχία από το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού ξεκίνησε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Είπε ακόμα ότι η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει εκ νέου τα νέα δεδομένα. 

Έκκληση στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινές ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιό και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς. Να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα, το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όσον αφορά στους εμβολιασμούς είπε ότι θα ξεκινήσουν από τους υγειονομικούς, από τους οίκους ευγηρίας και στην συνέχεια από τους άνω των 65 ετών. Είπε ακόμα ότι έχουν εξασφαλιστεί οι χώροι αποθήκευσης του εμβολίου και είναι έτοιμα να λειτουργήσουν και τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα. 

Για τα τεστ είπε ότι η πανδημία μας έφερε μπροστά σε καταστάσεις που δεν είχαμε ξαναζήσει. Τόνισε ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στην παρακολούθηση του δείκτη θετικότητας. Αυτός προκύπτει από τα τεστ που γίνονται κάθε ημέρα. 

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ». Εξήγησε πως θα λειτουργεί και είπε πως θα αφορά όλους μας εκτός από εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα. 

Στο ερώτημα αν έρχονται και άλλα μέτρα είπε ότι αύριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις και είπε ότι δεν θα είναι νέα μέτρα αλλά εφαρμογή των υφιστάμενων. Τόνισε ότι όλα θα έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Στο ερώτημα αν θα έρθουν πιο σκληρά μέτρα για την Πρωτοχρονιά αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού τα Χριστούγεννα ο κ. Πέτσας απάντησε ξεκάθαρα ναι.

Δείτε όλη την ενημέρωση
 

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτσας: Αν ξεφύγουν τα πράγματα τα Χριστούγεννα θα έχουμε πιο αυστηρά μέτρα την Πρωτοχρονιά"

Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα - Νέα μέτρα τις επόμενες μέρες

Η Αστυνομία θα είναι στους δρόμους τα Χριστούγεννα, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν νέα μέτρα.

Μιλώντας στο Mega, είπε ότι στο μικροσκόπιο είναι και άλλες περιοχές της χώρας όπου μπορεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα ανάλογα με της Δυτικής Αττικής.

Ερωτηθείς αν μετά την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλα τοπικά lockdown σε άλλες περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο δεν το απέκλεισε σημειώνοντας πως «πράγματι παρακολουθούμε στενά με τους λοιμωξιολόγους την πορεία του ιού σε διάφορες περιοχές».

«Παρακολουθούμε κι άλλες περιοχές με πολύ μεγάλη προσοχή» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Ερωτηθείς για τις ποιες περιοχές είναι αυτές και αν σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές της Θεσσαλίας, τόνισε ότι μεταξύ άλλων η Μαγνησία αλλά και άλλες περιοχές παρακολουθούνται και αν χρειαστεί θα ληφθούν μέτρα.

Μεγάλη είναι η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί ευρύτερα στη Δυτική Αττική σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς «θα είναι όλεθρος αν η Δυτική Αττική αρχίσει να πλημμυρίζει το Λεκανοπέδιο με κορωνοϊό».

Σημείωσε πάντως πως τα μέτρα λήφθηκαν πολύ γρήγορα, τα τεστ στην περιοχή είναι χιλιάδες, ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία φυλάσσει διάφορες περιοχές που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους έχουν πρόβλημα.

Το ίδιο ισχύει και για την Κοζάνη όπου το πρόβλημα δυστυχώς διατηρείται εδώ και αρκετούς μήνες.

Αναφερόμενος στους κινδύνους που υπάρχουν για τη διασπορά του ιού στα ρεβεγιόν και στον αριθμό των εννέα ατόμων για τις γιορτές στα σπίτια, τόνισε ότι αν δεν τηρηθούν τα μέτρα «την επόμενη μέρα θα έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι ολέθριο».

«Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα»

Για το λόγο αυτό, «τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις». Θα κάνουμε Χριστούγεννα με την Αστυνομία στους δρόμους όπως ούτως ή άλλως γίνεται από τον Μάρτιο, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. «Θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Καταστροφή χαρακτήρισε δε εικόνες συνωστισμού όπως αυτές που παρατηρήθηκαν στην πλατεία Συντάγματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη Βρετανία και την απομόνωση της από τον υπόλοιπο κόσμο, μια κατάσταση η οποία όπως είπε θυμίζει Όργουελ.

Ειδικά για αυτό το θέμα, τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχει τεθεί θέμα διακοπής των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βρετανία, υπενθυμίζοντας ότι έχει ληφθεί απόφαση για επταήμερη καραντίνα όσων έρχονται από τη χώρα στην Ελλάδα.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα χρειαστούν για τη τεράστια επιχείρηση του εμβολιασμού, είπε εξάλλου ο κ. Χρυσοχοϊδης, που απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με την προστασία των αστυνομικών έναντι του κορωνοϊού αλλά και το αν θα δοθεί έκτακτο επίδομα στους αστυνομικούς, τονίζοντας ότι «θα έρθει η ώρα που θα γίνει γίνει κι αυτό. Θα υπάρξει πρόνοια για τους αστυνομικούς και για όλους όσους δίνουν μάχη αυτή τη στιγμή».

Τέλος για τη δήλωση που είχε κάνει στην Ελευσίνα ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε και σπίτια», σημείωσε ότι «αν χρειαστεί θα σφραγίσουμε ολόκληρες περιοχές», υπό την έννοια ότι λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα. Τα μέτρα στη Δυτική Αττική αποδίδουν, κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία στους δρόμους τα Χριστούγεννα - Νέα μέτρα τις επόμενες μέρες"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news