facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Απαγορεύουν εμβολιασμένους Έλληνες με πιστοποιητικό να ταξιδέψουν στην Ελλάδα

Ο κ. Μιχάλης Παπαζαχαρίου είναι μοριακός βιολόγος. Εργάστηκε σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία αλλά και στο νοσοκομείο Μεταξά επί σειρά ετών.

Όπως καταγγέλλει ο ίδιος την Τετάρτη 16/6 που μας πέρασε ταξίδεψε από Αθήνα σε Λάρνακα για επαγγελματικούς λόγους. Στην είσοδο του στην Κύπρο αποδέχθηκαν την ύπαρξη πιστοποιητικού εμβολιασμού του από την Ελλάδα. Στην επιστροφή του σήμερα 19/6 το Ελληνικό κράτος δεν αποδέχθηκε το πιστοποιητικό που του είχε το ίδιο εκδώσει γιατί δεν είχαν περάσει 14 μέρες από τη 2η δόση με αποτέλεσμα να χάσει την πτήση του και να παραμένει εγκλωβισμένος στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Μιλώντας στο documentonews.gr σημειώνει ο ίδιος: “Είναι επιστημονική αλήθεια ότι αντισώματα είχαν αναπτυχθεί από την 1η δόση και έφτασαν στο pick τους με την 2η.

Είμαι Μοριακός Βιολόγος και απορώ με την ανοησία την κρατούντων να μη μου επιτρέψουν την επιστροφή μου!!! Με υποχρέωσαν σε pcr test να δουν το αναμενόμενο, δηλαδή (-) για να ταξιδέψω. Ποια είναι η διευκόλυνση που μου παρείχαν;;

Υπηρέτησα σε μεγάλη φαρμακευτική ( NOVARTIS) και επί 33 χρόνια στο Νοσοκομείο Μεταξά. Τέτοια ανοησία μόνο από την Πολιτική προστασία την Ελλάδας θα περίμενε κανείς. Δηλαδή για την Κύπρο έχω αντισώματα και για την Ελλάδα όχι!!!”.

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Απαγορεύουν εμβολιασμένους Έλληνες με πιστοποιητικό να ταξιδέψουν στην Ελλάδα"

Καταγγελία για βιασμό γυναίκας στα Πετράλωνα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο (βίντεο, εικόνες)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την οδό Συμμαχιδών στα Πετράλωνα το απόγευμα του Σαββάτου (19/06), καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε καταγγελία πως άνδρες, φέρεται να έχουν προβεί σε βιασμό σε βάρος κοπέλας, που πήγε στο σπ΄ίτι του ενός για να καθαρίσει.  Αστυνομικές δυνάμεις και γείτονες των φερόμενων θυτών συγκεντρώθηκαν στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γείτονες, οι δράστες ήταν δυο στο συγκεκριμένο σπίτι, στο οποίο μένει ο ένας. Αυτός κα΄λεσε τη γυναίκα για να καθαρίσει τον χώρο. Εκείνη την ώρα, οι δυο άνδρες ήταν μαζί και φέρεται να βιάστηκε από τον έναν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους έφυγαν από τον ακάλυπτο, ενώ από τη γυναίκα πήραν και το πορτοφόλι,. Είχε προηγηθεί και τσακωμός ανάμεσά τους. 

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι συγκεκριμένοι άνδρες «ταμπουρώθηκαν» στην πολυκατοικία. Στο σημείο αναμενόταν και εισαγγελέας, ώστε με δική του εντολή οι αστυνομικές δυνάμεις  να κάνουν επέμβαση. Παράλληλα στο σημείο υπήρξε πλήθος κόσμου που φώναζε συνθήματα κατά των φερόμενων ως δραστών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δυνάμεις της Αστυνομίας, μετά από κάποια ώρα αποχώρησαν, καθώς δεν βρήκαν κάποιους στον χώρο.

Μάρτυρας είπε στο «Dnews»: «Άκουγα τη φωνή της κοπέλας, την άκουγα να φωνάζει βοήθεια με κρατάνε. Πού είστε την ρώτησα, μου είπε στο ισόγειο. Βγήκε ο ένας και μου είπε « μπες μέσα κυρία μου και μην ανακατεύεσαι. Πηρα αμέσως την αστυνομία και ήρθε. Άκουσα τους δυο δράστες που έλεγαν "πάρε της το πορτοφόλι να φύγουμε γιατί θα φας δέκα χρόνια για το βιασμό. Ας έρθουν να μπουν μέσα του απαντούσε ο άλλος"».

«Ενημερώθηκαμε από συντρόφισσα στην γειτονιά ότι εργαζόμενη ξέφυγε από άντρα ο οποίος την προσέλαβε για να του καθαρίσει το σπίτι και την κρατούσε από το πρωί εκεί και την βίαζε. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 19:30 στη συμβολή των οδών Κειριαδων και Συμμαχιδων στα Πετράλωνα», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «indymedia».

viasmos katharistria anilikoi eirini 7

viasmos katharistria anilikoi eirini 6

viasmos katharistria anilikoi eirini 1

viasmos katharistria anilikoi eirini 2

viasmos katharistria anilikoi eirini 3

viasmos katharistria anilikoi eirini 4

viasmos katharistria anilikoi eirini 5

dikaiologitika

Διαβάστε Περισσότερα » " Καταγγελία για βιασμό γυναίκας στα Πετράλωνα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο (βίντεο, εικόνες) "

Αιματηρή συμπλοκή ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό – Μία τραυματίας από μαχαίρι

Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων κοριτσιών σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Κολωνό. Στο αιματηρό επεισόδιο συμμετείχε μια παρέα περίπου 5 κοριτσιών. 

Κατά την συμπλοκή, δύο από τα ανήλικα κορίτσια τραυματίστηκαν από μαχαίρι και ένα χρειάστηκε να χειρουργηθεί. Τα κορίτσια, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, γνωρίζονταν μεταξύ τους και είχαν προσωπικές διαφορές.  

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων Αττικής.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αιματηρή συμπλοκή ανήλικων κοριτσιών στον Κολωνό – Μία τραυματίας από μαχαίρι "

Νέα καταγγελία για το εμβόλιο της Pfizer: Γυναίκα εμφάνισε πρήξιμο σε λεμφαδένα - Η αντίδραση γιατρών και ΕΟΔΥ

Αδιαφορία στα όρια της κοροϊδίας καταγγέλλει Χανιώτισσα στο zarpanews.gr, η μητέρα της οποίας φέρεται να υπέστη παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Pfizer στο Νοσοκομείο Χανίων και όταν εμφάνισε πρήξιμο σε λεμφαδένα, η απάντηση που έλαβε φέρεται να ήταν ότι επρόκειτο για… τρίχα.

Η 57χρονη Χανιώτισσα εμβολιάστηκε στις 7 Ιουνίου. Ο πόνος στο χέρι της όμως δεν περνούσε και μετά από μια εβδομάδα περίπου, εμφάνισε ένα έντονο πρήξιμο στη μασχάλη, με τον λεμφαδένα να έχει φουσκώσει περίπου σε μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ.

Η γυναίκα φοβήθηκε και πήγε σε παθολόγο την Πέμπτη, ο οποίος συσχέτισε το πρήξιμο με το εμβόλιο και συνέστησε στην 57χρονη να περιμένει προς το παρόν για να φανεί η όποια εξέλιξη. Όμως, η Χανιώτισσα ήθελε και μια δεύτερη γνώμη για να είναι ήσυχη και κάλεσε στο Νοσοκομείο Χανίων, ζητώντας να μιλήσει με κάποιον που να γνωρίζει το αντικείμενο.

Η 57χρονη φέρεται να μίλησε με μια γενική ιατρό, η οποία, όταν της εξήγησε το πρόβλημά της, φέρεται να της είπε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προκλήθηκε από κάποια… τρίχα που γύρισε και ότι δεν μπορεί να έχει σχέση με τον εμβολιασμό. Η Χανιώτισσα επέμενε, λέγοντας ότι έχει εξεταστεί και από παθολόγο, αλλά συνάντησε τείχος και την εξήγηση της… τρίχας. Τονίζει μάλιστα πως, ενώ εξήγησε ξεκάθαρα το πρόβλημα, δεν την κάλεσαν ούτε για εξέταση, ώστε να δουν από κοντά τί ακριβώς μπορεί να είναι.

Το αποκορύφωμα της ιστορίας δεν είναι αυτό. Το αποκορύφωμα είναι ότι, μετά την κλήση στο Νοσοκομείο Χανίων, η 57χρονη πήρε τηλέφωνο και τον ΕΟΔΥ. Εκεί λοιπόν, αφού άκουσαν τα συμπτώματα, της είπαν ότι το πρήξιμο στους λεμφαδένες είναι γνωστή παρενέργεια που μπορεί να συμβεί σε κάποιες περιπτώσεις και της συνέστησαν να παρακολουθείται στενά από τον παθολόγο της.

Υγιής μασχάλη
Ο φουσκωμένος λεμφαδένας

Προς το παρόν, το φούσκωμα κι ο πόνος παραμένουν. Ευτυχώς, δεν έχουν απαγορέψει στην 57χρονη να εργάζεται, η αγανάκτηση που αισθάνεται η γυναίκα όμως, είναι μεγάλη. Και αναρωτιέται, πώς είναι δυνατόν έναν άνθρωπο που φοβάται για την υγεία του, που έχει κάνει το εμβόλιο και στον οποίο γιατρός έχει ήδη πει ότι πιθανόν το πρόβλημά του να σχετίζεται με τον εμβολιασμό, να τον αγνοούν έτσι.

Πόσο μάλλον που μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ δείχνει ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει πρήξιμο λεμφαδένων στη μασχάλη.

Δεν είναι όμως δυνατόν να εξεταζόμαστε μέσω… google.

zarpanews

 

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα καταγγελία για το εμβόλιο της Pfizer: Γυναίκα εμφάνισε πρήξιμο σε λεμφαδένα - Η αντίδραση γιατρών και ΕΟΔΥ"

Κύπρος: 62 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος

62 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου, ενώ δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, συνεπώς ο συνολικός αριθμός θανάτων παραμένει 378.

44 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 21 σε σοβαρή κατάσταση.

Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 41.226 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 0,15%, ενώ ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων σε 73.582.

ΑΜΠΕ/naftemporiki

Διαβάστε Περισσότερα » "Κύπρος: 62 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος"

Κορονοϊός: 394 νέα κρούσματα, 20 θάνατοι, 301 διασωληνωμένοι

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο 19 Ιουνίου 394 κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα κατά το τελευταίο 24ωρο, καθώς και 20 θανάτους αλλά και 301 διασωληνωμένους στα νοσοκομεία. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 394, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.095 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.  Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 933 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
 
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 20, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.534 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
 
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 301 (64.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.609 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 63 (ημερήσια μεταβολή 0%). 
 
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 73 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, στην Αττική εντοπίστηκαν 197 και στη Θεσσαλονίκη 41 νέες μολύνσεις.

Αναλυτικά η κατανομή των κρουσμάτων 24ώρου

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 2

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 25

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 1

ΑΡΤΑΣ 1

ΑΧΑΪΑΣ 8

ΒΟΙΩΤΙΑΣ 4

ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 20

ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 11

ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 21

ΕΥΒΟΙΑΣ 11

ΗΛΕΙΑΣ 3

ΗΜΑΘΙΑΣ 5

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 4

ΘΑΣΟΥ 2

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 41

ΙΚΑΡΙΑΣ 3

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 4

ΚΑΒΑΛΑΣ 2

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 1

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 1

ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 62

ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2

ΚΙΛΚΙΣ 4

ΚΟΖΑΝΗΣ 6

ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 2

ΚΩ 1

ΛΑΚΩΝΙΑΣ 3

ΛΑΡΙΣΑΣ 11

ΛΕΣΒΟΥ 1

ΛΗΜΝΟΥ 2

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 9

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 3

ΜΥΚΟΝΟΥ 5

ΝΑΞΟΥ 1

ΝΗΣΩΝ 2

ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ 2

ΞΑΝΘΗΣ 1

ΠΑΡΟΥ 4

ΠΕΙΡΑΙΩΣ 32

ΠΕΛΛΑΣ 2

ΠΙΕΡΙΑΣ 5

ΡΕΘΥΜΝΟΥ 6

ΡΟΔΟΥ 9

ΣΥΡΟΥ 1

ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2

ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2

ΧΑΝΙΩΝ 3

ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ 10

 capital

Διαβάστε Περισσότερα » "Κορονοϊός: 394 νέα κρούσματα, 20 θάνατοι, 301 διασωληνωμένοι"

Αρκουμανέας: Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες εβδομάδες

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους πολίτες που είναι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού. 

Αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, ο κύριος Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται για αυτή την μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική, υπογραμμίζοντας πάντως πώς με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35% ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν την στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος Αρκουμανέας πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες  στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας.

newsit

Διαβάστε Περισσότερα » "Αρκουμανέας: Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους τις επόμενες εβδομάδες"

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ξύπνησα την Καρολάιν και την σκότωσα», λέει τώρα ο 32χρονος πιλότος

Δύο φορές μίλησε στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών ο 32χρονος πιλότος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη ΓΑΔΑ την Πέμπτη. Ο συζυγοκτόνος μίλησε για δεύτερη φορά στους αστυνομικούς στις 3 περίπου τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου όπου και τους είπε ότι ξύπνησε την Καρολάιν και την σκότωσε. 

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Υπενθυμίζεται πως κατά την πρώτη του απολογία ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε “όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω“. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι, εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Κάρολαϊν σταμάτησε να κουνιέται.

Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο. Κατέβηκα αμέσως στο σαλόνι να δω αν η μικρή ήταν καλά, είδα ότι κοιμόταν και ανέβηκα πάλι στην κρεβατοκάμαρα. Τότε συνειδητοποίησα τι είχε συμβεί».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης απολογίας του ο 32χρονος πιλότος θυμόταν συγκροτημένα τις κινήσεις που έκανε μετά τη δολοφονία. Μάλιστα όπως είπε για να γίνει πειστικό το σενάριο της ληστείας έφτασε στο σημείο να κρύψει τις βέρες τους και το δαχτυλίδι των αρραβώνων στο ντεπόζιτο της μηχανής. Ακολούθως είπε ότι ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα και ανακάτεψε τα συρτάρια στις ντουλάπες για να παραπέμπει το σκηνικό σε ληστεία. Λίγο μετά κατέβηκε στο υπόγειο και παραβίασε το παράθυρο.  Μάλιστα για να μην αφήσει πίσω του ίχνη και αποτυπώματα φόρεσε τα γάντια της μηχανής του.

Επιπρόσθετα άνοιξε και ένα κουτί του παιχνιδιού «Monopoly» (είχε πει στους αστυνομικούς ότι μέσα σε αυτό είχαν κρύψει χρήματα), ενώ αναφερόμενος στο ξήλωμα της κάμερας υπογράμμισε πως «κάποια στιγμή ξήλωσα την κάμερα που είχαμε στο σαλόνι και έβγαλα από μέσα την κάρτα μνήμης. Την κάρτα την έκοψα με ένα ψαλίδι αν θυμάμαι καλά και την πέταξα στη λεκάνη της τουαλέτας».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Ξύπνησα την Καρολάιν και την σκότωσα», λέει τώρα ο 32χρονος πιλότος"

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Δεκτά και τα rapid tests 48 ωρών για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε τις νέες παρατάσεις, έως το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 το πρωί, για τις αεροπορικές οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εξωτερικού και προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς που στοχεύουν στον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα, οι αεροπορικές οδηγίες πτήσεων προβλέπουν:

Νotam για τις πτήσεις εξωτερικού, συγκεκριμένα παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους. Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν για ουσιώδεις λόγους (essential reasons) και οι επιβάτες μόνιμοι κάτοικοι των ακόλουθων 26 χωρών: Αυστραλία, Βόρεια Μακεδονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Καναδάς, Λευκορωσία, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Κατάρ, Κίνα, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ρουάντα, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ιαπωνία και Λίβανος.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας, συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF (Passenger Locator Form), στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr, με τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα έως την προηγούμενη ημέρα πριν από την άφιξή τους στη χώρα.

Για τους ταξιδιώτες προς Ελλάδα προϋπόθεση εισόδου στη χώρα είναι μια από τις ακόλουθες:

1) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική, ισπανική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, όπως αυτό αναγράφεται στο διαβατήριο, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου, τον αριθμό των δόσεων και την ημερομηνία διεξαγωγής τους,

2) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα, ή εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ως προς τον έλεγχο με rapid test.

3) εναλλακτικά, οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος δύο (2) έως εννέα (9) μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία,

4) επίσης οι ταξιδιώτες πτήσεων από το εξωτερικό δύναται να φέρουν, σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή, Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 στο οποίο περιέχονται πληροφορίες σχετικά με τον εμβολιασμό ή το αποτέλεσμα του τελευταίου ελέγχου (rapid test ή PCR) ή τη νόσηση από τον κορωνοϊό COVID-19.

Ειδικά, οι μόνιμοι κάτοικοι Μαυροβουνίου θα εισέρχονται στην Ελλάδα υπό τις εξής προϋποθέσεις: α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19.

Η υποχρέωση των προϋποθέσεων, (εμβόλιο ή αρνητικό τεστ ή βεβαίωση νόσησης), για είσοδο στη Ελλάδα ισχύει και για παιδιά από δώδεκα (12) ετών και άνω.

Σε όλους τους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος (rapid test) κατά την άφιξή τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 10 μέρες, ενώ αν ο επιβάτης εξωτερικού είναι εμβολιασμένος και το rapid test κατά την άφιξή του δείξει ότι είναι θετικός στη νόσο θα παραμένει σε απομόνωση για 7 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις (10 ή 7 μέρες προσωρινού περιορισμού), προκειμένου να γίνει άρση της καραντίνας τα πρόσωπα υπόκεινται σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR την τελευταία ημέρα του προσωρινού περιορισμού τους.

Σε σχέση με τις προϋπάρχουσες αεροπορικές οδηγίες προστίθενται στην λίστα των επιτρεπόμενων προς είσοδο στην Ελλάδα υπηκόων τρίτων κρατών και οι μόνιμοι κάτοικοι από Αλβανία, Ιαπωνία και Λίβανο. Η υποχρέωση για τη διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα ισχύει πλέον για τους ανηλίκους δώδεκα (12) ετών και άνω, από έξι (6) ετών που προβλεπόταν. Επίσης γίνεται δεκτό για είσοδο στην Ελλάδα και το rapid test 48 ωρών. Όλες οι παρατάσεις και οι αλλαγές στις notam ισχύουν ήδη από σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

Παρατείνονται και οι οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Επίσης παρατείνεται, μέχρι το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, η notam με τις οδηγίες προς επιβάτες πτήσεων εσωτερικού σε νησιωτικούς προορισμούς.

Ειδικότερα, όλοι οι επιβάτες πτήσεων εσωτερικού προς νησιωτικούς προορισμούς, οφείλουν να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

α) να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, που να έχει εκδοθεί μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19/pistopoietiko-emboliasmou. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, να έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων ημερών (14) τον εμβολιασμό για κορoνοϊό COVID-19 και να προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα, το οποίο να έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του προσώπου, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

β) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR (με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος) εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου ή σε εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδίου. Εφόσον πρόκειται για αλλοδαπούς προερχόμενους από το εξωτερικό, μπορούν να προσκομίζουν βεβαίωση αρνητικού τεστ, στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ισπανική, ιταλική ή ρωσική γλώσσα.

γ) να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν την προγραμματισμένη ώρα ταξιδιού και να το πιστοποιούν με σχετική βεβαίωση που επιδεικνύεται έντυπα. Η πιστοποίηση του αποτελέσματος θα γίνεται μέσω της δήλωσης βεβαίωσης αποτελέσματος self-test για COVID-19, η φόρμα συμπλήρωσης της οποίας είναι αναρτημένη στη σελίδα https://self-testing.gov.gr/covid19-self-test-print.pdf στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

δ) να επιδεικνύουν βεβαίωση νόσησης που έχει ισχύ για χρονικό διάστημα από δύο έως εννιά μήνες από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

mononews

Διαβάστε Περισσότερα » "Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας: Δεκτά και τα rapid tests 48 ωρών για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό"

Πέθανε και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου-ο 41ος νεκρός

Και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου, έφυγε από τη ζωή νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ο άνδρας, καθηγητής Θεολογίας , κάτοικος Αγρινίου και ηλικίας 64 ετών, είχε παρουσιάσει πολύ σοβαρή επιδείνωση και οι πληροφορίες τις προηγούμενες μέρες ανέφεραν πως η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη.

Ουσιαστικά υπήρξε αναμονή του μοιραίου, ενώ από τους συγγενείς του ασθενούς, είχαν καταβληθεί σχετικά πρόσφατα προσπάθειες για την μεταφορά του στα Ιωάννινα, οι ειδικοί όμως είχαν αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν θα του προσέφερε κάτι.

Οι συγγενείς του μάλιστα, φέρεται πως ήταν ιδιαίτερα θορυβημένοι, μετά τις αποκαλύψεις για την Μονάδα και τις ελλείψεις που είχε, όπως αυτές περιγράφτηκαν με ακρίβεια, από τον ίδιο τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Γκιάφη, σε υπόμνημα που κατέθεσε στην 6η ΥΠΕ.

Πρόκειται για τον 41ο νεκρό από τους 41 που νοσηλεύτηκαν στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου.

agriniopress

Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε και ο τελευταίος νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου-ο 41ος νεκρός"

Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος - Εννέα νεκροί και 15 τραυματίες

Ένα ελαφρύ αεροσκάφος τύπου L-410 συνετρίβη, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Tanay στην περιοχή Κεμέροβο της Ρωσίας, με αποτέλεσμα εννέα άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 15 να τραυματιστούν.

Στο αεροσκάφος βρίσκονταν 24 άτομα - δύο πιλότοι και αλεξιπτωτιστές. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ο κυβερνήτης έστειλε σήμα πως ένας από τους κινητήρες είχε τεθεί εκτός λειτουργίας.

 

 Το αεροπλάνο, το οποίο έκανε την τέταρτη πτήση της ημέρας, έλαβε εντολή να επιστρέψει πίσω στο αεροδρόμιο, ωστόσο συνετρίβη κατά την προσγείωση, με συνέπεια εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν - δύο πιλότοι και επτά αλεξιπτωτιστές.

aeroplano_kuzbas 

Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, μεταξύ των 15 τραυματιών, τέσσερα άτομα ήταν σε σοβαρή κατάσταση και 11 σε ελαφριά.

Το αεροσκάφος που συνετρίβη, ανήκε στην Εταιρεία Εθελοντικής Βοήθειας προς το Στρατό, την Αεροπορία και το Ναυτικό της Ρωσίας (DOSAAF), ενώ μετέφερε αλεξιπτωτιστές από το κέντρο εκπαίδευσης Kuzbass.

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος - Εννέα νεκροί και 15 τραυματίες"

Σάλος στην ελληνική Αστυνομία - Χειροπέδες σε 21χρονο αστυνομικό για ένοπλες ληστείες

Σαν "βόμβα" έσκασε η είδηση ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε αστυνομικό 21 ετών για 5 ληστείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός ανήκει στην ασφάλεια πολιτικού κόμματος και είναι αποσπασμένος στο αστυνομικό τμήμα Μοσχάτου.

Ο εν λόγω νεαρός αστυνομικός κατηγορείται για ένοπλη ληστεία σε πρατήριο βενζίνης καθώς και για άλλες 4 ληστείες.

Ο 21χρονος συνελήφθη και θα ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα. Ωστόσο, έχει προκαλέσει αίσθηση η δράση του στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά στον αστυνομικών που εργάζονταν μαζί του καθημερινά.

pronews

Διαβάστε Περισσότερα » "Σάλος στην ελληνική Αστυνομία - Χειροπέδες σε 21χρονο αστυνομικό για ένοπλες ληστείες"

Self tests: Και τον Ιούλιο η παροχή σε εργαζόμενους

Θα συνεχιστεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο η παροχή self tests κορωνοϊού προς τους εργαζόμενους, όπως ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στην τηλεόραση του OPEN ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης.

Όπως επεσήμανε «για τις περιοχές που οι φαρμακοποιοί δεν θα διαθέτουν τον Ιούλιο τα self tests θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες πως θα δίνονται από τα σούπερ μάρκετ».

Ο ίδιος ανέφερε πως το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ ως προς το ενδεχόμενο υποχρεωτικών εμβολιασμών, με φόντο το πόρισμα της επιτροπής βιοηθικής, σημείωσε πως αυτό θα συζητηθεί αργότερα και θα αφορά σε προσωπικό δομών που φιλοξενούνται άτομα με προβλήματα υγείας.

aftodioikisi

Διαβάστε Περισσότερα » "Self tests: Και τον Ιούλιο η παροχή σε εργαζόμενους"

Γλυκά Νερά - Κατάθεση «καταπέλτης» της ιατροδικαστού για τον πιλότο: Αποκλείω να ήταν αναίσθητος για δύο ώρες

«Καταπέλτης» είναι η ιατροδικαστής που εξέτασε τον 32χρονο πιλότο μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, καθώς καταρρίπτει με την κατάθεσή της στις αρχές, το σενάριο που είχε προβάλλει αρχικά ο κατηγορούμενος ότι ήταν λιπόθυμος για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

«Η απώλεια των αισθήσεων σε ένα άτομο για οποιοδήποτε λόγο όπως φόβο, υπογλυκαιμία ή προσωρινή πρόκληση ασφυξίας, αναμένεται να διαρκέσει 10 λεπτά της ώρας και σε καμία περίπτωση δυο ώρες» αναφέρει στην κατάθεσή της η ιατροδικαστής και συμπληρώνει: «Σε κάθε περίπτωση ένας νεαρός υγιής άνθρωπος δεν θα μπορούσε να παραμείνει λιπόθυμος επί δυο ώρες. Οι σωματικές του βλάβες (σ.σ. του 32χρονου) ήταν όλως ελαφρές».

Η ιατροδικαστής εξέτασε τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στις 11 Μαΐου, 8 ώρες περίπου μετά τις 6:08 τα ξημερώματα της μοιραίας νύχτας. «Η επικοινωνία ήταν άριστη δεν έφερε κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις ούτε εμφάνιζε ασφυκτικά σημεία. Αποκλείω την πιθανότητα ο άντρας που εξέτασα, ηλικίας 33 ετών, πιλότος στο επάγγελμα και χωρίς κρανίο εγκεφαλικές κακώσεις, να έχει παραμείνει επί δυο ώρες σε κατάσταση αναισθησίας», επεσήμαινε στην κατάθεσή της.

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες θανάτου της άτυχης Καρολάιν, η ιατροδικαστής αναδεικνύει τη σημασία που έχουν για την έρευνα τα δεδομένα από το βιομετρικό ρολόι του θύματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας, θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια. Μόλις το αφαίρεσα ακολούθησα τη διαδικασία διαπίστωσης του θανάτου η οποία έγινε στις 10 η ώρα στις 11 Μαΐου 2021».

Τα συμπεράσματα από το βιομετρικό ρολόι

«Από τα δεδομένα αυτά που έχουν καταγραφεί στο smart watch του θύματος και μου εκθέτεται εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 το λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50% περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smart watch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά, ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Η κατάθεση της ψυχολόγου

Στην κατάθεσή της η ψυχολόγος του ζευγαριού αναφέρει ότι διέκοψε τις συνεδρίες μαζί τους τον περασμένο Φεβρουάριο όταν της είπαν ότι ήταν «εντάξει».

Η ψυχολόγος είπε στους αστυνομικούς: «Ο Μπάμπης με βρήκε μέσω του site doctor any time όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και το τηλέφωνο του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητα μου ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη την μπέμπα τους. Η πρώτη μας επικοινωνία ήταν 14 Νοεμβρίου 2020 ενώ η πρώτη μας συνάντηση 17 Νοεμβρίου 2020. Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για τον καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Στο γραφείο μου ερχόντουσαν μαζί και έπαιρναν και την μπέμπα τους μαζί. Τα παιδιά ήταν πάρα πολύ γλυκά και συμπαθητικά. Όλοι τα συμπαθούσαμε και τα αγαπούσαμε στο γραφείο. Τις συνεδρίες τις διακόψουμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια και κάπως έτσι διακόψουμε τις συνεδρίες. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν».

protothema

Διαβάστε Περισσότερα » " Γλυκά Νερά - Κατάθεση «καταπέλτης» της ιατροδικαστού για τον πιλότο: Αποκλείω να ήταν αναίσθητος για δύο ώρες"

Πώς αποκτούν τηλεοπτικό σήμα όσοι βρίσκονται σε «λευκές περιοχές»

Από τις δυο κιόλας πρώτες μέρες της λειτουργίας της πλατφόρμας για την δράση «Λευκές Περιοχές», 2593 πολίτες έσπευσαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία και υπέβαλλαν αίτηση ώστε να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας. Ειδικότερα, οι 1762 αιτήσεις υποβλήθηκαν άμεσα, ενώ 831 έγιναν μέσω ΚΕΠ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν τηλεοπτική κάλυψη με μια μόνο κίνηση χωρίς κόπο, ενώ τόσο η πρόσβαση όσο και η εγγύηση για τον εξοπλισμό παρέχονται για διάστημα οκτώ ετών χωρίς καμία επιβάρυνση.

Να επισημάνουμε ότι ήδη «τρέχει» η πλατφόρμα για την δράση «Λευκές Περιοχές» που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έπειτα από την υπογραφή κοινής υπουργικής για «Εξασφάλιση της πρόσβασης των μόνιμων κατοίκων των Περιοχών Εκτός Τηλεοπτικής Κάλυψης (ΠΕΤΚ) στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο και τους υφυπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Γεωργαντά και Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Πώς θα κάνετε αίτηση μέχρι τις 15 Ιουλίου

Τι πρέπει να κάνουν όσοι ανήκουν στις Λευκές Περιοχές; Η διαδικασία είναι απλή και τα βήματα εύκολα. Οι δικαιούχοι 160.869 νοικοκυριών σε 4.079 οικισμούς που βρίσκονται εκτός τηλεοπτικής κάλυψης μπορούν μέχρι και τις 15 Ιουλίου να υποβάλουν αίτηση ψηφιακά στη σελίδα white-areas.gov.gr, χωρίς υποχρέωση επισύναψης ή προσκόμισης δικαιολογητικών, καθώς τα απαιτούμενα στοιχεία αντλούνται μέσω διαλειτουργικότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Παράλληλα, διατηρείται η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τα κατά τόπους ΚΕΠ, πάντα χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών. Σε αυτήν την περίπτωση, απαιτούνται μόνο το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και ο ενδεκαψήφιος Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας του δικαιούχου.

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω e-mail στο support@tvcoverage.gr είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Στο white-areas.gov.gr υπάρχει η δυνατότητα οι πολίτες να δούνε αν ανήκουν στις «Λευκές Περιοχές» σε όλη την χώρα ανά δημοτική ενότητα.

euro2day

Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς αποκτούν τηλεοπτικό σήμα όσοι βρίσκονται σε «λευκές περιοχές»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news