facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

Χειροπέδες σε δύο 17χρονους για ομαδική επίθεση σε συνομήλική τους – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, την Τρίτη (18/10) το μεσημέρι έξω από σχολείο στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο 17χρονοι, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

Ειδικότερα, σε διαπληκτισμό με μια 17χρονη οι κατηγορούμενοι, από κοινού με ομάδα περίπου 40 ατόμων, της επιτέθηκαν και την τραυμάτισαν ελαφρά. Επιπρόσθετα επιτέθηκαν και σε δύο άντρες, 19 και 50 ετών, που προσπάθησαν να σταματήσουν τη συμπλοκή, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης, που επιλήφθηκε προανακριτικά της υπόθεσης, οδηγήθηκαν και οι γονείς των κατηγορούμενων ανηλίκων για την παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

news

Διαβάστε Περισσότερα » " Χειροπέδες σε δύο 17χρονους για ομαδική επίθεση σε συνομήλική τους – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους"

Πλημμύρες στην Κρήτη: 12 μέτρα στήριξης των πληγέντων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα μετά την εκδήλωση των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας στις 15 Οκτωβρίου, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστου Τριαντοπουλου, «υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβη σε σειρά κινήσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης για τις πληγείσες περιοχές, αλλά και για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την αμέσως επόμενη ημέρα από την εκδήλωση του φαινομένου, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε τους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας, πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και πραγματοποίησε διευρυμένες συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δέσμης μέτρων στήριξης και αποκατάστασης. Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν, επίσης, ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, η γ.γ. Υποδομών, Μαρία Έλλη Γεράρδη, η γ.γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, και ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλης Κουτουλάκης.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου συνεδρίασε εκτάκτως η Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, με θέμα την προώθηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των περιοχών της Κρήτης που επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή, πραγματοποιήθηκαν επικοινωνίες και τηλεδιασκέψεις (α) μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και της Περιφέρειας Κρήτης για ζητήματα επιχορήγησης των πληγεισών επιχειρήσεων και (β) μεταξύ του Γραφείου του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, αρμόδιου για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, και των παραγωγικών φορέων των πληγεισών περιοχών, για την παροχή διευκρινίσεων σχετικά με το σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης.

Επίσης, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενεργοποίησε την αρμόδια υπηρεσία και στελέχη της γενικής διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο, συνεισφέροντας στη διαδικασία καταγραφής και αυτοψίας, ενώ επιπρόσθετα, στελέχη του έχει διαθέσει και το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής, προς αξιοποίηση στο έργο που επιτελείται. Προς αυτή την κατεύθυνση, μετά από συνεργασία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και του προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το επιμελητήριο πρότεινε δώδεκα μέλη του για συμμετοχή στο έργο των επιτροπών κρατικής αρωγής στη Σητεία, τα οποία και βρίσκονται στη διάθεση της Περιφέρειας Κρήτης.

Τέλος, απεστάλησαν άμεσα – όπως προβλέπεται – τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα και επιστολές από τα αρμόδια υπουργεία προς την Περιφέρεια και τους δήμους, προκειμένου να ενημερωθούν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης για τις διαδικασίες για την οριοθέτηση της φυσικής καταστροφής, την επιχορήγηση των επιχειρήσεων και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής, ενώ υπάρχει στενή συνεργασία του υφυπουργού στον πρωθυπουργό και των αρμόδιων φορέων με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την επισκευή των ζημιών που υπέστη το αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα μέτρα που δρομολογούνται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για τις πληγείσες περιοχές της Κρήτης είναι τα εξής:

1. Αποζημιώσεις για τις πρώτες ανάγκες των νοικοκυριών και για οικοσκευή

Στα πληττόμενα από την πλημμύρα νοικοκυριά καταβάλλονται, σε συνεργασία με τους δήμους, χρηματικά ποσά ανάλογα με την καταγραφή των ζημιών μέσω του υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για την καταβολή των εξής αποζημιώσεων: (α) οικονομική ενίσχυση, ποσού 600 ευρώ, σε κάθε νοικοκυριό που έχει πληγεί η κύρια κατοικία του, για την κάλυψη των πρώτων αναγκών του, (β) επιπλέον ενίσχυση 600 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες που υπέστησαν ζημιά, (γ) επιπλέον οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ στις πληγείσες οικογένειες για κάθε μέλος τους που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, (δ) οικονομική ενίσχυση ποσού μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής της κύριας πληγείσας οικίας και (ε) οικονομική ενίσχυση 4.500 ευρώ σε άτομα που υπέστησαν αναπηρία από τραυματισμό στη φυσική καταστροφή. Αυτές οι οικονομικές ενισχύσεις πληγέντων από φυσικές καταστροφές είναι ακατάσχετες.

2. Πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων

Ενεργοποιείται η ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr και χορηγείται πρώτη αρωγή έναντι επιχορήγησης για την αντιμετώπιση ζημιών, προς πληγείσες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 9 του ν. 4797/2021. Το ύψος της ενίσχυσης πρώτης αρωγής ανέρχεται σε 1.000 ευρώ για μικρό εύρος ζημιάς, 3.000 ευρώ για μεσαίο εύρος ζημιάς και 6.000 ευρώ για μεγάλο εύρος ζημιάς στα στοιχεία ενεργητικού τους. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα arogi.gov.gr εντάσσονται οι περιοχές (α) της δημοτικής ενότητας Σητείας του δήμου Σητείας και (β) της δημοτικής ενότητας Γαζίου του δήμου Μαλεβιζίου, οι οποίες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και στις οποίες σημειώνεται το μεγαλύτερο μέγεθος καταστροφών. Η ενίσχυση πρώτης αρωγής αφορά μόνο σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς και όχι σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Η καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής γίνεται κατόπιν διασταύρωσης των στοιχείων των αιτούντων πρώτης αρωγής με τις αιτήσεις πληγέντων που έχουν υποβληθεί στην Περιφέρεια για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής.

3. Προκαταβολή έναντι επιχορήγησης των πληττόμενων επιχειρήσεων

Χορηγείται προκαταβολή έναντι της συνολικής επιχορήγησης προς πληγείσες επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων- και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς από το υπουργείο Οικονομικών, σε ποσοστό 25% της εκτιμηθείσας ζημιάς σε συνέχεια της χορήγησης της πρώτης αρωγής, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες που θέλουν η εν λόγω προκαταβολή να καταβάλλεται σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη φυσική καταστροφή και σε συνέχεια της προεργασίας που πραγματοποιείται από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

4. Κρατική αρωγή για τις πληττόμενες επιχειρήσεις

Χορηγείται επιχορήγηση από το υπουργείο Οικονομικών προς τις πληγείσες επιχειρήσεις έναντι της εκτιμηθείσας ζημιάς από τη φυσική καταστροφή, όπως αυτή προκύπτει από τις αυτοψίες και τις εκτιμήσεις των επιτροπών κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, με τα τελικά ποσοστά να προσδιορίζονται την επόμενη περίοδο από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής και αφού ληφθούν υπόψη όλα τα σχετικά δεδομένα.

5. Παροχή στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα για την αποκατάσταση κτιρίων και κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της οριοθετημένης περιοχής

Με κοινή υπουργική απόφαση των εμπλεκόμενων υπουργείων οριοθετούνται -αφού στείλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης- οι πληγείσες περιοχές από τη φυσική καταστροφή και χορηγείται στεγαστική συνδρομή για την επισκευή/ανακατασκευή των κτιρίων μέσω της ΓΔΑΕΦΚ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

6. Παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης φορολογικών υποχρεώσεων

Χορηγείται από το υπουργείο Οικονομικών, παράταση καταβολής και αναστολή είσπραξης των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση για διάστημα έξι μηνών. Η παράταση θα αφορά στοχευμένα τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις (ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες). Σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα, η παράταση χορηγείται σε αυτά που πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους με σχετική βεβαίωση του οικείου Δήμου, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα στήριξης της οικοσκευής με πόρους του υπουργείου Εσωτερικών.

7. Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών

Χορηγείται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,αναστολή ασφαλιστικών υποχρεώσεων για έξι μήνες, με αντίστοιχη διαδικασία ρύθμισης αυτών, στοχευμένα για τις πληττόμενες από τη φυσική καταστροφή επιχειρήσεις, οι οποίες θα πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας αφού θα εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις (ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες).

8. Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης

Χορηγείται από το υπουργείο Οικονομικών, αναστολή της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για έξι μήνες, στοχευμένα, για επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες από τη φυσική καταστροφή. Αφορά τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες από βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις (ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες), και τα φυσικά πρόσωπα που πιστοποιείται ότι έχουν υποστεί ζημιές στις κατοικίες τους με σχετική βεβαίωση του οικείου Δήμου, στο πλαίσιο της ένταξής τους στο σχήμα στήριξης της οικοσκευής με πόρους του υπουργείου Εσωτερικών.

9. Αναστολή συμβάσεων εργασίας

Διαμορφώνεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ειδικό σχήμα στήριξης της απασχόλησης για τις πληττόμενες από τη φυσική καταστροφή επιχειρήσεις των δημοτικών ενοτήτων Σητείας και Γαζίου, με την παροχή δυνατότητας αναστολής στις συμβάσεις εργασίας και με αντίστοιχο επίδομα προς τους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022. Αφορά τις επιχειρήσεις που πιστοποιούνται ως πληγείσες με σχετική βεβαίωση της Περιφέρειας και εντάσσονται στο πλαίσιο της κρατικής αρωγής προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις (ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες).

10. Αναστολή δηλωτικών υποχρεώσεων

Χορηγείται, από το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, παράταση δύο εβδομάδων πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2022 ως προς την προθεσμία υποβολής δηλωτικών υποχρεώσεων για τον δήμο Σητείας.

11. Αποζημίωση για τη συμμετοχή στις επιτροπές κρατικής αρωγής

Ενεργοποιείται, από το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, η πρόβλεψη για τη χορήγηση αποζημίωσης στα στελέχη που συμμετέχουν στις επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφέρειας, με στόχο – μέσα από την εν λόγω κινητροδότηση – να αυξηθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων (και από άλλες περιοχές) και να μεγιστοποιηθεί η ταχύτητα υλοποίησης του έργου.

12. Έκτακτη χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ

Το υπουργείο Εσωτερικών, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προχώρησε – ήδη από τις 18 Οκτωβρίου – στην έκτακτη χρηματοδότηση 800.000 ευρώ προς τους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας (400.000 ευρώ προς έκαστο δήμο), για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου 2022. Η χρηματοδοτική στήριξη, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το υπουργείο Εσωτερικών, προς τους πληγέντες οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση ζημιών και για τη δημιουργία ανθεκτικών υποδομών θα συνεχιστεί, καθώς προχωρά και η ωρίμανση του σχεδιασμού από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλημμύρες στην Κρήτη: 12 μέτρα στήριξης των πληγέντων ανακοίνωσε η κυβέρνηση"

Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ECDC - Νέο στέλεχος της Όμικρον εντοπίστηκε στην Ευρώπη

Σε τουλάχιστον πέντε χώρες στην Ευρώπη έχει εντοπιστεί ένα νέο στέλεχος της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και είναι πιθανό να κυριαρχήσει τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της ΕΕ (ECDC).

Αυτό πιθανότατα θα συμβάλει στην αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 τις επόμενες εβδομάδες έως μήνες, σύμφωνα με μια επιδημιολογική ενημέρωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το ECDC.

«Οι χώρες θα πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση για την εμφάνιση και εξάπλωση του στελέχους BQ.1 και να διατηρήσουν τον ευαίσθητο και αντιπροσωπευτικό διαγνωστικό έλεγχο», προέτρεψε ο διευθυντής του ECDC Andrea Ammon.

«Οι χώρες, θα πρέπει να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού, ειδικά σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Θα πρέπει επίσης να παρακολουθούνται δείκτες όπως οι νοσηλείες, οι εισαγωγές και οι πληρότητες στις μονάδες εντατικής θεραπείας καθώς και οι θάνατοι» πρόσθεσε.

Προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες στην Ασία δείχνουν ότι η παραλλαγή BQ.1 της Όμικρον έχει την ικανότητα να αποφεύγει σημαντικά την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το στέλεχος οδηγεί σε βαρύτερη νόσηση σε σύγκριση με τις άλλες παραλλαγές της Όμικρον που υπάρχουν ήδη.

Αναμένεται ότι θα χρειαστούν πρόσθετες αναμνηστικές δόσεις για τις ομάδες που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης, όπως ενήλικες άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένα άτομα, άτομα με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις και έγκυες γυναίκες, σύμφωνα με το ECDC.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Κορωνοϊός: Συναγερμός στο ECDC - Νέο στέλεχος της Όμικρον εντοπίστηκε στην Ευρώπη"

Σταθμός Βικτώρια: Καταστροφές στις πύλες εισόδου του μετά από την πορεία

Χωρίς στάση από το σταθμό Βικτώρια διέρχονται οι σταθμοί του ΗΣΑΠ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριάντα λεπτών, λόγω επίθεσης ομάδας ατόμων, η οποία προκάλεσε καταστροφές στις πύλες εισόδου του σταθμού.

Νωρίτερα, ένταση σημειώθηκε κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας σχετικά με την υπόθεση βιασμού της 19χρονης στο ΑΤ Ομονοίας. 

ertnews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σταθμός Βικτώρια: Καταστροφές στις πύλες εισόδου του μετά από την πορεία"

Συνταγματική και νόμιμη η πανεπιστημιακή αστυνομία, έκρινε το ΣτΕ

Η σύσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν παραβιάζει τις αρχές της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της πλήρους αυτοδιοίκησης των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), αποφάσισε κατά πλειοψηφία η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της (2046-2047/2022) έκρινε ότι είναι σύμφωνες με τις συνταγματικές επιταγές οι διατάξεις του νόμου 4777/2021 που προβλέπει τη σύσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι:

- Οι ρυθμίσεις των άρθρων 18-20 του νόμου 4777/2021 κινούνται εντός των πλαισίων της αρχής της πλήρους αυτοδιοίκησης των ΑΕΙ και δεν θίγουν το δικαίωμα των ιδρυμάτων αυτών να αποφασίζουν επί των υποθέσεών τους με δικά τους όργανα και

- είναι συνταγματική και νόμιμη η δράση των ΟΠΠΙ, η οποία ελέγχεται πειθαρχικά και ποινικά, θεμελιώνει αστική ευθύνη του Δημοσίου κατ’ άρθρο 105 ΕισΝΑΚ.

Δεν παραλείπουν οι σύμβουλοι Επικρατείας να επισημάνουν ότι οι ΟΠΠΙ δεν έχουν αρμοδιότητα ούτε, συνεπώς, δυνατότητα επέμβασης επί θεμάτων επιστήμης, έρευνας, διδασκαλίας, λειτουργίας των ΑΕΙ, τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των τελευταίων και κατά συνέπεια η επίμαχη ρύθμιση «όχι μόνο δεν πλήττεται αλλά θάλπεται η συνταγματική τάξη».

Με τις αποφάσεις αυτές της Ολομέλειας του ΣτΕ απορρίφθηκαν δύο αιτήσεις ακυρώσεως στρεφόμενες κατά της προκήρυξης διαγωνισμού πρόσληψης ειδικών φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), για τη συγκρότηση των ομάδων των ΟΠΠΙ και κατά της υπουργικής απόφασης, με την οποία ορίσθηκαν ζητήματα εκπαίδευσης των ειδικών φρουρών που προσλαμβάνονται για τη στελέχωση των ΟΠΠΙ.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματική και νόμιμη η πανεπιστημιακή αστυνομία, έκρινε το ΣτΕ"

Αίθριος σε όλη τη χώρα ο καιρός αύριο, στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία

Καλός θα είναι ο καιρός αύριο Σάββατο (22.10.2022) με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια στους 22 με 24 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα στους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 και στη νότια Κρήτη μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αίθριος σε όλη τη χώρα ο καιρός αύριο, στους 25 βαθμούς η θερμοκρασία"

Πόλεμος στην Ουκρανία - Φον ντερ Λάιεν για Τουρκία: Ανησυχούμε που παρακάμπτει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Την ανησυχία της για την καταστρατήγηση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από τρίτες χώρες και την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ορίσει και να στείλει έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο που θα λειτουργεί ως ελεγκτής και διαπραγματευτής σε περιπτώσεις παράκαμψης, εξέφρασε η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη στάση της Τουρκίας σε αυτό το ζήτημα.

Ειδικότερα, κληθείσα να σχολιάσει τη στάση τρίτων χωρών, μεταξύ τους και της Τουρκίας που παρακάμπτουν τις κυρώσεις με διάφορους τρόπους, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι πράγματι, «είναι ένα θέμα για το οποίο ανησυχούμε, η παράκαμψη των κυρώσεων από τρίτες χώρες» και εξήγησε ότι στην 8η δέσμη των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας, έχει προστεθεί η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων και σε άτομα (επιχειρηματίες) που συναλλάσσονται με αγαθά από την ΕΕ, μέσω τρίτων χωρών προς τη Ρωσία.

«Αυτός είναι ένας πολύ ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας. Είμαστε πολύ ξεκάθαροι ως προς αυτό ότι δεν θα ανεχτούμε αυτές τις καταστρατηγήσεις», σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προσέθεσε: «Είναι στις προθέσεις μας να ορίσουμε έναν απεσταλμένο για την παράκαμψη των κυρώσεων, επειδή η εμπειρία μάς λέει ότι είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει απεσταλμένος σε τρίτες χώρες, για να είμαστε πολύ σαφείς σχετικά με το τι παρατηρούμε. Είναι ένας διάλογος που πρέπει να γίνει. Επίσης, για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τα μέσα να βάλουμε στη λίστα με τις κυρώσεις, τα άτομα που τις παρακάμπτουν, μέσω τρίτων χωρών, κάτι που δείχνει πολύ καλά ότι δεν το ανεχόμαστε».

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, κάτω από το κεφάλαιο που αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και ειδικότερα την εφαρμογή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τονίζει «τη σημασία της διασφάλισης της αποτελεσματικής εφαρμογής, της πρόληψης της καταστρατήγησης και της διευκόλυνσής τους και καλεί όλες τις χώρες να ευθυγραμμιστούν με τις κυρώσεις της ΕΕ». Επισημαίνει, επίσης, ότι «οι προσπάθειες σε αυτό το θέμα πρέπει να ενταθούν».

Το Βερολίνο καταδικάζει τις απειλές του Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

Εν τω μεταξύ το Βερολίνο «δεν θεωρεί σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις εναντίον γειτόνων», τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, αναφερόμενος σε πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς αξιολογεί ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς απειλές του Ταγίπ Ερντογάν όπως, «Θα έρθουμε μια νύχτα…», ο κ. Μπούχνερ δήλωσε: «Το σημειώνουμε. Πάντα καθιστούμε σαφές ότι δεν θεωρούμε σωστές απειλές και μη φιλικές δηλώσεις απέναντι σε γείτονες. Η κυβέρνηση το καθιστά σαφές σε κάθε ευκαιρία. Το καθιστά σαφές πάντα και το υπουργείο Εξωτερικών», για να προσθέσει: «Πιστεύω όμως και ότι δεν πρέπει να συζητούμε πολύ για κάθε φράση που λέγεται».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Πόλεμος στην Ουκρανία - Φον ντερ Λάιεν για Τουρκία: Ανησυχούμε που παρακάμπτει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας"

Κολωνός: Χρήστης του blindchat ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές για τη φρικτή υπόθεση

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Η 12χρονη στον Κολωνό ζούσε την απόλυτη φρίκη και μάλιστα χρήστης του blindchat φαίνεται να είχε ενημερώσει τις Αρχές λίγους μήνες πριν ξεσπάσει η αποκάλυψη της αλήθειας για τα μαρτυρική ζωή της 12χρονης από τον 53χρονο παιδοβιαστή.

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λαμπρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live News ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα με την κατάθεση ενός 39χρονου που διαμένει στο Ηράκλειο Αττικής, είναι ιδιωτικός υπάλληλος και είναι ένας από την λίστα των 213 που συνομιλούσαν με την 12χρονη.

Ο 39χρονος ισχυρίζεται ότι όταν ξεκίνησε να συνομιλεί με την 12χρονη κατάλαβε ότι ήταν ανήλικη και μάλιστα επικοινώνησε με την Αστυνομία, δίνοντας τα στοιχεια της ταυτότητας του, περιγράφοντας όλα τα τεκτενόμενα της συνομιλίας που είχε στο blindchat.

Χρονικά, ο 39χρονος προσδιόρισε την επικοινωνία που είχε με την Αστυνομία για τον εν λόγω γεγονός αρκετούς μήνες πριν από την αποκάλυψη που έγινε για την υπόθεση, εγείροντας πια πολλά ερωτήματα για την εξέλιξη της υπόθεσης.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Κολωνός: Χρήστης του blindchat ισχυρίζεται ότι είχε ενημερώσει τις Αρχές για τη φρικτή υπόθεση"

Κυκλοφόρησαν τα διπλά self test, ανιχνεύουν και κορωνοϊό και γρίπη

Έφτασαν και στη χώρα μας τα διπλά self test τα οποία ουσιαστικά ανιχνεύουν και κορωνοϊό και γρίπη, αναγνωρίζουν δηλαδή αν νοσούμε από Covid, ή από γρίπη τύπου Α ή Β. Για το θέμα αυτό μίλησε στην ΕΡΤ ο Μιχάλης Ζαννέτος, ταμίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαννέτος: «Είναι το ίδιο εύκολο, όπως ήταν και το τεστ που κάναμε μέχρι τώρα για την Covid. Δεν αλλάζει κάτι ριζικά. Έχει δύο ενδείξεις. Είναι τεστ, να διευκρινίσουμε, το οποίο δεν γίνεται στα φαρμακεία. Μπορεί απλά ο κάθε πολίτης να το προμηθευτεί και να το κάνει στο σπίτι του. Είναι σημαντικό να το κάνει. Έχει σημασία με την έννοια ότι πρόκειται για δύο σοβαρούς ιούς και ο ιός που προκαλεί τη νόσο Covid αλλά και ο ιός της γρίπης είναι δύο σημαντικοί ιοί που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία, ειδικά των ευαίσθητων ομάδων, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος έγκαιρα αν έχει αυτούς τους δύο ιούς.

Ο κόσμος ακόμα δεν το γνωρίζει. Δεν το ζητάνε δηλαδή. Τώρα περιμένουμε σιγά σιγά ότι θα αρχίσουν να το γνωρίζουν και το συγκεκριμένο τεστ και κάποιοι ενδεχομένως να το ζητήσουν. Η γρίπη ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Βέβαια είναι σε υψηλά επίπεδα σε σχέση με άλλες χρονιές. Το καλοκαίρι μόνο είχαμε σχεδόν πενταπλάσια περιστατικά γρίπης από προηγούμενες χρονιές, αλλά ακόμη είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αναμένουμε έξαρση το προσεχές διάστημα.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο κυριαρχούν κάποιες άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού. Καταγράφεται έξαρση των περιστατικών που δεχόμαστε στα φαρμακεία για ιώσεις του αναπνευστικού, όχι μόνο Covid αλλά και γενικότερα ιώσεις του αναπνευστικού συστήματος. Και όπως είπατε, ο κόσμος ζητάει και διάφορα άλλα σκευάσματα για να αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της αυτοφροντίδας τα συμπτώματα που προκαλούν αυτές οι ιώσεις, όπως είναι ο βήχας, ο πονόλαιμος, αγοράζει κάποιες βιταμίνες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού του».

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφόρησαν τα διπλά self test, ανιχνεύουν και κορωνοϊό και γρίπη"

Αποσύρονται από την αγορά μπάρες βρώμης – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

Την απόσυρση μπαρών βρώμης της εταιρίας FLAPJACK Deligios αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Μετά από έλεγχο στις συγκεκριμένες μπάρες βρώμης βρέθηκαν να περιέχουν ίχνη καζεΐνης, που υποδηλώνει την ύπαρξη ίχνους γάλακτος, το οποίο δεν αναγράφεται στα συστατικά της συσκευασίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι: μετά από δειγματοληψία του τμήματος εμπορίου της διεύθυνσης ανάπτυξης της ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, το προϊόν «Μπάρες με σοκολάτα FLAPJACK Deligios, καθ.βάρους 240γρ.» με ημερομηνία λήξεως: 31/5/2023 και barcode 5213004030804, καθώς και το προϊόν «Μπάρες με σοκολάτα FLAPJACK Deligios, καθ.βάρους 80 γρ.» με ημερομηνία λήξεως: 31/5/2023 και barcode 5017840007378, παραγόμενα στην Μεγάλη Βρετανία, βρέθηκαν να περιέχουν ίχνη καζεΐνης, που υποδηλώνει την ύπαρξη ίχνους γάλακτος, το οποίο δεν αναγράφεται στα συστατικά επί της συσκευασίας.

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τρόφιμα τα οποία περιέχουν ίχνη γάλακτος και έχουν προμηθευτεί τα παραπάνω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. Παράλληλα, η εταιρία μας έχει προβεί σε απόσυρση των προϊόντων και έχει ενημερώσει σχετικά και τα σημεία διάθεσης».

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρονται από την αγορά μπάρες βρώμης – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές"

Πλεύρης: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες που δεν βρίσκουν προσωπικό γιατρό

Διευκρινίσεις για το τι θα γίνει με όσους πολίτες δεν μπορούν να βρουν προσωπικό γιατρό, έδωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Θάνος Πλεύρης παραδέχτηκε πως υπάρχουν προβληματα κάλυψης, ειδικά στην Αττική, όπου μόνον το 50% των πολιτών βρίσκει γιατρό.

Εκτίμησε πως με την είσοδο στο σύστημα νέων ιατρικών ειδικοτήτων θα αλλάξει τον προγραμματισμό μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

"Έχουμε πει ότι ο θεσμός λειτουργεί πιλοτικά μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι τέλη Νοεμβρίου υπολογίζουμε ότι θα έχουμε τουλάχιστον, χρειάζονται άλλοι 1.000 γιατροί για να έχουμε πλήρη κάλυψη του πληθυσμού", είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι μισοί από αυτούς θα υπάρξουν, άρα, ήπια θα λειτουργήσει ο θεσμός. "Το βασικό πλεονέκτημα αυτού του θεσμού, είναι ότι δεν απευθύνεται σε ασθενείς. Απευθύνεται στον κάθε πολίτη ώστε να έχει έναν γιατρό δωρεάν που του πληρώνει το κράτος από τη μικρή ηλικία, να κάνει τις προληπτικές εξετάσεις, να κάνει ότι χρειάζεται προκειμένου να παραμένει υγιής", επισήμανε.

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" για τον έλεγχο του καρκίνου του μαστού: "Ήδη από τις εξετάσεις οι οποίες έχουν γίνει, περίπου 2 χιλιάδες γυναίκες έχουν διαγνωστεί σε τόσο πρώιμο στάδιο που δε θα χρειαστεί να κάνουν είτε μαστεκτομή, είτε άλλης φύσεως θεραπείας".

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε πως γυρνώντας στην πρόληψη και δίνοντας λεφτά στην πρόληψη, πήγε η Πολιτεία και τις βρήκε και τους είπε να κάνουν τη μαστογραφία. "Αν οι ίδιες δεν είχαν την επιμέλεια να την κάνουν, κάποιες από αυτές μπορεί να πήγαιναν να την κάνουν, κάποιες άλλες να μην την κάνανε και θα βρίσκαμε καρκίνους σε ένα επόμενο στάδιο με ότι αυτό θα σήμαινε για την υγεία των ιδίων των γυναικών", διευκρίνισε.

Ανέφερε πωςμέχρι το τέλος του χρόνου δεν πρόκειται να εφαρμοστεί το μέτρο της αυξημένης συμμετοχής που είναι ως κύρωση για όποιον δεν εγγράφεται, μέχρι το σημείο που θα υπάρχουν τόσοι γιατροί στο σύστημα που ο άλλος δεν θα εγγράφεται αποκλειστικά και μόνο.

Κίνητρα έχουν δοθεί: είναι η προτεραιοποίηση των ραντεβού σε όσους είναι σε προσωπικό γιατρό, η χαμηλότερη συμμετοχή και για τους γιατρούς αντίστοιχα πέρα από τα χρήματα που δίνονται θα υπάρξουν περαιτέρω οικονομικά κίνητρα στο κομμάτι που έχει κάνει με τη διασύνδεση του ιατρικού φακέλου.

"Θα πηγαίνει ο ασθενής στον Ευαγγελισμό, θα μπαίνουν οι γιατροί εκεί και θα βλέπουν τι εξετάσεις έχει κάνει, ώστε να προλαμβάνουν καταστάσεις", υπογράμμισε ο υπουργός.

iatronet

Διαβάστε Περισσότερα » "Πλεύρης: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες που δεν βρίσκουν προσωπικό γιατρό"

Ρωσία: Η «αλήθεια» για τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream θα «εκπλήξει» τους Ευρωπαίους

Το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την «αλήθεια» για τις εκρήξεις τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, οι οποίοι κατασκευάστηκαν για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ζητήσει να συμπεριληφθεί στη διεθνή έρευνα για αυτές τις διαρροές που σημειώθηκαν ενώ μαίνεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και με φόντο τη “μάχη” για το φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας και ΕΕ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις διαρροές στις 12 Οκτωβρίου μια πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας» προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας και η ρωσική διπλωματία κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλύψει αν η χώρα του ευθύνεται για αυτές τις εκρήξεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα εργάζεται «εντατικά» για να συμπεριληφθεί στην έρευνα, την οποία έχει κατηγορήσει στο παρελθόν ότι «κανονίστηκε» για να φορτώσει την ευθύνη στη Ρωσία.

«Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων», είπε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος αξιωματούχος.

«Αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί», είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας», είπε ο Πεσκόφ.

Οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream ήταν στο επίκεντρο γεωπολιτικής διαμάχης ακόμη και πριν από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με το Κίεβο και την Ουάσινγκτον να εναντιώνονται στην κατασκευή τους, που τονίζει, όπως υποστηρίζουν, την ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό αέριο.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Η «αλήθεια» για τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream θα «εκπλήξει» τους Ευρωπαίους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news