facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου

Την πραγματοποίηση επτά συγκεντρώσεων που είχαν προαναγγελθεί για την ερχόμενη Πέμπτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, απαγόρευσε με απόφασή του ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε οι συγκεντρώσεις αυτές είναι οι εξής:

  • πρωινές ώρες στο Πεδίον του Άρεως, κατόπιν καλέσματος από μέλη της «Συνέλευσης ενάντια στην κρατική καταστολή και για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις»
  • την 12:00 ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος από τη συλλογικότητα «Ενωμένοι Μακεδόνες»
  • την 12:00 ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα «Τ.ΟΛ.ΜΑ.» (Τώρα Όλοι Μαζί)
  • την 12:00 ώρα στην Πλατεία Συντάγματος από μέλη της «Συντακτικής Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού Λαού»
  • την 12:00 ώρα στο άγαλμα Μακρυγιάννη στην Ακρόπολη από την «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία – Εθνικό Κίνημα Νέων»
  • την 12:30 ώρα στην Πλατεία Κολοκοτρώνη κατόπιν καλέσματος μέσω facebook από την ομάδα «Πατριωτικός Σύνδεσμος»την 13.30 ώρα στη συμβολή των οδών Δ. Αρεοπαγίτου & Μακρή από το «Συντονιστικό Φορέων ‘21»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. «οι απαγορεύσεις των ανωτέρω συναθροίσεων αποφασίστηκαν, επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων-κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις».

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 25η Μαρτίου"

Δημοσκόπηση Interview: Η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδηλώσεις το ’21 και τα εμβόλια

Ένα σαφέστατο προβάδισμα της τάξης των 15 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Interview.

Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Η νέα δημοσκόπηση, που έγινε για λογαριασμό της «Βεργίνα Τηλεόραση», δίνει επίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη διπλάσιο ποσοστό (51%) από τον Αλέξη Τσίπρα (24%) στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Επιπλέον, αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορωνοϊού εμφανίζεται το 62% των πολιτών.

Σε ερώτημα σχετικό με την Επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε, οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.

Επίσης, τα σημαντικά ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν ότι το 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53% πάντως να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown, πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».

Οι αποτελεσματικότεροι υπουργοί της κυβέρνησης

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών, φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις Ενοπλες Δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στον Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Β. Κικίλιας και ο Κ. Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6,5%), ο Χ. Σταϊκούρας (6,3%), ο Χ. Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μ. Χρυσοχοΐδης (5%) και η Ν. Κεραμέως (4,9%).

Η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών και την καταγραφή των απόψεών τους, η μεγάλη πλειοψηφία του 37% εμπιστεύεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα την ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές. Με διαφορά 15% από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 22%. Τρίτο στη σειρά παραμένει σταθερά το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 6,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,1% το ΚΚΕ με 4,3% και το ΜεΡΑ25 με 3,5%.

Αναλυτικά τα ευρήματα στην πρόθεση ψήφου:
  • ΝΔ 37%
  • ΣΥΡΙΖΑ 22%
  • ΚΙΝΑΛ 6,5%
  • ΚΚΕ 4,3%
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 5,1%
  • ΜεΡΑ25 3,5%
  • ΑΛΛΟ 8,3%
  • ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 12,1%
  • ΔΓ/ΔΑ 1,2%.
Ολόκληρη η δημοσκόπηση – Δείτε τα στοιχεία
δημοσκόπηση δημοσκόπηση δημοσκόπηση δημοσκόπηση δημοσκόπηση

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Interview: Η διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ, οι διαδηλώσεις το ’21 και τα εμβόλια"

Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω

Τα χιόνια επέστρεψαν στην Πάρνηθα με αποτέλεσμα να διακοπεί το βράδυ, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς το Καζίνο.

Το σχετικά σύντομο κύμα της κακοκαιρίας έχει αρχίσει να επηρεάζει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά στη διάρκεια της ημέρας, τόσο στη βόρεια όσο και στην κεντρική Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Στην Αττική η ΕΜΥ προβλέπει λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το νύχτα. Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διακοπή κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω"

SOS από Έλληνες ναυτικούς – «Όμηροι» στη θάλασσα της Κίνας εδώ και 8 μήνες

Μια απίστευτη κατάσταση που κρατάει ομήρους, 9 Έλληνες ναυτικούς στη θάλασσα της Κίνας, συνεχίζεται εδώ και 8 μήνες, με το πλοίο να εκπέμπει αυτή τη στιγμή SOS λόγω έλλειψης καυσίμων αλλά και προβλημάτων υγείας των ναυτικών. Τι λένε στο newsit.gr η σύζυγος ενός εκ των εγκλωβισμένων και οι πρέεδροι των ναυτεργατικών σωματείων.

«Όμηροι» εδώ και σχεδόν 16 μήνες είναι 22 ναυτεργάτες στο υπό ελληνική σημαία φορτηγό πλοίο «Angelic Power», το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο έξω από το Χονγκ Κονγκ.
Το απίστευτο ιστορικό της ιδιότυπης «ομηρίας»

Στο πλοίο, ελληνικής ιδιοκτησίας και σημαίας, βρίσκονται εννιά Έλληνες ναυτικοί, Έλληνας είναι και ο πλοίαρχος. Το «Angelic Power» έφτασε στην Κίνα τον Ιούλιο του 2020, μεταφέροντας κάρβουνο προερχόμενο από την Ινδονησία. Για να λάβει όμως άδεια να ξεφορτώσει πέρασαν έξι ολόληροι μήνες – η άδεια δόθηκε στις 27/1/2021.

Από τότε βρίσκεται αγκυροβόλιο ανοιχτά της Κίνας

Το βαπόρι, όπως καταγγέλουν οι ναυτεργάτες, είναι ανασφάλιστο, ενώ δεν είναι σαφές ποιος είναι υπεύθυνος διαχείρισης, μιας και υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στις ναυτιλιακές εταιρείες Diamlemos Shipping Company και Panthalassa Maritime, ενώ εμπλέκονται και τράπεζες. Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να πληρωθούν εξοδα και να ανατεθεί σε ατζένη η διαδικαστική λύση του προβλήματος, κάτι που ακόμα όμως δεν συμβαίνει. Μέχρι τότε, οι ναυτεργάτες δεν έχουν καμία ενημέρωση για τον επαναπατρισμό τους.

Εντωμεταξύ, τα καύσιμα του πλοίου έχουν αρχίσει να στερεύουν, ενώ εταιρείες και τοπικές αρχές δεν παρέχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ναυτικούς, η υγεία πολλών εκ των οποίων έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ραγδαία.

«Ο σύζυγός μου προσπαθεί να μένει ψύχραιμος, έχουν αρχίσει τα μέλη να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας»

Ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος βρίσκεται και ο ναυτεργάτης Πάνος Μπακογιάννης. O ναυτικός με την 20χρονη πείρα μπήκε στο πλοίο, όταν αυτό έφτασε στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούλιο του 2020. Χαρούμενος μάλιστα τότε για το νέο του μπάρκο ο Πάνος Μπακογιάννης, πριν πετάξει αεροπορικώς προς Χονγκ Κονγκ έγραφε στο facebook του: «Ακόμη μια αρχή. Καλημέρα σε όλους» με τους φίλους του να απαντούν: «Στο καλό. Καλές θάλασσες».

Έλληνες πλοίο ναυτικοί

Τώρα, ο κος Μπακογιάννης συμπληρώνει 8 μήνες «φυλακισμένος» στο πλοίο έχοντας προλάβει να ταξιδέψει μόλις 20 ώρες.

Αγωνιούν οι δικοί τους άνθρωποι

Έμπλεη αγωνίας και απογοήτευσης, η σύζυγος του κου Μπακογιάννη, Νατάσσα Κανταρακιά μίλησε στο newsit.gr για τις δραματικές στιγμές που ζει κατ’αρχάς ο συζυγος της και κατ’ επέκταση όλη η οικογένεια.

«Ο σύζυγος μου είναι μηχανικός B’ με περίπου 20 χρόνια στα καράβια. Έχουμε δύο παιδιά» μας λέει η κα Κανταρακιά και συνεχίζει: «Με τον άντρα μου μιλάμε όσο μπορούμε μέσω messenger και μια φορά την εβδομάδα, αν τα καταφέρει, μιλάμε και λίγο στο τηλέφωνο.

Κάποιοι ναυτικοί στο πλοίο είναι δέσμιοι τον διπλάσιο καιρό από τον Πάνο, μερικοί έχουν κλείσει 16 μήνες. Μόνο θάλλασσα και ουρανό βλέπουν. Μαζί με όλα τα άλλα προβλήματα τώρα είναι και δύο μήνες απλήρωτοι.

Κάποια στιγμή, αντιμετώπισαν μεγάλο πρόβλημα και με την τροφοδοσία. Ο σύζυγός μου μού έλεγε ότι είχαν μείνει μόνο με 20 μπουκάλια νερό. Κράτησε εβδομάδες αυτή η κατάσταση

Δεν μου λέει πολλά για να μη με στεναχωρεί. Ούτε εγω θελω όμως να τον στεναχωρώ. Κρατιόμαστε όσο μπορούμε για να αντέξουμε και αυτή την ψυχοφθόρα κατάσταση. Οι ναυτικοί δεν λένε πολλά άλλωστε στις γυναίκες τους. Εγώ όμως τη νιώθω την μεγάλη αγωνία στην οποία βρίσκεται παρότι ο ίδιος μου λέει ‘είμαι καλά’. Παραμένει ψύχραιμος. Τα παιδιά μας όμως στρεσάρονται, με ακούει η μικρή να συζητάω το θέμα στο τηλέφωνο και φεύγει.

Ο σύζυγος μου, μού μιλάει τώρα για την κακή σωματική κατάσταση των υπόλοιπων μελών του πληρώματος. Μου λέει ότι ο καπετάνιος έχει αρχίσει εδώ και μέρες να κάνει εμετούς, χάνει την ισορροπία του, πέφτει. Ο, τι έχουν μέσα στο καράβι, όλο κι όλο, είναι ένα μικρό φαρμακείο με τα απολύτως απαραίτητα και μερικές αντιβιώσεις».

Η κα Κανταρακιά σημειώνει ακόμα πως απο χθες το απόγευμα βρίσκεται σε επικοινωνία για το θέμα με την γραμματέα του υπουργού Εξωτερικών κου Δένδια, η οποία μεέφερε στην κα Κανταράκια ότι το υπουργείο προσπαθεί να δώσει λύση στο θέμα.

Πιέζουν για λύση -περιγράφοντας την απίστευτη κατάσταση- τα ναυτεργατικά σωματεία

Την ίδια στιγμή, τα ναυτεργατικά σωματεία πιέζουν με όποιο τρόπο μπορούν για να βρεθεί μια λύση αποδίδοντας ευθύνες στις πλοιοκτήτριες εταιρείες αλλά και στα υπουργεία Ναυτιλίας και Εξωτερικών κάνοντας λόγο για καθυστερημένη αντίδραση.

Μιλώντας στο newsit.gr o πρόεδος της ΠΕΜΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού), Αθανάσιος Ευαγγελάκης τονίζει πως: «αυτή τη στιγμή υπάρχει περιορισμένη επάρκεια σε καύσιμα και απειλείται η λειτουργία του πλοίου, των γεννητριών και όλων των λοιπών βοηθητικών μηχανημάτων.

Απειλούνται ακόμα η ασφάλεια της ναυσιπλοίας, των επιβαινόντων και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να βοηθήσουν προκειμένου το πλοίο να μεθορμίσει εντός του λιμένα του Γουανγκζού

Η διαμονή στο αγκυροβόλιο εγκυμονεί κινδύνους. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σε απόγνωση λόγω του πολύμηνου εγκλωβισμού και θέλουν πρωτίστως να επαναπατριστούν και έπειτα να πληρωθούν».

Σχολιάζοντας τις κινήσεις που γίνονται από την ελληνική πλευρά για να δοθεί μια λύση, ο ίδιος λέει:« Στο υπουργείο Ναυτιλίας γνώριζαν εδώ και μήνες το πρόβλημα. Έπρπεπε το θέμα να δει το φως της δημοσιότητας για να αρχίσουν και αυτοί τις πιέσεις. Όμως, όλα αυτά δεν είναι πρωτοφανή. Έχουμε πολλές άλλες τέτοιες περίπτωσεις, με εγκαταλείψεις πλοίων και με καταγγελίες ναυτικών για απίστευτα περιστατικά, τα οποία δυστυχώς αυξάνονται συνεχώς. Το πρόβλημα ανάμεσα στις δύο εταιρείες δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι η ζωή των ναυτεργατών. Και για αυτούς, την ευθύνη την έχουν πρώτα και και κύρια τα αρμόδια υπουργεία. Οι ναυτεργάτες είναι θύματα μιας ανταγωνιστικής πολιτικής κερδοφορίας των εφοπλιστών. Αυτοί δεν υπολογίζουν τις ίδιες τις ζωές των ανθρώπων».

«Παρακρατούνται τα διαβατήρια»

Η ΠΕMΕΝ, καταταγγέλει ακόμα πως εκτός από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έχει λήξει για τους ναυτεργάτες του πλοίου, από τον ατζέντη παρακρατούνται και τα διαβατήρια των ναυτεργατών.

Παρ΄όλα αυτά οι πληροφορίες του newsit.gr λένε πως ο Κινέζος ατζέντης έχει οφειλούμενα μεγάλου ύψους από μια εκ των δύο εταιρειών κια αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν δίνεται άμεσα μια λύση

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και όσα μας είπε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), Αντώνης Νταλακογιώργος: «Αυτη τη στιγμή πρέπει να αντιμετωπιστεί κατεπειγόντως το κρίσιμο ζήτημα της εύθραυστης υγείας των ναυτικών. Υπάρχει υπερτασικός ναυτικός στο πλοίο του οποίου τα χάπια τέλειωσαν, υπάρχει άλλος διαβητικός που αυτή τη στιγμή δεν έχει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης. Το πλήρωμα έχει εγκαταλειφθεί, με τους ναυτεργάτες να έχουν γίνει μπαλάκι ανάμεσα στα χέρια δύο εταιρειών. Αυτοί είναι οι πρώτοι στη σιερά των ευθυνών. Το υπουργείο Εξωτερκών, και η πρεσβεία μας Σαγκάη πρέπει επειγόντως να διασφαλίσουν την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».

Σύμφωνα με τον κο Νταλακογιώργο, παρόμοιο πρόβλημα με αντίστοιχο πλοίο των εμπλεκόμενων εταιρειών είχε καταγγελεθεί από την ΠΕΝΕΝ και τον περασμένο χρόνο και αφορούσε το πλοίο “Angelic Glory” από το οποίο οι ναυτεργάτες επαναπατρίστηκαν τον Δεκέμβρη του 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως, πως τo υπουργείο Ναυτιλίας, έχει ήδη κινήσει διαδικασίες προς τις διαχειρίστριες εταιρείες του πλοίου για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων ναυτικών. Στην υπόθεση έχει παρέμβει και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "SOS από Έλληνες ναυτικούς – «Όμηροι» στη θάλασσα της Κίνας εδώ και 8 μήνες"

Τσιμενταρισμένη η Ακρόπολη και οι αποκαλύψεις αρχαιολόγων: «Αν είχε λίγο θάλασσα θα βάζαμε και δέστρες»

Οι νέες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το τσιμέντο στην Ακρόπολη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχαιολόγοι έβγαλαν εισιτήριο ελευθέρας αφού η σχετική άδεια αυτοψίας δεν τους δόθηκε ποτέ, παρότι είχαν καταθέσει σχετικό αίτημα απ' τις 13 Δεκεμβρίου του 2020 στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών. Η αυτοψία τότε ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή, έπειτα από παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας όπως είχε ειπωθεί στους εκπροσώπους του ΣΕΑ.

Σε ανάρτηση της η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινα Κουτσούμπα, αναφέρει: «Ανεβήκαμε λοιπόν στην Ακρόπολη σήμερα, με το εισιτηριάκι το ελευθέρας στο χέρι (μη μας πουν ότι δεν πήγαμε ως... τουρίστες και παρεξηγηθεί η πολιτική ηγεσία!) και αντικρύσαμε αυτά που βλέπετε… Έχω πολλά μα πάρα πολλά να πω, αλλά για την ώρα απλώς αφήνω αυτές τις φωτογραφίες εδώ. Ειδικά η προτελευταία είναι από τις αγαπημένες μου, έχει και θάλασσα, βέβαια δεν καταλαβαίνεις ότι είναι τραβηγμένη από το ΒΡΑΧΟ της Ακρόπολης, αλλά εντάξει μωρέ, καλή καρδιά. Στην προπροτελευταία, αν είχε λίγη θάλασσα, θα βάζαμε και δέστρες, αλλά αυτά είναι οι αδικίες της ζωής: όταν κάνουν τέτοια έργα στα αλιευτικά καταφύγια δεν τα πουλάνε για μεγάλη μούρη και δεν τους τα χρηματοδοτεί ο Ωνάσης...».

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Τσιμενταρισμένη η Ακρόπολη και οι αποκαλύψεις αρχαιολόγων: «Αν είχε λίγο θάλασσα θα βάζαμε και δέστρες»"

Κορονοϊός: Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί – Συνεχίζει εκτός ορίων ο δείκτης θετικότητας

Βουλιάζει στον κορονοϊό όλη η χώρα με τις καταστάσεις να είναι δίχως υπερβολή πρωτόγνωρες. Τα μαύρα ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο, τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχτούν άλλους ασθενείς και ο δείκτης θετικότητας  καλπάζει. Και τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί…. 

Τα 3.586 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ αποδεικνύουν ότι η χώρα μας νοσεί βαριά από τον κορονοϊό. Την ίδια ώρα οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 700 (συγκεκριμένα έφτασαν τους 699) και χρειάζεται ακόμα και άλλος χρόνος για να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση, να πάρουν ανάσα τα νοσοκομεία, αλλά και η Αττική που είναι εγκλωβισμένη στην πανδημία.

Μεγάλος εχθρός παραμένουν οι μεταλλάξεις που έχουν απογειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων με συνέπεια ο δείκτης θετικότητας για 18 συνεχόμενες ημέρες να είναι πάνω από το όριο αν και τα τεστ που γίνονται καθημερινά είναι δεκάδες χιλιάδες.

Συγκεκριμένα το τελευταίο 24ωρο έγιναν 64.421 διαγνωστικά τεστμε τον δείκτη θετικότητας να φτάνει στο 5,50 δηλαδή αρκετά πάνω από το όριο συναγερμού που είναι το 4 σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες το 4 είναι το όριο κινδύνου και το γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει σταθερά ψηλά για τόσες μέρες δείχνει και την υψηλή επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία 

Η επιστράτευση γιατρών ήταν μονόδρομος καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής θυμίζει πόλεμο.

Καθημερινά στο λεκανοπέδιο πάνω από 200 ασθενείς με κορονοϊό χρειάζονται εισαγωγή στα νοσοκομεία. Πλέον, οι νοσηλευόμενοι έχουν ξεπεράσει τους 2.700.

Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί, την ώρα που οι εργαζόμενοι στο σύστημα έχουν ξεπεράσει από καιρό τις αντοχές τους και έχουν γονατίσει.

Μόνο στην Αττική, οι διασωληνωμένοι με κορονοϊό ξεπέρασαν τους 400 και ένας στους τέσσερις νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών που κατέθεσε αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός εντατικής, ορισμένοι εξ’ αυτών περιμένουν για μέρες στη λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ.

Με βάση τον έκτακτο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, αύριο Τετάρτη, στις εφημερίες του ΕΣΥ για τα Non Covid περιστατικά μπαίνει το 251 ΓΝΑ, καθώς και ο Ερυθρός Σταυρός ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας Covid περιστατικών.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: Τα χειρότερα έρχονται προειδοποιούν οι ειδικοί – Συνεχίζει εκτός ορίων ο δείκτης θετικότητας"

Ποινικό Μητρώο: Ηλεκτρονικά από σήμερα η αίτηση και η έκδοσή του

Ηλεκτρονικά θα πραγματοποιείται από σήμερα, Τρίτη 23 Μαρτίου, μέσω του gov.gr, η υποβολή αίτησης χορήγησης και η παραλαβή αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης από πολίτες, σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση που συνυπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Ειδικότερα, οι πολίτες εισέρχονται στην πλατφόρμα poiniko.services.gov.gr, ταυτοποιούνται με χρήση των κωδικών τους στο Taxisnet και αιτούνται την έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, το οποίο θα εκδίδεται ύστερα από λίγες ημέρες. Μόλις το αντίγραφο ποινικού μητρώου είναι έτοιμο, οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται με SMS ή e-mail, ώστε να το παραλάβουν από τη θυρίδα τους στο gov.gr.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ), ενώ η διασυνδέσεις μεταξύ των μητρώων συντελέστηκαν μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η ψηφιοποίηση του ποινικού μητρώου εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) και έχει συμπεριληφθεί στο μνημόνιο συνεργασίας που έχουν υπογράψει οι γενικοί γραμματείς Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Πάνος Αλεξανδρής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα διαδικασία απαιτούσε είτε δύο αυτοπρόσωπες παρουσίες του πολίτη στην οικεία/πλησιέστερη Εισαγγελία (μία για την αίτηση και μία για την παραλαβή), είτε μία μοναδική αυτοπρόσωπη παρουσία για την ενεργοποίηση ειδικών κωδικών ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων και ηλεκτρονικής παραλαβής αντιγράφων ποινικού μητρώου.

 newsbeast

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικό Μητρώο: Ηλεκτρονικά από σήμερα η αίτηση και η έκδοσή του"

Σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή με βιτριολικούς χαρακτηρισμούς

Εκρηκτικές διαστάσεις έλαβε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για νομοσχέδιο που αφορά το Ελληνικό. Παρά το γεγονός ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν επι της αρχής με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, η συνύπαρξη στην αίθουσα των Αδωνη Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη έβαλε φωτιά στην συζήτηση με τους δύο αντιπάλους να ανταλλάσουν βαρύτατους χαρακτηρισμούς.

Η διαφωνία του υπουργού Ανάπτυξης και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία των εργασιών στο «Ελληνικό» διανθίστηκε με χαρακτηρισμούς περι «μωρός από τα Σφακιά» και «ακροδεξιός από την Αθήνα» ενώ κατά την κορύφωση της σύγκρουσης ο κ. Πολάκης προσκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη λέγοντάς του «πάμε να τα μετρήσουμε… Πάμε στο Ελληνικό να μετρήσουμε πόσα κτήρια έχουν γκρεμιστεί».

Ο κ. Γεωργιάδης είχε έντονη αντιπαράθεση και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση με αφορμή φωτογραφία που κατέθεσε ο πρώτος στα πρακτικά του κοινοβουλίου. Η φωτογραφία εμφανίζει τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2014 να κρατά πανό με σύνθημα «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε την στάση της Κουμουνδούρου την περίοδο 2012 – 14, την κυβίστηση που πραγματοποίησε τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και επικρότησε την θετική ψήφο που δίνει σήμερα το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα στις προωθούμενες ρυθμίσεις

Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι η φωτογραφία που επικαλέστηκε ο υπουργός είναι προϊόν μοντάζ. Για fake news έκανε λόγο και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Νικολαϊδης με ανάρτησή του στο twitter.

Πάντως, στις 27.2.2014 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο «Το Ελληνικό δεν πωλείται» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Αλέξη Τσίπρα

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «δεν ήμουν στις εκδηλωσεις που έκανε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να γνωρίζω αν κρατούσε πανό ο κ. Τσίπρας. Γνωρίζω όμως τις εκδηλώσεις που έκανε η «Αυγή» με τίτλο «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται». Γνωρίζω ότι σε αυτές τις εκδηλώσεις ο κ. Τσίπρας εξέφραζε την διαφωνία του με την επένδυση. Ελεγε τότε «αν οι πολίτες θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει στην εξουσία για να κυρώσει συμφωνίες σαν και αυτές του Ελληνικού καλύτερα να ψηφίσουν Σαμαρά». Αυτά που έλεγε ο Τσίπρας τότε είναι χειρότερα από αυτά που δείχνει η φωτογραφία. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική».

Ο διάλογος μεταξύ Γεωργιάδη και Πολάκη έχει ως εξής:

Π. Πολάκης: Ο ακροδεξιός από την Αθήνα μίλησε για τον μωρό από τα Σφακιά

Είσαι ψεύτης. Είπες ότι κατεδαφίστηκαν 900 κτήρια ενώ η υπουργική απόφαση αναφέρει κατεδάφιση των κτηρίων από 294 εως 299. Δηλαδή 5 κτήρια και όχι 900. Πάμε μαζί να μετρήσουμε πόσα γκρεμίστηκαν

Αδ. Γεωργιάδης: Αν στην φράση μου μωρός από τα Σφακιά αναγνωρίζει το πρόσωπό του να το αποσύρω. Εγώ κάποιον άλλο είχα στο μυαλό μου όταν είπα μωρός από τα Σφακιά. Εκπλήσσομαι που θεώρησε ότι τον αφορά. Την ίδια έκπληξη νομίζω έχουν και οι υπόλοιποι στην αίθουσα. Ο Τσίπρας είπε ότι γκρεμίσαμε 1 κτήριο. Ο Πολάκης 5. Συνεννοηθείτε. Για τις κατεδαφίσεις και τα πολεοδομικά φωνάξτε τον ευρωβουλευτή σας τον κ. Κόκκαλη να σας τα εξηγήσει. Το έργο άλλωστε το πήρε η Ιντρακατ.

[…]

Π. Πολάκης: Η υπουργική απόφαση μιλά για 5 κτήρια. Είναι κτήρια όχι οικοδομικά τετράγωνα. Πήγα τον Σεπτέμβριο και τράβηξα βίντεο έξω από το Ελληνικό και δεν υπήρχε καμία μπουλντόζα. Έχεις το θράσος να βγαίνεις και να επιμένεις. Αν το πάς έτσι πάμε να τα μετρήσουμε. Πάμε να μετρήσουμε τα κτήρια.

Γ. Ραγκούσης: Κ. Γεωργιάδη είχατε μια δυνατότητα να αποφύγετε τον πρωτοφανή διασυρμό για υπουργό κυβέρνησης. Δεν το κάνατε. Αποδείξατε πριν από λίγο πως λειτουργείτε ως χυδαίο τρόλ του διαδικτύου. Είστε άνανδρος πολιτικά γιατί δεν είχατε το σθένος να ζητήσετε συγγνώμη για την απρέπεια που κάνατε. Συνεχίζετε τις γελοιότητες. Εμείς σας ανακηρύσσουμε ως μέγιστο χορηγό. Το πρόβλημα το έχει το κόμμα σας που έχει αντιπρόεδρο έναν που διακινεί ψεύτικες φωτογραφίες

Αδ. Γεωργιάδης: Το αν είναι αληθινή ή όχι η φωτογραφία δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εσείς το ισχυρίζεστε.

Γ. Ραγκούσης: ντροπή σου…

Απ. Αβδελάς (αντιπρόεδρος Βουλής): καθίστε κάτω κ. Ραγκούση. Μη μου ανεβάζετε τη μικρή (πίεση)

Αδ. Γεωργιάδης: Εγώ δεν θα σας απευθυνθώ με αυτούς τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήσατε κ. Ραγκούση. Ισχυρίζεστε ότι η φωτογραφία είναι ψεύτικη. Εγώ δεν ήμουν «παρών» στις διαδηλώσεις κατά του Ελληνικού. Με βεβαιότητα γνωρίζω ότι αυτά που δείχνει η φωτογραφία τα έλεγε διαρκώς ο κ. Τσίπρας. Η ευαισθησία σας για την φωτογραφία είναι υποκριτική Ο Πολάκης αναφέρεται σε μια υπουργική απόφαση ενώ υπάρχει και 2η. Ο Πολάκης πήγε και έκανε αυτοψία στο Ελληνικό όταν είχε λήξει ο χρόνος εργοταξίου. Πήγε καθυστερημένος.

Ο Πολάκης έκανε στον Γεωργιάδη δώρο μία... μπουλντόζα - παιχνίδι

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κόντρας Γεωργιάδη - Πολάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δώρο στον υπουργό Ανάπτυξης μία μπουλντόζα - παιχνίδι. «Επειδή ήταν πάρα πολύ προσβλητικός, εγώ θα του κάνω ένα δώρο. Η μόνη πραγματική μπουλντόζα που θα μπει στον χώρο του ελληνικού τον υπόλοιπο χρόνο που έχετε ως κυβέρνηση δεν θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν εδώ. Του την κάνω δώρο να παίζει σπίτι του με κανένα lego» είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα μετά το τέλος της ομιλίας του κατεβαίνοντας από το βήμα της Ολομέλειας κατευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα και άφησε το παιχνίδι μπροστά από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή με βιτριολικούς χαρακτηρισμούς"

Υπουργείο Υγείας - Απάντηση σε Τσίπρα: Τα πραγματικά στοιχεία για τις προσλήψεις τον διαψεύδυν

Απάντηση στη δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα κατά της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας για τη διαχείριση της πανδημίας, εδωσε το υπουργείο Υγείας, με ανακοίνωση του.

Σε αυτήν αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σήμερα στη Βουλή, για να κατηγορήσει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τα πραγματικά στοιχεία διαψεύδουν, ως συνήθως, τους ισχυρισμούς του.

1. Μέσα σε έναν χρόνο, έχουν προσληφθεί ως επικουρικό προσωπικό στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πάνω από 10.000 επαγγελματίες Υγείας. Πιο αναλυτικά, 1.717 ιατροί, 5.532 νοσηλευτές και πάνω από 3.000 παραϊατρικό και λοιπό προσωπικό.

2. Στους 20 μήνες Κυβέρνησης Ν.Δ. έχουν προκηρυχθεί 2.574 θέσεις μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όταν μέσα σε 4,5 χρόνια Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκηρυχθεί 2.754 θέσεις μονίμων ιατρών.

3. Από την αρχή της πανδημίας απορροφήθηκαν στο Σύστημα Υγείας ΟΛΟΙ οι ιατροί που έκαναν αίτηση για θέση επικουρικού στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, στις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας, ΜΕΘ και ΤΕΠ.

4. Όσες συμβάσεις επικουρικών ιατρών λήγουν, ανανεώθηκαν έως τον Οκτώβριο του 2020 για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ.

5. Αναφορικά με τις μόνιμες θέσεις ιατρών, έχουν προσληφθεί τον τελευταίο χρόνο 1.310 μόνιμοι ιατροί στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., εκ των οποίων οι 410 είναι ιατροί Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

6. Επιπλέον, στις 5 Φεβρουαρίου 2021, προκηρύχθηκαν 939 μόνιμες θέσεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων. Μάλιστα, για τις ειδικότητες Εσωτερικής Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Αναισθησιολογίας, ΜΕΘ και ΤΕΠ, ζητήθηκε από τα Νοσοκομεία να προκηρύξουν ΟΛΕΣ τις κενές οργανικές θέσεις που είχαν και ανέρχονται σε 379.

7. Κάνοντας χρήση διάταξης του Υπουργείου Υγείας, πάνω από 300 ιατροί από τους 424 που επρόκειτο να συνταξιοδοτηθούν στο τέλος του 2020, παραμένουν στο Ε.Σ.Υ. για 6 ακόμα μήνες, λόγω της πανδημίας.

8. Όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, από το 2020 μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ενώ τον Αύγουστο του 2020 προκηρύχθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμη 1.209 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Συνολικά, μέσα σε 20 μήνες διακυβέρνησης Ν.Δ., έχουν γίνει πάνω από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Ε.Σ.Υ., 1.310 προσλήψεις μονίμων ιατρών και έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Την πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη μικροπολιτική του τακτική, με ψεύδη και λαϊκισμό, υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια.

Δεν θα τον ακολουθήσουμε».

protothema 

Διαβάστε Περισσότερα » " Υπουργείο Υγείας - Απάντηση σε Τσίπρα: Τα πραγματικά στοιχεία για τις προσλήψεις τον διαψεύδυν"

ΑΒ-Βασιλόπουλος: Κάνει μαζικές απολύσεις με… «κόλπο» -Ξεσηκωμός εργαζομένων

Καταγγελίες αναφέρουν ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις στα κεντρικά γραφεία της, και έχει ανακοινώσει πως θα συνεχίσει με περισσότερες ακόμα, σε τμήματα της οικονομικής διεύθυνσης και σε διοικητικό προσωπικό!

Τα παραπάνω καταγγέλλει η «Ένωση, Λογιστών, Ελεγκτών, Περιφέρειας Αττικής» Ε.Λ.Ε.Π.Α., καλώντας όλους σε σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Κυριακή 28/3 στις 18:00 στα γραφεία του ΣΕΑ (Αγ. Φιλοθέης 5Β-Πλ. Μητροπόλεως, Σύνταγμα

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Η πολυεθνική ΑΒ Βασιλόπουλος έχει ήδη προχωρήσει σε απολύσεις συναδέλφων στα κεντρικά γραφεία της, και έχει ανακοινώσει πως θα συνεχίσει με περισσότερες ακόμα, σε τμήματα της οικονομικής διεύθυνσης και σε διοικητικό προσωπικό.

Τί λέει η εργοδοσία

Ότι οι απολύσεις θα γίνουν στο όνομα της αυτοματοποίησης διαδικασιών και περαιτέρω αξιοποίησης της τεχνολογίας και πως (αφού απολυθούν πρώτα) θα δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους, να εργαστούν σε άλλο αντικείμενο στα διάφορα καταστήματα της εταιρίας.

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Οι απολύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της συνολικής επίθεσης στους εργαζόμενους στο όνομα της κερδοφορίας της εταιρίας, αξιοποιώντας το σύνολο της αντεργατικής νομοθεσίας που θεσμοθέτησαν η τωρινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Έχουν «σκάσει» από κέρδη, τα οποία προέρχονται από την βαριά εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Από τη μία οι εργαζόμενοι στα καταστήματα με 4ωρα,6ωρα, αξιοποίηση εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών στις αποθήκες. Από την άλλη αξιοποιώντας τη νέα μορφή “ευέλικτης” εργασίας, της τηλεργασίας, σε εργαζόμενους διοικητικών υπηρεσιών, όπου καταργεί κάθε διάκριση ανάμεσα στον εργάσιμο και μη εργάσιμο χρόνο, αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας και απομονώνει τον εργαζόμενο από τους συναδέλφους του.

Στο όνομα της διασφάλισης αυτών των κερδών, προχωρούν και στις νέες απολύσεις. Στοχεύοντας συνεχώς στην μείωση του εργατικού κόστους αξιοποιούν την μέθοδο του outsourcing, παραχωρώντας μια σειρά από δραστηριότητες που θεωρούν «μη παραγωγικές» σε άλλες εταιρίες είτε στην Ελλάδα, όπως πρόκειται να κάνουν με τεχνική εταιρία για υπηρεσίες συντήρησης, είτε στο εξωτερικό, για τις διοικητικές-οικονομικές υπηρεσίες, με εργαζόμενους με χειρότερες εργασιακές συνθήκες και εργασιακά δικαιώματα.

Αυτό εννοούν ως πρόοδο και αξιοποίηση της τεχνολογίας, αντί δηλαδή η τεχνολογία να αξιοποιείται για να καλυτερεύουν οι συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων ιδιαίτερα στις πιο βαριές εργασίες όπως στις αποθήκες, γίνεται εργαλείο στα χέρια των εργοδοτών για περισσότερη εκμετάλλευση των εργαζόμενων και για απολύσεις.

Όσο και αν προσπαθεί η εργοδοσία να «χρυσώσει» το χάπι στους εργαζόμενους, ότι αφού απολυθούν θα προσληφθούν σε άλλα πόστα στα καταστήματα, οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα! Γνωρίζουμε πως αν δεχτούμε τις απολύσεις, χάνουμε ό,τι δικαιώματα έχουμε κατοχυρωμένα όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύαμε.

Γνωρίζουμε πως κανείς δεν μπορεί να εξασφαλίσει την εκ νέου πρόσληψη όλων των εργαζόμενων που θα απολυθούν, αλλά ακόμα και όσοι προσληφθούν θα είναι με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα.

Προφανώς σε αυτή τους την προσπάθεια έχουν σύμμαχο το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο, που παίζει το ρόλο όχι να προστατεύσει τους εργαζόμενους αλλά να υλοποιήσει η εργοδοσία όλα τα αντεργατικά μέτρα χωρίς να «κουνιέται φύλλο» και συνολικά να ενσωματώνονται οι εργαζόμενοι στη στρατηγική και στα «θέλω» της εργοδοσίας.

Η πραγματικότητα που βιώνουμε μπροστά στην πανδημία, ιδιαίτερα στους χώρους των supermarkets δεν μπορεί να ωραιοποιηθεί όσο και αν μας λέει η εργοδοσία ότι αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα» η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πελατών της.

Τι κι αν αξιοποιήθηκε το πρώτο κρούσμα σε κατάστημα της ΑΒ Βασιλόπουλος για επικοινωνιακό τρικ στα κανάλια, είναι ξεκάθαρο πως τα «υγειονομικά πρωτόκολλα» στους χώρους δουλειάς αλλά και παντού πετσοκόβονται με κριτήριο τις αξιώσεις του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί αντί να παίρνονται μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης των δημόσιων νοσοκομείων, συχνότερα ΜΜΜ, ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, θωρακίζονται και ενισχύονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Επιχειρούν για ακόμα μια φορά να φορτώσουν στις πλάτες μας τα σπασμένα της νέας οικονομικής κρίσης! Με νέα αντεργατικά μέτρα, που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, με ραβασάκια από τον ΣΕΒ και τις άλλες ενώσεις του κεφαλαίου, με αιχμή του δόρατος το ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα στο 8ωρο, με νέο νόμο για τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, με νέα επίθεση σε βάρος της κατοικίας και του εισοδήματος του λαού και την παράδοσή τους στα χέρια των τραπεζών με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

ΩΣ ΕΔΩ! 

Από “ήρωες” που προκλητικά μας έλεγαν για να τους εξασφαλίσουμε ασύλληπτα κέρδη γινόμαστε  πρωταγωνιστές για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας!

ΌΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα την Κυριακή 28/3 στις 18:00 στα γραφεία του ΣΕΑ (Αγ. Φιλοθέης 5Β-Πλ. Μητροπόλεως, Σύνταγμα)

Οργανωμένοι και ενωμένοι δυναμώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της!

Δεν θα πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!

Γινόμαστε τώρα όλοι μέλη στα κλαδικά μας σωματεία!

Διεκδικούμε:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις
  • Καμία νέα απόλυση
  • Καμία δυσμενής αλλαγή των συμβάσεων των εργαζόμενων
  • Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας για όλους τους εργαζόμενους, με επιβολή των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους με επιβάρυνση της εργοδοσίας.
  • 8ωρο – 5νθημερο για όλους τους εργαζόμενους
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις αορίστου χρόνου και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Προληπτικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους
  • Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
  • Καμία επιβάρυνση ωραρίου σε περίπτωση απουσίας εργαζομένου λόγω covid-19
  • Άδεια πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης σε όσους συναδέλφους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
  • Καμία σκέψη για μονιμοποίηση της τηλεργασίας
  • Άμεση ενημέρωση των συναδέλφων όταν παρουσιάζεται κρούσμα.
  • Τα αποτελέσματα των τεστ covid-19 που πραγματοποιούνται από διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια να παραδίδονται άμεσα, επίσημα και γραπτά στους ίδιους τους εργαζόμενους.

 aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΒ-Βασιλόπουλος: Κάνει μαζικές απολύσεις με… «κόλπο» -Ξεσηκωμός εργαζομένων"

Κορωνοϊός: Νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.586 νέα κρούσματα και 699 διασωληνωμένους - 51 θάνατοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.586, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 242.347  (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες.

Συνολικά, το τελευταίο 24ωρο έγιναν 64.421 τεστ εκ των οποίων τα 24.091 ήταν μοριακά και τα υπόλοιπα 40.330 rapid.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 80 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.965 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.582 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 699 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.613 ασθενείς

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 518 (ημερήσια μεταβολή +31.47%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 482 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Η Αττική εξακολουθεί να «βράζει», καταγράφοντας 1.779 νέα κρούσματα και οι επιμέρους αριθμοί στο λεκανοπέδιο προκαλούν ανησυχία.

Η γεωγραφική κατανομή των 3.586 κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

244 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

180 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

282 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

121 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής

470 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

144 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών

320 κρούσματα στην ΠΕ Πειραιώς

18 κρούσματα στην ΠΕ Νήσων

398 κρούσματα στην ΠΕ Θεσσαλονίκης

32 κρούσματα στην Π Ε Αιτωλοακαρνανίας

7 κρούσματα στην ΠΕ Άνδρου

27 κρούσματα στην ΠΕ Αργολίδας

6 κρούσματα στην ΠΕ Αρκαδίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Άρτας

161 κρούσματα στην ΠΕ Αχαΐας

42 κρούσματα στην ΠΕ Βοιωτίας

15 κρούσματα στην ΠΕ Γρεβενών

7 κρούσματα στην ΠΕ Δράμας

15 κρούσματα στην ΠΕ Έβρου

52 κρούσματα στην ΠΕ Εύβοιας

3 κρούσματα στην ΠΕ Ευρυτανίας

23 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου

32 κρούσματα στην ΠΕ Ηλείας

37 κρούσματα στην ΠΕ Ημαθίας

60 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου

7 κρούσματα στην ΠΕ Θεσπρωτίας

49 κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων

17 κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας

14 κρούσματα στην ΠΕ Καλύμνου

32 κρούσματα στην ΠΕ Καρδίτσας

28 κρούσματα στην ΠΕ Καστοριάς

7 κρούσματα στην ΠΕ Κέρκυρας

3 κρούσματα στην ΠΕ Κεφαλληνίας

31 κρούσματα στην ΠΕ Κιλκίς

82 κρούσματα στην ΠΕ Κοζάνης

39 κρούσματα στην ΠΕ Κορινθίας

2 κρούσματα στην ΠΕ Κω

2 κρούσματα στην ΠΕ Λακωνίας

89 κρούσματα στην ΠΕ Λάρισας

8 κρούσματα στην ΠΕ Λασιθίου

4 κρούσματα στην ΠΕ Λέσβου

35 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας

15 κρούσματα στην ΠΕ Μεσσηνίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Μυκόνου

17 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης

1 κρούσμα στην ΠΕ Πάρου

53 κρούσματα στην ΠΕ Πέλλας

23 κρούσματα στην ΠΕ Πιερίας

5 κρούσματα στην ΠΕ Πρέβεζας

14 κρούσματα στην ΠΕ Ρεθύμνου

1 κρούσμα στην ΠΕ Ροδόπης

16 κρούσματα στην ΠΕ Ρόδου

4 κρούσματα στην ΠΕ Σάμου

36 κρούσματα στην ΠΕ Σερρών

1 κρούσμα στην ΠΕ Σύρου

25 κρούσματα στην ΠΕ Τρικάλων

48 κρούσματα στην ΠΕ Φθιώτιδας

7 κρούσματα στην ΠΕ Φλώρινας

2 κρούσματα στην ΠΕ Φωκίδας

48 κρούσματα στην ΠΕ Χαλκιδικής

36 κρούσματα στην ΠΕ Χανίων

15 κρούσματα στην ΠΕ Χίου

55 κρούσματα υπό διερεύνηση

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ με 3.586 νέα κρούσματα και 699 διασωληνωμένους - 51 θάνατοι"

Δένδιας στο ΝΑΤΟ: «Συμπεριφορές οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο αδυνατίζουν τη Συμμαχία»

«Ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να εκφραστεί η ελληνική άποψη, ότι το ΝΑΤΟ είναι μια Συμμαχία χωρών που βασίζονται στη δημοκρατία, βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και ότι συμπεριφορές οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο αδυνατίζουν στην πραγματικότητα τη Συμμαχία, τη συνοχή της και αντιστρατεύονται τα συμφέροντά της» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωση στη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Δένδιας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Είχα τη χαρά σήμερα να συμμετάσχω στο Υπουργικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ, όπου υποδεχθήκαμε την πρώτη παρουσία του νέου Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Και για μένα ήταν μια ευκαιρία να τον γνωρίσω προσωπικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ατζέντα της συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών είπε πως συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την παγκόσμια ασφάλεια και το ΝΑΤΟ, όπως η κατάσταση στο Αφγανιστάν και η κατάσταση στη Λιβύη. «Ήταν για εμένα μια λαμπρή ευκαιρία να εκφράσω τις ελληνικές απόψεις και τις ελληνικές ανησυχίες» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας. Εκτός από αυτά, συζητήθηκε ακόμα η ατζέντα 2030 και το μέλλον του ΝΑΤΟ, πού πηγαίνει, πού πρέπει να πάει η Συμμαχία.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανάρτησε στο Twitter στιγμιότυπο από την «οικογενειακή» φωτογραφία που είχε με τους ομολόγους του από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. «Με τους ομολόγους μου στην “οικογενειακή” φωτογραφία από τη Σύνοδο των ΥΠΕΞ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες» έγραψε στην ανάρτηση.

ΑΠΕ – ΜΠΕ/newsit
Διαβάστε Περισσότερα » "Δένδιας στο ΝΑΤΟ: «Συμπεριφορές οι οποίες αντίκεινται στο Διεθνές Δίκαιο αδυνατίζουν τη Συμμαχία»"

Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Επιφυλάξεις για την επιστράτευση ιατρών - Τι προτείνει

Σοβαρές επιφυλάξεις διατυπώνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) για την επιστράτευση των ιατρών Πνευμονολόγων ως προς την χρησιμότητά της, την αμεσότητα της χρονικά και την αποτελεσματικότητα αυτής στο σύστημα υγείας, καταθέτει σειρά προτάσεων στο αρμόδιο υπουργείο.

Σε ανακοίνωσή της η επιστημονική εταιρία τονίζει ότι κανένας ιατρός δεν περισσεύει στη μάχη κατά της Covid-19 και υπενθυμίζει ότι όλοι οι ιδιώτες Πνευμονολόγοι βρίσκονται από την αρχή της πανδημίας, προ έτους, στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας τα μέγιστα σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αντιμετώπισης των covid ασθενών κατ΄οίκον.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία προτείνει:

• Άμεση πρόσληψη όλων των εν αναμονή ειδικευόμενων ιατρών που περιμένουν στις λίστες με κατάργηση όλων των χρονοβόρων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

• Άμεση ένταξη στο ΕΣΥ με τρίμηνες συμβάσεις των Πνευμονολόγων - Παθολόγων και Αναισθησιολόγων που έχουν υποβάλλει αιτήσεις στον πρόσφατο διαγωνισμό για θέσεις ΕΣΥ (στην 1η και 2η ΥΠΕ), με διαδικασία ανάλογη αυτής που ακολουθήθηκε προ 3μήνου για τις ΜΕΘ -με δυνατότητα παραμονής, σε μόνιμη θέση στην συνέχεια ή/και ισχυρής μοριοδότησής τους στις επικείμενες κρίσεις. Στην 1η και 2η ΥΠΕ έχουν αιτηθεί διορισμό πάνω από 100 Πνευμονολόγοι, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται αυτή την στιγμή εκτός ΕΣΥ.

• Πρόσληψη άμεσα σε κλινικές και τμήματα COVID όσων ιατρών Πνευμονολόγων είναι υπόχρεοι υπηρεσίας υπαίθρου και αναγνώριση του χρόνου αυτού ως αγροτικό ιατρείο – η πρόταση αυτή έχει ήδη γίνει προς το Υπουργείο και το ΚΕΣΥ και υπάρχει ήδη η θετική γνωμοδότηση της ολομέλειας του ΚΕΣΥ από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και τον σκληρό αγώνα που δίνουμε όλοι κατά της πανδημίας COVID-19, δεν πρέπει να υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ούτε χωρούν αντιπαλότητες και συντεχνιακές αντιλήψεις. Όλη η Πνευμονολογική κοινότητα ήταν, είναι και θα συνεχίσει είναι στην 1η γραμμή μάχης με όλες της τις δυνάμεις και ελπίζουμε οι εποικοδομητικές μας προτάσεις να εισακουστούν και να εφαρμοστούν προς όφελος όλων μας» δηλώνει το ΔΣ της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Επιφυλάξεις για την επιστράτευση ιατρών - Τι προτείνει"

Καιρός αύριο: Καταφτάνει ψυχρός «εισβολέας» – Πού θα πέσει χιόνι και χαλάζι

Αγριεύει κι άλλο ο καιρός αύριο, Τετάρτη (24.03.2021). Αναμένονται τοπικές βροχές με χιονόνερο ακόμα και χιόνια. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις.

Ο καιρός αύριο σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ): Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στα Δωδεκάνησα έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε
επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές
και βραδινές ώρες, στα βορειοδυτικά κατά τόπους ισχυρός.

Καιρός αύριο – Αναλυτική πρόγνωση

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι και εκ νέου από το νύχτα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά τις πρωινές ώρες και εκ νέου από το νύχτα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά – ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός αύριο – Υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ και εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 14 και στα βόρεια από 02 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της ανατολικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Εύβοιας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί και μετά το μεσημέρι από τα βόρεια βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 στρεφόμενοι το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ στις Κυκλάδες σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βόρεια χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Ανεμοι: Στα βόρεια από βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 και στα βόρεια από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Καιρός αύριο: Καταφτάνει ψυχρός «εισβολέας» – Πού θα πέσει χιόνι και χαλάζι"

Νέα Σμύρνη - Συγκλονίζει ο ειδικός φρουρός: Μείωσαν τα χτυπήματα, επειδή νόμιζαν ότι είχα πεθάνει...

Mε συγκλονιστικές λεπτομέρειες ο 28χρονος ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΡΑΣΗ περιέγραψε στην κατάθεσή του τα όσα βίωσε εκείνο το απόγευμα της 9ης Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη.

Παρουσία του δικηγόρου του, Θάνου Πλεύρη, ο Άγγελος -που πήρε εξιτήριο από το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο- μίλησε για εκείνα τα 2,5 λεπτά, που παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή.

Συγκεκριμένα, στην κατάθεση του είπε, μεταξύ άλλων: «Αισθάνθηκα από πίσω μου κάποιον να ορμάει επάνω μου, να με πιάνει από το λαιμό και ρίχνοντάς με κάτω να μου τραβάει το κράνος με το χέρι του προκειμένου να βγει. Το κράνος όντως βγήκε παρόλο που ήταν ασφαλισμένο στο λαιμό μου. Όσο βρισκόμουν στο έδαφος αισθάνθηκα αρχικά ένα λάκτισμα επάνω μου και στη συνέχεια ένα καταιγισμό χτυπημάτων από πλήθος ατόμων που όρμησαν επάνω μου, τα οποία στόχευαν κατευθείαν στο κεφάλι, φωνάζοντας παράλληλα "σκοτώστε τον, πάρτε του το όπλο", "θα πεθάνεις κωλόμπατσε"».

Και συνέχισε: «Εγώ προσπάθησα να προστατέψω το όπλο μου γιατί αισθανόμουν να το τραβάνε από τη θήκη μου. Προσπάθησα να προστατέψω όσο μπορούσα το σώμα μου και το κεφάλι μου με τα χέρια μου, καθώς ένιωθα ένα τεράστιο πλήθος να με χτυπάει. Πήραν κομμάτια από τον εξοπλισμό μου και απ' ό,τι συνειδητοποίησα μου έλειπαν γεμιστήρες. Από τη στιγμή που ένα τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου με χτυπούσε στο κεφάλι με σκοπό να με σκοτώσει, δεν θα δίσταζε, παίρνοντας το όπλο μου, να με πυροβολήσει και κάποιος. Εκείνη τη στιγμή ένιωθα ότι τελειώνω, ότι φθάνει το τέλος μου, ότι το πλήθος δεν θα σταματήσει να με χτυπάει μέχρι να με δει να πεθαίνω. Νιώθω ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα που με χτυπούσαν έχασα τις αισθήσεις μου. Όλο αυτό το περιστατικό διήρκεσε περίπου 2 λεπτά. Θεωρώ ότι επειδή έχασα τις αισθήσεις μου, το πλήθος νόμιζε ότι είχα πεθάνει, οπότε και μείωσε τα χτυπήματα σε βάρος μου...».

Σε δήλωσή του, ο δικηγόρος του, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε πως ο εντολέας του ζει από θαύμα: «Από την κατάθεση θα ενισχυθεί το κατηγορητήριο. Από τα στοιχεία και από αυτά που άκουσε είναι σαφές ότι όσοι βρέθηκαν εκεί ήθελαν να σκοτώσουν. Του έβγαλαν το κράνος, ήθελαν να του πάρουν το όπλο και άκουσε που έλεγαν "σκοτώστε τον, τελειώστε τον"».

«Από θαύμα ζει και ζητεί οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν. Ξέρει ότι οι συνάδελφοί του έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν. Το μείζον είναι να βρεθούν τα άτομα αυτά. Είναι ορθές οι κατηγορίες, δεν ήθελαν να χτυπήσουν, αλλά να σκοτώσουν» συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Νέα Σμύρνη - Συγκλονίζει ο ειδικός φρουρός: Μείωσαν τα χτυπήματα, επειδή νόμιζαν ότι είχα πεθάνει..."

Μητσοτάκης : Επίσκεψη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ – Εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στη Σούδα

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ουσίας ο Πρωθυπουργός επισκέπτεται το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ (Eisenhower) το οποίο από το Σάββατο έχει καταπλεύσει στη ναυτική βάση της Σούδας στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Κωνσταντίνο Φλώρο.

Η επίσκεψη εντάσσεται στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, τα 200 χρόνια ελληνοαμερικανικής φιλίας που σηματοδότησε η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό, σε μία χρονική συγκυρία έξαρσης της τουρκικής προκλητικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με ανοιχτό το θέμα των κυρώσεων στην μεθαυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. 


Στη βάση σήμερα Τρίτη, θα γιορταστούν τα 200 χρόνια ελληνοαμερικάνικης φιλίας,σε μία εκδήλωση με την συμμετοχή εκπροσώπων των δύο χωρών.

Η πρόσκληση για την εκδήλωση

Στην πρόσκληση για την εκδήλωση, που δημοσιοποιεί το zarpanews.gr, υπάρχει μία συνοπτική αναφορά στην ιστορία του αεροπλανοφόρου, καθώς και οδηγίες προς τους παρευρισκομένους, ζητώντας τους απλή ενδυμασία με άνετα παπούτσια, καθώς και γυαλιά ηλίου. 

in

Διαβάστε Περισσότερα » " Μητσοτάκης : Επίσκεψη στο αμερικανικό αεροπλανοφόρο Αϊζενχάουερ – Εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στη Σούδα"

Π.Πολάκης: «Νέα απευθείας ανάθεση 146.843 ευρώ από την Σ.Νικολάου»

Όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, η Γ.Γ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έκανε απευθείας αναθέσεις για την προμήθεια γαντιών λάτεξ.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Νικολάου στις 22 Μαρτίου ενέκρινε την απευθείας ανάθεση 146.843 ευρώ για την αγορά γαντιών λάτεξ με τιμή 8,2  ευρώ για το κάθε κουτί των 100 γαντιών.

Η ανάθεση έγινε και πάλι όπως επισημαίνει ο Παύλος Πολάκης στην  εταιρεία NEW OPTICAL SOLUTIONS «που είχε πάρει και τα γάντια νιτριλίου πριν λίγο καιρό με 15 ευρώ το κουτί (όταν η αστυνομία προμηθευόταν με 8 ευρώ) που έχει διαχειρίστρια την κυρία Ελένη Στυλιανή Αλεξανδρή που εκτός της εταιρείας επαγγέλλεται και τραγουδίστρια».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτει και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πρόσφατα η 6η ΥΠΕ αγόρασε γάντια λάτεξ με τιμή 5,8 ευρώ το κουτί των 100 γαντιών.

Υπενθυμίζεται ότι η Σοφία Νικολάου έχει προχωρήσει κατά το διάστημα της πανδημίας σε πολλές απευθείας αναθέσεις από τις οποίες προέκυψαν σκανδαλώδεις επιλογές και συγκεκριμένα:

-Την προμήθεια rapid test «SARS-CoV-2 Antigen Kit (Colloidal Gold)» για την κάλυψη των αναγκών των Καταστημάτων Κράτησης της από την κινεζική εταιρεία Goldsite Diagnostics, που δεν έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως αποκάλυψε ρεπορτάζ του Insidestory. 

-Προμήθεια 9.240 τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου  που έγινε με τιμή 450% πάνω από την εργοστασιακή

-Την προμήθεια 1.230.000 γαντιών latex, σε τιμή 75% πάνω από αντίστοιχες παραγγελίες άλλων δημόσιων φορέων. Συγκεκριμένα η Σοφία Νικολάου υπέγραψε την προμήθεια προς 17,5 ευρώ το κουτί στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. τα είχε προμηθευτεί προς 8,85 ευρώ στις 18 Νοεμβρίου.

-Την προμήθεια μασκών και αντισηπτικών αξίας 291.659,00 ευρώ από μανάβικο 

-Την προμήθεια μασκών από εταιρεία με… αμορτισέρ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

 pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Πολάκης: «Νέα απευθείας ανάθεση 146.843 ευρώ από την Σ.Νικολάου»"

Ξανά στο στόχαστρο το εμβόλιο της AstraZeneca: Αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της αμερικανικής δοκιμής

Νέα προβλήματα προκύπτουν για το εμβόλιο της AstraZeneca έναντι της Covid-19, αφού αξιωματούχοι υγείας υποστήριξαν ότι τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα της δοκιμής που έγινε στις ΗΠΑ ενδέχεται να δίνουν «ελλιπή» εικόνα για την αποτελεσματικότητά του.

Σε μια σύντομη ανακοίνωσή του χθες το βράδυ, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (National Institute for Allergy and Infectious Diseases) ανέφερε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή που ήταν επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ακρίβειας της δοκιμής του εμβολίου είχε εκφράσει την ανησυχία ότι τα αποτελέσματα περιλάμβαναν «παρωχημένες» πληροφορίες.

Το ινστιτούτο, με επικεφαλής τον Άντονι Φάουτσι, προέτρεψε την AstraZeneca να συνεργαστεί με το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας για να «διασφαλίσει ότι θα δημοσιοποιηθούν το συντομότερο δυνατό τα πιο ακριβή, επικαιροποιημένα δεδομένα».

Η AstraZeneca δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.

Η αποκάλυψη αυτή είναι μόλις το τελευταίο από τα πολλά εμπόδια με τα οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η AstraZeneca, η οποία ανέφερε τη Δευτέρα ότι το εμβόλιο βρέθηκε να είναι αποτελεσματικό 79% στην πρόληψη της Covid-19 σε κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ με περισσότερους από 30.000 εθελοντές. Το εμβόλιο, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και πιστευόταν ότι θα πρωτοστατούσε στην καταπολέμηση της πανδημίας, έχει βρεθεί αντιμέτωπο με διάφορες επιπλοκές.

Αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας αναμέτρησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά τις δόσεις που αναμένεται να παραδοθούν, λίγες μόνο ημέρες μετά τις ανησυχίες που υπήρξαν σχετικά με το ενδεχόμενο θρομβώσεων και οι οποίες έκαναν δώδεκα χώρες να αναστείλουν τους εμβολιασμούς.

Μετά το πράσινο φως που πήρε για χρήση στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές άλλες χώρες, η AstraZeneca ετοιμάζεται τώρα να ζητήσει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Αυτό το πράσινο φως, όμως, μπορεί τώρα να καθυστερήσει.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας στη δοκιμή στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερο από το ποσοστό 70% που ανέφερε η AstraZeneca από προηγούμενη μελέτη. Αλλά αυτά τα δεδομένα ήταν ένας μέσος όρος διαφορετικών μετρήσεων -62% και 90%- από δύο σκέλη της δοκιμής. Λόγω κατασκευαστικού σφάλματος, μια ομάδα συμμετεχόντων είχε λάβει χαμηλότερη πρώτη δόση, η οποία έδωσε και την υψηλότερη ένδειξη, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν δύο στάνταρ δόσεις. Η περαιτέρω ανάλυση έδειξε η διαφορά έγκειται περισσότερο στην απόσταση μεταξύ των δόσεων παρά στην ποσότητα αυτών.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Παρακολούθησης Δεδομένων και Ασφάλειας (Data and Safety Monitoring Board), μία ανεξάρτητη επιτροπή, έχει ήδη γνωστοποιήσει τις ανησυχίες του σχετικά με τα αποτελέσματα της δοκιμής στις ΗΠΑ τόσο στη βρετανική φαρμακοβιομηχανία όσο και στην Biomedical Advanced Research and Development Authority, τον αμερικανικό οργανισμό που χρηματοδότησε εν μέρει την ανάπτυξη του εμβολίου.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Ξανά στο στόχαστρο το εμβόλιο της AstraZeneca: Αμφισβητούνται τα αποτελέσματα της αμερικανικής δοκιμής"

Γαλλία – κορονοϊός: Το Stade de France και άλλα γήπεδα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα

Πατάει γκάζι στους εμβολιασμούς η Γαλλία αλλάζοντας μάλιστα και την τακτική της όσον αφορά στους χώρους που θα γίνεται η διαδικασία.

Η Γαλλία επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού μετατρέποντας, από τον Απρίλιο, μεγάλα αθλητικά κέντρα και στάδια σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο αναμονής για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Η γαλλική κυβέρνηση είχε αρχικά απορρίψει την ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι χώροι αυτοί ως κέντρα μαζικού εμβολιασμού όπως είχε συμβεί ανεπιτυχώς με την εμβολιαστική εκστρατεία εναντίον της γρίπης Η1Ν1 το 2009.

Μέχρι στιγμής– και έπειτα από την διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα– έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,35 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατομμύρια πολίτες και 30 εκατομμύρια πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, το Παρίσι θα μειώσει το όριο της ηλικίας από την οποία θα μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται σε 70 έτη από 75.

“Από το Σάββατο θα επιταχύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού”, είπε ο Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βαλενσιέν της βόρειας Γαλλίας.

“Πρώτα θα ξεκινήσουμε με όλους όσοι είναι άνω των 75 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αναζητήσουμε και την αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα και επίσης θα διαθέσουμε ραντεβού για εμβολιασμούς σε όσους είναι άνω των 70”, πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Από την Μασσαλία ως την Τουλόν και από την Λυών ως το Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την μετατροπή ορισμένων από τους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους της Γαλλίας, ανάμεσά τους και του Stade de France στο Παρίσι, σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου 35 εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τον κίνδυνο για τους πολίτες που σχετίζεται με την επίσκεψη σε μικρότερα κέντρα υγείας για τον εμβολιασμό τους.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία – κορονοϊός: Το Stade de France και άλλα γήπεδα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα"

ΝΔ για τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί ηχογραφήσεων των Eurogroup- Να μην κρύβεται ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι οι ηχογραφήσεις των Eurogroup όχι μόνο έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα και των υπουργών του αλλά συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της “περήφανης διαπραγμάτευσης” με το υλικό να παραδίδεται στο υπουργικό συμβούλιο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.  

«Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Πρέπει να απαντήσει όχι μόνο, πια, για το αν ήξερε αλλά κυρίως για το αν συντόνιζε και έδινε τις εντολές για όσα καταστροφικά για την αξιοπιστία της χώρας καταγγέλλει ο κ. Βαρουφάκης», σημειώνει η ΝΔ. 

naftemporiki 

Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ για τις δηλώσεις Βαρουφάκη περί ηχογραφήσεων των Eurogroup- Να μην κρύβεται ο κ. Τσίπρας "

«Ξήλωσαν» τον διοικητή της Ομάδας ΔΙΑΣ μετά τη Νέα Σμύρνη

Απομακρύνθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από την υπηρεσία του ο διοικητής της Ομάδας ΔΙΑΣ. Ο αξιωματικός για όσο διάστημα διαρκεί η ΕΔΕ μετά τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη, δεν ασκεί τα καθήκοντά του ενώ εξετάζονται και άλλα γεγονότα. 

Υπενθυμίζεται ότι και ο άνδρας της ομάδας ΔΙΑΣ που φάνηκε στο βίντεο να ξυλοκοπεί τον πολίτη στην πλατεία της Νέας Σμύρνης έχει επίσης απομακρυνθεί από την υπηρεσία του.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ξήλωσαν» τον διοικητή της Ομάδας ΔΙΑΣ μετά τη Νέα Σμύρνη"

Αναφορά γιατρών στον Άρειο Πάγο για την παραμονή ασθενών εκτός ΜΕΘ

Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την παραμονή ασθενών εκτός ΜΕΘ καταθέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Σήμερα Τρίτη 23/3/21 η ΟΕΝΓΕ καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Επισημαίνεται στο έγγραφο πως τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς, η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID.

Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναφορά γιατρών στον Άρειο Πάγο για την παραμονή ασθενών εκτός ΜΕΘ"

Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Έχουμε διαφορές με την Τουρκία, αλλά είναι πολύτιμος σύμμαχος»

Στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία αναφέρθηκε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν προσπαθώντας να κρατήσει ισορροπίες.

«Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε διαφορές με την Τουρκία» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ‘Αντονι Μπλίνκεν, σε διαδικτυακή συζήτηση στην οποία συμμετείχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας το ζήτημα των S400, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε: «Δεν είναι επίσης μυστικό ότι η Τουρκία είναι παλαιός και πολύτιμος σύμμαχος». Προσέθεσε ότι είναι θετικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως «όχημα αποτροπής για αποκλιμάκωση» και τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

«Να κρατήσουμε την Τουρκία στη Συμμαχία παρά τις διαφορές»

Η Ατλαντική Συμμαχία μπορεί να αναδειχθεί ισχυρότερη έπειτα από μία περίοδο εσωτερικών διαιρέσεων και πρέπει να κρατήσει την Τουρκία στον πυρήνα των διατλαντικών δεσμών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν κατά την πρώτη επίσκεψή του σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Παρά τις δημόσιες διαφορές με την Αγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν ισχυρά συμφέροντα να κρατήσουν την Τουρκία προσδεδεμένη στην Συμμαχία.

«Η Τουρκία είναι ένας παλαιός και πολύτιμος σύμμαχος», είπε ο Αντονι Μπλίνκεν προσθέτοντας ότι είναι και προς το συμφέρον της Αγκυρας η παραμονή στην Ατλαντική Συμμαχία.

ΑΠΕ ΜΠΕ/newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αμερικανός ΥΠΕΞ: «Έχουμε διαφορές με την Τουρκία, αλλά είναι πολύτιμος σύμμαχος»"

Ελλάδα: Τους έστελναν το δίπλωμα σπίτι με… delivery έναντι 3.000 ευρώ!

Διπλώματα με ταρίφα από 150 έως και πάνω από 3.000 ευρώ “μοίραζαν” επίορκοι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών στην Κατερίνη. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε μετά από πολυήμερες παρακολουθήσεις της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Συνολικά συνελήφθησαν 13 άτομα, υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών που ανήκει στην Περιφέρεια και όχι στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και άτομα που σχετίζονται με δύο σχολές οδηγών και παρεμφερείς υπηρεσίες.

Το κύκλωμα ήταν καλά δομημένο αφού υπάλληλοι και μεσάζοντες, έναντι μεγάλων χρηματικών ποσών, πωλούσαν τις ερασιτεχνικές αλλά και επαγγελματικές άδειες οδήγησης. Οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν την επιχείρηση, διερευνούν και την συμμετοχή επιπλέον ατόμων στο κύκλωμα, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξαρθρώθηκε έπειτα από πληροφορία που έφτασε στα γραφεία της υπηρεσίας.

Προς το παρόν, οι συλληφθέντες αρνούνται ότι πωλούσαν διπλωμάτων μέσω υπηρεσίας… delivery, για το οποίο οι αστυνομικοί έχουν την εικόνα πως έχουν δοθεί δεκάδες άδειες οδήγησης. Φυσικά, θα ερευνηθούν όλοι όσοι πήραν το δίπλωμα τους από το συγκεκριμένο παράρτημα της Διεύθυνσης Μεταφορών Κατερίνης και όσοι αποδειχθεί ότι εμπλέκονται με το συγκεκριμένο κύκλωμα εκτός από το γεγονός ότι θα χάσουν τις άδειες οδήγησής τους είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν για συμμετοχή στις παράνομες ενέργειες του κυκλώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες θα επεκταθούν σε βάθος έως και 1 έτους ενώ επίσης θα ζητηθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να εξακριβωθεί εάν υπήρχαν και τηλεφωνικές συνδιαλλαγής ή άλλα στοιχεία που θα διευρύνουν το κατηγορητήριο.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν μετά το πέρας της επιχείρησης. Όπως έγινε γνωστό, λόγω της εν εξελίξει έρευνας ανεστάλη για σήμερα και αύριο η λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών Πιερίας.

newsauto

Διαβάστε Περισσότερα » " Ελλάδα: Τους έστελναν το δίπλωμα σπίτι με… delivery έναντι 3.000 ευρώ!"

Παράταση στο όριο των 50 ευρώ για συναλλαγές χωρίς PIN

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους ότι παρατείνεται η ισχύουσα αύξηση του ορίου των ανέπαφων συναλλαγών με κάρτες πληρωμών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την 30ή Ιουνίου 2021.

Σε συνέχεια της από 21 Δεκεμβρίου 2020 Ανακοίνωσης της ΕΕΤ, οι τράπεζες-μέλη της, εφαρμόζοντας έμπρακτα τη δέσμευση διαρκούς συνδρομής τους στον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (Covid-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική καθημερινότητα, θα διατηρήσουν το όριο των ανέπαφων (contactless) συναλλαγών καρτών χωρίς τη χρήση ΡΙΝ στο ύψος των 50 ευρώ έως την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021.

Από την 30ή Μαρτίου 2020, οπότε και υιοθετήθηκε το συγκεκριμένο μέτρο, η ανταπόκριση του συναλλακτικού κοινού υπήρξε καθολική, ελαχιστοποιώντας σημαντικά τη φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του τερματικού (POS).

Όλες οι συναλλαγές, ανεξαρτήτως ποσού, μπορούν να πραγματοποιούνται ανέπαφα, χωρίς παράδοση της κάρτας πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος όπου διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα εξακολουθήσει να είναι απαραίτητη και να ζητείται η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS, από τον κάτοχο της κάρτας.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν οι συναλλασσόμενοι στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση στο όριο των 50 ευρώ για συναλλαγές χωρίς PIN "

Cisco (Webex): Τι απαντάει για τη σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας

«Στην Cisco (Webex) δεσμευόμαστε για το σεβασμό του απόρρητου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ», αναφέρει σε δήλωση της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Cisco, Ελλάδα - Κύπρος - Μάλτα.

«Δεν χρησιμοποιούμε για εμπορικούς σκοπούς και δεν μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας σε τρίτα μέρη και δεν διεξάγουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ με τα δεδομένα αυτά», προσθέτει η κυρία Πρασσάκη.

«Οποιαδήποτε υποστήριξη ή τεχνικά δεδομένα που συλλέγονται, όπως περιγράφεται στη βασική συμφωνία προστασίας δεδομένων, διαγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες μας. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί το Cisco Webex για τη διεξαγωγή της διαδικτυακής εκπαίδευσης για χιλιάδες μαθητές.

Οποιεσδήποτε πληροφορίες από έναν χρήστη που συμμετέχει στην υπηρεσία Webex χρησιμοποιούνται, συλλέγονται και αποθηκεύονται, σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ και τα Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ISO 27001, ISO27017, ISO27018, ISO27701 συμπεριλαμβανομένων των SOC 2 Type II, SOC 3 and C5) και ασφαλώς δεν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ ή την κοινή χρήση των δεδομένων των χρηστών με οποιονδήποτε τρίτο μέρος.

Επιπλέον, το Cisco Webex υποστηρίζει την κορυφαία στην αγορά κρυπτογράφηση end-to-end, παρέχοντας στους χρήστες μας και στα δεδομένα τους, την πλέον σύγχρονη αρχιτεκτονική ασφάλειας», καταλήγει η κυρία Πρασσάκη.

iefimerida

Διαβάστε Περισσότερα » "Cisco (Webex): Τι απαντάει για τη σύμβαση με το υπουργείο Παιδείας"

Πελώνη: Αρχές Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα δωρεάν self-tests

Για την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών και την πορεία της πανδημίας στη χώρα μίλησε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως διευκρίνισε, έχουν γίνει προσλήψεις και έχουν γίνει τα μέγιστα για την ενίσχυση του ΕΣΥ. «Έχουν προσληφθεί 10.000, από τους οποίους οι 4.000 θα μονιμοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ. Έχει γίνει ό,τι είναι δυνατόν».

Τόνισε, μάλιστα, ότι η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών είναι πολύ ικανοποιητική και έχει ξεπεράσει το 90%.

Για την επίταξη περαιτέρω ιδιωτικών κλινικών απάντησε πως υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ό,τι άλλο χρειαστεί να γίνει, θα γίνει. «Το σύστημα υγείας είναι ένα και περιλαμβάνει τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τα στρατιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές και πολυδύναμες ΜΕΘ».

Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και άλλων δραστηριοτήτων, η κα Πελώνη είπε πως το λιανεμπόριο και τα σχολεία παραμένουν στις προτεραιότητες.

Αρχές Απριλίου σημείωσε ότι τα δωρεάν self-tests θα είναι έτοιμα προς διάθεση. 

«Εμείς είμαστε στο τρίτο κύμα, όσο θα προχωράμε τους εμβολιασμούς τόσο θα το αφήνουμε πίσω μας. Πριν από λίγη ώρα φτάσαμε στο 1 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση», είπε κλείνοντας.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πελώνη: Αρχές Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα δωρεάν self-tests"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news